Sund, sunt förnuft och suunto

Glömde väl säga att det inte var jag själv som stod bakom filmproduktionen igår. Det hade Johan F gjort. En snabb motionär som långsamt börjar utvecklas till en tävlingscyklist. Snabb, lätt, snygg hoj, tunn cyklist kropp som hitintills har njutit av att piska upp motionärer men skall nu köra tävlingsklass på mörksuggan. Bravo!

Igår blev det vila och idag var det inte så jobbigt heller. Jag stack ut och joggade en sväng på 45 minuter och försökte tänka teknik. Att sträcka på sig, springa snyggt. Låta benen röra sig fram och tillbaka utan att vicka på rumpan som när en cyklist springer. Ångrar att jag inte hade mobilen med mig för jag såg ett riktigt praktexemplar av en snok. Vi tittade länge på varandra innan jag skrämde bort genom att visa mig egna orm :-)

Imorgon startar dock en lite tuffare period med träning. Tänkte bryta ned mig hyffsat djupt för att sen ta det lugnare fram till SM. Har med åren upptäckt att en vecka räcker inte för att få till formtopp. Efter denna helg har jag 11 dagar på mig till det skall finnas 2 pangpang-ben under midjan.
Hoppas mina cykeldelar kommer snart oxå så jag kan pimpa/lätta hojen lite. Det skulle göra en del för psyket.

Nu har jag köpt mig en sak oxå!
Har i några år tränat helt utan pulsmätare. Lärde mig fruktansvärt mkt de sista åren med Polars pulsklocka. Jag vet hur det skall kännas i olika intervaller och jag vet hur jag skall träna så jag har inte riktigt känt behovet men så sprang jag på en annons på Happy om en Suunto T3d och jag slog till.
 Fördelen med denna att jag skall köpa till en GPS-pod som då mäter sträcka och hastighet. Jag kan alltså använda samma klocka till mtb, racer, löpning.  Jag lär väl ge er en rapport om hur den funkar när den behagar dyka upp. Nu har jag alltså 2 paket på ingång. Najs.

 

Hej så länge


Vilket gäng ni är!!

Förra året försökte jag starta upp träning för våra äldre ungdomar. De funkade inge bra då det knappt dök upp några och det kändes helt onödigt att boka upp sig själv en gång i veckan. Jag hade förhoppningar om att det skulle funka då man ibland får frågan om vi har organiserad vuxenträning men tidigare har svaret alltid varit Nej.
Jag var färdig att lägga ner det projektet då men jag slängde ändå ut en förfrågan till ett happy-gäng som börjat cykla i stan om intresset fanns för en organiserad träning. Det var ju nästan det de själva höll på med.
Det resulterade i att jag i våras tryckte upp 3 A4-lappar med texten Vuxenträning. En på Norra, en på Forsbergs och en vid Markaspåret.

Hela denna vår/sommar har det varit ett stabilt gäng med några bekanta ansikten (gamla cykelrävar som mörkar formen) och en hel del nya ansikten som nyligen fastnat för mtb. Bottenrekordet i antal deltagare kan knappast kallas botten för det var 13 stycken. När vi en gång var 26 st lovade jag tårta om vi passerade 30 st och det var nära att det slogs igår. Tror ni mig inte så räkna själva i början av filmen (det tillkom 3 åkare senare)

/>
Vuxenträningen tar nu ett litet uppehåll i juli månad men den 2a augusti står jag där igen och förhoppningsvis en massa fler mountainbikers oxå. Ett nytt mål sätts upp för höstens träningar: Blir det mer 6 stycken tjejer/damer/brudar på en träning utlovas det oxå tårta på efterföljande träning.

Idag blev det ingen träning för vare sig mig eller Sara. Jag var på ett info-möte om O-ringen och Sara hade en web-föreläsning på den distanskurs hon läser. Ja varför ska man ha så mkt fritid :-) Ja menar hon jobbar ju bara heltid, tränar 3-4 ggr i veckan, fixar i hemmet, sover 19 h/dygn...

Imorgon däremot tänkte iaf jag träna. Funderar på löpintervaller, sen ett nyckelpass på cykeln på torsdag för att sen på fredagen bränna av ett längre joggpass. Så ser iaf den prelimenära planeringen ut av veckan. Nästa vecka blir lättare då jag vill släppa upp formen inför SM.

 


Goa ben, gott fika


Kolla in bansträckningen på dag nummer 2 på
gotlandbikebattle. Man rundar verkligen Wisby och den sista etappen kör man inne i stan. Det är verkligen en cool etapp men man måste hålla tungan i rätt mun annars...
 :-)

Dagens träning
Jag stack ut i underbart väder kl 09:20 idag. Ställde in siktet på Närkes Kil och kåvi. D.v.s. temporundan. Dock ville jag köra 4minuters och nästan så blev det. Lagom när den första var avklarad reagerade jag på hur en bil låg i alldeles snett bakom mig. Det var JV & Emma som skulle upp till Kilsbergen för en promenad. Lite snack genom rutan innan de gasade vidare. Det blev en ganska lång vila innan jag kom på att jag skulle köra fler intervaller än en stycken. Vid Närkes Kil startade jag nr.2 men efter 4 minuter kände jag att jag kunde köra på en minut till och så blev det. Intervall Nr.3 vid Kåvi kändes ännu bättre så den blev 6 minuter lång.
De tre intervallerna fick vara tillräckligt men det gör inget att det blev 3 st istället för 4 då totaltiden ändå blev 15 minuter i högintensiva fönstret. (ska vi vara noga så blev nog de 4+5+6 minutrarna egentligen ca 3+4+5 minuter i det högintensiva vilket ger 12 minuter. Ungefär samma som ett 4x4pass)
38 km senare var jag hemma igen, fyllde flaskan och tog med mig Sara för att möta upp hennes far vid Gustavsvik.
Vi 3 körde sen täby, Fjugesta, Kumla (med glass-fika) sen Ekeby, hem. Inbakat i det distanspasset körde vi lite 30 sekunders intervaller oxå. Det är en intervallform som jag gillar. Lång vila, kort arbetsinsats.
Totalt idag blev det strax över 4 timmar, 111km, snitt på ca 28 och en snittpuls på 111 vilket är lustigt då jag körde utan pulsband idag.

På eftermiddagen provade vi det relativt nya fiket vid våghustorget. Soleo. De kommer inte att bli långvariga där med den okompetenta personalen och de överpriserna. Sen verkar det som att de flesta fiken idag köper sitt färdiga fikabröd från samma leverantör. Bärpaj, dajmtårta, cookies, muffins, biskvier, kladdkaka mm. B !!
Vilken tur att vi sen åkte och grattade Saras kusin där det bjöds på kaffe, bullar, 4 sorters kakor samt hemmagjord morotskaka.Najs.

270620101831 (MMS)

Najs.


Grilla

Ännu en morgon då Neos klagosång väcker mig. Jäkla katt och vilja ha uppmärksamhet.

Igår blev det massor gjort då vi hade en dag utan träning och inte så mkt inplanerat heller. Okej stundtals blev jag lite rastlös men jag överlevde. Akvariet fick sig en ordentlig städning, lägenheten likaså. Jag handlade, vi lagade massor med matlådor mm.

Igår kväll var jag o Sara bjudna till min favvokusse Linnea. Där bjöds det på grillat på den där grymt snygga uteplatsen som jag hjälpte till att bygga.


Nu är den lite mera tillpiffad med parasoll, grill, blomkrukor mm.
Jag blev grillmästare även denna gång och jag har nog en talang för det där för det blev bra även nu.

Idag blir det träning iaf. Jag skall snart ut på arecrhojen för att köra lite intervaller innan jag ansluter till Sara och hennes far för ännu mera racerhoj.

Tyst lördags morgon

Vaknade kl. 0700. Ätit en ensam frukost. Startat 2 tvättmaskiner. surfat en massa och lyckades få upp filmen från igår. Mkt nöje.

Provsmakningsdagen

Ja här önskar jag att jag kunde presentera en eller allra helst två filmer från dagen men tekniken går emot mig just nu.
Jobbarkompismats och jag upprepeade traditionen från förra året och joggade Mogetorp-Ånnaboda på självaste midsommarafton. Vi lyckades med konststycket att gå ut lugnt idag. Något som vi sagt så många gånger förut men sällan lyckats med när det kommer till våra träningspass. Det har garanterat att göra med då båda sprungit mindre i år förra året.
Han filmade lite med hans kamera och jag med min mobil men just nu kan inte nån film laddas upp men de kommer.
Jag testade min nya camelback och mina lätta skor som förmodligen blir mina tävlingsskor på vertex Fjällmarathon senare i sommar (7 augusti). Den tunna sulan gjorde att vassa stenar och ojämnheter kändes tydligare men dagens pass gick otroligt bra så det kan bli dom. Mina ben kändes oxå bra. Det syntes nog då t.o.m. mats kommenterade det. Lite konstigt då gårdagens pass var lite av ett nyckelpass.
Gårdagens pass
Ganska exakt 5 mil från Hjortkvarn till Örebro. Körde en temposträcka på ca 13 km och snittade 40 km/h i svag, sned motvind. Sen lade jag in 2 block med 20 stycken 15/15 intervaller. benen var bra mosiga efter den turen igår kväll. Efter de sista intervallerna när jag gled genom staden hem så kom jag på hur fantastiskt det faktiskt är att cykla. Att lev och må bra. En ljummen vind smekte huden och vädret var fantastiskt. Det var lugnt och stilla då det flesta börjat midsommarfirandet i trädgårdar och satt och grillade. De njöt. Jag njöt. Fick till ett moment där..

Dagens pass
Dryga 27 km längs bergslagsleden som denna sträcka är ganska kuperad. Vi sprang dessutom lite fel då vi missade en skylt. Det dröjde dock inte länge innan båda sa "sprang vi verkligen här förra året?" Vi körde ganska exakt 3 timmar och som sagt benen känns fortfarande rätt bra så här 9 timmar senare.

Detta var en ganska bra provsmakning på hur benen kommer att kännas under maran.
När vi senare på dagen åkte till Saras farmor & Farfar blev det mkt mer provsmakning. Man åker aldrig därifrån hungrig. Inte törstig heller för den delen. En dryck som serverades i löjligt små glas var i vissa flaskor hemmakryddad, bortakryddad, färdigkryddad o.s.v.
Granne med dem bor en annan jobbarkompis. Jag ville vara trevlig och passera för att hälsa på han då de var ute i trädgården. Plötsligt stod jag där med en Jägermeister i handen. Jäkla otur man har ;-)

Vad har mer hänt idag då undrar ni garanterat?

Jo vars. Ola har vällyckats med det personliga konststycket att ta det lugnt. Kan sitta ned och njuta av molnen som svichar förbi men det är lite konstigt att det krävs nästan 3 mils joggning för att man ska njuta av lugnet.
Sen har det nu ikväll provsmakats rosèvin samt en lakritsshotsblandning som stått och gottats till sig ett tag.
Tjo!! Nu är det midsommar.

Kram på er mina vänner. Ni andra kan f--k off

GBB

Glömde en sak. Gotlandbikebattle har redan ca 100 deltagare anmälda...

inköp för marathon

 Oj så liten! Den är faktiskt större i verkligheten. Det var kärlek från första ögonkastet. Vi två skall regera under vertex Fjällmarathon.

Vi fann varandra då Sara provade ut helt nya löparskor som hon skall provlöpa nu på midsommarafton då jag och jobbarkompismats kör ett långpass. Sara skall dock jogga lungt, jag vet detta då jag bestämmer hennes träning (wohahaha), i 5 minuter sen skall hon gå raskt i 5 minuter. Passets längd skall vara max en timme. Det räcker gott för att vara hennes första pass.

Ikväll blev vi sedan bortbjudna på mat hos Dennis & Suzer som avslutades med en lugn glassig promenad genom centrum. Vi bor i en rätt fin stad när allt kommer omkring.

Imorgon blir det ett racerpass men tyvärr inte det jag hade tänkt från början. Nej då jag måste lämna tillbaka bilen till farsan ute i Hjortkvarn så blir det ett racerpass därifrån med inslag av tempo sen korta intervaller tänkte jag.


Muskelbristningen ja...


Ta en titt på bilderna på den såg vi har på jobbet. (sågen heter förövrigt Edwin) Första bilden borde betyda att man skall ha skyddsglasögon. Självklart! De har jag jämnt när jag sågar. Den andra borde detyda att man skall ha skyddshandskar. DET har jag nästan jämnt när jag jobbar. Bild tre borde vara att man inte ska dra fingrarna över den tandade delen på sågen.
Men vad betyder bild nummer 4? Får man inte vara gift när man sågar? Är den inte gjord för transvestiter? Får man inte såga isär ett par? Vad tror ni?

Glömde visst nämna min muskelbristning som jag ådrog mig i söndags. Precis som på den första cuptävlingen i Mjölby så kände jag inget under tävlingen utan direkt efter målgången så känner jag att nåt är paj i benet. Baksidan på det vänstra låret,samma som sist. Tur att det blev lite aktiv vila igår då...
Vuxenträningen
Har blivit van med en stor grupp så jag räknade inte ens hur många det var men chansar på 12-15 stycken. Vi började med några balans och teknikövningar som gruppen snart tröttnade på trots att många skulle behöva träna mer på just dessa moment. Rycka cykeln över en stock till exempel. Efter detta cyklade vi iväg, en mindre grupp körde ett stigpass och den större gruppen körde 4x4 på den lilla crossbanan utanför Norra Bro. Jäklar vad kul det var att följa dem från sidan. Jag får verkligen puls av att hejja på andra.


På fredag är det midsommarafton och den startar 08:30 härifrånmed en bilresa upp till Mogetorp där jag och jobbarkompismats (han i blått, trea från slutet i filmen) skall jogga de 27 km till Ånnaboda. Vill du med så gör`t. Det kommer inte att gå så fort och vi är medvetna om att det kommer att bli en del promenader.

Dagens träning
Körde löpning idag. 4x4 minuter ute på platten bakom biltema där kommunen har anlagt en ny vattenpark. Det gick väl okej men jag önskar att jag haft en löparkompis med som varit lite lite snabbare än mig. Det är lätt att man lägger sig på en för låg nivå om man kör själv. Kan vara därför de flåsade så igår på crossbanan för det lockade verkligen fram tävlingsdjävulen i en del.

Imorgon är det shopping & städdag. Sara ska få hjälp att införskaffa nya löparskor. Jag har förbjudit henne att delta i vertex fjällmara (13 kms banan) med de gamla skorna.

Muskelbristning och 2 racerapport

Så här såg jag ut i lördagens NA. Håller med Johan att det var bra för sporten. När hade mtb en helsida i NA sist??
En polare från Norrköping tyckte det var bäst att det stod att jag var 30 :-)

Jag och Sara har haft en bra helg i Borås där vi bl.a. sov ut ordentligt i sköna hotellsängar på Hotell sköna nätter. Undra när jag sov 10 timmar sist. Och jag tröttnar nog aldrig på hotellfrukostar trots att denna tillhörde modell mindre.
 Fick höra en kommentar av Ormen Salomonsson om att vi åkte en ful bil men den är skitbra att åka 2 stycken till cykeltävling i. Dessutom har den dragit 0,55 l/mil.

Racerapport 1 Hymer-racet
Den känsla man har i benen under uppvärmningen i kroppen speglar sällan den känsla som man har under loppet. Känns det bra kan det lika gärna gå dåligt under tävlingen och vise versa. Jag kände mig seg och slö under uppvärmningen och inte gick det bättre under racet heller. Jag tänkte dessutom köra defensivt, en taktik som jag aldrig lyckats med, då jag hitintills var obesegrad så ville jag hänga med på en 2a, 3e plats ett tag innan jag hade hoppats på att kunna göra ett segerryck. Det sket sig BigTime. 1a varvet slet jag mig med på en andra plats men sen rasade jag nedåt. Jag var aldrig riktigt med i matchen utan körde i min långsamma takt och hade svårigheter de gånger jag skulle passera om någon damjunior och det hade inte med den vackra utsikten att göra. Nej benen var klena. En 6e plats blev det och tankarna den kvällen rörde allt från uteblivna träningspass, för klen träning, bilåkning, taktik, dålig dag mm. Tur man köpte sig lycklig med en massa lösgodis :-)

Racerapport 2 Borås MTB-race
Redan på morgonen kändes det annorlunda. Visst satt det lite trötthet kvar sen tävlingen dagen innan men inte så mkt. Träffade trevliga skåningar (jo det finns) på tävlingen och vi körde en dubbeldejtuppvärmning där jag fick reda på lite cykelskvaller (se nedan) Patrik & jag med våra sambos Maria & Sara trampade oss vilsna precis utanför tävlingsområdet men det gjorde inget, vi hade kul ändå.
Jag hade tänkt att gasa från start idag. När jag tävlade i elit så var det alltid min grej och jag drog mig väl alltid stum. De tävlingar som gick bäst var när jag fick starta i full ös men senare blev hindrad av någon på t.ex. nån smal stig eller liknande för jag har väl aldrig fattat själv när jag måste slå av på tempot.
Första varvet av 6 gick mkt riktigt fort. Hela banan, utom pulkabacken, gick på stora klingan 44 kugg. Något som jag aldrig lyckades upprepa på de senare varven. Helt väntat så blev jag naturligtvis stum som en telefonstolpe på andra varvet trots att jag tyckte jag släppt av på farten i tid. Lite tur då att jag tagit täten och hade en lucka bakåt som snabbt åts upp av konkurrenterna. På varv 3 var jag nere på en 6e plats men det var nog då den mesta av mjölksyran var borta för då kunde jag börja gasa igen. Jag tog placering efter placering och på sista varvet körde jag om 2 stycken vilket var viktigt mentalt för mig då dessa två herrar bjudit på hårda fighter förut. Jag slutade 2a idag vilket gav mig ett kvitto på att lördagens tävling var en dålig dag. Helgens riktiga vinnare var Andreas Sommarström som vann ohotat båda dagarna.

Jag behåller ledningen i cupen men det är inte avgjort än, men nästan... :-)

Jo cykelsporten tar nya steg för att visa upp sig. Hard Rock cafè i stockholm hade en tävling förra veckan på trainers. En scen, storskärm, kval, final, prsipengar som lockar, stämning mm. En före detta mountainbikeåkare tog hem det före en annan f.d. mtb:are. Båda tävlar nu framgångsrikt på landsvägen. Jag talar om Bombarn Bergkvist och Wetterhall.


Vi hörs.

SMS-inlägg

190620101808 (MMS)


Mera rödvin

Jodåsåatt...
Shit vad mkt jag hinner med jämnt. Har idag efter jobbet fixat ett sproilans nytt bakdäck för lerigare förhållande. Tror det blir det imorgon nämligen. Sen shoppade jag lite till farsan och klubben. Sen åkte jag hem. Beställde lite grejer från cyclecomponents så jag blir liiiite värre än
Johan F, sen tog jag racerhojen och trampade ca 30 km till Pålsboda. Hade sned medvind hela vägen så det blev ett snitt på 34 km/h från lägenheten till kiosken. Tog där farsans bil för den skall jag och Sara ha till Borås över helgen.

På vägen hem svängde jag förbi området där vi har anordnat Kumlacrossen i 2 år. De håller verkligen på och snyggar till det där området vilket nog kommer att påverka årets bana en del men jag är inte orolig. Det kommer att bli en kalas-bana även i år.
Nu ikväll så har Sara och hennes storasyrra trampat lite cykel sen har vi alla tre lagat och ätit pasta carbonara och delat en flaska Cassilero Del diablo. Nu börjar man bli sugen på att gå till Ritz där Alcazar spelar ikväll. :-)

Istället blir det väl att packa lite och ordna det sista med hojen inför imorgon.


Tryckfelsnisse: Nästa helg ska inte jag och jobbarkompismats springa på midsommardagen. Nej det blir nog på självaste midsommarafton. På förmiddagen. Häng med nu. Bara 27 km trailrun. Det är trendigt och roligt.

42km natur men bara 27 km glädje

Se filmen nedan. Den är nästan exakt ett år gammal. Snart blir det en upprepning av samma sträcka.
 

Mats och jag siktar på att på midsommardagen (inte midsommarafton alltså ;-)) köra samma sträcka men båda är ganska säkra på att det inte kommer att gå lika fort i år då båda två har sprungit mkt mindre. Vill du hänga med på 27 km traillöpning i härlig Kilsbergen terräng så hör av dig. Vi kör med camelbacks och går när vi känner för det och joggar när det känns okej. Blir nån trött (om vi nu blir flera) så joggar vi längs bergslagsleden och den är ju bra skyltad. Måste få till lite långpass nu för jag är nu offeciellt anmäld till Vertex fjällmara. Undra varför egentligen då jag förra året då jag direkt efter målgången förra året uttryckte mig ungefär så här " Fy faan..Detta är det tuffaste & jävligaste jag gjort"

Jag och supersnällasilverSara jobbar ju nu heltid båda två. Båda vill träna, hon pluggar distans, jag engagerar mig i diverse klubbaktiviteter så vi måste planera in "Ola&Sara-tid". Nej inte tid för sexande (det finns det alltid tid för) utan mer tid för oss själva där vi kan umgås. Ikväll är lite av en sån dag då träning får stryka på foten för det sociala men ändå så sitter jag nu lite vid datorn och hon vid tv:n och i källarn går tvättmaskinerna men ändå. Ingen av oss stressar runt vilket är skönt.

Pizza hut var kanon förresten. Men det var ingen överraskning.

Jävlar vad nära

Nu är det verkligen gubbvarning på mig. Igår morse vaknade jag 04:20 och gick på toa. Känner på väg tillbaka till sovrummet att jag är rätt pigg så jag går aldrig och lägger mig igen. Nä istället började jag diska, putsa på vinnarcykeln och sedan börja förbereda frukosten åt den zombie som vid 5 snåret kom strykande ut i köket med kisande ögon och lät dovt " Mmmmm..." Sara hade vaknat gått upp.
Imorse var det dock tvärtom. Då vaknade jag skittrött och det blev inte bättre förrrens jag klämt 50 cl energidryck kl. 06:45. Sedan har arbetsdagen gått bra.


Igår var det nära. Att jag passerade 100 st unika besökare på denna blogg. Ni vet att blir det 100 st eller mer så har det (vid ett svagt ögonblick) utlovats nakenbilder.

Igår var det vuxenträning och det var 15 stycken tappra. Körde 3 sorters intervaller med dem men jag själv körde inte så många. Kände att det inte riktigt var optimalt dagen efter NM. De fick iaf börja med 4 stycken lite längre tröskelintervaller. ca4 minuter långa. Sen blev det 15/15 intervaller (eller något som liknade det iaf) och sen avslutades det med 3 stycken maxintervaller på ca 25 sekunder vardera.
Tror att de flesta gillar det där att plåga sig efter som antalet deltagare är så stabilt. Jag tänker nu vara med två måndagar till innan gruppen får träna på egen hand i Juli för att sedan återuppta den otroligt proffsiga organiserade träningen i augusti.

Dagens träning
För att hinna med lite kvalitativ träning innan dagens styrelsemöte med cykelsektionen så fick det bli klubblokalen. Där körde jag 5 x 4 minuters intervaller till den där häftiga skivan jag fick av GT. Som sällskap kom Niclas och Andreas. Tror att träningen tog ganska bra för jag fick syra när jag gick uppför trappen här hemma.

Imorgon skall den gård som jag och kollegan Martin jobbat med sen (känns som 1897) i höstas besiktas. Det skall vi fira med att luncha på Pizza Hut. Najs. Det kan inte bli fel.

Yes my masterBorde lägga mig för att orka med ännu en tuff arbetsdag imorgon men jag vill få ur mig en viktig racerapport.

Nordiska mästerskapen i xc
Till o börja med..Tack Bergkvist för lånet av GPS. Utan den hade vi aldrig hittat dit. Ni som har åkt bil i Norge vet dels hur vägarna är och framförallt hur landskapet går. Shit de skulle kunna göra jobbiga banor där. Överallt! Här hemma pratar man om Klevaliden, Mattsabacken och hopptornsbacken. Där finns alla de där backarna i samma kvarter. Banan var endast 3,6 km lång och hade inte en enda flack meter. Eller nja..Start/mål/varvningsområdet då men inte annars. Den påminde lite om banan i Hjo fast med inslag av de där hällarna som SM i Örnsköldsvik hade.

Starten går och jag hade ju endast provkört banan precis innan jag ville inte dra iväg först utan ville försöka avvakta på 2a, 3e plats om det gick i några varv . Jag märker direkt att norrmännen inte alls startar så snabbt som vi gör hemma så jag fick ta det lungt för att inte gå in först på första stigen. Då kommer det en kille med en jäkla fart. "hemmaåkare" tänker jag för han gasade friskt utför och jag fick helt plötsligt svårt att hänga med efter att sekunderna innan fått bromsa mig själv. Efter ca 1 km kom de där klipphällarna som korsades av en massa rötter. Att det dessutom hade regnat under natten gjorde att man fegade ur en del. Men icke norrmannen. Fy fan vad han körde utför. Efter det branta, steniga och hala partiet på ca 300 meter så såg jag inte ryggen på han men när jag väl gjorde det igen på en lång slakmota så märkte jag att han körde långsamt. Väldigt snabbt var jag ikapp, förbi och jobbade stadigt upp en lucka till honom. Vid den första varvningen så uppskattar jag att det var ca 30-40 sekunder till tvåan. Jag hade läst någonstans att banan var framtagen med hjälp av Rune Höjdal och det förstår jag. Jag gillade den. Intensiv och man hade nog inte orkat med ett längre varv med samma kvalitè.

Med vetskapen om norrmännens tekniska förmågor så vågade jag aldrig slappna av i min åkning förrens på sista varvet då jag visste att luckan var betryggande. Just då varvade jag Sara som tävlade samtidigt på banan. "Hur går det?" frågade hon då det ju var H15-16, H40, H50, Hsport ute samtidigt och tävlade så kunde hon omöjligt hålla koll på detta. Då saktade jag in framför henne och sjöng refrängen på en låt av Raubtier "en starkare art" :-)
Sara som förresten vid frukosten idag sa denna sköna kommentar inför vår norgeresa: "Vi måste kolla om de har lusekofta på tub"

Sverige hade 6 personer där idag. Det resulterade i 3 Guld, H50, H30 & Djunior. Ett brons i H40. Sara förresten..Hon trampade av kedjan men hade ändå en bra känsla i kroppen så nästa helg är det hon som går upp/tillbaka i Delit. Hon var väldigt tagen av den storslagna naturen som Norge visade upp idag under vår tripp. Här är ett av hennes bättre kort som hon tog från passargerarsätet
Imponerade va?

Nu skall jag på ett egoistiskt sätt njuta av detta guld i några dagar innan jag satsar vidare på de två guld som jag faktiskt skulle ta i år. Cupen och SM.Imorgon är det vuxenträning igen. Där cyklar man utan prestationskrav på sig så våga kom dit Johan F. Du är inte helt talanglös.
 

Mot Lusekofteland

Idag var jag och körde 4hjuling. Det är verkligen ett stabilt fordon. Roligt att köra dem i terräng. Nu blev det inte så mkt köra för vi var väl ca 30 st på 4 fordon men lite fick man iaf.

Kom hem i god tid för att förbereda allt inför morgondagens strapats till Norge. Som förberedlese ingick: kolla på "bakom kulisserna" till The Kingdom, kolla på cykeltävling på Eurosport samt rengjort filtret till akvariet. Jämnt när jag gör det och sitter där på golvet och skrubbar stenar mm. så är Neo hyperintresserad av vad jag gör. Det är en knäpp katt för han skyr verkligen inte vatten. Idag så provocerade jag honom ett tag innan Sara kom och filmade oss.
Han blev blöt men inte sur idag :-) Imorgon bitti bär det av mot Selvik, Norge alltså. Har uppmärksammat att Bl.a. Benny & Carina ska dit + nån H40 åkare och nån tjej från Jönköping i juniorklassen oxå. En intressant sak imorgon är att varvet är bara 3,5 km långt och följande klasser kommer att vara ute samtidigt: H30, H40, H50, H-junior, Dam-junior, D Elit. Vi kommer nog hem sent imorgon kväll så kanske nån mobilblogg eller så blir det på måndag kväll. Jag tror förresten att norrmännen håller grymt hög klass. Hej och gonatt

David Vs. Goliat

Slutat som vanligt kl. 13:15 idag men skillnaden denna fredag är att det känns som jag hunnit med massor. Tror dock jag brände det sista krutet på att dammsuga. Det var dumt gjort. Ska försöka att förhandla bort det i framtiden :-)

 

I lördags hade jag hoppats på att en av stadens cykelhandlare skulle dyka upp på hans nya hoj. Till saken hör att han är dryga 195 cm lång och hojen skulle visst vara en med 29tums hjul.

Kolla in bilden nedan. Jämnför den sedan med min egna hoj. Jag var ju liksom tvungen att åka direkt hem och fota mig med den.


Cykelhandlaren sitter helt normalt på den. Precis som du och jag sitter på en 26tummare.
 

Kvällen består mat och whiskey med svärfar. Lagom mängd hoppas jag på för imorgon skall jag ju på 4hjulsutbildning.


Att rikta en fälg

Dagens träning
Tog även idag racerhojen. Det är ju så smidigt att bara lyfta ut den, träna, sen lyfta in den. Klart! Körde förbi Kvinnersta, svängde höger mot Frövi men i axbershammar så blev det vänster. Mogetorp, Närkes Kil, Frösvidal, Garphyttan och sen grävevägen hem.
Ganska exakt 2 h, ganska exakt 63km. Jämnt och fint tempo, inga spurter, inga ryck, inga intervaller. Bara trampa. Jag är ändå rätt trött i benen nu.

Minns ni denna bild från förra veckan?

Så här ser det ut nu:

Det färgglada området är inte målad asfalt utan ett gummimaterial som funkar som fallskydd.

Igår innan vi åkte ifrån Baronbacken såg vi en lustig prick som förmodligen höll och riktade sitt hjul till cykeln. Jag smygfilmade bara en kortis och fick inte med då han slog med en hammare direkt mot fälgen. På filmen nedan så försöker han bara böja det rätt. Det är inte han som följer med mig till Nordiska Mästerskapen på söndag.

 

Nu blir det läggdax för imorgon blir det en slags tuff slutspurt på jobbet. Det är mkt som skall sys ihop på slutet. Angående träning och sånt så går tankarna ganska mkt på NM och sen de avslutande cup-tävlingarna. Och på Gotlandbikebattle...Och på fjällmaran förstås.

mkt nu. Som vanligt

joggade knappt 1h igår med mats. Kändes gött. Vi sprang mkt stig vilket vi båda tycker e riktigt roligt. Ikväll ska ja nog ta mig tid att lägga upp en rolig film från jobbet. Efter träningen förstås.

Nytt, spontant mål säsongen 2010

Ja säger då det. Har ni lite tid över till träning? Kör hårt. Jag har nyss varit ute på ganska exakt 1 timmes träning dörr till dörr men sitter ändå här med brinnande ben (icke bokstavligt)

Dagens träning
Tog racerhojen. Började köra temporundan baklänges fast jag började med att fira av 6 stycken 30 sekunders istället för att köra tempo. Jag hade tänkt mig en längre runda på ca 5-6 mil men efter den sista intervallen så kände jag de första stänken samtidigt som jag såg flera riktigt mörka moln på himmlen. Jag vek hemmåt längs Billingevägen men istället för att bara trampa hem så blev det två block med 15 sekundersintervaller.
Dagens ledord: Effektivitet.


I fredags upplyste Gunnar Töjren mig om en tävling som jag inte hade haft en tanke på. Sedan dess har jag haft väldigt många tankar på den. Det är Nordiska Mästerskapen i cross country. Det går nämligen strax utanför Oslo så jag har endast 35 mil dit och frågar man t.ex. min konkurrent i Lycksele eller min polare Patrik i skåne så är ju 35 mil ingenting. Hade tankarna att anmäla mig igår men osäkerheten på om det var mästerskapsstatus på veteranklassen eller inte fick mig att skicka några mail till tävlingsarrangören och fråga. Nu vet jag och jag har nyligen anmält mig. Säsongen har ju gått bra på hemmaplan och jag har aldrig kört något NM heller så jag känner att det är bäst att passa på. Jag misstänker att nivån på cyklisterna i lusekoftelandet är rätt hög. Med lite flyt nu så följer även Sara med och tävlar i deras "kvinna senior-klass" och vi får nog med oss en mekaniker oxå. En halvbra iaf :-)

Detta är en resa som jag egentligen inte har råd med så har du ett företag som vill synas påvägen till, o från Drammen samt ses tävla "utomlands" så tas sponsorer tacksamt emot.
vill du bara vara snäll och bidra med en slant så får väl det accepteras oxå.

Gårdagens vuxenträning
Börjar bli bortskämd nu med antalet deltagare på vuxenträningen. Igår var det 17 stycken. Långt ifrån rekordet på 26 men ändå en lagom skara. Jag skämde bort dom oxå genom att inte köra något hårt, intervall-liknande utan vi körde stig i ca 1 timme. Sen fika vi. Tror de flesta var nöjda ändå trots bristen på mjölksyra.

Nu så får denna vecka planeras för NM och dagens intervaller var det sista riktigt hårda passet.

racerapport och tävlingssugen

 Visst blir ni sugna? Klicka på bilderna för förstoring.


En del motionärer har övertro på sig själva ibland. "3 små trappsteg ska väl gå bra"

Ja bilderna ovan är från Gotlandbikebattle förra året. En tävling som gick från 100 deltagare första året (2008) till över 200 året därpå (2009). Jag tror att den lätt passerar 300 deltagare i år. Under den där gotlandstävlingen finns ett skönt lungn och man njuter liksom lite mera av cyklingen. Detta arrangemang skall nog inte jämnföras med ett vanligt långlopp här på fastlandet utan mer som ett äventyr för hela familjen. En perfekt kombo med semestern, eller så åker man bara dit över helgen.
Banan och terrängen påminner om att vara utomlands och den sista etappen går i centrala Wisby. Cooolt!
Jag och Sara längtar grymt mkt nu och jag har precis anmält mig oxå. Har du funderingar på att åka dit så kan jag tipsa dig om att hålla utkik på Öijers blogg framöver.

Racerapport
Trots att det var många namn man saknade idag så var det ganska mycket folk vid träningstävlingen idag vid Ljungstugan. Johan F har visst uttryckt sig någongång att "undra om alla bara kolhydratsladdar på söndagarna inför måndagsträningarna?" Därför var det lite dubbelbottnat att han själv dök upp i civila kläder idag med kameran istället för att rasta sin lätta och snabba hoj. Det dyker säkert upp några bilder på hans sida snart.
Gunnars sida finns det iaf en liten film från starten idag, snyggapojkar30-klassen.

Först idag startade 3 ungdomar samtidigt med Irma och Sara. Tjejerna körde rätt, grabbarna fel. Vinnare: Sara och Kalle N. 2 minuter bakom dem startade dagens största startfält, barnklassen, som körde en kortare bana. Där var det spännande då Adam P gick upp i ledning på det sista varvet men tog det för lungt på upploppet så han förlorade spurten. Det är inte över förrens man är över linjen.
I snyggapojkar30-klassen tog jag starten och gasade mig röd på det första varvet av 6. Knäna stod väldigt mkt utåt under varv 2 och lite på 3e men sen gick det bra och jag kände en hel del genomslag så jag tog mig tid och körde lite pumpning av bakdäck på det 5e varvet. Jag gick i mål efter 42 minuters åkning och hade ca 3 minuter bak till en ganska tajt trio med GT, Mattias Jansson och Eknor.

Efteråt var det skönt skrockande med en massa fikande men det är ack så viktigt i cykel. Tack för uppslutningen.

På eftermiddagen har jag jobbat lite extra. På ett otroligt skönt sätt. Satte upp 4 vattenspridare, slöade en timme, flyttade vattenspridare, upprepa 3 gånger.

Imorgon är det vuxenträning och frågan lyder: Ska det bli den första träningen i dåligt väder??


Gårdagens distans, dagens race

Ja oj vad snabb tekniken är ibland. Bilden i inlägget nedanför skickade jag in igår eftermiddag men den dök upp först nu på morgonen. Nåja. Gunnar, Irma och deras dotter anlände igår förmiddag och jag og med mig gubben med siktet inställt på Kilsbergen.

Längs vägen plockade vi upp Tomas Einarsson och senare Thomas Jansson. Dessa två verkade antingen försöka imponera på oss eller så hade de s.k. pang-pang-ben för tempot var högt för att vara ett distanspass. På bilden nedan står vi och omvandlar mjölksyran till energi igen uppe vid Tomasboda. Einarsson körde så starkt att han nog får gå tillbaka till att ha lyckra runt låren istället för baggyshorts.


På väg tillbaka mot Ånnaboda så bröt Thomas av sitt växelöra, ja inte medvetet alltså, och då blev det lite cykelmek. Vi kapade kedjan, tog bort bakväxeln, knöt bakväxelvajern runt ramen och gjorde om hojen till en singelspeed. Det funkade bra men han fick fortsätta på egen hand. Vi andra var så kaffesugna :-)
I Ånnaboda pågick Classic Motor så Sara ångrade sig att hon inte var med för det hade hon gillat. Det fanns mkt snyggt att kolla på där. Där vek även den andra tomas av så jag fick visa Gunnar lite guldkorn själv (nationalparken) innan vi körde hemåt. Knappa 4 h fick vi ihop.
Sen gick vi till Wadköping där det pågick en medeltisfestival i miniformat.
Igår kväll var vi alla riktigt trötta (förutom Neo)
Med ett litet barn i lägenheten är nu alla utom Sara (konstigt) vakna och barnkanalen rullar. Är detta min framtid så skiljer den ju sig knappt från nuet iaf :-)

Idag skall vi upp och köra träningstävling. Start kl. 10 för de små och damer (blir det mer än 2 damer??) Start kl. 11 för övriga. Plats: Ljungstugan. Banan är osäkert.

Ses

2 pigga tomas. En trött gunnar. Strålande ...

050620101776 (MMS)

2 pigga tomas. En trött gunnar. Strålande väder i bra terräng.


Vilken helgstart


Jobbarkompismats med fru och barn, jag och min gumma åkte på en cyketur efter jobbet och åt medhavd pastasallad och drack kaffe och åt en massa fikabröd.
 Klicka på bilden för förstoring.
 
När jag och S får barn skall vi införskaffa en likadan vagn som de har. Den skiftas smidigt mellan cyklarna (om båda är utrustade med fäste förstås), man kan springa med den, sätta dit skidor för snöåkning och lätt sätta dit ett hjul efter man cyklat upp på stan så den kan shoppas med.

Nu har Sara precis stuckit iväg för att premiärjobba på Frimis. Det har sålts över 3000 (!!!) biljetter dit ikväll. Hon skall nog servera lite samt plocka disk. Frågan är hur många som kommer att fria till henne ikväll? Det har hänt förut...

Helgens strapatser 

Imorgon ser det ut som jag och GT svänger förbi svampen kl. 11 och tar sen sikte på Kilsbergen. Gäller att smörja in armar, nacke och vader nu när solen äntligen har börjat steka lite. Vi siktar på en 4 timmars tur men vem vet. Det kanske blir längre oxå. Vi improviserar nog efter vägen.
Nu börjar stigvisar-ångesten smyga sig på. Vet att Patrik P, Oscar E och jag har haft den tidigare. Det där med att man vill visa upp de bästa sidorna av en hemmaterräng. Skulle det vara för lerigt eller om några skogsarbetare har ändrat på stigarnas utformning är man snabb att ursäkta sig genom att säga ungefär så här: "Åhh nej..Här brukar det vara så fint, roligt men nu..." Jag börjar redan nu genom att säga att jag hitintills inte varit uppe en enda gång i Kilsbergen i år. Jag kanske får chansen att säga så många gånger imorgon.

På söndag
Träningstävlingen verkar växa lite med tiden men det blir nog flera barn än vuxna skulle jag tippa. Den vanliga barn/ungdomsträningen som brukar vara på söndagar kl. 18 är tidigarelagd nu pga detta lilla jippo. Sen vill dom nog se hur en så gammal man som GT kan cykla så fort oxå. Kanske får han skriva autografer :-) Regerande svensk mästare som han är.
Dam/ungdomsklasserna får väl starta vid kl. 10 men jag är osäker på hur/var de ska köra...Få deltagare = kortare bana. Kanske ska man slänga in en sportklass där oxå för att få flera att köra den långa banan? Vi improviserar även där på morgonen.
Barnklassen får väl starta typ en minut bakom och köra en kortare bana. Låter det krångligt? Det blir det inte.

Snyggapojkar30-klassen (d.v.s. alla andra som inte går in i övriga klasser) Start kl. 11. Tanken var ju 3 varv på långa banan men samma sak här, få deltagare så kör vi en kortare bana och flera varv. 

Kan du inte tävla ( sjukintyg krävs :-)) så behövs alltid fotodokumentation, kaffebryggning, flaggvakt på banvallen, tidtagare, supporters mm.

HEJ HEJ


mer om el-cyklar

Så här såg det ut imorse på jobbet
 

Efter dagens slit så sitter det fullt med gröna ringar bland repen.

Usch...Jag har ont i magen. Det kom nu efter att jag ätit gröt efter dagens träning. Jag var så sugen på kaffe & macka efteråt men lagom tills kaffet var klart så gjorde det så ont att det nu står en knappt rörd kopp kaffe brevid mig.

Dagens träning

Jag är en dålig förebild för mig själv. Jag säger en sak och gör en annan. Idag skulle jag bara rulla racer lugnt men så blev det inte. Kvinnersta, Södra Dylta, Axbergshammar, Förvi, Fellingsbro, Käglan, hem.
Mosade på ganska bra från Frövi och körde lite tungt i Käglanbackarna. 2,5 h blev det och nu är benen varma och trötta.Det hade det ju inte varit om jag haft fräscha batterier i sadelröret...

Ni har väl hört om det senaste inom proffscykel? Jag kan inte riktigt bestämma mig vilket som är sämst moral? Dopa sig eller fuska med cykeln. Om det är så att Cancellara har fuskat på detta vis så betyder det ju att sverige har tagit både OS-guld och VM-guld i tempo. Inte illa va? Filmen här nedan börjar på nåt utlänskt språk (franska?) men det kommer engelsk text efter ca 1 minut.

Nu ska jag gå in på fejjan. Ciao

Träna, äta, skratta


Idag ville Sara bjuda mig på mat på en valfri resturang. Bara jag inte valde MC donalds, Burgerking, subway, Rosalis Deli och några till. Det blev La Pampa. Nu skulle jag naturligtvisa ha fotat maten innan jag börja skära i den. Min pepparbiff låg som en hög muffin på den snorvarma svarta stenen och var alldeles röd/rå i mitten. "Shit" tänkte jag som alltid vill ha mitt kött ganska välstekt. Men iochmed att stenen var så varm så kunde man ju fortsätta steka köttet själv. 2 mätta och glada gick sen hem.
Och det där med att Sara skulle bjuda...Det blev delad nota så där blev man lurad igen.

Jobbet:
Jo den där in-sms:ade bilden skulle ju även den haft en text med sig men det verkar skita sig. Vi hade lunch helt enkelt.
Appropå skita sig.. Sketchen nedan är underbar. Anders spenderar natten hos ett one-night-stand...

Dagens träning
Jag sprang först mtb-spåret som uppvärmning där en o annan gren kastades åt sidan och nån skylt sattes tillbaka på sin plats. Efter det så körde jag 4 x 4 runt 5 km spåret. Gick oxå bra. Känner hur tröttheten kommer smygande. Tänkte bara köra några timmar racer imorgon för att få till en bra helg sen.

träningstävling på söndag!!!

SMS-inlägg

020620101766 (MMS)


Effektivitet


Min kära älskling har satt upp kattnätet runt balkongen idag så nu kan vi sitta där och inte oroa oss över att Neo skall hoppa över kanten. Jag var aldrig orolig innan heller...
Just nu läser jag senaste numret av sweden rock där Sabaton har intervjuats samt en nyinköpt bok. En biografi om Bruce Dickinsson, sångaren i Iron Maiden. Sara pluggar sjukdomslära med farmakologi (?!?)

Idag ha började arbetsdagen med att jag fick ett sylvasst hörn på en maskin över knät så det blev ett djupt jack. En jobbarkompis tyckte det borde sys men jag har kört med plåster (dum eller hård?) Då jag har haltat lite och haft allmänt ömt och ont under dagen så passade det bra att det var planerat vilodag idag. Eller vila och vila..Räknade ut att jag blandat ca 40 säckar betong idag. Med spade i en bytta. Varje säck väger 25 kg så det blir väl över ett ton. Det känns i ryggen kan jag meddela..

 Dock fick man upp motivationen  för att träna alldeles nyss då jag pratade med Gunnar Töjren i telefon och fick höra att han satt ett fläskigt nytt personbästa på trainern uppför Alp dè huez. Just när han sa det satt jag och sara på balkongen och åt jordgubbar och drack mousserande vin. Han vet hur han skall ge en ångest...

Nu till helgen kommer han och frugan ned hit för en träningshelg där även du är inbjuden. På lördag blir det ett distanspass till Kilsbergen. Starttid är lite osäkert men det får jag återkomma med. Vi siktar på 4-5 timmar. frösvidal, klockhammar, Rusakulan och en sväng till. Säkert en fika i Ånnaboda oxå.
På söndag är du extra iinbjuden till då vi kör en träningstävling i Marka. 2 eller 3 varv på mtb-spåret. Start kl. 10 för det förstnämda och kl. 11 för den stenhårda kill-klassen Pojkar 30.

Imorgon tänkte jag nog springa 4or...
Hoppas det funkar bra efter en dag med nästan total vila.