Inpacketerad

Jo nu rullar det på. Igår kom det ett litet paket ifrån Monark Exercise. Idag hämtade jag ut ett paket som rör cykelcross-SM. Med posten idag kom det ett litet paket med sladdar ändå från Kina. Igår kom Kadens oxå. Det är kul med paket och presenter. Häromdagen fick jag en spontan present av Sara oxå. Ett fotoalbum.

Min chef är bra. Han är i min egen ålder och går bra att prata med om det mesta. Nackdelen med familjeföretag är att det kan bli lite insnöat och man jobbar på i gamla tankesätt och spår. Det är nu 2010 och TT har fortfarande ingen hemsida. Jag ville visa chefen hur billigt och enkelt det är så i våras gjorde jag lite snabbt en blogg. www.tradgardstjanst.blogg.se Kolla in själva. Den är ganska simpel med egna bilder som jag tagit med mobilen. Det roliga nu är att han idag sa att en kund hade hittat den där sidan och ville beställa lite jobb. Jag tycker det är självklart att man söker efter info på nätet så jag hoppas för firmans skull att de snart fixar en ordentlig hemsida med mycket snyggare bilder. Denna mur håller vi på med nu:

Här syns första lagret av 3. Trots att vi använde laser och kontrollmätte två gånger fick vi den att luta :-) Proffsigt va ? Nu handlar det bara om 1 cm på ca 10 meter men det är ändå en centimeter för mycket om man ville få den helt jämn.

Annars så har benen fått vila idag vilket gör att de förmodligen kommer att kännas kassa imorgon. Tänkte nog bränna ur dem ordentligt innan det är dax för bowling med jobbet. Hoppas det blir kul.


Vill du köpa min Suunto T3 d?


kort o snabb

Oj vad tiden springer iväg när man har kul (??) Sitter och drar mail efter mail rörande cx. Har dessutom anmält mig till en deltävling.

När jag och kollegan jobbade cyklade Sara förbi och erbjöd sig bjuda mig på middag på Saigon, favvohaket, efter att jag sprungit med jobbarkompismats.
Han o jag körde ungefär en timme och faktiskt tror jag att vi höll en lugn takt. Hade GPS:en funkat så hade jag vetat men nu krånglade den. Vi provade lite nya stigar och snackade massa killskvaller. Ja inte om killar utan mera sånt där som killar snackar om. Teknikprylar, träningsläger, kommande utmaningar mm.

Sitter här fortfarande proppmätt efter en trippel med extra ris från Saigon...
Avslutar med en film som enligt Sara" Bara du tycker den där är rolig"

Usel känsla men bra resultat


Bild som borde ha visats igår!

Hade förberett kläder för att åka till klubblokalen och köra lite tröskel men då solen sken och det verkade bli en underbar höstdagseftermiddag så ångrade jag mig och åkte hem. Tog ut racern på kanske en av de sista turerna innan vintern. Då tröskelträning var målet så tänkte jag på temporundan. Mellringe, Närkes Kil, Kåvi och stoppa klockan i Lundby.
En ca 24 km lång sträcka som flera klubbkompisar bombar under 40 minuter men där har jag aldrig varit. Tror jag kan ha kört på 44 minuter sist jag körde den. Idag blåste det ganska mycket oxå så jag visste att starten skulle bli jobbig.
Jag gick ut ganska lungt men redan innan grustagen så sved det lite i benen trots en puls som kämpade att komma över 160 bpm. Det är ca 10 slag under tröskel. Då fick jag det beskedet att jag verkligen hade trötta ben efter tävling och löpning. Jag slet på och när jag svängde höger i Närkes Kil slog motvinden i ansiktet så det fick bli att flytta kedjan ner från 53 kugg till det behagligare 39 kugg. Jag pinnande på och pulsen steg något i de små, svaga klättringarna mot Kåvi-vägen. Väl där kändes det att det blev medvind vilket stärkte psyket på den kalasfina vägen. Den långa raksträckan utanför Kåvis bondgård höll jag stadiga 45km/h vilket jag inte gör i vanliga fall med slitna ben men idag verkade det funka. En snabb titt på klockan gav mer motivation för att bomba i varje liten brytbacke.
Vid den sista stolpen vid fotbollsplanerna stannade klockan på 41:12! Supernöjd med det en dag som denna men snittpulsen under tempot var endast 155 slag/minut. 35,5 i snittfart.

Imorgon blir det ett (förhoppningsvis) lugnt joggpass med jobbarkompismats.
 

Knola

Tänk om varje måndag kunde starta så här. Åka skylift och köra motorsåg, fälla träd, åka lite bil, fika, fika igen och sen avsluta dagen med att fälla lite mera träd.

Vi har precis startat ett större jobb i Brickebacken, ett av de mindre gettona här i stan, med att såga ner dessa träd. Mellan några rönnar stod ett trähus för barnen att leka i och jag glömde fota det klotter som var ritat på det med tuschpenna. Det stod Fita, kuk och knola. Det är tydligt att det är ett invandrartätt område när de bara stavar rätt på var tredje ord.

Efter jobbet så stod löpning på det obefintliga schemat. Måste underhålla löpmuskelaturen om jag skulle få ett infall och köra SUM den 9 oktober. Tankarna pendlade mellan att köra ett lugnt pass, 4or eller 30 sekunders. Det slutade med ett 57 minuter lång pass med 8 st 25 sekunders. Det kändes okej i låren men vaderna är nu riktigt trötta.

Trodde inte TE skulle bli så hög men min nya leksak T6:an visade TrainEffekt 5. Av 5 möjliga. Lite siffror:

Varaktighet
0:57'33.1
Högsta puls
174 slag/min
Snittpuls
155 slag/min
Minimipuls
99 slag/min
EPOC-max
240.4 ml/kg
Träningseffekt
5.0 - Tar ut sig
Kalorier
838 kcal
Luftvolym
122 l/min
VO2
52 ml/

Vill träna på bra denna vecka men nån dag MÅSTE jag ta tag och rengöra akvariet som jag inte gjort nånting mot sen Öste somnade in. Det tar några timmar att tömma, rengöra och fylla så det måset bli en vilodag. Hur ska jag klämma in den???


Anti-insomnia xc

Här hemma konsumeras mattidningar, kokböcker och matlagningsprogram som en sexmissbrukar använder porr.
Jag har nyss kommit hem och har redan lyssnat/sett delar av "Leia bakar" och nu går "Vad blir det för mat". Det sistnämda är dock det enda av alla denna frosseri som jag kan stå ut med då det ju inte är jag som är denna matfascist. Han som styr och ställer samtidigt när han slänger med sitt hår är Per Morberg den gamla skådespelaren. Han gör sina matlagningsprogram med en skön stil tycker jag.

För några år sedan kallades den svenska xc-cupen för sömnpillret i svensk mtb men jag är beredd att säga att svelandsmästerskapen tar det priset. LÄTT! Det är inte arrangörernas fel utan det är cyklisternas fel. Självklart förstår jag med att man har lite mindre motivation kvar efter en lång säsong men samtidigt är det ju viktigt att ställa upp på de som faktiskt arrangerar en tävling. I helgen kördes de i Filipstad och jag och Mikael Salomonsson Flockhart åkte dit idag för att köra xc-loppet. Igår avgjordes tempodelen.
När Micke, väldigt ohotad, gick imål som segrare var det ingen som hejjade, ingen speaker sa nåt. No nothing.
När jag stod på prispallen efter loppet (kom 2a) räknade jag till ca 15-17 pers framför mig. 4 var arrangörer, 2 var kommisarie, ca 6-7 st var tävlande men resten kan nog klassas som publik.

Här står Mikael, stolt över den bästa prestationen denna sommar, och dämpar publikens rungande applåder o skrik som aldrig ville ta slut.
:-)

Racerapport
Avsaknaden av en krasslig Gunnar Töjren gjorde att jag trodde titel i H30 skulle stå mellan mig och en annan Gunnar. Nämligen Bäckgren. (alltid är det en Gunnar som ska jäklas :-)) Starten går ihop med elit och juniorer vilket var bra för då blev jag lite bromsad på de första stigarna. Om jag inte blir det så drar jag mig garanterat röd och faller som en sten genom fältet men nu kom jag in efter det första varvet av 4 med Gunnar och Tony Falk på rulle. Efter en hårnålskurva när vi skall vända uppför en backe så hoppar kedjan av och de två andra får en liten lucka. Banan var otroligt blöt och seg så det var inte bara att kasta i högre växel och trampa ikapp. Nä det tog mig säkert ett varv innan jag lyckades komma ikapp Tony och långsamt dra ifrån. Mot Gunnar B fanns inget att göra. Han är stark på partier där det handlar om att bara sitta och kötta på. På de teknsika partierna kapade jag dock lite tid men i mål skiljde det ca 4 minuter mellan oss så det där med kedjan spelade en mindre roll idag.
Både Micke och jag var rätt nöjda med att detta var säsongens sista mtb-tävling. Nu siktar han på crosssäsongen som tävlande. Jag siktar mer på Kumlacrossen, som arrangör.


Varaktighet
1:33'35.4
Högsta puls
176 slag/min
Snittpuls
168 slag/min
Minimipuls
81 slag/min
EPOC-max
534.9 ml/kg
Träningseffekt
5.0 - Tar ut sig
Kalorier
1539 kcal
Luftvolym
133 l/min
VO2
57 ml/kg/min
Andningshastighet
53 slag

Lite SUUNTO-info.

Lite tråkigt att jag inte han hem till cykelcrossträningen i Hästhagen idag. Hoppas det var några där. Nästa söndag är jag dock med.


Ironi åt mig

Vad hände egentligen? Denna dag började så bra

 

Egentligen började det redan igår kväll då jag möttes i dörren av doften av nybakat. Sara hade gjort bullar.

Arbetsdagen idag startade med Lundbergare med Sabaton i högtalarna sen körde vi skylift och kapade ner ett stort träd i bitar vilket alltid är kul och spännande.

Sen slutade man ju kl. 13 idag och så är det löningsdag, kort sväng på stan. Mest för att handla en whiskey. Det blev en 12 årig Aardbeg. Tror att de andra flaskorna har problem med de där träkorkarna som inte håller riktigt tätt för whiskeyn dunstar nog bort i det varma spritförrådet här hemma.
Hittar en oväntat lapp hemma om att jag har ett paket att hämta ut. Sen är vi dessutom utbjudna av ett annat trevligt par på hemlig restaurang ikväll och jag älskar ju överraskningar :-)
Sen ringde Ormmicke, vinnare av både xc-cupen och långloppscupen i år, och han ville bo hos oss imorgon kväll. Kul för då kan man nörda in sig med en massa träningsprat.

Bytte om och tog en testtur på mountainbiken då jag har nya växelreglage, vajrar och höljen. Körde "avslutningsrundan" som den nog kallas i var mans mun snart. Kvinnerstasvängen kanske andra kallar den. Fin och rolig cykling som dock var lite lerig på sina håll idag. Nästan hemma känns det som något fastnat under min högra sko och jag stannar och kollar men ingen sitter i mina nya snygga LOOK-pedaler. Upp igen men snart samma känsla. Det klickar liksom lite i varje tramptag. Hoppar av och känner då att det känns som om pedalen sitter löst. Har inte rätt storlek på insex med mig så det blir enbenstramp de sista 2 kilometrarna. Väl hemma upptäcker jag att det är själva infästningen i carbonvevarmen som är lös. D.V.S den metallhylsa som pedalen skruvas fast i. Fasen!!
Tur man har ett gammalt XTR liggandes som var på vippen att säljas.

Imorgon blir det nog inget träning alltså utan mek då det är tävling på söndag.

Sen var det där paket inte till mig. Sara hade beställt en kokbok i mitt namn.


Laddad till tusen gjorde inte susen

Skäms redan över rubriksättningen idag.
Undra om det inte redan har lugnat ned sig om allt de här "Hata SD" " Radera mig som vän om du röstade på SD" Nu helt plötsligt ska alla vara så politisk korrekta och tala om att det INTE finns några problem med invandringen. Jag brukar normalt inte läsa debattsidor men idag fastnade jag för en som var i Aftonbladet. Du kan läsa den
här.
Jag tycker det är skitbra att ett parti vågar och vill ta tag i en känslig del i politiken. Ca 330 tusen andra sympatiserar tydligen med dom oxå.(sen vet jag väl inte riktigt om deras andra frågor är riktigt genomtänkta i SD)
Slutorden i den där debattartikeln var:

”Den som tycker om Sverige röstar inte på Sverigedemokraterna” deklarerade Fredrik Reinfeldt i valrörelsen. Jag vill göra ett tillägg: Den som tycker om Sverige erkänner att det finns utmaningar. Den lyssnar till de allvarliga signaler som 330 000 medborgare gett uttryck för. Den levererar en politik som inte gör integrationsfrågan till ett eget sakområde, ­utan som ser den som en naturlig del av andra politikområden.

Den som tycker om Sverige vinner tillbaka väljarnas förtroende med bättre lösningar under kommande fyra år.

Alice Teodorescu

Jo jag har fått två cd-skivor till av min konkurrent Gunnar T. De blir perfekta till alla träningstimmar man kommer att spendera i träningslokalen i vinter. Idag var jag så peppad att köra 4x4 till en av de nymixade skivorna. Men det gick skit. Pulsen ville bara gå upp på den första intervallen men då brända jag mig oxå lite så jag fick slå av lite för tidigt, 3:30.
Resten av passet fungerade kroppen som om den var nedtränad vilket den inte är. Hade problem att ta mig över tröskel och slog jag av på kraften sjönk pulsen snabbt vilket iofs kan tolkas som vältränad men samma effekt sker ofta då jag är sliten. Körde iaf de 4 intervallerna till bra musik där Vacchis & Adamssons röster bröt igenom ibland. Kul att höra gamla referat om Ulrich, Heras, Armstrong m.fl.

Idag har vi jobbat med att fördela ut 266 ton!!! sand i en stor lekplats. Ungefär 25 x 25 meter är den med lite lekutrustning på. Tur man slapp skotta ut det för hand och istället körde Lundbergarn där Volbeat och Rammstein spelades.
Fick förresten en sån där " Om jag vinner 248 miljoner på Lotto"-tanke när jag jobbade. Då skall jag boka en ordentlig festlokal (kanske slottet) och betala Volbeat för att komma o spela när jag och Sara har vår bröllopsefterfest där.

/>
Imorgon siktar jag på att komma ut efter jobbet och provköra de nya växelreglagen.

vila = effektivitet


Jag vet att ramen är skitig men om du bortser från det så har jag ikväll pimpat hojen med lyxiga vajerhöljen från GORE. Det var den lilla extra (onödiga) lyx jag unnade mig när jag beställde från BIKE24. Jag trodde ändå inte att de nya växelreglagen skulle innehålla vajrar så då lade jag till dessa vita ifrån GORE men det gjorde det så nu har jag dubbel uppsättning växelvajrar vilket kan vara bra då jag skall byta på vinterhojen senare i höst.
Efter den geggiga tävlingen i lördags så kacka mina lager i rulltrissorna ihop helt. De vill inte snurra trots rengöring och insmorning så det fick jag köpa idag. Jag var övertygad om att jag skulle få meka två kvällar nu men allt är redan klart.

Borde stänga av datorn nu för att få lite annat gjort men jag ska bara.... Och så vips har man suttit vid datorn i några timmar för mycket.
Skönt att mekandet blev klart ikväll för då kan jag slänga in ett dyngpass imorgon. Är faktiskt sugen på ett inomhuspass.

Hörs

PT-möte

Tror inte jag skrivit om det men jag hjälper en god vän med sin löpträning. Lägger upp 3,5 veckas träningsschema åt henne och ska se vad det kan ge. Det är en tillräckligt kort tid för det skall hända något på men ändå så kort att det inte kommer att ske några mirakel på.
Idag körde vi korta intervaller och det genomförde hon galant.
Du vet väl att du kan följa mina träningar på nätet? Iaf de som jag tränar med min suunto T6a. kolla in på
www.movescount.com/member/cyclepro så ser du mina träningar med all dess info. Om du Ormmicke läser detta nångång så kan du väl kika in där och ge mig lite synpunkter på om du tycker det ser bra ut.

Igår hade vi avslutning för måndagsträningarna. Eller avslutning är inte rätt ord då vi fortsätter med cx-träning redan nu till helgen. Den första träningen sker i Hästhagen kl. 17 sen får vi se om vi flyttar tid & plats.
Igår hade jag fixat ett tillfälligt tillstånd att köra vid Atleverkets grustag och så hade jag bett Johan F att ta med kameran. Tyvärr så verkar det inte gå att sno bilderna så kika in på denna happytråd istället. här! Tack Johan.
 

Ikväll hade vi dessutom möte i cykelstyrelsen vilket så här års mest handlar om den kommande cykelcrosstävlingen. Kan väl avslöja att vi beslutat oss att ha en dam veteranklass. Inte ska vi neka dam veteranernas chans att köra då de inte kan köra i prestige då det är mästerskap?? Nä och sportklass känns kanske inte rätt heller. Nä de får en egen klass. Jag gillar ju yngre tjejer men de äldre ska man vara snäll emot oxå :-)
Det går annars väldigt bra med jobbet inför cx-SM och det kommer att bli ett mästerskap att minnas. Jag hoppas på att du kommer dit. Antingen för att hejja, deltaga eller hjälpa till.
Säljes

Säljer min 2,5månader gamla suunto t3d. 1000 kr. God natt.

Sara impar i mina hemmatrakter

Idag for vi ut till mina hemmatrakter för att hjälpa mig att återuppleva Tarstaborgsrundan. En 9 km lång slinga som är rolig att köra mtb på. Det var väl ca 10-12 år sedan jag gjorde det sist då jag bodde där ute i Pålsboda men idag kom jag och tänka på det igen då terrängloppet gick där. Sara och jag lovade varandra att vi skulle gå ut lungt första kilmometern för att inte bränna oss. Det var bra väder och mkt folk var det extra roligt och som vanligt var min gamla gymnastiklärare från högstadiet speaker.
Jämnfört med en mtb-start där en kommisarie ser till att alla står i rätt led och någon ansvarig räknar ned sista minuten och ofta så ljuder en startpistol. Idag stod alla i en blandad hög och helt plötsligt skriker en kille brevid denna klunga " Jaa...Kör!"
Starten går och efter ca 100 meter ligger jag några meter bakom sara och det går inte långsamt. Så mkt för den lugna starten. Jag jobbar hårt för att bromsa mig och det var ganska bra att jag hamnade bakom några ungdomar på den första stigen. Efter ca 1 km kör jag min egna fart. Banrekordet hålls av Marku Jesperi, Brevens, på 37 minuter och jag tror inte det slogs i år då banan var blöt och ganska lerig bitvis. Jag hade sagt innan att klarar jag 45 minuter så är jag nöjd. Jag blev därför jäkligt nöjd med dagens tid 40, 58.
Lite träningsinfo:
Varaktighet
0:41'06.5
Högsta puls
179 slag/min
Snittpuls
171 slag/min
Minimipuls
65 slag/min
EPOC-max
379.7 ml/kg
Träningseffekt
5.0 - Tar ut sig
Kalorier
689 kcal
Luftvolym
134 l/min
VO2
55 ml/kg/min


Jag hade tänkt att bara ta på mig ett överdragsplagg och sen jogga för att möta Sara men hon körde så jäkla snabbt att jag missar henne när hon springer i mål så jag joggar 1,5 km i motsatt tävlingsriktning för att vända igen utan att se henne. När jag kommer tillbaka sitter hon där och väntar. Hon hade kört på 50,08. Det är en grym tid, särskilt med tanke på att hon gick ut så lungt :-)

Bild från igår.


cykelcrossinfo & racerapport

Ja detta inlägg får bli indelat i två olika block. Först en rykande färsk racerapport från cupavslutningen i Vårgårda som avgjordes idag. Sen närmar det sig cross-säsong och frågorna hopar sig.Herr juniorer, elit, H30 & H40 startade samtidigt idag och långt till höger ser ni mig. Jag fick en kanonstart. Lite för bra då jag försökte gå med långt upp i fältet vilket gjorde att jag höll på att bränna mig ordentligt de första kilometrarna men lyckades få in lite lugn och slog av på farten innan syran skulle spruta ur öronen.
Lite rökt var jag dock då Gunnar T körde om i en sån där halvbrant klättring som jag inte är någe vidare på. Åt GT fanns inget att göra idag. Även om jag inte dragit mig röd så hade jag inte haft kraften att gå med honom. Låg som tvåa tror jag när vi körde utför en slalombacke i tvära serpentiner. Helt plötsligt kränger framdäcket av lite grann och jag hör tydligt "pysscht" och hjulet försvinner likt jag hade kört på en isfläck. I den branta backen glider jag och cykeln utför lite grann innan jag kommer upp och får ta fram en luftpatron och får i lite luft igen. Tappar 4-5 placeringar och börjar jaga.
Någon kilometer senare ser jag en kraftig böj på höljet till bakbromsen så jag stannar och kollar efter ett brott men det verkar vara okej. Jag hinner även med att krasha 2 gånger i låg hastighet på den hala och leriga banan. På varv 3 får jag dessutom växelkrångel. Sånt där lite hackande som gör mig så irriterad när man inte kan köra på den växel man vill.
 
I depån fick jag en flaska vatten av Sara som jag spolade kassetten med. Dessutom hade jag stannat tidigare ute på banan och försökt fått bort lera med en liten pinne.
Nåja. Jag var sur som bara den när jag gick i mål men nån timme senare kändes det bättre för jag har ju trots allt tagit hem svenska cupen i cx.

Nu blir det bara svealandsmästerskapen sen lägger jag nog cykeln på hyllan ett tag. Undra om jag kan ta revansch på GT där..??


Sen var det cykelcross oxå..
Ja vart ska man börja det här då... Den stora frågan i snart ett år har varit om veteranerna skulle kunna få slåss om en mästartitel. Jag tycker/trodde att man i scf i somras kunde ha haft ett möte och bestämt JA eller NEJ men med sån framförhållning jobbar man inte. Sen har ju Henrik Öijer lämnat bort sitt skötebarn cx-cupen till en cykelcrosskommitè. Den har väl funkat så där tycker jag. Först ville de stenhårt köra ett cx-SM i januari sen har jag länge mailat fram och tillbaka med vissa delar av kommitèn, varför inte hela gruppen fick mailen vet jag inte, om just det här med SM-status för veteraner.
Jag gav upp förhoppningarna i söndags då jag trodde det hade beslutats att man inte ville ha ett gubb-sm men ett sådant beslut kan bara SCF styrelse ta och de har nästa möte den 23e oktober. Till det mötet kommer INTE cx-kommitèn att lägga fram det förslaget.  Mötet hålls dessutom ca 3 veckor innan vår tävling i Kumla. Hur underbart tror ni det är att vara arrangör då? När man blir bromsad av det egna förbundet och den särskilda kommitèn. Jag skriver bromsad och inte hindrad.
Jag samtalade med Tomas Rehn från SCF idag efter jag hade tävlat och återigen verkar det vara damerna som krånglar. (varför är det alltid dom? :-)) "enligt den jämnställdhetsplan vi jobbar efter så skulle vi bli hängda om vi bara erbjöd herrarna" sa Tomas.
Jag ser inge problem här utan naturligtvis så blir det ju för damer oxå men...
 Ett sm ska vara status, det ska hålla hög standard och man vill från förbundet se att det håller i sig med många deltagare i cx, och framförallt fler damer. Det sistnämda borde väl gälla hela sporten va? De tycker att om man då ger damerna chansen och det ställer upp väldigt få, låt oss säga tre stycken så blir ett SM väldigt urvattnat och inte blir särskilt hög status. Säg det till de som vunnit liknande tävlingar. Jag lovar att den segraren kämpade så mkt han/hon klarade av även om det bara var 2 stycken som jagade bakom.
Jag kontrade med att det är tunnt med deltagare på damsidan i xc oxå men det klassbeslutet gick ju inte bara att dra tillbaka.
Det här låter inge bra tycker jag. Man vill inte tänka i nya banor. Verkar som man inte vill satsa nånting på den stora grupp (i landsväg, mtb eller cx) som stavas veteraner.
Synd. Är det någon eller nåt som vinner på det här beslutet?

Hur som helst tänker vi i Almby IK göra ett grymt bra arrangemang. Igen.


Herrbastu

Här är ännu en bild från Herr Fintlings blogg. Han har ju en sån där GPS instoppad nånstans så han fixar alltid fina kartor över vart han har cyklat vilse. Turen är naturligtvis ifrån i onsdags när vi körde pannlampsturen.

Vilket osökt får mig in på nästa ämne. Pannlampor. Många cyklister har ju beställt DX-lampor ifrån Kina på dealextreme.com och de är verkligen prisvärda. Men har man bråttom får man nog köpa någon annanstans för leveranstiden kan bli ganska lång. Sist ut i raden av beställare är panikmekarn Daniel. Jag satt nyss själv och dreglade och funderade på den sidan men jag behöll lugnet och beställde bara 2 förlängningssladdar till Saras och min lampa så jag slipper ha batteriet på huvet oxå. Det hade jag faktiskt i onsdags och de gick över förväntan.

 

Ikväll ville alla (nåja) ha en bit av Sara & Ola. Fester hit o dit och bjudna på resturang. Det är inte ofta man får välja vilken tillställning man skall tacka ja till. Jag valde iaf att bada bastu med ett grabbgäng inte långt härifrån och dricka öl. Eftersom det är tävling imorgon blev det 2 alkoholfria och en 3,5a. Jo man är ju en riktig partykille :-)

Sara har ikväll hunnit med 2 fester men är inte hemma än så vem vet hur många hon hinner med.

Jag har gått igenom cykeln lite och lagt fram alla kläderna och är sjukt sugen på att köra banan i Vårgårda imorgon. Såg nyss på nån sajt att det är mkt stig vilket gynnar mig. Hoppas det är några tekniska partier oxå. Har kännts bra på slutet så jag har höga förväntningar på mig själv imorgon men jag vet ju att gammelgubben Gunnar är det oxå. Blir nog ännu en tät fight mellan oss imorgon. Hoppas på att vi kan avsluta säsongen på samma underhållande sätt som vi startade den. Spurtstriden i Mjölby är en klassiker.


dagen efter den där speciella kvällen

Det är inte lätt att se men jag tror det är jag själv som åker först på bilden här med Jonas på rulle. Det var nog när vi letat rätt på Johan F när han körde fel och stod med kameran i högsta beredskap när vi dök upp.

Jag skippar cyklingen idag trots att det nu ser ut för att ha regnat klart idag. Vi skall snart ut till Fjugestatrakten och kolla på ett lillasyskon till Neo och jag hade först tänkt att köra racer ut och bli upp-plockad men skiter helt enkelt i det.

Sitter och försöker fördjupa mig i all info som Suunto ger mig. Förstår inte allt än men här har ni lite info från igår kväll.

Varaktighet
2:43'11.5
Högsta puls
179 slag/min
Snittpuls
132 slag/min
Minimipuls
65 slag/min
EPOC-max
135.5 ml/kg
Träningseffekt
4.0 - Förbättrar formen ordentligt
Kalorier
1654 kcal
Luftvolym
129 l/min
VO2
55 ml/kg/min
Andningshastighet
52 slag/min

Några saker att fundera på. Bränner jag bara 1600 kcal på 2 h 43 min? Låter lite.
Ska läsa in mig mera på EPOC...
Andningshastighet???

VO2 borde ju vara en beräknelse på vad jag hade igår. Vid en högre ventilation/puls så borde väl klockans beräknade VO2 bli högre??
Alltså allt som inte är puls är ju beräkningar som genierna på Suunto förmodligen testat och räknat på ganska mycket men 100% rätt blir det nog inte.

Den info som jag memorerar minst är denna:

Distans

51.36 km

Maxhastighet

62.83 km/h (0'57 min/km)

Snitthastighet

18.88 km/h (3'10 min/km)

Högsta punkten

422 m

Lägsta punkten

193 m

Uppstigning

452 m

Nedstigning

434 m

Uppstigningstid

0:59'40

Nedstigningstid

0:33'10

Tid på plan mark

1:10'20


Jo det är klart att jag kollar hur långt passet blev men sen kvittar det lite. Sån där bonus info.

Förutom att alla stigarna kändes extra nervkittlande igår i mörkret så mosade jag på ganska bra i de längre klättringarna. Jag ville ju få till ett bra pass. På den asfalterade banvallen så gick det ganska fort hela vägen. Jag, Jonas och Mattias F gick runt och delade med sig av dragjobbet men jag tror banne mig att jag faktiskt tog mest vind. Även om Mattias sa att det inte spelade någon roll om han låg på mitt hjul för jag gav inte mkt till vindskydd :-)
Det sved gött i benen när man kom fram till Karlslund.

Nu måste jag göra lite annat oxå.

Fan va kul!

Klockan är läggadax för länge sen men jag måste bara meddela hur jäkla annorlunda och kul det var på kvällens pass. Magnus P, Jonas, Johan F, Mattias F och jag stack ut med hojar pimpade med reflexer och en massa lyskraft.

Vi körde banvallen upp, sen tog vi en massa höjdmeter och stigar innan det blev bombning på banvallen hemåt igen. Efter jag analyserat all info så ska ni få ta del av den men trainEffect blev iaf en 4,0

De nya LOOK-pedalerna var okej. Lite svåra att klicka i men när man sitter där har man mkt anläggningsyta mot skon vilket var skönt. Sen är de ju snygga oxå...

Det var ruskigt kul ikväll men det kommer bli tufft att gå upp till jobbet om 6 h :-(

Imorgon skall vi åka och välja bebis.
Bilder från kvällens äventyr kommer säkert upp på
Johans blogg senare


Paketets dag

Shit vad det händer mycket nu i det vardagliga livet. Dödsfall, förlovning, paket 1 och paket 2 har kommit, cykelcross för hela slanten, vuxenträningen är rolig men lider ändå mot sitt slut.

Ja igår var det "bara" 14 st på vuxenträningen vilket är en ganska liten grupp mot vad vi brukar vara. Kul var det iaf och vi plågades alla av 15/15 intervaller + en lång tröskelintervall. Starkt jobbat allihopa.

Vi har ingen vidare bra kamera men den skarpaste bilden blev där Neo sprang förbi. Här ligger några av de saker som jag beställt/vunnit. Mina nya VITA mtb-pedaler. Sram XO vridreglage (snurrväxlar) och lite annat gött i gött som gör hojen liiite lättare.
Mitt i bilden ligger den suunto T6 som jag vann på GotlandBikeBattle oxå. Den är verkligen som ett litet laboratorium på handleden. Valen är så många att den nästan blir för avancerad. Efter denna blogg ska jag pröva att ladda upp dagens lilla joggingpass på nätet så får vi se hur den hårdvaran är.
/>
Det här med att det är så mkt...
Imorgon efter jobbet tänkte jag reklamera min mobil då jag inte haft tid förrens då. Sen när jag ändå är på stan måste jag köpa sån där Joe`s gugga till däcken då jag sen skall åka till macken och göra om både fram och bakdäck till morgonkvälls pannlampepass. Jag hoppas iaf det blir av ett sånt. Det är häftigt att köra mtb med pannlampa. Det rullar verkligen på nu och jag är inte den som kan vara uppe hela nätterna heller så det gäller att pressa in så mkt som möjligt på de timmar som det skall tränas och umgås och ätas och diskas och bloggas och mailas på.

Heaven & Hell

Idag har det varit en bra, underbar, högtidlig och samtidigt lite sorglig dag.
Det började väl med att vi begravde Öste. Nu kommer hon alltid att ha nära till vattnet. Hon fick sin viloplats och en minnessten vid denna tall någonstans vid i Kilsbergen. Den ligger bra till för att man kan besöka den på sin mtb när man är ute och tränar oxå.


Inte långt därifrån kom vi till en väldigt vacker plats som heter sågarfallen. Ja det ligger längs Göljanstigen. Där gick jag ned på knä och frågade Sara om hon ville förlova sig med mig. :-)
Ringar har vi ju redan kollat på, beställt, betalat och hämtat ut så svaret lät sig inte väntas utan vi bytte ringar och kysstes lite där.


Kära som få vandrade vi vidare längs Göljanstigen upp till sjön Göljan där vi tände en liten brasa vid vindskyddet och åt vår medhavda potatisallad, pratade atomfysik (jo det är faktiskt sant) och njöt sedan av kaffe, choklad och utsikten.


Hela dagen har samtalen flödat. Allt från cykelcross och träning till framtidsdrömmar och så.. Ja både smått och stort har det diskuterats. Förutom Öste så har vi haft roligt oxå. Det är det jag älskar så mkt med Sara. Vi har roligt ihop.

Vi kommer garanterat att känna av denna vandring de närmaste dagarna för det är kuperat i bergen. Kanske därför de kallas just det. Berg.

På vägen hem hände något med min nästan sprillans nya mobil. Den stängde av sig och när jag slog igång den igen så var många nummer borta igen så ni får gärna slänga iväg ett sms till mig med undertecknat vem ni är. Just nu laddar jag ner en uppdatering från NOKIA som jag hoppas ska lösa problemet men det får ju knappast tillbaka de nummer som jag förlorat.
Vilken otur jag har med mobiler i år!!

Imorgon är det den näst sista vuxenträningen för hösten. Sen kör vi igång med cykelcrossträning i hästhagen söndagen den 26 september kl. 17

Bilderna borde vara klickbara om du vill se dem större.


Arbetsdag och sorgens dag

Jag vet inte hur ni andra funkar men jag har en förmåga att bli väldigt fäst vid mina husdjur. Har ju haft katter och hundar genom uppväxtåren och nu de sista 5-6 åren har jag ju haft en underhållande vattensköldpadda vid namn Östergren. Den senaste tiden har hon varit så svag och seg när jag haft henne uppe ur akvariet. Förr så sprang hon omkring och var så nyfiken men de senaste gångerna har hon knappt orkat orkat ett varv runt rummet. Hon har hela tiden ätit ordentligt så det var väldigt oväntat att hitta henne på botten imorse. Livlös.
Hon hade somnat in för gott någon gång inatt. Jag saknar henne redan.

Sista bilden på Östergren. Imorgon begraver jag henne på någon vacker plats i Kilsbergen.

Vad som nu händer med det ca 300 liter stora akvariet har jag inte tänkt på men att bara ha småfisk i det är inget jag känner för. Visst skulle jag kunna sälja det för en bra slant men samtidigt är det inget jag skulle lägga ut den summan på om jag senare i livet vill ha ett lika stort akvarium. Får se vad som händer.

Det blev liksom ett sorgligt avslut på den roliga kväll jag hade med en del jobbarkompisar igår. Högts oväntat dök även högsta chefen upp med fru. Han tog över Trädgårdstjänst för över 30 år sedan men numera gör han inte så mkt utan hans son är det som driver det nu. Här nedan märker han inte vad jag gör brevid honom då hans blick hade fastnat någon annanstans :-)


Dessa två blondiner satt och försökte se smart ut oxå...

Oj! Ser jättesmarta ut...

Fördelen med after work är att den börjar så tidigt så jag hinner liksom aldrig bli trött innan det verkligen är dax att gå hem. Var hemma strax efter kl 11. Inte helt nykter men snygg :-)

Nu blir allting i bakvänd ordning här men ni fattar.. Jag hade innan after worken varit och kollat in årets cykelcrossbana med kommisarieLasse. Vi kom på några förbättringar samt hur vi som arrangör skulle kunna spara in 500 kr oxå.

Banan stämmer med verkligheten men det gör inte naturen för det har skett stora markförändringar öster om bassängerna samt i kartans sydöstra hörn.

Idag har vi, och ett midre gäng cyklister, fixat, inventerat, eldat, snickrat och fikat vid klubbstugan. Känns skönt att ha koll på materialet inför CX-SM.

Nu skall vi fira denna lördag eftermiddag med att städa. Så vi summerar denna lördag då: död, idiellt arbete och slutligen städ. Det är väl bara att klä på sig begravningskostymen och börja dammsuga då.


Nyckelpass

Tänk vad det kan vara bra att ändra sig ibland.
Jag hade med träningskläder för att sitte inomhus idag. Jag hade tänkt att åka till klubblokalen och köra lite intervaller inomhus. Men så på eftermiddagen när solen sken och inget av det omtalade regnet hade fallit så kom jag på. Har inte Örebrocyklisterna ungdomsträning på torsdagar?? Ett snabbt samtal till Sara som kollade på nätet och ungdomsträningen heter visst bara torsdagsträning numera så jag tog racern och blåste dit. Cyklar och cyklister dök upp av olika kvalitè och lagtempointervaller skulle visst avverkas.
Vi blev 3 stycken som höll ett högre tempo än de andra 5. Eller ska jag säga 3,5 för ibland körde Joakim Victorin med oss oxå. Han hade massa ursäkter om varför han inte hängde med oss hela tiden :-)

3 block med lagtempo blev det och ett pass som blev 4,1 i TrainEffekt på Suuntoklockan. Är lite nöjd över mina egna ben idag trots att jag imorse kände av gårdagens mtb-pass lite. Lyckades inte spara någon intervall i vare sig pulsklocka eller på cykeldatorn men vi körde mellan 41 och 46 km/h under lagtempointervallerna iaf. Totalt fick jag 2 timmar på racerhojen idag vilket var på tok för länge sen. Den var till och med dammig när jag lyfte fram den idag.
 Gött mos och det känns riktigt ordentligt i benen nu. De är så där varma och goa.
Imorgon väntar ett lugnare racerpass till Kumla för att hämta nyckel till Djupadalsbadet och ta en närmare inspektion av cykelcrossbanan.

Här väntar vi in alla efter ännu en intervall.

Annars så var det en toppenstart på arbetsdagen då jag fick fälla två träd, köra lundbergare och poppa hårdrock i hytten samt handla lite lösgodis till 11-kaffet.
Idag hade tydligen DHL varit här och satt en lapp på vår dörr... Märkligt

PT

Igår blev det visst vilaoch det är nog bra det för den här förkylningen säger inte Tack o bock än. Nä långsamt lämnar slem och snor min kropp och idag blev det nästan 2 timmar mtb iaf.

Jag hade en mountainbiketräff med klubbens ungdomar Emil och Jesper idag. Spontant beslöt sig jobbarkompismats att ansluta oxå. Vi körde ganska snabbt på stigarna på den så populära Kvinnerstarundan som bland en del cyklister även är känd som Avslutningsrundan. Jag gav en del tips till alla 3 men samtidigt imponerade de allihopa oxå. Mats kör mindre med knäna utåt, Emil är urstark och Jesper är en slitvarg.
Jag bjussade även på att kliva ned mig i ca 35-40 cm djup lera men självklart var det för att varna dem att inte gå just där :-)
Den där svängen är lite blötare och lerigare än i slutet av juni men ändå riktigt bra och rolig.

Jag tycker det känns rätt bra i kroppen så här efteråt så nu lägger man ribban lite högre nästa pass. Traineffekt blev 2,5 på klockan. Nu väntar jag på en Suunto T6a och ett paket från Tyskland :-)


tekniktips mottages tacksamt!

Först o främst så har det varit ett grymt effektiv arbetsdag i solsken. Najs.

Eftersom det var/är måndag och solen sken med sitt bästa så var det ju måndagsträning. Räknade bara lite slarvigt men ca 17-19 stycken var vi. Jag började med lite enkel (men nödvändig för en del) teknikträning över stock, kubb och brädor. Lite sånt som handlar om att hantera cykeln.
Sen stack vi iväg genom Brickeberg, Brickebackens motionsspår, över riksväg 51, lite stigkörning för att sen samla ihop gänget söder om G-vik golfbana.
Väl där fick jag allihopa att köra korta intervaller i lite olika backar och emellan intervallerna blev det en hel del tekniktips. Ibland skulle man ha tiden att ge dem alla privatlektioner för det som är så jäkla kul med denna vuxenträning är att alla brinner verkligen för det här med mountainbike. En del är nykära (gubbe runt 40 :-)) medans andra trampat i många år men lyssnar ändå på stig- och träningstips.
Det är synd att man snart måste lägga ner denna träning för säsongen men jag har idèer...

Ses nästa måndag!

 

Jag snorar knappt, hostar knappt något. Nu kan jag nog smyga upp träningen lite...


cyklistpåhejare och bara cyklist.


Denna sovande mongokatt skall snart få ett lillasyskon. Första namnförslaget blev KAKA från sara. Hoppas faktiskt på något annat. Vilken tur att det dröjer några veckor till innan nästa katt kommer.

Idag kördes sista tävlingen i veterancupen på landsväg så jag och svärfar drog iväg och hejade på dom när dom körde en varvbana vid Närkes Kil. Lagom när vi sett dom 3 ggr så kom det 3 mtb-åkare och plockade upp mig så körde vi mot de blå bergen. Det märktes vid den första klättringen att jag inte är 100% frisk än då det snorade och hostades lite lagom.
Någonstans där ute i terrängen så fick Henrik E problem med hojen och fick ringa efter assistans. Hela vevpartiet gick sönder.


Kör Johan fingrarna i halsen?? Här är vi på toppen av Amboberget.
Johan skröt förresten som vanligt om både det ena o det andra. " Nästa år skall jag aldrig få tjejpisk.." "Nästa år då j-vlar " O.S.V.. Men han leverare ju liksom aldrig den där karl. Eller Herrn som han vill bli kallad pga sin höga ålder.
På hans sida kan ni säkert läsa en massa lögner om mig men det är som sagt lögner. Bra bilder kanske det finns där dock.

Nu är man fattig igen. Jäkla Bike24!
Maffioso-lover

Jag har nog inte så ansträngd kropp nu. Vid infektioner så brukar man ju kunna ha en förhöjd vilopuls o så... Jag låg nyss och vilade på sängen och tog vilopulsen men trodde båda gångerna att jag räknat fel när det blev 36 slag/ minut. Jag bad Sara räkna en tredje gång och då säger hon efter en stund " vad är 17 gånger 2 ? "
Trots att jag snorar lite grann och ibland hostar upp en o annan slemklump så är jag väldigt mkt piggare än igår.
Ska faktiskt cykla lite lugn mtb imorgon. JA mamma. Lugnt !!

Sara har i två säsonger nu följt matprogrammet Solens mat. Man kan avläsa på henne hur mkt hon skulle vilja vara på plats och avnjuta den italienska maten och kulturen när hon sitter där och småler under programmet.
Idag när vi gick på stan så provade vi en liten, anonym italiensk resturang där endast en av de som arbetade kunde svenska(med schysst brytning) och de såg alla väldigt italienska ut. Hur spännande låter en rätt som heter triss i pasta? Vi tog båda den rätten iaf och blev mkt nöjda. Sara blev nog förresten mest nöjd då Eros Rammazotti spelades i högtalarna.

Annars så shoppade vi lite oxå. Tidningsställ och handväskor på myrorna. CD o DVD på Najs Prajz och en 1,5 meter hög dracena hos Almstedsblommor för 149 kr. Väl hemma så såg jag i Bauhaus reklamblad att deras lika höga dracena kostade 299:- det kändes bra.

Jag tillhör den lilla skara människor som fortfarande köper skivor i skivbutikerna. Idag blev det avatar, gruppen inte filmen

Här har ni ett liveframträdande med pyroteknik. Precis som det ska vara på en bra konsert. Sen förtidsröstade vi oxå. Båda på centern. Tänker inte hymla med vart vi står. Jag tycker det är löjligt att man inte säger vad man röstar på för man har väl ändå en åsikt om man röstar? Att det blev just centern beror på de tester vi har gjort på olika valbarometrar. Jag kunde lika gärna ha lagt min på folkpartiet men nu blev det så här. Visst ni förresten att man kan rösta hur många gånger som helst fram till valdagen? Jag kan t.ex. rösta på ett annat parti på måndag för det är min sista röst som gäller.

lyxfrukost & cykellyx

Så här fikar jag oftast när jag lyxfikar. En macciato för lyxen och sen en vanlig kaffe för den sociala biten. Dessutom kan de verkligen kaffe på Bara Vara.

Idag, efter att jag varit uppe i 2,5 h, tröttnade jag på ensamheten och gick och väckte Sara. Jag beslöt mig för att cykla till ICA maxi och inhandla lite lyxvaror som nybakat bröd, tropicana juice och lite gott pålägg.
Sen åt vi en sen frukost.
Förkylningen har mig i ett hårt grepp och ibland hostar jag upp gröna saker som borde fraktas till SAKAB för förbränning och näsan rinner lika mycket som ett dåligt VVS-jobb under diskbänken. Ingen ork över till så mkt annat och då Sara är ledig från plugget finns det självklart en massa idèer men vi orkar nog inte. Hon håller på att slinga håret och jag har kollat lite på film.
Då kom postmannen (;-)) 
Ett litet lätt paket ramlade ner på hallmattan...

Här ligger mina gamla (jättetunga) snabbkopplingar brevid mina nya 60 gram lätta. Det har abslout inte varit några fel på Mavickopplingarna men jag fick ett infall :-) och spenderade 350 kr. Jag bytte faktiskt bort de Fulcrumsnabbkopplingarna som satt orginal mot just Mavic för de är så mkt bättre. Har ni sett de där som sitter på de nya DT-hjulen?? Hur fan tänkte dom där? Finns det någon fördel med dom?

Nu väntar vi på Lisa Ström som ska ta mina gamla Aksiumhjul ner till Bockstensturen där en köpare skall ta dom.
Sen får vi se om vi orkar förtidsrösta, fika på stan, bowla, ta en promenad eller om sjukdomen tvingar ner mig i soffan igen.

I övrigt är jag sur på de som tror att de jobbar för sporten men inte gör nåt för att utveckla den utan bara marknadsför den fast på hemmaplan (cykeltävlingar)


Valtider

Jag är knappast politiskt korrekt i mina uttalande men jag och Sara försöker ändå engagera oss i valet. Igår kväll efter läggdax låg vi och läste Folkpartiets broschyr och då vissa frågor dök upp så ringde vi till min barndomspolare Sudden som nu jobbar för folkpartiet i Norrköping. Lite kul att kunna snacka politik på ett så avslappnat sätt och ingen fråga är för dum liksom.

Nu på morgonen har jag gjort två tester på nätet angående valet. Det ena var SvD ansvarig för. Det andra har sveriges radio gjort. Det sistnämda gav ett så konstigt resultat:

Ditt resultat

Du har tagit ställning i 46 av 50 frågor och valt att matcha dig mot dessa partier:

 • V 45%
 • S 55%
 • MP 47%
 • C 50%
 • FP 46%
 • KD 50%
 • M 52%
 • SD 53%
 • PP 12%
 • FI 51%
 • Det där resultatet säger ju inte så mkt då de flesta partierna har fått så mkt procent. Och FI?!?

  Jag vet inte vilka som får min röst men jag tycker fler borde sätta sig in i valet o valfrågor och inte bara rösta som man alltid har gjort.

  Nu skall jag lägga ut lite annonser på nätet. Sökes: Ir-läsare till pulsklocka s610i.
  Finnes: Hjulset, Mavic Aksium, shimano-body.

  Sen råkade jag köpa en sak på nätet igår oxå. Nu blir min Focus raven extreme 28 gram lättare och ni fattar ju själva vad det kommer att ge :-)
  Och det är inte nog där!!! Nä snart skickas det iväg en beställning till bike24 oxå. Det är en sida som jag måste sluta surfa runt på pga min ekonomi. Rackarens det finns mkt roligt lull lull där. En sak är iaf säker. Nya däck och växelreglage skall beställas och summan av kardemumman är en tävlingshoj som blir dryga 50 gram lättare.

  Annars då?
  Jo jag blev inte friskare till idag så jag blev hemma idag oxå och får tyvärr ställa in svanesunds 3dagars.


  daglig uppdatering!?!

  Oj då tänker ni. Hur kan han uppdatera mitt på dagen? Jobbar han inte? Nej. Det gör han inte.

  Om man kollar in på gotlandbikebattle.se under historik så ser man över 300 bilder från årets GBB. Här är 3 st på mig, Stefan P och Sara. Hur kan hon vara så ren & fräsch jämnfört med oss två andra? Är det något kvinnligt?  Och jag som sticker iväg...  Stefan P
  Och sen den söta, rena Sara..  Annars då?
  Jo vaknade upp med förmodligen lite feber och en ännu mer svullen hals. Kände att jobba inte var någon bra idè så därför blev jag hemma idag. Sov till kl. 10 och har sedan suttit vid datorn.
  Uppdaterat lite här och där. Du vet väl att SM i cykelcross 2010 har en egen facebook-sida?

  Jag hoppas jag mår bättre imorgon för då kanske jag iaf törs hänga med till Svanesunds 3 dagars. Men då måste jag vara fräsch imorgon. Nu de senaste timmarna har jag börjat snora lite vilket brukar vara ett tecken på att skiten lämnar kroppen.