I väntans tider

Sitter och avnjuter min senaste skiva, Dragonforce, och väntar på att maten ska få bli energi så löppasset går snabbt. Sprang milen förra veckan under 44 minuter vilket jag är nöjd med då det var länge sen jag sprang mer än en gång i veckan. Löpning känns dock väldigt tidseffektivt då det är lätt att pressa upp pulsen. Tid är nämligen lite av en bristvara denna vecka för två familjemedlemmar fyller år och lagom till helgen får vi finbesök från "den kungliga huvudstaden" och då måste det fejjas ordentligt. Sedan är det ju dubbelhelg, dvs två tävlingar, och båda på racer. Var nyss iväg och inhandlade ett nytt framdäck som ska ha bra grepp i kurvorna vilket kan behövas då ska köras ordentligt i just dessa på lördag då det är en massa varv på en 1500 meter lång bana.

Intog förresten någon form av druvjuice i fredags som var rik på energi, antioxidanter och vitaminer och det gjorde nog susen för både puls och ben för de funkade bra på helgens båda pass. Lördagen var mest klättring i kilsbegen där det kluras och slipas på en ny tävling till hösten. Mer info kommer...
Igår så var det en stigletarträning med en av klubbens cyklande orienterare som nästan jämt visar oss nya stigar i det otroligt härliga kilsbergen. Träningen påminde om 10 små negerpojkar historien. Vi var 13 st som samlades, snart var vi 10 st, strax där efter bara 9 och på vägen hem bara 5 stycken. Vi som inte krashade eller punkade hade iallafall en rolig o bra sväng.

Vi hoppas oxå snart ha vår egen träningstävling i GP-form som en liten ort i dalarna har och de har ju blivit ganska vassa i år. Det är ett bostadområde pågång nere vid Farmek bakom maskingatan och nu är en rundslinga asfalterad så innan husen börjar ploppa upp så ska vi nog passa på tycker jag. NAMN PÅ TRÄNINGEN?? Eftersom Ingavarvet GP är upptaget så funderade vi på "Blåsningen", för det är så öppen mark runt omkring. "Dennis-korv-varvet" pga fabriken men det lutar nog mera åt "Slaktvarvet GP" 
Nähe, nu ska jag plåga mig i milspåret och låta regnet härda mig.
Mera metal på tävlingarna!

Dissad av knattar

Vore mina fingrar lika möra som mina ben skulle det inte bli något inlägg idag.

Några gånger när vi vuxna (födda på 70-talet) är vid vårat träningsspår i utkanten av stan och tränar så händer det något mystiskt. Om vi stannar för att småprata lite mellan varven så dyker knattarna upp, helt ljudlöst. Rätt vad det är så har man 3-4 stycken runt sig och de bara lyssnar och tittar på våra cyklar. Avundsjuka har jag alltid trott men igår bevisades motsatsen.  Vi elitcyklister i klubben skulle ju var ledare för cykelskolan och minutrarna innnan så var det ca 5-6 "fans" runt oss men denna gång bröt en liten rund sak tystnaden. "vad kostar den där? Hur många växlar har du? Är det en plastcykel? (carbon) Vad har du för pedaler?" (eggbeater) Tusen frågor på en gång och han avslutade varje fråga med att skratta så man kände sig lite förnedrad. Han avslutade sin frågequiz med att uttrycka " Snurrväxlar!! Det kan man ju inte ha!" Ha ha ha. Jäklar vad vi garva åt han. (Att tillägga så kör jag ju med gripshift-växlar)
Det var även kul att se dom kämpa i skogen och det finns en del talanger som kan fylla upp i ungdomsklasserna om några år.
Idag har det blåst ordentligt men då går ju cykeln fort åt ett håll iaf. Jag har en sväng på 76 km som på slutet har två hyffsade backar men i övrigt är ganska flack. Jag startar alltid klockan inne i stan men kör rätt lugnt förts milen pga gator och trafik. Väl utanför Örebro så körde jag på med vinden i ryggen och efter en timmes körning hade jag tagit mig 38 km, stan inkluderat. När jag vände hemåt så blev det ju motvind men där kommer oxå dessa två klättringarna så det spelar inte så stor roll då. Jag missade personbästat med 1,5 minut men fick mig ett hårt pass och det var målet för kvällen.

Morgondagen har två ljusglimtar: Skall fälla en stor björk med motorsåg och slutar jobba kl 13.
Sambon har fått för sig att cykla runt vänern i helgen så äntligen kan man få blåsa på med hårdrocken här hemma!
Hardrock halleluja!

Focus i blick

Focus i blickDå har man tagit revanch, på sig själv. Efter att jag nu har skrivit om torsdagens misär-lopp i Södertälje så är det helt glömt. Den smällen på självförtroendet är nu borta då både ben och huvud verkade samarbeta under gårdagens långlopp i Skövde. Jag har, oavsett prestation, gillat alla årets banor och så även gårdagens. Mycket singeltrack av varierande svårighet och utslagsgivande backar tillsammans med en strålande sol...Ahh det är långlopp det. Ok att det var snabbare cyklister denna dag (men de är det ju jämt) men att ändå få känna att man gjort en bra prestation oavsett vad andra säger är gött.
Jag är nyfiken av mig att prova nya saker(dock ej maträtter) och i fredags så passade sambon och jag på att utnyttja ett presentkort på stans spa-hus där först vibb-träning sen infra-bastu avverkades. Hmm..en engångsträning på vibb är svårt att uttala sig om det ger något. Den kommer ju åt småmuskler som man inte når via en ganska enformiga cykelträningen men vet inte om jag ger det en ny chans. En viss muskeltrötthet i benen samt revbenen (??) infann sig nått dygn efteråt.
 Infra-bastun däremot är nog väldigt nyttig för psyket för den handlade bara om att stå ut i 30 satans så varma minuter. Bastun håller ca 53-55 grader och det är ju inte så varmt men infravärmen går in på djupet och trots två svala duschningar så eftersvettades jag i nästan 30 minuter.
På onsdag så skall vi elitcyklister från klubben hjälpa till på barnträning och jag hoppas att det inte blir för mycket cirkus. Dessa små lovande cykeltalanger brukar kunna komma sladdande och hoppades lite okontrollerat på grusplanen ibland :-) Vi ska ta ut dom på lite stigcykling och kanske ge lite tekniktips om det nu behövs. Viktigt att stötta framtidens mtb-stjärnor då det inte är världens största sport direkt.
Ta hand om er ( lät som ett Lill-babs-citat va?)

hängde på håret idag

Va skönt det hade varit att kunna prestera bra idag på en bana som jag gillade. Lite olik den från förra året men en bra mix av det mesta. Nu när jag inte fullföljde loppet hade varit skönt att kunna ta till saker dubbelpunka, rambrott, kejdebrott eller våldsam krash. Men nej. Satt till 85 % i huvet idag för i benen fanns det inget klipp, tryck, styrka eller doping. (Hmm..nej)  Jag gillar inte den skam som direkt kommer över mig när jag väljer att bryta en tävling. Gör det inte ofta och det är ju iofs positivt men idag är det pga en så diffus anledning. Det mentala är inte bara svårt att förklara för någon utan det kan hos vissa ses som ingen anledning alls att kliva av. För att ytterligare strö salt i såren så vill jag lyckas bra i svenska xc-cupen vilken blir lite tuffare nu samt att några vänner var på plats för att kolla när man tävlade.
 Redan på vägen hem så ville jag späka kroppen lite idag ändå så trots regn stack jag till träningsspåret här hemma. Mål var ett nytt pers, hur jag nu kunde tro det med hala rötter o sten, men klarade ju inte det heller.
Kom hem blöt o kall men framförallt lerig så jag stegade rakt in i dushen. Ahh, varmt o skönt! Faaan. I bakfickan låg ju mobil och bilnycklarna. Det var här nånstans dagens seriösa val Nr.2 kom. Jag har ju redan blivit en förlorare på tävlingsplatsen så jag kan bli det igen då.
Mustaschen försvann.
Grattis oscarekstam.com du vann. Jag slipper härmed fortsatt mobbing och jag ska slänga iväg en röst på dig på aftonbladet.se så jag faktiskt ger mitt stöd till prostataforskningen vilket jag uppmuntrar fler att göra.

När ändå hyveln var framme så rakade jag vidare. Mina klubbkamrater kan sätta en notering i filofaxerna för nu är mina "benvärmare" borta.
Alldeles strax så ska Tina snagga till min frisyr oxå så lite lättare ska jag nu ta nya tag och köra lite bättre på söndagens långlopp. Det första för säsongen, spännande.
Hade bra där ute.

"efter regn kommer solsken"

Ouf, vilken helg! Två korta men intensiva race har man hunnit avverka under helgen. Sitter just nu men en egen komponerad cafe latte och tänker tillbaka. Eftersom man har valt att satsa på en så pass kondionsavgörande sport så tycker inte jag att det gör så mkt att man blottar (bloggar) sina svaga sidor för konkurenterna. Testvärden hit eller antalet intervaller dit, det är ju ändå på tävlingsbanan det avgörs, oavsett man man skrivit eller sagt. Samtidigt så vill jag ju inte bjucka (bjuda) er där ute på att på ett enklare sett komma före mig i resultatlistan. Varför detta babblande?? Jo helgens banor är lite för korta för att jag ska kunna prestera maximalt. Man kan ju tycka att korta banor är lika med ett högre tempo men jag fixar inte det. Det är här någonstans som jag vill precisera mina svagheter som vissa av er (pratglada) konkurenter redan noterat iofs. Säsongen är ju fortfarande fräsh så den finns saker som ska ändras på och finslipas.
Nåja...hyffsat nöjd iallafall och tycker att min önskvärda tävlingsform börjar infinna sig. Inte en sekund för tidigt då 4-5 tävlingar redan genomförts.
Dagens, kanske årets klantvurpa, fixade man lite snyggt innan start, i vanliga kläder, inför ca 6-7 konkurenter. Slirande bakhjul i liten grässlänt slutade med en kanandes Ola på rygg. Vad säger man; RESPEKT BOYS!
Fick förresten pris oxå. Inget stort men ett par brillor med tre olika glas som jag provade i butik för bara en vecka sen. Nice!

Varför antog jag denna utmaning om att odla mustach?? Träffa polarn igår kväll och efter att första skrattet lagt sig så frågade han hur länge jag sparat. SVAR: 8 dagar. Nytt skratt!
Tjejerna på jobbet småflinar och ropar mustachmannen, killarna mobbar i största allmänhet. En konkurent ( som bara kom 6:a idag wohaha) var snabb att påpeka att hans (?) var minsann större än min.
Den kliar, tjejen tycker jag sticks och den växer långsammare än glaciärerna. Nä Oscar, hoppas vi ses snart så jag kan ersänna att din är större och jag kan raka bort de 3-4 fjun som jag vårdar så ömt.
Nu är latten slut så då funkar det inte att skriva mer..

Slagen av ett stark-vin

Börjar bli osäker på många saker nu, ett av dem är min mustach, ett annat är formen.
 Mustachen vill liksom inte växa så snabbt som jag hoppats på men jag tror att det kan bero på de hårda och sträva örngotten. Vi använder ju inte sånt där (miljöfarligt) mjukmedel när vi tvättar. Jag misstänker att jag gnider ner min övre läpps vakra prydnad på nätterna. I den här takten kommer det att ta evigheter innan jag får användning för mitt nyinköpta mustach-vax.
Innan säsongstart så kände jag mig i toppform och jag är rätt säker på att jag är starkare än förra säsongen men en obehaglig överraskning har börjat segla upp. Alla andra är ju oxå starkare än förra året!
Tisdagens (försök till) lagtempo satte sig gott i benen men även lite i huvet. Inte kul att bli ifrånkörd på grund av att man inte orkar hålla rulle ens. Dock så börjar mitt nya jobb märkas i kroppen med. Stod och spättade hål med ett spett i asfalt under dagen på tisdagen och det tog även på små, små muskleri ryggen som jag inte visste fanns där. Får tacka sambon för den helkroppsmassage jag fick igår, både rygg och ben mår bättre nu.
Igår körde jag lite branta backintervaller. Kvarntorpshögen är ett udda inslag på den platta närkeslätten och den är en gammal slagghög ifrån den tid då det bröts metaller i backen. Vägen upp har en konstant lutning på 18% och tar ca 3-3,5 minuter till toppen. Där märks brantheten på att varje tramptag för en framåt, bokstavligt talat. Så fort man släpper på trycket (i benen!!) så stannar hojen upp och det är väl den största skillnaden mot flackare backar.
Tycker fortfarande synd om det tjej-fotbollslag som hade löpträning i trappen som tar den kortaste vägen upp till toppen.

Har även blivit äldre denna vecka, hela 29 år nu och undrar vad det är som ska hända nästa år igentligen??
Många gratulationer nämde just detta "streck" men mentalt har jag inte varit äldre än 21-22 de senaste 5 åren.  Ska dock börja reta konkurenterna snart för vi är inte många som är födda på 70-talet nu i elitklassen. Mina kombatanter kommer inte ihåg fragglarna, varning för barn-skivan, Dr.snuggels och de fantastiskt roliga scenerna i rosa panternfilmerna med Peter Sellers.. Hahaha rätt åt dem, småglin!
Nu ska gamlingen lägga sig, hej.

inte klubbens helg, utan mustach-helg

186116-11Minst på bilden, minst i verkligheten.
Jag höll min utlovade taktik på helgens tvådagars tävling i Västerås. Resultatet spelade ingen roll utan jag skulle köra slut på mig och till mina konkurenter kan jag bara säga: just nu är jag inte bättre än så här men min rutin kommer nog till sin rätt snart (hoppas jag annars läggar jag ned). På linjeloppet igår hade jag sällskap i ca 30 minuter innan jag var isolerad och avhäng. Jag kunde ha klivit av loppet efter 27 km men hade ju lovat mig själv att ta detta som träning så jag körde ett varv till, totalt 54 km, sen klev jag av racet.
Idag var det GP-lopp och det passar mig lite bättre. Jag gillar det här med att vara mkt folk, åka fort, tvära kurvor mm. OK, det är läskigt men adrenalinet gör det samtidigt lite häftigt. Alla igångdrag och förmågan att hantera hojen passar nog oss mtb:are rätt bra med. En mtb-konkurent fick sig en liten utskällning av en raceråkare under loppet för att han körde "farligt" då han genade lite i gruset på insidan i en kurva. Va fasiken, jag hade gjort samma sak i det läget och jag fick förresten oxå en svordom av en annan racercyklist,som man skulle kunna kalla yrkesåkare( kör för cykelcity) men jag bara skratta åt han. Löjligt och hacka på varandra under loppet tycker jag.
Igår punka klubbkompisen Jonas efter 7 min, idag drogs han med i en krash på första varvet av 15. Matte o jag bröt igår och idag så blev han hindrad av krashen på 1:a varvet.  Han ville dock få sin träningsdos så i Arboga släppte vi av han (med cykeln förstås) och sen körde vi lite pace med bilen.
För er icke-cyklister betyder det att han fick ligga på rulle bakom bilen, med uppfälld bagagelucka, och fick fartträning. Jag hade gladeligen betalt pengar för att få reda på vad andra bilister sa i sina bilar när de körde om oss. Vi körde rätt lång i 70 km/h och maxade på slutet i svagt, svagt utförlut i 90 knyck. Idiotiskt tycker en del men fränt tyckte vi. Är det nån som vet om detta är olagligt förresten? Vi ligger ju ute på väggrenen (inte vägg-renen).

Jag har även åtagit mig en utmaning. Att visa mitt stöd för forskning mot prostata-cancer genom att odla mustach. Kvinnor har sitt rosa band för bröstcancer men vad har vi? Biltemakatalogen??
Jag har aldrig haft någon i hela mitt liv (mustach)....jo en gång trodde jag att jag fått mustach men det var ludd från tröjan när jag drog den över huvet. Får se hur många veckor det dröjer innan nån på jobbet säger att jag har nåt skit under näsan.
Det närmaste är nog att jag har två skivor av gruppen Mustach samt att jag sett dom live.
Trampa rätt-hänga tvätt

I`m a lumberjack

186116-19
Skriver ofta om min träning och nu när säsongen är igång så även mina tävlingar. När det går bra och jag är nöjd med min prestation så är det inga problem att skriva en massa. När det gått dåligt, oavsett orsak, så skulle jag kunna skriva också men allting känns som ursäkter. Har ett uttalande från en cyklist utskrivet och uppsatt på en tavla här hemma. Det lyder:
" Alla vill ju kunna säga att jag vann inte på grund av det här eller det här. Enligt mitt sätt att se det spelar det ingen roll om så ditt jävla huvud ramlat av eller dina ben exploderat. Om du inte klarade det, så klarade du det inte. Vilken ursäkt du har spelar ingen roll"
Tyvärr så är det ingen cyklist som jag ser upp till då han numera är avstängd (say no more)
Nå väl, plågade benen med löpning i onsdags, hahaha rätt åt dem. Lät dem inte vila igår heller utan körde hyffsat hårt på racern och var även mentalt redo att plåga dem idag också men eftersom det är tävling båda lördag och söndag så får de vila. Ska till och med dopa dem lite med mörk choklad och ett glas rödvin ikväll. Det kan behövas då det kommer att bli åka av i helgen. Racertävling i Västerås där man inte slipper undan mtb-konkurenterna för ryktena säger att många av dem kommer dit. Ska faktiskt avslöja en liten taktik för er alla. Jag tänker rejsa! jag ska köra slut på mig själv då resultatet inte spelar någon roll för mig. Inte bara sitta med imorgon inbäddad i klungan utan jag kommer (kanske) att hjälpa till och dra. Då ska mina ludna ben få slita hund vilken kan vara bra inför kommande 26 tumms race.
Men det är ju lätt att sitta här och skravla.
Nu ska jag vinna pengar på postkodsmiljonären. (oj, pensionärsvarning va?)