Etapp 5, Jag och änglarna

Idag fick det bli ett lunchpass på trainern eftersom jag skulle lämna plasma på USÖ. Jag vet av erfarenhet att det inte går bra att träna efteråt och touren är tuff som den redan innan.
 
Igår kändes det tungt men känslan var helt annorlunda idag. Då jag hade lite brist på tunna cykelstrumpor så tog jag mina senast inköpta stödstrumpor som jag egentligen köpt för att springa i. Jag har faktiskt aldrig cyklat i stödstrumpor men jag har hört att det ska vara skillnad. Pga av den fördel som kompressionsstrumpor ger så är de dessutom förbjudna att tävla med numera. Tror inte att jag ska bli utkastad från denna tour pga av detta regelbrott men jag vill vara ärlig och berätta det iaf :-)
 
Etapp 5, angels
Kände under uppvärmningen att det var en bra dag och det första jobbiga var 5 st en-minuters över tröskel med en minut under tröskel. Körde 280w respektive 240w och jag tror jag prickade väldigt rätt med dom siffrorna. Kort återhämtning innan det var dags för 3 st backar på 8 min vardera. Nu är det inte lugna fina intervaller när man pratar Sufferfest för det kommer ju attacker till höger och vänster men jag fixa dom allihopa utom en. En lååång jävel för att komma ikapp Contador. 
Kände direkt efteråt en känsla av nöjdhet. Visst hade jag varit över 90% av maxpuls några ggr. Visst hade jag klämt rekordhögt snittwatt men det kändes riktigt bra. 
Imorgon blir det lite knepigare dock. Dels så skall vi åka och gratta svärfar efter jobbet så passet blir lite väl sent för att motivationen skall vara på topp. Sen misstänker jag att uppladdningen blir kaffe och smörgåstårta. Det är nog inte optimalt för att först köra The Wretched som är 35 min ren racing. Ingen klar struktur utan det blir att följa med och se vad som händer. Vet att det är klipp ifrån Tour de France (den lättare Tour av de två jag nämner idag) 2011 och 2012 och vi vet ju alla vilken svensk som spelade en av huvudrollerna 2012. Jajjemen, Kekke är med i The wretched. När den är klar så klickar jag igång nästa film som betsår av 30 min TT som i det här fallet inte står för trädgårdstjänst utan TimeTrial, alltså tempo.
 
Så imorgon kväll blir en plågsam kväll.
 
Idag när jag hade kört träningen så gick jag och tog ut en matlåda från kylen för att värma den i micron. Döm av min förvåning när det låg en död mygga ovanpå locket.
Hur kom den dit? Har vi myggor i kylen?
 

Etapp 4 på Tour of Sufferlandrian

J-a-g ä-r s-l-i-t-e-n!!
Den muskulära tröttheten är väl okej. Jag går liksom inte omkring och släpar benen efter mig och har inga större känningar av piriformis som kändes jäkligt ordentligt igår kväll.
Jag är heller inte så sliten så jag märker av särskilt många andra symptom som humör, livslust/glädje eller så utan det var mest den fysiska insatsen kontra pulsen idag som gav besked om att jag är rätt sliten av alla högintensiva pass.
Dagens etapp
det var ju 5 x 4 min högintensivt som stod på schemat och som sig bör så brukar pulsen inte vara högst på den första intervallen. Det var den inte idag utan var runt 89% av max på slutet av den. Sen gick det bättre men jag slet rätt bra under intervallerna och försökte verkligen spurta när det bads om det men jag tror jag toppade på 91-92% ändå och detta pass brukar lätt kunna ge 95-96%. Små skillnader kanske men tecknet var ganska tydligt tycker jag.
Snittwatten idag blev 222 w och om man skall tolka siffrorna under intervallerna så är det ingen glädjemätare jag har iaf.
 
Imorgon står följande, rätt sköna teapp på tur.
 
Har kört den 2 ggr innan men jag får mindre än 24 h återhämtning tills det är dax för jag har tid på sjukhuset imorgon eftermiddag. Som alla stora cyklister skall jag sätta in en nål i armvecket under en Tour :-)
Skämt o sido skall jag lämna plasma på blodcentralen och jag vet ju hur det går att träna efter jag har varit där. Urkass!
 
Jag släppte lös plånboken lite idag. Gått o varit lite sugen på ett kompletterande plagg till längre traillöpning eller som extra plagg vid uppvärmning/nervärmning mm. Började kolla på naturkompaniet, hittade en jacka från Patagonia som kostade ca 2100kr. Tur att den inte fanns i min storlek för den verkade bra. Gick in på Outdoor extreme som ligger längs huvudstråket hem. Där fick jag för en tid sedan grymt pris på ett tunt skalplagg. Nu fick jag strålande hjälp och istället för 1890 kr fick jag med mig denna hem för 1300kr och dessutom ett par ullstrumpor till Nora
Man kan dessutom knöla ihop den för att få plats i camelbacken
 
 
Nu är denna bild från google men jag tyckte min blev mindre än så där när jag packade ihop den.
 
 

trötta ben och ny video

Jag måste nog massera in liniment på benen idag för att skynda på återhämtningen så jag orkar köra 4orna på icke-pinsamma watt ikväll.
 
Såg just Amarathe`s nya musikvideo. Jag gillar videos som är mer som filmer och den här maximerad för att passa mig och då syftar jag inte på att sångerskan är skitsnygg. Nä ett filmintro som sen går som en tråd genom videon. Bra låt dessutom.
 
Gillade du den så kan du kolla in deras något äldre hitsingel som heter Hunger
 
 
Nu skall jag jobba. Ha en fin dag allihop

Etapp 3 av Tour of suffer. Fy helvete alltså

Jag förstår lite bättre nu varför folk avbryter tourer. Och jag har bara kört 3 etapper!!
 

Idag har jag suttit mellan kl 14 och 17 på kontoret och då har jag haft fikapause oxå. Men ändå känns det som en väldigt produktiv dag för det har varit 3 olika möten innan det kan man säga.
 
Tankarna under dagen har funnits på två håll i huvudsak. Det ena är det kommande tjejlägret i mtb som går av stapeln 18-19 maj i Pershyttan. Vill du veta mer så kolla in www.bergslagstramp.se
Det andra har varit tankar på kvällens etapp på Tour of Sufferlandria.
Det började med ett tufft block på 20 min utan uppvärmning och visst kunde jag ha värmt upp på egen hand innan men jag struntade i det. Tänkte att jag kunde hålla igen lite i början men TJENA. Dom 20 min var nog det som gjorde mest ont på hela passet. Tror jag.
Sen blev det ett mer klassiskt sufferfest-pass och eftersom det var med uppvärmning så fungerade det som en slags recovery inför det som kom i det passet. Det var 5 st block med ca 3-4 min tempokörning och några minuters backe. Lät inte så tufft men fasiken vad mycket överraskningar det var.
Från vårt träningsrum hördes stön, svordommar och självömkande.
Snittpuls var 148 idag och en snittwatt på 223 och jag måste säga att jag led ganska mycket idag och om man kollar på schemat ser man att imorgon väntas det 5x4min. Fy fan jag tyckte kroppen kändes seg idag. Hur skall den inte vara imorgon då?
 
Sen kände jag av piriformis igår efter passet och ännu mer idag.
 
Har tagit det gamla knepet att sitta på en golfboll occh rulla lite men jag skall nog stretcha den oxå annars överlever jag inte den här touren
 
Imorgon väntas alltså A very dark place. Så här ser en intervall ut från den:
 
 
 

Tour of suffer, Etapp 2

Oj vad roligt det kan vara när man går ut för att "ta nån öl" och det blir en helkväll med bra sällskap och mycket skratt. Så blev det igår. Kom hem vid 02:30 inatt. Lite lagon slirig.
Var på Bishop mestadels och skulle prova en whiskey. Dom har typ stans största samling. Ville prova en indisk whiskey som jag kom i kontakt med för första gången på öl& Whiskeymässan i höstas.
Den är överraskande god och när jag blev serverad så sa bartendern att du bör ha vatten till den,  för den håller 62%. Det är alltså den starkaste whiskeyn jag testat men smaken var inte särskilt spritig för det. I indien får dom fram väldigt komplexa whiskey med tanke på den korta lagringstiden. Dom kan inte lagra den längre för då blir det så lite kvar i faten. 

Lite klubbärenden på fm idag sen åkte vi och storhandlade alla 3.
Sen var det dags för etapp 2 på Touren.
 
Jag hade testat första hälften av dagens etapp för nån vecka sen och gillade upplägget med en lång klättring på 20 min i början. Benen kändes bättre redan under uppvärmningen om jag jämför med igår. Jag körde oxå med hörlurar/snäckor för första gången och det var en höjdare. Nu kom man ännu närmare cyklingen på nåt sätt och uppfattade alla småljud. Det måste jag fortsätta med.
Träningsvideon började bra med en okej uppvärmning och precis när första attacken från klungan ska ske så märker jag att det slirar mot trainern. Böjer mig bak och klämmer på bakdäcket, PUNKA!
Då fick jag pausa videon, byta slang och sen köra igen. Det var inte det skönaste för benen kan jag säga att kliva upp på hojen och börja med 30 sekunders attack.
 
Efter lite återhämtning i mitten så kom sedan finalen på passet med 5 minuter som var knallhårda. Det var antingen hård förning eller attack som gällde. Först började med 50 sekunders mata på ganska hårt i den tremanna-utbrytning som spelades upp, sen attacekrade man 10 sek. Sen skiftade intervallerna så det blev 40/20, 30/30, 20/40 och som avslutning 10/50. Sen var man i mål.
På slutet hördes tydligen mina stön och flåsande mer in till köket än vad trainern gjorde enligt Sara.
 
Igår så visade cykeldatorn att jag snittat på 153 slag/min på hela passet. Det är ca 7 slag under tröskel. Det som är besvikelsen från igår är totalwattsnittet låg under 200w vilket visar hur klena benen var. Idag kommer jag inte ihåg pulsvärdena men watten snittade jag på 244w. Det kändes alltså inte bara bättre utan det var bättre oxå.
 
Imorgon väntas det först arbete men sen blir det två filmer. 
 
 
 

Tour of suffer, Etapp 1

Ja då så har man förnedrat sig inför folk igen då. Dock kan man lätt lura andra när man kör spinning eller trainer som jag gjorde ikväll.
Vi körde framför storskärm för tredje gången i klubbstugan och dagens film, som är den första i den minitour jag tänkte köra, var nästan svensk kändes det som. Det var mycket material från damernas världscuplopp i vårgårda. Dock tykte jag upplägget i filmen var ganska tråkigt men samtidigt är det ju det som gör de andra filmerna bra. Vore alla filmer likadana så vore det ju inge roligt.
Det var 2 block om 20 min + en TTT på 3,5 min på slutet. Det är helt sjukt men det var den sista intervallen som gick bäst för mig. Kadens på dryga 100 och wattsiffror som var strax under tröskeln.
Förstår inte riktigt varför det tog ca 60 min för det att lossna för dom där två blocken gick ganska dåligt. Vid ett tillfälle gjorde klassikern att växla till lättare växel men det fanns ingen lättare :-)
Benen är skönt trötta nu kan jag meddela. Bara 8 etapper kvar...
 
Imorgon väntas en bra film som jag kört delvis tidigare. Vet att jag gillade upplägget på den första halvan då iaf men vi får se hur återhämtningen är. Det är denna som går på datorn någongång imorgon:
 
Nu blev det visst en spontan utgång :-)
Trevligt. Dansskorna på, varning för kramp i benen.

Imorgon startar jag Touren. ToS

Vilken lugn arbetsvecka. VAB mån-ons, kontoret på torsdagen och idag jobbade jag 6 h på Trädgårdstjänst. Hämtade Nora strax innan kl 14 och sen hade vi far &dotter-tid på pizzeria Rio :-)
 
Vi har väl inte gjort så mycket vettigt på eftermiddagen och Sara har fått ge vika för ännu en omgång med virus. Jag verkar klarar mig ganska bra och hoppas jag kan fullfölja min träningsplan de följande 9 dagarna.
 
Imorgon startar den tour som www.thesufferfest.com har dragit igång och det är nästan 1000 pers över hela jorden som skall köra den. Pga datumlinjen så har några av dom som anmält sig redan kört den första filmen:
 
Jag har vilodag idag för att vara så fräsch som möjligt för trots att det "bara" blir ca 1 h träning om dagen så är det ganska hårda pass så trainern kommer att få gå varm.
 
Igår var det klädmöte i klubbstugan. Det var ganska mycket folk där och jag hann att klämma in ett kort pass på watthojen oxå. Körde 2 minuters på ca 330-340 watt med låg kadens. Lite som styrkeintervaller alltså. Ingen särskild tanke med det passet men det känns bättre o bättre att sitta på monarken iaf.
Appropå Monark..
Till klubbstugan har det köpts in två nya. En 874 och en 828
 
Blir kul och bra med lite nytt och fräsch som skall monteras ihop imorgon.
 
 
 

Mer träning och glass med pepparkaka

Igår när jag vabbade så gick visst två av det underhållande programmet The gadget show på discovery. Jah har slängt upp filmer förut från dom här på bloggen och här kommer ännu en. Den här leksaken ska jag börja spara till och köpa mig i 40 års-present. Inte för att den är så särskilt dyr men det låter bra att säga så.
ca 13 kg tung, tvåtaktsmotor, impeller. Perfekt!
 
Som jag nämnt tidigare så är ju Nora sjuk men igår kom det ett stort framsteg. Hon började äta. Blev pannkaka till lunch och jag ville ge extra energi och provade en ny glass från Sia med pepparkakssmak. Jag tyckte den var god men Noris är känslig för bitar ibland och uppskattade inte de små  delarna av pepparkaka i glassen.
Men hon åt mat iaf vilket hon fortsatte med så hon blev snabbt friskare.
Idag skall jag åka o jobba på kontoret och morfar/svärfar och Sara skall dela på ansvaret för Nora. Imorgon får det bli dagis för henne.
 
Gårdagens träning
Kunde lika gärna ha vilat igår och klämt ur mig ett bra pass idag när jag ändå skall till klubbstugan men med min rastlösa kropp som vill bli duktig på löpning, cykling, boxning, skidor mm så blev det ett löppass i ca 10-11 minusgrader. Tyckte det var lika bra att använda min ansiktsmask då jag ändå äger en.
Är fan snyggare med masken på!
 
Blev dryga 12 km på ca 60 min. Snittade 4:54min/km och totalt under passet körde jag visst 13 min på puls mellan 90-95% av max. 40 min mellan 78% och 90% så det gick tungt om man ser till fart o puls. Var iofs rätt varm på överkroppen vilket man kan ana på bilden vilket kan ha höjd pulsen lite.
Men ändå...Sopa! 
 
Ikväll är det klädmöte i klubbstugan, öppet för alla medlemmar. Fika, nyheter från KALAS och eventuellt träning för min del då.
Vila fredag för att ladda inför Touren från thesufferfest.com. De släpper snart en ny film och jag som inte kört igenom alla deras nuvarande än. Fast det förstås..De gör jag ju på Touren :-)

min vän TC

hemma och vabbat idag igen. Det är ganska värdelöst alltså. Man kan ju inget göra och Nora befinner sig ju i åldern där klagandet kommer ut i form av skrik o gråt. Man kan inte fråga vart det gör ont eller hur hon mår.
Någon sa att "när man är sjuk får man äta vad man vill". Det svåra är att Nora knappt äter. Idag försökte jag med pannkakor, sylt och glass. 3 små skedar glass gick ner. Inget mer. Lite kex, några klunkar juice men ett framsteg kom på eftermiddagen när jag kom på att hon älskar popcorn. Det funkade hyffsat.
Det fanns dessutom några kvar nu när jag kom hem efter träningen och de åker ner med den godaste lättölen jag vet
 
När Sara kom hem från jobbet så stack jag direkt till klubbstugan. Hade ställt in mig på 4x4 och testcykeln som inte har varit den vän jag hoppats på de senaste 2 åren för den har ju visat på ett ärligt sätt hur klen man blivit sen man var i form 2010. Nu tänkte jag dock ge den en ny chans och jag tänkte att jag skulle köra 4orna lite safe på 285 watt men efter uppvärmningen kändes det bra så första intervallen blev på 300w. Kändes finfint och pulsen kom precis upp till 90% på slutet. Då visste jag att jag denna vinter blivit starkare :-)
Nöjde mig med 3 min vila innan jag brände iväg nästa intervall. Gick fint och pulsen svarade snabbare och jag låg ca 3 min  över 90% vilket funkar fint. Det är först när det närmar sig 92% och uppåt som det känns mer ansträngt. 4 min vila innan 3e och 5 min vila innan den sista. Det var den enda som var lite slitig men va fan spelade det för roll ett pass som detta?!? Kände att försöka sig på en 5e intervall hade varit att utmana ödet lite så jag varvade ner och körde sen 4x2 min på vår skidträningsgrej :-)
 
Den är inte bäst på marknaden men eftersom vi inte har betalat nåt för den så är den än så länge ganska bra :-)
Slängde lite med vikterna oxå i gymet inför beach 2013 fast Sara tycker nog det är helt i onödan. Min beachbody finns inte längre säger hon.
 
 

en jobbig dag blev förjävlig

Ingen lust just nu. Inte till nåt. Möjligen till att träna men det tänker jag skita i oxå. Kan inte starta upp trainern så här kl 21 tycker jag. Möjligen skulle jag ge mig ut och jogga men kroppsligt vore det nog bäst att sova.
 
Har vabbat idag. Bara det är ju tråkigt och Nora har varit riktigt jobbig/krävande/sjuk idag så det har varit påfrestande. Dagens bästa stund var mellan kl 15:30 och 17:20 för då sov vi båda två.
Jag kör efter devisen att om ungen är ordentligt sjuk så får hon äta vad hon vill bara hon får i sig energi. Då hon inte har ätit särskilt mkt sedan igår eftermiddag så hittade jag lite chokladpudding här hemma som jag vispade ihop. Vi brukar vara ganska hårda på att inte ge henne socker men det sket jag i idag. Blev dock förvånad över att hon inte ville ha det söta bajsliknande. Kanske var det just pga den liknelsen :-)
 
Dagssummering:
Toksjuk Nora som inte vill äta.
Allmänt mycket grinande och inget har fungerat särskilt länge som underhållning.
Inom 30 min ritade hon på väggen, skvätte nyponsoppa lite här och där med en drickflaska samt kastade den i toan när jag reste mig efter jag gjort både 1 och 2 och inte hann stänga locket tillräckligt fort.
Vi hittar inte nycklarna till bilen nu ikväll och dess rattkrycka och ikväll skulle den flyttas pga datumparkering.
(vi hade extranyckel till bilen iaf)
 
Igår snoddes barnvagnen.
Utebliven träning idag.
 
Positivt
Är fortfarande frisk iaf...

Vem fan snor en barnvagn?

Imorse när jag skulle gå ner och ge lite kärlek till vintercykeln inför det korta distanspasset så stannande jag upp i vårt trapphus. Barnvagnen stod inte fastlåst vid elementet som den brukade. Hjärnan snurrade lite och jag tänkte om vi hade den i bilen eller hos svärfar men så såg jag att låset satt ju inte ens där. Va fan någon har alltså klippt upp låset och snott vår barnvagn från midnatt och fram till kl 9 imorse. Så jävla lågt.
Tur att Nora inte satt kvar i den iaf :-)
Nu fixar väl alltid det ekonomiska sig på nåt sätt men fan vad surt rent praktiskt det blir när man skall gå någonstans med Nora nu. Tur att vi ändå har joggingvagnen kvar.
 
Jag körde ett ca 2 timmars pass med två ungdomar i klubben i ett underbart vinterväder. Ca 3 minus och strålande sol. Bra vägar och starka ungdomar (eller är farbror gammal?)
 
Efter det så tog vi vår extremt sjuka dotter till Marieberg. Inte det bästa för henne förmodligen men bilen måste röra på sig varje dag när det är så här kallt så batteriet får lite laddning och vi kunde ju lika gärna spana på utbudet på barnvagnar nu när vi måste köpa en ny.
 
Imorgon blir det VAB och tydligen åkte jag på det igen. Kul! not.

solskenslöpning

Idag var det bra kallt alltså. Inte så man blev sugen på att distnsköra iaf. Nu stod det inte på schemat iaf för det var tomt för en gångs skull. "Sara utgång" var allt som stod men det var ju först nu på kvällen. Förmiddag och lunch bestod av att se del 2 i Lance Armstrong-soppan och sen gick vi upp på stan. Småbarnsföräldrar och pensionärer är nog först uppe på stan. Vi var garanterat de första som beställde lunch på Rosalis kl 11.
Sen besöktes lite butiker högts sporadiskt för det var väl egentligen inget vi behövde.
 
Strålande sol gjorde att jag ville ut på en joggingrunda och så blev det direkt när vi kom hem. Jag testade stora delar av milbanan som vi ska ha tävlingen på i slutet av februari. Jag menar förstås http://icebugwinterrun.com/ Det blir en ruskigt fin bana. Riktigt god mental medicin var det oxå att få jogga i solens sista timmar.
Benen var allt annat än pigga efter gårdagens mördarintervaller :-) Konstigt nog ser jag ändå fram emot touren som startar nästa helg.
 
Jag ser fram emot starten på lördag men fy fan för etapp 8. Först There is no try som har sjukt många korta intervaller...
 
Sen direkt efter den är det revolver som gäller. Alltså det pass jag körde igår.
Om man vill kan man signa upp sig på en hemsida och betala 60 kr /mån och då ha chansen att vinna massa priser men jag tror jag skiter i det. Dock tänker jag följa touren om jag nu lyckas hålla mig frisk vill säga.
 
Noras sjukdom blev värre idag. Hon är riktigt varm hela tiden och näsan hennes rinner. Hoppas hoppas man klarar sig.
 

Lasse armstark & Ronja

Jo viss kom jag upp inatt och kollade på Oprah`s intervju med Lance. Det enda som överraskade mig under den dryga timmen var hur skarp hon är som progarmledare/intervjuare. Att han avslöjade och erkände vissa saker men ändå inte så öppet som jag och många andra hade hoppats på var ju ingen surprise.
Svar har kommit från flera håll bland annat från Betsy Andreu. Har ni följd detta så vet ni vem hon är.
 
Någon timme senare när jag slumrade lite brevid mina tjejer i dubbelsängen (varför ligger alltid bebisar på tvären i dubbelsängar?) så trodde jag det var dags för en vanlig morgon rutin men icke.
Nora hade feber och snörvlade så jag fick äran (ironi) att VABba. Finns ingen mer värdelöst än VAB. Man kan liksom inget göra. Nora har varit relativt pigg så vi har tagit en morgonpromenad till mitt kontor och hämtat lite papper, skötit tvätten, handlat och tittat på Ronja Rövardotter.
Det var under det sistnämnda som jag blev lite orolig för mitt barn. Under öppningsscenerna så flyger vildvittrorna
och skriker. Då skrattade Nora. 
Nåja. Jag själv hade inte sett Ronja Rövardotter på många år och nu reflekterade jag på helt andra saker. Typ relationer mellan förälder och barn. Astrid var nog tusan ett geni. 
Under filmen utbrast jag nog ett spontant "ouh jäklar!" när denna scen kom
 
Mina träningar
Eftersom jag är ganska biten cyklist så kan jag oxå det här med att mörka. :-) 
Nåt som jag tänker skriva om iaf var när jag var i klubblokalen igår och försökte kalibrera mig och mina ben efter monark-cykeln. Villa kolla hur benen kändes vid vissa watt-tal för min trainer visar ju oxå watt. Blev typ 4 st 5 minuters runt tröskel förutom på den sista då jag mosade på så mkt jag hade.
Dagens träning
Hade först tänkt att använda löparmusklerna men efterssom jag köpt flera filmer från www.thesufferfest.com så blev det en sådan. En EFFEKTIV sådan. 15x1 min på överkapacitet. Jäklar vad det sved och jag körde iaf 45 sekunder på alla intervallerna men de som jag orkade mosa i 60 sekunder var ganska lätträknade. Det var lite skillnad på intervallerna och någon var klättring, någon var en världscupp i cyclocross och där hann man se ryggen på Magnus Darvell. I den allra sista fick man se rumpan på Emma Johansson men då var min kropp ändå för trött för att reagera :-)
När jag klivit av hojen så kände jag ett sånt där härligt intervall-illamående. Det var länge sen. Det får jag nästan bara när jag kört kort-korta intervaller.
 
Nu håller Sara på och lagar potatisgratäng och hjortfilèr av någon stackars hjort som farsan har skjutit. Rödvinet är upphällt och förutom mina grymt tunga lår så mår man som en prins.
 

jobb över öronen

Vilken arbetsdag det var i tisdags. Först en heldag på kontoret för att förbereda inför den efterlängtade markägarträffen som jag hade i Ånnaboda på kvällen. Arbetsdagen höll alltså i sig till kl 20 på kvällen då jag kunde åka hem från bergen.
Kl 21 skulle jag börja ploga snö. Det gick jättebra till kl 03 innan jag började känna av tröttheten och vid kl 04-04:30 var jag så pass trött att jag stundtals var trafikfarlig. Det är märkligt hur kroppen funkar alltså för när hjärnan blir så trött så är det som en fylla ungefär. Närminnet och reaktionerna är inte på topp. Som tur var skedde inga missöden och jag lyssnade vidare på historien om Djingis Kaahn. Strax efter kl 06 var jag hemma och däckade i soffan.
 
Det är fasen slitsamt att jobba med snö och alla klagar ändå på att det är dåligt röjt i stan. Vi ska ut tidigare, jämt och vi skall inte märkas eller höras. Tacksamt jobb man har :-)
Belöningen kommer dock snart då jag har 3 veckors betald ledighet att ta ut. Blir fina träningsläger i mars :-)
 
Gårdagen blev därför ganska loj och konstig. Jag sov väl till kl 12 och klev upp och åt lunch som frukost. Gjorde lite ärenden på stan innan jag hämtade Nora lite tidigare från dagis eftersom jag knappt träffat henne dagen innan. Fjäskade för henne genom att köpa henne en ny pulka. Hon fick ju en i julklapp men den är redan utsliten i botten. Tur dom där plastsakerna är billiga.
 
Hade ju tänkt att träna igår men det var ju innan jag visste om snöröjningen så med ett så slitet psyke somande jag först med Nora kl 18:30, vaknade strax innan kl 20, borstade tänderna och gick och lade mig 20:30 igen.
Känner mig hyffsat pigg idag.
 
Natten till imorgon sänds intervjun med Lance. Kl 3 inatt på Discovery. Funderar på att lägga mig tidigt även ikväll för att kanske se den. Misstänker att jag bara kommer sitta och bli förbannad och upprörd MEN samtidigt hoppas jag på fler erkännande och att han nu inte blir halvärlig och bara erkänner sina egna misstag utan nu löper hela linan ut och sätter dit så många andra som möjligt. Då tänker jag inte på cyklister utan WADA-folk, UCI-folk m.fl.
 
Tänker ni på vad ni skulle göra om ni heltplötsligt vann så där sjukt mkt pengar? Alltså inte 2-3 miljoner för det kan man ju lätt shoppa upp på bil & hus mm utan kanske mer åt 10 miljoner och uppåt. 
Jag har flera lockande idèer och en av dom skulle nog innehålla spelningar av band som Sabaton och kanske nåt band likt Eluveitie

The Tour of hell

Skön känsla i kroppen idag förutom ett knä som gör lite ont. Löpningen i lördags gick bra men det var shoppingen efteråt som gjorde att jag vred till knät när jag körde kundvagnen. Sa nån "känslig"?
Annars är det bara att låta formen bli bättre inför den kommande touren som jag ska försöka köra. Den som www.thesufferfest.com kör mellan 26e januari till 3 feb,
 
Full Schedule:
  • Saturday, Jan 26th: Hell Hath No Fury
  • Sunday, Jan 27th: The Hunted
  • Monday, Jan 28th: Extra Shot + Fight Club
  • Tuesday, Jan 29th: A Very Dark Place
  • Wednesday, Jan 30th: Angels
  • Thursday, Jan 31st: The Wretched + The Long Scream
  • Friday, Feb 1st: The Downward Spiral
  • Saturday, Feb 2nd: There is No Try + Revolver
  • Sunday, Feb 3rd: Local Hero
Detta är alltså deras träningsvideos och eftersom jag nu äger allihopa så är det väl lika bra att hårdköra hela touren och sen invänta formtoppen i mitten av februari :-)
 
 
Nu väntas förmiddagsmöte

Nypremiär på skidor, stödstrumpor på.

Ju populärare bloggar desto mer puckade kommentarer. Pratade för en tid sedan med en bekant om en lokal matbloggerska som får så mycket skit i sina kommentatorsfält. Det är en modernare variant på ilska insändare tycker jag. Bittra människor som hyffsat anonymt kan klanka ner på andra eller bara spy ut sin avundsjuka.

När jag lade in önskemål om denna semestervecka visst jag inte att det skulle bli så här mycket träning men denna vecka har gått under namnet miniträningsläger. Det är svårt att planera in träningar nu för tiden när Nora går på dagis men efter att hon varit hemma sedan strax innan jul så har det gått ganska bra att hålla sig frisk.
När vi hade varit i Falun förra helgen och hade så kul så blev jag motiverad till max för att lägga in en tuffare period. Nu så här 8 dagar senare kan jag summera 12 träningspass och ca 14-15 timmar.
Mycket nöjd med det.
Nu skall jag unna mig hela 72 timmars vila. Jo det är sant!
 
Idag gjorde vi en lång promenad/utflykt och mötte upp Jobbarkompismats med familj vid Naturens hus där vi käkade lunch ihop. Han skulle upp till Ånnaboda och åka skidor senare på dagen så där bjöd jag in mig själv på att slå följe.Han har tränat rätt bra med skidor denna vinter och jag är glad så här i efterhand att han åkte skejt och jag körde klassiskt för då slapp jag bli förnedrad av honom. Nu var det ganska väntat att vi höll olika farter.
Ca en timme innan avfärd plockade jag fram mina skidor från källarförrådet. De stod fortfarande ihopsnurrade med samma gummisnodd som sattes dit när jag gick till duschen på vasaloppet 2011. Tejpen satt oxå där på fästzonen men den verkade lite torr. Nåja, skulle ju bara motionera lite :-)
Körde ca 16 km på konstsnöspåret och det tog 4-5 km för att få in lite teknik och ytterligare lika lång sträcka för att kroppen skulle bli trött. På slutet föll tekniken och det blev bara att kämpa på.
Underbara pulsträning iaf. En timme, 1000 calorier, snittade på 80% av maxpuls men pulskurvan gick som en berg o dalbana. Precis som konstsnöspåret gör.
 
Stödstrumpor på.
Imorgon börjar jobbet, för både Sara o mig.

Angels & MILF

Idag när jag trött och eftersvettig kom hem från träningen möttes jag av två unga nyduschade tjejer i hallen. Den äldre utav dom sa med brett leende: "Jag är bjuden på fest ikväll!" 
-" Det är väl av en massa killar så glad som du är" svarade jag. Hon påstod att det var en tjejefest så nu sitter jag ensam här medans min snygga sambo är iväg med likasinnade.
 

Igår var det en vilodag men det blev ändå ca 5 km joggande. Inget direkt tränande men ändå inget stillasittande. Sprang iväg och lämnade lite listor till SISU och postade några brev.
 
Idag däremot så hade vi ett besök hos Saras kusin inbokat vid 11-tiden och för att kroppen inte skulle bli bortskämd och vänja sig vid så mycket vila så var det väl lika bra att klämma in dubbla pass även idag.
Pass 1
kort, intensivt löppass. Blev ca 6 km där ca 3,5 utav dom blev i tävlingsfart. Ingen fart att skryta om men så var det isiga vägar med ett varierande tjockt snölager på. Det tog ca 14 min och pulsen snittade på ca 89% av max. Farten i de 3,5 km var 4:13min/km vilket kändes pinsamt lågt även med det underlaget. Har definitivt tappat klivet i löpningen.
 
Pass2

Vi trampade för andra gången i klubbstugan till storskärm. Några avhopp i sista stund gjorde att vi tlll slut var 8 st som satt där och körde till Angels.
 
 
Uppvärmning, 5 st en-minuters intervaller över tröskel, 5 st under tröskel. Over/under-intervaller alltså.
Sen följdes det av 3 st klättringar med sjukt många attacker så att hålla pulsen nere på tröskelpuls är skitsvårt för man dras liksom med. Satt dessutom med en klubbkompis som hörs ganska tydligt när han närmar sig hög ventilation/puls och det triggar ju mig för inte kan man sitta och fis-åka när någon brevid jobbar arslet av sig.
Appropå fis # 1: När intervall nr 1 höll på att ta slut så hörde ett tydligt och högt pysljud i ca 1,5 sekund. Jag fick punka! Bara att räcka upp handen, sjunka genom fältet och invänta servicebilen :-)
Det var som tur var på framhjulet så jag kunde fullfölja passet ändå men det var oväntat att få punka på framhjulet när det bara stod still i sin ställning
 
Appropå fis #2: Igår morse när jag och Nora precis hade vaknat men låg kvar i vår dubbelsäng så skulle Nora sätta sin mun mot Saras överarm och göra sånna här pruttljud. Ni vet att man blåser ut luft med munnen så låter, ni fattar.
När hon gör det så pruttar hon visst samtidigt och jag skrattar till. Nora lyfter huvudet och tittar på mig. Pruttar sen igen (inte med munnen) och jag skrattar mera. Nora klämmer även snabbt fram en tredje något längre prutt och Ola skrattar ännu mer.
 
Så sköter jag min barnuppfostran. Frågor på det?
Blir bra det här.
 

Glömde

Igår mellan olika ronder med hopprep och säckträning så gjorde vi alltid 25 situps. Totalt blev det 175-200 situps.
När det efter de tuffa säckintervallerna var dags för fys så samlades alla i en ring sen sa coachen " börja med 100 situps" 
Jag orkade nog 20 st sen var jag helt slut i magen. När det sedan var dags för rygglyft räckte det tydligen med 15 st ??
 
Då jag har ett ärende på andra sidan stan idag så blir det snart en joggingtur innan plasmagivningen.
 

trötta axlar

Jag har problem att lyfta armarna. Är sjukt trött i axelpartiet efter kvällens boxningspass.
 
Senaste tidens träning summeras så här:
lördag 5e jan Velodrom-utbildning, ganska mycket cyklande.
sön fm jogging 60 min
sön em 4x4 spinning
mån: distans ca 3h
tis fm: backintervaller, löpning, storstenshöjden 
tis em: 5x30 sekunders spinningcykel
onsdag: distans 3:15
torsdag: boxning 75 min
Fredag (imorgon alltså).. var väl tänkt vila men...
 
 
Eftersom jag inte för träningsdagbok längre så måste jag sammanställa lite så här för min egen skull.
 
Hade lite trötta ben på gårdagens distanspass men idag har vi (familjen) bara latjat runt på Gustavsvik äventyrsbad och sen blev det inget för benen ikväll på boxningen så jag funderar på ett trainerpass kanske. Tar beslut imorgon bitti. Då jag skall lämna plasma efter lunch lär jag ju inte träna efter det iaf.
 
Efter en sån här vecka har vågen börjat visa bättre siffror. Jag fikar hur mycket jag vill Malin :-)
 
Plaskandet på Gustavsvik tog hårt på Nora. Hon tycker verkligen om att vara där och idag åkte hon vattenrutchkana själv. Om o om o om igen. Senare på eftermiddagen somnade hon samtidigt som hon satt i barnstolen och åt här hemma :-)

Jobberbjudande & totempåle

Stannade upp och tog en bild under dagens distanspass
 
Inte är det väl vanligt att man uppför en totempåle i sin trädgård? OM det bor indianer där borde det stå en tippi någonstans oxå?
 
3h15min. Osäker på milen då klockan visar miles efter fadäsen igår.
Nu måste jag äta. 
Och fira för Sara börjat sitt nya jobb på måndag. 
kompis det går bra nu, cashen rullar snart in. Tjohoo!

2 fina pass utan bevis

Va!!! Lovade jag inte er bilder va?! En dagsfärsk bild från toppen på Storstenshöjden. 
Pass1
Jag o Sara tog bilen till Ånnaboda och sen joggade vi till Norra backen där den första intervallen började. Jag hade bestämt mig att försöka hålla pulsen vid tröskelpuls och inte låta den skena för högt. Jag vet inte exakt min tröskel i löpning men något högre än i cykel borde det vara iaf.
 
Jag tycker det är synd att min Timesklocka räknar höjdmeter efter gps och inte efter barometertrycket som min suunto gjorde. Nu trivs jag dock bättre med timesklockan iaf men jag litar inte på antalet samlade höjdmeter. 
Vi joggade ner södra backen och vände sedan den upp igen. Det var roligt att springa utför idag för det var bara låta fötterna kana/glida i varje nedsättning. Var mer mjöligt nu än på nyårsdagen när jag sprang där.
 
Jag sprang iaf totalt 6 backar och enligt klockan gav det 356 höjdmeter vilket låter lite då det skulle ge ca 60 höjdmeter/backe. Totalsträckan blev 10,5 km.
 
Sen lyxade jag till det genom att duscha i kallvatten vilket var uppiggande. Fattar inte varför varmvattnet var slut en tisdag för det var inte särskilt mkt folk där uppe.
Lite mer lyx blev det när vi sedan åt av den fina luchbuffèn i Ånnaboda. Mycket nice (men lite dyrt)
 
Hem, Sara tog en dusch för hon är så klen att hon inte ville kliva in i den uppiggande duschen i Ånnaboda. Sen gick hon iväg på arbetsintervju som gav bra resultat. Hon fick börja imorgon om hon ville :-)
Jag och Nora slappade lite för jag tänkte få till ett pass till i klubbstugan ju.
 
Pass 2
Lite av ett stresspass. 5 min uppvärmning men jag hade ju cyklat dit så det var nog lugnt. Han med 5 st 30 sekundersintervaller som jag tyckte gick skitbra. Fick till dom riktigt bra.
Nu ikväll råkade jag ha pulsklockan i bakfickan i ca 30 sekunder samtidigt som jag tog hand om NOra och då nollställdes hela jäkla klockan. Minnet tömdes tydligen och klockan trodde det var 1a januari 2010. Där försvann dagens fina pass.
 
Har bokat en ny träff med klubbens ungdom imorgon bitti för lite distanskörning. Kroppen känns bra men det ska bli härligt med vila på fredag.
 
Tjing

Distanspass & minttryffel

Varför tar jag så lite bilder? Har ju en hyffsat modern telefon och den är oftast med mig oxå. Som idag t.ex när jag och klubbens starka ungdom körde distans så kunde jag ha fotat nåt men icke!
 
Vi startade kl 9:30 idag och han säger ju aldrig nej när man frågar om honom om han vill med och träna. Han tränar definitivt mer än mig så jag var beredd att få ligga en del på rulle men så blev det inte. Körde vi inte brevid varandra så låg han mest bakom mig. Första gången han inte låg kvar där bakom utan var nästan 100 meter bakom mig blev jag mäktigt förvånad men han blev trött idag. Riktigt trött. Det medförde att den planerade fika-lösa träningsturen trots allt fick en fika i Kumla. Sveas Bageri är rätt bra alltså :-) Särskilt när man har kalla fötter och trötta ben.
 
 
 
 
Vi körde Mellringe, Frösvidal, Garphyttan, Lanna, Fjugesta, Åbytorp, Kumla sen mosåsvägen hem.
Jag hade dubbat fram och bitvis hade det varit fint med dubbar bak oxå. Asfalten ser ren o torr ut men ibland så flyttar sig bakhjulet i sidled. Kanske borde byta bakdäck tills onsdagens distanspass.
 
Känslan i kroppen idag var riktigt bra. Kände mig inte urstak och njöt inte av att vara starkare än ungdomen men jag gillade känslan av att vara inne i en träningsperiod. Jag vet att den är tillfällig men jag njöt iaf. Det händer ju faan inget på vågen men jag uppskattar att få vara frisk och gör vad jag kan för att ta vara på det.
 
På eftermiddagen gjorde vi stan. Finns ju inga pengar att handla för men jag unnande mig några minttryffelsvampar som skall sköljas ner med kaffe nu :-)
 
Imorgon är en stor dag
Sara skall på anställningsintervju!!!!!! 
Innan det så skall vi till Storstenshöjden och springa intervaller, Sara o jag. Nora får ju gå 15 h på dagis så då skall vi ha kvalitètstid ihop. Intervaller :-)
Skall försöka ta några bilder för er skull.
 
Får se om jag orkar köra ytterligare några intervaller på spinningcykel senare på kvällen då jag ändå skall till klubbstugan på möte.
Passar på att träna hårt o mycket denna vecka när man ändå är frisk.
 
SEMESTER!
 

pass 2 idag

 
Bild på en person med 1000 ursäkter.
 
Dagens pass nr 2
Efter ett möte satte jag mig på en spinninghoj och körde ett rätt bra 4x4 pass ikväll. Pulsen tog ca 1,5 minut på sig i varje intervall innan den hamnade på 90% och jag slutade på 93% så ett helt okej pass.
Då jag har sememster kommande vecka så skall jag försöka höja upp träningsdosen lite. Blir ca 3 h distans imorgon är det tänkt.
Sen skall ju Nora gå på dagis tis-tors så jag och hennes mamma skall försöka umgås lite och träna ihop oxå.

one down, one 2 go

Körde ca 1 timme jogg med Nora i vagnen i förmiddags. Nu ikväll väntar ett tävlingsrelaterat möte sen smått klassiska 4x4. 
Imorgon distans. Har ju semester :-)

vänstervarv i Falun

Då kändisbloggaren Henrik Öijer har länkat till mig så måste jag ju direkt hänvisa er, kära läsare, till hans kändisblogg. www.oijer.blogspot.se is the place.
 
Jag tar mig sedan friheten att längre ner i detta inlägg sno bilder ifrån hans sajt för jag har själv inte fotat nåt idag.
 
Velodromen i Falun
Imorse var vi 5 Almbyiter och en Örebrocyklist som hyrde en buss och åkte till Falun och tog en grundkurs för att cykla velodrom. Ca 1 timme teori med Göran Land innan vi ställde in lånecyklarna efter våra kroppar.
 
Ett antal övningar i lagom takt att starta o stanna är liksom inte det enklaste med cyklar med fixed gear om man som de flesta av oss inte trampat på sånna innan.
Jag tror alla 8 kursdeltagarna var lite skakis när vi en och en skulle köra in i de branta kurvorna för första gången. De har en lutning på hela 50 grader. Det är brant det! 
Ingen i vår grupp krashade utan allt flöt på bra. Tiden flöt på väldigt bra oxå och de 3 timmarna med övningar verkligen svischade förbi.
Här syns lutningen ganska bra.
 
Vi körde lite lagtempo men mest för att träna växlingarna. Vid ett tillfälle fick vi dessutom köra ensamma på banan och köra max. Det skiljde ca 2 sekunder mellan den snabbaste och den långsammaste i gänget och det speglar nog inte vår kapacitet för vi vinglade och for mellan det röda strecket och det bredare ljusblåa som ni ser på bilden ovan. Det svarta strecket är optimala spåret där mäter banan 190m. Följer man det röda så är den 4 meter längre och följer man det blå blir banan 204 m lång.
Men jag var snabbast :-) 
På en lathund kunde man se vad varvtiderna motsvarade för snitthastighet. Jag körde ca 47 km/h under mitt varv och utväxlingen på hojarna var 48-15 om jag minns rätt.
 
Ikonen, föreläsaren, tränaren Fredrik Ericsson befann sig på gymet i mitten av arenan en stund idag och han var framme och slängde några ord med oss. Vi fick senare reda på att han med stillastående start gör ett varv på 17 sekunder för att sedan köra ytterligare 20 varv à 14 sekunder. Det ger 4 km på 5 min och en snittfart runt 48 km/h. Kan nog bli nåt av den där killen :-)
 
Vi körde några minuter på övertid men jag frågade fint om det inte fanns tid för en intervall till för vi började ju få in snitsen på det här. Visst fick vi en 5minutare till och jag är rätt säker på att några av oss kommer att åka de 19milen till Falun ganska snart igen för att få träna att svänga åt vänster för det var skitkul.
 
Imorgon funderar jag på dubbla pass. Har hört att det skall vara bra ;-)

Världens historia

Igår körde jag ett boxningspass på Örebro Boxningsklubb. Rätt avslappnad stämning då det var skitlite folk där på fortsättningsgruppen. Dom sa att det berodde på jul-o nyårshelgerna. Nåja, trött blev jag och idag har jag nära till kramp i höger vad hela tiden. Masserat in den med liniment och jag lär hålla på så resten av dagen :-)
Träning var klassisk uppvärmning. Jogga runt, skuggboxning, hopprep innan vi körde lite teknik och sedan säck. Fy fan vad slut man blir av säckträning. Alltså hela kroppen. INga löppass eller cykelpass kan jämföras med detta. Man blir helt färdig.
 
 
Sent igår kväll råkade jag zappa förbi svt 1 och fick se Djingis Khaan. Jag är just nu så såld på den historien. Här har ni en länk till programmet där det mellan minut 14 och 22 handlar om mongolernas utbredning. Statyn till hans ära som ni ser vid minut 21 fick mig verkligen att vilja åka dit.
 
Idag väntar skatteverket, lunchdejt och sen en fikadejt. Tuff semesterdag.

första distanspasset på evigheter

Igår fick jag nåt slags spontant infall och sa till Sara " jag bjuda dig på middag ikväll på valfritt ställe"
När hon svarade kom en våg av ångest då hon valde ett av stadens bästa men samtidigast inte det billigaste stället. Sara bokade snabbt bord och vid 17:30 var vi där.
När vi satte oss ner noterade vi ett mellandagserbjudande 2 för 1. Varmrätt och efterätt för halva priset. Taget!
Jag åt smörstekta rödingfilèr och Sara tog en grillad biff. Som efterätter tog jag chokladtryffeltårta med krispig botten och Saris tog vanilj och yogurtparfait. Till min rätt fick jag rårörda hallon men de åt Nora upp.
Hela kalaset för oss båda kostade 275 kr :-) och för er som tycker det låter lockande att prova det så gäller det ända tills imorgon.
Jag unnande mig även en 4 cl Tallisker whiskey men när notan skulle betals så glömde de visst bort den. Tackartackar.
 
Igår hade jag väl vilodag...
Hade tänkt att jobba lite vid kontoret och mest slöa men lillasyrran hörde av sig och ville träna innan hon åkte hem till Stockholm. Jag och Nora hängde med henne på en milsrunda i lagom skönt tempo. Iallafall om man knuffar en barnvagn framför sig. Ca 5:30 fart.
 
Idag på förmiddagen tänkte jag få min pendlarcykel att återuppliva gamla minnen från den tid då den dög som vintercykel. Växlar och bromsar är under all kritik och det mesta på den är ordentligt slitet. Och det sägs att ett distans pass under 3 h inte är ett distanspass så frågan är väl vad jag egentligen gjorde i nästan 2,5 h idag? Försökte hålla hög kadens och körde lundby, kåvi, närkes kil, frösvidal, garphyttan, vintrosa, gamla E18, berglunda. Cykeln fungerade ganska bra men så kan ju jag med tekniken att växla tre ggr uppåt för att få EN lättare växel. Sen får man släppa 2 ggr på vajern för att undvika ett onödig friväxel. 
Klädde mig lite fel som jag lätt kan skylla på orutin :-) så genomblöt och ganska trött (men på ett skönt sätt) kom jag hem och fick en bit ungspankaka tilldelad direkt i hallen. Fint dä!
 
Hoppas jag orkar ta mig till Örebro boxningsklubb ikväll för att testa deras träning i fortsättningsgruppen. Lär ha duktig träningsvärk på lördag då jag skall till velodromen i Falun.
 

hård utgång; dubbla pass

Ja medans vissa kör både dubbla och trippla pass dagligen så är iaf jag nöjd med gårdagens dubbla träningspass.
 
Pass1
Innan vi checkade ut från vår härliga stuga i Ånnaboda så joggade jag till storstenshöjden där de preparerade backarna hade perfekt konsistens för att springa i. Bra grepp utan att vara fruset och hårt. Om man kom utanför det pistade området var det dock sjukt mjukt och man sjönk ner i snön.
Jag sprang 4 intervaller, 2 på norra sidan och två på den södra. Trots att backarna öppnade precis när jag kom dit så såg jag inte till en enda slalomåkare. Tråkigt då det faktiskt är riktigt bra och fina backar. Jag har nog aldrig varit där vintertid vad jag kan minnas och blev riktigt imponerad. Hela området verkade större än vad man har sett på sommaren.
7,25 km fick jag ihop. Hade gärna sprungit mer men tiden sparng oxå iväg och 200 klättrade höjdmeter är inte mkt att skryta om men jag hann inte mer för det skulle ju ätas lunch, städas och checkas ur stugan.
 
Pass 2
Då jag är 100% frisk och det var mycket ledig tid kvar av dagen var det lika bra att klämma in ett pass till men denna gång på trainern.
Blev till filmen angels som innehåller 3 klättringar men jag skippade att luras med i alla attackerna som sker hela tiden av Contador och Voeckler m.fl.
Svettig och nöjd klev jag av och nattade Nora. Såg Agnetas nyårskarameller på tv4 innan jag själv somnade i soffan.
 
God fortsättning

Summering 2012

Så många andra skriver ju om årssummeringar och vad bra 2013 ska bli. Här kommer min något korta summering och eventuellt några målsättningar för kommande år.
 
2012
Jag har det senaste dygnet gett 2012 en del tankar. Tiden har funnits då jag, Sara och Nora hade hyrt en stuga i Ånnaboda. Blev en del promenader och slöande i soffan :-)
Jag är absolut inte missnöjd eller bitter över förra året men det har varit ett mellanår på nåt sett.
Jag hade för första gången på 9 år ingen cykellicens.
Jag tävlande därför inget på cykel heller.
Jag hade en fysisk fom som knappast var stigande under året.
Jag hade ett huvudmål och två delmål som alla 3 sket sig fullständigt.
Jag upptäckte dock det roliga loppet Kolmårdstrailen. Dit vill jag 2013 oxå.
Då jag är ett träningsfreak så kommer jag väl aldrig att vara en slöfock men år 2012 skedde det färre träningstimmar/vecka än de tidgare 10 åren. Därför var det inte så konstigt att skaran som körde ifrån mig blev fler o fler. Kul för dom, halvjobbigt för mig. Som en bonus fick man dock sätta ett ordentligt pers på vår tekniska bana i Markaskogen. Magnus P var dock alldeles i närheten men jag tror att mina 17:52 fortfarande är rekordet. 
Kanske berodde det på att jag efter ett antal år bytte cykelmärke och satt på en hoj som betedde sig annorlunda. Denna cube reaction GTC var ett förbaskat bra köp. Vissa puckon trodde att jag spottade på märket Focus och min tidigare hjälpsponsor genom att skriva om upplevda skillnader mellan cyklarna. (puckon båda två)
 
Engagemanget för klubben ökade så det stundtals blev jobbigt men samtidigt har jag blivit bättre på att hantera min stress. Vuxenträningen/måndagsträningen växte väl inte så jättemycket men gamla ansikten försvann och nya kom till. VI bestämde oss sent under säsongen att slå ihop måndagarna så ALLA, oavsett ålder och erfarenhet, kunde hitta sin grupp att träna med.En träning i september var vi ca 95 st vid Klubbstugan. Coolt! Detta koncept skall vi förfina under 2013.
 
I början av året åkte vi med stora delar av Saras släkt + min far med sambo till Tallin. Jag älskar Tallin. Vill dit igen men Sara vill inte.
Nora har varit guldklimpen som varit viktigast och förhoppningsvis kommer att vara mitt allt även i framtiden. Det har varit ett spännande år om man ser till hennes utveckling och den har verkligen inte stannat av utan det kommer massor av framsteg dag för dag. Som nybliven förälder får man höra mycket från alla och vissa saker är sant som t.ex att man får ett jobbigt år med dagisbaciller när de väl börjar där. Just där befinner vi oss nu och det är bara att gilla läget så gott det går. Andra kommentarer är att de inte alltid är små bebisar utan sen blir det bara jobbigare o jobbigare. Än så länge kan både jag och Sara konstatera att det blir bättre o bättre. Vi älskar vårt barn. Som fyllde 1 år den 7e juni
 
Viktigaste och kanske mest spännande är att jag blev lite handplockat för ett nytt jobb. Lite delade känslor då jag redan har ett jobb jag trivs med men detta var en chans jag inte kunde säga nej till. Det rullar på bra och ekonomiskt blev det ett lyft oxå. Mountainbiken växer sig starkare och starkare i sverige och vi får upp fler landsvägsåkare i högsta divisionen så när skall mediasverige förstå att cykel är stort?
 
Sara blev klar med sina 3 år långa studier till Biomedicinsk analytiker. Vad hon har pluggat?? Ja säg det. Hennes böcker är så avancerade att jag inte ens kan öppna dom men ryktet säger att hon är grymt duktigt och inte fått en enda omtenta. Nu hoppas vi att ett jobb till henne inte är långt borta.
 
Kumlacrossens 5års jubileum blev inte den hit som jag hade hoppats på. Nu har jag lämnat denna tävling bakom mig och hoppas att någon annan tar över rodret i framtiden om den ska bli av. Eftersom flera personer har rått mig denna höst på vilket sätt jag skulle ha jobbat så kanske dom kan ta över?? Knappast troligt då det är lätt att snacka, handligt är tuffare.
 
En liten tävlingsrevanch inom löpning blev det på långa terräng-DM på hemmabanan i Marka. 12 kuperade km på 52:19 tror jag det var. 
 
Nå vad döljer sig under 2013?

Jag vill skaffa mig en cykellicens och med den ökar chanserna till att jag kommer att tävla åtminstonde en gång.
Redan till helgen skall jag föresten köra på sveriges enda velodrom i Falun. Ska bli kul.
Maj-månad håller redan på att bli fullbokad :-) (mer info kommer)
Jag siktar återigen på ett nytt pers på AXA fjällmarathon.
Delmål för att klara av det blir kolmårdstrailen och kanske Vansbro marathon som jag missade förra året pga sjukdom.
Jag vill köra SM i mtb i Södertälje.
Om (när) Sara får ett jobb så skall vi åka på en mer ordentlig semester. En familjesemester!
 
Annars är stora delar av detta år oplanerat men som vi lever kommer vi inte att gå in i en enda vecka utan att det  är nästan helt uppbokat.
 
Gott nytt år på er!!