tjejläger, svensexa och Team nordic trail

Ja rubriken säger min helg.
I fredags var  jag på svensexa för min barndomskamrat. Var chaufför och hela svensexan utspelade sig i Norrköping. Vi brottades, spelade counter strike, satt på sunkhak och åt god mat på Texas longhorn. Landade i sängen kl 03:00.
Mindre roligt att bli väckt kl 05:30 och sen vid ca 07:30 åka mot årets tjejweekend i Pershyttan. Var inte så pigg instruktör första timmarna.
Detta var mitt 6e år som instruktör där och det är helt otroliga framsteg som deltagarna gör på två dagars cykling. Riktigt roligt.
Dock har jag tagit mitt beslut om att detta var mitt sista inhopp som ledare/instruktör av två anledningar. Jag borde ju inte cykla mtb mer pga min opererade artär samt min påbörjade skada på den andra stora artären. Sen känns det lite fel att inte röra en mountainbike på 363 dagar men damma av den när lägret kommer. Är jäkligt ringrostig måste jag erkänna. Gjorde till och med en spd-vurpa (nästan stillastående) på årets läger.
Sen har vi två barn numera vilket tar mer tid och energi och jag är ganska duktig på att boka in saker på helgerna så då känns det oxå bra att i framtiden inte vara upplåst på dessa läger. Vill ju vara med min familj oxå. (mycket jag vill göra hela tiden)
 
I lördags kväll hade vi fixat barnvakt och jag och Sara gick ut alldeles själva. Vi hann med ett kort restaurangbesök innan vi skulle skratta till The umbilical Brothers. Ingen jag har sagt det till har vetat vilka de är. KOnstigt då de har hållt på i 25 år!! Men det visade sig oxå i Örebro konserthus att det är ganska smala/okända då det knappt var halvfullt.
Första halvtimmen var ganska seg då deras senaste material inte passade mig så värst men sen tog det sig. Deras extra nummer (se nedan) var roligt och bättre gjort än vad det är på denna film
 
Ikväll är det Team nordic trail kl 18-19.
Jag har bestämt vad vi skall göra och är så nöjd :-) Hoppas på bra uppslutning.
 I markaskogen. En mosse. Den var blöt och tung förra veckan. Det har regnat i helgen. Kommer bli episkt :-)
 
 

formtopp??

Då klassar jag mig som helt frisk. Ja fysiskt åtminstone.
Motivationen på topp för att plåga sig men erfarenheten sa att tröskelintervaller efter sjukdom kanske vore lagom. 
 
Efter en heldag med två barn varav ett är snorigt och allmänt missnöjd, en bilbesikting med  3 st 2or vilket betyder PENGAR!! och en allmän trötthetskänsla hos mig lovade inte särskilt bra men samtidigt så vet jag hur grymt bra mental medicin det är att få träna så jag sa till Sara direkt när hon kom hem att "jag måste ut" Typ.
 
Det blev ett besök till den lokala mossen.
Nu är detta en film från tidigare i våras för jag var som sagt själv där idag.
 Har ett långt varv som jag hittar där och mitt minne säger mig att jag körde det på dryga 9 min sist.
 
Startade lugnt idag och höll 4 st jämna intervaller med ca 1,5 min viola mellan dom. ALLA intervallerna låg under 8 minuter, den snabbaste på 7,37. Viktigast av allt var kanske känslan att aldrig bli särskilt trött i benen. Skillnaden mot sist jag sprang här var jättetydlig.
Jag springer medsols och när jag skall tillbaka till utgångsstället så ser allt likadant ut. Finns inte nåt att ta riktning på så där svävar jag iväg mest. Måste ta med mig snitslar upp dit. Eller springa mer så det blir stigar.
 
Imorgon är det Saras tur att träna så jag skall spendera hela dagen och kvällen med ungarna. Vila tänker du? Jo tjena. Men kanske är det bäst ändå att inte ha möjligheten att träna nåt för på torsdag kommer nästa kvalitètspass.
 

utebliven thaboxning

Sprang ett långpass i lördags. Fortfarande lite rosslig efter veckans mancold. Trodde jag var rosslig i Spanien men det var först när jag kom hem som det bröt ut på riktigt så förra veckan var nästan träningsfri. Det gjorde inte så mycket då jag fortfarande var hög efter resan men så i lördags så ville jag ut liksom.
 
Startade vid kl 8 på morgonen för 9:30 skulle ju vi köra ett långpass med Team Nordic Trail från Ånnaboda. Benen rullade på av sig själv och med islag av lite klättring upp i bergen och en del stig så landade snittet på 5:20/km. Jag noterade dock tidigt att pulsen var lite onödigt hög med tanke på farten. Inte helt frisk alltså.
 
Jag fick ihop 15 km innan jag mötte upp gänget som jag sedan ledde ut på en fin runda på 8 km efteråt.
 
Vilade igår men vi gjorde en del familjeutflykter. Klappa får i Suttarboda, åt lunch i Ånnaboda och fikade i Karlslund. Samvetet mitt klappa på dörren sen och tvingade mig köra 15 min styrka hemma :-)
 
Idag var siktet inställt på att äntligen få köra thaiboxning i Örebro. Var verkligen länge sen jag var där. Ni vet..familjepussel och åtagande mm.
Kommer dit ungefär 10 min innan passet skall starta och jag trodde då det var den erfarna gruppen somtränade för fullt. Det brukar dom ju göra. Men så börjar jag känna igen några ansikten här o där. JAHA... då hade dom tydligen både bytt träningstid och slagit ihop grupperna.
Blev lite sur och åkte hem och klappade på sandsäcken i garaget ett par ronder.
 
Saknar dig spanien
 

back home. Tyvärr

Shit vilken resa jag har gjort. Går inte att beskriva för er som inte var med. Jag har äntligen gjort min löparresa och detta var INTE den sista.
 
Lurar redan på nästa äventyr men som vanligt är min vilja för internationella tävlingar/äventyr störst strax efter att jag gjort ett :-) Om jag skriver ut det här i offentligheten så kanske trycket på mig blir större så... Här kommer det: Om ca 6 mån gör jag en intresseanmälan till Zegama.
Det är förstås skitsvårt att vinna det lotteriet om de ca 500 platserna men om jag inte anmäler mig så går det ju aldrig.
 
Kommer att bjuda på fler bilder och filmer från lägret men just nu är vardagen i vägen för mer bloggande :-)
 
 

post-race

Igår var det grisrundan. Känslan inför start var ganska bra i kroppen men varför skulle jag köra de första 800m under 4-fart? Det var ett perfekt sätt att ansamla onödigt mkt mjölksyra innan vi ens hade kommit in i den jobbiga terrängen. 
Grisrundan 2016 innehöll 3 djupa, vattninga diken, 3 blöta kärr, vadande i en sjö och sen lite obanad terräng, nån skvätt grusväg och sen förstås lite fina stigar.
Jag var tokstum efter ca 2 km och efter varje lerigt dike så kändes det att höftböjaren hade fått slita för att lyfta benen uppåt/framåt i dikena.
Efter 4km kändes det bättre men motståndaren jag hade 20-30 sekunder framför mig (Dan Grabö) var för stark. Jag lyckades aldrig täta den luckan.
Jag kom 5a och förbättrade fjolårets tid med ca 30 sekunder och då tror jag de hade lagt in en stig extra på årets bana.
Rätt nöjd men förstås finns saker jag vill förbättra :-)
Mindre nöjd blev jag över att se att Sara redan satt i mål och hade stukat sin fot kraftigt. Blev ett besök på akuten för henne och kolla så det inte fanns nån fraktur.
 
Nu blir dte ett blogguppehåll en vecka eller så. Ska ju resa utomlands imorgon . ÄNTLIGEN!! Som jag har längtat
 

resfeber + team nordic trail örebro

På lördag åker jag äntligen iväg på min efterlängtade löparresa. Skall bli så nördigt roligt.
Tidigare resor med familjen (läs sara) så har jag mer o mer bromsat henne i att packa med onödigt mkt saker. Säg att vi skall göra en båtresa till Tallin. Tre nätter borta och en heldag i själva Tallin. Då packar hon ner flera par skor och kanske 3-4 sorters byxor.
Nu när jag själv håller på att packa inför resan så är jag nu uppe i 5 par skor + dom jag reser i. Alltså 6 par skor!! känner själv att jag kanske borde lämna ett par av dom kvar hemma.
En annan sak är klockor. Jag reser med 3 klockor. Ja EN av dom är egentligen helt onödig men det är en så fin klocka som jag vunnit på Gotland Bikebattle och nu när jag bytte batterier på den så vill jag börja använda den igen. Känner att det är sånt slöseri att ha en svindyr klocka som man inte använder.
Den andra klockan är min polar M400 som jag normalt använder dagligen och till träningen. 
Nu har det kommit in en tredje klocka i min familj. ÄNTLIGEN äger jag en suunto ambit 3 peak.
Nu är detta en google-bild men det syns nästan här att den är rätt stor på handleden.
Skall bli ett kul verktyg på trailpassen och nu har jag en vecka på mig att nörda in och testa den ordentligt. Krånglar den eller om jag vill jämföra sträckor o höjd så har jag kvar min Polar ett tag. Kanske blir det till salu sen, vi får se.
 
Igår var det mitt första pass som ledare för team nordic trail. Korta intervaller stod på schemat och jag hade förberett en stege på 60-50-40-30-20 sekunders intervaller med 30 sekunder emellan. Stegen upprepades två ggr med ca 5 min joggvila emellan seten. Jag peppade den första stegen men på den andra fick jag chansen att bränna ur musklerna lite.
På passet så körde jag första rundan i mina nya skor (mycket nya prylar nu va?) Ett par salomon s-lab speed.
4 mm drop, skön passform som vanligt och grym sula. Första intrycket blev bra.
 
 
Kul med lite nya ansikten på träningen och vill du testa är det bara att dyka upp vid Åstadalsparkeringen kl 17:45 nån måndag. Vi samlas kl 18 några hundra meter därifrån.
Nähe..Dagislämning