Racerapport & konsertrecension

Högaliden race igår
Jag har alltid gillat Högaliden men igår var jag lite nervös. Inte för motståndet utan snarare att mitt ny-stansade bakdäck läckte luft. 3 gånger under loppet stannande jag och kollade trycket och med 1,5 varv kvar utav de 5 vi skulle  köra så stannade jag pumpade.
Värsta kokurrenten Gunnar startade inte pga att han var sjuk. Ett klokt val men ändå lite synd då jag faktiskt uppskattar hans tuffa motstånd. Han lämnade dessutom över en födelsepresent som jag kommer att blogga mera om seneare med bilder och "recension" :-)
Jag tog starten och körde hyffsat snabbt på första varvet och fick en liten lucka på kanske 20-30 sekunder till killarna ifrån Kolmården. Jag körde snabbt men så där lagon kontrollerat snabbt på andra för att inte bränna mig och på det tredje kunde jag öka lite och då växte luckan bakåt.
Jag vann med en marginal på 2-3 minuter trots mitt pumpa-stopp och glömde snart segern och började tänka på kvällen Konsert!!

Vi han bara komma hem till lägenheten och packa upp väskorna så stannade Oscar E till på hans resa hem emot Falun. Alltid lika trevligt att snacka lite med honom och vi bytlånade lite skivor. Jag kände mig dock stressad för att komma iväg mot Conventum för kvällens konserer. Ibland drar de nämligen igång onödigt tidigt...

Twisted Sister, Sabaton
Mkt riktigt. När vi kom in i lokalen så hade Twisted Sister nyss gått på trots att klockan bara var 20:45 och jag har ju hört att de var själva dragplåstret för kvällen så jag frågade några om alla andra band hade spelat. "Nä inte Sabaton " blev svaret. Kanon!
De gamla engelsmännen var okej och det var en schysst nostalgitripp till man gick i mellanstadiet/högstadiet. Jag vill dock klaga på det skitkassa ljudet som de hade. Tyckte fan synd om dom för det verkade som om högtalarna inte hade kapacitet för ljudvolymen. Till och med Dee Snider sa "sounds lika dogshit up here"
Annars är det lite kul att de faktiskt är de 5 orginalmedlemmarna som spelade i Örebro för första gången.

När Falugänget Sabaton skulle gå på tog Sara och jag oss framåt och vi ställde oss lite på sidan, ända framme vid kravallstaket. Där kände man hettan och trycket från pyrotekniken. Jäklar jag höll på att göra i brallan när de första smällarna brann av. Du ser/hör likadana i slutet av videon nedan.
De körde en bra blandning från de fyra skivorna de har släppt samt den femte som släpps om en vecka. Ett plus är att inte alla låtarna spelades som de låter på skiva utan en del fick en extra live-tvist vilket är bra tycker jag. Nu har jag ju sett Sabaton ett antal gånger och då börjar jag bli lite kritisk. Jag vet att de har en riktig stor fan-skara här men nu börjar man nästan tröttna på det mellansnacket om hur mycket de uppskattar Örebro. De måste ha så mycket annat de kan säga. Jag tycket dessutom att det var väldigt mycket folk inne på Conventum igår vilket var kul.
De nya låtarna uppskattades och jag tror att jag kommer att få en ny favvolåt, saboteur.


Nu skall det förberedas packning, cykel och mat inför dagens tävlande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback