tungt lastad men nästan hemma

sitter på bussen och har armar långa som en orangutang. 72 små burkar med gött och sjukt billigt innehåll var tunga att bära från båten och hit. Hemma vid 16 i stan så ett längre joggingpass är inte möjligt idag. Vore skönt.

ny dag, nya erfarenheter

Kvallen var inte slut efter gardagens blogg...
Vi gick en kort promenad runt kvarteret och hittade en butik som hette Drogbas. Till min besvikelse hade de bara schampoo. rengoringsmedel, hartoningar och fargningsmedel, deos, smink med mera. Handlade lite dar innan vi gick vidare till en spritbutik som hade oppet till kl.21.
Efter att dumpat vara varor pa rummet gick vi ut pa lokal. Vi var pa tva olika klubbar med helt olika inrikningar. Vi blev bada rikare pa nya (valdigt nya) erfarenheter. Den forsta klubben var mera at det manliga hallet medans den sista var mera at strompis-hallet hemma i Orebro. Bada kan jag tanka mig att beska igen :-)

Nu sitter vi och jaser efter frukostbuff'en och ska packa vara vaskor for att promenera mot gymet.
Kanns som att nasta veckas traning kommer att ga skitbra for samvetet maste rensas pga all mat och dryck pa denna resa.

Hej sa lange

pa plats i Riga

Sitter vid datorn i receptionen pa hotellet. Hoppas ni fattar utan bokstaverna a a och o :-)

Vi hade en bra battur over havet ch vi har sovit fantastiskt gott. Enda som bekymmrade oss var att i hytten brevid var det ryssar av den hogljudda sorten. Det var liksom inte en glad och skrattande stammning utan det diskuterades allvarligt darinne. Ett tag var jag beredd pa att hora pistoler avlossas men som tur var skedde det inte.
Imorse nar jag lag stolt, naken och nojd pa sangen i hytten knackade det bestamt pa dorren. Ett snabbt "nooo..." fick jag ur mig och oppnade dorren med en handduk runt midjan. Dar stod tva stadiga ryssar pa 185 cm och sa nanting pa ryska innan jag stangde dorren. Vad fan hade jag gjort om de bara knallat in?? Stypt ut dom??

Vi har verkligen promenerat en hel del har i Riga idag, Fran hamnen kl 11 till hotellet, ner over staden, museum, affarer och nu kl 18 kom vi tillbaka. 
Sara ville hemskt garna ga pa museum och bada ar ju lite historiskt intresserade av andra varldskriget sa det blev ockupationsmuseumet. Intressant och jag blev faktiskt lite tagen av det hela. Intressant men grymt hur ryssland behandlade baltikum  fran 1940 till 1991.
Annars ar det en mycket vacker stad trots att det har ar gratt och slaskigt. Det ar nastan livsfarligt att ga pa stan for de skottar sno fran taken och det ar ingen storre koll pa vad som hander nedanfor.

Sen har vi handlat jeans till mig, lettisk vodka till oss  bada, presenter till nagra nara och kara. Hoppas detta gar att fatta utan prickar over vissa bokstaver.

Imorgon skall vi ga pa ett gym och kora skiten ur oss.

Imorgon kvall aker vi hemat och landar pa sondag eftermiddag i orebro.

krash

nu sitter vi på bussen mot stockholm. Hade gärna bloggat mer nu på morgonen men vår dator vägrar starta. Hoppas den vaknar igen. Inte för bloggandet utan mest för att betala räkningarna när vi kommer hem på söndag. Blir nog ingen mer uppdatering förrens då heller men man vet aldrig. Nu ska det flöda kärlek och lugn. Ordet stress finns nu inte mer. Tyvärr inte träning heller på 4dagar. Kram på er.

OSannolik påverkan

När jag cyklade till jobbet imorse var jag tvungen att åka en kortare sträcka på en bilväg för det inte var plogat på cykelbanan. Vad är det för rötägg som plogar i den här stan egentligen?? När jag skulle svänga ifrån den där bilvägen så bleb jag omkörd av mitt egna bakhjul. Rackarns vad halt det var där. Bilvägarna är ojämna och blankpolerade och hade jag inte haft dubbdäck fram hade det oxå försvunnit.

Förmodligen på grund av OS så blev jag idag sugen på klubbmästerskapen vecka 10 i både sprint och distans. Ja vi pratar skidor alltså. Kanske ska man utmana alla cyklister i klubben...

Dagens träning
Inte blev det långt idag inte. Efter 45 minuter var jag klar. 15 stycken enminuters intervaller. Körde på watthojen för den hade bäst pedaler av alla 11 hojar som vi har i klubblokalen dock kan jag inte delge några wattsiffror för nu krånglar den igen. Körde de 5 första på 4 kg på vågen, sen 4,5 kg och på de fem sista hade jag 5 kg på.
Kändes ordentligt på slutet så jag får väl vara nöjd idag oxå.
Jag hoppas jag får till 2 pass till innan jag o Sara åker till Riga på torsdag. Vi behöver det och längtar efter det.


lugnet på de stressiga jobbet.

trots att det finns massor med snö att jobba med så är det på jobbet ja känner mig lugn. Där stressar jag ner. Igår fick ja till kort men bra pass. 50min på spinningcykeln där 35 min var klättring på tröskelpuls och fronten på hojen var upphöjd. Sen var det möte i cykelstyrelsen. Roligt som vanligt. de e mkt nu bara så ja längtar verkligen till riga.

en 13timmars

vilken härlig dag. Sol. Gnistrande snö. Lekande barn. Puder. Söndag. Nu är det bara så att jag har jobbat 13h i min lilla hytt medans man får vetskapen om att andra förlustar sig med jogg och gym o sånt... Fasen oxå. Nu ska ja hem och äta och sova för kl 5 imorgon ringer klockan igen.

såg ni ?

herrarnas dubbeljakt igår var ett av de mest spännande skidlopp jag sett. Häftigt ! Nu några timmar senare sitter ja här och laddar mentalt för att ploga snö. Får se hur det i går att ta sig till jobbet först.

Hjulafton

 
Allt utom kattfan är små hjulklappar som hämtades hem idag efter träningen. Mest spännande var det att få klämma på styret. Känns riktigt najs.

Var i Ljungstugan idag med
Sara, Matte B, Jonas V, Andreas W, Niclas N och Lisa S. Som ni ser är det viktigt att ha en plats på nätet idag. Dom tre musketörer som är länkade till samma sida får man väl säga är stommen i det jag brukar nämna som sportklungan. Lägg till se på slutet så får du deras hemsida som uppdateras oftare under sommaren än nu på vintern. Ikväll är det upptaktsmöte för dem inklusive gäståkare som jag själv. hoppas att tävlingsschemat stämmer bra denna sommar för jag vill vara med på några flera race i år och attackera, spurta, ta vind (not) och viktigast av allt: försöka förstå dagens taktik inför loppen :-)

Dagens träning
Satt ca 1h o 15min på spinninghojen och bevittnade hur olika alla tränade. En satt och körde tempoträning, en satt körde sig stark för att bomba på rakorna och jag själv satt och tränade för backarna. 
Körde först 3 intervaller om 10, 15 sen 20 minuter runt mjölksyratröskeln. På den sista intervallen höjde jag upp fronten på spinninhojen med några tjocka träklossar och den nya vinkeln på cykeln kändes faktiskt lite annorlunda i rumpmuskelaturen efter ett tag.
Efter den tog jag bort klossarna och körde 10 stycken korta spurter. 
Riktigt nöjd med dagens pass vilket är bra för denna vecka blir det inte så många timmar. Alla pass har blivit runt timmen och denna helg skiter sig längre utomhuspass pga snön. DET RÄCKER NU!!!


Har egentligen bara slöat sen dess... Mat, läst tidningen, druckit kaffe. Nothing special.
Nämde jag att jag fick prolog-lunga efter gårdagens snölöpning??


 

pulsträning Nr.2

Tillbaka i mer rutinmässiga vanor nu. En helgmorgon där jag sköter tvätten och kan sitta i lugn o ro vid datorn.  

Tidigare i veckan har jag känt mig så jäkla stressad över egentligen en massa småsaker. Stress är inte nyttigt. Stressen bryter ner imunförsvaret minst lika bra som hård träning gör. När jag tänker efter så är det gansak banala saker som det handlar om. Jag kan känna stress över att jag efter jobbet ska hinna med att träna, handla, diska, laga mat, blogga, skriva mail och hinna lägga mig i tid då jag går upp ganska tidigt. Och sen vill man ju hinna umgås med sambon oxå.
För att inte gå sönder så gäller det att samarbeta och proritera rätt saker. Datorn är en sak som får stryka på foten för jag vet av erfarenhet att sätter jag mig där så försvinner onödigt lång tid.

Nu har jag bland annat kollat lite info, bilder och valuta om Lettland o Riga
 Svenskporten i Riga.
När det gäller utomlandsresor gäller det att hitta något bra sätt att kunna räkna om valutan i huvet. När det gäller den lettiska valutan så kommer jag att köra gånger 14. Alltså 1 LTV är 14 kr. Då har jag räknat dyrt kan man säga.

Gårdagens träning
Direkt efter jobbet snörade jag på mig mina nyaste löparskor och körde intervaller i snö. Brände mig lite på den första intervallen men sen fick jag till några riktigt bra. Samlade ihop 19,5 minut med högt flås. Ser säkert helt cp ut om någon skulle komma gående där på promenadstråken mellan biltema och norra kyrkogården och se mig ute på gärdet. Det är ju trots allt jäkligt mycket snö och på håll syns det ju inte att jag har en egengjord stig att springa i. Där är det "bara" 30-40 cm snö.

Appropå snö så har jag INTE jouren denna helg men då jag fixat en ersättare till nästa helg pga Riga-resan så har jag sagt att jag kan hjälpa till denna helg. Nu snöar det igen (helt onödig snö) och jag vill inte in och jobba. Imorgon eftermiddag kan jag tänka mig men inte det närmaste dygnet. Har verkligen ingen lust trots att jag trivs i Lundbergarn.

Dagens träning
Blir inomhus i klubbstugan. Tänkte nog tröskelträning i långa intervaller sen korta spurter men innan det måste jag skruva åt pedalerna för sist så släppte de och det är inge bra när man vill ge järnet och foten lossnar.

Nu ska jag gå på toa och läsa Svenska Dagbladet.


nyckelpass och skitsnö

däckade i soffan efter träningen igår. Helt färdig. Stressar upp mig genom att vilja hinna med så mkt som möjligt hela tiden. är iaf nöjd med mitt 4x4passet igår. Det behövde jag. Hade inte klarat av ett uselt pass till. Idag tänker ja pröva snölöpning igen i de gamla spåren som ja gjorde för några veckor sen. nu ska ja fortsätta skotta de 15cm snö som fallit under natten. Tack sara för du finns

ångest och kval

Lyssnar just nu på pinande läten och plågande miner av Petra Majic. De visar hennes krash om och om igen som hon gjorde under provåkningen av sprintbanan.

Jag har hela dagen sagt att hanna Falk vinner och Emil Jönsson tar silver. Om några timmar vet vi.

Så här konstigt sitter/ligger Neo brevid mig när jag bloggar
Klicka på bilden för förstoring.


Börjar med gårdagens träning
Som jag skrev igår gick det inge bra. Trötta ben från styrketräningen 2 dagar före. Benen ville fasiken ingenting och det konstiga var att huvet inte heller ville tänka på olika tävlingsscenarion för att peppa benen. Ni vet säkert vad jag menar...Att man under en intervall tar till olika mentala bilder för att kunna pressa sig lite extra men igår gick det inte.
Var lite missnöjd men det har jag lagt bakom mig nu.

Dagens träning
Åkte till jobbarkompismats för ett gemensamt joggingpass. Det blir inte så ofta nu när han är hemma och tar ut MYCKET pappaledighet. Han skall inte börja jobba förrens i slutet av maj. Jag var inställd på ett långpass men då det var hans första pass på över en månad så det blev knappa 50 minuter med en massa prat.

Morgondagens träning
Har ju sagt att jag inte ska skriva om kommande träningar men jag hoppas verkligen jag får till ett öööösss!!! pass imorgon. Ett bra pass alltså :-)

Lite bilder från gårdagens jobb...
Bilden är klickbar. Nästa bild är tagen mer åt vänster då ser man hur mycket det har drivit med vinden över taket.
Det är inte bara mycket snö. Det är ruskigt hård oxå.

Och sist så blir det tre babes från festen i lördags


Nu släpper vi blicken från dom och börjar ladda för sprintfinalen 21:30.

Hajj

os-väntan

ligger i soffan och bloggar med mobilen. Trött efter jobb och träning. En träning som gick dåligt men de e inte så konstigt då jag inte hade struktur och mål klara. Körde några halvlånga intervaller men idag orkade benen ingenting. Fick syra när ja gick i trappen här hemma. Imorgon ska ja jogga. De blir nog skönt.

Mr.Kuuk


I helgen öppnade vi dörren till balkongen och jag trodde att Neos reaktion skulle bli: Nyfiken men att det kalla, vita, otäcka pulver skulle avskräcka honom från att gå ut.
Det slutade med att jag fick lyfta in honom kall och darrande mot hans vilja trots att jag kastade snö på han.

Idag slog vi till och bokade en minisemester inför den kommande tävlingssäsongen är det ju tvunget att fylla på förråden med "sportdryck". 90 liter starkvin, 110 liter öl och 10 liter starksprit får man ta med sig från Riga.
 Vi åker nästa torsdag förmiddag från Örebro och kommer fram till Riga ett dygn senare.
Sen hoppas vi båda på fint väder i den fina staden så vi kan gå och strosa, fika, unna oss någe spa och shoppa lite. Sen bor vi kvar på hotell och åker inte hem förrens på lördagkväll. Hemma i Örebro ett dygn senare.
En perfekt rekreationshelg med nästan två dagar i baltikums Paris inför den kommande träningsveckan som kommer sen men nu går jag händelserna långt i förväg...

Igår var jag ju på gymet och igårkväll kändes allt bra...Men idag!!! Aj aj aj. Känns ordentligt i skinkorna så lite tv-tittande har gjort gott. Naturgodiset var oxå gott i början men nu säger samvetet oxå aj aj aj.

Dagens trashning
Var uppe på ett entrè-tak idag och skottade bort snö. Det var gjort av glasskivor 70cm x 4 meter långa som satt mellan ordentliga järn-lister som man fick stå på. Jag är lättast och den meste klätterapan av oss tre som jobbade där idag så jag fick stå uppe på dessa lister och rätt var det var hörde jag och kollegan ett TJONG... Rutan under mig/mellan de lister jag stod på gick sönder men höll ihop. Den blev helt krackelerad.
tror jag snart kan kalla mig demolition man på jobbet fast denna gång var jag oskyldig. Det var (nog) spänningar i glaset pga all snö.
Imorgonbitti skall jag upp på ett tunnt plåttak som inte håller att gå på. Man måste gå på de runda, svinhala reglarna.

Nu ska jag sitta och hoppas på Marcus Hellner tar guld nummer 2.

Snart måndag

När jag satt och tränade på gymet idag sjöng Gotthard (eller var det kamelot) så här i mina öron: "How can I be condemned, when my intentions are good" Den frågan passade så bra just nu.

Alla Hjärtans dag.
Ytterligare en dag för svensk handel att kräma ur oss konsumenter lite extra. Jag o S sket i det och unnade oss en hotellfrukost idag istället. Provade samma ställe där jag ätit julbord de senaste fyra åren. Berhn Hotell. Utbudet var inte lika stort som på Stora hotellet men shit vad perfekt deras knaperstekta bacon och deras äggröra var. 

Dagens träning
Förnyade mitt gymkort och värmde upp med 10-15 minuter på sandsäcken. Sen blev det ca 1 timme med benböj, utfall, leg curl, bänkpress, benspark, marklyft och mag-maskin. Inte i den ordningen men vem bryr sig? Bytte om till cykelkläder och gick till den gamla spinningcykeln i hörnet med musik i lurarna. Körde 4 st 10minuters intervaller. 2 på tungt motstånd (var nog inte så tungt efter den tidigare styrketräningen) och låg kadens och 2 stycken på motsatsen, ca 120 i kadens.

Totalt blev de ca 2,5 timme på gymet.
Det ger ett ganska bra veckosaldo på 9h 50 min och då har jag ändå haft 2 vilodagar.

Imorgon kommer förhoppningsvis lite cykelprylar från utlandet. Till racerhojen har jag beställt saker för ca 5500kr och gör en viktminskning på hojen på ungefär 200 gram. Jodåsåatt...

Om jag skriver om att jag dricker öl, vin och går på fester här. Då döms man för att vara en festprisse.
Om jag skriver om att jag känner mig sliten och att träningen går dåligt. Då döms man att jag tränar ner mig.
Om jag skriver träning och åter träning så tror ni att det är det enda i mitt liv.

Jag kan välja vad jag vill få er att tro men eftersom jag är en social typ gillar jag ses irl och ge hela kakan. Vill du fortsätta dömma efter en blogg som kommer att fortsätta ge er mitt träningsliv + bonussaker så gör det.
Själv skulle jag uppskatta att få en förfrågan om fredagspizza, kaffe på stan, guitar Hero, promenad eller träningssällskap när som helst. Det slår faktiskt bloggandet.

5-6 kissepauser senare...

Idag är vi bjudna på en 20-års fest där temat är 50-60tal. Märkligt då jag är född -78 och kommer att vara bland de äldre där. Men men.. Här hemma håller vi på och förbereder oss...

Sara skall fixa mer med håret och säkert lite smink. jag är lika nöjd som det ser ut som :-)

Idag blev det en distansdag när det gäller träning

Dagens träning
Mötte upp Niclas, Andreas och Lisa kl. 10 i förmiddags och kl. 15:45 kom jag hem. Det är alltså 5 timmar och 45 minuter det men då skall det dras av för en fika på en mack och 5-6 kisspauser som Gubben Hellström tog idag så ungefär 5 timmars trampande blev det och jag kom hem pigg och fräsch. Fattar det inte själv. Gött mos iaf!

Vi körde i maklig fart runt Nora sjön och på statoil blev det ett fika stopp och under fikan dök Örebrocyklisternas nya Elitlag upp. Eller delar av det iaf. Vi avslutade vårt fika först för att skaffa oss några minuters försprång då vi visste att vi skulle ta samma väg hemåt.
Jag och Andreas hängde med när de skulle skarva på lite extra med Garphyttan, Vintrosa.
Vurpsammanfattning: Jag lade mig innan Nora och kunde ha fått cykeln överkörd av en volvo xc 90. Oscar N lade sig framför en kvinna i en vit opel men hon han som tur vad stanna.

Ett tips till er bilister som åker förbi en eller flera cyklister. Sommar eller vinter spelar ingen roll. Gör en kort dutt på signalhornet i god tid innan ni tänker köra om. Det är nämligen omöjligt att höra er, särskilt vintertid.
Jag skulle trampa ikapp idag efter ett ensamt kissestopp och ligger medvetet lite extra långt ut på den smala väg som vi åkte på då det helt plötsligt kommer en jeep/pick up och blåser om. Den föraren svor säkert över hur dumt jag var placerad på vägen men jag vill ju provocera fram en kontakt mellan mig och en bilist innan de kör om.

En film från dagen...
Nu ska jag ställa in mig mentalt på saker som skedde 50-60-tal. Månlandningen....Öh...Chuck Berry...Blir svårt att impa ikväll med den begränsade kunskapen.

svenssonkväll

Så där ja! Då vet jag nog receptet på viktminskning. Göm Atkins, glöm GI, glöm stenålderskost.
Sitter proppmätt efter 3 öl och en stor pub-burgare och väger mindre än på flera dagar. Perfekt! Nya smaldieten stavas After work.

För att inte klassas som underviktig eller benget så ska det snart förberedas med tacos och en kväll framför tv:n. Som så många andra runt om i landet.

Har känt mig trött hela veckan. I överkroppen efter all snöskottning men även benen har varit riktigt mosiga vilket jag nu kanske kan härleda till att man gått med släde på tak för en arbetskompis nämde att hon blivit riktigt trött efter bara en dag med snösläde. Jag har gått mån till torsdag med en sån.

Dagens träning
Joggade ut direkt efter jobbet trots svaga känningar på utsida knäna och trötta ben. Ca 50 min senare var benen mycket piggare och inga känningar i knäna. Mådde jäkligt bra men hade inte tiden att fortsätta. Märkligt de där..Minns för några år sedan att ett kort löp/jogg pass kunde röra sig runt 20-30 minuter. Nu för tiden är ett kort pass 45-50 minuter. Även idag flög tankarna iväg mot Vertex fjällmara. Det äventyret gjorde verkligen intryck på mig.

Imorgon skall det bli ett distanspass. Det var länge sen. Hoppas man väggar. Det var ett tag sen man låg på hallgolvet och bad om det socker som fanns hemma.

Ni missar väl inte guld-serien Solsidan ikväll?

Jobbe? Naj, semeste. (gutemål)"någon" hade gjort en vintersoffa uppe på taket igår när jag slutade tidigare. Så fort man vänder ryggen till så roar sig arbetskamraterna. Imorgon tänkte dock jag oxå roa mig då vi har lite after work på O´Learys kl.15.

Slutade vid lunch igår för att ha möte med en gubbe på arbetsförmedlingen. När man sitter i den sits vi på TT gör så gäller det att träffa rätt person där. Det gjorde jag. Det slutade med att vi pratade orangeri, vindruvor och trädbeskärning :-)

Gårdagens träning
Stack ut på ett oplanerat jogg/löppass igår. Hemligheten till att få till ett bra löppass är nog att inte planera det. Jag joggade lungt i 10 minuter innan jag höjde farten. Sen höll jag hög och bra fart i 40 minuter. Tänkte lite på tekniken. Fram med höften, "stolthet", avslappnade armar mm. Oj det kändes i benen imorse :-)

Sen åkte jag till Niclas och beställde lite cykelprylar från utlandet. Det blev: Kedja, kassett och drev. Bromsar, pedaler, styre, däck. Alltihopa till racern men mountainbiken fick sig ett nytt bakdäck oxå.


Lägg huvet på sned och kolla in eftermiddagens roliga uppgift. Hård snö i hela j--la trappen.

Dagens träning
Trötta ben som skall orka med att springa imorgon. Ville dock inte ta en vilodag så det blev att svettas lite på spinninghojen. Dock inte så sjukt mycket som
Lisa :-) Jag körde 2 minuters på hög kadens. Ca 120-130 höll jag. Sen blev det lite mekande på watt-hojen som är lite "så där" just nu...

Annars då??
Joråsåatt...Jobbar mot mitt sockersug så det står härliga till. Ibland lyckas jag, ibland inte. Idag förlorade jag fighten och stannade för att handla något sött. Tog till baka lite genom att handla naturgodis före lösgodis. Åt halva påsen innan jag skänkte bort det till en ännu större sockerråtta på jobbet än mig.

Imorgon tänkte jag springa en timme innan jag åker direkt till vår after work på O `Learys kl. 15. Viktigt att fylla på direkt efter passet med kolhydrater har jag hört.


Berhn-uttryck!

Strax efter start i söndags så märkte jag att jag inte var tränad för 40 km hård skidåkning.
Igår kom bekräftelsen. Trööööttt!!!
Idag då? Kanske aningens aningens bättre men fortfarande seg.
Jäkla dålig form man måste vara i ändå.


Så här relativt lätt får man ner den snö som ligger närmast kanten. Våra slungor orkar kasta iväg snön ca 2-3 meter beroende på hur tung den är.
När man ska ha ner resten krävs det lite mera kroppsarbete. Precis vad min kropp längtar efter dessa dagar..

Gamla hederliga snöslädar (eller vad de heter på fack-språk). En sån där kloss med snö på släden uppskattar vi väger 20 kg. Från ventilationsröret till kanten till höger i bild går det ca 10 klossar alltså 200 kg per rad. Det går jäkligt många rader på hela takets längd så det är ganska mycket vikt som ligger på taken just nu. Sen är det lika mycket tak på andra sidan ventilationsröret oxå. Som om inte detta var nog finns det en liten sarg runt taket som ni ser längst bort i bild så vi måste bygga små snöramper att knuffa snön över. Trots flera minusgrader kan man klä sig rätt tunt utan att frysa. 

Dessa två vilodagar har planerats in lämpligt men snart är det förbi.

Appropå träning så har jag nu fått klartecken på tre träningsveckor fram över. 9, 11 och 13 blir som små träningsläger på hemmaplan. Jag kunde säkert ha tagit tre i rad men så här så kan jag köra på ganska intensivt sen kombinera återhämtningsvecka med jobb vilket borde gå rätt bra. Sen blir det en helg i skåne oxå där jag hoppas våren då infinner sig och visar sig som +20 grader och medvind. Ska träna lite med Patrik P och sen har jag bara varit två gånger tidigare i skåne men aldrig cyklat där eller sett en backe.

Jobbat mot sötsuget. Det är svårt den där timmen efter lunch. Jag tog med mig 8-10 bitar vingummin från den där kartongen vi fick igår men de försvann visst innan frukost :-)

Siktar på att skaka liv i benen imorgon med ett lite tuffare joggingpass. Sen är det tvätt-tid men jag kanske smiter undan den då det skall planeras/beställas cykelprylar. Mumma.

Ciao

Halvvägs nu... Utan problem

Helt slutkörd efter wadköpingsloppet var det hårdkörning på jobbet idag. Det ligger ca 50 cm snö uppe på taken vid universitetet. De snöslungor vi använder är ca 40 cm höga i framänden. PROBLEM! Sen är snön ganska kompakt och ibland så hög som som 70-80 cm beroende på hur det har drivit uppe på taken.
Svetten har runnit en del idag oxå och jag somnade på soffan när jag kom hem.

Vilodag 1 var behövd och har snart försvunnit.

För en tid sedan köpte vi en hel, fryst lax för riktigt bra pris. Vi tror det var typ 49 kr/ kg. Den var bara urtagen och halshuggen. Idag lagade vi (sara) till den. Jag dammsög, diskade och duschade under tiden. Hon fyllde den med lime och dill. Lite salt & peppar och sen kokt potatis till det. Det var en höjdare och jag fjäskade lite för min andra kvinna Östergren och slängde ned en bit där oxå. Det är kul och se hur hon luktar till sig biten där i vattnet.

Nu skall jag agera i köket. Koka kaffe.

Imorgon kommer vilodag 2 och eftersom det blir snöröjning på dagen så kan jag nog däcka i soffan imorgon igen.

Chipp och hej.

Ps. Fick 2 presenter idag som ställer till det här med viktminskningen...Vingummin och en jordgubbslikör. Tack?


Lurad till förnedring

En cyklist (från skåne) sa för ca en månad sen " jag ska nog köra Wadköpingsloppet men då får du fasiken köra oxå". Sagt och gjort men han själv lös med sin frånvaro. Jag skulle dock ha brytit efter 16 km idag.

Igår kväll började jag känna av en muskulär trötthet i ryggen. Den fanns där hela natten och även imorse och den var inte bättre heller. Undrade vart den kom ifrån. Kan det varit Lundbergaren? Nej. Guitar Hero? nej. sexet? nej hoppas inte det. Skidåkning på Gustavsvik? Nej. Det enda onormala jag utsatt mig för igår var den där stavgången. Det skulle kunna vara den som gjorde att min vanligt halvfula skidstil idag inte funkade särskilt bra.

Wadköpingsloppet 2010
- 6 grader och solsken och jäkligt bra spår gjorde att jag höll humör och målsättning högt ända tills starten gick. Då upptäckte jag snabbt att alla andras skidor gled lättare än mina. Har tagit många åkare tidigare på kondition men då jag inte fick ned skidorna mot snön tillräckligt idag så tejpen kunde greppa så sket sig det oxå.
Fick upp puls och flås ordentligt under den kortare slingan på 16 km men var inte nöjd med min åkning. Det märktes tydligt att jag åkt mycket mindre skidor i år. Jag har ju heller inte haft något mål med skidåkning heller. Förra året siktade jag ju på vasaloppet men det blir det (nog) inte i år. Dock är det ett underbart komplement till cyklingen.
Vid varvningen hade några cyklister trampat upp för att heja på mig vilket var snällt men det gjorde nog att jag glömde bort det där med att jag skulle bryta loppet för jag åkte ju vidare. Sååå onödigt.
Den längre slingan på 26 km var en pina samtidigt som jag försökte ¨åka lungt i svensson-takt så dras man liksom med. Man har ju en nummerlapp på sig :-)
På slutet kom en åkare och körde om och sa " heja cykelola. Jag brukar läsa din blogg" Ansiktet var okänt för mig men jag såg honom bli intervjuad alldeles nyss på tvärsnytt. Hej Carl.
Skadeglädjen gav mig lite energi på slutet då jag passerade en åkare till som väggat. Det var nog han och jag som var tröttast där och då. En annan som jämnade ut siffrorna var Kalle Thuresson, Kilsmo, som jag nämde förra helgen. Han slog mig idag så det står 3-1 i inbördes möten.
målgång!

Hur dum var jag igår som trodde att jag skulle kunna slå min tid från ifjol? Mindre skidåkning och en ny bansträckning. En ganska tuff sådan oxå. Min klocka stannade på 2h 50 min.

Positivt: Jag tog mig runt och fick ett grymt pass idag. Har prolog-lunga.
Negativt: Tog ut mig idag så från kl. 13:50 tills nu har jag varit tråkig att ha att göra med. Helt knäckt. Fråga Sara.

Tänkte nu unna mig hela två vilodagar vilket jag sms:ade ned till skåne. Svaret blev: "2 vilodagar? Vi får väl se."

Sista kvällen med gänget

E jag morgonpigg eller bara sjuk?

Vaknade en halvtimme innan mobilen skulle ringa, dvs kl. 04:40 imorse. Gick upp ( det är kanske de sjuka då...) Kokade kaffe som hamnade i termos, tog på mig kläder, ryggsäck och stavarna och började gå. Fan va långsamt det går att gå. Det tog 55 minuter ned till mitt jobb. Där åt jag frukost innan det var dags att starta igång Lundbergarn.
Jobben gick snabbare än beräknat vilket var skönt. Jobbade ca 4,5 h så Jag han även åka lite skidor nu på eftermiddagen.

Det kan inte klassas som träning då jag stakade runt på varv på Gustavsvik = 10 km. Sara gjorde sitt första mer träningslika pass på sina nyköpta skidor. Hon är trött nu :-) Eller rättare sagt hon blev trött på sitt andra varv och var ganska underhållande med sitt gnällande. '

Nu färgar Sara håret. Igen. Tror nog det är fjärde gången på en månad. Första gången var okej. Andra gången ville hon ha tillbaka sin orginalfärg med det blev oragngegult. Ytterligare en blondering och det blev pissgult. Nu får vi se vad det blir den här gången.

Sen skall jag (kanske vi) ner för att spendera sista kvällen med gänget Van Halen och metallica. Det kanske slutar med utkastad tv och kräks i blommerna. Det är ju hårda killar. Med andra ord: Det skall spelas Guitar Hero så fingrarna blöder innan ägaren till spelet kommer hem.

Imorgon är det wadköpingsloppet. Nånstans i bakhuvudet trodde jag att jag hade tiden 3:04h förra året. Kollade upp resultatlistan och jag hade fel på en timme. 2:04 var det och placering 56:a. Ny bana i år men siktet är att slå dessa tider iaf och nån kolhydratsladdning blir det inte heller för 2 timmars åkning. Nä tänkte köra en über-italiensk laddning med rödvin och en pastatallrik med lite parmesan uppe på.

Goji & powerwalkEn vanlig vinter är det antingen dåligt med jobb eller så jagar nästan firman beskärningsjobb. Den här sjuka vintern så snöar det och snöar ännu mer.
Nu ringer företag efter företag och vill ha bort dessa snömängder från sina tak så de inte ska rasa in. Denna bild är från universitetet där det finns många, och väldigt stora, tak.

Intervaller är ganska strikta om de inte kallas "naturliga intervaller" För att skoja till det lite körde jag så här idag: 5-4-3-2-1-1-2-3-4-5 minuters intervaller idag. Tungt motstånd och en kadens runt 60-65. Mumma!

Nu väntas ytterfilè av hjort från Hjortkvarn, ett glas rött. Trevlig fredagkväll.
Imorgon skall jag jobba med snö. Oj vad oväntat. Tänkte gå ned till jobbet innan frukost med stavar. Fettförbränning. Köpte ännu mera hälsokost idag. Tror mina pruttar kommer att lukta sommaräng snart.

chipp o hej

nattliga nöjen

Minns nån det gamla uttrycket " Hälsat på Ulrik" ?
Det är inte jag som har gjort det utan min sambo.

Först vill jag impa lite på er som fattar, och kanske har spelat, Guitar Hero. Ett kort klipp som är några timmar gammalt. Jag lyckas alltid bra på solon.

Det är ju bara en minut långt så kolla du. Igår kväll kl. 20:00 satte jag mig bakom ratten på Lundbergarn och det gick väl så där. Hade en svacka vid kl. 00:30 där högljudda svordomar och könsord ljöd högt i hytten. Det gick uselt just då. Körde in i en vägg, trottoarkant, maskinen ville gå i sidled mm. Det var mycket snö som fallit och den var lite mer kompakt än tidigare så en sträcka som normalt bara körs en gång fick igår köras tre gånger för att maskinen skulle orka få med sig allt. Hade en trötthetssvacka vid 5-6 imorse men vid 7 ställde nog hjärnan in sig på att vara vaken igen för då blev jag piggare. Kl. 09:30 imorse var jag och kollegan klara och kunde åka hem. Lade mig och sov brevid en ovanligt trött och dämpad sambo. Undra om jägarmästaren har något med det att göra? Hon träffade visst honom på krogen igår. Sov väl ca 3,5 h innan jag gick upp för frukost (lunch) och sen har jag tagit en promenad och spelat Guitar Hero och så..Vilat från träningen. Imorgon väntas det mera jobb. Undra om det kan vara snörelaterat? Sen tänkte jag köra ett cykelpass fast inomhus i klubblokalen för att på lördag testa skidorna inför söndagens tävling. Tjing

pulsträning & kosttillskott

Mina första 25 levnads/träningsår förstod jag inte hur viktigt det var med image och matchning utan färger. Kanske inte mode men ändå att saker och ting ska se bra ut. Trots att det har krockat med min egna filosofi "funkar det bra, är det bra" så har jag på sistonde börjat gå ganska mycket åt look good-stilen. Utan att planera eller ha det som mål blev dagens outfit så här bra innan pulsträningen idag:


Orange blev dagens färg på glasögon, skor och skaljacka.

Dagens pulsträning
Jo jag har tänkt flera höstar att "när vintern kommer ska jag köra ett löppass i djup snö". Det har dock aldrig blivit av tidigare men idag... Jag passade även på att testa de nya, lätta skorna på 291 gram. Det kändes att de var tunna i sulan. Det som ibland beskrivs som löpkänsla, att man har en nära kontakt med underlaget. Jag vet inte inte riktigt om jag gillar det eller om det bara är ovana.
Jag joggade ut mot Hagaby`s naturområde bakom nya Biltema. Vek av från den plogade grusvägen in på gärdet och tänkte att jag kan väl springa runt runt där. Jo tjena. Snön var liiite för djup för att det skulle gå bra. Det blev mera pulsande och höga knälyft då snön ibland gick över knäna men pulsen och andningen skjöt i höjden iaf. Samlade ihop 19 minuter med flås idag och det var nog inte sista gången jag körder så där. Mår rätt bra i benen nu så det var verkligen hjärta och lungor som jobbade. Gött mos!

Vägde 66,5 kg efter löpningen men dels så har jag ätit nu och sen ska jag gå och möta Sara nu. Vi skulle ses utanför princesskonditoriet. att jag inte ska gå in och köpa med något sött hem är en högoddsare. Men jag väger inte de 70 kg som vågen visade för ca en månad sen.

Innan löpningen idag köpte jag mitt första kosttillskott någonsin. Om man inte räknar in mivitotal, sportdryck, recovery, gel & bars förstås. Tänkte pröva rent Kreatin ett tag och se om man märker nån skillnad. Nån cyklist som provat?

tisdagsträning med dammsugare

Idag var jag inställd på att sitta i Lundbergarn men istället har jag jobbat fysiskt. Jag har skottat snö för hand. Undra om det var det som märktes när jag varit hungrig hela eftermiddagen. Hade ju planerat maten efter att sitta still. Ändå tur att det inte är blötsnö man måste flytta på.

Åkte direkt till klubbstugan och har blandat halvtunga intervaller med lätta. Körde en timme totalt där 5 minuters intervaller avlöste varandra.
Blev lite förvånad faktiskt där det var de intervallerna med ca 110-120 i kadens som sved mest i benen istället för de med mera motstånd och en kadens på ca 75-80.
Det var väl typ den enda strukturen jag hade idag. Hög puls och blanda hej vilt.

Efter passet blev det fika med Matte, Niclas, Jonas, Andreas, Sara och Lisa. Ja för det var just alla vi som hade tränat. Hittade (som tur var?) lite kondisbitar (ha ha fattar ni?) i frysen som jag glatt åt. La upp 7 bitar så alla skulle få var sin men ändå så åt jag 3 stycken. Fattar det inte själv.

Imorgon skall jag förmodligen testa det här med pulsträning. Återkommer med hur om det nu blir av.

Ska ju inte jobba förrens imorgon kväll. Blir nog en helnatt i hytten. Skönt med sovmorgon å andra sidan.

Hej hopp

Gårdagens vila. I rock!

Nu borde jag ha kommit ihåg vilken låt det är men det gör jag ju inte. Det är inte Van Halen. Spara lite tid och börja kolla efter ca 2:10 och se mig köra solot och se hur nöjd jag är ungefär en minut efteråt :-)
Sen märker jag en sak till. Jag kan verkligen inte stå still när jag kör Guitar Hero.

 Lågt ljud så höj på din dator.

 

Ja om du nu såg hela klippet och kan lite om GH så hör du att det inte var en 100% men jag hade kul.