nytt pers 5 km

Jag har haft nån variant av runners high i snart 24 h :-)
 
Under den senaste veckan (då jag har vabbat) så har träningsmängden ökat lite då jag har kunnat springa med Isabella i joggingvagnen. Då blir det ju mestadels mängdpass/distans fast med lite väl hög puls pga knuffande av vagnen.
Ett o annat kvalitètspass har det förstås blivit oxå.
Inför gårdagens gubbrace (f.d. grabbhalvan) så hade jag tränat 12 dagar på raken men hade ändå lagt upp det inför själva racet så det skulle svara bra. Då det är ett kort race med hög intensitet så tänkte jag att en 2 dagars dos med rödbetsjuice kunde väl inte vara fel. Detta var 5e gången jag testar nån form av rödbets-doping och det var också 5e gången det gav positiv effekt. Det är såå tydligt på mig att det knappast kan vara placebo. Jag kan gå mkt hårdare men framförallt mkt längre på rött innan jag känner av mjölksyran.
Racerapport Gubbracet
Startar brevid kollegan och den enda riktiga motståndaren jag hade i fältet. Daniel sprang förra året på 18:55 vilket han själv var osäker på om han skulle klara i år. Han får väl 10-20 meter på mig ganska omgående men efter 1 km är jag i rygg på han. Jag kände för ovanlighetens skull att så fort det gick uppför så gick det bra jämfört med de runt omkring mig. Jag kollar varje km-tid och noterade 3:37 på första km och 3:44 på den andra som ändå innehöll två st svaga stigningar.
Just där och då var jag jäkligt nöjd för allt kändes så lätt och kontrollerat. Dock ändrades känslan till km nr 3 som gick på 3:41 för då kom det en känsla av stumhet i benen. Jag sa öppet till Daniel att han skulle fortsätta kämpa men att jag skulle tvingas släppa honom och sänka farten. Vet inte vad det berodde på men han fick en lucka på bara ca 5-7 meter som höll sig konstant. Vid 3,7 km tänkte jag "jag klipper han i spurten" men bara 100 meter senare så fick jag hjärnsläpp (eller bara mänsklig) och fick verkligen slå av på farten. Släppte förbi några killar och såg Daniels röda tröja försvinna. Tog väl 200-300 meter inna jag kunde börja öka igen men då var det för sent att komma ikapp honom.
 
Jag höll dock ihop loppet bra och kom in på 19:33. Ca 19 sekunder bakom kollegan Daniel.
Jag är så jäkla nöjd att äntligen ha sprängt 20-minuters gränsen. För två år sedan tror jag att jag hade retsamma 20:05 och med de problem jag haft denna vinter/tidig vår så kändes detta som en skön revansch.
På torsdag nästa vecka har jag en chans till revansch på Daniel oxå. Power trail i Västerås.
 
Måste och film-tipsa lite. Igår när jag vabbade fick jag äntligen se en film som jag har längtat efter ganska länge nu. Filmatiseringen på spelet Assasins creed. Det var GRYYYM! Gillade mkt och så har man ju varit ett fan av den ena stuntmannen oxå. 
 
De flesta höga hopp och de coolaste parcour-scenerna är det Damien Walters som gör. Han har man ju sett i åratal på youtube :-) Nedanstående klipp är 6-7 år gammalt men jag gillar den skarpt. 
 

liite mer än vanligt

Ahh...vilken härlig lördag va? Soligt o varmt. Ja till och med så varmt att vi sover nere i gillestugan inatt för övervåningen är för varm.
Här på vintrosavägen 11 har grillsäsongen verkligen kommit igång. Tycker vi äter grillat varje dag nu. Nåt annat som sker nästan varje dag är träningen vilket är minst lika positivt som grillningen. Jag brukar väl snitta 17-19 pass per månad men de senaste 30 dagarna har jag 22 pass. Dvs en liten ökningen men det märks på löparkänslan. Lite har ju med VAB att göra. Har ju haft två pass nu med Isabella i joggingvagnen när jag ändå har varit hemma och vabbat.
Backe runt storstenshöjden igår. Samlade 500 höjdmeter på ca 54 min och idag blev det intervaller i den lokala mossen.
Har mina funderingar på fart-intervaller på asfalt imorgon och sen vila på måndag för på tisdag så är det ju dags för ett kort asfalts-race i stan.
Imorgon är det dock Noras tur att tävla i en liten lokal tävling. 

förnedrad i Dovra

Sprang ju ett långpass för ca 10 dagar sedan och överansträngde väl nåt i knät för det har smärtat ett tag. Tog därför 5-6 dagar fritt från löpningen och klämde in 3 pass rullskidor. 
Igår hade jag en löpdejt med kollegan Emil. Han är 21 år, tränar väl 8-12 h i veckan och är allmänt skitstark. Han ville visa mig runt Dovra sjöar för det skall vara ett sånt vackert område. Jag tänkte att det kunde vara ett bra tillfälle och göra en ny löparfilm men efter första klippet dog kameran pga strömbrist.
Vi skulle starta lugnt men det kan nog klassas som ett halvhårt tempo. Från det så ökade vi lite och då kom naturligtvis den där stumheten i mitt högra lår tillbaka. Har inte känt av det på ett tag.
Det blev ett tufft trailpass på ca 9 km med 200 höjdmeter och jag är glad att Emil åtminstonde flåsade lite. Men hänga av han var inte att tänka på.
 
Nu ikväll så hittade jag några vattkopppor på Isabella så nu väntar väl en VAB-period för mig.
 
Har så mycket mer att skriva om.. Fan! Tidsbrist!

vattkoppor och lyckade pass

Här hemma i huset kan det summeras med :vattkoppor på 6åring. Och hon har inte kommit lindrigt undan heller. Jäklar vad hon ser ut :-)
Eftersom det bröt ut på min födelsedag så blev det inte mycket till kalas med släktingar utan jag har fått dra det tunga ansvaret att klämma i mig det fikabröd som köptes hem för släkt-fikat. Nu ikväll åkte sista bitarna av Ambrosiakakan ner. Mums.
 
Själv så mår jag bra och de senaste passen har känts riktigt bra. I förrgår blev det korta backintervaller här i latorp. Tog mig ca 8 minuter att jogga dit och sen var siktet ställt på 10 st intervaller men allt över 5 skulle vara okej för jag har en backe som jag kan plåga mig lite extra i på vägen hem utifall jag skulle känna mig för dålig efter ett pass med endast 5 intervaller :-) (hjärnspöken, intervall-ångest osv)
Men i förrgår så körde jag 10 st utan avbrott eller vilo-fusk. Trots att det är liten höjdskillnad, ca 15 meter, på backen så fick jag ihop ca 190 höjdmeter på 47 minuter och det var bra tryck i benen hela passet.
 
Igår blev det sent innan jag kom ut. Kl var faktiskt 21:08 så det fanns vare sig tid eller motivation för nåt långt och hårt. Nä bara 7,5 km jogg till kontot för idag visste jag att det skulle bli vila och TVÅ vilodagar...Nä ni hör ju vad knäppt det låter :-)
Imorgon blir det nåt tufft pass. Osäker på vad
 
Var ju på Sabaton för knappt en månad sen. Hittade detta klipp från en kortsert som de spelade ca 1 månad innan den jag var på. Helt kasst ljud men shit vilken shov. Spola fram till 3:14 i klippet. Underhållning !

mer träning, mer fart

Idag har sara jobbat så dagen startade som sist hon gjorde det. Vi skjutsade in henne för att sedan käka hotellfrulle. Redan innan vi var vid USÖ så tyckte jag det såg så disigt och dimmigt ut i stan. Visade sig att det var storbrand vid Rejmes som hade startat ca 35 min tidigare.
När vi nån timme senare åkte ifrån stan så var det en overkligt stor rökpelare från Örebro.
Bildresultat för brand rejmes
Lite synd att jag inte hade lämnat in firmabilen över helgen :-)
 
Annars så har följande skett idag:
  • stopp i avloppet i tvättstugan
  • Nora har haft ridskola
  • Jag har tvättat fönster på huset utvändigt
  • kört några tvättmaskiner
och så Kvällens träning
När  Sara äntligen kom hem var jag laddad för ett intervallpass. Redan från start så kändes benen lite tunga och sega. Kanske var det från de 4 långa intervallerna i mossen 24 h tidigare. Eller så var de bara ovana att springa asfalt. I fredags blev det ju lite höjdmeter vid storstenshöjden och igår blev det 4 varv i mossen. Men för att behålla lite heder på firman så  vill man ju prestera när gubbracet (lokal 5 km tävling) närmar sig.
Jag trodde jag startade lugnt men första km landade på ca 4:43 och när km 2 gick på 4:16 så tänkte jag att NU lugnar vi ner oss en km innan jag gasar igen för att sen köra varannan fort och varannan långamt.
Blev riktigt nöjd med att de efterföljande snabba km gick under 4-fart och att de "långsamma" låg mellan 4:35 till 4:50. 
Totalsnittet hamnade på 4:24/ km  på dryga 11 km. Nöjd som tusan att den farten faktiskt fanns där i intervallerna. Skall väl klämma in lite 400m-intv oxå nångång.
 
 

Action run & trappträning

Ja fredag och lördag handlade på många sätt om action run. Jobbade med tävlingen på fredagen med att flytta kravallstaket och dra plastband. Gick riktigt bra och endast en liten del blev saboterat av fyllon på fredags kvällen. När jag slappnade av kl 22 på kvällen kändes det verkligen hur hela kroppen var trött.
Upp kl 06:00 på lördagen och 06:45 joggade jag och Saras halvsyrra iväg och kollade av ca 5 km av banan.
Dagen flöt på med mer avslutande arbete med banan och jag kunde i år vara i god tid som för-löpare. Jag startade ganska exakt 30 min före första startgrupp och det var en bra bedömning av mig.
Jag hälsar på nästan alla funktionärer som vid denna tidpunkt är på plats. Jag frågar dom om de har koll på läget och att det vet vad som skall göras under tävlingsdagen. Den andra anledningen till att jag springer före är förstås att göra en sista check på pilar, skyltar och plastband så att löparna verkligen skall hitta runt samt att de skall slippa krocka med vanliga svenssons (publik)
I början är ju allt lugnt. Jag hinner ju halva banan innan ens första start går men sen tar det inte lång tid innan jag känner mig mer o mer stressad. Särskilt när jag behöver stanna och kompleterings-banda.
Jag undviker vattenhindrena då jag inte behöver kontrollera hindrena samt att jag har mobil på mig och vill inte bli blöt och därmed kall.
När jag har ca 1,5 km kvar på den ca 8 km långa banan så ser jag de första tävlanden och tänker att "hmmm det är ju låångt bakom..." men när jag väl är i mål så tar det 4-5 minuter innan första löpare är där.
 
Dagen efter action run så smärtade min högra vad samt min högra axel. Vaden känner jag inte av längre men min axel protesterar ordentligt i vissa rörelser.
Arrangemanget blev iaf grymt lyckat och vi är nöjda.
 
Här hemma så har de sista två soliga dagarna betytt mycket tid i trädgården.
FÖRE
Ett tråkigt parti av vår trädgård där vi har haft ett gäng lättbetong block staplade som en dålig trapp. Vi har märkt att vi går faktiskt där då och då men det är inte riktigt barnsäkert.
Jag jobbar ju med detta så på nån timme fixade jag/vi till det.
EFTER
 
Utan vårt säkerhetsombud Isabella hade vi säkert slarvat med säkerheten
 
 
Igår blev det lite härlig trail med jobbarkompismats och idag blev det ett spontant 10 km vägpass med Isabella i joggingvagnen. Det rullar på kan man säga