lååång arbetsdag


Idag visste jag att jag skulle sitta en del i lundbergshytten så igår eftermiddag spontanköpte jag den sensate rocksamlingen från radiokanalen Bandit. Detta var nog den bästa av dem alla då jag har hela serien.

kl 21:30 bytte jag om från arbetskläderna till civila kläder nu ikväll. Har arbetat lite ideellt så att säga.
Skittrött, ska duscha. upp kl 5 imorgon som vanligt.
Imorgon kväll är det träningsrace igen. Siktar på den prickiga tröjan igen då ;-)

O ni som undrar...Nä, inget barn än.

en myr, flera myror

idag önskar jag verkligen att jag haft en kamera, hjälmkamera eller mobil. Ja nånting som kunde dokumenterat förmiddagens myrlöpning. Jag sprang naturligtvis inte med hjälm men en sån där GoPro-kamera hade varit häftigt. Detta var första gången jag underkastade mig denna härliga pulsträningsform men förhoppningsvis inte den sista. Vi var 7 st som tog oss runt på myren där Tryggve hade markerat en slinga på ca 2,25 km. Förutom en liten höjd som låg på sidan av myren så var hela varvet blött och tung. Precis som det ska vara kan jag tänka mig.
Först gick vi alla ett varv så vi skulle hitta. Sen sprang vi ett varv där jag och Tryggve tog det på 11:25. SEn vilade vi 2 minuter vilket jag märkte ganska omgående att det var för lite för mig så på det andra varvet handlade det mest om att få undan mjölksyran som jag ansamlat under första varvet.
På den andra vilan stod jag still i ca 4 min innan jag startade varv 3 och det gick på 12 min och det kändes bra hela varvet. Inte bra som att ligga i soffan med en kall utan BRA som i skönt flåstempo naturligtvis.
Inför sista varvet vilade jag ca 3,5 min och peppade mig med att det var mitt sista varv och försökte mosa på hela tiden. Det slutade på 11:40 så då kunde jag känna mig nöjd för dagen.
När jag stod där på myren och väntade in de andra så önskar jag att jag haft den där kameran och kunnat filma Kia som kämpade mot den torra fläck där vi hade våra vattenflaskor och överdragskläder. Med ca 5 meter kvar traampar hon ner ena foten ordentligt i den blöta myren och fastnar. När foten äntligen lossnar så blir hennes sko kvar en bit ner i smeten :-) Det är ju sånt man vill ha med på film.

Här är en film om myrlöpning iaf.


/>

Nu på eftermiddagen har jag unnat mig lösgodis, somnat i soffan och nu bloggat. Inte så jätte-effektiv men jag är så trött. På ett bra sätt.

Imorgon är det vuxenträning och jag hoppas det kommer mkt folk som vanligt. Hoppas jag orkar ta mig upp till marka och reka lite idag. 

slagen i småbitar

Hemma har Neo lärt sig av mamma Sara
Så här kan ligga o vila hur länge som helst
Igår sprang jag orientering och jag orienterade faktiskt. Ja hängde inte bara på någon annan utan jag tog själv ut riktningarna och sprang. Min bana var sträcka 2 utav 5 för laget och den var 6,5 km lång men jag sprang garanterat längre för jag körde säkra vägval och körde mycket stig. Sprang på 46 min.
Sen var det rätt skönt att få trampa ur benen med syrran o henns kompis i dryga 2 timmar. Vi körde Frösvidal, Mattsa, Vintrosa och gamla motorvägen hem. Förmodligen räddade denna lugna cykling mina lår från att kännas helt stenade igår. De är endast lite lite trötta idag.
Efter det så åkte jag och Saris till Yeah-festivalen i Stadsparken. En gratisfestival som i år har växt ännu mer och har 4 scener och vi hade siktet på den största där lokalbandet Smash into pieces skulle gå på kl 18. Fan vad bra dom är! Det var mycket folk där som efter deras spelning försvann så nästa band på samma scen spelade för fåglarna :-)
Sara träffade sin gamla klasskompis Adde (som oxå var på tjocken??)
Nu skall jag börja förbereda mig för myrlöpning i Kilsbergen. Har fått en inbjudan av en skidåkerska för Karlslund IF. Kul initiativ och lite pulsträning är väl aldrig fel.
Här har ni den låt som smash into pieces slog igenom med i TV4s talang 2009

dubbelt upp

Nä ingen unge än om ni nu undrade.
Sitter o kollar på resultatlistor från Borlänge Tour. En härlig tävling som jag saknar men samtidigt så verkar det vara regningt och lerigt och det i kombination med BT så brukar det betyda nedslitna bromsbelägg.

Idag skall jag orientera sträcka 2 för ett av de 5 lag som Almby har med i 5manna. Det går precis utanför stan så Saris med magen hänger nog med och kollar.
Direkt efter det så ska jag ut och cykla med syrran och hennes kompis som tränar inför tjejvättern. Direkt efter det är vi utbjudna till stadsparken för picknick och yeah-festivalen. Smash in to pieces spelar kl 18. SEn ska jag slappna av...

på stående fot

Är så glad att jag hittat ett gammalt klipp från parlamentet. Såg det när det gick på tv men har inte sett det förrens en kollega på jobbet visade det idag. Spola fram 1,5 minut om du bara vill ha det bästa


Sen fick jag se en ny video från Sabaton när jag satt här vid datorn. Lite väl snabbt klippt men bra ändå. Falu-kvalitè som man säger.

 
Nu skall jag iväg på träningstävling o jaga höjdmeter och mjölksyra

Mange smith`s första hit

Här sitter man o beklagar sig att man inte är i samma slag som tidigare. Att det går långsamt i backarna o.s.v. Sen lyxar man till det titt som tätt med att besöka Triumf Glassbar på vilodagarna. Jag vill ogärna tro att de sakerna har ett samband


En massa sött!

Idag blev det 2 kulor dammsugarglass, en maräng och så en mintchoklad. Man kan tydligen välja färre än fyra kulor oxå men jag förstår inte varför någon skulle vilja det?? Sara orkade inte hela sin glass och inte heller min syster som var med på min & Saras dejt. Jag löste de problemen ganska smidigt tycker jag...

Vilodagen fortsätter och antingen så behövs den eller så ställer den bara till det för benen känns jättesega idag. Tur att det är träningstävling imorgon så man får ett svar på formen. 

På måndag är det vuxenträning som vanligt. På schemat står snabb stigteknik. Förutom omkörningar (tack Carl)  så kommer det  ges lite tekniktips på hur ni kan köra snabbare över typisk kilsbergsterräng. D.V.S rötter och stenar. När det gäller omkörningar så vill jag (mest för skojs skull) att ni kollar in Oscar Byhlinder när han körde om en jävla massa folk på en världscupbana för ca en månad sen

Se, lär, utför på måndag :-)

vuxenträning & viktig vilodag

Ja ha..Blir ingen bild idag men det kanske kommer upp på fejsbok eller Johans blogg från dagens vuxenpass. Vi blev 23 st som trampade från Norra cykel. Följande två måndagar är det dock träning vid Ljungstugan som vanligt.

Annars så har det hänt jäkligt mycket idag totalt sett. Klockan 7 imorse så punkterade vattentunnan som jag hade bakom traktorn. Ja inte själva tunnan utan ett däck på den alltså. Det var 1,5 kubikmeter vatten i så först fick jag pumpa ut det på en gräsmatta.
Senare på dagen bytte kollegan blad på mattkniven för att jobbet skulle gå bättre. Ca 1 minut senare så snittade han sig i fingret så pass så jag fick hämta bandagelådan och göra ett halvsnyggt tryckförband över fingret.

På dagens vuxenträning så var det inga perfekta cykelstigar som jag visade direkt. Gissar att vissa i gruppen slet och hatade underlaget emellanåt. På ett ställe blev vi oxå attackerade, fast utan bett & hugg, av en hund som kom springade från sidan i skogen. Ca 30 meter längre fram gick två damer med ytterligare två lösa hundar. De sa " måste ni cykla just här?"  Det är verkligen självcentrerat. Den kommentaren fick mig att vika in på en skitliten stig som sen slutade i ingenting. Där nånstans tappade väl den sista i vuxengruppen sitt förtroende för mig :-)

Imorgon har jag en dejt med Sara på glassbaren vid stortorget kl 16:30. Är du glass-sugen eller bara vill trasha vår dejt så kom dit och säg "Blääeee..."

3 backar med för mycket broms

Jag tycker jag kan kalla mig erfaren som cyklist. Det betyder att man nästan har en hel bok med ursäkter för alla tillfällen. Om man blivit avhängd, vunnit, förlorat, krashat eller alla de andra sakerna som kan hända. Idag använder jag dessa: Broms som ligger emot och hårt pass igår.

Imorse startade jag och panikmekaren Daniel på våra mtb-hojar med siktet inställt på bergen. Jag bytte bromsbeläggen på frambromsen innan för de var på gränsen att kunna kallas utslitna. Som alltid när jag byter till nya belägg så ligger de emot själva bromsskivan men idag var det lite mer än vanligt. Tyckte jag fick slita lite för mycket för att bara följa med i Daniels tempo men det var svårt att säga om det berodde på att benen var trötta efter gårdagens löpning.
I första backen från Klockhammar upp emot Tomasboda så mosade vi på ordentligt och det var Daniel som var först dit. Stark som han är.
Nästa klättring har jag inget namn på men där höll vi ungefär samma fart och den 3e o sista för dagen ( Mattsa) så fick jag ställa av honom med ca 20 sekunders lucka :-) Dock tog han lite revanch upp emot restaurangen där vi skulle fylla flaskorna. Fika var det aldrig tal om, de var vi för seriösa för.
Hemåt på banvallen turades vi om att ta förningar så det brann i benen.

Nu så här ett antal timmar efteråt så är benen ordentligt trötta och behöver nu vila. Skönt att vi är bortbjudna på grill nu på eftermiddagen.

Tänkte tipsa om ett roligt sportklipp som cirkulerar på fejjan nu

Igår önskade jag att jag haft orken att se klart watchmen. Jag som gillade sucher punch så mkt märkte väldigt omgående att Zack znyder gjorde de där filmerna väldigt lika. Nu var jag dock så trött att nu måste jag hyra den o se hela.

Vuxenträning imorgon. Samling vid Norra cykel klockan 17:30

kuperad underbar löpning

Ibland presenterar jag mig som cyklist. Cykel har ju den största delen av både hjärnan och hjärtat men shit alltså vad jag gillar och njuter av löpningen. Framförallt när det handlar om schysst stiglöpning. Idag gjorde Saris o jag en utflykt till några bekanta utanför Laxå, inte långt från Tivedens nationalpark. Där sprang jag ungefär 9 km på väldigt teknisk och kuperad vandringsled.
Här kommer två korta filmer från min runda

Fan vad jag flåsar....??


 

Förutom bra medicin för själen så blev det 3,8 på traineffectmätaren och nu känner jag hur benen blir tröttare o tröttare. Håller på o kompenserar med en whiskey och visst känns dom lite lite lättare nu...Eller??

En lugn lördagskväll väntar men det känns som om vi har haft ett högt genomsnitt på dagen iaf. Imorgon blir det först backintervaller på mtb-hojen sen är vi bortbjudna på grillning på eftermiddagen. Kan det bli mer najs??

Trevlig kväll

Glass i lass

Börjar med att bjuda på en kort film med kasst ljud. Egentligen helt onödig film då denna mobil plockar upp ljudet mycket sämre än min gamla. Filmen får väl visa en känsla som vi hade iaf under Scar symmetrys spelning. Sara i hennes vilostol och jag i min rosa cowboyhatt


Idag bjöd Sara mig på mat på stan. Ganska mätt vandrade vi därifrån i Sara-tempo och vi skulle egentligen bara söka genom centrum efter en lämplig födelsedagspresent till en kompis då vi passerade Triumf Glassbar. Den slog upp portarna för några veckor sen och ett litet sötsug fanns (finns väl alltid) där. Sara tackade nej till en egen glass men smakade väldigt frekvent på min. Vad sägs om mitt val av smakerna: Lion, delicatobollsglass, dammsugarglass och himmelsk dröm??? Ångrar att jag inte tog en bild, hade fullt upp med att äta :-)
Vi hittade senare lämpliga presenter men jag kan ju inte avslöja vad. Efter det blev det tätare o tätare med sittpauser för stackars sara som kämpar med sin foglossning och de extra 16 kilona på magen.

Min Sara står till vänster i bild.

Igår och idag har jag handlyft ca 11 ton sten.
Uppdelat i små bitar förstås men ändå. Det känns i kroppen efter en arbetsdag. Lite småöm så där i typ hela överkroppen. Jag bär fram marktegel till kollegan Martin som lägger det på plats. Så här såg det ut idag på vår arbetsplats

Ångrar att jag inte tog en bild innan vi satte igång här förra torsdagen. Då låg det singel här och en maskin har grävt ur ca 40-50 cm. Sen lade vi i en markduk,  0-90 material, sen väggrus och sen stenmjöl. Sen kunde vi äntligen börja lägga ut markteglet.

Det var välbehövt att vila idag för benen är verkligen helt körda. Löpningen var egentligen bara halvtufft under själva passet. Suunton visa 3,7 på traineffekt men det tog hårt på musklerna. Gårdagens träningstävling var stenhård för flåset och benen. Idag är det jobbigt att bara cykelpendla till o från jobbet. Får se om jag prioriterar in någe träning imorgon.


Uno Tour

Igår åkte jag o jobbarkompismats till Garphyttan och sprang nästan samma slinga som sist vi var där uppe. ca 12 km blev det och det tog så lång tid som 1h 14 min. Snittfarten är alltså inte skrytbar men då vi mosade på både uppför och utför så hade vi rätt döda ben efteråt. Det betyder att passet tog bra.
Benen har väl knappt återhämtat sig under arbetsdagen så de är riktigt usla nuförtiden.

Uno Tour
En träningstävlingsserie som sker på olika platser runt stan på onsdagarna. Idag skulle det åkas över käglanbackarna och tillbaka. Med mina usla löparben skulle det alltså "tävlas" idag. Vi samlingsplatsen stod cyklister som A.Stillfors, Gunnar Grönlund, Jimmy Bodin, Mattias Bergkvist, Gamla gubben Ola Torstensson ;-) och så en o annan snabb skidåkare.
När folk som dessa sätter fart direkt från start så får iaf jag tugga styrlinda. Det relativt stora startfältet på ca 30 pers sprack av redan innan det började gå uppför. Jag låg med i slutet av tätklungan som bestod av ca 12-14 pers. När det började gå lite mer uppför blev det lättare för mig att avancera lite och på en av de två toppar som käglan består av så hjälpte jag till och med att föra klungan lite.
Vid vändningsplatsen var jag rätt okej i benen och gasa mig trött i första backen och hoppas att de där bakom fick ta i lite oxå. I den sista mer avgörande klättringen syntes det att Stillfors laddade för en attack. Det syntes på hur han placerade sig på 2a, 3e hjul och när han stack så hängde jag på direkt. Det svarade bra och jag var snart in på hans hjul. Så här i efterhand ångarar jag att jag inte gick om och gasade lite till men samtidigt så dröjde det inte många hundra meter efter denna attack som den lilla kvarvarande delen av klungan var ikapp och förbi mig. Jag försökte gå med men istället bildade jag, Magnus P och Peter E en trio som jobbade bra ihop hela vägen in mot mål. Uppskattar att vi var ca 2 min efter huvudklungan.
Fick kämpa i 1h 24 min och så blev det ju lite extra tid i sadeln med transport dit o hem oxå. Om mina ben var trötta INNAN racet skulle ni se mig nu. Tror faktiskt att sara skulle kunna jogga ifrån mig.


Längtar efter morgondagens vilodag. Ja om man räknar bort jobbet. Har lyft av 5 pallar med marktegel idag på eftermiddagen och så kommer arbetet att fortsätta imorgon. Där kan man snacka om ryggträning.
Träningsplanering

Jodåsåatt...Sitter här vid datorn och har en känslosam Sara i sovrummet. Hormonerhormonerhormoner.
Vi är dock mätta då vi återigen ätit ute ikväll efter att vi varit på förlossningsinfo på USÖ. Vi har fortfarande kuponger kvar i restauranghäftet så det blev inte dyrt för det.
Fick intrycket av att det var många som sexade i september för det var många där och lyssnade i föreläsningssalen. DVS att många ska föda barn i Juni.

Igår kväll var benen trötta men det är som bortblåst idag. Vilar ändå för det kommer två tuffa dagar nu. Imorgon skall jag och jobbarkompismats köra ett trail-och backpass i Kilsbergen. Siktar på fler kilometer och höjdmeter denna gång.
Sen på onsdag är det träningstävling i landsväg och den kan man ju inte åka hem pigg ifrån.

Nu skall jag samla lite plusspoäng och kanske massera hjärtats rygg. Eller ta en whiskey. Båda känns okej..Ligger jag inte redan på plus?? ...Ja då blev det visst en whiskey :-)

racerapport

Gkömde jag skriva nåt om gårdagens träning? Jo jag bombade banvallen hem med sned medvind igår. I ca 23 minuter hade jag en puls motsvarande 92% av max och mina lår var varma och trötta hela kvällen. Från Ånnabodabacken hem till dörren tog det typ 43 min.

Dagens träningstävling då? Jo för min egna del så ville jag köra mig trött. Om jag så hade stått själv på startlinjen så skulle jag ha bombat skiten ur mig. Nu slapp jag stå själv trots att vårt datum krockade med Långa Billingeracet där många vuxna var och tävlade.
Banan som barn, ungdomar och vi vuxna skulle köra idag var ca 1,5 km lång och jag hade utnyttjat löparspåren på några håll för att ha en relativt enkel bana tekniskt sett. På dessa ca 1500meter så var det "bara" 2 backar. Jag trodde jag gjort en medel-lätt bana så när vi gjorde startlistorna på styrelsemötet sist så drog väl nån (jag?) till med att klassen vuxen tävling skulle köra 8 varv. Fick jag i efterhand göra om det så skulle nog 6 varv räcka finfint. Det var jobbigt idag.

Så här såg topp 3 ut.
I ungdomsklasserna fick segraren en stor påse godis. Jag kom hem med en bok.... :-(
Jag snittade på 91,6 % av maxpuls i ca 32 minuter och fick en god portion mjölksyra. Har hört att det skall vara nyttigt med att så kallat "trampa ur" efteråt. Det gjorde jag. Från mållinjen till klubbstugan, en sträcka på ca 80-90 meter.

Sen var vi några stycken som snyggade till i cykelförrådet samt inventerade cykelkläderna. Vi skall snart skicka iväg en kompletterande klädbeställning så vet du att du verkligen vill ha ett plagg som vi inte har. Hör av dig.

Ikväll ska vi ta en kombinerad glass-och röstningspromenad. Det är ju omval i vår stadsdel. De klantade till det i höstens stora val.

Tjing

Hårdrock & melodifestivalshatt

Igår var vi hos min underbara kusin och grillade lite innan vi åkte till Örnsro där årets Metallsvenska gick av stapeln. Precis innan vi gick ut genom dörren så fick jag en rosa cowboyhatt på huvet med kommentaren " den kan du ha på dig ikväll så syns du" Jag gjorde så och det är lika bra jag bjuder på det här för risken finns att jag även kommer med i NA. Sara sa att jag var ett foto-objekt igår kväll men så är det ju jämnt när jag går ut :-)

Joråsåatt.. Fru & herr metal???

Jag gillade Scar symmetry skarpt och i slutet av D.A.D så gick vi hemåt. Inte för att de var dåliga på nåt sätt men sara hade kämpat med sin foglossning i tillräckligt många timmar. ( och mig dessutom)

På väg hem mot bilen gick vi förbi en skitig bil men en annorlunda text på..
 

Idag var det dax för den första dagen i ungdomshelgen i mountainbike. 12 duktiga barn/ungdomar var tillsammans med nästan lika många vuxna i Ånnabodatrakten och cyklade. Vi delade in dem i 3 grupper och jag hade hand om mittengruppen. Pressade dem med lite intervaller och för dem ovanligt många backar. Det var trötta men glada barn som bjöds på grillkorv och bullar efteråt. Här är en bild från den första pausen efter ca en timmes cyklande.


Imorgon är det träningstävling vid Ljungstugan kl 11. Kom dit vet ja för det finns ju vuxenklasser oxå.

Ikväll väntar Metallsvenskan och framförallt Bullet.

hinner inte med

Tänkte skriva en massa dravvel om att jag inte hinner med och leva men det låter bara skit när jag läser igenom det. Vi har haft en lång samtal här hemma iaf nu ikväll. Det blev inte klarare i skallen för det. Måste dock lära mig att säga nej till skaer o uppdrag. Det gjorde jag i telefon för några timmar sen mot en kompis och det tonfallet och besvikelsen  i hans röst var inte kul att få höra.

Fick en gammal bild på mail idag. Då hade jag nog min snyggaste cykel genom tiderna och var dessutom ganska fit. Det ser man för att triceps syns så tydligt :-)


Frågade två kollegaor om vad de hade för helgplaner. De hade inga. Det är inte många, om knappt någon, helg som jag inte vet vad jag skall gör PÅ ETT HELT ÅR!
Denna helg är det metallsvenskan fre lör.cykla med klubbens barn/ungdomar på lördag dag. Söndag arrangera/deltaga i träningstävlingen, sen inventera klubbens klädlager.

Nu borde det vara läggdax


Backar & Hästar

Nu kanske blogg.se funkar som det ska. Har man en gång gjort en jättebra och lagom lång blogg som sen bara försvinner är det liksom inte så man småfnissar och sen skriver om alltting.

Söndags: 120 km landsväg i bra fart. Snittade 34km/h. Vi var 4 som drog. Lyxfika i Arboga.
Måndag, igår alltså : Semesterdag som gick i ett jäkla tempo. Var helt slut igår kväll. Barnmorska, IKEA, Marieberg, besök hos Saras Farmor & Farfar, vuxenträningen i mtb. Det sistnämda kan förkortas med två filmer


Strålande väder och tyvärr så visar min film bara hälften av backen. Vi i vuxengruppen siktade på att köra 5 ggr och 4 av dem fixade jag att gå med en grymt stark skidåkare upp. Osäkert om jag hade fixat den sista gången men det får vi aldrig veta för jag fick hjälpa till och laga en avtrampad kedja. Behöver jag tillägga att skidåkaren körde cykel alltså... Sen åkte vi mot Sörby slalombacke där vi fick imponeras av flera hästkrafter som oxå tränade där..

 

Hoppas samtliga kände i benen efter alla backarna.

Sen hoppas jag att så många som möjligt vill dyka upp vid Ljungstugan på söndag och köra träningstävlingen som vi annordnar i all dess enkelhet. Ett tekniskt lätt varv på 1,5 km och förutom barn/ungdomsklasser så finns det 2 olika vuxenklasser att köra. Första start är kl 11, den andra är 11:30.

Tjing

test nr 7049...

Denna skitsida på blogg har haft serverfel senaste dygnet.
Har massor att berätta o bilder o visa men inte nu.
Tankarna rör mest Wolter Weiland som omkom under dagens etapp på girot. Det var några få sekunder med riktigt otäcka bilder som visades på eurosport.


Hörs imorgon kväll.

Missräkning men 635 till.

Idag är jag en trött man. Ja gårdagens tävlingspremiär på mtb tog hårt men jag är glad över att jag åkte till Hjo för deras bana är jäkligt häftig tycker jag. Kuperat, härliga uteförskörningar där hastigehetn är relativt hög och så är den rätt intensiv.
Racerapport
Jag gillar själv att läsa tävlingsrapporter från bataljer på sadeln så jag måste ju bjuda er på min.
Starten i H30 går samtidigt med juniorerna vilket gör det lite roligare för startfältet blir ju större då. En annan fördel var att jag blev lite hindrad på det första varvet och det var bra för då brände jag mig inte lika mycket om jag hade gjort om jag haft fritt spår. Jag kände i god tid (men ändå försent) att jag gått ut lite för hårt de första 2-3 km och jag slår av på farten. Jag vet oxå att jag tagit täten i H30 så jag behöver inte jaga nån och i den avslutande klättringen mot varvningen kommer Fredrik Lagerkrans från Kolmården ikapp. Jag saknar verkligen de där trycket i benen för att klättra i branta backar i år. Det gick inte fort i backarna och jag fick slå ner kedjan fler gånger än vad jag hade hoppats på innan. Jag lyckas inte gå med Fredrik men plockar lite sekunder i de längre utförsäkningarna. Efter varv 2, vilket jag kört på gränsen utför på, så är jag bara ca 20 sekunder efter honom. I den längre, snabba backen utför längs grusvägen där alla parkerar så får jag ett dubbelt geomslag och blir lite orolig att de bekanta väs-ljuden från punktering skall komma men det gör de inte.
 Detta avstånd ökar dock och i mål är det drygt en minut. Allt mellan varv 2 och det avslutande varv 5 är en gåta. Jag brukar ha koll på hur många varv det är kvar o så men igår var jag säker på att det var ett varv kvar och jag hade kunnat lägga på en offensiv på det sista men när jag kommer in mot mål/varvning så frågar jag lite folk vid langningen om vi har målgång. Snart ser jag även Fredrik stå i målet. Lite besviken går jag alltså i mål. Besviken över varvmissen och inte placeringen.
Det dröjer inte länge innan jag känner hur trött jag är i benen och så här ett halvt dygn efteråt är jag öm och riktigt trött i musklerna (typ överallt)

Här står vi o mottager trean i loppet. Fredrik var en av många som tagit till sig de nya 29 tumscyklarna. Jag blev förvånad över hur många som faktiskt hade köpt sig sånna. Sen körde han med stel gaffel vilket jag inte skulle göra i Hjo men annars är det nog inte så dumt. Det var kul att träffa så många bekanta ansikten igår och dessutom bytte jag o Fredrik plats från fjolårets prispall här i Hjo:

Prsibordet var förvånansvärt tunnt och jag hade kunnat välja en lokalproducerad produkt. Rökt sik. Mer naturligt för mig var att välja en minipump då jag den senaste tiden lånat Saras. Hon tycker dock jag skulle ha valt fisken. Aldrig gör man rätt :-)
Efter loppet pratade vi lite med oscar Byhlinder som körde, och spelade in, det där världscuploppet i U23 som jag lade upp för nån vecka sen. Han hade kameran monterad även igår så snart kommer det en film från H-elit på banan i Hjo.

Kul att se lite fler Almby ik-folk på en xc-tävling. Anders, Daniel, Emil var där. Så även Timo med dotter som gjorde tävlingspremiär på cross country. Välkommen :-)


Annars då? Jo jag måste snart gå och sova räv. Vaknade strax innan kl 5 idag men Sara vaknar väl inte än på några timmar men hon bad mig att sova längre än henne idag. Jag fyller ju år idag och hon har väl nån surprise på G.
Jag ska idag cykla med massa motionärer från stortorget kl 10. Hade först tänkt att springa i Kilsbergen. Sen när Sara skulle ha bilen tänkte jag köra backintervaller i Ånnaboda. Idag när jag fått lyssna på kroppen lite så blir det racer med motionärer :-)

God morgon

Talang eller talanglös?

Vi skall snart åka ner till Hjo och tävla. Eller snarare jag ska tävla och Sara ska gå omkring och visa upp sin jordglob. Hoppas hon har tid och slänga till mig en o annan flaska emellanåt oxå. 5 varv skall jag köra på deras kuperade men jäkligt härliga bana. Får se hur det går för detta är mitt första mtb-race i år och jag har inte samma form som tidigare men huvudsaken är ju inte att vinna. Det är det enda :-)
Hoppas att klubbens mest träningsvillige, Emil i P13-14, får till ett bra race. Han startar vid kl 11 så det loppet hinner jag inte se.
Förstår inte att det skall vara så svårt att peppa folk för att testa på xc-race. Imorgon går ett lämpligt lopp i Tidaholm. Åk dit och efteranmäl dig och få ett grymt bra träningspass vet ja.

Igår var vi riktiga svenssons och satt och kollade på Talang på tv4. Fastnade för ett särskilt uppträdande. De där med marionettdockorna. Låter jättetråkigt men de var imponerade duktiga. Här har ni en länk
http://www.tv4play.se/noje/talang?title=ni_gor_battre_dockteater_an_alla_andra&videoid=1629148

Nu skall jag packa det sista och sen åka.

PS. Imorgon fyller man år igen. Borde vara 26-27 någonting...

frieri


Vilken bild. Vilken känsla va, att springa in på Berhn Arena i skinnpaj och nitbälte :-) Bilden är från fjolårets Metallsvenska och gissa vem som känner en underbar person???? Jo jag. Idag fick man två fribiljetter till den hårda fotbollsturnering/festival som går av stapeln nästa helg. Spellistan är som följer:

Fredagen den 13 Maj (17.00-01.00)
NA tävlingsband Rockklassikertältet 17.30
Scar Symmetry Stora scen 18.30
The Accidents Rockklassikertältet 20.00
D-A-D Stora scen 21.00
Sator Rockklassikertältet 23.00

Lördagen den 14 Maj (11.00-01.00)
Bob Log III Fotbollsplanen 11.15
Vietcong Pornsurfers Rockklassikertältet 13.00
Bob Log III Fotbollsplanen 14.00
Motherlode Rockklassikertältet 15.00
Doctor Midnight And The Mercy Cult Stora scen 16.00
Graveyard Rockklassikertältet 17.00
Bullet Stora scen 18.00
Torture Division Rockklassikertältet 19.00
Sodom Stora scen 20.00
The Peepshows Rockklassikertältet 21.00
Gamma Ray Stora scen 22.00

Ni kan ju glömma att jag svarar på telefon på fredagskvällen. Scar symmetry, D-A-D och Sator. Den där helgen skall oxå kombineras med mkt cykel oxå (hur fan ska det gå?) På lördagen är det en heldag med klubbens ungdomar i Kilsbergen och på söndag är det ju träningstävling vid Marka.

För ca 1,5-2 år sedan var det en snubbe som friade till Sara när hon var ute och rände på stan en fredagkväll. Tror det var alkohol inblandat oxå men ändå, en rolig händelse. Imorse var det dock lite åt det omvända hållet. Jag går alltid in och pussar Sara hej då innan jag går till jobbet. Oftast så sover hon men det är liksom en grej jag har fått som rutin för man vet aldrig vad som händer. Saker kan kastas om snabbt så jag visar lite kärlek varje dag. Ibland vaknar hon till och gnyr lite och kramar min hand med sin. Imorse blinkade hon faktiskt till med ögon och sa" jag är så kär i dig och önskar att jag får gifta mig med dig" Nervös och med kalla fötter cyklade jag snabbt till jobbet på rekordtid :-)
Var det ett frieri? Hon minns det och har påminnt mig både med sms och pikar nu i eftermiddag. Ska hon förstöra min chans att få komma ridande på den vita springaren med blänkade rustning och ställa den frågan?


dagens träning
Jag och jobbarkompismats startade vid Garhyttan och joggade upp bakom det öde hus jag kallar gamla skolan. Den härliga röda stigen som letar sig upp mot rallybacken och storstenshöjden. Vi tyckte det var jobbigt direkt trots att hastigheten inte var imponerande. De första 2,3 km avverkade vi på 13 min :-) Uppe vid stenen på storstenshöjden hade det gått ca 23 min. Vi körde lite nya downhillspår ner mot slalomklubbens hus men vek upp på höjdens västra sida och letade oss åter upp mot toppen längs en smal stig. Sen körde vi en annan stig (kan inte alla namn) ner mot Ånnaboda sjön och tog sikte mot Mattsabacken som vi joggade utför. Vek in och tog klättringen som vi använde på mtb-sm 2003 ända upp till vallarbodarna. Dryga milen på 1 h 6 min fick vi ihop. Min klocka visade att vi klättrat ca 400 höjdmeter vilket jag tror kan stämma men den krånglar fortfarande med att få in pulsen när jag joggar med den. Ett jävla irriterande fel men jag får väl skicka iväg den igen till Finland.
Jag tror träningen tog rätt bra för Sara påpekade mer än en gång att hon tyckte jag såg trött ut när vi åkte hemåt.
Fler sånna här pass bör nog avverkas innan fjällmaran i augusti.
Over and out


Treningstevling

Som min forna kombatant GT uttalar det. Treningstevling. Ett bra initiativ det där Uno Tour, en träningstävlingsserie som går på vardagskvällarna runt om i trakterna. Dagens etapp tog bara ca 36 minuter idag men mina ben blir ändå tyngre o tyngre.
Det smög igång lungt och alla åkte väl och vänta på stigningarna upp mot Käglan. När de började på lite mer allvar så drogs det ca 25-30 man stora startfältet ut mer o mer och ca 500 meter innan vi hade vår vänpunkt ser jag hur det är Jonas V som ligger och håller farten. Benen känns rätt bra så jag gör min första och enda fartökning under etappen :-) Jag tänker att om jag stöter så får väl han vila iaf. Nu var det inte just detta drag som gjorde att just Jonas tog hem det hela men jag ville absolut inte vara pigg i benen efter att ha kört ett träningsrace. Min lucka vid vändningen var inte överdrivet stor och den åts upp så fort utförskörningen var över. Där lyckades jag precis hänga med den decimerade klunga som kom farandes och jag låg och försökte återhämta mig men när Bombarn Bergkvist beslöt sig för att trycka på ett antal kilometer innan målet så åkte jag av.
Jag fick iaf ett kort hårt pass på racerhojen.

Imorgon orkar jag nog inte ens blogga. Jag o jobbarkompismats skall jogga i kuperad kilsbergsterräng.

rekord!!!!!!

Rekord är till för att brytas. Eller var det löften. I söndags var det över 100 unika besökare på den här sidan. Öhh..vad det något mer??

Angående söndagens krash på Hammarö 3 dagars så kan ni läsa en artikel ifrån tidningen VF nätupplaga 
här samt se 2 bilder. Finns även kommentarer under artikeln som är läsvärda.

Vuxenträningen
Igår var det alltså samling vid Norra cykel kl 17:30 men följande 2 måndagar är det Ljungstugan kl 18 som gäller. Vi var tydligen 23 när vi börja men efter ca en kvarts cykling var vi bara 22. Lite senare tappade vi även bort Magnus P men tyvärr så hittade han oss igen :-)


Som ni ser på filmen så hade Johan sin GoPro-kamera på hjälmen. Hade han minnet med sig så kanske det dyker upp en film på hans sida inom ett par dagar. Ja det brukar dröja lite för det skall ju redigeras, läggas in musik och häftiga texter mm. "Ska det bli bra måste det få ta tid" är lite av hans motto. Han körde t.ex Billingeracet på 4:23,14 förra året och det är ju jättelång tid.
Igår körde vi den så kallade Avslutningsrundan ut mot Kvinnersta och tillbaka. Tror att min axel långsamt blir bättre o bättre men instinktivt ville jag rycka styret över ett nedfallet träd och då kom den plötsliga smärtan och gjorde sig påmind. Den kommer snart och så försvinner den långsamt och efter ca 30-40 sekunder är man tillbaka på normalstel/ond nivå.

Vuxenpoäng?
Idag var vi på vår första föräldragruppsträff. Det var lite stelt i början men efter nån timme så var det mycket skratt och jag är säker på att vi kommer att fotsätta umgås med några efter förlossningen. Precis som många andra före oss.
Annars är det som många andra vilodagar här hemma. Mathandling och tvätt. Tråkig vardag med andra ord. I sovrummet ligger Saris och läser en nyköpt tidning (föräldrar & barn) så ibland kommer det skrikande uttryck " vi måste vårda vårt sexliv efter förlossningen" Åhhh vad jag ser fram emot att få barn...........

extra mycket i huvudet för en gångs skull


Se ovan. Ett krashat cykelstyre. Styrlindorna går sönder ganska lätt men lägg ihop det med de övriga skadorna och notera den nedslitna metallen längst ut.
Inte nog med att jag känner han som gick i backen utan allt händer på spurtrakan in mot mål i uppskattningsvis 50-55 km/h när speakern, alla cykelvänner och nära o kära står och kollar vem som ska vinna loppet. Helt plötsligt ser man hur några går i backen och det är aldrig kul att bevittna en cykelvurpa på landsväg. Jag var inte först till olycksplatsen men när jag kommer dit och ser hans tjej chockad och gråtandes vid hans sida, hans barn är ca 5 meter därifrån och ser sin pappa ligger och blöder och är illa skadad så gick det in i hjärtat på mig så med gråten väldigt nära går jag därifrån efter en stund.
Nu, ca 5 h senare, vet jag att han trots allt är hyffsat okej. Han är nog i skrivande stund sövd på sjukhus för att de skall kunna rengöra alla sår på båda armarna, höfterna, ena foten, knä mm. fria från asfalt och smuts.
Han är en tuff kille så han sitter snart på hojen igen skulle jag tro. Kanske inte just den som han satt på idag dock.


Om jag försöker att inte tänka på olyckan så kändes det väl okej under dagens linjelopp. Jag har absolut inte samma tryck i påkarna som för ett år sedan men det har ju sina förklaringar. Jag är ingen talang utan måste träna hårt för att bli bra. Det har jag inte gjort på senare tid eftersom jag inte har några mål denna säsong. Inte cykelrelaterade iaf. Det finns två mål och den ena är att jag ska bli pappa och det andra är att genomföra AXA fjällmarathon. De är lite olika kan man säga :-)
Där är stundtals jobbigt att få det så där svart på vitt att man tappar i form men samtidigt så gillar jag ju sporten så mkt och tänker inte bli en sån där som bara lägger av. Jag får väl acceptera att jag kan klassas som utfyllnad i klungan numera. Barnafödelse närmar sig så några större träningsförändringar kommer inte att ske. 

Fick en kommentar i helgen att " ja men när man läser din blogg så verkar du ju bara träna" ja jo men min text här säger ju inte att jag tränar korrekt och bäst av alla. Om jag dessutom väljer att bara skriva om just träning så är det klart att det kan uppfattas så. Nåja. Jag har numera ett aktivt liv och det kommer verkligen att fortsätta vara så. Även med familj. Det är liksom vår livsstil i Backlund/Hellström.

Kul att komma hem till La Liga. Har fått höra att katten Neo har försökt att ta över den Alfa-hane roll som jag har här hemma :-) Han testar verkligen Sara och moppsar sig mot henne. Tur för henne att jag är hemma igen då. Och lilla Leia som jag aldrig får gosa med hoppade upp i mitt knä och gosade frivilligt när jag varit hemma i några minuter. Hemma är bäst!


Imorgon är det återigen Vuxenträning i mountainbike MEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Inte vid klubbstugan kl 18 utan bakom Norra cykel vid kl 17:30. Vi kör en lite längre sväng i lungt o behaglig fart så även
Johan hinner med.

Mycket snack o lite verkstad

Kort resumé: TEMPO 17km plåga. Snittade 36km/h o vinnaren 46km/h. Ja tog i men de räckte t en 105e plats av ca 115st. GP gick fort från start o bak i svansen blir de så jäkla slitigt så ja orkade 3-4 varv innan benen var som stockar o ja släppte klungan. Åkte runt med nån slags gruppetto-grupp på 6pers o de blev för mig ett bra träningspass. Vi klarade oss precis ut på sista varvet utan att bli varvade. Igår kom alltså verkligheten ikapp att man inte tränar tillräckligt hårt nu för tiden men ja har iaf kul fortfarande. Har pratat mkt träning med olika personer här o mer om de när ja kommer hem.