huvudbry!

Han inte skriva ur mig allt igår men det känns lite gammalt att skriva nu hur det gick för ett dygn sedan. Däckade iaf kl. 21:15 igår så trött var jag. 

Dagens träning
Var inte ett dugg sugen på att träna idag men trofast till träningen som jag är tog jag mig till gymet. Började efter uppvärmningen med utfall. Redan i första setet så märkte jag att benen inte var med mig så jag kunde nog glömma de där explosiva benböjen, baksida lår och vader som fortfarande klagar lite efter måndagens löpning.
Nä, omstrukturering så biceps, axlar, bröst, sidfläsket och mage blev det.

Påvägen hem blev jag uppringd av K-G i klubben. Tydligen har jag nog blivit acceoterad av orienterarna för de ville ha med mig till 25manna. Ska det fortsätta så här får de skramla ihop till en kompass för det har jag hitintills fått låna.


Här är dagens huvudbry
Varken jag eller kollegan Patrik är jätte-erfarna anläggare. Båda har gjort de (ja just det ja) men detta projekt känns lite speciellt. Nybyggd, skitfin kåk i Ekeby-Almby och ägarna plöjer ju ned pengar i deras hem så jag kände direkt att "här vill jag göra ett bra jobb" och då vill jag inte stöta på problem. Det är höjdskillander hit o dit och olika bredder här o där. Jag märker nu när jag skall förklara för det för Sara att det kanske är små små skitproblem och jag hoppas vi löser dom snyggt.
Kände mig iaf helt slut i huvet efter arbetsdagen iaf. Kändes stundtals som det var mer tänkande än fysiskt jobbande idag.

Nu har hjärtat gjort scones under tiden jag bloggat.. Måste maila lite inför cx-tävlingen nu. Så hej hopp..

Ville några köra cykelcrossträning i hästhagen på söndag eftermiddag typ kl. 17??

hårtkörning nu

Får låna datorn lite nu i en av Saras studiepauser..

Sitter här med fortfarande lite lågt socker efter 19 minuter och 40 sekunders maximal körning i Hästhagen. Trots att de riktiga entusiasterna Niclas och Martin saknades så var vi 7 st. Dräparn, jag, Lisa, Tomas E, Tomas J, Johan F och Musse. Den sistnämda tränade Totte ingeby och Stefan Adamsson back in the days..
Tobias Dräparn skall ha ett stort tack. Det är precis den matchningen man behöver när det skall tränas hårt. Jäklar alltså. På 4 varv av de 5 vi körde så gick jag i mål med fågelholksansikte och slem i mungipan. 

Nu bubblar kaffet i köket och det dämpar kanske min rossliga prolog-lunga. Ahhh det är skönt att träna.

Sara måste få plugga på hennes dator så nu skall jag njuta av Dr. Åsa

civilkurage

Om du är lite filmintresserad så kolla in trailern nedan (drygt 2 min lång bara) och fortsätt sedan läsa vad jag tyckte om gårdagens biobesök.


Ja igår såg vi alltså Distric 9 och Sara var beredd att gå hem efter halva filmen. Jag var däremot mkt imponerad av specialeffekterna och blandningen av de olika klippningarna. Den började och slutade som en dokumentär och ett stort presterande av huvudrollsinnehavaren som för mig fortfarande är okänd. Han gick från nörd/tönt till nästan en ren actionfigur. Själva handlingen, om aliens som hålls fågna i district 9 i johannesburg, kan kännas som ren sci-fi men håller man i åtanke att vissa sorters människor behandlas på liknande sätt kan man hålla sinnet i behåll. De tvingas följa lagar och regler som de själva inte fått vara med att bestämma. De misshandlas och fängslas osv. Härligt ljud och bra klippning. Minns ni hur Peter Jacksson blev ett namn? Jo med sina hemgjorda filmer som bl.a. braindead. Rena splatterfilmer långt innan han åtog sig Sagan om ringen och igår undrade jag om han inte lutade sig på sina gamla erfarenheter. Stundtals var det äckligt men på en bra nivå ändå.

Dagens träning
Idag körde jag och jobbarkompismats löpintervaller. 5x5 minuter runt tröskel blev det och 3 av intervallerna körde vi på löparbanorna vid GIH. Där blev vi ifrånsprungna av små fjortisbrudar som tränade friidrott. Tog tyvärr inga bilder som du GT hade gillat ;-)
De körde dock max 200 meter men det gick fort och såg snyggt ut.
Vi fick ihop nästan timme totalt idag och benen kändes bra hela tiden. Tror löparmusklerna börjar komma tillbaka.

Imorgon skall det tränas mera cykelcross i hästhagen och nu har jag ju en bra ursäkt om det går dåligt imorn :-)
kurage
Efter dagens träning handlade jag lite på coop österplan. När jag gick förbi en hyllrad med varor reagerade jag på en kille i åldern 16-20 i mössa, svarta kläder och en svart väska som stod blickstilla. Han stod ungefär som han läste på en hyllrad. Jag passerade snart en annan rad och då fick jag känslan av jag kom på honom när han skulle snatta nåt. Jag såg inget direkt men när jag kom mot "gör-det-själv-kassorna" såg jag samma kille gå mot en kassa. Jag gjorde ett tecken till en kassörska att kolla i hans väska. Hon ringde direkt efter en anna ksssörska och när han skulle gå ut ifrån kassorna så ville de kolla i hans väska men han sa nej och ökade takten på fötterna. De frågade igen men han var snart ute ur butiken. Han var tydligen ett känt ansikte för dom och jag hade ju inte direkt sett att han snattat.
Frågan jag ställer mig nu är: Skulle jag ha agerat mer och tagit några snabba steg (hade ju löparskorna på mig) och tagit fast honom? Han skall väl betraktas oskyldig till motsatsen bevisas men det gäller ju att bevisa det oxå. Nåja. Jag reagerade och agerade lite iaf.

Nu skall jag sova tror jag så det inte blir en repris av dagen. Jag försov mig nämligen idag...

cykelns dag

Idag har jag haft en marathondag framför tv:n. 6 h 40 minuter ganska exakt. För det var vinnartiden i herrarnas linje idag. Innan tvåan kolovnev var över mållinjen var jag ute genom dörren för det var ju cykelcrossträning i Hästhagen idag igen men det återkommer jag till.

Cadel Evans vann välförtjänt idag och jag har en historia angående honom.. VM i mountainbike 1999 gick i Åre och där deltog just denna Cadel. Som publik var bl.a. Johan på Forsberg och en viss Jörgen Pallhed. På ett av varven slängde Cadel Evans av sig sina glasögon inte långt ifrån dessa herrar. Om inget har hänt med dom så äger väl jörgen dessa fortfarande. På efterföljande varv hade Cadel ett par nya glasögon på sig så han led nog inte av förlusten...

Snart ska jag och S på bio. Hon vet inte vad vi ska se då jag spontanbokade via nätet idag. District 9 skall det bli då jag blev helt såld av den trailern på nätet idag.

Cykelcrossträning
Tisdagar 17:30 i Hästhagen är det som gäller för er cykelcrossnördar men vi slängde in ett extrapass idag.
Martintrampar var där förstås. Läs en rolig grej på hans blogg. Han jagade iväg ungdomar från hans tomt... Niclaspartyprissen var oxå där, en stark Lisa och så jag. Fler valde att inte dyka upp tyvärr men jag har stora förhoppningar på tisdagar. 

Nu så är det sporten, sen bio. Vi hörs

mini-shopping

Glömde ju nämna att vi sprang in på coop Marieberg igår. Det fanns inga korgar och vi behövde ju ingen stor vagn för vi skulle bara kompleteringshandla lite basvaror. Jag börjar gå in i butiken för jag tycker vi kan bära varorna med händerna. När jag vänder mig om har Sara fixat en vagn. En som normalt ser jätteliten ut men med henne som förare ser det faktikst inte lika roligt ut...


Om dryga timmen startar herrarnas linjelopp i VM. Jag har länge känt på mig att Bennati skulle vinnna. Vet inte varför riktigt det var bara det namn som dök upp men jag har nu sett att han inte skall starta. Tror dock på nån italienare så jag gissar på Mr. Perferct hair Pozzato tar hem det. Tror inte det blir någon utpräglad klättrare även fast det är en sån tuff bana.
Undra hur omvärlden (ni) reagerar om någon som Vinokuorov eller Basso vinner. Skulle de tas emot som segrare? Jag tillhör den skaran som haft båda dessa herrar som idoler ända fram till att det kom ut att de tok-dopat sig.

Annars går större delen av denna dag i slöhetens tecken. Tänkte rita in cx-banan på massa kartor över Djupadalsbadet under tv sändningarna. Sen skall jag väl ge lite kärlek till mtb-hojen så den funkar klockrent på eftermiddagens tävlingsträning i Hästhagen. Kl.17


shopping & lite halvnaket

Imorgon blir det cykelcrossträning i Hästhagen kl.17 för dem som vill men jag har förståelsen om ni sparar er till den riktiga drabbningen på tisdagar kl.17:30 istället.

Lite naket varsågoda:
Har jag en buckla i vaden?
Efter önskemål från den bästa H30 åkaren som ville ha mera naket på bloggar och hemsidor. Han sa inte om det önskades kvinnligt eller manligt...
När löningen kommer är man ju kung så jag köpte mina hitintills dyraste kalsonger. Frank Q heter dom och de två kostade 199kr. Sköna och de funkade bra att häva öl med. Ja inte bokstavligt alltså.

Igår var det höstfest på jobbet där vi delades in i lag och körde femkamp med bl.a. spikning och kast med stor ring. Tror alla på firman vet, och såg, vilken tävlingsmänniska man är. Fan mitt lag kom näst sist. Jävla skitfest :-)
Kvällen fortsatte på det en vecka gammla Virus Bar men jag blir nog ingen stammis där trots rocktemat.
Nå vad är det man planerar in kl. 07:00 dagen efter en firmafest? Jo tvätt-tid så klart och bokar jag in den tidiga tiden så åker jag ju på att ta den oxå medan prinsessan på ärtan snarkar vidare.

Mera shopping
Efter damernas VM-lopp, som var ganska spännande, så bestämde vi oss för mera shopping. Vi kom hem med detta

Jag gjorde mitt vanliga misstag. Gick in på Jack & Jones och kom inte ut tomhänt. Blev en vit huvtröja. Nya Gore-texskor på Intersport, puss-tuggummin på Lagerhaus, lite matskålar och en hög ljusstake på Bra & Begagnat. 

Blir väldigt trött i ryggen av att gå och shoppa. Eller gå och strosa på stan. En aktiv promenad är inga problem men just shoppingwalking tar död på ryggen. Detta krockade lite med att hjärnan ville träna lite idag men jag kom ut på en joggingtur iaf. Hittade ett skönt lunk som tig mig förbi USÖ, runt Naturens hus, över till Rynningeviken, över gamla soptippen, övet till Venaspåret och styrde kosan hemmåt. Nästan exakt en timme vilket borde ha varit 10-11 km.

Nu är det inte bara snack om cykelcross och flytt. Nä inbjudan ligger ute...Nä till cykelcrossen naturligtvis. Flyttandet närmar sig och det måste planeras oxå då det är ett direktbyte. Ingen lägenhet kommer ju att stå tom för de andra utan ett rum i taget får väl bytas gissar jag.

Nu ska det mailas lite.
Haj

Argentumgurra

Vaknade lagom öm i kroppen idag. Det värsta är att det har bara blivit värre under dagen oxå. Jävla gymträning. Imorgon är det den ökända "dag2efterstyrketräning" oxå.
Med tanke på det är det skönt att jobbarkompismats o jag faktiskt lyckades att verkligen jogga idag och inte halvjogga/halvspringa som vi alltid gör. Det var lite stapplande steg till en början men det lossnade och timmen förflöt väldigt bra.
Svängde förbi den kommande hyresvärden idag för en kortare presentation och det kändes bra så snart skall alla 4 hyrestagare mötas och skriva papper. Efter det tittade vi in hos cykelhandlaren och snackade (surprise) cykel. Fick även mitt reklamerade, svindyra vevlager från FSA. Rekommenderat utpris är 2670kr!!! Men när jag öppnade kartongen förstod jag varför...

Det låg en spruta i kartongen! Najs nu när den riktiga cykelsäsongen är här.

Ja just det...Tror ni Gustav Larsson är nöjd idag? Men åt den där starka schvesc... sweista...han med röd/vit tröja fanns inget att göra. Har bara sett när han kom ifatt Gurra och jäklar det var skillad i fart där. Tänk vad en hemmabana kan göra :-)

Så här snyggt gjorde vi det utanför Atlas Copco idag.

Lagt plattytan, gjutit bänkar, planterat smultronshersmin och nävor.

Hej o hå. Imorgon är det shopping av shorts och kalsonger (några tips?) sen höstfest på jobbet.
Tjing

Uselt svt

Efter att ha varit med på de två senaste landsvägstävlingarna och snappat upp lite lvg-snack så gick jag till gymet idag. Ja kan ju inte klättra särskilt bra trots att jag inte är så stor och tung. Inte heller kan jag hålla ett grymt tryck på platten men är det nått jag kan så är det att dra mig röd, stum, steka mig osv. så för att bli en Mark Cavensdish måste man nog piska upp vikter på gymet tänkte jag.
Explosiva reps i denna övning blev det. Sen körde jag i den där magmaskinen som gav mig sån grym träningsvärk sist. Normalt kör jag 3 set på varje övning men vad gjorde jag i magmaskinen?? Jo 4 stycken förstås. Är jag dum i huvet eller? (svara inte) Fatta vad ont det kommer att göra att skratta, hosta eller nysa på fredag. Nåt av det blir det nog för vi har höstfest på jobbet då.
Mer på gymet: Axlar, bröst, vader, bål.

Kom hem direkt efter jobbet och slog på SVT då örebrotjejen Emilia kör VM i landsväg idag. Tempo. Kul att SVT beslöt sig för att sända cykel-VM men fan vad dåliga kommentatorer. Susanne Ljungskog var den ena och jag uppfattade aldrig vem herren var men shit vad glad man är över Eurosport som vi ännu inte har men snart så..

snart är det cykelcrosshöst. Du tränar väl inför Kumlacrossen den 18 Oktober?


/>Nu är Saris barnvakt på annat håll och jag slöar. Vilken arbetsfördelning va?


krossat crossar

Blev ingen blogg igår men så här var gårdagen....

Jobbarkompismats o jag kan fan i mig inte jogga lugnt. Vi sa som vanligt att " nu tar vi ett lugnt tempo, vi har ju inte kört på länge." " ja" svarade den andre. " lungt och ungefär en timme"

Vad händer? Jo det dröjer inte länge innan båda pratar mindre och mindre och båda noterar hur tempot skruvats upp. Jag ökar visst på stigar och han stressar på väg och breda motionsspår. Nåja. 50 minuter med mkt stig blev det innan jag satte mig i styrelsemöte för cykelsektionen där det mesta kretsar kring ekonomi, cykelungdom och cykelcrossen.
Inför tävlingen handlar det inte bara om att få till en så bra tävlingsdag som möjligt utan en del vill ju prestera bra i sadeln oxå. Lite därför har
Mr. fjugestacykelcross har bestämt helt på egen hand i något lokal slags herravälde  att nu skall de som är cx-intresserade att infinna sig i hästhagen tisdagar kl. 17:30.
Premiären var idag och lite bilder dyker säkert upp på hans sida imorgon eller sent idag för han hade massa saker att göra.

Dagens träning
Ja då var det ju tisdag så 17:30 stod jag, Lisa, Daniel Panikmekarn, Martintrampar, Tobias Dräparn och Niclas Voight där. Nästa tisdag är även du välkommen. På cross eller mtb.  Vi har hittat en rätt schysst slinga med stock att hoppa över, gräs, grus och till nästa gång även ett sandparti. Slingan tar ca 3,5 min om man är snabb och det var Tobias och jag på de två första varven. På det tredje gick jag ut först på den avslutande grusvägen och jag visste att Tobias låg på hjul. Vad händer med ca 200 meter kvar? Jo Niclas far förbi som en j-vla kanomkula som ingen kan svara på! Det var en jäkla spurt det. Den skulle han ha visat i söndags på GP-loppet men då hade han ju packat ned fel ben i träningsväskan :-)

Denna cykelcrossträning är inte den del av cykel som jag njuter av direkt. Kom på mig själv med att nästan må illa mellan två heat. ja vi kör liksom i heat. Inte för att vänta in alla utan mer för att illamåendet skall gå ner så vi klarar av att köra ett till.

Nu laddar jag med Hulk Hogan på tv. Jag är så...ung att jag faktiskt minns han och hur man diskuterade med polaren om det var på riktigt eller ej.

Imorgon blir det nog gymetOrdningen återställd

Glöm det där igår. Idag kändes det bättre.


Gårdagskvällen var på invigningen av Virus bar. Lite besviken över lokalen men jag skall ge det en ny chans. Folket som var där hade väldigt mkt rockabillytema. tatuerade tjejer (vi snackar inte en liten delfin på skuldran nu) Rutig flanell och chackrutiga klänningar. Njaaa

Racerapport från dagens GP-lopp

Förra helgen skrockade darvell och Österling om att man kunde köra rätt bra dagen efter en "blöt" kväll. Idag bevisades den tesen att den funkar. Jag kände mig mkt starkare än igår men sen var banan av en helt annan karaktär oxå. Gårdagens GP-bana hade flera igångdrag från låg hastighet till ruskigt hög fart. På dagens bana kunde man hålla en högre fart genom kurvorna så igångdragen blev inte lika blodiga.
En som dock blev blodig var Peter

Han kunde inte väja för en fallande cyklist och drogs med i krashen.
Jag gjorde inte om samma dumma misstag som igår och bränna mig i början men var ändå med långt fram hela racet. en gång fick jag tillochmed vara loss med en cykelcityåkare och få lite vind på nosen. Ett annat varv försökte jag spurta om ett spurtpris oxå och allt det självförtroendet vittnar väl om att det fanns alkohol kvar i blodet :-)
Av sportklungan.se`s 5 åkare tog sig 3 i mål, samma som gårdagen alltså. Andreas blev 14e, jag 24 och jonas rullade in runt plats 55 av de ca 80 startande. Alla de fyra åkarna i sportklungan kan det där med att mosa på i vinden medans jag själv sprätter till ibland för något större slätdrag besitter jag inte. Men kul har jag haft och det är väl ändå grunden i all idrott??
Vi körde 1h 17 minuter och snittade ca 42 km/h idag.

Är jäkligt slö så här på kvällskvisten vilket betyder att jag iaf tog i idag och jag känner mig inte så peppad för att jogga med jobbarkompismats imorgon men jag har ju lovat.

hej hej

Chans till nytt hat

Jag har väl aldrig sett mig som creme de la creme av sveriges elitåkare när jag körde i elitklassen. Men jag gav det jag hade då. Det gör jag inte numera. Jo på tävling förstås men på fritiden finns det nu mycket mer fritid och inte så mkt cykel som för t.ex två år. Jag fattar därför att jag inte är i samma slag som förr. Ja menar 4:42 på finnmarken (ho ho) nä men seriöst... Andra verkar inte vilja förstå att jag trappat ned och faktiskt blir sämre för jag får titt som tätt kommentarer som " vad hände med dig idag" eller " va blev du varvad?"
Ta idag som exempel. Sista chansen i Ramnäs är ett roligt GP-lopp tycker ja men man kan omöjligt vara bra på nåt man inte tränar (om man inte heter nåt i stil med Kuchen...)
Jag verkar kunna fortsätta tävla utan större prestationsångest för jag gillar sporten cykel. Jag är inte så snabb som förr men det skiter jag i. Har fortfarande kul. Eller kanske roligare nu än förr till och med.

Racerapport
Jag gjorde som förra helgen. Klev på från start och fick ligga först ett tag och hade faktiskt lucka ner till fältet. Men de är klart.. Då var det 18 varv kvar :-)
Jag brände mig lite där och på denna bana ges inte mkt chans till återhämtning så när alla igångdrag kom så brände även de mig. Jag orkade klamra mig kvar i klungan i dryga 20 minuter och det var ca halva tävlingstiden. Jonas körde starktast av sportklungan och blev sexa men alla imponerade och jag hade som sagt så kul att jag hänger med dom imorgon oxå och förnedrar mig igen. Fick dock tillåtelse att kolhydratsladda på den ikväll nyöppnaded hårdrocksbaren Virus. Ett namn i tiden.
Gjorde en liten film då elitgänget tävlade

/>Har fått ett hyffsat bakslag angående cykelcrosstävlingen men problem är väl till för att lösas. Nu skall jag maila lite i ärendet.

nya jaktmarker

Nu har jag lämnat den trygga famnen som kallas "cykelhandeln". Jo det förstås. Nångång har man väl beställt från typ cyclecomponents nångång men nu har jag tagit ett längre kliv. ett mycket längre kliv österut. Jag har beställt en lampa för 79,81 dollar från hong kong.

Fick ju en livevisning av denna under Happyriden igår så jag vet att den är okej.

Ringde upp sportklungans sportchef förut och skulle ursäkta mig för att jag häält upp vinglas Nr.2 men han själv låg till och med ett wiskeyglas före mig så där har ni den sköna inställning som finns i sportklungan :-)

Haj haj

Har du sett min dingdong?

Upptäckte några saker i gårdagens inlägg.. "imponerande låga kilometertider" skall ju vara antingen "imponerande höga kilometertider" eller "imponerande låg snitthastighet" men det fatta ni kanske. Sen blev det ju inte ca 3 h igår utan knappt 2,5 men det fattade ni kanske oxå era smarta läsare.
Upptäckte häromdagen att att min kära koskälla är borta. Det underbara ljudet som ljöd under några cykelcrosstävlingar förra året blir nu annorlunda för jag fann en sak på jobbet igår. En tidigare väggmonterad klocka låg bland lite jordmassor som skulle åka på tippen. Nu "äger" jag den.

Trummorna i bakgrunden kanske infinner sig i cykelcrosscupen oxå.

Det börjar bli fredags rutin att köpa med nåt hem till Östergren nu. Idag blev det 5 stycken pansarmalar men de minskar snabbt i antal då hon jagar och jagar så hon blir anfådd.
 Min östergren.

Mailen har gått varm idag men order om morgondagens race. Tufft de där att köra för ett team :-) Får väl se om det blir spontankörning eller om det finns strikta regler för vad som gäller imorgon. Sånt där kan ju skifta snabbt.
GP-race i Ramnäs står på schemat iaf. Det är klart.

Nu skall jag maila lite angående mitt lilla projekt Kumlacrossen.

haj

lyckligtur med konstgjort ljus

Tillbaka efter en tids datastrul. Igår kunde jag ha fått blogga om jag inte däckat i soffan vid ungefär 21:15. Trött efter den framgångsrika ungdomstävlingen kanske...Eller så är man gammal.

Fan va sur jag kan bli på folk som uppvisar dålig moral. Idag var det brist på arbetsmoral. Jag fick på nära håll idag uppleva hur en arbetskamrat verkligen bara fördrev den sista halvtimmen utan att göra nånting. Jag satt i hans närhet och kunde mkt väl behövt en handtag och det visste han. Nu finns det allt för många fler som han på firman som kan sova bort arbetstid, vara borta nästan en timme varje frukost (som är 30 min), sluta så tidigt att man de sista 10 mintrarna kan sitta o slöa i omklädningsrummet. Skedde det en gång vore det annorlunda men vissa har gjort detta till vanor. Fy fan.

Roligare var det efter jobbet idag då jag beslöt mig för att deltaga i en så kallad Happyride. Har du ett cykelintresse, oavsett storlek, och inte har kollat in
www.happymtb.org så gör det.
Det är därifrån som uttrycket Happyride kommer och en gång i tiden var det bara slöåkning med imponerande låga kilometertider men idag var det verkligen tvärtom. Eller är det kanske alltid så 2009?? Har du överhuvudtaget lite mtb intresse och vill inte köra själv eller kanske lära dig lite nya stigar så häng på nästa gång. På happy.org finns en "örebro-tråd" som kan vara bra att följa.

Detta är nästan kännetecknet på happyride iaf :-)


Med
på turen fick jag med mig Lisa och Sara !! som gjorde en slags nypremiär efter alla jäkla turer med virus o skit. Hon hade tänkt en ca 30 minuter lång tur men vi körde båda nästan 3 timmar idag. Lisa gjorde oxå bra ifrån sig då hon idag inte gjorde en enda vurpa. Det tar sig sa mordbrännarn.

Turen startade vid Karlslunds motionscentral och sen körde vi den där svängen som jag körde med Mange P, Daniel och martintrampar i vintras men nu fanns där ingen irriterande snö. Nu blev det en jäkla rolig och skön sväng. För att göra av med några extra kalorier stack jag ut på stubbfält och blåste ur benen i några hundra meter.
Tänk vad kul om man kunde locka till sånna här stora sällskap uppe i kilsbergen under en höst-tur, eller på cykelcrossträning i Hästhagen (för det är väl snart dax??) eller kanske till sportklassen i Kumlacrossen.

Här är en film från dagen
imorgon är det fredag. Då skall affischer inför cykelcrossen hämtas. Martintrampar hat tjatat länge nu så han skall få några. Nån mer som tror sig ha en bra reklamplats så hör av er. Sen är det tvätt-tid, förberedelser inför lördagens GP-lopp. Ska väl försöka få lite fredagskänsla oxå. Med hjälp av trampad druvjuice kanske...

nytt virus icke mobilt

vi hår stora problem med datorn just nu så jag loggar in med mobilen men vem orkar skriva noveller med den? Trampat racer med lisa idag 64km med ett snitt på 29km /h. Imorgon är det ungdoms tävling vid klubbstugan så kom gärna förbi med ditt barn om det är max 16 år gammal och tvinga det och tävla. Vill det inte så kan väl du åtminstonde komma dit och helå

Nu är det över för min del oxå.

Vill börja med att säga ett förlåt mig, det var onödigt sagt, till Martin Eriksson(svealandsmästare, junior, i xc) i Falun.

 2 små bilder från gårdagskvällen där resten av motiven på bilderna bara blev mer och mer suddiga. Vad kan det ha berott på?? Bästa historien bjöd mannen i bakgrunden på iaf. Rehabträning! Men det passar sig inte här... Vi sex stycken som åkte hem idag var alla överens om att den där kvällen var det roligaste vi var med om denna helg. Tack Oscar för vi fick följa med.

Racerapporten
 Jo denna dag hade man ju sett fram emot nu ett tag munder uppvärmningen kändes det kass. Inte nog med det utan jag lyckades oxå sätta kedjan innanför kassetten som jag gjorde på finnmarken. Kändes ju jättepepp att behöva ställa in ställskruven på bakväxeln och justera styret inför den avgörande xc-racet.
Vi startade ihop med juniorerna, H40 och dameliten vilket gjorde det till ett normalstort startfält. Fick en kanonstart då den urstarke junioren Tobias Ludvigsson stod framför mig i fållan. Efter ca 600 meter går jag upp i spets och gasar med förhoppning av att Gunnar skall hamna bakom lite folk som kan bromsa honom så jag får en lucka. Inbillade mig där ett tag att jag körde som Mattias Wengelin, stillasittade och snabb. Det funkar rätt bra men trots att jag besitter hyffsad erfarenhet av tävlingar så drar jag lite för hårt och lite för länge så när jag måste slå av på farten i slutet av varv 1 så slänger jag en blick över axeln och då har Gunnar T kämpat sig ikapp och behöver inte slå av på farten som jag. Han får snabbt en lucka på 1-1,5 minut och det funkar inte att ta igen. Vi är ju så jämna och jag måste fortsätta att köra lugnt hela varv 2 för att få ur all syra. Är nere på 3e plats ett tag innan det börjar kännas bättre och farten kan höjas igen.
Mot Gunnar fanns inget att göra och han var en värdig vinnare av dagens tävling och hela KALAs-xc cup. Och det var faktiskt jäkligt kul att vi hade samma poäng inför dagens race.
Kommentaren
Det var när jag jagade Gunnar under var 3 eller 4 som jag kom ikapp denne Martin E från Falun. Jag hade redan krashat en gång så skrubbsåret på benet sved, jag var lite besviken över hur loppet hade utvecklats osv.  Han körde inte särskilt fort utför så jag fick bromsa in på den lätt hala, smala stigen och spårvalet blev annorlunda än när man kör i sin egna takt. Allt blev dumt och jag gick över styret alldeles bakom honom. Han noterar väl min vurpa och stannar framför mig på stigen istället för att rulla ca 15 meter till den mkt bredare väg som väntade. Då frågar han omtänksamt " Hur gick det?" Mycket snällt av honom för han ville mig inget illa utan han körde väl bara väldigt försiktigt utför. Det är då jag får ur mig en mening som så här i efterhand förvånar mig själv lite. Efter jag rest mig sa jag: "Kör för helvete annars kör jag över dig!" Det var onödigt men jag sa det och förlåt Martin.

Nu blev jag 2 idag med en liten besvikelse. 2a i cupen vilket jag inte kan vara annat än nöjd med. Nu är siktet bara inställt på ett sista prestationsrace. Sista chansen i Ramnäs. Sen får jag se...

Ännu en säsong som  bara svischar förbi.

grusvägslangning

kortfattat här nu från vandrarhemmet i Falun.

Fick en påse bullar från Nilsson`s mamma Marie. Tack tack. Nilsson var nog den som dels var snabbast runt, och hade roligast, under dagens mästerskap i långlopp. Han var ju föråkare på mc så...

Vi skall ansrt ut och äta italiensk mat med Oscar E, Darvell kanske, KALAS-Jonas, MC-Nilsson, Skåningarna och kanske några till. Det ska vara bokat för 14 pers.

Banan var enligt många skittråkig men jag har ju inte kört den så det får andra skriva om tycker jag.

Vann gjorde den stilfulle åkaren Wengelin. Han ser ut som mig när jag cyklar till jobbet när han kör. Fast han kör minst dubbelt så fort då. Han ser helt oberörd ut! Grattis Mattias.

Imorgon skall svenska crosscoutry-cupen avgöras. H 30 är extra spännande då de två kombatanterna Gunnar & Ola har lika många poäng. Vi startar kl 13.
Kl.14:30 står han och gråter..

Hej
Ps. Annika: Jag vet ;-)

Shoppingtorsdag

Jag får nog starta något nytt som ger en massa blogghat och rör upp en massa åsikter och känslor. Eller så får jag konvertera till en modeblogg. Ja för läsarna har dunstat sen blogghatet var som störst.

Modeblogg ligger väl närmast nu för ett par nya jeans införskaffades på jack 6 Jones. En underbar butik. De kostade 299:95 vilket även killen i kassan sa tydligt. Hade de kostat 300 hade jag nog fan inte köpt dom.
2 cd-skivor blev det oxå. Takida och en samlingsskiva från radiostationen Bandit. 7 huligantutor till den kommande cykelcrosstävlingen som den som inte är rädd att använda dom kan få en. De låter mkt för att vara så små.

Har lust att skriva en massa angående om tjejernas Star Wars diskution i inlägget nedan (lägg dig gärna i)men som vanligt springer klockan iväg. Lite tur att det är långt kvar till Kumlacrossen där jag uppmanar dig som "vanlig" mtb-cyklist att ställa upp i sportklassen. Jag tänker anstränga mig väldigt mkt för att göra den till tävlingens största klass. Fick ett bra samtal idag rörande priser men fick ett dåligt igår gällande sponsring. Totalt sett kommer detta arrangemang att bli kanon iaf.
 Idag är det den 10 september men man kunde ändå jobba i bar överkropp då solen stekte idag.

Eller jobba o jobba...

Imorgon kommer finbesök från skåne...Eller fin o fin.. :-)

Så ska hojen servas, skrivas inför cx, brunnen ska läggas på locket, stian ska skuras.... Ahhhh magsår!

Tack kära lådvin

Idag var kroppen trött redan från start. Redan innan frukosten kl. 9 så hade jag mutat den med en chokladkaka och en energidryck för att lura igång den. Jag som normalt är emot all annan energidryck annat än kaffe inmundiga alltså denna dryck. Det funkade nog fast väldigt lite.
Anledningen till tröttheten är nog mer jobbet än den träning jag genomförde igår. Att motivera sig för dagens hårda intervaller var därför inte det lättaste.

Lisa ville hänga med på backintervaller, Tomas Jansson likaså och han mötte direkt vid grustagen. Den första intervallen gick något långsammare än förra veckan jag var här och den andra tog över 4 minuter. I den tredje så kändes det att jag inte alls var i samma slag som sist och istället för att bryta ner mig ännu mer så fick det vara bra efter den.
Vi körde alla tre "apelsinstigen" utför och då berättade Tomas om att det hade gått en XC-tävling där (var det 1991?) och då han hade sett hur den svenska eliten kommit utför stigen med ett leende. Jag förstår dom. Lisa förstår dom nog inte då hon gick omkull där det är som allra mest med sten. Tur att det var från nästintill stillastående.

Förstår den där mediala varningsklockan om att man kan bli vardagsalkis med lådvin. Köpte en 3 liters förra fredagen och när det står här hemma så blir det ju lätt att man fyller på ett glas. :-)

Efter kvällen rutin Family Guy vill jag självklart bjuda er på ett underbart klipp. Det är inte samma som sist när jag nämde Star Wars & Family Guy.

Hög tröskel


Det är lite omständigt när man skall frakta  makadamm, sand, planteringsjord, virke mm. upp på en innergård. En sån där säck rymmer en kubikmeter och beroende på vilket material som är i väger de 1-1,5 ton. Jag och Patrik har öst ur 8 sånna där idag. det känns i ryggen om jag sköter mina kort rätt ikväll så får jag massage av hon som just nu står och visslar och diskar i köket. Jag har det för bra!

Efter allt ösande på innergården körde jag och Martin över lite idag med. Vi trimmade av det sista slyt (eller heter det slyet eller kanske slynorna) vid södra infarten. Sen bar det iaf iväg till klubblokalen

Kvällens träning
Med svaga känningar från söndagens orientering och ganska direkta känningar från jobbet så passade det bra med ett ganska så lugnt pass. På testcykeln med Nocturnal Rites i högtalarna. Då kadensmätaren verkar ha blivit helt knasig så fick man gå på rutin och känsla. Med 3 kg på släden och 234 i kadens i 3 minuter så behövs inga mer bevis för att mätaren är sönder. Eller... ;-)
En timme blev det iaf och ett antal tre minutare runt mjölksyraträskeln för att få röra på cykelbenen. Tankarna befann sig i falun. Det är ju där den svenska crosscountry-cupen kommer att avgöras på söndag. Imorgon blir sista urblåsningen i både lungor och ben. Tuffa backintervaller vid grustagen bakom Frösvidal. Precis som förra veckan.

Nu väntas family Guy.

hej

coffemaker


Denna ville jag ha!
TråkSara tog den fräsha, uppiggande, annorlunda svarta
Med min lilla kära Moccabryggare brevid.

Idag blev det övertid. Ja det kan vara bra att ha till vintern om den inte blir lika bra som förra vintern vill säga då jag nästan var bosatt i Lundbergarn. Jag och Snyggmartin körde över tre timmar idag. Snyggmartin är ett namn som jag försöker avveckla här hemma då det numera bara finns en Martin på firman. Vi körde trimmer/röjsåg vid södra infarten till stan men han inte  så imorgon blir det ännu mera.

Sara köpte en kappa häromdagen som vi båda gillade. Inte för att jag lade mig i hennes köp men bekräftade ändå, som den gode unge man jag är, hennes bra val efteråt. När vi cyklade mot kräftskivan i lördags sa hon " jag känner mig som en bitchig Mary Poppins"
Vad säger ni?

Något annat finns inte att säga utan morgondagen ser ut så här: Jobb, mera jobb, klubblokalen för ett halvhårt/halvlugnt pass. Det är på onsdag det ska pangas på i backarna igen.

Hej hå

54 minuter högintensivt

Då har man premiärsprungit orientering för den här säsongen.
Orienterare är enkla folk. Om de får sitta på sina pall-ryggsäckar i 10 cm lera, springa i regn och sen duscha i kallvatten så är det så. Inge krångel. Det gnälls inte som cyklister gör och i och med att det är hela familjen som är ute på tävling blir det gemenskap och familjärt.

Jag glömde mobilen hemma vilket typ aldrig händer så några bilder kan jag inte erbjuda från dagen dock mina karta. Eller kartor då jag vid varvningen på min 7 km långa bana var tvungen att byta karta. Jag skulle springa sträcka två på denna 5-manna tävling och i år visste jag ju att man rörde sig fort på kartan så jag skulle springa "safe" och kolla en extra gång på kartan så jag inte sprang bort mig.
Målområdet var på Garphyttans IP.
 
Omvägen till kontroll ett var förmodligen snabbare än raka spåret sa de erfarna skogsjoggarna då det var tungsprunget. Mellan 4 och 5 kunde man kanske ha gått rakare men "safe" var dagens ord.

 
Även här mellan 2a och 3an och 7an och 8an så blev det säker löpning men jag är nöjd. Efteråt blev det flera kommentarer som " det blev revansch i år he he he" och de syftade alla på den totalfloppen från ifjol då jag hade 45 minuter till första kontrollen och en löptid på nästan 2 timmar på samma distans.

sitter nu och har lurat i mig lite lösgodis tillsammans med nybryggt kaffe från den sproilans nya bryggaren. Jag fick vara med och bestämma modell men inte färg :-(
tråksara valde en svart bryggare. Så nytänkande...Jag ville ha den röda.

Hej hopp, orienteringsflopp.


29/8 i repris

Hur började den här dagen då? Jo tidigt. 06:30 gick jag upp och slöläste NA och sög på lite kaffe till strax efter kl. 7. Sen stod jag i vägsjälet om jag skulle lägga mig igen eller om jag skulle göra något praktiskt. Jag valde de senare och började tömma akvariet, rengjorde de, lät Östegren gå omkring i vardagsrummet medans jag gnuggade bort alger från hennes möbler.

Dagens långa mtb-tur blev längre än beräknat. Lämnade lägenheten kl 09:40 i förmiddags och kom hem 15:45. Då var det iofs lite fika i Ånnaboda och lite mekande oxå i det men ändå. Mina ben är faktiskt lite trötta oavsett vad
Martin Pratkvarnen Johansson har åkt och skrikit hela dagen, "du tar ju inte ens i". Med risk för att stöta mig med "hela cykelsverige" så har jag inte pressat på så hårt under dagen men det var ju heller inte syftet.

Obalans & fotnedsättning! Det är happyride de :-) Ser nån var det är fotat?
Lisa är en duktig och glad cyklist vilket ovan nämde Martin noterade och körde oldest trick in the book idag. Ingen ska kalla mig snuskgubbe mer då han hade med sig en godispåse som han lockade det lilla flickebarnet med idag. Usch!
Någon kilometer innan fotot ovan togs så hände det som hände på Finnmarksturen. Kedjan satte sig innanför kassetten men denna gång ganska hårt så jag fick ta loss bakhjulet. Bad Martin hålla min hoj men det ville/orka han inte så den hamnade visst i ett träd.


Nu för tiden så letar jag inte så mkt nya stigar som ja gjord eför några år sedan. Man kör de man kan så därför var det extra kul att bli visad ett mycket bättre alternativ i en korsning där jag aldrig brytt mig om att prova det högra alternativet. Efter skrikarboda när man kör på de smala stigarna ned mot Stora ryggsjön så har jag alltid kört till vänster om den men Johan F ville visa de högra alternativet som var mkt bättre. Då kom man fram på vägen som går ned mot Hyttebacken, strax norr om Bocksboda. Tackar!

Det blev bara jag, Lisa och Martin som fikade efteråt i Ånnaboda och idag var servicen tillbaks på den normala nivån. Dyrt och långsamt vilket är en bonus då man är tre sockerlåga cyklister. Skönt så man kände igen sig.
 Missade allt regn idag men pessimist som jag är tror jag det var en engångs grej.
Nu när banvallen är asfalterad ser den ännu tråkigare ut, fast det beror på ur vilken synvinkel man ser den...

Nu har jag precis hunnit blogga och skall snart iväg på en kräftskiva men utan kräftor för min del. Borde nog bli väldigt städat oxå då jag skall springa orientering imorgon.

hej hej


En snabbis blev lång med Rocket Ron + bildtävling

Förra bildgåtan var kanske lite för enkel så idag blir den lite svårare. Du Oscar E....Du får inte vara med längre då du tydligen var med då Lisa köpte sin scottracer. Det var ju fusk.
Vad kör Lisafrånfalunstefansadept för mtb?
 Vinnaren kanske får en date med henne? ja cykeln alltså...

Jo då så att... Via systemet, hälsobutiken (borde det inte vara samma?) och zoo-butiken kom jag hem efter jobbet. Ett lådvin, mivitotal och tre långa, gröna girlanger till akvariet. Ja lade i dom och Öste kikade nyfiket på dem när de låg och flöt som tång i akvariet. Zoo-innehavaren hade sagt att det var en ganska ovanlig variant av akvarieväxt. Nu efter träningen finns nästan ingenting kvar!! det ligger lite bladrester kvar på ytan och inget sitter i pumpen heller. Endast Östegren vet vad som har hänt.

 

Dagens träning

Vi, Jag och Lisa, åkte Frösvidalsvägen och vek av där upp mot grustagen. Där har jag ju en bra slinga som tar ca 12 minuter och den startar med en rejäl uppförsbacke. Upp mot rysstorget-hållet, viker höger efter toppen mot lövnäset, ner första branta stigen, strax innan blackstahyttan tar jag höger upp mot grustagen igen. Den första backen är perfekt att köra hårda intervaller i. 4 varv med backtiderna 3:46, 3:55, 3,56 och 3:56. Mycket nöjd över passet som kändes som det funkade bättre än gårdagens testcykelpass.
Vi åkte sen till Ånnaboda för en kopp äckelkaffe som jag baktalat ordentligt för den nyinflyttade dalkullan. Döm av min förvåning när ett halvstängt Kilsbergen konferens & logde gav oss kaffe med tårtbit(typ mjukpepparkaka) o grädde för 25 kr styck. Billigt men kaffet smakade som vanligt.
Vi åkte hemåt där vi mötte semi-proffset Bombarn Bergkvist som skulle upp mot Ånnaboda och köra backe.
Dagens pass skulle ju "bara" bli backintervaller sen direkt hem men drygt 3,5h blev det. Tiden går fort när man snackar en massa skit ;-)
Jag premiärkörde dessutom Rocket Ron bak och jag som var imponerad av däckmönstret innan blev nu besviken hur lätt det släpper i sidled. Nåja... I-landsproblem.

Då var det Mivitotalen & vinet då... Ja låt mig formulera det så här. Mivitotalen står fortfarande oöppnad..
det ska vara gött o leva.


stjärt pluggande

Inte så intressant bild kanske men detta är just nu min arbetsplats. Vi snickrar en träkant/sarg som skall bli en ny plantering. Vi kör oxå in grovt singel (makadamm) som ska ligga lite snyggt (fult) över betongen. Vi (jag) tar bort gamla buskar som har jäkligt mkt rötter.
Sen i gången brevid ligger det 50x50 plattor som väger ca28 kg styck och enligt arbetsskyddlagen får man inte jobba med sånna själv. De är för tunga, men vi skall byta ut ca 70 plattor som har spruckit.
Jag trivs med mitt jobb men fasiken vad tungt det är ibland.
Jag kommer att dö lycklig vid 43 års ålder.  Dagens träning
Hade planerat att köra inne vilket var bra för det började ju regna vid arbetsdagens slut. Högintensiva är det som gäller idag, imorgon och sen orienteringstävling på söndag som jag räknar med blir högintensiv.
Skulle köra 3or och om man summerar så blev det 4 st intervaller som fick godkänt. 110 i kadens och 3 kg på hojen. Sen var det ju tre intervaller till men två av dem avbröt jag vid ca 2 minuter för jag höll på att röka mig själv så jag fick ta lite mer vila. Den första av alla intervallerna var för lätt så den såg jag som lite uppvärmning.

Sara har ju börjat plugga och hon lägger ned mer tid än ett heltidsjobb. Den diciplinen skulle  jag inte ha. Om det inte var en påbyggnadskurs för exotisk dans förstås.

Växelörat verkar funka förresten!! Här hemma i cykelförrådet/ garderoben går växlarna klockrent men ett hårdare test blir det imorgon då jag eventuellt (väderberoende) åker till grustagen bakom Frösvidal och kör backe. Fort.
På lördag sen så blir det kanske en tur i Kilsbergen, de var ju så länge sen. Vill du med så kika in på örebrotråden på Happy.

hej hej

T-cup

Igår öppnades denna bloggsida 227 ggr! Stort rekord för mig måste jag säga. Nu var det inte unika besökare men ändå. Tack alla ni med synpunkter. Tror nog jag även lyckats klämma dit sveriges största cykelblogg med fler kommentarer denna vecka mån-ons. Kommentarerna här i inläggen under tycker jag visar att de som känner mig, vet hur jag skriver, eller bara är normala läsare inte tycker det var något att reagera på.
Som en f.d. läsare sa" mkt ligger i betraktarens ögon". Helt rätt. Där av problemet att få fram ironi, humor och känslor i textform. Det finns t.ex inget agg mellan mig och Henrik Öijer om nu nån trodde det.
Tycker det är starkt av honom att kliva ur garderoben. Till skillnad från fotboll är det okej med bögar inom cykel.
:-)

Idag kördes en av deltävlingarna i T-cupen som Ludvig från Kopparberg har dragit igång. En gratis tävlingsserie för barn/ungdomar upp till 16 år. Trots att det varit dåligt väder idag så dök det upp 16 stycken tävlingssugna. Jag lyckades inte ta ett enda kort men jag vet att Niclas var där med sin systemkamera så snart kanske man kan publicera eller länka till några bilder.
Åkte ju direkt efter jobbet för att hinna hjälpa till med att fixa upp mål/startplats och när allt var överstökat var klockan en bit efter 20 så någon träning har det inte blivit.
Imorgon däremot siktar jag på klubblokalen för att spara lite tid så man kan jobba lite med cx-tävlingen. Ja vid datorn alltså.

Öronmärkt
Förmodligen(hoppas hoppas) har växelöraproblemet fått en lösning idag. SMS:ade mkt med Wetterhall igår och han rekommenderade att räta upp det. Har haft örat inlämnat hos den mekaniska verkstan Emhart glass i ett dygn nu och det skall hämtas imorgon då det nu skall vara 100% rakt åt alla håll. Snabb och precis service. Finns väl inte nån cykelhandlare som kan ge det idag? ;-)
krånglar det nu är det dock så tråkigt att det är bakväxeln som knasar.

Go natt

Backar på platten

Idag har jag kört backintervaller med en dalkulla med stockholmsdialekt. Lisa heter hon och skall plugga här i stan i 3 år och har verkligen fastnat i cykelträsket. Eftersom hennes mentor, den gamle reliken Stefan carlsson, bad mig visa henne cykeltrakterna här i kring så körde vi en guidad tur mot Garphyttan idag. Hon vet vilka Oscar, Öijer och Darvell är så det fanns lite att snacka om under passet. Sara såg på en gång på denna bild vilken slags hoj hon kör på. Ser du det? 

Dagens träning
Vi körde som sagt upp mot Garphyttan via banvallen men den är inge bra trots asfalten då det sprätt ut en massa grus från sidorna. Vi svängde ut på Grävevägen och väl frammen i Garphyttan möttes Lisa av lite höjdmeter då hon tidigare sagt att örebrotrakten var så platt. (ganska rätt iofs) Det blev 5 ggr i sanatoriebacken med tider från 2.18 till 2.48. Huvudsaken var att det blev klättring under hård intensitet. Sen ville jag ju guida Ånnaboda oxå så det blev ytterligare en klättring dit upp.
Via Frösvidal hem. Allt gick kalas ändå tills stadens ytterkanter då hon skjöt en eker som trasslade sig runt kassetten så nu måste hon ta kontakt med någon av de seriösa cykelnasarna vilket kan vara en fruktansvärd upplevelse :-)
Nästan 2,5 h blev det med ett snitt på ca 28km/h inkl. stadstrafik och hon är stark Lisa så på platten var det hon som stressade mig men eftersom hon skaffade sig en PB-rand under träningen fick hon ändå ingen respekt av mig :-) (måste väl göra en smiley där så alla förstår)

Imorgon är det en gratistävling för barn/ungdomar vid Ljungstugan. Första start från kl. 18 och alla är välkomna och heja och fika och socialisera lite.
Avslutar med en liten film från fjällmaran för er som aldrig gick in på den länk jag tipsade om.

/>
Haaaj