Svettigt

Vilken natt!! Ja inga detaljer nu men jag tror den nya sängen var rätt bra för jag kände mig riktigt utsövd. Den är dessutom lägre än den förra så varken jag eller Sara behöver hoppa ned ifrån den
 :-)

Jag började förbereda mig för att cykla distans idag. Ni som cyklar ute året om vet att man brukar bli varm när man står i hallen och tar på sig alla kläderna och så även idag. Hade dock inte alla kläderna på mig men kände mig så där härligt kokande så jag gick ner i det mer svala cykelförrådet för att ta på mig resten där nere. Då upptäckte jag att jag aldrig hämtade hem cykeln från stan igår :-( och jag ville inte förnedra mig genom att gå i full cykelmundering upp på stan.
Istället vände jag upp till lägenheten och tog en dusch!! Jag var riktigt svettig av att spendera max 10 minuter inomhus i cykelkläderna. Måste vara otränad.

Sen blev det packning av träningsväskan och gymet istället. Körde först ett bra benpass i en timme. Förutom varenda liten muskel i benen fick biceps, bål och bänkpressarmusklerna bekänna färg.
Sen bytte jag om till cykelkläder och satte mig och körde tunga cykelintervaller på den där gamla spinninghojen i hörnet. 4x10 minuter på låg kadens och (relativt) mycket motstånd. Tror inte det behövdes så mycket efter den tidigare styrketräningen på gymet.
Normalt tar det några timmar innan jag känner mig slö och trött efter en träning men den här gången kom det direkt efter duschen. Jag höll på att somna nere i receptionen när jag satt och väntade på Sara. Och dessutom höll jag på att få kramp i hamstring nu när jag satt här och bloggade. Känner mig fortfarande varm och svettas för ingenting så jag ska försöka skylla på det ett par dagar för att undkomma dammsugning, disk mm.

Ikväll ska vi käka tacos. Jag vet..det är onsdag men vi kör kycklingtacos. Sen ska det komma nån och hämta sängen. Vi har oxå ett klaffbord till salu om nån behöver.

Tjing!

Till salu. Ben och säng

Ja våren kanske är här men det ligger mycket snö och is kvar. Tyvärr.

Dagens träning

Körde ju vinterhojen idag men slog om till sommardäck innan jag rullade ut. Vid Frösvidalkorsningen ökade jag farten och när allèn började vid själva Frösvidal så lade jag på en attack för det osynliga spurtpris som var vid den lilla lanthandeln. Jäklar vad det gick bra. Jag tog det :-) sen fick jag slita för att orka följa med i den obefintliga klungan som "ångade" fram i 24 km/h. Jag rökte mig själv riktigt ordentligt för de där spurtpriset. Vid Mattsa var jag okej igen och orkade gå loss med några gubbar i klätringen och vi höll fart ända till Garphyttan. Där ökade vi farten och vid Latorpskorsningen försökte jag gå loss. Sen höll det på och småattackerades hela vägen in till stan för att spurtas vid Karlslunds ridskola. Tycker nog att det gick bra då jag mådde illa på slutet och jag nästan hängde av mig själv där ett tag. Fan va sjuk man är.

Nu tränade jag ju ensam men ni förstår det mentala spelet jag hade.

Sen har vi handlat säng idag oxå. Resårmadrasser på IKEA, bäddmadrasser på JYSK men naturligtvis åkte det ner en massa annat som man inte visste man behövde.
Nu är den gamla sängen till salu och ligger på blocket men här är endå en bild.


Nu ska jag köpa biljetter till Rockstad Falun


Ligga runt

Börjar hitta tillbaka till rutinerna nu. Upp vid kl. 07, gå ner och sköta tvätten, äta gröt, nu kaffe o macka vid datorn. Njuta lite av lugnet och då tänker jag inte på att Sara ligger och sover utan snarare att när hon går upp så är det som att Neo oxå blir extra pigg. Nu stryker han bara omkring och tigger mat trots att skålen är full.

Idag ska jag ligga runt lite. Sara oxå. Båda tycker att den andre ska göra det. Värsta av allt är att vi ska göra det offentligt oxå.
Vi ska köpa madrasser.
När jag var i skåne köpte S en dubbelsäng. Eller snarare stommen till en. Jag tycker det verkar tråkigt med en dubbel för man hamnar ju längre ifrån varandra förutom när man skall "gosa". Vi har nu en 120 säng men kanske vore en 140 lagom då ingen av oss är särskilt stora men nej då. Nu har vi snart en 160 säng. Den är ju lagom att ligga tre i men det har jag inte föreslagit än ;-)

Innan vi åker runt och ligger så tänkte jag få till ett dunderpass. Ett pass där jag värmer upp sen ger järnet. Frösvidal, mattsa, Garphyttan och hem. Järnet! Attcker, mosa, spurter mm. Gäller att försöka ta fram det där lilla extra trots att jag kör själv.

Ska väl ta nån bild från shopping oxå för de vill ni väl era snuskiga rackare? Funderar på om vi skall ligga sked i butikerna.


IT-befriad

Igår körde jag och Patrik (delvis Maria oxå) ett långt mtb-pass. Jag glömde min kamera/mobil hemma men Patrik tog en del bilder med sin. När vi kom hem så skickade han över dem med bluetooth och jag har dem nu i mon mobil där jag kan kolla på dem. De ligger bland de andra bilderna i Galleriet men när jag sammankopplar mobil o dator syns dom inte. Jag kan inte hitta dom. Synd för där finns bildbeviset på att man faktiskt kan samla höjdmeter även i skåne. Inte många men ändå.

Gårdagens träning
Vi körde i 4h där de första 2 inte var så hårda och jag kände av lördagens crosstävling ganska tydligt. Sen när vi kom till ett härligt ställe vid Vombsjön så var det som kalven på grönbetet släpptes lös för då började stressa Patrik. Vi lyckades med konststycket att ha medvind ut från Lund och snedmedvind hemåt. Kändes i benen på slutet men jag kände mig ändå stark hela resan. Det som skall förbättras är knivspetsen så att säga. DEn absoluta toppenfarten och att mosa på ordentligt i 30-40 sekunder. Men de kommer..


Idag
Sov ut med kärleken och kattfan :-) för att sen åka till cykelhandlaren och göra däcken slanglösa, pumpa gaffeln, byta rulltrissor samt kontrollvägning av tävlingsmaskinen. 9,965gram i nuvarande skick men till tävlingspremiären skall jag byta UST-däcket bak så där kapas nog 250 viktiga gram.

Nu skall jag göra det där roliga och betala räkningar sen ska jag löda ihop kontakterna på min kinalampa. Vila är det som gäller trots att det är min sista träningsvecka men jag känner att helgen gjorde sig så bra att det kan vara värt att vila.

Hoppas jag kan få upp de där bilderna tills nästa gång
Ciao

1a mtb-distansen

ouf vilken plåga tågresan hem kommer att bli. Inte för mig men alla andra. Har helt sjuka gaser :-) kanske är från de 2tuffa genomkörare ja fått här nere. 4h på tävlingshojen utan fikastopp. Väldigt annorlunda miljö mot hemma men fina böljande stigar. Inga klättringar. De möra benen från igår lossnade efter ca 2h o funkade bättre o bättre. Hörs hemma imorgon bitti.

Tävlingspremiär och avatar x2

Blir en kort blogg då klockan är mycket och inatt försvinner det ju en timme nånstans och sen har jag trötta ben sen ska det tränas imorgon sen...

Så här lätt och ledig reste jag igår. Ser mer ut än vad det är för ryggsäcken sitter ju..ja just det. På ryggen. Väskan hänger med en axelrem så hjulväskorna i en hand och ramen i den andra.

Tävlingsrapport
Vi visste att vädret skulle vara kasst idag och det blev det. Regn och hagel i förmiddags stärkte vår idè om att köra avslutningen på CKC4`s crosscup. Hellre blåsa lungorna än att sitta och bli kall en längre tid så det blev det.
Jag startade, som vanligt, offensivt för att "spänna bågen". Mindre träningstävlingar är det bästa sättet att prova taktiker o sånt. Jag föll genom fältet som en fura på varv två och tre men sen stabiliserade jag mig och körde starkt på de sista varven och öste verkligen allt på det sista och plockade två placeringar där.

Ett av  de få foton jag har tagit på min resa och inte visar det särskilt mkt av banan heller men man kan säga att vi rundade detta stora fält. Ett hinder, en kort sprinbacke, två sandfållor och för mycket grusväg för att man skulle gynnas av att ha en mountainbike. Vi körde ca 45 min + 1 varv. Kom ikapp Patrik på sista varvet och startade en långspurt för det var min enda chans då han hade cross men det höll inte. Hna kom 7a och jag placeringen efter. Ca 2 min efter Crisse från CKC4.
Fick ett grymt pass och har haft prologlunga sen dess och trötta ben.

Imorgon så bestämmer vädret mycket vad vi tränar. Regnar det imorgonbitti blir vi nog inte ledsna :-)

Nu ska jag lägga mig. Gonatt

Ikväll har vi varit på bio jag, Patrik och Maria. De såg Avatar för första gången och jag var ju så trött första gången jag såg den och jag märkte att jag inte kom ihåg så mkt. Den är grym!

foto-miss

en ovanligt pigg ola efter att ha suttit uppe o pratat me maria, patrik o tim till efter midnatt. Men imorgon väntas tuff träning av något slag. Vädret får bestämma. Är imponerad av staden lund. Har inte fotat nåt idag så bilder kommer imorn. Go natt.

snart så...

befinner mig i skåne men tåget e inte framme än. Önskar att jag kunnat mysa mer med sara innan ja åkte iväg bara. Som det var nu var ja uppstressad hela kvällen igår och imorse åkte ja när hon sov. Nåja... Ska ju inte vara borta så länge. Börjar klia i benen nu. Vill träna.

Stresskväll

ett bra inlägg försvann just mitt framför nosen på mig. Ni får nu en kortare version

Arbetsbild

stressat idag. Spontanhandlat på stan.Inte tränat Åker till skåne imorgonbitti. Har inte packat klart än.

Ska blogga med skånska bilder under helgen. Hade bra här hemma.
Ciao

Ergonomiosis

Ja innan jag gnäller så...Äh va fan. Dagens blogg är väl bara gnäll.

Dagens träning
Eftersom jag skall åka söderut (till solen, brudarna och värmen) på fredag så planerade jag in gymet idag. Normal uppvärmning med roddmaskin och sen gick jag in till mitt lilla rum med min favvomaskin. Hela gymet var knökat med folk så det var skönt att stå ensam där inne.

Tänkte köra tungt och explosiva benböj men jag körde två uppvärmningsset med ca 30 kg på innan jag skulle lägga på mer vikt. Lyfte upp en 25 kg vikt på den ena sidan och lyfte med benen som jag oftast gör. Går runt maskinen och skall lyfta upp den andra vikten och sekunderna innan tänker jag just på ergonomi och fattar vikten enligt skolboken. Blicken uppåt, böjda knän och fattar vikten med båda händerna. Precis i lyftet känner jag hur något sticker till i ryggens nedre del. Attans! Körde lite benböj men inte så tungt som jag hade hoppats på för ryggen sa ifrån hela tiden. Vadmaskinen gick bra. Axelpress likaså och bålträningen gick superfint men ändå...Lite misspepp.

Några timmar senare känns det fortfarande och den slutgiltiga domen kommer väl imorgonbitti när man ska ut ur sängen. 

Dagens jobb
Gnäll även här men man visste inte om man skulle skratta eller gråta idag när jag skulle sortera på en av alla våra firmabilar.

I denna låda låg det 8 stycken fogsvansar (sågar, du ser handtaget till 3 av dem) 5 rörtänger, 7 kapskivor, 5 mediumstora skiftnycklar, sjukt mycket spik o skruv och en massa annat.
 Totalt hittade jag även 6 stålborstar, 13 huggmejslar, 8 par regnbyxor, ca 30 fasta blocknycklar utöver den fullständiga verktygslåda som varje bil har.
Alla bilar skall vara anpassad så 2 arbetare kan jobba. Denna bil var en rullande loppis ju! Nu ser den bättre ut och är många kilo lättare. En annan bil jag plockade rent på hade 5 spätt. Det ska vara ett.

Imorgon efter jobbet blir det en liten shoppingrunda på stan inför min weekendresa söderut. Åker fredag morgon.

CiaoAAaahhh

Körde 15/15 idag. Sånna däringa som det stod om i senaste Kadens. Hittade ett schysst motstånd och körde 3 set med 20 intervaller i varje. Sved duktigt på de sista.

Har sen suttit och haft cykelmöte där klubben framtid ventilerades.

Orkar inte blogga mer nu.
Tar det imorgon efter joggingen.

tankekrig

Fasen vad drygt det är med hundägare. Japp! Varenda en av er. Eftersom jag inte kan skylla på nån specifik så åker ni nu med allihopa. Plocka upp efter era kreatur!!!!
Bara för det göms i snö så betyder det inte att bajsen är borta. Jag hoppas alla hundägare trampar i nån av de bruna högar som nu tinar fram lite här och där.

Jag tycker inte jag är lika bra att få fram känslor på bloggen som t.ex Annika när det gäller träning men jag får väl försöka på mitt sätt.
Jag har inte haft en vilodag på ganska länge. I minst 9 dagar på raken har jag tränat på nu men eftersom jag var ledig förra veckan har det inte varit några problem att hitta kvalitativ vila efter träningarna men erfarenheten säger ju att man bör/måste/ska vila nångång ibland. Det jobbiga är verkligen en dag som denna för jag tycker att det är lite värre än några gånger innan.
Jag har haft en sån slö arbetsdag. Anledningarna till det är många men en icke drivande arbetskollega är en. Att vi åkt runt mer i bilen än vad vi rört på oss i arbetet är en annan. Det vi har gjort idag är att åkt runt och plockat skräp, tömt papperskorgar, bytt några glödlampor mm. Visst kan den otroliga skillnaden från att ha skottat snö i flera veckor samtidigt som man har tränat efter jobbet till att nu inte göra många knop och sen ha en inplanerad vilodag göra sitt. Jag håller på att spricka inombords.  Detta förstärks av att det inte finns något vardagsbestyr inplanerat heller. Ingen tvättid, ingen städ, inget cykelmek eller så. Jag har massor av energi i kroppen nu och möter upp en Sara som inte alls är på samma nivå för tillfället och så krockar det även där.

Önskar att jag känt mig mera sliten så att jag någonstans kunnat känna att denna vilodag gav mig något men icke. Tänker på att om jag vilar nu så får jag säkert ut mer kvalitè imorgon på träningen än om jag skulle trotsa min erfarenhet idag och köra nån slags träning. JA, jag är mer klok nu än för 5 år sen. JA, det finns mer här i världen än träning. JA, jag ska vila idag. Lovar.


I och med att bloggar om detta inträder väl säkert ett problem till. Att du tror att det är nära en domedag här hemma men så är det inte heller. Du läser ju bara det jag väljer att skriva om men det där har vi ju gått igenom...

Fick äntligen en riktig rolig lönespec idag. Tänk om det alltid var så här. Ca 20tusen efter skatt. Då törs jag lova att det blir Rockstad Falun för om det finns biljetter kvar så köper jag mig en nu. Massa rock gör mig alltid stark och glad.

Nu ska jag maila lite sen... ja ...kanske sortera mina strumpor efter färg eller nåt.


sopigt

jobbar idag. Har ett varierande jobb men dagens uppgift är ett bottennapp. Att åka runt och plocka skräp och tömma papperskorgar känns inte som högstatusjobb direkt. Men solen skiner iaf.

viktnedgång my ass

Attans vad tuff löpningen blev
Attans vad kul ungdomsträningen var.

Körde intervaller med jobbarkompismats. När det gäller löpning så är det inga problem att få upp flåset så det blev verkligen högintensiva. När mats blev avhängd i första intervallen frågade han "ouf...Kör du på tröskel eller? Inte! nä tänkte väl" Det blev 3:30, 3, 4 och 3:30 minuter långa intervaller alltså på gnällen vad det gäller tid i det högintensiva fönstret men det kändes riktigt ordentligt i benen i slutet av det 1h 15 minuter långa passet.

När jag summerar veckans träning är det ungefär en halvering av första "träningslägrets" tid. Dryga 11 timmar denna vecka men i tisdags, torsdags, fredags, gårdagens och dagens träningar har det varit hårda pass så jag känner mig nöjd ändå över veckan. Så var det de där med att bränna fett med morgonpromenaderna. Har promenerat ca 6 timmar totalt som inte är med i träningstimmarna förstås innan frukost mån-fredag. Förra söndagen vägde jag 68,6 innan frukost. Idag vägde jag 68,5 innan frukost. Jo ni fattar att det känns nödvändigt att gå så långt för 100 gram. Nä i mitt fall handlar det om att stoppa i mig rätt saker istället tydligen.

Det skiter jag i just nu. Har precis handlat en påse lösgodis som jag moffar i mig. Det spelar ingen större roll just nu.

 

Top premiärtur på min tävlingsmtb upp till ungdomarnas inomhusträning i gamla mässan. Shit de är galna de där knattarna. 3 krasher under uppvärmningen bara!! Lite tårar och nån kylpåse så var allt bra igen. Jag fick vara med i ett av staffettlagen och fick verkligen ge järnet för att knappra in de försprång som andra laget hade. Pedagogiskt och bra vann lagen varsin gång.

Nu sitter jag här och smälter dagens intryck tillsammans med lösgodiset :-)
Impa på kidsen

Neo vill vara med där det händer. Gärna mitt i där det händer. En halvtimme inna jag tog denna bild satt han på andra sidan min mountainbike när jag gjorde rent kedjan och blev förvånad varje gång trampan kom emot honom då jag vevade baklänges. Social katt de där.

 

Har varit positivt överraskad några dagar nu hur snabbt det har blivit vår ute. Det har smält undan ruskigt bra och fort och så vaknar man upp till mulet väder idag som snabbt övergår till snöfall. Ett hyffsat bra snöfall som jag o jobbarkompismats tänker trotsa och ge oss ut och springa i. Hoppas att vi kör ett hyffsat hårt pass idag. Han har ju ett jäkla bra löpsteg så även fast jag har bättre kondition kan han matcha riktigt bra när vi kör platta, snabba pass.

Sen ska jag nog premiärköra mtb:n för i år på barn/ungdomsträningen uppe i mässan. Fast det är ju inte förrens kl. 17 så jag hinner se skidavslutningen från Falun innan.

Just de...Får ju inte glömma att påminna alla cykelföräldrar om cykelmötet på tisdag. Alla cyklister är välkomna då.


Medvind

Har faktiskt lyckats med att slöa lite idag. Precis som jag hoppats på. Det är jag faktiskt värd efter det korta men ganska hårda cykelpass som jag firade av idag på middagen.

Jag och Niclas N tog bilen upp till Garphyttan där jag fick göra racerpremiär. 3 ggr i sanatoriebacken sen gasade jag hela grävevägen hemåt i kraftig medvind. Det var häftigt. Första racerpasset varje år är lite som att släppa lös kalvar på grönbete. Man känner att det händer nåt när man skickar på. Inte som när man gasar med vinterhojen direkt utan här är det distinkt och kvickt. Hade varit kul att haft cykeldatorn på för jag gissar att det gick höga 45 hela vägen in till Karlslund. Ungefär mitt på körde jag om ett cyklande par som förmodligen låg i 30. Det kändes jäkligt nice. Misstänker att den ena var den kvinna jag hört ryktas om från Uppsala som frågat nån i klubben om gemensamma träningar.
Den nya drivlinan funkade klanderfritt, bromsarna bet ordentligt men skall finjusteras lite.
Styret kändes bra och jag fick göra en liten justering bara och det känns att det har en tajtare böj än mitt gamla men det gick snabbt att vänja sig med.

Gamla och nya.

Ni vet hur man får deala i förhållande va? "men om du får det så vill jag ha/göra det" typ så..Här hemma på eftermiddagen lät det så här i denna lägenhet " Om jag får klämma den där finnen på dig bjuder jag på fika på stan sen" Sjukt jag vet men så blev det iaf så...Vi har fikat på stan nu på eftermiddagen.

Han lagom hem och se skidor från Falun sen cykel på Eurosport. Trodde faktiskt att Freire var för gammal men han spurtade ju ner Boonen idag.

Nu skall jag chocka sambon och laga mat i världsklass.


Morgonstund...

Slänger in en kortis innan jag går ned och slänger på lite olja på slithästen vinterhojen. Ska jag vara snål och bara slänga på olja på kedjan ??

Vaknade en stund innan kl 7 imorse och gick upp i tysthet och läste i lugn o ro igenom svenska dagbladet. Lite kvalitètid för mig själv. Tog med väckarklockan Neo till sängen en timme senare och fick igång Sara. Eller hon vaknade iaf.
Hade hoppats lite på racer idag men så blir det inte. Hoppas jag hinner rulla några meter på den innan nästa helg då den förmodligen åker med mig ned till skåne.

I eftermiddag ska jag förhoppningsvis slöa för det finns absolut ingenting inplanerat.

fredagsrutiner och snö!!!

Jaha då har man känt sig som hemma igen då i Lundbergarn. Det tar bara 10 minuter så känns det som ett marathonpass där bakom ratten. Dock fick jag inge betalt för att jag flyttade snö åt klubben men det gör inget.

Ja så här blev det men det är inte en rosa styrlinda som bilden kanske visar. Nä den är mycket mera röd. Tyvärr inte så röd som den röda detaljen på styret men bra nära. Det tränade ögat ser två detaljer som jag inte är nöjd med men det skall åtgärdas. Nu är det iaf funktionsduglig.

Dagens träning
Tog en pause i snökörandet och satte mig på spinningcykeln i klubblokalen. 10 minuter uppvärmning innan jag lade under träklossarna under fronten på cykeln för att simulera uppförsbacke. 4 stycken 5 minuters där jag måste ha presterat lite över tröskeln för efter 2-3 minuter så hade flåsat ökat så på slutet var det ganska drygt faktiskt. Kadensen låg väl på ca 80-90 i intervallerna. Lite lägre än när jag kör typ 4 minuters.

Ikväll bjöd vi över
Lisa hit på en snabbis. Ja käk, fika, kallprat sen dumpade vi henne ute i mörkret. Fast det är faktiskt hon som har dumpat oss först då hon nu sviker oss här i Örebro och flyttar hem till Falun igen. Tråkigt men hon ångrar sig nog snart :-)

Nu skall jag hämta upp tvätten sen lägga ned huvet på kudden och störa mig på hyperaktiva Neo.


planering

Jag gillar hårdrock! Ja så är det bara. Lyssnar på mkt olika sorters musik men rocken har alltid den största och bästa pltsen i mitt hjärta. Jag har alltid varit intreserad av att åka på nån stor festival men har fortfarande inte kommit iväg. Är jättesugen på att göra följe med min kusin Linnea till sweden rock nåt år men i år ska jag baske mig komma iväg på nån lite mindre festival åtminstonde. Det lutar mkt år Rockstad Falun den 28 maj.

För en 2-dagarsbiljett får man alla dessa band! 500 kr för 2 dagar och vem vet nån kanske kan låna ut sin lägenhet i den nya cykelhuvudstaden Falun till en veterancyklist?? ;-)
Fördelen med denna festival är ju att man kan kombinera den med några bra cykelpass oxå.

Gick 75 minuter här på morgonen och snart ska jag iväg och handla styrlinda till racern så den är funkis till imorgon för då kan man premiärkör den 7,8 kg racern. Ja det är inte lätt för att vara en tävlingsracer om du nu trodde det. Nä 6,5 kg är lätt. 7 kg är en bra racer. 7,8 kg är på gränsen till godkänt.

I eftermiddag ska jag få sitta i Lundbergarn trots att jag är ledig. Ska jobba lite gratis till klubben och frakta undan snö. Sen när jag ändå är vid klubbstugan så bränner jag väl av ett bra träningspass igen då.
Blir verkligen inte lika många timmar denna vecka som träningslägervecka nummer 1 då det blev dryga 20 h.
Jag har 8h 40 min nu men är skitnöjd ändå för det har varit bra kvalitè på passen. Sen rinner det väl iväg lite timmar i helgen.

Avslutar med Raubtier. Tror Oscar E tipsade mig om dessa arga haparandakillar för nåt år sen. De spelar på Rockstad Falun
/>Haj haj

Vilken jäkla bra dag!

Igår ville jag ha en kropp som orkade köra dubbla intervallpass idag men så ung och fräsch är jag inte. Men jag är så jäkla nära...:-)

Nu funkar nästan den nya snabba Focus Cayon som jag har. Nya snygga Rival-bromsar men framförallt det snygga styret som är 150 gram lättare än det gamla. Imorgon ska jag fixa nya lindor så att jag på lördag kan prova den utomhus kanske??

Idag har det blivit morgonpromenad, mekande, tränande, mysande. Våra husdjur har blivit bortskämda då Neo fick äta samma rådjurskött som vi åt till lunch och Öste fick sig en färsk räka som jag trodde hon skulle sätta i halsen. Varför kan hon inte dela den innan hon har ju klor som kan slita isär den men nehe då.

Dagens träning
Jag åkte till klubbstugan och hade väl två sjuklingar som sällskap fast båda förnekade det. Sara och Lisa heter dom. Senare dök även Niclas upp. Jag körde fyror som gick skitbra trots trötta ben sen gårdagens styrketräning, Lite märkligt att man inte kan hålla koll på hur många intervaller man har kört trots att det handlar om så få stycken. Är ganska säker på att det blev 5 stycken men det kan ha blivit sex och de e ju aldrig fel ;-)
Gissar att de funkade så bra för att jag smygstartade varje intervall och inte hade för mycket motstånd på från början. Fick upp bra med flås och puls och efteråt fanns det kaffe och en påse med B-sorterade dammsugare och chokladbollar. Var iofs duktiga pojken och åt äpple och drack Proviva recovery Female före. Ja..Female för den innehåller mera järn men det har jag väl nämt tidigare.

Imorgon...Nä de får ni veta då men ryggen är bättre så en promenad blir det.


Badrock

I sommar ska jag se Sabaton. Frågan är bara vart då? Har möjligheten här i stan den 8e maj men det lutar nog åt Rockstad Falun den 28 maj.
Nu åker vi till klubbstugan för intervaller.

Triathlon & practical joke

Sitter och mår lite illa just nu. Är inte hungrig då jag har ätit massor idag men faktiskt ingenting efter den senaste träningen så det kanske är det som spökar.

Började dagen med gång, sen gym och nu ikväll har jag joggat 1 timme med jobbarkompismats. Nu är det redan sen kväll ( kl. är nu 20:32) och redan kl. 06:40 imorgon skall jag möta upp kollegan Martin för en rask och frisk morgonpromenad. Tror att det är promenaderna jag känner av i ryggen för dagen innan Wadköpingsloppet gjorde jag ju en längre promenad med stavar som satte sig ordentligt i ryggen och det har kommit smygande denna vecka oxå. Kanske får göra nån dags uppehåll med dem.

Jag gillar att skämta med folk. Jag gillar att skratta och att få andra att skratta även om man inte alltid kan vara på plats när själva skämtet sker. Ett practical joke kan vara en sån grej.Som den gången vi satte en lapp på en bil som hade rattmuffen kvar mitt i sommaren (jag och tidigare nämda martin) med "hälsningar Petter Niklasson" För ni minns väl:

 

 

Ett annat practival joke var när jag postade ett kuvert upp till Falun igår med en disktrasa i. När jag hälsade på Oscar Ekstam och hans tjej Jenny så pratade vi om att ingen av dem gillade att diska och några dagar efter det hittade jag en sån klockren disktrasa till henne. Läs hennes berättelse här.

Nu skall jag nog äta nåt litet trots allt. Ciao


Piggelin

Va fan...Har det snöat? Igen? Nu är ju våren här och det har ju börjat smälta undan i lagom takt. Blev lite chockad igår kväll när vädergubben visade att det skulle komma in både snö och massa regn. Jävla skit! Känns skönt att man passat på att vara utomhus de senaste dagarna och flera har sagt att jag fått färg. Nån trodde på att jag varit utomlands tillochmed.


Detta är nog min favvo-maskin på friskis och trots att det fortfarande är morgon har jag redan varit där idag. Här kör jag utfall och benböj. Ibland även axelpress bakom nacken och bicepscurl.
Startade kl. 06:05 med en halvtimmes powerwalk innan jag 06:40 var på gymet och blev faktiskt lite förvånad hur många det är som tränar så tidigt på morgonen. Jag körde ett benpass och lade även lite krut på bålträning.
Resultat:


Gick sen hem och väckte katt o sambo. En av dem har iofs varit klarvaken ifrån typ kl 04:30 och är det fortfarande ca 5 timmar senare. Knäppkatt!

Har lite småpyssel under dagen innan jag och S är bjudna på mat och sen har jag och jobbarkompismats pratat om att jogga ikväll.

Avslutningsvis blir det en film som jag ljudlagt för första gången. Jag redigerar ju alla mina filmer direkt i mobilen men är inte särskilt bra på det men så har jag inte lagt ner min själ i det heller. Det börjar på velodromen för att på slutet är det ett klipp på vår knäppkatt som tydligen gillar att krypa in under täcket.


Haj

mentala bilder

Vilket väder!! Underbart och här sitter jag inomhus...

Började dagen med dryga timmen powerwalk med arbetskollegan Martin som jag knappt har jobbat med sen i somras men till våren hoppas jag att han o jag blir Turner & Hooch igen.


Jag hade tänkt att jag inte skulle väga mig förrens på söndag d.v.s. en vecka efter jag satte startvikten för denna träningsvecka men det gjorde jag ju efter jag ätit frukosten och det visade ändå ett minusresultat så vi får se om jag lyckas tappa lite fett på denna vecka.

Idag hörde
Lisa av sig och ville komma ut och cykla. Tror hon lika gärna ville träffa människor som hon ville cykla då hon varit sjuk. Direkt när vi hälsade på varandra hörde jag att hon inte var 100% frisk och jag hoppas inte hon nu gjort det misstag som jag tror alla vi träningsnördar gjort i våra liv. Att sätta igång för tidigt efter sjukdom.

Vi gjorde sällskap till Mattsabacken där jag skulle köra intervaller men jag predika en sista gång att hon skulle fortsätta i LUUUUGN fart via Garphyttan och hem. Jag hade imorse tänkt 5 gånger i Mattsa, innan jag for hemmifrån tänkte jag att 4 ggr räcker ju bra. Det blev tre gånger men jag gasade så pass hårt att det var inom det högintensiva fönstret varje gång så om man räknar på att varje klättring varade 7-8 minuter så blev det ju ändå 21-24 minuter med flås vilket faktiskt räcker för att få syreupptaget att utvecklas om man kör så några gånger per vecka :-)

Efter det så rullade jag ner till Garphyttan och i medvinden hemåt på gräve-vägen körde jag 1-minutersintervaller. Riktigt gött att tänka sig att man stöter ifrån en klunga och mosar på så hårt att ingen orkar gå med. Ganska lustigt de där..I början av hösten/vintern så tänkte jag mkt på mtb-race och kommande fighter med GT men nu tänker jag oftare på landsvägsrace när jag kör intervaller. Spelar ingen roll om det är i klubblokalen eller utomhus. Mina stora mål denna säsong är självklart på mtb-sidan med SM och svenska cupen men jag kommer förmodligen ha roligare och ta ut mig lika mkt på de landsvägstävlingar jag kommer att köra. OM man blir uttagen..De är ju stenhårda uttagningskrav i sportklungan.se :-)

2h 50 min igår, 2h 40 minuter idag. Imorgon tänkte jag släppa cykeln och köra ett löppass och kanske även gym. Satsar mindre på att jaga timmar denna träningslägervecka Nr.2 och kör lite hårdare istället.

Nu skall jag snart ta en promenad upp på stan för att ta en långfika.

Träningsläger Nr.2 med racertips

Jaha då var man igång med ledighetsvecka nummer 2. Smygstartade med ett knappa 3 timmar långt pass på oerhört rena vägar trots mycket snö på sidorna. Kvinnersta, Frövi, Fellingsbro och käglan. Just sträckan Kvinnersta-Frövi ca 17 km kan man köra på sin finaste racer nu om man vill. Helt soprent från grus och snöplogen har gjort ett ypperligt arbete så det som smälter rinner inte ut på vägen. Ända kruxet är väl att man måste ta bilen ut till Kvinnersta först om man är rädd om sin racer men mitt tips är seriöst. Vägen är kanon. Har även hört att Norra bro, Almbro och hidingsta svängen är kalas men jag har inte kört den själv.

Den här bilden visar verkligen vilken typ av katt vi har här hemma. En ninja-katt. Vi försöker leva ett vanligt liv här hemma men det rubbas ibland av en katt som attackerar från alla håll med klor och tänder likt ett samuraisvärd.


Ännu en bild på Sara i stretchburen i Riga.

Imorse gick jag powerwalk själv. Hade siktat på att starta kl 8 men det blev visst redan 06:35 då jag verkligen är morgonpigg. Imorgon skall jag få med mig jobbarkollegan Martin och vi har bestämt träff kl.07:30...Vad ska jag göra ända fram tills dess?

Märkte en annan sak idag oxå..Nu när jag har tagit en veckas ledighet för att träna så har jag mycket mera inskrivet i almenackan än en normal arbetsvecka. Märkligt. Skulle nog gå in i väggen om jag blev långtidsarbetslös :-)

Imorgon ser det ut så här: fettbrännarpromenad, frukost, träning, ringa ca 3-4 samtal, maila några viktiga mail, fikadejt, sen måste jag ta tag med det sista med min egna racerhoj. Sen har jag visst en sambo som säkert vill umgås och socialisera oxå. Mycket nu.

Ni planerar väl in ett av de häftigaste mountainbikeäventyren i sommar??
Gotlandbikebattle.

Nästa vecka är det cykelmöte i Ljungstugan. Tisdag kl.18:30. Där blir det information om vad som händer och sker i sommar med träningar och tävlingar. Det bjuds på fika oxå...


tjuvstart och tillbakablickar

Ja idag startade dagen med en powerwalk. Sara hade bitvis problem med halkan men en liten smak av naturen i Rynninge och en strålande sol gjorde detta till en underbar promenad på dryga timmen.

Bambi o 2 rådjur

Dagens träning

Efter en extra god frukost (ja det smakar extra gott efter en morgonpromenad) så gick vi till gymet. Fick till ett hyffsat bra pass men jag är besviken på att de har tagit bort sandsäcken nu när jag köpt handskar å allt. Benen fick sig en genomkörare och även bålen.

Jag kom att tänka på när vi besökte gymet i Riga. Där hade dom en stretchingbur. Lite annorlunda.

 

Nu på eftermiddagen har vi grattat Saras kusin Emilie som fyllt 18. Ett grattande som betydde smörgåstårta, fika, kakor, rulltårta och en vanlig tårta men då hade samvetet hunnit ikapp mig och jag skippade att ta av den. Jag har nämligen tänkt att köra powerwalk varje morgon i en veckas tid nu och se om det hinner hända nåt. Startvikt i morse var 68,7 kg.

Bjuckar på några bilder nu när jag har möjligheten igen.
När jag hälsade på Henke o Milla så fann jag och Diva varandra.
 Riga. Ockupationsmuseumet till höger.
 Prylar från andra världskriget. Real stuff!

Alla småbilder kan du göra större genom att klicka på dem.

Nu har vi tvättid och avslutar med en storbild på mitt hjärta på en resturang i RigaHej hopp


Timotej ska till Oslo


Okej bilden är på sniskan men därifrån gjorde ett hopp i torsdags. Ca 3,5-4 meter. Nu vet jag iaf hur man får upp bilder här,,
 tack o hej


blandade pass

Igår köpte vi en ny dator. Åh vad fint tänkte jag för 5 minuter sen men nu är det tydligen en säkerhetsinställning som gör att ja inte kan ladda upp bilder som väntar så fint i min mobil. Dought!!!Vi kan iaf kolla på youtube :-) Just nu går Sabaton i bakgrunden.

Igår var en dag då det kändes som allt skulle hinnas med bara för att man slutar vid kl. 13 på fredagar. Något som skulle ha prioriterats bort var det stresspass till träning som det blev. Körde 20  minuter på spinninghojen med upphöjd front för att få lite backkänsla. Nåja..Tänker inte ångra det någe mer för dagens pass överväger det.
Dagens träning
Mötte upp Matte, Niclas, Andreas och Tobias kl. 10 sen for vi mot Mattsabacken. Där gasade vi på och för första gången på 3-4 år kunde jag matcha Bergkvist uppför vilken kändes gött. Inte just då för då sved det bara i benen men efteråt. Jag och Tobias körde en gång till innan vi rullade ner till Garphyttan och gjorde de andra sällskap i Sanatoriebacken. Där körde jag 2 ggr.
Sen rullade hela gänget mot Vintrosa och på den gamla motorvägen så lade vi oss på led och gasade på. Man skulle kunna kalla det lagtempo på vinterhojar.
Alla konstaterade att vi har förvaltat vintern bra och att vi är i bra slag. Ja även du Tobias :-)

Nu hoppas jag verkligen att solen gör sitt och börjar smälta undan den där efterlängtade snön, den härliga snön, den otroliga snön, rekord snön, den onödiga snön och den som kom sist den feladresserade snön. För jag vill verkligen inte skotta någe mer snö nu. Kroppen har fått slita i veckan men nu ska jag bara tänka på mig själv i en vecka när det gäller träning och vila. Gött mos.
Filmen nedan har verkligen snö som tema. Den börjar med ett foto från tordags morgon på universitetets tak, sen följer lite klipp från Riga där jag typ bara filmade snöskottning sen avslutar jag med ett hopp ner i snöhög framför studerande studenter som jag nämde häromdagen.

/>
Ikväll är det schlagerfinal. Inte för att jag bryr mig men...Ring för fan inte ikväll!! Nu har vi en dator så bloggande kommer att ta fart igen.Promise.

kvällens puls

nog blev det snölöpning alltid... 1a intv. Ca 4 min. Tokpuls, tokflås men sprängde mig. 2a intv. Knappt 5min trots samma sträcka som fortf var mjuk och svår joggad. Stumma ben. 3e intv. En bra en. Körde ca 6 min. Min stig hade fått perfekt karaktär. 4 intv. Körde ca 7 min och det gick att hålla bra fart genom snön. Nu ska ja verkligen slöa framför tv;n

tillfällig vila ?

har skottat tak hela dagen idag. Gissar att ja förbrukar ca 500-600kcal/h då. Ändå funderar ja på om det var nödvändigt att köpa o äta den där 230gram stora chokladkakan som gav mig 1215kcal. God men onödig. Men det var willys fel ;-) nu ska ja snart ut och springa i snö. Ska bara vila lite till..

Vid ett tangentbord

Har flytt ner till min arbetskollega Martin för att låna dator. Tyvärr var det för att betala de där parkeringsböterna som jag fick i Falun.

Gårdagens träning blev ju iställd för jag var verkligen skittrött i kroppen. Att gå uppe på snedtak och knuffa snö med en släde tar på kroppen om man gör det en hel dag. Idag kändes det dock bättre trots samma arbetsuppgift. När vi tar oss upp till det hörn på universitetet som vi skottar så får vi ta en brandtrappa upp på taket sen gå ca 200 meter på taket för att komma dit. För att ta oss ned hoppar vi ca 2-2,5 meter ner i snöhögen :-) Det som gör det extra roligt är att under oss är det ett stort glasfönster där det sitter studenter och pluggar. Tänk er att de sett snö falla ner hela dagen och helt plötsligt kommer själva snöskottaren nedfallande :-). Har nog skrämt en del vid frukost, 11-kaffe och lunchen idag.

Dagens träning
Åkte till klubblokalen idag men skippade KM i sprint utan körde korta intervaller på testcykeln istället. När man är trött i kroppen är det dumt att försöka ge sig på typ 4or som jag annars hade tänkt men men..Det blev 10 sekunders med 20 sekunder vila emellan. Körde först 20 stycken, pause så Sara fick testa tc lite, sen körde jag 20 stycken till och när jag skulle köra de avslutande 20 så hoppade repet av själva svänghjulet och det var dessutom ganska slitet så det fick bli "endast" 40 intervaller idag. Finns de i klubben som skruvat fler gånger med testcykeln än mig så hoppas de är snälla och sopar undan efter mig så att säga. Samtliga intervaller låg på 670 watt. Kändes gött trots den fadesa avslutningen.

Imorgon väntas mera snöskottning men med skyffel då en hel del måste skottas över en 1 meter hög mur innan man kan köra den med släde. Känner mellan skuldrorna att man knuffat den där jäkla mackapären hela dagen.
Är lite sugen på att snöpulsa imorgon för det sket sig ju igår. Får se vad det blir imorgon.


klok ?

gårdagens vila var välbehövlig. Börjar man bli klok efter 32 år kanske ? Skottar snö på universitetets tak i strålande solsken. Sämre jobb kan man ha. Har så mkt bilder att publicera när vi får tillbaka datorn. Ikväll ska /måste ja träna iaf.

fast pga snö

pratat om vasaloppet med en jobbarkompis idag och vi ska sikta på att köra 2011. Snöskottningen idag gjorde visst att ja däckade i soffan efter jobbet. Kommer inte ut och springer idag och om ja hade gjort d så skulle intervaller varit en dålig idé. Nya hårda tag imorgon. När hade jag 2 vilo dagar sist ??

bag in box-dag.

en vilodag som medfört mekande på racer-hojen samt rengöring av akvariet. Hade gärna skruvat fast de nya klingorna men neo har lekt bort en av de 5 bultar som krävs. Benen är trötta så det har varit gött med att skippa träningen för en gångs skull. Efter nyheterna och det lilla glas druvjuice ja har hällt upp är de läggday.

träningsläger nr. 1 avklarat

fortf. Ingen dator. Blir mobilblogg. nyligen hemkommen efter denna veckas 7e och sista pass. Har varit en bra vecka trots snö, is och parkeringsböter. Kört 3 korta pass på ca 1h var. Ett bra löppass, ett jogg o ett på tc igår då ja körde 10min intv på tröskel. 4 pass har varit distanspass med olika hårdhet. Totalt har de blivit över 20h men nu följer en lugnare vecka. Kran

coffee & run

idag under lattepappafiket med mats och moa så bestämde vi att springa idag. Ja och mats alltså. Det var en dag då det kändes som ja kunde köra hur länge som hellst. Lite seg i början pga maten men efter 1h så skiljdes vi o ja gasade upp farten hem. Kände mig snabb. Gött ! Kort inlägg som vanligt då ja kör vi mobilen. Ikväll blir de go mat och dryck.

lattepappa

sara gillar verkligen att ha körkort. När ja körde distans idag så sms:ade hon från mariebergs köpcentrum då hon hade sin fars bil. Hon åkte gärna in och hämtade mig så vi båda kunde gå där men de var ingen höjdare efter ett pass på 4h 45min där jag väggade efter 4h. 125 km blev det ungefär. Imorgon är det fullt ös från kl06. Tvätt , fika med jobbarkompismats och ett kortare hårt cykel pass

valångest

hemma igen. Lämnade det trevliga falun igår eftermiddag och slängde iväg ett sms till 2 bloggare utanför kopparberg om ett ev. Fikastopp. Det funkade så nu fick ja äntligen hälsa på henrik, camilla, 3 barn med z och så diva förstås. Deras minigris. Vi fann varandra. Nu när ja har en lånad bil har ja lite träningsångest om ja ska cykla distans, åka skidor eller köra ett löppass i bergen. Där se vad de blir.

slöat 3,5 timme

"hemma " igen efter att varit ute i blåsten dryga 3-3,5. Fokus idag låg mer på fikandet. En muffin, en havrebit och en dajmbit +2 koppar kaffe. De 2 alfahannarna från igår syntes inte till utan idag var tempot lägre. Prövade att cykla på isen på runn men det hade drivit igen så de gick inte. Nu ska ja duscha.

möte mellan två alfahannar

Jaha..Då så. Dagen började lite så där...Redan när jag parkerade farsans bil igår kväll var jag osäker på om jag gjort rätt. En kort promenad på morgonen visade 600 kr i böter. Senare när jag och Oscar skulle ut på distanspasset så trodde jag att jag blivit lurad då jag skulle växla till mig mynt men det visade sig senare på dagen vara mitt fel. Under passet krashade jag och totalförstörde framskärmen och senare under passet trodde jag till 100% att jag tappat min påse med mobilen i. Oxå ett trötthetsfel.
Dagens träning
Nu har man tränat på ordentligt idag. Först ett rätt hårt distanspass där vi efter ca en timme körde på en j-kla traktorväg som inte var plogad och den gjorde mig allt annat än glad. Det var bara jobbigt och svårcyklat. Jag gasade på i de flesta uppförsbackarna idag medans Oscar fortsatte i distansfart. Jag blev mör i benen på slutet men det fanns någon annan i vår tvåmanna grupp som blev ännu tröttare. Efter en period där vi kört mellan 30-35 km/h ganska länge så dog Oscar helt. Han fet-väggade. När jag efter en av de sista backarna för dagen stannade och skulle ta på mig ett förstärkningsplagg upptäckte jag att mobilen faktiskt låg i en av de alla fickorna där slang, verktyg, flaska, bar och pump oxå låg. Ett litet lyft i den annars lite tunga dag.
En j-vla traktorstig!!!
Så här fina var nästan alla andra vägar idag. Och miljön här uppe är ju oxå fin. En kortare fika på Lager 157, avmontering av framskärm är väl de två avdrag man kan göra på de 5h och 20 minuter som vi var ute i det härliga vädret idag.
Efter passet så gick jag enkortis över stan och fick vara med om en sån där "jag mötte Lassie"grej. Jag mötte, och skakade hand med Joakim Brodèn, sångare i Sabaton. Större för mig än för han skulle jag tro.
Efter det så gick jag, Oscar och hans flamma Jenny till Vibes for life. Ett mycket omnämnt ställe så klart man var nyfiken. Vi hade ju ganska möra ben efter dagens pass så det blev lite bål, stabilitet, biceps, axlar mm. och mycket skratt.
Nu har vi hyrt film och inväntar att oscar ska fixa tacos men efter hans besök låååångt nere i källaren idag så får man väl rycka in :-)
Imorgon väntar förmodligen ett nytt slaktarpass. Tur man har stödstrumporna på.

viktig uppdatering

oscar väggade fett på hemmaplan idag. Kanske ville han visa den jobbigaste turen av alla här uppe. Jag blev oxå trött men aldrig skakad :-)

bye bye snöjäkel

sprang ca 12km på 57 min i 5-10cm nysnö idag. Kändes i benen kan ja meddela. Nu gör ja just ingenting så jag startar nog min resa mot falun lite tidigare än planerat men det är nog bra med tanke på väglaget. har med mig kläder för 3 träningspass innan jag måste börja "återanvända ". sara klarade förresten sitt körkort idag.

ändrade planer

mer korta inlägg pga trasig dator. Snökaos idag så någon cykling blir det inte. Tar bussen ut mot hjortkvarn och springer de sista 12 km ut till farsan för att sen låna hans bil som ska ta mig till falun ikväll. Där ska det skrattas och tränas. Ni får stå ut med korta mobilbloggar ett tag till. Om sara lyckas ta körkort idag så lämnar hon nog in datorn idag.