Lätt bakis & premiärlöpning med nya skorna

Igår var det lite av en typisk grabbkväll hemma hos en polare. Metal-musik, Family guy och öl. Blev sen en öl till på bishop arms och sen en på Stallyktan. Var hemma strax efter midnatt och morgonen kom onödigt tidigt tyckte jag   :-)
Dock var det nödvändigt att kliva upp för vi hade ju bestämt dagens körschema sen länge.
FM: löpning vid klubbstugan. EM: trädgårdsmässan på conventum.
Dagens träning
Först sprang Sara och kontrollmätte mtb-slingan som med hennes garminklocka visade 5,4km. Är det någon med cykeldator som kan cykla och göra en dubbelkoll?
Under tiden hon sprang så var jag och Nora inne i klubbstugan och läste, åt mellis, gick omkring (fördrev tid alltså)
När hon anlände med lätta steg så blev det snart min tur att få provspringa mina nya salomonskor.
Det blev en rätt lång sväng som jag dock inte har någon distans på med jag var ute i 1h21 min. Dock tog det ca 25 min innan jag tyckte att mina steg kändes lika lätta som Saras hade sett ut. Kanske var det dagsformen, kanske berodde det på gårdagen.
Jag började att blanda lite på mtb-spåret men kom sedan över asfaltsvägen vid Mark. Lite stigar mot hångelplatsen där jag imponerades av greppet i skorna. I lera, över rötter och på sten. De slant inte på nåt.
In på Ekeby-Almbys motionsspår, kom ner bakom Fintlings nya kåk, Hjälmarsberg, in i hagarna inna jag kom ut vid Oset. Blev nya cykelbron vid Naturens hus, Rynninge och sen hem.
Jag hade känslan av att skorna är något bredare, rymligare vid framfoten. Ibland tyckte jag att foten rörde sig inne i skon. Liksom gled omkring lite. Vet inte om detta är bra eller dåligt men jag kände iaf inget obehag utan beskriver bara de känslor jag uppfatta. Det för mig nya Salomon-snörningen funkade bra men frågan är hur det fungerar när det blir slitet.
De få gånger jag körde asfalt idag så blev det även där en positiv överraskning. De dämpade riktigt bra även där och var sköna oavsett underlag.
Idag ar en sån där dag när pulsklockan och sändarbältet var osams. Hoppas jag vinner en ny polarklocka i de tre utlottningar som jag nu är med i :-)
En verklig motivationsvideo men min nya idol Killian.

Trädgårdsmässan är inte mycket att säga om. Den var lite sämre än fjolårets och jag hade inte gått dit om det inte hade varit för att jag fått två fribiljetter.
Vi har promenerat över stan i slowmotion, finfikat där sara lyxa till det med en ostbricka och ett glas rött. Den nya lite hälsosammare Ola tog en slät kopp kaffe och en lavendelskorpa.
Ikväll skall vi stänga av TV:n senast kl 21 och förhoppningsvis sova inom kort.
Imorgon är jag uppbokad som flyttkarl vilket tyvärr gör att jag missar klubbens första propagandatävling vid Kvarntorp. Men lycka till ni som deltar.

frukostrutiner

Jaha. Fan vad kassa cykelben man har då. Åtminstonde idag. Jag är bra skitsofren (rätt stavat jag vet) när det gäller min fysiska cykelform. Ibland känns den bra. Ibland känns det kaaaast men överlag är den nog svagt sjunkande helt enkelt.
Idag pressa jag in ett stresspass i sörbys slalombacke. Ahhh minns dom tiderna (typ 2011) när man körde 10-12 ggr i den där backen innan man var nöjd.
Idag kändes den första intervallen bra. Nummer två blev jobbigare. Efter den fjärde var jag slut men tävlingshjärnan är ju van sedan barnsben att pressa sig så det blev en femte gång oxå. Fan vad slut jag var sen.
Rullade bort till Markaskogen och tänkte att där kunde jag väl pressa ur lite mer ur kroppen men tydligen fanns det bara halvljummen kräm kvar i benen för allt gick som i en seg dimma i skogen.
Var tillbaka vid dörren 1h 3 min senare.
Känns iaf gött att Martintrampar "bara" körde 4 ggr i backen igår och då fick han kliva av en gång :-)
Appropå Martin..
Jag tror att det är exakt så här han är på morgonen :-)
Imorgon lottas ytterligare 50 startplatser ut i AXA fjällmarathon i augusti. Vet åtminstonde en person som önskar sig vinna en plats.
Imorgon är oxå Sara fri från sin praktik och det firar vi med tvätt från kl 07:00 och sen får vi väl se vad dagen för med sig. vet dock att det är ett finfint erbjudande på glassbaren :-)

pappis

För flera år sedan visade en polare en youtubefilm för mig. Då var jag nog inte redo för denna humor men just nu verkar det gå hem i mitt humor-arkiv.
Det var en av varianterna Swedish mealtime. Finns några stycken och jag och Sara garvade ordentligt till den  här igår. Se så länge du orkar. Det roliga är att det städas mellan flera tagningar.
Ibland får jag frågan om hur jag klarar av att vara pappaledig och jo det går bra om man sysselsätter sig brukar jag svara. Idag har varit en sån dag.
Vaknade lite senare än normalt av Noras småprat kl 06:30. Frukost och småstäd och underhållning här hemma så åkte vi och handlade med skrotis kl 09:00.
Väl hemma efter det så var en otroligt trött Nora men att somna på sängen funkar inte längre tyvärr. Det var ju så mysigt att somna så med henne för några veckor sedan men nu funkar inte det längre. Jag bytte då om till löparkläder och pumpade däcken i joggingvagnen så kl 10:45 gav vi oss ut. Kl 11:55 hade vi klarat av ca 12 km och Nora hade sovit nästan hela rundan.
Lunch till oss båda innan vi gick till öppna förskolan kl 13:15 som på onsdagar har Pappis. Vi passade på att säga hej till två kollegor på jobbet som jobbade i krokarna oxå.
Lek och tuggande på leksaker på öppna förskolan. Fika och Nora åt mellanmål, sen gick vi hem till en trött Sara.
Nu bloggar jag och om ca 1 h åker jag till klubbstugan för styrelsemöte med huvudstyrelsen. (gäsp)
Dagens paket
Jag har gjort en fuling. I lördags provade jag ju skor på både löplabbet och löpex. Sen beställde jag samma skor från mina kompisar på bike24 och idag kom paketet hem till dörren. Sara köpte grejer till hennes otroligt slitna Sintesi för den skall hon ju skjutsa omkring Nora på i sommar. Jag beställde hem bromsbelägg till CUBE:en + Salomon speedcross3
:-)

Nora bestämmer min träning

Rockstad Falun i augusti kommer att bli så mäktigt och fett. Vi måste nog lämna Nora hemma för det är så mycket band jag vill se.
Idag kom ännu ett bandsläpp med ett för mig helt okänt band, Eluveitie. Lyssna på det här: Dom använder vevlira, flöjt och säckpipa och i en del låtar använder de det gamla språket Galliska :-)
Kolla in nedanstående video. Häftigt sound verkligen. Oväntat att sångaren drar upp en flöjt och bränner av ett flöjt-solo :-)

Dagens halvdana träning
Jag och en supertrött Nora var på friskis där jag fick lite överkropp gjort. Ca 45 min träning innan hon lackade ur.

smärta i benen

Ja men va faan vad helgens löpning satte sig på lårens framsida. Ikväll har jag suttit och masserat in liniment för att morgondagens styrketräning skall fungera överhuvudtaget. Jag tänkte återigen göra ett besök på friskis med Nora. Får se om det blir nåt för benen eller om denna torso skall finjusteras :-)
Idag har vi promenerat en hel del dvs brännt kalorier och därefter är det ju viktigt att fylla på med de samma. Onödiga kalorier idag är: en liten krämfylld muffin som lyckligtvis fanns hemma, en dammsugare till kaffet på maten efter den nyttiga lunchen (de vägde väl upp varandra då) och sen passerade jag Glassbaren för 10e gången detta år.
Hittade den här bilden när jag i google använde sökorden triumf glassbar örebro. Gör det ni oxå så får ni se massa bekanta bilder :-)
Detta jubileum firades med smakerna jordgubb/rabarber, cookie och delicatobollsglass.
Ingen träning idag som sagt vilket var skönt. Det har nog varit bra med den cirkulation i musklerna som promenaderna har gett.
Höll på att döda mitt husdjur idag förresten. Har gett mina sköldpaddor räkor flera gånger och det är alltid uppskattat men idag satte en av dom en stor räka i halsen. Den väste och hulkade och halsen var megatjock men nu verkar det dock vara okej men tror inte jag behöver mata dom på några dagar nu :-)

löpning o sabotage

bjuckar först på lite oaktuella bilder som går att klicka på om du vill se dom större.
Jag, Nora och Saras pappa Kenneth. Nora spanar in hans halsband (ögon för bling bling)
En av min o Noras promenader. Denna vid Naturens hus.
Nora leker med klubbens licenser som jag tänkte dela ut till dess ägare snart. Ett av kortet blev lite tuggade och nedslemmade. Jag vet vems :-)
Vår balkong som idag har fått sig ett lyft. Sara läste en reklambilaga från IKEA och vips åkte det ut lyktor, gardin, matta och blommor
Hoppas kattnätet runt balkongen håller för denna unga dam som inom en snar framtid kommer att klättra o klänga överallt.
Dagens träning
Jag joggade upp till klubbstugan lagom tajmat för att träffa ungdomstränarna i klubben. Fan vad drivna och bra dom är. Sånt uppskattas och jag tror att vår barn och ungdomsverksamhet kommer att växa ännu mer 2012.
Jag delade några ord och tog en runda med dom för att diskutera vart den nya pumptrack-banan kan tänkas hamna.
Sen joggade jag runt det långa mtb-spåret för att inspektera två saker. 1; hur många skyltar som saknades runt spåret. 2; hur många träd som hade blåst omkull.
Då det flera ggr i höstas saboterades runt mountainbikeslingan så var jag ganska säker på att det även nu skulle saknas lite skyltar och jojjomensan, visst var det så. 3 skyltar hittade jag, precis som tidigare, slängda i skogen inte långt ifrån vart de hade suttit. Fy fan för den som gör detta!!
Sen var det ju ett antal träd som låg ner över spåret så på arbetsdagen om några veckor vet jag ju en som får fixa en motorsåg.
Sen joggade jag hem och utan GPS så gissar jag att det blev mellan 15-17 km idag med camelback. Go träning denna helg men nu får jag nog vila lite ifrån löpningen. Måste tänka på foten.
Igår skrev jag väl att det inte hade varit så jobbigt att springa i Kvarntorp?? Glöm det. När jag imorse gick ner för trapporna så kändes det ordentligt :-)
Nu vill nog Sara ha datorn.

trailskor

men va faaan!! behöver datasupport hur jag får över bilder/pulsfiler och höjdmetrar från suuntos sida. Dom vill nog inte att man skall kopiera därifrån.
Nåja.
Då jag gjorde dealen med Sara att om jag tog hand om morgonens tvätt-tid skulle jag få åka iväg själv till Kvarntorpshögen. Sagt o gjort.
Dagens träning
Jogga runt högen medsols och körde upp och ner på lite olika ställen. Tror jag klättrade upp 6 ggr på mitt första varv där jag på ett ställe faktiskt gick uppför i 2,5 min med en puls på motsvarande 90% av maxpuls. Då är det brant :-)
Den sista "backen" på varvet var den långa trappan upp. Jag orkade ca hälften av de 400 trappstegen innan jag fick ta en kort pause. Samma historia på varv 2. Totalt sett fick jag ihop 10 klättringar där 8 av dom var lite längre (ca 90 höjdmeter)
Det märkliga blir då när man summerar detta så visar pulsklockan "bara" 699 höjdmeter.
När jag kollade i klockans träningsfil direkt efter passet hade det samlats 691 höjdmeter.
Är det bara min suunto som är dum i huvet eller har nån hört om liknande krångel?
Träningsinfo
Duration
1:11'49.9
Peak heart rate
169 bpm
Average heart rate
154 bpm
Minimum heart rate
122 bpm
EPOC Peak
221.3 ml/kg
Training Effect
4.9 - Highly improving
Calories
869 kCalDetta pass var tungt i själva backarna men direkt efteråt så var jag inte särskilt trött. Hade jag mosat backintervaller på cykeln så hade jag blivit tröttare. Hur som hellst så blev jag ännu mer spring-motiverad så jag gick upp på stan och provade löparskor. Först på löplabbet.
Där provade jag först ett par sånna här
Saucony Peregrine 2
Mjuka o sköna med när jag fick se hur jäkla illa de styrde upp mina fötter vid nedslagen på löpbandet så blev jag illa berörd och tänkte " fy fan vad illa jag springer"
Sen provade jag för första gången ett par salomon.
Speedcross 3. Oj vilken skillnad. Dämpning och en lagom tunn sula med ett grymt mönster. Dessutom styrde de upp mitt nedlag ordentligt. Stod och jämförde filmerna ett tag :-)
Provade oxå ett
Inov 8 x-talon 212 och visst..de satt skönt över foten men var för långa trots rätt storlek sen var det en icke vridstyv sula så dessa provjoggade jag inte ens.
Lite småkär i salomonskorna så gick jag vidare till Löpex
Där fanns ett par andra intressant salomonskor. Nämligen
fellcross. Ser kanske ut precis som speedcross men är ännu mer en racingdojja. Lägre drop, tunnare sula. Lättare skulle jag tro. De sitter jäkligt skönt runt vristen alltså men plånboken sa nej och sen hade jag ju lovat både mig själv och sara att jag bara skulle prova skor. Inte köpa.
Tjing o trevlig lördagkväll

köpa på hög

Igår var en effektiv dag samtidigt som det var en väldigt lugn dag, beroende på vad man syftar på.
Under några timmar så handlade jag o Nora en del prylar till hemmet samtidigt som det damp ner en sak i brevlådan som jag beställt dagen innan.
Väldigt motiverande läsning som jag bedrev på balkongen med en kopp kaffe när lillskiten sov. Jag blev så sugen på att springa så idag blir det ett specialpass till kvarntorpshögen för att jaga höjdmeter.
Några andra saker som köptes var ett fint litet bord till balkongen. Ett slags miniatyrbord av det bord som vi sitter vid fast detta var till för att ställa t.ex en blomkruka på.
Sen hade ju butiken Kjell & co premiäröppning på drottninggatan med vissa erbjudande som lockade mig & Nora att stå i kö. Dels sålde dom en datamus för 49 kr som har 5 programerade knappar istället för den som vi hade innan som bara hade 3. Sara har nämligen saknat att ha en "bakåt"-knapp när hon jobbar (slösurfar). Sen köpte jag en trådlös websändare/mottagare så nu kan jag köra webradio (oftast bandit) från datorn och poppa ute i vardagsrummet på stereon. Gött mos!
Gårdagens träning
Jag o Saris skulle ju trampa lite mtb ihop då morfar skulle vara barnvakt nån timme. Vi startade med lite grusvägar vid oset, trampade förbi länkarna om ni vet var det är, svängde av vid Carlsson Ranch så jag fick visa lite nya finfina stigar. Sen visade jag var Johan (hans blogg lever igen!!!!) ska bygga sitt nya playboy mansion, vi trampade sen lite utvalda stigar mot Ljungstugan så jag fick sätta upp en infolapp på den perfekta INFO-skylt som jag väntar på ska bli nergrävd igen.
Snodd bild. Tack Johan.
Uppe i Markaspåren träffade vi en mtb-cyklist som köpte sin första mtb (grön/svart TREK) i måndags och hade cyklat varje dag denna vecka och nu började han känna av trötthet i ryggen. :-) Lockade honom med facebookgruppen och vuxenträningarna.

tillbaks på ruta 1

Imorse kände jag mig faktiskt vältränad. Gick omkring i vår varma lägenhet i bar överkropp och spände mig lite framför spegeln och kände mig nöjd med hälsan. Jättelöjligt jag vet men det är sånt man gör när ingen ser liksom.
Efter kvällens högintensiva backintervaller där jag blev avhängd i 3 av 4 intervaller så känner jag mig så där skönt fet och otränad igen.
Tack så jävla mycket Thomas Jansson!!
:-)

Dagen har mest bestått av promenader med Nora och sen öppna förskolan med sång och med ett barn som idag inte alls var rädd för de andra ungarna. Nora börjar bli modigare och ta tillbaka de leksaker som nån annan (Rut eller Sivan) snor. Framsteg.
Dessutom fick jag nåt infall och bjöd på fikabröd.
Kvällens träning
Jag skulle ju möta upp lite starka åldringar vid kl 17:30 var det tänkt men Sara blev så försenad från Universitetet så jag fick trampa iväg själv nästan en timme försenad. Jag stod beredd i hallen när hon äntligen kom hem så det blev typ överlämning av unge sen drog jag ut.
Jag hade ju varit motiverad för högintensiva backintervaller bakom Frösvidal sen igår så jag trampade dit i solnedgången. Vackert, varmt o fint.
När jag kom upp till "grustagen" så skulle precis Björta, Martintrampar och Thomas Jansson köra deras 4e och sista intervall och jag trampade ifrån dom på motivation. Ja det måste ha varit så för jag var väl övertänd eller nåt för jag brände mig lite där tror jag.
När vi alla rullade utför så drog Martin o Björta hemåt men Thomas gjorde mig sällskap på ännu en intervall. Här kände jag att jag vilade lite för kort för att vara 100% fräsch men va fan. Mosade på hyffsat men det gjorde Thomas oxå. Ja han hängde av mig på sista krönet oxå.
Nåja på`t igen. Min tredje, hans 6e.
Nu blev det aldrig nån match ens. Jag fick slå ner på lillklingan och se hans stora rygg klättra ifrån mig. Kollar man in min pulsfil så kom jag inte riktigt upp i puls här heller. "bara 91% av maxpuls mot de andra 94-95%.
Den sista intervallen kändes faktiskt rätt bra och jag trodde att hans 6 stycken tidigare intervaller skulle ta ut sin rätt i kombination med min goa känsla skulle göra mig till vinnare men fan heller. Med ca 100 meter kvar gjorde han nån omöjlig ökning och seglade ifrån mig.
Här finns inga undanflykter utan det är bara att lätta på hjälmen och säga Fan vad stark du är!
Jag missade att markera den 3e intervallen på pulsklockan men nr 1, 2 och 4 hade tiderna 4:23, 4:40 och 4:52. Tyvärr så minns jag Back in da days att jag körde denna under 4 min. Piss!!
Imorgon em så har vi lite barnvakt så då skall jag och sara cykla ihop. Fy fan vad jag ska hänga av henne då. Nån slags hämnd måste jag ju ta :-)

spritmissbruk

Vi har nyss avnjutit min egna (perfekt lagade) köttfärssås som toppades med en skvätt rödvin som Sara hittade i skafferiet. Nu blev det bara en skvätt till matlagningen och en större skvätt i mitt glas. Tänk om den flaskan inte hade hittats i tid? Tänk om den goda och prisvärda chill out:en hade fått vaskats.
Alldeles nyss har jag suttit o lyssnat på när Sara körde en provföreläsning för mig om "detektion av bakterier med PCR". Åh gosse vad hon är duktig, eller jag är blåst, inom det ämnet alltså. Hon pratar svenska med mig men det är rena grekiskan i mina öron. Hon kommer att bli en fantastisk Biomedicinsk Analytiker.
Dagens träning
Jag och Nora åkte till gymet idag. Nu är det tydligen tillåtet att ha med sig barnvagnen igen. Jätterbra om du frågar mig. Även idag så var det Nora som flirtade med damerna och jag slet i vikterna. Benböj, marklyft, en axelövning som jag ej kan namnet på, en trave med bålövningar, baksida lår. ca 1,5 h blev det på gymet och det går riktigt bra med Nora alltså. Hon tycker det är kul med mkt folk att kolla på och att det händer saker runt henne.
Dagens erkännande
Jag brukar ju vara för het att avslöja saker här. Som vanligt finns ju risken att det inte blir av och då har man "blottat" sig i onödan. Sara vet inget, ni vet inget, men jag har beställt en sak. Hoppas inte Sara (efter att ha läst det här) kommer att ge mig bannor för mitt val för detta är den hitintills dyraste whiskey jag beställt. Min Lagavulin Destillers choice hamnar då som två med sina 75 euro.
Kanske finns den inte och då gråter jag inga floder men jag hoppas att jag inom några veckor får hem en viss flaska med livets dryck. Jag har en lättare bekant som den 30e mars skall infinna sig på ett av mina favoritdestillerier som heter just Ardbeg
Där görs/gjordes en Whiskey som jag nämnde för er i november som för er som inte gillar whiskey kan beskrivas  som " det rökigaste och jävligaste som finns"
I min gom beskrivs den som "rökig, komplex och otroligt många smaker o upplevelser"
Sorten heter Ardbeg supernova.
Det blir inget man späder ut med coca cola direkt. Nä den får man bjussa svärfar på innan man frågar om Saras hand :-)
Jag längtar faktiskt efter morgondagens träning. Då står det backintervaller på schemat. Var evigheter sen man plågade sig med sånna. Får se om jag är lika optimistisk efteråt.
Tjing.

bilder och morgonstrunt

Har funnit överföringssladden till mobilen så här är den enda bild jag tog i söndags. Undrar vad Andreas gör? Mattias Wengelin verkar njuta av att hängt av oss ordentligt.
Här hemma är det guld med morgonstund. Vi har redan varit en sväng till klubbstugan och lämnat lite papper och lagt undan lite kläder till en cykelförälder. Sen somnade Nora lagom när jag startade skrotis så då åkte jag förbi jobbet och tvättade av den gamla rariteten.
Sara sitter ju och pluggar ganska mycket vid datorn och häromdagen började hon få ont i handleden. Hon hittade ett stöd att ha under handleden som gjorde det bättre.
Ett av Noras gosedjur!
Nåja. Ska jobba lite mer vid datorn innan vi skall jogga en sväng med vårt lyckade köp, joggingvagnen.

En dag för ingenting

Jahapp!
Ännu en dag till avklarad men har väl inte åstakommit nånting viktigt.
Dagens bästa köp: Nya skoöverdrag på REA på Norra cykel.
Dagens bästa fika: på Creperiet men en cappuchino After eight var på tok för söt även för mig.
Dagens bästa tvätt: 2 maskiner avklarade med hjälp av Nora
Dagens bästa: Vet inte men med tanke på vilket humör Sara är på så kommer det säkert senare ;-)
Fasiken vad märkligt. Jag trodde gårdagens pass skulle ta hårdare men jag mår rätt fint. Klart att lördagens jogg-distans och gårdagens pass känns men ändå. Mår finfint.
Blir dock en klokhets-vila idag och dessutom ville ju Sara gå till gymet så jag fick natta Nora.
Angående föräldrarutinerna så tycker jag det går skitbra. Ta det här med nattningen. Idag tog det 18 min från det att jag släckte lampan och lade henne i sin säng och började mata henne med vällingen till att hon sov och släppte min hand.
Förhoppningsvis så sover hon hela natten nu för det har hänt allt oftare men vissa nätter får hon välling vid 3-4 tiden oxå för att kunna somna om.
Snor denna från ett tips på facebook. OM denna är sann så är det jäkligt roligt.
Imorgon skall vi nog jogga en sväng. Jag och snoken Nora

finbesök av ett proffs

Jag har nån sjuk ådra inom mig att få visa upp staden och dess omgivningar för turister. Jag har en gång tidigare fått visa traktens bästa mtb-stigar för f.d. elitåkaren Oscar Ekstam vilket jag tyckte var kul.
Idag fick jag/vi ett oväntat besök at Team Kalas-åkaren Mattias Wengelin.
Dagens träning
Vid utsatt tid kl 09:00 så samlades inte mindre än 10 åkare för att kolla om våren nått Kilsbergen.
När jag på håll närmade mig "klungan" så undrade jag vem sjuttsingen som hade KALAS-kläder på sig och det var ju krashkungen från Säter, Wengan. Vi började tala om proffstävlingar och hur hans nya 29tums hoj från Merida funkade. Eller mer hur den kändes förstås. Han, som så många andra, talade sig varm över hur det gick bra över stock o sten och han showade förstås med sin teknik :-)

Matthias Wengelin cyklar bakhjul from Johan Fintling on Vimeo.

Detta var en upprepning av den långa enhjulskörning just firat av innan Johan F fick upp kameran.

Trots denna fina teknik som han besitter bjöd han, nästan traditions-enligt när det gäller Wengan, på en liten vurpa. Ja det var inge allvarligt men med tanke på dom stora hjulen och hur liten (ca 15cm) hög jordkant så fattar jag inte hur han kunde flyga över styret :-)

Vi körde upp över Uggleberget och fortsatte sedan mot Rusakulan, ner för bergslagsleden, mot Klockhammar och visade sen att platta Närke inte är så platt och gav han chansen att hänga av oss på grusvägen upp emot Tomasboda.

Det gjorde han! Inte så konstigt då han var yngst i gruppen förstås.

Jag fick frågan om jag hade kunnat följa med i hans tempo uppför när vi alla satt och pustade ut mot väggen vid Kilsbergstugan.

Hahahahaha I wish!

Vi var ju tvugna att visa Kilsbergens guldkort Nr 1 innan vi styrde kosan hemåt. Hela Apelsinstigen. Detta är en slinga som jag kört väldigt många ggr och Wengan har ju aldrig kört den men shit där visade det verkligen sig vilken erfarenhet och teknik det (som sig bör) är på en proffessionell mtb-åkare.

Jag gav nästan allt jag hade utför och höll då jämna steg med Wengan som körde först. Det var kul att se hur han behärskade hojen på en för honom okänd stig.

10 små negerpojkar??

Vi var som sagt 10 st som startade imorse men när proffset hade plågat oss i okänt anatl timmar o minuter så var det 5 st som nådde Mellringe igen. Cykeltvätt och en kort fikabjudning hann vi med (mest för saras skull:-)) Blev ju Gevalia som sloganen säger.

 

På em kom en sms-inbjudan till Malin & Peter för fika. Inte är man så dum så man säger nej till det. Hon känner ju mig så det bjöds på två sorters glass till kaffet. Mycket gott o trevligt.

Sara & jag hade ju sagt att Sara skulle få plugga idag så när hon tog bilen (skrotis) hem så promenerade jag och Noris. Efter några minuter ringde saris och berättade att hon glömt sin hemnyckel så i ca 50 min fick hon vänta i trapphuset istället för att plugga. Så blev det med det.

 

kroppen känns oförskämt pigg efter vårens första långpass. GÖTT!!!

 

 

 


Distanslöpning 20km

Hängde med Örebro AIK idag. Hade kollat på deras hemsida att de skulle köra en sväng som faktiskt passerar precis utanför vårat hus så därför var jag lite taktisk och fick skjuts av Sara i skrotis imorse och sedan klev jag av träningspasset hemma.
träningen
Hastigheten på deras distanspass är rätt skön trots att det nu går lite fortare än när jag hängde med dom första ggr i höstas. Pulsen börjar nere på 130 ungefär och stiger långsamt och efter nån halvtimme ligger jag ca 20-25 slag högre. Vet inte om det är kroppsvärmen eller vätskebristen (eller en kombo) som gör att pulsen stiger ännu mer efter nån timme för hastigheten är konstant. Idag kändes benen bättre än för 2-3 veckor sedan när jag väggade vid 17 km. Idag så var dock träningsvärken från torsdagens gym den värsta motståndaren. Hade smörjt in benen med liniment både igår kväll och imorse men de smärtar fortfarande hyffsat när Nora klampar omkring på dom eller om jag måste böja mig ner och lyfta upp henne från golvet.
När vi passerade här utanför så hade vi kört ca 20 km på ganska exakt 90 min.
Kändes gött att vara så nära duschen, recoverybaren, en kall öl och mina kära.
resten av dagen har vi promenerat och fikat. Inte illa det heller.
Idag somnade inte Nora förrens kl 20 så förhoppningsvis betyder det en timme extra imorgon bitti.

Djävulens övning: utfall

Igår gick vi till gymet jag och Nora. Som omväxling var det hon som flirtade med damerna på gymet och jag som tränade. Självklart!
Det blev lite mer ospecifik träning då man måste underhålla Nora lite och ibland avbryta nåt set men ändå: jag är så nöjd att man får, eller fick, vara på gymet med barnvagn. För när vi hade gymat i ca 20 min kommer receptionisten och säger att det numera är barnvagnsförbud där. Men det sa hon inte när vi passera henne vid entrèn??
Jag är inte den enda som håller på och mailar till den gymansvarige för att försöka få till en lösning på detta.

Gårdagens träning
Benböj, marklyft, bålträning i flera övningar och naturligtvis (tyvärr) utfall. Jag visste redan när jag tog i dom 14kg tunga hantlarna och började med utfallen att det skulle jag få fan för. Det kom smygande igår kväll och håller nu på att gå över från stelhet till smärta. Måste vara en sån supereffektiv övning de där.
Låter nu i efterhand som jag inte hann med så mkt men vi var där i dryga timmen iaf.
Nora visade ett antal trötthetstecken nu på förmiddagen så vi tog en promenad. Hon brukar då ganska snabbt somna i vagnen trots att hon gärna vill sitta upprätt och kolla på allt som händer. Idag däckade hon bokstavligen ändå.
Hon sov alltså så här :-)
Gårdagens lilla bjudning
Jag var inbjuden till Örebro föreningsråds årsmöte. Jag skulle nämligen få "pris". En fin utmärkelse som slår alla mina prestationspriser från de jag cyklat mig till. Detta pris var ett diplom, blommor och ett stipendium för att jag utsetts till Årets ledare. Den motivering som lästes upp var fin och jag tog verkligen till mig av den och den var som ett stort tack och bevis för att jag ställer upp på föreningen Almby IK.
När jag kom dit blev jag överraskad över de ca 80 personer som var i den stora lokalen som hade både scen och mikrofon. "oj ett perfekt tillfälle att göra bort sig" tänkte jag :-)
Tror inte jag gjorde det.
helgen
Hoppas på att springa imorgon med Örebro AIK och sen cykla med snuskgubbar på söndag.
Ps. Den där artikeln om att torsdagar är bästa dagen för sex som jag nämnde för en tid sedan...... Den måste vara sann.

Då var man ordförande.

Igår var det årsmöte i Almby IK och som vanligt slås man av hur få det är på plats. Det har väl aldrig varit en skrattfest men man kan tycka att fler borde bry sig vad som händer och vilja påverka.

Några saker från gårdagen
  • Jag har länge viljat höja medlemsavgiften i klubben men ofta fått mothåll av de äldre. Jag tycker att vi hela tiden har sålt oss för billigt med tanke på vad man får för medlemsavgiften. Igår så föreslog jag att det skulle kosta 275 kr istället för dagens 250 kr/helår. Döm av min förvåning när en gamling tyckte det skulle kosta 300 kr och INTE finnas några pensionärsrabatter :-) Så blev det. 2013 kostar det 300 kr. Gött då ökade vi den inkomsten med många tusenlappar.
  • Klubben ställde sig bakom det förslag om att vi kan fortsätta vårt arbete med att försöka få till ett långlopp 2014. Då detta kräver en hel del arbete så var det ett beslut som stod ovanför cykelstyrelsen. För att minimera risken för skitsnack så betyder detta INTE att det kommer att bli ett långlopp men vi kan iaf jobba för att det ska bli ett.
  • Det tillsattes flera nya styrelsemdlemmar var av jag blev vald till ny ordförande i cykelstyrelsen. Ingen överraskning för nån men jag är besviken på mig själv. Ja jag lovade ju för några år sedan att det skulle jag först bli när jag hade ett SM-guld :-)
Idag är vi alla garanterat friska och jag kan fjärta igen utan att "riskera" nåt :-)
Ikväll ska jag tydligen vara gäst på ett annat slags möte. Få stipendium och utmärkelse men mer om det imorgon. Kanske står det nåt i NA oxå.

24 timmar senare

Fy faaaaan för feberfrossa. Är övertygad om att tyskarna använde det som tortyrmetoder mot judarna för 70 år sen.

Jag klarade inte mig undan mördarviruset som Nora och Sara hade utan vid midnatt fick jag börja spy. Då var nog Sara klar med sitt men Nora var mitt uppe i sitt kräkandes.  Vi fick byta alla hennes sängkläder och ge henne ett bad nångång runt midnatt och hon älskar ju att bada men såg så där härligt förvånad och nyvaken ut när hon ena sekunden sov och andra kastades ner i ett bad.
Så var det då den där jäkla feberfrossan som slog mig stenhårt på morgonkvisten. Jäklar vad jag skakade när jag klädde på mig ett superunderställ och kröp ner under täcket igen. HATAR DET!!
Det enda som har hänt idag är tvätt av nedspydda kläder samt en långsam promenad till Coop. Jag har inte ätit något ordentligt men skall väl försöka göra det nu.

tjurskallig träning

Idag har vi inte gjort mycket men ändå fått massor gjort. Jag o Nora alltså. Det märks att man har kommit en bra bit in i pappaledigheten nu för det planeras in mindre o mindre.
Dagens äventyr
Morgonpromenad vid kl 07:30
mellis 9:30
åkte iväg med en motordel till farsans skogsmaskin kl 10:00
Hon sov vid kl 11
lunch vid kl 12 som direkt spyddes upp. tur att haklappen tog allt.
Mer sovande
ett ordentligt stort mellis vid kl 15. Mosad banan, gröt, apelsin och fruktpurè.
Sen kom en illamående Sara hem.
Då dividerade vi lite om vad jag fick/kunde träna idag. Blev löpning från dörren så att säga. Jag hade idèer på både gymet och kvarntorp men då Saris inte mådde bra så fick det bli lite effektiva 4or.
Dagens träning
Kassa ben som egentligen borde vara skitpigga. Pulsen svarade finfint iaf men inte blev det nåt hastighetsrekord inte. Första fyran gick förstås snabbast. Jag tänkte att " idag skall jag hålla igen och inte bränna mig". Jag väntar fortfarande på den dag det kommer att funka.
1a fyran: 
Average speed
17.08 km/h (3'30 min/km)
Duration
0:03'00.2
Peak heart rate
172 bpm
Average heart rate
167 bpm

Första "fyran" blev en trea för benen var tunga och jag erkände för mig själv att jag höll på att bränna mig. Kompenserade med 5 min jogg innan den andra 4an kördes.
Nr 2:
Average speed
15.69 km/h (3'49 min/km)
Duration
0:04'01.3
Peak heart rate
173 bpm
Average heart rate
165 bpm
Här blev det lägre hastighet men så var det oxå en liten liten höjd just där som sänkte farten liiite. Snittade på nästan 92% av maxpuls.
4 min "vila" sen intervall nr 3
Average speed
15.99 km/h (3'45 min/km)
Duration
0:03'36.2
Peak heart rate
175 bpm
Average heart rate
166 bpm
Lite högre fart, lite bättre puls.
sista vilan och benen började kännas bättre så för att straffa mig själv för att jag kortade ner intervall nr 1 så tänkte jag köra en längre, avslutande intervall.
Average speed
14.78 km/h (4'03 min/km)
Duration
0:05'58.9
Peak heart rate
173 bpm
Average heart rate
166 bpm
6 min med liknande pulssiffror som intv. nr 3 men med en lägre hastighet men det var väntat då jag "smygstartade".
Tung i benen men nöjd över passet joggade jag hemåt.
Lite nöjd över passet hörde jag av mig till en löpare i Örebro AIK på sms med mina siffror. Precis som tidigare kontrades det siffror tillbaka att han sprungit typ tusen ggr fortare på hans senaste pass.
Då behövde jag bara tänka på den där gången jag cyklade mtb med honom så blev jag nöjd i sinnet igen :-)
Annars då?
Jo att Nora kräktes på lunchen hoppas jag var en slump. Nu ikväll springer dock Sara till toaletten och kräks lite då o då så vem vet hur resten av denna vecka blir.
Efter mitt pass har jag druckit blåbärssoppa (för både återhämtning och för magens skull) och snart skall jag hälla upp en whiskey åt mig. Som vasaloppet fast roligare och utan snoret.
Nu fick jag inte ihop det med dagens rubrik men jag mår bättre mentalt nu efter att ha fått blåst ur kroppen lite.
mer eller mindre träning

Sara kör sin praktik parallelt med en kurs samtidigt som vi har vårt aktiva liv så hon hinner inte med allt hon vill. Just i detta nu hoppas jag verkligen att hon får till ett grymt gym-pass när hon faktiskt har tagit sig iväg dit.
Angående Nora så går utvecklingen blixtsnabbt nu. För två dagar sedan klarade hon precis att gå ostadigt bakom sin Gå-vagn. Idag går hon mycket säkrare bakom den i en helt annan takt.
Igår fick jag till ett så kallat stresspass på trainern. Kort och intensivt brukar det bli där vilket känns ganska förkastligt direkt efter passet men jag vet ju att det är nyttigt. Igår blev det 55 min inkl uppvärmningen. Körde 5 st (eller var det 6st?) 1 minuters där jag försökte hålla mig stadigt över 400w hela tiden. Nu skrattar en del som kör 4or på 400w eller mer men på min sista intervall så lyckades jag inte så då bytte jag intervallform.  Då gick jag över till 30/30 som jag tack vare wattmätaren kunde köra strax över/respektive under tröskeleffekten.  Körde ett set med okänt många intervaller.
Mådde inte så dåligt efter detta men ändå: 55 min inomhus är lite så där tyckte jag.
Jag stack ut tidigt imorse för att möta upp den forne bloggaren Johan F för att ännu en gång cirkulera runt grustagen vid Eker. Det tog inte många meter innan jag faktiskt kände av gårdagens pass. Högt upp i skinkornas muskelfäste så jag tog iaf i igår. Gött tecken!
Idag blev det ett skönt pass i morgonsolen på fina stigar och det samlade 2 h till den obefintliga träningsdagboken.
resten av dagen har mest bestått av fika. Först hemma hos MartinTrampar sen fick vi besök av min far med sambo. Jag är glad över att vi såg skidskyttet hos Martin för shiit vad spännande det var.
Gick förbi denna i förrgår. Har väl hellre en ram märkt STD än en sadel??!!

(wo)Ola från jarsoom

Ikväll gick jag själv på bio. Jag var nästan själv i salong nr 1 oxå och den tar väl ca 250 pers iaf? Det lustiga var att det var en premiär oxå. På filmen John Carter. När jag ca 15 min innan filmen skulle starta så fanns det 225 platser kvar i salongen så förmodligen gör denna film en riktig kassaflopp här i sverige.
Djuret på bilden är en sexbent hund. Jävlar va fort den kunde springa :-)
Det svämmar nästan över med biocheckar här hemma och jag har "missat" en del filmer på sistonde så ikväll passade jag på. Strax innan den skulle börja så blev jag lite osäker på vilken kvalitè den skulle hålla. Jag är inte mega-imponerad över 3D-tekniken och just John Carter är en sån film jag hellre hade sett i vanligt format.
Recension
Den var bra. Riktigt bra.Inte så där så man blir alldeles upptymd och berörd men grym underhållning och den är upplagd på ett bra sätt.
Sen så får man självklart vibbar från andra filmer som gladiator, avatar, star wars m.fl men det sjuka är att denna historia skrevs i början av 1900-talet och har varit till grund för många mordernare historier som t.ex blixt gordon.
Den kvinnliga motspelerskan var skön att vila ögonen på men varför skall de vara så perfekt sminkade efter ett krig mot rymdvarelser?
Filmen började bra och fick en fin vändning på slutet (utan att avslöja nåt för er)
Värd att se. Dagens rubrik fattar bara de som sett filmen.
Igår var det upptaktsmöte i Ljungstugan för alla cykelintresserade.
Vi var 35 pers där! Fasiken va kul med så många. Vi pratade om regler, licenser och lite framtid för mountainbike i Örebro. Ser lovande ut för 2012 för det kommer att hända så mycket.
Dagens & gårdagens träning
De är ganska trist att redogöra för dessa träningar.. Igår joggade jag hem efter mötet och lämnade kvar de kläder jag hade på miig när jag kom till Ljungstugan.
Idag joggade jag med Nora i joggingvagnen och hämtade hem kläderna. 5,8 km igår och ca 12,5 idag.
Hoppas på ett intervallpass imorgon på cykeln.

jävla gubbar!! De är så hårda!?!

Förhandlade till mig att få sticka hemmifrån ikväll med några äldre män (gubbar?) och umgås i mörkret. En cykelmekaniker, en läkare och en VABbare.
Jag var yngst i kvartetten som ibland kallar sig själva för prostata-gruppen. Undra om det är slumpen eller åldern som gör att det oftare o oftare är en läkare med när vi kör? :-)
Vi hade inte umgåtts längre än några minuter innan sexskämtet haglade men under passets gång var vi något seriösare och pratade relationer och åldern på våra syskon och respektive. En hade en fru på 38. Låter otäckt gammalt :-)
Vi har väl lovat (för varandras husefrid) att inte avslöja exakt vad vi pratar om men säg så här: Vi behöver prata av oss.
Vi körde den superkända avslutningsrundan i skenet av våra pannlampor. Den var hyffsat uppkörd av enduromotorcyklar men det var nästan bara bra för de hade gjort rivmärken på de större isfläckarna så man tordes köra över dom.  När det gäller stigcykling så känns kroppen bra och framförallt cykeln. Idag när det var så mkt frusna ojämnheter så upplevde jag hjulen som flexiga. På ett bra sätt. Inte så styva, stötiga som de Mavic eller fulcrum-hjul som jag har närmast att jämföra med.
På några ställen skedde det fartökningar. Cykelmekanikern stod väl för nån och jag var inte oskyldig till en annan.
När vi äntligen nådde Lillåns motionscentral så trodde väl jag att vi skulle rulla hemåt men det var då det riktigt intensiva började. Det trissades till spurt. Inte en eller två utan blev det inte 5 eller 6 spurter?? Jag klämde iaf till på två av dom och efteråt var syran ordentlig i bena och detta pass sitter nog kvar imorgon.
Kul. Intensivt och roligt.
Ett perfekt pass alltså.
Ni glömmer väl inte cykelmötet i Ljungstugan imorgon Torsdag kl 18??

öl, honung & vanilj

Igår satte sig Sara på trainer för andra gången. Hon täckte över displayen för att slippa se watt, hastighet och sånt där som kan knäcka den bäste. Sen drog hon vår laptop till sig men hon gjorde inte som många andra och kollade på nån film, cykeletapp eller lyssnade på musik. Nä istället kollade hon på nåt från SVT typ Fråga doktorn. HON är ju den som inte är riktigt frisk :-)
Min egna träning från gårdagen.
jag sprang 13,5 km på 1:02. Bara där är jag ganska nöjd men sen körde jag oxå intervaller under passet samt gick en sträcka. Jag förklarar:
Först joggade upp i 4:30-4:40 fart till Ljungstugan och framförde mina önskemål till huvudstyrelsen som hade möte. De sista 100 m gick jag för att varva ner.
Sen joggade jag i ca 10 min innan jag körde 1 minuts intervaller med 90 sek vila. Vilan bestod av 30 sek gång och 60 sek jogg. Det visade sig efteråt när jag analyserade passet att 1minuts intervallerna hade haft farter mellan 3:32 till 3:50 och då var det inga tokspurter utan jag kände att de var kontrollerade. Körde 7 st och joggade sen ner. Ett kvalitètspass.
Dagens träning får väl kallas mängdpass då. Joggad ca 52 min idag med Nora i joggingvagnen i solskenet. Mår som en prins nu när vågen visar mindre o mindre. Kanske är det för jag fyller på med rätt sorts kolhydrater direkt efter passet. Ja redan i duschen faktiskt.
Ikväll skall jag återigen lämna plasma. Det betyder gratisfika på USÖ :-)

Ni cykelintresserade i stan: Ni glömmer väl inte att vi har cykelmöte i Ljungstugan på torsdag kl 18!! Fika!!
Allt i mitt liv kretsar kring fika verkar det som

slump eller telepati

Dagen har liksom bara smygit förbi. Eller förbi..Den är ju bara tidig eftermiddag men ändå. Imorse innan Sara for till Karlskoga på sin praktik så frågade hon om inte jag skulle höra av mig till en kompis som är mammaledig just nu. "jo det kan jag ju göra" svarade jag men innan jag hann göra det så sms:ade just denna vän och frågade om vi inte skulle luncha. :-)
Finns det telepati?
Finns det en andevärld?
Finns det nån/några gudar?
Finns det bara slump eller finns det en mening med allt?
Där har jag och Sara olika svar på varje fråga tror jag. Jag gillar det okända på tv. Det gör INTE Sara.

Om man inte lägger ut sitt liv på sociala medier på nätet så finns man ju ändå, fast man "syns" inte. Då är man osynlig för ytliga bekanta som man ändå inte umgås med och undgår därför en stor del av skvaller och tyckande från andra.
Min lunchvän berättade hur en kompis man hade fått en fråga om henne av hans frisör pga saker som hade synts på facebook. Jag vet att det skvallras om mig hos stadens cykelbutiker. Blir förvånad över de frågor man får där ibland. Det behövs inte många steg en historia ska vandra förrens den är helt olik sitt orginal. Att folk frågar om saker jag själv har skrivit om är inte längre nåt jag tänker så mkt på förutom om det är folk jag inte känner igen. Jag ser dem ju inte som läsare utan främlingar.
Vissa saker jag skriver här är för att provocera och för att påverka. Det kan vara hjälmanvändning ( Peter ;-)) eller som det där med hästsport som bara var med glimten i ögat men ändå visa hur vissa inom den genren reagerar.
Vissa inlägg skriver jag mer seriöst och är beredd på attacker och kommentarer men då uteblir dom. Så kan det bli som igår. Märkligt.
Fick ett sms idag som beskriver och förklarar tycker jag:
"Du antyder bara att det är en annan typ av cykel. Sen är ju du av den ironiska typen o gillar att skoja. Känner man dig så kan man verkligen inte misstolka det. Frågan är om jag känner dig bättre än ditt ex?"
O denna blogg är ju till för alla. Inte bara de som känner mig. Har inte lust att göra en lösenordsskyddad blogg eller ta bort möjligheten att kommentera. Vill heller inte neka er möjligheten att bjuda mig på bio, fika, promenad, helt enkelt lära känna mig för det är bara bittra kommentarer från vänner som repar min lack.
Fuck off elakingar.
:-)
Ikväll ska jag springa. Fort. Ruskigt fort. Ja helt enkelt världsrekord-fort.

Underbara stigar med snusk

Igår blev det ett lite mer seriöst pass på min nya CUBE. Jag fattar inte varför jag inte skaffade en sån här hoj tidigare? Visst har jag haft bra B-spons genom åren men samtidigt har jag ju haft den fria viljan att köra på vad jag vill.
Nåja. Nu har jag en ny sorts hoj med andra mått o vinklar och jag har väl alltid sett mig som en ganska teknisk åkare och nu när jag sitter på CUBE-hojen så känner jag mig ännu bättre. Åtminstonde på att göra bunny-hopp och lattja med hojen.
Igår när jag var ute ensam i solskenet så kom jag till ett ställe där någon kapat upp några av de omkullblåsta tallar som låg längs stigen. Helt plötsligt ville jag rycka upp hojen på en av stockarna och cykla på den. Helt idiotiskt egentligen och jag hade nog aldrig försökt med tidigare focushoj men nu kändes det som en enkel uppgift.
Att rycka upp framhjulet och sen "hoppa" upp baken var lätt men det var min balans som var fel några ggr innan jag fick till det och lyckades väl cykla 2/3 av stocken
Jag slutade innan jag slog mig för att hålla på med sånna här övningar slutar oftast med att man SPD-vurpar eller nåt annat dumt. Jag lyssnade på min klokhet och rullade vidare på helt underbara stigar. De justeringar som jag har gjort nu på cykeln är jag riktigt nöjd med. Lufttrycket har oxå justeras i däcken. Är det nåt som det skall laboreras med nu så är det gaffeltrycket.
Igår var det en trevlig kväll med våra grannar som bor under oss. De har en son på 4 mån och de kom upp till oss och njöt (??) till melodifestivalens sista deltävling innan finalen. Vore det kul om vi hade skickat Sean Banan till eurovision ? :-)
Kvällen blev halvsen (kl 00:00) och både öl & whiskey provades så när Nora tycke det var morgon kl 06:30 så kändes det lite tungt men samtidigt passade det bra för jag ville ut och cykla även idag.
Dagens träning
Jag hängde med de gamla (snusk)gubbarna Magnus & Mattias F idag när den så kallade Ekersrundan kördes. De där gubbarna har bara en sak i huvudet och de påverkar mig till en sämre människa. De pratar bara snusk, snoppar & snippor. Usch!!
:-)
Det kördes mycket stig strax utanför stan och nästan alla stigar håller mycket hög klass alltså. Torra, snabba och frusna. Solsken och bra humor gjorde verkligen detta till ett kvalitètspass idag. Trots att vi inte körde särskilt hårt så känner jag hur mina ben är lite trötta nu faktiskt. Gött!!

Trainerfredag med morotskaka

Sitter nu vid datorn och eftersvettas. Något jag hatar. Man varvar ner, strecthar, duschar, tar på sig och sen börjar det.
Dåligt med uppdateringar här va? Mitt fel.
Har precis klivit av en halvbra trainer. Benen var sämre än halvbra. Försökte köra 4or med slitna löparben men efter 2 intervaller sket jag i det och körde 30 sekunders. Bra kanske du tänker men det var meningen att köra 60 sekunders så var det med det.
Annars då? Jo fan vi har det bra all tre och långsamt blir lägenheten finare och finare. Jag och Nora gjorde stan idag när Sara hade plugg-dag. Vi fikade förstås :-)
Brukar ju ha tusen saker i skallen att blogga ut men nu är det ganska tomt. Träffade den gamla proffscyklisten Viktor Folkesson idag. Vi pratade en stund om cykelcity och att han faktiskt äger en mtb. Hoppas han kommer igång o cyklar igen. Han la av för tidigt om du frågar om min åsikt.
Nu är älsklingen klar med kaffe & macka.
trevlig helg på er

sötsug !!

Jag är ingen förespråkare för LCHF-diet. Det funkar säkert för överviktiga att tappa kilon men jag tror inte på det fullt ut. Kanske är det dock ett bra sätt för mig att bli av med mitt starka sötsug.
Idag efter att jag, Nora och en jobbarkompis med sitt barn hade ätit lunch på Resaurang Parken och var på väg därifrån så hinner sötsuget växa sig stort och kraftigt. Inte blir det bättre av att resaturangen ligger granne med en ICA-butik. Hur lockande som hellst att gå in och köpa sig en massa sött. Jag brottades verkligen med mitt inre för att gå direkt till bilen och åka hem.
Väl hemma så är väl begäret något mindre men det finns fortfarande där. På med kaffe och sen blev det en slags kombination Nyttigt/onyttigt. En recoverkaka från Dalblads med smaken mintchoklad till kaffet :-)
Igår gick självklart Skrotis igenom besiktningen :-) Fick dock lite tips på vad som håller på att ge sig.
Gårdagens träning
Jag körde ca 12 km löpning med 5+5 st 30 sekunders intervaller inbakat i passet. Har fått tips om att det var en bra form för att få upp löphastigheten på. Tror att passet tog ganska bra iaf för jag däckade fint i soffan sen.
Dagens utflykt
En jobbarkompismats som ser helt drogad ut och sen Nora i sin nya badrock 52 storlekar för stor men den bör väl hon kunna ha hela sommaren sen.
Mats med dotter, Martin med son och jag med Nora sågs på Gustafviks äventyrsbad idag. Det var Noras första besök på ett badhus och när hon först hamnade i barnbassängen så var hon helt stilla. Nästan förvånad över den otroligt stora badbalja där både vuxna och barn fick plats i. Sen lossnade det för henne och hon har haft riktigt kul och plaskat omkring. Vi gick upp och åt lite grann ett tag men sen fick hon bada mer.
Sen åkte vi och åt men hon var så otroligt trött så hon fick knappt i sig nåt och nu får man se hur länge hon kommer att sova efter hela förmiddagen med nya intryck.
Ett osäkert ansiktsuttryck på Nora med en desto gladare arbetskamrat i bakgrunden.
Ikväll hoppas jag på en joggingtur.