Gangnam style

I förrgår när jag satt och väntade in köparen på min SUUNTO-klocka hamnade jag mitt i en filminspelning. Jag skulle smygfilma lite men då blev det naturligtvis upponer. Det var programserien Det Okända som spelade in ett möte mellan Caroline Giertz och ett av deras medium Peter.
 
Kolla på det avsnitt som kommer att handla om nåt ställe i närheten av Örebro så kanske ni får se mig sitta på trappen till centralstationen.
 
En annan "nyhet" hörde vi om på Aktuellt för några dagar sedan. Det var en våg av Kina-pop eller vad man skall kalla det som kommer hit till väst. Ni kanske, precis som jag, har hört denna på radion. Den är rätt bra alltså. Fatta vilken grym stor konsert det måste vara
 
Igår var det kick-off med Trädgårdstjänst. Eller gratis mat o öl som vi kallar det i fack-språk. Blev en helkväll och jag kom hem ca 02:30 till mina tjejer. Det som är mest chockerande är att jag dansade i över en timme på Ritz!! Fasen vad kul vi hade.
Lite tyngre vad det när en av stadens cykelhandlare började skicka sms kl 6 imorse om vad de skulle få in för produkter i framtiden. KL 6 på morgonen!! :-)
 

Nora och jag gjorde en utflykt till Gustavsvik idag. Betalade 140 kr för att få plaska i två olika barnpooler. Kunde ju varken åka rutschkana eller basta men fader-Dotter-tid kan ju inte mätas i pengar.
Jäklar vad fort hon snappar upp saker och hur man gör. Först kunde hon inte gå uppför den lilla trappan upp till vattenrutschkanan men ca 30 min senare så gick det så jäkla fort och hon åkte varv på varv.
När vi 2 timmar senare kom ut till bilen tror jag hon slog rekord i att somna fort. Hon somnade samtidigt som hon åt russin :-)
 
 
1a veckan på nya jobbet

Märklig känsla att inte ha en arbetsplats att gå till. Kanske får jag ett kontor, kanske inte. Jag har fått mycket info men jag känner mig fortfarande osäker på min roll. Själva planerandet och klurandet på leder är ju lätt. Satt här om kvällen och det kändes som det lossande då. Nu har jag 7 förslag men dessa måste kontrolleras i längd och cykelbarhet för en del stigar har jag bara sett på karta. 
När jag var ute i går och testade lite för mig okända stigar så upptäckte jag en så jäkla härlig utförskörning. Man följer två hårda spår som skogsmaskiner har gjort och den svänger och går böljande utför. Den ska jag kämpa för att få med i någon led men tyvärr krävs det lite arbete för att komma till den.
Sen återupptäckte jag en stig som jag tror användes på RingUp-banan. Väster om Garphyttans nationalpark. Den var riktigt fin och jag frågade mig själv varför man inte kör den oftare.
En positiv nyhet såg jag oxå vid Restaurangen i Ånnaboda...
Cykelhållare och en lång slang på väggen mitt emot. Bra!
Jag vet att jag har skärm på och det är okej att träna på. Men man får absolut inte tävla med det :-) Sen matchar inte flaskan cykelmärket men om jag börjar tävla igen måste jag fixa det.
 
Nu väntar en vecka med trädgårdsjobb sen är det på`t igen. Känner att jag verkligen har att göra här i höst :-)
 
Sen är det ju Kumlacrossen oxå. Jag har hittat ett väldigt lugn inför den men jag är ganska säker att jag, precis som förra året, inte kommer att sova mycket mellan fredag och lördag. Förra året tror jag att jag gick upp 03:40 och drog iväg mot tävlingsplatsen.
Fortfarande saknar jag lite engagemang från klubbkamrater. Cykelsektionen blir bara större o större och nu behövs det hjälp till Kumlacrossen. Jag tjatar o tjatar men är fortfarande lite säkerhetsvakter för kort.
 
Tjing.
 
 

Igång på jobbet

Ja shit vad mailen ramlar in nu inför Kumlacrossen. Nästan alla låter så här " Hej, jag hittar inte anmälan till Kumlacrossen. Kan jag anmäla mig via mail till dig istället?"
Nu är det så att enligt cx-gruppen så skulle inbjudan ligga i tävlingskalendern under 2013 så om alla visste om det så skulle jag slippa svara på dessa mail men den infon vet nog bara vi som är arrangörer. Suck!
 
Mitt nya jobb rullar på men jag önskar att jag får ett kontor någonstans för att sprida papper omkring sig här hemma så här med en vecka kvar till Kumlacrossen funkar inget vidare.
Igår provcyklade jag en del sträckor om om jag bara hade begripit mig på hemsidan för TIMEX-klockan så hade jag säkert kunna visa er vart jag cyklade. Deras hemsida där jag tankar upp träningsfilen påminner om GARMIN men jag lyckas inte få in en ruta här i bloggen där ni kan få se vart jag tränade. Klockan i sig verkar ganska så enkel att jobba med trots att den har 7000 funktioner.
Ni får tänka på en sak i framtiden när ni läser är om vart jag har cyklat och tänkt/planerat lederna. Inget är klart förrens det är klart så att säga.
Där jag planerar och önskar dra en mtb-led är det inte säkert att det kommer att bli en. Jag har många andra viljor att övertyga i detta jobb.
 
Nu skall jag förresten jobba :-)
 
 

cx & nya jobbet

Nu är det mycket i Olas huvud!!
 
Det nya jobbet är inte på nåt sätt särskilt stressigt men med mina egna prestationskrav så vill jag ju att det skall hända så mycket och det skall ske NU!
Hoppas att det här med att jobba varannan vecka blir bra. Jag tror det. Jag skulle hellst vilja ut och cykla en massa redan imorgon men det finns viktigare saker så här i startskedet.
Satt i ett möte på förmiddagen där jag förutom fralla och massa kaffe även fick info om hur mycket det händer inom cykel i bara Örebro län. Kul och inspirerande. Träffade två till som mig (unga, snygga och drivna ) som jobbade med cykelrelaterade projekt.
Efter mötet så fick jag ännu mer info om hur jag skall jobba. Nyttig info men inget är glasklart direkt.
 
Nog om detta.
 
För en tid sedan beställde jag en GPS-klocka. Timex Ironman. 1600 kr + frakt från USA slutade på ca 1800 kr. Såg att nån webbsida i Sverige tog 2800kr. Katjing!! tänkte jag. Idag fick jag hämta ut den från posten och då var det tre tillägg: tull, import samt införselsavgift. Totalt på 538 kr. Fuck!!
Den blev lite dyrare än de 1600 kr som jag först såg men vad tusan. Min gamla Suunto går iväg på torsdag för 900kr så det är väl okej i slutändan.
Nya Timex-klockan verkar bra och är ganska snygg tycker jag eller vad säger ni?
 
Har laddad den ikväll och kanske måste testa den imorgon??
 
Det är förresten inte bara mitt nya jobb utan självklart Kumlacrossen som finns i huvudet. Nästan skönt att vara tillbaka på ordinarie jobbet nästa vecka eftersom det är sista veckan innan kumlacrossen. Fick förresten lite varupriser idag lite slumpartat. Bara man presenterar sig artigt och säger sanningen så är det inte så svårt.
 
Klockan är mycket och än är inte alla meddelanden ivägskickade.
God natt
 
 

Droppar hemlighet Nr1

Man vet att man har varit bakfull när det första "ansträngande" man gör är en promenad kl 19 på kvällen :-)
Där har ni ungefär min dag idag.
Kräftskiva igår.
 
Annars så åkte vi ut på landet i fredags för att hjälpa farsan och klippa deras stora granhäck. Den är 80 år gammal och nästan 80 meter lång oxå.
 
Började från marken med stånghäcksaxen. Nådde retligt nog inte ända upp...
Hyffsat jobbigt kan jag meddela att jobba med detta verktyg. Det som känns mest idag är nacken efter att ha stått och glott rakt upp i flera timmar.
För att få till det sista uppe på toppen fick farsan lufta sin leksak från POLARIS så jag skulle nå lite högre.
 
Från utsidan sen så gick det bättre att stå i skopan till traktorn men den kunde vi ju inte ha på insidan för då hade ju gräsmattan rivits sönder.
 
Så detta har jag gjort fre/lördag. Självklart lånade vi deras bastu oxå när Nora hade somnat. Den ligger ju så fint nere vid en sjö men denna gång hoppade vi inte i plurret. Varför? Jo det var sånt busväder så vi satt och pratade en massa istället. Vuxenpoäng!
 
Dagisbacillerna håller mig fortfarande i ett sladdrigt grepp för det är inte mycket sjukdom kvar men jag är absolut inte frisk heller. Träningen får vänta. 9 dagar utan träning nu :-(
 
Dagens lilla nyhet för er

Några av er har ju vetat om det här ett tag men det var först i torsdags som jag fick klartecknet. Jag skall börja på ett nytt jobb. Eller rättare sagt ett jobb till. För från och med imorgon kör jag två halvtidstjänster parallelt i ca 1,5 år. Jag kommer att vara projektledare för Blue-mountainbiking åt Örebro kommun.  Målet med projektet är att ta fram mtb-leder i Kilsbergen kan man kortfattat uttrycka det. Att ta fram kartmaterial samt infomation om lederna och en skötselplan för kommunen är några andra.
När detta är klart kommer det ihop med mtb-lederna i Pershyttan vara Sveriges största nät för xc-cykling.
Detta är för mig ett helt nytt sätt att jobba på. Ingen chef som säger åt mig vad som skall göras wohoo!!
Känns som sova till kl 8 och sen hotellfrukost är en bra början imorgon :-)
Samtidigt ska jag alltså köra varannan vecka på Trädgårdstjänst vilket jag tror kommer att bli bra för det jobbet trivs jag ju med. Det nya jobbet åt kommunen var ju ett erbjudande jag liksom inte kunde säga nej till. Det är så mycket ny info om hur det skall dokumenteras och vilket sätt det skall jobbas på men att få chansen att jobba med cykel på det här sättet kommer nog att bli underbart. Jag sitter ju ändå på fritiden och tänker mycket cykel, träningar, tävlingar, långlopp mm. och nu kommer alltså chansen att få jobba med cykel.
 
Hade jag inte en nyhet till??
Jo...men jag skall nog hålla lite till på den... Eller? Den är i allra högsta grad cykelrelaterad oxå. Har fått ett grymt erbjudande på vad jag skulle kunna få cykla på 2013. Men själva nyheten blir väl roligare om ni samtidigt får lite bilder på den eller hur? :-)
 
Appropå cykel. En perfekt dag att vara bakis på för Herrarnas linjelopp i VM gick ju idag. Det var en spännande historia och jag är glad att jag såg rätt mycket av loppet. Dagens bästa kommentar firade ju ändå Anders Adamsson av när Alberto Contador filmades när han åt en power-bar. " ja det är inget kött i den där" sa  han och jag trodde Vacchi skulle kissa på sig för han skrattade så jäkla mycket.
 
2 veckor kvar till Kumlacrossen nu :) Härligt
 
 

Glädje och hemligheter

Igår när jag kom hem från jobbet frågade Sara hur det hade varit att vara tillbaka på jobbet. "Jo" svarade jag med ett leende. "Jag har kört motorsåg och Lundbergare idag. I hytten låg min corroded-skiva kvar oxå så det har varit kanon"

 
Idag så fick jag reflektera lite över min egen vardag och hur jag har det pga av en mail-fråga. Vet inte hur ni gör det (reflekterar över er själva) men jag gör ofta det när jag fått en fråga och sen får jobba ensam ett tag. I mitt jobb så blir det ofta stunder när man t.ex kör trimmer/röjsåg, rensar, klipper eller gör nåt annat så tankarna bara kan flöda fritt.
Frågan var om jag hade fullt fokus på Kumlacrossen och sen började jag tänka..
Visst har jag mycket "kumlcross" i huvudet men det är kanske inte så mycket som det ibland framstår här. Annars så mår jag väldigt bra och det är många saker som bidrar till det. Har bra människor runt omkring mig, framförallt Sara o Nora men även klubbrelaterat. Mtb har exploderat och det är kul att jobba med cykelfrågorna i klubben särskilt när man har bra hjälp och folk runt i kring sig.
Jag håller inne med två hemligheter som rör cykel oxå vilket jag är usel på. Ska väl droppa dessa bomber vad det lider. En droppar jag nog redan på måndag skulle jag tro. Positiva hemligheter för mig men även för er.
 
Fler saker som gör att jag mår bra är att jag känner mig sedd, lyssnad på och respekterad väldigt ofta samtidigt som jag kan vara mig själv och helt avslappnad. Svårt att beskriva detta på två rader :-) märker jag.
Jag trivs som tusan med mitt jobb och jag har dessutom lyckats dra in flera jobb till firman. Törs man hoppas på en julbonus :-)
Jag har inte vunnit på lotto, tvärtom så har jag alltid spenderat mina löner sen jag för ca 12 år sedan började jobba men jag äger oxå allt jag äger. Ingen bank som äger min cykel, bil eller hus.
Jag har varit bättre tränad genom åren men det är ju inte allt längre. Jag bryr mig inte om att jag blir ifrån cyklad då träningsdos och prestation går hand i hand (gillar dock inte spydiga kommentarer som börjar du bli gammal eller va! är du inte starkare?) Jag vet vad jag har presterat och är nöjd som fan med det.
Jag håller på att lära mig hur svårt det är att få ihop vardagen med en sambo som oxå vill träna då vi numera har Nora. Barn tar tid men är det bästa som hänt mig. Finns nog dom som säger att barn är krävande och jobbiga men antingen så är inte Nora ett sånt barn eller så kommer det.
Nåt annat som dök upp var ju dagisbacillerna. Tycker jag tacklar det rätt bra och snart ska jag nog vara träningsbar igen.
 
För att få ett slut på det här: Det känns som gud, slumpen eller vad det nu är betalar tillbaka till mig på nåt sätt för allt jag gjort tidigare. Försakat mycket för all träning, gett min tid för andra, stöttat andra mm.
Det går bra nu.
En bild kopplat till all text ovan men oxå en fin regnbågsbild.
 
Här satt vi och hejjade på deltagarna i Tarstaborgsrundan i söndags. Det var slutet av värstingsbacken vid 4,5 km.
 
 
Den här cykeln stod parkerad utanför Idrottens Hus där jag var på FaR-utbildning i lördags. Man blir lite nyfiken på historien bakom. Har någon lackat ur på att Fru Jansson alltid parkerar fel? Eller är det kanske ett sätt för Fru Andersson att ta upp maximalt med cykelplatser för att reta andra? Eller var det så att någon trodde att BÅDE fram och bakhjul skulle sitta fast i cykelstället?
 
Nu senaste timmen har det hänt 3 saker till. Inbjudan till Ladies Night (kommer att tacka nej) en till Europe & Mustach samt att jag lade ut min pulsklocka på blocket och ca 15 min senare är den såld.
 
Som sagt Det går bra nu.
 
 
 
 

It`s alive!!

Sara (det lilla geniet) fixade igår med sin magi så nu verkar datorn fungera igen. Vi använder dock firefox istället för Chrome som jag börjat gilla så. UNdra om vi snart är tillbaka med explorer igen.
Ska jag backa bandet nu och ta igen allt jag har missat att blogga om kanske? Blir sällan så bra då som när jag bloggar om det direkt men ungefär så här har det varit.
 
fredags. Mitt livs första VAB. Noras dagisbaciller blev värre så hon och jag blev hemma. Lite halvtråkigt faktiskt.
Lördag. Jag var borta nästan hela dagen på FaR-utbildning. Rätt intressant då jag gillar att läsa om just sånt där så var det inte så mycket ny information men nyttigt iaf. Bl.a. visades denna film för oss
 
 
 
Lördag kväll: Noras baciller börja inta våra kroppar och på några timmar skiftade jag från "i stort sett frisk" till " jävla skit nu är jag sjuk". Nora toppade dessutom kvällen med att kräkas ca 23:15.
Söndag. Skulle ju vara tävlingsdagen med stort T. Först Tarstaborgsrundan i Pålsboda men vi fick nöja oss (och de tävlande) med att vara åskådare. Med koskälla och smattersnurra ställde vi oss i den värsta backen ute i skogen och hejjade på både bekanta och främlingar.
På eftermiddagen så roddade vi ihop klubbmästerskapet i mtb vid klubbstugan. Hade hoppats på fler deltagare men det gör jag väl alltid. Magnus vann, inte helt otippat och shit vad han måste ha bombat. 17:56 stannade hans tid på. Jag har ju åkt på 17:52 (ville bara säga det :-)) och jag vet att då kan man inte göra några misstag. Jag är så sugen på att ge den där banan ett nytt försök bara jag har blivit frisk. Det har ju kapats några träd samt byggts några broar här o där så kanske kan det putsas lite till.
Måndag & tisdag. VAB!! Sara kan inte missa nåt i plugget för shit vad det INTE går att ta igen då. De läser ju typ kärnfysik. Jag fick bli hemma men imorgon tänker vi placera Nora på förskolan igen för hon är pigg och så men rosslar lite slem under nätterna. Precis som jag då.
Imorgon väntar jag på ett viktigt sms eller telefonsamtal som har med min närmaste framtid att göra. Nyfiken? mer info kommer förstås. Sitter inne på några hemligheter.. ;-)
 
Avslutar med denna roliga film som nästan är tagen ur verkligheten. Finns så mycket i den som man som cyklist har erfarit genom åren
Hej hopp
 
 

datalös

Trasig dator gör att ja skriver Me mobilen. Körde VAB i fredags och även idag måndag. Noras baciller har tagit mig och Sara oxå så tävlingarna igår sket sig men vi gav vårt stöd och var på plats på båda. Mer info när vår dator funkar.

Frisk än så länge. Min första VAB

Jaha varför bloggar han inte tänker ni? Bloggläsarna sjunker som mitt lönekonto men bloggningen är något som prioriteras ner när jag känner mig stressad. Kvällarna liksom bara flyter iväg.
 
Idag är en dag fylld av saker men oxå av lugn. Jag vabbar Nora. Hon snorar grönt och hade feber igår. Nu sover hon och snörvlar så det nästan hörs in hit i datarummet. Jag och Sara går och nästan väntar på att vi oxå ska bli sjuka men än så länge står vi pall.
 
Jag sprang i förrgår. Ville sätta en bra tid på vena/lillå-milen och jag mosade på i ett tempo som jag tror jag skulle kunna ha på en tävling. Jag har ju ingen klocka som visar kilometertid. Suunton är inte så mycket att lita på, särskilt med GPS-poden. Dock kändes som om jag höll ett snitt på 4:10 eller kanske 4:20/km. Trodde att jag skulle klara 43:20 alltså men klockan stannade på 43:46. Lite besviken och med stumma ben lufsade jag hemåt. 
Med löpningen varmt om hjärtat och träning överlag så använder jag ju ganska ofta min suunto pulsklocka men den tappar nästan alltid kontakten med pulsbandet vilket är otroligt irriterande. Annars så gillar jag upplägget och funktionerna hos suuntos T6. Idag kom det äänu ett sånt där reklammail som man får från alla håll och kanter. Det är inte så ofta jag öppnar dom (bara dom med viagra-reklamen :-)) men idag så var det ett erbjudande om att köpa den här:
Från USA och inkl frakt skulle den kosta mig 1800kr. Det är sånt underpris så jag slog till. Familjekassan får blöda lite till. Lite info om klockan.

Lätt och smidig löpardator med inbyggd GPS mottagare och pulsmätare.

Detaljer

Timex Ironman Run Trainer GPS Body länk är konstruerad för löpare som vill springa nya rundor och ändå ha koll på distans fart mm.

En stor, tydlig, anpassningsbar display med upp till 4 rader med data, kan du se exakt vad du vill under ett träningspass med, tempo, sträcka och puls i realtid. Avancerad funktioner som intervalltimers och tempovarningar för att hjälpa dig att nå dina mål.

Ladda upp och ner data till Training Peaks

SiRFstar IV ™ GPS-teknik ger snabb och tillförlitlig prestanda  GPS-signalen hittas snabbt och korrekt.

ANT + för möjlighet till tredje parts kompatibla enheter.

Flex Tech pulsbandet är ett mjukt och bekvämt elastiskt justerbart bröstband gjord flexibel elastiskt band, med en löstagbar sändare. Sändaren använder en ANT + kompatibel digital 2,4 GHz sändningssignal att skydda dina data hjärtfrekvensdata från överhörning.

Uppladdningsbart batteri med 8 timmars batteritid i GPS-läge och upp till 2,5 månader i tid klockläget.

15 träningspass minne med upp till 100 varv i varje. I granskningsläget kan du analysera din träning på klockan.

Låter väl schysst?!

Nu kom posten och det visade sig att jag hade ett paket att hämta ut. Nej det är inget som vi har beställt utan det är gåvor till Kumlacrossen. 

På söndag är det dags för Tarstaborgsrundan i Pålsboda. Mitt favoritlopp. Eller det blev det förra året när jag satte pers :-) Hoppas att kunna tangera det i år. Två dagar kvar med friskhet bara...

Sen på eftermiddagen är det klubbmästerskap i xc vid Ljungstugan. Benen kommer att vara trötta men jag skall nog deltaga iaf.

Eftersom jag är så dålig att bjucka på bilder får jag väl delge en film från tuben istället.

 


glass!!!!!

Oj oj oj. win win win idag.
 
Hittade en spritflaska på jobbet som hade ca 1/3del kvar i sig, slutade tidigt (inte pga av spriten) för att hämta Nora från dagis då mamma Sara var fast i plugget sen gick vi till glassbaren och sen har jag fått till ett träningspass som kommer att kännas imorgon.
 
Efter alla dessa saker så har jag och Nora nattat oss själva igen. Idag gick det bra men igår kunde det ha hänt en liten olycka. Vi la oss i dubbelsängen och det är väl osäkert vem som somnade först men drygt en timme senare väcker Sara mig och i det halvmörka rummet ser Sara bara Noras ben och rumpa vid sängkanten. Resten av det lilla barnet hängde över kanten och var skitnära att ramla ner :-)
 
Sen har jag uppdaterat lite på kanske världens segaste och dummaste portal. Idrotten online. Blev en liten rusch med cykelcross-saker ikväll och än är jag inte klar.
För att ni ska få slippa se mer på filmen från Kumlacrossen 2011 så bjuckar jag ikväll på en film från 2007. Borde gå att se mig och Bergkvist för jag tror nog vi deltog här.

maxad insats

Inte en enda bild har jag att erbjuda er men jag hoppas att jag beskriver så målande att ni får egna bilder i huvudet :-)
 
Vi sitter här hemma som två trötta lik efter att ha sprungit Kilsbergen trailrun idag. 14 tuffa kilometer där ca 3,4 km var väg men resten var stig. Bitvis ganska teknisk stig vilket både jag och Sara gillar. 
Hur skall jag återge detta lopp för er då? Ja starten med det dryga 110 man stora startfältet och först kilometern går på 3:50 vilket inte är bra. Alltså det är ju en bra tid men för fort för mig. Jag sänker lite och efter 1700meter går vi in på dagens första stig så där sjunker ju kilometertiden automatiskt. 2 kilometer går på 8:07 vilket fortfarande är för fort och jag hinner knappt till km 3 innan straffet kommer med stumma ben. Får slita mig vidare och köra lite halvlugnt och släppa förbi tävlande efter tävlande. Vid ganska exakt 5,5 km så kommer en underbar känsla. Det lossnar och jag kan ganska enkelt klippa ikapp den dam som kom 2a i damklassen. Hon hade sprungit förbi mig vid ca 5 km.
Sen ligger jag bakom henne till km 10 innan jag har för trötta ben för att kunna följa henne över storstenshöjden men jag tappade inte så himla mycket.
Jag kommer in som 15e man på tiden 1,10;22 vilket är ca 11 min efter segraren. Mycket nöjd men trött.
Sara kom in på strax över 1,25 vilket var en positiv överraskning för åtminstonde mig.
 
Min klocka visade att det var 284 höjdmeter, jag befann mig på en puls över 164 (89% av max) i 52 min. Har lite lätt prologlunga nu och jäkligt möra ben. Najs!
 
 

fortfarande frisk

Jo då, trodde en förkylning skulle bryta ut men än så länge håller kroppen stånd (?) mot sånt.
 
Inbjudan till Kumlaccrossen är klar och offentlig. Det finns en affisch klar, radioreklam för två kanaler är i stort sett klart. Jag börjar se slutet på pusslet och det är ca en månad kvar. Kanske har stressen gjort att det kommer bli en lugnare resa på slutet jämfört med tidigare år.
 
Hittade denna på cxsweden.com
 
 
efter jobbet idag så har vi storhandlat, badat och busat. Kl är knappt 21:30 och vi borstar nu tänderna och ska lägga oss. Dubbelnajs!! 

"ja skall bara..."

Jag lever under stress. En stress som jag själv bygger upp. Inte bra. Skärpning Ola!
 

Vart skall jag börja? I måndags så slogs inget rekord på måndagsträningen. Det var dock ca 65-70 cyklister på plats vilket inte var dåligt, tvärtom.
Direkt efter träningen så hade vi i cykelstyrelsen möte. Så här på hösten blir det mer och mer om cykelcrossen i Kumla. I år satsar vi (mest jag) mer på marknadsföringen. Får se om vi går plus eller minus i år då jag tänker spendera mer pengar överlag men samtidigt är det ju en tvådagarstävling istället för en dag. 6-7 oktober smäller det i Kumla.
 
 
 
Jag skulle behöva vara ledig ännu mer från jobbet tror jag. Eller känner jag rättare sagt. Fast å andra sidan är det bara på jobbet som jag kan slappna av.
Mycket tankar på kumlacrossen men oxå andra saker som jag blandar mig i åt föreningen. cykelmöten, möten med huvudstyrelsen, träningar, träningstävlingar, arbetsdagar, medlemskvällar mm.
Allt är själv-valt men ändå. Jag gillar det samtidigt som det belastar mig. Sen vill jag ju träna oxå. Mer än vad som blir av men samtidigt ligger det på is denna vecka då Nora börjar på dagis och hon misstänks för att dra hem baciller. Om vi är friska till helgen så skall vi nog springa på lördag iaf.
 
Igår var jag iaf helt ledig från jobbet för att vara med Nora på inskolningen vilket gick helt okej tycker jag. Dagen kändes lite långdragen men höjdpunkten var iaf att få gå och lägga sig på en madrass och sova efter maten. När jag och Nora vaknade hade nästan hälften av ungarna gått ut :-)
 
Idag slutade jag direkt efter lunch för att  hinna med att förbereda inför medlemskvällen som Almby Ik höll idag. Det var väl mest jag och huvudordförande som hade planerat ihop kvällen. Vi genomförde en stafett mellan orienterare och cyklister. Den var lite rörig men ganska kul.
 
Nu skall jag nog skicka iväg ett mail till sen får det vara bra.
 

bastu, spya och hjortkött

Shit va mycket träning jag har fått denna helg. Jag vet varken distans eller exakt tid men igår körde jag mtb från Örebro ut till Kattala. Det heter så. Det ligger ca 6-7 km utanför Hjortkvarn. Jag körde lite omvägar så det blev väl någonstans mellan 6-7 mil. Istället för att lusköra i fin distansfart försökte jag mosa på lite hela tiden så det skulle kännas i benen på kvällen. När jag närmade mig Pålsboda så ringde jag upp Rikard, en av ungdomstränarna i klubben som bor där och frågade om han kunde guida mig runt en kort xc-slinga som han har nämt tidigare.
sagt och gjort så visade han den och det var rolig. En slingrade singletrack på 1,8 km som gick kors o tvärs vid en grusgrop.
När vi rullat den 2 varv så nämde han att Magnus P i klubben hade tydligen banrekordet på 5:11. Man kan inte säga sånt där till mig. Direkt vill jag spänna min egna båge och se hur långt det räcker. Sagt o gjort. Jag bombade på och hade två felkörningar som borde ha kostat mig minst 8 sekunder och kom in på tiden 5:18 :-)
 
Med extra trötta ben så körde jag vidare ut mot Hjortkvarn. Rikard gjorde mig följe en bit och halvhjulade lite framför och trissade mig fint i ca 4 km. Tack för det. 
De sista kilometrarna gasade jag allt jag hade på grusvägarna och med ca 2 km kvar kom Sara o Nora ikapp mig då deras bilfärs startade några timmar efter mig. Det stressade mig perfekt och mör men nöjd var jag framme.
 
Sen har vi slappat, gjort en bilutflykt där Nora blev åksjuk och spydde, haft kräftskiva (ingen spydde) bastat med Sara (ensamma i månskenet vid en spegelblank sjö, en kall öl och en klar himmel och stark månsken...Ja ni fattar hur fint vi hade det).
Nora och Nalle hade kul ihop mest hela tiden.
 
Idag på förmiddagen så joggade vi en sväng. Nora sov i joggingvagnen, jag oroade mig för om jag visade Sara rätt vägar men självklart gjorde jag det och svängen blev ca 10 km.
 
Sen blev det fika och jag bytte sen om till cykelkläder för att få cykelträning även idag. Jag passerade mitt gamla barndomshem och fick så många flashbacks så.. Jättehärligt att se hur de sköter om och utvecklar gården på ett positivt sätt. 
Lite senare hade jag tur att jag inte punkterade :-)
Steve Irwin kom fram inom mig och jag var tvungen att leka lite med den :-) "Ola 34 år gammal" som sara sa när jag berättade om ormen.
Vi fick med oss massor av gottigott från farsans frys. Detta för att hjälpa till med utrensningen av frysen så att han kan skjuta mer djur. Tar gärna emot vilt. Ekologiskt, närodlat och gött!!
 
Imorgon händer det som vanligt sjukt mycket saker. Jobb, måndagsträning, cykelmöte. Lämnar hemmet vid 6-tiden på morgonen, hemma mellan 16:30 och 17:15 och kommer sen hem vid 21:30 skulle jag tro.
Parallelt med detta börjar Nora på dagis imorgon och Sara skall sköta tvätten på eftermiddagen. Kan inte bestämma mig vilket jag är mest orolig för.