slöjogg & snöjogg

186116-44Här är ett av vinterns bästa köp. Kanske mest för det är det enda jag köpt i vinter?!

Idag var det ju tänkt att köra ett distanspass med ett lämpligt fikastopp någonstans men icke sa nicke. Vaknade till underbart januariväder. Plus 1 grad o regn. Blev omplanering efter att ha ringd några viktiga samtal rörande cykelcross och träningsläger. En promenad till friskis för att glo på storskärm medans jag joggar på deras löparband var tanken men tyvär blev det inte så till 100%. Storskärmen var naturligtvis avstängd och min planerade jogg på 10 km avbröts efter 7 km då en dam klev upp på bandet brevid och hon stank en blandning av lök och vitlök. Jag klarade en km till innan jag gick av. Hoppas hon läser detta o tänker till nästa gång hon går dit. Tempot var lite svårbeskrivet om det var jogging, löpning eller bara snabb lufs men jag höll 5 minuterstempo, dvs milen på 50 minuter för er som inte orkar räkna om. Pulsen låg stadigt på 130 slag under hela resan och lutningen var 1.5 %.  Efter denna lagom lilla svettpass så gick jag in i bastun och slappade en stund. Jätteskönt då jag inte bastar så ofta.
Väl hemma igen funderade jag på vad jag skulle dra igång. Städning, dammning eller nått annat riktigt skojsigt (ironi) men då fick jag en förfrågan på sms av en arbetskamrat (hur kan jag ha arbetskamrater när jag är arbetslös?) om jag ville med till Ånnaboda och åka skidor. Osäker på hur min vallatejp skulle fungera i en temperatur runt nollan så tackade jag nej till det men kunde tänka mig att springa lite i Kilsbergen under tiden han hasade omkring.Det finns inte många saker som gör mig så arg som skidor med dåligt fäste när jag verkligen vill åka skidor. Sagt o gjort.
Med mina underbara löparskor som tål väta, snö o slask bra blev det nu ikväll en timmes löpning i mörker och 3-7 cm snö. Här inne i Örebro är det barmark men bara 17 km västerut så ligger det vita så fint. Detta gjorde dessutom löpningen mer krävande vilket bara va fint då förmiddans jogg var så lugn. Jag sprang även upp, och ned, i storstenshöjdens slalombacke då belysningen var på och det var inte mer än ca 20 åkare som passade på denna kväll.Inte att springa utan åka slalom alltså.
Imorgon hoppas jag på bättre väder så Blå loket kan få rastas lite.

hej hopp

Fullmatad men lätt, inte lett.

186116-44Oj vad lätta steg de joggar med. Måste vara ett släktdrag.
Ja då var det tisdag igen. Eller vad det måndag? Svårt att hålla isär dagarna nu när man inte har några särskilda rutiner då jag har lovat mig själv att inte köra distans varje dag bara för att jag nu har tiden. Nä istället klarade jag faktiskt av att vila hela dagen igår men imorse (08:30) ville båda systrarna ha joggingsällskap och eftersom jag tycker det är så kul att de nu närmar sig RIKTIGT idrott efter alla dessa år på hästryggarna så gör jag dem mer än gärna sällskap pladdrande om pulszoner, stretch och olika intervaller. Ewa, som inte har kommit igång på allvar än med träningen utan provar nu lite olika på friskis, på gym och idag lite jogging, satte nivån idag så det blev 5 min rask promenad följt av 5 min jogg. Vi körde 1h o 15 minuter så det blev en hyffsad runda ändå. Den tidiga starten starten gjorde att det blev en minimal frukost vid sjutiden men följdes av en desto större grötfrukost vid 10:30 tiden efter joggingen. Vid lunchtid, 12:00 så blev jag bjuden av en tredje blondin (jag har tur jag) thai-buffè så just nu har jag ingen lust att skryta över att jag har förra årets tävlingsvikt redan nu. För det har jag nog inte just nu, ligger nog 3-4 kg över den.
Ska slöa lite nu med onlinespel vid datorn för att om några timmar ta mig till klubbstugan för hårdrockslyssning. Ska överväga att träna där oxå. Hade tänkt att köra tunga intervaller men just nu har jag mest lust att slööööaaa.

Imorgon hoppas jag på bra väder för då skall blå loket luftas några mil. Hmm, vilket fik ska man välja då? dagens I-landsproblem.
Ciao!

solsken & kameler

186116-42

"Det är vacker här i sveitch"
Igår kretsade dagen kring cykel av varierat slag. Först stack Tina ut och körde ett distanspass medans jag åkte till träningslokalen och fick till ett bra intervallpass tillsammans med den nya stereon. Han bara komma hem innan mobilen plingade till som tipsade om att junioren Mattias Nilsson från Falu CK skulle starta 14:30 i cykelcross-VM och allt skulle sändas live på internet. Blev till att sms:a runt efter någon med snabb uppkoppling så man kunde bjuda in sig själv för att kika på hans framfart. Jag skulle vilja påstå att det är Nilssons fel att jag klämde i mig tre bitar morotskaka samt en biskvi under tiden han förbrände motsvarande nere i Italien. Fy fan dig Nilsson!
Det var väl en blandning av dåligt samvete samt min träningsplanering som fick upp mig till klubbstugan senare samma kväll för dagens andra intervallpass fast av annan karaktär.
Idag var det vacker distans som synes på bilden ovan. I vår lilla grupp på 5 var vi Tina, jag, Matte B, Stigletarjonas och randonören Andreas ( alias R1). Det blev en backig början som övergick i en nyvägsvisning för att inte långt efter de bli ett zoo-safari då vi även denna dag passerade kamelerna Anna & Kalle. Idag höll dom sig dock på replängds avstånd och ville inte bli fotade då de tryckte bland träden.
Jag tycks ha skaffat en bra fettförbränning nu i vinter för jag åt inget på de första 3 timmarna och det var inga problem men sen förstörde jag det hela när det blev ett fikastopp på macken i Nora. När kaffe & muffin var nere ville sockerbegäret ha mer så även en dajm åkte ned. Onödigt men gott. 4:45 blev det idag för de som inte skarvade på nåt.
Ikväll ska vi motvilligt lämna ifrån oss katterna som vi har vaktat en vecka nu vilket är med delade känslor. Det kommer ju att bli tommare här hemma men defenitivt tystare på nätterna då de varje natt har haft racerlopp mellan hallen och vardagsrummet. Imorse slogs nog rekordet på hemma-zoo i denna lägenhet då katterna va "vrålhungriga" och i akvariet simma Öste febrilt mot glaset och plaskade efter mat. Ok, det verkar kanske inte som en hel ladugård som skriker efter två ton hö men här var det rekord iaf.

Ska nu försöka låta kroppen vila i 2 hela dygn för låren behöver det efter fredagens styrketräning. Det smärtar i muskelfästena. Jag vet att jag är en rastlös själ som gillar att röra på mig. Ta i måndags som exempel då jag hade vilodag. Gick bra ändå fram till eftermiddagen då jag till slut hamnade på friskis och sprang en mil på löparbanden. Jag siktar nu på att träna nästa gång på tisdag kväll så får vi se vad som händer....
image43 Dagens kvintett.
Nu skall potatisgratäng och ungsbakad lax tas emot med glädje.
Ciao


Jag vill svinga svärd.

Tack för alla kamelkommentarer, jag skall vidarbefodra dom till Kalle & Anna nästa gång jag ser dom.

Igår spelades det hårdrock i vår klubblokal så det slog eldflames ur skorstenen och köttstycken flög. Den nya stereon som har köpts in klarade både falsettsång och distade elgitarrer. Satt själv och tränade där vilket ofta sammanträffar med när det spelas "riktigt musik". Inge Timbaland eller justin....
Idag var det lite mera socialträning med lillasyrran och Tina. Vi luffsade/joggade ungefär en mil och det är så kul att det nu är flera i familjen som börjat hitta glädjen i att träna. Efter en stor familjelunch så drog jag till gymet för att flytta på de stora vikterna, ja tillräckligt tunga för jag ska kalla dem stora. Det kändes faktiskt att det var över två veckor sedan jag var där. Benböj och legcurl, borde inte det vara samma sak?? Jag ser det iaf som två olika övningar på gymet. Det blev även benspark,magstarkt, utfall, infall, avlopp, utlopp..... Och lite stretch.

Det stora bloggämnet för dagen är ARN! Ja nu har jag oxå sett den och jag väntar redan på fortsättningen. Jag älskar riddarfilmer, riddartiden, ära, heder, tillit. Under de två första fightingscenerna så välde det feromer, hormoner, joner och mitokondrier inom mig och jag njöt 110% Just då glömde jag faktiskt bort alla de som satt och hostade och snörvlade i biosalongen.  Är ofta skeptisk till svenska filmer innan jag har sett dem men blir oftare och oftare positivt överraskad. Liiite konstigt var det dock att se Tippen-morgan (ni minns väl?) som spelade Arns bror.Jag tyckte ändå det var en riktigt bra producerad rulle och det var nog bra att det blev en rekorddyr produktion för den drar ju fortfarande stor biopublik. Nästa gång vi går på bio så sa Tina att jag skulle få bestämma film och jag vill ju se Alien vs. Predator 2 men hon var snabb att rekommendera en annan. Ja se tjejer....
Vill passa på att ge en eloge till tidningen Metro oxå. Förutom att den har ett tilltalade pris så har de denna vinter uppmärksammat cykel och cyklister flera gånger. Under rubriken "Dagens OS-hopp" var det idag t.ex. Gustav Larsson som svarade på några typiska OS-frågor och tidigare har jag sett Kessiakof och Gotland där. Se o lär Aftonbladet och Expressen.
Appropå Gotland (vilken övergång) så går det nu att anmäla sig till Gotlandbikebattle på deras hemsida. För ni vill väl inte missa detta etapplopp för mountainbike i sommar? 16-17 augusti smäller det. Kolla deras hemsida för bansträckning, bilder och övrig info
www.gotlandbikebattle.se
Imorgon väntar det dubbla intervallpass men jag ska nog akta mig för att säga vad som är planerat så här offentligt för det kan ju bli ändringar som t.ex. sovmorgon, lättja eller ovilja.

Blir nog en blogg under helgen och jag ska försöka få med mig kameran då man ladrig vet vilka djur eller odjur man träffar på.
Ciao

Attackerad av släntbjörnar!

186116-37Ett av de önskade motiven för dagens tränings/foto-tur var Kinesiska muren men eftersom jag ville ha ett cykeltema fick det bli den Shimanoska muren. Mellan muren och skylten ligger Blå Loket som tuffade i 5h & 10 min idag. Några andra önskemål var en brun ko och släntbjörnar, jag tror det blev en bra kompromiss.

Hela dagens inlägg går in under punkten Detta gläds jag åt idag för det har varit en bra dag även fast det började lite motigt. Jag hade en planerad sväng men när jag tagit mig upp för Klockhammarsbacken och ned på andra sidan, svängt höger i första korsningen och åkt utför lite till så var bommen vid Villingsbergs övningsfält nedfälld. 2 skyltar satt på den, den ena sa "skjutning pågår" den andra " väg avstängd p.g.a. tjälskador" Det kändes som jag inte ville chansa för var det inte tjälskador så kunde det bli en explosiv träning idag. Det var bara att vända om över berget ned till Klockhammar igen. Där vek jag av mot Pershyttan. När jag kom dit hade jag cyklat i  2 timmar, normalt tar det bara 1 timme dit, så visste jag att det skulle gå en liten väg till Gyttorp men för säkerhets skull så frågade jag i ett hus vilken väg det var och det visade sig vara en riktigt cool väg. Lång och svagt sluttande utför hela tiden( påminde mkt om travbacken) så den måste jag visa stigletarjonas men han vet säkert redan vilken väg det är för han har koll på alla vägar däruppe tycker jag. Väl nere så kom jag fram precis bakom den gamla stationen i Gyttorp.
 Klicka på bilden för förstoring. Här står Blå Loket o väntar på vagnarna, som vanligt.

Väl där så började resan för att köra runt sjön Viker och det var där de dök upp. Dessa halvhungriga, halvtama, helstora släntbjörnar. Påminde mycket om kameler men jag är ju ingen expert på området. (det är Voight & Doktorn) Nästa bild är lite suddig men det blir lätt så när dessa ca 900kg tunga djuren kommer mot en med sänkta huvuden, radioaktivt slem runt mun och låter som en blandning mellan en trasig högtalare, en ko och åskan. Då blir faktiskt den normalt kaxige 171 cm långa, 65 kg tunga (lätta) Ola Hellström lite darrig på handen.
image39 Jo denna bild är tagen INNANFÖR deras hägn men de är blixtsnabba och kände väl min rädsla för de attackerade på en gång med sitt giftiga slem flygande men som tur var hade jag ju hjälm på mig.
image40Tittar man noga kan man se mitt liv passera på ögonen. Lite Blair witch projekt varning på denna va? Fick snabbt koppla in mitt favvorit grepp, halslås frammifrån på den ena för att spreja pepparsprej (cyklar aldrig utan det) på den andra för att undkomma deras blodtörstande käftar. Den nedslemmade hjälmen fick följa med in i duschen idag för den hade nog fler bakterier än mina handskar. Japp! Då förstår ni.
Ni som vet vart jag varit så kan jag ju säga att dessa monsters ägare var med hela tiden för jag hade inte gått in utan deras tillåtelse. Det hade jag aldrig vågat.

Det var väldigt mjuka och fluffiga djur men man får automatiskt respekt för dem pga vikt och deras gigantiska höjd men deras namn skrämmer inte särskilt mycket. De heter Kalle och Anna :-)

Någon ville se mig tom, slutkörd men jag är ledsen att jag inte kom dit idag heller. Kanske för jag åt så kopiöst mycket idag. En banan, en bar, en kaffe& bulle efter 3:45. Du får väl pröva och köra slut på mig nästa gång vi tränar tillsammans Henke.

En vacker avslutande bild på mjukisdjuren Kalle & Anna
image41

Ring så spelar jag.

Nu har jag fått en tupp i halsen, gammalt uttryck av en snart gammal man.

Har egentligen bara en dag att rapportera om men den har varit så lång så det känns så rätt att få bort lite från närminnet genom att blogga lite. Det känns viktigt så här när man "är mellan två jobb" (arbetslös) att inte sova för länge på mornarna. Tog en kort promenad med Tina till jobbet imorse för att sno åt mig en rykande färsk Metro till morgonkaffet. Hade ett möte med en sponsor på förmiddagen och det känns lite jobbigt att jag måste vänta två veckor på deras beslut men samtidigt kan det vara värt det då det är rätt stort och kan komma att påverka hela min säsong.
Stack sedan ut och trampade lite. Stod i valet o kvalet om jag skulle sticka till klubblokalen och köra inomhus samt provspela den nya stereon som står där eller om jag skulle passa på att köra utomhus. Det blev det senare då det blir lite extra tid i träningsdagboken. Jag ville testa kroppen om den var beredd att köra lite högintensiv träning efter att jag förra veckan snorade och hostade massa slem (bild nedan) Den var oförberedd men klarade uppgiften med godkänt betyg men nån timme efter hemkomst så kom en jobbig torrhosta, modell "efter prologen på Borlänge tour".
Det fick bli en sväng till Mattsabacken där jag körde 4 minuters intervaller och det var annorlunda att köra dom där istället för på spinninghojen. Det behövdes lite mer vila mellan intervallerna för att få bort syran ur benen. Att bara rulla sakta utför ger ingen vidare cirkulation i benen så trots att pulsen sjunkit när man var nere på platten igen så fanns ju detta gift kvar i musklerna vilket gjorde efterföljande intervall till en plåga. Lärde mig dock knepet till den sista.

Pressade sedan på hela vägen hem på banvallen som är ett ojämnare alternativ till asfaltsvägen som går brevid. Det blev en drygt 20 minuter lång intervall hem på 85% av maxpuls för er som gillar siffror. Var uppe på 99% av max i den första intervallen i Mattsa men det var garanterat några kaninskutt av hjärtat för det gick snabbt ned till 91%.
Detta gläds jag åt just nu: Har svårt att bestämma om det är syltad ingefära eller DVD-boxen Hipp Hipp som rullar här hemma imellanåt. Båda i kombination är kanske bäst...får prova det imorn. Ingefära sägs förresten vara naturens Viagra men jag äter det för det är gott. JAG LOVAR! 

Appropå imorgon då tänkte jag köra en distanstur och jag gillar att se bilder på andras hemsidor och bloggar så ni som läser detta ikväll eller imorgon förmiddag fram till klockan 10 får önska bildmotiv som jag ska fota. Ni kan vara helt anonyma om ni vill. Detta kommer kanske att påverka valet av destinationer som jag måste ta mig till men jag lovar ju inget. Önska på. Jag tog faktiskt med kameran på dagens pass men den låg orörd i fickan då jag inte kände för att fota nåt, allt kändes så tråkigt, ointressant, men imorgon ställer jag upp för er.
hej hopp hipp hipp


jag saknar cx-cupen

cxOfrivillig cx-träning på dagens distanspass. Jag har nog aldrig tidigare varit så lerig efter att ha kört ca 12 mil asfalt.

Börjar med min nya punkt här i bloggandet. Detta gläds jag år just nu: Efter att ha haft en bra cykeldag få komma hem och glädjas med Jens, Björn, Anna-carin och Helena. Ja våra (sveriges ) skidbeklädda idrottare har haft en strålande dag och han Ferry är så rolig att lyssna på vid intervjuer. Kommer att följa dom under skidskytteVM som snart går av stapeln med spänning. Jens Byggmark kör faktiskt ännu snabbare än Ferry på skidor trots att nån har jäklats med han och ställt en massa käppar ivägen. Även han är spontan och rolig i tvrutan. Det kanske beror på att de inte har ställt upp på 14tusen intervjuer och bara uppreper samma svar på "hur känns det?"
Själv så tog jag och Tina bilen till Lindesberg imorse för att möta upp en kopparbergsbo vid namn Henrik Ögren. Kändes lite konstigt att köra vår Linde-sväng med Linde som utgångspunkt. Åka till utkanten av Örebro för att sedan vända norrut igen men det var ju tvunget då bilen stod där och väntade så snällt. Henrik har nog en av sveriges tyngsta vinterhojar men det är självförvållat då den är utsmyckad med så mkt....ja onödigt kan vi väl säga. Lampor och reflexer är ju försvarbart som säkerhetsutrustning men ärligt Henrik....Backspeglar är "äldremotionärsvarning", de måste bort :-)
 Klicka på bilden för få Henriks rumpa i XL. 3 bakljus och 3 reflexer samt en LGF skylt.
Anledningen till denna resa dit för att cykla med en riktigt stor cykelentusiast var inte bara för att få höra skvaller om Bäckstedt och "Freddy" Johansson utan även vara bollplank för Henriks träning som jag har blandat mig i. Han imponerade hela passet och trots att hammarn besökte han så borra han ned huvet och körde på. 4.30 körde vi och idag fick t.o.m jag agera lok den sista timmen. De två vagnarna sladdade lite hit & dit och släppte helt lagom när lindeskylten dök upp i fjärran. Vi startade i strålande sol och en temperatur som pendlande mellan plus och minus böts efter drygt en timme mot moln men utan nederbörd. Efter dryga 3 timmar så passerade vi ett ställe (Ervalla) där det brukar kunna vara översvämmat i april månad men inte trodde jag att det skulle finnas risk för det den 20e januari. Jodå, vägen var avstängd vilklet var extra retsamt då det bara var en sträcka på ca 20 meter som flödade med vatten. Istället för att cykla en omväg på ca en mil så gick vi över en järnvägsbro som låg några meter högre än vägen, som tur va, och fick gå i kanten av ett gärde i några hundra meter. Annorlunda inlägg som framkallde flashback från höstens cx-cup fast mindre regn och bortdomnade fötter.
Jag hade bra ben idag tyckte jag men de var inte helt oberörda när vi kom tillbaka vilket tyder på en bra intensitet. Åt dessutom bara en Crunchy-bar under hela passet och drack drygt en liter vatten. Var ju tvungen att tära lite på hullet då jag lite dåligt samvete från igår kväll då jag gick till kvarterets kiosk och handlade lösgodis till bara mig. Tina jobbade ju kväll så Hipp Hipp DVD-box och lösgodis blev räddningen.
Jag mår jäkligt gott nu och det tackar jag idrotten för, skidkytte som cykel.

Det osar katt.

186116-33Vid kanten av Hjälmaren ligger ett av stadens guldkorn. Där finns Highland cattle, fåglar och och lilla jag.
 
Ja nu är det kanske svårt att se detaljer på denna lilla bild men i Örebros östra kant finns det naturskyddade området vid namn Oset. Kommunen har nog plöjt ned hyffsat med pengar där för att få det snyggt de senaste åren. Vädret sa idag att löpning passade bättre än cykel. Att cykla idag går väldigt snabbt åt ett håll. Det går ungefär lika snabbt på vägen tillbaka med för då ta man bussen. Vi startade tillsammans jag och T men även om nu iår är så stark att vi kan köra distanspass ihop så finns inte riktigt samma fördelar i löpningen. De där med att ligga på rulle funkar liksom inte, de är bara vackrare utsikt. Säger som Peter Siepen "Min fysik, din belöning". Efter ca 15 min, lagom inne i vattenparken,  tyckte vi att det var nog bäst att springa var och en för sig. Jag luffsade iväg och rundade Oset innan jag vände hemåt. När jag var som längst ut och snodde runt en nästan 180 graders kurva så såg jag två, långa löpare ca 100m bakom mig. Tydligen vaknade tävlingsdjävulen inom mig för 5 min senare var pulsen lite över mjölksyratröskeln och löparna hade inte passerat än men närmat sig. För att orka hålla ett hyffsat löpsteg ända hem blev det att sänka farten lite. 1h 15 min vilket kanske motsvarar 14-14,5 km idag. Kändes ok då men nu efter några timmar är korsryggen på krigsstigen igen. Jag får så efter löp/joggpass över 40 min. Hmm...inge kul. Blir bra att slöa framför skidskyttet i eftermiddag.

Får fortfarande mina hostattacker på mornarna men imorse var det inte mycket slem att skryta med. Gjorde ett vilopulstest för om den avviker mer än 4-5 slag så vet jag att kroppen antingen är sliten eller jobbar med baccilusker. Nu var den så där sjukt låg att den garanterat var OK. Nu verkar det gå åt det bättre hållet så ytterligare ett distanspass imorn så kan man nog börja köra på riktigt nästa vecka.
Ska försöka få med mig kameran imorgon när det ändå verkar bli bra väder så jag kan bjuda er alla på skönheten med distanspass.
Tänkte avsluta med den gamla sloganen #KRAMAS I TRAFIKEN# och då slog det mig att under gårdagens distanspass så mötte jag 2 bilar som spolade med spolarvätska precis när de mötte mig. Tack så j-vla mycket bilister.

Kramas i sofforna.

Jäkla pappersbyråkrati

186116-32  
2 minnesbilder på min käre bortgågna farfar kändes rätt idag då jag har cyklat i närheten av både hans och mina hemtrakter idag. Vila i frid Valter.

Just nu sitter jag mest och är irriterad på allt skickande av papper fram och tillbaka till A-kassan. Papper kommer till mig med meddelande att jag inte fyllt i rätt formulär eller på rätt sätt. Man kan inte maila dessa utan kuvert med frimärke är det senaste tydligen, japp. 2008 är året. Det senaste brevet så skulle min förra arbetsgivare fylla i min frånvarotid vilket de kunde ha sagt tidigare då han fick fylla i arbetad tid månad för månad. Detta skickande av papper fram och tillbaka gör att min ersättning inte betalas ut förrens allt är klart. Shit, februari kommer att bli en tuff månad. Tur att den är som jag, kort.

Vila är farligt för hälsan. Man kan blir slö, tjock och nu även sjuk. I söndags kände nog kroppen på sig att den skulle få vila på måndagen och blev därför sjuk. Eller sjuk förresten...mindre frisk för om jag klassar detta som en sjukvecka så har jag ändå fått ihop ca 7 h träning. Lugn fin distansträning iallafall för att köra hårt hade inte varit så smart. Som jag skrivit om tidigare så hatar jag detta mellanläge, inte vara jättesjuk men inte heller frisk. Blir ingen hårdkörning förrens nästa vecka för varje morgon hostar jag slem som en storrökare i nån minut sen är det borta. Slemmet är i jämnförelse med Kraftmåleris färgkarta i närheten av "Limegrönt i morgondis"
 Idag körde jag 3 h med kontrollerna: Kumla, Sannahed, sedan Jonas favvo-väg till pålsboda där jag efter en kort snabb kaffekopp vände mot Sköllersta, Ekeby, Almbro för att sedan köra runt Hidingsta för att få lite extra tid. 

Det är så stressande att inte ha ett jobb att gå till. Det är så mycket som "måste" hinnas med då. Ta idag som exempel, träna, äta på/i Vardagsrummet, (resturangen heter så) handla mat, se på skidskytte-sprinten på tv, blogga, serva vinterhojen, byta telefonen mot en ny (ouf, kan ta tid) och slutligen diska. Sen dök ju nya numret av Kadens upp oxå. Blir nog tvungen att sjukskriva mig efter detta slit för jag kommer att gå in i väggen med så här mycket stress, utbränd i 30 årsåldern.
Funderar på att starta en stående punkt här i bloggen: Detta gläds jag åt just nu ska den heta. Detta lilla guldkorn kanske kan glädja nån annan där ute men framför allt så får det mig att le. Det jag gläds åt just nu är ett av våra för tillfället 3 husdjur. Vår vattensköldpadda Östergren som gör allt hon kan för att nå den lilla mat-stenen som är tänkt som fiskmat i 3-4 dagar. Den ligger inne i ett stenslott för att hon inte ska nå den men hon får in huvet i de små hålen där hon sedan ser och känner lukten av denna sten. Oj så hon kämpar från alla håll för att få sig en bit av den.
Klicka på bilden för att se örebro slott och Öste.
Vi är ju kattvakter åt grannens två katter som vi knappt ser röken av dagtid men på natten kör de intervallträning mellan vardagsrummet (inte resturangen) och hallen. Alla mattorna ligger i högar på mornarna och de är dessutom jättehungriga och hur keliga som helst, tills de fått mat för då är dom borta igen.
Imorgon ville sambon ha joggsällskap så det blir nog så då vädret ser ut att inte bli så cykelvänligt, skånskt vinterväder ser det ut som. Kantvind och regn.
Träna på därute, sjuka som friska.

slem

image30Vad menas med dagens rubrik?
                                       Vad menas med dagens första bild?

                                  Hänger de kanske ihop? Läs vidare om du vill veta....


Jag gillar att få reda på bakgrunden till saker. Hyr jag en DVD så kollar jag alltid in extraspåren för att få se hur de har gjort vissa scener mm. Gillar dessutom många dokumentärer oavsett om de handlar om byggnader eller stridsvagnar. Eftersom jag har blivit så hårt biten av cykelsporten ( haha cyclesporten) så gillar jag ju naturligtvis även insideinfo om hur t.ex proffslivet är. Det var bl.a därför jag cyklade med Viktor Folkesson för ett tag sen för att få veta sånt som jag själv aldrig kommer att uppleva.
Av ett sms häromdagen fick jag nys om ett krångel, maktmissbruk eller rent av en jäkla cirkus inom svensk cykel. Jag tänker inte delge allt om bakgrunden här utan vill du veta mer så läs på velo.se eller cykelbloggen.nu Nu ville jag ju även här ta reda på lite om bakgrunden men framförallt hur det blir framöver. Stor kredd till han/hon som kör cykelbloggen.nu för att vilja ge sanningen, vilket det nog lutar åt att det är. "Döda fiskar flyter med strömmen, levande fiskar simmar emot den"
 Att det ute i proffsvärlden finns korrupta teambossar, fula läkare samt nekande cyklister läser vi om allt för ofta men nu håller en liten cykelskandal på att lyftas fram i rampljuset även här i lilla landet lagom. Jag själv är så långt utanför den här skandalen som det bara går så jag kan stå på avstånd men ändå kan jag kasta salt i såret. Detta gör jag ju mest för att provocera fram lite mer info.Se förresten det oskyldiga inlägg som raderades bort:
Klicka på bilden för större bild med suddig text. ( 5 kr/ klick går till cyclesport)

Jag kan numera ta att man ibland blir sjuk, självklart vill alla vara friska men ännu hellre när man prestationstränar (Hmm, nytt ord) Jag hatar dock en sak och det är det här jäkla mellanläget mellan frisk och sjuk. Jag är inte sjuk men jag rosslar upp en liten slemklump då och då. Jag började i eftermiddags snora lite grann men det är borta nu. trampade ca 1,5 h lätt o fint igår och det var nog på gränsen då jag faktiskt blev lite trött av att hålla en snittfart på 22-25km/h. Idag trampade jag en timme träningslokalen med en puls på 130 vilket kändes lagom. Man ska ju inte stressa igång. Fasiken vad klok jag är nu men så har det tagit 30 år oxå. direkt efter jag klivit av cykeln blev jag utmanad av klubbens ungdomar om hur länge jag kunde sitta i 90 grader mot väggen, som i en osynlig stol ni vet. Var ju tvungen att klara bästa ungdomen och jag satt dubbelt så länge som han men fick sedan göra en ny nedvarvning på cykeln då benen kändes som två fulla trästockar. Imorgon väntar tvätt-tid kl.7 och under tiden ska akvariet rengöras samtidigt som vi är kattvakter åt grannens två katter i drygt en vecka. Kan bli intressant med 10 fiskar i en burk, en lösspringande sköldpadda och två katter. Får se om jag ens orkar träna något efter det.
Idag stod det om cykel i aftonbladet. Jag tror det iaf. Hela uppslaget handlade om att tyska skidskyttar eventuellt är dopade. Mitt i uppslaget var det en liten info-ruta om EPO-doping med en bild på Michael Rasmussen i ledartröjan. Handlande det inte om skidskytte???? Läs även vacchis aktuella blogg om samma ämne.

träna på där ute, om ni kör rent vill säga.


tråkigt men avslappnande och kul ändå

Inatt klassade jag mig som sjuk. Svettningar och förmodligen feber. Nu vet jag att några tror att beror på min träning men jag vet personer som har varit sjuka utan att träna alls. Detta är iaf aldrig kul som elisatsande cyklist då det snart är tävlingssäsong. Det säger alltid schvissh efter nyår så står man där och är osäker på om man är starkare än konkurenterna. Nu har det gått några timmar sen frukost, några timmar efter lunch med förresten, och det känns redan mycket bättre. Det stod redan vilodag på schemat så det passade ju bra att vara krass idag. Det planerade intervallpasset imorn blir inte av oavsett hur pigg jag känner mig då. Man är ju lite äldre nu, inte gammal, utan erfaren. Det kan bli ett lugnt distanspass om det känns bra men beslutet tas imorgon bitti. Man vill bli förslappad fikakung nu när det finns så mycket tid över, kom just tillbaka från det lokala fiket ca 150 m bort. Klarade av 3 koppar kaffe och endast en liten pepparkaka. Kände mig lite proffsig då mobilen ringde och en av mina träningsklienter ringde o rådfråga om sina intervaller. Hoppas att tanterna i 55 årsålder 2 bord bort lyssnade och fick dåligt samvete över sina feta gräddbakelser.
Det enda man kan koppla ihop med aktiv träning idag är att jag cyklade brevid min lillasyrra när hon körde ett löppass idag på förmiddagen. Hon fick låna min pulsklocka så både hon och jag fick lite mer specifik information vart hon ligger i puls när hon tränar. Anna fyller 21 i år så jag utgick från 220 - ålder när jag ställde in pulsvärdena i klockan. Hon klarade att snitta 189 i 3 minuter långa intervaller och avslutande dem vid ca 195 bpm. Hon är nog en högpulsare och har en maxpuls över 200 skulle jag gissa. Lite kul att det inte bara är jag i syskonskaran som tränar kondition, damp-anna har svårt att vara still så löpningen blir bra för henne. Kan man tvångsanmäla nån till en löpartävling?
Fick klart med en sponsor idag oxå, det är alltid lika skönt för det är ingen dans på rosor med att resa land o rike runt för att tävla varje helg. Nåja, det känns som varje helg. Varje liten extrapeng hjälper mycket. Ska ringa några samtal till nu och hoppas på lika positiva svar där.

Jag gillar att skriva. Skulle ibland kunna göra hur långa inlägg som helst men jag tycker själv att långa bloggar blir jobbiga att läsa. Idag har jag heller ingen aktuell bild som kan liva upp inlägget. Det viktiga är iaf att jag gillar det och jag skriver heller inte för någon annan skull. Ser det som mitt ventilationshål att skriva av mig med bloggandet mer än att hålla kontakt med vänner. Om jag inte gillar någons blogg eller hemsida så blir det ganska självklart att jag inte besöker den.  Om du har läst ända hit så har det varit ditt val. Jag skriver vad jag vill här.
Heppskepp


kaffets betydelse

När jag funderade på dagens rubrik så tänkte jag att man kunde återanvända en gammal och låta den inspirera till dagens blogg. Den jag valde är klockren.
Idag fanns den där för andra gången denna vecka. En svidande känsla i halsen. Inte sjuk, nej nej. Det skulle jag aldrig erkänna för då blir man just det.  Nej mera åt det där hållet att "idag ska jag inte köra hårt eller ens ligga på höga pulser". Så en kort och pulsmässigt väldigt låg distanstur på bara 2 timmar var nog lagom ändå med tanke på faktorerna  hals och tidigare pass i veckan. Solen sken och temperaturen låg runt nollan. Detta härliga väder påverkade nog min kaffenerv för tankarna flög runt kaffe i alla möjliga kombinationer och behållare. Fika i termos, fika i skogskoja, filt i en solig glänta med medhavda tackkort (äggmackor), fika på mysigt fik, med en biskvi eller t.o.m caffe latte. Väl hemma, det blev ingen skarvning efter 2 h, så blev det varken mat eller recoverydryck. Nej på med kaffekvarnen för att sedan använda min favvopryl, moccabryggaren. Slank även ned en liten bit av Tinas Amedei 70% choklad. Det ska va gött o leva.
Efter allt detta så blev det microvärmd hemmapizza. Inte konstigt att man måste ut på tidiga fettbrännar-turer innan frukost med denna kosthållning.
Såg just på tv den fränaste störtloppsbacke någonsin. Det är den längsta och kanske farligaste i hela världscupen. Annorlunda är roligt om man frågar mig. Appropå tv, vart f-n har dom gjort av Family guy?? Det sänds varken på 3an eller 6an numera. Finns inte mer. Jäkla skit för det är nog det enda som jag planerar mitt tv tittande efter. Hoppas tv-cheferna tänker om snarast och lägger in det i tv-tablån igen.
Igår var det dax för första passet med produktionsträning. Att tvinga kroppen (benen) att fixa fram energi utan tillgång på syre. Hade varit kul att ha tillgång till en tillförlitlig wattmätare för att se hur effekten sjönk efter ca 22-23 sekunder. Fick lita på känslan istället men den är ju inte alltid 100%. Det var nog nyttigt iaf då det var jobbigt och intressant hur länge puls och andningen släpar efter efter en kort rush.
Hur spenderar man bäst en tidig lördagkväll? jo man kör 4x4 minuters intervaller och eftersom dessa är för att öka konditionen, syreupptagningsförmågan, och de är inte lika viktiga att köra grenspecifikt då resultatet sker i det centrala systemet. Det blev därför löpning, dels för omväxling, dels för att jag har så kul i löpningen nu. Vet inte vad som har hänt denna vinter? Kul med löpning??
Nu ska jag fortsätta lyssna påwebbradion, bandit 106,3, medans jag slöar, slappar, vilar med lite spel på icakurirens hemsida.
Hepp.

Gotlandbikebattle.se

Just nu skulle jag kunna skriva hur långt som helst om privatheter som syskon, min bäste vän, relationsproblem, uteblivna dialoger mellan folk mm. Ja massor som inte har med träning att göra. Har väldigt sällan blivit allt för privat här och tänker inte bli det nu heller. En underbart rolig och härlig fikastund har jag iaf haft nyligen.

Träningsmässigt så satt onsdagens löpning kvar i benen tills torsdagmorgonen så pass allvarligt att det till och med kändes i halsen. Inte sjuk, men så där....osäker ni vet. Lagom så att man börjar tänka "jag vill inte bli sjuk nu". Direkt till kylskåpet för att inmundiga medicin och inte ens fundera på att köra dubbla pass, särskilt inte med det pissiga januariväder som det envisas med. Det fick räcka med tunga intervaller i träningslokalen på kvällen och som sällskap hängde lillasyrran med pojkvän med. De kämpade friskt i dryga timmen medans jag körde ytterligare ett OK-pass.
Idag började det med att jag och Tina gick en rask promenix innan frukost och hon stannade vid sjukhuset där jag tog en rykande färsk Metro som sällskap till grötfrukosten. Går man ut så hårt så kan det väl vara okej att sjunka så lågt som jag är just nu med en espresso och en påse chokladmintsvampar brevid mig här vid datorn.
Cyklade till lillasyrran(Anna) med en utmaning till dom. Jag skall försöka få hon och David (sambo) att ta sig runt en multisporttävling till sommaren. Den korta varianten som brukar ha en segertid runt 3 h. De har ju så mycket energi som helst och gillar att träna mycket så dom kommer nog att klara det galant på ren vilja. Jag har kört den långa banan flera år och sista gången var det för att vinna den. Jag och min lagkompis, Niclas A, Kolmården, kom 2a och jag var hur besviken som helst på mig själv. För jag var vårat lags svagaste kort på löpningen och det var där vi förlorade mest tid. Efter dryga 7 timmars tävlande missade vi guldplatsen med 1,5 minut. Surt sa räven

Det pågår febrilt arbete med sommarens skönaste tävling. Gotlandbikebattle. Lägg till se efter namnet så har ni hemsidan till tävlingen och där finns bl.a banan utlagd. Med ca 8 månader kvar är mycket redan klart men det är inget litet projekt så man kan väl säga att det är mycket kvar oxå. Det kommer att bli kanon och hoppas att många lägger sin semester där då det finns massor att göra brevid cyklingen. Vi provade själv Lummelundagrottorna när vi var där. Skitcoolt med det lite dyrare grottäventyret med mörker, lera, stalaktiter och kallt vatten. Inget för den med klaustrofobi dock.
.
Klicka på bilden för förstoring.
Dagens träning var expolsiv på friskis & svettis. Tung styrketräning följt av ett spinningpass.  Spinning är mest för att jag upplever att jag får mindre träningsvärk efter styrketräningen om jag sköljer ur benen ordentligt.De två sista låtarna på passet var Guns & Roses med sweet child o mine sen låten send me an angel som jag tror scorpions gjorde. NOSTALGI-tripp!
Efter det var det megaportion med egenlagad köttfärssås för att dyka upp på ett cafè tokhungrig straffar bara det egna samvetet. Nu kom jag och tänka på en radioreklam...
... den går så här: (man röst vid tangentbordet) Hello bloggerlovers, jag kom just tillbaka från duschen. Jag hittade mera navelludd den här gången. Vart kommer allt ifrån? Nu ska jag gå till köket för att dricka lite mjölk. Är snart tillbaka.
(annan mans röst) När vi skapade nya volvo V70 så lämnade vi JAG-tänkandet till förmån för annat.........

Känns lite så nu när jag bloggar om vad jag åt till lunch.....

Dax och lämna för tillfället. Imorgon SKA jag köra dubbla pass.....tror jag...

Några notiser

Känner för att blogga mycket men ger er här några korta notiser bara.

#Inatt hände det igen. För tredje gången i mitt liv. Nej inte det där utan att jag mitt i natten måste gå upp och äta. Passet igår tog en hel del energi så vid kl. 00:10 satt jag med en müslitallrik vid tv:n. Det visas inga höjdarprogram så dax. (har fel kanaler).
# Var nyss och sprang med Örebro AIK. Löpning är enkelt. skor på sen framåt. Skönt att vara cyklist och kunna kompletera träningen med gym, skidor, löpning och fika.
#Var på stadsbiblioteket idag och lånade puls-och laktatbaserad träning av Johnny NIlsson. Sist jag var på bibblan var tydligen i april 2003 sa han bakom disken. Jodå, vilken bokmal man är.
# Tina har nog en älskarinna. Detta baserar jag inte på någon kinky fantasi utan att så mycket kläder och hårspännen som ligger överallt i lägenheten kan inte en ensam kvinna klara av att kasta. Omöjligt.
# Ser fram emot fredagens fikadejt då den har varit efterlängtad sedan i november månad. Av mig iaf.

# ser även fram emot dubbla pass imorgon.

Hörs snart igen. Jag har ju all tid i världen nu....

www.pucko-ola.blogg.se

image63
Farsans arbetsfordon är lite större än min snöslunga :-(
Rubriken hänger ihop med dagens pass men vi börjar väl med gårdagen istället för då gick träningen bättre.

 Då körde jag ett inomhuspass pga plusgrader. Ja är ingen älskare av minusgrader men när det ligger en massa snö och sen blir plusgrader blir cykling ett jobbigt och svårt alternativ. Sambon som är sjukskriven på grund av bältros (låter värre än vad det är) valde att åka till Ånnboda för skidåkning. Jag misstänkte att skidspåren skulle vara sladdriga och att min valla-tejp inte skulle funka något vidare så det fick bli träningslokalen. Där fick jag för en gångs skull till de där tunga intervallerna som ska vara så nyttiga. Tungt motstånd och låg kadens i sann Darvell anda funkade bra och då är det  heller inga problem att låta fantasin flyga iväg mot kommande tävlingar. Igår flög dom till Åsarnas mtb-tävling.

Idag vaknade jag till snöblandat regn, perfekt crossväder men inte bra för vinterhoj och distanspass. Detta oväder slutade lagom till min avfärd då det sista jag sa i hallen var " Vilken tur man inte är proffessionell åkare och måste ut oavsett väder". 5 min senare började det regna igen för att avta dryga 2 timmar senare. Första halvan av passet satt jag och retade mig på min kloka replik innan avfärden. Innan jag ens lämnat stan upptäckte jag att jag gett mig av utan glasögon. OK, det får funka ändå tänkte jag och en timme senare kom upptäckt Nr.2. Jag hade glömt plastpåse mellan skorna och skoöverdragen och vattnet började sippra in till strumporna. Då dagens tur var planerad till Hjortkvarn, i de södra delarna av Närke, för att träffa farsan så passerade jag ju fasters blomsteraffär i Pålsboda. Där fixades plastpåsar samt dagens första foto.
klicka på bilden för större bild. Då var det två mil kvar till farsan som skulle bjuda på kaffe i skogskojjan. Strax efter jag lämnat P-boda så var jag tvungen att ringa far och be han ta med ett superunderställ och en cykeltröja till jobbet för jag började bli genomsur. Enda sättet att hålla sig varm under dagens pass var att hålla farten (pulsen) uppe. Väl ute i skogen fick jag vänta ca 10 minuter på hans ankomst och det räckte för jag skulle bli så där ruskigt kall. Ett klädbyte och lite kaffe hjälpte föga men en liten tröst var att det nu hade slutat regna. Det blev att starta med hög fart för att få upp värmen och de första minutrarna tänkte jag att jag skulle ringa hem så Tina kunde förbereda ett varmt bad. 5 minuter senare kändes det som att en varm dusch skulle räcka och ytterligare 5 min. så var jag så varm att jag snarare tänkte på att duscha svalt när jag kom hem. Efter de 10 minutrarna var jag som en disktrasa, blöt, sladdrig och illaluktande. På ett normalt distanspass brukar snittpulsen bli mellan 120-130 slag inkl. några pissestopp. Resan från Hjortkvarn till Örebro på 1h 45 min snittade jag 154 slag i minuten ( 145 på hela passet 3:50h) och det hade varit kul med en cykeldator för det gick rätt snabbt oxå. När jag var i utkanten av stan kom den där bekanta känslan av att ha tömt mig helt på glykogen och väl inne i hallen fick Tina hämta en pall till mig. Det var t.o.m. nära att jag tog hissen en våning från cykelförrådet till lägenheten.
Nu har det gått några timmar och efter en recovershake, mat som är bra för blodvärdena (fan va sjuk man är) och ett ca en timmes besök på fiket som ligger runt hörnet så är jag nästan som en normal människa. (Ja ja, spar på de spydiga kommentarerna.) Dock är mina ben trötta och sega. Kan det vara nåt jag ätit?

En natt med dropp så är man som ny. Träna på därute.

vad snön glädjer mig.

186116-61Här ser du min nya arbetsparter, en Toro 2450. Lätt, smidig och trots den lilla 2taktsmotorn så låter den riktigt coolt. Mullrande liksom. Idag hade jag hoppats på att det skulle snöa hela dagen så jag skulle få skotta snö ikväll men chefen ringde in oss redan kl. 11 i förmiddags och då stod jag strecha efter dagens första pass. Nu efter 7 h skottande och sandande så orkar jag inte med ett pass till så vilodagen imorgon får bli intervalldag istället. Jag vet att man inte kan ta igen ett missat pass men strunta i vilan kan man alltid göra. Vila är ju farligt för jag, liksom många andra cyklister, blir sega och långsamma av vila. Jag lever verkligen inte som jag lär ut till mina lärljungar men gör som jag säger, inte som jag gör.
Dagens pass bestod av 4 minuters intervaller där pulsen ska upp på en nivå som motsvarar 90-95 % av maxpuls. Som några gånger tidigare har kroppen svårt att fatta det på förmiddagarna för jag sliter o sliter men det funkar inge bra. Bara då jag får lite dubbelslag i hjärtat då visar pulsklockan att jag tydligen är uppe runt 97-98 % av max, kortfällig tröst.
Då var det desto roligare i fredags när jag och en jobbarkompis åkte upp till Ånnaboda och åkte på det 2,5 km långa konstsnöspåret. 8 varv som svichade förbi på tiden 1:08 vilket jag är nöjd med. Milen på 34 minuter alltså. Blir det en snörik vinter blir det nog öppet spår men det är ett beslut som kommer senare då jag inte vill känna skidåkning som en press utan mera som ett roligt komplement. Kan oxå säga att det här med tejp istället för valla funkar skitbra. Slippa vallarburkar och bakhalt. Supernöjd!
Vi skottade förresten samma område idag som i Torsdags då jag fick en starkölsburk kastad till mig men hur mycket jag än väsnades idag så kom det inget farande genom luften förutom mer snö förstås.

Dagens glädjeämne måste ju vara Charlotte Kalla. Vilken tjej. Vilka tråkiga rabetskamrater jag hade då som inte brydde sig om alla sport som sändes på radion idag. Där gick jag omkring med mina hörselskydd med inbyggd radio oavsett om det var oljud omkring eller ej. Skönt för dem kanske då de slapp mitt pladder.
Nähepp. Snart dax för att kolla in Kalla hur hon körde för jag hörde ju bara radiosportens exalterade kommentarer.
Hepp hopp

varning!

varning!Vi såg i nte till några skidåkare vilket nog var tur för de varnas det för i dessa trakter.
Ouf, hur ska jag kunna redogöra för mitt senaste dygn då? Kroppen känner sig ordentligt bakfull just nu för igår kväll/natt skottade jag snö runt om i stan. Var klar kl 01:00 och hemma en halvtimme senare. Jag kickstartade ju gårdagen med att hurtigt som bara den smålufsa runt i 45 min innan frukost för att tära lite fettdepåerna. Jag varvade promenad med att jogga lite kortare sträckor. Brukar lägga in det efter nyår för att bli lite "rippad" tills säsongstart. Sedan var det dax för en storfrukost innan jag skulle köra ett distanspass med Viktor Folkesson som snart skulle sticka utomlands till Mallorca och senare i Januari vidare till Brasilien. Ja ni hör, tufft att vara proffessionell men hur orkar man stå emot all taxfree??
Det blev en bra sväng med nästintill bara cykelsnack men det var ju väntat då jag kände mig som en groupie med 1000 frågor och kameran med mig. Jag vet att jag aldrig kommer att hamna ute i proffscirkusen men eftersom jag är så biten av denna sport så gillar jag att få inside information hur det livet är.
En miss vi gjorde var köra en större riksväg en liten bit och då blev vi omkörda av plogbilen och jäklar va det skvätte, tur att det snart var fikadax.
När jag kör distanspass med t.ex andra mtb-cyklister från Almby så kör vi i lagom fart, (27-30 i snitt) och sedan gasar vi oftast på i tuffare backar för att sedan vänta in alla på toppen. Denna typ av körning brukar ge en snittpuls runt 130 på ett långt pass. Igår gasades det inte på i någon backe och jag tyckte inte det gick så fort heller men snittpulsen blev ändå några slag högre och benen var bra möra på slutet. 4:30 blev det i tid och distansen är svår att uppskatta nånstans mellan 10-12 mil är nog inte omöjligt. Vid en liten slakmota på slutet så hade jag en puls på 154 medans Viktor hade 207 i samma hastighet. Detta är helt sant och det var inget som störde hans pulsklocka utan hans hjärta slog så fort.
 Snön gjorde att det vid många tillfällen blev balansträning på(i ?) sadeln vilket kanske kan komma till nytta på de riktigt leriga loppen i sommar. Appropå nytta...
Klicka på bilden för förstoring. Detta är en helt vanlig blandning i musliskålen. Kaffeburken står dock där enbart för fotot. Ni ser: valnötter, hasselnötter, casnewnötter, russin, banan, torkade aprikoser och tranbär, mandel. detta toppades med 2 sorters flingor oxå så skålen blev så full att det fick bli mjölk istället för fil, ett så kallat filbyte. En gång blev det så mycket i skålen så jag fick hälla upp det i två skålar, s.k fildelning.  Och ni tyckte glocalnet va lågt....

Som jag nämt tidigare ringde ju min chef in styrkan för att göra något åt detta vita pudertäcke som lade sig igår. När vi var på ett ställe igårkväll, runt 11:30-1200 och väsnades när vi skottade entrèer så hörde jag nån hojta ovanifrån. Det vanligaste som brukar hända är just klagomål på ljudet från oss eller våra maskiner. Det har hänt många gånger tidigare. Igår var det dock en full finlandssvensk som ville ge mig en starköl från andra våningen. "-Nej tack, sa jag. Måste jobba"  "-Joo, häer" säger han och kastar ölburken i ett dåligt kast mot mig men burken träffar vår firmabil istället, mitt på rutan. Som tur var höll den och burken kan ju sparas till bättre tillfälle :-)
Idag måste det fixas lite mera papper till a-kassan för det är regler hit och papper dit sen får jag se om jag orkar med ett intervallpass på eftermiddagen. Sen är det ju Tour de ski på tv, skall serva Tinas cykel som tack för lånet, de ska handlas kosttillskott på stan och så dök nya ELLOS katalogen nyss ned i brevlådan så den här dagen går nog snabbt förbi.
 Avslutar med en vintrig proffsbild till med lite fartkänsla i.

Träna på där ute för det är inte säkert att jag gör det idag.

Försenad julstress

För ca en månad sen sa jag till min klubbkompis Mattias B att jag kanske skulle få stämpla en period i vinter. Då sa han "träna inte ihjäl dig då" HA HA Så rätt han kunde ha. De senaste 24 timmarna har sett ut så här: Joggade med Tina igår kväll, fettförbränningstur innan frukost imorse (jogg/promenad), 4:30h distanspass med Viktor Folkesson i snömodd idag och om 45 minuter skall jag iväg och skotta snö då chefen ringde upp mig under passet. Ingen vila. ingen ro. Det positiva med denna dag är att den har kännts mycket kortare än gårdagen iallafall då jag bara gick omkring och var rastlös.

Imorgon em blir det en längre uppdatering med bilder för nu måste jag fixa en matsäck till kvällen.

en liten retsticka...

Har haft en lång, halvtråkig dag men ska snart ut och jogga lite med tjejen. Det är vilodag nummer två och jag har inget jobb att gå till så förstå att det är en rastlös Ola som sitter här nu. Många saker har blivit gjorda ändå men frånvaron från träningen känns konstig. Den kommande joggingturen blir bara av sociala skäl så det blir väl knappt att den hamnar i träningsdagboken. Varför så mycket vila kanske du undrar? Ja hade planerat två dagar efter 8 st pass och ska jag ut och träna med ett proffs imorgon så då vill man ju vara fräsh i benen.

Förhoppningsvis blir det uppdatering med bilder imorgon em/kväll.