muskelchock

Det gäller att inte låta kroppen vänja sig vid fysisk ansträngning om man vill fortsätta att utvecklas. Tränar man likartat hela tiden så stagnerar utveckling. Därför chockade jag  min egna kropp med ett boxningspass idag. Åkte till det gym som jag en gång i tiden "bodde" på flera ggr i veckan. Nu var det väl 5-6 år sedan jag körde ett boxningspass och jag kommer väl få ordentlig träningsvärk men det är väntat och det betyder väl oxå en otrolig utveckling? :-)
Eftersom jag inte kunde fota under passet så blev detta den enda bild jag fick till. Det är ändå en bild. Ja menar det sker ju inte så ofta nu för tiden. Mina knogar är inte lika fina nu :-(
Idag gjorde vi en utflykt till Marieberg. Det shoppades barnkläder, jeans till Sara, skjorta till mig, åts på Pacos, termos på clas Ohlson och så mat på coop. Appropå shopping. I söndags beställde vi lite prylar från bike24 som har sitt lager/kontor någonstans i Tyskland. De tar 10 euro för att skicka grejerna hit till sverige. Samma kostnad som cyclecomponents som ligger i Karlstad ca 10 mil härifrån. I förmiddags knackade en budchaufför på dörren med vårt paket från bike24. DET är en service som Karlstadföretaget aldrig hade klarat av.
Kumlacrossen
Imorgon är det uflyktsdax igen och denna gång dubbelt så långt bort som Marieberg. Vi skall nämligen ända bort till Kumla och kvittera ut nyckel till Djupadalsbadet samt få en liten genomgång av en vaktis på badet så jag får lite bättre koll på vad alla knappar är till. Hoppas oxå på att varmvattnet skall funka hela tävlingen i år oxå :-)
Fick en fråga häromdagen om det fanns nån ibjudan ute till Kumlacrossen. Det gör det nästan. Jag har filat lite på den men det är alltså inte bestämt vilka klasser och vad de ska kosta än. Detta jobbar cykelcrossgruppen med och det är bra att dom finns men jag tycker det gör sina beslut lite väl nära cross-säsongens start.
Har nu laddat 2 batterier till kinalamporna så snart blir det första lamp-passet. Det brukar vara en höjdare :-)


De håriga benens mästerskap

Inte en enda bild idag. Det får ni ta.
Sara imponerade återigen idag. För knappt 3 månader sen födde hon mig ett barn :-) Graviditeten innehöll foglossning och med den blev det heller inte mycket träning.
Nu gör hon en riktig raket-comeback. Hon körde 3 x 1,7 km på träningstävlingen idag och kom 5a av de 22 som startade i den klassen.
O appropå denna Sara. Hon kanske inte är en sån clown och gaphals som jag ibland kan vara men jäklar vilka one-liners hon kan fira av ibland. Som i lördags när vi hade åkt veterantåget till Järle station och satt vid några trädgårdsmöbler och fikade. Helt plötsligt kommer det fram en gammal gubbe till vårat bord och lägger en handfull med bär på vår bricka " Här. Ta och smaka några krikonbär. Det finns så gott om dom här"
Gubben hinner inte mer än nån meter från vårat bord innan Sara säger till mig " Krikonbär? Var det sånna du hade i röven när du gjorde lumpen?"

Dagens träningstävling
Fan vad häftigt med ca 40 pers på en lokal liten träningstävling i mtb. Hade snott ihop en liknande sväng som på den förra träningstävlingen men en liten extra slinga innan man gick ut på varvningen denna gång.
Jag stod med Nora i famnen och hejjade på Sara när hon körde tillsammans med ungdomarna och de andra i motionsklassen. Jag själv startade väl typ 10 min efter Sara målgång. Lite tur att svärfar var på plats så jag slapp slänga Nora direkt i Saras famn.
Inte mycket till uppvärmning för min del men det var inte många andra som värmde upp heller. Jag misstänkte att de tuffaste motståndarna för dagen skulle bli Daniel, Mattias J och så den där gamla gubben...Öh..så dålig på namn...Vi kan kalla honom Magnus.
Starten går och jag håller igen något för att fördröja syraskulden som jag var så säker på att jag skulle få på de 5 varv à 1,7 km. Efter bara 700-800 meter håller jag dock ändå täten men så kommer just denna Magnus och blåser om. Kan ju inte spela kall på ett så kort lopp så jag spurtar in på hans hjul. Efter varv 1 så har han och jag en liten lucka men han missbedömmer en sväng så hela varv 2 har jag en lucka till honom. På varv 3 är han ikapp och jag märker att jag har svårt att följa honom. Fick dessutom känslan av att mina knän stod så mycket ut åt sidorna att de var nära att hugga i träden.
Efter varv 4 hade han en lucka till mig och jag började snegla över axeln för att behålla andra platsen. I loppets allra sista uppförsbacke har Mattias J kommit ikapp och jag gör en sista kraftansträngning och rätt spårval så att jag skall vara före honom på den sista utförsåkningen in mot mål. En till 100% kontrollerad spurt utan större ansträngning ( ja eller hur) gör att jag håller undan gott o väl till Mattias. Marginalen skrivs till 1 sekund :-)
Jag blev till sist 17 sekunder efter Magnus som trots sin otroliga ålder kan mosa på fin :-)
Vi var 12 st i tävlingsklassen och den var jäkligt jämn verkar det som. Synd att jag inte noterade fler målgångar än min egen för jag hade så stor syreskuld att det tog lång tid innan illamåendet försvann.
En kul kväll var det iaf och jag hoppas inte detta arrangemang skrämde bort de som var nya på vuxenträningen.
Go natt
Ps. Jag var iaf kung på bowlingen idag :-)

oväntat och med hemlighet

Ja ännu en  morgon sitter man här. Brudarna sover. Jag sitter och lyssnar på spotify. Stereon har gått så mycket mindre nu när man fått barn vilket jag saknar. Corroded, raised och engel har avnjutits än så länge.
Igår var vi några stycken som körde den första cykelcrossinriktade träningen. Man måste inte ha en cross för att deltaga på dessa.
Landsvägsproffset, och förra årets vinnare av cx-cupen, Karin Aune var på plats. Den största skrällen var nog att hon avslöjade att hon med stor sannolikhet skall köpa sig en mtb. Kul tycker jag. Lite oväntat att en så seriös lvg-åkare vill ha en mtb för att komplettera sin träning.
Det leder mig osökt in på att jag ska nog sälja min mtb. Ja lite oväntat kanske och det har inget att göra med plågad familje-ekonomi att göra. Nej självklart finns det andra planer som jag inte tänker avslöja än. Inget, absolut inget, är klart än så om Sara håller tyst så kommer mina idèer att förbli hemliga ända tills det är i lås. Att stå utan mtb är inget alternativ.
http://happymtb.org/annonser/index.php?page=view&id=66323
Vid snabb affär följer smutsen med :-)
Hojen ligger iaf ute på happy och på blocket så får man se vad som händer.
Beställde nytt bakdäck igår, ett x-king, som jag tänkte prova som bakdäck på ckceres challange. Det är ju lite mer mönster än raceking och nu när hösten är här så lär det inte bli så många mer pass som är snustorra.
Dagens träning
Ikväll är det vuxenträning som vanligt. Tyvärr verkar det som det tunnar ut med deltagare nu på slutet. Synd. Det är ju bara 3 pass kvar, idag och två måndagar till. Sen blir det bara cykelcrossträning ett tag till.
Det har väl redan smygit sig ut på fejjan men det är träningstävling idag. En enkel bana teknikst sett men fysiskt sett är den lite krävande med 2 backar/varv på de 1750 metrarna som varvet mäter. I våras när jag överraskade med träningstävling körde vi ett liknande varv och då hade nåt pucko (jag) satt 8 varv på tävlingsklassen. Idag får vuxenklassen tävling "endast" köra 6 varv. Det räcker för att få mjölksyra kan jag lova.
Deltagare & publik är hjärtligt välkomna till Ljungstugan kl 18 idag. Det finns barnklasser, dam, motion och tävlingsklass.
Kan avslöja att Sara är nästan lika mentalt inställd som ett seriös cuptävling. Hon har lite prestationskrav på sig den damen. Tyvärr blir inte damklassen så stor som jag hoppats på men 2-3 st blir de iaf.
Får se hur det går för mig för jag misstänker att jag får stå med Nora på armen tills Sara går i mål och sen är det väl bara att ställa sig på startlinjen direkt utan uppvärmning.
Då jag har semester denna vecka så skall vi hitta på lite saker som passar vår ekonomi. I ett föreningshäfte som vi har hittade vi en kupong där man fick 1 timmes bowling och lunchbuffè för 185 kr. För  2 pers alltså! DET skall vi göra idag innan vi förbereder kvällens träning.
Tjing

Semester i/med Nora

Igår avgjordes Finnmarksturen. Det var väl första gången på 14 år som jag inte befann mig i Ludvika för att köra. Kändes helt okej för loppet kommer väl aldrig att bli det samma nu när de har gjort om banan. Jag gillade aldrig den gamla banan men det var liksom tradition att köra de där långa j-vla grusvägarna :-)
Om man läser Henrik Öijer tävlibgsrapport så har han haft lite otur med punkteringar o så och efter en del krångel så har han legat på rulle på 2 st cyklister från Cykloteket. Jag garvade när jag läste följande från hans sida:
Hade egentligen inte tänkt vara så ofin, men eftersom vi kommit ikapp Pontus Pumpen Johansson och fått sällskap av honom så var jag tvungen att spurta. För jag ville så klart inte ha Pumpen framför mig i mål. Jag har inte använt min spurt på länge och funderade lite på det efter den snöpliga DM-förlusten mot Vacchi. Tänkte då att jag kanske inte behöver försöka avgöra innan spurten utan jag kanske kan spurta. Så idag gjorde jag inte en enda fartökning för att bjuda Cykloteketfjantarna på en riktig raketspurt och lyckades då få storstryk av dom båda trots nästan fyra mil på rulle...

Vi gjorde en familjeutflykt till Nora igår istället. Blev förvånad hur få bekanta jag träffade men då jag mest känner cyklister så befann sig väl de flesta i Ludvika. Dock fick jag hälsa på 3 st i slutet av dagen. Vi gick och trängdes bland en massa mäniskor och gjorde oss populära med barnvagnen. Träffade en del hälsenor. Åkte ånglok/tåg till Järle och fikade och hem igen. Tog en smått klichè-aktig bild
Har ni åkt med ett sånt där gammalt tåg så vet ni att det skumpar/låter och småhoppar fram. Nora somnade nästan direkt då hon väl trodde hon åkte med i opeln.
Det blev inga storköp direkt. En vinflaskkork, brända mandlar och en bokstavståg i trä. Vi spenderade ändå nästan hela dagen där och handlade på vägen hem så runt kl 19 kom vi hem. Efter lite matlagning däckade jag och Sara framför Pirates of the caribean.

Igår fick jag ett häftigt youtube-tips på en falsh mob. Vet ni vad det är? Wikipedia säger:
En flash mob är när en grupp människor plötsligt samlas på en offentlig plats, och där gör någonting oväntat en kort period och sen skingras direkt efter. Flash mobs organiseras via internets sociala mediervirala email eller telekommunikation. Termen Flash mobs inkluderar egentligen inte evenemang som är organiserade av PR-byråer, protester och reklamevenemang arrangerade av företag, vilka blivit allt mer vanliga under senare år. Tanken bakom flash mobs är att människor ska få se någonting oväntat, som verkar spontant.

Skall ni EN flash mob så är det ju denna:


När jag kollade vidare på tuben så hittade jag en annorlunda som passade min star wars-smak lite mer :-)
Nu är brudarna vakna. Hoppas de är frukostsugna. Måste ladda ordentligt för idag är det städar-dag :-(

Trött

Den senaste veckan har jag och kollegan grävt hål. Jag har jobbat med spett och han med hålskopan. Ca 65-68 cm ner i grus, sand, lera och djävulens material 0-90. Svetten har lackat och det har kompenserats med lyxfika inne på ett av universitetets fik. Det har ju liksom legat bakom ryggen på oss.
Summa av detta: viktnedgång. Jag vägde efter kvällens joggingtur 66,6 kg. Även det ett av djävulens tecken?
Om jag vägde det samma på gårdagens testcykelpass så körde jag ju på 5,04w/kg.
Annars så är jag mest trött och om pengarna fanns så skulle jag unna mig en ryggmassage. Vad jag däremot unnar mig är veckas semester. Denna semesterperiod har vi dock en del saker inplanerade. Som imorgon t.ex. Då står Noramarknaden på schemat. Jo vi ska sälja Nora naturligtvis :-)
Dagens träning
Jag kollade klart på dagens vueltaetapp innan joggingskorna knöts och jag körde en av mina vanliga turer. Följde lillån mot Naturens hus, Rynningeviken, gamla soptippen, venaspåret och hem. 12 km på 58 min.
Nu håller jag mig knappt vaken.
O så tvätt-tid kl 7 imorgon. God natt

enbart träning :-)

Jag brukar sällan skämmas över att blotta mig här på webben. Inte idag heller...
Jobbet: Inte mycket att säga. Mycket tjejer som rör sig nu vid Universitetet men jag fokuserar självklart 100% på jobbet. Att gräva de där jäkla hålen för de 66 möblerna. Skulle det mot förmodan närma sig något kjolstyg så fixar nog kollegans pruttar bort dom. Han tänker inte på att det är stora glasväggar bakom oss in till matsalen så det syns nog tydligt vad vi skämtar om :-)
Dagens träning
Åkte till klubbstugan. Hade förhandlat mig till det att få köra ett dyngpass och det blev det. För 8 dagar sen provade jag att köra 4or på testcykeln. Det var då drygt 4 dygn efter fjällmaran och den satt i kan jag meddela för idag kördes samma sak men jag kunde köra 30 watt högre på varje intervall. 336w i 4 min var inga jätteproblem och med min nuvarande vikt på 68kg så blir det ju 4,9 w/kg. Mycket nöjd med det. Körde naturligtvis 4 stycken 4or oxå.
Sen efter 5 min aktiv vila så brände jag av ett antal tynga igångdrag/spurter. Jag drog igång från sjukt låg kadens upp emot 120 i kadens. Först 10 sekunders sen 20 sekunders. Jag tog kort vila mellan varje vilket inte är potimalt om man tränar spurter men jag ville mest mosa på idag. Kunde ha suttit hela kvällen och pressat men jag ville inte få kommentarer om att jag kom hem för sent så.. Blev istället väldigt omtyckt när jag kom hem men det kanske berodde på att det följde med hämtmat från Cocothai :-)
När jag ändå snackar om Cocothai.. Då jag cyklat från klubbstugan till centrum så var jag så där härligt (not) varm efter träningen och när jag beställde maten så hörde jag mig själv säga " så tar jag en liten, kall öl medans jag väntar". Den var fruktansvärt god men efter ett hårt träningspass så går tyvärr inte ölens fina kolhydrater ut i benen som jag hade hoppats på utan rakt upp i huvudet. Kanske beror det på att det finns mer tomrum att fylla där, vad vet jag? Men shit alltså..När jag gick ner för deras trapp, låste upp cykeln och skulle cykla de sista kilometrarna hem. Rackarns vad den ölen tog :-)
Nu en timme senare är allt som vanligt.
Förutom att Nora är helt konstig. Hon äter skitmycket och om man lägger ner henne så somnar hon själv. Så där bara. Ett A-barn. Precis som vi trodde :-)

Lattepappa

långsamt smyger sig småbarnslivet på en. Har ju fått frågan " Nu blev det annorlunda va?" och svaret är väl egentligen NEJ för det sker inte över en natt. Den dåliga ekonomin, tidsåtgång till vardags och hela tiden ändrade planer sker mer o mer frekvent.

Igår var jag bra trött efter det nu fysiska jobb man har. Jag och kollegan gräver och spettar hål. I stort sett hela dagarna. Det är på sånna ytor så ingen maskin kan göra det. Jag hade väl tänkt att träna ett hårt pass igår kväll men ju längre arbetsdagen flöt så blev det tydligt att det fick bli ett lugnt pass.
Gårdagens träningspass
Tog racerhojen och körde Ekeby-Almby, Norrbyås, Hidingsta, Ökna, Almbro, Norra Bro, hem. Ville hålla en hög kadens och utan räknare så gissar jag att jag snittade 90-95 i kadens igår. 41,2 km blev det med en snittfart på förvånande 33 km/h. Det var ändå ett lugnt pass men det var så lätt att hålla hög fart så jag var så nöjd när jag kom hem.
Idag hade jag oxå tänkt träning. Det är ju liksom jag att planera in träning men när Sara stack iväg till Karlslund för att springa fick jag o Nora ta en promenad. Vi gick till Statoil där pappi köpte sig en kaffe&bulle :-) Tänkte att jag kunde springa efteråt men så blev det inte heller. Lite vardagssysslor, datortid och "önskan att jag inte skulle jogga så länge" gjorde att jag sket i det. Inte helt nöjd med att få ställa in träningar när jag riktat in mig på dom. Att vara inställd på en vilodag med vardagssysslor är inga problem.
Nu får ni inte tolka det som att Sara inte ställer upp på mig men shit det gör hon. Jag är nog bara fysiskt sliten från de där grävandet och vet hur skön medicin det är att jogga en sväng. Imorgon är det dock jag som sätter mig i klubbstugan och kör arslet av mig och försöker att träna hårdare för att kompensera för utebliven träning. Något som många tror och gör men det funkar inte. Då skulle man ju alltid kunna träna hårt. Jag saknar att kunna träna mycket men självklart försvinner dom tankarna när Nora och jag sitter och kollar på Vueltan i TV-soffan.
Det närmar sig cykelcross-säsongen och på söndag sätter vi igång med träningarna. Vi startar vid universitetet innan vi blir ivägkörda därifrån :-) Sen har jag förmodligen gjort klart med 2 datum i Hästhagen.

2 historier

Pass 1, det hårda passet
Igår var vi ett gubbgäng ute i ICKE motionärstempo. Jag var inte den enda av Magnus, Martin, Daniel och nyskotten Philip som var villig att hålla fart. Jag undrar mest Varför väggar jag inte nu för tiden? Jag tar ganska ofta slut muskulärt som t.ex på Ränneslättsturen eller gårdagens pass. Bli mjölksyrastumm eller bli lår-trött är ganska säkra kort men det här med att vägga för mig är att bli tom på energi och bli extra trög i huvudet och det blev jag inte igår.  3 timmar med hyffsat hög intensitet, framförallt på slutet där Daniel och jag drog i bra fart och som grädde på moset började Martin stöta. Mina lår brann fint när vi nådde Mellringe. Tyckte dock att det var svårt att pressa upp pulsen igår. Tror inte cykelmusklerna är slitna efter maran. Kan det vara från de nattliga aktiviteterna mellan lör-sön? :-) Nää inte kan en 40 sekunders intervall göra mig nedtränad? :-)
Passet blev ganska mycket höjdmeter och framförallt mkt stig då Magnus ville ha det inför ckceres challange. Den för oss nya kille vid namn Philip körde av sin infästning till sadeln så den gick av. Han fick då ta sadeln under tröjan på ryggen och stå upp o trampa hela vägen från Frösvidal o hem.
Pass 2. Tårtpasset
Innan jag fick till mitt pass idag så fixade jag och Sara tårta till vuxenträningen. Jag hade ju sagt det att om vi någonsin blev fler än 30 st på en träning så skulle jag bjuda på tårta. Idag kom den till mångas förtjsusning. Jag höll ställningarna vid klubbstugan medans Sara fick vara med på träning. De körde backintervaller vid Atlegropen och jag har fått lyssna på hennes berättelser hur starka alla var, vilka som stod där uppe och latade sig, vilka som varvade vilka och hur hon peppade en del. ( mycket att lyssna på här hemma:-))
Efter allt fikande och pratande med alla trevliga cyklister så fick Sara ta över branvaktandet och jag fick springa hem. Brände av 7 st 30 sekunders och jag upplevde att jag fick ett jäkla driv i stegen. Skulle vilja ha sett mig själv från sidan. Antingen såg det prffsigt ut eller så såg jag ut som ett föl som höll på att lära mig att springa :-)
Fick blåsa ur mig i ca en halvtimme idag iaf men jag är lite avundsjuk på de som körde vuxenträningen och sen skarvade på efteråt. Hoppas jag får till ett bra pass imorgon eller onsdag.
För övrigt så är jag jäkligt trött i ryggen för mellan kl 8 imorse och 15:30 så har jag stått med ett spett i näven och hackat i hål där vi skall gjuta fast möbler. Idag grävde vi 18 hål. Det betyder att det bara är 106 hål kvar...Suck

pulsfil i metall

Hittade denna pulsfil från Sabatons facebooksida. Deras trummis har tydligen haft en pulsklocka på sig under ett liveframträdande. Coolt och nördigt. Förstår alla nu att de kommer från idrottstaden Falun oxå? Kan ge mig tusan på att Westergren eller Fredrik Eriksson har nåt med det där att göra :-)
Som ni ser är pulstoppen i låten Uprising så självklart måste jag bjuda på den. En riktigt snygg video och så har de hjälp av Peter stormare.
Om jag fortsätter på de där med de tre filmerna vi hyrde... Igår började vi titta på Black swan. Efter ca 40 min sa Sara " nej..Stäng av. Fy fan stäng av" Det gjorde vi. Visst var den lite otäck och den togs sig liksom under skinnet på en men jag hade nog sett vidare på den och det hade inget att göra med Natalie Portman.
Idag har vi lovat varandra att vi skall få träna vad vi vill. Jag själv ska cykla men Sara kanske hamnar på gymet. Nora den lilla slöa tränar nog ingenting. Däremot vaknade jag av att hon låg och småpratade i sängen kl 06:22. Det gick inte göra någe annat än att le och prata tillbaka med henne.

jobb o jobb o jobb

Chef-fjäsk:
jag trivs verkligen på/med mitt jobb. Idag lördag åkte jag dit ideellt, böt om till jobbarkläder och lånade lite saker och åkte till panikmekaren Daniel och hjälpte till i han o karins trädgård och jag trivdes med det. Det gör mig ingenting att göra det jag gör mån-fre även på helgerna o det måste väl betyda att jag gillar det jag pysslar med? Om inte så kan det vara för att det bjöds på 2 x fika + lunch idag :-)
Utebliven träning
Jodåsåatt...Ingen träning igår och ingen idag heller.
Igår tog vi på oss det mest regnreppilerande material vi hade att tillgå här hemma och så gick vi alla tre till videobiljarden och hyrde 3 filmer. Black swan (saras val) Gränsen (bådas val) och sen The trollhunter (definitivt mitt val)
Tidigt i våras lade jag nog upp en trailer för Gränsen men ni kan få den igen här:
Vi tyckte båda den var skitbra men Sara har fått någe hormonknas efter hon blev mamma för hon ville inte titta på de otäcka scenerna som egentligen inte var så otäcka.
I slutet av filmen kom våra kompisar Jonna & Mattias hit och med dem såg vi The trollhunter. En norsk film som var överraskande bra med en tydlig influens av Blair witch projekt om ni minns den. Typ " Detta bandade material hittades, detta är en grovt klippt film av det råmaterialet. Ingen av ungdomarna hittades"

Ikväll blir det nog Black swan. Om jag är smart kan jag ligga sked bakom sara i soffan och kanske somna utan att hon märker nåt :-)

nytt pers. Tror jag.

Igår kunde ni läsa om onödigt låga wattsiffror men så idag slår man ett personbästa på racerhojen. Märkligt.

Åkte direkt hem och Familjen Cykel hade bestämt att jag skulle ut först på racerhojen. Jag tänkte köra temposvängen från förr. Ja det var nämligen några år sedan den kördes som flitigast från cyklisterna bakom Sportklungan.se Den temposvängen startar vid Mellringe, strax innan återvinningscentralen och slutar i Lundby där Kåvivägen ansluter.
Jag vet att det är flera som varit under 40 minuter men det har jag aldrig varit. Jag vet väl inte exakt vad jag körde på för 2-3 år sen men... Idag var vinden förmodligen helt rätt och jag gick INTE ut för hårt. Sen skall jag erkänna att jag kanske kanske startade klockan något sent men det var iaf innan den första fartdämpande åtgärden med gatsten i asfalten.
Kantvind hela vägen till Närkes Kil och sen när jag svängde höger där så blev det som en hjälpande hand på ryggen. Jag snittade 40-41 km/h bort till första slakmotan/backen men hastigheten sjönk aldrig under 30km/h. När det ibland gick utför så tänkte jag på att bibehålla farten så länge som möjligt och när man återigen svänger höger in på Kåvivägen så gör den fina asfalten, vetskapen att man snart är hemma och den fina miljön längs vägen att det alltid kryper fram lite extra energi.
Vid den sista lyktstolpen i Lundby så stannade jag klockan på 39:57. Jag tror att det är den enda gång jag varit under 40 min. Snittfart 37km/h. Man är ju inte som Cancellara direkt.
Fick igår veta lite inside info om Wetterhall. Ni som är insatta vet kanske att han har kört bra borta i USA på Tour of Utah. Han blev 4a på tempoetappen som sträckte sig över 14 km. Han slog bl.a. Hincapie, Danielsson, Vandevelde, Zabrieskie. Dagen innan detta lopp så hade Alexander fått ett samtal från förbundskapten Glenn Magnusson. Under detta samtal fick wetterhall beskedet om att han INTE fått en av två platser till VM som Sverige har i tempodisciplinen.
Det är ett så jäkla skönt sätt att visa/säga att " Kolla ni gjorde fel val". Han körde på lite ilska där tror jag. Undra vem som får äran att köra linjet på herrsidan för sverige? Då vi inte har nån spurtare av världsklass så får man väl hoppas på att en utbrytning håller. Gotland eller Kekke lär det väl stå emellan.
Hoppas ni kollat på de filmer jag la upp igår. Jag har själv kollat på dem idag oxå.

in your face!

Här får ni oxå njuta av de underbara vyerna som man tar del av under fjällmaran som jag betade av i lördags. Den första filmen är producerad av/för marathon-gänget. Film nummer två är en ganska bra film från två löpare som jag inte känner men dock. Den enas Iphone gjorde ett bra jobb.
Är man skarpsynt kan man se en kvinnlig och en manlig cyklist från Kolmården.
Iphone-filmen:
Dagens träning
Körde 4or som blev 4+3+3+3+4 minuter på generande låga wattsiffror. Fick upp pulsen mot 93% av max i varje intervall men det var slitigt alltså. Benen är inte fräscha än pga ovanstående filmer. (eller inte filmerna i sig men de fattar du väl Johan?)

vilodag


Från gårdagen. Detta var alltså nybörjargruppen :-)

Idag händer inte mycket. Leker familjefar. Ni vet sitter halvfull med nätbrynja och slår både hustru o barn.

Har mailat lite och Sara har varit på gymet. Annars bara vanlig vardag.

blöt men inte sur

Snart läggdax men måste ju slänga in två saker:
Dagens vuxenträning blev en succèupprepning. Räknade lite slarvigt men nånstans mellan 25-35 pers samlades bakom Norra. Jag tog hand om de nybörjare som antingen var nya i mtb-sadeln eller de som inte hittade Avslutningsrundan.
På nåt jävla sätt får jag inte upp filmen nu. KUK!!
Nyhet nr två:

Detta snodde jag nyss från AXA fjällmarathons hemsida
Hela 354 laddade löpare ställde upp sig på startlinjen i Edsåsen kl 09.00 på lördagen som bjöd på perfekta vädermässiga förhållanden i form av sol och lite svalare temperaturer. Återigen visade deltagarna upp en imponerande vilja att ta sig hela vägen till målet i Vålådalen, 344 fullföljande i ett lopp av den här karaktären är mycket imponerande.


Nu: läggdax

Fler skitbra bilder hittar du här:
http://www.vertex.cx/Fjallmaraton/image/gallery2011/

Som en gammal man

Nu har jag en ursäkt till varför det inte blir några bilder. Glömde kameran i Åre och nu är den i en bil på väg ner mot Skåne. Får se hur och när den kommer hit.
Racerapport Fjällmarathon 2011
Jag kände mig i form i år. Jag har hållt igång löpningen hela tiden och fått till långpass. Jag gick ut hyffsat lungt och lyssnade på kroppens signaler som var de enda signalerna jag fick då jag hade beslutat mig för att köra utan pulsklocka i år.
Uppe på Välliste  topp, ca 6 km tror jag, hade jag i år 51;31. För två år sedan hade jag 57 min. Utför därifrån så märkte jag åtminstonde en sak som jag hade förbättrat. MIn förmåga att springa just utför. Jag tog ikapp flera placeringar utan att ta i särskilt mycket. Vid första vätskestationen vid 16 km hade jag i år 1:33 mot 2009 års tid på 1:37. Jag noterade oxå att min första mil gick på 1:06 och sen efter två mil hade jag tiden 2:07 så långt var jag nöjd med känslan i kroppen men det var ungefär där som de små svackorna kom. Bitvis kunde jag lufsa/jogga för att bara 10 min senare kunna springa. Lite irriterande men där ute i norrlandsbushen var det bara att gilla läget.
Vid stationen vid 27 km, där jag bröt förra året, stannade jag nån minut och pratade med Thord och Anna-Lena. Två trevliga Åre-bor som var delar av den sparsamma publik som följer detta marathon. Till denna station hade jag 2:53 och det kändes bra och jag var nöjd med det tempot.
Vid denna station satt även mtb-cyklisten Niclas Andersson från kolmården. Han ville göra en bra delsträcka från denna station till nästa vid 35 km för det fanns ett specialpris att vinna.
Jag fyllde camelbacken och börja gå bestämt uppför och min kroppskännedom sa mig att jag låg på ungefär tröskelpuls, (eller kanske något under) genom att bara gå. Det är verkligen vertikalstigning i 2 km innan det planar ut men är fortfarande brant och jobbigt uppför. Dessa 8 km mellan de två stationerna tog mig 1 timme och 22 min. Ni förstår att det inte är en asfalterad raksträcka då. Vid två tillfällen satte jag mot mot nån sten och vilade och kollade på det glesa koppel av löpare (vandrare :-))
Mitt på fjället började jag höra motorljud. Jag slängde en blick över axeln men såg först inget. Ljudet tilltog och jag vände mig om och fick se en helikopter som flög över oss på ca 20-30 meters höjd och filmade. Häftigt ! Hoppas mycket på de bilder och filmer som snart kommer ut på Vertex hemsida
Inte mycket senare såg jag dessutom en ren som korsade vår löpsträcka. Sånt glädjer en
Väl uppe var jag jäkligt slut och satte mig och väntade på en espresso och åt lite godis. När jag satt där kom först Erik Malm från Karlslund och strax där efter kom Niclas A. De lämnade vindskyddet strax före mig och jag slet mig vidare. Det tog mig ca 10 min innan jag kände hur det lossande lite och energisvackan byttes mot en energitopp. Jag närmade mig Erik och i utförslöpningen passerade jag honom och tog några löpare till.
De sista 3 km är grusväg som går ganska brant ner mot Vålådalen. Jag kände hur denen nästan flög fram och jag ignorerade smärtan i varje fotnedslag. Kilometrarna 40-42 gick på ca 7-7,5 min och jag såg Niclas bekanta rygg närma sig :-) När jag hade ca 5 meter kvar till han så vänder han på huvudet och får se att det är jag som närmar mig. Han flinar. Vi ligger sida vid sida men ingen säger något. Jag bibehåller nog min fart eller så sänkte han sin fart. Oavsett så får jag en lucka som långsamt växer.
Jag kommer i mål på tiden 5:06 på placeringen 46. Såg idag i resultatlistan att det var 203 löpare som tog sig i mål. Jag är inte 100% nöjd med tiden men samtidigt var det blött, lerigt och tungsprunget i år. Samtidigt vet jag inte om det håller som ursäkt för den där Andreas Svanebo sänkte banrekordet med 14 minuter. Från 3:54 till 3:40. Han verkade tydligen inte ens trött efter sin målgång men samtidigt sa han att han aldrig varit i bättre form. Räknar man ut hans kilometertid mot min så höll han 5 min/km och jag snittade på 7 min/km. Å andra sidan funkar det inte att försöka hålla nån viss kilometertid på vertex fjällmara för det är ca 3 km grusväg, en hel del mosslöpning, flera kilmeter med svårlöp stenterräng och resten är stig eller vandringsled.
Annars så finns det mycket att berätta men nu börjar det bli långt detta. Har träffat och umgåtts lite med Cecilia Kalla. Charlottes syster. Hon var rolig.
Satt brevid en kille på tåget mot Åre som luktade så mkt rök att när någon gick förbi i gången så kom det vindpustar som kunde orsaka sotarlunga.
På resan hem idag träffade jag den hitintills trevligaste medpassagerare någonsin. En kvinna/dam  runt 60 års åldern och vi hade massor och prata om.
Och inte helt oväntat går jag som en gubbe i hennes ålder idag.
Hittade nån bild i mobilen som ni får nöja er med
I denna lilla stuga bodde jag mellan fre o lördag. Tack snälla familjen Wiklund ni är så snälla. O roliga.
Utsikten från stugan går inte av för hackor...
Med Åreskutan i bakgrunden
Hej hopp på ett tag

hög användarkapacitet

Nu är det någe skit med datorn igen. Den jobbar o jobbar o jobbar. Tvärt emot mig alltså.

Gårdagens träning
Bäst att blogga på innan brudarna vaknar. Jag och jobbarkompismats fick till det igår. Jodåsåatt...Det var länge sen vi tränade ihop och nu när vi båda haft semester ett tag fanns det mycket att prata om. Vi jogga ca 1 mil och allt kändes jättebra i kroppen de första 45 min. Sen kände jag faktiskt de där mysko känningarna runt höger knä igen. Idag är det torsdag och maran är inte förrens på lördag och jag skall inte springa nåt mer så jag är lugn.
Ikväll sätter jag mig på natt-tåg mot Åre och är framme imorgon bitti. En lugn dag i den fina byn och förhoppningsvis blir det (som vanligt) ett besök på Åre chokladfabrik. Inte bara för de har fri provsmakning utan oxå för att det lilla extra energi-intaget kan behövas dagen efter.
På Nora-fronten blev det en framgång igår. Ingen stor grej kanske men för oss (mest mig) så blev det de. Jag tog henne nån timme igår morse när Sara sov ut och när Nora helt plötsligt blev hungrig (hon kommer på det rätt snabbt) så fanns det en förbredd flaska i kylen som jag värmde. Jag matade sen henne utan problem med flaska och det gick skitbra på första försöket. Ja..tills den tog slut för då fick jag iaf gå in och väcka Sara men ändå. Wohoo!
Får väl se hur uppdateringarna blir nu närmaste dagarna så jag får väl passa på nu.... Kolla in följande trailer om den norska filmen Troll Hunter. Antingen är den skit eller så kanske de har lyckats göra en häftig variant av nån skäckis med nytt tema.
Sen kommer det ju snart en ny variant på Apornas planet. Verkar som det fortfarande är svårt att få till det att göra djur på digital väg och få dom se naturliga ut, framförallt när det rör sig.
Nu skall jag nog börja packa inför maran. För två år sen när jag sprang den för första gången så filmade jag ju ganska flitigt under tiden. Väldigt hoppigt och skakigt då jag höll mobilen i handen och inte tog mig tid att stanna och filma heller. Ni kanske har sett dessa redan då jag slängt upp dom här några ggr. Extra roligt är det att lyssna på mitt humör och energi. I början är det tjoo och tjimm men ju längre jag springer desto mer irriterat blir det :-)
och sen del 2
Hej då då.

mtb-distans. En bortglömd guldsten

En halvtaskig film men med underbara skådisar. De spelar så här härligt slitna o trötta ut. Den sista åkaren borde få en oscar. Man tror att han skall vägga när som helst :-)
Nu var det ju 3 åkare till med i bergen, förutom mig själv oxå, men de hann jag inte med att filma för lagom när jag fått upp mobilen ur fick så hade de passerat mig.
Vi lämnade stan vid kl 10. Peter K, Niclas, Daniel, Mattias B, Jonas och jag. Vi körde gamla guldkorn från Ring-up och så provade vi en del nytt oxå. + en felkörning. Ca 3,5 h tror jag att det blev och jag blev lite lagom trött. Kul att köra ett skogsdistanspass. Det var länge sen jag gjorde det.
Annars så har väl inte så mkt hänt. såg lite från Eneco Tour på eurosport. Packade upp joggingvagnen. Verkar lovande men Nora är för liten än så länge så en recension av den får ni vänta på.
Nu ikväll så var det möte för cykelstyrelsen oxå. Inga viktiga beslut togs men jag behöver ventilera lite om Kumlacrossen. Tankarna om crossen har ju börjat cirkulera i huvudet så det är lika bra att dela med sig av det. För min och Saras skulle.
Idag köpte två kompisar sig var sin mtb. Dessa har tidigare kört löpning och racer men under deras semester så fick de smak på hur kul mtb kan vara. Jag blev oxå glad över deras köp hur sjukt är inte det?
På lördag smäller det

morgontvätt.Igen.

En kort morgonblogg. Jag och Nora har skött tvätten medans mamma Sara fick lite skönhetssömn. Får se om det har funkat när jag kommer hem från morgonens mtb-tur :-)
Nu skall jag serva min focus-hoj lite panikartat från gårdagens träning. Den står här skitig och det kommer Mr. Rent & snyggt Mattias Bergkvist påpeka när vi ses sen tror jag :-)
Vill tipsa om kanske det skönaste introt just nu. Det räcker om du kollar 1 minut på klippet nedan. Jag fick ju ett stort fåningt leende och nästan gåshud första gången jag såg det.
Förresten..Vet ni vad man skall göra om man får gåshud på kuken?
Dra ur picken ur gåsen och fundera på sin sexuella läggning :-)
Idag hämtar vi ut vår joggingvagn :-)

(3)2 pers

Första semesterdagen denna vecka. Har ju delat upp 3 semesterveckor på lika många tillfällen denna sommar. Nu har jag vecka nummer 2.
Sov ut till 8:30 och sen har väl dagen mest försvunnit. Vi var med Nora på bvc. Hon väger nu 4,7 kg. Alltså ca 2 kg mindre än vår katt Neo. Hon hade inte växt så mkt men med Saras o mina gener så har hon väl ändå snart växt klart.
Efter en sväng på stan så var jag återigen motiverad för att försöka sänka mitt personbästa på avslutningsrundan. Det fick gärna bli en så pass stor sänkning så jag slog Magnus P tid oxå som innan mitt pass var 14 sekunder snabbare. (Nu har jag avslöjat att jag sopade banan med hans tid va?) :-)
Vi har börjat ta tiden från där cykelbanan har ett T-kors strax norr om motorvägen. Tiden stoppas vid Lillåns motionscentral.
Jag startade något lugnare denna gång och det var inte förrens efter Slätten på endurospåren som jag lät den förbannade svidande känslan dyka upp i benen. Nån kilometer innan grusvägarna vid Kvinnersta fick jag dämpa farten något för att inte vara för mjölksyrastinn i låren när det lättåkta skulle komma. Lyckades väl inte slå några fartrekord på grusvägarna men ett ganska högt tempo funkade. Ju närmare Klockarängsleden jag kom desto mer kunde jag bomba och köra så pass fort på stigarna så det blir riktigt roligt.
När man kommer ut på den allra sista grusvägen som leder fram till motionscentralen vid Lillån så noterade jag 46:15 på klockan och det blev en långspurt för jag trodde faktiskt att det hade gått lite fortare.
Sluttid: 46:48
Sen åkte jag hem och bytte svettig hjälm och tröja mot fräscha. Sen bar det av till vuxenträningen.
Vid något mentalt svagt ögonblick förra året. Jag var säkert onykter oxå. Så kan jag ha ventilerat att OM vi blev över 30 stycken på en vuxenträning så skulle jag bjuda på tårta.
Efter det har det ju hänt så mycket. Ja menar nyår, graviditet och barnafödsel, födelsekalas och räntehöjningar men glöms detta uttalade bort? Nä tjocka, sockerberoende, snålätande cyklister minns detta tårterbjudande och påpekar detta då och då.
:-)
rekord nummer 2
På dagens vuxenträning kom det 32 st mtb:are
Allt från elitåkare, avdankade elitåkare ;-) till helt färska nybörjare.
Nu när sara sitter och zoomar in på bilderna så ska ni veta att en del får nya smeknamn. Säger inge mer.
Skitkul att så många dyker upp på träningarna fast jag saknade mina två assiterande tränare men den ena av dom håller ju i tisdags, onsdag och torsdagsträningarna så jag kan förstå att han vill vila nån dag :-)
Nästa måndag är det samling vid Norra cykel kl 17:30
Imorgon är det semesterdag Nr. 2 och det finns en hel del alternativ att göra. Träning, hämta vår joggingvagn, tvätta, cykelmöte, fikadejt. Får se vad som händer

Growlar Gustav Larsson?

Nu hittade jag en bild på Gustav Larsson (cyklisten) och hans tjej Veronica. Vilken otur att hon blev med :-)
Jag har fastnat lite för en för mig okänd grupp som heter DEADLOCK och kolla in videon. Är inte den growlande sångaren lite lik Gustav?
Sitter nu och tokdiggar till deras låt Virus Jones... Kolla in den snygga video
Häromdagen slog jag till och köpte nya mtb-skor. SIDI-fabriken har tydligen flyttat sin produktion men fabriken fortsatte att göra skor i nytt namn. De heter chain och ser jäkligt snabba ut.
Nu på morgonen testade jag dom på avslutningsrundan. Magnus P har ju slagit min tid på 47:34 med 14 sekunder. När jag såg det igår kväll så blev jag så jäkla motiverad att ta den nu på morgonen. Lagom när frukosten var avslutat så började det regna vilket sällan är en bra kombination när man vill köra fort på stig.
Jag gick väl som vanligt ut lite hårt och kände hur syran sved på endurospåren i början. Strax där efter så hörde jag ett skakande missljud och det var pulsklockan som höll på att lossna från styret så jag stannade och flyttade den till armen. Tänker inte räkna bort några sekunder för detta för det är ju bara en gissning på vad det tog.
Jag fick ta det lite lungt i de många rotiga kurvorna och "många bäckar små" som man brukar säga. De ger inte samma flyt och det märkliga är att kroppen kändes inte fräsch heller trots att jag bara joggade lungt i fredags och vilade igår. Borde ha sprättben.
Jag samlar dock tankarna och tänker att känslan kan ju luras ibland och jag mosar väl på så gott det går. Vid Lillåns motionscentral stannar kl på 47:32. Nu är det som det är och i dagsläget får väl Magnus stå som lagledare i Ckceres challange. Hur gör ni i andra lagen? Har ni så här hårda uttagningar? :-)
Nu skall jag gå och gosa med familjen som håller på att vakna
Så här glad är ALLTID Nora. Och hennes bajs luktar som rosor. Hon har dessutom redan börjat prata och ÄLSKAR att äta tacos.
Nä vi jämnför inte vårat barn med andra..

bilder!!!!! o så snusk o träning förstås

Vet ju att många av er skiter i mig numera o bara vill läsa om Nora o se bilder på henne. Okej då. Här har ni:
Populära Ola
Presenter är det bästa hon vet!
Nåja. Nu till viktigare saker. Träning. Blev ett bra pass i tisdags men sen har jag vilat i 2 dagar. Gjorde Sara sällskap i Markaskogen i onsdags då hon var lycklig som en liten fjortis då hon körde stig med sin nya scott. Hon älskar fördelarna med carbon säger hon. Jag minns hur det var när man gick från alu till carbonhoj. Det ÄR skillnad.
Idag hade jag tänkt en racersväng men regnet satte käppar i hjulet så att säga o det blev en kort joggingtur. Det känns fortfarande runt knäna efter långpasset i söndags så det kommer inte att bli många löppass innan maran. Några fler joggingpass och mkt stretch får räcka.
Jag har lovat att inte blogga om det men jag fick ett felskickat sms igår. Det roar mig än och det var från en kvinna och sms:et skulle till hennes sambo men av misstag gick det ut till hela hennes adressbok. Sms:et innehöll bland annat könsord. Det var en sån där underbar historia man bara hör talas om annars men nu hände irl.
Dessa ord står sprayade i asfalten på en cykelbana som jag kör till jobbet. Det är liksom bara de orden och inget mer. Det är klotter på en underbar nivå tycker jag och man blir lite glad när man cyklar förbi för det är en kommentar med tryck i liksom. En eloge till de som gjort det.
Igår var vi på restaurang. East west sushi. Jag åt naturligtvis tillagad fisk. Ja menar..ja var ju ändå på en finrestaurang och då vill jag ju inte äta rå mat. Grillad röding för 200 kr blev det o inte blev jag mätt heller. Kan dock inte låta bli och tycka att sushi är väldigt fin mat att titta på. Precis som Saris. I bakgrunden kan man se nacken på en Almby-cyklist och ansiktet på en jäkligt duktig kampsportare.
Nä nu väntas besök som ska hjälpa oss med en barskåpstömning.

fin avslutning

Idag har jag förmodligen bränt mig igen. Men jag njöt ändå idag. Ensam på en stor parkering med ljuv (?) musik i mina öron. Lite kul att jag hittar musikfiler som är lite gömda på det 8 gig stora minneskort som jag har i mobilen. Minneskortet har ju följt med från tidigare mobiler så jag har glömt vad som finns på det.
Idag målade jag en hel del till t.ex All that remains
Lyssna hur duktig sångaren är att utnyttja sin röst.
Dagens träning
Sara: Hon har sprungit med vagnen och kört 4or.
Ola: Borde ha åkt till Marka och plockat undan efter gårdagens träning men då jag är en social och nyfiken gubbe så hann jag med att se på facebook att ett gäng skulle ses vid Shell här på norr så jag åkte dit. Ca 10-12 mtb-åkare stod där och några nya ansikten. Kul. De skulle köra avslutningsrundan och de gjorde jag med. Fast i mitt tempo. Jag har tidigare tagit tid och då hade jag 54 min från T-korset på cykelbanan vid motorvägen vid venaspåret. Idag gick jag ut lite lugnare och höll ett jämnt och högt tempo. Nytt pers på 47:34 blev det men det kan gå att putsa lite till. Borde ju inte ha maximalt tryck i benen än. Blev en 5a på traineffect-skalan iaf så imorgon blir det vila. Tänker nog knuffa ut Sara på sin nya mtb istället.

skogsdate

Så här kan det se ut en del måndagar. Vuxna männsikor med samma kostsamma intresse som tvingar de flesta av dem att jobba upp till 40 timmar i veckan för att ha råd med det.
Då var det alltså igång igen. Förstår att inte alla kan eller vill vara med så här i semestertider men liite större förväntningar hade jag nog på den nästan 100 personer stora facebookgrupp som finns i stan.
Började lite lätt med balans och teknikövningar vid klubbstugan. Sen hade jag förberett en kort slinga på mtb-spåret där de fick tänka på att trampa hela tiden trots stök & bök-terräng. Längs den korta slingan fanns även en del val som de kunde göra. Ett lätt och ett svårt. Det svåra krävde lite mer teknik.
När de hade kört tillräckligt många varv och jag hade ätit tillräckligt många blåbär så samlades vi för att köra en sista övning. Att bomba stig skitfort. tror alla han med att köra detta korta parti 3 ggr och alla körde fortare o fortare för varje gång och då kände jag att det var dax att bryta för det kan bara sluta på ett sätt. Att någon kör över sin förmåga och krashar.
Nu slapp vi det och åkte och fikade istället.
Flera imponerade som vanligt och det var roligt att se några nya ansikten på träningen.
Mina ben har kännts oförskämt pigga idag efter gårdagens lilla joggingpass på 37 km. Tror att det har sjunkit in under dagen hur jäkla långt jag sprang igår alltså. Känner mig riktigt nöjd och att det sen funkar att trampa idag är ett plus. Själva lårmusklerna är knappt trötta och de gör inte det minsta ont. Dock känner jag mig instabil vid knäna om jag t.ex hoppar i sidled eller vrider mig runt så det undviker jag.
Imorgon skall jag jobba ensam så nu är blåtandheadsetet laddat så jag kan njuta av god musik när jag sitter o målar. Stör mig gärna med ett roligt sms om du vill 0709-458658