TC o TC o TC + spinninghoj

Nu är vintern här på riktigt. Jag tänker inte på kyla och snö utan när träning efter träning sker i klubbens träningslokal.
Igår gick det skit men idag gick det bra.
Gårdagens träning: Tänkte köra långa intervaller på 290w. En siffra jag bara hög ur luften för när formen har varit bra (typ våren 2006 :-)) kördes långa intervaller på dryga 300w så jag trodde jag säjfade (safe o.s.v.) med 290w. Det gjorde jag inte. Första intervallen höll i 10 min, nästa 5 min sen försökte jag en femma till men när vaderna spändes som om de krampade och det kändes allmänt skit så avbröt jag och cyklade hem i kylan. Dock en 3,6a i traineffekt.
 Hemma gick den fysiska träningen bättre ;-)
Dagens träning: Hade räknat ut att 4w/kg var 272w vilket siktet ställdes på och då gick det bättre. 3x10 min med 5 min vila emellan gick bra och det är nog där jag just nu skall köra mina långa intervaller. 4,5 i Traineffekt

Imorgon och förmodligen på torsdag så är tanken på att jag skall sitta där och svettas oxå. Måste ju få fram lite cykeltryck om den där resan till skåne ska bli av om ca 1,5 vecka. Frågan är vilken sorts intervaller jag skall köra imorgon. Förslag?
Torsdagens pass skall nog bli tunga intervaller med låg kadens som är så slitsamma.

Efter dagens träning hade vi möte i cykelstyrelsen där vi bl.a. summerade SM i CX. Glädjande besked som gör att motivationen för att köra nästa år oxå stärktes ännu mer.

När jag loggade in här på bloggen noterade jag att någon hade lagt en kommentar på ett blogginlägg. Jag klickade upp detta inlägg för jag kunde inte minnas det. Det visade sig att jag skrev det i mars 2007 och någon hade kommenterat det nu. Snacka om segt internet.

hej hopp

mer snö!

Jag trotsade min snöjour lite och åkte med trevligt sällskap ut till skogen där farsan bor. Där badades det bastu och springandes i snö. Det dracks oxå några kalla i bastun vilket verkligen är livskvalitè.
Det kördes 4hjuling och sovs en hel del timmar oxå. Men imorse ringde chefen och sa "Det snöar!!" Det betydde att nu var det slut på lugnet.
Lite tur var det iaf att man slapp sanda idag för då tar det ju ännu längre tid. Nu hade jag plogat klart alla ställena på ca 7,5 h.
Dock blev det ingen träning idag heller men nu tänker jag lägga in en liten cykeloffensiv för att få fram lite tryck i benen inför den EVENTUELLA resan till skåne. Jag har ju snöjour även den helgen och har inte lyckats byta bort den men hoppet är det sista som överger mig.
Ja vet att det är en liten bild men va fan... The pacific är en uppföljare till succè-serien Band of Brothers som gick på tv för några år sedan. Återigen är det Tom Hanks och Steven Spielberg som ligger bakom det. Jag önskade mig den av Sara för ett tag sen men kunde inte hålla mig när jag satt och surfade lite på cdon.com.

Nu visar det sig att det blivit en dubbebeställning och jag förstörde hennes överraskade julklapp :-)  Innan jag skickar tillbaka det ena exemplaret...Är du sugen på att köpa denna DVD-box?

 


3 filmer och en bild

Jag har alltid gillat att planera överraskningar. Nu hra jag varit delaktig i en planering i ca en vecka men då jag har snöjouren är jag lite orolig att den skiter sig denna helg. Enligt yr.no ska det inte snöa men det gör det ändå.

Igår körde jag löpning med stavar i klockhammarbacken. Ända nerifrån till den gröna sandlåda som står i den brantaste delen. Intervallerna blev 4:16, ca 4:30 (gav upp med 10 meter kvar), 4:26 och 4:20. Då pulsklockan inte ville jobba med pulsbandet hela tiden så har jag inte så mkt info att delge men jag har än idag stumma ben och jag dreglade och flåsade mkt så det var nog ett bra pass. Fan va sjuk man e. Så här såg det ut en annan gång jag var där:


Jag vet att jag har en viss klubbkamrat som efterfrågar kattbilder/filmer så den här är till dig Per. Leia och Neo leker en av deras favvolekar. En är under överkastet och en är över.
Sen kan jag rekomendera er kattägare att kolla in filmerna Simons Cat. Filmen nedan skulle kunna utspela sig här hemma. Exakt detta :-)

 

Igår när vi var och handlade kan jag ha fått ett tecken. Jag menar verkligen ett tecken. Jag fast inte från gud eller en ängel. Nä snarare från den där mörka kille med sån härlig basröst à la Barry white

 

Hej hopp


McDonaldsfrukost o utebliven träning

Igår morse när jag satt och åt frukost ringde chefen. Inte helt oväntat då det snöat en hel del under natten men han trodde nog inte att jag redan satt och åt frukost kl. 05:25. 40 minuter senare satt jag i hytten på det rullande kontoret Lundbergarn.
Jag brukar ju säga att jag kör sönder så mycket men igår tyckte jag det gick riktigt bra. Jag knycklade bara till EN postlåda men det ser jag ändå som positivt då det satt 10 st på rad just där :-)
Det började dock lite hårdare på det första stället jag plogade. Bitvis var det ju gammal snö under den nya och den sitter lite hårdare fast i marken. När det snedställda bladet på maskinen tar tag i hård snö så flyttar sig maskinen snett åt sidan. Detta resulterade att jag satte mig i en stor container så det small ordentligt.
Det första snöfallet för ca en vecka sen tog plogningen ca 12 h. Igår var jag klar på ca 8 h. Det är så mycket lättare med pudersnö samt att man finjusterar på vilket sätt man plogar områdena så man slipper "dumkörningar".
Jag fick ta lite extra områden och gjorde sen dealen med chefen att jag körde övertid igår kväll och fick vara ledig idag istället. Jag satt ändå 14,5 h bakom ratten igår. Man bli lite mosig i huvet efter så lång tid. Eller så var det skitfrukosten på ett hamburgehak?!?

Jag ryckte till en gång när helt plötsligt polisen blinkade bakom mig och körde med syrènen. "jävlar" tänkte jag då det varit en ganska lång 30-strecka nyss. De körde bara ett alkotest och trodde jag saknade bromsljus men tji fick dom. Dock bromsar jag inte så mycket då motorbromsen är så kraftig att jag sällan gör det i trafiken. Att jag förmodligen kört för fort sa de inge om.
Tydligen bröt jag av sopkvasten nån gång igår. Ser du en kort kvast hör av dig.

 

Gårdagens träning sket sig alltså men jag vet att det ändå satt 4 pers och körde i klubbstugan igår. En för första gången då han är pur-färsk medlem i Almby IK. Välkommen till svettverkstan Nr.1, Ljungstugan.

Tyvärr går det ju inte att ta igen ett förlorat träningspass genom att köra extra hårt dagen efter men jag tänker iaf försöka. Jag skall ta vår bil, skrotis, till klockhammarbacken och köra löpintervaller med stavar. Högpulsvarning. Det kommer nog att gå skitbra för jag sov 10h inatt.

Läste nyss om SM 2011 på Sollerön på Henrik Öijers sida. Sen kollade jag på denna faktiskt jäkligt roliga videon.
Har så mycket att berätta känner jag :-) Här missar man en blogg-dag så stockar sig ämnena...
Har nyligen betalat månadens räkningar. Ca 14000 blev det. Känns ju mindre roligt så här inför jul o allt. Då ligger iofs mat och hyra med där på 9500 tilsammans men ändå. Sen blev månadslönen lite mindre denna månad oxå vilket gör det ännu surare.
I förrgår kväll var vi på invigningen av Vågen, det nya köpcetrumet mer känt som träffpunkt. 2000 V.I.P-gäster köade på våghustorget. När vi väl kom in så märktes det inte att det var så många. Jag tycker dock att det alltid borde vara den stämmning där som de hade fixat under just denna invigningskväll. Det dunkade discomusik som en DJ stod o mixade, folk minglade som på krogen, det stod skålar med snacks i varje butik, det serverades alkohol (snygga brudar överallt) och folk var glada. Kan ha med de två föregående punkterna att göra...
Intersport hade ett bra erbjudande denna kväll så jag slog till på ett par nya vinterlöpartajts. 700 kr blev 560 kr denna kväll.
Jack&Jones nya butik kommer nog att bli lite av mitt nya hem. Dock inte denna månad då :-(

Hej hopp

rostat

En del säger att barn och ungdomar bara skall ha roligt inom idrotten. Det skall inte tränas för hårt så glädjen försvinner. Frågan handlar om när man skall börja puscha de ungdomar som verkligen brinner för sin sport och vill mäta sig med andra? Sådana ungdomar finns och vi har 2 i vår klubb.
Båda kör i P 13/14 och de är väldigt träningsvilliga. De har börjat hänga med oss gamlingar oftare o oftare på träningar och tävlingar. Det är kul.
För att motivera dem lite frågade jag dem för en tid sedan om de ville göra ett fystest på vår Monarkcykel och så kan vi följa upp med ett likadant test till våren. Klart att de svarade JA.

Att lägga upp ett test är ganska enkelt och spelar inte så stor roll hur det ser ut. Huvudsaken är att testerna är identiska så man kan jämnföra mellan de olika testtillfällena.
Testperson A började och imponerade. När pulsen kom över 190 såg han fortfarande ganska så lugn ut men flåsade. Sen gick det fort och han stannade på 400w med en puls på 203.
Testperson B slår oftast Testperson A på mtb under sommaren men här blev det skillnad i testen så än en gång bevisar ett testvärde inte hur duktig du är i sadeln. Framförallt inte på mtb. Testperson B dog på 360w med en puls på 200.
Ska bli kul att puscha dessa pojkar under vintern och se om hur de utvecklas.

Efter dessa tester så körde jag mig trött genom att köra 5-4-3-2-2-2-2-2 med tungt motstånd på spinninghojen och en kadens på ca 55. Vilan mellan intervallerna var lika långa som föregående intervall. När jag äntligen landat här hemma på Tunnelgatan så slog syran till i trapporna upp till lägenheten. Det betyder ju ett bra pass :-)

Både i Lundbergshytten idag och under pojkarnas fys-test har det skrålats CORRODED. Bra skit!

Nu har jag inte haft vilodag på ganska länge så det passar jättebra imorgon då vi har V.I.P-inbjudningar till invigningen av VÅGEN, de nya häftiga köpcentrum som förut kallades Träffpunkt.
Tack bäste kusin. Du är så bra.

Invigningsdisk

Ja nu trivs jag med vardagen igen. Har släppt allt vad SM i cx heter och har så mkt intryck från helgen så det är inte klokt.

Vi har knappt hunnit fatta att vi är bilägare förrens baksidan på medaljen blir synlig. I natt är det någe pucko som kört en mejsel eller liknande i låset och brutit sig in, rotat igenom handskfack o bil efter någe värdefullt. Tji fick han för det finns ju inge värdefullt där. Så ge fan i vår bil nästa gång!

Körde ett segt gympass igår men jag var ändå sugen på att gå dit. Ja körde igenom mina övningar men la lite mer fokus på bål, mage och körde lite lättare än normalt för benen. De hade ju tävlat så fint dagen innan. Chockade dock kroppen med att köra en bicepsövning.

Idag testade jobbarkompismats o jag våra pannlampor genom att jogga upp till Markaspåret för att där höja farten och köra mtb-slingan. Det ligger snö på den men ändå är det några (gissar på 3 st) som trotsat det och kört mtb där idag. Spåren var ganska färska och jag tror det var åkare som kört spåret tidigare för de hade trampat på rätt ställen och klarat de flesta hindrena. Dock hade de missat (fuskat?) vid hoppbacken.
Mats o jag fuskade iaf inte utan körde 4,6 km i hög fart. Eller snarare hög puls för pga snön så var farten inte så hög men det var jobbigt ändå.
Det blev så här i intervallen: 
Varaktighet
0:26'00.2
Högsta puls
171 bpm
Snittpuls
163 bpm
Minimipuls
128 bpm
EPOC-max
196.1 ml/kg
Träningseffekt
4.6 - Förbättrar formen ordentligt
Kalorier
407 kcal
Luftvolym
121 l/min
VO2
49 ml

Det blev 9,2 km på 53 min allt som allt.


Idag installerades Saras våta dröm. Diskmaskinen i vårat hem! Jag hör henne i köket nu så snart blir det nog premiärkörning.


bild!


Startfältet igår där jag står i ALmby`s röda dress nästan längst bak.

Shit vad skönt jag har sovit inatt. Ca 9,5 h! Det var länge sen

Mässa x 2 och crosspremiär

Jo då så att...Igår var jag, Dennis o svärfar Kenneth på ÖL & WHISKEY-mässan. Tydligen hade vi kul för det har jag bild på. Naturligtvis blev jag onödigt slirig och cyklade lite vingligt hem men det kan ha berott på kantvind oxå :-)

Vi var där redan vid kl. 17 och det var rätt bra för dels blev inte kvällen så lång men det var oxå lite taktiskt för då hade utställarna tid att prata mer. Vi lärde oss mycket och fick prova mkt roliga sorters vätska. Bl.a. provade vi den råsprit som grythyttans whiskey häller i sina fat för lagring. Den var inte god och höll 67,5% alkoholstyrka. Intressant att veta vad det är som senare blir denna gudadryck Whiskey.
Vi provade oxå den porter-öl som Närke microbryggeri har gjort som på världens största öl-sajt har utsetts till världens godaste öl alla kategorier. Nu var det ingen av oss tre som gillar porter men ändå.

Vi hade en bra kväll.

Morgonen kom onödigt tidigt och den nytvättade tvätthög som så fint hade legat på min sida av sängen när jag kom hem från mässan var tydligen mindre snyggt slängd på golvet. Undra vem som kan ha gjort de?

Jag, svärfar, Niclas ( som oxå besökt dryckesmässan) tog hjälp av Sara som fick agera chaufför ner till cykelmässan i Jönköping. En mässa som vi sprang igenom på ca 1,5 h innan vi begav oss mot stadsparken där cykelcrosstävlingen skulle avgöras.
Jag har ju köpt tillbaka min gamla cross, slängt över mina Bontragerhjul från racerhojen och köpt en mindre framklinga. Bytte bort 50 kugg mot 46. Idag skulle det bli premiär i superklassen.

Det som är lite intressant med sveriges crossbanor är att de har så olika karaktär. Vi får mycket beröm för Kumla-banan och det tror jag beror på att den har lite av allt.
Dagens bana i Jönköping var verkligen av mountainbike-stuk. Nattens snöfall gjorde den extra hal och eftersom alla följde samma spårval så fick man känslan av att den var smalare än vad den var. Utförskörningarna var leriga och hala och jag hörde flera som bromsade slut på sina belägg idag, vilken tur att jag hade sproilans nya. Banan var dessutom ganska kuperad för att vara cx-bana. I samma område skulle de kunna göra en xc-bana. Dagens bana och underlag skulle verkligen gynna mig. En flack bana med mycket bombarsträckor hade inte gjort de.

Racerapport
Dagens startfält bestod av ca 45 åkare och jag ljuger inte om ca 30-35 av dem stod framför mig i startfållan. Det var lite medvetet då jag inte hade höga förväntningar på mig själv utan ville bara tävla. Detta glömde jag bort i samma stund som startsignalen ljöd. Vi startade med en lång asfaltsbacke där jag kände mig stressad att köra om vilket klubbkompisen Niclas bevittnade då han låg på mitt hjul i backen. På toppen, strax innan första stigen uppskattar jag att jag låg runt 15e plats och sen handlade första varvet om att inte köra in i framförvarande åkare så på utgången på varv 2 började jag höja farten, vilket tydligt syns på pulskurvan. Blev påhejjad av en skrikande Emil Lindgren :-)
Jag märkte snabbt att mtb-kunskaperna gjorde nytta när det gällde fart utför och kurvteknik. Att det saknades tryck i benen märktes oxå och jag körde hela racet på den lilla klingan (vet faktiskt inte om det är 34 eller 36 kugg) och så utnyttjade jag hela kassetten bak istället.
I slutet av varv 2, när jag fortfarande inte har börjat fightas ordentligt, så ser jag hur nära jag är Janne J och klubbkompisen Tobias J. Va fan?! tänker jag. Är det så nära upp till topp-placeringarna för de gossarna är ju alltid med uppe i toppen. Det var då jag höjde pulsen ännu mera. 
Tredje gången i den långa startbacken ligger jag på Jannes hjul och mår rätt bra faktiskt ( eller hur Lisa?) Jag gör en taktisk manöver precis innan den smala singeltracken där jag haft bra flyt alla varven och i slutet av varvet är jag ikapp Tobias.
Sista gången i startbacken orkar jag inte riktigt gå med Michale Carlsson Eslöv ck och Tobias orkade inte riktigt följa mitt hjul men på de mer teknisk utförskörningarna hade jag verkligen hittat vinnande spårval och efter hindrena så lyckades jag ösa på bra på den långa leriga slätten där jag faktiskt sprang ifrån Michael med ca 10 meter och det var det avståndet mellan oss ända in i mål.
Jäkligt trött men jäkligt nöjd slutade jag 4a idag. Hade varit kul att få mäta sig mot Per K oxå men han startade inte idag. Tror att hans starka cx-form och bra teknik hade kommit till nytta idag. 
Det tog inte lång tid innan tävlingsmänniskan inom mig undrade hur det hade gått om jag startat längre fram men skit i det. Jättenöjd är jag och det är väl bra det.

Funderar nu vidare om jag skall försöka byta bort min snöjour som jag har just den helg som de sista tävlingarna är i skåne.

Nu skall vi ha fredagsmys fast det är lördag. Vi skall duscha ihop med de leriga kläderna som jag tävlade i idag.

PS, köpte sealskin-strumpor på mässan som jag provade under loppet. Kanonbra. Är du frusen om fötterna.KÖP!w/kg??

Idag fick jag fram illanmående och lite spykänslor på träningen. Det var länge sen och så får det väl klassas som ett bra träningspass.

I tisdags var det vila men igår joggade jag o jobbarkompismats. Jo vi joggade faktiskt. Riktigt lungt och sansat. ca 9 km blev det. Vi joggade och samtalade som två motionärer. Annat blev det idag.
För några år sedan snackades det mer om watt-träning än pulsträning. Med all rätt då watt är mer tillförlitligt och konstant oberoende av temperatur, sliten hälsa & trötta ben, vätskabalans mm. Numera är det inte bara raka wattsiffror som nämns utan de flesta träningsnördarna snackar w/kg vilket iofs är mer relevant för då kan man ju jämnföra lite.
Jag är en sån nörd som gillar att jämnföra. Såg igår på FB att Pontus Johansson (elitcyklist) förmodligen skulle köra 4or på 5 watt/ kg kroppsvikt. Räknade ut att jag i så fall skulle behöva köra på 340w för att matcha det. Lät inte så mkt så idag laddade jag ordentligt på luchen för att testa samma sak själv idag.

Vi (alla utom Martin) beställde utkörning på pizza och kebabtallrik. Kände lite innan träningen kl. 16:30 att den där pizzan kanske skulle kunna ställa till det men jag startade första intervallen och det gick bra. Pendlade mellan 338-346watt och det var endast sista minuten som jag mentalt fick peppa mig lite. Intervall Nr.2 brukar ju gå dåligt och så även nu. Gissar att jag snittade 335 w. Intervall Nr.3 sket sig totalt så den blev inte fullständig. Nä jag satt istället bara o trampade för att vara fräsch till den sista. Då jävlar: Kände mig skitstark hela sista intervallen och att köra sista minuten på ca 346 w gick bra. :-)
Trampade ur i ca 5 min innan jag tänkte kräma ur det sista med 15 sekunders med 75 sekunders vila mellan. Vet inte hur många jag körde men det blev nog 5-6 st och alla startade över 700 w men jag minns inte om det var mer än den första som slutade över samma watt-tal. Nåja...På slutet kom iaf det där bekanta illamående-känslan. AHH....Det var länge sen. :-) Det är där man börjar undra vad man håller på med egentligen.


Glass igår kväll. Pizza idag. Bil till o från jobbet och imorgon väntar ÖL & Whiskey-mässan här i stan. Ja nu närmar man sig tjockis-livet :-) Det är nog bästa att jag joggar till o från jobbet imorgon. Ja just det..Jag har ju en fika inbokad innan mässan imorgon oxå. Mkt nu.


mörker

Fan vad drygt det känns nu. Trots att vi fått bil. Trots att vi köpt diskmaskin nu. Trots att jag nu servat crossen så den duger att tävla på.
Vet inte riktigt vad det är. Har mest en allmän liten stressnivå för allt jag vill hinna med och sen är det väl nåt som saknas nu när cx-SM är över. Eller så är det en kombo att det är nu jag upptäcker alla andra sakerna jag skjutit på som nu måste/kan göras.

I söndags blev det iaf träning i form av jogging med tre inslag av fartökningar. Den första såg ut så här:
Varaktighet
0:08'48.1
Högsta puls
173 bpm
Snittpuls
165 bpm
Minimipuls
141 bpm
EPOC-max
102.2 ml/kg
Träningseffekt
5.0 - Tar ut sig
Kalorier
145 kcal
Luftvolym
118 l/min
VO2
53 ml/kg/min

I denna höll jag 4,06min/km.
I den sista intervallen var pulsen högre men farten lägre :-)

Igår var en kaoskväll. Åkte förbi cykelhandeln och spenderade pengar efter jobbet. Mellanmål sen till gymmet där passet blev lite avhugget för Sara fick nån slags panikhunger så vi skulle visst gå hem då. Sen lagade vi (hon) mat och sen kom svärfar och lämnade över vår nya (från 1985) bil. En Opel Ascona. Skrotis även kallad. Sen åkte vi och storhandla för att hamna i lägenheten strax före kl. 22. Då skulle de vanliga sakerna klaras av som en kort visit vid datorn, fixa i ordning väskan inför morgondagens jobb mm.
Vi trycker alltid in så jäkla mycket på vår fritid.

Idag skulle VILODAGEN vara till nytta då jag hade en del att ta hand om men jag var tvungen att följa med och inhandla denna diskmaskin. Dock har det rullat på bra och jag kan nog lägga mig innan kl. 22 idag. Najs i så fall.

Imorgon blir det lite jogg efter jobbet innan cykelmusklerna måste väckas på torsdag.

Har en sak att berätta från helgen: Oscar Ekstam och Lisa Ström sov kvar här hos oss mellan lördag o söndag. Vår nya kattunge Leia hälsade Lisa välkommen genom att kissa när hon satt i Lisas knä.
Det blir nu ännu roligare att locka på Leia.... Kisse kisse kisse...

tungt huvud dagen efter


Från två olika håll hörde jag att det var tungcyklat bakom stugorna igår. Jag tog en titt där idag :-) Det är ju normalt en mossrik gräsmatta där men idag såg den ut så här. Man ser på hjulspåren att det var svårt att hålla riktning.

Hittade en schysst bild på
jakobs sida idag. Darvell kör visst med släp-fot :-)
 Kolla in på hans sida om ni vill se flera bilder.

Det känns nu rätt skönt idag. Jag är trött men nöjd. Fick mycket beröm igår av både kända o okända deltagare och det skall den stab av människor runt omkring mig ta till sig av. Utan alla er hade vi inte rott detta i hamn.

Vi hade en budget inför tävlingen och den tror jag vi spräckte på ett positivt sätt. Det var en del motgångar/problem inför denna tävling samt en del strul under själva tävlingsdagen men detta märkte nog inte så många av. Ett stort frågetecken är dock hur/varför varmvattnet försvann från herrduschen? Hur tror ni vi löste det? Jo herrseniorerna fick duscha hos damerna. Inga klagomål där inte.
Jag hade ju lovat att ett IT-gymnasium skulle komma dit och filma...Jag hatar att få besked precis innan om att det inte blir av. Jag fick ett mail i fredags att " tyvärr vi kommer inte" Fan dagen innan! Då hinner man ju inte fixa någon ersättare. Det är just sånna situationer som får kontrollfreaket Ola att dubbelkolla saker ännu mer.

Antidopingpolisen kom dit. Det tycker jag var bra. Dock borde de väl söka efter en kommisarie eller tävlingsledningen när de dyker upp men icke. De hade tydligen bara knatat in i funktionärslokalerna.

Idag var vi några stycken som sagt plockade hem de sista sakerna och plattade till de värsta förstörda delarna i parken. Det sköna med uppkörda gräsmattor är att de repar sig alltid men idag ser de lite tråkiga ut.

Nu är det över för detta år och om jag ens nämner cykelcross 2011 här hemma inom två månader så kastar väl Sara ut mig :-) Vi får se vad som händer.
Ikväll står jag i valet o kvalet om jag skall träna något. Gymet har ju öppet till 20:30...


Media, snö och sista bloggen

Ja detta inlägg blir nog det sista på 2-3 dygn skulle jag tro för imorgon accelererar allt rörande kumlacrossen till högsta nivån.
På söndag skall jag sova ut.

Jag, niclas och Lasse var i Kumla idag och slogs av hur mkt snö det hade kommit där. Idag hade det inte gått att köra SM.
Vi jobbade några timmar men det är imorgon som den största insatsen måste göras. En 4hjuling hoppas jag ska lösa det största problemet.
Sen är det en lista med andra saker oxå.

Jag har en längre tid sagt att media borde dra sitt strå till stacken och rapportera mera om cykel. Gud har lyssnat. Har pratat med två reportrar på NA så imorgon borde det stå något inför tävlingen och de skall dessutom närvara på lördag.
Imorgon strax efter kl. 9 skall jag infinna mig i radiohuset så lyssna på P4 då.
Sen skall jag möta upp SVT och tvärsnytt kl. 10.


Välkomna till Kumla på lördag då.
Hörs på söndag

snö!

Är trött.
Har plogat snö mellan kl 3 inatt och fram till 15:30 nu i eftermiddag.
Nu skall jag och saris äta på kvarterskrogen.


Kom till pappa!

Det verkar som om hushållet Hellström & Backlund har kommit in i någon slags paket-period. Vi får leveranser och paket mest hela tiden känns det som. Tråkigt att ingen är gratis. Idag hämtade jag ut dessa guldkorn som jag beställde för en tid sen:

Även om du inte känner igen gruppnamnen så säger väl ändå skivomslagen att det inte är blues eller dansbandsmusik :-)

Igår blev jag visst med cross igen. Ja någon bild på den behöver jag inte lägga upp för du har redan sett den. Massor av gånger. Det är nämligen just den cross som är längst upp till vänster på denna sida. Där står jag och den, leriga efter den tävling som just nyligen avverkades i Göteborg. Ja fast för tre år sedan alltså. Eller var det fyra år sen kanske?? Nej tror de var tre år sen.

Igår lade jag upp filmen från årets SM-bana i cyclocross och den har redan setts 112 gånger. Tror intresset är ganska hett för cx i år.
Ett annat intresse är oxå denna blogg men som tur är passerades inte 100 unika besökare igår men det var skiiitnära. Tror jag måste avlägga ett annat (nytt) löfte för att kunna växa. Eller...

Träningen får nog ligga nere denna vecka då det är ett lite mindre kaos i huvet nu. Kanske kan pressa in något på onsdag. Hoppas det.

Förövrigt så har arbetsdagen varit kall men bra. Ända tills jag satte knät i en hundskit.

cykelcrossinfo

Ja då har man fått cykla lite utomhus idag då. Inte så mkt vind och strålande sol men inte har jag njutit så mycket iaf. Nä det var kallt och jag kände mig svag. Jag hoppas att det har o göra med att jag var hos en polare och bastade igår kväll. Jag hade med några stycken kalla öl med styrkan 3,5. Det är ju liksom den där känslan av kall öl i bastun som man vill åt, inte styrkan. Gårdagens bastuvärd Mattias började efter ett tag bjuda på starkare öl och historien slutade med att jag någon gång inatt vaknade hemma med kläderna på och oborstade tänder :-) 

Jag, Niclas, Tobias och lille urstarke Emil 13 år cyklade till Kumla och pratade om nästa helgs tävling och så tjuvtränade vi på banan. Det var bra på många sätt. Dels för jag tror de tre nämda kommer att komma högt upp i resultatlistorna och dels för jag kom på ännu fler saker som måste göras.
 Kikar man långtidsprognosen nu på yr.no så verkar det bli riktigt kallt nu i början av veckan men milt tills nästa helg. Hoppas det stämmer.
Jag filmade banan ett varv med mobilen (halvkass kvalitè) men ändå. Filmen startar när man passerat mållinjen, d.v.s. vid varvning. Starten sker efter ca ett halvt varv vilket jag oxå säger på filmen. Depån är en dubbel-depå som alltså nås från två håll. Vi gasade på ett varv och körde då på 8 min 10 sekunder. Tror att Wengelin, Darvell och Lindgren kommer att kunna köra på 7,5 min.


Fick just ett sms angående det eventuella crossköpet. Tydligen var jag inte först i kön.. Får se vad som händer.

Åter crossad?

Igår skulle jag o S lägga oss och gosa lite då jag varit borta hela dagen och vi skulle strax fara iväg till några bekanta. Vi skulle bara ligga brevid varandra några minuter och ha lugn kvalitèmys. Efter några minuter sa Sara " nä ska vi börja göra oss iordning?" Då svarade jag " nä kan vi inte ligga kvar lite till så jag hinner tänka klart?"
Tänker du cykelcross?" frågade S.
Det är lite så jag har det nu. Hjärnan befinner sig i Kumla hela tiden och ibland även kroppen.

Vi har verkligen börjat längta tills efter crossen då man kan slappna av lite. I vår almenacka på kylskåpet står det den 14 nov: koma

Mera cross: Idag skall vi åka och provköra in banan. Jag skall försöka slänga ihop en film under ett varv och önskar att jag hade en så bra kamera som Henrik Öijer har.
 Vill du med så ses vi vid McDonalds , södra infarten kl. 11:30.

Ikväll skall jag förresten kolla på en cross som är till salu.

Annars så har vi 2 katter nu. Det var lite spänt mellan dom första dygnet men nu går det riktigt bra. Vi får dessutom sova hela nätterna (låter som en småbarnsförälder va?)

Nu måste jag serva mountainbiken då jag inte har rört den på ca 2 veckor.
Bloggar väl upp filmen ikväll så får du en färsk bild av SM-banan

 


Webbmedlare

Glömde jag inte skriva nåt som kopplade till gårdagens rubrik? Jo det gjorde jag. Det var nåt om en prisjägare från Borlängetrakten men det är ju liksom lite passè nu...

Det är lite roligt det här med vem som läser här o vad som händer egentligen. Ibland läser nån vän/polare så när man träffar dom så kanske de tar upp nåt som jag har skrivit. Inge konstigt med det.
Ibland så läser Saras farmor här så ringer hon till Sara o så pratar de om det.
Nu har en läsare i Åre ringt till en som jag nämnt här som bor i stan och spratade de om hans krasch på rullskidor. Roligt att internet når så långt menar jag :-)

Idag fick jag se det roliga orginalet som alla utom jag har sett.


 

Dagens träning

Fick med mig Sara som ledsagare på cykel medans jag sprang. Det blev 12 km med tre block som jag körde på tröskel. Joggade riktigt långsamt mellan blocken men jag hade ändå 55 minuter totalt. I intervallerna körde jag på 4:10, 4:25 och 4:26 min/ km.
Suuntosiffror
Distans
11.86 km
Maxhastighet
18.77 km/h (3'11 min/km)
Snitthastighet
12.84 km/h (4'40 min/km)

Varaktighet
0:55'25.7
Högsta puls
172 bpm
Snittpuls
153 bpm
Minimipuls
74 bpm
EPOC-max
229.6 ml/kg
Träningseffekt
5.0 - Tar ut sig
Kalorier
800 kcal
Luftvolym
118 l/min
VO2
51 ml/kg/min

Känns jäkligt gött i kroppen nu.
Har dessutom fått lite cx-saker gjorde ikväll. Även under arbetstid idag med. Träffat en säljare som gynnar deltagarna i Kumlacrossen. Han bjöd på lunch oxå. En snygg tjej svängde förbi mitt jobb och lämnade över lite varupriser till samma tävling oxå.

haj hej


Bobba Fett i Borlänge

Vilken dag! Regn, strulande jobb och en massa flängande hit o dit. Skönt att träningen gick bra iaf.

Igår tror jag att det var några av er som klickade upp denna sida flera gånger bara för att jag skall få lägga upp lite naket här. Sorry! 127 besök men endast 93 unika och det är ju dom som räknas.

 

Dagens träning

Mötte upp två av klubbens ungdomar och körde 4x4 med dom i träningslokalen. Det gick bra för mig och en av de unga förmågorna klickade ur fötterna och satte sig hängande på cykeln efter en av intervallerna så jag tror han blev trött han med.

Efter träningen satt jag med i ett möte i huvudstyrelsen då jag visst är invald i valberedningen. Passade på att fråga efter lite funktionärer till cykelcross SM. Fick 4 hjälpsamma namn. Tack tack.

Gårdagens träning sket sig. Den där kinalampan som jag ofta pratar så varmt om har börjat krångla ordentligt så igår kom jag två kvarter innan den släckte ned. Sprang typ 5 minuter igår innan jag gav upp och var hemma igen. Ikväll däremot har lödkolven varit framme för jag hittade felet. Ordentligt kabelbrott alldeles under batteriet. Nu är det åtgärdat så jag hoppas den funkar imorgon då jag skall springa själv. Jobbarkompismats kraschade ju på rullskidorna hromdagen och slogs sig illa. Allt för att slippa köra intervaller med mig tror jag.


Nära naket

Sitter här o väntar. Väntar o väntar. På att den där pasta Alfredon skall lämna magen och hamna i längre ned i kroppssystemet för jag vill ut och springa. Har tackat nej till att följa med ut på pannlampetur med några cyklister för "jag skulle ju minsann satsa på löpning" som jag sms:ade tillbaka.

Igår var det nära att det blev över 100 unika besökare här på bloggen. Har ju mitt gamla löfte men det kanske alla ni har glömt?? (för inte har jag nån vilja att visa upp mig? nej nej)

Det märks i inkorgen att det närmar sig Kumlacrossen oxå. På all annan tid om året kommer det kanske in ett eller två viktiga mail i veckan. Nu är det ca 2-3 om dagen istället. Angående Kumlacrossen så har jag just fixat dit två stycken oljefat som skall fungera som (o)ljudkällor. Vuvuzelor & tutor är redan inköpta, pressen är varslad flera gånger.
Nu hoppas jag på lika fint väder som de två tidigare åren och mer publik.

Fick höra förra veckan att jag delger så mycket privat info här. Min privata vardag är ganska normal skulle jag säga. Här har ni ett avsnitt i såpan Ola & Sara, snart på kanal 5. Oj vad spännande det var där. Missa inte nästa avsnitt.