etapp nr. 1 prolog 3km

kort mobilblogg från hammarö. 3km är en fruktansvärd sträcka men ja e nöjd. Kräma ur det som fanns och muskeln höll hela vägen. Ligger nu och avnjuter en wiskey som endast dricks för att dämpa prologlungan. Imorgon förmiddag väntas 11km tempo.

idrottsskada = pisstråkigt

Ush och fy. Arbetsdagen har väl varit okej men mitt under den kände jag helt plötsligt av den där muskelbristningen jag ådrog mig i Mjölby i söndags. Det var en dyrköpt seger för jag lider verkligen av den.
Då menar jag inte fysiskt utan det jobbigaste är mentalt att vara oförmögen till att träna.

Idag t.ex. hade jag med träningskläder för att köra intervaller i klubbstugan efter jobbet. Benet kändes faktiskt riktigt bra igår/imorse. Sen kom den där känningen under arbetet. Ändrade mina planer när jag slutade jobbet. Tänkte " jag sticker ut och trampar lungt ute istället" men nu när jag kommit hem och pratat med sambon, sökt på nätet och tänkt efter så vilar jag helt idag. Vilat onsdag och idag torsdag. Inte mycket och det kanske det är värt om jag sen får till Hammarö 3 dagars bra för då blir det mycket bra kvalitativ "träning". Men det jobbiga är nu, här och nu.
Sen vet jag att konkurrenterna i H30 ger inget gratis. Klassen är ett getingbo men å andra sidan säsongen är lång. Förvaltar jag detta bra så går jag ur det stärkt.

Nä idag skall dammsugning och tvätt få uppta min tid. OJ!!! vad mycket roligare det blev nu.
Mådde dock väldigt bra när jag nyss såg denna film på tuben. Det stod om denna kille i gårdagens Metro. Då jag själv pysslade lite med fridykning en kort period i mitt liv så fascineras jag ordentligt. Jag har kvar mina långa fenor, djupklocka, tyngder, cyklop mm. och ibland används de oxå.

Nu skall ja o sambon duscha. Hon tycker oxå det är bra att samboduscha för att spara på vattnet. Perfekt.

Ny sajt och vilodag

Måste börja med att meddela en av mina (och många andras oxå) semestermål i sommar. Nämligen Gotland. I år blir det nog en kortare visit än tidigare år men jag skall iallafall till ön. Anledningen kan några säkert lista ut. Tävlingen gotlandbikebattle. Kolla gärna in deras nya sajt där du kan få reda på en massa gött. Tror att jag syns där oxå...
Gbb är ett annorlunda race. Ett häftigt och vackert sådant som går perfekt att kombinera med familjen. Nöje finns på Kneipbyn, utflycktsmål runt hela ön eller varför inte köra ett staffettlag med familjen? Tror att en familj från Kolmårdens mtb skulle göra det.
Ett annat semestermål blir Åre. Jag fastnade helt för vertex fjällmarathon Jaghar sagt att det är det jobbigaste jag gjort och jag älskar ju utmaningar så... Count me in. Är iofs inte anmäld än men snart.. Nu är det ju så att jag och Sara tar gärna sällskap av några upp dit så är du (typ janne kanske??) intresserad att den 5e augusti ta bil mot sveg, bo där, åka vidare den 6e till Åre, gå på Åre Chokladfabrik och "provsmaka", den 7e aug springa 43 underbara km, åka hem den 8e så hör av dig. Jag har även viljan att stanna kvar några dagar och kanske cykla (blir sakta då) i åre-trakten men det får jag se om det blir så..
Här är del 1 av min förra vertex mara
Här är del 2
Fasiken vad sugen jag är på att upprepa den smärtan som fjällmarathonet bjöd på. Det är sant!

Nu skall jag rengöra racerhojen så den blir extra snabb till helgen då jag skall köra Hammarö 3-dagars. Fredag: Prolog, Lördag fm: tempo, lördag em: GP och söndag: linje 160 km Måndag: Vilodag :-)

magont, benont, huvudont...

Kort blogg då jag bara vill gå och lägga mig..

Dagens träning
Varför satsade man inte på en inomhusgren? Stack ut på racern efter en arbetsdag i strålande sol. Såg några mörka moln men trodde jag skulle klara mig. Funkade i dryga milen innan det började skvätta väldigt lite men jag såg på vägen att ett regn just gått över. Blev bättre vid Frövi men då plötsligt kom det ordentlig motvind så resan mot Fellingsbro gick tungt. I ingången till Käglanbackarna började det regna och på toppen regnade det friskt.

Blev 76 km med ett snitt på 33km/h. Pulssnitt på 136, max på 160. Nu har jag en skitig mtb och skitig racer. När skall jag ta mig tid för dem? Jag hinner ju knappt med att skämma bort min lilla kärlek. (Öste)

På slutet av passet fick jag dessutom huvudvärk vilket är ovanligt när det gäller mig. Muskelbristningen ifrån söndagens tävling kändes hela tiden och gör det fortfarande. Inte bra.
I samband med gröten nu ikväll började även magen göra ont. Vilken härlig dag!
Bättre var det i söndags

 

Nu ska jag göra något annat. Någe roligare.. Inge pepp och glad nu. Trött förmodligen.


Skribent: Trädgårdsmästare Läsare: cyklister

I morse var mina ben (mest de vänstra) som en pensionär. Nu ikväll var båda benen bara lite trötta. Det hindrade dem dock inte (de var ju tvungna) att hålla i vuxenträningen i mtb. Helst hade jag bara lagt mig på soffan efter jobbet men ändå.. Cykla!
Det var nu tredje måndagen vi körde och vi blev 15 stycken idag. Ett o annat nytt ansikte dyker upp och kör det tycker jag är kul. Något som är mindre kul är att en ung Almbycyklist avslutade med att krasha och kommer att ha märken och svullnad i ansiktet några dagar. Kanske är en raggfaktor i hans plugg?? Mitt tips är iaf att spela cool i skolan denna vecka Kalle. Lejonslagsmål, strypt en noshörning, klubbats med ett skinheadsgäng. Säg vad som helst för om 6 månader är det ingen som minns det ändå.
Vi körde 2 varv på teknikspåret i Marka idag och tränade omkörningar. Den som var längst bak i kön startade att ta placeringar tills man var i spets. Vi körde i olika grupper oxå för att kön inte skulle bli för lång och att vi var olika starka.Bilder kommer säkert på
Johans blogg senare ikväll eller imorgon. Upptäckte att han även leker papparatzi (stavas?) så jag finns säkert med på nån smygbild med snuskig undertext.

Jag glömde att nämna två personer i gårdagens blogg som imponerade lite. Först Micke Salomonsson som blev tvåa på ett lite imponerande sätt. Han säger iaf själv att han inte ansträngde sig särskilt mycket men han körde ändå jäkligt fort. Jag har upplevt det en gång. Den gången jag kom 4 på Lida Loop gick allting jättelätt. Kände mig aldrig ansträngd då. Micke körde oxå typ premiärpasset på sin nya hoj. Under hans uppvärmingsvarv mixtrade han med inställningar och gaffeltryck mm. Bra kört!
En annan är Mikael Johansson, IK Hymer, som jag var säker på inte skulle hävda sig på en bana som Mjölbys men han kom ju trea efter mig och Gunnar. Mikael är absolut inte svag, nä tvärtom. Men jag har aldrig sett honom som en tekniker men till honom oxå: Bra kört!

Kollar man statestiken igår och idag så är det än så länge nästan exakt dubbelt så många besökare här på bloggen idag jämnfört med gårdagen. Antingen så läser ni på jobbets datorer eller så är det hälften av er som är tävlingscyklister och var i Mjölby igår. Kanske en kombo vad vet jag.

Nu har jag även fått min tänkta långloppsbana digital om det är nån som är intresserad så hör av er på mailen. Allt är bara en idè än så länge men vem vet...

Jag måste ha ventilerat ganska mycket igår för när jag tar djupa andetag så känns det ansträngt i diafragman och lungorna/revbenen. Blir lungt långpass på racern imorgon.

Tjipp chopp

racerapport

Jag sitter här med en belöning. Det är jag värd. Sen sägs alkohol vara muskelavslappnande oxå vilket är något jag verkligen behöver. Jag har ont i musklerna.

Kalas cup, deltävling Nr.1

Starten går i H30 och efter att ha samtalat med min konkurrent Gunnar innan start så hade jag ögonen på Mjölbys hemmaåkare. De var tre stycken och de tog alla starten och lade sig på led. Jag hamnade runt placering 7-8 men såg att de började med lite landsvägstaktik. 2 drog iväg och en bromsade. Det ville jag inte vara med om så jag började avancera i fältet och efter ca halva första varvet låg jag på ledarens hjul men då var det inte särskilt hög fart så dum som jag var gick jag om och höjde farten. Hade ju tänkt innan loppet att ha sällskap i 2-3 varv sen försöka köra ifrån mina ickekompisar.
Nu belv scenariot istället att jag hade en sololedning i 3 varv utav de 4 vi skulle köra. Jag såg att 
Gunnar T jagade mig hela tiden och avståndet pendlade mellan 10-30 sekunder hela tiden. I början av de sista varvet var han så när att jag slappnade (var rätt trött oxå) och lät han komma ikapp och precis när jag skulle till och dricka på ett kort grusvägsparti så stöter han, strax innan en backe (slalombacken kallad) så jag mosar ner flaskan igen utan att hinna dricka och svarar på hans ryck. Efter nästa utförskörning kommer en liknande backe och där går det inte så fort så på toppen, efter en kurva skickar jag på en kontra-attack. Jag gasar även på platten då jag kännt mig stark där varje varv men vid det tekniska partiet Utmaningen är han ikapp och mina ben är röda. Mitt i skravlet trycker han på igen och tar sig förbi och gasar förbi men jag svarar igen. Med ca 300 meter kvar, strax innan löparbanan, går jag upp jämnsides och tittar på GT. Båda flinar mot den andre och vi vet att det kommer att avgöras i en spurt. Vid själva infarten till löparbanan ligger jag först och känner att jag har helt rätt växel i och jag drar igång direkt efter kurvan. Kanske var det oväntade draget eller så var jag helt enkelt starkare för jag håller en lucka på ca 5 meter till Gunnar ända in över mållinjen.
En skön seger kanske ni tror och ja iofs var det ju det men nu kommer "en gamlings skador". Direkt efter mållinjen trodde jag nästan att jag hade astma. Kroppen skrek så mycket efter luft så jag hade svårt att få i mig det. När jag senare klev av cykeln så kom nästa grej. Hela baksidan på mitt vänstra ben gjorde ont. Förmodligen muskelbristningen Allan! Jag stapplar lite nu och hoppas att en rökig whiskey samt liniment skall göra underverk inatt.

Några funderingar.
Jag hade ovanligt snor idag. Ja inte så där jag-tränar-utomhus-snor utan det var av lite förkylningskaraktär. Vi får se vart det leder.
Sen kan jag inte låta bli att fundera på hur mkt starkare GT har blivit på 2 veckor. Jag har inget att skylla på idag utan gav järnet och jag hoppas att om han blir starkare än så här så hoppas jag att jag oxå blir det. Det är rätt skön stämning ändå mellan de två värsta kombatanterna. Vi pratar efter loppen som två träningspolare " Du är stark i de korta branta backarna" Ditt slätdrag går inte av för hackor" o.s.v. Vi har rätt bra koll på varandra. Det kommer att bli ännu en tuff säsong men det avslutande varvet idag går till historien och jag är lika nöjd med segern som att jag svarade och kontrade på attacken och inte gav upp.

Nu ska jag stappla ut i köket.

Sara kan glömma sexet inatt för då kommer jag att få tok-kramp. Överallt.


städ, vård och premiär

Jo dagen igår bestod bl.a. av att rengöra kära Öste`s akvarie på nästan 300 liter. Fick låsa in Neo i ett av våra tre rum och lyssna på hans jamande och klagosång men det var tvunget då han inte klarar av att låta Öste vara ifred. Jag har prövat några gånger att låta de två träffas men Neo är över Öste blixtsnabbt och konsekvensen bli så allvarlig om han skulle bita eller riva henne så jag törs inte chansa.
När akvariets alla saker låg inne i badrummet för rengöring kom hon gående in dit till mig och lämnade jag badrummet följde hon efter. För att vara en sköldpadda är hon ganska rolig.


Sen blev det vård av cykeln oxå. Rengöring och sen ett snabbtest på 20 minuter där jag blåste på rätt bra. Kom tillbaka rätt svettig.
Sen blev det nåt slags kombinerat födelsedagsfest och ätarfest hos cyklisten Peter K. God mat toppades med två stora, jättegoda tårtor som hans pappa hade gjort. Jag tror att mina två bitar lade sig som ett tjockt lock för jag är fortfarande mätt :-)
 Jag tycker det är lite lustigt det här med min kost. De senaste två-tre veckorna har jag slarvat ganska mycket med det där lilla extra. Godis, fikabröd, småätandet. Resultat: Viktnedgång. Fattar det inte men jag har tappat det där kilot som jag jagade vecka 13 när jag gjorde powerwalks en hel vecka.
Tävlingspremiär
Har försökt att inte låta tankarna flyga iväg när det gäller den svenska cupen i år. Jag har tränat bra i vinter och vår. Inte regelbundet utan tvärtom så periodiserar jag fast ganska ostrukturerat. Ibland hårt och intensivt blandat med lugnare veckor. Dock är det dumt att spela upp ett scenario för många gånger i huvet för oavsett det så kan man inte påverka vad andra cyklister kan prestera.
 Jag har sällan varit en sån cyklist som mörkar eller nedvärderar formen men samtidigt skapar det förväntningar från både mitt egna och andras håll.     H30 är jämnt och kommer att vara så även i år och det är lika bra att cirkusen startar nu så man kan köra på lite mer avslappnat framöver.
Finns ju fler som förmodligen haft en grym vinter och är hur sugna som helst att slåss om de där viktiga poängen.
Idag kör vi alltså i Mjölby. En bana som chockade mig första året jag körde där men med åren har de gjort den snällare och jag gillar den riktigt mycket nu.
Solen skiner, blå himmel, idag kan det bli en bra dag.

Hej

back on track

Jag och Sara pratade lite om igår att vi är så dåliga på att ta kort. Jag har oftast lättare på jobbet att plocka fram mobilen och plåta något än om man t.ex. tränar eller är på fest.
I tisdags stannade vi firmabilen för jag var tvunget att fota detta spår på himmlen. Det var precis som om planet vänt pga askmolnet.

Det var en likadan sväng bakom det högra trädet oxå men det syns knappt på bilden.

Igår var det invigningsfest av det tralldäck som jag hjälpte kusin Linnea att bygga. Tyvärr var vädret inte det bästa så alla höll till inomhus utom grillmästaren. Vet inte riktigt hur och varför men det var JAG som blev utnämd till grillmästare. Jag äger ingen grill, är absolut ingen kock, och det var ca 30-40 spett med nötkött och kyckling blandat med champinjoner, paprika, lök mm. på. Att jag för första gången stod vid en stor gasolgrill som fördelade värmen ojämnt gjorde det hela till en större utmaning.
Hur det gick? Tydligen helt perfekt för många av gästerna gav (oberoende av varandra) komplimanger för de perfekt grillade spetten. Sa nån nybörjartur.
Självklart fotade jag inget under kvällen men här är arbetets gång av tralldäcket.
reglar på plats
det svåra vid plastbubblorna har börjat.
 Klart! Förutom att till vänster skall ett litet insynskydd monteras upp.

Härlig fest var det och vi skrattade mycket, framförallt åt/med två helt okända skåningar som dök upp lite sent och blev bordkamrater till mig och S. Idrottmänniskor som vi är tröttnade vi först och gav oss först hemåt då klockan hade hunnit blivit så mycket som 22:30. Sa nån pensionär?


Nu har jag inte skrivit nåt om träning än men det beror på att det inte har varit så mycket av det. I torsdags klippte jag träd hos en cyklist så det var väl det närmaste jag kom träning den dagen. Igår cyklade jag och S mtb ihop i ca 75 minuter vilket betyder att hon körde ett ganska hårt pass, mkt runt tröskel och jag rullade igenom benen. Inget skryt utan den skillnaden är det på oss.
Idag hoppas jag att jag hinner med nån träning trots att det är cup-premiär imorgon. Jag har väl först 2 halvstora projekt innan. Klippa klart de där fruktträden hos nyss nämda cyklist, storstädning av akvariet. Öste har fått en mycket mindre plats i mitt liv sen Neo kom hit men det skall tas igen idag. Kattrackaren får låsas in nån stans.

Efter de två är det alltså lite träning, vård av cykel samt packning inför morgondagen. Sen är jag bortbjuden till en cyklist som fyller år oxå klockan 18. Gissar att det blir träningen som får skjuta på foten.
Tur man vaknade vid kl. 05:00 (arbetsvaknartid) så man hinner med lite :-)

Ciao
Idag hoppas jag


vaselin! Räddaren i nöden

Nu har min ängel Sara hämtat digitalbox, ringt till Tele2 och fixat in 8 extra kanaler som vi(hon) har valt ut över det grundutbud som hyresvärden valt. Bl.a. har vi nu Discovery och Discovery Sciense.
Innan det där samtalet försökte hon söka efter kanaler 2 gånger utan att ha kopplat in boxen till antennuttaget :-) Tur man kan glänsa med sin otroliga tekniska kunskap ibland här hemma.

Om man frågar nån Falubo om hur Jens Westergren tränar är det inte otroligt att svaret blir " Jo han bränner väl av några 30sekunders ibland för att bibehålla formen." Jag körde oxå på den metoden idag. Konservation av en hyffsad form.

Dagens träning
Jag åkte direkt till klubbstugan och brände först av 10 stycken 30 sekunders med 3,5 minuts vila emellan. Efter halva så började jag må illa för kroppen börjat surna till. Dock ökade motivationen när man passerat mitten av antalet intervaller så det var ju bara att kötta på med de resterande fem.
Sen trampade jag ur lite och körde 20 st 15/15 sekunders.  Kändes bra efteråt men efter en cykeltur hemåt samt en tur ned till tvättstugan känner jag mer och mer hur intervallerna har brutit ned nånting i benen.

De här med tävlingsträning handlar ju mycket om att pressa sig. Att ta ut sig till max och dessutom få ut så mycket kraft som möjligt. Jag blir långsamt bättre o bättre på att just de där att gå emot smärtsignalerna och köra på. Finns en annan cyklist som besitter den förmågan mycket bättre men det är inte hans ben som syns på filmen nedan utan det är han som låter. Han lät så där intervall efter intervall och man trodde han skulle dö där idag.

/>
I lördags körde jag ju ett snabbpass på friskis och de där sadlarna på spinninghojarna är inte optimala tävlingscyklistsadlar kan man ju lugnt säga. Jag ådrog mig ett litet skavsår på ena sittbenet vilket gjorde att jag nästan skrek till i duschen efteråt när svetten rann nedåt till såret. Det närmar sig den första viktiga tävlingen och jag ville inte göra det där skavsåret större så idag hade jag faktiskt med mig vaselin till träningen för att minska friktionen vid sittbenet. Kan inte minnas när jag använde vaselin sist ( i cykelsyfte). I go natural.

Tjiing
 

ännu en snabbis

Måste snabbblogga nu innan det ska handla om cykel på tv svt 21:30

Jo då så att...Vad mycket snabbare en arbetsdag går när man får åka runt och handla saker. Lite roligt när man handlar för firmans pengar.

Nästa ämne:
dagens träning
Joggade mycket stig med jobbarkompismats i Markaskogen. Höll på att skita på mig så det var tur att vi inte sprang längre än 60 minuter.

Nästa ämne
Cykelmöte
Det betyder kaffe och fikabröd men oxå ventilera de tankar man har kring ungdomsträningar, vuxenträningar, markaspåret, cykelcrossen och långlopp och sånt.

Nu är det cykel på tv.
Haj haj

Vuxna män leker hårt

Ush vilken seg måndag. Tycker att denna dag verkligen har gått sååå långsamt. Eller så är det för att man håller på med ett större projekt på jobbet och gör om en hel innergård. Det är roligare med de små jobben som man fixar på typ en eller två dagar och imorgon blir det just två sånna så jag får väl glädjas imorgon


Vuxenträningen
Idag var det dags för den andra vuxenträningen i mountainbike. Förra måndagen körde vi ju styrkeintervaller i backe och idag hade jag planerat att vi skulle köra flåsträning. Eller vi o vi...Jag tänkte ha aktiv vila efter gårdagens race så jag tog tid och blåste i visselpipan medans de andra tränade.
Det kom ungefär lika många denna gång men några var nya ansikten. Vi körde lite stigar så att vi slutligen kom fram till en halvt övergiven liten crossbana bakom Norra Bro. Den har några doserade kurvor, små kullar och tar ca 2 minuter i full spätta. En av de små kullarna har en dold spetsig topp och om man inte bromsar till innan krönet kan man få sig en ordentlig flygtur. Jag har själv missbedömt de där och bottnat min gaffel rejält där. Jag vet att alla provkörde banan innan vi skulle gasa på själva intervallerna men då gick det ju lungt så det var väl ingen som egentligen tänkte på den där spetsen. Alla radade upp sig för att stressa varandra runt det första varvet och jag hinner bara starta gruppen innan jag kommer på att jag glömt varna extra för hoppet. Jag genskjuter cyklisterna och ställer mig på krönet och visar tydliga tecken på att de ska ta det lungt över krönet men det missar
Johan F. Jag hinner se typ halva hans krash och det jag ser är han och hans heldämpade hoj i luften med framhjulet uppåt men han själv säger att han lndat på framhjulet först så min teori är: Övervikt framåt, kastar kroppen bakåt samtidigt som bakdämparn komprimeras och skickar iväg ekipaget snett uppåt igen med lite hjälp av ojämn mark just där. Läs han blogg för hans version men varning för lite naket. (hatar sånna bloggar) 
Hård som han är så sa han att han inte slog sig men jag hörde även något mumlande om sjukskrivning.
På vägen hem skulle han köra sist så vi inte skulle tappa bort nån på de smala stigarna men den vi tappade bort var just denne Johan :-)
Väl hemma vid Ljungstugan bjöds det på kaffe och fikabröd i sann cykelanda.

Ja just de..Intervallerna. 4 varv fast med en kort pause mellan varje blev det och efter varje kört varv så flåsade alla riktigt mycket. Bra jobbat.

 

Nu skall jag packa lite inför morgondagen..

Haj haj


trallande premiär

 

Då jag egentligen inte får visa mer av det där tralldäcket så mixtrar jag till bilden lite. Invigningen är inte förrens på fredag och det skall väl vara en hemlighet fram tills dess. På detta ställe spenderade jag större delen av gårdagen men sen öste jag in ett kort intensivt träningspass trots att det skulle tävlas idag.

 

Gårdagens träning

Gick till friskis och körde 3x5 minuter så hårt jag bara orkade med på spinninghojen. Lagom när jag började rulle ner så gick en i personalen runt och sa att de stängde om 15 minuter. Jag ville verkligen få in det där passet trots att jag skulle köra ett landsvägsrace idag för nästa helg är det ju cuppremiär på mountainbiken så då måste jag vara lite fräschare. Landsvägstävlingarna ser jag mer som grym träning.

Om man vill vara 100% stark på alla tävlingarna blir det svårt att lägga in hårdare träningsperioder.

Dagens race
Landsvägspremiär. Östgötaloppet. 79 km. Det är inte långt det och inte var loppet särskilt kuperat heller så det kan ju låta som en pice of cake men ICKE. Jag fullföljde inte dagens tävling utan bröt efter ca 47 km men det konstiga är att jag är nöjd med det för jag har verkligen fått en genomkörare. Försökte att jaga ikapp en utbrytargrupp, tagit vind och hållt mig högt upp i fältet (utom en gång då jag var riktigt rökt).
I landsvägslopp så är det ofta ett riktigt tugg och massa snack mellan cyklister. Jag gillar inte det men accepterar det. Idag hände dock en sak till jag blev dragen i armen två gånger av samma kille som kör för cykelcity`s seniorlag. Jag störde dom på ett schysst sätt genom att ligga brevid dom när de försökte sig på nån slags lagtempoförning. Hade jag gått omkull av hans aktion bör han fråga sig själv om det var värt det. Fan det gick ju runt dryga 40km/h då. Nä så jävla onödigt. Snacka är en sak men  rör han mig igen så kommer jag att röra honom.
Vi startade med 4 åkare från Almby och 2 körde starkt och orkade följa med huvudklungan hela tävlingen. Det var de två maskinerna jag nämde efter onsdagens lagtempoträning, Andreas och Jonas.

Nu väntar återhämtning.
Imorgon är det vuxenträning. Ljungstugan kl.18:00
Tjing
 

 


shout it out loud

Jag vet att det var länge sen jag uppdatera här men jag har liksom haft noll i fritid. Torsdagen försvann i löpning och O-ringenmöte. Ju mer jag får reda på om den där tävlingen så desto mer imponerad blir jag över vilken apparat det är. Blir häftigt att få vara med på ett hörn. Har jag tur får jag köra 4hjuling en hel dag oxå :-)

Innan det mötet sprang jag ett tufft pass. Halvfort på 5 kmspåret och sen öste jag på så mkt jag orkade på mtb-spåret som är 6,4 km. Alltså 11,4 km på 53 minuter.

Igår började mitt jobb 06:30 och slutade inte förrens 20:30 kan man säga. Fast den betalda delen slutade kl 13:15 för sen hjälpte jag min kusin Linnea att bygga ett skitstort tralldäck. Se nedan.


Min farbror hjälpte oxå till. Hon har inte bara en stor lägenhet utan hon får utnyttja taket utanför oxå. Invigning och grillfest nästa fredag.
Vi han lägga ca en femtedel så snart skall jag dit och fortsätta.
Imorgon skall det tävlas på racer i Östgötaloppet. Är så sugen.

Hårdrock, öl & tävlingspremiär

Åh shit mannen vad mina ben är ömma. Ja så där härtligt sega och tunga. Det är nog ett svar på att kvällens träning verkligen gör nytta.

Vi var 5 stycken som startade de två blocken med lagtempoträningen men det var bara två killar kvar i slutet av varje block. JV och Andreas är som maskiner när det gäller att mata på. Jag, Tobias och Einarsson är inga lönnfeta långtradarchaffisar men vi åker av helt enkelt.

Block Nr.1 orkade jag med i 12:55 min, 9,07km, 42,8 km/h i snitt och en snittpuls på 164.

Block Nr. 2 släppte jag efter 9:45 min, 6,64 km, 40,8 i snitt och en snittpuls på 168.

Upptäckte väldigt tydligt att benen började svida när pulsen passerade 172. Tyckte jag pressade mig att ta några fler förningar på block nummer två. Det är ju trots allt det de handlar om.Förmågan att pressa sig mest och samtidigt få ut mest i benen. Känner mig 90% nöjd med passet.

Förutom att vara spänd och förväntansfull på söndagens tävlingspremiär på racer så längtar jag oxå till fredagens lilla livekonsert på O`Learys. Det är ett coverband som lirar Def Leppard, Judas, Black Sabbath mm. De heter pigs in space.
Här nedan är ett klipp från just O`Learys, säkert med en mobil för ljudet är lite så där.

 

Förövrigt hoppas jag att alla skitungar i Baronbacken har hållt sig utanför den avspärrning jag gjorde idag och låter bli de 2,5 m höga stolparna som gjöts fast i ca 400kg betong var. Det vore inge kul om de lutade imorgon bitti.
Tjing.


Lek & bus och annat spontant ;-)

Dagens dagsverke

Idag har jag mätt ut vart det skulle grävas, geotextil, singel, skruva ihop lekutrustningen och efter fototillfället fyllde vi på sand. Vi han lämna platsen med ca 20 meter vid dagens slut innan ungarna åkte i rutschkanan.
Till Micke och er andra: Jag jobbar inte på kommun.

Jag är rätt säker på att jag är i rätt bra form denna vår då jag mätt mig med klubbkamrater och konkurrenter nyligen. Jag vet därför att någonting har jag väl gjort rätt denna vinter. En sak är nog att jag tillåtit mig själv att vila lite oftare än tidigare. Kollar ni tillbaka på mina blogginlägg så har det varit perioder då jag förmodligen tränat 8-9 dagar upp till 12-14 dagar på raken men sett från tidigare år så har jag ändå blivit bättre på att träna lugnt när det känts dåligt eller vilat helt.
Idag var en sån där dag som jag hade för bara några veckor sedan. Hade tänkt att jogga ett långpass för att hålla igång löpmuskelaturen men så blev det inte. Nä jag blåste ju ur kroppen i lördags och söndags. Kort men intensivt. Igår borde väl ha varit den mest logiska vilodagen men då startade ju vuxenträningen och det blev ca 2,5 h på cykeln och imorgon är ett extremt nyttigt kvalítèpass iform av lagtempoträningen med
sportklungan.
Därför skjuter jag upp joggpasset till torsdag eller fredag. Tyvärr var det ju förra måndagen jag sprang sist så det kommer att kännas i benen efteråt. Vill verkligen inte tappa den goda löpform jag har hållt hela vintern för Vertex Fjällmarathon skall ju avverkas i augusti. Vill du med? Vore kul om en bil eller minibuss kunde åka från stan. Läste häromdagen att självaste Mr. cykelcross Henrik Öijer skall springa SUM, Sörmland Ultra Marathon i oktober. Går min mara bra kanske jag utmanar honom där.

Istället för träning idag så blev det alltså spontanstädningen och kvalitètids med gumman. Guldvärt det oxå.


 


Succè utan någe naket

Idag tänkte jag använda de två sista timmarna till att förbereda en massa lekutrustning som skall fraktas ut imorgon men det blev en panikutryckning för Lundbergarn hade lagt av. På bilden ser ni Shell och Statoil som ligger mitt emot Deiles.
 Våra två mekaniker är fasiken duktiga. De tar sig an nya utmaningar och mekar i en motor för första gången och löser nästan jämnt problemen. Trots detta fick vi bogsera bort Lundbergarn med traktorn som jag körde. Enligt handboken skulle det göras i max 1 km/h. Vet ni hur långsamt det är!!! Vi var wild& crazy och körde i 2 km/h men när vi kommit halvvägs till firman på 45 minuter så ökade vi till 5 km/h. Det verkade funka det med.

 

Igår så länkade Micke Salomonsson till mig med följande text: "En annan som kör starkt är Ola Hellström som kommer bli vass i H30 i år. Missa inte Olas blogg som förutom träning innehåller en hel del nakenbilder."

Det är väl okej med själva länkandet men det skapar en viss press oxå att fota mig själv i obscena scener igen men er önskan är min lag.

Succè-träningen
Trots att jag glömde påminna er här på bloggen att vi skulle starta igång vuxenträningen idag så dök det upp inte mindre än 14 personer på första träningen. Kändes verkligen främmande då deltagarna inte var barn/knattar för de träningarna kryllar det av medlemmar på.  Det var oxå precis den blandning jag trott att det skulle bli. Heldämpat fullgung, nån singelspeed, några spd, nån tennissko osv. Jag ledde gruppen bort mot grusvägen mittemot Ekeby-Almbyavfarten. Den har ett svagt motlut ganska länge och där körde vi fem stycken tunga intervaller på en tung/tyngsta växeln. Tror de flesta kände hur det brann i benen på slutet. Gött!
Efter det blev det lite stigcykling och gruppen delade sig för en del rullade in mot stan och några åkte tillbaka mot klubbstugan med mig. Min grupp var bara fyra cyklister vilket var bra för det fanns begränsat med fikabröd i klubbens kylskåp :-)

Hoppas att gruppen kan fortsätta vara runt 10-15 pers hela våren/sommaren för denna träning har varit efterfrågad i många år så det vore kul om den kunde ta fart nu 2010.

Hej hopp


Racerapport 2

Sitter och försöker blogga lite då Paris-Roubaix går på Eurosport sänds på TV:n. Ett lopp jag körde för två år sedan.

Idag körde jag dock Keps cup som spårvägen hade ordnat. Bättre väder idag så det dök upp lite fler åkare än igår. Jag kände mig rätt pigg i benen och värmde upp med 4 varv på den 1,5 km långa (korta) banan. Den var betydligt mer utslagsgivande än gårdagens då den bestod till hälften av en lång stigning och resten var naturligtvis utför. Underlaget var till 95% stig som bestod av sten, sten, rötter och sten. Ingen vila oavsett lutningen.
Starten går och jag gick med gårdagens elitkillar, Ormen och Seglarn. Det var lite dumt på dagens bana då vi startade med klättringen. Låg länge trea i totalen kan man säga men blev senare omåkt av en, för mig okänd, elitåkare från spårvägen. Dagens tuffare bana kändes mer och mer i benen men det är ju ändå nyttigt då det var just den här hårda träningen jag ville ha. I H30 körde vi 6 varv idag och den tuffa öppningen av mig gjorde att jag var tvungen att köra lugnare på varv 2 och 3 men sen gick det rätt bra.
Segern i H30 var ett faktum idag vilket var ett skönt kvitto på vinterns träning. Micke S kommenterade faktiskt min träning innan start och han trodde nog att jag är i mitt esse nu. Njaee ja e skeptisk men det känns bra iaf.

Att köra slanglöst har förresten varit en hit denna helg. Haft ganska lågt tryck i framdäcket och haft ett riktigt bra grepp. Ska nog bli bra att få ett fräsht, lättare bakdäck senare som har en hög luftkammare. 

Nu skall jag inte göra någe mer förrens sgeraren av P-R går i mål, då skall jag ta hand om min stackars cykel som fick ta en del stryk idag. Även Sara fick stryk idag fast av sin egna cykel. Hon upprepade torsdagens lilla fadäs att slå i samma knä, på exakt samma plats, i styrstammen och avbröt sin tävlingspremiär.
En annan jag tycker lite synd om är fjolårets värsta konkurrent men han är garanterat som en bumerang...Han kommer tillbaka.

Årets första mtb-race och ätardagen allan

Lånar nu morsans dator som nog är ännu segare än saras gamla...

Har inte velat blogga ut det tidigare men jag beslöt mig i torsdags för att åka till stockholm denna helg för att få lite schysst tävlingsträning på keps cup samt att hälsa på min mor i Upplands väsby. Det är kul med överraskningar så min värste konkurrent 2009 Gunnar Töjren fick ett ganska långt ansikte när vi möttes på tävlingsplatsen i Täby imorse.
Keps cup är en ganska liten gratis cup som är öppen för alla och den avgörs innan den mer seriösa sverige cupen startar så det är ett bra sätt att få pressa kroppen innan allvaret börjar.
2 elitkillar var där, Ormen och seglarn, 3 H30 jag, Gunnar och Kumlin. Sen var det hyffsat med juniorer, H40 åkare m.fl. så trots det dåliga vädret var det hyffsat med folk.

Racerapport
5x2,5 kilometer med mkt smal och kurvig stig men utan större höjdskillnader skulle avverkas. Gunnar går in på första stigen som 3a efter starten och jag femma. Ganska snart är jag på hans hjul och tycker att han gått ut i bra fart men redan ute på det första varvet släpper han om mig och jag kör på i ganska snabb, men kontrollerad, fart. Håller ganska jämna steg med ormen och seglarn de första två varven och skapar en större och större lucka bakåt. Kroppen känns bra och jag kan köra på kontrollerat och jämnfort hela tiden. Det ger mig ett bra självförtroende och ett tag tror jag att jag kan ta in på Micke Salomonsson som ligger ca 150 meter bakom Edin och lika långt före mig men det var lite väl övermäktigt och konstigt vore väl det då dessa killar  alltid håller flera klasser högre än mig. Jag ligger kvar där på tredjeplatsen hela tiden och gör egentligen inga misstag heller. Jag vann alltså H30 och tyckte kroppen kändes skitbra. Det var det viktigaste.
 På sidan stod Sara och peppade och tog väl en del suddiga kort som kanske visas senare. Hon sparar benen och hälsan tills imorgon då kepsen kör sin sista tävling utanför Flottsbro.

Efter racet bjuds vi in till sjukstugan à la Töjren utanför Norrtälje. Gunnar och Irma (och Iza) bor jättehärligt och har faktiskt en egen xc-bana på tomten (avundsjuk). Vi bjöds på mat och sjukt(undra om det är rätt ordval här?) goda muffins till kaffet. Mätta, omhändertagna och glada åkte vi sen mot Upplands väsby och min mor.
Här har vi nu upprepat proceduren: Mat, kaffe & glass så imorgon kommer det garanterat att gå långsammare :-)

Nu ska jag socialisera lite.. Om jag kan.

Lugnet före urblåsningar

När jag kom hem idag så låg jag och Sara och gosade i några minuter i soffan innan jag sa " Nä nu sticker vi ut och cyklar innan vi börja mögla". Då svarade hon " Jag tror visst att du redan har börjat"
Hon är för go.

Här leker hon förresten apa vid klubbstugans ännu oinvigda hinderbana.

Igår var vi ute och rekade lite mtb med johan F. Eller jag cyklade och de promenerade verkade det som många gånger. Se bildbevis
Johan försöker vara snabb att stiga upp på sin singlespeed vid fotoögonblicken för att försöka undkomma denna förnedring men ICKE!
Ursäkterna var väl typ för djup snö, för brant, för dålig mm.  :-)

Igår passade ett lugnt pass bra för onsdagens lagtempo satt kvar i benen men idag kunde det ha fått blivit hårdare men jag tänker köra in mig ordentligt på skogsmoppen i helgen istället. Få lite tävlingsliknande pass är tanken men det vet jag ju av erfarenhet hur det brukar bli när jag siar om framtiden här.
Jag och Sara har gjort vår variant av eftermiddagspromenad idag. Nämligen socialcyklat ihop. Vi kollade in ny Löpexbutiken, satte upp en lapp vid Ljungstugan, bjöd in oss själva hos hennes pappa på mat samt hämta upp min cykel på stan.

Nu ska hon dammsuga och jag åker väl på disken som vanligt. Hon hälsar att hon pluggar på och har haft lite ont i ryggen i en vecka. Jag får skriva det här erftersom hon aldrig bloggar själv numera.

Puss på er
Nu helt plötsligt funkar sladden till mobilen.


mkt nu

i mitt uppstressade liv bloggar ja kl0530 i väntan på kaffet. Igår rekade ja, sara och fintling hur stigar och vägar runt marka såg ut och vi blev positivt överraskade. Många stigar är snöfria medans de e sämre med många grusvägar. Skönt att sitta in sig på mtbhojen oxå. Känns bättre och bättre. Hoppas på fint väder idag så man kan lufta den andra hojen oxå så rättvisan är komplett

direktsvar till johan o crossjacob

kör vi mobilen på jobbet nu... Förstår dig johan om ditt ego fick sig en törn när du fick se den väldige ! Sen svor du inför ditt barn. Illa. Det är du som är den dålige :-) angående däck.. Du har 2 bra butiker i stan. Norra cykel & motor och uno forsbergs cykel. Båda har bra däcksortiment men ja tror den sistnämda har rr hemma som är ett bra allround däck. Köp !

lvg TTT

Inga bilder idag. Nepp! Inge naket. Ingen film. no nothing.

Fick ett spännande uppdrag idag att panikåka till Motala för att hämta en reservdel till vår sopmaskin så vi kan börja sopa upp allt grus nångång. Jag åkte via Askersund ner och via Hjortkvarn hem. De olika vägarna tog exakt lika lång tid men det beror nog mest på att det inte sitter några fartkameror längs Hjortkvarnsvägen så där kunde jag blåsa på hyffsat.

Stannade till för att morsa på min faster i blomsteraffären i Pålsboda och det lönade sig. Fick med en strut med Årechoklad hem. Tack tack!


Dagens träning
Jag, Andreas, JV och Niclas körde säsongens första lagtempoträning. Det gick bra och vi lyckades starta de två blocken lugnt och körde sen fortare och fortare. Första blocket var ca 18 minuter långt och då snittade vi ca 39 km/h trots det svaga motlutet från Filipshyttan till Garphyttan. Nästa block, på gamla E18, så blev snittet ca 41 km/h men då var alla utom Jonas rökta på slutet. Han är ett lok den där jv.


Cykeltankar

Åter på jobbet idag bland hostande kollegor så det är inte helt lugt innan för pannbenet. Nä oron finns där för att bli sjuk nu när det närmar sig tävlingspremiär.

Jag har nästan alltid haft viljan att arrangera tävlingar, överraskningar, fester, svensexor mm. Minns att jag i mellanstadiet "arrangerade" en hinderbanetävling i skogen utanför Svennevad. De enda som kom var mina jämnåriga orienterande grannar men när en av dem skulle klättra över bäcken på den tross jag spännt upp mellan två granar så lossnade den och halva hans kropp hamna i bäcken. Då sket vi i resten och gick hem och fikade.
Sen var det flera års uppehåll innan jag och Markus J ordnade Hillclimb-tävling några år i rad innan diskutionen om svartrace startade. Brist på intresse från mig och Markus var oxå bidragande orsaker till att det lades på is.

Sen har man ju ordnat en del med Kumlacrossen förstås..Men nu har tankarna satt igång ordentligt på ett nytt långlopp i Kilsbergen. 
Tänkte presentera mina ideèr här nedan:
 Terrängen är inte underbar överallt men det finns många guldkorn som man skulle vilja ha med. Min tanke är att ha de värsta backarna tidigt då alla har bra ben samt att de tuffaste klättringarna är grusvägar för att inte blanda in teknik när de tusentals startande motionärerna far fram. Stigarna uppfattas nog mer som "jättehärliga" om de dessutom går lätt att köra. Tror inte heller på att göra ett för tufft lopp för att matcha elitcyklisterna utan mer en utmaning och upplevelse för motionärerna.
Startområde: Garphyttans IF Idrottsplan. Ett nära samarbete med dem tror jag är ett måste för vi är för få i Almby samt att där finns parkering, duschar, de har nog kontakter med orienteringsduschar oxå samt start och målgång på löparbanan.
Jag är inte särskilt duktig på paint men här är den första biten på loppet. Ledarbil en bit in på första grusvägen.

 Kör naturligtvis den sista delen av apelsinstigen för då kommer alla deltagare att vara lyriska resten av loppet. Sen kommer strax banans tuffaste klättring så de blåbär som ligger med bland eliten sållas bort där. Sen kommer den där smala stigen som är lite teknisk ner mot Blackstahyttan. Där blir automatiskt utdraget och eftersom Darvell drar som ett lok har Wengelin svårt att täppa till. Det dröjer ända tills Klockhammarbacken innan han är uppe hos Team Kalas igen.

sen del 2 men tänk på att kartorna går i varandra.
Sen har jag ingen mer digital karta men för er som cyklat i området är den resterande delen rätt självklar vart man åker sen. Förbi Bocksboda där den första kontrollen ligger och ner på andra sidan. Lisselängen och fram till Rysstorget ( ännu en härlig sträcka) sen mot grustagen men svänger höger och kör norr om Stora Gårdsjön, lite grusväg sen ta av vänster mot Östra Hällsjön och avslutar med bergslagsleden fram till Ånnaboda där kontroll Nr.2 är.
Sen blir det väldigt mycket text om jag ska förklara resten men ungefär så här: Mestadels grusväg för att komma till Kilsbergsgården via dammenlägret. Nästan bort till Suttarboda men tar de bästa stigarna tillbaka mot Storstenshöjden, kör den där slakmotan på västra sidan om slalombacken och kommer fram på södra sidan om Ånnabodasjön, kör höger och viker ut på grusvägen (mellan ånnaboda o storstenshöjden) vänster sen höger på den långa slingriga stigen ner till Garphyttan, bakom gamla gula skolan och kör asfalten upp emot ånnaboda men bara ca 300 meter. tar höger på grusväg, som blir stig, kommer ut där kimmy stod/står, Mattsavägen, höger kör startsträckan hemåt målgång där självklart en hemmaåkare vinner otippat. 

Denna sträcka ska jag provköra framåt augusti när snön har smält, ta upp det med respektive klubbar efter O-ringen samt fixa en stab som kan dra runt det där :-)

Idag är det vilodag för att orka med det tänkta fartpasset imorgon. Fast jag hoppas verkligen att vi lyckas hålla ned tempot för vi har sagt att vi ska träna på att rulla runt snyggt och tajt i lagtempoformation. Viktigt att träna på det så vi kan pressa oss mer sen nästa gång, o nästa gång och nästa... För det är grym men nyttig träning.


Tjing


Skidsäsongen är tillbaka

Redan som liten syntes min talang för sport. Att det sen blev cykel istället för sumobrottning var ett misstag. Det erkänner jag men förhandlar på facebook med förbundskaptenen för mtb-landslaget, Fredrik Eriksson, och de nya kraven för att komma med är på min sida.

Då vi inte hade lämnat tillbaka bilen till Sara`s mamma än så ville jag passa på att upprepa ett träningspass som jag och jobbarkompismats gjorde för ca 1,5 år sedan. Köra löpintervaller med stavar i klockhammarsbacken (fast upp emot Tomasboda). Märkte dock på den första intervallen att från bomen och vidare så låg det ordentligt med snö över hela vägen medans den vanliga bilvägen upp emot Bocksboda var ren så det fick bli fyror i den istället. Shit vilket extra pulspåslag det ger med stavar! Hade glömt bort det men gillar ju att plåga mig så det blev fem stycken fyror (4, 3:30, 3:40, 3:58 och 4 minuter) Det såg ut så här förresten:

Inga Emil Jönsson-kliv direkt men jag fick upp flåset iaf. Mission completed.

Efter den där träningen var det extra skönt att vi har en lååång skön slappar eftermiddag ihop.

Johan...Jag prövar igen. Vi får prata om det där moderering oxå, vad det nu är..


senila

Ojdå. En bild! Som jag messat in till facebook, laddat ner till datorn för att sen publicera här. Tycker att mina lår är lite grova för att vara cyklist. Får fortfarande höra typ "fan vilka stora vader du har". När det blåser ute står jag som en sån där vipp-mugg som inte kan ramla omkull.

Gårdagens träning 1
Igår var det racerdax igen men eftersom Flandern runt skulle visas på Eurosport från kl 13 så körde vi en 3timmars runda, jag, Niclas och Jonas.  Ekeby-Almby, Odensbacken, Sköllersta, Ekeby, Kumla, Sickelsta, Täby kyrka och hem. Mötte flera cyklister ute, bl.a.
Johan F.
Vi höll en bra snitthastighet och ökade farten ju närmare stan vi kom. En lagom söndagstur.

Sen Åkte jag och Sara ut till farsan utanför Hjortkvarn där vi åt påskmat, njöt av naturen, shoppade på grannens loppis samt lekte med hans senaste inköp 4hjulingen. Jag var het och provkörde den först. Puttrade ner över ett gärde ner mot sjön och reagerade på hur stabil jag tyckte den var. Vände och blåste på upp mot de andra. Då klev farsan direkt ut på gärdet och sa " du..du ...du kör lugnt den välter nog ganska lätt..." Han var mest rädd om den tror jag då han bara har ägt den en vecka och inte kört så mkt än. Jag tyckte den gick hur smidigt som helst iaf.
Gårdagens träning 2
Sen släppte Sara av mig några kilometer utanför stan så fick jag underhålla löpmuskelaturen och jogga hem. Gissar att det blev ca 8 km. Tyvärr så strulade mitt vänsterben väldigt mkt men efter att jag gått ca 200 meter samt stretchat framsidan på skenbenet lite så försvann det och jag kunde hålla en mer normalfart hem.

För en tid sedan köpte vi en timer till kaffebryggaren hemma för båda är oroliga om vi stängt av den eller inte när vi lämnar hemmet. I helgen har Sara köpt sånna där anti-halk klistermärken till badrumsgolvet. Nästa investering kan bli en larmknapp på toa :-)

Just nu sitter jag och kollar på ett vackert snöfall. OM det hade varit i december... 


teknikstrul, pace & deffning

Ja men va faaan! Först hittade jag inte bilderna i mobilen från skåne sen krånglar själva sladden mellan mobil och lap top så nu får jag inte över dagsfärska bilder och film?

Glöm det jag skrev igår. Känns det inte som om jag skriver det oftare och oftare? Jag ljuger mest hela tiden här...Det där om att racern skulle få stå inne ett tag till. Vaknade upp till strålande sol och inte mycket vind alls och då kunde jag inte motstå den snygga skapelsen Cayo. Cykeln inte sångerskan.

Ringde polaren Robban för att kolla om de var hemma vid sitt hus utanför Hällabrottet och det var dom. På väg ut dit så fyrade jag av 7 stycken 30 sekunders och tack vare min fantasi så blev det ganska lätt att mosa på då jag nästan ser konkurrenternas attacker och kämpar om spurtpriser.
På vägen hem så skulle jag nu kunna skriva om att jag satt och trampade i ca 38-39 km/h hem i nästan vindstilla väder och ni skulle knappt vilja tro på mig men det är sant. Men eftersom en klubbkamrat åkte förbi mig i bil med sina barn måste jag väl erkänna att jag från Kvarntorp och ända in till stan låg på rulle bakom en stor modern traktor. Utan den hade jag väl kört i 31-32 km/h. Träningstiden idag blev 1h 50 minuter vilket ger ett veckosaldo på ca 10,5 h än så länge.
Timmar är inte allt. Kom ihåg det.

 

En annan blogg jag läser behandlade för en tid sedan det här med att träna för att se snygg ut. Jag har alltid varit prestationsinriktad och ofta varit mer vältränad än de som haft en snyggare kropp men jag går mer åt hållet att jag nu tycker det är en väldigt positiv effekt att man ser fräsch ut. Här tänkta jag bjuda på lite naket men det missar/slipper ni då bildöverföringen inte funkar för tillfället.
Har tappat ungefär ett kilo till, vet inte vart men jag tänker inte leta efter det, och jag hoppas det kan stanna så. Vägde 67,5 efter att jag ätit en stor frukost imorse. Ser dock på många cyklister hur de får tunnare ben med ökad dos av cykelträning. Önskar att det ska börja minska i omfång på mina ben snart.

Haj


Glad påsk

Igår hörde jag av min släkting Janne som tydligen hade börjat röra på sig igen (träningsmässigt) alltså. Janne Var med då jag började min (obefintliga) cykelkarriär. Det var på den tiden som Höga Kusten-loppet ingick i långloppscupen. Måste ha varit för 14-15 år sedan. Shit va gamla vi är men fortfarande attraktiva.

Mötte förs han på stan innan vi åkte till OP-kyrkan där 4 andra cyklister anslöt med 28 tums hjul som var betydligt smalare än de jag och Jan åkte på. Jag kommer nog att vänta ett tag till innan jag luftar racerhojen igen då blir det liksom härligare med viktskillnaden mot vinterhojen och man känner sig snabb.
I Garphyttan var J klok nog att inse att ett mastodontpass inte var rätt sätt att börja träna på igen så han vek av mot Vintrosa när resten av gruppen svängde mot Lanna. Vad som hände vid den korsningen är oklart men där började det attackeras, fejka växel strul :-) och gasas nere i bockarna ett tag. Tur att det lugnade ner sig då jag iofs inte kör dubbat men min vintermtb har bara en 42-klinga fram och minsta bak vill inte hoppa i men det blev strax lite lugnare distansfart igen så jag slapp slita för mkt.

Sen kom vi till Fjugesta där vi fyllde på lite energi vid macken för att sen dela upp gruppen vid Götabro där Jonas och Peter vek hemåt. Ja, Niclas och Andreas körde via Kumla, Hällabrottet, Kvarntorp, Kävesta, Ekeby, Almbro, Hidingsta, Stortorp o hem. Knappa 11 mil i ett stundtals fantastiskt väder.

Nu har Sara dragit till sin syrra i Linköping så jag och Neo har grabbkväll. Öl och snacka brudar.


Liar liarJa glöm det förra inlägget. Det blev inget thaimassage för jag hade kollat fel på deras prislista så det skippade vi. Sen behövde jag inte åka till klubbstugan för det sprack upp och blev faktiskt en ganska solig eftermiddag. Därför stack jag ut och rullade i knappa 2 timmar. Det behövde verkligen mina ben då de har saftig träningsvärk ifrån igår. Körde Kvinnersta, Mogetorp, Närkes Kil och hem. Med de trasiga benen hade det iaf inte funkat att köra någe kvalitativt så ett rullpass var skönt.
Tänkte fylla upp den obefintliga träningsdagboken med en hel del timmar denna långhelg. Fredag o söndag blir tim-dagar och lördag och måndag blir köttardagar. Så är iaf min tanke.

Som ni ser på bilden ovan ligger det tyvärr ganska mkt snö kvar här runt Örebro. Det kommer nog att dröja en månad till innan det går bra att cykla i Kilsbergen men blir det en repris av våren 2009 så blir markaspåret körbart långt innan. Här är en film från början av april 2009. Sen när jag kollade runt på "tuben" så hittade en mix av de två saker som gjort intryck på mig genom åren. Lekte mycket med lego som liten samt att jag sett, förstått och älskat Matrix-triologin. Nu skall jag vila lite.

nej tack

När jag kan välja så säger jag nej tack till distans i regn med träningsvärk och säger ja tack till thaimassage och fika på stan. Får se om jag tar mig till klubbstugan ikväll.