Zlatan vs Markolio

Både igår och idag har jag vaknat upp och känt efter på morgonen hur kroppen/magmusklerna mår. Det har känts bra och jag har båda mornarna tänkt att " ja! Nu är det snart helt bra"
Idag startade jag lugnt genom att kolla på filmen World War Z som jag nämnde sist. Rätt så bra men slutet kom lite väl snabbt tyckte jag. Dock var den mer spännande än vad jag hade trott.
Hur som så tog jag sedan en promenad och köpte en chokladask för att lämna tillsammans med ett kort tackbrev till den avdelning som jag låg på förra veckan. Tyckte de hade skött sig bra och ville bara säga tack. Promenaden till affären samt USÖ gick bra men strax därefter slog det till. Började protestera i magmusklerna och en svag svidande känsla infann sig och har stannat kvar sedan dess.
Blev lite bättre efter en rolig och bra lunch på Örebro Ölcafè med en polare. Första besöket där men förmodligen inte det sista.Dom har ju så mycket gott där :-)
Vilade lite när jag kom hem innan jag trotsade de svaga smärtsignalerna och hämtade Nora på dagis i pulkan.
 
Sedan dess har det verkligen varit fokus på vila.
 
Ni har väl kollat in VOLVOS 17 miljoners reklam? Den är ganska bra faktiskt
 
Jag undrar hur mycket Markolios ripoff kostade att göra? Oxå ganska bra :-)
 

Onödigt lång långpromenad

I förrgår kändes det ganska kass när jag gick de ca 500 metrarna till det lokala fiket. Inte pga fikat utan kroppen verkade ha fått ett bakslag.
Igår när jag började gå upp emot city kändes det istället riktigt bra. Kunde räta på ryggen lite bättre och gick i maklig fart. När jag var som längst hemmifrån (krämaren ungefär) så satte jag mig ner på en kontorsstol och då trodde väl kroppen vi var klara för dagen för det gick sedan ganska snabbt utför. För att orka hem igen fick jag ta en fika på VASA ( åh neeeej vad synd) och där satt jag en stund och fick lite krafter. Så pass att jag svängde in på videobiljarden och hyrde mig 4 st "ola-filmer" som sara skulle ha uttryckt det.
Det blev:
The Avengers,
R.I.P.D,
world war Z
Wolwerine
Har redan betat av de två förstnämnda. De är ren o skär underhållning och bra gjorda. Då jag sett The Avengers förut så noterade jag idag fler detaljer som t.ex när Thor och Loke möts i filmen flyger det förbi en korp jäkligt snabbt. 
Har lite större förväntningar på de två sistnämnda filmerna.
 
Nähe nu kommer snart dagens dejt hit med lunch. Hoppas jag.

trött bakslag

Har fan inget att blogga om egentligen. Kändes rätt bra igår så vi tog en promenad till stans kändismärke svampen för en fika.
 
Var mer snö igår men vad tusan.
Fick två omgångar besök på em oxå så kanske var det pga dessa orsaker som det hela dagen idag har varit tungt.
Tog en fm-promenad även idag men den gick långsammare. Sen har resten bestått av vila i antingen soffan eller sängen.
Har tänkt mig minst en promenad varje dag framöver för jag har ju lunchdejter tisdag till torsdag nu. Härligt!
 
 

Hemma efter operation

Idag kom jag hem. Hade väl fått redan igår men jag önskade en dag till då min rörelseförmåga var för dålig tyckte jag. Sen trots att jag saknade Nora något fruktansvärt mycket så visste jag att hon skulle bli en fysisk påfrestning så jag väntade hellre en dag till.
 
Jag skulle kunna skriva hur mycket som hellst men jag har för en gångs skull massa bilder att bjuda på istället. Om du vill kan du klicka på de små bilderna så blir de större.
Modell-uppdrag för Örebro Läns Landsting. Kirurgen har ritat på vilken sida probelmet satt på. Tacksam för nogranheten. Detta var i tisdags kväll. Operationen skedde på onsdag morgon.
 En så kallad "selfie" Onsdag morgon. Ligger och laddar med syrgas. Duschat 2 ggr med ett bakteriedödande medel.
 
 Här har jag lämnat iväg kameran till de som inte är nedsövda :-)  Jag själv synd knappt men jag ligger där på bordet uppkopplad mot någon stark server i nordkorea :-)
 Slang i munnen med syre. Plastbiten i pannan registrerade inte VAD jag drömde men tydligen ATT jag gjorde det. Coolt. Som jag skrev innan jag åkte in till sjukhuset skulle man kunna drömma "härliga" drömmar. Jag minns tyvärr inte mina :-(
 
Denna bild är ifrån i torsdags. Åh det ser ut för att vara tjo och tjim och klackarna i taket men detta var en tuff dag. Jag blev jätteglad att Sara kom och hälsade på men jag gjorde 4 eller 5 promenader till fiket under dagen. En sträcka på ca 30 meter men jag var verkligen jättetrött på kvällen. Operationen tog hårt på kroppen tydligen och då anser jag mig vara ung, frisk och stark.
 
Jag har vilat väldigt mycket äve fast de rekommenderat mig att röra på mig. Har väl aldrig sovit så mycket som dessa dagar. Är glad att jag kan sova bättre o bättre på sidan. Första natten var det bara på rygg som gällde och det har ALDRIG varit min stil. Då sov jag ca 30-60 min i stöten hela natten. Lite halvdrygt.
 
Här kommer sista bilden. Då det tyvärr inte togs några bilder under själva operationen så fick jag ändå idag lite blod-bilder när de lade om såret.
Blir två hyffsade ärr att visa upp framöver.
 
Nähe. Lite mail att ta hand om. Tjing.
 
 
 

Operation:Operation

Ja detta blir sista bloggen på kanske en veckas tid då jag läggs in på USÖ idag. Operation tidigt imorgon. Har du missat det så skall de göra en ny "artär" av en ven som sätts brevid det stopp jag nämnt tidigare.
Ja det syns tydligt på höger sida på bilden (min vänstra sida) hur en bit "saknas" fast den är där. Det är stopp i ca 8 cm så där hamnar en ny artär som egentligen är en ven från mitt lår.
När jag sövs är det tydligen på ett medel som ger citat " ganska härliga drömmar så tänk ut något bra innan att tänka på" sa narkossköterskan. Har ni några tips på drömmar? :-)
 
Ca 25 pass på 21 dagar
Jag uppskattar att jag från den sista december tills igår kört ca 25 träningspass. Oavsett din bakgrund och kunskap så vet du säkert att det är inga problem att träna varje dag. Det som spelar roll i det fallet är förstås intensiteten och durationen. Frekvensen har jag just nämnt. Det har inte varit så många pass som har varit riktigt nedbrytande och inget pass har varit längre än 75 min.
Jag har tränat mycket hårdare förr och definitivtmer tid förr om åren.
Nu följde jag inte alls de kostråd som följde med Tapout XT och inte heller körde jag 6 pass i veckan med just Tapout utan jag kombinerade det att ibland slänga in ett rent gympass, jogging eller ett fåtal pass i stakmaskinen. Jag har försökt vara mer observant på vad jag stoppat i mig och ätit liiite nyttigare.
 
Kanske var det pga ovanstående orsaker som det inte blev mer resultat eller så är tidsfaktorn det begränsade. På alla succes-stories så har det ju gått 90 dagar istället för mina 21 och sen har nog deras utgångsläge varit sämre än mitt.
Tog ett antal FÖRE och EFTER-bilder men jag känner inte att jag behöver bjuda på allihopa.
 
Före:
 
Efter: 
 
Ska man kolla noga kanske mina axlar har vuxit men som ni ser. Inga jätteöverraskningar. Men som jag skrev häromdagen så upplever jag stora skillnader i hur jag orkar många övningar på Tapout och det spelar iaf roll.
 
Dagens uppgifter:
Innan jag packar min väska med extra kläder, tidningar och mobilladdare och kamera så skall jag göra ett ärende till. Fått en träningskund till som jag skall göra ett fystest på som ett utgångstest för att se eventuell utveckling. 100% av fjolårets kunder blev fysiskt starkare allihopa. Både på kort sikt och över ett år framåt. Dom är så duktiga.
Jag har en önskan när det gäller träningshjälp. Att få hjälpa någon som är rätt otränad och har en begränsad tid att träna på. Kanske 2-3 ggr/veckan. Vore intresant att prata och ge råd och framförallt se vad en sådan person skulle kunna göra för utveckling. Dock vet jag inte om jag skulle klara fler kunder nu utan att behöva gå ner i arbetstid på mina ordinarie  jobb. Kanske skall göra realtitet av det??
 
 

Dubbla pass igen. Händer de nåt?

Igår kväll bestämde vi väl (sara o jag) att hon skulle gå upp med Nora på morgonen. Nu är det iallafall jag som varit uppe sedan kl 6 och druckit låtsaskaffe och lagt pussel och kollat på Babar. Jämnställdhet?
 
Igår tog vi en promenad. Egentligen två st men den första tog vi till en känd tidningsbutik i stan och bytte bort en av de tidningar jag fick häromdagen. Blev inte en utan två nya tidningar där den ena hade ett reportage om Djingis Kahn. Kunde inte hålla mig utan läste just det reportaget direkt när vi kom hem. Lärde mig egentligen inget nytt men jag är så fascinerad av den perioden och vad han åstakom. Måste nog hyra Mongol igen.
 
Precis när Sara gått upp igår klämde jag ett tufft Tapout-pass. Strength and upper hter det och detta var andra gången jag körde det. Märker stor skillnad på vad jag orkar nu mot första veckan. Har ju kört Tapout i snart 3 veckor och jag har blivit mycket stabilare och starkare men jag är osäker på om det kommer att synas någon skillnad på kroppen. Huvudsaken är väl att jag märker skillnad. Passet var mest för axlarna men inte enbart. Körde säkert 6 olika varianter av armhävningar under passet.
 
Blev positivt överraskad av mitt hjärta som ville ta en promenad igår kväll. Vi drog iväg Nora i pulkan och åkte i backen borta vid svampen. Tror vi hade kul alla 3.
Efter hemkost blev det en ca 6 km lång joggingtur för mig i 5:30-fart vilket jag tycker är lagom i dagsläget.
 
Sen avslutade vi kvällen med att se filmen om facebook, the social network.

Maxstyrka

Igår var jag på USÖ och fick mig en genomgång av kirurg, sjuksyster samt narkosläkare. En åt gången, enskilt i ett rum. Lite roligt att jag med två av dem pratade lika mycket om terränglöpning och skidåkning som vi pratade om läkemedel och operation.
Tror jag kommer att kunna prata mycket intressanta saker med personalen där när jag blir inlagd nästa vecka.
Som arbetare i blåställ vet jag hur man fjäskar för likasinnade så imorse när vi lämnade lägenheten lämnade vi lite fikabröd till de som pysslar med stambytet i huset. Idag står toalettstolen lite provisoriskt på plats och den går att använda vilket är skönt. Man slipper ta på sig kläder och gå ner 4 våningar mitt i natten.
 
Sen är det ju så roligt med presenter. Särskilt de oväntade.
Fick en påse med 4 tidningar av en polare idag som jag kunde ha till min USÖ-resa. Hade en tidning av de 4 jag fick. Gissa vilken
 
Idag blev det dryga timmen med styrketräning på friskis och jag körde nåt som jag körde för nästan exakt 4 år sedan. Inför säsongen 2010 körde jag tung, explosiv styrketräning innan barmarkssäsongen. Löpare gör det, skidåkare gör det och även uthållighetscyklister gör det.
Det gick helt okej tyckte jag men det hann bara gå ca 1 h efter avslutat pass innan pirret kom i musklerna så jag tror jag får sota för detta kommande två dagarna :-)
Körde inte allt explosivt. Vanlig marklyft på 3 set med 90 kg var en av övningarna. På sista setet var det fingrarna som gav upp före benen.
Vadpress, lite fin bålstyrka i TRX-banden, baksida lår var några av övningarna som kördes.
 
 
 
 

jäkligt mkt nu i både hem & huvud

Ja nu är det mycket i Olas huvud. 
  • I måndags började stambytet i huset. Man får gå ner 4 vånigar för toabesök, disk samt att hämta upp vatten i dunk.
  • Lite stillastående i jobbet. Många yttre faktorer som jag inte kan påverka.
  • Idag skall jag på info/inskrivning inför operationen. Tror att den ovetskapen påverkar mig. Klart man skall tänka att allting kommer att gå bra nästa vecka men det finns risker. Klart det finns det med allt.
  • Är i engagerad i klubben och det händer så mycket där nu trots lågsäsong och det blir en belastning det oxå. 
  • Närmar sig flytt till hus och även där finns en viss osäkerhet och många frågor hur det kommer att bli.
 
Gårdagens träningar.
Klämde in ett 5x4 min pass på stakmaskinen på lunchen. En lunch som förresten uteblev. Kom på kl 18 att jag inte hade ätit någon under dagen. Ja en keso och en proteinbar på fm men det är väl inte direkt lunch?
Passet gick okej men trots att jag denna gång hade handskar fick jag ändå en blåsa på insidan av tummen. Sen funkade inte datorn till stakmaskinen så jag såg inga watt-siffror eller puls på displayen så det enda jag kunde gå efter var pulsklockan som så ostrategiskt satt på handleden. Därför blev det till att gå på känsla när det gällde intensiteten och tiden fick jag vrida på handleden mitt i en stakning för att se. En kombination av detta + motivationsbrist så blev inte en enda intervall 4 min lång utan den kortaste blev 3:33 och den längsta 3:56 men jag körde ju ändå 5 st så det är lugnt för den delen.
 
Möte och allmän vardagsstress i detta byggkaos här hemma men jag ville ändå få in ett pass till igår kväll så kl 21 startade jag och Sara ett tapout-pass. Det blev Muay Thai. Tredje gången jag kör just den och nu kändes den inte särskilt tuff. Tror det börjar hända saker :-)
 
Som sagt snart är man husägare. Då blir det förstås att klippa medföljande gräsmatta under sommarhalvåret. Har börjat fundera på det där med gräsklippare och jag tror det kan bli en åkbar...

dubbla pass, dubbla dagar

Uppe i ottan för att hinna med lite jobb.
 
Igår tisdag blev en bra arbetsdag. Fick ett bra besked som gjorde att jag slappnade av resten av veckan. En riktigt stor tegelsten som rullade av bröstet.
 
Har väl inte så mycket att skriva om för en gångs skull.
Körde både ett kort styrkepass och en joggpass igår.
Dagens plan är högintensiva 4or i stakmaskin för att avsluta kvällen med ett Taout-pass. Kul att Sara brukar hänga med på dom numera. Nora lackar dock ur. Just när vi båda skuttar och hoppar framför tv:n så vill hon ha massor av uppmärksamhet.
 
I måndags drog stammbytet igång i vårt hus så vi har inget vatten eller avlopp vilket medför att vi får göra dusch, toabesök samt disk nere i källaren i ett litet pentry. Fick direkt känslan från i somras när vi bodde på camping och man får gå till ett servicehus och göra dessa bestyr.
Nåja det är väl bara att stå ut.

pre-operation & favorit-Tapout XT

Igår blev det den första snöröjningen för mig i år. Tog ganska exakt 12 h men då sandade jag inte alla ställen pga av det ramlade ner lite mer snö innan jag var klar.  Då försvinner liksom sanden ner i nysnö så den gör ingen nytta. Idag på morgonen kom jag på att jag missat att ploga ett ställe så jag fick ringa till chefen och rapportera det. Tur att det bara ramlat ner ca 4-5 cm snö och inte 15 cm. Dessutom gick plogningen ganska snabbt för det var så litet snöfall.
 
Idag sov jag ut någon extra timme innan jag gick till sjukhuset för lite provtagningar samt EKG inför min operation som det är dags för nästa vecka. Jag varken pratar eller bloggar om det så mycket men jag har en viss nervositet i kroppen inför detta. I mitt drömscenario så är jag snart på benen och kan ta promenader inom 2 veckor och efter 4 veckor börja med något enstaka jogg-pass. Nu låter det som jag vill stressa igång men det handlar inte om det utan mer att jag inte mår bra av passivitet. Det gör iofs ingen.
 
Igår testade jag ännu ett nytt pass av Tapout XT, Sprawl & Brawl
Hittade denna på tuben om ni är nyfikna på hur det går till. Ni kan klicka er igenom det lite snabbt så förstår ni.
 
Igår upptäckte jag en positiv sak när det gäller Tapout. Jag har hittade en övning som jag spöar skiten ur de på filmen :-) Nämligen slagkombinationer. Stående och sen spelar det ingen roll om det är krokar, raka slag eller armbågar. Där har dom inte en suck :-) Dock hinner jag antingen inte med eller orkar inte när det gäller de flesta andra övningarna. Har på dessa första två veckorna märkt en tydlig förbättring på bålstabilitet samt styrkan i armarna. Gött mos!
 
Nu skall det jobbas lite

Hittade gamla priser. En resa i minnen.

Nu ni!! Nu blir det bilder. Mina egna bilder. 
 
Jag och Nora var ju på bio förra veckan. Trots gott om popcorn höll hon inte ut hela filmen.
 
När vi håller på och rensar i förrådet inför flytten så hittade jag en kartong med mina gamla böcker av blandad sort. Detta var ett urval av en kartong. När gulf-kriget startade 1991 så öppnades ett rätt stort flygplansintresse hos mig. De få böcker jag har läst har varit inspirerade av det militära. Star wars och kampsport är två andra intressen som ligger latent.
 
Hittade två gamla kartonger med priser....
Här är ett urval där 1a platserna är till vänster, några 2a platser i mitten och en 3e plats till höger. Skönt att antalet priser är i den ordningen :-)
Den som står i mitten med form av en vattendroppe är skitsnygg. Den fick jag för en total 2a plats i XC-cupen 2009 där totalvinnaren (Gunnar T förstås) fick en ännu större droppe.
Träplattan som ligger där fick jag när jag hade kört 10 st Finnmarksturer. Den långa varianten på 112 km. Tror jag körde 15-16 stycken innan de ändrade bansträckningen till den nuvarande. Bästa placering var 12a eller 13e på tiden 4:14 eller 4:12 om jag minns rätt.
Stentavlan och den största bucklan till vänster är för totalsegern i ett 3dagars etapplopp på Mallorca. Häftig terräng, helt okej motstånd där bl.a. Marga Fullana klättrade ifrån mig med ett hånflin. Hon blev senare EM-mästarinna samma år men minns jag rätt om hon blev avstängd för doping??
 
Sen finns det två priser på bilden som är lite speciella. 
Den lilla glasfyrkanten som står längst fram. Det är mitt första pris som jag har sparat. Det är från 1984 då jag var 6 år gammal. Har inga minnen från tävlingen men det var på skidor.
Sen är det bucklan längst till vänster som har lite grön färg på pelaren. Det är från Sten sturepokalen i Uppsala 2002. Mitt första XC-lopp där jag vann seniorklassen. Minns loppet ganska bra och Velomagasin hade ett kort reportage därifrån. Kessiakof vann elitklassen. Jag avancerade i min klass hela loppet och vann i en spurt mot Tony Andersson. Fick göra min första segerintervju och jag fick lite press på mig eftersom Almby IK skulle ha SM året därpå vilket intervjuaren påpekade. 2003 blev mitt första år i Elitklass.
 
Hittade påsar med medaljer, fotbollspriser, skidpriser samt några från orientering.
 
Något som jag har börjat läsa igen är mina gamla träningsdagböcker. Skrev tydligen mellan 2002 och 2008.
 
Kollade i den från 2006 där jag från februari till oktober körde 37 tävlingar!! Inget onormalt de åren men man får lite perspektiv på det nu.
 
Har precis haft ett samtal med chefen och det blir en tidig morgon för vi startar med snöröjningen kl 05:00
Glad att jag fick till lite löpning och styrka hemma på golvet för imorgon vet de katten om man orkar nåt efter ca 11-12 h jobb.
 
 

Träningsvärk!!!

Jag har ju sagt till mig själv (och er med) att jag skall försöka träna minst ett pass omdagen. Idag kan man nästan klassa som vilodag för jag har bara lyckas klämma in ca 30 min jogg. Detta är inte bara på grund av tidsbrist utan oxå på grund av den GRYMMA träningsvärk som har smygit sig på under dagen efter gårdagens Tapout-pass.
Från midjan och ner gör så där ömt och ont på ett härligt sätt.
 
Annars har det som sagt varit liftutbildning idag på TT och det har ju bara varit krav på det sedan 2007. Jodå det är en firma som ligger i framkant. Närsomhelst har dom säkert en hemsida oxå.
 
Ska snart lämna denna burk och sätta mig försiktigt i soffan men innan så vill jag rekommendera er att kolla på JVM i hocke nästa år. Jag såg det i år för tredje året i rad och det är verkligen underhållande hockey. Full fart och ett mer riskabelt spel på nåt sätt. Järvare passningar och mer initiativ i soloprestationer.
Nu vann ju tyvärr Finland över Sverige i en match som ändå svenskarna dominerade. Kanske är det för att finnarna verkar träna så pass hårt som dom faktiskt vann eller vad säger ni?
 
Sen är det snart OS och det sänds ju inte på SVT fast det känns som det vore en rättighet att staten borde fixa det så statens television alltid sänder OS. Nu är det viasat men jag fastnade för den här canal +-reklamen idag :-)
 

3x5min + tapout XT

Fy fasiken vad trött jag är men vi tar det väl från början.
 
Idag jobbade jag lite med projektet trots att det inte behövs denna vecka. Det har börjat ramla in lite markägarkontrakt vilket är bra för rätt vad det är så är våren här. Kartan är inte långt borta heller vilket är på tiden :-) Efterfrågan är stor.
 
Efter lite jobb hann jag med ett gymbesök där jag tänkte köra lite på stakmaskinen men jag glömde mina handskar! Jag har gjort det en gång förut och man får rätt schyssta blåsor om man kör intervaller utan handskar men man är väl en tuffing och fullföljer?? Sänkte watten något, ca 10 watt lägre än annars när jag kör 4or. Då höjdes pulsen långamt och gick precis över 90% av maxpuls på slutet av första intervallen. Tack vare den lägre watten så kunde jag köra 5or istället för 4or vilket är gynnsamt för då slipper man ännu en igång-fas av det aeroba systemet. Körde 3 sånna + en 4a och då var pulsen uppe på 95% av maxpuls på slutet.
 
Stressade hemåt med 4 fina blåsor i händerna för ett kort möte med hyresvärden. Lite info och en extranyckel till det tillfälliga pentry vi skall ha tillgång till när det blir sammbyte i huset.
 
Lite härliga cykelsamtal med lite bra personer när jag gick och hämtade Nora på dagis och sen kom dagens andra träningspass.
Tapout XT med träningen Plyo XT

Om jag har hållt räkningen så var detta den femte skivan jag kör av Tapout och detta var helt klart den jobbigaste. Ja för att inte säga jävligaste. I stort sett bara ben-övningar. Utfall åt alla möjliga håll, upphopp av olika slag med mera med mera. Mina ben brinner fortfarande. Hela passet var 52 min och den klockan följde jag hela tiden när den räknade ner. Ouf vad jobbigt! Detta pass kommer att kännas imorgon.

regn & jogg

Sent igår körde jag ännu ett Tapout XT pass. Körde en repetition av Cross core Combat. Denna skiva är den hitintills tuffaste av de 5 skivor som jag har testat. Får se om jag får med mig Sara på ännu en skiva ikväll efter att Nora har lagt sig. Mina magmuskler vill nog helst vila idag då gymet i förrgår och gårdagens Tapout tog livet av dom.
Som om inte detta var nog tryckte jag in ett trailpass idag. Frågade min jobbarkompis Märta om hon ville med för hon är liksom jag "utan arbete" just nu och bor åt det hållet som jag tänkte träna. Win win.
När jag tankade upp filen mot datorn så märkte jag att klockan och pulsbandet hade tydligen inte fått kontakt med varandra så det blev pulslöst. Den första lilla puckeln på höjdkurvan är Uggleberget bakom Klockhammar och det var bra att vi joggade den för då fick jag se en stor gran som låg över stigen. Kanske måste lösa det :-) Nästa stigning är mer rejäl och det är monsterbacken upp emot Rusakulan. Dock tog vi bergslagsleden till grusvägen mellan Klockhammar och Bocksboda och körde grusväg ner till bilen.
 
Efter hemkosten så har jag jobbat lite vid datorn men mest har det blivit slöande med kaffe och praliner som jag fick i julklapp.
 
På grund av alla år som bloggare så har ju vänner och bekanta ( och alla andra med förresten) lite koll på vad man gör. Det finns personer som "checkar in" via facebook och tankar upp sina träningar på STRAVA mm. Det visar ju oxå på ett sätt vad dom gör på sin fritid. Så långt är väl allt frid och fröjd kan man tycka men det finns en baksida. Det är alla hatare och tyckare.
Jag har skrivit förut om Tyckare och görare och jag kom o tänka på det inlägget när jag fick höra om en person i min närhet som fick en kommentar om sin träning som lagts upp i offentligheten på nätet.
Kan man inte hjälpa istället för att ifrågasätta? På måndagsträningarna i mountainbike syns det tydligt vilka som delger sin erfarenhet och vill hjälpa andra medans andra personer (som är minst lika kunniga) döljer sig själva i bakgrunden men yttrar sig gärna i skymundan. Så kallat onödigt skitsnack (inte pga sitt innehåll utan hur det utförs)
Nä fler borde hjälpa andra kort och gott.

Igår spenderade jag oxå en del onödig tid vid datorn och hittade detta lite underhållande klippet
 

Jo det går bra nu

Igår var vi på träningstävling. Sara Nora och jag. INgen deltog men jag saknar ju skiten så att säga så lite startvisselpipa, tidtagning och fika vill man ju inte missa.
 
Förutom att se när andra plågar sig så fortsätter jag med ett eller två pass om dagen. Blir det inte Tapout XT så blir det löpning. Dock blev det att utnyttja friskis klippkort idag. Trängdes med en hel del andra som tydligen avlagt nyårslöfte om att "bli sundare och friskare" 2014. Jag var inställd på ett hårt stakintervallpass med stakmaskinen men tyvärr var den trasig så det blev ett bra styrkepass istället.Lite synd då gårdagens Tapout XT-pass var det lättaste hitintills så det har byggts upp ett sug efter en tuffare utmaning inom mig.
Får väl ta det imorgon istället.
 
Jag är glad och stolt över ganska mycket saker jag gjort när det gäller cyklingen. Både min egna cykling och det jag gjort för mtb i örebro. Kanske kan uppfattas som jätte-egoistiskt men det skiter jag i nu precis som jag alltid gjort genom åren :-)
Jag tycker det är riktigt kul att kolla tillbaka i mitt bloggande som jag gjort sedan våren 2007 och läsa om både resultat, misslyckanden och andra tokerier man gjort. Ja du hittar alla gamla inlägg längst ner på denna sida.
Tidigare ikväll när jag kollade gamla inlägg hittade jag detta gamla klipp som fortfarande är grymt roligt.

1 pass om dagen

Nora har nämnt några gånger "på jobbet" i olika meningar. Vi har skrattat förstås då hon inte har ett jobb. Vi har nu börjat fråga henne lite djupare vad hon jobbar med. Önskar jag kunde ha spelat in gårdagens intervju med henne.
Hon jobbar med "killarna" eller "gubbarna" och hon kör traktor. En traktor med skopa är det och hon kör jord och planterar jordgubbar med traktorn. Det roliga med att hon berättar är att det är så självklart och att hon berättar det från hjärtat.
 
 
Ja någon mirakel-resa med Tapout kommer jag nog inte att göra men jag gillar de två skivor som jag har avverkat så här långt. Igår när jag bloggade så kände jag ett sug efter stående fighting och inte massa styrkeövningar så jag chansade med dvdn Muay Thai och vilket lyckodrag. Precis vad jag behövde igår efter att jag lagt Nora. Nästan bara stående fighting i 35 min. Mycket armbågar, knän och raka slag. Svetten rann förstås och idag stod jag i valet o kvalet om jag skulle köra ännu en film.
Dagens träning
Har haft hand om Nora hela dagen då Sara jobbat och det går ju rätt bra men samtidigt vill man ha ett break så när vi blev komplett familj bad jag om att få sticka ut och jogga. Pannlampa på och det blev venaspåret, lillåspåret + lite på klockarängsleden. Totalt nästan 14 km och 1:20h. Nu är benen tunga efter 4 dagars träning på raken men jag tänker sikta på att köra varjedag tills den 21 januari då jag läggs in för operation. Dagen innan tänker jag ta några EFTER-bilder och se om det hinner ske några förändringar på kroppen på 3 veckor. 
 
Efter min operation så misstänker jag att det blir ca en månad med ingenting.
 

kropp 2013 och ny kropp 2014?

Då har min resa mot förhoppniingsvis ny, mer vältränad kropp startat. Tog "före" bilder nyss men blir det ingen skillnad så blir de väl aldrig publicerade här :-)
 
Jag fick ju hela paketet Tapout XT av Sara i julklapp och igår körde jag det första av 13 st skivor. Vad kan jag säga så här långt om Tapout?? Jo att skivorna har ett jäkla tempo i 40-45 min! I gårdagens pass var det 2 st "waterbreaks" där man fick dricka vatten och när jag lagom började dricka var det 8 sekunder kvar av pausen så det är inga långa stopp direkt men det är ju dvd så man kan ju pausa själv om man känner fört.
Har schysst träningsvärk i magen och lite i benen idag och svetten rann här hemma så nästa gång skall jag ha 2 svetthandukar redo från början.
Funderar på om jag skall klämma en skiva till ikväll trots att jag sprang 8 km terräng i förmiddags.
 
 
En bild från i söndags när vi besökte Tekniska kvarnen. Ett ställe som imponerade på oss förstagångsbesökare.
 
Igår summerade många året 2013 och jag känner väl inte riktigt att jag har tid eller lust att göra det. Det första som jag kommer att tänka på är ju det mindre chock som drabbade mig med stoppet i artären. Det har ju varit en resa från april 2013 och kommer förhoppningsvis att avslutas med en operation om ca 3 veckor. Det har hänt mycket annat under året med detta har påverkat mig väldigt mycket psykist och i förlängningen även Sara som lever ihop med mig. Hoppas att 2014 kan bli ett mer normalt Ola-liv.
2013 avslutades iaf med att vi köpte vårt första hus vilket är stort.
 
Vi har nyss kommit hem från goa vänner som vi spenderade nyårsafton hos och nu skall Saris iväg med kompisar. Undra om Nora är sugen på Tapout XT? :-)