rejält löppass + stafettvasan

Har väl som så vanligt nu för tiden inte riktigt tid för bloggande men...
Varit själv med barnen hela helgen.Gått riktigt bra och man gör ca 4 promenader med barnvagn/ dag. Kommer väl att gå sjukt långt under min period med pappaledighet.
Annars? Jo man sprang ju i torsdags. Shit vad nöjd jag var efter det passet. Totalt ca 12 km men jag körde varannan km fort och varannan km okej-fort/snabbdistans. Ville inte stirra på klockan och vara låst vid nån särskild hastighet men jag tänkte under sega uppvärmningen att det långsamma tempot kunde få vara runt 4:55-fart och att mina snabba km kunde få gå runt 4:30-4:35 fart. Ni gick den långsammaste snabba kilometern på 4:35 och totalt sett över hela passet så landade snittet på 4:41min/ km vilket kändes fint. Det kändes även fint i benen 2 dagar efteråt :-)
 
Det närmar sig stafettvasan med jobbet och jag läste nyss i mailen att jag får starta i sälen och köra den första sträckan. För ett annat lag inom koncernen startar även VD:n. Hur gör man då taktiskt sett? Låter han vinna över mig eller visar man hur jäkla urstark man är?
Ikväll när Sara kommit hem och när jag hade nattat Nora så åkte jag till Ånnaboda och körde 3 lugna varv à 3 km. Jag har kortat ner tejpen lite i framkant men har fortfarande bra bett i skidorna. Imorgon skall jag dessutom smälte på ett lager parafin på dom som sen kontrolleras en sista gång på onsdag kväll.
Laddad som tusan för det här äventyret :-)
 

trail igen

mildare väder idag och ett lätt snöfall. Men ändå ville jag ut i skogen. Mitt diffusa onda i skenbenet verkar vara borta men lagom tills det så har jag fått nåt molande smärta i ryggen. Går bra nu 2016
 
Startade i Ånnaboda idag oxå och tänkte prova en av mina favoritsvängar som passerar Göljdestigen och skinnasågarfallet.
Men allt började utför...
Sen kom jag till en väldigt speciell plats...
 
Märkte ganska snart att denna runda var bra mycket kortare än i somras...Kan det ha med vintertid att göra?? :-)
 
Blev en spontanfilmning till.
 
Har nu en skön känsla i kroppen vilket inte bara beror på att jag har sprungit i helgen. Nä Latorps lilla spa finns ju här hemma oxå. Först har jag suttit en stund i bastun här hemma sen har jag legat i jacuzzin en stund. Fy fasiken vad lyxigt man kan ha det på en söndag kväll.
 

snöig trail

Idag var en sån där dag jag helt enkelt var tvungen att komma ut. Får krupp av att vara inne en heldag trots att det kanske finns saker att göra.
Kl 2 så blev det äntligen en tripp till Ånnaboda och i ett snöande lansdskap kanske skidåkning hade varit det naturliga men jag var SÅ inriktad på trail idag. Körde en variant av tävlingen kilsbergen trailrun 14 km. Ville inte riskera att springa sönder skidspår runt Ånnabodasjön så därför tog jag en omväg runt campingen, mot övningsfältet sen vänster på Bäverslingan så jag anslöt på Bergslagsleden bakom Ånnabodasjön.
 
 
Jaa.behöver jag ens skriva nåt? Säger ju det mesta i filmerna :-)
 
Vakra Falkasjön i vinterskrud
 
 
Lite senare kom den riktigt stökiga men fina sträckan längs Björktjärn
 
Det låg gammal snö men oxå ett nytt lager från det pågående snöfallet men det var oväntat fluffig snö som aldrig blev särskilt svårsprungen.
Trodde inte det skulle finnas en enda käft ute i skogen på denna slinga men mötte 7 pers och 2 hundar.
 
 
Nu blev det ju inte exakt samma sträcka som tävlingen Kilsbergen trailrun går på men ganska likt. Jag hade ca 1h30 min idag vilket hade gett mig en placering runt 100 på fjolårets tävling av de ca 155 som kom i mål. Inte illa :-)
Mest glad är jag dock att kroppen och mitt tidigare krånglande skenben inte gjorde sig det minsta påmind.
Därför vacklar jag lite om det ska bli ännu mer trail imorgon eller om det blir skidåkning. Hmmm
 

tajp HF

Oj en vilodag känns det som. Hela familjen är i olika stadier av SJUK. Sara verkar fått känna på en riktig mancold. 
Själv har jag druckit lite actimel och berroca i veckan men ikväll kör jag extra safe och tar mig lite single malt. Jo jag brukar ju aldrig blir sjuk men nu har jag kommit in i hyffsad träningslunk och vill därför fortsätta vara frisk.Slänger ju dessutom in vilodag idag för att förhoppningsvis få till ett lite längre pass imorgon.
 
Jag var väl aldrig bra på att slänga in bilder här på bloggen men det har blivit ännu sämre. En anledning till det är kanske att jag använder mig av instagram mer o mer. Följ mig gärna där. cyclepro3 heter jag.
 
läser ju lite mer löp-trail-sidor nuförtiden. Hittade bra info om kommande (jäkligt intressanta) salomonprylar på        trailupptechloparen.se igår. Där nämns det att sense ultra SG har haft problem med sitt övre tygmaterial...NO SHIT!!!
Provade mina nytejpade skidor igår och fasen vilken skillnad det blev nu. Satte tejp på den sträcka som jag tidigare har haft burkvalla på och rackarns vad (enligt min mening) kan köra bra diagonalåkning nu. Glidet var svårt att säga nåt om då det fallit nysnö under dagen. Ingen som åkte på konstsnöspåret igår hade bra glid och jag tror faktiskt att jag hade bäst av dem som var där. MEN jag märkte ändå att tejpen bromsade mina skidor mer än tidigare så inför stafettvasan så blir det att korta ner tejplängden lite lite.
 
Veckan har sett ut följande:
Mån: löpning med tryck, ca 8km
Tis:  vila
Ons: Thaiboxning 1h
tors: skidåkning halvlugnt 15 km
fre vila
Planer/förhoppningar i helgen
lör. Längre trailpass
sön: skidor

inlägg nr 2140

I börja av februari 2007 så började jag blogga på denna adress. Då jag slängde en tillbakablick här så hade jag visst varit på Aktivitus i Göteborg och gjort ett fystest. Sedan det datumet så har det blivit 2139 st inlägg här på bloggen och nästa år är det alltså 10 års jubileum. Inte illa. Har haft funderingarna på att skriva ut hela skiten för att få en 10 år dagbok. Det lär ju inte ligga kvar digitalt hur länge som helst.
när jag skrollar igenom historien lite så hittar man bland annat bilder som denna 
 
Nåja
Nu blir det inte mycket cyklande och tyvärr inte mycket springande heller men två pass skidor denna vecka iaf. Kanske ett tredje ikväll, vi får se
I fredags kväll så blev det intervallpass stakning.
Igår kväll så blev det oxå lite halvhårt men då försökte jag diagonala mer.
 
 

lite mer thai

Oj vilken slags Runners high jag har nu fast efter pass nr 2 av thaiboxning. Ja testade ju det förra veckan och denna vecka rivstartade med ännu ett pass. Fan vad jag har saknat kampsporten och BRA gick det oxå. Kan ju avslöja att högersläggan funkar bra än.
 
Härligt mör i axlarna och nu skall jag jobba lite vid datorn. Får väl lägga tangentbordet i knät :-)

Jonas Buud

Ja hela 25 km har det hamnat i träningsdagboken denna vecka. Plus ett pass på 60 min thaiboxning. Utav de där 25 km är 11,5 km skidåkning så det blir då cirka 14 km kvar som faktiskt avverkats på 3 st löppass. Jo man är ju en riktig ultralöpare :-)
Efter dessa 3 pass så har jag stretchat ordentligt och jag påstår INTE att benet blir sämre iaf i den främre skenbensmuskeln
 
Dagens pass vid kl 9 imorse var som vanligt skön balsam för själen. Tog bilen till Mattsabacken och sprang sen en runda på ca 6 km. 3 km var uppför i början som synes på denna bild.
 
Varken samma fart eller längd som Jonas Buuds senaste runda. Alltså oavsett vart och hur han sprang så gjorde väl knappast han en 6kms runda??
Natten mellan fredag och lördag sprang han ett lopp på 100km på Nya Zeeland. Han inte bara deltog utan han vann även hela skiten. 
Jag kollade nyss igenom filmen från fjolåret och blev träningsinspirerad
 
 
Imorgon blir det Thaiboxning igen. Hoppas jag orkar lite bättre än sist :-)
 

minneslucka från förr

Hej på er kära läsare. 
Jag lever men jag mår inte riktigt bra.
Varför?
Jo min skit-kropp håller inte för att springa.
Idag var det en vecka sedan jag sprang. Senaste 2 veckorna har det blivit lika många pass. Har ju haft skidåkningen som ett komplement men så fort det blir mildare väder än nollan så tappar jag sugen på skidor.
Igår och idag har jag dock fått till två rätt bra skidpass i Ånnaboda så imorgon kan man vila med gott samvete.
 
Idag i byggkojan så satt jag brevid en kille som gick samtidigt som mig på gymnasiet fast i en annan årskull. Jag minns honom inte men han nämnde för nån vecka sen att han kände igen mig.
Idag sa han -" du..När du gick på Kvinnersta så köre du en del boxning va?"
"-Ja", svarade jag. "Jag körde en hel del då."
Han fortsatte "- Jo för fritidsledaren på skolan skulle dra igång boxningsträning i gymnastiksalen och du var med en gång. Fan vad stryk du gav oss. "
Hahaha
Jag trodde inte mina öron för detta har jag verkligen inge minne av. Han sa att de inte hade en chans mot mig. Smickrande ord.
Appropå kampsport. Varje gång mina träningsrutiner blir rubbade så tänker jag på kampsportstiden och jag saknar den träningen. Nu är det inte lika lätt längre då man bor utanför stan men det lutar åt att jag faktiskt ska testa lite kampsport senare i veckan.