Inte ens straffträning funkade

Googlade lite igår. Google är min läkare   som ni kanske förstått. Borde lugna mig med löpningen. Skriver borde för det är ju en ny tävling till helgen.
Hade ju hyffsat ont i benen igår men huvudet ville ändå straffträna den veka kropp som bröt Munkastigen så fram med rullskidorna. På med hjälm och målet var lite flåsträning på banvallen. Har inte använt rullskidorna sedan i höstas men  hur svårt kan det va?"
Värmde upp, brände iväg en stakintervall med sned sidvind och pulsen letade sig långsamt uppåt. 87-88% var det på slutet och när jag tyckte det gått "lagom" tid så tryckte jag av en mellantid. 5:45 stod det. Tänkte jag kunde vila några minuter sen bränna av minst 3 till. Under vilan lyckades jag fippla till med staven så jag körde på den och vips så hade jag kört sönder trugan. Va faaaaan. Spetsen försvann och att skjuta ifrån med plast mot asfalten gick så där.
Det där med att använda överkroppen sket sig för jag blev ju tvungen att skejta hem i motvinden på skidor gjorde för klassisk åkning.
 Lite träning fick man väl för mellan skuldrorna är det lite ömt idag.
Tvångsvila idag och imorgon.
Går bra nu. Jäkla skitkropp.
# inte bitter

cykelträning vs löparträning

Ja man är aldrig kaxig när man brutit ett lopp.
Jag är absolut inte knäckt vare sig fysiskt eller psykiskt men det var dock flera mindre roliga upptäckter igår.
 
Innan Munkastigen
Jag har i år ökat veckodosen från ca 3,5-4 mil/vecka till ca 5-5,5 mil. Jag tycker inte jag får in mer löpning per vecka och det som har blivit lidande är kvalitètspassen. Dvs intervaller av olika de slag. Oftast den träning som jag själv förespråkar och har gjort mycket själv förr om åren. Nu har den ökade mängden mest bestått av halvhårda distanspass. Motionärsträning skulle jag kalla det.
 
Nu skall det bli ändring på det och försöka gå tillbaka till den träning jag gjorde förra året.
 
Jag var lite nervös från kvällen innan och även på morgonen när jag åkte mot Laxå men så fort jag hade hämtat ut min nr-lapp så infann sig ett lugn och jag kände mig hur erfaren som helst när jag beskådade alla andra som förberedde sig på tävlingplatsen. Trivs tydligen på tävlingar men det visste jag väl nästan :-)
 
Det snackades lite om att det faktiskt skulle finnas tekniska partier på banan och nu när jag avverkat de första 28 km av banan så kan vet jag att de är ju inte där iaf. Jag tror att denna sträckning skulle vara grymt fint att cykla mtb på. Fin svängig stig.Lite negativt förvånad att det var så pass mycket grus och bred skogsväg de första 20 km men mellan 20-28 var det som sagt en grymt fin sträckning.
 
 
Loppet RR
Gjorde valet ca 1,5 h innan start att ha det långa superunderstället på mig. Fel val upptäckte jag vid starten då det faktiskt hade stigit ett par grader och värre blev det när solen tittade igenom. Dröjde inte länge innan jag kände suget efter att dricka vatten och jag var ganska blöt på överkroppen.
Hade koll på pulsklockan och bromsade mig lite i början men gick ändå korta stunder på rött när det gick uppför. Ingen fara med det och jag lyssnade på flåset och kände mig aldrig orolig för att jag bränt för mycket krut. Efter dryga 3 km så kom första lilla motgången. Mitt icke opererade ben var stumnt vilket händer då och då men oftast på hårda underlag. Det sker liksom långt innan jag känner att att jag "gått över tröskeln". Jäkligt svårt att förebygga detta och någon ny operation blir det ju inte heller.
Fick släppa om några personer när jag tvingades gå uppför på en grusväg men efter några minuter kunde jag jogga igen och sen öka upp tempot utan att åter igen bli stum. Konstigt.
 
Vid flera ggr fick jag svårt att hålla rygg när det brantar på uppför men däremot kan jag hålla bra fart på grusvägar. Jag har blivit den löpare jag INTE vill vara men samtidigt är det ju så jag har justerat min träning.
Vid ca 18-19 km, ute på ännu ett parti med dålig grusväg så tappade jag sugen. Tänkte att är detta lopp ett sånt som asfaltslöpare kallar trail?? Mitt vänstra skenben började göra lite ont och framförallt så gjorde mina lår lika ont som om jag bestigit kebenikaise och sprungit asfalt rakt ner. Muskulärt ont alltså. Redan?? Efter 18-19 km?? Inge bra. Trippa stig gick väl okej för jag var absolut inte energi-torsk. 
Tänkte fortsätta till 34 km för där var en vätskestation. 
Vid 28 km stod det ganska mycket publik så jag ställde frågan om nån snart skulle åka mot mål. Fick ett JA. Klev av där.
Reprtage från NA. Jag syns väl på nån bild
http://na.se/nyheter/laxa/1.2946637-tradition-med-lopning-pa-munkastigen
 
Jag kan vrida o vända på det här hur mycket som helst men jag lyssnade på kroppen. Insåg att det inte gick som jag ville.
Kunde ha pressat mig i mål men till vilket pris det hade blivit vet ingen. 
Från och med idag blir det ändring i min träning för så här vill jag inte vara.
Jag vill ju vara så här :-)
 
Jag har som sagt förespråkat HIT under alla år. Nu gör jag det inte och upplever att jag inte är där jag vill vara. Nu har jag långt till dolomiterna men Kilsbergen får duga som substitut. Mer branta back-intervaller. Tillbaka till cykelträning fast med löparskor. 4or, branta back-intv, ett o annat distanspass kanske men fokus på det intensiva. Än finns tid till förbättring.
 
 

villafix

Igår körde jag det tuffaste testet hitintills på mina nya landsvägsskor. Korta intervaller med fullt ös. Hela passet tog bara 33 min men jag plussade på lite styrketräning efteråt. Muskelmonstret Nora var med då. Kul att hon börjar gilla träning mer o mer.
Jag brände av ca 5 st 30 sekunders och 2 st 1 minuters igår. De flesta i motlut. körde dom för hjärtats skull (slagvolymsträning) samt den muskulära träningen att få driv/tryck i steget.
Själva styrketräningen var i rehab syfte.
Vila idag onsdag fast med inslag av lite hemmapyssel. 
Siktet är inställt på en kortare jogg imorgon torsdag för att vila helt fredag.
 
 
Då skall jag ju "bara" jogga igenom Munkastigen. Hittade en enda film därifrån. Jag kan inte klistra in den här med kanske en klickbar länk...
http://www.marathon.se/webb-tv/spring/reportage/ett-%C3%A4ventyr-i-munkastigen-trail-run?quicktabs_view__webbtv__panel_pane_2=3
 
Det spelar ingen roll vad jag vill just nu eller vad jag hoppas jag borde göra på lördag för jag kommer ändå bryta mot det när startskottet går.
Jag kommer bli trött det vet jag men jag hoppas jag kan hålla trycket ända in i målet.
Är så skönt att vi så passande är bortbjudna på grillfest sen på kvällen.
 
 

Laddar med nervositet

Ja det är 5 dagar kvar till årets första riktiga utmaning. Munkastigen trailrun 44km. Eftersom detta inte är ett race jag laddat eller tränat specifikt inför utan jag tog chansen när en klubbkompis skänkte bort en startplats för en vecka sen så nu står jag här. Upptäckte nyss att jag inte har tillräckligt med energi här hemma. Eller har jag det? Fan jag vet ju inte :-)
Är inte orolig för mitt knä iaf och körde ju ett ÅH-pass igår, vila idag och sen får vi väl se vad jag kör imorgon. Siktar på korta fart-intv + styrka hemma.
Kollat lite info på munkastigen och det vinns ju på strax över 3h. så det kan ju inte vara såå jäkla tekniskt. Det är ju 4-fart rakt över. Lyckas jag snitta 5-fart så blir min slut-tid 3:40h vilket jag vore grymt nöjd med. Fan jag har ju tänkt att bara "jogga igenom" detta lopp för träningens skull men då o då glider hjärnan in på om jag kan få extra langning, jag vill optimera laddningen, vad skall jag ha med för energi, vilka är det som står med i startlistan osv osv. 
Om jag lyckas starta lugnt så kommer jag att chocka mig själv.
 

Present, trail och grill

Vart skall man börja?? Hänt så mycket idag att detta blir ett lååångt inlägg.
Vaknade med Noras hjälp och nästan som vanligt på helgerna gick hon och jag upp medans Sara får sova vidare. Solen sken och det verkade kunna bli ett bra distanspass med ett gäng från Örebro AIK. Sprang ju denna runda i höstas men nu hade den några extra guldkorn inlagda för mig som gillar skog & stig mer än asfalt. Skovalet blev mina salomon sense mantra. Jag visste ju att det skulle ha lite inslag av grus och stig och jag ville inte köra ett så långt distanspass i mina sense ultra. Återkommer till skovalet...
 
Dagens pass
De flesta startade i Vintrosa men jag kliver på i Latorp förstås. Det anslöt lite löpare senare på rundan oxå som inte ville få fullängd på rundan. En runda som borde vara ca 26-27 km. Återkommer till det oxå.
Trippade i 5:10-5:15 fart i början vilket kändes oförskämt bra måste jag säga. Banvallen, lite grusväg och kom upp bakom Lannafors handel. Limberget upp emot Suttarboda, lite BSL...
 
och där var fikat förberett hos en av de trevligaste markägare jag haft och göra med när det gäller MTB-lederna.
Hembakat och lite söta lammungar. Den minsta var ca 3 dygn gammal :-)
 
Vi sa tack och bock och fortsatte till nationalparken. Väl där så blev vi/jag visade en ny stig. Från utkiksplatsen gick det rakt nerför och jag märkte på de andra att det förmodligen var ganska tekniskt då....Hrmmm tempot sjönk :-). Jag stannade vid utkiken och släppte iväg dom en bit för att kunna göra det jag tycker är riktigt roligt med traillöpning. Nämligen släppa på utför. Märkte direkt att det just i tekniskt löpning är så stor skillnad på följsamhet och känsla mellan sense ultra och Mantra-skorna. Blev lite osäker i någon hundradel om det hade varit så smart av mig att släppa på i de skorna men som vanligt så funkade det väl bra.
Fick en rolig kommentar senare att en kvinna i gruppen hade känt sig som Emelie Forsbergs ända tills jag hade kommit farande brevid henne :-)
 Kunde ha snurrat hur länge som helst i nationalparken för det är så skön terräng o natur där. Med lite tur fick vi även se en pigg huggorm. Dock var det inte lika uppskattat av alla :-)
Efter detta blev det mer asfalt och grusväg. Jag var (väl) inte den enda som fick tyngre och tyngre ben när vi kört lite över 20km. Ännu mer knäckta blev mina ben när det började trissas tempo på slutet.
 
Kände att jag hellre vek av hemåt istället för att hänga med gänget till Vintrosa för lite smoothie. Jag vek av och började leta mig genom det relativt smala skogsområdet mellan Vintrosa och Latorp. Kände igen mig till en början men jag vet oxå att jag kom ut lite för tidigt på asfalten sist så jag ville komma närmare Latorp denna gång. Körde på lite fina ridstigar. Kom fram till lite hus där jag tror jag var i höstas men denna gång vek jag åt vänster istället för höger. Vägen slutade vid ett hus. Frågade om vägen och blev tipsad om "en liten lerig stig". Sprang väl in för tidigt och fick leta lite och kom då på den där funktionen på pulsklockan som visar vart i från man startade. Då kom det upp en pil som pekade snett bakåt med distansen 1,05 km. Det var alltså den plats som den första filmen är inspelad på. Sprang lite till och VIPS så kom den leriga stigen. Stor glädje! Ändå konstigt att vara vilse så nära sitt hem. Men samtidigt är det väl det bästa sättet att lära sig att hitta på.
 
Lufsade på (var bra mycket tröttare än efter förra helgens 28km så jag sprang väl knappast?) och klockade av klockan på  27,65 km och gick de sista 150 m till dörren som nedvarvning. Snittade på 80% av maxpuls men har ändå varit över 90%-gränsen i 22 min sammanlagt vilket kanske inte är önskvärt på ett distanspass.
 
 
Resten av dagen då?
Vi har varit på Marieberg och Bauhause. Köpte hem lite tryckt virke för imorgon skall det byggas kompost. Nora har förresten avslöjat att det fanns en överraskning här hemma till mig. Då jag fyller inom en månad så var det inte helt oväntat att Sara hade gjort en beställning på nätet. (bloggade väl om det för nån tid sedan va?) När Nora ville vara snäll och visa mig paketet så slutade med att jag fick öppna det redan idag :-) Stor glädje nr 2 för i det låg ett så erotiskt snygga och lätta skor! Har blivit sjukt löparskadad 
 
Salomons första landsvägs-sko.
Se en kort sammanfattning av skon nedanför
 
Jag blev piggare i benen bara jag hade öppnat paketet 
 
Dagens negativa
-Jag känner att jag MÅSTE köra lite mer fart och kondition. Fan jag säger ju vecka efter vecka att jag SKA köra det men det blir liksom inte av.
-Sveriges suraste markägare (UP)gjorde en fuling idag och parkerade in en bil med sin traktor. När polisen kom så låste han in sig i sitt hus. Sjuk gubbe de där.
-Lagom när grillen tändes här hemma blev det kallt och molnigt
-kan inte tanka upp dagens träningsfil mot datorn.
 
Tur att det finns positiva saker som väger över idag :-)
 

buss eller busk?

Skulle visst vila 2 dagar efter långpasset i söndags. Ja hade tydligen sagt det för Sara påminde mig igår. Nu blev det ju inte vila i måndags utan en jogg med Nora. Vilade med gott samvete i tisdags. Igår var det onsdag och en svag förkylning började säga Hallå. Tog det kloka beslutet att INTE springa nåt fast efter Noras läggdags blev det lite styrkeövningar. Har ju läst att många löpare pysslar med tåhävningar så det blev 3 set sånna + lite benböj.
Idag vaknade jag med lätt lätt huvudvärk och en svag förkylningskänsla. (ingen man-cold) Dock har det bara blivit bättre o bättre under arbetsdagen så ikväll joggade jag dryga 5 km med inslag av backintervaller. Typ tryckte på i alla motlut jag passerade här i krokarna. La även in lite löpskolningsövningar.
När jag kom hem reagerade Sara kraftigt på att jag redan var hemma. Springer ju oftast längre pass tydligen :-)
 
Redan förra veckan hörde jag en arbetskollega prata med platschefen om ett arbetsmoment. Jag har hela tiden hört att de har pratat om busk-kantstöd. Då det har förberetts en del planteringsytor där vi jobbar så är det något liknande jag har sett framför mig att vi skall snickra ihop
 
Det var först i förrgår som jag fattade att de hela tiden har pratat om buss-kantstöd. Det är något helt annat...
 
 
Gjort i betong alltså
 
Imorgon blir det pendling till och från jobbet i sense mantra 2. Ja salomon alltså :-) Tror och hoppas dock att min salomon-familj kommer att expandera något då min födelsedag närmar sig...
 

klockan sa VILA, Nora sa jogga

Solen sken idag men det har blåst kallt. 
Mina ben har varit rätt pigga med undantag för en svag, diffus känning i vänster skenben.
Hade väl egentligen tänkt mig helvila idag men jag tyckte det var länge sen Nora och jag körde med joggingvagnen så vi stack ut idag.
Det som var extra roligt idag var att hon ville jogga själv en sträcka. Vi stannade, knäppte loss bältet sen satte hon iväg. Direkt och automatiskt sa jag åt henne att springa långsammare och det gjorde hon. Hon kanske inte tänkte på det själv men jag vet iaf att hon orkade jogga längre än vad hon brukar göra. Inte illa i overall och kängor. Dock ville hon åter upp i vagnen efter en bit när hon började bli anfådd.
 
Vi körde totalt dryga 7 km med ett snitt på ca 5:30-5;45. Efter det blev det en bastu. 10e gången sen vi köpte den :-)
 
 

långpass på bergslagsleden

Ända sedan igår kväll så har jag varit laddad inför detta pass. Jag sprang denna sträcka i slutet av juli förra året. Då startade jag från Garphyttan och inklusive lite fellöpning så blev det då 29 km. 
Nu ville jag ha med två starka asfaltslöpare på detta äventyr och för att krydda det lite extra så skulle vi starta här hemmifrån, alltså Latorp. Det borde betyda ca 4,5 km extra men minus för felspringning samt att jag kunde korta av turen lite med att gena lite i Garphyttan. 
Nu sitter jag här hemma med trötta ben men glad själ men fattar inte att det "bara" blev 28 km idag.
Vid den gröna flaggan startade vi ca 08:30 imorse och höll ca 5-fart och fick då och då bromsa oss själva för att det inte skulle gå för fort då vi visste ( jag visste iaf) att det kom värre utmaningar längre fram.
Det duggade lite och under hela vår tur så har det blåsigt ordentligt. Två filmningar är gjorde på nästa exakt samma ställen som jag brukar filma på...
Min ironi kanske inte framgår men klättringen från Garphyttan till toppen på Hjulåsen är ca 2,5 km och ett antal höjdmeter alltså. Vi pratade knappt nåt med varandra här och jag kände iaf på mjölksyran för första gången idag.
Efter Hjulåsen så blev det blandat stig och lite grusväg innan vi nådde nationalparken.
 
 
Efter nationalparken så ville jag dels visa en skön klättring som förmodligen är ännu skönare utför på mountainbike. Nämligen den mest västra delen på MTB-led röd 5. Det var torrare än väntat och det var skönt att se hur bra och lagom uppkörd denna sträcka blev 2014. Nu är det som förut var knappt synlig stig en riktigt synlig och bra stig.
Här överraskade jag nog gubbarna på ett negativt sett genom att "bjuda" på ca 300 meter obanad terräng. En gammal stig/skidled går över en mosse och jag hittar ingen annan väg än rakt genom skogen. När vi sedan nådde bergslagsleden så höll vi oss på den ända till dagens mål, Hallagården.
Tycker vi alla höll god fart och gott mod hela vägen. Man kunde ana vissa fartökningar hos vissa strax efter att de stoppat energi i kroppen men ingen fick hammarn eller lacka ur
 
Vid Hallagården, som inte ser särskilt mycket ut för världen, så blev det en riktig lyxfika. Hembakta grejer och Sara & Nora hade precis anlänt till platsen. Perfekt timing.
Resten av em/kvällen tänkte jag spendera på 50-års kalas. Oxå perfekt timing :-)
 
 
 

fre = bastu

Gårdagens löpning tog på krafterna. Lägger man därtill ett effektivt styrkepass mellan ronderna på sandsäcken i onsdags så kändes att slutet på veckan fick bli...Bastu och relax.
 

nytt utseende, samma gamla ben

Blir en kortblogg idag.
Nyss kört 6x1000meter på grusväg/asfalt. Sprang ut alldeles för näsa maten så det var slitit. Målet var lite säkra 4:10 trodde jag. Långsammaste intervallen gick i 4:07. Märkligt det där att man alltid ska knäcka sig själv. Just knäcka mig själv gjorde jag på intv nr 4 där det började med att gå lite väl mycket uppför trots att jag ville hålla målfarten. resultatet lät sig inte väntas. Bränd!
Men 5 st godkända intv och nr 4 blev iaf 2:45 lång.
 
Vila imorgon, nytt fartpass på lördag och sen långpass på söndag.
 
Nytt utseende på bloggen oxå. Hoppas ni gillar det

Cyklat!!

Ja igår sken inte bara solen utan även min själ. Jag trotsade läkarnas order och satt faktiskt på cykeln igen. Tog väl nån halvtimme innan känslan av ringrostighet släppte och jag hade sen ruskigt kul. Jag cyklade med ett gäng instruktörer då vi pratade ihop oss inför kommande läger i vår/ sommar. Senare på kvällen klipptes denna film ihop.
 
Det var en grymt rolig dag! Kan knappt fatta att det var 5 år sedan det första tjejlägret i mountainbike. Finns lite film därifrån. Med risk att återigen starta mobbingen mot mig. Rulla på rulla på

Bergslagstramp mtb-weekend för tjejer - del 2 from Johan Fintling on Vimeo.

 
Idag var det en annan slags premiär då jag gjorde min första arbetsdag på Bro & väg. Då denna blogg tydligen redan har följare därifrån så måste jag väl berätta vilket fantastiskt och bra gäng dom är :-)
Faktiskt så var det en riktigt bra start där och bättre blev den då det på morgonmötet förklarades att jag tydligen redan var anmäld till både grabbhalvan som midnattsloppet, Sen skulle det spelas paintball i Norra Bro om någon månad... Härlig start.
 
Träning då?
Igår blev det lite aktiv vila då man satt på hojen och pratade lika mkt som vi cyklade. Kändes bra i benen efter den stora mängden löpning förra veckan. Idag blir det helvila men imorgon är tanken ren styrka eller intervaller med fart. Tusingar kanske.

I sadeln igen

Tävlade ju i fredags. Hittade två bilder som Sandra Jansson tagit
Ser jag inte smidig ut??? :-)
 
Pannbandet har åkt av och hamnat runt handleden vilket betyder att detta var varv 2 och in mot målgång.
 
Gårdagens långpass
Jag joggade 17 km igår. Gick upp tidigt och startade från COOP i Garphyttan vid kl 07:00 på morgonen. Trötta ben sedan urblåsningen dagen innan men en sådan härlig morgon får man ju inte missa. Smög iväg när mina tjejer fortfarande sov. Selfiepinnen var förstås med och jag trippade ute i skogen för att se så mycket djur som möjligt. Såg tyvärr varken lo, varg eller björn :-(
 
Mötte dock en trevlig markägare som gett tillåtelse för mtb-led på sina ägor. Vi känner igen varandra och jag brukar få bra feedback på hur cyklisterna sköter sig.
 
Dagens pass.
Efter att frågat jobbarkompismats ett flertal ggr om sällskap på löparrundorna så hängde han med idag. Lite senare start ( kl 08:00) och målet för dagen var CIRKA 10 km då han var ringrostig. Jag hade planerat en sväng men förvarnade att det kanske var 11-12 km. Den blev dryga 14 km :-)
 
Jag tyckte att mina ben var riktigt sega trots det lugna passet dagen innan. Började summera lite hur mkt jag har sprungit denna vecka och det var först nu ikväll när jag tankade upp pulsklockan mot webben som sanningen kom fram. 68,7 km denna vecka. Inte konstigt då det nästan är dubbelt mot normalt. 
 
Idag har vi haft grymt bra besök av goda vänner. Det bastades och vi satt så mycket som 6 personer i bastun och konstaterades att bastun INTE är gjord för 8 pers som säljaren uppgav. Vi lagade sedan go mat ihop och har haft det trevligt. Även i detta sällskap diskuterades mtb-cyklisters uppförande och vi var överens om att det är ganska många där ute som inte uppförs sig. Alltså hur jäkla svårt skall det vara att sakta ner när man möter nån på stigen? Stanna till och säg hej.
 
Appropå mtb..Då jag inte cyklar särskilt mycket mtb nu för tiden men ändå skall vara instruktör på 3 läger i sommar så skall jag köra en slags avrostning imorgon. Idag plockade jag fram min kära cube och smörjde upp den. Testade en runda på gräsmattan och ett leende spred sig över läpparna. Fan ibland uppstår ögonblick då jag saknar cyklande grymt mkt!
 
Ännu mer mtb
i år är det 5-års jubileum för tjejlägret i Pershyttan...
 
Det har under alla år låtit från killarnas håll " när blir det läger för oss killar?"
Tjejlägrena hinner knappt släppa inbjudan innan de är fullbokade. I år blir det två rena tjejläger pga den ökade efterfrågan. Det bli i år även det första mixlägret. Alltså öppet för både tjejer och killar. Vad händer då?? Jo knappt halvfullt...? Va..? vågar nu inte killarna anmäla sig? Varför? Är du sugen och känner/tror att du skulle ha nytta av ett två-dagars mtb-läger så kommentera nedanför så skall jag delge er all info om mixlägret som går av stapeln i juni
 
 
 

Racerapport Påsklöpet

Gick upp kl 06 idag för att äta lite frukost sen åka till stan och hänga på låset till ICA maxi. Behövde storhandla inför påsken men ville inte trängas med ALLA andra. Kl 07:00 var det mer personal än kunder på ICA så det var skönt att få det avklarat så tidigt.
Hem och äta en frukost nr 2 och börja ladda för årets första löpartävling.Påsklöpet som en bekant ordnar för första gången. Gissar på ca 20 startande på de som skulle köra 2 varv på den 5,3 km långa sträckan. Sara och Nora var med som fanclub
 
RR
Starten går och vad fan skall jag upp i tät och göra?? Bromsade mig själv lite så jag åtminstonde hade en person brevid mig på den ca 800 meter långa grusvägen som drog ut det otroliga startfältet :-)
Vi vek sen in på en gärdeskant som fortsatte med lite obanad terräng blandat med skogsstig. Uppskattar att ca 75% av banan var helt obanad, dvs bara snitslar rakt genom skogen. 2 partier med grusväg (800m + 500m) sen var det smal skogsstig på resten.
Då Morgan Rosell, som arrangerade detta, är extrem enduro-åkare så har han lite hinder där hemma som skulle passeras vid varvningen..
 hyffsat höga däck där mina dubbade skor från icebug greppade finfint.
 
Dock hade jag helt fel skor när jag skulle springa över bilen :-) Där blev det halt istället.
 
Åter till loppet....Ute i det första obanade partiet fick jag sällskap av en ung kille och vi hjälptes åt att kolla efter snitslarna. Var inte helt lätt ibland. Jag hängde med när vi körde i terrängen men när det blev mer lättsprunget som bred stig eller väg verkade som han inte hade nåt driv i steget. Jag noterade detta och tänkte att jag kanske kunde pressa honom på den långa startsträckan när vi skulle ut på varv 2.
Sagt och gjort. Vid varvningen vid däcken och bilen så var tillsammans men sen tryckte jag på i stegen på grusvägen och ökade avståndet till skogen. Där försökte jag springa klokt för att inte bränna mig själv bland blöta mossar och hög ljung mm.
Sista 1,5 km så var jag fortfarande i ensam ledning men inte helt trygg i den. Började komma ikapp folk som startat efter oss som skulle springa ett varv (5km). Det blev den motivationshöjare jag behövde för att pressa lite extra. På den sista raksträckan grusväg kollade jag bakåt och såg 2an jagandes ca 200 m bakom. Visste då att jag skulle fixa det.
En seger smakar alltid gott men nu var det inte resultat jag var ute efter utan en ordentlig genomkörare. Och det fick jag.
Tid: 57:20
Tid över 90% av maxpuls: 37 min :-)
inte ofta mållinjen är en meter hög...
 
Loppet var väl bra men har förbättringspotential. Obanad terräng kan vara kul men här tycker iaf jag att det var för mycket och för långa sträckor med det. Fanns ju stigar i området så...
Snitslingen var ganska konstant med löst hängande band vilket syns bra om man tar det lugnt men springer man om placeringar med mjölksyra över axlarna så måste det bandas av lite mer vid 90 graders svängar från stor stig ut i terrängen osv
Jag är inte så mycket för det här med obstical race som börjar dyka upp i storstäderna. Naturliga hinder som blötmark, berg, omkullfallna träd mm är okej. Här tycker jag att Morgan utnyttjade lagom med de saker som faktiskt ändå stod där hemma hos honom. (han tränar ju mc över dom där grejerna.)
Skall loppet växa så måste nästan dusch bli ett krav. Nu visste man ju innan att det inte skull finnas men ändå.
 
Tillägnade segern till min älskling Sara med sin gravidmage :-)
 
 
 
 
 

Race-premiär imorgon

Ja sist jag hade nr-lapp på mig var på Lospåret i Hällefors. Då var det längdskidor men nu är det löpning. En bekant har startat ett terränglopp som jag misstänker består av stig, obanad terräng + lite hinder...
 
Det är inte många anmälda men jag ser det som ett grymt hårt pass. Resultat spelar ingen roll (ärligt nu) men jag måste få till lite hårda pass känner jag. 
Vila igår och lite lätt styrka (för rehab) idag så skall det nog finnas lite sprättben imorgon. Min fanclub följer med förstås ( 100% tjejer i den)
 Loppet är så kort som 10 km (2x5 km) så det blir väl endast vatten att konsumera under loppet. Gillar att "min idol" Ginger Runner nu har recenserat även vatten :-)