Inge jobb!

Har varit ledig idag och egentligen bara softat. Känner ju att kroppen var trött och sliten efter minilägret i Sälen. Vänster hälsena och höger hand har fått något knas. De behöver vila från skidåkningen då de två felen garanterat har kommit pga det.

 

Vi lade oss tidigt igår kväll. Strax efter kl 21. Jag vaknade piggt 06:20 och gick upp. Hade ju tvätt-tid från kl 07 men jag smygstartade lite innan det. Lyssnade på en cd av ljudboken, slösurfade lite innan jag gick ner och hängde tvätten på tork. Sen väckte jag kärleken och vi åt frukost. Vi hade inte mkt inbokat idag så efter frukosten så pallrade jag mig iväg till gymet och joggade lite på löpbandet.

Ja jag borde väl ha vilat men 40 min jogg i 9km/h var inte särskilt jobbigt. Passerade aldrig 135 i puls. Det handlade mest att aktivera löp/joggmuskelaturen.

Sen hämtade Sara mig i skrotis och vi åkte till svärfar o åt smörgåstårta.

Sen har vi målat lite nere i källaren. Vaggan och ett gammalt laserstativ som någongång i framtiden skall bli en lampa.

Ett sånt där stativ har vi fast nu är det vitt.

Nu skall jag nog slå på en film.

Imorgon skall jag visst komma igång och jobba igen. Ouf!


Hemma!! Skidfilmer!!!

Ja då var man hemma i god tid för att hinna gosa, umgås, prata och så där. Det är drygt att komma hem sent från tävlingar, miniläger mm. och sen veta att man skall upp o jobba dagen efter. Nu är jag iofs ledig imorgon :-) men ni fattar. Filmerna nedan kunde jag säkert ha mixat ihop i något enkelt redigeringsprogram men det får jag testa någon annan gång. Första filmen är mest för att visa hur sjukt fint vi har haft det. Sedan är två filmer lite teknikstudier med diagonalåkning och den sista är Jannes utförsåkning. Här är en kortis filmad i fredags morse innan vi stack ut på dagens första pass. Ca 10 minuter senare visste de tre åkarna Anna, Arne o Janne att jag skulle filma deras teknik. Här har vi åkt ca 6 km och det går uppför hela tiden. Slingan heter förstås Kalven runt och inte Kavlen som jag döpt det till :-) Igår var det verkligen sjukt fint väder då vi körde en distanstur till Rörbäcksnäs och fikade. Hem var det både isigt och kuperat så pulsen steg över "distanspuls" men ändå...En jättehärlig tur. På vägen hem hade farsan varnat för en lång utförskörning och jag stannade för att filma i början av den. Hade hoppats på att få en krash på film men ICKE! Imorgon kanske jag slänger upp nån stillbild oxå. Kram på er

Urkrämning sista dagen

Tack vare min charm mot receptionsflickorna fick vi checka ut kl 12 istället för kl 10 för att vi skulle hinna med ett pass även idag. Igår vid grillbuffen på restaurangen pratade vi om olika handikap för att tävla emot varandra på de sista passet runt v kalven 10,2 km. Det blev till slut bara farsan o ja. De 2 andra backa ur pga sjukdom o klen kropp :-) vi struntade i tävlingsmomentet o gasade på enskilt. Ja fick 35min 19sek vilket kan vara ett pers på den sträckan. 10,6 mil + ett kort joggpass blev de i sälen. Nu e vi på väg hem. Där väntar en jättesjuk sara på mig. Klarar ja mig från baciller nu klarar ja allt.

Sen smärta o sensmärta

Kroppen känns väl egentligen bra om de inte vore för någon jäkla sena i handen av B-kvalité. Den gör riktigt ont så fort ja har på mig stavarna. Under dagens lugna distanspass kom smärtan i vågor. Blir nog bra att handen nu får vila ändå tills imorgon bitti. Med de 26km vi körde idag, i strålande sol, har ja nu passerat 90km. Får en att tänka på vasaloppet...vi får se vad som händer med de.

Baddar skadan med sprit

Pass nr 2 o 3 är nu avklarade. Förmiddagspasset blev 3x10,2km + transport dit o hem. Ja stannade o filmade anna, arne o janne några ggr. De får ni se när ja kommer hem. Ja tänkte mkt på teknik när ja åkte o hade grymma skidor. På sista milen kände ja något diffust i högra handen men de var inte förrens på dagens andra pass som det blev till smärta. Hade tänkt att köra hårt men nöjde mig med att köra 15km lugnt pga handen. I övrigt mår ja toppen o vi äter o dricker gott. Hemma är en sjuk o ensam sara. Skicka henne ett glädjande sms.

Underbara sälen

Efter en resa i solsken o -12 grader kom vi fram till sälenbyn igår em. Vi handlade mat o nödvändig dryck :-) vi åkte sen till vår lght precis nedanför hundfjället o bytte om för 1a passet. -4 grader o solnedgång gjorde de till ett jättefint pass. Ja körde 14km innan de blev lite väl mörkt. Vi slöade resten av kvällen o trots att ja tog 2 goa whiskey så känner ja lite i halsen nu på morgonen. Hoppas de går tillbaka för ja vill åka många mil här.

hotshotmöte & magansikte

Bloggtävling: Är det Saras mage eller min?


Nu jäklar...datageniet har lärt sig att infoga youtubeklipp igen. Nu är det bara de där med surroundsystemet i vardagsrummet kvar då...

Sjuttsingen vad det uppdateras dåligt här va? Ja vet! Har haft lite dåligt med datortid bara och det blir säkert inte bättre från och med imorgon när jag åker till Sälen. Jag, syrran Anna och farsan åker dit i sällskap med en knäpp avlägsen släkting som har 12 fingrar och är en jäkel på banjo :-)
Ska testa lite jogging idag och resultatet av den joggingturen får avgöra om löparskorna ska med eller inte. Har ju bara prövat ett pass sedan nyår och jag är orolig att den där skiten i vadmuskelaturen skall komma tillbaka men då jag gillar löpning så pass mkt så måste jag ju prova att komma tillbaka.

Gårdagens träning
Körde 4x4 på testcykeln vilket ibland kan vara ett bra drag men ibland kan det oxå vara knäckande. Igår gick det dock bra på de tre första. På den tredje intervallen låg jag sista 1,5 minuten på 96-97 % av max och jag skrek till för att peppa mig själv vilket skrämde Sara som satt på cykeln brevid :-)
tror dock jag brände mig på den för när den sista intervallen skulle starta efter 4 minuters vila så kände jag på en gång att det inte skulle funka. Jag bara trampade under den och den följande vilan så efter ca 8 min vila på 140 puls så krämade jag ur mig en fjärde och sista gång.
                 Nr 2,4 &6 var intervaller. Nr 8 skulle ha varit det men det blev nr 10 istället.
1 0:14'32.1 0:14'32.1 147 126  
2 0:18'30.8 0:03'58.7 170 165  
3 0:22'36.6 0:04'05.8 133 134  
4 0:26'37.1 0:04'00.5 176 166  
5 0:30'45.7 0:04'08.6 139 136  
6 0:34'51.8 0:04'06.1 176 169  
7 0:38'59.3 0:04'07.5 137 134  
8 0:40'05.6 0:01'06.3 165 156  
9 0:48'14.6 0:08'09 148 141  
10 0:52'08.4 0:03'53.8 176 170  
11 0:56'57.5 0:04'49.1 110 128Duration
0:56'57.5
Peak heart rate
177 bpm
Average heart rate
143 bpm
Minimum heart rate
65 bpm
EPOC Peak
142.3 ml/kg
Training Effect
4.0 - Highly improving
Calories
741 kCal
Ventilation
145 l/min
VO2
57 ml/kg/min


Efter denna lilla svettperiod så hade vi ett klädbeställarmöte i klubbstugan som var öppet för alla medlemmar. Stekoset låg tätt från hamburgarstekarna då köksfläkten inte fungerade men alla hade nog överseende med det då det var gratis :-)
Efter ett smärre kaos då alla ryckte i provkollektionen och frågade frågor som jag inte kunde svara på så verkar det som jag nu har hyffsad koll på det igen.

Som sagt: Imorgon Sälen och träning, träning, träning & rödvin.

Mitt liv som tjockis, Fettos Kahn

För fan vad de ska krångla med ettor o nollor!!!!!!!!!!!!!

Har haft problem med att få ihop boxer, ny tv och DVD-spelaren. Köpte 2 nya kablar idag och fick allting att funka. För en stund. Efter dvd-tittandet så får jag inte ut tv-ljudet i surroundsystemet igen. Jäkla skit.

O sen det här med att få in youtuberutorna i bloggen oxå. Jorå de går bra nu..

Förutom den ca 1,5 långa powerwalk jag tog med kollegan Martin imorse innan frukost så har jag slöat BIG TIME idag. Kollade lite bakom-kulisserna på AVATAR. Åt lunch. Åkte upp på stan och lyxfikade själv

2 koppar. Den lilla är för lyxen och den stora för att kunna sitta länge. Jo det är säkert, allt ihop var till mig.

Svängde in på videobiljarden på vägen hem och spontanhyrde tre filmer. Den ena var en sån där av lite mer tidsfördrivkaraktär nämligen Resident Evil Apocalypse. Det är med hon den där Milla i...

 Den andra var om en norsk motståndshjälte under 2a världskriget som heter Max Manus. O den tredje heter Mongol och handlar om Djingis Kahn :-)
Jag lade ut ett filmklipp för några veckor sedan när jag skrev så mkt om ljudboken jag lyssnade på. Det klippet var från denna film. Upplevde att böckerna är bättre för filmen skippade så mkt som jag tycker är viktigt. Som hur Timüjin enade folket till ex.
2 filmer har jag kollat på nu på eftermiddagen/kvällen men jag sparar Max Manus tills på onsdag.

Vill tipsa om en film som snart har premiär, Gränsen. Utspelar sig vid norska o svenska gränsen 1942. En svensk produktion :-) Jag visade trailern för Sara o hon utbrast "en Sara film" Kändes som hon ville bjuda mig på den snart :-)
Trailern!

Imorgon har jag förutom en trevlig lunchdejt att se fram emot oxå en efterlängtad träning och sen är det ett öppet möte i klubbstugan. Det kommer att fikas, bjudas på hamburgare & lite läsk, provas & beställas kläder och självklart en massa cykelsnack.


TV-tekniker sökes

Oj vad fint det är nu med ny stor tv. Ny tv-bänk. Det vore riktigt najs om det gamla problemet hade försvunnit med den gamla tv:n oxå. Kanal 1, 2 och 4 hackar och felmeddelandet "svag eller ingen signal" dyker upp på skärmen.
Med hjälp av PanikmekarDaniel som har ett intresse av att koppla tv o stereo var här nyss. Han lämnade vår lägenhet med orden "jag gillar inte att misslyckas". Ni förstår alltså att vi fortfarande har det där jäkla problemet. Ingen annan i huset har det. Vi provade en annan digitalbox, annan antennsladd. Vi provade till och med att dra en antennsladd från grannen upp till oss via fönstrena men det krånglade ändå.
Nu har jag bara förhoppningarna till en annan sak. Vi skall prova att ta elen till tv, DVD och digitalbox från ett annat eluttag.
Jävla skitproblem.
En bra sak med den nya tv:n och HDMI-kabel var dock när vi såg avatar nu i eftermiddag. Vilken bild!

Tv-bänk, 26tums tjock-tv för 100 kr någon?? Vid snabb affär följer kattlådan med :-)

Dagens träning
Dagen började iaf bra då jag körde lite vintercykel med 4 st långa intervaller. 10+8+11+6 minuter blev intervallerna. Det sved gött i benen.
Sen åkte vi till svärmor och blev bjudna på gott käk. Som alltid.

Nu väntar en veckas ledighet till men det betyder inte vila för det. Nä direkt imorgonbitti skall jag ta en promenad med kollegan Martin. Sen får jag se...

Mat & vin

Jo då. Jag lever men denna dag har bara svischat förbi utan vare sig träning, socialt liv och särskilt mkt mat. Inte än iaf men snart kommer det besök och Saras mat är inte dum.

Jag har åkt till Karlskoga och köpt ett beg. skötbord idag men nu har jag satt köpstopp på Sara. Hon har kommit 50,4 % i sin graviditet men nog fasiken har vi/hon köpt 90,4 % av de grejer man kan tänkas behöva i framtiden. Lite saker måste ju släktingar få köpa (vi vet att de vill) och lite saker kan man ju faktiskt köpa senare oxå.

Sen är jag så glad att jag såg skidskytten med en underbar Björn Ferry. Fan vad stark han var på slutet. Jag studsade o for här hemma när han avancerade från en 4e plats till silverplatsen. Jag såg allt detta på vår nya, onödigt stora 46 tums plasma :-)
 God kväll

ledig fredag?

Jo dagen började 06:30 med att jag gick ned o slog igång två tvättmaskiner, en timme senare var jag på gymet, körde där en timme, hem till en Sara som skulle iväg til skolan men lite morgonhångel i hallen hann vi med.

Har sen fixat lite mer med tvätten och nu skruvar jag IKEA-möbler, det jag klarar av själv. När som helst ringer hjärtat så ska vi fika på stan innan vi åker o inhandlar ny tv.

Va fan kan jag inte lägga in denna youtube-ruta för?? En länk går bra men inte bädda in.
 Länk
Den är när Sara spelar Kinect

kinect

För en tid sen började vi prata  om att köpa ny tv. I förrgår tittade vi på en "lockvara" för ca 4tusen, en 42 tums. Idag har vi kollat ännu mer och pratat med olika säljare på olika firmor. Imorgon inhandlas nog en 46 tums för 6,5tusen.
Mera shopping: Vi började beta av den digra lista som någon i detta förhållande har skrivit ut från nån sån där familje-sida. Listan var av typen " det här är det minsta vi behöver": Jag tycker jag bromsade ganska hårt men några tvättlappar, sovpåse, babytermometer var väl det från listan som kom med hem. Övrigt som kom med hem var: målarpenslar, tv-bänk Benno, en tavla.
Mycket saker gjorde vi kap på för IKEA har ju rea.
Sen provade Sara det där nya slags tv-spelet där man inte har någon
kontroll (:-)) utan man ÄR själva kontrollen


Kvällens träning
Jag smygtränade lite själv i ca 40 min innan jag mötte upp Emil, Johan och Mattias F. Vi körde Adolfsberg, Marieberg, Täby kyrka, Vallersta, Kumla, Ekeby, Norra Bro. Ca 2 h + de 40 min jag hade innan. Sen var det inte bara tiden utan stundtals pressade jag och Mattias varandra så båda nådde stan med trötta ben. Johan åkte mest och myste och lyssnade tydligen på handbollen för vi fick spontana målsesultat ibland men jag tror han var för anfådd att ge oss längre sportreferat.
Imorgon skall det kombineras tvätt, träning, målning innan kl 13. Sen shoppar vi nog en ny tv. Bärhjälp är önskvärt på eftermiddagen om någon känner sig manad...

Vila och en lätt rök

Nu hör jag från tv-rummet hur det tredje mat-realterade programmet i rad går...Är det anledningen till den växande magen? Är jag oskyldig? Är det en matbebis?
Nej just det...Ultraljudet.

Idag har jag mest suttit och surfat med mobilen på jobbet. Nej kanske inte mest men ganska mycket. Var tvungen att skicka ett sms till falun för att få
en sida uppdaterad då den inte blivit det sen i måndags. Det är nämligen så att jag lastat snö på EN lastbil och när den varit och tippat så har jag stått där utan något att göra.
I örjan när jag körde Lundbergarn så kändes det som jag körde en både stor och smidig maskin men nu den senaste tiden har allt fler börjat påpeka "vilket liten maskin" och " känner du dig stor nu " (va?) Jag är snart berädd att hålla med att den känns liten (maskinen) men smidig (båda) men snart måste jag nog be firman att uppgradera lite. Typ en sån här:

/>
Sen hade jag tänkt att jogga lite idag. Testade ju det igår morse och det kändes helt okej i vaderna. Dock ändrade jag mig nästan omgående för när jag nådde soffan så ville kroppen vila. Huvudet protesterade inte utan jag lade mig och såg två avsnitt av Pacific, nr 7 & 8.
När det där marathonet med matprogram började kände jag att lite av livets vatten behövdes så nu njuter jag en ung skottsk pojke på 12 år vid namn Macallan.
Angående träning funderar jag på dubbelpass imorgon när jag ändå är ledig, ett i klubbstugan och ett på kvällen med pannlampa. Där emellan borde man ju vila men jag misstänker att det är någon som släpar mig genom ikea.

Fan va gött att bara jobba en dag på en hel vecka :-)

tisdag med söndagskänsla, fast bättre.

Går rakt på sak... Girls girls girls!

Här ligger min dotter och vilar. skitsnygg profilbild där ansiktet kommer upp från moderkakan. En fluffigare o mjukare kudde kommer hon nog aldrig att få uppleva.

Att sitta där och titta på den där skärmen när de letar, trycker, vrider med ultrljudsavläsaren är helt sjukt spännande. Det slår lätt alla tv-spel man har spelat genom åren.

Appropå skärm...Vi var och kollade på en ny tv idag. Då jag alltid är en person som gör som alla andra gör och gör allt för att följa mode ( eller kanske inte) så kollade vi på en platt-tv. Vi åkte till elgiganten med siktet på att köpa en för 4lax men då man direkt kan jämnföra kvalitèerna eftersom alla skärmar står uppstälda o kör samma film så ser man verkligen vad de är olika bra på. Nu blev det ingen tv idag men siktet står nu på en philips för 6500kr. LCD, 100 mhrz, 42 tum.

Dagens träning
I klubblokalen där även Jonas, Emil och Andreas dök upp. Jag och Emil körde tunga intervaller i stege. 5-4-3-2-1-1-2-3-4-5 minuter tunga intervaller med lika lång vila som den senast körda intervallen. Kadensen låg väl runt 60 ungefär. Det blev ett bra pass för det kändes i trappen när jag kom hem.
Lite siffror:

Duration
1:10'27.2
Peak heart rate
173 bpm
Average heart rate
144 bpm
Minimum heart rate
79 bpm
EPOC Peak
148 ml/kg
Training Effect
4.0 - Highly improving
Calories
902 kCal

Imorgon skall jag köra lite Lundbergare och få bort is o snö från parkeringar. Får se hur det går om det nu blir kallare. Ibland är den där maskinen tung när man kör ut på gräsytor men när det gäller att arbeta med snö så väger de där 5-6 ton alldeles för lite.

Måndagslyx

Den första lediga dagen på evigheters evigheter har varit en blandning mellan slöhet och effektivitet. Eftersom vi lade oss så tidigt igår (kl 21) så var det inga problem att gå upp kl 07 imorse. En kvart senare promenerade jag mot min kollegas hem för han och jag skulle ta en powerwalk på morgonkvisten.
75 minuter senare var jag hemma och det slank ner en nyttig frukost i form av gröt. Detta hälsotema var ett måste då jag i helgen sopat i mig nästan en hel toscakaka som
Sara hade bakat :-)

Sen kom själva slöandet. Ringde lite samtal, skrev lite mail, en inbjudan mm. Sen fastnade jag på youtube ett tag och framförallt gamla David Blaineklipp. Vad tycker ni om denna korta?Sen har jag snyggat till i en av landets effektivaste träningslokaler. Jo de e sant. Här lade Mikael "Ormen" S Flockheart grunden till sin framgångsrika säsong då han för nästan ett år sedan besökte detta rum. Då jag befann mig i rummet intill kan jag inte avslöja hur han tränade men det lät som om han lyfte tunga vikter och släppte dem i golvet. Det måste jag oxå prova.

För er som inte vet hur det såg ut innan kommer svaret här: Värre.

Efter denna städning så skicka jag av ett pass oxå. 8+8+10+8 minuter blev det där jag körde 90 i kadens varannan gång och 70 de andra två ggr. Alla 4 intervallerna kördes dock på ungefär samma watt. Det är ett skönt kvitto att se att jag får ut lite mer ur benen nu när jag börjat köra mer strukturerad cykelträning. Kändes faktiskt skitbra idag. Brukar inte gilla långa intervaller men idag kändes det bra.

Kom hem, hackade lite grönsaker, värmde rester och tog resterna av den öppnade vinflaska som stod här hemma. Då snodde Sara kameran och sa " MåndagsGourmè"


I lilla skålen: riven kål, morotsslantar & Keso.
På tallrik: Stuvade makaroner & köttbullar.
I glas: trampad druvjuice

Imorgonbitti skall jag försöka mig på att jogga lite innan frukost. Har inte joggat/sprungit sen nyår men nu känner jag inte av något konstigt i vaderna så nu törs jag prova igen. Hoppas hoppas.

Imorgon skall vi på ultraljud strax innan lunch oxå. Sara ska få svar på sin nyfikenhet om det är en kille, tjej eller hundvalp som ligger där inne. För mig kvittar det. Eller kvittar o kvittar..Ja är iaf inte lika nyfiken.


Dagen D. Som i distans, dåsig och dretväder

Jag och ungdomsEmil trotsade nysnö och plusgarder och körde en kortare tur i lugn distanfart idag. Det passade oss båda bra då han har varit sjuk i veckan och jag kände mig trött efter skidåkningen igår.
När jag kollade igenom kameran igår så upptäckte jag (tyvärr) att Sara hade filmat mig med kameran. Tyvärr för det syns hur illa jag åker.


Jag ser: hjulbent som fan. Sträcker inte ut bentagen framåt och en sliten cyklist.
Vad ser du?
Jag ser: Hur jag skjuter rumpan bakåt i själva stakningen.
Vad ser du?

Är glad att jag hinner träna en del skidor innan Wadköpingsloppet för det kommer att behövas. Skall ju upp till Sälen 4 dagar om nästan 2 veckor. Där blir det skidåkningen & rödvin.

Nu skall jag slöa lite framför tv och spana på de som verkligen kan åka skidor. Sen i eftermiddag skall vi leta efter förlovningsringen min


skit, skid o annat skit

Ja vart ska man börja om denna dag då det mesta verkar gå emot oss två små personer i detta hem...??
Vi åkte upp till Ånnaboda i förmiddags. 15 km klassisk skidåkning väntade. DM var det tydligen. Jag ville mest få ett ordentligt träningspass och det fick jag. Fick tydligen starta först vilket inte var ett dugg kul för väldigt snart kom de där skidåkarna och svischade förbi en och en. Efter ett 3,7 km varv utav de 4 som skulle avverkas så hade jag blivit uppkörd av Johan från sommarens vuxenträning i mountainbike. Han hade startat 1,5 minut bakom mig. Kul. Jättekul. Nåja. Jäklars vilket träningspass jag fick. Jag har ju i vinter bara åkt 2 x 20 km vid två tillfällen och nu kan jag lägga till 15 km på den listan. Jag hade hyffsat glid men när man inte riktigt kan åka så där stort och fint med långa bentag så går det inte särskilt fort när det går svagt uppför.
Ännu en ny erfarenhet blev idag att jag kom sist för första gången i en konditionssport. Iaf vad jag kan minnas. En 13e plats av 13 st. Vinnaren Patrik Karlsson från Garphyttan vann på 38:15. Är det snabbt eller är det snabbt?? Jag är ganska säker att jag var den enda i vårt startfält som dessutom körde med tejp under skidorna. Det var väl så där när man så här i efterhand jämnför :-)

Lite siffror:
Duration
0:50'12.9
Peak heart rate
177 bpm
Average heart rate
165 bpm
Minimum heart rate
111 bpm
EPOC Peak
295.2 ml/kg
Training Effect
5.0 - Over-reaching
Calories
801 kCal
Ventilation
128 l/min
VO2
57 ml/kg/min
Maximum speed
37.50 km/h (1'36 min/km)
Average speed
16.70 km/h (3'35 min/km)


En annan skitsak idag var att jag trodde vi hade en deal här hemma. Att den siste som tar sista biten toapapper SKALL sätta dit en ny rulle. När Sara var o handlade måste det har varit en syn för gudarna när jag likt en anka fick gå framåtböjd till skåpet o hämta en ny rulle....

Sen har jag lyckats trolla bort förlovningsringen idag. Sara och jag satt ca 30 cm ifrån varandra. Jag höll den i handen, tappade den mellan oss och allting skedde på en tiondels sekund. Utan att jag hörde eller såg var den landade så var den bara borta. Shit vad vi har letat...Synd att vi vid tillfället inte satt här hemma på golvet. Vill inte avslöja vart vi var. Hoppas vi kan hitta den imorgon.
Sara fotade lite under dagen men det lägger jag upp nästa gång.

demens?

Jag var rätt trött igår kväll. Jag ser det när jag läser det blogginlägg jag skrev för snart 24h sen :-) Missar ord och meningar och glömde bort en del saker...

Igår var det alltså så att jag frös så om fötterna så de smärtade rodentligt när de tinade upp här hemma. Jag joggade två korta sträckor under passet men det väckte bara cirkulationen tillfälligt. Jag nämde ju att den ena cyklisten var Johan F. Vi tycker det är kul när han är med men frågan är vad han egentligen tycker om mig och Mattias? Igår avslutade han en mening med följande ord "....o jag hatar er"

Jag beställde inte bara del 2 om Djingis Kahn igår. Nä nu har jag nördat in så om SABATON så jag beställde även en skiva av dom som jag redan har. Fast en omarbetad, re-armed som de kallar den. Nördfaktor 10.

Sara imponerade idag innan hon åkte iväg för en förväntad svår tenta nu på eftermiddagen. Shit vilka svåra o komplicerade saker hon pluggar. Det märkte jag när jag förhörde henne lite. Så under tiden hon skrev tenta var jag på stan och letade en lämplig present.

Våra husdjur verkade grymt intresserade iaf. Vad det innehöll får nog sambon blogga om. Jag passade även på att köpa lite saker till klubbens träningslokal som jag tänkte fräscha till på måndag eftermiddag.

Nästa vecka är jag nämligen ganska ledig. Ja...Hela veckan tar jag ut en del av all komptid men på onsdag skulle jag visst in o köra bort lite snö men sånt där kan ju ändras. Hoppas på en skön blandning av slapphet och träning. Har en TO-DO-list som skall plöjas igenom oxå.

Har ju sagt flera gånger att jag inte ska skriva om saker som jag SKA göra men planerna inför imorgon är att vi skall åka skrotis till Ånnaboda och tävla i längdskidor. 15 km klassiskt. Blir nog ett TrainEffect 5,0 pass imorgon :-) Vet ju redan nu hur det blir. Går ut för hårt och sen blir det 14 kilometer med ett jävla slit.


hetta & kyla

Jag tyckte att kvällens pass med Mattias och Johan var en lugn historia. Vi körde inte särskilt fort. Inte särskilt backigt, nä Johan det var inte backigt. Vi var ute i ca 2,5 h nu ikväll och när jag kom hem så bultade och värkte det i fötterna. I väntan på att gröten skulle bli klar i micron så låg jag på golvet med fötterna i luften för då gjorde det mindre ont än när jag stod. Blodsockret var rätt lågt med då jag varken drack eller åt under passet.

Vi körde typ lillån, axberg kyrka, långbyn, små skogsvägar, under riksväg 50, bort till frövi-rondellen, över Rv 50 igen, en bit i ingenstans innan det blev Billingevägen hem. 
Johan ger säkert en GPS-karta på hans sida imorgon.

Idag beställde jag del på på historien om Djingis Kahn :-)

Sen hade jag tänkt att visa en film på vår katt ( för dig Håstis) men det blev för mörk märkte jag när jag laddat upp den. Sen har jag nördat in på det här med snön och snöslungor o så. Sökte efter en film på Lundbergare och visste ni att PLAYBOY har/hade en modell som heter/hette Lundberg??


mtk nu. igen. o igen o igen

Ett bra gympass. Så kan vi förkorta kvällen. 
 


Tomt nu...

Pulschock

Ja det är det nya. 4x4 intervaller där jag under intervall nr 2 skickade upp pulsen på ca 97% av max. Låg där o myste ett tag :-) Nä men seriöst så var det inga problem alls att få hög puls med bra känsla idag. Var klok nog att inte sitta på wattcykeln för då hade den säkert visat låga wattsiffror men höga pulssiffror.
Efter träningen hade vi styrelsemöte i cykelsektionen i Almby och jag tycker vi både har roligt och så uträttar vi verkligen saker. Vill vi göra något eller köpa något så beslutar vi det utan krångel. Nu bestämde vi bl.a. ungdomsläger och lite nya saker till träningslokalen.

Igår anmälde jag mig till Wadköpingsloppet som går den 6 februari. Ja har ju redan åkt 4 mil fördelat på 2 pass i vinter så det kan väl inte vara så svårt att köra det i ett svep. Dessutom är det en vecka efter att jag varit i Sälen och finjusterat de små små fel jag kanske gör när jag åker skidor :-) Det kommer att bli en lätt match att klå jobbarkompismats. Eller...? Han tränar ju skidor mest hela tiden tycker jag.

Idag lyssnade jag klart på Stäppens krigare och har redan börjat snegla vart jag kan köpa del 2. Känner att jag måste ha den vid nästa snöfall...

blod och ovanligt blödig

Dagens arbete har gått i sandens tecken. Om ni mot förmodan har spenderat hela dagen inomhus så kan jag meddela att det bitvis är såphalt ute. Tror att folk har blivit mer o mer medvetna om att det finns dubbdäck till cyklar men vart är alla cyklister? Det är tomt på dom tycker jag. En del puckade cyklister trotsar halkan och ger sig ut utan dubbdäck nu. Själv tycker jag det är ganska kul med nästan 300 bra dubbar i framdäcket och jag cyklar allt annat än lungt och nästan provocerar fram sladdar då bakdäcket saknade dubb när jag åker fram o tillbaka till jobbet. Skriver saknade för alldeles nyss har jag slagit på ett gammalt dubbdäck bak. Imorgon blir det åka av till jobbet.
Rubrikkoppling
I förrgår erkände en bekant att hon gråter till Extreme Home makeover vilket gjorde att jag direkt utbrast " jag med!" Jag tyckte det var underbart att det fanns fler än jag som gjorde det och extra skönt var det att hon sa det så spontant då vi pratade om något helt annat just då. Nu övergången till idag...
Igår nämde jag ju den där ljudboken Stäppens krigare
 och jag är ganska säker på att jag under morgondagen lyssnar klart på den. Under ett avsnitt idag fick jag ett snabbt leende samt tårar i ögonen där jag satt i Lundbergarn. Jo det är sant. Ni jobbarkompisar som läser detta: Ja ni får reta mig, jag kan ta ert spott o spe. Det har jag gjort förr. Nu var det inget sorligt som skedde i boken. Nä jag kan liksom inte förklara det här heller men jag har spelat upp scenen här hemma för Sara :-) Jag går nu här hemma och upprepar de ord som fick mitt starka inre att brista " Välj dina ord till en Kahn"

Dagens träning

Egentligen samma som igår men intervallerna gick bättre och de var lite längre. 10 + 10 + 15 minuter körde jag på ca 280w. Idag hade jag med mig ett pulsband och det visade att jag gissat rätt igår. Pulsen smög upp till 165 slag/min (90% av max). Då jag bland de elektroniska blipp blopp cd-skivorna hittade jag en lite äldre hårdrocks-cd som jag saknat. Det peppade bra och när jag hade ca 1,5 minut kvar av den sista intervallen bytte jag till denna låt och watt o kadens steg...


Watten blev 300 men kraften och tyngden från In Flames gjorde att det fortsatte att stiga till 330 innan intervallen var slut, lagom så jag hann med att spela lufttrummor 1:36 in i låten :-) Tur att inte jag blev slut iaf för imorgon är det intervalltisdag :-)

Till er Hot mamas out there...

Denna helg har haft lite blandat med sig. Det har blandats egen lyx o kvalitètstid med jobb och dåligt samvete.

Igår städade vi källarförrådet jätte-effektivt. Jag flyttade lådor medans Sara berättade vart allt skulle stå :-) Hon har ju så ont av foglossningen (eller blir jag lurad?) Strax innan kl 12 smet jag iväg och fick massage. Det var en lyx jag borde unna mig oftare. Fasiken vad skönt. Vaderna som varit som två stela klumpar sedan löpningen på nyårsafton mosade massören igen lite lagom. De kunde ju inte bli sämre iaf.

Sen åkte jag o handlade innan vi åkte till jobbarkompismats & Åsa och åt tacos. Hela lördagen var en jäkla bra dag om det inte vore för att det inte blev något tränat då. Inte blev det något i fredags heller. Det gnager lite inombords då.

Idag så hade jag sett fram emot att få cykla lite distans men strax innan kl 8 ringer chefen och tycker att hela arbetsligan skall ut och sanda. Det behövdes men då sprack ju tankarna om att cykla. Jag visste att det inte skulle bli så många timmar bakom ratten så jag tog med mig träningskläderna för att kunna åka via träningslokalen hem. Nu blev det ett litet stresspass som bara hindrar de värsta soffpotatishormonerna som snurrar omkring.

Komprimerade uppvärmningen till 6 min innan det blev 10 min + 8 min + 8 min på watt runt 275-285w. Då jag glömt pulsklockan så uppskattar jag ändå att jag låg runt 88-91% av max i intervallerna.

Sen åkte jag hem och plockade upp Sara för vi hade bokat in relaxen på Gustavsvik. Det hon inte visste var att jag fått dit våra vänner Jonna & Mattias oxå. Mattias och blev som barn på nytt när vi åkte massa vattenrutchkanor :-) Deras nya är en hit! Av just denne Mattias fick jag ljudboken stäppens krigare

Det handlar om Djingis Kahns uppväxt och de följande två böckerna skall handla om hur det mongoliska riket växer. Tydligen skall det vara väldigt mycket sanning bakom böckerna vilket jag gillar. Har bara lyssnat 3 arbetspass i Lundbergarn men har redan kommit halvvägs in i boken.Det är mkt våld och en grym tid då det inte var särskilt svårt att hitta en anledning till att döda någon. Djingis dödar vid ca 16 års ålder sin egen bror för att han höll undan mat för övriga familjen när de var på flykt. Dock gillar jag sättet de tänker på med ärlighet, rakhet, ära o.s.v.
Det finns nog en del skildringar på film om denna stora erövrare och här har ni ett klipp som jag hittade.

Som ni märker har det varit en del självlyx denna helg. Nu skall jag försöka underkasta mig en vecka med lite grymmare träning. Men mest av allt längtar jag till att kunna springa igen. Ska nog vänta lite till med det. Hoppas nu på 2 "raka" veckor när det gäller arbetstider så man kan planera liv, träning och bloggandet. Får ju skit när jag inte sköter det ;-)


snö timmar o irritation

Ja nu skall jag göra en sammanfattning varför det bloggas så lite här: SNÖ! = jobb

I onsdags hade jag o Sara sett fram emot att gå till gymet ihop. Det blir nästan den enda sociala form av fysisk träning vi kan göra tillsammans. Väl vid entrèn till Friskis så märkte vi att de nyss hade stängt. Det var ju Trettondagsafton. En högtid som vi svenskar firar högst över alla helger eller hur?? Då bjöd jag Sara på restaurang istället. Vi åt av den goda buffèn på CocoThai. Vi hade det trevligt och pratade mycket där istället för gymet.

Torsdag

Det snöade ymningt men jag hade lovat syrran och en jobbarkompisMärta att agera lite skidtränare så kl 10 var vi vid Karlslund. Vi körde 10 km spåret ihop men de båda åkte redan så snyggt o fint att det var inte mycket att tillägga. Jo förresten en sak. De båda körde sig riktigt trötta men ingen av dem hade något med sig att fylla på med efter träningen. Tur att jag hade käk så det räckte åt alla.

Jag drog sen milen ett varv till i "fri fart". Blev naturligtvis lite av en tävling mot två vältränade herrar som ökade farten när jag gick förbi dom vid 3 km-skylten. Jag fick ca 43 min det varvet.

Senare på eftermiddagen ringde chefen. Jag skulle in o köra Lundbergarn. Det kunde ha blivit ett bra pass med ljudbok i högtalarna istället för hårdrock men det var så mycket skit som krånglade så det blev ett skitpass. Först  så har en slang kylarvätska gått sönder någonstans så det rinner ut lite glykol någonstans i maskinen. Det är så lite så bara man kontrollerar mängden imellanåt är det ingen fara med det men nu läcker det i närheten av ventilationen så den för med sig luft med lite glykol in i hytten. Summan av det är att det immar igen med en kladdig hinna på 5 min så man får ha med sig en trasa o torka rutorna hela tiden för att kunna se ut.

Sen var det en bil som hade parkerat på ett förbjudet o dumt ställe så jag demonstrerade lite genom att lägga några små snövallar bakom bilen. Runt ett hörn möter jag tre invandrarkillar och hinner tänka att det säkert är deras bil. När jag kommer tillbaka står en av dem och vevar med armarna åt mig :-)
- Du kan fan inte lägga snö bakom bilen" säger han.
-Du kan fan inte parkera där" svarar jag. Vi käftar ett tag och han är dåligt sur :-) Hoppas de tar en mer laglig P-plats nästa gång.
I slutet av det 11h långa arbetspasset så brinner förmodligen en kabel av till de 4 arbetsljusen som maskinen har framåt.
Jag kollade om det bara var en säkring men de var det icke. Jag får ploga de sista ställen med hjälp av maskinen vanliga lysen vilket är på gnällen att de funkar.
Lägg sen till att det blev mildgrader under natten så den mer o mer kompakta snön gjorde att maskinen gick mer o mer i sidled vilket gör mig rasande i hytten.
Strax efter kl 2 inatt åkte jag iaf hemåt.

Idag fredag
Blev inringd på förmiddagen då det fanns snöhögar som var tvungna att flyttas på om det nu skall komma mer snö i helgen. Har bara jobbat 4 h men är jäkligt trött ändå.

Har märkt en mindre smickrande egenskap hos mig när dygnen vänds utoin så här. Jag bli väldigt osocial mot Sara (o kanske andra med). Skulle lätt kunna sitta här vid datorn knäpptyst och sen bara gå o lägga mig. Jag blir lite småsur mest hela tiden. Kanske är normalt vad vet jag.

Imorgon lördag.
Vi hade bara en ska inbokad imorgon egentligen. Vi skulle strukturera upp förrådet så vi kan ställa ner barnvagn och vagga ett tag där. Just nu är det lite kaosartat där.
Nu ser schemat mer ut så här. Tvätt 07-10. Någonstans där börjar vi med förrådet. kl 12 har jag bokat upp mig för massage. Rygg och ben behöver det. Mer förrådsstädning och kl 17:30 är vi bjudna på mat hos jobbarkompismats & Åsa.
Lägg sedan till att det eventuellt skall plogas snö imorgon kväll/natt.

Det är mycket nu.

Dock har jag över 3 veckors komp att ta ut. Känner att det snart är dax för det.


tunga ben och massa snö

Jag skall försöka komma i säng till 20:30 vilket just nu är om 30 min. Detta pga att jag har varit ordentligt trött idag. Redbull, kaffe, choklad har inte hjälpt. Trött!!!

Har kört lite snöslunga idag uppe på tak men då skenar fantasin iväg. Man skulle liksom vilja ha något med lite mera flås. Som denna maskin:

/>Klämde in ett träningspass idag oxå. 5 minuters styrkeintervaller/backe på spinninghoj i klubbstugan. Inge o säga om det.

Nu skall jag kolla in några mer sjukt intressanta snöfilmer.


kvällsträning

Idag kom det ännu ett sånt där sms som lockade mig..

kl 19 ikväll stod carl,
Johan, Mattias F, Emil och jag vid bromsplan. Laddade för att i mörker köra finfina vintervägar. Emil & Carl hade odubbade däck så jag var lite orolig för att Emil, som förresten fyller 14 i år, skulle gå omkull nångång under passet. Den enda som satte sig i en snövall ikväll var jag :-)

Johan som har det fina fysiska utgångsläget för att verkligen kunna lyckas inom cykel tog kvällen enda bild/bilder så kika på hans sida lite senare. När han har återhämtat sig :-) Han tyckte det gick lite fort under vissa stunder. Det tyckte jag med men då jag alltid hade sällskap både brevid mig (mattias) och någon på hjul (Emil) så var det väl okej fart. Eller?
Har ej kollat närmare på suuntoklockan men 1h 45 minuter var jag ute iaf. Tack för ett roligt pass gubbar ( o pojken)

Imorgon är det tisdag och då kan man som medlem i Almby IK komma och träna i klubblokalen mellan 17 och 18. Det skall jag göra och så får vi se hur benen känns då.

Jobb
Har kört snöslung uppe på GIH:s tak idag. De ville inte att det skulle rasa i år heller.
Och på eftermiddagen när jag körde lite traktor mötte jag en tjusig blondin i en stor långtradare som direkt sms:ade mig. Hur ofta händer det ? :-)

Effektivitet

Inatt jobbade jag mellan 22:00 och 02:00 med att sanda. Fattar inte riktigt varför vi fick göra det den tiden på dygnet men jobb är jobb.
En annan arbetsuppgift som en kollega har gjort nyligen är att byta ut krashade postlådor. Vad är det för puckon som plogar bland husen egentligen???


Idag var ännu en sån där effektiv dag. Trots att jag lade mig runt halv 3 inatt så gick jag upp vid kl 9, vi åt frukost (ja Sara kom oxå upp ganska tidigt :-)) sen åkte vi till klubbstugan och tränade. Sara trampad elite lungt i ca 30 min innan hon försökte sig på vissa styrkeövningar som tidigare varit lätta att göra men nu har hennes fysik ändrats något så nu e det svårare.

Dagens träning
Jag satte mig på testcykeln med fortfarande trötta ben efter löpartävling på nyårsafton. Vaderna känns fortfarande stela och framsida lår är lite ömma. Sen har jag slarvat med strechingen på sistonde och då får jag lite ont och stelt i ryggen. Det hoppas jag att dagens lilla streching motverkade lite.
 Jag körde långa intervaller med en belastning runt 4w/kg. 10 min, 7 min, 7 min och 8 min långa blev intervallerna och den första och sista kändes bäst??

Efter det blev det skräpmat på Parkenrestaurangen innan vi mötte upp Jonna & Mattias på Mariebergs köpcetrum.
Ingen i sällskapet hade något de egentligen skulle köpa men ingen åkte hem tomhänt. Saris och jag köpte våra första barnkläder. Ja nu är det ju ingen brådska men nångång måste man ju börja inhandla lite sånt där.
 


2010: bimbim & bumbum

Ja idag ville tydligen datorn hoppa igång vilket jag är glad för. I veckan som kommer ska vi ringa Elgiganten och kolla upp lite vad vi kan göra åt detta problem. Hoppas att det är ett hårdvarufel så det täcks av garantin.

 

Igår var det ny år och oj vad jag drack. Jag och Sara hade inga hämningar med den alkoholfria cidern som vi korkade upp strax innan 00:00. Kändes bra att vakna upp utvilad vid kl. 9 imorse, tvätta, städa hela lägenheten, kolla på Tour de ski, ta en promenad och klockan är inte mer än 17 just nu. På vår promenad mötte vi två bekanta som var på samma tillställning igår. De hade kommit hem kl 5 imorse, sovit knappa 12 timmar och killen kände sig fortfarande onykter. Jo alla är vi olika.

Nu skall jag försöka att summera mitt 2010:

Cykel 2010

För ett år sedan fick jag till en bra träningsvinter med mkt friskhet och bra träningsrutiner. Jag hade två viktiga mål förra säsongen. Att vinna i xc-cupen samt SM i H30.
Jag brukar vilja vara i bra slag redan i början av säsongen och så även 2010. Så därför åkte jag upp och deltog i 2 st keps cup tävlingar där jag fick mäta mig mot 2 vassa konkurrenter. Kumlin och Töjren. Åkte hem med bra självförtroende och några veckor senare skulle vi mötas igen på den första xc-cuptävlingen i Mjölby.

Mjölbybiken 2010
Istället för att här referera hela loppet så nöjer jag mig med att säga att jag önskar att fler än jag och Gunnar Töjren hade fått se den fight han och jag hade på sista varvet. Jag minns allt och önskar fortfarande att jag får återuppleva ett liknande race. Han kom ikapp mig, han attackerade, jag kontrade, han stötte igen ca 1 km innan mål, jag är ikapp med 500 m kvar och jag firar sedan av en långspurt och vinner med några meter. När jag passerar mållinjen kippar jag efter luft. Inbillar mig att det är så en astmatiker känner vid ett anfall. Jag har svårt att andas i några sekunder men är nöjd över en så viktig seger.

Jag kombinerade ju med lite landsvägsrace oxå där jag börjar gilla Hammarö 3-dagars trots att det aldrig går bra resultatmässigt eller finns någon backe men ifjol attackerade jag, tog vind och kände mig stark på racern. Dock fick loppet en tråkig sordi då jag blev påkörd och ett förstört bakhjul och klubbkompisen Stefan som gjorde premiär på lvg åkte i backen och fick åka ambulans.

Borlänge Tour
Gjorde en stark prolog som hade räckt till en 7e plats i elit. Blev hårt utmanad på xc-delen av Johan från Kolmården och den vinsten hängde på en skör tråd och där jag verkligen krigade hela loppet. Det avslutande tempot blev till min fördel då ett nattligt regn gjorde det till en teknisk utmaning istället för enbart en kamp mot klockan. En bra helg där även Sara gjorde tävlingscomeback efter ofrivilligt uppehåll pga sjukdomar. Hon vann sportklassen.


Nordiska Mästerskapen
Min konkurrent GT tipsade mig om att de Nordiska Mästerskapen xc skulle gå ganska när i år. Strax utanför Oslo. Jag bestämde mig på en veckas varsel och ni minns lika bra som jag hur det gick. Jag vann men om sanning ska fram så har det varit tuffare motstånd på alla de andra cuptävlingarna här hemma men ändå. Jag vann NM i H30.


Jag minns egentligen varenda tävling ganska bra och en vecka innan SM i Rättvik vet jag att jag var i bra form. Jag gillade inte SM-banan riktigt då den var för oteknisk för min smak men förhoppningarna var höga ändå. Jag har en förmåga att bränna mig genom att gå ut för hårt. Detta gjorde jag inte på SM. Nej jag höll mig högt uppe men det gjorde alla andra oxå. Detta var tyvärr en dag som det inte riktigt klaffade och jag valde att bryta. Det är alltid ett tufft beslut att kliva av men när den realistiskamålsättningen med SM-guld var satt så ville jag inte vara kvar och slåss om en sjunde åttonde plats.

I Borås funkade det inte heller riktigt som jag önskade men på söndagens tävling visade jag min envishet och kämpade trots en svacka i loppet vidare och tog mig upp från en 4e plats upp till silverplats.
När det gäller den svenska cupen så vann jag de 4 första, kom två på 2 st och 4a respektive 6a på de övriga vilket gav en tydlig total seger i cupen.


Innan jag skriver om något annat än cykel så måste jag ju nämna cykelcross oxå. Jag stod som tävlingsledare för tredje året i rad för Kumlacrossen. Vi hade ju SM-status i år. Mer regler att följa och med facit i hand så tänker iaf inte jag ansöka om ännu ett mästerskap. Nä man jobbade i motvind mot cykelcrossgrupp och scf. Nästa år blir det garanterat bara en vanlig cuptävling, fast kanske med en twist :-)
Det blev iaf ännu ett lyckat arrangemang och mkt pga en jäkla bra stab runt omkring mig. Vi nådde dessutom ut bra i media. Radio, tv och tidning.
Efter detta så ville jag själv prova på cykelcross då det var länge sen jag körde det. Jag köpte mig en begangnad sådan som var lite bekant på något sätt :-) Körde sen en deltävling i Jönköping. Det hade snöat under natten och det var tungt och slirigt. Det passade mig och väldigt förvånande slutade jag 4a. Körde 2 deltävlingar till och totalt sett hade jag jäkligt roligt. Efter den sista tävlingen minns jag några ord av Janne J (ni vet han som kom 2a :-)) "Faan Oola du kanske ska sattsa på crosscupen nästa år, du har ju förutsättningarna" Kanske det Jan, kanske det.
Det som är så roligt med cross är det kompakta formatet samt att ingen bana är den andra lik.

Övrigt som har med svett att göra 2010
Jag misslyckades med att komma runt Vertex fjällmara. Kände av den skumma senan vid 16 km men bröt först vid 27. Det är dock inte mitt sista försök då jag gillar terrängen där uppe.
Hårdrockhelgen i Falun med Oscar. Jag och Sara kombinerade träning med hårdrock då vi lyssnade på rockstad Falun och tränade lite i faluskogarna. Det var nice.
Hjälpte till med O-ringen. Det var roligt och lärorikt.
Vad vore denna sammanfattning utan att nämna vuxenträningen? Ingenting då detta var ett underbart roligt drag som verkligen lyckades 2010. Det dök upp folk som man aldrig sett cykla förut men måndag efter måndag ökade gruppen i antal och den träning som avslutade vårdelen var vi 29 cyklister som körde ett lite längre pass. Underbart roligt. Vi ses till våren igen.

Mentalt
Jag har fått en annan inställning till tävlandet i år. Jag lever lite mer i harmoni nu tror jag. Sara är verkligen en tjuv då snott mitt hjärta och vi pratar om allt och hon får mig att må bra. Kanske är det just hon som gör att jag kan misslyckas på en tävling men ändå må bra 10 min senare då jag vet att livet är så mkt mer just de där 60-90 minutrarna av tävling. Jag kommer nog aldrig att sluta cykla, förmodligen inte sluta tävla heller men självklart på en annan nivå. Åtminstonde för att tag då jag ska bli farsa. Jag och Sara skulle säkert kunna komma överens om att jag skulle kunna satsa på att fightas om segrarna 2011 oxå men det kommer inte bli så. För jag är så nöjd över 2010 att jag just i detta nu har svårt att motivera mig strukturen och mödan som krävs. Ni som känner mig väl vet ju att jag fortfarande kommer att träna på bra men det är mer än livsstil. Jag tränar gärna hårt men i framtiden blir det icke målsiktig.
Det finns nu riktigt starka cyklister som passerat både 40 och 50 och det finns en stor risk att jag oxå kommer att bli en sån. Jag vill ha en tidning på pakethållaren om ca 15-20 år och sen trampa ikapp och ifrån ungtuppar som är ute och kör fartpass :-)

Målsättningar 2011
Ja denna fråga har jag fått hela hösten men då jag vetat om att jag ska bli förälder ett tag så har jag smygit undan svaret. Men nu vet ni. Jag har egentligen inga målsättningar men utmaningar finns det gott om då jag och Sara nångång i Juni skaffar oss ett livslångt ansvar. Ett barn.
Sen vill jag gå på fler konserter.
På det idrottsliga planet finns det fortfarande mkt jag vill göra. Cykla något långlopp utomlands, springa mer terränglopp, springa vertex igen, springa orientering. Ja överlag är det mera löpning tror jag för det är så tidseffektivt och mentalt skönt och mindre utrustning att hålla rätt på.
Jannes ord om crosscupen ekar fortfarande inombords.

Vi får se.

Sov gott inatt. Själv så ska jag ut och sanda inatt.