Mindre slem utan kaffe.

Provade att jobba igår. Bara sex timmar iofs men det var lagom. Märkte att man fick ta det lite lugnare när man bar sten och tompall. Små pauser med rossling och slemuppförande processer längs luftrör fick jag ta, och sedan skicka iväg den äckliga projektilen med dödlig precision. Jag har väl glömt att berätta om i torsdags då jag nös i armvecket då jag gick på stan. Det resulterade i en sån där charmig slemklump på jackärmen samtidigt som jag mötte tre unga söta tjejer. Jodå...jag måste ha legat på plus där....
Idag har jag inte tränat. Bara besökt Friskis & svettis. Jag blev väl varken friskare eller svettigare men det var skönt att få röra sig lite och dessutom se hur jäkla bra de hade utökat lokalerna. Lite bålstabilitet och en o annan benböj blev det.

Imorgon skall dock vinterhästen (den något uppdaterade) få luftas och jag hoppas vi slipper regn. Dessutom skall de silvriga skoöverdragen från cykelmässan skitas ned för första gången. Najs.

Inget annat roligt att rapportera. Jag lever ju ett megatrist liv...

:-)
Men jag är ju nöjd för det lilla och är glad ändå. Trots att den efterlängtade fikan med Frövis trevligaste och snyggaste brutta ställde in fredagsfikan som varit planerad länge. Var fundersam ett tag på hur jag skulle kunna få eftermiddagen att gå men ett annorlunda "Nej till reklam"-projekt var lösningen. Bilder kommer på det hoppas jag.
Hej så länge.

Alltid många steg efter.

När jag började cykla mer och mer seriöst körde jag med jympaskor. Hade svårt att låta mig övertals till SPD. Tyckte att jag var så snabb ur pedalen när man behövde springa.
Har åkt längdskidor i nästan hela mitt liv (har pris från 1984). Efter att ha blivit mobbad några vintrar på 2000-talet  för "ulåldrig" skidutrustning har jag nu äntligen nya skidor & pjäxor.
När jag deltog i innebandyturneringen förra veckan så sa domaren till mig " Du den där klubban har några år på nacken va? Jag minns när den där kom ut på marknaden"
Kul att alltid vara efter men ändå prestera lika, eller i närheten, av dem som ligger med i utvecklingen.

Andra sjukdagen och igårkväll trodde jag att jag nästan var frisk. Var pigg och alert ända tills jag skulle blåsa ut lyktan jag har utanför min ytterdörr. På fjärde försöken lyckades jag och förvånades oxå över hur klena lungorna var pga allt slem i dom. Vaknade idag, något piggare än dagen innan och tog mig med cykel upp på stan. Så fort jag stannar så svettas kroppen som bara den och där är ytterligare ett kvitto på att jag absolut inte är 100%. Mitt mål är att på söndag kl.10 kunna stå vid OP-kyrkan för att kunna köra första distanspasset med ett gäng ungdomar som jag vill hjälpa med deras träning. Äldre "ungdomar" är oxå välkomna. Siktar på ca 2-2,5 h i behagligt tempo.

Eftermiddagen ägnas åt mina favvosysselsättningar. Städning och service på vinterhojen :-(
Ciao

Vitt & guld. Pimpning à la Bet

MMS

Vitt & guld. Pimpning à la Bettini.


sympatiblogg

Jag är ännu en gång en mycket sjuk man. Och som vetenskapen visar blir ju män mycket sjukare än kvinnor.
Hur tolkar du detta?
Män får lättare förkylning än kvinnor.

Härom dagen snöade det. Det var mysigt trots att det samtidigt blåste som attans. Chefen förvarnade att vi kanske skulle få skotta snö natten mellan måndag o tisdag. Mycket riktigt så ringde han senare på kvällen och sa att klockan 00:00 var en  bra starttid. Att fixa körningen nattetid trodde jag innan skulle bvli ett problem men som tur är finns det ju cd-spelare i Lundbergarn. Iron maiden, volbeat, disturbed hjälpte mig genom natten. Då jag framåt 06:00 plogade i Ladugårdsängen ringde jag o väckte kusin Linnea och blev bjuden på kaffe & macka för hon bor på granngatan.
Jag plogade o plogade för att sedan slå på sandningsaggregatet och börja om på samma områden igen. Ett arbetspass på dryga 16 timmar.
Med en lättare förkylning i kroppen så var det långa arbetet som en katalysator och idag ringde jag in och sjukanmälde mig. Hostar slem, snorar kopiöst och ordentlig huvudvärk. Lite långsam shopping på stan har fått mig att må lite bättre. Som ett riktigt fruntimmer.
Nya kadens/glid har hjälpt till under kaffestunderna. Köpt en onödig pimpning till min mtb. Julklappar, termos och snart en vattenväxt för att skämma bort Öste.

Uppdateringarna på denna sida blir fler o fler men inte så långa pga MMS. Synpunkter??
hej så länge

Kört 13h i sträck. Tar en välf

MMS

Kört 13h i sträck. Tar en välförtjänt rast då d e trötta ögon nu.


Mer ögongodis för oss nördar.

MMS

Mer ögongodis för oss nördar. Ser dock ej gaffeln felvänd ut? Fränt lackad.


den snyggaste FS ja vet. Körde

MMS

den snyggaste FS ja vet. Körde slut på mina pedaler under tävlingen o kunde knappt klicka i foten. Blev 3a. Sara jagade mkt spons o blev oxå uppraggad. Shit ja e misslyckad idag.


Åter en vinnare! men till vilken kostnad?

Ja segerns sötma smakar så jäkla gött och igår var det vinstbuckla och ära!

Jo idag känner jag verkligen mig som en gubbe. Ska iofs köra gubbklassen nästa år men att det skulle smälla till så här på ett dygn var jag inte beredd på. Jag var föreläsare på en gymnasieskola igår och det var lärorikt både för mig  och förhoppningsvis för eleverna oxå. Hoppas jag lyckades motivera några av dem som inte redan tränar att börja motionera mera. En kille som jag pratade med på en rast sa att han åt ungefär 3-4 pizzor i veckan, mestadels till lunch. Han försäkrade dock att han åt bra till middag. "är det dåligt?" Frågade han. Hade han varit överviktig hade det varit lättare att förklara men nu var han inte det så jag förstår att det är lättare att synda med maten om det inte syns på utsidan. Själv behöver jag ju bara dricka O`boy till en frukost så går man upp till rekordvikten 68,5kg. Du hade rätt Tina. Det är nog oboyen, denna gudadryck som måste vara en idè från jävulen.
På eftermiddagen var det innebandyturnering och jag skulle stötta lärarlaget. De hade tydligen vunnit fotbollsturneringen i sommras så nu var alla klasserna sugna på revanch. En förlust och en oavgjord match senare stod hoppet till en annan match mellan två  klasser om lärarlaget skulle gå vidare till semifinal på målskillnad. Det gjorde vi efter mycket hejjande och lite tur.  Semin var aldrig spännande då vi hade fått ihop lite bättre samspel. Det var då dopingen kom fram. Jag delade med mig av lite Enervit Liquid som lärarna drack med spänning och försiktighet. Det kan ha varit denna kick på energi som gjorde att vi lyckades klå de riktigt duktiga fjunisar förlåt ungdomarna. Seger! Buckla!

Medaljens baksida
Jag knäckte mig själv på innebandyn. Jag somnade redan kl 18 igårkväll. Vaknade en timme senare men hade då inte bara trötta muskler utan de hade nog försvunnit oxå. Var varm hela tiden. Gick som en kryppling. Tror fasiken jag gick smidigare i somras då jag gick på kryckor. Att antingen lägga mig ned eller att ta mig upp ur sängen/soffan blev en utmaning. Kunde knappt somna senare på kvällen vid 21:30 utan fick en halvtimme senare gå upp och äta lite fil & musli för att pröva igen.
 Vaknade imorse och var ca 12% smidigare och fräshare än kvällen innan men tack vare en lugn cykeltur till jobbet så har kroppen funkat bättre och bättre.

Siktar nu på att reparera alla muskelfibrer tills på Lördag då jag skall knäcka en skåning ;-)

Hej hej

ska bli musikrecensent. NA tyc

MMS

ska bli musikrecensent. NA tyckte ju som jag.


Urban wrestling & discgolf

Dagen efter bataljen.

I morgondagens NA kan ni läsa om hur Sabatons konser var. Min åsikt var att den var bra. Inte skitbra men ändå bra och jag tror även att de gillade Örebropubliken. Det var en jäkla skön stämning bland de ca 700 i publiken (inga problem för en kille på 171 cm att tränga sig fram iaf) Fick höra lite av förbandet HEAT oxå, skönt stuk på dom med. lite sån där sitta och cruisa i bilen rock.
Falun har alltså inte bara några av landets bästa cyklister, oavsett disciplin, utan ett av sveriges bästa rockband oxå. Nej jag är inte avundsjuk... Vi har ju ett slott och Hjalmar Berglund.

En ny idrott uppfanns påväg från spelningen av min polare John och mig. Urban wrestling! Jag trodde fan att snuten skulle komma och plocka oss ett tag. Som ursäkt för jag som 30 åring betedde mig så här är att han började. Han e typ 22-23. Ett litet skojbråk utvecklade sig till att han och jag brottades på gatan Näbbtorget/ Krämaren (typ så centralt man kan va) sen började han kaxa till sig vid stortorget oxå så match Nr.2 gick där. Någon av dessa brottningsmatcher kostade mig mitt cykellyse då det måste trillat ur fickan. Moget var dagens ord.

Sovmorgon idag. Ända till kl.8 vilket är ju 3 timmar längre än en arbetsdag. Vi skulle ju köra träningstävlingsliknande cykelcross idag. Hästhagen är sommartid ett tillhåll för frisbeegolfare och vandrare, oftast med hund, och en o annan solare. Igår när vi rekade ut denna bana så var vi istort sett själva där, men idag verkade som några av stans discgolfare hade bestämt sig för att träna. Vår bana går ju kors och tvärs bland korgarna men jag tyckte vi samsades rätt bra och ingen av oss 8 stycken cyklister blev träffade av nån flygande projektil. 6 heat blev det och då det tar 3:30-4 min per varv så blev det ju perfekta intervaller. Synd att vi inte började köra sånt redan innan cross-säsongen startade.
Måste ju köra sån där tuff träning om man skall visa upp några bättre testresultatssiffror till våren. Sen skall jag ju hänga av Patrik Paulsson från CKC4 nästa helg. Så det sjunger om det.... :-)

Oj, höll på att glömma. Min barndomspolare fyllde 30 år i fredags. Grattis Robban. Han fick en fristart i Finnmarksturen 2009 av mig o några till. Han blev väl inte överlycklig men som han själv sa "Detta kanske kan bli en nystart att börja träna" Ja du RW... Det är nog bra om du gör det...

Hej på ett tag.

JAG LEVER, O MÅR TOPPEN!

MMS

JAG LEVER, O MÅR TOPPEN!


Äntligen!!

Har väntat på denna dag länge nu. Ikväll spelar Falubandet Sabaton i stan och jag ska dit. Men först ska jag på Almby IK:s 85 års fest och värma upp (Jippie??) Sen direkt till club 700.

Imorgon söndag kör vi träningstävling i hästhagen kl.11. Hoppas jag orkar upp :-) Cross eller mtb duger gott.

Fystestet imponerade inte på någon men nu ska det tapps vikt och köras mer intervaller så jag kan tampas om pallplatserna i H30 nästa år. Hade samma värden som hösten 2004 när jag testades på LIVI i Falun. Jättekul att man inte har utvecklats mer på 4 år

Party on dudes

Fystest i torsdags visade 68,5

MMS

Fystest i torsdags visade 68,5kg på vågen o 61ml/kg/min i syre. Två dåliga värden. Ett för högt, ett för lågt.


I min nya maskin på jobbet fan

MMS

I min nya maskin på jobbet fanns denna flaska. D får n att fundera.


Örebro-Malmö

Snart är snön här men i år sitter jag i en större maskin än denna.

Skrev ett sms häromdagen och tro på fan att mobilen ville skriva kuk istället för kul men denna gång gick jag inte på det.

Har massor att skriva om men vill inte skriva ett megalångt inlägg à la Oscarekstam.com ;-) Har under arbetsdagen till och med skrivit små noteringar för att få med det viktigaste men det känns inge roligt heller. Inte spontant liksom.
Har påbörjat min uppladdning för Sweden rock nästa år då jag hemskt gärna vill åka båge dit med min kusin Linnà. Köpte därför tidningen med samma namn (inte Linnea alltså) och såg spellistan de hade denna höst på kulturhuset i Malmö. Monster magnet, Trivium, Volbeat, Sabaton, Dark tranqulity var några av banden som spelar/spelat där i höst. DOH!

TRÄNING!!
I lördags körde jobbarkompismats o jag löpintervaller i Klockhammarbacken med stavar och fasiken vilket bra pass det blev. Eftersom 3or är de nya fyrorna (som Öijer sa redan för ett år sedan) så körde vi 6x3 minuter uppför och i vilan gick/joggade/hasade vi utför. Sista intervallen blev kagom till själva stugan i Tomasboda. Vi joggade sen via Blankhult ned till bilen som stod i Klockhammar. 1:18h stannade klockan på och 2 trötta men nöjda trädgårdsnördar åkte hemåt.

Man kan köra i distanfart i 10 minuter men inte ett distanspass på 10 minuter. Jag har inte motivationen att börja köra 4-5h distanspass nu så söndagen körde jag och Sara ett knappt 3h distanspass vi fika i Frövi, Fellingsbro, käglan o hem. De 76 km räckte för att jag skulle bli trött i benen. Inge o skryta med direkt men jag hann återhämta mig hyffsat för att kunna spela innebandy med cykelungdom i mässan senare på kvällen. Det var roligt då alla kämpar ordentligt. Till och med mer än om man har cykelträning med dom.
Helgen var nog i tuffaste laget med 2 fester, 2 träningar för jag försov mig till jobbet igår.
Igår var det finbesök från skåne då den duktiga elitcyklisten Patrik Paulsson var på besök och gjorde mig och några ungdomar sällskap i Ljungstugan. Tröskelintervalle stod på schemat. Fina presenter hade han med sig oxå. Det gjorde guld ;-)
Guld var även nya Bond-filmen som jag såg efter träningen. Fightingscenen ca 25-30 minuter in i filmen var en av de absolut bästa jag sett. Kort och det såg ut som smällarna tog. Ibland tyckte jag dock att klippningen var lite för snabb à la Bourne ultimatum.
 
Idag sitter jag hos Tina då jag behövde lite saker ur datorn för en föreläsning framöver. Vila med andra ord men då jag har grävt/spadvänt ett stort j-vla hallonland hela dagen så känns det rätt gött.
Sen imorgon blir det väl ett lugnt joggingpass då jag på torsdag får veta hur mycket syre min lilla kropp fixar att ta upp.

Ni missar väl inte Mackan & Erik på TV6 på söndagarna?? Fan vad jag gillar dom.
Hej på ett tag.

Vår ungskog i bilen. Vi blev m

MMS

Vår ungskog i bilen. Vi blev mobbade för vaniljdoften. Nu e d everfresh som prövas.


Viktigaste delen i ett dist.pa

MMS

Viktigaste delen i ett dist.pass. En slump att d va me 3 tjejer.


KUK!

Noterade just att det där med MMS-bloggning inte är fullt pålitligt. De dyker tydligen upp när de själva känner för det.

Glömde skriva med att jag igår prövade yougurtsmak (för 3e gången) och hasselnötsmak på glassen i Grythyttan.Tror vi är bekanta ansikten där nu, ja o Martin, för de hälsar glatt på oss nu men iofs så är det ju inte så många kunder där så här års. Ägarna är förresten holländare så jag måste ta upp ämnet cykel med dom. De gör jäkligt god glass där och idag åt jag även lunch på måltidens hus där resturangutbildningen är (Carl Jan Grankvist ni vet). Lite lyx måste man ju unna sig när man får stå ut med den skittråkiga vägen dit.
I bilen upp till Grythyttan igår så frågade Martin (kollegan) om T9 i mobilen accepterar "KUK". Till historien hör att jag varje gång skall sms:a kul till någon så är jag rädd att jag skall skriva kuk istället. Typ "Hoppas du får kuk ihelgen" när man slänger iväg ett sms till t.ex morsan. Nu håller jag ju på att lär mig T9 och prövade därför om man kunde lägga till snoppordet. Jo då det gick men vad händer då??? Jo nu föreslår den kuk före kul när jag skriver så risken har ökat ordentligt för felskrivning.

Sara har hennes storasyrra på besök från huvudstaden och de ska se på film. Fick nyss reda på att det är Sex & the city. Vilken slump om jag somnar 5 minuter in i filmen....

Intervaller
Körde för första gången i mitt liv löpintervaller på bana igår. 3 minuters på jäkligt hög intensitet. Det gick bra då jag hade jobbarkompismats flåsande i nacken. Trots att han hade innerspår så höll jag jämna steg med han i kurvorna. Sista intervallen fick jag dock avbryta med ca 200 meter kvar annars hade jag....gjort en Boonen. Eller en Gunde om man så vill. Gjort på mig....
Nya intervaller idag fast på tröskeln och på testcykel. 10+10+5+5 minuters. Tänker inte avslöja så mycker mera siffror än att Bombaren kör 4x4 minuters på 100 watt mer än jag kör mina tröskelpass på.

En tuff helg väntas
Imorgon skall jag på inflyttningsfest och på lördag kväll så ska jag på 70-årskalas. Mellan de två festerna så har jag tvätt-tid och jobbarkompismats o jag skall till Kilsbergen och springa i branta backar med stavar. Klockhammarsbacken upp mot Tomasboda står på planeringen. Skall pröva att köra 3 minuters igen då (om jag har tur) skall köra ett konditionstest nästa vecka på Universitetet. Så jag gör allt för att finjustera siffrorna lite.

Tjing tjong

gillar verkligen att jobba i g

MMS

gillar verkligen att jobba i grythyttan.


prövar igen då. Emil före fred

MMS

prövar igen då. Emil före fredrik ner i "flodfåran".


ja o emil vann! Härlig bana i

MMS

ja o emil vann! Härlig bana i borlänge som i kombo me solsken o vacchi gjorde n kanondag. Emil spurtslog jens. Åker snart hemåt :-(


Ingen sport!

Ja det vore ju kul om ALLA mina MMS gick in på bloggen när man har varit utsocknes och slitit.

Undra om jag förstör inom cykelsporten?? Sportklassen i cykelcross är väl kanske till för att locka in nybörjare i sporten men även till för dem som inte äger någon cykelcross. Sånna som jag.  Måste jag som F.D elitåkare låna, ragga ihop, spara till en egen cykelcross och köra i en passande klass eller endast hålla mig som åskådare? Jag vill inget av de alternativen utan jag vill ju pröva att köra samma bana som de stora killarna. Nu har jag fått det och tänker inte skriva i mitt CV att jag vunnit båda dagarna. Nä, men däremot fick jag blåsa på ordentligt i dryga halvtimmen båda dagarna och fick en  ny idol. Emil Linde från Gävle CA. Killen kör normalt i H13-14 och körde grymt snabbt och bra. Hoppas han har kvar viljan för han kan bli något stort.
Ser nu bara ram emot ett framträdande till i sportklassen i Jönköping då en stående inbjudan mot dig Patrik Paulsson står om vem som är herren på täppan i sport :-)
 
Har ingen lust att jobba imorn men vad har jag för alternativ?

Hörs snart igen. På MMS eller via bredband? Vem vet

Svenska skidspelen. Ett vintri

MMS

Svenska skidspelen. Ett vintrigt falun var nog bra för mtb. Jag vann men blev starkt utmanad av n kille på 14år. Fan va gammal man e. Ja e slut nu.


snö!! passerat lindesberg o

MMS

snö!! passerat lindesberg o snön ligger tät. Färsk rapport fr falun säger snö, sol o 3minus. De låter som svenska skidspelen på lugnet. Inte cykelcross.