stairmaster & pensionärsliv

Imorse hade vi första tvätt-tiden här i huset. Den är mellan kl 07 o 10. Då min biologiska väckarklocka är inställd på att gå upp runt kl 5 på mornarna så vaknade jag idag kl 05:25. Jag gick upp på toa, funderade lite på om det var värt att stiga upp så tidigt men jag hade ju faktiskt en del att göra vid datorn så kl 05:45 startade jag första tvättmaskinen, gjorde mig lite kaffe och två mackor o satte mig vid datorn. Det var då jag upptäckte det. Man skulle ju flytta tillbaka klockan inatt. Jag hade gått upp tjugo över 4!
Vilken tur att vi lade oss tidigt igår.

Tvätt och datorjobb var klara innan klockan tio och till o med Sara hade vaknat :-) Vi han fixa lite i förrådet innan jag skulle iväg och hjälpa Matte B med hans och Lindas flytt. De är numera husägare. Det är ett stort steg. Inte så stora steg men istället många steg blev det i trappor då kartonger från både vind och 2a våningen skulle flyttas.
Det var många som hjälpte till så det gick fort att fylla den lilla lastbilen två gånger. Lagom är det skulle bjudas på pizza så avvek jag från flyttjobbet.
Syndade dock lite med lösgodis och en mazarin till kaffet under flytten. Det har egentligen varit en riktig skithelg när det gäller att vara nyttig. Tur man får in lite bra rutiner på arbetet att bara äta nyttigt.

En segerintervju är alltid en segerintervju även fast man inte ser klok ut. Oscar visar dock sin finaste sidan :-) Bilden har jag fått från
ordförande i min fanclub.

Man har väl olika referenspunkter när det gäller sin träning. Jag vet till exempel att får jag mjölksyrapåslag när jag går upp för trapporna till lägenheten. Alltså så där så att hade det varit två våningar högre upp hade jag fått slå av på tempot. Det brinner i benen i benen när jag når lägenhetsdörren, då vet jag att jag fått till ett grymt bra pass.
Dagens träning:
Jag och kärleken gick till gymet där jag körde ett bra benpass men kompletterade lite mera överkropp än vad jag brukar. Tanken med det är att det är så mkt anläggning på jobbet just nu. Jobba med plattor mm. Då måste man vara stark. Efter det så bytte jag kläder till slimmade cykelkläder och körde mig helt färdig genom att klämma in 3x 10 minuter tunga intervaller. Låg kadens, mkt motstånd och pulsen upp till tröskel vilket var liiite svårt då de var riktigt möra efter gymmet. Tack vare kompisarna Scar symmetry och sonic syndicate gick det bra.
Sista intervallen gav dessa siffror:

Varaktighet
0:10'02.1
Högsta puls
173 bpm
Snittpuls
164 bpm
Minimipuls
139 bpm
EPOC-max
160.6 ml/kg
Träningseffekt
4.2 - Förbättrar formen ordentligt
Kalorier
159 kcal
Luftvolym
130 l/min
VO2
51 ml/kg

De har köpt in lite nya maskiner till gymmet. En av dem testade jag som hastigast innan jag gick mot duschen. Den heter skierg.
 Man står alltså och stakar. Som en vertikal roddmaskin.

Jobbarkompismats och jag pratades vid förut och skulle planera in när vi kunde jogga ihop. Det verkar bli onsdag och han sa att han ville köra intervaller!! Det händer inte ofta att HAN säger det. Jag tillhör ju inte den sorten som protesterar mot intervaller heller så det blir det nog.
Dock skall jag ge honom fördelen med att hinna klämma in två pass innan ( mån & tisdag). Om han springer ifrån mig kan jag ju alltid ha det som ursäkt. Om inte så ska han få höra det :-)

long time preperationVa?! en bild tänker ni. Har jag knappat in fel blogg?? Nä det har ni inte.
Idag har jag o Sara förberett lite inför Kumlacrossen. Ett lass med saker från klubbstugan har åkt till Kumla och nästa helg åker ett till.
Vi satte upp band just här och några affischer för att informera o göra de promenerande Kumlaborna lite nyfikna så det blir mkt publik på Svenska Mästerskapen den 13e nov.
Nu känns vår tävlingsbana lite blek faktiskt då det gick en lite nyskapande tävling i Kungsträdgården idag. Min far och hans sambo hade för dagen åkt till huvudstaden för att gå på magnus Uggla show och de lyckades gå förbi just denna cx-tävling o hejja på några klubbkompisar. Jag själv är verkligen sugen som fan på att låna en cross och provköra en eller två tävlingar men jag hittar inte den luckan jag vill ( sorry Niclas) utan det blir nog först nere på cykelmässan den 20e november som denna chans blir verklighet.
En film som är filmad idag. verkar vara en knixig och lite hal bana. På filmen syns även klubbens kommisarie några sekunder. Verkar ha varit en tuff dag :-)
 jogg x 2 = 67 pannor

För ca 3 veckor sedan klagade jag lite över att jag passerade 70 kg-strecket. Jag vill nå bullgränsen ( där jag skulle tillåta mig själv att få fika lite mer) 67 kg. Idag hände det! Men det är inte riktigt rättvisst då det var efter träningspass nummer 2 och jag hade dessutom inte ätit lunch än men ändå. Vågen visade 67 kg prick!
Så enkelt är det alltså att gå ner i vikt. Lite ändrade vanor om att inte köpa godis, inte äta för att det finns mat hemma utan äta när det behövs och i rimliga mängder. Jag har inte uteslutit socker men jag tycker nog att jag fått ett minskat sockerbegär iaf.
Efter jag hade vägt mig idag så åkte jag upp på stan och tog en latte med en dajmtårtebit :-)

Dagens träningar
jag behövde bara jogga ca 600 meter med en camelback lastad med frukt, yougurt och havregryn till skolgatan där kollegan Martin bor. SEn gick det bra att springa. Inte jogga. Det pysslar ju motionärer med :-) Skämt o sido blev jag inspirerad av en intervju jag läste i senaste RW med Kjell-Erik Ståhl. Han hade en hård o tuff inställning till träning. Det fick mig att tänka att det där med jogging gör mig ju inte snabbare.
Så blev det. Jag sprang alltså till och från jobbet idag men klockan säger att jag var snabbare på hemvägen för jag hade ungefär samma tid men sprang en längre väg hem.
Traineffekt blev 3,7 respektive 3,9 av 5 möjliga.

Har nu ikväll fått upp motivationen för Kumlacrossen. Hur undrar ni? Jo dels har jag peppat Åsa Erlandsson på facebook att komma o köra samt att jag kollat på nedanstående film. Igen.
Då det de senaste två åren har varit kalasfint väder på Kumlacrossen så ökar väl risken för att det i år är pissväder eller så skiner alltid solen i Kumla.

/>
Nu skall jag gå och besöka två tjejer som bjöd in mig på mys. "vill du komma över o mysa med oss?" lät det nyss i telefon. Sockrar Göran Persson på gröten?


4x4, cx-stress och cp-katt

Nu är det ca 3 veckor kvar till SM i cyclocross. Dax o börja finslipa formen för dig som vill kräma ur det bästa du har i benen. Försöker tänka efter om det är något särskilt som man ska träna på när det gäller Kumlabanan men jag kommer inte på något speciellt då banan innehåller det mesta. Den har inte extremt många (knappt nån) 180 graders kurva. Sandpartiet är inte särskilt svårt heller. Tror att vår bana är ganska fysiskt jobbig i sig då den är så varierande med asfalt, grus, träflis, gräs och sandunderlag+ 2 trappor. Det finns en seg slakmota samt några kortare backar.

Idag gjorde jag ett test av testcykeln som jag och Niclas fixade i tisdags. Körde till en av de tre skivor som GT mixat till mig. Det är 4x4 med inslag av Vacchi och Adamsson. Första intervallen tyckte jag att cykeln visade rätt wattsiffror och jag kände mig stark. I intervall nr.2 skriker Vacchi " O Ulrich attackerar då ska vi se vad Lance Armstrong gör...." Jag vet vad jag gjorde iaf. Jag gick med den där utbrytningen och producerade siffror som jag önskar jag kunde göra varje 4 minuters intervall. Jävligt nöjd varvade jag ner för intervall nummer tre. Behöver jag tillägga att den inte gick lika bra?? Eller så kan det vara så att testcykeln pajjade och visade lägre wattsiffror... JA så måste det vara :-)

Det är först nu idag som jag börjar känna lite stress inför cx-tävlingen. Alltså stress att något kommer att gå fel. Och med fel menar jag att något inte blir som jag nu har hoppats på i ett års tid. Det ska iaf bli skönt när det är förbi. Då skall jag förmodligen låna en cross och köra superklassen.

Katt till salu

Någon? Han luktar illa, bits och har förmodligen asbergers syndrom.

Imorgon skall jag jogga till o från jobbet. Skall lämna av ryggsäcken hos kollegan som bor ca 600 m härifrån så tar han med sig den när han cyklar. Skönt för då kan man springa lite mer avslappnat.

Haj


Kattlukt extreme

Så ska min nya cykel heta. Kattlukt extreme! Inspirationen kommer från det rum jag befinner mig i nu. Åh vad härligt nu har vi snart 2 katter som skiter utanför lådan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Annars då? Jo bitterheten fortsätter. Jag har sprungit i regn med jobbarkompismats i Karlslund idag. Vi körde milen i schysst joggfart.
I siffror:

Varaktighet
0:53'59.1
Högsta puls
154 bpm
Snittpuls
135 bpm
Minimipuls
72 bpm
EPOC-max
112.6 ml/kg
Träningseffekt
3.6 - Förbättrar formen
Kalorier
644 kcal


Nu skall jag slappa lite i tv-rummet. Inte för att det är något viktigt på tv men det luktar godare där.

Gammal mjölk

Jag tänker väldigt mycket på klubbens cykelarrangemang Kumlacrossen. Lite väl mkt ibland och mestadels är det samma tankar som cirkulerar.
Vart skall vi ha det? vart ska vi cykla på den delen av banan? hur var det med prispall, Vad hade jag avtalat med den sponsorn m.m. Sen tillkommer ju små problem som i fredags när jag cyklade förbi tävlingsområdet och upptäckte en ny bom t.ex. Då är det bra att vi har en så effektiv cykelstyrelse. Där händer det grejer. Vi är väldigt olika då 2 är aktiva cyklister, en är cykelförälder, en är tävlingskommisarie och en är pensionär utan större cykelerfarenheter. Huvudsaken är att vi har effektiva möten.
Idag var ett så kallat extra cx-möte för att stämma av inför den 13 nov. Det är väl mest jag som babblar om allt jag har noterat i mitt cx-block så kompletterar de andra det som jag har missat.

För första gången av de tre år som jag stått som tävlingsledare för Kumlacrossen så önskar jag faktiskt att det kunde få vara över. Jag har svårt att sätta fingret på vad det är som gör just denna tävling lite mer påfrestande än de andra två men det är nog en mix av alla små motgångar som det faktiskt varit under resan.
Nu låter det säkert som det blir en sämre tävling oxå men det är jag övertygad om att det inte blir.
Vi kommer ju att ha hamburgare :-)
Dessutom har vi redan fått in ett fåtal anmälda. 3 av dem är proffessionella cyklister.

Tisdagen den 9e november kl. 18 har vi ett funktionärsmöte i Ljungstugan där du är välkommen, klubbmedlem eller icke spelar ingen roll. Huvudsaken är att du har intresset att hjälpa till med arrangemanget. Eftersom vi pratar om Almby IK så bjuds det självklart på fika.

Igår vilade jag så därför kändes benen extra tunga men det försökte jag kompensera genom att lägga mig kl. 21 igår. Nä det handlar inte om att jag o Sara skulle vara romantiska utan vi var trötta helt enkelt. Idag har jag oxå vilat (vart e jag på väg egentligen?) men var ändå en sväng i träningslokalen. Jag och Niclas bytte bromslina på klubbens testcykel innan vi satte oss i cykelmöte. Det gick förvånansvärt lätt men då bromslinan är specialbeställd från Monark förvånar det mig att den var ca 30 cm för kort.

 

Här i hemmet har det alltid spenderats mycket mjölk. Till musli, till gröt och till O`Boy. Vet inte riktigt vad som har skett men imorse fanns det nästan 3 liter som hade gått ut i datum. Det sker inte mer än en gång i halvåret. Mindre lär det väl bli när det stod i senaste numret av Runners World att Chokladdryck fungerade jätterbra som återhämtningsdryck. Perfekt! O appropå löpning...Imorgon får jobbarkompismats upptäcka hur grymt snabba mina nya löparskor är då vi skall träna ihop :-)


jag skulle ju bara handla någa bananer

Vaknade upp mätt idag. Det sker inte ofta. Jag har länge tyckt att frukosten är det bästa och viktigaste målet av alla men efter tillställningar som julbord, middagsbuffèer eller kräftskivor med Saras släkt är jag inte sugen på att äta dagen efter. Frukosten idag bestod av en kopp te och en macka. Sen dröjde det ända tills vi var bortbjudna på lunch hos Saras mamma som jag åt igen. Där blir det oxå alltid god mat. Vi har haft det så jäkla bra denna helg med att bli bjudna på mat både här o där.

Dagens träning
Den gick riktigt bra trots att det inte var så långt mellan lunchen och joggingpasset. Jag blev avsläppt vid klubbstugan i Brickeberg där jag bytte om till de nya skorna, mitt favoritskalplagg, mina nya jogginghandskar + lite annat förstås. Jag kände på en gång att de nya skorna har mer dämpning än mina trailskor vilket kommer att underlätta under alla mina lugnare pass på hårda underlag.
Körde lite på mtb-spåret, korsade asfaltsvägen vid Mark, förbi "hångelplatsen", ut till Hjälmarsberg, Oset, Nya cykelbron över till Rynningeviken, I3 och hem. Joggade hela tiden - 2 kisspauser o en fotografstund. Det blev 14,4 km och det kändes bra hela tiden. Tiden ja..Den blev 1h 16 min så kilometertiden visar verkligen mitt lugna joggtempo 5,15/km. Jag har upptäckt en dålig sak med GPS:en till min suunto. Trots att jag idag höll ett jämnt tempo så visar grafen jag får ut formen av ett hjärt EKG. Spelar ingen roll om jag cyklar racer heller och verkligen håller en jämn fart så pendlar verkligen farten. Är det så med GPS-mätning?

Inte den mest kuperade terrängen idag.

Samtalade lite med sambon och vi sa att det kändes som vi inte hade handlat på länge. Vi saknar egentligen ingenting "ja förutom bananer " sa jag. Vi kollade lite i skåpen och kom på några saker till. Jag trampade iväg till ICA och handlade en full väska + en kasse = 502 kr. Det var mycket för lite bananer....

Imorgon är det jobb igen och idag är det 2 månader kvar till julafton. Känns det inte som tiden bara flyger iväg?? Rätt var det är så fyller man väl 30 oxå.


12:59

Usch vad dåligt det är med uppdateringar här. Det återspeglar mitt liv fast tvärt om. Tycker både kropp o hjärnan jobbar ett i ett hela tiden.
I tordags satte jag mig vid datorn och vips försvann några timmar innan jag tog den underbara medicinen Fysisk aktivitet. Jag fick med mig Sara på cykel medans jag själv joggade en sväng. Då jag ett tag har saknat ett par andra skor än mina trailskor så inhandlades idag några mer passande höst/vinterskor med gore-tex material och en skön dämpning.

Igår cyklade jag till Kumla för att spana av läget inför Kumlacrossen/SM i cyclocross. Det där bygget av det nya inomhusbadet i Kumla lägger beslag på mer o mer yta vid Djupadalsbadet och jag hoppas inte det sätter några käppar i hjulet. Igår filmade jag bitar av banan som jag hade tänkt att klippa ihop till en kort film som ändå visar ett varv av banan. Dock vill inte Windows Moviemaker jobba med filmformatet från mobilen och min nya mobil saknar redigeringsmöjligheter :-( Jag regareade på hur mycket mer snö det verkade ha kommit i Kumla jämnfört med Örebro men imorse regnade det ju så nu är det nog borta. Jag hoppas verkligen inte det är minusgrader och snö den 13 november. En film kommer nog snart då jag skall filma i Kumla igen. Under själva tävlingsdagen kommer det med stor sannolikhet vara ett par studenter som filmar varje klass, redigerar så det gäller att se snygg ut på cykeln oxå.

Min cykel står med framhjulet på den blivande mållinjen och bakom den ser ni spurtrakan.
Jag klurade lite på vart prisutdelning och ljudvagnen ska stå. De team som har tält kan höra av sig till mig oxå så bokar jag en plats. Team Kalas, Team cykloteket, cykelcity, Allebike m.fl. Kanske har det regerande svenska mästaren ett helt eget crew oxå?? :-)

Idag hade Sara en överraskning till mig. Hon hade avslöjat att det skulle vara mellan kl. 9 och 11 idag så jag anade att det skulle handla om frukost på stan. Mycket riktigt blev jag bjuden på frukostbuffè på Java. Där väntade även våra bekanta Jonna & Mattias. Jonna hade lurat sin Mattias oxå. Han hade dock förväntat sig en microvärmd bulle bara :-)

Dagens träning
Gick till gymet och gav benen, axlarna och bålen en omgång innan jag bytte om till cykelkläder och satte mig på en spinninghoj. Körde 3 st intervaller om 5 minuter med tungt motstånd och låg kadens. En intv. på 10 min o samma sak. Som grädde på moset brände jag av några 20 sekunders oxå.

Nu är jag lagom mosig för kvällens kräftskiva hos Saras farmor & farfar.

Frukostbuffè & kräftskiva är två saker som ställer till det med min planerade viktnedgång. Vägde ju i torsdags 67,4 kg vilket jag blev glad över. Efter denna helg så får det bli några veckor med hård disciplin igen. Halvkul.
Hövding

Jag hade tänkt att blogga om jobb och cykelcrossträning men jag såg en sak på nyheterna nyss som var ganska intressant. Det var en ny uppfinning som nyligen hade släppts på marknaden och den kommer säkert att synas på cykelmässan nere i Jönköping. Det var en slags "osynlig" cykelhjälm som sitter som en krage runt halsen och blåses upp som en airbag vid en krash.


Annars så har äntligen börjat rulla på med det jättestora markjobbet vi nu utför i Brickebacken. Jag och kollegan Patrik har idag lagt 2 st granitstenar som väger ca 150-200 kg styck men då använde vi en maskin och stroppade dit dom. Efter det lade vi 6 st betongblock på 130 kg styck för hand. Det märktes om man fick handen under kan jag meddela.

Så här såg gården ut igår när träd, buskar, staket, gungor, gräsmatta mm. är bortgrävt och vi har börjat förbereda för lite nya saker. Ska försöka komma ihåg att fota mera så ni kan följa detta jobb för det kommer att ta ca en månad till.

Dagens träning.
Efter jobbet idag så körde vi lite cx-träning bakom Rostaskolan där sand, öppna ytor, gräs, grus och asfalt finns. Sen krockar det inte med några frisbeegolfare heller. Vi var 5 st tappra som trotsade mjölksyran och temperaturen. Jag blåste ur mig som vanligt och jag tyckte att måndagens hårda löppass satt kvar lite. Ungefär en timme totalt idag men bara 20 minuter var riktigt hårda då vi körde heat om 2 varv 3 gånger. Jag kan avslöja att Karin Aune utvecklas lite för varje cx-pass så det är nog ingen hemlighet att hon siktar på framskjutna placeringar den 13 november.
Det blev en 3,7a på den 5 gradiga Train Effektskalan.

Nu skall jag nog diska. Det är alltid kul. Eller??

Det krockar!!!

Fasen jag glömde väl den person som imponerade mest igår. Klubbkompisen Emil Gustavsson var den person som bäst hängde på mig under gårdagens race i Ludvika. Jag blev impad att han orka hålla sin plats alla fyra varven. Han blir intressant att följa nästa år då han är äldst i 13-14.
En annan sak som jag registrerade när jag kollade närmare på alla de siffror som min suunto ger mig var att jag inte sjönk lika många höjdmeter som jag klättrade så jag gick i mål ca 20 meter högre än vad jag startade på.


Dagens otäcka upptäckt!!

Jag kan inte fortsätta som tävlingsledare för Kumlacrossen. Nä jag jag måste hoppa på ett annat tåg så att säga.

Jag är övertygad om att Svenska Zumbaförbundet har jobbat stenhårt för att detta ska bli ett kanom-evenemang så jag tänker inte vara i Kumla den 13e november
:-)

Skämt o sido så håller jag på och fixar presentkort till de 6 pristagarna i dam respektive Herr veteran-klasserna. Min idè var att hålla kvar könsklasserna genom att köpa Clas Ohlsson till herrarna och H&M till damerna men det ogillade styrelsen. Nu blir det från ett samlat ställe till båda klasserna. På torsdag vet man vart det blir.

Dagens träning
Jag trotsade det dåliga vädret och mörkret och joggade iväg Rynninge, runda Naturens Hus, bron över till Rynningeviken, mot gamla soptippen, över till Venaspåret och tog det i högervarv. Jag startade lugnt i ca 8 min, körde vid tröskel ända till motionscentralen vid Vena och småjoggade genom Norr hemåt. GPS:en visade 9,5 km och klockan knappa 45 min.
Suunto-siffror:
Varaktighet
0:44'54.6
Högsta puls
187 bpm
Snittpuls
161 bpm
Minimipuls
131 bpm
EPOC-max
235.6 ml/kg
Träningseffekt
5.0 - Tar ut sig
Kalorier
687 kcal
Luftvolym
125 l/min
VO2
61 

Distans
9.61 km
Maxhastighet
17.91 km/h (3'21 min/km)
Snitthastighet
12.84 km/h (4'40 min/km)
Högsta punkten
270 m
Lägsta punkten
255 m
Uppstigning
12 m
Nedstigning
9 mVilse i skogen efter quadracing

Förlåt för att jag har haft dålig uppdatering. Borde väl ha gett er en regelrätt recension av fredagens hårdrockskonsert av W.A.S.P. Den får ni nu: Det var skitbra!
Sen tror jag inte att jag gett er någon bild på jobbarkompismats och hans fru Åsa då vi var på svampen heller.

 

Nu är det iofs "old news" så vi hoppar till idag istället :-)

 

Jag önskar att flera med mountainbike ställde upp i sportklassen när cykelcrosscupen drar genom sverige. Jag tillhör den stora skara som inte äger en cx men tävlar i mtb. Nu vet jag att man ibland inbjuder nybörjare till sportklassen och det är jag ju inte så där har man kanske ett dilemma.

Nåja. Jag blev iaf sugen på att köpa/låna mig en cx då startfältet är så mkt större i superklassen där de andra veteranerna kör. I sportklassen var det nämligen bara en kille till att tävla emot idag. Jag körde mitt gamla intränade trick att gå ut lite för hårt och sen stumna :-) Varven gick långsammare och långsammare men jag vann iaf och priset gick inte av för hacker heller. En stor, rejäl resväska med utdragbart handtag och hjul under. Värde 1199:-
Nu var jag inte där för själva tävlandet utan att göra reklam för vår egna tävling den 13 november. Inbjudningar ligger ute på scf nu!

Det var roligt att se superklassen senare där klubbkompisen Tobias lyckades gå med i en 5mannagrupp som skaffade sig en lucka tidigt. Han krampade dock lite på slutet och fick nöja sig med just en femteplats. Magnus P var inte långt efter, jag chansar på 8-9 plats och lite längre ner kom Niclas, kanske 10-14e.
 Något som jag tänker klaga på är saknaden av tutor, klockor, koskällor mm. Hörde bara 2 klockor/koskällor och det var de jag själv tagit med. En vuvuzela tyckte jag mig se men annars var det ganska tyst runt banan. Skärpning! ;-) 

På väg hem från Ludvika stannade vi till hos paret Ögren/Läppinen i skogarna utanför Kopparberg. Hur hinner det paret med att andas egentligen? 3 barn, 4 hästar, en katt, en hund, 4 bilar(varav en subaru WTX sti), 2 st 4hjulingar + en quad, gård och pågående renovering av hus. En pluggar, en jobbar och sen vill (läs behöver) en träna mera.


Närmast kameran står alltså quad:en. 450 kubik, 5 växlad och ett jävla drag. Jo jag fick ju provköra och fick ett jäkla smajl på köpet. Var villig att byta bort mountainbiken mot den men ångrade mig. Om Henrik kommer till Örebro kan han få provköra min racerhoj så bli vi nog kvitt :-)

När vi skulle åka därifrån ville Sara köra. Det fick hon så klart så jag satte mig och slappa i passargerarsätet. Sen inne i Kopparberg körde vi visst fel och var på väg mot Hällefors men tog av där det stod Guldsmedshyttan 18 på en skylt för det känner vi ju igen. Det visade sig vara en smal, slingrig grusväg. Kul.


Nåja. Vilken underbar söndag jag har haft! Hoppas ni har haft det med.


W.A.S.P ikväll. Hårt & direkt

Just nu sippar jag in en liten whiskey för att komma in i den där pudelfrillakänslan som jag aldrig haft men ändå. Ikväll väntar det gamla bandet W.A.S.P som jag och Sara ska se.

 Appropå se...Gårdagens film har visats ca 70 gånger men jag har bara fått en kommentar via sms. Era tråkmånsar :-)

Dagens lilla extraknäck förrestenRock on!

Filmade ett överfall

Innan jag sticker iväg på ett styrelsemöte måste jag bara sprida budskapet att jag lyckades fånga ett av de hemska överfallen på film idag. Gärningsmannen syns tydligt så jag tror han snart är infångad. Det är starka bilder så var beredda:

Det är alltid en Ola som vinner

Sitter här mätt och nöjd och med otroligt trötta ben. Hela kroppen är nog lite trött efter mina joggpass igår för pulsen var lite lägre i förhållande till den intensitet jag tyckte jag lade ner i pedalerna under kvällens cykelcrosspass.
Siffror:
Varaktighet
1:34'13.2
Högsta puls
175 bpm
Snittpuls
122 bpm
Minimipuls
55 bpm
EPOC-max
130.8 ml/kg
Träningseffekt
3.8 - Förbättrar formen
Kalorier
849 kcal
Luftvolym
132 l/min
VO2
55 ml/kg/

Vi körde 4 heat och varje heat var två varv på den där crossbanan vi har snott ihop i Hästhagen. Idag fick vi modifiera den lite då någon ansvarig för KFUM discgolfare hade klagat på vart vi kört i söndags. Vi var idag 11 stycken som kämpade. Jag vann de två första heaten med strax där bakom stressade tre andra veteraner. Ola Torstensson från Örebrocyklisterna, Mattias J och Magnus P, båda Almby IK. I heat Nr.3 låg jag på Olas hjul första varvet sen försökte jag gå ifrån honom ute på det sista men han kom ikapp och stötte precis innan sanden och jag orkade inte ansluta så han vann.
Det sista heatet var nästan likadant men jag lät han inte få komma om på slutet utan stängde honom i sandpartiet. De sista 100 m är gräs-spurt där jag lyckades hålla mitt försprång med 10 cm kvar till hans framhjul :-) Hade målet varit 5 meter senare hade han vunnit igen.

Efter träningen kollade vi in ett annat område bakom Rostaskolan där vi tänker pröva att köra nästa onsdag.

Väl hemma i hallen med skittrötta ben så bjöd jag ut Sara på kvarterskrogen. Då jag inte har glömt min bantarvecka så blev det laxspett, extra sallad och en lätt öl.

Vill du se en våldtäcksman?
http://politisktinkorrekt.info/2010/10/12/misstankt-valdtaktsman-gripen-i-orebro/comment-page-2/


Bantardags

Jag säger att jag aldrig varit över 70 kg men Sara säger emot (som vanligt:-)) och säger att jag var över det förra vintern men det kvittar för nu är jag där. Eller var rättare sagt. I söndags kväll vägde jag 70,3 kg så igår och idag har fokus legat på ändrad diet. Ja det är inte så fruktansvärt konstigt utan det är mest det där onödiga godis och bullar som inte får slinka ned. Får se vad en veckas samvete och ståndaktighet kan göra på vikten.

I morse blev det t.ex. bara en kopp kaffe och en macka innan jag joggade iväg mot jobbet med camelback. Jag gjorde dessutom premiär med kinalampan på den huvudställning jag köpte i lördags. Den satt riktigt skönt men på vägen hem idag så körde jag utan mössa och då gled ställningen lite ju svettigare jag blev. Jag vet inte om det var tidpunkten på dygnet eller om det var camelbacken fullastad med mat och extra kläder som gjorde att stegen var låga och sega.
Efter jobbet så joggade jag o jobbarkompismats ca 8 km ihop men då slapp jag den lilla ryggsäcken.
Sen var det bara att ta en slurk vatten och jogga hemåt. Undra om det är något märkligt med sträckan hemmet- Jobbet för både till och från jobbet så har min GPS lagt av. Den blinkar som den ska men den samarbetar inte med klockan. Märkligt. Trots att det saknas några kilometrar så har klockan noterat 14,5 km. Jag gissar på att jag nog fått ihop 18 km iaf. 1h 40 min och 3,2 i traineffekt.

Ikväll hade vi oxå besök av två främmande blondiner i 25-30 års åldern.  Den ena hade en idè om att hon  och jag skulle vara i ett rum medans Sara skulle vara med den andre i ett annat rum. Neo fjäskade och larvade sig för henne men hon tyckte jag var viktigare.
Det låter häftigare än vad det var. De hörde oss som vittnen om det som hände i huset i söndags kväll. Hoppas den skyldige får ett helvete i fängelset.

Imorgon är det cykelcrossträning i Hästhagen kl. 17. Den sista innan cupen drar igång i helgen.

Såg ni tvärsnytt?? De hade ett cykelinslag där cykelhandlaren Lindells nämner cyclocross :-)


fy fan! Nu räcker det med överfall

Jag skulle egentligen bara slänga upp några filmer från kvällen cxträning men utanför står det 3 polisbilar, gatan är avspärrad, de söker med hund och det har tydligen skett ett "överfall".
Ni har säkert läst eller hört om det som skedde på väster i morse men nu har det kommit till "mitt"kvarter. Som jag sa till Niclas N för några timmar sen. Får jag tag i en idiot som håller på med ett överfall så åker nog jag dit för misshandel.

Vi blev både oroliga och nyfikna så vi gick ner och pratade med en polis. Han kollade Sara i ögonen och sa:" Gå inte själv på väster, eller här."
Vi lämnade ganska innehållsfattigt vittnesmål då vi inte uppfattade något vid tiden 20-20:30.


Nu lite roligare cx

Gå inte själva nu. Särskilt ni tjejer.

skogssport

Det blev en normaltidig morgon igår och sedan bussfärd med klubbkompisar mot Löt soptipp utanför Norrtälje. Där gick nämligen årets 25manna orienteringstävling. Jag hade fått ansvaret att köra den sista sträckan. En rak, så kallad häng-sträcka. Alla som sprang sista sträckan för sitt lag hade en rosa nummerlapp så såg jag sånna var det bara att hänga med.

Fotat från bussfönster
Racerapport
Ganska direkt vid startpunkten kom det 2 snabba killar med rosa nr.lappar som jag direkt lade mig i rygg på. Jag han kontrollera ändå att riktningen var mot kontroll 1. Jag hade full upp med att hänga med för det gick fort ute i den obanande terrängen. När det väl stannade så stannade det helt. Plötsligt stod vi tre där och det verkade inte som de visste var vi var. Synd för jag hade verkligen ingen aning. Vi snurrade omkring och sökte efter 1an och snart var vi 8 gubbar som höll ihop.  Denna stora grupp splittrades tyvärr för jag tror hälften hittade den före min hälft. När vi äntligen stämplade vid 1an sa nån "fy fan en halvtimme till 1an" Jag slängde ett öga på klockan och jag säger nog att vi åtminstonde hade 25 min vilket även syns på pulsprofilen.
Nåja, det gick lite osäkert till de nästföljande 3-4 kontrollerna och JAG fick hjälpa till med karta & kompass. Det var mer än 2 gånger jag tog initiativ och hittade rätt vilket iofs visar att de gamla orienteringstakterna finns där nån stans. Eller så var det tur.
Jag fick efter ett tag schysst häng och den öppna terrängen gjorde att man lätt kunde se vart de andra sprang om man nu som jag halkade efter lite.


Ni som kan lite om orientering: kolla på kartan här ovan. Ni ser hur lite stiglöpning det var. Minns bara att jag korsade den där vägen mellan kontroll 13 o 14.
GPS:en funkade jättebra men bara under uppvärmningen så jag vet inte hur långt jag faktiskt sprang men banan var som ni ser 8 km lång. jag blev utväxlad som lag nummer 166 tror jag och kom in som nummer 167 så jag tappade bara en placering. Utan alla hjälp där ute skulle jag aldrig ha hittat kontroll nummer 1.
Tack för allt hejjande på upploppet oxå. Det var någon örebroklubb gissar jag.

Lite pulssiffror:
Varaktighet
1:08'08.5
Högsta puls
179 bpm
Snittpuls
162 bpm
Minimipuls
103 bpm
EPOC-max
376.3 ml/kg
Träningseffekt
5.0 - Tar ut sig
Kalorier
1063 kcal
Luftvolym
131 l/min
VO2
58 ml/kg/
En liten överblick över tävlingsområdet.

Snart blir det frukost här i hemmet sen väntar en gammal härlig tradition då jag och Sara skall göra pensionärerna sällskap och gå tipspromenad nere vid stadsparken/slussen. Det kostar 20 kr men då kan man ju bl.a. vinna ett halvt kilo kaffe :-)
Sen skall vi äta lunchbuffè uppe på svampen med jobbarkompismats, hans fru och lilla rara Moa.

Men sen kommer det viktigaste idag.... Cykelcross vid Hästhagen kl. 17

Movietime

ett litet uns av dåligt samvete gnager mig då det inte blev någon träning idag heller. Dock blev det lite kvalitètid med Saris och det är ju guld värt. Jag har oxå fått se en hel film vilket inte sker så ofta som jag önskar. Denna gång blev det Body of lies med Crowe och Di Caprio. Nu har jag ju sett den förut en gång men den är grymt bra samt att jag fick se lite extramaterial efteråt. Jag älskar sånt där lull lull. Inte bara om vilka specialeffekter de har använt utan oxå samarbete mellan länder, organisationer, manusförfattare mm.

Här nedan är ett Family Guy avsnitt men de leker oxå med två andra filmer. Vilka?
Imorgon skall jag besöka ett av stadens gym. Inte för att träna utan att de ville ha ett samarbete med klubben. Alltid kul att få frågan. Jag skall kolla in spinninglokalen och se lite vad de har för idèer.

Demolition Man 1 & 2


Skriver väl som vanligt lite om mitt arbete. Idag har jag fått 2 förfrågningar om det inte finns plats för flera på TT. Undra om det har med dagens arbetsuppgifter att göra?
Vi (jag & kollegan Martin) har nämligen rivit, förstört, raserat, delat samt slängt saker. Han har oftast använt kofot, slägga (igår även motorsåg) och vanlig handkraft. Jag, som har mindrevärdskomplex, har använt mig av den kära Lundbergarn. En midjestyrd maskin på ca 4,5 ton för er som inte vet. Jag har ryckt upp fastgjutna cykelställ och bord. Sandlådesarger och ett lusthus. Igår raserade vi ett lekhus för ungar, gungställningar och en skärmvägg. Det är roligt att få förstöra utan att det liksom gör något. De som bor i kvarteret skall ju snart få nya grejer iaf.
Undrar fortfarande vad det var för rörelse som gjorde att jag förmodligen fått en muskelbristning i axeln. Har ju tagit i så mkt idag när man vevat med släggan ;-) och kastat med tunga brädor mm.Ursäkta att filmen är filmad på sned men det kommer jag ihåg till nästa gång.

 Dagens träning
Då jag skall orientera (hänga rygg)på lördag ville jag få till ett lite tuffare löppass idag. Jag och jobbarkompismats tog sikte mot Markaskogen idag där vi körde ett högt tempo på mtb-spåret. Ett varv, minus ca 250-300 meter tog oss 26 minuter. I början startade jag hårt så jag fick lite luckor till Mats och väntade till o med in han några gånger. På mitten när han genade några hundra meter på ett ställe så fick han nya krafter och jag fick slita för att hänga med honom. I en av de sista backarna fick jag jag tillbaka några av de krafter jag haft i början och kunde återigen skaffa mig en lucka. Efter de 26 minutrarna så hade ingen av oss särskilt pigga ben men vi körde lite omvägar så passet tog ändå 67 min innan vi var tillbaka vid firman.

Lite värden från mtb-spåret:
Varaktighet 0:25'43
Högsta puls 173 bpm Kändes som högre?!
Snittpuls 162 bpm
Minimipuls 137 bpm
EPOC-max 193 ml/kg
Träningseffekt 4.6 - Förbättrar formen ordentligt O yes!
Kalorier 406 kcal
Luftvolym 120 l/min
VO2 51 ml/kg/min

Fick förfrågan av två andra duktiga cyklister häromdagen om jag ville med och springa vid kvarntorpshögen idag och den uppförslöpningen hade nog gått bra men jag är övertygad om att den tuffa nedförslöpningen hade suttit kvar till helgens äventyr så jag tackade nej, tack ändå.


Imorgon får vi se vad som händer. Ryktet säger regn så det bäddar nog för inomhusträning om det blir nån.
utebliven cykelcrossinfo

Igår så joggade jag och jobbarkompismats en sväng direkt efter jobbet. Nu för tiden är "en sväng" sällan mindre än 8 km. Hade den där krånglande GPS:en hittat några sateliter hade jag vetat hur lång vår 58 minuters-runda blev igår. Gissar på 9 km.
När vi bytte om efter passet så skrämde Sara honom genom att vara fönstertittare. Det var kul. Sen var jag och Sara kvar på jobbet för att vi skulle skruva ihop en lite skohylla till vår garderob hemma där flertalet skor ligger i en hög. Det blev visst mer än bara en liten hylla.

Sara hade mätit "ungefärliga" mått som hon uttryckte det innan hon lämnat hemmet. Det visade sig bli jäkligt exakt.

På vägen hem stannade jag till vid IRIS-blommor, den lilla blomsterbutiken med cykelintresse, och det reulterade i massa fina rosor till Sara och förmodligen de finaste segerblommorna någonsin på ett cx-SM.
Idag har det blivit vila vilket både hon och jag behövde för idag har jag betat av flera viktiga saker inför cx-SM. Mail efter mail åker iväg. Jag har loggat ut två gånger från hotmail men måste in en sväng till då jag hela tiden kommer på fler mail som ska iväg.

Mer irritation på cykelcrosskommiten har kommit fram. Inte bara från mitt håll utan tydligen oxå från en arrangör som drar sig ur cupen innan den ens har startat. De verkar sköta sina uppgifter så där.


whiskey & cykelcross

Sitter här med grymt trötta ben nu men det har förmodligen ingenting att göra med gårdagens wiskeyprovning att göra.
Min kompis Dennis och svärfar Kenneth var här igår och hjälpte gladeligen till att minska mitt whiskeyförråd. Dennis var för några veckor sedan över i skottland på ett destilleri och satt inne med mkt nyttig information.
Vi började med en mkt känd blended wiskey vid namn Famous Grouse. Sen gick vi över på den mera riktiga wiskeyn single malt. Det började med två st highland, Macallan och Dalwhinnie. Sen tog vi en lowland som hette Glenkinchie och det var på just det destilleriet som Dennis hade besökt. Sen tog vi och delade på det sista i min flaska Caoila från ön islay.
Som avslutning så öppnade vi den flaska som jag köpte för nån vecka sedan, nämligen Ardbeg. Gillar man sorterna Bowmore, Lagfroaig och Lagavulin, som alla med Ardbeg och Caoila är från ön Islay, men vill ha något extra..Köp Ardbeg. Shit Pommesfrites! Direkt när korken öppnades var det som om Sara hade börjat tjära in en eka i vardagsrummet. Ardbeg håller 46% och har en väldigt kraftig rök/tjär doft. God och rejäl kan man säga och hade vi börjat med den hade alla de andra sorterna smakat lika dant.

Idag tog vi en lång och mysig frukost framför tv:n och lyssnade till Anders Adamsson och Roberto Vacchi. Jag visste att det var eftersändning på Eurosport så jag aktade mig för att gå ut på nätet, text-tv eller lyssna på nyheterna innan vi hade sett klungspurten. Jag tycker det var ett spännande VM-lopp och Jonas Ljungblad gjorde ett kanonlopp. Norrmannnen likaså. Ja Hushovd alltså. Grattis Norge.

Sen gick vi och tog en fika på stans turistattraktion svampen

Svampen är ett ställe som fler örebroare borde besöka. Det kostar ju inget att åka upp och spana på stan uppifrån. Lite extra häftigt var det se hur Kilsbergen reser sig som en vägg knappt 2 mil bort.

Senare på eftermiddagen åkte jag till Karlslund för att säga hej till barn/ungdomsträningen. Det är ett energirikt gäng de där knattarna som ger järnet hela tiden. Peppade både dem och deras föräldrar om Kumlacrossen.

Cyklade lite med dom men glömde fota tyvärr. Det gjorde jag dock en timme senare när det var dax för cykelcrossträning i Hästhagen. Saknade många av stadens cykelcrossåkare men vi blev ändå 7 st idag. Vi körde 2 varv i stöten och trampade ur syran lite emellan innan vi körde nästa heat. Heattiderna för mig var ganska jämna: 7:45, 7:54 och 7:49 och på varje heat hade jag haft en maxpuls på 175 men med snitten 168, 165 och 168. Efter det sista heatet lade sig Mattias Jansson i fosterställning efter målgång med stönande ljud. Tror att han hade tagit ut sig lite :-) Tyvärr var jag för sen med kameran.


Den jättegamle veteranen ser inte det minsta trött ut...
Karin Aune och Daniel M
Klubbens 2 duktiga ungdomar Emil & Jesper
Jag fick ihop ca 2 timmar mtb idag och tack vare cykelcrossträningen blev det 4,1 i traineffekt vilket är bra. Träningsvärken från gårdagens gym gjorde sig påmind ordentligt.

I fredags lekte jag papparazzi och smygfotade en cykel. En cykel som, fantastiskt nog, fungerar som pendlarcykel mellan Hovsta och mitt jobb flera gånger i veckan. Kedjan låter och rasslar men man får inte olja kedjan för då blir det för lite friktion och den kuggar då över. Det är sant för det gjorde jag för en tid sedan då jag ville vara hjälpsam. Hela drivlinan är så sliten att man ser igenom mellan kedjan och kransarna när personen cyklar. Hoppas denna person snart köper en ny pendlarhoj och finner den riktiga glädjen i att cykla.Imorgon och förmodligen på onsdag skall jag jogga med jobbarkompismats jogga ihop vilket är bra för ikväll blev jag visst medlurad till 25manna orienteringen på lördag. Jag längtar mest till det stora sporttältet där man kan göra ordentliga klipp.


trött vilodag på gymet med eliten

Igår åkte jag till klubbstugan och körde en-minutersintervaller. Tänkte redan på intervall Nr.1 att jag inte skulle bränna mig så jag startatde INTE varje intervall med en tokspurt på 15 sekunder utan jag ville ha en specifik känsla i benen efter halva intv.tiden som om jag var i en attack i ett racerlopp. Tror jag lyckades hela passet och hade jag suttit på klubbens testcykel hade jag förmodligen kunnat visa upp samma wattsiffror varje intervall vilket är att föredra. Jag körde 7 stycken och fick med mig dessa siffror hem
Varaktighet
0:45'06.8
Högsta puls
172 bpm
Snittpuls
139 bpm
Minimipuls
86 bpm
EPOC-max
118.1 ml/kg
Träningseffekt
3.7 - Förbättrar formen
Kalorier
561 kcal
Luftvolym
119 l/min
VO2
52 ml

Denna skapelse skall föresten jag (med lite hjälp) byta bromslina på snart då jag nyligen har beställt två st à 300 kr styck!! Det ser ut som vilken vanlig lina som helst.

Igårkväll bowlades det med firman vilket var ganska kul men varför skall en del förfesta så hårt att de inte kan gå rakt ( ännu mindre bowla bra)? Flertalet hade iaf ruskigt kul och ganska många inklusive mig själv gick vidare ut efter bowling och mat. Hemma vid 02:30 ungefär och imorse klockan 9 var det jag som stack iväg och handlade lite färska frukostvaror. Skönt att återhämta sig snabbt efter alla slags äventyr.

Idag hade jag och kärleken många förslag på hur vi kunde vara sociala mot varandra och det blev gymet. Jag hade inte tänkt att träna egentligen idag men skulle vi hitta på något annat ihop hade det säkert kostat oss massa pengar (shoppingdjävulen) men nu fick vi känna oss snygga och vältränade istället. Gratis. Väl på gymet träffade vi en elitcyklist i Almby IK, Mattias Jansson.
Jag körde lugnt, kontrollerat och lätt idag men lyckades ändå få någon slags muskelkänning i utsida lår. Benböj, utfall, axelpress, bänkpress, vadpress, mage, bål, legcurl + 15 minuters jogg blev resultatet.

Ikväll har jag bjudit in 2 personer till lite whiskeyprovning vilket ska bli kul.

Imorgon väntar sovmorgon sen skall jag träna cykelcrossliknande med mountainbiken. Kl. 17 i Hästhagen.