finslipad

Blir bara en snabbis idag....

Har inte skrivit något resultat från KEPS-cup än men jag blev tvåa i gubbklassen iaf. Nedan kommer kommer en film som Anders Skoog från Tullinge SK har gjort.  Både jag och sara är med o blir intervjuade. Daniel syns bara cyklande.
 

Träningen idag
Körde tunga femminutare idag och skarvade på med 3 set marklyft. Det kändes bra och jag körde på mera watt än när jag kör mina tröskelpass vilket jag inte riktigt fattar men skitsamma när det ändå är positivt. Funderar på vila imorgon då det var 5-6 dagar sen sist.

Idag på jobbet har jag fortsatt att slipa på den rostiga bilen men var klok nog att använda mask. Får nu ikväll ändå ut svarta snorkråkor. Tur man inte kör så mycket högintensiv träning denna vecka för då hade jag väl hostat upp svarta bollar.

Hej hej

Pass med ungdomar på torr asfalt :-)

Igår under slask/löp/cykel/balans-träningen så sa Magnus (cykelhandlare) att det där är inte så bra för dämparna när det var fruset slask runt hela gaffeln. Idag tvingades jag lämna in just framgaffeln till han. Den strejkade. Jag kan ge mig f-n på att han saboterade den nångång när jag kollade bort.

Kolla på filmen nedan. Sätt den på repeat i ca 5 timmar så har du nästan hela min arbetsdag idag.

Jag fick dock börja dagen med att köra lite Lundbergare och flytta på snöhögar som blivit under helgen. Det är lite mentalt avkopplande och jag trivs rätt bra i den där hytten. Mycket tack vare Rockklassiker.

Sen blev det någe nytt för mig. Skruva isär en av snickarbilarna lite för att komma åt att slipa rost på den. Imorgon blir det väl att slipa,sprayspackla, primer, måla/lacka mm. Allt är nya saker för mig men jag gillar att lära mig så det går rätt bra.  Har fortfarande dammpartiklar i näsan och snoret är lite svart så en mask imorn blir nog bra.

Träning
Då ungdomsträningen satt igång och jag har åtagit mig måndagarna så åkte jag till Ljungstugan i sällskap av Sara. Det blev en asfaltsrunda med henne och Kalle Eklind med inslag av lite längre intervaller. Jag vet att han blev trött under passet och alldeles nyss gick Sara och lade sig ( kl.20:57) så hon kämpade nog hårt hon oxå. Ändå var det jag som satt och tog motvind åt dom....Dagens ungdom!!!

Hej hej

Börjar kännas som Pimp my ride

MMS

Börjar kännas som Pimp my ride.


Första gången i mitt liv som j

MMS

Första gången i mitt liv som jag slipar rost. Halvkul.. Ungefär som min träningsvärk.


En dag med PRO

Det började i förmiddags då jag och Sara sänkte medelåldern genom att gå tipspromenad som korpen anordnar i stadsparken på söndagarna. Med hennes blåmärken och min grymma träningsvärk så blev vi ifrån gådda av flera. Efter åt fick jag beröm för våra 10 rätt av 12 möjliga av en pensionär. " Det var inte så dåligt av en yngling"

Eftermiddagen var jag i mässan för att hejja på mountainbikens framtid. Jäklar man får kolla vart man har hälsenorna när det är fullt av småknattar på cyklar där inne.

Efter det var det stress hem för att byta om och bege sig till Lundby för att möta upp den glada trion Danne, Martin o Magnus.
Först en liten film som är redigerad i mobilen. Jag lär mig mer o mer med min mobil. Snart kan jag nog ringa med den oxå.

Jag gillar sällskapet men jag har absolut inte den inställning eller tålamod att göra sånna här pass själv. Nej jag vill ha mina cykelpass cykelbara och mer strukturerade. Ikväll blev det inslag av ordentligt flås, balansträning och löpträning i ca 1h 45 minuter.
Nu låter det kanske som jag ångrar passet men det gör jag inte.
Avslutar med en fartig bild från gårdagens tävling.
Hej då. Imorgon väntas det jobb 06:30

GRATTIS!!!


Liten bild på en stor tjej.


Började tv-sändningen med att smörja in benen med liniment och med den nervositet jag hade på slutet är jag glad att jag gjorde det. Fasiken vilken spänning det är i skidskytte. Helenas och Katti Willhelms kamp var underbar.

Hoppas det var fler som såg detta.

Träningen idag blir nog mtb med gubbgänget i halvmörkret efter jag varit och peppat ungdomarna i mässhallen på vintersäsongens sista inneträning. Imorgon börjar de köra utomhus trots att våren inte riktigt är här än...

vi gör pensionärerna sällskap

MMS

vi gör pensionärerna sällskap o går tipspromenad idag.


Årets första Racerapport. Nu utan bilder!

Igår skulle jag chocka kroppen. Gjorde jag på gymet. Tunga benböj i ställning, ganska tunga utfall, mycket bålstyrka, baksida lår och lagom tunga marklyft. Som gjort för att få träningsvärk och det har jag oxå.

Blev ruskigt sugen på att tävla i keps cup igår. En gratis cup runt Stockholm men avslappnad attityd men bra för att stressa igång tävlingsflåset inför säsongen. Tävlingen idag gick dessutom på "rätt" sida huvudstaden, nämligen i Huddinge.
Ingen bra idè kanske efter det där gympasset men är man sugen så är man. Samtidigt vräkte snön ner här i stan så ett samtal till chefen för att förvarna om att jag inte kunde sitta i Lundbergarn vid ett eventuellt plogningsjobb.
Imorse gav Daniel, Karin, Sara och jag oss iväg och ju närmare vi kom så minskade snötäcket på marken men tyvärr så låg det ca 5 cm kramsnö runt hela tävlingsområdet.
Vid anmälan skrockades det lite med nya konkurenter om att man höll koll på varandra via bloggar & hemsidor. "-men läser man din Ola så får man ju bara läsa om film och musik" fick jag höra så nu måste det bli lite ändring då ;-)

Racerapport
Banan var 95 % stig och med denna nysnö så var det enda smarta alternativet att hålla sig på det uppkörda spåret annars så ville inte däcken greppa särskilt bra. Vid mass-starten fick jag ett uselt spårval och gick in på stigen (20 meter senare) som kanske 6-7 man och fick försöka ta mig om men det gick inte förrens den sista delen på banan där det blev ett bredare motionsspår. Just där passerade jag Ulf Johansson som tränade cykelcross och sprang med sin cykel. Punka!
Efter ett tag kom jag ifatt Per Kumlin som imponerade på det hala och tekniskt krävande underlaget. Eller är det jag som blivit en rädd gubbe?? Oavsett så blåste jag om honom på 3e varvet av 6 på det bredare partiet och han kunde inte följa. Stärkt av det går jag in med för hög fart i nästa snälla, breda knappt 90 graders kurva. Då släpper båda hjulen och tack vare släpsko så lyckas jag nästan med en piruett. Per svichar förbi och gapar "wow 360" till mig. Jag tar upp jakten igen och på 4e varvet punkar han framför mig.
 Jag jagar i ovissheten då jag inte har en susning om vart konkurenterna är och lagom på mitt avslutande varv så kommer jag ikapp Per igen. Skriker (ironiskt och på skämt) att han snart blir varvad så lyckas han punka igen.

Så mycket mer info har jag inte då jag inte hade nollat cykeldatorn men dryga halvtimmen över 170 i puls vilket ungefär är min tröskel. Cykeltiden blev ca 45 minuter och jag var några minuter för Daniel som gjorde tävlingspremiär (minus Snödrevet) Mer info och resultat, bilder kommer då dagens fotograf Karin fick in några snygga bilder.
Sara varavde jag nån gång under loppet och då imponerade hon i en hal utförskörning men nu när vi småsnackar om tävlingen så han hon krashat 8 ggr! Hon imponerar ständigt.

Cykelvården är avklarad men nån i hemmet måste gå och handla.... Sara skyller på knäont efter alla krasher.....Fan oxå.
Haj

Gamla minnen från lumpen

Träffade Lill-matte igår. En klubbkompis som just nu gör lumpen och det blev ju naturligtvis att man själv pratade om en massa äventyr som man var med om när jag låg på I 13 i Falun. Det ledde sen till att jag surfade en massa på youtube och hittade till slut denna sköna grej.

Börjar dagen med att trimma kr

MMS

Börjar dagen med att trimma kroppen. Espresso med n plåt chokladkaka. Siktar nu på OS 2012.


Testresultat: Nu ska jag fika ännu mer!

Det här med träning kan vara känsligt ibland. Särskilt när någon kritiserar det som ligger så kärt om hjärtat. Jag får ibland kommentarer om träningen och inte alltid med glimten i ögat. Men nu har jag det svart på vitt.

Nåt jäkla rätt gör jag iallafall!

Denna vinter har jag dragit ner ganska rejält på träningstimmarna. Inte särskilt mycket distans, styrka och kondition har varvats om vartannat men särskilt nu på slutet har kanske den viktigaste pusselbiten kommit till. Lyxfikor på stan! Icke att underskatta då kaffe & cyklister är som Bill & Bull. De hör ihop.
Här får jag hjälp av testledaren Daniel att få på mig utrustningen som har ett värde av EN MILJON!!

Jag testade mitt syreupptag i november och vägde då 68, 5 kg och fick upp 61 ml syre/ kg kroppsvikt. Nu vägde jag 1 kg mindre (tack för kaffet) och tog upp 68ml syre / kg kropssvikt. Det hade inte bara med det där kilot att göra utan jag klarade av en intervall mera dvs 40 watt mer.
Lättare, starkare och mer aerob. Tackar.
Sara tror att sexlivet kan vara en faktor till resultatet oxå.... Då kommer ju cupsegern i en liten ask :-)

Träningstid är inte allt, man ska ha kul o trivas oxå. Det gör jag.

Imorgon skall jag nog chockträna. Göra något som kroppen inte alls är beredd på.
Sen ska jag naturligtvis lyxfika oxå.

9e Maj var det ja...


Ehh...Jo... vad var det nu.....

Jo just det. Girot de Italia börjar ju den 9e Maj. ALLT händer den dagen! Tur man fyller år den 8e då så det inte krockar iaf. Mamma Milla får det desto tuffare :-)

Hemmafru?!?


Jag är nu ägare till en biljett den 10e april. Nån som vill med? En helkväll på conventum kl.18-02.

Shit vad jag har ansökt om pengar det senaste dygnet. Och vet du vad det värsta är? Det är inte ens till mig. Om mina tre ansökningar går igenom får jag inte ett jota själv men indirekt kanske jag får det roligare ändå för det är till Almby Ik jag har sökt pengar via idrottslyftet. Pengar som i grunden kommer från RI som ska fördelas från svenska cykelförbundet. Fast bara om man ansöker om dom. Enkelt att ansöka men nu återstår det att se om man får något. Såg att cyclesport fick 11 400 för ungdomsutbildning samt  12 000 för en kurshelg förra året. Najs! Vill skriva mer om detta men det har jag inga belägg för....

Sånt här har jag tid att sitta och göra när sötnosen tar sin skönhetssömn. Dvs snoozar. Jag har under all min lediga tid aldrig sovit längre än 07:50. Idag vaknade jag, och gick upp 06:30. Inge konstigt, det känns normalt och jag kan sitta och surfa ( he he) i lugn o ro.
Idag har jag inte många flera punkter att klara av. En lyxfika på stan där jag kan sitta o läsa min gubbtidning Allt om trädgård. Sara kallade mig för sin lilla hemmafru innan hon gick. Hon önskade sig en hemlagad rabarberpaj oxå. Får se vad mästerkocken lyckas med.
Nu ska jag hämta medlemskort för Almby IK:s cykelungdom.
Haj paj

Kisspause x4 i snö

Ägaren till datorn gör att dagens pass inte kommit ut förrens nu. Ursäkta alla otåliga.

Nu är det många åldersrelaterade saker. Tur man har en så ung kvinna som gör att jag känner mig så ung.
Nummer 1: Funderar på att skaffa en kortare styrstam. Då sa båda cykelhandlarna i stan " Du börjar bli gammal"
Nummer 2: Blev förbannad på ungdomar som kasade skräp på gatan i förrgår.
Nummer 3: På min kyl har jag sparat ett reklam-utskick som informerar om tipspromenad i Stadparken på söndagar där man lan vinna fruktkorgar, presentkort mm.
Nummer 4: Gick och lade mig 20:47 igår.
Nummer fem:  Det har jag glömt...
Nummer sex: Jag sänker musiken på radion ibland, särskilt när jag kör bil och närmar mig centrum.
Nummer sju: Idag köpte jag Allt om trädgård när jag var och handlade.
Nummer åtta. Jag blir stel som en fegis (läs gubbe) när det blir isigt under hojen.

Idag körde jag ett pass med Daniel & Martin utomhus, på kvällen, i minusgrader, i nästan 2h. Något som jag trodde jag gjort för sista gången sen hösten -07 men det gick bra. Roligt var det oxå. En kort film hann jag med oxå som på mitten blir lite skakig då fegisen i mig greppade styret bara för jag kom ur spåret lite grann.


Igår blev det ju inte mycket cyklat, tagit det lungt hela dagen idag och detta visade på pulsen idag. kroppen kändes jättebra (trots flåsandet på filmen) och så fort vi stannade idag så toksjönk pulsen. På mig iaf, inte på stackars martin som slet och flåsade idag. Det bådar gott inför morgondagens VO2max-test. Något annat som känns bättre är min teknik. Igår var jag nog fruktansvärt ringrostig men dagens pass i snö på skogsvägar/stigar var nyttigt. Jag och Martin turades om att uträtta 4 pisspauser, Daniel ingen. Han kan bli en långloppskung med den blåsan.
Vi pratade lite om kommande tävlingar och om Daniel följer med till Borlänge Tour så kan vi bli 7 eller 8 stycken i H30 där. Fasiken vad kul!

Nu ska jag se på fantastic 4.
Hej hej.
Ni som vill läsa om smaskiga detaljer...Jag ska uträtta dom nu.... ;-)

Promenad i det vackra vädret.

MMS

Promenad i det vackra vädret. Såg att även fyllon njuter, fast kanske inte av solen. Har handlat cykeldelar på biltema. Kvalité var ordet!


Ledig fast med jobb

Är lite piggare nu. Lade mig/oss kl 20:47 igår. En av oss sover fortfarande.

Har fixat lite vid datorn, ansökningar, mail, de vanliga cykelsidorna (
Piff & Puff).
Strålande solsken som strålar in med mycket styrka på både mig och Östergren som solar på sin barkbit. Kollade dock ut på termometern och det var rätt kallt ute -8 grader. Jag som mådde så bra förr veckan när våren var här.

Glömde nämna en sak som jag kände igår under mountainbiketuren i snön. Kände direkt skillnaden mellan vinterhojen och Focusen i styret. Det flexade lite för mycket för att jag skulle gilla det. Eller styret...det är nog mera den tunna, lätta styrstam som jag kört med i 2 hela säsonger nu. Den heter Score 99 och i katalogen står det " ROAD ONLY". Undra vad det betyder :-) Den har hållt iaf men nu ska det nog slås på en lite kortare och stadigare. Olyckan kan omöjligt gå bra om det är just styrstammen som går sönder i en utförskörning.
I övrigt så har jag nog den snyggaste av alla framgafflar men tyvärr inte den bästa. Detta är mitt tycke o smak. Gaffelben och brygga är i ett karbonstycke och ändarna nere vid hjulnavet är i magnesium. lockouten går snyggt rakt ner i det högra benet.

"Image is everything" är ett uttryck från en av medlemmarna i CK weelsucker men jag betvivlar det när det gäller framgallar. Har genom åren kört med SID, Reeba SL, Reeba Team och nu DT`s och jag gillar nog Reeba team bäst.

Åh vad jag gillar denna radioreklam som går på Rockklassiker.

>Usch vad det kurrar i magen. Nu ska jag börja skramla i köket...

Slajm & blod på träningen


Den söta lilla varelse jag träffar kan få fram otroligt äckliga saker ur sin snok. Och hon låter stolt när hon visar upp dom oxå. Den jag fångade på bild var inte den enda idag. Sjuuuukt!!! 
Jag bidrog till blodet idag. Ganska rejält där oxå....


Jag var som ett litet barn den 24 december innan vi stack ut idag. Så här i efterhand fattar jag inte varför. Det var inge roligt när jag väl kom ut. Det var för mycket snö, jag var för feg, bakbromsen ljuder som en huligantuta och möjligen gick mitt blodsocker neråt för kommentarer som "jävla kuksnö" och tävlingsfavoriten " men fan oxå!!!" ljöd genom markaskogen. Som tur var fastnade de inte på film.
Denna svåra backe blir ett jobb för motorsågen tror jag:


Sur och inte det minsta trött trampade vi hemåt. Sara var mest som en kalv på grönbete som man fick bromsa hela tiden så hon inte skulle göra repris på mina gamla misstag och börja träna för hårt, för tidigt. Något annat som var tråkigt var att hon var så orädd och gasade i snön utan att se vad som gömde sig under. Jag åkte mest och var livrädd hela tiden. Gammal och feg.
Dagens film

Ha en mycket trevlig kväll, min chans till det har skitit sig.
Kan nån slänga iväg en bön till han där uppe att snön i Kilsbergen samt Marka ska försvinna nu. Övriga landsdelar kan kvitta.
Kram alla fotomodeller där ute.

"1 missat samtal"

Ledig fast ändå inte. Ja så kan man säga att dagen varit. Inatt 00:53 ringde det men mobilen låg i köket så jag satte mig upp i sängen efter sista ringsignalen och undrade vad som just låtit. "1 missat samtal" stod det på displayen. Chefen,  så här dax undrade jag. Antingen är han på krogen eller så kan det ha med det onödigt tjocka pulvret som låg ute att göra. När jag ringde upp så var det upptaget och det var väl lite tur i oturen för det betydde att han fått tag i en annan som fick börja tidigt och köra Lundbergare. Jag fick somna om och infinna mig på jobbet 05:00 istället för handskottning.
Det har gått jättebra då det var så lite snö och att den var lätt. Kunde ha skottat med en lövblås idag :-)

Nu väntar jag in Sara för hon o jag ska (förhoppningsvis) skita ner våra tävlingshojar. Hon ska dessutom ha premiärtur på sin. Inte det optimala vädret men solen skiner ju och snöslasket är ju lättare att spola bort än tung, seg lera. Kanske ska man passa på att fota o filma lite oxå. kanske kolla in om markaspåret är okej. Ryktas om några fallna träd som kanske måste sågas bort.
Återkommer väl ikväll med eventuella filmer & bilder.

snön! Denna onödiga snö. Börja

MMS

snön! Denna onödiga snö. Började skotta kl. 5 imorse och det e rätt kul ändå men fasiken... Våren va ju här!


Ironman

Varför retas jag för blodpudding? Det är gott. Extra gott var det idag då detta stod färdiglagat när jag kom hem: klyftpotatis, god sallad, ett glas rött, hårt bröd och självklart blodpuddingen.
Sa jag att det är nyttigt oxå?

Vi sitter nu med var sitt glas rött och jag pratade nyss med
Martintrampar i telefon och han var inne på sitt andra glas. Det första hade dock varit ett rosè-vin. Det får ju till och med schlagerfestivalen att framstå som manligt.

Mera Mat
Jag väljer att se blodpuddingen en bra järnkälla oxå. Järnet hjälper till med syretransporten i blodet och jag vet inte om jag kan påverka mina prestationer genom vad jag äter då en av sveriges bästa cyklister gillar kebab & korv så att... Kan ju stå fast vid att jag gillar blodpudding helt enkelt.
Den röda druvjuicen är ju rik på antioxidanter samt att den ger mig gott om skrivinspiration :-)

Träningen då?
Ja det är egentligen bara att läsa gårdagens blogg då det även idag blev 5 st 4 minuters intervaller på hög intensitet. Cykeln var en klassisk spinningcykel och musiken var Nocturnal Rites. Ett jäkla bra svenskt band. Benen kändes inte riktigt lika bra som igår men nästan. Dessa intervaller är inte något jag gillar under själva intervallfasen men passen blir inte så långa och längden på intervallen är så lagom kort/lång att det går fint att pressa sig förbi den.

Chefen meddelande tyvärr (??) att jag blir hemma även denna vecka. Detta betyder att alla mina komptimmar nu sjunkit till den nivå att jag kan glömma det där nya vevpartiet :-( Hade sett fram emot att lätta tävlingshojen lite samt fått den snyggare med ett 44-29 parti fram.
Tävlingshojen luftades förresten idag fast inte i någon högre fart (precis som vanligt) då jag åkte till cykelnasaren för att få lite kompressorhjälp. Ville fräsha upp den gegga som jag förra året hällde i däcken. Det såg nu ut som någon haft diareè i däcken (vilken bajs-blogg detta har blivit) Måste nog säga att Joe`s Tire sealant är snäppet bätte än Stans. Varför? Ja den har ju inte märkts av så den har funkat prickfritt.
 Fick nyss ett telefonsamtal från en Garphyttebo som sökt medlemskap i Almby IK. Han rådfrågade om licenser, tävlingar, framgafflar och cyklar. Kul.
Och nu ringde Tybelius.. Ingen kommentar.
Och nu ska jag ringa ännu mera. Känner mig mer o mer som en konsult...

Akvariefrågan har hamnat lite på i 2 veckor. Hoppas det inte börjar läcka inom den perioden.

Vätskebalans i schack

Har ungefär 400 unika besökare i veckan här (det är väl vad herr Öijer har om dagen) och jag bestämmer ju självklart vad jag ska skriva om men jag har tänkt lite så här:

En del av er, Mamma Milla, Jennie, faster Mona m.fl. vill ju läsa skvaller och smaskiga detaljer så lite sånt får jag väl fortsätta att delge fastän jag lever ett sånt torrt och dammigt liv ;-)

En del vill läsa om ren träningslära för att kanske snappa upp en del och härma delar i träningen och där skriver jag ju sällan så specifikt om vad & hur jag tränar men det ska jag bli bättre på tänkte jag.

En del läser med intresse om musik och filmer och det är verkligen något jag gillar så det blir svårt att inte delge er mina recensioner från konserter. Särskilt nu när jag har börjat tänka väldigt mycket på just det.

Nu när tävlingssäsongen snart är här så kommer det självklart att bli upplevelser kring, och under, tävlingarna. Dessutom har jag ju börjat filma med mobilen så karaktären på filmer blir nog mkt mtb framöver.
Kommentarer är uppskattat om vad du gillar mest att läsa om här.

Akvarieproblem!
I Östes badbalja har jag ungefär 270 liter vatten och för en tid sedan såg jag att alger hade börjat krypa bakom silikonet i fogarna. Det vill säga att det inte är riktigt tätt. Det vore jävligt dyrt om 270 liter vatten rasade ut på lägenhetsgolvet då en sån skada inte täcks av hemförsäkringen så jag har börjat kolla runt lite efter nån glasfirma som kan göra om det.
Idag har jag fått låna ett mycket mindre akvarie där Öste ska få trängas med ca 20 andra små fiskar under den tid jobbet görs med orginalhemmet. Det tillfälliga hemmet kanske ökar chansen för lata Östergren att lyckas fånga en fisk då de oundvikligen kommer att vara mycket närmare henne då.
Kommer att kännas taskigt att sätta henne i ett för litet akvarie men det är ju bara tillfälligt.

Träning
Det närmar sig VO2 maxtest. Ett test som 2 ggr tidigare blivit uppskjutet men nu hoppas jag att det blir av. Därför har det igår, idag och förhoppningsvis imorgon blivit ännu ett konditionsblock med de halvkorta intervallerna 3or för att förhoppningsvis öka mitt syreupptag. 3orna idag blev iofs 4 minuter långa men syftet är ju det samma på dem. Att tvinga upp pulsen till 90-95% av maxpuls (öppen mun och lite slem vid mungipan) för att främja syreupptaget. Det är önskvärt att minst få ihop 15 minuter inom den zonen i ett och samma pass. Jag körde fem sånna idag.
Något positivt var att jag dels orkade köra 4or istället för 3or och detta trots att jag körde 2 min vila mellan intervallerna något som knappt var möjligt för 2 månader sedan.

I höstas körde jag för sista gången med pulsklocka så nån kanske undrar hur man kan träna pulsbaserat då och nångång under vinter har jag ju kört med det medföljande pulsband till klubbens testcykel men annars kör jag mycket på känsla eller wattbaserat vilket jag tycker funkar alldeles utmärkt. Man har ju lite rutin vid den här åldern (22-23)

TV
Åh boy vad jag såg fram emot Star Wars 3 som gick igår. Blev till och med lite kort och otrevlig i tonen mot Saras alla frågor om vad "kraften" var och vilka som var vilka i serien. Jag ville verkligen se denna sista pusselbit i historien. Men fasiken jag är besviken. Varför gör man en hostande robot t.ex ?? Vad hostar den? Den var av metall och hydralik men hade ändå ett synligt, pumpande hjärta. Vad pumpade det? Olja? Nä det kändes som att de hade gjort nästan 2 h film och kom sedan på slutet på att de behövde sy ihop allting med den tidigare triologin (del 4-6) som gjordes redan på 70-talet. En liten besvikelse men som fan (inte fan) är man ju tvungen att se den.
Appropå film tvingade jag Sara att se Terminator 2 för ett tag sedan. Hon är ju född 1990 och filmen gjordes 1991 men hon var imponerad. Bra, för den filmen kommer aldrig att lämna min top-3- lista. 

Imorgon är man ledig från jobb igen dagen är fullspäckad med akvariepyssel, träning och cykelhandlarbesök. Kanske en fika på stan oxå. Lever ju Top Notch-liv med denna betalda ledighet.

Tjo flöjt

Det är på landet det händer.


Utsikten från farsans hus. Det var i den skittäta skogen till vänster jag har dragit fram vedlängder från det som farsan har gallrat.
Skulle jag sammanfatta allt så skulle det bli ett skitlångt inlägg så jag skippar allt utförligt.
Trampade till Pålsboda igår och under färden ringde chefen och sa att jag åtminstonde kunna kompa ut på måndag oxå. Kanske hela nästa vecka vilket är beroende på väderleken. Både skönt och dåligt på samma gång. Jag har ju länge sett fram emot att ha mycket komptimmar som skulle betala mitt nya vevparti :-( Får se hur det blir nu...

Väl i Pålsboda så blev det en hel del hälsande på gamla ansikten. Gamla lärare, fotbollstränare, min gamla granne Stefan m.fl. Kul, men det skapar en lite konstig känsla inombord då man ofta får höra att " ja, man brukar ju läsa om dig i tidningen ibland"  Tycker det är lite konstigt då rapporteringen om cykel i NA inte är något att skryta med.
I gårdagens NA stod det förresten om att en i lada utanför Hjortkvarn hade polisen gjort ett cannabistillslag. Idag cyklade jag förbi just den ladan och spanade på polisbanden som var snurrade runt hela ladan.
Fick idag höra om en begravning i P-boda där det hade kommit så många MC-cyklister från ett gäng så plisen kom med pikè-styrkan. Coolt! Det är på landet det händer.
Farsan berättade att radio Östergötland har varje dag ringt till en viss jesper från kolmården som har varit på cyketräningsläger (farsan trodde det var i Spanien nånstans) och Jesper har även nämt en viss Niclas. Vi tävlingscyklister gissar nog vilka dessa två är. Radion har haft som tema att ha veckorapportering från en och samma person.
Körde ju cykeln hem idag från Kattala, ca 1,5 km från gränsen till östergötland. Började tidigt med högintensiva intervaller så man fick fram det där snygga öppna gapet med aningens slem hängande vid mungipan. Körde lite olika längder beroende hur terrängen såg ut men fick ihop ca 20-23 minuter i rätt zon iaf. Efter det så blev det att pressa på helt enkelt. Från Ekeby och hem var jag aldrig under 30 km/h utan mosade på för att få trötta ben och nu flera timmar efteråt kan jag säga att jag lyckades.
Väl hemma frågade jag Sara en ledande fråga. Om jag fick bjuda henne på Vardagrummet. Pasta Fajitas är en vinnande rätt där.
Nu väntar lite matkoma i soffan med Milan-san remo på datorn. Ännu mera vila inför kvällens Star wars 3 på tv. Den enda i serien jag inte har sett.

Hej så länge tockisar ( Vi i örebro län är näst tjockast i hela landet enligt ny undersökning. Andra plats är inte så illa.)

spenderat 1h i pålsboda och ti

MMS

spenderat 1h i pålsboda och tiden har stått still här. Mode o frisyrer framförallt.


Svenska Dagbladet

När jag vek mig för den kvinnliga säljaren efter vasaloppet så trodde jag att jag skulle få helgtidning. Med helg menar tydligen stockholmarna fre-lör-sön för imorse låg den där. Svenska Dagbladet. Har jag tidigare skrivit något annat namn så är det fel.
Appropå post så fick jag ett litet paket igår. Det är ju kul så här 2009 då det annars mest är räkningar & reklam. Det var
Patrik Paulsson som skickat upp de volbeatskivor han lånade för några veckor sedan. De går nu varannan gång på stereon.
En annan skiva ska jag hämta upp hos jobbarkompismats på min väg ut mot Pålsboda. Det är en dvd på Nisse hults historiska snedsteg. Ni kanske minns det? Det gick på SVT för nåt år sedan. Johan Rheborg, johan Glans, cissela Kyle m.fl.
Farsan har ju fortfarande ont i vristen efter den skada han ådrog sig på kortvasan så det blir ett jobbrelaterat-jobb hos han idag. Dra ris och stockar. Det har man ju gjort några gånger i det "riktiga" jobbet.

Blir nog en uppdatering däruteifrån skogen oxå då de på sistonde skaffat sig moderna ting som snabbt bredband, bra skrivare, digitalkamera, webkamera och nu även tre bilar!! Jädra lyx liv har de med viltkött gåendes bakom ladan. En kväll var det flera hjortar i hagen än kor. Hjortkvarn!!

hej hej

Äntligen mätt.

Som den nya  kanske trenden med youtube-rutor måste jag ju följa upp gårdagens SF-reklam med hur det måste se ut i byggkojan hos t.ex. EIJAB
 
Det blev ju som vanligt inte den träning som jag skrev om sist. Det blev temporundan istället för intervaller och den går Mellringe-Närkes Kil-Kåvi-och avslutas vid Lundby`s fotbollsplaner. Det är ganska korkat att gå ut så man har mjölksyra efter ca 8-9 minuter då man vet att rundan tar mellan 45 till 55 minuter. Det gick bättre och bättre och vid de små backarna efter Närkes Kil så funka det riktigt bra att mosa på tills "det röda strecket" passerades och sen ändå kunna köra på hyffsat. Känns som att de kortare intervaller har gjort nytta då återhämtningstiden (eller är det syratåligheten) blivit bättre.
Tiden blev idag 46:03 vilket själklart ska putsas när racern plockas fram. Motvinden i början däremot ska jag nog inte klaga på för den gav bra hjälp på rakan vid Kåvi.

Nu i kväll har jag och Sara + 2 till ätit på Rosalis Deli där jag äntligen blev mätt. En portion lasange, 1,5 skål med sallad, ett glas vin, en kaffe, en stor bit brownie. Provsmakade även lite av Saras pasta. MÄTT!

Imorgon skall jag cykla till Pålsboda, jobba i skogen i Hjortkvarn för att på lördag cykla hela vägen hem. Lantluften ska nog göra denna klena kropp gott!

Binnikemask & tunnelproblem

Startade kl. 10 idag med jobbarkompisen Martin. Vi skulle trampa till Kumla för en fika och hem igen. Jag åt en normalstor frukost men var ändå hungrig efteråt. Vid fikat började jag med en landgång & en bulle. Vid kaffepåtåren så köpte jag två frallor med ost oxå. Jag har ingen botten :-) kan det vara sviter från magsjukan/matförgiftningen.

Lite bakgrund till Filmen nedan.
Almsteds blommor är ett stort företag med minst 3 butiker inne i stan och själva växthusen ligger strax utanför. De har flera egna lastbilar. Chefen på Almsteds sägs vara en man med hetlevrat humör oxå. När vi kom till denna tunnel vid Adolfsberg såg vi detta: Då denna låga bro är känd inom stan för det fastnar fordon där ibland så är teorierna är följande: Ny lastbil som är högre än de gamla. Ny chaufför. Gammal chaufför som blivit uppsagd. Nu är det skidskytte sen ska jag nog träna 4 minuters. Får se om det blir utomhus eller inomhus. Vädret är ju så härligt. Kram så länge.

Film är bäst på bio

Vi tog ett spontant beslut och gick på bio idag. Slumdog millionier är verkligen sevärd och jag fick dessutom se reklam innan filmen. Detta är min favorit Imorgon skall jag cykla med min jobbarkompis Martin till Kumla. Där blir det en förhoppningsvis god fika. Sen skall jag nog träna oxå.

Alltmöjligt-pass men varför just den 9 Maj?


Här ser det knappt cykelbart ut men det är det. Lagom hård snö gav bra motstånd och lite balansträning. Värre blev det längre fram.
Ja vägarna i Kilsbergen har verkligen inte drabbats av våren än. Vek av i Frösvidal för att köra upp mot grustagen. Målet var ju att få klättra lite men den grusvägen hade bara ett fåtal, smala strimmor med grus. I övrigt låg det ett tjockt islager över hela vägbanan. Vänster vid grustagen, sen vänster igen och svagt utför med siktet inställt på botten på mattsabacken. Där är bilden tagen men ju närmare mattsa jag kom, desto jävligare blev snön. Mjölig och mjuk så det blev promenad med cykel i några hundra meter där inne i skogen.
Själva mattsa är okej, lite isig men inga större problem att träna i.
Bäst backar är dock Sanatorie och "rallybacken" vid Storstenshöjden. De är torra och isfria ( lite is när rallybacken planar ut) så den vändan blev det två gånger innan kaffetarmen fick bestämma  och jag tog en svindyr kaffe på Konferens & Lodge.
sen blev det Vintrosa-Latorp-hem.

 

Varför den 9e Maj så populär? Inte nog med en bra tävling vid Hjo, dessutom klassträff för avgångsår 1994 Folkasboskolan. Nä en fem-mannaturnering i fotboll på Berhn-arena där medlemmar ur: Millencollin, In Flames, wolf, Sabaton, Hammerfall m.fl. ska vara med och senare på kvällen spelar just Hammerfall + sabaton på Conventum.
Hur fan ska jag kombinera den dan?

Jag är en fika-cyklist! De är

MMS

Jag är en fika-cyklist! De är CK wheelsucker's fel, de lärde mig grunderna.


Lite info bara...

Vad vill jag visa med det här? Att serien snart startar eller att de som gör låten spelar i Örebro den 10 april?

Dagens träning

Var inge motiverad idag. Kom till Ljungstugan och läste lite i den senaste Cykelcitykatalogen som låg där. Drömde mig iväg med nya prylar men vid katalogens slut kom jag ju på varför jag var där. Träningen.

Efter en lugn morgon med gemensam frukost och tvätt kom jag iaf iväg och hade siktet inställt på lite kortare intervaller. Det blev så här:
Först 2 minuters på 396 watt
sen 1 minuters på 432 watt
och slutligen 30 sekunders på 508-520 watt

En gammal film men det kan bara de inbitna cyklisterna se då tc:n nu står på ett annat ställe.
För att toppa allt det här skulle jag vilja skriva att jag väger 58 kg oxå men det gör jag inte. Inte heller tror jag att jag är nere på 63 kg som är en bra vikt för mig att starta säsongen på. Nä sanningen är nog närmare 70 kg. Tur att jag inte är ägare av en våg.

I affären på väg hem så kom ett plötsligt sug efter chips. Jag sitter här hemma nu, fortfarande chockad, över mitt inköp då jag nästan aldrig köper chips. Det är ju oftast ett otroligt godissug som kommer ihop med träning.
Nu skall det mailas en del sen slöas i väntan på upplösningen i Mästarnas Mästare ikväll.
Haj så länge

Åh dessa italienare

Morsan dejtar en sån och tre av dem "förstörde" lite för Gotland Lövqvist idag under Tirreno-Adriatico. Hur svårt kan det egentligen vara att bli en??

Cykelanekdoter & äckellukt

Vilodag. Börjar bli rätt bra på att ha vilodagar. Har varit inne i perioder då vilodagar har betytt tennis, simning, jogging mm. men idag har det bara varit trädbeskärning. 2 träd med en massa vattenskott vilket betyder ganska lätt klippning men en jäkla massa klippande.

2 lukthistorier
Den ena är att det är något fel på nåt vattenlås eller avlopp här i kåken för ibland kommer det ånger med äckeldoft från badrummet och det är varken mitt eller Saras fel. Det är så lagom fräsht när man kommer hem efter t.ex. träning och skall in och duscha. Det är dock bara ibland och inte regelbundet.
Nummer 2 är den tant som för ca 45 minuter sedan stod bakom mig i kön på Coop österplan. Hon luktade kraftigt med askkopp på 2 meters håll. Måste nog kolla mina lungor efter detta för fy fan...Det var precis som hon rökte ciggariller där i kön. 

Öijer sökte idag efter historier om våra svenska proffscyklister men jag har en om den svenska mästaren i cykelcross, tillika svensk mästare i långlopp, Jens Westergren.
D
et var svealandsnmästerskapen i Rättvik för några år sedan då jag hade ett rätt bra crosscountry lopp. Jag hade gjort en traditionell OLA-start, haft min svacka och allting började lossna. Jag passerade Micke Salomonsson och han orkade inte följa mig och jag kände mig jäkligt stark. Ut på det sista varvet började ja se ryggtavlan på Jens och tänkte "jäklar!! Idag går det bra" Jens har alltid varit bättre än mig och någon som man trott varit oslagbar. Sista delen utav loppet kommer jag ikapp han men jag hade bränt mig lite och orkade inte följa honom in till mål utan han försvann ur siktet igen.
Väl inne på upploppet skriker någon en placering till mig men jag får det inte att gå ihop då Jens borde ha varit före mig men jag kan inte se han i målfållan. Vänder mig om och där kommer ju Jens på upploppet ?? Va fasiken....
Det visade sig att han hade blivit tvungen att hoppa in i skogen och bajsat under loppet :-) och då hade jag passerat honom. Så kan det gå.

Nu ska jag städa lite sen slöa inför morgondagens träning. har hela dagen på mig att kunna träna utomhus men det blir inomhus på watthojen istället. Det är två anledningar till det. Jag är grymt sugen att lyssna på den hårda musik som ligger där uppe och väntar och jag skall kolla över cyklar och kläder som ligger i cykelförrådet där.
Jag har med åren blivit bekväm oxå.....
HejUngdomsträning

Ja tänk att jag fått vara med på ungdomsträningen. Har två filmer som jag tänkte dela med mig av.
Får man använda sitt egna barn som reklampelare för sin firma? Lite väl lågt att tvinga på märkeskläder på sitt lilla barn trots skrik och gråt :-)
Ock så denna. Jag visade den nyss för Sara och hon undrade vem som var mest taggad i mässhallen.

2 rastlösa & en småbarnsförälder

Vad jobbigt det är att ha rätt jämnt. Schlagerdrottningen blev ju operapopprinsessan Ernman. Men Måns kämpa bra.

Det blir varken film eller bilder idag för den film jag skulle vilja visa finns inte. Jag skulle ha spelat in Sara när hon sov imorse. Hon lät precis som när en kaffebryggare snart är klar och allt vatten har värmts upp så den "spottar & fräser". Inte kul att vara förkyld men hon roar mig iaf :-)

Av dagens rubrik kanske några kan gissa vilka 2 jag tränade med idag. Fick ett sms igår där det frågades vilket starttid vi skulle ha idag.  "kl.06:30?" stod det. Då småbarnsföräldrar tränar på alla möjliga tider på dygnet visste jag inte om det var skämt eller allvar. Det blev att vi stack ut kl.0900 från Adolfsberg istället. Täby, Götabro. Kumla, Ekeby, Norra bro blev svängen med hög fart rakt igenom hela passet+ 4 stycken 10 minuters intervaller där farten var extra hög. En riktigt bra fartpass. Magnus P vek av i Kumla och på den sista intervallen började Martin sprätta lite men då skrek jag på han. Han har ju varit sjuk i veckan och att starta igång med ett intervallpass har aldrig varit nyttigt. Min pondus ;-) gjorde att han istället släppte en lucka och försvann bakåt.
Vi mötte 3 cyklister mellan Kumla o Ekeby, mötte sven Erik wik, wiik, wijk (Mr58kg inkl.cykel) vid Norra Bro och ännu en cyklist vid Brickebacken. Kul att se att det finns så många i stan som ger sig ut vintertid. Igår såg man ju örebrocyklistgänget och de var 8-10man.
Mindre kul är det att få hammarn. Idag smög den sig på lagom vid Norra Bro men då är man ju snart hemma så det gjorde inget. I sann dietist-anda så blev det 2 stora glas O `boy och messmörsmacka på stående fot med fortfarande hjälmen på.

Nu mår hela jag bättre. Volbeat på stereon och fläskfilè med klyftpotatis i magen.
Hej hej

Varva ner.

Efter vasaloppet var jag ett lätt offer för den försäljare som dök på mig i mässan. Jag har haft mina ångerstunder om jag gjort ett rätt val men imorse var jag säker. Det är skönt, vardagslyxigt och bildande att äntligen få en helgtidning. De närmaste månaderna kommer Svenska Dagbladet att finnas i min brevlåda. Gillar upplägget i den och det är ju bara på helgerna man hinner med att läsa igenom en dagstidning till frukost.

Fick reda på lite skvaller idag om Bombran bergkvist som är på träningsläger i Spanien med delar av sitt nya lag Vallentuna. Han hade fått "skäll" efter deras lagtempopass. Han drog för hårt och för länge :-) Ganska angenämt skäll.

Dagen började med att benen fortfarande kände av gårdagens träning. Det var inge bra kvitto men ett distanspass klarar man väl? Kruxet var att distans med Almby sällan är asfalt, klungkörning eller platt och så var det inte idag heller.
 Vid OP startade Andreas, Niclas, anders och jag. Över bergen till Nora där jag och Andreas utmanade varandra på ett bra sätt. Att köra med honom är slitsamt. Slappnar man av så är genast hans hjul 1 meter före och man blir tvingad att jobba igen. Detta är ju bra då det aldrig blir ett lugnt pass med han. Även de sista kilometrarna höll vi ett stadigt tempo runt 28 km/h.
Filmen är filmad utför inne i Pershyttan. Enda klagomålet idag hörs väl tydligt? Vädret.

Att man skall varva ned efter ett pass idag vet väl alla men idag fick jag göra det på ett minre roande sätt. När jag passerat bron vid Biltema/Eurostop så försvann all luft i bakhjulet och jag vet inte vart. Så nära hemmet orkade jag inte ställa mig och byta slang så det blev en promenad hem.
Är nu kl. 16:00 ruskigt nöjd med dagen. Ikväll stundar dessutom final i melodifestivalen och när man kollar över startfältet så är jag inte så övertygad att Måns "The man" Zelmerlöv får åka till Ryssland. Nej jag tror det står mellan två damer. Ernman och Karlsson. Enda kruxet är att jag är hembjuden på födelsedagfest hos en hårdrockare ikväll och där lär nog inte TV:n stå på. Inte med schlager iaf.. Hej

Avslutar grötfrukosten me kaff

MMS

Avslutar grötfrukosten me kaffe & morotskaka.


drömmar


Riktigt så här ser det inte ut på platsen nu. I mina drömmar så står det till hösten massor med folk och hejjar på sidorna med bjällror, fyrverkerier och varm korv som de slänger på de tävlande..... Fast inte på veteranklassen förstås.

Har säkert skrivit flera gånger om hur klok jag blivit med åren och kan sköta min träning bättre och mer rutinerat nu. GLÖM DET! Gick ju fint till Kumla idag. Trampade lätt och fint trots motvind och pratade med tre olika företag om kommande cykelcross-tävling och hur de kunde bli bra hjälp. Ett av företagen hade en revisor på plats så "den rätte" kunde jag inte träffa så jag kallprata lite med en säljare där. -" Ja ni kan ju få låna en 4hjulig av oss" sa han direkt. Inte så svårgissat vilket Kumlaföretag det var va? :-) Jag skall dit nästa vecka oxå så dår får vi se vad detta kan mynna ut i.
Jag vill oxå att något företag vill köpa in sig på de hinder du kan se på bilden ovan.

Träningen då? Jo benen var ju så glada över att få komma ut och rastas så på Mosås-vägen hem blev det 2 stycken fina tempokörningar där vinterslaskhojen låg över 40 km/h flera gånger (inte bara utför). Det ger lite extra känsla då man går ner på underarmarna och låter de vila på styret. Händerna ligger riktade framåt som om de höll i ett tempostyre.
 Känns lite i benen nu men bara så där varmt och gott. Appropå varmt ligger sara under tre täcken och fryser. 
Efter passet och pastasallad åkte jag upp på stan och lyxfikade.
Ikväll vet jag inte om Lets Dance får ge med sig för Kusin Linnea och rödvin. Båda känns som en vinst. Umgås med sara... Nja det är inte mycket att umgås med just nu.. Undra om jag var lika sänkt i början av veckan?

Tack vare min vän Jennie kan jag numera lägga in sådan här snygga jutuub-rutor. Denna är tillägnad henne.

Indisk böna

Ursäkta min omogenhet...men mitt bajs är okej! Har ätit gröt och sitter med en kopp moccakaffe av bönorna Monsun Malabar. Vår favorit här hemma. Vi och vi...Det är bara jag uppe och ifrån sovrummet hörs rosslingar och snorljud. Sara är den bästa jag vet på att bli sjuk men hon reagerar ju själv över hur många det är i plugget som går omkring och hostar och nyser rakt ut. Stackars henne, hon hinner bara komma igång med sin träning så blir hon sjuk igen. Det var ombytta roller igår här hemma, hon låg ynklig i soffan och jag var serviceman.

Laddar inför dagens lätta, fina "kom igång pass" på vinterhojen. Det blir platt och lungt till Kumla. Väl där tänkte jag kolla med lite företag om de vill synas på höstens cykelcrossfest vid Kumlasjön. Det borde de för i år gör vi det större och bättre. Förmodligen 18e oktober. Skriv in det i almenackorna gott folk.
Jag cyklar nog förbi själva tävlingsområdet och dagdrömmer lite om de små, små banändringar jag vill göra oxå.

Ett annat sätt jag har laddat inför passet på är en trailer på youtube.  Gillar du action & Marvel...Se den! Ni damer som kärat ner i Hugh Jackman kan ju oxå se den. Nä nu ska jag börja lägga fram kläder för ett fint pass i pensionärstempo. Hej så länge

dagens träning: 2h promenad me

MMS

dagens träning: 2h promenad me syrran. Den bästa träningen den här veckan. så jäkla skönt att röra på sig igen.


Massa övertid


När man nu är hemma så mycket så hinner man med vissa förberedelser inför tävlingssäsongen.

Idag skulle jag kunna ha jobbat. Mår så pass bra att det hade funkat och det hade jag sett fram emot oxå. Trivs ju på mitt jobb men vad säger chefen i telefonen när han ringer?? Jo att att jag inte behöver komma dit. Låter lite som en uppsägninga va :-)
Detta är ju dilemmat inom trädgårdsbranchen, att det är svårt att hitta/få arbetsuppgifter under vinterhalvåret och nu fanns det inte tillräckligt med jobb för mig. Idag och imorgon plus nästa vecka kan jag vara hemma vilket är bra då jag kan träna riktigt bra nästa vecka. Det har ju varit dåligt med det på sistonde...

Såg en "Komedi" igår. På smällen hette den. Nej det var ingen pik från varken sara eller mig utan hon trodde den skulle vara rolig. Upplägget var ju just så att den skulle kunna ha varit det men icke. Den behandlade mest problem som både kan ske, och sker, blivande föräldrar. En ytterligare dimension till det här var att det var ett one night stand som var grunden till barnet.
Dryga 1,5h tidsfördriv var det varav den sista kvarte satt jag på pilatesbollen och körde bålstabilitetsträning. Se den inte!

Nu ska jag cykla över stan och kanske bli bjuden på fika hemma hos två hundar och en cyklist som inte behöver träna för att köra 3 varv i marka under 1:05. Livet är orättvist.

Angående små barn...Måste vara härligt att vara förälder..

WTF is going on?

Jag är pigg. Jag känner mig inge hängig, slö eller särskilt sjuk. Men kan jag gå till jobbet?? Nej! Anledningen är skit. Japp. Bokstavligt talat.

Har nyligen beställt medlemskort till Almbys Cykelungdom nere på Arkitektkopia som ligger på andra sidan gården. Det var en lagom promenad för ska jag gå längre finns risken att min kropp säger NU MÅSTE DU TILL EN TOALETT! Jag är glad över att jag kan äta utan att få magknip iaf. Igår blev det ju allt från gröt, pizza och en muslitallrik. Dock kommer kommandot strax efter varje måltid: NU! 
Hade samma förhoppningar igårkväll som tidigare att: nja nu kan jag nog jobba men icke.
Det är väl bara att fortsätta trycka ner fruktdrycker, vatten, mackor, mat osv. Jag är en envis jäkel och jag ska vinna över tarmarna.
Önskar nästan att jag var lite hängig för det är ju ingen som tror på en om man säger att man är hemma och är "sjuk".

Nu skall jag nog se X-men 3.

Sugen på att träna oxå :-( Hoppas man kan trampa lite till helgen...

Mer "icke träning"`s bloggande

Ja efter som jag inte tränar eller jobbar så har dagen mest spenderats framför datorn. Som gammalt och stort star wars-fan måste jag tipsa om detta tips. har du sett star wars måste du nästan se detta och den slutar inte när filmmakarna kommer in i mitten. Då är det bästa kvar. Imorgon blir det kanske kanske jobb.

Skitkul. Sämsta ordvitsen på länge...

Hade tänkt att  BARA rapportera om den eländiga magen och dess vidriga kompisar Tarmarna men lyckades hitta glädje på Mr.cykelcross sida.  Det var en rolig dansk film om det danska språket.

Jag tänkte igår att jag nog kunde gå till jobbet idag men när jag skulle äta en barnportion med ris, kassler och lite sås igår runt 17tiden så fick jag tvinga i mig det. Senare på kvällen funkade det bättre med lite yougurt och musli. Då ställde jag klockan för att gå till jobbet. Hade det inte varit för denna skithärliga natt hade jag nu befunnit mig på jobbet men det funkar inte. Jag skulle inte kunna vara där när risken för att jag ska skita ner mig vid fysiskt arbete finns.
En normal grötfrukosttallrik gör jag på ca 2 dl havregryn. Idag gjorde jag den på 1 dl men den tog ändå dubbelt så lång tid att få ned. Sen blev det toalettbesök. 

Fan jag gillar hellre att skriva om träning och tävling men just nu finns inget av dem. 

Det var kanske ingen matförgiftning utan ett snabbt besök av vinterkräksjukan eller nåt som jag fått. Jag vet inte. Svettades lite inatt så kroppen har nog lite feber emellanåt. Känner mig inge hängig. Kräks inget (bara en gång i söndags)  

Får se hur jag skall få denna dag att passera. Igår såg jag ALI. En film som jag länge velat se men den dök aldrig upp på svenska biografer för SF köpte inte in den. Will Smith gör rollen som Muhammad Ali och jag som gammal boxare och Ali-fan gillade den. Bra gestaltade boxningscener där det knappt syntes att de tränat boxning under en begränsad tid inför filmen. Nu var det inte så mycket boxning eller ens träningsscener i den men hans liv var ju så mkt mer. trots att jag sett åtskilliga dokumentärer om Muhammad så har jag ändå svårt att redogöra för det där med islam, Nation of islam, Malcom X och hela alltet. Filmen lyckades bra med att få fram känslor och tankar iaf,  eller vad det Will Smith som lyckades kanske?? Just på grund av dessa dokumentärer blev de klassiska matcherna extra bra. T.ex. Rumble in the Jungle-matchen mot George Foreman där Ali lät sig bli en slagpåse i massa ronder och psykade Foreman hela tiden över hur löst han slog. Nu var sanningen tvärtom. Han var känd för att slå skithårt.
 
Sara har ju massa Family guy på sin dator så vid lite eftertanke ska nog denna dag gå undan med.

Ha en skitkul dag.

tvångsvält

Åt just en tallrik med musli & mjölk. Det var ca ett dygn efter att jag åt något i den storleken. Igår blev det ju bara saft, saft och saft. Avslutade kvällen med ett glas varmt O`boy med honung i.
Nu sitter jag här med lätt magont och tittar på en kopp thè och mina två mackor. Jag måste väl börja äta lite men det är svårt.

Kollade nyss om det fanns nån tvätt-tid. Det var lite lagom jobbigt att gå upp och ner för trappan till tvättstugan.
Fan va mycket jag har sovit förresten det senaste dygnet. REKORD!!

Hej

Träna så du kräks!

Har varit nära att kräkas efter tufft intervallpass, bara nära. Idag kräktes jag ordentligt efter skitlugnt pass.

Hade ingen lust att sticka ut idag. Var tvungen att rulla iväg kl. 0900 för att hinna med att åka till Saras kusin som fyller år idag. Redan innan jag lämnat stan kändes det så fel. Var det gårdagens massage, något dåligt i kinamaten igår, gårdagens träning eller var jag sjuk?


Åt en normalfrukost dryga timmen innan jag stack ut men kände mig ändå proppis. Kroppen var som jag just lämnat en buffè och sen körde maxintervaller. Att komma upp i den "otroliga" hastigheten 30 km/h fanns inte på världskartan utan jag lusade fram i ca 24-25 km/h.
Var ju tvungen att kolla in två stycken hus i Ånnaboda inför det kommande ungdomslägret. Hade jag haft en bil hade jag lätt tagit den. Jag kryssade uppför Mattsabacken och hade så svaga ben att jag hade problem att hålla mig varm under passet. 
Kollade in husen och rullade utför backen ner mot Garphyttan, kall som fan. Flera gånger under passet hade jag gjort små rapar och vid varje  en av dem så trodde jag att jag skulle kräkas.
Grävevägen hem var en plåga, Kom hem och lade mig på hallgolvet. Efter några minuter kom jag iaf in i duschen. Duschade rekordvarmt och var proppmätt. Tårarna var inte långt bort. Jag mådde kass. Tog på mig varma kläder, vilket var lite svårt då jag tokskakade,  och kröp ner under täcket.
Nu kommer äckliga detaljer..
Där låg jag tills kroppen nått en hyffsad temperatur sen gick jag ock kräktes! Ordentligt. Fan, det kom flera festmåltider vilket jag inte fattar. Mådde direkt bättre men vad kommer all känsla av "Proppmätt" ifrån?
klockan är nu halv fyra på eftermiddagen och det är 8 h sen jag åt frukost. Jag är inne på femte glaset saft. Hoppas verkligen jag blir hungrig framåt kvällen.

Hej Mr. porslinstratt. 

Hjälp!!

Sugen på ny tatuering, är i valet och kvalet mellan två stycken. Kan ni hjälpa mig i mitt val??

bild

 Eller dennaNu ska jag ut och träna..

Utmärkelse dagen

Skulle kunna skippa mycket text genom att bara tipsa er om denna dagsfärska film. 

Träningen gick imponerade bra med tanke på att jag igår hamnade på krogen. Där träffade jag Ola.  Han och Hermansson är två gamla klasskamrater från högstadiet. Skitkul att snacka gamla minnen och dessutom träning och med dessa två gamla fotboll-och hockelirarare.
 Ola närmast med Herman bakom.

Idag startade jag och Sara 09:30 mot Nora över de blå Kilsbergen. I de längre slakmotorna gasade jag för fullt och fick därför till ca 15 minuter totalt i det absoluta högintesiva skiktet. Efter backen upp emot Ramshyttan, då vi varit i Nora, fick fram det där helt osexiga, sega slemmet som hänger sig från mungipan.
75 km blev det på 3 timmars åktid.
Skönt att ha färdiga matlådor när man kommer hem efter ett pass. Direkt efter det trampade vi till klubbstugan för det årliga årsmötet som blev lika tråkigt som alla andra årsmöten. Jag står fast vid att jag tycker vi i klubben säljer oss för billigt då det kostar 225 kr / år att vara medlem i Almby. För den kostnaden får jag träna där hur mycket jag vill. Springa på spåret, cykla på mtb-spåret, vara försäkrad via klubben mm.  Skulle lätt betala 400 kr / år....
Sara fick utmärkelse för "årets prestation 2008" Grattis!!

Ikväll är det melodifestival!!!!!!! Mer kommentarer när Måns är klar för att Eurovision....

Imorgon blir det cykel i backarna runt Ånnaboda och fönstertitteri i några stugor.  

66 procentig fika

Träning.
Känsla, hobby, vetenskap, tidsfördriv eller tvångstankar. Lite av varje kanske.
  Att dèerna är många står iallafall klart. Som aktiv tävlingscyklist börja dra ned intensiteten efter en avslutad säsong och börja mala distans helg efter helg känns konstigt. Att "bygga en grund" borde väl vara för en som inte kört cykel så mycket tidigare?

Denna vinter har jag kört ca en handfull pass som kan klassas som rena distanspass. Har aldrig haft svårt för att köra länge, det är hastigheten jag har svårt för.

Igår blev det 12+10+10 minuter på något fler watt än i onsdags. Funkade bra så jag körde ganska tunga marklyft efteråt samt en bra stretch då skidåkarmusklerna fortfarande känns lite. Idag har jag dessutom köpt en sån där stor pilatesboll så man kan slänga in lite bålstyrka när man ändå slöar framför tv:n.

Vila idag. Vila betyder ofta fika på stan för mig. Idag med min jättegoa vän
jennie på "pensionärsfiket" Wasa. Hon och jag pratar verkligen om allt och jag tror det är viktigt att ha nån sån vän. Även om man inte har något direkt problem så är det vara bra att vara en go lyssnare. Jag tror vi har båda dragen.
Under vårt fika dyker min kusin Linnea upp med två kassar från Apoteket Blå näsan (systemet) upp. Hon är oxå rolig och släktdraget TALFÖRMÅGAN visar sig omgående. Appropå släkt så kom vi på att alla tre var bryllingar, fast jag och Linnea var ändå kusiner (???). Två av mina tre favvorit-tjejer fikade med mig. Najs.
Nu är det fisk och rödvin här hemma. Undra vad Carl-jan hade sagt om det? Fullt med levande ljus överallt och Sara ligger ett glas vin före mig så vi får väl se vem som är piggast på morgondagens tuffa cykelpass. Tänkte visa henne vägen över bergen till Nora där vi båda skall blåsa på när det bär uppför. Ja det är så det är tänkt nu iaf.. :-)

Tjoflöjt.

Jobba & träna

Idag har jag agerat arbetsboost. Misstänker att jag gjort det tidigare oxå utan att få veta det. Vad är arbetsboost tänker du? Jo att man får jobba med nån så att arbetet ska gå fortare, alternativt bli klart. Har ju inga problem att peka med hela handen eller säga till nån att sluta hänga på spaden.

Appropå jobba så har redigerat en liten film i mobilen idag.
Den finns här! Filmen är först filmad idag då jag skyndade på våren lite genom att värma marken med en gasolbrännare. Det andra är från mitt "kontor" Lundbergarn. Sara frågade för ett tag sen vad en Lundbergare var om det inte var en kille från Lundby. :-) Det framgår tydligt på filmen vad jag gillar bäst.

Angående Sara så skickade hon detta SMS till mig för ett tag sen : "Jag har gjort kladdkaka så att du ska äta upp dig lite och bli mjuk igen :-) " Finns flera sätt att tolka den texten...

Det där Vasaloppet är nog tuffare än jag trodde. Eller snarare att min kropp var klenare än vad jag trodde då jag fortfarande är trött men hård som jag är tvingade jag benen att cykla till klubbstugan efter jobbet. 10 minuter långa intervaller på tröskel tänkte jag och så blev det oxå. 4 stycken blev det och filmfetischen slog till igen. HÄR! Ser jag inte väldigt glad ut när jag tränar?? Jasså inte... Ser det inte ut som att jag retuscherat bort watt-siffrorna? det har jag inte men jag kan skriva ut dem här. Lite trötta ben fortfarande så var det lagom att köra på 310 w vilket inte är så mycket lägre än en stark dag.
Imorgon blir det något liknande för skor, handuk och schampoo lämnades kvar i omklädningsrummet.

Tina var nyss här och hämtade sin trainer som jag i ett svagt ögonblick tänkte använda denna säsong men nu hamnar den i karlskoga. Vi pratade om att deltaga i GBB i år igen. Lägg din semester sent i år och häng med till Gotland vet ja. Kolla in www.gotlandbikebattle.se för mer info. Du behöver absolut inte vara toppcyklist för att deltaga i detta roliga äventyr.

Hej så länge.
Har jag blivit sämre på bilder nu när jag filmar? Tror det va..

mitt jobb e lite barnsligt ibl

MMS

mitt jobb e lite barnsligt ibland. Gissa hockeylaget (el-humor)


Simba!!

Njuter för andra dagen i rad av ett glas rött australienskt vin.  Ahhh..Vad skönt att vara sån där baginboxalkis. måste nog skaffa mig en sån där liten ställning till kartongen så det blir lättare vid påfyllning.

Började alltså jobba vid 04:30 idag och spelade in en liten film vid femsnåret på morgonen.
Da film!
Varje gång jag är innne på Atlas Copco så kan jag inte hejda min fantasi att springa iväg över de otroligt fräna och stora, maskulina maskiner som står där inne på området. En gång såg jag när de kalibrerade (tror jag) borr-riggarna på en Rocket Boomer 8. Det var coolt.
När jag nu läser min egna text här ovan verkar jag vara närmare 3 än 30...
Jobbade 2 timmar med handskottning vilket var som ett återhämtningspass efter vasan. Skönt men jobbigt för musklerna. Sen blev det rockklassiker i hytten till Lundbergarn då jag skulle ploga lite snö/snöslask. Tog lunch sen gick jag hem.
Eller hem och hem..En runda på stan blev det och lite shopping på gubbdagiset Clas Ohlsson.

Vinet i mitt glas heter förresten Chill out. Det är just det som jag nog är lite dålig på, att chilla. Försökte berätta för sara på ett fik förut att jag var bra på det men fasiken heller. Jag kan knappt sitta still. Har inte tränat idag heller och kan jag slappa för det?? Kolla film, läsa en bok eller motsvarande??? Nej. Att surfa runt lite på olika bloggar har fått den senaste timmen att passera iaf.
Har även pysslat en del inför det ungdomsläger  i mountainbike vi skall ha i Almby i Maj. 16-17 i Kilsbergen är det tänkt. Boende, mat, ledare och kanske ett gäng från Kopparberg oxå.
Skall snart fixa lite inför höstens cykelcrosstävling oxå. Rita in banan på karta som skall skickas till Kumlas politiker efter ett glas rött. Ha det i åtanke när ni till hösten blir tvingade att köra genom bassängen på badet samt att starten är uppe på femmans trampolin.

Imorgon tänkte jag träna. Hoppas kroppen är på min sida och godkänner mina tröskel intervaller.

Skål!


Aktersov mig.

Satt med ett glas rött när chefen ringde igår kväll. Jodå, visst skulle jag jobba men inte förrens tidigt nu på morgonen. Halv fem skulle jag och en kille till vara på plats. "Då måste jag kliva upp 03:30 "
Jag vaknar upp och kollar på klockan. "Det är dax" tänker jag. Käkar frukost, packar väskan och tar en sista koll på klockan. 02:45 !! Fan!
Fick sova i drygt en timme till alltså.

Nu är jag hemma en kortis på frukost och vill tipsa er om en nyhet på Gröna Lund i sommar. Check it out.

Grönans nyhet

Fibromyalgi


Har egentligen ingen bild som ger en rättvis bild över hur otroligt mycket folk det är på Berga by`s startfält. Men de flesta har väl sett tvbilderna.
Tog en liten
film oxa...

Min benskörhet har släppt. Eller ändrat sjukdomsform iaf. Nu gör liksom hela huden ont. Om jag stöter emot någonting med vilken kroppsdel som helst gör det lite ont. Har läst nånstans att man använder ca 98 % av kroppens muskler i längdskidåkning. Det kan stämma för det är ungefär 98% av min kropp som är öm idag. Värst är nog längst upp i nacken.
Har hela vintern sagt till mig själv (och andra) att jag är absolut ingen stakåkare. Jag har trott att det varit min svagaste länk i vasaloppet och att backarna skulle vara till min fördel då konditionen från all cykelträning skulle vara till fördel. Men vad upptäckte jag igår? Jo att det var ju på platten och möjligen svaga, svaga uppförslut som jag körde om folk. När det blev branater kom ju de där överviktiga, gamla gubbarna och bara gleeed förbi. Jävla sport! Verkar som det finns så mycket mer att skylla på än i cykel. snötemperatur, struktur, belag, spann, luftfuktighet osv.
Provade oxå olika staktekniker och gillar nog den nya, mer energisnåla staktekniken där man knappt använder armarna. Kände mig som emil Jönsson :-)

Just nu vill jag inte att den snö som ramlar utanför ska fortsätta för jag orkar inte sitta och ploga inatt.

Har precis plockat ur kläderna jag körde i igår men skidorna står kvar i hallen med de gummisnoddar runt som funktionärerna satte dit. Risken finns att de gummisnoddarna sitter kvar där tills december.

Vilar nog imorgon oxå...

Osteoporos

Ja vart ska man börja... Vilket äventyr. Efter att jag kört Paris-Robaix förra året var jag trött och sa "Aldrig mer" och jag menade det. Igår var jag ännu tröttare men säger nog att jag kör igen. Roligt men jobbigt. En som gissade min tid på 5h och 51 minuter var naturligtvis närmas då jag körde 45 sekunder snabbare än det. Grattis Jonas! Jag tar med din vinst till Ljungstugan nån dag.

denna länk kan du se min resa i siffror. Hörde att vasaloppet haft strul med både webben och deras sms-tjänst :-(

Jag är rätt nöjd över att jag gissade så bra själv faktiskt då det kan slå ganska mycket beroende på snökvalitè och glid på skidorna. Jag hade väldigt bra glid men naturligtvis fanns det det med sånt där super-japanglid men då det är jag själv som preparerat skidorna kändes det toppen. De hade tydligen sagt på radion under loppet att de som körde med tejp inte hade nån bra dag för det skulle bromsa så. Min erfarenhet säger emot det men så har ju jag lagt på ganska kort med tejp oxå. Hade fäste hela vägen och ångrar ingenting, men självklart finns det fören då tejp INTE funkar.

Kort resumé av loppet
Starten går och vår lite för sena ankomst gör att vi står i mitten av led 3. Jag och en kille jag slog med 11 sekunder på Wadköpingsloppet. Vi åkte i samma bil upp. Jag trodde verkligen inte att det skulle bli ett sånt totalstopp för oss efter vägövergången som det blev. startbacken som varit så jobbig dagen innan var nu inte alls jobbig för man åkte inte skidor uppför. Man promenerade med skidor. Vi uppskattar att vi tappade 10-15 minuter på många övriga i fältet. det dröjde ca 12-15 km innan man kunde åka i sin egna fart utan att vara bromsad. Vid ca 20 km tänkte jag att vasaloppet är ju ingen utmaning. Det går ju skitbra att bara staka sig fram i 9 mil. Vid 30 kom det en backe, eller mer än slakmota, som knäckte mig. Den upp emot Risberg. Fy fan! Puls och syran slog i taket och jag lät som en blåsbälg. Triceps tog mycket stryk där och jag började oroa mig för att komma imål.
Sen gick det lättare och tack vare Enervits liquid och sportdryck och Vitargos kakor så var kroppen pigg resten av resan.  Efter Evertsberg har alting funkat klockrent och jag plockade drygt 200 åkare till Mora.
1985 stycken var före mig imål vilket betyder att nästa år kan jag stå i andra startled. Om jag kör vill säga.
Det märks, och behövs, sån toppenrutin som vasaloppet har på nästan allt efter loppet. man följer bara strömmen med männsikor och lämnar skidor, hamnar i en buss, kommer till duschen där ens väska finns, sen mat, sen buss tillbaka.

Tack för alla lyckoönskningar och grattulationer.
Dagens rubrik är jag oxå nöjd med. Osteopros är en sjukdom vid namn benskörhet och något åt det hållet har jag idag.

Tur att man inte böver inställa sig på jobbet förrens kl. 9:30 idag.
Vi hörs allihopa.

börjar bli människa igen då fl

MMS

börjar bli människa igen då flytande kolhydrater går ned utan problem


Så här trött har ja inte varit

MMS

Så här trött har ja inte varit många ggr. 5:50h, placering runt 2000. Ingen bild på mig då ja nog vet hur sliten ja ser ut.