7stanes!!!!!!!

Klockan har slagit läggdags men måste bara förmedla några saker....
 
# Cykla till jobbet imorse för första gången. 19,2 km och tog 53 min. Rekord!
# Gjort massa fix i trädgården här hemma. Blev snyggt tycker jag.
 
Var det någe mer?? Näe tror inte det va...Eller jo just ja JAG HAR BLIVIT BJUDEN PÅ EN RESA TILL HÖSTEN!!
 Vart då?
Jo hit:
 
Kommer nog att cykla lite där vilket jag knappast får ont av och kan göra ganska bra fortfarande om jag får säga det själv. Sen är det inte enligt läkarnas rekommendationer men det struntar jag nog när jag är där. Tror inte en läkare skulle rekommendera mig att prova inhems öl och whiskey där heller men jag ignorerar det oxå.
 
Tjohooo vilket dag det blev efter det beskedet!

Ännu inga rutiner

Jag har knappt koll på dagarna nu. Sara varit på sjukhus, jag spenderat massor av tid med Nora, mycket med hur och slutstäd av lägenhet, en ond vrist och så dessa vardagliga ting som skall göras.
Sen finns det en sak till som börjat gnaga inombords. Jag börjar få ett starkare och starkare cykelsug. Vårvärmen är här och jag ser fler o fler som sticker ut på härliga rundor och jag trodde jag hade accepterat att jag inte skulle kunna cykelträna/tävla något mer men det har varit jobbit nu på sistonde. Kanske är det för att träningstiden med Tapout och löpning inte blir särskilt mycket med tidigare träningsmängd. Eller så är det helt enkelt en kombination av all jäkla skit som hänt de sista 1,5 veckorna.
Nåja den sista veckan har det trots allt varit ganska mysigt att spendera mycket tid med Nora. Hon är många stunder världens goaste unge men FAAAAAN hon börjar bli jobbig oxå på samma gång. Snart 3 år och hennes vilja blir tydligare och tydligare.
Utflykt till grottan ca 500 meter härifrån. Hon tyckte det var både spännande och läskigt på samma gång.
 
Idag gjorde vi en utflykt till lillasyrran utanför kumla oxå och kolla in när det reds hästar.
 
Efter det blev det lite shopping på Granngården för trädgårdspyssel. Något som Nora gillar så jag funderar på om inte hon skall få klippa gräset i sommar :-)
 
Igår kväll blev det ett sent Tapout-pass. Sånt fixar jag utan att få ont i handleden. Man är ju en tuffing ;-) 
 
Dagens sena kvällspass blev traillöpning i Kilsbergen. Min vänstra vrist kändes rätt bra idag så jag tänkte att springa stig borde väl vara skonsamt för foten men jobbigt för hjärtat. Klockan blev lite efter 19 innan jag fick chansen att ta cykeln till Garphyttan. Väl där parkerade jag vid konsum och klickade igång klockan för att invänta sattelit till GPS-klockan. Då dök ett orginal från byn upp :-) och vi pratade en kort stund om mtb och cykeltänk. Denna person är likadant skapt i huvet som mig tror jag. Vi har iaf samma sorts tänk när det gäller idrottsskador verkar det som. Skönt att prata med någon som verkligen förstår mig när det gäller detta med min operation osv.
Sen när jag hade joggat i ca 4 min och svängt in på den första stigen mötte jag en cyklande kvinna i min egna ålder som skrek " Vi syns på tjejlägret" efter mig. Åh alltid dessa kvinnor som skriker efter mig hahaha
 Jag mosade på uppför och hamnade till slut på toppen av storstenshöjden och samlade idag tid över 90% av maxpuls. Benen funkade väl okej men var något trötta efter alla utfall igår kväll.
Väl uppe på toppen märkte jag att jag missat att sätta upp en markering på en mtb-led så jag kan väl klassa dagens tränings som övertid? Blev ännu en vända sen upp till toppen och lagom när jag började kvällens tredje, o sista, klättring hade det blivit riktigt mörkt.
Då vände jag hemåt och eftersom jag varken hade reflexväst eller pannlampa på mig så valde jag skogen ner till Garphyttan. Tänkte på både Lodjur och varg men såg inget av dom vilket jag faktiskt tyckte var lika bra denna gång.
 
En helt annat sak. Jag gillar livemusik. När jag suttit på kontoret i veckan har jag (som vanligt) lyssnat på hårdrock och lite slumpartat började lyssna på en livekonsert av Rammstein från franska staden Nimes. För det första: Rammstein gör rätt bra musik men jag kan inte tyska så jag har aldrig fattat vad de sjunger om. För det andra: Vilken hängiven publik under denna konsert. Fantastisk stämning ser det ut som. För det tredje: Vilken jäkla show de bjuder på!!! Skådepseleri och pyroteknik. Skulle lätt kunna se denna igen utan ljud. Så cool konsert
 
 

varningsskyltar och sent träningspass

Jag har smörjt in min vänstra vrist 3 ggr idag med voltaren gel för att kunna träna. Hade jag dessutom strechat 2 h hade jag kunnat kalla mig friidrottare :-)
 

Jag måste få träna för att få nogon slags själslig ro i kroppen. Igår blev kl 21:20 innan Tapout-skivan kom igång. Klar strax efter kl 22 vilket är i senaste laget om man går upp mellan kl 5 och 5:30.
Idag blev kl nästa 21 innan jag med pannlampa gav mig ut för att kolla efter glimmande vargögon men jag såg inga. Blev dock ett helt okej pass på ca 55 min.
 
Sara kom dessutom hem från sjukhuset ikväll men är väl i ungefär samma skick som jag var när jag kom hem efter min operation. Blir att vara till stöd nu ett tag men jag märker att jag glömmer vissa saker nu när det är mycket runt omkring mig.
 
tisdag, onsdag och idag, torsdag, har jag varit i Kilsbergen och Ånnaboda. I tisdags blev jag mindre chockad över att någon fortfarande åkte skidor på konstsnöspåret där uppe. Kändes helt fel då det nere i Örebro varit vår länge nu.
Igår kom det ju tyvärr ett tunt lager snö/snöblask. I Ånnaboda åkte dock personalen snöskoter över de ytor som dagen innan varit barmark :-) I örebro smälte det tunna snöblasket undan på några timmar men jag skall visa er dagsfärska bilder från hur det såg ut i Garphyttan vid lunch-tid.
 
Så torrt och fint och gårdagens snö är borta.
Ca 3-4 km därifrån men nästan 200 höjdmeter upp, i Ånnaboda såg det dock annorlunda ut.
 
Ni som kan området ser att detta är toppen på mattsabacken.
 
Jag har varit ute och kollat upp lite synpunkter som några av mina referensåkare har rapporterat och tur är väl det för idag kollade jag ett ställe som jag hade hört "att det avverkats på och det ligger massa ris". Det kommer inte bli bra att dra leden där om man inte lägger ner 5-6 h att rensa ris och fixa ut massa spår från skogsmaskiner. Kolla runt i området och beslöt mig för att dra om leden lite grann. Tur det är tätt på stigar i området. Dessutom bodde markägaren ca 100 meter därifrån så jag tog kontakt med honom på direkten.
Har dessutom satt upp lite varningsskyltar här och där på lederna.
 
När du ser dess abör du säka farten något och vara beredd på att möta ryttare, vandrare, crossar, arbetsfordon eller så kanske leden passerar genom en grind som du måste öppna och stänga efter dig.
Hur som helst så hoppas jag att alla mtb-åkare skärper sig lite och tänkeer på att vårt rykte inte är värst bra där ute. Jag får höra ett o annat i mitt jobb.
 
 
Imorgon blir det kontorsjobb hela dagen. Ringa maila fika osv. Leka byråkrat och vända papper. Inte min melodi.
Det här är mer min melodi:

Utnyttja skatten till max

Så här i efterhand känns det jäkligt rätt att jag inte åkte på hockey igår. Inte med tanke på att det blev förlust för Örebro utan mer att Saras magsmärtor tilltog så pass att det blev en vistelse på USÖ för henne. Hon är kvar även över denna natt så jag sköter Nora och håller ställningarna här hemma med tvätt, matlagning, städ, shopping mm. Sokajade lite med Sara på em att hon och jag har verkligen utnyttjat lanstingen på skattepengar sista månaderna. Sverige är fantastiskt på många sett.
 
Får se om jag orkar med nåt pass ikväll :-)
 
Igår och idag har jag varit i kilsbergen och jobbat. Igår var det underbart och egentligen var det väl lika underbart idag oxå MEN vädrets makter hade blandat ihop vår med vinter för på morgonen hade det ramlat drygt 3 cm snö
 
Stigarna syntes inte lika tydligt idag :-(
 
 
 

Utebliven hockey

Så typiskt. Känns som att de få gånger jag spontant vill hitta på något så skiter det sig.
Sent igår kväll bestämde jag mig för att köpa två biljetter till kvalserien i SHL där Örebro skulle möta Rögle. Jag gick och kollade detta med Sara som då "bara" hade lite ont i magen. Tyvärr eskalerade det under natten och dagen idag så hon har kräkts mest hela tiden och är nu inte kapabel att ta hand om Nora så jag blir hemma ikväll och får serva mina tjejer.
 
Igår hann jag med (eller rättare sagt klämde in) ett löppass där jag ville ha lite högre intensitet. Testa först en 4 minutare på banvallen i 4-fart. Funkade bra men direkt efter den krävdes 10 minuter med gång eller lugn jogg för att få bort stumheten/mjölksyran ur mitt högra ben. Det är jättetydligt att även det högra har ett begränsat blodflöde och mina tankar går mer o mer åt att jag förmodligen vill vara så egoistisk att jag lägger upp mig på operationsbordet igen. Efter den chockstarten på passet testade jag sedan len lokalt kända gråtar-backen. En grusväg som är mer en "slakmota med en knäppa mitt i" än en lång backe. Sprang igenom sago-skogen och lite backar nere vid gamla alunskifferbrottet innan jag kom hem igen. Detta var nog ett pass som gav mer mentalt än fysiskt. Dessutom får jag titt som tätt känningar i min ena vrist. Om nu inte denna gamla gubb-kropp fixar att springa vet jag inte riktigt vad jag skall börja med.
 
Kilsbergstramp
Idag har jag kompletterat skyltar i bergen som jag antingen missat eller glömde bort i höstas. Nån skylt hade strykit med i snöplogningen. En ny stig har jag letat fram idag för att komma runt en markägare som sagt NEJ till leder på sin mark (surgubben)
Gick runt med en trevlig markägare där vi gemnsamt bestämde vart vi skulle dra leden på hans mark. Jag uppskattar sånt engagemang som i motsats till länsstyrelsen som inte ens vill lämna sina kontor i stan för att ses vid Nationalparken och i samråd bestämma detaljnivå vart leden skall dras. Det är skillnad på folk o folk.
 
Får se om jag klämmer till med ett tapout-pass senare ikväll. Har jag tur hittar jag kanal 10 och där sänds väl Örebro-matchen från kl 19.
 

MERD!

Gårdagen började ju så bra. Solsken och jag och Nora spenderade tid i trädgården där jag grävde bort 2 stubbar samt ett antal buskar som inte borde växa där de gjorde.
Sara var iväg til Bauhause och returnerade lite saker och alla samlades vid lunchen hemma.
Frid o fröjd så långt!
Sen skulle jag ta bilen in till vår gamla lägenhet för att göra klart flyttstädningen där. Stannar på första macken i utkanten avstan för att tanka, betalar och när jag sätter mig i bilen igen vill den inte starta. Ström finns och tändningen funkar men startmotorn försöker inte ens. Prövar säkert 50 ggr med mer eller mindre våld. Död!
Tack vare fri assistans så kan man ju fixa bärgare och få fri hyrbil men ändå...Nu står volvon på Rejmes och jag skall ringa dom om en kvart när de öppnar. Oroar mig bara för en sak: Vad kommer detta att kosta? Samtidigt så får man väl tänka att det är bara pengar och sånt har väl alltid löst sig genom åren.
Fick åka en cool volvo V40 hem igår.
 
Har oxå en ganska tuff vecka i jobbet där jag måste jobba mycket med att skylta om en del. Inte nog med det så flyttar kontoret från city till kommunhuset och det betyder kaos, oordning och ingen arbetsplats idag och inte heller en arbetsdator som jag skulle ha behövt idag för att kolla markägarfrågor.
 
Skit-period igår-idag.
 
 Undra hur en del stigar ser ut nu egentligen?

Familjens hjärta

Idag var en pysslardag med huset. Saras nya ögonsten Diskmaskinen installerades med mm-precision men jag tänker inte ta åt mig särskilt mycket cred av det för Saras kusin hjälpte till grymt mycket då han är utbildad snickare.
När eftermiddagen närmade sig sitt slut rensade vi lite i garaget och slängde massa skräp vid återvinningsstationen. När ändå ångan var uppe grävde jag bort lite rotskott från helvetesbusken berberis som tydligen slagit rot under vår entrètrapp för många år sedan. När det var bortgrävt så stötte jag på några saker som låg under trappen.
 
Man undrar hur länge de har legat där för det var ju inga hypermoderna verktyg direkt.
 
Nu började jag blogga i fel tidsordning som vanligt för dagen började faktiskt med en skön trail-löpning. Var lite lat/bekväm och tog bilen till Garphyttan ca 4,5 km härifrån och joggade totalt 10 km med hyffsat många höjdmeter upp runt/över storstenshöjden + en bit på en kommande mtb-led och inspekterade. Jag gasade på några ställen och fick återigen känna på att mitt högra ben är verkligen inte 100%. Det som läkarna såg denna bild:
var ju att det fanns något som inte var riktigt rätt till höger ben. De kunde inte riktigt säga exakt vad men det finns nånting som kan vara påbörjan till samma skada som jag hade till mitt vänstra ben. Jag har tidigare inte känt det till högra benet eftersom det tagit stopp i det vänstra långt innan. Får se hur mycket jag tycker det hindrar mig i sommar för någon ny operation gör jag inte närmaste tiden.
 
När jag sprungit klart summerade jag hur mkt jag joggat/sprungit den senaste veckan och det är 48 km på 5 pass och jag klämde ju in ett Tapout-pass över det oxå. Rätt nöjd med det och då förstår jag bättre oxå varför jag får känningar runt fötterna. Jag är inte riktigt tränad för den mängden :-) 
Inte än.
 
Nu är det iaf lördag kväll och jag njuter i huset med lite gammal bärnstensfärgad vätska
 
 
 

To hell and back

Just nu går sabatons senaste single i öronen för typ 3-4 gången. Almbumet Heroes släpps om några månader men denna singel spelade dom upp på badit ikväll. Dålig kvalitè på ljudet då det är från radion men iaf.
Den växer för varje gång. Trumspelandet är en nivå högre tidigare, sången är det inte. Gillar låten men slår inte Carolus Rex-singeln.
Vad tycker ni?
 
I lördags flyttade vi som sagt till vårt drömhus och i söndags fm tog jag en Mick Dundee-walkabout, fast jag joggade. Blev en runda på ca 6 km och jag såg verkligen vilken häftig natur och kultur-miljö som döljde sig i Latorpsskogarna. Sms:ade till en vän efteråt att jag sett en grotta, sagoskogen samt en enhörning. Fick svaret " är du full?" 
Därför var jag ju tvungen att köra samma runda dagen efter med mobilen i fickan för att kunna ta fotobevis. Här är dom:
 
 Entrèn till sagoskogen
Svårt att se kanske men här hänger det älvor överallt.
 
Och till sist såg jag den. Den skygga enhörningen som stod där bland träden...
 
Igår onsdag blev det ett längre pass och jag fick jobba för att hålla ner farten vilket kändes skönt. Blev ca 14 km med ett snitt på 5:10/km vilket är snabbt då jag siktade på 5:30 :-)
Blir att sköta sig med stretchingen nu när jag börjat få känningar runt fotknölen. Samma som för några år sedan.
Därför tyckte jag det var bäst att vila från löpningen idag och körde ett Tapoutpass. Testade Leg & back idag och det var så där. Ingen favorit men då mitt favvopass är utlånat fick det bli denna.
 
Jag har varit ledig idag men har haft fullt upp ändå. På bauhause med en morgontrött Nora imorse och sen handling på COOP och Tele2-butiken för att äntligen få igång internet.
Hem för att invänta besök från Martintrampar med dotter. Det blev visst pannkaksfest för allihopa och brudarna blev snabbt kompisar och Nora var en virvelvind ihop med Maja-Li
 
Hade hantverkare på besök som kopplade lite el, körde en tvätt, packade ur lite kartonger, bytte till sommardäck på saras cykel och då kom nästa besök som var ganska oväntat. Johan svängde förbi med en fantastisk inflyttningspresent ;-) Min utlånade jacka. Trodde jag lånade ut den för ett enstaka träningspass i december men det blev tydligen för hela vintersäsongen :-)
 
Nu skall jag förbereda lite annat när ändå nätet är tillbaka.
 
 
 

4G funkar

Installerade internet för 4 min sen. Bloggar för att visa att jag lever.
Skall träna snart och bloggar väl mer imorgon eller sent ikväll.
 
Har så mycket att berätta om de första dagarna på landet :-)

Bra jobbdag

Nu är det mycket!
Imorgon lördag så flyttar vi rubb o stubb till huset så därför är det massor av saker som behöver göras varje kväll. Träningskläderna är nerpackade så det lär tidigast ske på söndag. Ikväll packas ljud & bildutrustning ner oxå så där försvinner de sista kontakterna med omvärlden. :-)
 
Igår var en dag där bra och dåliga saker blandas. Jag väljer att nämna de bra sakerna
  • Fick glädjande besked inom projektet. Inte bara ett besked utan även trevliga inbjudningar mm. Går bra nu!
  • Hade en polare över som putsade våra fönster samtidigt som han o jag drack god öl. Trevligt!
  • Gjorde städbesiktning på huset och känns fräsch och bra att flytta dit nu.
  • Gjorde en utflykt till bergen och kollade snösmältning mm. Fick röra mig i skog o mark i strålande sol och det mår man ju så bra av!
 
Nähe, lite jobb på det här.
 

Död i april

Ännu en tidig morgon på kontoret. Stämplat in här innan kl 6 både igår och idag och får massor gjort och kan ändå gå hem kl 15 med gott samvete.
 
Joggade 8 km i söndags, 6 km i måndags och igår gjorde Nora och jag en joggingutflykt. Blev 10 km på totaltiden 1:20 men den innehöll en hel del stopp och gå upp i fågeltorn och stanna och kolla på svanar.
När vi joggade så höll jag farten mellan 5:10-5:30 och det känns tyvärr inte jättelätt. Önskar att det skulle kännas lätt att hålla 5-fart men det släpper väl.
Igår kväll så packade vi ytterligare lite saker då lägenheten skall tömmas på lördag. Shit vad grejer en lägenhet kan innehålla alltså. Har bärhjälp av 4 starka på lördag så jag tror det skall gå snabbt och smidigt att få ner våra möbler från tredje våningen.
 
Nu skall jag fortsätta spela Dead by april högt innan de första kollegorna ramlar in.

Grattis! Du var långsammast.

Sent igår kväll kom jag hem efter årets vildmarksmässa.Trött men väldigt nöjd då det är en mässa jag gillar skarpt pga sin variation och bra, häftiga montrar.
Jag fick se en show i timbersport,
testa skate8
 
 
De var ascoola och ett starkt köp-behov infann sig.
 
Jag blev utmanad på en liten tävling oxå av min kollega. Det handlade om att cykla mellan två streck så långsam som möjligt utan att stå still. Slog den tidigare bästa tiden med 9 sekunder och senare på dagen kom det ett sms: Grattis du var långsammast på vår tävling. Kom till vår monter och hämta ditt pris.
Sällan har jag vunnit 1a pris på att cykla långsamt :-)
Jag upptäckte att jag är lite dålig på att knyta kontakter och skaffa nya samarbetspartners så att säga. Jag är inte den som går fram och pratar för sånt utan det måste komma initiativ från den andra.
Just detta skedde faktiskt några ggr så kanske får jag en praktikant här till våren, hade bra samtal med andra destinationer som har mtb-leder som vill veta hur vi jobbat, fick reda på lite nyheter om kommande cykelmässa i november mm.
 
Helgens träning
I lördags morse besökte jag hotellets gym och körde en hel hög med Tapout-övningar + ren styrka. På ca 35 min brände jag mig helt o hållet. Eller körde slut på mig själv kanske är mer rätt uttryckt då jag än idag besitter grym träningsvärk.
Söndagens morgon joggade iväg mot Älvsjöspåret. En helt ny plats för mig men jag hade sett på karta att det låg ett skogsområde i närheten. Det innehöll en kuperad slinga på 3,6 km i en härlig skog som verkar vara välbesökt för det gick stigar åt alla håll o kanter. Benen var trötta av både gymet 24 h innan men att stå i monter hela dagarna tar oxå hårt på både rygg, höft och ben. Totalt blev det dryga 8 km och jag kan säga att fruksotbuffèn smakade extra gott efter den joggingturen.
 
Idag har morgon startat med att lämna tillbaka hyrbilen och lite mailade. Känns som man är lite bakis efter mässan. Post-mässa-syndrom?
 

toppstatestik men trött kropp

Jag är sällan först ut med att visa filmer här. De har förmodligen snurrat 14 varv på facebook innan jag uppmärksammar dom och sedan lägger ut dom här.
Har ni testat att prata ett främmande språk någongång? Det har väl alla gjort. Inte lära sig utan bara prata som man uppfattar t.ex ryska. Jag tycker sånt är ganska svårt för man fastnar lätt i två-tre ord som man bara repeterar.
Här är iaf en tjej som är skitduktig på det.
 
 
Undra om någon känd bloggar där ute länkade till mig igår för helt plötsligt hade jag nästan dubbelt så många besökare än vanligt utan att ens skriva nåt inlägg.
 
Igår beskar jag lite träd åt en kompis. Jag har hitintills inte träffat någon som arbetar inom trädgårdsbranschen som tycker det är kul att beskära träd på sin fritid. Jag tycker inte heller det är så kul men då detta är en polare jag hjälpt i 3-4 år med trädbeskräning så är det av gammal vana liksom.
 
Efter det så blev det en sväng till gymet och började med 4or i stakmaskinen. Nu har de servat deras stakmaskin så den känns helt skitkonstig att köra i. Det är sån fjong/snärt tillbaka på banden att stakningen blir lite konstig tycker jag. Eller så är det en vanesak då den inte har känts så här på 2 år. Hur som så låg jag dessutom på ca 30 watt lägre nu än sist jag körde. Även om det är så att jag tappat kondition och lite magstyrka pga av operationen så MÅSTE maskin vara annorlunda. 
I intervall nr 1 snittade jag på 88% av maxpuls men sen vaknade kroppen och på de sista 3 intv snittade jag på 91%. Detta trots att jag tvingades till en kort vila på 15 sek i den sista intervallen.
Efter lite återhämtning så bytte jag tröjan mot en torr och kompleterade med lite gym. Det blev för axlarna, latsen och vaderna.
 
Idag väntar ett hårt löp-pass och imorgon skall jag lyxa till det med vilodag/resdag. Jag skall nämligen stå på vildmarksmässan i Stockholm fre-sön och marknadsföra mtb-lederna i Ånnaboda. Mässan som helhet såg jag för första gången förra året och jag gillar den skarpt. Fina, stora montrar, mycket prova-på-saker och mycket saker till försäljning. Trevliga utställare mm.
Hittade en 4 år gammal film men den säger en del om hur de ser ut.
 

porr-surf

Borde väl gå o lägga mig men kollar ij en snabbpratande engelsman som jag upptäckte av en slump. Här är först en rescension av den sko jag vill ha sen längre ner en rescension av den sko jag köpte sist.
 
Alltså en sko som får en att springa snabbt!! Vem vill inte ha en sån sko?
 
 
Jag har ju kört några pass i Sense Mantran och jag håller med han i filmen i det mesta han säger om skon men inte när det gäller snörningen. Jag har inte märkt något som klämmer längst fram.
 
Idag blev det ett Tapout som jag skrev igår att jag skulle göra. Det blev Buns & Guns. Kände av träningen ifrån gymet i söndags ganska kraftigt men det funkade väl okej.
 
Imorgon får jag se om det blir träning eller inte. Känns så konstigt nu när man inte cykeltränar för en timmes träning om dagen känns som ingenting. Cykel är verkliegn en sport där tiden flyger iväg.
 
Gonatt

fartpass

Skrev jag igår om oroligheter på VC?
Glöm det. Har haft hand om världens bästa barn idag. Nora har visat sin bästa sida från tidig morgon till sena kväll.
Vi har fikat förstås, gått på stan och haft ganska roligt ihop. Vi hade en bra lunchdejt på satn oxå där jag även fick hålla i en 5 månaders bebis. Vad lätta dom är!!! 
 
När jag började umgås/träna med lite mer löparfolk så slogs jag tidigt av vad olika träningspratet var. Det verkade så konstigt med att det bara var antal meter som gällde. T.ex 10x1000meter eller 5x200m + 4x400meter och så vidare. Inom cykel har man ju "blivit  upplärd" med att det är tid som räknas. t.ex 6x30 sekunder eller 5x8 min osv. Nu är jag partisk i det hela eftersom jag kommer att fortsätta kalla mig cyklist ett tag till men jag tror verkligen att muskler, hjärt och lungor knappast bryr sig om hur många meter kroppen har fraktats så därför för jag nu över cykelintervallerna på den löpning jag tagit upp.
Som idag t.ex hade en löpare kört 1000meters intv medans jag körde 4or.
Dagens träning
Förra gången jag sprang 4or hade jag siktet på att orka hålla 4:15-fart men det spräckte jag genom att köra fortare än så. resultat= skitjobbigt. Idag tänkte jag dra ner målet till att sikta på att hålla 4:20-fart i intervallerna men snittet på de 5 intervallerna blev 4:12.
Nu skall jag erkänna att den sista 4an bara blev 3 min lång men det ser jag som godkänt då jag ser 4x4 som minimum och att nr 5 är en bonus.
Puls och fart-grafer. Man ser hur lätt det är att starta för snabbt.
Även denna gång kände jag hur mitt högra ben (icke opererade) får en liiite större dos mjölksyra än det numera superstarka vänstra benet. Inte mer än om man kör ett halvdåligt set med 4or på testcykel men ändå. Mitt högra ben är det som begränsar mig nu. Det är dock en känsla av stumhet i höger vad som sedan nästan försvinner helt efter lite återhämtning men jag vet med säkerhet att så där har båda mina vader känts de senaste åren efter hårda löppass.
En mindre rolig sak är att min vänstra fot protesterar lite nu efter hårda löppass på hårt underlag. Sa någon att jag skulle smygstarta löpningen? :-)
Imorgon blir det Tapout.
 
 

1a flyttlasset + bygger form

Idag gick första flyttlasset till vårt hus. Vi har inte fått tillträde än men för att underlätta för oss så har vi tillgång till ett rum som vi fyllde till hälften med vårt bråte.
Har även fått spons på en beg.gräsklippare från farsan. Vi kommer att ha den risigaste gräsklipparen i kvarteret tills vi har råd att köpa en ny.
 
Just ja vi har ju flaggstång. Betyder att jag måste beställa en sån här
 
 
 
Om två veckor flyttar vi resten av allt vi äger så sen är vi Latorpsbor.
 
Igår klämde jag in ett trail-pass medans Nora och Sara gick på "utflykt" i samma skog. Ca 50 min med rätt så hög puls fick jag ihop och skit säger jag. Fanns varken flås eller kvickhet eller spänst i benen längre. Det går verkligen upp för mig nu att jag inte är i direkt superform längre. Men jag vet ju botemedlet. Det stavas träning och lagom med kalori-intag och vila.
Dagens pass
Stack nu ikväll till gymet och brände av lite övningar som marklyft, biceps-curl, flyes, rodd, spänst hopp x 2 varianter och lite annat smått o gott.
 
Nu är hela kroppen iaf matt.
 
Jag är lite orolig inför morgondagen. Jag skall till VC med Nora och tillsammans med två sköterskor skall vi ta blodprov på henne. Det kommer att bli skrik och gråt och jag kommer att tvinga mitt barn att sitta still. Fan det kommer att göra ont inombords på mig!
 
Sen kan jag ju lika gärna lägga upp min gamla vinterhoj här oxå. På tisdag åker den i containern men vill du ha den så får du den.