Nytt sjukhusbesök

Oj vad dåligt det blir med bloggning när jag har fått ändrade träningsrutiner.
Igår var det styrelsemöte i klubben och jag klämde inett kort gympass efter det. Körde väl ca 30 min med bål, benböj, tunga marklyft, biceps och lite axlar.
Hade jag orkat och haft tid ikväll hade jag velat köra lite mtb men jag somnade innan Nora idag och sov väl några timmar innan Sara väckte mig.
 
Imorgon skall jag till USÖ. De skall kolla mitt blodflöde i benen. Är under dubbla utredningar. En kollar kärl och en kollar nerver. Magnetröntgen visade tydligen vissa begränsningar till mitt vänstra ben så vem vet? Kanske är det både nerver och kärl som spökar.
Känns pissigt men jag verkar ändå finna mig i det för det går ju att cykla/träna iaf men inte som jag önskar.
 
Imorgon efter jobbet är det picknick på dagis sen skall jag ut med jobbet och bowla. Det brukar alltid vara roligt vilket får mig att glömma bort det här ben-problemet ett tag.

Mors dag blev fars dag

Återigen har min kropp varit svag och släppt in dagisbaciller. Lite snorig, lite hostig men inget allvarligt.
 
Lördagen spenderades i Kilsbergen som instruktör på ännu ett mountainbikeläger. Denna gång var jag mindre involverad vilket var skönt. Lite teknikträning och en föreläsning om träningslära. Under cykelpasset har jag känt den där begränsningen hela tiden i mitt vänstra lår men det funkade ända att spurta några ggr vilket gläder mig. Hoppas på att få nåt vettigt svar eller åtminstonde remiss till vidare utredning denna vecka.
Det var nog den bästa föreläsning jag gjort i träningslära. Fick med mycket, fick bra frågor och kände mig trygg o lugn.mina 75 minuter räckte inte utan jag höll på i ca 105 min :-)
 
Tanken var väl att jag skulle ha guidat igår, söndag, oxå men jag kände att jag var så pass sjuk att fler timmar i sadeln inte skulle vara bra så det fick bli att gratta Sara på mors dag istället. Hon fick ett paket på morgonen sen fick hon hela dagen för sig själv. Jag hade hand om en något snorig unge vid namn Nora men vi hade så kul att jag tror jag fick den bästa dagen av oss tre.
Medans Sara tränade mtb så åkte jag och Nora till Stora holmen. Gungorna var upptagna hela tiden och nåt pucko hade stulit djuren men vad gjorde det när vi åt pannkakor med sylt o glass, åkte tåg och läste sagor i sagohuset.
 
Efter Stora holmen cyklade jag till Karlslund med ett sovande barn i barnstolen bakpå. Vi kollade in trädgårdens dag och lekte i Barnens trädgård
 
Sen åkte vi till Rosalies på Aspholmen och åt pasta och passade på att gå in på granngården för det finns så mycket att kolla och klämma på för både Nora o mig.
 
Sen cyklade vi hem och somnade båda två. Det är jobbigt att vara ute på äventyr.
 
Sen var hon inte särskilt pigg efter sin lilla lur iaf så vi bestämde att det fick bli VAB idag. Så jag har kollat in flera världscuper via redbulls hemsida idag medans Nora spridit leksaker här hemma.
Nu sover hon så jag hamnade visst vid datorn igen.
 
Ikväll är det måndagsträning. Jag skall vara ledare för svart grupp men jag kan inte köra hårt själv men solidarisk som jag är ställer jag alltid upp på den klubb som stöttade mig så mycket förr om åren.
 
Har klippt lite filmer från mountainbikelägret för tjejer. Vad tycks?
 

bortfall. Både ben och blogg

Ja min livsstil har fått sig en törn kan man säga med det här problemet som kanske inte är nerv-relaterat utan cirkulationsrelaterat.
Är så tacksam hur när o nära bryr sig om mig när jag nu fått detta knas som än så länge varken har fått någon dom eller diagnos men det är under utredning iaf.
 
Jobbar med projektet och jag känner en svag stress men samtidigt är sommaren och hösten ganska lång. Ett ledförslag är till 99% klart.
Om jag har lite tur med mig så skall jag få åka iväg några dagar i början av juni till Estland på ett annat projekts kostnad för att få lära mig hur de jobbar med marknadsföring och övrigt arbete med sina cykelleder. När jag kollade upp det eventuella kommande boendet så är det en spa-anläggning med väldigt gammal historia.  Ser fint ut på bilderna iaf
När jag kollade närmare på den imponerande listan med behandlingar så fanns det massor av alternativ. Listan var väldigt lång för ALLT fanns förklarat. Mssage var t.ex uppdelat med lera, klassisk, thai, med olja osv.
Det fanns även små, korta videos inblandat i listan så man skulle få en bättre förklaring.
Här är en video från punkten "Träffa doktorn"
 
:-) Visst blir man sugen på att prata ut om sina diskbråcksproblem med den där damen. 
Eftersom det är ett spa så finns massa olika "må-bra"-upplevelser. De har förutom olika bad, bastu och massager även stavgång och förstås fina möjligheter till att cykla.
Mest sugen blir jag nog på att slappna av i en stol och andas in olika örter. Framförallt efter att ha sett den korta reklamfilmen.
Kan det vara städskrubben som hon sitter i?
 
Nähe nu skall jag ringa några markägare.

Mountainbike-weekend för tjejer

 Då var det över för den här gången. Jag är lika glad, nöjd och imponerad som tidigare år. Drygt 40 cyklande damer var med i år + en gäng guider och instruktörer så det har varit mycket folk vid Digerberget utanför Nora. Det har erbjudits mek-kurs, föreläsningar om olika ämnen samt en hel del cyklande med inrikting på teknikövningar.
Sara verkar vara nöjd över att ha varit där oxå för hon tar upp saker mest hela tiden nu som hon har varit med om under lägret.
Det har filmats ganska mycket med GoPro-kameran men det dröjer nog en vecka innan filmen blir klar.
 
Nu till helgen är det ett nytt läger men där blir det nog 99% killar. Får se om de klarar teknikövningarna lika bra.
 
Nu skall jag ta tag i projektet.
 
 
 

läkarbesök, magnetröntgen och tjejläger!

 Igår låg jag i ca 45 minuter inuti en sån där.
Första gången jag genomförde en magnetröntgen.
Senare på eftermiddatgen så var jag på ultraljud oxå. JAG alltså. INte Sara utan dom körde ultraljud på mig nere i fötterna för att hitta eventuella fel.
 
Skönt att vara under utredning iaf på vad som är fel. Skall träffa fler specialistläkare framöver och det enda som jag vet i dagsläget är att jag har sämre puls i mitt vänstra ben. Vad det beror på vet jag inte i dagsläget och jag vet framförallt inte varför det kom så tydliga symptom för drygt 4 veckor sedan.
 
Förra veckan så hade jag trampat mtb ganska många timmar ihop med de utlänska gästerna i Ånnaboda. Där på eftermiddagen så släppte den där känslan i mitt vänstra helt plötsligt och jag lade in några 30 sekunders spurter och var överlycklig ett tag.
Samma visa utspelade sig nu i eftermiddag där jag trampat ganska många timmar hit o dit och förberett inför helgens stora tjejläger i mountainbike i Pershyttan. Eftermånga timmars aktivitet på hojen så kändes det helt plötsligt bra och jag körde en spurt och testade sedan det som ABSOLUT inte funkade på onsdagens träningstävling i Marka. Nämligen att ta i det där lilla extra i korta backar. Det funkade. Jävligt märkligt! Verkar som det behövs en sjukt lång uppvärmning. Eller är det slumpen?
 
Appropå träningstävlings-serien
Här är en GoPro-film som är filmad från mitt huvud i onsdags. För att få med så många som möjligt tänkte jag att jag startar sist och kan förhoppningsvis ta några placeringar per varv. Inte särskilt egoistiskt utan filma andra för deras skull så dom kan studera sin egna teknik utifrån. Sånt där snack funkar till startskottet går sen vill jag tävla.
Nu klipper filmkameran när jag är på mitten av mitt tredje varv av 4 så vill du se den avslutande delen så finns den på tuben och heter förstså tillägget Del 2.
 
Ikväll smygstartade tjejlägret i Pershyttan med en frivillig Mek-kurs. Såg ut för att vara ca 15-20 st damer på plats. 
Jag själv var i krokarna och förberedde min teknikträning som jag skall leda där imorgon samt provade söndagens långtur.
Kommer att bli en kanonhelg! Sara skall vara med oxå vilket är kul då hon är en teknisk talang på mtb så önskade jag att hon körde mer faktiskt. Vi har dessutom barnvakt så det blir lite egen-tid för oss båda kan man säga.
Blir väl inget bloggande förrens på söndag men vad gör det?
 
Största problemet i morgon: Vad skall jag välja mellan följande saker imorgon kväll?
  • Semi-final hockey VM
  • Middag med hela tjejlägret
  • Eurovision-finalen
  • Sean Banan uppträder i Örebro
:-)

Träningsvärk och "under utredning

Lite stolt över denna parkering och det är inte ens jag som gjort den
Vägg både framför och bakom bilen. Flera personer har gissat på att vi har lyft in bilen men det har vi inte. En trång innergård med väldigt lite utrymme gjorde att detta var den enda plats vi kunde stå på. Arbetskollegan Martin tråcklade in bilen där.
 
Övrigt om arbetsdagen finns inte mycket att tillägga. Fått paket från Bike24 budat dit vi jobbade, klarat alla sockersug, lämnat in ett bakhjul på Norra för rikting, varit hos sjukgymnast och kunnat hämta Nora lite tidigare än vanligt. Älskar henne!
 
Ikväll har jag spenderat nån timme nere i cykelverkstan ihop med en öl och bandit-rock. Snyggat till hojarna inför tjejlägret som kommer till helgen. Sen är det ju träningstävling imorgon kväll oxå.
Cyklingen känns ju bättre o bättre o kanske ska man tävla i svart grupp imorgon. Får se. Sara o jag har ganska ofta dialog om hur våra liv ska fungera ihop när båda vill göra saker hela tiden samtidigt som hon ganska ofta vill ha det oplanerat och lugnt.
Jag hoppas iaf på race imorgon.
 

fyllt 35, flygit plan mm. en vanlig helg alltså

Känns som om jag fyllt 35 i flera dagar nu. Fyllde egentligen i onsdag, fikade smörgåstårta i fredags, åkte iväg på Saras överraskning i lördags morse och kom hem idag på eftermiddagen.
 
När resan inte gick mot stockholm eller Göteborg utan istället vek av mot Karlstad blev jag lite osäker på vad som skulle hända. Jag var inombords fortfarande ganska säker på att jag skulle få köra något med fyra hjul. Det var först när hon svängde in mot Karlstad flygplats som jag börja vackla i mina gissningar. "okej, jag skall få hoppas fallskärm eller åka med i nåt flygplan" trodde jag då.
Det blev liiite bättre.
Jag skulle inte bara få åka med i ett sånt där utan jag skulle få flyga det! Alltså styra själv!
 
Först hade piloten en genomgång om vad det mesta betydde och hur man gjorde med styrspak och de 4 olika pedalerna.
 
Man kan se på mig att allting är glasklart :-)
 
Vi taxade ut till starten som naturligtvis inte jag skötte men sedan efter att vi varit ca 1,5 minut i luften så fick jag ta över. Hyffsat nervös de första minutrarna men det släppte långsamt. Vi styrde norrut och följde sjön Fryken upp till Mårbacka går innan vi följde klarälven söderut.
När vi hade ca 5 min kvar till landning så provade lite värre svängar än vad jag gjort innan och det kittlande lite i magen. Sen bad jag piloten att köra lite värre svängar och DET gjorde han. Han la omkull planet i 60 grader och drog en tvär sväng så jag fick känna på 4 G. Då pressades jag neråt så mycket att kinderna drog neråt. Det var tur att jag inte bad honom i början av flygturen för där någonstans blev jag lite illamående som höll i sig ganska länge. Sara tyckte till och med jag var blek efter landningen
Det var iaf riktigt coolt och jag trodde inte jag skulle få flyga så mycket själv som jag fick göra.
Tack älskling.
 
Då vi var utan barn så gjorde vi centrala Karlstad och bodde sedan på hotell. Först tänkte vi gå ut på kvällen på en hårdrocksspelning men småbarnsföräldrar orkar tydligen inte sånt. Vi somnade på hotellrummet kl 21:30.
 
Njöt ordentligt av frukostbuffèn och det lugn som var utan att ha Nora med oss men det har förstås varit en prövning det oxå. Shit vad jag har saknat den lilla ungen.
 
Imorgon är det måndag och de 3 första dagarna denna vecka är det mycket att stå i utöver jobbet.
Tjing
 

Min 35års present :-)

Under en ganska lång tid har Sara haft nåt på gång inför min födelsedag. Idag när vi hade ett flertal släktingar över på smörgåstårta så tog hon ton och skulle överlämna min present. Det visade sig vara en present från flera släktingar. Jag är inte mycket klokare nu egentligen men jag är spänd och förväntansfull. 
 
Imorgon åker vi som ni ser bort mot okänd ort och jag misstänker att jag kommer att få köra eller åka med i något som går fort. Vet inte om det är motordrivet, på land eller vatten eller i luften men det blir iaf bara Sara o jag som åker iväg och kommer hem på söndag kväll.
SKITGLAD!!!
 
Eftersom vi skulle ha besök idag så städade vi en del igår. Även här måste jag blogga om Sara. Varför ser ni här nedanför.
En klassisk papparazzi-bild.
Sara har stödstrumpor, hotpants, camelback där mobilen ligger och spelar nån radiokanal i hennes öronsnäckor. Det är lite svårt att se men hon har även sina mtb-handskar på sig. Snacka om att ha kontorshänder på sig när man skall skura golv.
 
Idag kollade jag in pulsfilen från träningstävlingen i Kvarntorp. Snittade ca 86% av maxpuls vilket är som väntat men jag har flera tillfällen legat över 95% och var endast 3 slag från maxpuls. DET är det som överraskar för jag upplever absolut inte den ansträngningen. Känns som jag skulle kunna åka mycket fortare om mitt vänstra ben ville fungera lika bra som mitt högra men pulsen säger alltså att det är ansträngade ändå.
 
 

Tävling med dubbla filmer

Ska börja med lite gnäll så är det klart med det: Försökte jogga en sväng nyss. Ca 1,5 km blev det och fick gå ca 8-9 gånger. Stannade första gången efter ca 300 meter och fick stretcha ut min vänstra vad. Efter ca 900meter började även låret stumna. Uppskattar att jag hade runt 55-60 % av maxpuls så tempot var sjukt lågt.
Börjar väl inse att mitt löparläger om drygt en månad går åt skogen.
 
Bättre går det att cykla.
O lite tur är väl det men det går fortfarande inte att pressa på i branta backar eller spurta eller motsvarande. Har väl cyklandet som en liten tröst iaf då jag kan vara social och känna att jag tränar.
Igår var det träningstävling nr 3 och tävlingskommitèn hade hittat ännu en rolig bana utanför Kvarntorpshögen.
Jag hade dagen till ära fått låna en sproilans ny GoPro-kamera som jag körde med på huvudet i den klass som skulle köra 3 varv.
Tänkte att jag skulle köra lugnt i ett varv och filma lite folk och sen försöka ösa så gott jag kunde i 2 varv. Jag kan ju inte ta det lugnt när det är tävling :-) som ni ser på filmen tog det ett halvt varv innan jag var uppe på tredje plats.
 
 
Sen efter det så var jag nästan tvungen att fortsätta med min vana att filma de tuffa gossarna som skulle köra 8 varv på samma bana. Där visade Magnus P ännu en gång att han är i finform i år. Hörde att han var taktiskt och la in en attack precis när Johan L skulle ta och dricka. 
 
Imorgon är det massa saker som måste fixas. Jag fyllde ju år igår och imorgon är det nästan 20 pers som kommer hit och dricker kaffe och skall äta smörgåstårta.

tillbaka i vardagen på MIN dag!

Jag fyller visst år idag. Ramlar in både sms och grattis på Fejjan från oväntat många håll. Någonstans i lägenheten har tydligen Sara gömnt en eller flera presenter i lägenheten och jag har lovat att inte snoka omkring. Är dock lite besviken då en Nissan GTR knappast skulle få plats här hemma utan att jag skulle se den.
Dessutom har hon en överraskning för mig till helgen. Har inte den blekaste vad hon har hittat på denna gång men hon har jobbat för den ganska länge nu. Vid flera tidpunkter har jag ABSOLUT inte fått komma in till datorn när hon har suttit där och mailat.
 
2,5 dag har jag spenderat uppe i Ånnaboda med estländare, finnar, letter, en skotte och sen lite löst folk från Pershyttan oxå :-)
Det har varit kul och en intressant sak var hur min engelska flöt bättre efter några öl samt att en tystlåten man från Lettland pratade bra engelska och ganska mycket oxå efter lite badtunna och öl :-)
Appropå badtunna...Efter all cykling igår var det två badtunnor uppvärmda för oss och i den ena satte sig 3-4 finnar och med sig hade de små finska flaggor. Från den tunna som jag satt i ca 3 meter därifrån började nån (jag förstås) fråga om hockey-VM. Sen flög det kommentarer om hur det gått för dom i längdskidåkningen nu för tiden. Då började dom kaxa om rallyåkare och så var ribban lagd för kvällen.
Rally förresten..Det är väl ingen sport?
 
 
Här är toppen vid Lövbrckans reservat och skotten Graeme kämpade bra, lite bakis var han oxå och svettades ymning under förmiddagens pass.
 
På eftermiddagen så var alla tidigare nämnda nationer ute och cyklade i olika grupper och de hade olika erfarenheter av mtb. Vissa hade ingen alls. Några stod och tog en cigg så fort vi stannade men trampade ändå jäkligt bra. Märkligt!
Den sista backen för dagen i min grupp var rallybacken. Vi var ju tvugna att ta oss hem till Ånnaboda och de var riktigt trötta men glada
 
Jag fick även låna en GoPro ett tag så jag bjussar på detta lilla klipp oxå
 
Nu väntas det lite mer jobb, träningstävling ikväll och sen imorgon är det arbetsdag i klubben. Mycket cykel i mitt liv va? (no surprise)

Skotsk dialekt & MTB

Jag har sett filmen Braveheart typ 10ggr.
Jag älskar Whiskey.
Landskapet i Norra storbritannien verkar vara helt underbart om man bortser från vädret.
 
Idag har jag suttit i flera timmar och lyssnat på två föreläsare från Skottland och trots att det ibalnd är svårt att förstå så är det en underbar accent att lyssna på. 
Jag smygfilmade detta idag.
 
Okej det är inte som i filmen som fortfarande ger mig gåshud men ändå.
 
Om det var ETT ställe som Graeme tyckte jag skulle besöka och cykla på i Skottland så var det Glentress. Ett av ställena i 7stanes. Katarina som jag jobbar en del  med har varit där och eftersom alla lederna är "tillverkade" för just mtb så gissar jag att det verkligen är skitkul.
 
 
Imorgon skall jag personligen få visa honom några av Kilsbergens guldkorn. Det ska bli kul.

Giro och svagt ben

Oj här bloggas det dåligt. Brukar ju betyda att jag är skadad eller sjuk och som ni vet är jag det förstnämnda.
Långsamt tycker jag det går bättre o bättre att cykla men fortfarande får jag den där känslan av mjölksyra i vänstra benet när jag går upp för våra tre trappor här hemma.
 
Att träna (något som jag ju älskar) går väl okej på motionsnivå. I fredags var jag på gymet i en timme. Försökte isolera vänstra benet i benböj, benspark, vadpress mm. Är sjuk skillnad på styrka i benen när det gäller råstyrka/maximala insatser. Är hyffsat uthållig i båda men om jag drar mig röd i vänster ben får jag direkt byta övning för att försöka igen på samma övning går inte.
 
Igår blev det en tidig morgon då jag satte mig på crossen kl 06:20 och rullade iväg på tomma vägar. Det är verkligen lugnt på helger så tidigt. Körde Kvinnersta, Fingerboda och till Hammarby. Där vek jag vänster över berget/kullen. Det är en charmig smal väg som förutom de 300 meter med grusväg skulle vara en riktigt fin racersväng.
Kom ner vid Östra Sund och golfbanan. Körde sen över bergen via Ramshyttan hem. Testade några backar att ta i. Typ stå upp och bända sig upp i några partier som var lite brantare. Det gick men jag får inte ut särskilt mycket kraft och på toppen av backarna var jag rökt och fick ta det lungt ett tag.
Turen blev ca 3 h och klockan var ju då 09:20 och det fanns massor kvar av dagen att umgås städa.
Det är ju nån som fyller år i nästa vecka så då skall det vara rent här hemma.
 
Avnjöt delar av min beställning från systembolaget igår oxå. 3 öl med namnen Bödeln, Sotarn och Munken. I samma ordning är det en Indian Pale Ale, en stout och en klosteröl.
 
Snart skall jag ut och cykla lite stig med likasinnade och efter den turen har det  blivit ganska mycket träning denna vecka ändå fast jag inte kan ta i så hårt som jag önskar. Ca 12-13 h träning på relativt låg intensitet. Bättre än inget.
 
Storbloggaren Henrik Öijer skickade denna till mig på facebook igår och tyckte det skulle vara nåt för mig. Hade jag suttit lika många timmar i en traktorgrävare som i Lundbergarn hade jag kanske testat :-)
 
 

övertid

Borde ha sovit för en timme sen men jag väntar på youtube..
Cyklade hemmifrån kl 07:15 imorse. Solen sken och jag tog det lugnt. Över 4 h cyklande till bergen och kollade kvalitèn på många stigar där.
I bottre kanten av Ekers grustag
 
 
Hyffsat fint vid en damm i Klockhammar
 
Var hemma en stund på eftermiddagen men så nu ikväll var det ju träningstävling nr 2 i klubbens regi och jag testade faktiskt att tävla i klassen som körde 4 varv på den härliga banan som M&M hade hittat på.
Sen filmade jag klassen som skulle köra 8 varv och har nu redigerat allt material.
 
Mitt vänstra ben har idag fungerat förvånansvärt bra men symtomen är de samma som tidigare. Jag har väl cyklat ca 6 h idag och mår ganska toppen. Ända som är surt är att väckarklockan ringer om 5,5 h
 
Gonatt