sjuk.igen

Ahh..Har just konstaterat att bastun är det bästa köp vi har gjort. Börjar bli en vana att jag, Sara och Nora bastar direkt efter att Isabella har somnat.
 
För att bekräfta rubriken så är jag alltså sjuk igen. Andra gången på en månad. Jäkla piss kan man uttrycka det som. Är inte glad över det och skulle helst av allt vilja att denna vecka istället hade blivit en bra träningsvecka för att sedan släppa upp formen inför vasastafetten nästa vecka.
 
Istället får det bli att behålla lugnet och inte stressa upp sig. Tänker verkligen köra med det gamla knepet att vila mig iform.
 
Imorgon startar skid-VM och jag är iaf laddad. Ska bli kul och visst kommer väl vi (sverige ) att ta några guld va?
Laddar extra med denna sköna film

sjuk träningsvärk

Hej o trevlig lördagsmorgon på er.
Sambon jobbar, ett barn sover och det andra barnet packar sin väska för att vara hos sin morfar ett dygn. Jag fick dock justera packningen lite nyss då jag tyckte 4 byxor, 5 trosor, 4 tröjor var lite onödigt.
Jag har ju haft min första jobb-vecka sedan i oktober och det har väl gått bra förutom att jag har frusit om fingrarna. Fick faktiskt åka och köpa mig de varmaste vantarna som jag kunde hitta och de underlättade arbetet.
 
Träningen då?
Jo jag har ju varit sjuk men testade att jogga försiktigt i onsdags med joggingvagnen. Detta var ett litet test för att vi skulle ju ha företags-gympa på torsdagen. Kände mig pigg på torsdagen vilket jag tog som ett tecken på att det inte skulle bli nåt bakslag.
Vi startade med tabata-liknande styrkeintervaller. dvs 20 sek arbete 10 sekunder vila. Detta körde vi i ca 30 min för att följa upp med 25 min bålträningen. Kände redan under passet hur detta skulle sätta sig i musklerna. Tog en bar med energi efter passet och bytte skor och tröja. Gick till löpbandet och satte det på maxlutning och en lugn fart så jag trippade fram. Samlade enligt löpbandet 500 höjdmeter på 32 min sen gick jag mot duschen,
 
Så här två dagar efter så har jag sjukt ont i rumpan och axlarna. Riktig sjuk träningsvärk. Men den hindrade mig inte från att jogga 10 km i snöfall igår eller mitt kommande pass idag med Isabella.
 

dagisbaciller?

Idag, Fredag, är det sista inskolningsdagen för Isabella och det dröjde ända tills idag som jag klassade mig som sjuk. Igår fanns det signaler att nåt skit var på gång men jag ignorerade det med esbirotox, the med honung och strepsil. Jag toppade detta med ett löppass på dryga 13 km för att " jag kommer nog ändå att bli sjuk" i tanken.
Benen verkar ha kommit in i ett skönt löpar-mode för att farter ner till 4:30 känns inte särskilt jobbigt och detta med en kadens på ca 185-190 steg/min.
Som så många ggr förut spelar pulsen mig ett spratt i början av passen. Efter endast nån minut noteras 192 i puls. Lyckas aldrig pressa mig över 180 på träning/tävling och nu startade jag dessutom med lugn jogg. Antingen är det fel på pulsbandet i början av ca 60% av mina pass eller så är det något fysiologiskt. Har mött EN person till som har liknande pulsfiler och den personen har pulsklocka av annat märke. Mycket märkligt. Likaså den där pulstoppen i slutet av passet.
Den vita linjen är höjdkurvan på passet.
Blev ett totalsnitt på 4:36min/km.
 
Som sagt, vaknade sjuk idag men tänker ändå trotsa det med det nya inslaget i familjen, nämligen Styrke-fredag. Blir jag och Nora idag men tanken är väl att vi skall göra nåt ihop som familj och då blir det nog en stund med situps, armhävningar, utfall och massa annat smått o gott.