Inge naket, inge tårta men okej ändå

Finns ingen tid just nu för att vare sig recensera Sabaton, berätta om den härliga dala-terrängen som Oscar visade oss. Inga bilder har jag heller att visa er idag.

Nä det är lite mycket av allting just nu. Ta dagen som exempel: En bra arbetsdag där vi han med mycket och allting flöt på bra. Hem via Coop,  serva cykeln, drack en drickyougurt, tog en banan, cykla iväg 17:20 mot Ljungstigan för att förbereda lite inför vuxenträningen. Där passerades inte gränsen 30-pers så jag klarar mig ett tag till från att bjuda på tårta. Väl 21 stycken var det idag vilket ändå är bra. Vi var klara med dagens övningar ca 19:45 då vi fikade och spolade hojarna vid klubbstugan samtidigt som det obligatoriska fikat avnjöts. Sen stack jag till Sörby slalombacke och körde 10 ggr där med ganska kort vila mellan. I stort sett rakt ner och om igen. Tog faktiskt tid idag och det gick så fort som 45 sekunder upp. Trodde den var längre. Lagom mör i benen trampade jag en liten omväg hem och plockade upp Sara som satt och fikade hos svärfar.
Inne i lägenheten nångång efter kl. 21 och nu borde det vara läggdax men lite saker måste göras först. Skönt att det är vilodag imorgon.
Då tänker jag nog banta tävlingshojen. Fick en idè i helgen. 40-30 låter som en bra kombo iaf.

Till helgen vill jag ha veteranbesök. Om ni kära konkurrenter inte sett det tidigare så är ni välkomna hit och köra distans i Kilsbergen på lördag och sedan deltaga i en högts oprentantiös träningstävling på söndag. GT med regering kommer. Hoppas på fler. Vore häftigt med en riktigt hög klass på söndagens träningstävling. Start kl 10 för dam/ungdomsklass 2x 6,3 km. Kl.11 för övriga, 3x6,3 km.

Imorgon har jag mera tid i hemmet. D.V.S. mer tid vid datorn.

Hörs då.

PS. fattar fortfarande inte varför texten inte hänger med i mina sms-inlägg.

SMS-inlägg

290520101757 (MMS)


najs alltså.

sol. Hårdrock. Mtb-sväng. Grillat. Öl. Presenter. Gästfrihet. Kärlek. Ja mkt positivt denna helg och den e inte slut än. Kolla in www.mobilcrosscar.blogspot.com för att se denna helg i bilder. Ikväll väntas sabaton. Första gången ja får se dem på deras hemmaplan.

SMS-inlägg

290520101751 (MMS)


Grailnights var roliga. Raubtier likaså me...

280520101748 (MMS)

Grailnights var roliga. Raubtier likaså men de var dessutom bra.


Listor, rockstad o träning

Glömde mobilen på jobbet idag. Kan därför inte erbjuda några bra bilder..

Imorgon vid den här tidpunkten står jag och Sara och rockar fett! Direkt imorgon eftermiddag tar vi sikte på Rockstad Falun. Där kommer det tunga bandet Coroded att gå ut först sen rullar det på i dagarna 2 med crucified barbara, The poodles, Raubtier, Sabaton, Gamma Ray m.fl. Kommer nog att bli riktigt bra. Oscar Ekstam och hans tjej skall bl.a. dit. Ska du?


Corroded!

Idag när jag tramapde lite racer på eftermiddagen så tänkte jag ut en top-3-lista över de skaer som är värst att få träningsvärk av. Om man alltså gör något som man normalt inte gör.
3: Det är nog löpningen. Om man inte sprungit på ett tag så gör det ont vid knäna dagen efter.
2: Innebandy. Man kan inte ta det lugnt på innebandy vilket gör att det är som löpningen fast upphöjt i 10. Att sätta sig på något hårt underlag, typ toa-sits, gör väldigt ont efter innebandypremiären.
1: Gym! Om man chockar kroppen med tunga vikter och har träningsvärk i mage, bröst samt ben gör allting på en normal arbetsdag riktigt jäkla skitont.

Det blev ca 1:45 minuter på racerhojen mest för att skölja runt i benen och få strectha lite efter gårdagens tuffa gympass. Det var gött men det fanns inge vidare tryck i de två bleka muskelpelarna.

Det hoppas jag det finns på lördag då Oscar skall få guida mig och sara runt i Faluskogarna några timmar innan vi rockar vidare. Det blir mobilbloggning i helgen.

Ni veteraner...Ni har väl läst om gubb-lägret längre ned på sidan den 5-6 juni.
Dubbelt upp

Skrev visst idag i ett sms:" Blir vi över 30 st på måndagsträningarna bjuder jag på tårta"
Nu utlovar jag följande: Om statestiken passerar 100 unika besökare någon dag här närmaste veckan så bjuder jag på nakenbilder. Eller tas det som ett hot?? 2 dagar i följd har det varit 96 st här..

Dagens träning Nr1
Joggade en timme med jobbarkompismats. Efter 45 minuter utbrast han " fan det ser så lätt ut för dig. Du bara studsar fram" Han hade rätt. Det funkade klockrent faktiskt. Trots att det inte varit stor prioritet på löpningen på sistonde så kändes det riktigt gött. Vi testade några främmande stigar mellan Glommanvägen, Norrköpingsvägen och Atlegrustagen. Det är ett stort myller av bra mtb-stigar där inne.

Dagens träning Nr. 2
Åkte förbi Willys och tog en kexchoklad och en drickyougurt. Sen hem och packade om väskan, tog en snabbdusch och stack till gymet. Där blev det ett kort intensivt benpass. Lite bröst, mage/bål han jag oxå med på den timme jag var där.
Det var verkligen länge sen jag gymmade och effekten har redan börjat smyga sig på. Är så där härligt matt nu. Sen är ju klockan över 22 oxå...
Go natt


Da shit!


2 cyklister syns ej. Fotografen plus Matte A.

Dagens träning: Ingen. Fått massor annat gjort. Imorgon däremot...Då...

Ha ha ha... Regn !!

250520101745 (MMS)

Ha ha ha... Regn !!


Träningshelg, tävling & deltagarrekord i vuxenträningen

Ja nu finns det ju en bild som bekräftar deltagarrekordet på vuxenträningen idag men jag måste ha fått en jättelågupplöst eller så var den lånade kameran inställd på något konstigt sätt för den går inte att få upp här. Vi var 25 stycken!!! Några nya ansikten varav 2 tjejer och det kan ju inte den här sporten skryta med att ha för mkt av.
Det alla i gruppen ska vara riktigt nöjda med var att samtliga körde 4 minuters intervaller idag. Några körde 3 stycken en del körde 4 stycken. Tror att någon körde 5 oxå.. Halva intervallen var stig med backe och den avslutande intervallen var grusväg där de flesta bombade på med vidöppna munnar. Perfekt.
Tanken var att uppvärmning och nedrullning skulle vara "trevlig stigcykling" men det har regnat så mycket i helgen att det är riktigt blött i skog o mark. Därför blev nedrullningen lite väl tuff.
Som beröm bjöds det idag på hemmabakt sockerkaka (tack Timo) och choklad, bananer och kaffe.
Jag själv får ofta beröm för träningarna men jag är idag övertygad om att dagens pass skrämde iväg en del. Fortsätter gruppen att vara så här stor så måste den nog delas där det blir en lugnare grupp som mest socialcyklar stig medans en grupp får namnet "självplågarna". För ganska många verkar faktiskt gilla att köra hårt.

För min egen del är jag lite förvånad över hur bra det gick att köra 4or efter denna tävlingshelg.

Gubb-läger 5-6 juni
Jag pratade med en del veteraner i helgen om ett mini-träningsläger här i Örebro. Då jag inte har allas mail eller mobilnummer så hoppas jag att det iaf når några här på nätet.
 Så här lyder det prelimenära schemat:
Lördag 5e Juni: Samling vid vår klubbstuga kl. 10-11 för inkvartering och avfärd mot kilsbergen. En lång och bitvis tuff distanstur väntar och de bästa stigarna skall köras och alfahannarna får mäta sina krafter i tuff terräng.
För respektive finns ju stan, Mariebergs köpcentrum samt äventyrsbadet Gustavsvik. (lät det diskriminerande?)
Kvällen: Beroende på hur många vi blir så hålls detta öppet, ideèr finns...
Boende i vår klubbstuga. Den är nu bokad.
Söndag 6e juni: Träningstävling på vårat 6,3 km långa mtb-spår. Tävlingen är öppen för alla, Örebroare oxå :-)
Start kl. 10 för ungdom/ damer. 2 varv. Tävlingstid ca 50-55 min.
Start kl. 11 för herrklass. 3 varv. Tävlingstid ca 1h-1:10
Någon duktig veteran från västerås-trakten sa att " nationaldagen...Då vill man ju ut och dricka och sparka in skyltfönster" Detta är inget som vi i Almby IK stödjer men du är välkommen hit iaf :-)

En social men samtidigt tuff helg. Långt och trevligt på lördagen. Tävlingshets på söndagen. Mjölby-åkare, Kolmården-konkurrenter, Norbergs-trampare...Alla välkomna oavsett vart ni kommer ifrån. Även du från Lycksele  eller vill du vara hemma och åka skidor ? :-) Hör av er här, på mobilen 0709-458658 eller mailen cykelkillen@hotmail.com

Nästa gång blir det kanske nån annanstans??.


Sexig bild från vårt sovrum

Först vill jag säga..VILKEN HELG VI HAR HAFT!!
Jag har ju börjat mobilblogga in en del bilder här men ibland följer inte min text med. Det är alltså inte jag som är extra tråkig och skippar den.

Det är inte på grund av prestationerna utan rent allmänt som jag tycker detta varit en bra helg. Sara o jag har haft social tid med massa trevliga cyklister i Borlänge. Det är liksom en bekantskapskrets som man sommartid träffar oftare än en del vänner på hemmaplan. Vi har dessutom hunnit med lite kvalitètid ihop oxå. Även om det bara var några timmar i kupolen i Borlänge men ändå. Efter den lyxfikan där sprang vi på Tomas Lövgren mitt i hans svensexa så vi fick skjuts till bilen i en sån där cykel för 4 stycken. Han var så snygg :-)

Sen har jag pratat med en del veteraner i helgen om en träningshelg här i Örebro.. Mer info kommer. Jag skall kolla upp det där med boende imorgon.
 Patrik P under dagens tempo.

Slutsegraren i sin snygga tröja. 2a Gunnar Bäckgren, Norberg, efter ett bra tempolopp. 3a Johan Axelsson, Kolmården.

Racerapport 
Jag gick ut sist på 10 km tempo idag då jag ledde med endast 18 sekunder före Johan A och jag såg nattens regnande som en fördel för mig då det mera skulle handla om teknik än förmågan att bomba skiten ur sig. Sara hade ju kört delar av banan innan mig och varnade lite för den första grässvängen efter ca 150 meters åkning. När jag passerade där tyckte jag att " det där var väl ingen fara, fan borde ha kört fortare" men det var nog bra att jag körde safe för det var några som lade sig just där.
När jag kom till dagens första backe där det är lätt att dra sig röd om man är för tänd så skymtade jag en tröja genom lövverket.. Inte kunde det väl vara Johan...Inte kunde jag ha ätit upp de där 30 sekundrarna redan men mitt i backen skiljer det ca 10 sekunder mellan oss då han tvingas springa. Straxt efter krönet är jag in på hans hjul och han släpper till och med om mig.
Jag har fått frågan om jag kunde slappna av då men svaret är nej. Det var för tidigt på loppet och mkt kan ju hända mig oxå. Krasher, punkteringar mm. så jag gasade på men ju mer avståndet växte bakåt åt Johan ju mer slappnade jag av och gjorde kanske just därför inga misstag på banan som bitvis var som en rodelbana. Man fick låta däcken glida och fara lite åt sidorna och trycka på där det gick och köra lungt och kontrollerat genom många av svängarna.
Jag har länge sagt att Michelin XCR dry varit mitt favvo-framdäck men nu har jag ändrat mig. Schwalbes Rocket Ron funkar klockrent i både torrt och vått. Det greppar riktigt bra. Bakdäck kör jag med Continentals RaceKing. Ett däck som funkade även i ett blött Borlänge men det är ju ett väldigt sandigt område för på en riktigt lerig bana är det väl inte att rekommendera.Sara var klok och "startade om" sin tävlingsdebut i damer sport. Hon fick ett kvitto på var hon står och börjar nu sikta på att komma tillbaka i dam elit igen.

Nu skall vi fira med fiskgratäng. Att vara cyklist är lyx & flärd hela tiden :-)


SMS-inlägg

230520101738 (MMS)


Firar 2a etapp-segern men en latte och sto...

220520101734 (MMS)

Firar 2a etapp-segern men en latte och stor muffin.


Lilla chicago

Kortfattat om Borlänge Tour:
Igår var det alltså 2,2 km prolog. Det är de små detaljerna som gör det. I H30 var det 12 gubbar inom 12 sekunder när resultatlistan var uppe. Tajt alltså. Om man frågar lite åkare så tror jag ingen säger att de gjort ett perfekt lopp. Alla gör nån liten miss på banan och så även jag. Småsaker som "jag borde ha trampat där, jag skulle ha tagit ett annat spårval" o.s.v. Nu räckte min tid på 4:34 till seger men som sagt tajt var det.
Det visade sig att den även räckt till en 7e plats i elitfältet.

Cross country 3x8 km
Jag fick stå längst fram i ledartröja och nån minut innan start skrålade Mr. Vacchi ut i högtalarna: "..och längst fram står Ola Hellström i den snygga ledartröjan. Ola som är snygg i vanliga fall oxå..." Han är för rolig.

Starten gick och jag gasade hyffsat för att utnyttja mitt försprång på ca 10 meter från ledarpositionen. Vi blir ganska snart 3 åkare i täten. Jag får sällskap av Gunnar från Norberg och Johan från Kolmården. I slutet av varv 1 går Johan hårt i en av de avslutande backarna och får en liten lucka till mig men peppande ord från Patrik P som står och hejjar låter så här: "Gå med där Ola så har ni en lucka". De följande 300 metrarna sliter jag ordentligt för att komma ikapp honom och jag lyckas. Vi gör sällskap varv 2 men i samma backe som han stack på varv 1 är det nu jag som har bra ben och öser ifrån han. Hela sista varvet är en kamp där han nog aldrig är längre efter än 15 sekunder bakom mig och att vara ett jagat villebråd är inte roligt för man måste vända sig om för att ha koll. En gång var jag illa ute då jag höll på att köra av stigen när jag kollade bakom efter den ljuslila cykeltröjan som är kännetecknet för Kolmårdencyklisterna.
Efter målgång var jag rätt mjölksyrastinn så jag ville bara ut och rulla ur benen. Nu har jag nog ett försprång inför morgondagens tempo-etapp på ca 20 sekunder. De kommer att behövas.
Trots att det inte är högsommar så känns värmen idag. Vädret är strålande och jag var ordentligt törstig efter målgång.


Jo en sak till...Jag hittade Hjälm, glasögon och handskar i bussen imorse... :-) Mitt fel. De var alltså inte glömde men tack Oscar E för utlåning av hjälm och Patrik P för hanskarna.

Nu skall vi nog njuta av vad Borlänge kan erbjuda i fika-väg.

Usch vad dåligt med bilder det är här... Måste kompensera det..


panik !

för andra gången på ca 16 år glömde ja hjälmen när vi åkte på tävling. Tur man har snälla människor runt sig. Jag mobil-bloggar nu så de blir kort men jag vann prologen trots lånad hjälm. Jag mekade även lite med styrlagret innan start. Mer blogg imorgon.

Dåligt genrep

Idag på jobbet kom det en mamma med sin lilla dotter och ville ha kollegans hjälp för att meka ihop en present till lill-tösen.


Vad är det man säger på teaterspråk??
Ett dåligt genrep ger en bra premiär Va? Idag skulle jag ut och bara rulla på mtb-benen egentligen. Bara checka av lite inför den kommande 3-dagars tävlingen Borlänge Tour. Efter en liten omväg via cykelhandlaren så körde jag ett lugnt varv i Markaspåret och kollade mest på hur suveränt jobb alla hade gjort i lördags på arbetsdagen. Ca 300 meter efter stället som vi kallar "droppet", när man korsar de två små dikena så måste jag antingen fått ett genomslag trots låg hastighet eller träffat en vass sten för den började helt plötsligt spruta stans-gugga ur ett litet hål i bakdäcket. FAN!! Dels är det ju ganska nytt och sen är det ju tävlingshelg.
Jag snurrade runt däcket så att guggan skulle täppa igen hålet men det var ganska stort så det blev ett hyffsat tryckfall. Jag ringde till Saras pappa som bor på andra sidan universitetet och han skulle precis ut och träna racer så han mötte upp mig med en fotpump. När jag fick upp trycket igen så började det spruta igen ur det lilla, men ändå för stora, hålet. Efter en stunds trampande hemåt så tystnade det. Det håller än men ett reservdäck får iaf följa med till Borlänge imorgon.

För att kompensera den dåliga turen har jag bytt två saker på hojen och då lättat den med 46 gram. Ouf, inte illa.

Nu ikväll har det förutom packning även tittats på ett av naturens vackraste skådespel. Åska på avstånd. Jag tycker blixtar är fina.

Nu är det hög tid att lägga sig. Imorgon åker vi direkt till Borlänge efter jobbet och då ska jag nog spela Sabatons nya skiva för mina medresenärer. Deras platta släpps ju imorgon men jag har ju haft den länge :-)
 

Coat of arms

Så här såg min arbetsplats ut i november. Klicka på bilden för förstoring.

Så här såg den ut i december.

Så här ser den ut idag.

Efter att bilden togs så har det lagts färdigt gräs på några av de öppna jordytorna. Utanför bild-området har det gjutits nya cykelställ med mera.

Nog om jobb...Fritiden idag blev så mycket roligare då jag svängde förbi skicbutiken och köpte en skiva som egentligen släpps på fredag. Najs. Very najs.

Nog om fritiden....Träning idag har ännu inte skett. Frågan är om det sker nån överhuvudtaget.

Blir nog fast vid datorn några timmar.


MMA

Idag fick min present-cd gå för andra gången. 5x4 minuters intervaller som funkade okej men inte utmärkt. Har egentligen inget att säga mer om träningen.

Jag vet inte riktigt vad som har hänt här i hemmet men Sara har dragit in nån riktig fighting-spirit här i hemmet. Just nu ser vi på extreme-chanel där det är nån slags MMA-gala. Undra hur länge det dröjer innan vi kör kampsport nånstans hon och jag. Senare ikväll var det ett program från Cape Epic oxå..Kan bli en sen kväll men jag är glad att vi båda slappar lite vid tv:n.

En halvslö dag på jobbet där det mesta har handlat om att förbereda inför morgondagen då det kommer 360kvm färdigt gräs "på rulle" sen skall massor av cykelställ gjutas då det kommer en betongbil nångång på förmiddagen. Som ett plus imorgon skall jag ta med en 200grams chokladkaka :-)
Det kan hjälpa.


morgonstund...

kaffe & macka kl halv 6. Allt e lugnt. Även jag. Värre är det på vardagskvällarna. Då är det mkt. Fick aktiv vila igår när jag höll i vuxenträningen. Det är kul att det kommer så många på den. Idag ska ja testa intervaller trots att benen e lite sega. Sen e de möte i cykelstyrelsen.

Säger som Jens Voight

Då så är vår längtan snart mättad. Vi har nu köpt tågbiljetter till Åre tur och retur. För mig och sara kostar det 1069 kr. Totalt. Det får man nog säga är billigt. Boende är bokat oxå. Ett problem som är kvar att lösa blir transport till och från tävlingsplatsen som inte är i själv Åre.
Sen ska vi anmäla oss till fjällmaran oxå..

Racerapport
Gosse jag hade sett fram emot Kinnekulleloppet. Trodde in i det längsta att min relativt låga vikt och syreupptag skulle gynna mig men ack så fel jag hade. Redan under uppvärmningen kändes det inte okej. Kände mig seg och slö men sånt där kan vara missvisande så jag startade med gott mod ändå. Vi skulle köra uppför Kinnekulle 7 gånger och de tre första kändes okej trots att jag led av växelkrångel. Något som dök upp under själva tävlingen för vid uppvärmnningen funkade de klockrent.

Jag märkte att jag fick svårare och svårare att hävda mig i backen och med 3 varv kvar var det på gnällen att jag lyckades gå med i huvudgruppen. Nere på platten slog farten av och jag "gled" upp i spets och trampade på i ca 35-37 km/h. Då upptäcker jag att ingen lägger sig på mitt hjul utan långsamt växer gapet. 10 meter blir snabbt 40 meter. När jag ensam glider iväg med 60 meters lucka börjar jag trycka på lite och tänker att de kan få slita lite för att gå ikapp. Om hela klungan hade börjat jaga så hade jag direkt slagit av på farten gå oddset 1-50 inte är så lyckat men jag blir nästan glad då jag ser att endast 2 stycken har stuckit loss från klungan. Vi 3 jagar sen ikapp en ensam solocyklist så med 4 motiverade, men endast 3 starka, cyklister skaffar vi ett avstånd på 1 minut till klungan med två varv kvar. Har ni sett filmen overcoming så förstår ni dagens rubrik. Helt plötsligt satt man där i en utbrytning. Högst oplanerat. Den klättringen med mina 3 ryttare gör ont från första höjdmetern i benen. Jag orkar inte följa dem och blir ikapp körd av huvudfältet och nere på platten för näst sista gången sitter jag och sover längst bak när det börjar gasas så jag åker av och kör sista varvet med en liten "gruppetto" på sex man.
Placeringen är oviktig för mig idag och klubbens starkaste man blev Andreas W som följde med huvudgruppen hela racet och slutade nog runt en 15e plats.

Har fortfarande ont i musklerna här hemma och är lite besviken på min egna prestation. Jag trodde mer av mig själv men som vanligt har man fått ett grymt träningspass.

Imorgon väntas en massa jobb sen vuxenträningen i mtb.

på väg på vägen

sitter och ljuger i bilen på väg till kinnekulleloppet. 100 olika taktiker gås igenom. Ja har ju vilat 2 dar så antingen är man superpigg eller jätteseg. Det visar sig. En annan sak. Nu har vi bokat boende i åre. Tågbiljetter köps ikväll. Det ekonomiska får lösa sig senare. Har nån sommarjobb åt sara så hör av er.

Vi vill till Åre

Förutom att vi jobbat flitigt med Markaspåret idag.
Förutom att vi varit på en trevlig 30-års fest idag

Vi vill verkligen till Åre i sommar! Sara har än så länge inte fått något sommarjobb och jag är inte gjord av pengar så blir det tajt i sommar så får den resan tyvärr stryka på foten. Vi har nu ikväll suttit och kollat boendepriser, sj-priser mm. Hotell vs. vandrarhem. Utan bil där blir det svårare att ta sig från Åre till Vålådalem osv. osv..

Skit i det nu..
Borde lägga mer fokus på tävlingen imorgon. Ska bli kul att köra Kinnekulle imorgon då jag är sugen på att attackera lite och klättra bra.
 Nu är det nog läggis. Klockan har ju passerat 22.

SMS-inlägg

150520101720 (MMS)


En kort men mkt effektiv arbetsdag. Banan ...

150520101719 (MMS)

En kort men mkt effektiv arbetsdag. Banan är som ny. Stick dit och provkör. Själv ska jag ladda inför 30års festen med lite giro d italia.


The gamer blev det.

140520101716 (MMS)

The gamer blev det.


spontant slappande i Italien

Imorse gick det långsamt till jobbet. Extra långsamt. Undrar du varför kan du läsa gårdagens inlägg en gång till. Satan vad det där passet satt kvar i benen. Sen gjorde väl inte regnet mig mer ännu mera sugen på att trampa när man har vetskapen om att man kommer att stå ute i regnet hela dagen. Eller hela och hela..Vi jobbar ju bara 6 timmar på fredagar. Men regnat har det.

Hade tänkt att kanske träna nåt idag. Jogga en sväng eller nåt sånt. Sen började jag tänka på en lång, rask promenad med kärleken men hon avböjde och skulle gå på stan för lite fönstershopping när jag jobbade. Så jag kom hem, vi åt, sen slog jag på Eurosport, nu sitter jag här och har två skärmar framför mig. Det blir inte många knop idag. Är riktigt trött i kroppen vilket jag oxå tror har med jobbet att göra. Det är mycket tunga och jobbiga saker nu. Grävning, anläggning, lyfta och slita, fika mm.

Ikväll blir det nog en klassisk kväll med hyrfilm och popcorn. Det var länge sen. Sara är en bra lustig tjej. Hon var sugen på en kampsportsfilm sa hon... Får se vad det blir.

Imorgon är det arbetsdag med mountainbikespåret i Marka. Du är hjärtligt välkommen att deltaga. Klubbmedlem eller inte, spelar ingen roll. Vi bjuder på fika. Själv så ska jag låna en massa saker från jobbet så jag skall dit redan kl.8 imorgon. Skönt med sovmorgon :-) ska nog ligga och dra mig ända till 06:30 imorgon.

Hej hå

Hatkärlek till Gunnar

Ouf..skittrött i benen så det är tur man inte behöver använda dem för att blogga.
Om arbetsdagen finns inget mer än det här att säga: Regn på morgonen, regn på lunchen, spöregn eftermiddag kombinerat med lite gegga.

Dagens långa blogg handlar om min födelsedagspresent från min tuffe konkurrent
Gunnar Töjren.

På min födelsedag i lördags träffade jag ju GT på tävlingen i Hjo. Han gav mig ett paket med två saker i. Den ena var en hemmabränd cd som han hade komponerat ihop själv. Han har en massa DJ-prylar hemma och har dessutom kunskapen och intresset att mixa o så där.
Skivan är uppbyggd med ca 11 minuters uppvärmning, följt med en Scooter-låt, som pitchats upp till 90 bpm så om man vill kan man ha en kadenstakt att följa, på 4 minuter. Sen blir det lungnare musik i 4 minuter innan samma procedur upprepas tre gånger till. Alltså ett klassiskt 4x4 pass.

Det speciella med denna cd är att de kända kommentatorerna Vacchi och Adamsson är lämpligt inmixade i intervallerna!!

Jag åkte till klubbstugan efter jobbet idag för att testa denna cd. Så här gick det:
Intervall nummer 1: Jag kör på något högre kadens och får ett schysst flås. En normal start men blir peppad efter ca 3 minuter då Vacchi skriker om att Armstrong sticker i en backe. Lagom start med okej flås.
Intervall nummer 2: Går ut i takt med musiken och var påväg att tappa tempot flera gånger och med ca 1 minut kvar peppar Vacchi mig igen då Contador är aktiv i en backe och i mitt huvud säger det "Häng på Ola, häng på" När 4 minuter gått hänger jag över styret och flåsar fram "Fy fan dig Gunnar. Det här ska du få för". Sara bara flinar på andra sidan rummet då hon satt och körde på tröskelpuls.

Mellan denna och intervall Nr.3 pratar Anders A och Roberto om klättringen Verbier och vilken tuff dag som väntar cyklisterna. Som denna cykelnörd man är så skapar detta en skön känsla under passet och pissvädret utanför byts mot en alp-känsla med sol och härliga vyer.
Intervall nummer 3: Jag går ut på 90 i kadens och är mentalt beredd på en upprepning av de två tidigare intervallerna men redan efter ca 40 sekunder in i låten skriker Roberto Vacchis röst " O Contador attackerar tidigt, tidigt med 5,5 km kvar av backen...."  Jävla helvete. Redan!! I mitt huvud svara det " Gå med Ola. En utbrytning!!" Jag sliter på och det tar inte länge innan jag sitter och kör med öppen mun. Med ca 50 sekunder kvar av intervallen är det dax igen. Vacchi: " och Saestre attackera! Han kollar sig över axeln. Frank schleck sitter kvar än så länge..." I mitt huvud: Gå med Ola. Du är stark. Du kan ta han idag! Där var det mitt övermod som talade för med 15 sekunder kvar av intervallen är jag rökt och kan inte hålla ut. Jag skriker ut min besvikelse i lokalen och skrämmer Sara :-)
Intervall nummer 4: är en annan scooterlåt men annars en upprepning av 3an så här vet jag ju spelets regler så att säga och tar väl inte ut mig lika mycket så  jag straffar mig själv med en extra intervall efteråt.

Efter en 5 minuters urtrampning så körde jag och Sara 5 stycken 30 sekunders ihop. De är grymma. Vi var båda så trötta så det blev två stopp på vägen hem. Ett för underbar mat på Chiao Chiao och ett på coop. Vi fick båda syra i benen av att gå de tre trapporna upp till lägenheten. Fan vilket pass!

Vill du testa cd:n?? Gör`t. Den ligger i klubblokalen.

Gunnar: Fan det här tycker jag du ska göra igen. Seriöst. En schysst halvnaken bild på konvolutet så kan du lätt sälja dem till oss cyklister för en hundring. Har du en schysst halvnaken bild på Irma kan du nog få 15o kr för dom :-)
Tack så mycket GT. Jag hatar dig. Jag älskar dig.


SMS-inlägg

130520101715 (MMS)


Testar att mobilblogga, de va länge sen. B...

130520101714 (MMS)

Testar att mobilblogga, de va länge sen. Bilden visar var jag jobbar. Ca 1mil från stan. Vet du vart ?


jag är en populär liten nätt skojare

 Ett litet missöde i måndags på vuxenträningen. Så kan det gå om man är för stark i benen. Grejerna håller inte. Klicka på bilden för förstoring.


Idag fick vi en klick betong över. Jag klickade jag ut den likt en ko-blajja och satte en enkrona i den. Får se om den är kvar på fredag.

Nu ikväll vägde jag mig och noterade ett bottenrekord trots att T-shirt och kalsonger var på. 66,9 kg vilket jag inte har vägt på många år.

Jag funderar ofta på vilka som egentligen läser här. Lite cykelvänner, några konkurrenter kanske, släkt & vänner. Denna skara borde inte bli mer ca 30 stycken kanske men i måndags slogs ett besökarrekord här på bloggen. 105 unika besökare!
I höstas under blogg-hatperioden så var det nära, 98 st.

Mode
För att bli en riktigt stor blogg måste man behandla ämnet mode mycket mer än vad jag gör. Mina kalsongbilder var väl mycket omtyckta men nu har jag mycket mer att visa. Jag fick ju en cykeltröja och en snygg skjorta när jag fyllde i helgen. Bilder kommer. Jag fick oxå en hemmabränd cd-skiva som skall provas imorgon i klubbstugan tänkte jag. Den har inmixat referat med Vacchi och Adamsson. Det ni..

Har ni kollat in GBB`s nya hemsida förresten? Inte? Här är den www.gotlandbikebattle.se Det är i slutet av augusti det händer på Gotland.

Annars då? Jo arbetsdag i marka på lördag. kl 10.

 


löpande cyklist

Idag kom jag hem efter jobbet och lade mig på golvet med fötterna på soffkanten. Arbetsdagen hade nämligen sett ut så här: Förmiddag blanda betong i balja med spade. Tungt men bra bål-och ryggträning. Eftermiddag: grävning av hål som skall gjutas imorgon vilket betyder att "någon" skall blanda betong även imorgon.
Jag var inte så sugen på att köra högintensiva intervaller men med lite choklad i kroppen och kramande på golvet med S så manande jag ut kroppen med löparskorna på. 4x4 blev det men jag upplevde inte att jag fick upp det där riktiga flåset som jag söker i 4orna. Men med tanke på utgångsläget är jag nöjd.
Efter det har jag fått iväg ovanligt många mail, servat 4 cyklar samt busat en hel del med katten.


Nu ligger de båda i sängen och väntar på deras "master" :-)

Vuxenträning & racerapport

Som vanligt när det gäller mitt fullspäckade liv så blir det lite väl mycket som skall hinnas med under en kväll. Blir därför ganska kortfattat om kvällens vuxenträning och gårdagens tävling i Tidaholm.


Racerapport
Jag hade lite sega ben så jag lät Per Kumlin ta starten och taktpinnen i början men när Mjölbys Tobias Arnekvist gick om i en jäkla fart kunde jag inte hålla mig längre utan gick in på hans hjul. Efter den första klättringen när vi lagom började komma ifatt de långsammaste juniorerna som startat ca 30 sekunder före oss så tänkte jag vara taktisk och stöta mig in bland dem för att försvåra för mina konkurrenter att ta mitt hjul.
Efter nån kilometer var Magnus Danielsson ikapp mig och trots hans stora hydda (no offense) så är han grym på mtb. Jag tänkte i 2 varv att jag skulle gå ifrån han i nån av de branta klättringarna men om sanningen ska fram så var det jag som grinade illa bakom honom. Han körde grymt bra. Dock gillrade han kanske en fälla för sig själv för vid utgången på det tredje varvet av de sex som vi skulle köra så gick jag förbi och ifrån honom och drygade sen ut avståndet varv för varv.
Jag fick sedan bra flyt och inga missöden och i mål blev segermarginalen till Fredrik från Kolmården ca 4 minuter. 
I veteran är det viktigt att se bra ut på prispallen förresten:-)
 

Har fått en del kommentarer om att jag borde köra elit igen men cad kan jag säga...Done that, been there. Att köra elit för mig är mer än att bara deltaga. Då blir det mera krav i huvudet och mer prestationsångest. Då vill jag satsa för att bli så bra som möjligt men den resan har jag redan gjort, Jag har nu en sån skön inställning till cyklandet. Dessutom finns det en sjukling som ger mig så sjukt mycket jämnt motstånd i klasse getingbo så jag är nöjd där jag är.

Vuxenträningen
Behöver väl inte säga så mycket mer än :se filmen

/>Tror de flesta var nöjda med passet.
Jämnför de olika stilarna, viktfördelning mm. Man borde skaffa en bättre videokamera och dokumentera mera träningar. Det är nyttigt. 2 Saker: Det finns 2 platser på stf-vandrahem i vår lägenhet till Borlänge tour. Vi är 3 vuxna och 3 ungdomar. Vi har arbetsdag på lördag i Markaspåret. Skyltning och preparering av mtb-spåret. Morgontidiga är där kl.9. Ni andra kl.10. Vi bjuder på kaffe och macka.

Miss Sweden


Ikväll går jag till sängs med Miss sweden

Vilken helg! Födelsedag, 2 starter 2 vinster, rockkonsert. Känns som man har gjort massor.

Racerapport & konsertrecension

Högaliden race igår
Jag har alltid gillat Högaliden men igår var jag lite nervös. Inte för motståndet utan snarare att mitt ny-stansade bakdäck läckte luft. 3 gånger under loppet stannande jag och kollade trycket och med 1,5 varv kvar utav de 5 vi skulle  köra så stannade jag pumpade.
Värsta kokurrenten Gunnar startade inte pga att han var sjuk. Ett klokt val men ändå lite synd då jag faktiskt uppskattar hans tuffa motstånd. Han lämnade dessutom över en födelsepresent som jag kommer att blogga mera om seneare med bilder och "recension" :-)
Jag tog starten och körde hyffsat snabbt på första varvet och fick en liten lucka på kanske 20-30 sekunder till killarna ifrån Kolmården. Jag körde snabbt men så där lagon kontrollerat snabbt på andra för att inte bränna mig och på det tredje kunde jag öka lite och då växte luckan bakåt.
Jag vann med en marginal på 2-3 minuter trots mitt pumpa-stopp och glömde snart segern och började tänka på kvällen Konsert!!

Vi han bara komma hem till lägenheten och packa upp väskorna så stannade Oscar E till på hans resa hem emot Falun. Alltid lika trevligt att snacka lite med honom och vi bytlånade lite skivor. Jag kände mig dock stressad för att komma iväg mot Conventum för kvällens konserer. Ibland drar de nämligen igång onödigt tidigt...

Twisted Sister, Sabaton
Mkt riktigt. När vi kom in i lokalen så hade Twisted Sister nyss gått på trots att klockan bara var 20:45 och jag har ju hört att de var själva dragplåstret för kvällen så jag frågade några om alla andra band hade spelat. "Nä inte Sabaton " blev svaret. Kanon!
De gamla engelsmännen var okej och det var en schysst nostalgitripp till man gick i mellanstadiet/högstadiet. Jag vill dock klaga på det skitkassa ljudet som de hade. Tyckte fan synd om dom för det verkade som om högtalarna inte hade kapacitet för ljudvolymen. Till och med Dee Snider sa "sounds lika dogshit up here"
Annars är det lite kul att de faktiskt är de 5 orginalmedlemmarna som spelade i Örebro för första gången.

När Falugänget Sabaton skulle gå på tog Sara och jag oss framåt och vi ställde oss lite på sidan, ända framme vid kravallstaket. Där kände man hettan och trycket från pyrotekniken. Jäklar jag höll på att göra i brallan när de första smällarna brann av. Du ser/hör likadana i slutet av videon nedan.
De körde en bra blandning från de fyra skivorna de har släppt samt den femte som släpps om en vecka. Ett plus är att inte alla låtarna spelades som de låter på skiva utan en del fick en extra live-tvist vilket är bra tycker jag. Nu har jag ju sett Sabaton ett antal gånger och då börjar jag bli lite kritisk. Jag vet att de har en riktig stor fan-skara här men nu börjar man nästan tröttna på det mellansnacket om hur mycket de uppskattar Örebro. De måste ha så mycket annat de kan säga. Jag tycket dessutom att det var väldigt mycket folk inne på Conventum igår vilket var kul.
De nya låtarna uppskattades och jag tror att jag kommer att få en ny favvolåt, saboteur.


Nu skall det förberedas packning, cykel och mat inför dagens tävlande.

Märkligt

 

Idag hade jag lite välkomsfika för lite vänner för jag fyller år imorgon men den dagen består ju av tävling. Ja själva tävlingsmomentet är inte särskilt länge men då starten går 14:30 i lilla staden Hjo så försvinner typ hela dagen. Kvällen blir oxå så som jag hoppats på. Jag skall få se Smash into pieces, raised fist, Sabaton och Twisted sisters på conventum Arena. Just då skall jag inte tänka på att det är en tävlingsdag även på söndag :-)
Av min superbra kusse Linnea så fick jag 2 biljetter till konserten. Övriga presenter gav mig en tankeställare vad mina vänner tycker/tror om mig egentligen?

Noblesse, Åre-choklad, 2 whiskeys samt 6 st 200 grams chokladkakor. De fick jag av arbetskollegan Martin som sa att det räcker ju bara en normal arbetsvecka. Jag skall motbevisa han att det räcker 2 veckor. Ransonering heter det.
Fick dessutom ett par nya cykelhandskar från specialized. De kändes jäkligt bra när jag..

  rullade ca 30 minuter nu ikväll och min enda osäkerhet är om mitt bakdäck kommer att behålla luften under hela tävlingen imorgon. Får pumpa det ordentligt innan start. Banan i Hjo hyser jag stor kärlek till. Jag gillar den samt att den är lagom utslagsgivande. Härligt teknisk, lång klättring, några korta brytbackar, korta grusvägspartier för att dricka på. Jag har tävlat där i både regn och finväder men imorgon blir det väl det förstnämda.
Cykeln känns bra. Benen likaså. Imorgon smäller det. Hela dagen! Ola blir 32 år. 


vilken skön känsla

Vilket skön pass idag. Eller pass förresten..Jag var ute och rullade mtb. Hästhagen, Karlslund, lite asfalt och grusväg mot Närskes Kil vägen sen hem. Fick väl ihop 1h 20 min med en något trött känsla i låren efter gårdagens backintervaller. Jag har nog en sån där lagom avvägt känsla tror jag. Att jag känner mig 100% imorgon och sen spritt spångande vinstsugen på lördag. Tyvärr fick jag inte till bakbromsen trots att jag tagit en fil och filat ned de nya beläggen. Det slutade med att jag fick byta till ett gammalt, något nedslitet belägg och jag gissar att helgens konkurenter har 5 % försprång mot mig för det ligger fortfarande emot lite grann mot bromsskivan.Sen har vi pratat, skrattat, gråtit, städat, diskat, mailat och rockat här hemma.
Imorgon blir det en kort dag på jobbet för att sen få besök av en massa trevliga människor för kaffe & tårta. Någon fyller ju på lördag men just den 8e maj verkar vara en dag då man pressar in typ allt. Metallsvenskan, Högaliden race, Hjälmarn runt, min födelsedag, Lidingö 5mil, Finns väl en massa saker till men inte som jag kommer på just nu.


Det gick utför utan Allan

dagens träning

Jag behöver stärka upp mina lår i de riktigt branta backarna tycker jag så idag åkte jag till Sörby slalombacke för att förbättra mig. Det är den backe du kunde se i slutet av filmen ifrån i måndags. Fast där ser man inte hur brant den är. Jag tog ingen tid men jag uppskattar att den tar mellan 50-70 sekunder att ta sig upp. Jag siktade på 10 gånger men det blev 12 gånger. Jag mosade på mellanskivan 32 kugg och näst största bak, kanske 28 varje klättring. Sen efter lite pustande och svidande ben åkte jag till sörbykullarna för att trampa i lite andra backar men de gav inte samma utmaning så då åkte jag hem. Fast ändå testade jag dem 3 ggr för att vara riktigt säker på om de var branta eller inte.
 Jag trampade ändå i 1h 40 minuter idag. Kunde ha kört mer och förmodligen lite snabbare men det känns gott i både samvete och ben nu.
Eller samvete förresten...Jag har ätit 400gram marabou-choklad på jobbet nu tis-ons. Det var 2 kakor för 40 kr som jag sopade till på. Sara kommer att predika för mig när hon läser det här :-) Men utan den vetskapen sa hon ändå att jag var en läckerbit igår. I nycktert tillstånd och jag tror att hon hade linserna i.

Idag handlade vi och jag stannade upp vid en ställning som ville ge sken av att vara hälsoinspirerat.

Naturens pärla heter märket och den första påsen jag såg var Torkad frukt. För att torkad frukt ska hålla sig smakrik och färsk så är det vanligt att man sockrar den och denna påse innehöll mkt mera ämnen än bara frukt och socker. En hel del E-ämnen oxå. Det roligaste var ändå jämnförelsen mellan de två på bilden ovan.
På baksidan av cashnewnötterna stod det: 100% cashnewnötter. Toppen. Det är ju det man vill betala för. På baksidan av påsen med tranbär stod det: 52% tranbär, socker, solrosolja. Alltså är ca halva innehållet något man inte vill köpa.

Nåja..Något annat som jag inte förstår att man klarat sig utan innan är: Minifras.
Är det någon därute som haft problem med de JÄTTESTORA vanliga havrefrasen?? Säg nu inte småbarn för är det farligt för sitt lilla barn så handlar man väl inte hem havrefras. Eller?

Imorgon skall jag rulla lite mtb och finjustera växlar, däck, ben, rakning mm.


Sara`s bakdel imponerar

Glömde ange gårdagens träning. Eller rättare sagt träningar för jag han med 40 minuter jogg och trampade sen ca 2,5 h under vuxenträningen. Ingen av träningarna var särskilt hårda för min del.

Idag har det oxå blivit två lugna pass då jag joggat till och från jobbet med en liten camelback. Termos, matlåda och mackor tog min jobbarkompis Martin med då han inte bor långt härifrån. Jag dumpade den större ryggsäcken där imorse så själva joggingen kunde gå lite lättare de ca 5 km jag har till jobbet.

 

Sara är lite dålig på att blogga men nästa gång hon gör det kommer det nog att handla om detta:Tack vare att jag gick med i facebook så blir jag påmind om andras födelsedagar. Det betyder att nästan 200 pers kommer att bli påmind om min födelsedag på lördag. Tjohoo!!

Imorgon skall jag köra backpasset Allan. Nya övningar som inte skall avslöjas förrens de är avklarade men jag hoppas de kan kompletera mina svagheter. Ser fram emot helgens dubbelhelg i svenska cupen.

Tjing
PS. Hörde nyss en radioreklam att blue man group snart skall uppträda på Göta Lejon. Kommer ni ihåg dem från melodifestivalen?


satans stans

Snacka om att måndagar är en peak på besöksstatestiken :-)

Idag har jag plockat upp ett sprillans nytt raceking däck som jag beställde för ett tag sedan bara för att upptäcka att jag beställt ett 2,0 istället för ett 2.2. Attans! Då får jag åka omkring med lite mindre luftvolym då men samtidigt kanske jag sprar lite vikt. Typ 2-3 gram så där...
Jag var förbi cykelhandlaren och hällde i stans-gugga och sedan dess har jag pumpat det ca 5-6 gånger. Det pyser fortfarande ur en del porer i däcket. Får väl hälla i mer till helgen.

Idag var det rekordmånga deltagare på vuxenträningen i mtb. 19 stycken och då saknades ändå några namn som brukar vara där. Vi körde en hel del stig och avslutade med backträning vid sörby.
nu är det läggdax

Summering med dämpade känslorTa en ordentlig koll på bilden ovan. Det är en krashad hjälm som satt på huvudet på en klubbkompis på mig idag. Hjälmen tänker jag ta med till nästa ungdomsträning för att visa vad som kan hända.

Denna nya klubbkompis gjorde dessutom tävlingsdebut nu under Hammarö 3 dagars. Han skaffade nyligen klubbmedlemskap och licens men han är en hårding så han är nog snart tillbaka då det "bara" blev en hyffsad hjärnskakning.

Två tack vill jag dela ut: Ett till dig, cyklist i Brudpiga, som stannade kvar vid krashen. Tack. Nummer 2 går till Göran i Crescendo Velo för att du brydde dig och ville veta hur det gått.

För att slippa sitte uppe här hela natten och beskriva hela helgen så nöjer jag mig med att skriva om den avslutande dagen. Dvs idag.
Sovmorgon till 09:00 innan en gigantisk frukost intogs och vi gick igenom hur vi ville köra loppet idag. Jag fick dessutom låna ett carbonbakhjul av Niclas N för att få testa om det var någon skillnad med lite högre profil och tubhjul.

Vi hade sagt att vi skulle vara avvaktande den första timmen då loppet skulle hålla på i ungefär 3 timmar. Av nån konstig anledning befinner jag mig ändå på någon slags soloutflykt efter 25 minuter innan jag bli ikappkörd av klungan då både flås och syranivåer är rätt höga. Sen hände det inte så mkt på en timme men jag hade tippat att Gunnar från Norberg skulle vara åksugen pga av hans placering i sammandraget. Mkt riktigt skickade han på en välriktad attack från den ena sidan klungan som jag ser genom cyklistskaran och jag hänger på men när jag är ikapp och skall gasa på så vill han inte köra.
Lite senare hamnar jag i en hyffsad utbrytning med 2 andra där klubbkompisarna sköter sig galant bakom och vår taktik är nära att gå i lås. Då helt plötsligt blir Cykelcitys veteraner intresserade och jagar ikapp både JV och den utbrytargrupp som jag befinner mig i.
Ett halvt varv senare så blir hela klungan stoppad av kommisarierna för att vi är på väg att bli varvade av Eliten. När vi kryper fram i låg, låg rullfart är det någon bakom mig som inte är riktigt uppmärksam utan kör in i "mitt" bakhjul. Carbonfälgen viker sig och är blir tvärstopp.
Jag får åka i sjukvårdsbilen med cykeln i skuffen men vi hinner inte långt innan den där tidigare nämda otäcka krashen med min nya klubbkompis sker. Här tänker jag inte delge så mkt detaljer men det är otäckt att se nån som gått så hårt i backen och är helt borta men ändå inte avsvimmad.
Han är nu, söndag kväll, hemma i Örebro igen.

Jag har igår på GP och dagens linjelopp haft pangpang ben och jag har fått det jag sökte grym träning. Jag borde nog sitta är med mer glädje men krashen, bakhjulet samt att det var delvis farlig körning på slutet av många cyklister gör det svårt. Landsväg är kul men det ska inte bedrivas så här farligt tycker jag. Är det kantvind från höger på en stor väg tycker jag man får hålla sig på höger sida om mittstrecket. Är det en smalare väg och det kommer en mötande bil tycker jag det är folkvett att man håller åt sidan och varnar bakomvarande om mötet OCH INTE BARA VIKER ÅT SIDAN PRECIS INNAN BILEN!

Nu har jag lite annat att ta hand om men jag har oxå en snäll chef som tillät mig ta en semesterdag imorgon.

 


omöjlig planering

vilka goa ben jag hade idag. Det var ett gp-lopp där jag helt plötsligt var i en utbrytning. Jag tog vind och höll mig hela tiden långt uppe. Jag jonas och andreas gasade mkt på sista varven men vi tog ändå 19e, 13e och 31a plats. I samband med vätskejustering ikväll så sitter vi och lägger upp morgondagens order.

utsövd

igår körde ja i ca 4 min. Idag ca 19min. Det är inte mkt på 2 tävlingsdagar men ändå är ja så sugen på att bara ligga på sängen o vila. Inatt sov ja dessutom nästan 10h. Kommer ur de här med trötta ben men ändå utvilad. Ikväll kl 18 startar vårt gp med ca 120 startande. Ska bli intressant.