Mer blogghat


Har du ett sånt här liggandes så vore jag glad om jag fick köpa det. Mitt var lite skevt. Måste ju ha ett rakt om jag skall veta om bakväxeln är rakt. Har frågat cykelhandlaren, Calle Friberg, Wetterhall samt importören. Har störst förhoppning på Alexander den store.

Tack patrik, Sara, Annika. Öijer...Lustigt att vara flerbarnsfar och storbög. Dalabög.

Undra om blogghatare är en modernare variant av de sura gubbar o gummor som skickar in arga brev på tidigare publicerade insändare. De läser något, blir uppretade, sätter sig i skymundan och skriver ned under stor koncentration för att dissa varje punkt i den artikel som retade deras sinne något fruktansvärt. Stolt postar de sitt verk och ser hur reaktionen blir. De myser lite med cognackupan vilandes på sitt späcklager.

Vet en del cykelhemsidor/bloggar som ger en ganska tråkig bild av deras vardag. Cykelfakta om kilometer, watt, pulser och träningstid. Kul läsning ibland men blir i längden ganska enformig utan att personen är det.
En del ger oxå en schysst bild mot sina sponsorer och sköter sig på hemsidan för det blir ju deras fönster utåt mot just dem.
Själv behöver jag inte sköta mig. Jag skriver direkt här på min digitala dagbok för min egen skull och drar mig inte för att skriva det andra bara tänker. Eller kanske vad man säger i bilen med sina träningspolare.
Jag skriver dessutom med glimten i ögat och försöker att delge humor i textform. En del normalstörda fattar det, de jättestörda gör det inte. Tydligen.

Hur uppfattades det där sista egentligen i "racerapport + ett practical joke"-inlägget? Försökte förmedla lite tankar
 men det gick väl så där.
Det som stör mig allra mest är inte bara de kommentarer som hamnar här utan att alla tror man jagade en så bra tid som möjligt. Verkar som alla vill att man ska prestera jämt bara för att man gjort det de senaste fem åren på varje race. När jag på mitt sätt försöker ge bilden av finnmarken som jag körde den så uppfattas det som massa ursäkter för en tid som jag skäms för. Sen säger jag att många skulle vara nöjda med 4:42 på FMT och jag tror det stämmer.
Jag skiter i det mesta angående angående FMT förutom att jag pajade något där bak. Som man säger...

Ingen träning idag. Fixade stans på Rocket Ron och hjälpte Sara att göra samma på hennes däck. Hon shoppade hos cykelhandlaren men behövde inte betala något. Diskriminering!


nya digitala möten


Dessa två fjortisar åkte jag med till Ludvika igår. Han den långa körde verkligen Finnmarken i de där shortsen. Borde man inte få böter för de? Jag fick ju till och med böter för jag sprutade vatten på en cyklist. Snyggast på bilden är de vita/guld-handtag som sticker upp från min hoj. Näst snyggast är den där LOOK-hojen.

Förra våren fyllde Sudden 30 år men det var först idag han fick sin present. Det där 270 kg tunga planet tog han från örebro Airport via Kumla, Svennevad, Hjortkvarn och tillbaka på knappt 50 minuter. Han sa att det var skithäftigt och jag tror han, trots att han är politiker :-)

Dagens träning
Lite trött efter gårdagens alla bravader så blev det en lämplig gymdag där jag sprang på en bloggerska. www.healthandliving.blogg.se Lite kul då det var första gången det skett åt det hållet. Oftast så har jag redan känt personen och sen börjat läsa deras bloggar, inte tvärtom. Vi slängde några ord och jag presenterade mig som cykelola. Nu när jag tänker efter så gör jag det till personer ibland som man inte riktigt känner så bra.

Eftersom benen var trötta efter lerracet igår så körde jag ganska lätt på benböj, baksida lår o vader. Lite tyngre blev det på mage, axlar, bröst och ryggslut (svanken). Skönt att man har så nära till gymet
Sara, som nu sitter klistrad vid tv och det norska programmet Unga mödrar ?!?, behöver rastas så jag får se om jag tar mig en joggingtur ikväll så kan hon cykla med mig.


Har rengjort hojen nu och kikat lite på bakväxeln. Någonting är böjt för själva "armen" ligger inte lodrätt under fästet i växelörat. Om det är örat så hoppas jag verkligen att cykelhandlaren har ett hemma. Det vore desutom det billigaste alternativet då en  sram XO växel går lös på ca 2000 kr.
Shoppade dock ett Rocket Ron för bra pris igår så nu sitter det på och det ser grymt bra ut.

Nåja. Imorgon blir det att åka till Forsbergs direkt för att felsöka ordentligt.

Haj haj


Racerapport + practical joke

Igår kväll när vi varit ute och ätit och druckit gott och var på väg hem mötte vi grannen. Han stod i kön till sitt favoritställe Strömpis. Vi morsade glatt och gick sen vidare hem. När vi passerade hans fönster här brevid mitt så stod det öppet på vid gaveln. Då fick jag en idè. Jag gick in till mig, hämtade ett paket med sånna där klassiska dragsnören som man kan fästa i dörrar så smäller de när någon öppnar dörren. Jag satte ett innanför hans ytterdörr och ett på toaletten.
Tyckte jag hörde massa liv där inne inatt. Hoppas han drog hem något ragg :-)

Racerapport Finnmarksturen
Jag sa till mig själv och andra att jag inte skulle tävla runt i år. Har ingen sammanlagd cupställning att köra för och har ingen långloppsform heller. Mina bakre bromsklossar låg dessutom emot lite granna mot skivan men det var ju mest psykologiskt.
Startskottet går och allt de där är helt glömt. Jag jagar placeringar, vill hänga med så långt upp som möjligt, drar mig naturligtvis röd. Vid ca 9 km in på tävlingen tycker jag att alla andra runt omkring mig har mkt bättre rull än mig så jag stannar snabbt och kollar om bromsen har blivit värre. Det hade den inte. Fan! det var alltså min form som var så pass dålig förhållande till vart i fältet jag befann mig.
Jag börjar där nånstans släppa om folk för att försöka börja njuta av Finnmarken lite mer som en motionär, dvs kolla på utsikten.
Vid 20-22 km börjar jag väl känna mig pigg igen och blir motiverad av att börja köra om folk för jag gasar friskt och har inga problem att följa med folk i deras tempo i skogen. Hjärnan börjar tänka tävling igen.

Strax innan kontrollen Sunnansjö ser jag den grupp som polaren Patrik Paulsson från CKC4 kör i. Jag noterade ju tidigt i loppet hur han seglade iväg i nån av de första grupperna så lite förvånad blev jag. Jag kommer ikapp dem på asfalten och noterar hur det mest är Patrik som drar denna grupp på ca 6-7 man. Tänker att jag kan assistera lite så min lilla kropp går upp och tar vind ett tag.
På ett stigparti passerar vi kändisbloggaren Henrik Öijer som står och mekar. Var det slumpen att det var just vid det söta skogsrået??
Vi får väl igång ett hyffsat samarbete i gruppen på vägarna efter att jag skrikit lite men det var en del ovana cyklister för när en del skulle gå upp och dra så lägger de i en extra växel och gasar som fan.

En bit innan ljungåsen sätter jag kedjan innanför kassetten och böjer min bakväxel (kanske även växelörat har ej kollat än) och släpper då återigen tävlingstankarna och Patrik.

När jag står där och fixar lite med växelvajern kommer Öijer förbi och strax efter det så gör vi sällskap i några mil. Vi snackade cyklister, skröt om olika lopp vi kört, cykelcross och någon mer bitter människa fanns nog inte i dalaskogarna igår. Han sa ofta ordet BÖG. Verkar som han gillar ordet för det kom nästan i varje mening.

Vid sista stationen Kåsen stannade vi och lyxfikade. Vi åt bullar, dracka kaffe, åt mera bullar "det har vi ju betalat för" sa vi.

Fick en känsla i går efter tävlingen när alla kommer och frågar hur det gick och vilken tid man körde på osv. Jag har ju inte pressat mig för att få en bra tid i år. Jag ville bara genomföra min tradition. Jag stannade ju vid Ljungåsen, Grängesberg och Kåsen och åt bullar. Hade lite haveri, kunde inte köra på alla växlar, åkt och socialpratat mm. och körde ändå på 4:42h vilket är en tid som för många andra hade varit ett personbästa. Jag tävlade inte medans en del körde skiten ur sig. Så genom att stå och berätta min tid och min prestation känns det som jag nedvärderar deras (förutsatt att de var efter mig vill säga). Detta vill jag ju självklart inte så jag blev mer och mer tillbakahållsam med min historia.
Jag tänker för mkt ibland :-)

Nu skall vi äta frukost här sen ska Polaren Sudden få flyga flygplan men det vet han inget om än så länge :-)

11 mil lera

AVKLARAT! Den gamla traditionen Finnmarksturen har nu körts på en av de sämre tiderna jag haft de senaste fem åren men så har jag oxå stannat och fikat och tittat på utsikten under loppet.
4:42h blev tiden under tungrullade förhållanden.

Mycker längre rapport får ni imorgon för nu har jag sudden på besök från Norrköping och snart kommer kusin Linnea hit. Sara och vi andra ska ut och äta och dricka gott ikväll.

Hörs imorgon

Jävla ungdomar + en fräckis

Imorgon är det dax för den återkommande traditionen (det är väl det som är traditioner??) att köra Finnmarksturen. 11,2 tråkiga mil med preparerade stigar och för mkt grusväg men ändå så står jag där år efter år. Förra året var dock ett avbrott i min långa svit då jag hoppade runt på kryckor pga en krash 2 dagar innan. Imorgon blir det min 14e eller 15e gång jag kör FMT och jag ser fram emot de förändringar på banan som jag hört ryktas om.

Idag har jag jobbat hela dagen vid Örebro universitet och det har varit en händelserik dag. Först fick jag reda på att min sprut-tjej i dammen ändrat färg över natten. Tror att det var vattenlösligt som tur var.
 
Här ligger hon ner och hur vattnet kan vara kvar så där på sidan fattar jag inte... :-)

Sen kom syrran och berättade att hon krashat en ruta när hon gick och trimmade gräs. Rutan var lite av det större slaget..


jäkla ungdomar så de håller på. Vad är det för fel på nylonlina och en bit harts??

Idag så handlade jag två nya klingor till hojen så imorgon blir det ett långt och hårt test om grejerna funkar ihop. Robban som skulle genomföra sin 30-års present imorgon genom att försöka trampa de 11 milen men "oturen" haft gett han en början till halsinfektion så där dagen innan. Otur.
3 skåningar tittade spontant förbi på fika idag oxå när de var på väg mot Ludvika. Eller Maria är ju inte skåning men hon bor ju ihop med en så hon stämplas som det ändå. Hon, Patrik & tim var det iaf som kolhydratsladdade med biskvier och wienerbröd här innan jag började meka.


En fräckis
Den lilla flickan åker bil ihop med sin mamma då helt plötsligt en dildo kommer flygande emot framrutan och studsar iväg. - Vad var det?  frågar hon nyfiket. - öh... det var en insekt säger mamman snabbt. Då svarar flickan:
-Oj vilken stor kuk den hade.

Imorn ska jag ha kul en bit längre ned i fältet med alla motionärer. Ja som Patrik :-)

Tungt vatten

Idag har jag dopat mig med färgämnen, socker och en del andra tillsatser. Har ni kollat in ingredienserna på statoils bullar? Man blir inte lika sugen då. Anledningen till mitt begär efter godis kan ha med att göra att jag vaknade 04:40 och gick upp då oxå. Varför somna om i 20 minuter för att vakna upp tröttare?


Melodifestivalen kommer till Örebro!!!!!!!!!!!!!!!! VA! Jippie. Hård rock i alla ära men i vinter skall riktig kvalitèmusik upplevas live :-)

Dagens träning
För att spara tid i mitt lite uppstressade liv så åkte jag direkt till klubbstugan för inneträning på testcykeln. Då jag kännt mig sliten sedan den dubbla tävlingshelgen så visste jag att högintensiva intervaller inte skulle gå så bra idag. Jag bestämde mig istället  för att bättra på min benstyrka och köra styrkeintervaller. 5 minuter långa. 60 i kadens och eftersom givaren som mäter själva kadensen strular så varierade watten från 300 w till 477w.
Eftersom fartvinden är utebliven där inne så flöder verkligen svetten. Efter avslutat pass så blir det att torka golvet under hojen och att duscha ganska svalt så man inte fortsätter att svettas för mkt.
När jag gick ut ur omklädningsrummet så startade larmet i klubbstugan! Jävlar vad det låter. Några orienterare som strykt runt i stugan undertiden jag tränade hade lämnat huset och låst/larmat dörren. Tack för den passningen.

Efter lite ringande (inte bara i öronen) löste det sig bra. Eftersvettningarna flödade ordentligt när jag började trampa hemåt bara för att dumpa väskan och byta den slitna vinterhojen mot den heta tävlingshojen. Jag skulle möta upp Panikmekarn Daniel som hade strul med sin hoj och jag ville ju testa om den nya kedjan och kassetten lirade med de gamla klingorna fram. DET GJORDE DE INTE! Blir att gynna cykelhandlarn imorgon så man kommer runt Finnmarken på lördag.

Nu har både family Guy och moccakaffe avnjutits. Undra om jag ska njuta någe mer ikväll?

mitt liv i bilder 090826


Ett gäng amatörer och ett semi-proffs som hellre kör ute i sptängstenen än på asfalten. Vill ni se ansiktena på gänget så klicka på nästa bild.


Lite fakta från det nyss avverkade lagtempopasset:

Den första intervallen i motvind mot Frösvidal innan jag åkte av: 9:39 min, 6,5 km 40,4 km/h i snitt, 158 i snittpuls.

Den andra intervallen i sned medvind på gamla Karlskogavägen innan jag åkte: 6:50 min, 5,48 km, 48,1 km/h i snitt, 165 i snittpuls.
Totala passet idag var 1:30h och 52 km långt.
Nu ska jag byta drivpaket på tävlingshojen inför helgen och hoppas att det räcker med kedja och kassett.
Vill bjuda er på ett litet klipp som gick på tv igår. Ursäkta fel texning men det är kul ändå

/>
Vi hörs

solskensåkare


Så här såg det ut förra veckan.

Nu har vi äntligen avslutat det där jobbet och det blev rätt bra.


Idag tog jag racern mot Garphyttan. Det som saknades förutom sällskap var även motivation. Jag hade ingen lust att köra ute idag. Tankarna fanns på både löpning och gym men ska jag ha en rimlig chans att kamma hem svenska cross country-cupen i H30 så måste jag ju faktiskt träna cykel.
Backintervaller i sanatoriebacken blev det men i intervall nummer fem började det regna och jag kände absolut inte för att sitta upp och ner i backen när det regnar så då fick det vara nog.
Intv. 1 2:26  puls 167
intv. 2 2:44 puls 159
intv. 3 2:43 puls 161
intv. 4 2:47 puls 159
intv. 5 2:45 puls 160

Noterbart var den låga pulsen men jag körde lite mer på styrka oxå. Sen syns det så uppenbart att jag sprängde mig på första intervallen.
Imorgon blir det återigen TTT om inte kvällen regnar bort.

Måndag = tungdag

Jo så var veckan igång igen men mina tankar slits mellan gårdagen och den kommande cykelcrosstävlingen.

Jag och jobbarkompismats joggade ca 40 minuter efter jobbet idag men det var ungefär så tungt som jag igår efter landsvägstävlingen kunde ha anat att det skulle bli.

På lilla
saras blogg kommenterar den ena snuskgubben efter den andra men jag vet att ni snygga tjejer läser här men inte vill stöta er med Sara så ni kommenterar inte här utan jag tackar er alla för de trevliga MMS-bilder ni skickar istället.

Finns inte mkt att säga förutom att det ska mailas en del nu med anknytning till cykel. För klubben, för cx-tävlingen, för Gotlandbikebattle och sen skall jag byta ett däck på Robbans gamla hoj som han skall ha på Finnmarksturen. Flaskstället från ELITE är mitt och de ska han få låna. det syns nästan ;-) att det inte är orginal. Sitter dessutom ett lånat Racing Ralph fram och snart ett Michelin xcr dry bak.

Skulle du se en skittrött man på drygt 30 år som kasar omkring på denna hoj på lördag så muntra upp honom. han kommer att behöva det. Han kommer dessutom att befinna sig låååångt bak i startfältet.

hej vad det går undan

Sitter här med tunga ben och glor lite på formul 1 och brevid mig ligger en het Sara. Jo hon är sjuk. Igen.

Idag valde jag ett oviktigt landsvägsrace istället för en möjlig medalj i svealandsmästerskapen i mtb men jag säga att mitt val gav mig mer nog både mer erfarenhet och träning  än mtb. Jonas V, Andreas w, Niclas N och jag representerade Almby IK.
I bilen skrockades det en del om hur vi skulle köra och kanske det viktigaste var att ingen fick gå imål med pigga ben. Även om ingen skulle få framskjutna placeringar så skulle det köras aktivt och vi skulle få ett grymt bra pass i sadeln. Det skönaste citat kom från sportchefen Nilsson" Det bästa är om man skickar på så hårt de sista 1000 metrarna att man sen knappt orkar ta sig i mål"
Racerapport
Mina tre klubbkompisar har ett grymt slätdrag, eller tryck i pedalerna om man säger så, som imponerar på mig som normal skogsåkare. De tre mosade på från tidig start och satte fart på tävlingen där vi var runt 40-50 startande. Jag själv väntade till slutet av det första varavet av fem då vi kom till den brantare backen av två på det 17 km långa varvet. Där mosade jag på allt jag hade och kände en bit upp att höll på att bränna mig och slog av lite. En blick över axeln så såg jag att jag skaffat en riktigt bra lucka till klungan och jag trummade på en bit. Plötsligt kom det tre åkare ikapp mig och vi började gå runt med korta förningar men redan när jag tagit vind två gånger kände jag att jag inte skulle kunna gå med dem och släppte dem för att ramla ner i klungan igen.

Sen finns det massor av händelser som jag skulle kunna skriva om men tar dem kortfattat istället: Nilsson har snygga flaskställ men de kan inte hålla i hans flaskor. Han tappade en och bröt loppet senare när han var torr. Andreas Stack ut på en solokörning med sina 808:or ett tag men fick aldrig någe hjälp och blev inhämtad. Jonas var sällan långt ner i klungan utan satte fart på den mest hela tiden. Alltid när dessa tre herrar gick upp i spets så bildas en längre koppel med åkare bakom dom pga av hastigheten. Det vet jag för jag satt själv i detta koppel och led :-)
Soloseger?
När klungan var samlad och vi befann oss vid den näst sista backen med ca 7 km kvar så attackerade jag från gruset utanför väggrenen i sant mtb-manèr och kom iväg själv. Hade jag haft lite av det slätdrag som mina klubbkompisar besitter kunde jag nog ha hållt undan åtminstonde till den avgörande sista backen men nu blev jag inhämtad strax innan och hade inga krafter kvar för att följa med det som var kvar av startfältet uppför backen den sista gången upp mot mål.

Jag tycker alla vi fyra (även Nilsson innan han bröt) spände bågen, gasade så gott vi kunde, satte fart på racet osv.  En grymt rolig men hård dag.
Nu skall väl laget Sportklungan.se ökas i antalet åkare och trimmas in lite extra för det snackades om flera race innan crossäsongen är här.

från det ena till det andra

lite stressbloggnu....

Varit på svealandsmästerskapen. Gick inte så bra som jag hoppats men ändå. Kom trea men tidsdifferensen till Gunnar T blev lite väl stor. ca 1 min o 10 sekunder från guldet. klubbkompisen Jonas V kom 2a i det skämtsamma "öppna klubbmästerskapen" då fem av åtta deltagare var från Almby IK.
Jag brände mig lite de första kilometrarna och hade lite kedjestrul under loppet men den där minuten hade jag inte lyckats kapa ändå.


Nu skall vi iväg på 30års kalas men blir inte mer än det glas rödvin som jag sitter med just nu för kl 08:20 imorgon bitti blir jag upp-plockad för nästa race. Men denna gång är det racer som gäller.

Hej hopp

sitter här och är rädd

Förutspådde igår kväll att jag skulle vakna vid kl 06:00 men somna om till 07:20. Jag försov mig till 07:30 medans den snarkande prinsessan sover vidare där inne i verkstan.
Jag har släppt ut min andra kärlek på golvet så hon får lite motion och inte bara plaskar omkring i sin 270 liters balja men jag blir lite nervös ibland. Hon har nämligen blivit väldigt intresserad av tårna. Av erfarenhet vet jag hur jäkla ont det gör om hon biter och nu när jag sitter och surfar vid datorn så kommer hon nästintill ljudlöst fram mot fötterna och kikar nyfiket på mina tår.


Så här såg det ut på det stället jag jobbade igår på morgonen. Vi har gjutit fast fundament, stolpskor, satt dit några stolpar, reglar samt brädorna. På måndag skall det väl avslutas så då kanske jag ska ta ett foto till.


Nu smyger jag igång en live-skiva av Nightwish för att väcka frukostsällskapet....
Igår ringde en orienterare i klubben. De var inte långsinta utan ville ha med mig på en 5-manna kavel i år igen trots att jag gjorde bort mig fett förra året. Typ 45 minuter till första kontrollen, 500 meter bort....

Idag är det svealandsmästerskapen i Kungsör. Hoppas jag vinner. Det vore skönt av flera anlednigar.

I 3-fas

Sitter och väntar på ett samtal nu. Från förhoppningsvis ett företag som vill vara med och synas på cykelcrosstävlingen vid Kumla den 18 oktober.

Jag borde ta tag i de tre cyklarna som skall servas oxå men allt har sin tid.

Jag har nog inte nämt min ordentliga träningsvärk denna vecka va? Var ju på gymet i tisdags och har fortfarande ont i muskelfästena. Det som gör det extra obehagligt är att det är i magen. Så nysningar, hostningar eller att resa sig från sängen gör ont. Nu är det ju tur att jag inte ligger på rygg lika ofta som......nej..törs inte skriva mer nu...
Allt detta beror iaf på att jag hittade en ny magmaskin på friskis. Den verkar funka.

Nu ska jag skriva om en lag som förmodligen är hemlig på jobbet
På jobbet åker vi ju runt till fastigheter och ibland händer det att man träffar de som bor precis där. Om man jobbar lite längre på en o samma plats( allt från 3-4h till flera dagar) och dessutom skapar en verbal kontakt med innehavaren så ökar chansen till att man kan bli bjuden på fika.
Sånna platser är bra. Man besöker dem gärna och gör ju då ett extra bra jobb där för samvetet gör ju att man inte vill fuskjobba. Favoriten är gamla damer för där finns alltid massa hembakta kakor + bullar. Dessa fikamöjligheter delar man inte helt självklart med sig av. Man vill ju inte "bjuda" jobbarkompisarna på denna fikamöjlighet.
Där jag de senaste dagarna har jobbat har jag blivit bjuden på mest energidryck och coca-cola (undra om det var pikar??) men idag kom det en helgpresent till både mig och kollegan. Var sin flaska rött vin. Tackar!

Som grädde på moset var gamla kollegan Martin förbi jobbet och tackade av sig själv med tårta till oss alla. Mums för samvetet.

Nu skall hojarna servas! SEn laddar jag inför dubbelhelgen.
Mtb imorgon. Svealandsmästerskapen. Tempo.
Racer på söndag. Veterancupfinal. 85 km.

kanna panna stanna

Jag gillar att få folk att utvecklas. Inte bara fysiskt utan även mentalt. Att man ska säga vad man tycker, vara rakryggad, ärlig, nyttig, hälsosam, rättvis mm.
Jag blir glad ända inne från hjärtat när någon beskriver hur bra dom börjat må när de börjat träna någonting. Jag har mått bra pga av träning i många många år så jag kan inte minnas den där känsla att " nu mår jag bättre än innan". Jag älskar därför att läsa/lyssna på andras berättelser.

Idag sprang jag på en gammal kvinnlig arbetskamrat som jag inte träffat på ca 2-3 år. Hon berättade att hon köpt en racer, kört tjejvättern och hade nu siktet inställt på riktiga vätternrundan. När vi jobbade ihop fanns inte en gnutta cykelintresse hos henne vad jag minns. Nu trampade hon lite på vardags kvällarna och en och annan helgrunda upp mot 9-10 mil. Fasiken vad kul! Vi nämde att vi kanske skulle ta en sväng om. Jättegärna :-)

Jag läser flitigt bloggar om folk som tränar på min egna nivå eller högre och där gillar jag, och förstår, de känslor och termer som nämns där. I kontrast till dem så gillar jag även bloggar som cyklingminpassion.blogspot.com och tremil.blogg.se för där lyser kärleken till träningen (cyklingen) på ett helt annat sätt än på t.ex. en del elitcyklisters sidor.
Det är viktigt att inte glömma bort passionen och den där underbara känslan av att få träna.

dagens träning
Tog racern idag och körde hög kadens och styrde kosan mot Kvinnersta, mogetorp, närkes Kil, Billingevägen och hem.
Gick ganska fort oxå men framförallt tänkte jag på kadensen. Han montera cykeldatorn idag innan passet vilket jag önskar att jag hade gjort igår för att veta hur fort det gick när jag spurtade. Igår var nog den första gången jag tyckt att dyngen var för lätt på platten.

Immorn ska jag serva tre stycken hojjar efter jobbet. En av dem är till min polare Robert som ska köra Finnmarksturen. Det är hans första gång. Inte bara Finnmarken utan även hans första gång han motionerar. Han är helt otränad och jag hoppas verkligen han klarar av det.

hej hej

TTT


Detta är Moa 4månader gammal/ung. Hon var ju med på semestern i Åre. Att småtugga på den där remmen var väl typ det värsta hon gjorde under hela resan då jag var med iaf. Underbar unge....än så länge.

Tre konsonanter till rubrik kan betyda vad som helst för en icke cyklist men för den inbitne betyder det en tävlingsform som mest florerar i de stora tourerna. Lagtempo. Eller direktförklarat med team time trial. Idag var det en sån dag med sportklungan.se + Bombarn från Vallentuna.

Dagens träning
Det finfina med lagtempo är att arbetsinsatsen är hög men en ganska kort stund om man som vi tar korta förningar. Det dröjde ett tag innan jag efter varje förning kände hur surhetsgraden ökade i musklerna och jag började förvarna om att jag inte skulle kunna följa med i de snart kommande stigningarna från Filipshyttan upp mot Garphyttan. Mkt riktigt. stum som en stolpe såg jag dem försvinna men de väntade så snällt framme i byn.
Där körde vi lugnt till Vintrosa och gasade sen gamla Karlskogavägen hem mot Örebro och efter ett tag kom den tråkiga känslan tillbaka i benen och nu även hos Niclas "Voight" N. Vi lade oss på hjul så de tre övriga, Bombarn, Jonas och Andreas rullade runt ett par gånger innan jag kunde ta två, tre förningar igen innan jag självdog helt.

Fasiken! Lagtempo är grymt kul när det flyter på som idag och med den känslan i benen är det säkert nyttigt som f-n oxå. En bra sak till. Inget att rengöra när man kommer hem.
Börjar förstå tjusningen grabbar!

Gårdagens träning
Ja den satt nog kvar i benen för efter gymet igår så prövade jag att springa intervaller igårkväll. Det gick ju bra sist när jag skulle springa treor men igår funkade två intervaller innan mitt vänsterben kukade ur helt och jag var på väg att få sån där kalle anka fot men jag valde att börja gå istället. Gick ca tre minuter men valde att avstå mitt försök till intervaller och joggade hem istället. 40 minuter kunde bokföras.

Nu ska jag mala en ny kaffe sort/blandning från Visby. Tre indier heter den och den skall förhoppningsvis avnjutas tillsammans med family guy.

Tjipp

bildlänktips

Jag är inge datasnille. Nu finns det två sidor på nätet med roliga och fina bilder men de går inte att spara ned och visa er här.Gå istället in på länkarna nedan och njut.

Roliga bilder från sista stadsetappen på GotlandBikeBattle där man bl.a. cyklade genom en pub där en smal brant trappa med endast tre trappsteg, räcke på sidan och en tvär kurva direkt efteråt har skapat en hel del roliga bilder. Som tävlingscyklist tyckte jag inte det var så farligt men motionärerna hade väl övertro på deras förmåga att cykla

Länken:
http://wombat.to/bildspel/gbb_dag_2/

Nu har äntligen bilderna dykt upp från fjällmaran. Dessa bilder är inte lika underhållande men otroligt vackra. Jag tycker de ger en bra och rättvis bild över terrängen och deltagarna. Önskar att jag kanske sett gladare ut men lite plågad var man ju...

Länk:  http://vertex.cx/VasqueFjallmaraton/img/Galleri2009/

Hej på ett tag. Nu ska jag till gymet.

Foton från semeste

Ja nu har man nyss slagit ned baken i soffan i hemmets lugna vrå. Kollar igenom mobilen och sitter och ler åt bilderna från både Åre och Gotland. Försök att njut ni oxå trots att jag kanske syns på en del bilder. För att se bilderna större får ni klicka på dem.
Åre choklad fabrikÅre by night
Den enda synliga skadan från fjällmaran.  Här vill jag köra DH.

Gotland
Med Högklint i bakgrunden.
Gäller att hålla focus. Sara i typisk gotlandsterräng, sten.
 Lilla sara är tillräckligt stor. 19th hole;-)
 Här gick GBB-banan. Fint som snus. Fast stenigt som hell.
Inte halshuggning utan dubbning av sergrarinnan av Hertigen av Pommern. Näst efter detta kommer väl cykelvasan som har kranskullor men vad har övriga cykelsverige? Nada!
Top-3. Vad kollar Micke på?

Imorgon är min sista semsterdag och det härligaste minnet från dessa dryga två veckorna är faktiskt fjällmaran i Åre. Det är den  tuffaste utmaning som jag genomfört men jag står nog där igen nästa år. Imorgon ska jag förutom tvättiden njuta av så mkt jag kan på hemmplan.

hej på er. 

second place is first looser

Inga bilder idag heller. Sorry.

Kände mig bra i benen idag och gasade från start för att se hur pigg den totale ledaren Salomonsson var men han var minst lika pigg som mig för han lämnade mig innan dagens första etapp var klar. Under den mer leriga 2a, eller SS7 som den heter, sträckan så började något låta från min hoj. Det lät precis som om man har kört ett långt lerrace och sen inte servat cykeln på några dagar och sen börjar köra igen. Lite pga det och att jag inte skulle kklara av att köra ifrån Micke med 5 minuter så slog jag av på farten. Min vetskap av att hela drivlinan är sliten och att jag tävlar utan en kedjebrytare gjorde att jag hellre säjfade (va??!) än att dra tungväxlar.

Sista etappen är en ca 5 km lång i centrala, kuperade, fina Visby. Ut och in genom muren och genom ett glasblåseri och  en nattklubb. Annorlunda.
Efter målgången så bjöds det friskt på kaffe, bullar, bananer, godis och...håll i er nu. Kräftor! Japp. Jag undrar ju vem f-n är sugen på det efter målgång? Jo Micke tydligen. Ush!

Nu på eftermiddagen har vi sett filmen Iron Man. Cooool! och nu har ihoppackningen börjat för tidigt imorgonbitti går färjan hemåt faslandet. Hoppas vi inte krockar.

hej hopp. Nästa blogg blir med bilder.

Hälften gjort, hälften kvar.

Fick ett youtube-tips igår av min forna kollega Martin. Undra varför det direkt talas om att detta klipp är fejk. Det kan det iofs vara men det kan oxå vara uttestat, provat, uträknat och sen måste han ju vara tillräckligt knäpp oxå men knäppisar finns det  gott om.
Idag startade Gotland Bike Battle. En del stör sig på namnet men GBB är inspirerat av GGN. Gotland grand National. En av de 8 etapperna går dessutom ute på Tofta skjutfält där Endurotävlingen körs.

Ni undrar säkert hur det gick för Börje Salming?? Han punkade med ca 2 km kvar på den sista etappen och sprang sen imål. Han verkade vid gott mod ändå men tyckte backarna var jobbiga. Speakern Bobbo werkelin kommenaterade snabbt att det inte fanns några backar på Gotland.
Micke Salomonsson och jag har nästan gjort sällskap hela dagen. Vi har startat de 4 etapperna samtidigt men han har gått imål före mig på varenda en. Därför var det lite förvånande att se resultatlistan. Jag leder över Micke med 14 minuter!! Efter lite samtalande med gubben från EMIT-timesystem så ska det nog ordna upp sig. Micke tillhör ju verkligen svenska eliten av mountainbikeåkare så det var ganska skönt att höra att han inte hade fisåkt idag utan faktiskt fått gasa på för att bli av den gamla gubben (jag).
Jag väggade föresten fett på slutet av den sista etappen oxå. Att ta slut muskulärt är en sak. Att bara få lågt blodsocker är en annan men idag tog verkligen den allra sista lilla calorin slut i hjärnan oxå. Det är inte många gånger jag kör mig så tom att tankeverksamheten går långsammare än vanligt.

Nu har vi ätit, servat cykel och i skrivande stund så slöar jag o Saris på rummet. Ikväll, kl 18:00 så skall vi se en biketrial-show för att sen gå inomhus och äta pastabuffè, se mera show (dans eller musik gissar jag) och kanske vinna nått på utlottningar. Förra året vann jag en Certina-klocka värd dryga 3000 kr.

Förlåt för uteblivande bilder...Jag fotar en del så det blir en bildkavalkad när jag kommer hem.

Kram på er

ihopdragning

Är över fem dygn sedan jag avslutade fjällmaran men benen är inte återhämtade än.  Det funkar jättebra att cykla för det har jag gjort alla dagarna här men det har bara varit lugna pass för något tryck finns inte i dom. Var tvungen att via sms kolla om jobbarkompismats var fräsh i benen men hans var sega oxå.

Det närmar sig tävlingsdax här på Gotland och det ska bli kul med dubbelt så många anmälda i år. Imorgon blir väl en sista kolla på de 4 första sträckorna för att se om funktionärerna har skött sig med pilar och snitslar.

Hittade denna underbara video hos
www.henrikoijer.com Hade det bra alla ni som sitter där på jobbet :-)

dyngrauk

vin & semester. Och imorgon kommer en kommisarie hit. Vilken övergång va??

Kolla in
www.saraskrypin.blogg.se för semesterbilder från idag. Jag snor denna för mina egna jag har ju fortfarande ingen sladd till mobilen.

Sara har pimpat sin hoj.

Idag har jag kontrollmätt SpecialSträcka 2b med GPS. Varit turist i Visby hamn där en glassbar har 100 sorters glass!! Jag valde 3 sorter av Ben & jerry. Fint ska de vara på semestern.

Imorgob blir det ännu mera skyltning.
hej hopp

Gotlandbikebattle

Nu är arbetet igång inför det annorlunda racet Gotlandbikebattle. Rekat och kollat in 3 av de 4 första specialsträckorna som skall köras på lördag.
Har tänkt på en strategi som jag kanske skall prova till helgen. Jag skall lägga mig på Micke salomonssons hjul på varje etapp och sen spurtslå han. Då ska det bli intressant och se om han lär mig veta hut oxå :-) Då har han läxat upp både en junior och en veteran på bara några veckor. MickeMaistro :-)

Ikväll har jag gått på stranden och letat sten som skall hamna i Östes akvarie. Hade ju en tanke för några veckor sedan att jag skulle ta med en sten från Åre och en från Gotland men jag glömde bort att ta en fjällsten så idag ringde jag upp jobbarkompismats och frågade om han kunde göra mig den tjänsten.

Fortfarande inga bilder. Ni får stå ut och längta efter en bildkavalkad när jag kommer hem.

semesterhej 

på resande fot med jobbet

Åkte dryga 60 mil till Åre med jobbarkompismats. Åkte ensam längre med tåget hem. Startade 08:30 idag med bil mot Nynäshamn för att ta färjan mot Gotland där man springer på jobbarkollegan A.Svedberg. Och på torsdag kommer jobbarkollegan Emelie hit. Undra vart man skall boka semester för att slippa jobbet??

Anlände som sagt till The Island idag men upptäckte nyss att datakabeln till mobilen inte följt med hit så SORRY allihopa. Har massor av fina bilder från Åre men de får väl dröja. Vad som dröjer ganska exakt ett år är nästa års semester men ska fasiken  i mig gå till Åre igen. Det är sjukt vackert där.

Jag upptäckte en halvrolig grej med de filmerna från fjällmaran. I del 2 märker man hur jag blir tröttare och tröttare för jag svär så förbannat. Tänker sno nån bild därifrån när de väl kommer upp. Resultatlistan säger att jag blev 19e man och Mats 39a. Hittade denna text där idag:

I fint väder visades återigen en otrolig målmedvetenhet upp bland deltagarna. 212 av 219 i mål på världens kanske tuffaste maratonlopp säger en del om dem som ställer upp i Fjällmaraton. Ingen av de 27 startande i damklassen bröt!

Många trodde på rejäla rekordsänkningar på årets något torrare banunderlag, men det visade sig att värmen blev årets fartdämpare. Andreas Svanebo kunde inte putsa sitt tidigare rekord utan landade på segertiden 3:56:40. Snabbaste dam blev Emelie Forsberg på tiden 5:03:06 vilket är mycket imponerande av den blott 22 åriga tjejen.

Just det!!! Jobbarkompismats fick tjejpisk. Ville bara säga det :-)
Hej på ett tag. Imorgon skall vi jobba med Gotlandbike battle


Jag klarade det!

Jag har tagit slut många gånger. Mött väggen massor av tillfällen men detta var fasiken det tuffaste jag nånsin gjort. Något av det vackraste oxå.
Längd 43 km, 1700 höjdmeter Tid 4:54

Är bortbjuden på mat och snabblånar datorn lite. Bjuckar på två filmer: och del 2 imorn åker man hem. Tråkigt då det är sjukt vackert här

0709-458658 Börja redan i eftermiddag

Detta blir nog sista inlägget...
Det där med SMS:en...Extra kul blir det om täckningen försvinner emellanåt uppe i dalaskogarna och när den hittar en mast igen så ramlar det in nåt roligt i kameran mobilen.
Vi åker efter lunch idag upp till Orsa för övernattning på vandrarhem och fortsätter upp till Åre imorgon. På grund av Moa drygt 4 månader gammal ville de inte sträck-köra ända upp vilket jag förstår.

Eftersom mobilbloggningen inte verkar fungera så kommer Sara att ta över bloggningen när  jag är borta. På
www.saraskrypin.blogg.se kommer ni att följa min resa.

Jag hoppas att jag får samma resultat som jag har startnummer. Nämligen nummer 2 :-)

Nu rastar jag Öste och ska snart börja med frukosten. Sen ska jag packa inför Gotlandsresan för jag kommer ju hem på måndag morgon från Åre kl. 06:00 och vi åker ca 08:30 mot Gotland så den väskan måste vara klar när jag kommer hem.

Vi ses allihopa.

0709-458658

Kan ej lova att det hinns med någon uppdatering imorgon men å andra sidan så går jag ju upp med tuppen så...

Imorgon startar resan måt Åre o fjällmaran
Jag har ju inget emot jobbarkompismats, hans tjej Åsa eller deras barn Moa (eller snart kanske jag har det efter 7 timmars kräks & bajs :-)) men då det blir en del timmar i bil där den nyinköpta tidningen Militär Historia och mp3 filer inte roar hela resan så kan ett sms roa mig. Därför ger jag ut mitt mobilnummer så fint i dagens rubrik. Börja imorgon eftermiddag att skicka roliga historier eller sjuka MMS som jag kan skratta åt.
börjar att bjussa er på denna jag fick för ett tag sen:
2 negrer kör en lastbil som är lastad med negerbollar då de plötsligt kör av vägen och lasten åker ut på gärdet. Då de börjar plocka ihop den utspridda lasten kommer en bonde och börjar frenetiskt stampa sönder boll efter boll. Ute på vägen går drängen förbi och skriker: vad gör du? Bonden svarar:
-Nu jävlar kommer du hit och hjälper till att stampa sönder äggen. 2 har redan kläckts.

Nu skall jag iväg för ett Final test-pass med semestermats.
O du thord... Du har väl noterat hur mkt jag gillar Guitar Hero?? :-)

medaljregn


Detta är verkligen ett tekniskt bevis på hur mångsidiga mobiltelefoner är. Den utritade kartan är inte perfekt eller 100% korrekt men det coola är att Niclas startade GPS:en på sin nya mobil och ni ser nu resultatet. CX-banan 2009.

Sitter här kl 06:00 och njuter av ett glas proviva och min tredje semesterdag. Måste ju hinna njuta så mkt som möjligt därför den tidiga uppgången. Och så l¨åter Sara lite som ett mindre tröskverk nu när hon inte är frisk heller så tystnaden i vardagsrummet är bättre.

Igår var det cykelmöte i klubbstugan och det snackades inte bara cykelcross utan jag fick dessutom 2 medlajer. Ja visst. De RIKTIGA SM-medaljerna från Falun.

under själva mästerskapen hade de inte fått de riktiga medlajerna från cykelförbundet så nu fick jag dem retroaktivt vilket gör 6 st SM-medaljer här hemma i mountainbike var av 4 är mina så blev det tyst på henne :-) Sen är ju mina färskare.

Appropå färsk..En elitåkare läxade upp en junior lite grann efter målgången på söndagens långloppsetapp i Södertälje om hur man uppför sig. Lite lagom, lite roligt, lite rätt.

Nu ska jag jobba med lite nyttiga saker.

semester dag 2

Igår gick jag upp 06:20. Idag vaknade jag kl. 05:00 men somnade om. Slog upp ögonen med ett ryck 55 minuter senare men lyckades lura mig till sömns igen. Kl. 07:00 var det nära att jag steg upp men det kände nog Sara på sig för hon slängde över ett ben över mina och jag lyckades inte brotta mig loss förrens 07:20.  Bra nära mitt mål på halv 8.

Det är stressigt med semester. Kl 9 ringde niclas från sportklungan.se och sa att han redan var redo för att trampa till Kumla och cx-rek. I samma stund behövde jag gå på toa, jobbarkompismats skulle svänga förbi för cykelmek och det plingade friskt på MSN. Allt på en gång. Vad skönt det ska bli att börja jobba igen så man kan ta det lugnt :-)

Hörde av en slitvarg i Kopparberg att " fasiken vad ni rekar mycket för cykelcrossen" och det har han rätt i. Men efter att ha nyligen ha pratat med
Herr Cykelcross i Falun verkar det som vår tävling kommer att bli den klart bästa. Kaxigt uttalande så här tidigt men jag vill göra en redan bra tävling ännu bättre. Hoppas vi lyckas.

Gårdagens träning
Glömde ju bort att jag var på gymet igår. 2 dagrs tävlande gjorde att benen fick vila helt. Bröst, latsen, biceps, mage och sidfläsket fick sig en omgång. Sen stretchade jag ganska bra då det blivit på tok för lite efter tävlingarna så ryggen ömmade igår. Idag mår den bättre.

Dagens träning då
Jag o Niclas trampade mtb raka vägen till Kumlabadet för att kontrollmäta cx-banan med mobil. Inte på det gamla sättet med cykeldator utan mobil med GPS. Vet inte hur exakt det blev men den sa 2,23 km och då körde vi aldrig inne på badet så ca 200 meter får man väl lägga till. Om den banan skulle visa sig bli för kort finns ett antal möjligheter till att förlänga den. I planerna finns även en längre spurtraka, en dubbel-depå, bättre ljud.
 
Här står Niclas vid den tänkta, nya, mållinjen. Ca 50 meter efter den gamla som var strax bakom grindarna. Uppe på den öppna platån där vi står blir det nog det nya tajta tävlingscentrumet.

Efteråt tog vi kaffe & glass vid torget och körde via Ekeby, Norra bro hem. Halvvägs hem mötte vi Andreas W på sin fina Pinarello och strax därefter kom Petter J i sin skrumpna Volvo :-) Stod och snackade hjul, vikter, berg mm. innan vi skiljdes åt.

Imorgon så blir det ännu en dag i cykelcrossens tecken. För en del av er kanske det känns avlägset men jag längtar dit så mkt att det idag fixas affischer och imorgon förhoppningsvis sponsorer. Tar bilen till Kumla för att ragga.
Sen blir det att börja förbereda sig för torsdagens avfärd norrut.

Hej hopp så länge

Fika o lika betyder samma

Ja aldrig får man ha rätt. De uppgifter jag fick innan prisutdelningen igår om att jag ledde xc-cupen stämmer inte utan det är mer spännande än så. Gunnar Töjren och jag har nu lika många poäng. Kul när det är jämnt.


Här sitter man på sin första semesterdag och fikar. Kan det bli mer rätt? Cyklade med sara till hennes farfar & farmor och blev bjudna på nybakad äppelpaj. Mums!
Och nyss var vi och åt tårta hos Bombaren Bergkvist som fyller 32 idag. Grattis! Blir det så här hela semestern så kommer fetman som en brevbomb på posten.
Appropå semester
Skulle ju först sova ut men bokade sen tvättid kl 07:00 idag. Vaknade kl 04:55 idag men visste då (surprise) att jag inte skulle till jobbet så jag somnade om. Vaknade sen kl 0620 och kände mig pigg. Startade första tvättmaskinen 06:30. Siktet imorgon är inställd på att sova förbi kl 07:30.

Imorgon skall det jobbas med kommande cykelcrosstävling i Kumla den 18e oktober.
haj

Ordningen återställd!

Innan jag glömmer bort. Jag gillade filmen The Kingdom skarp och igår såg jag ännu en amerikanskproducerad film som utspelar sig i samma del av världen. Nämligen mellanöstern. Vi såg Body of lies med Di Caprio och Russel Crowe i huvudrollerna. Den är grymt bra, se den. Producerad av Ridley scott föresten.

Tävlingsrapport Lördag
6x5 km skulle avverkas och jag tänkte så här. 2 gånger tidigare i år har jag gått ut defensivt och det har inte funkat. När jag körde i elitklassen så blev det ju aldrig så för då ville man ju hänga med så långt upp i fältet som möjligt. Igår gasade jag på från start men brände mig naturligtvis lite grann så jag fick släppa om Gunnar Töjren. När värsta syrachocken lagt sig kunde jag börja jaga honom igen men kom aldrig ikapp tyvärr på den faktiskt lagom jobbiga och härligt teknsika bana de lagt i utkanten av Södertälje centrum. En skön känsla var dock att det funkar bra att cykla trots att den senaste tidens träning mest har kretsat kring löpningen. Var inte särskilt trött efter målgången heller men kruxet är att jag inte kan cykla tillräckligt fort när det behövs. Oftast uppför.Slutade 3a efter Ulf J och Gunnar.

Tävlingsrapport idag söndag
Det stod 3x21km på schemat idag. Masstart med alla andra klasserna så distansen och starten var väldigt mycket långloppskänsla. Då jag inte orkat med längden på de 2 andra "riktiga" långlopp jag kört i år så kanske dessa 63 km skulle passa perfekt. Dessutom hade Gunnar (inför dagen totalledare i svenska xc-cupen H30) flaggat att han inte gillar långlopp vilket kändes gott.
I startkaoset efter ca 100 meter så fick både Gunnar o jag ett litet stopp bakom 2 damer som krokat i varandra men jag har efter det en lucka ute på kanten så jag gasar på och hoppas att jag skall skaffa mig en lucka. Jag avancerar hyffsat bra och hamnar efter ca 10-12 km tillsamans med ett gäng skåningar :-) Dessa var: Crisse Bertilsson, Benny A, Paul W, Lill-Benny. Vi hjälptes resterande delen av 1a varvet och ut på varv 2 men jag kände mig i jäkligt bra slag idag och hade aldrig några problem i vare sig backar eller på fartpartier. Ute på det andra varvet känner jag att där stigarna är ganska tekniska men flacka eller utför kan jag stå på rätt bra så jag gsade till lite och var nära att få med mig Paul vilket kunde ha varit bra för oss båda men han kom aldrig med så jag gasade vidare på grusvägarna. De där bakom kunde ju kanske samarbeta och äta upp mitt försprång tänkte jag så jag var osäker på om det skulle hålla. Men vid utgång på sista varvet var mitt försprång lite över 1 minut så då tänkte jag att det skulle gå. 
Gunnar då? Jo han kroknade under loppet och blev 5a vilket gör att nu är jag (hoppas jag iaf) återigen ledare i svenska xc-cupen i H30. Det sa till honom under prisutdelning vilket gjorde han deppig. Se bilden :-)
 
Nu återstår bara en deltävling där den av oss två vinner blir totalsegrare. Det blir ett bra mål att träna mot efter fjällmaran.

Elitkillar vet verkligen hur man hänger på hojen på ett coolt sätt efter målgång. I H30 är vi glada om vi kan stå upp efter ett race. Ni vet.. ålderskrämpor.

Imrogon har jag semester. Först hade jag tänkt att sova ända tills klockan 8 men jag fick ett infall och fixade en tvättid kl0700 istället.
Tjingeling