Ouf va långt

Borde ha en bild eller två idag. Dels från paintballen i fredags och dels från den fina dagen idag. Smärtfylld men fin.
Jag tog bussen imorse mot Nora för att jogga bergslagsleden därifrån till Ånnaboda. En sträcka som jag aldrig sprungit förut men det skulle ändå bli igenkända stigar för man har ju kört en del mtb genom tiderna.
När jag sitter där på bussen och närmar mig Nora så säger en gubbe som sitter strax bakom mig " ska du gå bergslagsleden?"
"Ja" svarar jag.
"Då är det nästa hållplats" svarar han och vi småpratar lite om hur långt det kan vara till Ånnaboda innan jag går av. När jag stigit av så upptäcker jag att han har lurat mig lite grann. Det är inte långt till själva bergslagsleden men det är en hållplats för tidigt mot vad jag hade planerat så jag får börja dagens pass med 1 km asfalt innan jag är framme vid Hittorpskorsningen och kan vika in på den grusväg som jag hade tänkt från början. Känslan av att få den där extra kilometern var lite som att starta en cykeltävling med en pyspunka.
Jag kör sedan leden mot Digerberget vilket är helt fel håll om jag nu ville mot Ånnaboda men leden rundade Digerberget innan den viker söderut. Första milen går bra. Tekniken och motivationen är på topp och allt känns bra. camelbacken var maxad med 2 liter vatten, en banan och en Vitargo energibar. Som extra förnödenheter låg panikbajspapper, mobil och ett skalplagg.
Mil nummer 2 går oxå fint och jag har 1h 50 min på de. Tycker att jag återigen upplevet ett skönt flow och en bra känsla i hela kroppen vid ca 16-18 km. Märkligt.
Det är när de två första milen är avverkade som det går segt ett tag. Vid 23 km går det inte snabbt på stigarna men det lossnar som tur är och jag tycker jag hittar ett bra flyt men samtidigt märker jag att hastigheten har sjunkit.
Vid 27 km så är jag framme vid Blankhult och kan fylla på vatten ur en kran vid ett av husen där. Lite förvånad att mina 2 liter har räckt så långt så jag tänker att nu är det ju bara en mil kvar så jag behöver inte ha i så mkt vatten i min vattensäck. Jag vill ju inte släpa på onödigt mycket vatten på slutet. Vid Blankhult är förresten det första stället som jag går på. Det är jag jäkligt nöjd med att benen har pinnat på så bra i 27 km. Knappt 4 minuter "vilar" jag med vattenfyllning och ett sms till sara om att jag närmar min Ånnaboda. Dock räcker de där 4 min för att det skall bli skitsegt att komma igång igen.
3 mil gör jag på 3:02 men nu börjar den där senan som gjorde att jag fick bryta fjolårets fjällmara kännas. Jag skulle inte kalla det smärta men jag känner samma signaler som jag hade så många ggr förra året. Några kilometer senare kommer en tillfällig smärtsignal vid höger knä oxå men den försvinner efter ännu en kort promenad.
Jag är ordentligt nedbruten när jag äntligen når Ånnaboda efter 37 km jogging som tog mig knappa 4 timmar. Jag hyllar återigen de där höga kompressionsstrumporna som får mina vader att överleva sånna här saker.
Vid "målet" möter Sara, Nora, saras syster med pojkvän och svärfar kenneth upp. det finns mat och dryck och vi rör oss (jag rör mig sakta) mot badet och det upplever jag som svinkallt medans övriga badgäster säger att det är jättevarmt.
Lite Suuntosiffror

Duration

3:54'24.6

Peak heart rate

169 bpm

Average heart rate

149 bpm

Minimum heart rate

85 bpm

EPOC Peak

232.5 ml/kg

Training Effect

5.0 - Over-reaching

Calories

3084 kCal

Ascent

896 m

På fjällmaran är det ju 43 km men den har ca 1800 höjdmeter

Average speed

8.96 km/h (6'41 min/km)

känns som en snitthastighet jag borde kunna hålla på maran för den har inte lika teknsik löpning som många bitar av bergslagsleden erbjuder.

Imorgon är det arbetsdag. (jippie?) sen efter det drar ju måndagsträningen igång igen. Med nästan 100 pers i facebookgruppen Mpountainbike i örebro så tycker jag att 40-50 pers borde kunna dyka upp på en träning nån gång.

Paintball & P-räcke

Nu snor jag ett bloggämne mitt framför näsan på Sara. Hon försökte visst blogga häromdagen men det tog henne två timmar att spara ner två bilder för att Nora är så gnällig om dagarna så det är svårt att få nåt gjort. Jag tycker inte Nora är så gnällig när jag kommer hem från jobbet vilket måste betyda att hon saknar pappa.
Vi beställde iaf en joggingvagn häromdagen. En sån här:
Jag spontanfrågade ett par på stan som hade en sån där vagn om de var nöjda och den hade ersatt alla deras vagnar. De var mkt nöjda och hade naturligtvis köpt den för att ha och springa med. Nu vet vi att det dröjer några månader innan vi kan/bör jogga med nora men vi är ute i god tid.
De senaste dagarna har jag och kollegan jobbat med att sätta upp parkeringsräcken vid en stor parkering. Bädorna är tryckt virke och har måtten  63 mm tjocka, 200mm breda och ca 4 meter långa. Vi har inte vägt dom men vi gissar att de pendlar mellan 25-27 kg styck. Igår så kändes det att det var slutet av arbetsveckan för kroppen var genomtrött.
Men min glädje för att få åka o spela paintball knuffade undan den där tröttheten för en stund. Flera ur släkten Backlund + några kompisar hade bjudit in till färgkulespel på chaos paintball i Norra bro. JAG-GILLAR-DET!!! Attans vad skönt att få adrenalinpåslag och springa och leka krig. Man blir som barn på nytt.
En fotograf var med så förhoppningsvis kan jag väl bjuda på lite actionbilder snart.
Jag klarade mig från blåmärken men jag är ändå lite öm i knäna och så har jag en bula i huvudet efter ett headshot.
Jag vet att när jag spelade painball för flera år sedan så sa dom att man inte fick skjuta på närmare håll än fem meter pga av säkerhet. Nu hörde jag inga sånna förmaningar igår och kanske just därför blev det flera avrättningar på ca 2 meters håll. Rekordet om man kan kalla det så var när en motståndare kom springande runt ett hörn på det trähus jag gömde mig bakom. Det var knappt en meter mellan oss när båda två pepprade på :-)
Efter detta skjutande så åkte jag och familjen hem till farsan utanför hjortkvarn och planerade trädgårdsjobb, bytte cykeldelar så det dröjde ända till 22:30 innan jag kunde duscha av mig arbetsdamm, paintballsvett och färgrester. Fräsch var ordet.

Hade väl tänkt det där långa passet löpning idag men kroppen är som sagt lite trött och öm. Tar nog det imorgon. 2 veckor kvar till fjällmaran.

sitter o väntar

svårt att blogga med en hand. håller nora i famnen. mamma sara tränar. sen blir det min tur när hon har kommit hem.
igår beställde vi en joggingvagn oxå.
imorgon ska jag spela painball.
det är mycker nu men bara positiva saker

Tränat?

Denna Camaro stod parkerad vid Statoil igår. Likt en fjortis fotade jag den och smådreglade lite när jag gick förbi. Inte många bilar som får mig att reagera så där.
Men jag är rätt nöjd med min bil oxå..
Igår var det vilodag och vi försökte se klart en film som jag köpte för en tid sen. Finska vinterkriget heter den och det är inte en enda känd skådis med. Den är 3 h lång. Bitvis lite tråkig handling men den imponerar fett !!! ändå. Den är gjord 1989 men den slår lätt alla moderna filmer ändå för här är det äkta vara. Jag tycker mig ha ett sånt tränat filmöga så jag ser att när det exploderar och smäller så gör det så på riktigt. När skådespelarna slänger sig ner vid en smäll och får massor av jord över sig så är det inget film-fejk där inte. Träd smälls av och en jäkla massa skådespelare (statister) som springer över snötäckta fält i form av ryssar.
Hittade en litet klipp med massa text innan på tuben. Självklart ljudsatt med grym musik (johan: Sabaton är bra till cykelfilmer oxå):
Dagens träning
Ja är väl glad att jag och Saris lyckades kombinera våra pass även denna dag men jag har ändå svårt att känna att jag tränat ordentligt. När Sara cyklade iväg till Venaspåret för att jogga lite intervaller så joggade jag iväg med Nora i vagnen. Blir inte mycket mer än jogg men jag fick ju ändå svettas lite. Inte svårt heller då det var varmt ute :-) Efter ca 35 min vaknade Nora och då gäller det att sköta sina kort rätt så det inte blir en massa skrikande på en gång. Jag skötte mig väl hyffsat men det blev snart en hög varningssignal på Nora och siktet fick ställas in på hemmet. Väl hemma var hon otröstlig men Sara var inte långt borta. Jag förstår även Nora som inte blev lugnare av att ligga i min svettiga famn.
När hon väl fick mat av Sara så brände jag av en 10 min lång tempolöpning där snittet förmodligen var runt 88-90% av maxpuls.
Knappa timmen fick jag alltså ihop men samtidigt kunde ju inte Sara köra sitt tänkta pass så jag skall inte klaga.
Fler dagar kvar för nedbrytande fritidsaktiviteter denna vecka ju :-)

more then words

Behöver inte så mycket text i detta inlägg.
Detta gjorde vi idag:
Sen har vi ätit 2 ggr och ätit tårta.
Sen har Öijer ( Mr. cykelcross) lagt upp en så jäkla fin cykelcrossvideo. Jag blir så inspirerad att göra ännu ett grymt arrangemang i Kumla. Vill hitta ett antal personer som kan ordna en liknande film på vårt race i oktober.

Colorado Front Range Cyclocross Madness from Sergio Ballivian on Vimeo.

Vet du nån som kan o vill så hör av dig.


cykelnörderi

Måste vara sjuk idag. Nåt står inte rätt till. Jag gick som vanligt upp före resten av familjen. Åt frukost och sen gjorde jag rent i badrummet. Inte bara så där lite grann-plocka-undan-saker. Nä jag sprayade väggarna med ett supermedel och gnuggade dem rena så nu luktar det gott och blänker fint där inne.
Kan inte vara frisk.
Här lite cykelinfo:
285 i snitt i sex timmar?!? Jag är glad om jag orkar 20 min.

trött och svettig

Sen kväll igår. Uppe i ottan då jag bokat första tvätt-tiden för dagen. Sen åkte jag iväg och tränade och väl hemma i den här varma lägenheten känns det som jag aldrig slutar att svettas.
Och inte får man bestämma vilken tv-kanal som ska visas heller
Dagens träning
Jag sprang alltså iväg från Mogetorp på bergslagsleden norrut/västerut och passerade över Amboberget. Sen fortsatte jag på leden mot Lockhyttan så det blev några höjdmeter över Liaberget. När det hade gått 10 km så vände jag. Allt för att få så mycket kuperad stig som möjligt. Ca 492 höjdmeter blev det på 20 km blev det och det var tungt. Det känns ännu tyngre med att maran i Åre är mer än 3 gånger så kuperad och naturligtvis dubbelt så långt som mitt träningspass idag. Det känns dock som jag är i bättre form inför den i år än i fjol.
Svett-ola blickar ut över Närkeslätten. Hade pulsklockan runt ena axelbandet på camelbacken och då tappade den hjärtsignalerna ett fåtal gånger.
Jag höll 6 min/km och det är ingen kanontid om man tänker löpning på motionsspår eller väg men det är en hastighet som jag är jättenöjd om jag kan hålla på AXA fjällmarathon. Då blir löptiden 4h 18 min och sen tillkommer ju lite depå-tid. 2009 körde jag på 4:50 och det är inte omöjligt att jag kan slå det.
Trivs bra i mina saucony-skor men framförallt i mina knä/stöd-löparstrumpor. De är kalas!
Träningssiffror från idag:

Duration

2:03'09.6

Peak heart rate

172 bpm

Average heart rate

151 bpm

Minimum heart rate

90 bpm

EPOC Peak

187.5 ml/kg

Training Effect

4.5 - Highly improving

Calories

1677 kCal

Distance

19.97 km

Maximum speed

19.19 km/h (3'07 min/km)

Average speed

9.73 km/h (6'10 min/km)

Highest point

423 m

Lowest point

283 m

Ascent

492 m

Descent

494 m

Ascent time

0:40'24

Descent time

0:34'04

Flat time

0:48'40

I onsdags så var ju filmregissören Johan med. Här är ett litet resultat men kör den utan ljud. Den upplevs liiite bättre då ;-)

Lite svart åtta from Johan Fintling on Vimeo.


underhållning

Jaha då var det fredag. På jobbet har jag kört lundbergare & motorsåg idag. Inte samtidigt naturligtvis men ändå. På samma dag. Lägg sedan till att det är fredag så det har varit en bra fredag.
Sen åkte man förbi apoteket Röda näsan så nu går hela familjen omkring med en härligt helg-flin.
Imorgon står det tvätt och sen låång traillöpning på schemat. Oavsett väder.
Fan vad jag har uppskattat Tour de france i år. Det har/är sån underhållning.
Tjing

o`boy !

Orkade inte/ hann blogga igår kväll. Jag och Saris hade kommit överens om att jag kunde åka med några snabba gubbar på ett sånt där "ej motionärstempo"-pass med Daniel, Magnus, Martin N, Johan F(A.schleck) och Mathias fågelgren.
Nu har jag och Saris oxå kommit överens om att jag inte få göra det mer för då blir det ingen tid över till vare sig Sara eller Nora. Alla vill ha en bit av chokletchipOla.
När jag kom hem efter jobbet igår så drack jag ett stort glas O´boy och gullade med min dotter. Sen rullade jag iväg vid kl 18. Under passet så ville jag stressa Daniel i varenda uppförskörning. Dels för att se till att han tog i under passet men oxå för att jag skulle få ta i utav helvete. Jag vet ju ungefär hur många timmar han har tränat per vecka i år så han är en bra motståndare.
Nu kände jag mig i bra slag igår så jag svarade på attacker från både Mathias och Magnus oxå. Och vet ni vad?!? Även Johan firade av en attack i en brant grusbacke. Den höll nästan och jag hoppas det sved i hans ben oxå.
Här är vår lilla sväng på ca 6 mil.
Inte för att skryta men...Ni ser vem av de 4 som klarar av att cykla va? :-)
Lite mer info om passet på Johan F blogg.
Det är väl ingen stor hemlighet att för att utveckla sin fysik så bör/måste man pressa kroppen lite. Enkelt förklarat. Det gjorde jag igår. Mosade på bra bitvis och körde hårt i backarna. När jag tyckte klockan var mycket och vi ändå var påväg hemåt så började jag o Daniel köra 15/15 hem. Även det funkade bra och trots att vi kört i ca 2,5 h när vi började så svarade pulsen okej tycker jag och den började stiga uppåt mot 90% efter några intervaller. Jag åt en halv flapjack under passet och drack ca 1,2 liter vatten men jag väggade aldrig utan tvärtom. Det är något magiskt med O´boy.
Imorse så var det en kombo av tisdagens backpass och onsdagens tuffa mtbpass som satt i benen. Jag skickade ut ett sms till 3 i gruppen från kvällen innan som löd typ " tack för ett bra pass igår. Jag började arbetsdagen med att ha liniment på benen"
En svarade att han nyss varit ute på ett fartpass på racern och en annan svarade med ett MMS att han körde mtb i pershyttan. Fan var det bara jag som tog i eller? Man e slut som artist alltså.
Appropå Pershyttan. Jag hade vilodag idag, Sara skulle träna. Vi tog skrotis över berget till Pershyttan där Sara fick prova nästan hela Svart 4. Mycket glad o nöjd men oxå väldigt trött Sara dök upp vid Digerberget. Det blev mycket bilåkande för 35 min träning men det är hon värd min älskling.
Nu skall jag göra lite vardagssysslor samtidigt som jag skall ha ångest över att jag inte såg touren idag. Grattis Voeckler, det trodde jag inte.

Äntligen


The man!
Han har gjort det igen.
Jogan F har regisserat och redigerat ett mästervärk men killen som ljudsätter dessa filmer borde skjutas. Vad är det där för musik egentligen?? Hans dotter Alice har ju bättre musiksmak

Säsongsavslutning på crossbanan from Johan Fintling on Vimeo.


Dagens backpass

Familjen o jag åkte skrotis till Kvarntorpshögen där min gamla orienteringsklubb OK Tylöskog skulle ha träning. Det blev tuffare än vad jag var beredd på. De hade förberett den gamla leken/övningen IDIOTEN. Ni minns..man sprang fram till en linje och tillbaka, sen till linje nr 2 o tillbaka o.s.v.. Nu var det bara det att "linje 1" var ca 60 meter upp i slalombacken. Linje 2 var ca 80 meter upp i backen. Den femte och sista "linjen" var nästan på toppen av högen. Efter denna övning tyckte jag att när jag ändå var på plats så kunde jag väl utnyttja den gamla slagghögen ännu mera så jag joggade upp en stig på baksidan för att sen jogga ner grusvägen på framsidan. Där träffade jag Saris och Gnäll-Nora. Fick dispens att köra en sväng till så det blev då trapporna upp och sen grusvägen ner. Det gick så snabbt så när ändå Nora låg o ammade så blev det en sväng till.
Nu har jag lackat ur på min SUUNTO. Ett sista test skall jag göra att byta batterierna i både klockan o bältet men funkar inte det så skickar jag iväg den igen till finland. Den tappar ju pulsbandet hela j--la tiden. Hoppas att höjdmetrarna stämde iaf för de visade 410 höjdmeter på de 42 min jag sprang idag. Det är lika många som i lördags fast på halva tiden :-)
Alltid nåt att fira med ett glas O`Boy.


mer specifik marathon träning


kartabanprofil
Ovanstående karta och höjdprofil är naturligtvis ifrån den fjällmara jag tjatar om. AXA fjällmarathon.

Känner fortfarande i benen ifrån lördagens backpass. Hoppas att dagens totalvila ifrån träning gör gott för imorgon skall jag ta ut mig igen men denna gång vid/i/på kvarntorpshögen. Det tar hårt på främre lårmuskeln att springa utför men den måste härdas. Jag minns hur det kändes 2009 när de sista kilometrarna gick utför på grusväg och jag längtade så efter att få se målportalen. Smärta i varje fotnedsättning. Det vill jag känna igen.

Vi pratar nog mer om löpning o jogging här hemma nu än vad vi pratar cykel. men på jobbet smygtänker jag på Kumlacrossen en del :-) Vi pratar om en ren joggingvagn för Nora att ligga i. Nu är det ju för tidigt än men vi kommer nog att köpa en iaf.

Vi har gått på stan, familjen o jag, och till slut hamnade vi på favoritpuben O`Learys :-) Drack cola faktiskt.


snabbis efter lugn helg

Följer ni Touren? Jag har sett förvånanssvärt mycket i år och det är jag glad för. Inte att jag slöar bort fina dagar med att sitta framför tv:n men det är så underhållande cykel att kolla på. Som Philippe Gilbert`s attacker, Voecklers kämpaglöd att behålla gula tröjan, Thors körning häromdagen samt tyvärr alla krasher som naturligtvis inte är roliga men samtidigt är det ett visst underhållningsvärde i det oxå.
Sen vad säger man om uppdrgaen från HTC? Häftigt med helikopterbilderna de sista kilometrarna när man ser vilket sammarbete det är i lagen för att få fram just sin spurtare.
Passet igår satt kvar ordentligt idag. Så pass mycket att jag skulle vilja skriva ordet smärta. Det är bra. Det betyder ju att gårdagens pass tog finfint. Ikväll var jag inställd på att följa med några snabba gubbar på mtb till bergen men jag körde en lång uppvärmning innan det var dax att träffas och under den uppvärmningen kände jag att sitta o veva runt benen i lagom fart var skönt men så fort jag ställde mig upp och ville göra ett igångdrag så gjorde det ont. Jag vek ner mig och nöjde mig med den  där timmen själv.
På vägen hem fick jag ett sms av en polare som bor ca 200 meter härifrån att han hade slagit igång bastun. Det kändes mer rätt än att ha smärta i benen.

Storstenshöjden x 4

Dagens morgonträning
Smet iväg till Garphyttan imorse när mina två hjärtan sov. Mitt egna hjärta var nog inte så piggt på att springa i kuperad terräng men hjärnan hade sen länge bestämt sig att så var fallet. Kl.07:40 startade jag från Garphyttan och joggade upp på den röda stigen bakom den gamla skolan och segade mig sen hela vägen upp till storstenshöjdens topp. Väl där så tog jag downhillbanan från SM 2003 ner och sprang (jo men långsamt) liftgatan hela vägen upp. Då upptäckte jag att just liftgatan var ju skitbra träning för hjärtat och benen och den var oxå väldigt grenspecifikt för den där grymma klättringen från Nordbotten upp mot Ottfjället. Nu snackar jag alltså om AXA Fjällmarathon. När jag startade i liftgatan så hade jag ca 135 i puls (ca 75% av max) och sen tog det ca 40 sekunder innan pulsen började stabilisera sig runt 165-167 vilket motsvarar ca 91% av maxpuls. Väl på toppen (för andra gången idag) så ville jag upprepa succèn (?) och köra den en gång till.
Sagt o gjort o denna gång tog jag en tid som blev 4min 50 sekunder. Nu fanns det ju en tid att slå så jag körde naturligtvis en tredje gång oxå. Då blev tiden 4:33 men då stod jag oxå i den klassiska positionen lätt framåtlutad med händerna på knäna och slem hängades från munnen efteråt.
Då fick det vara nog och jag joggade grusvägen mot Ånnaboda men vek höger strax innan asfalten och körde stig ner till garphyttan.
Suunto-siffror:

Peak heart rate

178 bpm

Average heart rate

153 bpm

Minimum heart rate

115 bpm

EPOC Peak

156.8 ml/kg

Training Effect

4.1 - Highly improving

Calories

1084 kCal

VO2

57 ml/kg/min

Highest point

452 m

Lowest point

283 m

Ascent

484 m

Descent

468 m

Ascent time

0:28'58

Descent time

0:20'24

Flat time

0:29'16

Maximum temperature

24 °C

Average temperature

21 °C

Minimum temperature

18 °C

Location

Örebro, Sweden


Kung Thor

Vem skulle du kalla kung Thor?
Den wannabe-cooling med pang-vertyg?
Eller denna norska kille?

Med pangpang-ben som vertyg?

Va?! Vilken körning av Kung Thor Hushovd idag. Häftigt att följa med i utförsåkningen och som han ställde av de två sista åkarna med ca 2 km kvar. Cykel kan vara så underhållande på tv ibland alltså.


Griniga tjejer undanbedes
Idag var ännu en dag då Nora bestämde sig för att jäklas med sin mamma (Sara alltså) o inte låta henne vila vare sig inatt eller på dagen. jag siktet inställt på lite övertid och sen träning. vi slutar ju ändå arbetet kl 13 på fredagarna så dagen hade blivit normallång ändå. efter att ha haft en gråtande älskling i telefon två gånger under förmiddagen så blev det att åka hem utan träning.
väl hemma tog jag hand om en nymatad dotter, slängde henne i vagnen för en promenad så sara skulle få vila. nora låg tyst i ca 15 minuter innan lagom slocknade när vi nått sälarnas tillhåll utanför slottet.

 då passade jag på att smyga iväg till glassbaren på storget. Då promenaden börjat så bra hade jag ringt upp kollegan Martin som skulle ansluta och vi hinner väl precis beställa glassen innan Nora långsamt vaknar, börjar gnälla och trots att hon sitter i min famn så börjas det skrika. Det skriker hela storagatan hem o sen går jag direkt med barnet till Saras tutte. VA!! tänk om man fått det mottagandet dom gångerna man blivit hemburen från centrum. Fan hon e redan bortskämd mitt barn.

Jaha, lite surt att inte få träna än en gång och när Sara sen läser detta kommer HON att få dåligt samvete. Vi är inte riktigt kloka i denna familj. Dock hoppas jag att träningsnerven skall få sitt med ett dyngpass imorgon i bergen. Vill/måste ju få till dom där kuperade löppassen. Sen skulle jag oxå kunna tänka mig att sitta bänkad framför tv:n o se en hel tour-etapp men det kommer väl inte o hända.

barnaskrik & barnaminnen

Idag börjar vi med:
dagens träning
Jag skippade bergen i väst för att istället köra den lilla åsen i söder. Sörby slalombacke. Detta för att vara tidseffektiv då Nora även denna dag varit lite kinkig. Det pendlar ganska fort från gallskrik till halvsovande men nu var det träning vi skulle skriva om. Jag trampade bort till slalombacken och satte siktet på 6+7 ggr uppför. Har fått nån tvångstanke att jag skall slå förra gången jag körde i backen och sist så körde jag 12 ggr så idag fick det bli 13. Men shit den sista sög ut de sista krafterna ur benen. Detta blev oxå ett test av den nya drivlinan och jag hade faktiskt lite småkrångel med växlarna. Det är nån jäkla liten finjustering som jag inte får till.
Nu verkar det som om det kommer en regnigare period några dagar så då blir det perfekt att jag springer lite istället för att cykla. Hoppas på ett kuperat långpass i bergen på lördag.
Hittade nyss en trailer från storprojektet Tintin som steven spielberg och Peter Jacksson håller på o gör. Jag har väl sagt det förut men detta sätt som de gör den på känns så fel. Halvteknat och i de tidigare filmerna jag har sett så rör sig människorna helt fel. Inte naturligt. Får väl hoppas att dessa två filmgiganter lyckas men jag är iaf skeptisk nu.

Ingen action för nån

upptäckte nyss vad mycket info man kan hitta på nätet. Saker som man kanske inte tror är offentliga handlingar men det är dom. Snart skall jag t.ex sätta mig med en kopp kaffe och läsa på lite om min arbetsplats. Låter det mysko?

Igår när jag joggade fram och tillbaka till jobbet så kändes det faktiskt lite i lårmusklerna från söndagens distanspass. Idag hade jag förhoppningar på att kunna göra Panikmekaren Daniel sällskap på ett backpass men Sara o Nora har väl varit på kollisionskurs med varandra hela dagen så det fick bli att vara stödförälder här hemma istället.
Kanske skönt fysiskt att vila en dag till men vad säger att man får träna imorgon? Detta är nog den omställning jag har svårast för, att inte kunna planera sin träning. Den näst tuffaste utmaningen är det där med att hålla tider. Jag har väl alltid varit en sån som vill hålla schemat. Har man sagt att man skall ses kl 18 så kommer man inte 18:30. Nu är det skitsvårt med tajming. Nora bestämmer tydligen redan här hemma.
Igår kväll var det ju vinkväll med samling 18:30 och vi blev lite sena. Vi gick till stadens finaste uteserveringar som tyvärr ligger lite lite avsides och då straffas man direkt med lite besök.

Emil & Jonna


Jag & Agnes (som är supersingel enligt egen utsago)Hon är berest, 21 år, talför och har jobbat i norge, aystralien och åker på lördag till Korsika för att jobba ett tag.Jag & Nora satt häromdagen och kollade på Tour de france. Jag berättade hur viktigt det var med att dricka under loppet och jag tror hon fattade galoppen

Sara har nyligen rastat sin scott-hoj lite men kanske mest syresatt hjärnan. Hon o jag måste verkligen få röra på oss emellanåt.

Annars då? Jo efter att ha fått 4 ton jord pålastad på kärran bakom lundbergarn så noterade jag att det var punktering på kärran. Fick tippa av lasset och panikåka till Centrala Gummi och fick kanonservice. Nya däck på kärran och 35 min senare kunde jag åka därifrån. Medans de fixade det så fikade jag i solen :-)hett byte

Av en så kallad rödvinsslump så upptäckte jag nyss en ny intressant sak att lägga min tid och pengar på. Jag har ju en kort epriod av mitt liv pysslat lite med fridykning och DET HÄR tror jag skulle vara nåt för mig
Idag blev det vilodag men imorgon tänkte jag jogga fram och tillbaka till jobbet. Det blir nog bra vardagsmotion för att vänja kroppen vid löpning inför fjällmaran den 13e augusti. Fan det är ju snart. Hoppas att jag får till ett kuperat löppass till helgen.
Dessutom fick jag en förfrågan om jag kunde ställa upp imorgon. Det är 4-5 tjejer i blandade åldrar som skulle gå ut och dricka vin imorgon o de ville ha mitt sällskap. Jodåsåatt... Nu var det säkert för att jag skulle få underhålla Nora men vem vet. Nån av de andra kanske vill underhållas oxå.

tillbehör

Dessa bilder tillhör inlägget nedanför:
AU! Johnny Hoogerland ble kastet av sykkelen i høy fart og landet i et piggtrådgjerde. Nederlenderen fullførte etappen - men gråt på seierspallen søndag kveld. Foto: Reuters og AFP
Vill ni ser mer av Hoogerlands skinka så är en länk här: http://www.vg.no/sport/sykkel/tour-de-france/2011/artikkel.php?artid=10080501

cykelcross

Man får alltid höra att det är så mycket doping inom cykling. Det har man rätt i tyvärr. Jag tycker det är jättesynd att det är så men man kan inte säga att cyklister är klena. Fy fan vilka vurpor de gör och reser sig och cyklar vidare omplåstrade och med blodet rinnande. Såg ni krashen när den där bilen mejjade omkull Flectha & Hoogerland?
 

Båda cyklisterna cyklade vidare sen. Den första krashen som jag såg idag när de hade ca 10 mil kvar till målet då!!!...Vinokurov bröt tydligen lårbenet där och ändå uttryckte han inte mer smärta än vad han gjorde när lagkamraterna lyfte honom upp för slänten. Den där cyklisten som bröt skuldran hade tydligen satt sig på cykeln och prövat cykla en bit men upptäckt att det inte funka.
Hårt släkte de där. Cyklisterna


Jag har nu inlett arbetet mot Kumlacrossen 2011. Jag vet väl ungefär när den kommer att gå av stapeln men jag har varit lite orolig med det där bygget av det nya badhuset som ni säkert såg början av i höstas när tävlingen avgjordes. Nu ser man vilket jäkla stort badhus det kommer att bli


Där jag står och tar bilden körde man på förra årets tävling. Det är i slutet av all grusvägsåkning innan man kom in på campingområdet. När jag vände mig om och tog ett nytt foto var det så här vackert

Det kommer att vara ett mycket vackrare område denna höst än 2010.

Det verkar som att den omtyckta banan från fjolåret kan funka även i år. Det finns möjligheter till att ändra den men jag ställer mig själv frågan : Varför det? Några små justeringar gör jag kanske men de är minimala.

Dagens träning
Jag joggade hem från Kumla och det blev nästan raka spåret som ni kan se nedan. ca 21 km var det och det tog ca 1h 42 min. Jag hade bestämt mig att jogga i 55 min för att sen gå i 5 min och sen börja jogga igen. Det kan vara klokt på ett sånt här långpass som dessutom gick på hårt underlag. Jag joggade brevid asfalten där det gick men 95% blev på asfalten.Jag sprang för andra gången i mina höga stödlöparstrumpor och de måste funka skitbra för jag har inte så ont som jag hade förväntat mig i vaderna nu så här många timmar senare. Hade med mig 1,5 liter vatten i camelbacken och den satt inte optimalt men jag måste ju ändå vänja mig med den.
Nu är det mindre än en månad kvar till fjällmaran. Lite backträning på det här så blir det nog bra.
Tjing så länge

Vill kunna mer

Pannkaksbuffèn igår blev en succè!
Borde ha tagit en bild.
Blev ett träningspass igår. väldigt spontant innan vi skulle äta lunch. Nora hade nyss ätit och då är hon rätt mosig så jag slängde ner henne i vagnen och körde en testrunda på ca 40 min. Det var mitt första joggtest med vagnen (Sara har kört några ggr) o det gick riktigt bra. Dock kör jag hellre på bilvägarna än trottoarerna pga ränndalar och kanter.
Jag tycker att jag har testat ganska många saker här i livet som man skulle kunna klassa under epitetet SPORT. Jag har ju t.ex. alltid cyklat då jag sen barnsben haft det som transportmedel men ju äldre jag blev desto fortare ville jag cykla. Jag har alltid tränat på att bli en så bra (snabb) cyklist som möjligt men jag kan absolut inte hantera en hoj. Det är ett fåtal xc-cyklister som kan ställa sig på bakhjulet och studsa, bromsa upp cykeln på framhjulet och rulla o liknande saker. Därför imponerar filmer (åkare) som dessa mig ordentligt mycket. Denna film är snyggt gjord, bra musik och blänande teknik av åkaren.

Sen finns det ju massor av andra saker jag skulle vilja göra oxå. Parcour eller freerunning är något som ser så lätt ut. Tycker man kan sammanfatta det med ordet frihet. Sen så är det väl inte många gånger i livet (om ens någon) man är jagad och måste passera bänkar, soptunnor, murar osv. osv. på detta sätt men jag inbillar mig att det måste vara en skön känsla att hoppa , o ibland nästan flyga, så där. Parcour är något jag skulle vilja ge en chans nångång innan benskörheten sätter in. Kolla in denna film om du har tid. Den är väl i längsta laget men spola fram några minuter om du vill för den blir bättre o bättre.
Nu finns det folk här i stan som utövar detta men deras filmer höll inte samma klass. Men sök på parcour örebro om du vill se dom slå volter runt stortorget, på norr, järntorget mm.
Något som förmodligen kommer före freerunningträning för mig är nog boxningen. Vi bor ju väldigt nära ett träningsställe som har flera kampsporter under sitt tak så det vore ju tidseffektivt att börja där till hösten. Får se..
Annars så har Sara testat sin scott lite grann. Jag verkar ha lyckats flytta över allt så det funkade. Nu skall bara de nya sakerna hamna på Allebiken så blir den till salu.
Idag har vi inga planer men som vanligt finns det många idèer.

va de ser ut

Dagens höjdpunkt är pannkaksträffen vi har här i eftermiddag. Jobbarkompismats och hans familj kommer över för att träffa min familj. Vad vuxet det låter. Det var inte länge sen man hade par-dejter men nu träffas man alltså med sina familjer.  Eftersom mats träffar mig dagligen på jobbet tror jag dock han enbart kommer hit för att käka pannkakor :-)

Har haft några bra och effektiva dagar på jobbet nu. Vi får massor gjort och det beror kanske på att det är ganska kul att göra om en innergård så radikalt fast med enkla medel. Jag sitter mest i lundbergarn och fraktar ut jordmassor ut till en lastbil på engelbrektsgatan genom en trång port medans kollegan har grävt med en liten grävare.


Ingången till denna gård är ca 2,75 hög. Vår traktor är ca 2,70 hög. Bredden på gången/porten är ca 3 meter. våra maskiner ca 2,60-2,80


Igår kom Saras cykel hem. Det betydde naturligtvis att det skulle börja flyttas över saker. Inte nog med att det blev svårt då Scotten hade indragna vajrar. Jag/vi hade aldrig gjort nåt sånt här men peppar peppar så är vi nästan klara. Tog ca 3 h igår och med cykeldelar från vardagsrummet in till data/cykelrummet.

Här hade vi städat undan det mesta.
Jag fick ringa och rådfråga motionären
Johan Fintling, före detta elitcyklisten Oscar EKstam samt elitcyklisten Patrik Paulsson om olika saker men vi har nu löst allt tror jag.

Träningsmässigt så körde jag lite mtb med 40+gruppen i torsdags. Fick se nya härliga stigar, köra nya fina backar och jag mosade på så fort det gick uppför. Benen kändes riktigt bra. Jag vek av tidigare då jag visste att Sara behövde hjälp här hemma (mer än vad jag anade) men för att köra slut på mig lite extra så körde jag 15/15 sekunders hem. Det var länge sen och jag tror jag återupptäckte hur sköna dom är. Brände finfint i benen när jag nådde Mellringe.

Igår blev det kvalitètsvila. Vi var bortbjudna till Malin & Peter på fika och då hon läser min blogg så bjöds det naturligtvis på en liten glassbuffè till kaffet. Love it!

Nu skall jag bjuda familjen på frukost.

spenderarbyxor

blir ingen blogg idag. Bara så ni vet. Orkar inte. Nora skriker. Ingen träning. Dammsugit. Sara har köpt en ny cykel. Jobbat över. Klockan är mycket. Upp kl 5.

Ni fattar.
Träffade en tant idag som satt ute och läste en tidning. I gräset kröp hennes landsköldpadda. Hon hade haft den i 48 år !! "när jag dör så får min son ta över den " sa tanten. Häftigt va?!

mera gnäll

Borde lägga mig. Är bara lite trött jämnfört med stackars Sara. Hon har det tufft på nätterna och tufft på dagarna. Idag så träffades vi på stan för hon skulle provköra en ny cykel. Sen bjöd hon på mat på Hälls och sen gick vi hem. Jag hade väl först tänkt att jogga till jobbarkompisMats och sen köra en sväng med honom och sen hem men Sara var för trött och behövde mitt stöd så jag fick ställa in med kort varsel. Jag gillar inte när andra gör så mot mig och nu är jag en sån person själv. Hoppas och tror dock att han förstår för han är ju småbarnsförälder själv.
Det blev en ensam, kortare tur på ca 12 km. Lånade Saras garmin. Höll en hyffsat jämn fart och puls. Dock vann jag ingen modetävling för jag testade mina löparshorts ihop med mina löpstrumpor la stödstrumpemodell. De var sköna iaf :-)


Nu sitter jag och dricker ikapp vätskeförlusten. Med saft !

törs väl inte planera träningen framöver. Inte åt mig själv iaf.

Imorgon skall jag o kollegan äta lunch på stadsträdgården. Kom o gör oss sällskap om du vill. 13:00

multitasking

Jäkla tur jag inte bloggade igår kväll för läget med hälsan är så mycket annorlunda idag 24 h senare.
Läs vidare för racerapport, hårdrock och lite naket

Igår körde jag alltså det första långloppet på länge, finnmarksturen borträknad. Jag har ju saknat det nu i år när man sett/läst/hört så många klubbkompisar som körde Billingeracet och Lida.

Racerapport
78 km med ca 60% stig stod på dagordningen. Jag stod i startled 2 och positionerade mig bra hela tiden tyckte jag. När första stigen kom så hade jag väl ingen stigexpert framför mig direkt men det var nog bra för då fick jag lite återhämtning. Jag går ju alltid ut lite hårt :-) Sen när det blev grusvägar igen så ville jag ju gasa igen men faktiskt (ja detta är stort) så kände jag att det var att ta sig vatten över huvudet så jag släppte kontakten med framförvarande cyklist och körde lungt ett tag. Några minuter senare kände jag att jag kunde öka lite igen och dessutom hade jag nästan, nästan kontakt med klubbkompisen Jonas. Han gjorde några smarta omkörningar innan det blev stig igen så det tog ett tag innan jag kom in på hans hjul. Där tänkte jag att det var frid o fröjd och ligga för det skulle ju vara så mkt stig på Ränneslättsturen och det gynnar ju oftast mig. Nu var det mkt stig men de var så fina och snabba, jag vill ju ha mer stök o bök, så jag hade för hög puls för länge och efter ca 35-38 km fick jag helt enkelt släppa denna fina kvartett som låg framför mig. Kändes lite drygt att det då var mer än hälften kvar.
Jag höll väl hyffsad fart själv ett tag men ju fler kilometer som avverkades så gjorde det ondare och ondare i benen. Ja detta fenomen har inträffat mer o mer ju äldre (sämre?) jag blir. När det kom ikapp cyklister så var jag snäll att bara släppa förbi dom utan att försöka hänga på. Eller nej förresten. Min gamle konkurrent Per K stressade jag lite men självklart var det utan resultat men det visste väl inte han för tillfället :-)
De sista 15 km gjorde det ont i varje tramptag.
Med 5 km kvar slängde jag en blick över axeln och fick se en Falu CK-dräkt genom skogen. Min första tanke var att "nej nu kommer jag att få tjejpisk av
Lisa Ström" Nu har jag ju fått tjejpisk förut men om det var just hon som gjorde det skulle jag inte bara få höra det verbalt utan jag skulle nog bli uthängd på nätet oxå. Detta fick mig att ta i så pass mycket att denna Falu-åkare (som inte var Lisa) höll sig bakom mig ända in i mål.
Jag haltade runt i målfållan, till cykeltvätten och duschen. Hela mitt vänstra ben var stelt på likande sätt som om min vad hade tok-kramp.

Under loppet fick jag ett grattis tilldelat och jag delade oxå ut ett. Fick ett av Pumpen och jag gissar att det gällde att jag blivit pappa. Eller säger han så när han kör om??
Jag fick även chansen att säga grattis till Benny A i en uppförsbacke. Han vann EM-guld i cx i pojkar 55-klassen för nån vecka sen.
Jag hade hoppats/chansat ganska vilt på en tid runt 3 h innan jag startade men jag får väl anse mig vara nöjd med 3:09. Jag var verkligen inte tränad för den intensiteten så länge. Det var ungefär 48 km för långt igår :-)
Lite race-siffror
Varaktighet
3:09'55.7
Högsta puls
175 bpm
Snittpuls
160 bpm
Minimipuls
71 bpm
EPOC-max
427.3 ml/kg
Träningseffekt
5,0 - Tar ut sig
Kalorier
2857 kcal

Igår kväll var jag fysiskt knäckt men idag känns det så pass bra att tankarna på träning fanns när jag cyklade hem från jobbet men som tur var det annat inplanerat.

Igår kväll imponerade SVT genom att sända Big 4-konserten. Satt med en kall 2,8a i en handen och som den goda far jag är vilade Nora på min andra. Hon var tyst när Slayer spelade men skrek när det närmade sig Metallica. Är det min dotter verkligen med den dåliga musiksmaken??

Här är det matning av barn medans Sara läser senaste numret av Runners World.

Presenter av olika slag
Jag överraskningsköpte just nämda Runners till Sara idag men vi fick båda en så mycket finare present av en mycket snäll person idag. Vi fick varsitt presentkort på SPA-huset :-) Vi uppskattade det väldigt mycket och vi har självklart suttit och kollat igenom allt de har att erbjuda där, o det är ganska mycket. Ska man ta något beprövat som t.ex Floating eller massage? Det finns ju oxå saker som bodyscrub, manikyr eller spraytanning.

Eller ska jag kanske pröva något helt nytt som ögonfransförläning, cellulitbehandling eller vackra ögon?

Vi cyklister har ofta en massa bortförklaringar till vår prestation eller oftast till vår icke prestation. Igår fick jag dock höra en ny. En cyklist hade brutit för han hade haft sånna problem med bilen dagen innan. Jo det är sant. Själv presterade jag så dåligt igår för vår microvågsugn är jättesmutsig.

Sara tränar, jag blir bara tjock

Ja men shit vilken häftig avslutning på första etappen på Touren! Känns lite synd att sitta inne en sån här fin dag men Sara skulle ju ut och träna och än så länge funkar det inte att sätta Nora framför tv:n o slå på en DVD som en perfekt förälder skulle göra.
Appropå just det: föräldraskap. Vi tog en fika på stan idag och vädret idag har efter kl 11 idag varit varmt, kvavt sommarväder så nästan som vanligt hade vi inget mer än bara blöja på Nora. När hon inte ligger i vagnen med filt på sig är hon i vår famn och vi känner hela tiden om hon är svettig eller om hon blir kall. Nora protesterar självklart om något av det inträffar oxå. När Sara kommer ut från en skötrum/toalett på fiket möter hon en främmande man som oxå har ett litet barn på armen säger han spontant och med allvarlig min " Va, har du inga kläder på barnet? Hur ska hon kunna hålla värmen?" Sara tog det nästan som ett påhopp. När det är så här varmt som det är nu så kan vi inte ha mer kläder på hennne innan hon börjar svettas.

Nåja. Sara pratar mest om hur hon vill göra med cyklandet i framtiden. Inte egentligen cyklandet utan mer komponenter och vilken cykel o hit o dit.. Och inte lär det väl minska i och med att hon nyss har varit ute och trampat sig lycklig i nästan en timme.
Jag satt inne och åt lösgodis under tiden. Om jag inte äter frukost imorgon och inte äter mer än sallad efter långloppet imorgon så känner jag mig nog fit igen :-)

Nu skall jag packa lite saker inför den tidiga resan imorgon bitti mot Eksjö.

Bjussar på ett häftigt trolleritrick. Jag älskar att fascineras över sånt härsitte inne och leka med lego

Blir ett panikinlägg. Vi ska upp på stan. Familjen o jag. Skriver mer i eftermiddag men jag kände mig tvingad att lägga ut det här. Finns en risk att detta är jag om 10-15 år:

Sommar bilder

Igår kväll tog sig Sara en längre tur på sin mtb. Hon gillade det men på sistonde (typ sista dagarna) har hon ogillat sin mtb-cykel. Nu funderar hon på att köpa en ny ram. Hon vet inga mått eller direkt vad som är fel men hon sitter inte bra just nu säger hon. Nåja. Hennes pengar, hennes bekymmer. Vi ska iaf gå förbi stadens cykelhandlare idag och se om de har en ram i ministorlek. Jag har suttit nu på morgonen och skrivit ner en del mått på hennes Allebike så man har nåt att jämnföra med.
Annars så tänkte jag bjuda på lite semesterbilder:
Jag och Nora vid jättekaninen på stortorget. Open Art för er som inte vet vad jättekaninen är. Hela centrum har olika tillfälliga installationer.
I onsdags sågs jag och två barndomskamrater. Fika i trädgården är något som jag uppskattar så igår gjorde vi det i Frövi oxå
Fika i trädgården. Det som skillde denna fika ifrån den dagen innan var att jag fick ett stort stort leende över läpparna. Jo för jag fick åka hoj. Nej jag fick köra hoj! en kawwa på ca 1500 kubik
OJ det var lätt att köra för fort på den!
Idag får vi se vad det blir för träning för på eftermiddagen skall vi vara i Pershyttan då det är invigning av Digerbergets Dirt & Downhill och de 18 mil cykelleder som de tagit fram där. Har vi lite tur kan Sara och jag ta varsin mtb-tur där.