cash, flyt och fattigdom

Det har handlat ganska mycket om ekonomi i mitt liv de senaste dagarna. Eller snarare brist på pengar men igår var det lite annorlunda.

Crazy chick!

Jag och kollegan drog med en ny arbetskamrat till ett närliggande fik på 11-rasten då vi typ jobbar runt hörnet till detta finfina fik. Kollegan som jobbade sin näst sista dag bjöd oss på fika och i fattigdomens dagar var det lite som en lottovinst.
Direkt efter jobbet tog jag första steget mot bättre moral och välgörenhet. Jag var på min första blodlämning på USÖ. Jag undrar lite varför inte fler lämnar blod egentligen. Sticket är ju bara som en liten spruta och när de sen bjöd mig på 2 (två!!!) små MER så hade de vunnit mig helt. Jag satt ner i ca 10-12 min sen var jag klar.
Jag som är så lättköpt blev alldeles till mig när jag sen fick en T-shirt, kaffe & mackor efteråt och inte nog med det. Ett presentkort på 50 kr som bl.a. gällde på DRESSMAN och det var ju min nästa hållpunkt igår.
Modelluppdraget
Jag gled omkring i en snygg kostym på köpcentrat Krämaren mellan kl 18-20 igår och berättade för folk att det var 40% på hela butiken igår. Kostymen jag bar kostade normalt 999:- men under gårdagen gick den alltså för 600:-. När mitt uppdrag var klart så frågade dom om jag inte ville köpa kläderna jag burit under kvällen. Då de verkligen var snygga så var det lockande men utan att gå in på hur vår familjeekonomi ser ut så tackade jag nej.
"- men du har nåt liggande här oxå" sa butiksansvarige. " som tack för ikväll får du ett presentkort på 300kr"
Summan blev alltså att jag köpte den snygga kostymen för 300 kr :-) Hur ansträngd vår ekonomi än är så kände jag att jag inte kunde tacka nej till en ny kostym för 300 kr. Jag köpte ju dessutom till den snygga skjortan och utnyttjade mitt andra presentkort från USÖ så den gick loss för ytterligare 250 kr.
Inte rik men otroligt nöjd cyklade jag hemåt. Det hade absolut inget med att Sara Varga var där och sjöng i Krämaren. Jag törs inte skriva nåt om henne här heller men...Hon var SNYGG!!
Idag har det iaf tränats en del. Tycker att jag inte tränar nånting nu för tiden men det är ändå ungefär varannan dag. Först vill jag ju busa och gosa med Nora men lagom när hon skulle somna så stack jag ut på en löparrunda.
Jag läser o läser om löparträning men inget hitintills är så komplext som mtb-träning. Jag tror att jag kommer att lyfta in mycket från cykelträningen till löpningen. Idag t.ex blev det klassiska 8-2 intervaller. Första gick okej men nr 2 gick skitdåligt. Varför? Ja gissa. Jag gick väl ut för hårt. Som vanligt. Det är mitt signum :-)
Sen lossnade det och jag körde 5 stycken. Jävla skit piss-sunton tappade kontakten med GPS-pucken på armen men 1H 10 min borde ha gett ca 12- 14 km idag. Låg på 90-92% av maxpuls vilket jag inte skulle fixa 8 minuter på en cykel men på löpning är det inga problem. Jag tyckte nog att benen kändes lite tunga och sega. Kanske är det lördagens långpass som sitter i eller så var det bara en sån dag.
Imorgon är det vila igen men fredagen kan bli hård med löppass sen bortbjuden på bastukväll.

Grattis Örebro

Minns ni att jag förra veckan rev stora cykelhus med Lundbergarn? Idag rev jag ett till men med slägga :-) Min fisklena ( fis-klena inte fisk-lena) rygg vred sig dock snett på nåt sätt för jag har lite känningar i den sen dess. Kul var det iaf.
Imorgon skall jag återigen vara modell åt dressman. Denn gång skall jag dock ha mer kläder på mig än sist. Skall glida omkring i kostym imorgon.
Sist så var jag liite mer avklädd
Dagens träning
Jag fick ett frikort på friskis för ett tag sen. Idag utnyttjade jag det. Chockade kroppen med att gå på ett spinningpass. För 100 år sen när jag själv var spinninginstruktör så retade jag mig på de där cyklisterna som inte trampade som jag sa. NU är jag själv en sån där cyklist som inte trampar i takt till musiken. Ibland kör jag tungt och ibland går jag ner i tempoställning och låter benen springa iväg i 120 kadens.
Hur som hellst fick jag mig en ordentlig genomkörare med mycket tid över 90% av maxpuls. Benen kändes okej under passet men när vi stretchade så gjorde lördagens löppass sig påmind.

lider och drömmer mig bort

kanske den lugnaste söndagen på länge. Om en timme drar jag och Nora upp till klubbstugan för att förbereda lite inför kvällens mörkertävling i mtb. Pissväder och ointresse verkar göra att det nog inte blir många tävlande ikväll. Synd när ett fåtal vill hitta på nåt för sporten.
Jag själv är ju både barnvakt och cykellös. Får väl skrika på de som tävlar samt sköta resultatlistan.
Sitter just nu och slösurfar lite och drömmer mig bort till Rockstad Falun nästa år. Största frågan är om Nora skall följa med eller inte? Då vi blir borta tre dagar så kanske vi måste lura med någon förälder till Sara eller mig som får göra Faluncity den helgen då mammis & Pappis (sara o Jag) njuter till engel.Nocturnal Rites, Amarathe, hypocrisys, Sabaton m.fl.
2011 festival Herr
Nu kom mina två tjejer in här och då tappar jag helt koncentrationen :-)
Tjing

lång tid

Ja att vänta på en buss i 15 min kan vara lång tid. Att springa en mil på en timme kan vara lång tid för en del medans en del fattar det som kort tid. I mitt fall är det lång tid att sitta på samma tävlingsmountainbike i 3 år och 3 månader.
Jag har ju haft möjligheten att ha B-spons i flera år. Jag minns alla mina cyklar som jag har tävlat på: 1:cyclepro (stöldgods tror jag det var) 2: cyclepro ultralite från Norra. Åh vad jag längtade efter den. Prissänkt från 23 till 20 tusen. Den krashade ca en månad innan SM 2003. Sen blev det cykel nr 3 Avanti. Tror nästan hela Almby IK körde Avanti där ett tag. Cykel 4-7 när det gäller mtb har varit Focus-hojar och det var där B-sponsen kom in i bilden. De två första var i alu och de två sista var i carbon.
Den sista: Focus extrem beställde jag i januari 2008 och jag väntade o väntade ända tills i augusti då den dök upp. Alltså i slutet av säsongen vilket gjorde mig mindre glad. Att det sen dök upp två sprickor i bakstagen efter ca 2 veckors användning förstärkte bara min känsla för då trodde jag att reklamation på ramen skulle göra mig cykellös ett tag. Dock fick jag grym hjälp av Per Hellmèn och skiftet tog ca 24 timmar.
Nu är det så att den cykeln har hjälpt mig till framgångar och den innehåller nog mest minnen av alla mina cyklar och idag gick den i graven. Borta. Såld. Och det känns redan tomt här hemma.
Mjölbybiken 2010
Jag önskar att alla fick uppleva ett sånt race som jag fick/hade då. Mina egna förväntningar, nervositet, tuffast möjliga motstånd, vinst! Detta är det lopp jag minns allra bästa tror jag av alla race jag kört. Jag berättar gärna om alla känslor och minnen från denna dag om nån vill veta.
Lite kuriosa om dess nuvarande ägare. En farbror som passerat 70-sträcket och han köpte sig sin första mtb!! Han var en erfaren racercyklist som nu ville prova mtb :-) Riktigt roligt är ju oxå att han kommer att säga att han köpte den av en framgångsrik ungtupp. Alternativt pojkspoling :-)
Dagens grymma träning
Idag var det alltså dax för långpass med Örebro AIK. Tysslinge runt skulle de springa och den är 28 km.
Det var ett erfaret gäng som jag hamnade i på 8 löpare. Där snackar man träningsupplägg, pb-tider och hastigheter. Man säger inte " nu springer vi i  ca 4:30 fart" nej det räcker med " nu e de 28". Då vet alla direkt (utom jag) att vi springer i 4:28 fart.  Exakt skall vara exakt.
Mina ben kändes bra till ca 15-16 km då jag kunde börja ana lite trötthet. De flesta i gruppen hade vätskebälte med sig men inte jag. Jag hoppades på att jag druckit upp mig tillräckligt mycket innan passet. Vid 16 km tog jag iaf en halv liquid i farten för vi stannade aldrig under passet. Undrar hur man gör om nån måste ha pissepause? När vi hade sprungit ca 19 km vände vi hemåt och fick medvind vilket märktes på tempot. Vi körde resterande 8- 9 km med ett snitt på ungefär 4:30-4:40 fart och totala passet höll en snittfart på 4 min och 48 sekunder per kilometer. Tryckte resten av enervits liquid vid 23 km men det var allt jag åt under passet. Förvånad att fettförbränningen funkade så bra. Den julmust jag hade med mig i väskan smakade underbart i omklädningsrummet. Efter ett sånt här pass behövs det ingen stor belöning.
När jag hade duschat och kommit hem så var mina ben halvdöda men det har inte blivit värre vilket är skönt. Jag behöver sånna här pass om jag vill lyckas på AXA fjällmarathon nästa år. Dock är det ju sjukt vad Emelie Forsberg tränar tufft. Ni vet damsegrarinnan i år. Häromdagen sprang hon 40 km i fjällterräng där hon klättrade 3400 höjdmeter. Idag skulle hon visst springa 85 km. Hon kommer bli så knäckt när jag slår henne nästa år :-)
Tjing

En riktigt bra dag

Just arbetsmässigt har det gått bra. Gjort en o samma sak hela dagen men det har blivit snyggt och bra så vad gör det. Det som har lyft denna dag lite extra är att en riktigt seriös köpare på min mtb ringde. Så om det går vägen så kan jag inte deltaga på mörkertävlingen på söndag kväll men det känns som det kvittar. Ny hoj blir det naturligtvis. Jag fick frågan för några veckor sen: "Sak du sluta cykla? Såg din hoj på blocket." Not gonna happend, säger jag.
Sen var det ju vänners vänner dag idag och imorgon på XXL. Då kan man få 25% rabatt på alla varor om man har skickat ett sms (vanlig sms-taxa) till ett särskilt nummer. Man får en kod tillbaka som visas upp i kassan. Detta gäller dock ej skidpaket och annonsvaror.
Jag och Nora åkte ut direkt efter jobbet och hon gjorde succè där ute:
Så här åkte hon omkring och hon tyckte nog att DX-lampan för 499 var ett bra klipp för den satt hon och klappade på medans pappa pratade med bekanta ansikten.
Då jag måste lära mig att hålla i pengarna så handlade jag inte så mycket som mina ögon vill ha. Lite småprylar bara för ytterligare 130 kr så 628 kr skulle slutnotan gå på. Döm av min förvåning när det istället blev 471 kr! Jag är ganska säker på att tjejen i kassan gjorde bort sig och gav mig rabatt på allting. Det kanske hade o göra med att Nora satt på disken och charmade henne. :-)
Igår däckade jag strax efter kl 19:30. Har varit grymt trött flera kvällar på sistonde. Ikväll är dock ett undantag. Vilodag kallas det. Imorgon blir det nog ännu en vilodag då jag på lördag skall prova ett långpass med Örebro AIK. Hoppas kroppen orkar och håller för nu är jag sugen på ännu ett marathon. Jag har nog blivit lite marathonbiten :-) Fast jag är rätt säker på att jag aldrig kommer att ställa upp i ett på asfalt.
Värdelöst vetande
Väger under 68 kg nu. Undrar om det ska bli en sån där löjligt tunn löparkropp till slut? Njae...

illamående i mörkret

Jaha. Då kom det en sån där dag till då jag blir sjukt trött på kvällen. Däckade tillsammans med Nora när hon la sig. Det kommer att ske många gånger i framtiden har jag på känn.
Dagens rivningsjobb av två cykelhus gick över förväntan och inget annat gick sönder än de två husen.
Dagens träning
Gick något under förväntan men jag försöker se det positivt att jag fick fram ordentligt illamående. Mats och jag körde 5 st hårda backintervaller i liftgatan till sörbybacken. Det är en ordentlig brant backe det där och benen fick jobba hårt för att trycka upp kroppen så där vertikalt. Det blev tyngre o tyngre för varje intervall då vi körde kort vila mellan varje. De 5 intervallerna var klara efter endast 10 min och den allra sista klarade jag inte av att springa hela sista biten trots att jag ville mentalt så fungerade inte benen. När vi skulle jogga vidare så märkte jag hur ph-mässigt sur jag var för jag kände mig ordentligt illamående. Det var länge sen jag hade den känslan och eftersom jag vet varför den finns där får jag väl försöka se den som något bra.
Imorgon blir det jogg fram o tillbaka till jobbet och kanske lite extra när jag kommit hem.
Hörde en sak på Crister i P3 idag som fick mig att le så mycket att jag var tvungen att spela upp det för Sara när jag kom hem. Hörde ni norrlänningen Anton idag? Lyssna här annars!

veckans tur med barnmisshandel

Ett lager asfalt är/ska vara 4-5 cm tjockt. Ibland har man toppat en asfaltsyta med ett nytt lager och då blir den ju 8-10 cm tjock. Idag skulle min kollega ta bort smala (ca 60 cm breda) remsor med asfalt med hjälp av ett spett. Nu var det bara det att asfalten var 16 cm tjock!!!

Då jag var på samma gård och jobbade med Lundbergarn
och hade gafflarna på så tänkte vi att jag kunde hjälpa till och bryta bort det tjocka lagret. När man sitter i hytten är det lite svårt att se och känna hur mycket spänn det blir på gafflarna när man kör in dom under t.ex asfalt och tiltar dom uppåt. Rätt var det var så for en halvstor bit asfalt (ca 15-18kg) iväg. Titta på bilden nedan så skall jag förklara:
Ni ser en bit asfalt till höger. Det var inte den biten utan en mindre som for snett uppåt vänster, över den ljusgröna utbyggnaden, träffade balkongen uppe till vänster och landade sen bland reglarna på vänstersidan. Tänk om den gått rakt in i köksfönstret på höger sida eller träffat kollegan som stod ca 1 meter från gafflarna.
Jag tror jag har förbrukat all tur för hela denna vecka.
Undra hur det skall gå imorgon då jag ensam skall riva två cykelhus med hjälp av motorsåg och lundbergarn.
Dagens lilla äventyr
Ingen träning idag utan en far & dotter-dag. Vi har busat och gosat ända tills jag fick en pause och skulle gå ner o flytta bilen. När jag befinner mig i hallen och Sara o Nora är i sovrummet hör jag ett plötsligt rassel från den kristallkrona vi har hängades där och sen börjar Nora gallskrika. De båda kommer ut och Sara småflinar samtidigt som hon försöker trösta en Nora som skriker på ett sånt sätt som hon väldigt sällan gör. Ända från tårna kan man säga.
"Vad hände ? " frågar jag.
" jag skulle skicka upp henne i luften men glömde bort lampan" svarade Saris.
Polisanmälan på det?

morgonmys

Almby IK har en schysst klubbstuga. Inredningen är från tidigt 1700-tal och det snackas om en upprustning men det verkar dröja. Stugan i sig används ju förstås av klubbens olika grenar då och då men ibland hyrs den ut till privatpersoner som vill ha samling/fest för större sällskap. Detta är nog inget unikt utan sker nog hos andra föreningar oxå. I går kväll hyrdes den ut till nåt sällskap. Det vet jag för jag var där imorse runt kl 8 för att fixa det sista med mtb-skylten som gjöts på plats igår. Inne i storstugan var det resterna efter en hyffsat stor fest och de hade väl orkat städa hälften av plastmuggar, pappersdukar, matrester osv. Det var dock en sak kvar på ett bord som fick mig att reagera.
En stödkrage! Det som jag finner är roligt är de frågor som dyker upp: Hände det en olycka på festen? Satt någon i kalldrag och fick ont i nacken? eller ännu roligare...Kom nån dit med den på sig men "mådde bättre" ju längre festen gick?
Detta var oxå den enda privata sak som fanns kvar. Inga skor, jackor eller liknande fanns kvar.
Innan jag åkte till klubbstugan så gick jag o  Nora upp vid 07:45. Ja bytte hennes blöja och lyfte över henne till vår säng. Det är så härligt att ligga alla tre där. Sara vaknar automatiskt när Nora imiterar en väderkvarn och delar ut slag till både höger och vänster.
Dagens träning
Strax innan lunch joggade jag iväg på en halvlång sväng. GPS:en visade 13,39 km och stoppuret stannade på 1:01, 26. Det var nån slags mix av löpning/snabbjogg när jag körde på 4:35 tempo. Suuntos traineffect visade 4,6 på klockan men när jag tankar över det till datorn visar den 5,0. Det kändes inte som att jag tagit ut mig men jag har ju kört strax under, ibland på, tröskelpuls i en timme och det är ju effektivt det vet jag.
Suuntoinfo:
Distance
13.38 km
Maximum speed
18.61 km/h (3'13 min/km)
Average speed
13.07 km/h (4'35 min/km)
Highest point
85 m
Lowest point
64 m
Ascent
39 m
Duration
1:01'26.2
Peak heart rate
186 bpm
Average heart rate
158 bpm
Minimum heart rate
115 bpm
EPOC Peak
230.9 ml/kg
Training Effect
5.0 - Over-reaching
Calories
891 kCal
VO2
58 ml/kg/min
Blir väl ett eller två löppass till i veckan innan jag måste vila upp benen för på lördag siktar jag på att köra långpass med Örebro AIK.
Nu skall jag upp och fika på stan. Nora och Saris är redan där, ja stan inte på fiket.

öl & whiskeymässa + härlig överraskning

Igår var det alltså dags för mig att besöka öl & whiskeymässan igen. Jag var där förra året och blev mycket...öh..Nöjd. I år blev jag oxå full nöjd.
Jag lärde mig som vanligt massor om whiskeytillverkning och numera har jag en liten kontakt inom whiskeyimport vilket gjorde att jag vid just denna monter fick smaka något extra ur en liten oettikerad flaska. Najs :-) Vi hade avtalat att vi skulle avsluta kvällen hos Ardbeg`s monter och tjejen som jobbade där var engelsspråkig och lite lik en tunn Alexandra Engen. Hon hade en grymt skön accent från Irland så jag sa till henne att hon gärna fick fortsätta prata för det var så gött att lyssna på. Provade 3 olika i den montern.
supernova 60%
uigeadail
corryvreckan.
Någon av de två första blev nog mina favoriter och det var en tydlig skillnad mellan dem. Enligt dem själva går det inte att få tag i supernovan men min kompis på whiskeyimporten sa annat. När jag vinner på lotto så...
Denna provade jag inte. När jag vinner på lotto så..
Dock provade jag en 15årig bowmore. Den var finfin. En Cao ila från 1981 rann visst oxå ner för strupen. Provade även japansk whiskey för första gången. Yoichi eller nåt sånt hette den.
En hel del öl rann oxå ner och ni fattar själva hur den kombinationen slutade. Lagom när jag träffade på lite cykelkompisar och en av dom skulle till och bjuda så tyckte magen att det fick vara nog. NEJ!!! jag spydde inte men illamåendet fick bestämma och jag drack inte upp den. Ska ni bjuda på mig får ni göra det tidigt på kvällen   :-)
På grund av gårdagen så har det inte gått i så hög fart idag men nåt som är positivt är att jag har haft privatchaufför. Sara har kört bilen och jag har bara koncentrerat mig på att gosa med Nora med min goa andedräkt.
Straxt efter lunch idag så åkte vi till klubbstugan för att gräva ner och gjuta fast en infotavla. Magnus p skulle dyka upp på eftermiddan men innan han kom så dök Timo och Martintrampar upp. Sen kom då Magnus, sen dök Niclas upp och jag skojade lite om att det var så mkt folk där trots att det inte var en arbetsdag eller träning eller så. Sen kom även Mattias F upp med sin familj och fattade verkligen inte vad alla gjorde där.
Det visade sig att det var pga mig (förmodligen Sara också) de var där. De nyss nämda + Martin N, Johan F, Fredrik L, Daniel M och Rickard Z hade gått ihop och köpt en gåva/present
En barnsadel till hojen :-)
Jag själv gillar att planera och ge överraskningar till folk och nu har några gjort det till mig. Stort tack allihopa. Sara kommer tycka det är skitkul att åka i den.
Appropå Sara så skulle hon göra en sås till fläskköttet och potatisen här hemma för nån timme sen. Här hemma brukar det oftast bli grönpepparsås eller grönmögel. Ikväll sa hon: Jag är sugen på en whiskeysås, vad säger du?
Jag ska ärligt säga att vilken annan dag än denna hade jag nog varit sugen på det.....
Nu blev det faktiskt whiskeysås och den var jättegod.
Nästa söndag är det mörkertävling igen. Lampor finns att låna.

reflekterande ljusglimt

Igår när jag och kollegan cyklade hemåt klagade vi som två griniga gamla gubbar
Vi klagade över hur puckade många gångare/löpare och cyklister är som inte har lysen, och ibland inte ens reflexer.
Fattar folk inte att de verkligen inte syns mer än som mörka skuggor.
Idag gjorde jag en joggande tjej en tjänst och gav bort en snap-on (inte strap-on)-reflex till henne när jag joggade om henne på oupplysta gångstråk. Själv hade jag en dx-lampa på huvudet, reflexväst samt reflekterande detaljer på kläderna, något som denna tjej saknade.
Jag kunde även ha predikat för henne hur dumt det var att hon dessutom hade musik i öronen när hon joggar själv i mörkret. Nästa gång skall jag nog överfalla henne, dra henne åt sidan till nåt buskage bara för att bevisa min goda tanke. Eller vad tycker ni?
Appropå mörker så är vi ju lite extra rädda om Nora när vi är ute i trafiken. På ICA Maxi köpte jag en batteridriven liten ljusslinga för en tid sen. Den har blå sladd, blåa lampor och en lite blå batteridosa så den syns inte så mkt i dagsljus mot vår blåa vagn. I mörkret syns den dock desto mer
När Sara gick de ca 500 metrarna hem från bvc så var det två, oberoende av varandra, personer som stannade och uttryckte hur bra det syntes.
Dagens träning
Jag joggade till jobbet imorse. Ca 5 km. Efter jobbet så joggade jag även hem och med ca 200 meter kvar till dörren så kom jag ikapp Sara med den blått lysande barnvagnen. Hon uttryckte att hon oxå ville springa så medans jag underhöll Nora (läs joggade med vagnen) så sprang Saris upp och bytte till joggingkläder. Hela familjen körde sen ca 30 min jogg ihop. Kvalitètstid som Sara kallade det. 1:23 fick jag ihop idag och det var inget kvalitètspass utan verkligen ett kvantitet. För att få lite timmar i boken så att säga.
Lägg nu huvudet på sned och njut av den vackra barnsången. Framförd av sara Backlund

sköman

Idag har jag lagat husmanskost. Det händer inte så ofta men då det var Saras träningsdag så hade jag sagt till henne att köpa nåt som jag kunde laga mat på när hon var iväg på afrodans. Jag hade hoppats på köttfärs, falukorv eller köttbullar. Det säger lite om mina kunskaper i matlagning.
Väl hemma får jag ordern: Laga sjömansbiff.
Då behöver jag nog ett recept svarar jag. Sara tar fram en av de miljarders kokböcker vi har här hemma och bläddrar i registret. Hon suckar och letar. Till slut skrattar hon till och säger Men det stavas ju med s-j-ö inte s-k-ö.
Smart blondin de där.

Angående matlagning så använder Sara mer o mer vin i sin matlagning och i sjömansbiff skulle jag använda öl. Jag tycker det börjar likna alkoholmissbruk här hemma.
Dagens uteblivna träning
Det var planerat vila idag och så blev det. Skall springa till och från jobbet imorgon istället.

mörka träning

Sakta men säkert ansluter jag mig till en ny grupp tränande männsikor. De som tränar när de flesta inte gör det. Tidigar mornar eller sena kvällar när vanliga svensson-svetton sover eller sitter framför tv-soffan.
Idag åkte jag direkt hem efter jobbet och gosa med Nora. Sara fick ju "gos" här om kvällen. Busa, byta blöjor, lyssna på joller, byta en blöja till, mata, busa, byta ännu en blöja och slutligen natta henne. Fan vad svag man är för sitt barn alltså. Ja iaf nu. Det där ändrar sig säkert. Men ett leende från henne när man kommer hem är värt så mycket. Idag fick hon prova blåbärs-gegga (vet inte exakt vad det hette). Precis när hon fick skeden i munnen skrek vi åt henne " Det är bajs!!!"


När väl Nora hade somnat så tog jag på mig löparkläderna. Först kändes det jäkligt omotiverande att ge sig ut så sent men det dök upp några saker i skallen som fick fart på benen. En var Emelie Forsbergs blogg på runnersworld.se Hon är ett delmål i min nästa upplaga av Vertex/axa fjällmarathon. Jag vill ju gärna klå henne men läsningen av hennes grymma träningspass och mängd får mig att tveka samtidigt som den motiverar mig. En annan sak jag kom att tänka på var mitt personbästa på Tarstaborgsrundan i höstas. Tankarna for iväg på hur jag ska göra nästa år för att sänka det ytterligare.
Dagens pass blev: Vena, Lillåspåret sen skarvade jag lite på norr innan jag kom hem. 1:10 med förvånansvärt bra fart med tanke på gårdagen. Benen kändes okej men i luftrören rosslar jag lite då jag pressade dem ganska hårt igår. Gissar att jag fick ihop 14-15 km vilket inte är kattskit.
Kändes skönt att vara ensam där ute i mörkret (hade ju iofs lampa) för det var inte många andra ute. Vad hände med löparboomen??
Suuntosiffror
Duration
1:11'53.9
Peak heart rate
183 bpm(stämmer inte, måste vara lägre)
Average heart rate
155 bpm
Minimum heart rate
92 bpm
EPOC Peak
249 ml/kg
Training Effect
5.0 - Over-reaching
Calories
1008 kCal
VO2
56 ml/kg/min
Avslutade oxå med lite armhävningar & situps här hemma. Man vet ju aldrig när man får vara kalsongmodell igen :-)

Hur tänkte jag där?

Inte ens tour de france har så här tuffa etapper men det förstås; där är höjdskalan annorlunda. Topografin här ovan är den tänkta Tour of Kilsbergen som elitcyklisten Jimmy Bodin vill starta här i Ånnaboda trakten. Hur kunde jag tro att jag skulle kunna ge honom en match i backarna?? Mitt huvud tror visst fortfarande att jag är en tävlande cyklist. Sara sa förresten igår kväll att hon aldrig sett mina ben så håriga på de 3 åren vi har varit tillsammans. Det är ungefär synonymt med antalet cykeltimmar jag lägger ner/ vecka.
Mer om Jimmy Bodin: Han tog det lungt inför cx-säsongen och tränade bara 7 h/ vecka där en period. Lite senare var dosen 16h/ vecka och nu ligger han på 20h/vecka. Han kör sina 4or på testcykel på ungefär 100watt mer än mig när jag har en bra dag och då väger vi lika mycket.
Det var iaf han, jag och Björn Strandell som sågs i morse i Ånnaboda för testloppet av touren. Björn och jag på mtb, jimmy på cross. Tanken är att just de två fordonen ska kunna mötas gemensamt. Perfekt. Hela Touren är 11 mil men det finns en chans att vika ner sig efter 6 mil. Totalt är det 1570 höjdmeter vilket är mycket på 11 mil. Tanken är att de ska vara lungt distanstempo emellan bergsprisen och återsamling uppe på varje topp/"målgång". Dagens första bergsetapp startade i den första branten på Nora-vägen över bergen. Ni som har cyklat den vet. Målgång ca 500 meter senare, strax efter "välkommen till EKO-parken Kilsbergen"-skylten på vänster sida. Pigg och fräsch mosade jag på över tröskel då jag visste att det var ganska kort. Hängde av dem båda två och för en stund tänkte jag att " jo fan det kan bli en kul dag" men nån minut senare märkte jag hur lite cykeltränad jag är för låren var fett stumma. Nån kilometer senare startade nästa klättring upp till stakadammen och Jimmy attackerar från start och det är bara och vinka hej då och ta mitt egna tempo upp.
Så där höll det på i nästan all bergpris. Från Pershyttan och upp till toppen så hamnade jag lite efter men lade i en tungväxel à la Ulrich och kom ikapp elitcyklisten men då försökte han psyka mig med stängd mun, blick över axeln sen ställde han av mig.
I Klockhammarbacken så gjorde vi sällskap en bit, jag tryckte mig om men när nästa branta knäppa kom så gasade han på och där stod jag med två telefonstolpar till ben. Det var efter den backen som varje tramptag uppför gjorde ont. Mina lår hade gjort sitt. Men då var det ju bara Mattsabacken kvar. Vilken pina den blev. Dock var det den enda backen under dagen som jag var tvingad att slå ner kedjan från 42klingan ner till 30 kuggen.
Där kände jag att att det fick räcka för mig. Suttarboda, sanatorie, rallybacken upp till storstenen var inget som lockade och jag hade fått mig en ordentlig genomkörare ändå. Jag har alltid varit ganska bra på att snabbt återfylla energidepåerna efter hårda pass och idag fanns både frukt, mackor, ägg. Jag hade dessutom lagt ner en öl som efter 3 timmar i en kall bil inte alls var särskilt lockande. Björn bjöd på varm saft som var tusen ggr godare efter att ha cyklat 3 h i några plusgrader.
Jag premiärtestade mina nya vintertights som jag beställde redan i våras. Det är de i klubbfärgerna och jag tror att det finns några extra i klubbstugan för endast 870 pix. De var på gränsen till för varma idag med tunna cykelbyxor under. Tightsen har ju ingen padding utan är endast ett plagg att ha över. De var inte bara varma utan väldigt följsamma och med en kort dragkedja fram var kissepausen inga problem.
Nu skall jag äta och däcka i soffan.

Lördag, olja och rödtjut?

Vad seg jag har kännt mig denna vecka. Igår kväll höll jag på att somna sittande med ett glas i handen. Klockan var väl runt 21:15 ungefär. Jag har till och med bett om ursäkt till Sara att jag varit så fruktansvärt tråkig att umgås med på kvällarna (gäller kanske jämnt?)
Idag har jag skötit tvätten som var klar ungefär när de andra två damerna vaknade. Frukost sen började jag och städa och Sara gjorde en stor gryta med rådjurskött som bas. Jag och Nora tog en promenad för potatisinköp och jag glömde ju naturligtvis att köpa små energisaker som jag förmodligen kommer att behöva under Tour de Kilsbergen imorgon. Jag kommer nog att vägga fett imorgon. Ska nämligen chocka kroppen med 11 mil på mtb-hojen och klättra 1570 höjdmeter. Får se om jag kan tvåla dit initiativtagaren Jimmy Bodin på nån av klättringarna. Gör jag det får jag fira ordentligt för jag har lite koll på hans wattsiffror och träningstimmar. Ja borde inte ha en chans.
För att förbättra mina chanser så blir det på min tävlingshoj och jag tror han ska köra på nån skapelse med skärmar och dylikt.
Lyssnades på spotify har jag därför servat hojen lite. Rob Zombie har skrikit lite och precis som Dileva låter han bättre än vad han ser ut.
Nu får vi se om det öppnas nån flaska rött här hemma eller inte.

fett nöjd o mör

Har sagt det så många gånger förr. Löpningen ger mig mer känslor av nöjdhet än cykel.

Igår stod jag själv och blandade betong. Då kan jag göra lite som jag vill. Eftersom det var i slumkvarteren Mellringe där det bor folk som endast handlar på realisation på olika utlänska sajter så gäller det att märka sina saker så ingen snor dom när man vänder ryggen till.
Jag märkte min betongklump.
Varför? tänker du. Dagen innan hade vi hyrt oss en liten leksak och höjt ett julgransfundament. En sån där helt ovanlig beställning.
Martin & Per
Dagens träning
Då jag sovit väldigt länge natten till idag så har jag känt mig pigg i huvudet men inte så särskilt stark i kroppen. Arbetsdagen flötförbi och den sista halvtimmen så kapade jag asfalt med en rondellslip. 15 min utan andningsmask men jag insåg att det kunde vara bra och ta på mig det när jag såg och kände hur dammiga kläderna blev.
När jag joggade iväg (själv idag :-() mot de backar som jag och Jobbarkompismats körde förra veckan så kändes det rätt bra men när jag började blåsa på med backintervaller så gjorde sig dammet i andningsvägarna sig påmind. Jag hostade och rosslade lite och snöt mig mer än vad jag brukar. Dock flöt intervallerna på rätt bra och jag körde 8 st totalt i två olika backar. Jag börjar bli lite kräsen på hur min kinalampa ger ljus och drömmer väl lite om en ny med bättre spridning men så möter man ibland andra löpare med äldre lampor och då blir jag glad igen att man inte harvar omkring med en sån.
I slutet av passet när underlaget blev jämnare och backarna var avklarade så höjde jag tempot och pulsen til/runt tröskel. Det blev en ca 10 min lång intv. innan jag joggade ner.
Suunto-info
Duration
1:11'27.4
Peak heart rate
182 bpm
Average heart rate
154 bpm
Minimum heart rate
93 bpm
EPOC Peak
204.5 ml/kg
Training Effect
4.7 - Highly improving
Calories
1002 kCal
VO2
57 ml/kg/min
Respiration rate
49 bpm

Distance
12.59 km
Maximum speed
18.84 km/h (3'11 min/km)
Average speed
10.57 km/h (5'40 min/km)
Highest point
5 m
Lowest point
-40 m
Ascent
185 m

Min återhämtningsdryck för dagen var en kall öl på 2,8% som jag hade ställt i kylen på jobbet. Den var G-O-D!!
lever men är så jävla trött

inga mer kommentarer. Nu går jag och lägger mig. Kl är 20:00. Vilodag även idag. Det går utför,

Gubbjävel! eller tant..

Idag hade vi ett riktigt ordentligt cykelmöte i klubbstugan. Styrelserna från Örebrocyklisterna och vår egna styrelse i Almby IK hade ett gemensamt möte. Detta är det första steget för att vi ska dra cykelsporten åt samma håll och inte vara konkurrenter om samma folk: cyklisterna.

det egentliga bloggämnet kom sen efter mötet när jag skulle jogga hem. Jag startade då på mtb-spåret och tog sikte mot grusvägen från kolmilan. Det var ju i slutet av den som den första skylten saknades igår. Skylt nr 1 kan vi kalla den. Den skulle stå till vänster där man viker av grusvägen och den hittade jag i pannlampans sken när den flöt i den stora vattensamlingen till vänster ca 10 meter innan korsningen.
Saknad skylt nr 2 skulle sitta ca 20 meter senare när motionsspåret går uppför till höger men mtb-spåret går rakt fram. Jag joggade fram och tillbaka i skogen men hittade varken den eller nästföljande skylt som skulle sitta ytterligare ca 100 meter senare o peka upp mot höger.
Det var först när jag joggade vidare uppför backen och korsade motionsspåret som min hjärna, likt Leif G-W Persson, började tänka som en brottsling. " Om det är en äldre person som gör detta så orkar nog han/hon inte slänga/bära skyltarna så långt bort" tänkte jag. Direkt när banan korsar motionsspåret efter den lite rotiga backen och man är på väg mot skravlet under kraftledningen så är det en jämn o fin berghäll på höger sida. Jag joggade över den och diret bakom den låg två skyltar som förmodligen legat där ett tag för de var täckta av barr och löv. De hmande där skylt 2 skulle sitta samt där uppe vid berghällen.
jag joggade vidare och letade efter nästa skylt. Efter skravlet där stigen gör en 90 grader höger böj ska det sitta en men jag hittade den inte.
I nästa stigförgrening ska det sitta en som pekar vänster och den hittade jag inte först utan jag började dra undan lite stora grenar som någon lagt över spåret där det är så lerigt
Denna bild har Johan F tagit i torsdags och då ser man tydligt den skylt jag förmodligen hittade ca 20 meter längre bort än vad den står på bilden bakom en rishög. Ca 3 meter från stigen. Det satt en sån där reflex på som Johan satte dit så skylten har dragits upp efter det gjordes.
Nu satte jag inte till där den står på bilden utan vid den korsning ca 10 meter bakom den plats där bilden är tagen ifrån. När jag hittade denna skylt kunde jag inte hålla ilskan inne utan skrek lite fint där ute i skogen. Riktat mot den person som gör detta sabotage.
Nästa saknade skylt var nere i den Y-delning där man skall hålla till vänster. Den skylten låg ca 40 meter rakt fram bland ungskogen. Ganska lätthittad.
5 skyltar hittade jag alltså i mörker fast med pannlampa. Är det nån som har möjligheten att cykla dagtid i Marka så släng gärna några blickar åt sidorna. Bakom stenar, i diken och bakom rishögar. Sabotören verkar inte ha lust att släpa dom så långt och skyltarna jag funnit har hittats efter de platser som de har skaknats på. DVS att sabotören rört sig i åktriktingen.
Då jag joggat har jag placerat stolparna mot träd eller bara tryckt ned dom med mina otroliga 68 kg så de är nu ännu lättare att flytta på men det verkar inte spela någon roll att vi slagit ned dom med slägga så vad fan ska man göra? Fick ett tips att vi ska sätta dom ca 2,5-3 meter upp på träden :-) Vad sägs om det? Alternativt om man inte får spika i träden så binder vi trådar mellan träden på ca 3 meters höjd där vi kan sätta skyltarna på trådarna.
Nu skall jag gosa i soffan
PS. joggade 1:08, traineffect 3,3, snittpuls 140, max 190 enligt klockan men det tror jag inte på, varit över 169 i 1 min 19 sek,

illamående i mörkret

Först vill jag bara säga att SVT:s produktion Allt för sverige är skitbra. Jag gillar de första två avsnitten skarpt.

Sen vill jag blogga ur mig lite ilska mot den/dom som saboterar vårt mtb-spår i Marka. För några veckor sen satte vi upp skyltar och jobbade med lite förbättringar. En vecka senare är tre skyltar bort varav jag åtgärdar två av dom. Nu i veckan körde Johan F den tänkta tävlingsbanan som vi skulle använda oss av idag och allt såg okej ut.
Nu ikväll när några skulle ut och testa varvet så hade de tydligen svårt att hitta samt att det låg stora grenar över ett parti på banan. Nån eller några har alltså ryckt bort ca 4-5 skyltar som sitter på fyrkantiga 70X70mm stolpar som är ca 1 meter höga och slängt dom ut i skogen (gissar jag för så brukar det vara). Att man sedan orkar dra ut grenar och lägga över spåret/stigen vi använder fattar jag inte. Det sker ingen röjning eller avverkning på platsen som kan vara orsaken. Hur kan man vara så puckad att tro att vi tänker sluta dra vårt mtb-spår där? Borde man inte höra av sig till antingen kommunen eller Almby IK och uttala sitt missnöje om man verkligen vill få en ändring?
Förut trodde jag att det kanske var skolungdomar som inte har något bättre för sig men nu har jag skiftat mina misstankar. Det är säkert någon gammal surgubbe som bor någonstans där borta i skogen som tycker att Naturreservaten är hans. Alla dessa sabotage sker i ungefär samma område nämligen. Varför just mtb-spåret? Varför saboteras inte motionsspåret?
Dagens mörkertävling


Nya sättet att fuska? Är detta förbjudet enligt scf:s regler?
I klubben finns det en hel del orienteringsprylar. Idag när vi ändå skulle ha en så udda tävling som ett mörkerrace så kunde vi väl lika gärna använda oss av ett udda tidtagningssystem tänkte jag. Sportidentpinnar till alla deltagare, man fick "starta" igång sig själv, ta mellantider, samt "stämpla målgång" Det var första gången som jag plockade med denna utrustning men det var skitlätt. Är ganska säker på att vi använder den igen.
När det gällde själva tävlandet så var det länge sen jag mådde så illa efter ett race av surhet (alltså mjölksyra) som idag. Tog ca 15-20 min innan det var okej. Kanske hade varit bra att rulla ur benen men va fan..Spelar roll om återhämtningen tar längre tid nu för tiden :-)
Många hade redan gett sig ut i mörkret när Magnus P (den starka gubben i H40) skulle starta. Från att stått men Nora i famnen i en halvtimme satte jag på mig min ursnygga tävlingsjacka (blev kallad julgranen) och startade igång mitt chip direkt efter Magnus. Det skulle jag inte ha gjort. Slet mig med på hjul nästan hela första varvet och när chansen kom för att köra om honom skulle jag självklart inte ha gjort det. Kroppen hade ju knappt fattat det underskott på syre som jag just åsakat den så varför skulle jag göra det värre egentligen?
In vid första varvningen hade jag en lucka på ca 14 sekunder men sen började kroppens alla olika delar kommunicera och säga att "DETTA FUNKAR INTE!!!" syreskulden var för stor och då kom misstagen oxå. Jag studsade och for och halkade dessutom omkull på sista varvet av 4. Mina varvtider var: 8:58, 9:45, 10:07 och 9:50. Magnus då? Jo han passerade mig på varv 2 och slog mig totalt med 28 sekunder.
Det var rätt kul sätt att tävla på det här och jag tycker dessutom det var extra kul att det kom flera olika sorters åkare och inte bara sånna med gedigen tävlingsbakgrund.
Resultatlistan för 4x 3,1 km
1. Magnus P 38:12
2. Ola H 38:40
3. Andreas 40:18
4.Martin J 40:45 (han var lite nervös under loppet att Johan skulle komma ikapp) :-)
5. Johan F 40:50
6. Emil G 41:41
7.Henrik S 44:58
8. Rickard z 47:11
9. Samuel 48:56
Resultatlista ungdomar. Kortare bana, 4 varv
1. Oskar L 17:18
2.Ludvig E 17:58
3.Adam P 18:14 (undrar om det sved för denna vinnarskalle att komma 3a) :-)
4. simon 20:29
5.Oscar J 21:25
6. Elis F 22:30 Det är han ni ser på bilden ovan. Han är den lilla av dom.
7. Erik P 23:56
8. Martin w 31:25
Jag sparar alla varvtiderna några dagar innan jag slänger dom. Angående Sara, Per Egeryd och Tony. Ni körde ju nån slags specialare så era tider är ju lite udda :-)
Cirka 10 sekunder efter att jag bloggat igår så hittade jag en underbart hård coverlåt. Ni som har tränat i klubblokalen samtidigt med mig nån gång när jag spelat mina skivor så har ni säkert hört denna grupp. De heter Killswitch Engage och framför här Dios kända låt Holy diver. Videon stal mitt hjärta direkt från början. Ni vet borg, svärd, riddare...

Inte för att skryta men:XXL

Jag har nu mer förståelse för singelföräldrar. Gud vad lite jag har fått gjort denna eftermiddag. Borde meka klart cykeln för på dagens schema stod det cykelmek. Jag han börja putsa och meka 2 ggr men blev avruten båda gångerna av Nora.
När jag väl får isär rulltrissorna så visar det sig att kullagrena har dött. De vill inte börja rulla igen trots upplivningsförsök med olja och våld. En röd dag som denna så tänkte jag att det är väl bara XXL som har öppet så vi tog bilen dit.
Större delen av cykelavdelningen håller nu på att bli skidavdelningen men efter en snabb titt på en vägg där det hängde saker som pumpar, vertyg, styrstammar, oljor mm. så gick jag till mekanikeravdelningen och startade följande konversation (nästan ordagrant):
O: hej. Jag undrar om ni har rulltrissor till bakväxel?
Mekaniker: öhh..Vad är det för en del?
O: Ja alltså de hjul som kedjan löper runt.
Mekaniker: Ja växelöra.
O: nej men alltså typ som två kugghjul som sitter under kassetten på bakväxeln.
Mekaniker: ......Nej vi har inte det hemma men vi kan beställa.
Ganska snabbt tackade jag för mig och lämnade honom. Några meter där i från stod en kollega till honom vid cykel/skiddisken. Jag ville dubbelkolla så de inte hade några rulltrissor undangömda i någon låda. Jag försökte med en lugnare framtoning:
O: Hej. Har ni mer hemma än det som sitter uppe på väggen där borta?
Diskkille: Vad söker du?
O: jag behöver rulltrissor till en bakväxel.
Diskkille: ...Det låter som en servicepryl. Hör med han borta vid mekanikerdisken
O: Jag gjorde det nyss men han hade ingen aning om vad jag snackade om.
XXL är nog en bra butik. Jag gillar den och jag kommer definitivt att handla där igen men den grenspecifika kunskapen på varje avdelning börjar man nu ifrågasätta. Kan jag lite på personen som talar om vilken sko jag skall ha? Kan personen på friluftsidan nåt om vandringssaker? osv. Detta bevisar lite grann specialbutiker som löpex, outdoor extrem, Norra cykel kommer att överleva för kunskapen, servicen och erfarenheten slår dessa stora butiksjättar. Den sammanlagda erfarenheten på Norra cykel förresten gigantisk för personalens sammanlagda ålder är 756 år!!
Rulltrisseskola!
Det här är en rulltrissa.
Här löper kedjan runt den nedre rulltrissan
Jag köpte/hittade dock nya bromsbelägg som jag ganska snart behöver. Cykeln är ju till salu och då vill jag sälja den i bra skick.
Imorgon är det mörkertävling och jag hoppas det kommer många och vågar pröva. Samling vid Ljungstugan kl 17. Hinner jag nu ikväll skall jag montera några extra lampor :-)
Hittade en skön cover som jag kört många intervaller till genom åren. Hörde orginalet på rockklassiker idag och därför kom jag o tänka på den

Haloween

Shit vad gårdagens löpning tog hårt. Masserade in benen med liniment innan läggdax igår.
Idag lämnade Sara mig. Förhoppningsvis bara tillfälligt då hon hälsar på sin syrra i Linköping. Då tog Nora o jag tillfället i akt och bjöd bort oss själva på finfika hos Malin.
Nu har lillan somnat och jag dricker upp vinet som stod i kylen. Annars missbrukar Sara bort det på matlagning. Jag önskar dock att jag och Nora kan sitta och fredagspyssla snart. Då kan vi måla, bygga, rita, leka eller göra så här fina kreationer på pumpor

Rakat är bäst

Shit vad dagens träning tog. Jag märkte det inte direkt men nu när man är hemma så har jag fått lite koma-känsla.
Dagens träning
Jag och jobbarkompismats stack ut med pannlampor direkt efter jobbet. Det behövdes faktiskt lampor redan vid 16:30 när man ska springa trail (stig fast på engelska). Vi körde 3 korta backintervaller på ca 30 sekunder. Sen blev det visst en på väg till nästa backe. En så kallad bonusintervall. Sen körde vi 3 stycken lite längre backintervaller på ca 55 sekunder. Där slog våra blodpumpar nästan allt vad dom hade. Jag toppade på nästan 97 % av max eller 175 slag/min. Mats däremot gjorde en toppnotering på 193 slag i minuten. Sen joggade vi en omväg till firman så totaltiden blev ganska exakt en timme.
Nu sitter jag här hemma och blir tröttare o tröttare. Har visst en tvätt-tid som måste skötas men sen däckar jag.
Sara åker bort i helgen till sin syrra så jag och Nora blir själva nästan hela helgen. Shit vad vi ska trashtalka Sara :-) O lyssna på musik, festa och sen skall jag lära henne cykelvård. Tror att jag kan lura henne några år att det är bra om hon tvättar och smörjer min cykel. Förr eller senare lär hon väl komma på att jag lurat henne men fram tills dess kanske jag kan glida fram på ett räkskal. Hoppas!
Ibland kan man göra klipp och köpa billiga saker. Att handla rakhyvlar av COOPs egna märke för dom är billigast är inte ett kap. Det är skit. Imorgon skall jag köpa några dyrare hyvlar.

duathlon

Idag var arbetsdag nr 2 och jag märker att jag saknat jobbet. Allt är kul nämligen och rasterna är av låg prioritet. Idag har jag kört ganska mycket traktor och imorgon blir det ännu mer. På torsdag ska vi inte snacka om för då skall jag åka till Garphyttan och tillbaka i en traktor som gör 36km/h om man trycker gasen i botten.
Dock har jag jobbat lite fysiskt oxå och grävt en del för hand och det känns i kroppen.
Något annat som känns i kroppen är det grymma löppass jag fick till i förrgår. Tog med Ormsalva (ett liniment jag är skeptiskt till) till jobbet och masserade in imorse. Är glad så här i efterhand att jag inte sprang i Karlslund utan verkligen tog bilen till Garphyttan.
Dagens träning
Vi hade planerat så att Sara skulle ut och springa direkt när jag kom hem men då Örebro inte är en av de säkraste städerna för tjejer så ville hon ha sällskap. Jag och Nora gjorde alltså Sara sällskap på hennes joggingrunda på ca 6 km. Saras kropp höll denna gång så med lite tur och bra planering nu så kan hon snart köra riktigt bra löppass.
Efter det så han jag byta om, serva cykeln och gulla lite med Noris innan det var dax för ett mörkerpass med prostatagruppen. Ett gäng med äldre cyklister om du inte förstod det :-)
För en gångs skull samlades vi INTE i Mellringe utan vid klubbstugan på andra sidan stan. Vi värmde upp med det "nya" 3,1 km spåret innan jag brände på och körde det längre varvet på ca 5,6 km. Tyvärr så gjorde jag ingen markering på klockan innan jag stack iväg men nu i efterhand kan jag läsa ut ur pulsfilen ganska bra ändå hur lång tid det tog http://www.movescount.com/mymoves/edit/move3210487 ca 20,5 min tog det om jag räknar bort den tid jag väntade in Daniel på ett ställe. Med pannlampa och hala löv & rötter är jag ruskigt nöj och shit vad trötta benen blev efter det. Hade klassiskt fint skidåkarslem runt munnen när jag var klar med varvet.
Efter det åkte vi till Sörby slalombacke för att testa greppet och där visade det sig att gammal är jätte-äldst. Magnus P klarade väldigt långt i backen innan greppet försvann.
Imorgon: Vila. denna gång skall jag försöka att göra det utan skräpmat eller lösgodis. Sara kommenterade nämligen min mage häromdagen :-)