mtb-guide & bryggerivisning

Jag blir rastlös om jag inte hittar på saker. Gå driva omkring och ha vardagen oplanerad är inte min grej riktigt. Så semester för mig är att hitta på en massa saker som man normalt inte hinner med.
Igår hade vi(mest jag) planerat in en bryggervisning på hantverksbryggeriet (.se) i Västerås.
 
Ett litet bryggeri som förra året bryggde 50tusen liter och i år siktar dom på ca 75tusel liter.
Mats och Sara lyssnar och provsmakar lite...
 
Nora provsmakade yougurt medans hon satt på maltsäckarna :-)
 
Fick lyssna på mycket intressant info om tillverkningen i dryga timmen. 
 
Nu stressar jag lite för vi skall snart åka ut på vättern och bada och dyka lite....
 
Igår kväll var jag mountainbike-guide/ instruktör för ett litet gäng på 4 pers i Kilsbergen. De imponerade från början men det fanns en del tekniker att lära ut. 
Sånna här uppdrag är riktigt roliga och det märks att mtb växer för uppdrag som dessa blir vanligare o vanligare. 
Är du intresserad av lite PT så hör av dig.
 
Nu skall vi snart åka.
Tjing
 
 
 

bajs i poolen x2

I fredags var vi och badade och Nora slängde långa blickar efter andra barns uppblåsbara leksaker. Vi är ju som föräldrar slavar under vår dotter och därför inhandlades igår två badledsaker till henne. En av sakerna var en liten uppblåsbar pool som vi senare på dagen invigde hos några bekanta där det var grillfest på kvällen. Det fanns även en större pool på plats och jag o Nora provade båda.
 
Den mindre poolen var oxå en hit (enligt Nora) och när vi kom hem fungerade den som fotbad till mig och Sara näör vi satt och njöt av kvällen.
 
Tycker ni att vi var ofräscha som hade den som fotbad? När  Nora i morse hade sett den på balkongen och tjatat sig till att få bada strax efter frukost så tog det ca 5 min innan det flöt 2 stora bajskorvar i poolen. Inga glädjetjut direkt från mig utan den olyckan plus att gardinstången ramlade ner över mig i samma veva gjorde att mitt goda humör krackelerade ett par timmar.
Tvättade cyklar ett tag innan jag och Nora gick till utegymmet vid Naturens hus.
 
Lite senare på dagen läste jag på Per Kumlins blogg om att han fridök på sin semesterresa. Det väckte ett sug hos mig och det växte under dagen så jag nästan blev tvungen att leta fram mina gamla dykprylar. Jag åkte sedan iväg till kvinnerstas gamla vattenfyllda kalkbrott och dök lite men jag hade lovat Sara 7000 gånger att ta det försiktigt. Därför testades inga gränser men 6 meter var inga problem att glida omkring på och jag frestades lite att "hälsa på" några riktiga dykare som var nere på ca 10-12meters djup men jag behärskade mig.
 
Imorgon skall vi göra ett studiebesök på hantverksbryggeriet i Västerås. De som bl.a. gör den där försbaskat goda lättölen Kusken.
 
Nu gör dom fler goda öl och man vet aldrig...Kanske köps det med någon hem..?
 
Vad gör ni för roligt på era semestrar då?
 

Semester, knappt halvtid

Oj vad Norrköping är fint alltså. Staden ligger strax intill Örebro egentligen så kanske just därför åker man inte dit för att semestra men vi har just brytit den regeln. Kolmården i tisdags var en hit och sen åkte vi mot det ställe som vi skulle bo på. Då sara hade hyrt en stuga för 2 i vandrarhems-stuk var iaf inte jag beredd på denna stuga intill Bråviken.
Stugan hade 10 bäddar men det var bara jag, Sara och Nora som bodde där. Inte en vacker trädgård kanske men vad spelar det för roll med helheten? Nere vid pergolan bjöd vi i onsdags en barndomsvän på grillat.
 
Som sagt imponerade Norrköping med sin prakt, Titanic-utställning, glass, islatte, matpriser (billigare än Örebro)
 
Så igår kväll landande vi hemma hos våra katter igen och idag väntar ett gym-besök (hade tänkt att cykla men allt regn...) sen ikväll ska vi grilla hos några bekanta. SEMESTER!
 
 
 

SM i Södertälje. Silver & krasher

Oj vad jag har fått puls, svett och spänning idag och då har jag inte ens suttit på en cykel!
 

Vilket arrangemang det var! Stort, flera utställare, bra väder hade dom beställt oxå. Banan var ganska mycket förändrad mot de gånger som jag kört cuptävling där men jag tycker dom hade gjort en bra SM-bana. Det fanns ett drop som var väldigt omtalat och på bild ser det inte särskilt mycket ut men det var alldeles lagom tycker jag. Om det hade regnat flera dagar innan kanske man kunnat stryka det men nu var hela banan snustorr.
Här ses Samuel Brännlund från Lycksele springa över det rakaste alternativet medans Ville Olsson cyklar ett enklare alternativ i bakgrunden.
Här ses Magnus Pettersèn springa samma spår. Fotat från andra hållet.
 
Oj vad lätt den här lilla nerförskörning ser ut på bild. Precis där jag stod och fotade står en stor tall så i nederkant på bild var du tvungen att svänga vänster men sen gick banan åt höger. En bra liten detalj som gjorde den i övrigt snabba banan lite svårare.
 
När klubbens åkare i D30 körde sprang jag mellan banans olika delar och tog tider och fotade. Hon ledde från första stund med 15-45 sekunder beroende vart i banan det var. Ut på det fjärde och sista varvet var det ca 42 sekunder till tvåan men det åts snabbt upp till ca 20 sekunder och det är ju lättare att jaga än att vara jagad så de sista 500 metrarna gjorde vår dam ett misstag som kostade henne segern. Hon kollade bakåt och det slutade med en krash och hon blev deklasserad till andraplatsen men ett SM-silver är iaf ett silver. Det blev klubbens bästa idag då en stark ungdomsåkare krashade igår på träning och fick en spricka i nyckelbenet, en krashade under dagens XCO-tävling och ådrog sig en kraftig stukning av handleden, en H30 åkare körde sönder sin ram och en annan krashade hårt och tappade luften och fick fram lite blod på klassiska ställen som knä och armbåge.
Vår H40 åkare kunde man dock lita på. Han körde starkt och slutade 4a efter ett stabilt lopp.
 
Så fort tävlingarna var över började jag sakna min änglar här hemma.
 
Nu när Nora somnat så förstörde jag och Sara en present till Nora som vi köpte på marknadsafton för en tid sedan. Den började ändå sjunga på sista versen :-)
 
Imorgon så skall vi äntligen fika med några bekanta innan vi styr volvon söderut till Kattala (bastu & nakenbad i sjö?) sen på tisdag åker vi till Kolmården och några dagar i Norrköping.
 
Trevlig arbetsvecka för er som jobbar hehehe
 
 
 

Krash, PB och coach-uppdrag

Vilket väder det är denna sommar och det verkar fortsätta nu när man "klivit av" och gått på semester.
 
Idag lördag så passade jag på att hänga med några klubbkompisar vid Markaspåret där det skulle sättas personliga rekord på det nu något tillfälligt avkortade mtb-spåret. Jag blev lite sen till vår samlingstid pga vår tvätt-tid här hemma så jag gasade på sista biten till klubbstugan och fick till en höghastighetskrash. Skrapade upp underbenet lite men klarade hojen vilket alltid är det viktigaste.
 
Vi var 6 st som tillsammans rullade ett varv på den snustorra banan innan vi med 1minuts mellanrum gav oss iväg på våra rekordförsök.
Mitt försök
Gick ut näst sist och började med en spurt innan jag kom på att jag brukar ju bränna mig på tillfällen som det här så jag slog av lite på farten och på det första långa grusvägspartiet efter ca 4,5 minut  tog jag det riktigt lugnt (i mina mått mätt). Höll en jämn fart och chansade inte särskilt mycket och jag tror att däck och gaffel hade rätt inställningar för dagen för jag trivdes på hojen. Mer än någonsin. Körde 29an förresten.
Kom ikapp de andra och blev inte särskilt hindrad utan det passade bra med omkörningarna. Mitt vänstra ben fungerade riktigt bra men jag har fortfarande problem att gå på hårt i branta backar som t.ex den som är på löparspåret på slutet av mtb-spåret.
Tiden stannade på 16:32 vilket är 1:22 snabbare än sist när jag bombade runt samma slinga. Mycket nöjd!!
 
Efter denna urblåsning åkte familjen ut till landet där Saras mamma har en sommarstuga. Vi badade i hjälmaren och åt god mat och fika. Märkte dock hur trött jag blir nu för tiden när jag gjort sånna här urblåsningar. Har inte samma träningsgrund nu som för några år sedan. Eller som i våras iaf.
 
Idag körde eliten mountainbike-SM. Tidigt i våras sa Wengan till mig att han ville gärna vinna SM och den önskan infriades. Stark jobbat och imponerande att Mattias Nilsson kom 3a oxå. SVT sände ett reportage därifrån.
 
Imorgon har vi flera deltagare från Almby IK och jag tar med mig "tränare"-jackan och är på plats för att stötta dom. Som både ordförande och delvis coach. Jag vet hur det kommer bli. Jag springer mellan banans olika delar med adrenalinpåslag och skriker mig hes :-) Koskällan följer med precis som min CASIO-klocka. Den är nästan bara med på tävlingar för den är så bra att ta tider med :-)
Jag har nyligen skrivit ut PM, startlistor och bankarta. Jag skall nog bli coach på heltid. Gillart!
 
Godnatt

Kass artär, topp ven

Igår var en bra dag på många sätt. En strålande morgon med varmt väder redan kl 8 på morgonen och jag skulle dessutom ut och reka lite nya stigar. Cykla i jobbet är KING alltså. Som sällskap hade jag en av sveriges bästa racingförare och för att vara i topp i en motorsport är han förbaskat duktig på mountainbike. Pratar om Rickard Göransson förstås.
Vi trampade iväg från Karlslund och körde den tråkiga banvallen mot bergen. Jag hade ju ett problem att lösa med ett ledförslag och vi letade lite nytt samtidigt som jag fick visa honom en rolig utförskörning.
Uppför kunde jag inte riktigt matcha honom men ändå så svarade benet (det vänstra förstås) ganska bra. Vissa dagar är sämre, vissa bättre. 
Hittade en bild på happymtb från Mörksuggan :-)
Foto: Hanna Williamsson
 
Har ännu inte fått något besked om det blir operation eller inte av min trasiga/proppade artär men imorse så kollade dom på mina vener i benen med ultraljud iaf. Fick beröm över hur fina vener jag hade. Inte ofta man får den komplimangen :-) Misstänker att kärlkirurgen väntar in det svaret innan han bestämmer sig. Ibland är jag ko-lugn om detta ibland så skenar tankarna iväg.Oavsett så kan jag ju inte ha det som jag har det nu.
 
Igår anmälde jag mig till en tävling iaf. Blir ännu ett försök på CK ceres challange. En tävling som jag inte uppskattade för två år sedan men nu går jag inte in med samma höga målsättning. Tror att jag blir ankaret i laget i år.
Vid ca 1:45 in i filmen kommer vårt lag från 2010. Backen är riktigt skitbrant men sånt ser man ju aldrig på film.
 
Idag har jag kört både röjsåg och motorsåg i bergen och röjt fram en del stigavsnitt som jag önskar använda. Samma visa imorgon. Sen väntar två veckor semester  :-)
 
 
 

husvisning de luxe

Idag har jag kört motorsåg. Det är altid kul. Nåt som var mindre kul var att gå i detta underbara väder i huggarstövlar och huggarbyxor bärandes på motorsågen till det ställe som jag skulle såga på.
Varmt!!!
 
Sen blev det en del planerande för att få ihop en slinga i Kilsbergen. Har ett ledförslag som är riktigt fin men det är en enda markägare som säger nej och det liksom en flaskhals där. Jag kommer inte runt det på nåt bra sätt så imorgon skall jag upp och reka lite grann.
Tors & fredag blir det röjning igen.
 
Ikväll var vi på husvisning på ett hus som hade många fel men ändå kändes det så jäkla rätt. Bilderna får tala sitt språk.
Furunäs 307
Altan
Allrum övp
 
Sen var det ju den coola källaren som jag bara var tvungen att spana in. Här tror jag whiskeyn skulle smaka ännu bättre. Och hur coolt vore det inte att gömma godis här för alla kommande barnkalas mm.
5000 kvadratmeter stor skogstomt, egen brygga, bergvärme, garage och gästhus.
det negativa då? Över vår budget men man fick jäkligt mkt hus för pengarna. Det låg för långt från stan men precis över den gränsen. Det kom för tidigt det här huset. Ca 10 år för tidigt men fasiken jag kärade ner mig i det.
 
 

Hammockjävelen

Ännu en bild från Mörksuggan som jag fick mailad till mig. Tack tack.
 
Igår åkte vi till farsans ställe ute på landet. Ja nu lät det som en sommarstuga men han och hans sambo bor ju långt ute på landet och vi gillar att komma dit för där finns ju flera sjöar, en bastu, djur och så lugnet och tystnaden förstås.
Igår gjorde vi badpremiär. Jag och Sara badade för första gången i år och Nora för första gången någonsin.
 
Vi tog tyvärr ingen bild från själva badandet men hon fick nog en bra erfarenhet från bad iaf för hon har tjatat om det sen dess :-)
Det finns även en del mindre lyckade bilder som dessa
 
Två ljushuven i familjen
 
 
En arg i familjen?
 
Det blev förstås bastu på kvällen oxå efter att vi hade grillat och njutit av maten på bryggan.
Idag så åkte vi 4hjuling ut i skogen och blev överraskade över hur mkt blåbär det fanns. Vi började plocka och Nora gick omkring och åt som en rumpnisse i riset. Sen blev det blåbärspaj :-)
Mätt satte jag mig på crossen och cyklade hemåt med lite omvägar förbi mitt föräldrahem och andra gamla småvägar som jag cyklade för typ 20 år sedan innan det sista biten blev större vägar via Kävesta, Norrbyås, Hidingsta och hem.
 
 
Jag är lite för ung för att minnas Bruce Lee-eran men jag har sett några av hans filmer samt en o annan dokumentär. Igår fick jag se denna film som spreds på facebook och jag satt med öppen mun och var mäktigt imponerad.
 
 

Stopp i artär & 26" vs 29"

Har väl två ämnen att behandla ikväll. Mitt besök på kärlkirurgen igår och att jag nu (äntligen) har testat både 29" och 26" i Markaspåret under ungefär likadana förhållande.
 
Sjukhusbesöket

Oj det är så mycket i huvudet efter detta besök så jag önskar att jag hade spelat in allt som sades. Fick bekräftat att jag har stopp i en stor artär som är lika tjock som ett lillfinger. Det är alltså den artär som skall syresätta hela vänstra benet. Nu är ju kroppen finurlig och har hittat andra vägar att skicka blod till benet men vid större belastningar hinner det alltså inte med. Kirurgen förklarade på ett bra sätt hur och varför denna förträngning har uppkommit och för att citera hans första ord " gud skapade oss inte för att cykla..." Det är alltså som jag beskrivit tidigare att den vinkeln som jag suttit i har påfrestat kärlet så små, små microskopiska skador har uppstått och det är när kroppen har läkt dessa som det blivit som bindeväv på insidan av kärlet som gjort svårare och svårare för blodet att komma fram. Tidigt i våras misstänker jag att det blev tvärstopp i det för nåt hände då.
Min planering i våras

Jag började nångång i vintras att fundera på veteran-VM i Norge 2014. Jag hade ju tränat okej den senaste vintern och monarken visade att det kunde ha blivit en okej tävlingssäsong i år. Jag pratade med Sara om framtiden och ville verkligen göra en 2010. Alltså en bra och klok planering till veteran-VM. Därför köpte jag ju en cross och tänkte köra lite cx-race till hösten för att gå in i bra form till vinterträningen. 
Nu har jag fryst den tanken.
 
Framtiden
Ja den är oviss. Kirurgen skulle prata med sina kollegor då detta är ett sånt ovanligt tillstånd men det lutar väl åt operation. Då försvinner stoppet och det blir fritt för blodet ner till benet. Men vad det ställer för krav på mig och min framtid är osäkert. Jag vet inte på vilken nivå jag får träna sen och det säger sig väl självt att börja cykla till 100% är kanske inte det bästa då det just är på grund av cyklingen jag har hamnat här. Jag har ju även löpningen, boxningen, skidor + en massa andra aktiviteter att falla tillbaka på men.....Ja lika bra att sluta spekulera. 
 
 
26" vs 29"
Jag har nu bombat 3 varv i Marka på en vecka. Det första var på TREKen och det tog 17:54 och visst gick den smidigare över stöket och greppet var bra. Precis som jag tidigare har beskrivit. Den automatiska framgaffeln ställde jag ett snäpp känsligare. DVS att det skall krävas mindre för att den skulle öppna sig och jag trivdes bättre med den då. Borde kanske pröva ett varv till med ännu ett snäpp åt det hållet.
 
I förrgår provade jag marka i blöta och lite halkiga förhållande och inget direkt flyt i åkningen men det slutade på 18:29.
Igår åkte jag dit igen på 26"an och körde lite mer med låst gaffel för den skall ju även den öppna sig vid ojämnheter. Hittade inte den optimala inställningen men nu var greppet betydligare bättre på alla torra stenar och rötter. Klockan stannade på 17:56 vilket alltså nästan är samma som på TREKen. Upplever dock (som väntat) en mindre jämn gång över småstök vilket blir tydligare när man blir trött. Kul att det inte blev större diff än så men detta är knappast en vetenskaplig undersökning.  Vore fint att alltid kunna ha två cyklar att välja emellan. Är nu grymt sugen på att testa 27,5 oxå. 
 
Borde gå och duscha och raka mig. Imorgon åker vi till landet och bastar, badar och latar oss.

imorgon får jag min dom

Ouf vad jag jobbade igår. Från kl 06:30 till kl 20:00 och nu var det knappast ett kontorsjobb direkt. Nä under gassande sol skottades det stenmjöl och lades plattor som växlade mellan 15-25 kg styck. Var ganska knäckt när jag landade hemma och gick lite som i koma.
Imorgon blir det halvdag då jag skall till USÖ och träffa en kärlkirurg strax efter lunch. Han och jag skall väl förmodligen komma överens om vad som skall ske med min artärförträngning.
 
26" vs. 29"
Jag har väl i ca ett halvår sagt att jag skall ta med 29 tummarn och 26 tummarn till samma tävling eller bana och jämföra dom vid ett o samma tillfälle men det har fortfarande inte blivit av.
Dock satte jag ju ett snabbt varv i Marka för ca en vecka sedan på TREKen. 17:54 blev det och det var damm-fritt i marken då så att säga. Tror det hade regnat lite nån dag innan men det var inte halt ute i skogen.
 
Natten till idag började det regna ordentligt och det slutade först imorse men jag beslutade mig ändå för att testa ett snabbt varv på CUBE-hojen (26") nu ikväll.
Jag har väl sagt det förut och CUBEN känns, och är, mycket mer kvick och lekfull. Dock märktes det lika snabbt att greppet inte är lika bra som på en 29a. Nu var det ju lite blött på rötter o stenar men anläggningsytan är ju mindre på 26" och det märks verkligen.
Sen är Marka-spåret ett stökigt spår med mycket rötter och små stenar och när man blir trött och inte orkar "bomba" över sånt så märks det oxå att det lättare stannar upp/blir stopp mot småhinder. Dock kan man mycket enklare styra undan/runt hinder då den har en förmåga att inte gå lika mycket framåt som 29an.
 
Jag tänker inte skriva vilken cykel som är bäst för så kan jag inte uttrycka mig. Båda hojarna har fördelar. Båda hojarna har nackdelar. Jag gillar båda två men de passar i olika terräng. Skulle jag åka så fort som möjligt i Marka så skulle nog en 27,5a vara mitt bästa redskap. Men då gissar jag oxå för jag har aldrig kört en sån.
 
Som sagt var det halkigare och blötare idag och jag körde 35 sekunder långsammare i Marka spåret. Känslan var, som väntat, att jag kände mig snabbare i vissa partier och långsammare i vissa. Så var det säkert oxå.
 
Här har ni en liten film från mörksuggan där jag och Magnus passerar ungefär halvvägs.
 
 

Vi kom 9a!

Den här fina bilden som jag la upp igår är tagen av Stefan Carlsson!!!!!!!!!!!!!!!
Han vill så gärna att ni kikar in på hans blogg för sponsringens skull. Fler besökare på hans sida gör att hans sponsorer Bullens pilsnerkorv o ett lokalt destilleri (Bosses vedbod) blir glada och ger han högre årsbonusar.
 
Jag har haft lite blandade känslor idag.
På ett sätt har jag gått omkring och varit lite cykel-hög efter gårdagens utmaning och prestation. Kommit på fler roliga saker som hände och att jag tog ut mig ganska ordentligt för jag hade "tävlingsmage" efter racet. Då är man hungrig men kan inte äta särskilt mycket samt att man får lite ovanligt äckliga pruttar :-) Svårt att avgöra tävlingsmage på bara den sista åkomman.
Vi kom 9a i motionsklassen (eller kanske 8a för nr 1 heter bara ett nummer??) och det var 563 st som fullföljde vår klass. Jag har inte räknat samman de som bröt men det såg ut för att vara många.
 
Det som har lagt sordi på stämningen är att det var en man som avled under loppet. Jag är glad att jag slapp se nått av det otäcka räddningsförsöket av mannen men jag har läst en del beskrivningar på happymtb.org under dagen. Det som jag tycker är mest jobbigt är att mannen lämnade efter sig fru och 3 unga barn samt att han var aktiv i en cykelförening, satt med i styrelse mm. Där tycker jag att liknelserna med mig och en del andra i min närhet är för slående och jag lider med hans familj och nära. R.I.P
 
Men jag vill sluta med att dela lite glädje.
Några suddiga bilder från min mobilkamera, som har hyffsad repig lins, från helgens utflykter.
 
Sen har jag just kollat på covern som Orica-greenEDGE (proffslaget alltså) senaste veckan. Rolig men jag tycker nog att fjolårets var bättre så ni får den istället.
 
 
Imorgon blir det ingen bloggning för jag skall jobba över ganska länge. Typ så länge jag och kollegan orkar.
 
 
 
 
 
 

Mörksuggan på tandem: Check!

Oj vart skall jag börja med den här dagen då?
 
 
Vill väl först få ur mig en racerapport
Jag och Magnus P har ju ganska lång erfarenhet av att tävla på mtb. Mest har vi tävlat i cross country men för många år sedan även hyffsat mkt långlopp.Vi hade ju kört två stycken träningspass ihop på tandemhojen och visste att det tekniska skulle vara vår största motståndare men oxå att vi skulle eventuellt ha många motionärer runt oss som kunde ställa till det. Vi hade ju fler än bara oss två att ta hänsyn till liksom.
Nu är ju långloppen väldigt snälla tekniskt sett jämfört med den terräng som vi hade tränat på så det blev inte så farligt.
När det gällde det fysiska så är ju mörksuggan ett av de snabbaste långloppen med en segrartid på strax över 2 timmar för varken jag eller Magnus är bra tränade för LL.
 
Innan start
Vi var lite nervösa :-) Vi skulle ju göra det här som ett roligt äventyr men vi är ju så bitna tävlingscyklister så vi diskuterade olika problem och upplägg innan start. Båda hade tävlingsnerv från första stund när vi rullade in i Rättvik. Det diskuterades körstil och taktik hur och var vi skulle kunna avancera i fältet.
Vi fick mycket uppmärksamhet med vårt ekipage till start men det var ingenting mot de som komma skulle.
Vi stod ganska långt bak i det näst sista motionsledet och hoppades att den första lilla gräsbacke efter ca 200 meter inte skulle bli vårt första stopp.
Starten
Allt gick bra och vi avancerade lagom inne i rättvik och när backen upp emot Vidablick kom så var vi väl i mitten av hela motionsfältet. Det var ett lyckad drag av arrangören att lämna nästan 1 minuts lucka mellan tävlingsklasserna och motionsfältet.
Ni skall veta att man får inte mycket gratis uppför på en tandem eftersom vi jobbar mot tyngdlagen precis som alla andra. Vi blev dock positivt överraskade  över att vi plockade placeringar i hela backen upp utan att dra oss helt röda.
Men det var sen det roliga började :-)
Vi kan med en tandemcykel få en jäkla fart på lättåkta partier som grusvägar eller på slät asfalt. Vi visste att skulle vi få en bra tid på Suggan så var det på vägpartierna som vi skulle "gasa". Det gjorde vi. Kryssade oss fram och körde förbi grupp efter grupp.
 
Måste beskriva en speciell körning som satte sig extra i minnet.
Vi hade i mitten av loppet kommit ifatt en grupp på ca 7-8 personer och dessa skulle man lätt kunna kalla elitmotionärer. Tempot var ganska högt och de låg i ett led på höger sida på grusvägen utom en cyklist som låg i det vänstra och avancerade långsamt framåt. Utan att vi hade sagt något till varandra om vad vi skulle göra så låg vi bakom just denna cyklist och när han vek in i ledet till höger om oss så var det som ett startskott för kanske den effektivaste "bombningen" av alla. Vi mosade på exakt samtidigt och jag hörde nån kommentar från ledet i stil med "oj jäklar" när vi axade iväg och efter ca 30-40 sekunder slängde jag en blick bakåt och såg vilken sjukt stor lucka vi hade fått på den korta tiden.
 
Som sagt märktes vår uteblivna erfarenhet och träning för LL efter dryga 5 mil då vi inte cyklade lika offensivt utan vi började känns små ilningar i musklerna som påminde oss om att kramperna närmade sig. Vid ca 6 mil började Magnus få de första krampkänningarna så vi körde vårt egna tempo och gasade inte särskilt mycket extra för att plocka placeringar.
När det gäller kramperna så var de sista 3 km värst :-) Då nöp det i muskelfästen flera ggr och vi pepade varandra ordentligt för att inte få kram inne på målstadion. Det hade ju varit snyggt.
 
Vi hade en riktigt kul dag i sadeln i strålande solsken och på en underhållande bana. Tiden då? Jo då ingen av oss sett en resultatlista så går vi väl på min klocka så länge. 2:49 visar den. Vid två tillfällen har vi varit uppe i nästan 60km/h och vi gjorde ingen vurpa men det var nära :-)
 
Blir nog lätt att somna ikväll.

min tid är nu

Duttit vid datorn i nästan en timme nu. Vaknade kl 05:48 och såg det som sovmorgon. Var riktigt trött igår kväll och det berodde nog inte endast på det glas vin som konsumerades till middagen. Nä det berodde nog mer på de dubbla cykelpassen och det fysiska jobbet.
Gårdagens morgonpass
Stack iväg 05:24 på crossen och siktade på att hinna runt Almbrosvängen innan jobbet startade kl 06:30. Blev 3 naturliga intervaller på ca 10 min var där jag mosade på så förmodligen blev det väl 3 intervaller strax under tröskel vilket funkade bra trots att jag skippat frukosten och körde på tom mage och förmodligen inte jättefulla kolhydratslager men nu har man testat det.
Efter en snabb dusch tog jag en morot och en stor macka som jag hade haft med mig i camelbacken. Var som ett piss i havet. Var riktigt hungrig vid frukosten kl 9 :-)
 
Plattläggning som var ganska rolig faktiskt. Kanske för att det flyter på rätt bra och att det är runt en pool som plattorna läggs.
 
Efter jobbet så hade vi bestämt att vi skulle cykla en sväng. Jag vi aktiva arbetskamrater alltså. Vi var två damer och så jag och kollegan. Blev Kåvi-rundan och det var roligt. Önskar att man fick med fler från jobbet på lite aktiviteter där det inte bara handlar om julbord eller att dricka sig full.
 
Imorgon är det Mörksuggan i Rättvik och jag är mentalt laddad. Fysisk sätt får vi väl se ;-)

stark & stabil

Hade väl tänkt att träna idag. Antingen mosa ett varv i Marka på 26" eller köra backe i sörby.Det blev ett träningspass framför tv:n
 
Det var "rumpa och lår" jag ville åt. Ni vet så där punktförbränna fett :-)
 
Denna DVD fick mig att svettas iaf men på slutet när det var rörlighetsträning så började jag köra skuggboxning och grejer.
 
Börjar ladda upp inför mörksuggan mentalt nu. Sportdryck, 4 liquid, en bar. Det skall räcka. 
 
Nu skall vi hänga lite tvätt sen måste jag sova för imorgon blir det dubbla cykelpass. 
Ett på ca 45 min innan jobbet sen skall vi köra en sväng med några från jobbet, efter jobbet.
 
 

Laddad för tandem

I söndags tränade jag och Magnus P ihop igen på tandemhojen. Vi körde både tekniska partier och tuffare klättringar än vad som väntar oss på söndag då vi skall köra mörksuggan ihop. Tror inte vi får några större problem med tekniken där utan det handlar väl mer om orken att kunna mosa på hårt i knappa 3 h. Jag är optimist och hoppas på 2:40 och Magnus trodde vi skulle kunna klara 2:50.
 
Här är en film jag hittade på nätet om tandem-mtb
Vi testade en sak och det var panik-bromsning. Det är typ downhill-bromsar på hojen och det är ett jäkla bett. Trots detta var vi på väg ut i skogen på ett ställe men det berodde nog mest på att chauffören satt och skrek O shit! O shit! Oshit! :-)
 
Vår träning i söndags fick ett lite plötsligt slut då Sara ringde och sa att hon och Nora skulle in till akuten pga av att Noras fot svullnat upp ännu mer av det stick/bett hon fick på vristen i slutet av förra veckan. 
Jag bytte cykel och bombade hemåt och mötte upp dom på USÖ.
För att göra en lång historia kort så vabbade Sara igår och idag gick Nora till dagis.
 
Igår var det vilodag för min del då jag tog Nora upp på stan när jag kom hem från jobbet så Sara kunde komma ut och springa. Nora och jag shoppade ENERVIT-godis till söndagens race. Sen såg vi återigen den där NISSAN gtr:en :-) Jag stannde en stund för mitt barns skull. :-)
 
Dagens träning
Tänkte lufta TREKen i slalombacken vid Sörby men på vägen dit tänkte jag att jag har ju sagt i flera månader att jag skall jämföra 26 vs 29 i Markaskogen så jag åkte dit istället. Bombade iväg och kände efter ca 3-4 minuter att jag gått ut lite väl hårt på den svart-markerade banan. Då min åkomma i mitt vänstra ben gör att jag har problem att gå på rött (eller har jag helt enkelt tappat den förmågan pga utebliven träning av den sorten) så fick jag flera ggr ta det lugnt på lättåkta partier så lite av syran skulle försvinna. Hade lite problem att hantera 29"an när det gick snabbt på de tekniska partierna. Stora hjul tar sig fram bra det är ingen nyhet men när det gäller den snabba hanteringen så hinner jag inte riktigt med men det är säkert ovana oxå. Blev ett antal stenar som jag passerade rakt över istället för runt. Det breda styret sopade oxå i onödigt många träd men jag ska ju kapa det. (ta mig tid för saker??)  Det är ju större anläggningsyta mot marken på 29or än 26or vilket framförallt märks i greppet men jag måste nog säga att det är ett jäkla driv i åkningen utan att det känns men tiden visar ju det. Skulle jag tävla mer på denna cykel så skulle jag behöva justera in framgaffeln mer för nu är den inte optimal men den är skönt effektiv med sin automatiska låsning.
Markaspårets sista klättringar gick INTE fort och den sista backen av 3backarna var precis att jag klarade.
Knäppte av klockan på 17:54 vilket var bättre än vad jag hade hoppats på. Nu körde jag ju inte den avstängda biten utan genade direkt över till vänster på banan igen vilket säkert borde betyda drygt en minuts skillnad. Kanske 1,5 minut mot ordinarie spår men ändå.
Pulsen visade ett snitt på 166 bpm vilket är ca 92% av max i knappa 18 minuter. Perfekt effekt av det passet och benen blev inte allt för knäckta känner jag nu i efterhand.
 
På söndag smäller det!