pappa pappa pappa

Föräldraledig. Dagarna går och det gäller att sysselsätta sig med nåt. De dagar som är tråkigast är när det regnar och vi inte tar oss för nåt "projekt". Och tyvärr måste jag säga så håller Isabella på att bli pappig. Det är inte alls på den nivå Nora var när hon var liten. Den gången var det charmigt en vecka kanske sen blev det bara en belastning. Nu är jag rädd att det skall upprepas.
 
Bloggen lever men då jag är hyffsat flitig på instagram så glömmer jag bort bloggen lite då o då.
Fick en notis om att en joggingtur jag och Isabella gjorde häromdagen gav bilden av ett ansikte.
Har ju sprungit denna runda massa gånger och har själv aldrig noterat det. Nu kommer självklart nästa utmaning att skapa ett leende och kanske en frisyr på denna figur
 
I somras satte jag min första tid på mtb-spåret i Marka. Efter att då tagit inspiration av Erik Anfält så åkte jag dit en vardag kväll. Då var det torrt och fint och det var T-shirt och shorts som gällde.
Igår kväll var det dags för test nr 2. I mörker, 3 lager på överkroppen, pannlampa och slomons väst med batteri i. 0 gradigt i luften och ganska slirigt på stenar och träbroar. Vi var 6-7 st från Team Nordic Trail som skulle sätta var sin bra tid. Vi körde jaktstart och jag gick ut sist. Att göra på det sättet är som gjort att jag ska vilja för mkt och spränga mig. Så även igår förstås. Ca 1 min och 40 sek efter att jag hade startat så var jag på/strax över tröskel. Försökte att lugna ner mig men det var först när jag var stum i benen efter ca 2-2,5 km som jag verkligen lyckades slå av på farten.
Tyckte inte jag fick till ett perfekt genomförande, pannlampa istället för dagsljus och sen lite halt här o där. Blev därför skitglad när jag vid målgång stängde av klockan på 25:23 vilket är 43 sekunder snabbare än i somras! Sjukt nöjd.
 
Ikväll är det äntligen dags för öl & whiskey-mässan. Tjohoo!

livet rullar på

Tänk vad upp och ner det kan vara med den fysiska formen. 
Vi sprang långpass med Team Nordic Trail i lördags. Vädret var kanon och jag fick se ett o annat kärt ansikte. Trots en del avhopp sista dygnet så var det ganska många som ville köra vintertrail.
 
Det blev 22,8 km för mig den dagen men med flera stopp och endast enstaka tillfällen så körde jag på lite hårdare. Var dock inte beredd på att jag skulle vakna upp helt jäkla fräsch i benen på söndagen. Kände inte av passet från lördagen men klokheten sa att det borde väl sitta i kroppen ändå. 
Söndagen passerade med vardagsbestyr och senare på em/kvällen skulle jag jogga lugnt med en bekant men motivationen sa att jag kunde klämma in lite back-intervaller innan. 
 
Sagt o gjort. 239 höjdmeter samlade jag ihop på ca 11,5 km. Eller flertalet av dom blev nog på de 11 korta, branta intervallerna jag klämde av.
 
Måndagen kom och shit vilken måndagskänsla alltså. Trött o seg pga avbruten sömn då Isabella sov oroligt. Benen var mycket tröttare än dagen innan. Nåja...Ett pass med TnT stod ju på kvälls-schemat och ju närmare man kom desto mer motiverad till att köra slut på mig blev jag ju.
Då jag inte höll i passet kunde jag smyga runt och filma lite. Slängde ihop en "reklamfilm"
Idag är det vilodag. Tisdag i skrivande stund. Funderar på att lyfta lite vikter...men får se.

vinterdistans

 
Haft en kalasfin dag idag.
 
Filmen är nyligen redigerad. Ungarna sover, Sara är inne i stan och jag sitter här o äter lösgodis och dricker julmust.
Livet leker

Föräldraledig och trött

Jaha andra veckan med pappaledighet och tröttheten är ett faktum. Längtar redan till jobbet för att få vila upp mig.
Träningen går väl fortfarande okej men idag blev ett (väntat) bakslag för löpare. Har ju snöat hela dagen så att ens tänka att väglöpning skulle gå bra var ju jäkligt korkat.
Lägger man dessutom till att jag bara gick och väntade från kl 14 att jag skulle kunna få springa ut och klockan sen hinner bli 19:35 innan skorna kan snöras så har jag tappat sugen för länge sen.
Blev iaf 7,5 km till kontot ikväll i snöfall från sidan. Tänkte på löpteknik och fotisättning. Blev såå sjukt inspirerad av Mikaela Kempi i lördags när hon sprang Kilsbergsleden i Karlslund. Hon passerade framför mig ca 1 km före målgång när hon vann 15 km-loppet. Som en riktig löparnörd så slogs jag av hennes fina löpsteg.
 
Det hade jag i tankarna när jag sprang hem ifrån Ånnaboda dagen efter Kilsbergsleden, dvs söndags. Trots att jag sprang mkt stig och tog en lång stigning på 10 min. Sprang/joggade en hyffsad sträcka obanad terräng så landade det totala snittet på 5min/km. Noterade på träningsfilen sen att jag parkerade mellan 4:25-4:35/km på väg vilket KAN ha varit pga inspirationen dagen innan. Jag tänkte verkligen på att skjuta fram höften och låta den dra kroppen framåt.
Hittade en ny låt för mig idag. Gruppen In Falmes är knappast ny för mig men låten och framträdandet var grymt. Eller vad säger ni?
 
Imorgon väntar kvällstrail i Kilsbergen. Ska bli intressant o se hur mkt snö det har landat där idag.