actionrun och kommande fjäll

Hej hej. Skriver en snabb fuling här då yngsta dottern är parkerad framför Barnkanalen på tv.
Träningen rullar väl på i en okej nivå men jag vill mer. Samtidigt som jag bromsar mig inför helgens äventyr i Björnrike/vemdalen. Där kommer det bli ett antal pass och höjdmeter och jag vill vara hel. Lägger man där till att jag förmodligen har några jäkla baciller som försöker få grepp i halsen på mig just nu så är jag i valet o kvalet om jag skall träna nu tisdag och onsdag. Resan norrut sker torsdag kväll.
Min första tanke idag var fartpass ikväll. Någon fom av hårda intervaller som tusingar eller 1-minutare. Men jag vill ju inte att nån sjukdom skall bryta ut så det blir säkert bara en kvällsjogg.
 
I lördags
Jag, Sara och min barndomspolare Robert sprang (mest lugn jogg) Västerås actiorun. Målet var att hålla ihop och ha kul och det lyckades vi med. Jag klarade samtliga hinder vilket jag är riktigt nöjd med. Kanske bör tilläggas att väggen var Roberts förtjänst då HAN klarade den och bistod med en uträckt hand till mig. Men övriga hinder gjorde jag själv.

tjurruset och actionrun, igen.

Med tanke på hur sällan jag bloggar så är det imponerande att det faktiskt är besökare här varje dag. Bloggen ÄR mitt dåliga samvete. Jag TÄNKER ofta blogg men tar mig allt sällan tiden att sitta här.
Mkt beror på att det ekorrhjul som kallas livet snurrar på ganska fort nu. Vi har hamnat i en slags jobb-barn-träningsrutin.
Appropå träningsrutin..
Min träning senaste månaden och den senaste veckan har det skett 4 pass enligt den. INte helt sant då jag och Nora tränar judo tillsammans på söndagar men det är inte särskilt ansträngande för mig så den behöver inte räknas. Tittar man på antalet pass ser det bra ut men det är längden på dom som jag skulle vilja öka. Distanserna pendlar mellan 45-60 km/vecka men det är inte många kvällar som jag orkar göra som jag gjorde igår kväll.
Vi hade varit på föräldramöte och när vi kom hem så bytte jag snabbt om till löparkläder och gav mig ut i mörkret och duggregnet. Blev halvhårt pass på 20 km. Hemma 21:35.
 
Tjurruset i Karlstad
Sara och jag sprang tjurruset 10 km lera i lördags. Här är en jutub-film
 
Denna film är filmad av någon som startade i stargrupp 3 eller 4 skulle jag gissa och det är sån sjuuuk skillnad på lerighet i filmen jämfört när jag sprang där. Jag slutade på placering 58a av ca 3000 deltagare. Spola fram 17 min i filmen. Det diket som de passerar hoppade jag nästan över helt och blev kanske lite blöt o lerig om EN fot. Nu ser det ju ut som en krigszon :-)
När jag klickar mig igenom denna film så blir inte ens jag sugen på detta lopp så jag fattar knappt att det är så många startande som det ändå är. Jag sprang detta lopp för 3-4 år sedan och mindes det som ett fint trail-lopp med leriga inslag. I år blev jag lite besviken för det var flera byggda hinder som: krypa under pressenning, under bilar, genom rör mm. Det leriga och blöta är ju ända signaturen för Tjurruset så DET gillar jag men håll det naturligt tycker jag.
Sara imponerade väl mer än vad min egna kropp gjorde. Jag hade dryga 50 min och hon hade 1:11. En kombination av rödbetsjuice, att jag tog ut mig samt att det dröjde innan jag fick i mig nåt att äta efter loppet gjorde att jag var helt sänkt eftermiddagen, kvällen och natten. Tog nästan ett dygn innan jag kände mig okej.
 
Actionrun Västerås
På lördag skall jag, Sara och en barndomsvän hålla sams och hålla ihop genom 8 km actionrun. Jag får INTE sätta av i eget tempo (för husefridens skull) för det har jag lovat. Vi två (starka gamla) gubbar skall hjälpa Sara vid dom hinder vi kan vara till hjälp. Vi får väl se vem som vinner burpee-kampen :-)

vill ha fart !

Hejsan trogna läsare. Jag har förhoppningsvis haft min svacka för banne mig...Jag tror det lossnar lite nu. Denna kropp verkar hålla varannan vecka-form. Har idag, onsdag tränat 7 dagar på raken och det känns i mina skenben. Hade ju tänkt att vila idag men tiden fanns och solen sken såå...jag och Isabella tog joggingvagnen och tog en återhämtningsjogg idag. Vi kollade efter traktorer, hästar och kor. Blev lugna 6,5 km.
Gårdagens pass
Igår var det kvalitètspass. Planerade mitt pass på dagen och tänkte mig 7 x 1000 m skulle bli bra. Tänkte "bromsa"mig ner till 4-fart vilket kan låta skrytit men jag ville hellre köra lite safe än att blåsa mig helt jäkla röd varje intervall. Sagt o gjort. Målet blev 4-fart och precis som vanligt kändes det ju bättre att ligga under sin målfart än PÅ eller ÖVER den. Alla intervallerna hamnade på 3:54 min/km och jag fick inte förta mig för mkt vilket kändes bra.
Valet av plats för dessa intervaller kör jag oftast fram o tillbaka på banvallen. Jämnt underlag, ingen trafik samt väldigt få backar :-)
Kurvan nedanför är min fart och direkt efter intervallerna går jag oftast 50-100 meter för att snabbt få ner pulsen och sen joggar jag.
 
Imorgon blir det (nog) ett pass i mossen för att sedan vila 2 dagar inför helgens race. Tjurruset i Karlstad väntar. Ska bli kul. Jag sprang det för 3 år sedan och kom väl runt plats 54 tror jag. Jag är i bättre löpform nu så där är väl målsättningen. Sara skall springa oxå och det ska bli kul. Jag håller båda tummarna för att hon kommer i mål hel.
Känns som salomon s-lab speed va?
 

öm överallt

Actionrun i lördags. Huvudet är kluvet för jag nådde mitt mål med en topp 10 placering men just den där slöa känslan och att jag var så jäkla stum större delen av loppet tycker jag inte var någe bra. Tar dock med mig att jag klarade Irish table på första försöket :-)
Bildresultat för irish table
 
Nåja. Vaknade igår och hade väl ömma muskler i både mage som bröst. Har en del blåmärken här o där med. Men det var ju sedan länge lovat att Nora skulle få testa joduträning där man tränar barn o vuxen tillsammans. Det blev studs o lek och lite lagom genomsköljning av kroppen.
Vi lyxade sen till det med Pizza hut :-)
Igår kväll när Sara kom hem från sin minisemester i Sälen så fick jag till en återhämtningsjogg på ca 8 km där jag var sjukt seg i början men när det sen lossande så tyckte jag att jag hade "bra" fart. Slängde en blick på klockan o såg 4:55 min/km. DÅ vet man att kroppen är seg!
Idag, måndag, så ömmar det fortfarande här o där men jag vill bryta förra veckans trend med "bara joggpass" så idag blev det en runda på 12 km med 6 st tusingar inblandat. Alla gick under 4-fart men jag fick vila riktigt ordentligt mellan dom för jag surnade till riktigt mycket i mitt högra lår. Igen. Så där som jag gjorde i våras. Tror det hänger ihop med utebliven uppvärmning ganska ofta.
Planen är: 
  • Tisdag: vila
  • Onsdag: intervaller i terräng
  • tors. tempo eller mängdpass

RR actionrun Norrköping

Okej jag erkänner. Jag hade höga förväntningar på mig själv och de senaste dagarna hade jag drömt om att komma topp-3 på Actionrun Norrköping. Jag tror att det var den fina känslan och prestationen förra veckan som gjorde att drömmen for iväg.
Kom till Norrköping på förmiddagen, hämta nr-lapp och gick ner till det ställe där "väggen" och ett annat hinder stod. Klarade inte nåt av dom trots expertråd från Johan Sjölin som typ alltid hamnar topp 3 på alla actionrun. Lite mycket besviken så försvann en hel del av min krigar-lust och jag och mitt sällskap Martin gick lite längs banan. Vi passerade de snedställda små ramperna som jag har testat några ggr innan. Det är ju typ bara att springa med fart och hoppa snett fram o tillbaka. Jag klarade inte dom heller. Jag hade mina sense ultra SG som jag aldrig mer kommer ha på actionrun för dobbade skor ger så dåligt grepp på byggda föremål.
 
Ca 40 min innan start märker jag på mig själv att jag ändå är peppad inför start. Börjar värma upp, kissar 3 ggr på 20 min, ställer in mig bland alla supervältränade personer i den första startgruppen.
Start!
Som hinder nr 2 är det vippbrädor. 4 st i bredd och vi är ungefär 20 st som startar. Är man inte först till dom så blir man tvungen att vänta till vippan slagit ner igen innan man kan springa över. Jag lyckas var just nr 4 och får därför lite försprång till de efter mig.
Första km går för fort och när jag passerar hindrena så sjunker knappast min puls. Efter ca 3 km är jag riktigt stumm och får lägga in korta gå/lugn jogg. Jag är så färdig att jag gör några småmisstag på några hinder.  Efter drygt 5 km så börjar det lossna lite i löpningen och jag får tillbaka flytet över hindrena. När jag kommer till de snedställda skivorna hoppar jag som jag VET att man skall göra. Jag halkar ingenting. NÖJD! 
När jag kommer till de två hindrena jag provade allra först på fm så klarar jag dom inte alls. Är så slut i kroppen. Får göra 10 +10 burpees och efter det orkar jag inte jogga särskilt fort. 
Klarade mitt mål att bli topp 10 men är inte nöjd med känslan i kroppen idag. Känt mig så seg hela veckan och har haft svaga förkylningssymtom.
Kroppen är nu riktigt öm och man har några blåmärken.