Touren har startat

Sitter med en jättegod kopp kaffe och spanar på damernas prolog i Tour de ski. Kaffe är väl kaffe tänker ni. NEPP! Mina bryggningar i moccabryggarn blir sällan lika varandra.

Blir bara en kortis här nu för sedan sätter packrushen igång. Byte till en lastbar bil så skidor, kläder, pjäxor, öl och moccabryggare får plats. Och oroa er inte, datorn följer med och förhoppningar på bra 3 täckning gör att bloggningarna fortsätter. Jag ska dock bli bättre på att fota med mobilen.

Igår var det kalas med mkt god mat och en mindre vin / whiskeprovning. Kul att få prova lite olika då man sällan köper hem massa olika av vare sig vin eller whiskey.

Idag blev det ett hyffsat gympass. Enda övning jag fick till bra var nog marklyft.
Idètorka.

Trampa på, även om du tycker du står still.

Ändring i protokollet

Ja du Oscar, nu när H30 närmar sig får man fler intressen. Är det något fel på Perrelli??

Cykelkläderna åkte på idag kl. 1000. De togs av kl.1200 men då hade jag inte tränat något i dom. När jag agerade flytthjälp så ringde jobbarkompismats och ville springa och eftersom jag cyklat två dagar i rad så var ju ändå cykelmusklerna lite trötta och det var länge sen jag sprang och social som jag är (många anledningar...) så var det ju kul med träningssällskap. Det blev en ca timmes jogging med han istället.

Nu på eftermiddagen har det blivit storstäd. Igen. Denna gång åt Östergren. Ska ju åka bort en vecka och då kommer det att bli mycket skit i akvariet så en städ innan var nog rätt. Medans hon knatade runt i lägenheten så tömdes nästan allt vatten, över 200 liter, och det gnuggades rötter, stenar, bark och glas. Nu simmar hon omkring igen och "utforskar" om något har ändrats i hennes universum.

Nu skall jag snart iväg på ett kombinerat 18, 20 och 50 årskalas. Jag vet att 50-åringen köpte en Merida sculptura -08 åt sig själv i present. KLOK säger jag. onödigt och korkat säger den överviktiga o lata delen av mänskligheten.
hej hej... eller nej just. Fikade med två italenare igår. Ciao måste det ju bli. (den ena var 70 år och kör fortfarande på sin Colnago)

Nya IDOLER!!

Vilket underbart väder det var igår på självaste juldagen. Världens tråkigaste dag blev lite bätre tack vare solsken och Statoil.

Under gårdagens distanstur med Sara och Andreas så pratade vi självklart om julklappar. Han sa att han fårr en biografi om gruppen Depeche Mode. En bra o fin bok som är intressant om man lyssnat mycket på gruppen vilken Andreas tydligen har gjort. "-Ja själv fick jag en bok om whiskey, undra vad det säger om mig?" sa jag.
Jag hade lovat de två att viibykrogen var öppen och att vi skulle ta en lång fika där. Det hade ju blivit extra skönt då det bet lite i kinderna igår. 6-7 minusgrader va det. Väl framme så var det ju självklart stängt. Allt är ju fan stängt på juldagen. Mindre nöjda började vi trampa hemåt men såg att Statoil brändåsen var öppet där på andra sidan motorvägen. Perfekt. En klassisk ståfika som värmde gott.
Nästan 4 h senare var vi hemma och då plingade mobilen till. AHhh en inbjudan till lillasyrran där det bjöds på kaffe och massa fikabröd. Svarade vi nej?? Knappast!

Juldagen är en dag då väldigt många går ut på resturang eller på krogen. Jag och Sara spenderade vår kväll med storstädning och sen trolltyg i tomteskogen. Minns ni den? Av naturliga själ minns ju inte Sara den så jag var ju tvungen (jultid & hon gillar ju tomtar :-)) att visa den då jag faktiskt har den på VHS.

Idag har det kört ihop sig med saker som måste göras så jag skiter i distanspass idag utan tänkte köra ett kortare, lite hårdare pass. Detta för att hinna med att bli utnyttjad. Ja eller snarare min kropp. Någon har behov av minotroliga muskelstyrka och flytta något tungt. VA? lilla jag? jo det är sant. Låt mig få denna lilla stund av att känna mig behövd :-)

Jag har gjort några uppdateringar på min länklista. Den ena länken går till Lance Armstrongs blogg. Vet inte vad jag ska tycka om han. Jovisst en fantastisk historia. Cancer, kom tillbaka, 7 segrar i TDF, 3 års frånvaro (knappast vila) nu påväg tillbaka och siktar jäkligt högt. Jag är skeptisk. Inte på att han klarar det men om han gör det så undrar jag hur ren han är/var och på vilken nivå alla de andra toppcyklisterna är?
Den andra länken är till Charlotte Perrellis blogg. En lite annan syn på livet än Lance men å andra sidan är det ju snart Melodisfestival och man måste börja höja upp stämningen i tid.
Hade gött nu.
Kram

Garhg!! Traditioner :-(

Många gräl sker så här i juletider. Det kan förstöra så mkt så jag väljer att skriva av mig här istället nu när jag är lämnad ensam...

Syrran drog tidigt och först av alla med hästarna som ursäkt i år igen. Personligen tror jag sprit är tjockare än blod. Vi resterande 5 st har pratat sista timmen att åka o kolla på en sak med bil och när de 4 andra helt plötsligt är ute ur huset går jag naturligtvis efter med ute på gården är ingen och skogen och gärdena runt farsans gård är så tysta. Då skriker de från andra sidan en åker att de bara ska gå en promenad! Så jävla typiskt denna släkt att inte fråga, prata med andra eller delge info. "ska du med?" frågar de. Nä va f-n. då sitter jag hellre här själv vid datorn. Har redan gott samvete för all choklad. Körde ju ett tuffare distanspass imorse..

I måndags försov jag mig för mobilen trodde det var söndag. Idag ringde den dock 05:08 och jag gick upp och började göra gröt. Insåg då jag hade börjat äta att jag gått upp för tidigt då vi inte skulle ses förrens kl.08:00 för att cykla. SUCK! Gick o lade mig igen fast mätt. Gick upp igen kl. 07:10 och drack kaffe.
Distansturen gick över isisga vägar med ett tunnt lager snö på så det blev en del omkullkörningar. Jag gled några meter på arslet bl.a. Efter några krasher blev jag och Andreas som kärringar och vågade inte följa med i de andras tempo så vi bombade bilvägen hemåt från Nora. Bombade är ett ganska bra uttryck då vi låg på mjölksyratröskeln ändå från Mogetorp till Mellringe. Sved hela tiden och ingen ville säga att vi skulle lugna oss. Jag körde dessutom under tidspress då jag skulle bli hämtad av lillasyrran.

Nu är Kalle anka avklarad, paket, julmat men än så länge inget familjegräl. Kanske för de andra håller käft. Något jag har svårt med men det är ju trots allt jul...

Vill hem till Sara för att (dela ut hårt paket ;-)) ha julklappsutdelning.
Imorgon skall det distansas igen. lite längre, lite lugnare.
God jävla jul.

de kom några redovisningar..

MMS

de kom några redovisningar..


Det kom ett paket...

Förra veckan damp det ned en avi i brevlådan. Första tanken var självklart " men jag har ju inte beställt något?" Idag kom en påminnelse och eftersom jag ska bort över nyår så hämtade jag ut paketet idag.
Redan när kvinnan på posten kom runt hörnet med paketet så sa hon " jag tror kanske någon har jäklats med dig om du inte har beställt årsredovisningar?"  Det var ett jäkla tuungt paket iaf och jag är ju den nyfikna typen så det släpades hem och cykeln fick agera som skottkärra med mig gåendes brevid.

Jodå... Visst måste nån ha jäklats eller så har det skett ett misstag nånstans. 42 stycken årsredovisningar från företag som till flertalet är okända för mig. De bekanta är: Ramirent, alfa-laval, Apoteket,  Unibet ( enda intressanta trodde jag), Akademiska Hus.
Jag har skummat igenom Unibets redovisning från 2007 med hopp om en bild o kanske lite text om deras cykelsatsning men inte då. Jag är ju dessutom kund hos Unibetoch har väl fortfarande lite kapital där som jag kan förvalta till vårens cykelklassiker kanske...

Jag var rädd att jag skulle hitta en fet faktura underst i högen men tvärtom. På en lapp stod det: "Beställ årsredovisningar kostnadsfritt DAGENS NYHETER. En GRATIS tjänst för investerare som will ha aktieundersökningar & ekonomisk information"
Varför vill var stavat som will vet jag inte...

Julklapsshoppingen är avklarad!  Sara får ett kuvert bara. Står det rätt skaer på en papperslapp blir ju tjejer alldeles till sig av glädje. Gud var lätt köpta de är :-)
Cykelhandlarna fick chokladsvampar. Gud var lättköpt han är :-)

Nu måste jag fixa på dubbdäcket inför imorgonbittis cykeltur.
God jul.

De kom en avi...

MMS

De kom en avi...


Risifruttiautomat??

Ahh. Vad skönt det är när låren är varma långt efter träningspasset och blodsockret är helt på okej nivå. Magen är fylld med rester och nu avnjuts moccakaffe. Livskvalitè!

Juletider betyder mer möjligheter till att umgås med nära och kära, driva på stan eller bara slöa och ladda batterierna. Inget av det ovanstående intresserar mig mer än att köra fina distanspass under julen. Så här är mitt schema så kan ni hänga med om ni vill.
Julafton: samling vid 08:00 vid OP. Det är ju en dag då man oftast ska göra annat framåt tretiden. Får man gissa att det blir en Nora sväng med sportklungan.se??
Juldagen: En något lugnare sväng åt Fjugesta, Vretstorp, Fika på Vibykrogen sen hem. 
Annandagjul: Hmm, inte helt bestämt men en sväng norrut vore fint då det är där backarna finns. Kanske Klockhammar, skjutfältet, Kamelerna Kalle & Anna, Nora sen hem??
Lördag sen blir det nog styrka på Friskis för att sedan packa inför sälenresan dagen efter. 

För en tid sedan fick vi tre kartor med Risifrutti, Mannafrutti och Risifrutti Gold till klubben tack vare en "kontakt" på Ekströms. Denna "kontakt" är självklart oxå en duktig cyklist och jag återupptäckte idag hur gott (nyttigt?) det är att efter ett träningspass direkt kunna fylla på med kolhydrater. Nu håller datumen på att gå ut så är ni i närheten av klubbstugan runt jul så ta en eller två stycken.
Idag kom Sara på en idè om en Risifruttiautomat i klubbstugan så man bara kan välja sort och smak med några knapptryck. Det ska självklart vara gratis och aldrig stå tom. Det skulle nog få våra cyklister i klubben att träna oftare...
Om vår "kontakt" fixar det så ska jag låta honom få slå mig på några fler tävlingar i framtiden... :-)

Imorse försov jag mig för min Nokia trodde det fortfarande var söndag. Finska grejer... Imorgon så blir det halvdag för att hinna med vissa inköp... (nej inte systemet. Jag är idrottskille..)
Hej o God Hjul

nästan vindstilla, sol, bra vä

MMS

nästan vindstilla, sol, bra vägar, bra ben.


Distanserad till distans

När man så tydligt förväntar sig att vägga på ett pass så blir det tydligen inte så. Jag klarade det långa/korta distanspasset på 3,5 h utan att drabbas av s.k. lågt blodsocker.

Jag, Mattias B och Andreas körde lite blandat grus och asfaltsvägar förbi Kvinnersta, fortsatte norrut via Hammarby, Born, Nora, Pershyttan och sen Billingevägen hem. Antalet kilometer har jag ingen aning om men utan att fylla på någe energi under passet så kändes det bra och jag väggade inte. Styrketräningen igår gjorde sig påmind hela tiden dock. Skönt för då kör jag inte med för lätta vikter. Har ju kört några distanspass runt tre timmar och då har det räckt för att bli krokig och idag så var tempot högre och vi pressade hyffsat i backarna.
En sak som jag måste ändra till julaftonspasset är min avsaknad av dubbdäck. Jag förstår inte mig själv att jag nästan varje vinter väntar tills jag kör omkull eller åtminstonde är jäkligt nära. Idag var det ordentligt isiga vägar över bergen.

Guitar Hero! Igår stod jag och spelade tills klockan 00:45. Det gick så jäkla bra så jag beslöt mig att gå upp till HARD nivån. Jag hade ju tidigare under kvällen stått och bevittnat ägaren till spelkonsollen stå och klara av låtar på EXPERT. Det såg ju inte så jäkla svårt ut... Men jag fixar inte i dagsläget HARD men spelet står ju fortfarande här i min lya så här under julen nu så kanske kanske...

Hej hopp

Grattis SMS

Idag fyller Sara år. Gör henne glad (och fundersam) med ett Grattis-sms på 0702873759.

Ja vad säger man om denna årligen återkommande julhysteri? Ja är inte den som skaffar julgardiner, juldukar, julkalsonger och allt det vanliga kraffset. De tomtar som finns här i hemmet har min egna lilla tomtenissa tjatat sig till eller köpt själv.
Vad jag däremot har gjort, oberoende av årstiden är bakat. Ja det sker inte så ofta så det var ett stort tillfälle igårkväll. Vet nu oxå hemligheten till varför jag gillar skånska pepparkakor. Grunderna är: margarin, socker och sirap. Krydda lite och tillsätt en liter mjöl så är smeten klar. Eftersom degen skulle stå över natten så blev det att starta dagen med att grädda pepparkakorna vilken gav (till mitt förtret) en ordentlig jule-doft i lägenheten :-)
De blev goda men de var ju väntat med dom ingredienserna.

Efter det har jag varit på gymet och fick till ett bra pass tycker jag. Tränade med grabbarna Ben & Bål :-)
En sak som jag inte förstår är invandrarungdomar på gym. Förstår dom inte på stan heller.. Men de gick i en väldigt tät grupp på sex pers. genom gymet och ändrade frontpersonen rikning följde de andra fem efter likt ett fiskstim. Sen drogs det cable cross och liggande pec deck naturligt vis då de endast koncentrerar sig på bröst. (som jag fast annorlunda) Det påminner om att släppa in sex stycken dagisbarn på gymet. Fan de härjas och flamsas. Låter jag som en gammal surgubbe nu?? Bra.

Ikväll kommer Guitar Hero-ägaren hit på tacos. Hoppas han inte kommer tomhänt :-)

Imorgon skall det distansas och det betyder att jag kommer att vägga. Nice 

Äckel-MMS!

Vad konstigt det blev idag. Här har man ställt in sig på att utnyttja komptimmar och semesterdagar  från och med måndag men så rullar det på med jobbet så chefen ville att jag skulle jobba mån & tis oxå. Ingen fara på taket då de insparade timmarna sparas ju men ändå. Jag skulle ju vara ledig...

En annan konstig känsla infanns sig flera gånger under dagens intervallpass i Ånnaboda. Jag och jobbarkompismats tog bilen dit och han körde sen skidor där på konstsnöspåret trots de fem plusgraderna. Jag som kör med tejp under skidorna valde istället att köra löpintervaller med stavar i den gamla teknikbacken. Vet hur jäkla arg jag hade blivit av att bara halka omkring i spåret.Ni som körde mtb-sm 2003 vet vilken backe jag talar om. Att använda stavar förresten är något jag rekommenderar er alla oavsett om ni bara går eller kör löpning(uppför går bäst) Det är en riktigt bra pulshöjare.
Jag körde 3 minuters för att få upp flåset och pulsen så nära det maximala som möjligt. Efter tre stycken intervaller tänkte jag "bara en till". Efter den 4e så tyckte jag att nu var det ju bara två kvar så hade jag kört 6 st. När jag efter den 5e stod framåtlutad både skitnödig och spyfärdig utan att ha vinterkräksjukan så tänkte jag " jag är väl nöjd nu?" men började åter igen gå/jogga nedför backen. Valde mellan att köra en halv eller en hel intervall till men varför skulle jag bara köra en halv? Nej jag körde naturligtvis en till så det blev 6 stycken i vatten, lera, snö och brant lutning.
Sitter nu ca 1,5 h senare och liksom tröstäter på chokladrutor och dricker moccakaffe. MUMS! Det är jag värd.

Jag bloggade för ett tag sen om Heath Ledger i rollen som Jokern i senaste Batman-filmen. Stod i Metro häromdagen att han nu efter sin död blivit nominerad till en Golden Globe och chansen finns att han även kan få en Oscar för sin roll. Det är han värd tycker jag.

Den senaste tiden har jag börjat få många snuskiga historier via sms/mms. Det är ganska roligt tycker jag men så finns det ju dom som alltid ska vara värst. (läs snuskigast) Ibland kommer det filmsnuttar med riktiga äckelfilmer. Roliga filmsnuttar OK. Äckliga filmsnuttar INTE OK.
Nu skall jag börja med ett slags expriment. Jag skall prova att baka skånska pepparkakor. Jag älskar ju köpevarianten men skall nu pröva att göra egna.
Hej så länge

I ROCK!! tack för lånet niclas

MMS

I ROCK!! tack för lånet niclas. De e verkligen skitkul me GH.


The running man.

Fick idag reda på hur mycket komptimmar jag har. Jag kommer att hinna träna ordentligt nu i vinter. Ska från och med nu på Fredag starta mitt egna lilla trainingcamp.

Bilden i inlägget innan var en sån där cool grej jag bara gick förbi på jobbet idag. Lite vardagshumor. En annan rolig sak på jobbet är när man får jobba med motorsåg. Barnsligt kul. Idag fick jag dessutom göra det på 10 meters höjd. Körde skylift OCH jobbade med motorsåg. Vilken pojkdröm va?

Gav mig ut och sprang tröskelintervaller i mörkret och slasket. Det gick jättebra. Fasiken så skönt det är med löpning. Körde 5 st 5 minutare som borde ha legat på mjölksyratröskeln men bitvis var det nog högre fart. Sprang om en dam som cyklade o då sa jag " nä nu får du allt lägga på ett kol". Det höll hon med om men hon körde aldrig om mig igen He he. Imorgon tänkte jag springa med jobbarkompismats som bara blir svårare o svårare att hänga av. Han vilar säkert idag oxå den fegisen :-)

Vem spelar huvudrollen i dagens filmtips förresten?
Nyligen skulle Sara servera kaffe men spillde och brände sig på fingrarna. Då blev hon inge sugen på vare sig kaffe eller mörk choklad så nu sitter jag här som en riktigt lycklig man.
Ciao


En rolig o ovanlig syn. Rolato

MMS

En rolig o ovanlig syn. Rolatorer står med motorvärmare.


Min IDOL

Jogging är verkligen medicin för kroppen. Har nyligen varit ute i drygt en timme, höll nog 5:30-5:40 tempo, och mådde och mår fortfarande så jäkla bra. Får mycket mer endorfiner av löpning än av cykel.

Vilka sista 5 dagar det har varit. Konsert i onsdags kväll, jobba från tors morgon 06:30 till kl.23 på kvällen. Jobbade 5 timmar på fredag dag och startade sen fredag kväll och jobbade ytterligare 13 h. Missade ju därför idol-finalen men fick höra på några nattliga nyheter vem som vunnit. Lördagen gick i rusets tecken. Halv knäpp pga av bristen på sömn som sedan roligt knäpp senare av julmaten (eventuellt juldryckerna oxå) Söndagen var öhh..ännu segare (definitivt pga julmaten) och när jag äntligen tagit mig iväg och handlat blev jag inringd igen för kompleterande sandningsjobb. Så igår eftermiddag/kväll satt man där igen. I Lundbergarn och lyssnade på rock. Idag då?? Jo började jobba 03:40 imorse för en del ställen var tvungna att vara skottade innan kl. 0700 men vid frukosten var vi klara jag och syrran så då gick vi hem. 
Skall fortsätta ta det lugnt nu med Guitar Hero och kanske lite städning oxå. Heaven & hell!

De har ju släppt alla artisterna inför melodifestivalen 2009 nu. VA.... Vilket startfält va?? Agnes, BWO, Alcazar, Serneholt, Lili & Susie men framför allt MÅNS. The man. Kan ju informera er som undrar. Telefonröstningen har inte öppnat än. Det märkte jag häromdagen...
En annan deltagare såg jag live här i Örebro den 15 November här i stan. Hårdrocksgruppen H.E.A.T. De var förband åt Sabaton nämligen. Lättlyssnad bilåkarrock tycker jag. Tänk Poodles så är ni nära.

Något som jag länge har tänkt att blogga om är batman. Såg den senaste för några veckor sen och imponerades hela filmen av skådespelaren som gjorde Joker. Han hette Heath Ledger. Ja menar verkligen hette för han lever inte längre tyvärr. Hans namn sa mig ingenting förrens nån sa "En riddares historia" Då visste jag vem han var. Som idrottsman får jag väl säga att skönt att ha fick sluta på topp då med en sån bra prestation.
Såg oxå ganska nyligen "No country for old men" Har länge velat se den och den fick ju flera oscars så jag trodde den skulle vara bra men nej. Jag ska nog inte se filmer som får oscars för de är inge bra. Sagan om ringen undantagen. Nä No country for old men var bara en enda lång transportsträcka för ett plan som aldrig lyfte. Enkelt tidsfördriv bara.Snurrigt & grynigt

Började ploga snö igår kväll 19:30 och slutade för en stund sedan, 08:30. Vet nu inte om kroppen o knoppen försöker somna eller om den försöker hålla sig vaken. Ska nog lägga mig och kolla på skidor lite så löser det nog sig.

Varför sliter jag så för jobbet nu kanske nån undrar?  Ja det är ganska kul att köra Lundbergarn och ploga snö. Man har fullt fokus hela tiden så tiden bara springer iväg. Det tråkiga kommer när man 7-8 timmar senare byter till sandningsaggregatet för då blir det mindre hjärngympa och det börjar klia i ögonen.
Fan va skönt att jag han med ett bra gympass igår innan det var dax att jobba. Benen fick sig en bar genomkörare men framför allt magen oxå. Den ska få sig en omgång ikväll oxå på julbordet med firman på Berhn Hotell. Jummie!

Jag får nog belöningen för alla dessa timmar framöver då vi på jobbet sparar ihop övertidstimmar i en tids-bank vilken sen kan tas ut i betald ledighet. Så stora delar av Januari kan jag bara vara hemma, träna och få betalt!! Låter som ett proffs va?
ZZZZZZZZZZZZZ

Snö, snö, snö och julbord

Så här lite försent spelar det ju ingen roll vad jag skriver. Ni kommer att tro att det bara är efterkloksamhet eller bullshit men ändå.
Det finns saker som jag skulle ha fått med i gårdagens blogg men i tröttheten så försvann det. Tänkte jag skulle ha betygsatt min recension på Volbeat med 4 Focusar av 5 möjliga för det finns saker som kan förbättras tycker jag i deras framträdande och hur fantastiskt skiv-likt dom lät live. Idag kom ju NA:s recension...
 
Några citat ur den "...För att inte tala om ihärdigheten hos Duracellkaninen tilika gitarristen Thomas Bredahl, vars energi står på topp under hela konserten." " Det som skiljer agnarna från vetet är helheten på scenen. Dennästintill fulländade synkningen, den positiva urkraften och den uppenbara spelarglädjen. Det blir så jäkla trivsamt att vara publik då"  och " Lite skavanker ger karaktär"

Jag vet. För jag var där!!!
NA betygsatte den med 4 av 5. 

Jag jobbade visst 15 h  igår, fick sovmorgon så jag kunde börja 09:30 idag och körde "bara" 5,5 h men nu ringde de ikväll igen. Ska börja ploga nu ikväll och kör väl 12-14 h.... Sover en skvätt imorgon på dagen och imorgonkväll...... JULBORD!!!!
hEJ

"Reserverat för snö" . jag va

MMS

"Reserverat för snö" . jag var sugen på att bygga in den :-]


Trött recension

Nu är det exakt 24 timmar sedan jag stod på Folkets hus och rockade som fan. Nu har jag just avslutat ett 14 timmars arbets pass. Imorgon väntas mer snö, ett djävulens påfund.

Ja vart fasiken ska man börja... Ett kort, hårt löppass med jobbarkompismats igår för att sen direkt åka hem till sportdryck à la bira och Guitar Hero. Kusin Linnea han oxå med nån låt innan det bar iväg till kön till Volbeat. Väl där hamnade vi bakom ett gäng från Hedemora. Försökte luska ut om de kände någon cyklist från Dalarna men icke. De visste dock att det fanns gott cyklister i Falun. Det vet jag med.
Helt plötsligt dyker det upp en "glad" kille på sidan av kön med 2 biljetter han skall sälja till nån kompis som fått förhinder och han drar hela historien om hur o varför hans kompis inte kunde vara där. Då säger jag att vår biljett-historia är ju inte heller så dålig. "Det här är en bröllopsgåva" Säger jag. Då säger en tjej från Hedemora-gänget " men va inte ni kusiner?" Då gastar biljettkillen "VA! E ni oxå från Munkfors?" Fy fan vad jag garvade...

Här hemma ligger det oxå ett ca 2 meter långt garderobskvitto....men...situationskomik. Man skulle ha varit där.

Musikrecension
Ska bli kul att jämnföra mina värderingar med NA:s recenssion när den nu kommer. Allt startade i 180 knyck med de två inledande spåren från senaste skivan. Sen följde verkligen en kavalkad med the best of Volbeat. Gitaristen Thomas Bredahl hade sån energi jag verkligen gillar att ett band framträder med. Nu var han dock den enda i bandet som druckit sin energidryck med spela kunde de. Grymt tryck på golvet framför scenen men bättre ljud uppe på läktarn där jag stod. Publiken var verkligen med på noterna då frontmannen i en låtpause drog några korta Metallica-intron så var det nära till hysterin. Två saker som jag reflekterade över under konseren var att sångaren Michael i ett "mellanprat" sa att" det spelar ju ingen roll vad jag säger, ni skriker ju ändå" Jag uppfattade det väldigt nonchaland iaf. Det andra var en mycket mer positiv sak. Att de tog sig tid för deras fans efter spelningen. Gick ner i "diket", tog i hand, pratade osv. En liten sak för dem men kanske en stor för många fans.
Nu har jag sett dom och jag vill göra det igen. O jag betalar gärna mer för det..

Min kusse Linnea skulle ha tag i en kavaljer till dagens show i Örebro med Peter Jöback men det är inte det lättaste efter en volbeatkonsert. " -Nä jag har inge V-ringat" sa nån "Jöback?? Är inte det lite bögigt?" sa en annan. En historia som vi alla väntar nyfiket på hur den gick. Jag gick iaf hem då jag tror hon hade något slags napp..
Jobbat idag. 4 h med vanliga arbetsuppgifter sen på det blev det 10 h i Lundbergarn och skottning av snö. Imorgon väntas det tydligen 5-10 cm mera av det vita guldet (inte kokain) så min fredagkväll blir nog ensam. I Lundbergarn.

Tur den har CD iaf.

Kl. E 05:30 o ja e trött men j

MMS

Kl. E 05:30 o ja e trött men jäkligt nöjd. Glad och upprymd fast me ett pip i öronen.


ska man beböva använda kondom

MMS

ska man beböva använda kondom även på jobbet??


Brölloppsgåva.

Då sitter man här och surfar sladdlöst. Inte på någon grannes trådlösa nät utan mitt egna. Saras dator men jag har via opperatören 3 nu ett litet stift som körs rakt in i en USB-port så vips så har man internet. MAGI!!!

Artisten Scooter sjöng en gång "the chaser is better than the catch" och ibland kan man tro att det är rätt men imorgon hoppas jag det är fel. Jakten på Volbeat-biljett är över och imorgon är det konsertdax men jag backar historien något...

För nästan exakt ett år sedan spelade faktiskt Volbeat i Örebro men fick inte alls sån här uppmärksamhet vilket kanske mest beror på att de inte hade slagit igenom så jäkla stort som de nu håller på och gör. Jag själv blev tipsad om dem i somras och fastnade.
Jag skulle köpa en biljett till morgondagens konsert i oktober men redan då var de 700 biljetterna slutsålda och jag grämde mig lite. De senaste två veckorna har jag och min snälla kusin Linnèa håll utkik efter biljetter på nätet men de flesta kostar över 1000 spänn styck nu. Vi blev ganska glada då det dök upp två stycken för 710 kr på tradera.se där budgivning var tät de sista minuterna och de blev våra för 910kr. Ja för båda alltså. Vi har nu varit uppspelta sedan dess och är skitpeppade inför imorgon. Biljetterna var egentligen tänkta som bröllopspresent från den nygifta frugan (nån stans i värmland) men brudgummen fick inte ledigt från sitt jobb så de lades ut för försäljning. Jag och min kusin skall väl då spendera en bröllopsnatt ihop?? Fy fan! Skelögdhet och banjospel blir resultatet.

Har nu oxå fått låna ett playstation 2 med Guitar Hero så direkt efter ett kort, hårt löppass med jobbarkompismats imorgon så blir det hem och leka rockstjärna innan man får se några riktiga danska sådana.

Igår var det tänkt att köra högintensiva intervaller och det blev det väl men återigen upptäckte jag nackdelen med en testcykel där man ser sin egna uteffekt i watt. Effekten sjönk otäckt mycket efter den första intervallen och fortsatte nedåt. Pulsen däremot funkade fint. Vilat idag så imorgon skall det jobbas igen med kroppen. Förra veckan var ju styrka nu när rosslet och hostningarna är borta så blir det fokus på kondition.
Näst mål senare i veckan är julbordet :-) På lördag...
Musikrecension är att vänta...
Tjing tjong

Yippie! Jag ska på konsert på

MMS

Yippie! Jag ska på konsert på onsdag. Volbeat volbeat volbeat volbeat...


Abcoaster. Ser ut som tv-shop,

MMS

Abcoaster. Ser ut som tv-shop, heter som tv-shop. Är dock attans så effektiv. Snyggast i H30 2009? :-]


Fördåligt med kärlek. Dåligt med kärlek?

Det har inte varit så mycket på bloggsidan nu. Detta har berott på både fysiska och tekniska faktorer. De fysiska är att jag inte haft internät i närheten och de tekniska är att dom där MMS-bloggningarna är lika pålitliga som zienare.

De där bacillerna från Jönköping har varit långdragna. Kanske hade de försvunnit fortare om jag vilat helt men i denna lilla kropp gömmer det sig en stor rastlös själ. Tunga intervaller i måndags, 3x10 min. tvättdax i tisdags (shit vad de sliter) joggingpass med jobbarkompismats i ondags, tunga intervaller igår 2x10 min + 1x 15 min. Idag har det bara shoppats nya (snabba) tajts. Då jag mobbas för min kondomdräkt som jag har från min gamla skidklubb Svennevads IF så måste de kläder jag köper för träning fungera för löpning, cykel och skidåkning.
Imorgon skall jag besöka Friskis igen och köra lite hårdare än sist då jag nu klassar mig som helt frisk. Ja ja..vet vad ni tänker... Riktigt fokus på styrka denna vecka.
Nästa vecka är det fokus på gruppen Volbeat. Blir kanske en lösning där... :-) säger inge mer än.. Om jag inte fixar en biljett till konserten så finns ju bandet på skivbutiken Najs prajs på eftermiddagen så jag får väl gå dit o hota med att strypa ut nån i ett halslås. En sista  panikutväg.

Förra helgen så skulle jag ge vinterhojen lite extra kärlek och serva upp den inför kommande distanspass. Rengjorde, pillade bort gammalt smuts och fett. och gav slutligen nytt fett och smörjmedel. DET SKULLE JAG INTE GJORT! Jag gjorde ju samma misstag på den gamla vinterhojen förra året. Det är tydligen skiten som håller ihop sakerna för nu krånglar växlarna mer än innnan.

Nästa vecka dimper mitt mobila modem ner i brevlådan så fler uppdateringar lovas. det händer mig så mycket hela tiden som jag vill delge cybervärlden.
Hej så länge

oj! Vilken surprise! Snö imors

MMS

oj! Vilken surprise! Snö imorse, black sabbath i lurarna. Satan va ja gasa & sladda me hojen t jobbet.


My quest is over. Hjälmspons 2

MMS

My quest is over. Hjälmspons 2009 blir coolt. Grattis Jens t SM-titeln. Reportage p SVT dessutom.