Söndag = effektivitetsdag

Sitter här trött som bara fasiken men det beror inte på att det varit en dag med 1000 saker utan den senaste träningen som tog bra.

Förr var helgen tuffa distanspass från kl. 10 och sen fick man göra alla bestyr om man orkade senare på eftermiddagen.
Idag har jag hunnit med massor även fast jag/vi bara haft en hålltid idag.
vaknade vid kl. 06 idag men tyckte att jag kunde få sova lite längre så jag gick upp vid kl. 08. Gick ner i källaren och tog en spontan tvätt-tid, fixade frukost framför tv så sara kunde masa sig från sängen till soffan vid dukat bord. Tror att hon sover räv ibland för att slippa hjälpa till med frukosten :-)
Maskinbyte i källaren, åkte och handlade, fixade katterna som vi vaktar och sen stack jag ut på en löpsväng.

Dagens träning 1
Hade först tänkt att köra hårda intervaller men Sara bromsade mig innan jag stack ut så jag körde på känsla. Joggade ca 10 minuter i behaglig fart men sen blev det 4 st intervaller som var mellan 8-10 minuter långa och intensiteten var runt tröskelpuls. Jag kör sen några år tillbaka utan pulsklocka men erfarenheten gör att jag har rätt grym koll på det där. Dock ligger ju tröskelpulsen lite högre i löpning än på cykeln.
I de ca -11 graderna körde jag med andningsmasken. Den funkar så jäkla bra och när jag ändå har en så ska den väl användas. Jag kanske framstår som hyperkänslig mot kalluft men så är det inte. 

Efter träningen åt vi lunch och sen for vi mot svärfar Kennets residens då han fyller 51 år idag så bjöds det på storfika. Jag lyckas neka mandelkubb och kokostoppar men smörgåstårta och läskeblask gick ner fint. Jag han smita innan det var en massa möbler som skulle flyttas och jag stack till klubbstugan istället.

Dagens träning 2
Satte mig på testcykeln för ett intervallpass. 30 sekunders. Den första lyckades jag hålla över 700 watt hela intervallen men sen föll skalan neråt för varje intervall. Körde 10 stycken med 4,5 minuts vila emellan där jag körde på 160-190 w. Mådde illa vid intervall nummer fem men fullföljde ändå. De sista 10 sekunderna på den sista intervallen låg nog på 620w ungefär.
Tänk att ett träningspass där man endast jobbat hårt i totalt 5 minuter ( 10x30 sek) kan ta så hårt på benen.

IMORGON ÄR DET VILODAG!

Har tänkt mig att vila genom att spela guitar Hero Van Halen imorgon. Några timmar så där..

Hej hopp

då så...racerapport

Klockan är mycket men jag är glad. Mycket glad. Guitar Hero är en anledning till det. Sara är en annan.

Ute i omklädningsrummet i Svennevad fick jag den nostalgichock jag var beredd på. Bilden nedan är kanske mest rolig för mig men jag måste...
  Klicka på bilden om du vill ha en förstoring.
Lite förvånande var att de målat om sen sist men speglarna och papperskorgen minns jag var där även för 14 år sedan :-)

racerapport
Efter en kall morgon med så mkt som -17 grader på tävlingsplatsen var jag glad att jag tagit med mig min ansiktsmask som så fint värmer upp inandningsluften. När vi skulle till och starta så låg temperaturen stadigt på -15,5 grad.
Två saker förändrade min inställning till loppet. Fick reda på att vi skulle köra 2x3 km och inte 1x5km som jag trott innan. Ingen större fara men som nästa överraskning. Det var individuell start med 30 sekunders lucka. För mig betydde det: skippa taktikåkningen, nu gällde det att gasa så mycket det bara finns i benen.
30 sekunder efter mig startade en åkare från Karlslunds IF (ursäkta jag inte minns ditt namn. Kan de ha varit Mikael?) och sen efter honom startade Kalle Thuresson från Kilsmo. Vi har mötts några gånger tidigare och han är en bättre skidåkare än mig men jag har hitintills lyckats slå han på konditionen.
Vid varvningen så ser jag den åkare som startade 1 minut före mig och jag inser att det går ganska bra för ingen syns bakom mig heller. Glidet var verkligen uruselt i de kalla, men bra, spåren. tur som det var så klagade alla över uteblivet glid vilket jag märkte när jag på slutet skulle om den nyss nämde åkaren. Trots att det gick svagt utför så kämpade och slet vi som djur. Tejpen fungerade men den greppar bättre vid 5-6 minus.
Jag hade inte kunnat ge mycket mer idag och det resulterade i en andra plats. 11 sekunder efter Karlslundsåkaren och 26 sekunder före Kalle. Står 3-0 till mig nu va Kalle :-)
 Den sista kilometern var det svåare att se spåren pga is i ögonfransarna.

Jag och Karlslundsåkaren. Nån som känner igen han?

Efter tävlingen åkte jag och min fanclub, bestående av sara och hennes far, och hälsade på min far ute i skogen. Där fick vi fika och lokalskjutet kött. Det är mumma det. Nu finns det älgfärs, älgstek, hjortfärs och hjortfilè i frysen :-)
Och Sara fick leka av sig :-)


Nu ikväll har jag som sagt provat Guitar Hero Van Halen som släpps på måndag tror jag. Är ju kattvakt hos en spelrecensent så...Jag rockade loss i 1,5 timme och kommer lätt att spela det igen. Jag tror jag började gilla Van halen mer o mer ju mer jag spelade. Bra gick det oxå. Ska snart prova att gå upp till HARD-nivån för går det dåligt på en låt på MEDIUM-nivån så blir det typ 86-87% rätt. Går det bra ligger jag mellan 97-99%. "Du måste ju utvecklas" som Sara mumlade från soffan...

Nu är det egentligen läggdax men jag är hungrig..

nätproblem

har problem med internet hemma. Bloggar mer om min otroliga prestation i skidspåret idag :-) just nu provspelar jag ett osläppt spel till guitar hero. Nämligen van halen!

Tävlingspremiär idag, xc, 30e januari.

Kände hela dagen igår att jag hade massa saker som jag ville skriva ut här men nu är de som bortblåsta. Sitter här hungrig och lite tävlingshjärna. Ska ju tävla idag.

Igår satt jag i Lundbergarn och plogade, flyttade snöhögar och sandade. Ett mera normalt 7,5 timmes arbetspass jämnfört med det tuffa marathonpasset i onsdags. Under dagen ringde cyklisten Patrik Paulsson som börjde med frågan " jaha..plogar du?" Jag svarade "Ja". Hans följdfråga löd " har du förstört nåt?" följt av ett garv.
Det var ju bara att erkänna att den skyffel som sitter långt bak på det midjestyrda fordonet hade tagit i en vägg när jag svängde så skaftet hade gått sönder. Jag är lite av en demolition man när jag kör. Denna gång måste jag ha varit jäkligt nära den där väggen men är glad att både vägg och traktor höll.

Åkte direkt till klubbstugan efter jobbet och hade skidorna med mig. 3x5 km avverkades i ganska högt tempo men jag försökte även tänka på tekniken. Det gjordes svårare av att den tejp som har kör med funkar sämre och sämre ju kallare det blir. Igår var det -12 grader och slarvade jag med t.ex ett frånskjut så slant skidan.  
Nu är det -17 grader här och förmodligen ännu kallare ute i Svennevad där det ska tävlas idag. Den största anledningen till att jag åker dit är NOSTALGI. Jag är född och uppväxt ca 1 km från den där lilla klubbstugan. Jag har både cyklat, sprungit och åkt skidor där. Svennevads IF har fostrat mig i skidåkning och jag minns fortfarande skidlägret i Noppikoski. Det är bara 5 km som ska åkas idag men gör jag det jäkligt fort kan man väl se det som ett kort konditionspass. Blir nog att ta med ansiktsmasken.

Bloggar mer i eftermiddag.
Tjing

realisationskap


Nu har min sko-arsenal fått tillökning.
Skon längst till höger är den jag sprang fjällmaran i, en asics. Bra grepp, bra dämpning, varm. 369 gram.
Skon i mitten köpte jag i höstas, en saucony. Grymt bra mönster, mindre dämpning. En renare trail-sko på 331 gram.
På rean på löpex på väster i stan ramlade jag över skon till vänster, en New Balance. Förmodligen riktigt grym sula som borde passa lera, gräs, lättare stigar perfekt. Inte mkt dämpning, luftig och 278gram ! Detta kan bli min tävlingssko på fjällmaran om den känns bra under stigpassen i sommar. Tänk att varje sko är 91 gram lättare än de jag sprang med ifjol. Snabb huvudräkning och jag har med medaljstriden att göra :-)
Mest för att få det mentala att må bättre ska jag ge mig ut på en joggingtur nu ikväll med den tunga asics skon.

Imorgon blir det skidor. Ett slags genrep inför lördagens skidtävling. Väderrapporterna säger att det skall krypa under 10 grader kallt och den tejp jag kör med är tänkt att ha mellan -1 till -8 men jag tycker den funkar även vid kallare fören.
Just nu har vi apelsinsaft här hemma. Varje gång jag dricker den, framförallt ljummen eller varm, så kommer jättetydliga barndomsminnen från skidtävlingar/träningar med svennevads IF. Undra om det fanns en jättestor tank med råsaft nånstans där i skogen?
Ska kolla lite efter den på lördag.

Ännu en natt i dimman

Som ni säkert har läst på Saras blogg så köpte hon skidor igår. Vi tog en snöig promenad till Mega och fick kunnig och bra hjälp. Killen provade ut 4 eller 5 par innan han hittade ett med bra spann.
 Precis som jag skulle ha gjort så provade hon utrustningen även hemma. Sara är skönt knäpp ibland och igår var ett sånt där tillfälle då jag fick med det på film.
Fast " de där får du inte lägga ut på bloggen" lyssnade jag inte på...


Jag vet inte riktigt vilket ord jag söker. Vanära kanske funkar. "Som att svära i kyrkan" kan oxå funka på det jag var med om på Hindersmässan igår.
Mitt emot Almby IK`s stånd så stod det en gubbe och sålde ganska blandad musik. Han spelade mestadels dansbandsliknande på sin bergsprängare som vi runtikring ofrivilligt fick lyssna på. Rätt var det är så märker jag hur jag kan texten till en av låtarna trots att musikstilen är dåligt dansband. Det var en cover på Guns n roses låt sweet child o`mine. Får man göra så? Lite senare upprepar sig proceduren men då är det twisted sisters låt Were not gonna take it som slaktas av något B-dansband.
Det sved i själen min.

Igår kväll kl. 22 satte jag mig bakom ratten på Lundbergarn och vid kl 06 imorse kändes det jäkligt tufft att hålla sig vaken men då trodde jag att jag hade mindre än en timme kvar så jag körde en mental spurt. Dock visade det sig att kollegan hade det tuffare så jag fick understödja honom och vi blev inte klara förrens kl. 10 nu i förmiddags.

Utebliven träning :-(
Vilade igår för jag tänkte att jag kunde behöva det. Idag vill jag träna men det är inte att tänka på just nu. Är helt mosig i huvet men hoppas jag är piggare till kvällen. Känner mig slö och fet nu.

Nu ska jag parifinera Saras skidor. Ett par Salomon Elite 5 classic heter den och hon fläska på med en stadig Fischer-pjäxa. Nu letar hon bara efter stavar men det verkar vara slut överallt...

Chipp

politikkarriär?

Igår var det ett möte om att det ska bli ett naturreservat i Markaskogen. Känns bra att kunna vara med och påverka den miljö som man tränar så mkt i.
Mötet idag gällde SM i cykelcross. Ja det är långt kvar men jag ville ha ett tidigt klartecken från Kumla kommun för att säkerställa vår möjlighet att få vara där vid Kumlasjön.
Det gick bra.
Dock är det inte lika självklart hur bansträckningen ska vara för det byggs så himla mycket i området just nu. Detta blir en nöt som får lösas under sommaren.

Nu ska jag iväg på hindersmässan. Kom dit och handla ullmaxkläder av mig, för Almby IK`s fördel.

stilstudie i xc

Körde 20 km idag. Ja på skidor alltså. 4x5 km på Markaspåret. Var trött redan vid starten så det blev något slags halvtempo men halvtempo på skidor är ju ändå en nivå motsvarande snabbdistans på cykel. Diagonalar man uppför så är det ofrånkomligt att pulsen stiger.
Ville bli lite filmad så jag kunde kolla på hur jag själv åker. Finns det några erfarna skidåkare (inte avdankade f.d. elitcyklister som köper sig snabba skidor) som kan slänga ett öga. Jag har själv några synpunkter men vill inte lufta dom förrens ni sett filmen.
Ser jag trött ut beror det kanske på att jag var det. Hade ju kört 20 km innan fotosessionen.

Nu ska jag vila lite innan jag måste trampa upp till klubbstugan. Inte för träning dock...det verkar vara en "Politiker & jag"-vecka.

Ett tips till er alla: Almbyiter eller inte spelar ingen roll. Nu på Hindersmässan så har Almby IK ett försäljningstånd där vi säljer Ullmax-kläder. Sköna och funktionella underställ, sport-bh, strumpor, mössor mm. till ett bra pris. Dessutom stödjer du klubben på samma gång. Så mycket som 30% av priset går till klubbkassan.
Montern skall stå på stortorget, ungefär utanför bingo8an/ gamla systembolagets lokaler.

caol ila

Senaste timmen har man lekt vallare här hemma. Nytt parafin sen ny tejp.
 
 Här är parafinet utdroppat.
Med galen, tom fiskblick gör jag rent spåret i skidan med det nyinköpta verktyget.

Här är tejpen applicerad på den ena sidan med skyddspappret kvar att dra av. Sen håller det upp till 20 mils åkning. Den förra omgången körde jag ungefär 17-18 mil på innan jag upplevde ett sämre fäste. Det viktiga är att hitta sitt perfekta spann där man ska lägga på tejpen. Första gången jag la på den blev det lite för långt så det högg och bromsade lite för mkt.

Eftersom jag tänkte göra ett besök i mina gamla hemtrakter på lördag och tävla vid Svennevads klubbstuga så måste jag nog prova skidorna imorgon för sen rullar det på med möten, klubbaktiviteter och en jäkla massa snö = jobb senare i veckan så det är bäst att passa på.

Köpte en ny whiskey idag. När den heter Ola så har man druckit tillräckligt. Caol ila var namnet på denna rökiga Islay-whiskey.

lekfarbror

Jaha. Måndag igen. Dagarnas namn spelar ingen roll känns det som. Har ju inget viktigt inplanerat direkt.

I lördags återupptäckte jag hur jäkla skönt det är med jogging/löpning. Skulle ut "en sväng" som slutade först efter 1h 25 minuter. Började att jogga lugnt och fint men på slutet blev det mer o mer åt det rena löptempot. Hade orken där hela tiden, kände inget i knäna men tyvärr fick jag skavsår på ena hälen av de senast inköpta trailskorna. Synd för de tänkte jag nog köra fjällmaran i. Måste kanske göra ett nytt inköp i sommar :-). Är sugen och prova nån salomon-känga.

Appropå salomon. Lärde mig någe nytt i lördags då jag smälte på parafin på mina skidor. När jag sicklade av parafinet så hamnade det lite flagor på den där tejpremsan för fästet vilket i sin tur påverkade greppet när jag åkte skidor igår.
Gårdagens träning
Åkte till Markaspåren och kände direkt att fästet inte var som de tidigare passen. Tejpen satte jag dit några pass innan vasaloppet förra året så det är nog dax att byta. Den här gången skall jag ta bort tejpen. lägga på ett nytt lager parafin, sen sätta dit en ny tejp. Då hinner jag köra några pass innan årets elddop wadköpingsloppet.
Jag började första varvet på 5 kilometersslingan ganska lungt igår men gasade ut på varv 2 betydligt snabbare. Speciellt den sista halvan som är mera kuperad. Stannade tog lite energi och varm saft efter det. Gjorde om proceduren fast med ett lite snabbare startvarv. Hade lust att klämma dit 30 snabba kilometrar igår men på det 5e varvet så kom den klassiska kombinationen med trötthet/dåligt fäste så jag stannade där. 25 km blev det.

Senare på kvällen tog jag hand om cykel ungdoms inneträning i mässan. Rätt kul de där. De är små, de är snabba och kan inte ta det lugnt. Påminner om nån jag känner :-)

Vi får se vad den här dagen har med sig..

Jätteglädje och besvikelse

I kronologisk ordning:

Torsdags
Ljungstugan. Hade tänkt högintensiva intervaller men benen var för trötta efter de tunga intervallerna dagen innan så det funkade inte. Stor besvikelse. Har denna vinter inte avbruteit nåt pass vad jag kan minnas utan jag byter hellre inrikting på passet. Då brukar det kännas bättre eftersom man kan lämna hojen efter att ha åstakommit nånting iaf. 10 sekunder och 30 sekunders blev det men började ganska plötsligt må illa vilket måste ha berott på en hög mjölksyra-koncentration i kroppen. Det har hänt förut men denna gång ville jag inte köra mer. Hade tappat sugen.

Gillar inte personer som är efterkloka så jag försöker att inte vara det själv. Borde ha vilat i onsdag ELLER i torsdags men det går ju inte att göra träningarna ogjorda så jag satte tvångsvila på mig själv till fredagen (igår alltså) Brukar skoja om att "det är faligt med vila" och "man blir seg av det". Finns dock lite allvarligare tankar bakom det oxå. Om jag inte har en massa saker inbokade eller har kört hårt i flera dagar så mår jag inte bra att vila. Tycker det är mentalt jobbigt. Vaknar nästan aldrig upp en enda dag utan att ha flera saker som jag vill göra den dan. Det mesta krestar återigen kring träningen. Ett tänk som jag nästan kom ur helt säsongen 2009 men pga min nya målsättning och målmedvetenhet så är jag där igen. Inte ett drag jag är helt nöjd med men jag vet om det och försöker förbättras. Om nån vill hjälpa mig med träningen så säg det. Inte bara klaga utan att ge förslag på förbättring. Att klaga har väl aldrig gjort nån skillnad. Handling gör det.
Därför var det väl lite tur då att man fick jobba igår.

Fredags
Satt och plogade undan snömodd här och där. Ni som cyklat inne i stan de senaste dagarna vet hur vissa gator kan se ut.
Efter det hade Sara bokat in min julklapp på Gustavsvik. Det blev en skön eftermiddag på relaxen. Bara hon o jag. Vi är nog inte de mest pratglada i världen men det sköna är att vi pratar om allt. Inte sånt som matlagning och politik utan känslor och vad vi tycker o känner. Ingen håller inne med nåt. Megaskönt. Det var mycket kärlek igår. Nu blev det ju inte bara relaxen...
 Liten bild ja vet... Men ni ser formen på super bowl.
Nä entrèn på äventyrsbadet ingår ju oxå så vi lekte av oss rejält. Båda upptäckte hur mkt vi gillade att åka vattenrutschbana. I vildforsen överraskades vi över hur jäkla starka strömmarna var och minimiåldern var 12 år där. Usch för att vara en tunn 12 åring och väga 40 kg och åka där. Stundtals hade mina knappa 70 kg inget att säga till om så jag blev lite blåslagen där,

På kvällen lagade vi paj, åt Ben & Jerry-glass och skulle kolla på film. Blev så att Sara kollade på film. Vaknade av en puss i pannan och att det var mörkt och tyst i hela lägenheten. Vilken oromantiskt avslutning på kvällen. My misstake.
En aktiv dag men ingen träning. Hoppas det kan klassas som vila av de som analyserar min träning här.

Lördag
Det är ju idag. Väckarklockan ringde 05:03. Jobbalarmet var visst på. Snabb check i huvet och för att hinna med lite saker så var det väl lika bra att gå upp och fightas med Neo som söker uppmärksamhet hela tiden. Vad denna dag för med sig återstår väl att se.

Har lånat ett strykjärn så jag kan smälta på min nya lågfluorskloss på skidorna. Det är ett av dagens projekt.


Ugly

Gårdagens träning
Jo viss blev det gymet alltid. Jag lyfte dock inte en enda vikt utan det blev tunga intervaller på spinninhojen i hörnet. 4 stycken på à 10 minuter. Kadensen låg runt 60-70 och svetten rann flödade från hela kroppen. Ville köra flera men när benen verkligen sa ifrån på den sista så ville jag inte pressa den mer heller. Kände ju av att jag bara sovit några timmar på förmiddagen.

Dagens träning
Ja den är inte gjord än och jag brukar väl sällan träna så som jag skriver här att jag skall göra. Benen är lite trötta så jag låter nog dem vila till kvällen. Det står mellan löpning eller spinninghoj.

Dagens handling
Jag cyklade upp till ICA Maxi här runt lunchtid och fick syn på ett ställ med lite udda citrusfrukter. Gick på försäljningstexten om att de var så nyttiga och jag tog en i den översta korgen. Där stod det "Ugli". När jag vägt den såg jag på prislappen dels hur dyr den var men oxå att där hette den "Ugly". Lite roligt.
Mindre kul var att när jag kom hem fanns den inte i väskan som jag haft alla varorna i. Antingen hade den rullat ur på vägen hem eller så ligger den kvar där vid kassan men jag brukar inte glömma varor.


Nu ska jag laga mat.
Tjing

Nykter fylla

Klockan är nu snart halv fyra på eftermiddagen och när jag tänker tillbaka på det senaste dygnet är det som om det har varit en lång fylla. Har svårt att minnas allt i kronologisk ordning, svaga minnesbilder, dygnsrytmen är helt fuck up och jag är jätteseg i bollen.

 Har spenderat 13 h i min kära lundbergare fast utan den där snöklumpen framför rutan förstås. Tog en gammal bild.
Slutade kl.9 imorse och då hade jag varit trafikfarlig i några timmar. Det är inte alltid längden på arbetspasset som gör det utan det beror på vilken tid på dygnet det är. Att börja en tidig morgon och köra till kvällen går bra för det är den naturliga dygnsrytmen. Igår började vi kl 20:00 och det gick rätt bra ända fram tills 02-03 men sen...Usch vad seg man blir. Fick hoppa ur flera gånger i timmen för att få upp lite puls då jag med låg puls kan somna i sånna lägen. Gjorde upphopp, hackade lös sand i sandningsaggregatet och spelade jäkligt hög, hård rock.
Att muta med kaffe, snickers, lösgodis under de där sista timmarna var som att pissa på en skogsbrand.

Nattens olycka
Ja brukar väl nästan lyckas med nånting varje gång jag plogar och så även den här gången. I det moddiga snöförhållandet som råder i kombination med de tidigare hårda snövallarna så kan det hända att Lundbergarns snöblad får fäste mot t.ex. snö som är fastfrusen i marken och då rör sig hela maskinen krabb-gång i sidled. Inte bara fronten utan hela ekipaget så även om man har passerat ett hinder (brevlåda, skylt, bil, plantering mm) med snöbladet kan man  träffa det med bakhjulet. Inatt hände exakt det när en skylt befann sig brevid hytten så den förstörde ett av arbetsljusen och kunde ha krossat en sidoruta.

För några vintrar sedan skjöt maskinen in sig mellan en brevlåda och en häck utan möjlighet att kunna köra åt något håll. Den gången rök brevlådan :-)

Med facit i hand känns det lite onödigt att man avslutar med att sanda de områden man nyss har plogat för nu på dan verkar det ju ha snöat en del.

Dagens träning
Ingen än så länge men det lutar väl att ta med sig cykelkläder och kanske även gymkläder till friskis. Hade ju tänkt att fortsätta med högintensiva intervaller denna vecka men jag tror inte kroppen är upplagd för det idag. (som om huvet är så jäkla motiverad just nu då...)

Hej hej
"First testride, then decide"

Har inte haft nån lust idag. Inte varit peppad. Kanske ett sätt för klenkroppen att säga VILA men det går sällan huvet med på.

Nästan en vilodag
Snön har långsamt och glest fallit hela dagen så det blev en slags underhållningsträning för löpmuskelaturen. Joggade dryga timmen i mitt senaste inköp.

Det som var så bra i teorin verkade funka jättebra i praktiken oxå. Alla ventilationsställen på jackan gjorde att jag slapp känna den där känslan av att man liksom bli lite ångkokt. Den höll snön utanför och jag blev inte särskilt blöt innifrån heller. Perfekt!

Flera tänker säkert att "Fan Ola ta det lugnt på stan när du har så mkt tid. En låång fika eller nåt"
Effektiva Ola har hunnit med det oxå. Satt säkert still i 30 minuter på pensionärsfiket Wasa där jag skrapade en trisslott och njöt av en biskvi. Det ni!

Sen ringde ju lilla kärleken och hade massa och berätta om. Det har hon alltid. Det slutade med att jag hängde med till gymet och slogs med sandsäcken och lärde henne lite boxningsteknik. En riktigt tråkig sak är att precis de musklerna som krånglade i ryggen förra veckan gjorde sig påminda efter min fightsessour. Väldigt tråkigt då det är grym träning och lite förvånande då det inte ger några belastningar på ryggen uppifrån utan det endast handlar om vridningar. Får se om man kanske måste se det där som ett avslutat kapitel.

Två väldigt lugna träningar vilket kanske bidrar till lite brända kalorier iaf.
Nångång imorgon bitti avslutar jag mitt snöplogningspass som börjar om 1,5 h. Får se vad jag orkar med imorgon.

Kram kära vänner

Dagens rubrik var ifrån en cannondale-reklam där man såg ett par stå vid altaret i en kyrka :-)

Tidsätare

Schwish vad tiden försvann igår. Hade ju hela dagen på mig att göra en massa nyttigt men när jag lade mig var cykeln oservad, disken odiskad, bloggen obloggad och smutsen på golvet kvar.

Gårdagens träning nummer 1

Gick till gymet ganska tidigt för att köra 4minuters på den där gamla spinningcykeln i hörnet. Friskis öppnare redan kl. 06:30 på måndagar men jag kom dit strax innan kl. 9. Kanske var det därför det var ganska många pensionärer där mot vad jag har sett tidigare.
Intervallerna funkade bra trots att jag satt och gäspade under upp värmningen och när jag körde den fjärde intervallen noterade jag i ögonvrån hur en silverräv på ca 70 år hade satt sig på en sån där ligg/sittcykel brevid mig och trampade frenetiskt. Jag behöll min koncentration hela intervallen men noterade i pereferin att han trampade fort. Efter min intervall så kollade jag på hans display och han fortsatte att köra med 97 i kadens!
 "- Är du framme i Frankrike än?" Frågade en ungefär lika gammal tant som kommit fram till oss. "- En intervall till så är jag där" sa jag och log.
"-jag glider in på Champs-Élysées nu" säger gubben brevid. Stort skratt bland oss alla.
Passet gick bra och 5x4 minuter gick finfint.

Gårdagens träning nummer 2
Åkte upp till klubbstugan igår eftermiddag och satte mig på testcykeln. Siktade på ett nytt 5x4 mnuters men nu var det ett sånt här tillfälle då det inte gick bra att köra högintensivt. Första intervallen gick bra. Nummer två kördes i 3:30, nummer tre i 3:10 och fyran avbröts. Satt där missnöjd men körde lite spurter sen gick jag till duschen. Var nog inte tillräckligt peppad för två pass igår och sen hade jag varit ordentligt trött hela tiden däremellan.

Efter friskispasset igår åt jag frukost och började kolla på en verklighetsbaserad krigsfilm. Bravo två noll. Orkade dock inte hållla ögonen öppna så jag lade mig och sov lite. Vakna gjorde lunch. somnade om och blev väckt att att telefonen ringde. Det var elitcyklisten Niclas A från Kolmården som var i stan och undrade vart han skulle äta lunch. Jag åkte upp på stan och gjorde han lite sällskap då han alltid har mkt att berätta och jag gjorde ju inget vettigt heller så...

Det har snöat inatt och jag sitter fortfarande och tror att jag skall bli inringd för jobb men det blir nog inte så utan jag kan fortsätta att rikta in mig på träningen, städningen, mailadet och surfandet.
Skönt


Skidsprint i Ånnaboda

Har varit ute med Anders G och Niclas N och åkt skidor. Nästa gång tar jag med mig kameran och filmar den nästan fulländade teknik crossåkaren Niclas har fått in på laggen. Som han själv säger " det finns några små finjusteringar kvar". :-)
Jag körde ca 20 km idag och vissa muskelbitar kände av skidåkningen ifrån i fredags. Blev heller ingen stretchning idag så imorgon säger säkert den gamla kroppen ifrån igen. Är iaf ruskigt nöjd med att jag har hittat rätt i valladjungeln. Tejp! Tydligen inget för tävlingsåkare så antingen får jag inte tävla nåt med den eller så får jag väl klassa mig som motionär. Jag har hittat rätt iaf. Bara att ut o köra liksom. Nästa förbättring blir nog att parafinera om skidorna, salomon equipe 9, med nåt bra.

Han lagom hem och se herrarnas sprintfinal där Emil Jönsson vann i en tät spurt. Tror att vår katt Neo har snappat upp ett visst sportintresse men  det var väl o andra sidan oundvikligt här hos mig och Sara


Ännu en vecka utan jobb ser det ut som. Tyvärr så märks väl det i slutet av månaden när den så kallade lönen skall dimpa ned. Tur man har det sjuka nöjet att vilja plåga sig själv med en massa träning då. Denna vecka slutade i 15,5h timmes träning med ganska bra blandning på intensitet. Börjar nu rikta in mig på ännu mera högintensivt och skall inte glömma bort de kortkorta intervallerna.

 Hej hopp

Timjägarn

Härligt distanstrött nu och lyssnar på herrarnas skidskytte från tv-rummet. Damernas vill jag se sen för de verkar vara i bra slag nu.
Läste i Svenska Dagbladet imorse om Martin Johansson. Nä inte Martintrampar för de delar bara namn men inte syreupptag :-) Nä denne martin är landslagsman i orientering men hade oturen i höstas under VM-staffetten att få in en grov pinne 12 cm in i låsmuskeln. Just då ledde han och hade slutsträckan och de efterkommande löparna stannade och hjälpte han istället för att slås om medlajerna.
Nu är det så att han är tydligen en duktig skidåkare oxå och gjorde landslagsdebut idag i 15 km klassiskt. Tror han blev bäste svensk. Imponerande.

Dagens träning
För att träna upp min sociala fobi :-) mötte jag upp de andra vid OP-kyrkan kl. 10 idag. Gjorde dem sällskap via Hovsta, Dylta och upp till Frövi-rondellen där jag vek av mot Ånnabodahållet. Tog grusvägar så jag kom till Billingevägen, Närkes Kil, Frösvidal och sen Mattsabacken. Väl där hade min uppvärmning varat i 1:45h. I backen körde jag sen 4 stycken fyror skulle man kunna säga men de var så här långa:
1a 3min 54 sekunder. Brände mig lite lite
2a 4min 37 sekunder. Gick bra så jag ville nå till ett visst krön.
3e 4 min 5 sek. En okej intervall.
4e.4 min 25 sekunder.

Sen unnade jag mig en cola och en bulle i Ånnaboda. Körde sen via Vintrosa och gamla motorvägen hem.

3h 40 minuter idag och när jag spanar tillbaka i veckan har ca 14 timmar med en dag kvar. Känner mig lite trött men jag vet att det blir färre timmar nästa vecka då jag tänkte köra mkt flås.

Jag och Sara spelade biljard igår efter hennes monstertenta. Vi ville mest hitta på nåt för att koppla av på ett liiite aktivt sätt. 2-1 i matcher blev det. Till HENNE!! Tur man inte är en tävlingsmänniska för då hade det tagit hårt.


xc-premiär idagSom ni ser valde jag ett av de mindre kuperade spåren i stan. Gustavsvik golfbana.
4x5km blev det och det v ar nästan enbart stakning/dubbelstakning. Utav de 20 km så var jag nog tvungen att diagonala ca 100 meter. Eller tvungen o tvungen..
Körde lugnt då jag var lite osäker på vad ryggen skulle säga men jag tror det var just skidåkning den saknade för nu känns det riktigt bra. Vilar resten av dagen för att köra en monsterhelg tror jag.

Är just nu inte avundsjuk på Sara som är och skriver tenta. Vilken fredag eftermiddag för henne. Tenta mellan kl.14 och 19.
Nu ska jag gå och hämta ut kinalampor som jag beställde den 4 november. Snigelpost var namnet.

Rockabillytips

I onsdags nämdes denna grupp på P3. Inte riktigt min kopp av te men lite häftiga ändå. The Baseballs gör häftiga covers och har gjort ordentliga framgångar med det i sitt hemland Tyskland men även nått första platsen på nån lista i Finland.
Neo diggade dom oxå:
men här har ni The Baseballs med en annan cover. Nu väntas skidåkning i BARA -5 grader. Våren är här!!

Tävlingsmentalitet

Sitter här. Nöjd och med trötta ben. Körde ett rätt tufft pass idag och under tiden befann sig tankarna på både mtbtävlingar och landsvägslopp vilket alltid hjälper en genom intervaller och självplågeri.

Just nu trodde jag Sara satt och pluggade i rummet brevid men det fnissas och "pysslas" med annat tydligen. Nyss kom hon ut med de här radioantennerna på huvet
Klicka på bilden så blir hon större.

Dagens träning
Tog vinterhojen upp via Närkes Kil i de -9 graderna som erbjöds idag. Sen vek jag av vägen till Nora över bergen och gasade från den första backen ända upp till Stakadammen. En sträcka som tog ca 11-13 minuter och nog över mjölksyratröskeln ganska mycket för det flåsades och svettades. Körde sen i snabb distansfart via Pershyttan till Statoil i Nora för en snabb kopp java med bulle. Stoppet var egentligen inte nödvändigt pga energibrist eller behovet av vila utan ett nödåtgärd åt mina frusna fötter. Sammanlagt har jag joggat nästan 10 ggr idag för att få ned lite varmt blod i fossingarna.
Värmde upp igen efter kaffestoppet med att nästan dra mig röd i Hittorpsbacken och körde sen vägen via Ramshyttan hem där jag gasade från Noravägen upp till nyss nämda hytta. Missade att kolla tiden men även där nånstans runt 12-13 minuter tog det.
Väl nere på platten i Närkes Kil igen så vek jag av ( o höjde tempot) och körde Billingevägen hem. Slog av farten i Mellringe.
Ganska exakt 3 timmar idag med intervalltid på ca 30-40 minuter.
Väl hemma skedde följande saker inom 20 minuter. Recoverdrink, stretch och sätta sig och äta nylagad lunch. Tack Hjärtat.

Siktar på att premiärköra längdskidor imorgon...Det verkar vara det senaste inom sportklungan.se :-)

Lyssnat in mig ännu mer på den obegripliga tyska musiken idag. Här har ni ett smakprov från de gulliga pojkarna. Tror inte det är den officiella videon utan mer ett hopklipp från filmen XXX (som jag gillade skarpt när den kom). Vad gillar ni masken som gitaristen tar på sig ca 2,5 min in i klippet?

hej hopp

Mamma, elden är lös och in ut

Idag kunde det ha gått åt helvet på jobbet...

Jag höll på att köra undan snöhögar som ligger ivägen och när jag höjde skopan för att tippa rullade en snöklump över skopkanten ner mot framrutan. Tro nu inte att snön är lätt och porös för det är den inte. Framförallt inte snöhögar som har pressats ihop vid plogning.

Tur att jag inte var satt att utföra nån annan uppgift idag för ryggen är inte kaxig idag. Skall förhoppningsvis iväg och få massage nu ikväll men jag tror att en del stretchning kan göra susen oxå. Har töjt lite på skinkan och höftböjaren idag och jag tycker nog att jag är lite bättre än igår trots allt.
Passar på att vila idag :-)
Imorgon hoppas jag dock på att kunna dra ett utomhuspass.

Idag fick vi paket hem. Från cdon.com. Sara hade överaskat med en beställning och det kan bara konstateras igen. Jag gillar Rammsteins sound och jag kan inte ett ord tyska. Sara översätter gärna och jag förundras över hur de kan vara så populära egentligen för texterna borde väl ha åldergräns?? Samma (snusk) Sara hade även beställt filmer. De hade en tydlig åldersgräns!

Nu ska jag masa mig nerför alla trapporna till tvättstugan.

Digital smittorisk med ryggont?

Den här veckan har har bara startat men jag kan redan notera 5 timmar och 50 minuters träning.
Idag t.ex. har jag klättrat i 50 min och kört pace. Låter som ett träningsläger utomlands.

Någon fysisk aktivitet igår satte kraftiga spår i ryggen idag. Det kan vara sandsäcken, kan vara gymet, kan vara spinninghojen eller så kan det vara sara Backlund. Har läst på Gunnar Töjrens sida att även han dras med ryggont. Ja se seniorer.. :-)
Jag går lätt framåtböjd, har smärtor i ländryggen när jag vill resa upp överkroppen. Min egna teori är att höftböjaren (som i princip aldrig strechtas) är för kort och skapar belastning på muskelatur i korsryggen. Ont har jag iaf och har problem att gå. Cykla däremot går skitbra.

Dagens träning
Gav mig ut i ca -10 grader med sikte på kilsbergen. Hade hört att igår var det betydligt varmare i Ånnaboda än här inne i Örebro så samma förhoppning hade jag idag. Det gick kanon bra och det blev 5 stycken vändor upp för Mattsabacken som går finfint att köra nu. Jämn o fin. För att få igång cirkulationen även i fötterna så joggade jag i ful stil pga ryggsmärtorna både på toppen och i botten av backen.
 Sen körde jag via Garphyttan till Vintrosa och tog gamla motorvägen in mot stan.
Vid Sannakrogen kom en stor modern traktor om när jag körde i ca 27-29 km/h. Tänkte att det ska nog gå att hänga på. Hade störst problem att täppa luckan som blev i omkörning men stabiliserade sig farten på 40-42 km/h vilket jag får vara nöjd med på vinterhojen. Vid Berglunda skiljdes våra vägar men då är det ju inte långt hem.
Fick dock en liten hammare när jag närmade mig centrum men då handlade det ju bara om minuter innan jag kunde skaka i ordning en recoverdrink.
Ännu ett pass som kändes bra och nu är det bara att gasa på igen.

Ville slänga in en pace-bild här. Sökte på google bilder och tydligen finns det en Jessiqa Pace..
 Sån pace har det inte blivit idag. Än...

När pace nämns i cykelsammanhang är det annars att ligga på hjul, på rulle bakom något annat som t.ex en bil, en moppe, en traktor.

Nu är det vila som gäller för imorgon skall jag orka ta mig till jobbet.

PS. Har anmält mig till Wadköpingsloppet nu men fortfarande inte prövat skidåkning denna vinter. Letat fram en Pölder-katalog oxå som ligger på toa. Går liksom lättare om man samtidigt läser om högfloursparafin :-)

cool return

Det började väl med Livvakterna, sen såg man Noll Tolerans. Minns inte vad Tredje vågen handlade om men den har jag oxå sett. Och så igår satt jag och njöt till Johan Falk:GSI på tv 4. Jäkligt kul att de håller bra klass de där fyra filmerna eller är det kanske så att de passar min filmsmak bara?

Satt i förmiddags och såg hur temperaturen steg från nästan -20 grader i morse tills den var på - 12 strax efter kl. 11. Då beslöt jag mig för att möta det strålande vädret på vinterhojen men jag kom inte ens upp till Eurostop innan jag kände att jag dels var för dåligt klädd (men ändå jäkligt bra klädd) och att det var nog solens hjälp att vår termometer hade visat så pass varmt (??) som den gjorde. Tror inte det var några -12 just då. Eftersom det har varit så jäkla kallt på sistonde så har man ju inte tränat så mkt ute och kanske därför blivit en klenis.
Vände hemåt, packade väskan och drog till gymet istället.

Dagens träning
Började med en säckuppvärmning. Klarade hyffsat att hålla mig lungn vid slagpåsen idag och körde väl en 4-5 ronder innan svetten flödade. Lade in handskarna i skåpet och fortsatte med:
Benspark
Benpress
Marklyft
Magmaskin
leg-curlmaskin
vadpress
och avslutade med lite mera mage.

Inga övningar kördes explosivt eller på tungt motstånd då jag fortfarande känner att jag är påväg tillbaka efter min förkylning.

Sen var det ombyte igen till cykelkläder och hårdrock in i öronen. Satte mig på en gammal spinninghoj de har i ett hörn och körde sen tunga 5or. Låg kadens och halvtungt motstånd var tanken och det funkade till en början med ju bättre musiken blev och ju längre passet gick så blev intervallerna hårdare och hårdare.
Sitter väldigt nöjd här hemma nu.

En kort vända på stan gav sen lunch på Saigon, en kalender till hemmet så jag och Sara kan samköra våra liv och en Family Guy-DVD!!

Imorgon trodde jag att jag skulle jobba men det har skjutits på framtiden så då siktar jag på ett utepass. 

Träningsmotivation a la allan

Ja nu på eftermiddagen har jag suttit och surfat (dreglat) om nya saker till racerhojen. Och alldeles nyss bokade vi en träningsweekend i Säfsen. När sjukdomen lämnar min kropp så ökar motivationen igen. Najs!

Nu var det dock lite annat jag tänkte blogga ut...
Jag o Sara noterade för en tid sedan vilken otrolig skillnad det var på texterna på baksidan av våra shampooflaskor.
saras flaska: Family Frsh spring rain är en uppfrsikande duschkräm med en mild doft av vårens nyutslagna grönska. Krämigt lödder med uppiggande björkextrakt ger en bra start på dagen. Ett rent nöje för hela familjen.

Min flaska: AXE Vice showergel-made to get guys clean. Turn nice girls naughty with this seductive fresh fragance from AXE.

Gissar att det jobbar flera damer/tjejer på Family Fresh än hos AXE.


Matrixperson och Touren 2009, 2010

Just nu laddar jag inför Touravslutning på skidor men har idag även njutit/svettats till touravslutning på cykel 2009.

Gjorde Matte och Andreas sällskap i klubblokalen idag där det överraskades med näst sista etappen från fjolårets Tour. Nämligen den spektakulära klättringen uppför Mount Ventoux (risk för felstavning). Iofs bara på liten skärm men bra mycket roligare än att bara lyssna på housemusik :-)
För att citera Bombarn: "Hade vi kopplat datorn till cyklarna och motståndet hade vi dött" vilket förmodligen stämde för nu var det lite mera distansliknande cykling vi var ute efter.
 Jag klassar mig fortfarande inte som 100% frisk men det går åt rätt håll. 1h 40 minuter blev det inomhus idag medans Niclas N och Anders G körde skidor ute i Markaspåret.

Dagens lilla film börjar med Neo som gillade att snurra på kontorsstol i morse sen en glimt från dagens träning.


Nu väntar jag mest på att få slå igång kaffebryggarn för att få en ursäkt att äta upp den där Ben & jerryglassen till Tour de ski.

Chipp

OSis men vilken rysare

Vinterstudion på SVT har just visat OS-finalen i hockey från 1994 års spel i Lillehammer. Trots att man vet resultatet på den 16 år gamla matchen så var det spännande. Det finns dock en hockeymatch som jag gärna skulle se igen men jag vet inte riktigt vilket år det är eller ens vilken turnering det var. En final tror jag iaf att det var mellan Sverige och Finland och svenskarna vänder 1-5 till seger med 6-5. En helt otrolig match som jag vet att jag såg då.
Vet du vilken match jag menar?

Dagens träning
Försiktigt satt jag på gymet och svettades i en timme på en spinninghoj idag. Träffade en örebrocyklist som jag har träffat de tre senaste gångerna jag varit på gymet. Antingen tränar vi lika mkt på friskis eller så är han alltid där :-)
Jag varierade motstånd och kadens lite och körde dessutom lite enbenstramp. Allting väldigt lugnt. Kan inte säga att jag är 100% frisk än men min erfarenhet säger att jag försiktigt kan börja röra på påkarna igen.

Därefter blev det en spontanfika med en
dalkulla som oxå var på gymet men eftersom jag måste jobba bort lite av min grova övervikt tog jag bara en liten biskvi till kaffet. En minibiskvi.


Efter en snabblunch hemma av jättegoa rester från gårdagen så mötte jag upp min jobbakollega Martin för vi skulle ta en lång promenad i det kyliga men jättefina vädret.
Ca 1,5 timme i rask takt blev det och kalorierna bara flög iväg. Har inte vägt mig idag men det blir det säkert innan dagen är förbi.

Touren 2010
Vad skönt det var att se att norsken är mänsklig och att han faktiskt kan bli trött. Lukas Bauer är en snyggåkare när det gäller klassisk åkning tycker jag. Han kan verkligen få det att se ut som att det aldrig går uppför.
Inför morgondagen verkar det bli spännande på två håll. En kamp om guldet där den kaxige Nortug vinner och en kamp om bronset där jag satsar på Hellner.

Appropå skidor...Nu skall jag gå ned och hämta upp mina lagg som jag inte har rört sedan vasaloppet. De har fortfarande samma lilla nummerlapp på sig som de fick när jag gick till duschen efter vasan. Har blivit "medlurad" av en skåning till wadköpingsloppet. Tror jag. Kanske. Inte omöjligt, får se.

Hej hopp

Fredagkväll med plåtter-mos

Köpte våg för två dagar sedan. Nu väger jag 1,9 kg mindre än första invägningen. Det går bra nu, kompis det går bra nu.
Sitter här och dricker termoskaffe som är kvar sedan arbetsdagen. Halvgott.

Igårkväll var jag nog ändå inte frisk. Vi satt i tv-soffan och jag zappade med fjärren och tillslut stannade jag på 3an där Victorias secret fashion show precis hade börjat.
 Tittar ca 4-5 minuter innan jag går iväg och packar upp jobbväskan, diskar lite och sen sätter mig vid datorn. Helt onormalt, helt sjukt jämnfört med en "normal" Ola.
Idag tror jag att jag är så pass frisk att gårdagens misstag inte skall ske igen.

Så pass frisk att jag var jäkligt sugen på att träna lite lite grann men jag har lyckats hålla mig lugn genom att promenera extra mycket idag. Halvvägs hem från jobbet innan jag började cykla. Sen gick jag en rask promenad  upp på stan för lite handling av växt till Öste och fredagsmat till Sara och mig.
Sara la i växten i akvariet, gick på toaletten och när hon tittade till Öste igen var 95% av växten uppäten. Jäkla glupskt djur de där.
Maten till oss själva blir idag potatisgratäng med fläskfilè och grönpepparsås. Eftersom vi skall hålla ned vikten nu så blir det ingen frukt-efterrätt då frukt är godis. Glass är ju inte godis så därför blir det glass. När vi väl äter glass slår vi till ordentligt.


Ja just det... Vi ska ju lyxa till det genom att ha tvätt-tid ikväll oxå. 19-22. Vilken fredagkväll. Precis som alla andra?? Nä just ja det var ju Tacos & tv de ja.
Imorgon skall jag träna. Shit vad jag längtar.

Prata med en polare som befann sig i jämtland igår. Som svensk frågar man naturligtvis om vädret. -"Hur kallt har ni det?" frågade jag. -" vänta ska jag kolla" svarade han. -" - 30 grader e det nu". Det är i det kallaste laget nu tycker jag den här vintern men ändå hör man väl färre klagomål nu än när det är en slaskvinter va? Ja tycker det.

Hej hopp

En vanlig arbetsdag

Har ca en minut på mig att blogga... Sara o jag skulle ha social och kvalitativ tid tillsammans efter 21.00. sHIT!!! Har kört lundbergarn i ca 12 timmar idag och allt har gått bra. Näsan är redan bättre och jag har inte kört sönder något idag. Upp och jobba imorgon igen och går förskylningen åt samma håll imorgon är det jag som kör lite lätt på lördag. Har tusan imig inget roligt att säga. Önskar jag sett skidorna idag Tour de ski alltså. Lite extra kul att norsken fick svenskspö. Hej hopp.

Pensionärspromenad & skidor

Mera snor. Ändå lite glad att jag bara känner mig seg och trött och att det är näsan som rinner. Inga hostningar eller grönt slem.
Sov ut så gott det gick med en förkylning och en kattunge som vill vara överallt i sängen på morgontimmarna. Vi tog frukost sen en promenad till ICA Maxi i de -19 graderna som det var ute i förmiddags. Trots bra kläder så blir man kall utomhus nu men jag gillar det ändå. Hellre detta än plusgrader och slask.
Vi handlade inte särskilt många varor men dyrt blev det ändå. En våg och gardiner stod väl för de största kostnaderna. Denna (jävla) våg har jag velat haft ett tag men det måste vara något fel på den för jag vägde idag strax över 70 kg. Jag hoppas att den kan fungera som den piska jag behöver för att tappa lite vikt nu de 3-4  månaderna som är kvar till tävlingspremiären.
Vi köpte även en långfranska för 10:90. Det är verkligen skitbröd men nu var det inte till oss utan till alla de änder som vi gått förbi påvägen till ICA. Pensionärsvarning!
Köpte även aftonbladet vilket jag inte gör så ofta nu för tiden. Såg att Niklas Axelsson åkt fast för EPO-doping igen. Stämmer de uppgifterna så tycker jag att han är riktigt puckad.

Från kl 12:20 har jag nästan skaffat mig liggsår framför tv:n då det varit Tour de ski och skidskyttestafett damer. Tyckte om den showen som Marcus Hellner gav. Synd att han inte lyckades sätta dit P. Nordtug.
Imorgon är jag glad att jag slipper skotta/dra snö och bara kan sitta i Lundbergarn som är halvhel.

Hej

Snor!!!

Konstigt att komma hem efter jobbet och inte ha en aning om vad som skall ske. Ingen shopping, ingen tvätt, inga förberedelser och tyvärr ingen träning.

Blir nog tvungen att erkänna att det denna gång inte rör sig om några kattkvalster utan en klassisk förkylning. Snorar mest hela tiden och jag tror, och hoppas, att det stannar vid en kortare förkylning och inte drar ner i lungorna eller halsen.

Annika (tremil.blogg.se) startade nog ovetandes en intern utmaning här på tunnelgatan 8. Ja för nu skall jag och Sara tävla i benpress mot varandra. Lite som två flugor ska tävla om att dra en bil. En på 54 kg och en på 68kg ska pressa upp minst 300 kg är det tänkt och detta kommer självklart att spelas in så ni kan bedömma benvinklar, fusk och hur det ser ut när jag vinner :-) Något alternativ finns inte. Psykkriget är igång...

Som perfekt tajming idag ringde kusin Linnea och ville ha sällskap idag på mat & vin. Jag är så lättköpt. Fotbojan hänger oxå med och sen är vi ju alla tre stammisar på O´Learys så det blir det nog på vägen hem.

Tjing tjong.
Morgondagens träning blir nog en promenad. Jippie.


Bokavslut Fightclub

Då är man tillbaks igen. Både på jobbet och här på det stora internet... Tror min saknad har varit större än arbetskamraterna och er men det skiter ju jag som vanligt i.

Vaknade igår trött i både knopp o kropp. Frågade Sara om vi inte kunde gå en dag på Marieberg istället och så blev det. Ett Marieberg som hade två brandlarm på en timme och hela rasket fick utrymmas. Stod tydligen nåt i tidningen idag. Men det brann inte utan det var sprinklers på Gina Tricot som sprutade vatten.
Vi hade inga planer på att köpa något annat än löparskor till S men det var väl det enda som vi inte kom hem med. Jag fyndade det skalplagg som jag var så nära att köpa i somras för 600 kr togs nu för 299 kr. Denna funktionella...
 Bild från stadium.se
Gott om ventilation under armarna och på 4 ställen brevid dragkedjan samt sköna muddar vid ärmsluten.
Jag köpte även en akvarietermometer, en film till svärfar och ett par säckhandskar nu när jag fått kärlek för säcken på friskis.
När vi kommit hem så hade nog båda piggnat till lite för det blev ett gymbesök och de nya handskarna följde naturligtvis med. Benen fick sig en omgång på lagom nivå då lördagens jogg kändes av. Säcken fick sig en rejäl omgång så knogarna ömmar än idag.


Jo ja är ju inte kommunalanställd om nån trodde det ;-) utan jobbar på ett privatägt företag. Där kör jag vintertid "min" kära Lundbergare ganska mkt. Jag plogar och sandar med den och ibland kör jag iväg snöhögar oxå. Nu är det dock så att det är en skitbra maskin när den funkar men det blir ofta fel på dom/den. Hydralfel, elfel, skitfel, jävligafel osv.
Snart kryper nog den snåla ledningen till korset och införskaffar en annan maskin. Dagens planer grusades pga den dumma lilla traktorn så jag har varit uppe på ett väldigt dumt konstruerat tak och dragit bort snö. Inte bara skottat ner över nån kant utan vi lägger det på pressenning och drar det ca 70-80 meter på snedtak för att sen kunna stjälpa det över kanten. Man håller verkligen värmen kan jag säga.

Lite därför blir det ingen träning idag, men oxå för jag snorar lite. Inte vill/kan jag kalla mig förkyld utan jag tror snarare på kattkvalster. Sen vill jag kunna ta åt mig, och prestera bra, på morgondagens högintensiva intervaller i klubbstugan.

Kan rekomendera alla cyklister att köpa/läsa Marcus Ljungqvist`s bok "Tour de france är ett jobb". Jag köpte den förra veckan och avslutade den igår och då är jag normalt ingen som plöjer igenom böcker bara så där.

Hej hopp

stödstrumpa på!

En slags vardagsfilm från mitt liv. En kort stänkare om hur det kan se ut i klubblokalen en vardagkväll som följs av lite tråkigare filminslag fast med ett roligt slut på vår katt Neo


Dagens träningar
Stärkt av gårdagens intervallpass kördes dagens första 4minutare på 350 watt. Vilade 4 minuter för att på intervall nr.2 köra hela intervallen på ca 371watt. Motiverad och stärkt som inför VM skulle nummer tre klaras av men det var då sanningen kom ikapp mig. Det hade varit lite för mkt på de två första för trots en lite extra viloperiod funkade inte flera fyror trots att jag körde med det nya matrat " benen är överdimensionerade, de sitter endast i huvet"
Avslutade med en 8 minutare på 325 w och en kadens på 65. Det kändes iaf bra.
Tog lite proviva recovery och en banan och bytte om till joggingkläder för jag skulle ju köra ett distanspass med klubbens orienterare som för dagen bara var 2 st.
Vi lunkade på i -8 grader i ett 6-minuters tempo i 90 minuter så totalt blev det alltså 15 km. Jag stannade för pinkepause vid två tillfällen och trodde jag gjort ett könsbyte för några centimeter under naveln var det bara en liten ärta som det strålade kiss ur :-) Trodde jag klätt mig bra med mina tre lager byxor...
Flera gånger under passet flög mina tankar till vertex fjällmarathon...


Startade dagen med att gå upp en stund före Sara och göra pannkakor till frukost. Katjing!!! Pluspoäng??

Nu väntas kvällskaffe

5,15w/kg???

Som jag nämde imorse var jag lite velig om träning överhuvudtaget idag. Det var nog bara det här klassiska problemet "att snöra på sig skorna". det hade nog även funkat med utomhusträning idag men det blev, som vanligt, inomhus.

Dagens träning
Klubbstugan med mina kompisar Sonic Syndicate & Dead By April.
Valde att smygstarta nästa konditionsblock redan idag med 5x4 minuters intervaller. Lite chansartat då det inte alltid funkar när benen är trötta eller huvet e omotiverat men efter en vanlig uppvärmning på 10 min och en smygstart på den första intervallen så gick de fyra efterföljande äckligt bra. den där måndagen då Ormmicke var här lyckades jag knappt hålla mig över 330w i dessa intervaller. Senare den veckan var 340-345 watt inga problem och nu när benen fortfarande ömmade lite efter gymets övningar i förrgår så var 350watt inga problem. Nä när kadensen kommer över 102 känns det som det bara blir lättare dessutom. 
För att göra detta ännu mera invecklat är det nu nära att vi införskaffar en våg till hemmet. Där är nog det lättaste sättet att höja syreupptaget. Att gå ned i vikt. Då ökar dessutom siffrorna i dagens rubrik.
Efter en stor julmåltid för nån vecka sedan kom jag precis in under 70 kg strecket. Uppskattar att jag nu väger 68 kg. Enligt Wii Fit igår ska jag väga 63,5 kg och det vägde jag inför cykelsäsongen 2006 men då var jag deffad. Orkar inte göra det slitet igen. 

 Imorgon blir det dock lite duathlon med testcykel o löpning med orienterarna i klubben.

Ni tävlingscyklister...

Jag såg grevinnan & betjänten igår. Finns det inte vissa likheter mellan betjänten och kommisarie Lasse?? :-)

Go fortsättning

vi &010

Oj oj oj vad det känns annorlunda. Ett helt nytt decenium. Allt är helt förändrat. "Nu är det dax för förbättring..."

Märkte igår kväll att det var naturligt att säga nolltio istället för bara 10 när det gäller det nya årtalet. Tjugo tio kanske blir bra med. Man har ju liksom inte fått in rutinen än.

Vi lagade god mat igår och avnjöt kanske det dyraste vin jag någonsin druckit. Ett Amarone. Jo då..Det smakade annorlundagott. Riktigt gott.
Sen gick vi ned mot stan till polaren Dennis (han med Guitar Hero) fast det blev en introduktion med Wii Fit istället. Sara var först ut..Gårdagens träning (Inte Wii Fit)
Åkte till klubbstugan med ben som redan ömmade från gymet dagen innan. Visste att det inte fanns möjlighet till någon större prestation så 5 minuters intervaller på ungefär mjölksyratröskel med halvtungt motstånd. Hjärnan lekte att det var som en svag uppförsbacke där det gällde att hänga med klungan.

Nu när jag sitter här och blickar ut över lite yrande snö så känner jag inget sug att träna. Lustigt då jag flera gånger har skrivit om min kraftiga motivation men just nu är den inte här. Spontanvila kanske...Tråkigt.

Gott nytt år.