våld i hemmet

Ja tröttheten finns här. Inte pga dagens träning utan att jag steg upp 02:55 inatt, kaffe & en macka, trampade iväg 03:20, framme 03:37 och tuffade iväg med lundbergarn 03:49.

Dock måste jag nu sitta och mörka min trötthet här hemma för jag har lovat att vara vaken ( och självklart berömma) när sara färgar sitt hår. Hon börjar nu och det skulle ta en timme sa hon. Shit. Det får bli dagens utmaning att hålla sig vaken :-)

Efter att ha slutat strax efter kl 13 idag så var jag inte hemma förrens nästan halv tre. Först tutade excykelproffset V.Folkesson på mig och vi snackade en stund. Sen ringde farsan som var i stan och ville överlämna en liten julklapp, sen passerade jag Norra cykel och köpte en försenad julklapp till Sara och en till mig. Hon fick ett dubbdäck och jag Marcus Ljungkvists bok.

Dagens träning
Gymet idag. Explosiva benövningar förutom för mage och marklyften som var lugna och strukturerade. Känns lite lagom i benen nu. Avslutade med att boxa lite på sandsäcken och köra lite hopprep. Fasiken vad jag saknar boxningsträningen alltså. Det är inte ett avslutat kapitel.

Imorgon blir det klubbstugan för ännu ett tungt pass för nästa vecka tänkte jag nog dra igång ett konditionsblock till.
dagens rubrik
Nyss klippte vi klorna på Neo.
Hej o hå. Gott nytt.

2xtävling 10min580w


Så här rolig ser Neo ut när man viker bak hans öron.

Nu är det snart läggdax då jag skall gå upp kl. 03:00 inatt för att en halvtimme senare frysa ihjäl då jag trampar till jobbet. Ska flytta snö inatt i innerstan och det är mkt lättare när det inte är nån trafik.

Jobbade ett 14h timmarpass igår så därav min uteblivna bloggning (och träning) för det blev bara dusch och sömn igår. Jobbat en normal dag idag i Lundbergarn då det mest handlar om att flytta undan snö nu ibför eventuellt mera snöfall. Gick väl rätt bra igår förresten. Backade bara in i en vägg, ett träd och körde på en skylt... Jodåsåatt.
Dagens tävling hör ihop med filmen nedan: Vilken musik lyssnar jag på och vilken gata kommer jag ut på? Gatan ligger på väster.
 

Dagens träning
Körde för andra gången de superhemliga intervallerna som Ormmicke tipsade mig om men idag fegades det inte utan jag körde ett kilo mera på testcykel. Utan att förklara dem så har jag samlat ihop 10 minuter på 580 watt idag.

Nä nu ska jag socialisera lite med sambon innan jag somnar.

Hej hopp

katt & gitarr

detta är inte första gången som jag fått upp ögonen för ett nytt band via tvspelet Giutar Hero. Låten nedanför sätter jag till ca 95% på medium-nivån. Bra musik är lättare att sätta tycker jag än en låt som suger.Vår katt Neo är bra nyfiken på vatten i rörelse. När man duschar är han ruskigt sugen på att hoppa in men än så länge nöjer han sig med att sitta direkt utanför duschdraperiet. Nyligen när jag rakade mig satt han på handfatskanten och spanade på vattenkranens skvalande. Jag har laddat upp en film på tuben men nu verkar nåt krångla så den dyker kanske upp ikväll eller imorgon. (allt för dig Håstis :-)

Dagens träning
Jag fegade även idag ur för snö och kyla men tog mig ändå till klubblokalen. Påväg dit mötte jag de betydligt tuffare cyklister som vågat sig ut i ca 10-11 minusgrader. Väl i klubbstugan så körde jag 4x10 minuter på tröskelwatt. De första tre intv. var kadensen på 102-104 men på den sista hamnade det lite mera vikt i korgen och jag sänkte kadensen till 87-90. Det upplevde jag som lättare att hålla hela intervallen.
Har nu pratat med chefen så imorgon väntas jobb och ett träningspass går ju varken att skjuta upp eller ta igen så jag tar mig snart till gymet för pass nummer två.

Hej hopp

allmän beskådning i mästersvettning

För att citera en av mina systrar " Så här är det..."
Jag och Sara bor i stadsdelen Norr. Vår klubbstuga ligger på andra sidan stan, i Brickeberg. Då snön rasat ned inatt så var det inge lockande med att halka fram idag och Sara skulle ändå köra på gymet så jag följde med dit då det ligger i centrum Norr, eller Norrcity.
Några av de gamla spinninghojarna står nu i konditionsrummet vilket jag visst så där tänkte jag att dagens intervallpass kunde få ske. Tröskelintervaller var planen. 2st 5minutare med kadens på ca 90-95, 2 st tyngre 5minutare med kadens på ca 65, 2 st 5minutare som de första 2 för att sen avsluta med en 10 minutare på låg kadens igen. Tanken var att alla skulle vara runt tröskel men variera kadensen och motståndet. När Sara gled förbi mellan två intervaller o fråga om det gick bra så svarade jag " Tror jag kör för hårt för jag mår illa efter varje intervall " :-)
Ni som kört er sura gång på gång vet känslan. Man känner sig lite kräkfärdig. Är dock nöjd över passet.

Saras träning då? ( måste ju blogga åt henne då hon själv slarvar så med det..)
Jo nu ligger hon utslagen i soffan och är trött men nöjd. Hon tog nämligen tre reps med 271 kg i benpressmaskinen idag. Det är nästan exakt 5 ggr hennes egen vikt. Som jag och bänkpress ungefär då...

Om jag skulle glömma och summera denna veckas träning ser det nu ut så här iaf. 8,5 h med en dag kvar. Tre lugna pass och två lite hårdare. Imorgon vore det kul med ett halvtufft distanspass men låter det vara osagt.


Sen gick vi lite på stan och strosade. Var nära till både tröj-köp och jeansköp men det blev en dokumentär-DVD om Heavy Metal och sen en cd-skiva som jag inte kommer att få spela i klubbstugan när några andra är där (saris undantaget) En Sonic Syndicate från 2005. Det stod mellan den eller en Camelot. 

Nu ska det snart rockas med Guitar Hero

Haj

 


snö snö snö...

Ska nu sitta och blogga samtidigt som Neo har gjort ett jättejobb i kattlådan 2 meter ifrån mig. Fy fan...Får se hur länge jag står ut.

Har suttit ca 2 h vid datorn nu medans S sover ruset av sig. Eller nja...Så värst mkt till rus är det inte men hon gillar att sova. Jag är mer den tokeffektiva typen. Gick till exempel upp kl. 05:00 på julafton. 3 timmar innan vi skulle samlas vi OP-kyrkan. Noterade vid kl. 06:00 att det kanske var i det tidigaste laget så då sov jag till 06:30.
Idag var det dock sovmorgon till 08:00 :-)

Igår rockade jag med både rockband (beatles) och sen guitar Hero (metallica). Fan vad kul det är. Ju hårdare musik desto mer lever jag mig in med poser, headbang och sång.
Idag skall jag och mitt kusinbarn rocka ännu mera. Har ju liksom lite tillgång till det när jag är kattvakt. Det är ju där det finns ... :-)

Innan det tänkte jag nog träna och mellandagshandla. Upplever för första gången en lite motivationssvacka i träningen. Är pga knät/musklefästet/slemsäcken. Eftersom det har snöat så mkt inatt blir utomhuscyklingen inte så effektiv så det blir nog att ta sig till klubblokalen vid lunchtid. Ja för nån frukost har inte slunkit ned än.

Nu kanske ..??

God hjul


juletid likamed dötid

Ahhh visst är det med kattunge men nu är han billig. Säljer han till den första som bjuder. Efter att ha hoppat upp ca 10 ggr i knät under den korta tid jag suttit vid datorn och lika många gånger blivit nedslängd åkte han nu ut ur rummet. Går inte att sitta vid datorn med han i närheten.

Igår var det dax att göra om det traditionsliknande misstaget när det gäller julmat. Att föräta sig. Hos Saras farmor är det alltid mycket god mat och trots mina 31 år har jag inte lärt mig att äta lagom. Nu dryga tolv timmar senare sitter jag här och är inte det minsta sugen på frukost. En kopp Thè duger gott.

Något annat som jag inte e sugen på är att cykla men det kommer jag säkert att göra ändå när samvetet säger att "shit vad calorier du åt igår!!!!!!!" Och eftersom juletid är en tid då det bjuds på mat (men oxå praliner) så går det ju inte att ligga på latsidan.
Igår körde vi julsvängen, kort beskrivet var det väl sportklungan + Bombarn. Härligt att köra en klassisk vinterväg. Vägen över bergen till Nora är inte bara skönt kuperad utan var även nu riktigt vintrig. Några minusgrader och roligt sällskap gjorde det till en bra tur. En lika klassisk snabbfika på statoil i Nora med lussebulle och aoutamatkaffe.
Mindre roligt var mitt knä som kändes av hela resan. Förmodligen en slemsäck på utsidan av vänster knä som spökar. Tog två antiflamatoriska piller igår och satt mkt still under julematätandebesöket igårkväll. Hoppas att lite frånvaro från löpningen funkar även denna gång. Om jag inte missminner mig så var det just detta problem jag hade i våras när jag o jobbarkompismats började träna inför marathonet. 

Nu skall jag surfa runt på lite humorklipp innan jag byter om för ett distanspass.
God jul igen.

Traditionstur imorgon

Glömde väl summera förra veckans träning??
blev 7 pass varav ett var på gymet. De andra sex var högintensiva intervaller, 3 löpning och 3 på testcykel. Tidsmässigt blev det inte så mkt med det togs igen på intensiteten. Ca 7,5 h totalt.

Nu är jag ganska nyligen hemkommen efter att ha plogat och sandat i 14 timmar. Började kl 04:00 imorse och slutade kl 18 nu ikväll. Gick mycket bättre mentalt idag, både motivationen och tröttheten. Det sjuka är att jag fick hjälp med min lista med ställen där det ska plogas på. Utan den hjälpen hade det säkert tagit 2 timmar till. Tycker listan är lite för lång, hoppas chefen justerar den.
Hade mkt hjälp av metallica under morgontimmarna men nästan större hjälp av "Mammas nya kille" på eftermiddagen. De är helsköna.Ett kort klipp om "Thunder". Av alla figurerna i Mammas nya kille tror jag att det är just Thunder som finns inom mig. I måndags var jag ju så nöjd att jag körde ett längre joggpass. Ja e mindre nöjd idag då knät fortfarande ömmar lite men det ska inte få stoppa mig inför morgondagens traditionspass. Cykel till Nora på julafton. Blir nog extra tufft efter all snö idag. Vi ses imorgon kl. 08:00 vid OP-kyrkan för avfärd över bergen till Nora. Trots att jag kände i knät även igår så körde jag tunga intervaller i Ljungstugan. Testade för första gången att fejka till mig en uppförsbacke på spinninghojen genom att lägga under två tjocka brädor under fronten på den för att aktivera lite mer av gluteus i tramptaget. Känns så här i efterhand att det är mer psykologiskt men var ju tvungen att testa iaf. 8 tappra almbyiter var vi som satt och svettades ihop. Från åldrarna 14 till 33. Nu skall jag socialisera med Neo och Sara, God Hjul

Pigga ben på en underbar vinterdag

Sov ut ordentligt idag. 08:45 stod klockan på men eftersom den lilla sonen Neo hållt mig halft vaken med sina vassa klor sen typ kl. 06 så kändes morgonen som en lång snooze.

Haft en lång fika på stan innan oron/rastlösheten/ ångesten över träningen blev för stark. Blev tvungen att sticka ut på en lång joggingrunda. 1h 25 minuter blev det vilket borde motsvara 14-15 km och benen var pigga hela tiden. Det kändes som en sån där dag då ett marathon hade suttit klockrent. Benen gick av sig själva. Hade med mig dryga 2 dl vätska i bakfickan som togs vid 30 minuter och sen vid 60 min.
Nuförtiden kör jag utan pulsklocka men jag har ju lärt mig att uppskatta pulsen väldigt bra så jag gissar att den låg runt 145-150 under joggingpasset som gick från norr-slussen-reningsverket-runda Oset-småbåtshamnen-skebäcksbron-runda kolonilotterna vid Rynninge-rundade även bostadsområdet rynninge- I3-hem.

Skall nog slöa till en film ikväll för imorgon lutar det åt dubbelpass...men man vet ju aldrig.

Nu skall jag svara på ett fan-mail :-)

Ett lugnt pass?

I väntan på nästa fika-grupp så slänger jag ut detta bevis på att den 54 kg lätta Sara är rätt stark ändå. Som en....Ja, pissmyra. På filmen leker hon upp 206 kg i benpress.
Tilläggas att hon kört 3 set innan oxå. Vi funderar på att köra ett max test nån gång. 250 kg kan inte vara omöjligt. Själv körde jag marklyft. Det är inte ofta. Jag gav bålen en härlig omgång men körde lugnt med vikterna för benen. Vi kände båda av tidigare träningar. Nu är det slut på konditionsblocket för den här gången. Imorgon blir det början på ett fikablock. Haaj

lite morgonjobb

Ja en del förknippar nog morgonjobb med antingen ett toalettbesök eller nåt med sex. Inget är faktiskt rätt trots att det gäller mig nu. Nä då jag vaknade i lagom tid, kl. 06:30, på en söndag gick jag till datorn för att få lite gjort. Kvällstid skall jag försöka vara mer social än vad jag varit på sistonde. Inte nog med vardagsbestyren utan sen vill jag blogga och maila lite så rinner tiden iväg.

Jag har jobbat lite med en paralell blogg ett tag. Då jag trivs jättebra på mitt jobb så blir det ju så att jag inte bara vill jobba där utan gärna ger mer än så tillbaka. Därför har jag på hälften allvar, hälften på skoj gjort en blogg åt firman. Hade jag kunskapen att göra en ordentlig hemsida istället hade jag väl gjort de. Cheferna är så gammeldax ibland så man bli mörkrädd. Vad gör de nu? jo en reklambroshyr i papper. Söker du på trädgårdstjänst på nätet hittar du inte mkt. En hemsida kan du ju uppdatera löpande och blixtsnabbt men en pappersbroschyr är ju inte aktuell särskillt länge. Dom vill inte lyssna på det örat så jag tog eget initiativ.

Kolla gärna in och sprid budskapet
www.tradgardstjanst.blogg.se  Alltså trädgårdstjänst fast utan prickar. 

Vaknade till -7 grader så nu vet jag inte vad det blir för träning. Borde dra ett cykelpass ute men vi går kanske till gymet.

Nu skall jag gå och väcka min 19 åring med paket & sång. Skicka ett grattis sms/mms till henne på 0702873759.

hej hopp

Hård löpning i -14 grader

Ska man träna utomhus så här års gäller det att klä sig ordentligt. När det gäller löpning eller skidåkning så blir man oftast så varm innifrån och man inte behöver bry sig så mkt om den kylande effekt som vinden har.
Under Kvällens löppass hade jag detta:


Kalsonger i funktionsmaterial, sommartajst och ett par vindtäta överdragsbyxor utanpå. Superunderställströja, cykeltröja, långärmad halvtjock cykeltröja, vindjacka samt en reflexväst. Ullmössa och ett par ordentligt tjocka handskar men det viktigaste "plagget" var nog den värmeväxlare jag använder vid sånna här pass. Det sitter bra och hindrar inte andningen och gör stor nytta genom att värma upp den luft jag andas in genom att luften strömmar igenom ett pappersfilter som värms upp av utandningsluften.

Dagens träning 1
Efter att ha sovit ut lite efter gårdagens sena biobesök kom jag & S iväg till klubbstugan. Vi körde båda två 4x4min och Sara börjar få bra koll på sin andning nu. Kul att se. Jag själv körde ett nästan lika bra pass som i torsdags. Orkade inte riktigt hela sista intervallen men är nöjd ändå. Bra wattsiffror och körde med Ormmickes mantra att " det är i huvet begränsningen sitter"
Efteråt passade vi på och duschade ihop då vi var själva i hela klubbstugan. Måste ju passa på då det kanske var sista gången med en 18 åring. Hon fyller ju 19 imorgon. Då kommer väl gäddhänget, celluliterna och rynkorna :-)

Efter det har det varit lite vardagsbestyr som handling, städning, matlagning och kattbus. Börjar få lite, lite förståelse för småbarnsföräldrar nu... Vi får inte sova på mornarna!!!! Det ska busas, rivas, bitas och vandras runt i sängen. Att sova utan kalsonger är inte så bra heller...

Dagens träning 2
Kl. 18 sprang jag ut för ännu ett 4x4 min pass i ovanstående utstyrsel. Filtret var perfekt (ja har 4 olika) och det var bara svalt om benen de första 5 min sen fick jag t.o.m. reglera lite vid kragen. Minutrarna gick lagom fort men benen kunde kanske ha gått fortare. Kylan, kläderna men kanske framförallt tidigare träningspass känns nu i kroppen.
Hade väl tänkt att köra ett tufft pass imorgon oxå för att avsluta denna flåsvecka men kylan motiverar mig mera för en dag på gymet än att köra utomhus vilket jag hade tänkt. Jag ska vakna upp och känna efter imorgon.

Avatar
Kort recension. Jag var lite för trött för att se en film som är 2h 40 min och startar kl. 21:30. Jag nickade faktsikt till några gånger men kan ändå säga så här. den är grymt bra gjord, snygg, spännande, häftig men tankarna går ju lite till Matrix när det gäller det där att koppla upp sig via hjärnan mot en annan kropp. Skulle lätt betala för att få se den i 3D igen.

Nu ska vi pynta julgranen.

Ingen prologlunga i kylan

Uij uij uij vad energi vår lilla kattunge Neo har. Var tvungen att filma lite.
/>
Vi ska snart iväg på bio så denna dag som startade 04:00 kommer att avslutas med ett biobesök som slutar kl. 00:10. Ser verkligen fram emot denna James Cameron-projekt. Avatar som är fruktansvärt påkostad och har fått skitbra kritik av olika filmkritiker.

Dagens träning
Vet att ni ändå bara vill läsa om mitt självplågeri. Detta konditionsblock har denna vecka sett ut så här: Mån 4x4 tc, tis 5x4 löp, ons vila, tors 4x4 tc och idag blev det återigen löpning 4x4min. Funkade finfint och jag tänkte inte på att det var -11 grader när jag stack ut från jobbet. Mitt emot avfarten mot Ekeby-Almby går det en grusväg som går svagt uppför. Att jogga dit tar ca 10 min och sen körde jag mina fyror där. Eller det såg snarare ut så här. 1a 3:22 (brände mig lite) 2a 3:40 3e 3:51 och sista körde jag 4:02. Den sista var bara för att markera för kroppen att det går att plåga sig. Ormen hade rätt. Det sitter i huvet, inte benen för de är överdimensionerade för sitt ändamål.

Nu ska jag försöka gosa med Sara utan att bli uppäten av det pigga nattdjuret Neo Hej o hå

Fan va kallt men julbord värmer


Ungefär en minut tidigare hade vi tagit bort avspärrningarna till den nya lekutrustningen och ropat ut att " Nu kan ni leka i den nya" Det såg nästan ut som alla ungarna på dagiset fick plats uppe i det där tornet :-)
Dagispersonalen bjöd oxå in mig o Martin på julbord. De tyckte väl synd om oss där ute i kylan. Men någon nubbe bjöd de inte på de snåla rackarna.

Samma Martin o jag skall börja sanda kl. 05:00 imorgon bitti men då vi inte behöver ploga så blir det inget mastodontarbetspass som tur e.

Vilken skillnad på Dagens träning
Idag skulle måndagens förnedrande pass upprepas och så blev det men med den stora skillnaden att det gick så mycket bättre. 4x4min på ca 10-15 watt mer än sist. Intervallerna blev dessutom hela. D.V.S. 4 minuter långa. Ingen behövdes avbrytas och när den fjärde var avklarad så fanns motivationen där för en till men den var segare så den avbröts faktiskt men det var ju en så kallad bonusintervall så det gör inget.

Fick ett av de mest konstiga MMS idag. Det var en bild på en liten plastskopa med en hög med kattsand på och med texten "victory". Tydligen har Neo fattat att han ska gå i lådan redan. Mindre än ett dygn i vår lya.

Nu skall jag packa väskan för löpintervallerna imorgon samt nya cd-skivor som ska spelas i Lundbergshytten.

Puss o kram

Sömndrucken bakom ratten

Skulle kunna fota sara och hennes nya pojkvän och lägga upp här. Ja du läste rätt. Hon och Neo sitter i soffan och myser.

Chefen beordrade in mig för plogning kl. 02:00 inatt och då hade jag sovit 2,5h innan. Det var några nya ställen på plogningslistan och mycket snö gjorde att jag inte kunde byta till sandningsaggregatet förrens kl 14 nu i eftermiddags. Alltså efter 12 timmars körning. Då hade jag varit en trafikfara i ungefär en timme. Shit vad trött jag var på slutet trots att jag spelade hög hårdrock i hytten. Jag åkte till ett prioriterat ställe för sandning innan jag blev avbytt (tack o lov) så en annan kille kunde tänka klart och sköta sandningen på de ställen jag plogat.
Lite olustigt de där att bli så trött att hjärnan beter sig som om den vore full i korta ögonblick. Ena sekunden kör man fokuserat sen nästa sekund noterar jag inte om jag kört mot rött eller grönt i korsningen. Tydligen såg jag exakt så trött ut som jag var för några kommentarer av kollegorna i omklädningsrummet var "sovit nåt?" eller "shit vad trött du ser ut"

Har slöat lite framför en favvofilm "The Kingdom" ända tills Sara kom hem med katten Neo. Han verkar ha en schysst attityd trots att kommit till ett helt nytt hem. Mer nyfiken än rädd men kan redan slappna av. Normalt när jag bloggar i här i cykelrummet pratar Sara med mig på distans men nu är hon helt tyst. Märks att hon har sällskap där ute :-)

Hade hoppats på en kortare arbetsdag idag för att hinna vila upp mig för ett konditionspass men kombinationen 13 h jobb och sen ett flåspass är inge bra så imorgon drar jag direkt till klubbstugan efter jobbet så man hinner pressa in ett antal flåsisar denna vecka.

För en tid sedan beställde jag en löjligt liten beställning från dealextreme.com i Kina Den var på ca 7 dollar inklusive frakten hit. En liten lampa för styret, LED-ljus, drivs av 4 st AAA batterier, lamphuset är i metall. Fäste för styret. 7 dollar är ju under 50 spänn för en lampa som här hemma säkert hade kostat från 199kr o uppåt. Visst kan du hitta liknande ljusbild för 50-60 spänn på biltema men inte den kvalitèn. Ska ni beställa från sidan så var beredd på låååång leveranstid. Tror de skickar det med roddbåt. 


Undra om jag ska lägga mig snart? Klockan är ju ändå kvart över sju.

Mörkerkörning is da shit

Måste börja med jobbsnack idag. Dels för jag sitter och väntar på det samtal som säger när jag skall börja ploga snö. Börjar hellre kl. 23 än kl. 03 kan ja ju lugnt säga. Morgontimmarna är värst.
Sen har jag fått göra en ganska ny och mindre fysisk jobbig uppgift idag (jämnfört med gårdagen). Jag har dragit kabelrör och elkabel på tre olika vid Baronbacken. Ett samarbete mellan Back Up, EAS och TT. När det skall klaffa mellan flera olika firmor är det sällan det klickar men idag gjorde de det. Trots att ÖBO kom med ändringar i sista stund.

Dagens träning
Vad konstigt det kan vara. Igår var jag inställd på 4x4 intervaller men bara den första fick ju bra betyg. Idag var siktet inställt på samma 4x4 fast löpning i snökaos. Vad blev resultatet?? Jo 5 stycken klockrena 4or. Mådde rätt bra efter intervall nummer 4 och visste att jag skulle hinna med en till innan entrèdörren hemma.
 Tror att de största anledningarna till dagens pass med bättre kvalitè var mörkret, vilan och motivationen. I mörkret (o framförallt löpning) är det mkt svårare att kolla på klockan. Det är bara att köra tills den piper. Idag vilade jag ordentligt. Det är inte vilan som är avgörande i dessa intervaller utan sammanlagd a tiden i högintensiva fönstret. Sen var det ju "hämd" på kroppen sen igår samt att tankarna nästan jämt flyger till nästa säsong då segrana ska skördas :-) Jo då så att...Har bytt licens till D 30.

Ska nu maila lite som kan ha stora inverkningar på nästa års cykelsäsong.

Hej hopp

Tjock, slö och långsam

Vilken dag med drag det har varit. Dragit ris större delen av dagen och då snackar vi inte den ätbara sorten.

Ormmicke anslöt till klubblokalen för att kompletera sin löpning med lite styrketräning. Jag själv...
Dagens träning
Var inställd på 4x4 idag men det blev bara en intervall som kunde få betyget MVG. Orkade inte fullfölja de resterande tre men lade till en avslutande 3a så summa sumarum är jag väl nöjd med passet men sedan julbordet har jag faktiskt känt mig tjock. Japp, ett typisk uttalande från en 50 årig överviktig kärring men det blev ju inte bättre av en supertunn elitcyklist i närheten. Det finns tunna och långsamma cyklister men han är inte en av dom.
 Konditionsveckan är startad men då snön långsamt har börjat falla så vet jag inte hur veckans jobb blir men jag hoppas på ett nytt flås-pass imorgon innan jag kanske, kanske sätter mig för vinterns första snöplogningspass.

Har tvingat Ormen att se sitt första avsnitt av Ullared på kanal 5. Tror han gillade det. Något annat som han uppskattade var vår mörka choklad. Frågan är hur länge han kommer att vara en tunn cyklist. 


Dubbelplatt

Förlåt för dålig uppdatering. Denna helg har dock gått i 180. tar väl allt i kronologisk ordning

Fredag.
"lugn joggingtur med jobbarkompismats" blev nästan som vanligt en kamp mellan två alfahannar. Han startar i ett lite högre tempo än vad jag kallar lugn jogg och sen när det blir jobbigare t.ex. teknisk stig eller som i fredags, en tuff backe, är det jag som testar honom. Vi körde 50 min direkt efter jobbet och nu börjar det bli lite kyligare men mkt skönare i luften att träna.

Lördag
Ett tempoliknande träningspass på förmiddagen där jag jagade bort latheten i huvet. Kom på att jag körde lite för bekvämt och lugnt efter en tredjedel av passet så jag gasade lite mer då och vilade lite mindre. Körde temposvängen på vinterhojen men körde lite ostrukturerade tempoinslag då och då.

Blev sen flyttkarl åt min kusin Linnea som numera ska bo mkt mer centralt och riktigt stort(ovanför Efesos) Lägenheten var bra och sen har hon oxå monopol på ett tak precis utanför sina fönster. Perfekt för kidsen och grillfester.

Han bara hem och ta en dusch innan några jobbarkompisar ramlade in för en fördrink innan vi gick iväg till årets julbord. Visst var det gott men det smakade och såg exakt ut som förra året. Kallas traditioner va?

Jag skapade nog en snackis bland kollegorna oxå då jag började diskutera med syrran så hon börja grina. Är det inte vanligast att killar är konflikträdda? Båda mina småsyrror beter sig så omoget att de inte vill prata om problem. Nä blundar man för dem och inte för upp dem till ytan verkar de tro att det försvinner.
 Jag kan ge kritik. De senaste åren har jag blivit bättre på att själv ta kritik. Man måste ju ha en viss självinsikt när det kommer till negativ kritik och känna efter inombords att " ja, jag kan göra xxx bättre." Istället får man lyssna på ursäkter från ovanstående. Nä när det kommer till en egna kött & blod, släkten, så tycker jag man kan släppa den falska fasaden typ "hej hur e de? och tala ut hur och vad man tycker. Jag gör det men får skit tillbaka.
Känns ju bra.
Ska jag ta upp det igen med dom eller ska jag spela med i samma spel nu. Inte ta upp det mer för att undvika "jobbiga o obekväma" situationer? Jo julen är en tid för att umgås och socialisera. Men fan inte med släkten.

Söndag
Lite trött sen gårdagen. Måste vara julmaten. Passade då bra att köra ett distanspass med Sara. Vi körde Kvinnersta, Axbergshammar, lite grusvägar, kom fram till Hitorp vid Nora. En snabbfika på macken. Sen över bergen via Ramshyttan hem.
På macken kollade lite på tidningshyllan, den övre hyllan, när Sara satt med sitt kaffe. Fick se detta:

Det är inte Isbjörnsvakt jag syftar på utan att Sara tillhör Generation Sex. Som om jag inte visste det.

På vägen hem fick jag punka vid Stakadammen. Inte så skönt att fixa den och känna hur kroppstemperaturen sjunker och sen starta med att åka flera kilometer utför. När vi kommit in till stan och var mellan Mellringe och centrum så kom punka nummer två på samma däck. Måste nu gå ner och kolla upp det mer nogrant så vinterhojen kan funka som pendlarhoj oxå.
Vi var ute i 4 h idag men minus fikat så blev det väl 3:30. Farten var maklig men det var nog lagom för oss båda med dagens förutsättningar.

Veckans träning
Blivit lite sugen på att börja skriva träningsdagbok igen men jag fortsätter iaf med veckosummeringarna här.
Blev 9h 20 minuter denna vecka. Lite hårt, lite jogg och ett lugnt distanspass. Rätt nöjd men nu vill jag få ett konditionsblock innan jul.

God j-vla jul

skarp hjärna?

Börjar med dagens träning
Snackade ju som sagt en träning med Ormen sist han var här och idag testade jag en variant av intervaller som jag faktiskt gillade. Utan att beskriva hur det gick till så har jag idag kört över 10 minuter på 540 watt! Kadensen var runt 120. Det var första gången för detta pass men jag skall testa ett likadant på lördag om det är dåligt väder. Vid bra väder tänker jag nog blåsa ur lungor och ben utomhus. Nu är det julstressen, sen vips så är det nyår och då är det bara dryga tre månader till tävlingspremiär. Finns ingen tid att larva runt nu utan bara gilla syran och smärtan och köra på. Med min målsättning får man gå tillbaka långt för att hitta samma motivation som jag har nu. Kul har jag oxå. Har jag mognat kanske... Nej det var att ta i.
Nu är det slut på hårdrockskonserter & öl för i vinter ( om inte Sabaton kommer förstås) och siktet vet ni vart det är ställt.

Några kortisar:

Mötte ju
denna dam på friskis igår. Läser ju bara hennes blogg men igår han vi slänga några ord.

Jag mår förbaskat bra just nu. Stark & frisk.

På lördag är det julbord med jobbet! :-)

Här är en frän film. Har du skärpan att hänga med hur många passningar de i vita tröjor gör?

I lördags var jag ju o såg Dead by April. Ett av förbanden var ju de lokala kändisarna Smash in to pieces. Här är en jättekort film på hur de låter. Jag måste bli bättre på att filma under konserer. Framförallt längre klipp.

Nu ska jag göra lite annat. Puss o hej

saknad & trötthet

Ja som rubriken säger är det just de två sakerna som genomsyrar vårat hem. Saknaden står väl Sara för till 99%. Det hon saknar är naturligtvis den katt som skall hämtas om en vecka.
Tröttheten undrar jag om vi båda känner efter gymet idag eller om det är nån slag biverkning av influensasprutan igår. Jobbet har iaf gått bra men nu ikväll har jag kännt mig matt, varm och trött i kroppen.

Dagens träning
Som sagt blev det gymet Friskis. Startade med min nya uppvärmningsbörjan. Inte bara rodd som tidigare utan nu är hälften rodd, hälften spinninghoj.
Sen studsade jag iväg till det lilla rummet innanför hantlarna där min favvomaskin står ensam. Man har sig själv, maskinen och en spegel så man kan verkligen koncentrera sig. Har tyvärr ingen bild eller namn på den men man kan köra benböj, bänkpress, utfall, axelpress mm. då stången sitter fast i två lodräta stänger som i sin tur glider lätt på två vågräta stänger.
Mitt program såg ut följande. Explosiva (X) utfall, sen axellyft (för trapezius), sen benböj (X) sen vader, mage, benspark (X), sen bål (lite rotationsövningar) sen hopprep!! Ahhh det var länge sen men boxningsträning finns kvar där. Åtminstonde hopprepet men det duger ju inte att försvara sig med :-)

Jag är inte så ekonomiskt oberoende att jag inte behöver fundera på vad saker o ting kostar. Nä behöver jag nått t.ex ny jacka, träningsskor, eller handskar så får jag ta en funderare på om det verkligen är nödvändigt. Men idag behövde jag inte fundera på om jag skulle införskaffa nya vinterhandskar för att cykla i eller ej. Var på Nordins Eftr. imorse för att köpa en ny motorsågskedja då sålde de dessa handskar för 50kr!!!
 Lite fodrade och gjorda för att jobba i så de är nog stryktåliga. Det finns gott om exemplar och storlekar. Jag köpte storlek 10 så jag får plats med ett par tunna extravantar under för de kyliga vinterpassen.

Läggdax.

Träning, skratt och virus

Har just skrattat högt och ljudligt till denna:

Annars så märker jag ganska lätt om folk i min omgivning inte mår riktigt hundra. Jag lyssnar gärna på andras problem så vill du prata så lyssnar jag. Fika på fredag? 

Igår satt jag och vår gäst
Ormmicke (han heter så) och prata lite träning. Jag snappade upp den info han hade och tog åt mig av lite tips men summakardemumma så är jag inte så långt ute och cyklar med den idè jag själv hade denna vinter. Skönt. Han borde ha hyffsad koll på ämnet då han pluggar...öh ja typ det. Vet inte vad programmet heter men iaf. Dessutom är han på jäkligt hög nivå inom svensk mountainbike för er som inte känner till han. 
Dagens träning
För en gångs skull var jag inte först till klubblokalen. Matte B och Andreas var redan där och Sara och Lisa dök oxå upp för träning.
Jag körde 6x5 min tungt. Lägre kadens än vanligt och mosade på i backliknande intervaller där benstyrka är målet.
 Imorgon är målet detsamma fast på gymet men nu var det de där att skriva om vad man skulle göra i framtiden... det är inte säkert det blir av då jag o Sara hängde med Matte till mässan och vaccinerade oss för den där baconfebern. Från att vi anlände tills vi åkte igen tog det typ 8-9 min. Till alla er som köat i timtals för en liten skvätt vaccin... IN YOUR FACE!!!!
Känner just nu inte särskilt mkt i armen (kände inte ens sticket faktiskt) men man har ju hört om folk som har fått ont i lederna o så..

Hej hopp

Starköl o slag i luften


Dagens jobb-fråga: på bilden syns en kapad tall och en nöjd trädfällare. Vem är äldst, tallen eller gubben? Vet 3 läsare som inte får svara men nån driftig karl från Kopparbergstrakten kanske kan se svaret. Jag fyllde visst 31 i år.

Ormen är på besök fast han är inte här. Han lovade i ett svagt ögonblick igår över telefon att han skulle bjuda Sara o mig på pizza idag men när han själv blev bortbjuden på mat rann väl snålvattnet till för han var bara här och dumpade lite grejer sen stack han igen.

Jag stack då ut och joggade en kort sväng trots att det är vilodag idag. Eftersom vi han nämna lite kampsport innan han drog så blev jag inspirerad att skuggboxas under nästan hela joggingpasset. Körde bara 30 min. Skönt att röra på löpmuskelaturen.
När jag kom hem luktade jättegott i lyan. Sara är nog expert på att slänga ihop snabb o god mat med hjälp av små basvaror. Eftersom det finns gott om öl kvar efter inflyttningsfesten blev det visst en sån till. Jättegott.

Ska spana in aktuellt nu sen sportspegeln där de skulle prata mera om ämnet doping. Intressant.

Ironman

Fan vilken fyndig rubrik. Jag imponerar på mig själv mest hela tiden :-)

Se detta klipp så förstår vilken grupp jag skriver vidare om:


Jag noterar själv att basisten hade ett likadant/samma svarta linne på sig igår när de spelade på Club 700.
Sångaren själv säger att han har utvecklat sin röst otroligt mkt sen detta klipp spelades in och jag tror honom. Skönsång, growl och ibland t.o.m. lite falsett. Igår var de verkligen skitbra och jag kommer definitivt att se dem igen. Talang-klippet är nedklippt och nu vet jag vad som är bortklippt. Låten Fading har ett tyngre parti där han på ett bra sätt skriker en del. Förstår tv-bolaget men som tittare är det ju lite synd.
Efter deras show igår gick ett för mig nytt band på adept. Sångaren meddelade att han var rätt full men han var oxå jäkligt rolig. Deras musik är dock inte min melodi. Nej skitmusik, iaf igår.

Huvudakten Dead by april

När jag såg dem sist, i våras, skötte sångaren Jimmie typ 90% av sången men igår sjöng även deras gitarist en hel del. Kan för första gången på många konserter tycka att Örebropubliken var lite tam. Dead by April bjöd verkligen upp till show men vrålen från oss i havet var så där.
Har en hel del filmer ifrån kvällen men jag ska klippa ihop dom så de kommer väl senare i veckan.

Dagens träning
Efter att ha sovit ut till kl.09:00 så blev siktet inställt på det första passet denna vinter som skulle kunna klassas som distanspass. Har inte fått in rutinen än så jag höll på att glömma vattenflaskor, handskar, hjälmhuva, punkasaker mm.
Sara och jag gjorde sällskap ut ur stan och bort till bostadsområdet Marieberg.
 Vi har konstaterat att vi inte skall träna ihop. Inte än iaf. Då blir det för hårt för henne och för lugnt för mig.
Jag började gasa iväg själv med siktet inställt på Täby, Fjugesta, Vretstorp, Hallsberg, Kumla och hem. Eftersom motivationen finns där i huvet så blev farten högre än ett distanspass-klassat träningspass borde ha. Eller snarare pulsen. Nu kör jag iofs utan pulsklocka men erfarenheten och känslan säger att jag låg i dryga 2 h mellan 155 och 165. Med en tröskelpuls på ca 170 så blir det snart stopp i maskineriet då jag inte åt någonting under passet. Vid tröskel bränner man ju en hel del, både fett och de kolhydrater som finns i kroppen.
Strax innan Fjugesta mötte jag en galen Fjugestabonde i en pizza-opel. Några minuter bakom mig mötte ju Sara samma bil och då hade föraren hela huvudet ute ur bilen och vinglade på mittstrecken. Kan det ha varit denna man?
När jag nådde Kumla var jag allt annat än pigg. Benen kunde inte hålla farten så därför gick tyvärr pulsen ned oxå. Jag kände att hammarn var på ingång. Jag tog en sväng förbi Kumlasjön för att kolla om höstens Kumlacrosstävling hade gjort några permanenta skador men icke. På ett litet ställe där vi glömt att strö ut sand syntes lite granna men inte på de partier som varit som lerigast på själva tävlingsdagen. Va lyckat!
På de sista 17 km hem från Kumla ville jag bomba ur mig det sista men upptäckte ganska snart att det hade jag redan gjort. Kunde pressa upp farten i ca 30-50 sekunder innan det sa ifrån. Var påväg att stanna och handla socker (läs godis) i både ICA-parken och vid macken vid södra infarten men klarade att lura kroppen ända hem. Vid bron längs själva södra infarten ställde jag mig upp och då höll främre lårmusklerna på att krampa.
 Helt färdig mosades choklad och recovery in i munnen innan ens hjälm och skor tagits av. Attans vad fort sockernivåerna stiger. Framförallt till huvudet.

Har nu en uppgift till. Att dricka igen det jag svettats ut då endast 7 dl gick åt under de knappa 3,5 h jag körde idag.

Summa denna vecka: 8h träning och det är nog där jag kommer att ligga i snitt under denna vinter. Men har jag tur/otur så blir det väl att stämpla lite och då kommer det att stiga en hel del.

Imorgon kommer det finfrämmat igen. Iaf om man menar på cyklist-nivå. Ormen Salomonsson skall slagga här.

Haaaj

Livemusik är fan bra!

Har alldeles nyss kommit hem efter att först ha ätit dyrt och gott på Jenssens Böfhus sen gått på en drogfri konser på folkets hus.
Jag nämde väl igår att jag var glad att Smash into pieces skulle vara förband åt Dead by April imorgon? När jag kom in på folkets hus mötte jag sångaren och vi pratade en del. Efter deras framträdande i talang på tv4 hade det rullat på grymt fort men de hade blivit fett lurade av Takidas skivbolag bl.a  och nu kunde de inte släppa deras egna singel pga av kontraktskrångel. De var dock taggade för morgondagen med spelning på hemmaplan och de är jag med.
Angående Deserted`s första liveframträdande var det kanske inte lika spänt. Jag hade ju redan träffat 3 av de fem i bandet innan och bevittnat Johns spela lufttrummor i flera års tid när vi jobbade ihop på arkitektkopia. Han imponerade så mkt som jag hade hoppats på och var underhållande att se på. Attans vad kalorier han måste bränna. Sångaren som är rätt ny gjorde bra ifrån sig men slarvade en del med mikrofontekniken men tog för sig av den väldigt lilla scenen på en bra sätt för att vara första gången inför publik. Kanske lite mer ögonkontakt vore bra.
Musikmässigt är inte detta min typ av musik riktigt men jag ska försöka vara objektiv ändå.. De tre strängarna, 2 gitarrer + bas var duktiga tekniskt men får ta mer plats. Vi (publiken) är ju där för dom. Vi är fans. De var ju grymt duktiga tekniskt så de borde våga vara mer framåt. Detta kommer säkert ändå med mer erfarenhet.
Här är en snutt från kvällen:
Nu ska jag slöa lite innan sara ringer och vill eskort hem från sin utekväll. Man är väl en gentleman.

moccakaffe och ingen stress

Jag var så hetsad igår att jag glömde "Dagens träning".

Gårdagens träning
klubblokalen, lade beslag på watthojen som förmodligen nån hade mixtrat med eller så var benen så trötta som de gav känslan om att vara. Onsdagens gympass kändes verkligen. Hade svårt att hålla tröskelwatt i mer än 2x 5 min så jag gav upp den idèn. Istället för att lägga ned träningspasset så gav jag mig på 30 sekunders intervaller med 1 minuts vila. Att köra så korta intv. i  början av december kan tyckas vara korkat men i mitt fall hade det andra alternativet vara att varva ned och kliva av så nu blev det så.
Ca 10 st sånna med en watt på 475-490 watt så det var lite nya och roligare siffror än de som precis orkade över 300. Efter de 10 st så körde jag några på 2-3 min på tröskel igen för att fylla ut tiden till 60 min. Det känns som minimum när man ändå är där.

Var trött idag efter att ha kört med motorsågen i 2,5 dag samt att dra ris.Det är verkligen ett helkroppsarbete. Blir stundom imponerad av min kollega Martin som inte tränar någonting privat men orkar ändå dra ris en hel dag. En kort power-nap när jag kom hem. Slöläste lite i nya kadens, då framförallt intervjun med Niklas Axelsson. Kan inte bli annat än imponerad av den mannen. Korkad förstås som dopa sig men han har hela sitt liv gett järnet när det gäller träningen. Efter det kom ...

Dagens träning
Dagens joggingtur blev lite lite hårdare än jogg. Med inspiration av intervjun i Kadens, tankar på nästa års fjällmarathon samt tankar på H30 nästa år gjorde att det blev nästan ett 60 minuters löppass. Kändes bra nästan hela vägen.
Nu sitter jag och avnjuter kaffe från moccabryggaren som numera används sparsamt och en bit mörk choklad med havssalt i. Vi skall inte vara på resturangen förrens om en timme. Ingen stress. Det är annars ett ämne jag är proffessor i. Jag har jämt nåt att göra. Små små stunder som dessa gör att mina kortisolnivåer sjunker till acceptabla nivåer.

Imorgon skall jag använda mera motorsåg fast på ett sätt som skattemyndigheten inte gillar.

Ikväll, och imorgon kväll, ska det rockas fett

I`m a lumberjack...

På en av mina favoritbloggar som jag följer låg det för några dagar sen bikini-bilder uppe på tre snygga tjejer. Här kommer mitt bidrag.

Hoppas inte chefen får se denna...

Köpte idag färska räkor på lösvikt. 2 stycken! Till Öste naturligtvis.

Min kära sambo gör mig ofta glad. För nån timme sen så sa hon vilka som skulle vara förband till helgens peak Dead by april på club 700. Nämligen de lokala bandet Smash into pieces som jag först såg när de var med i Talang på tv4 förra säsongen.
Imorgon är det ännu en kväll i musikens tecken. Först ska vi äta på Jenssens Böfhus sen skall vi gå och se några lokala band på folkets hus. Nu ska jag äntligen få se min polare John in action då han är trummis i bandet Deserted. De finns på flera platser på nätet om du blir intresserad. Han är skitduktig och jag hoppas de får ett bra kontrakt snart.

yo yo yo vinden har vänt, d e min tur nu.


Jo idag var man lite gladare på jobbet. Hade det med solen att göra? eller kanske motorsågen? eller var det lösgodiset?
Nåja..Oavsett så blir det mera med motorsågen imorgon :-) Då håller man värmen.

Dagens dilemma
Ja allt som ska hinnas med en vardagkväll: Gym, tvätt, städ, disk, matlagning, pluggande, packande, gosande och sen lägga sig i vettig tid för att orka upp 05:00. Suck. Nu är vi dessutom två trötta själar här som kan dela på uppgifterna men ändå. Känner dock att bloggningen är något som jag vill hinna med för det är lite av medicin för mig. Min lilla ventil ut. Pratar lätt och ganska mycket med Sara naturligtvis men ni fattar nog.

Dagens träning
Gymet som sagt. Jag körde ett tufft benpass. Tänkte under det första setet på det jag skrev igår om att inte stressa igång men det sket sig senare då explosiva benböj, utfall, sned bänkpress, mage, vader och avslutligen tunga benspark gjorde kroppen mör. Riktigt mör. Känner nu några timmar efteråt att det tog bra idag. Känns som de explosiva repsen gör mig mkt segare på kvällen än om jag kört normal takt med samma vikter.

Nu ska jag maila lite. Imorgon väntar klubbstugan.

Äta, jobba, träna, sova. Repetera.

Sitter här. Trött. Jag menar det. Riktigt trött, både mentalt och fysiskt.
Sitter dessutom med en seg dator som kommunicerar med det sega bredbandet.

Dagens jobb


 Här står Martin.
Bilden e tagen förra veckan på en stor innergård i baronbacken.
Vi har gått lös med motorsågen där och vår skicklige grävmaskinist har jobbat en del där oxå,
Idag såg det ut så här när vi lämnade gården. Notera skillnaden på träd och buskar.


Vill du se vad som hände med det lilla huset så kommer en film längre ned på sidan.

Dagens träning
Åkte till klubblokalen för att försiktigt skaka liv i benen. Snorar fortfarande lite ibland så den lilla förkylningen är snart borta. Vill inte stressa igång med någe hårt pass och att nåt bryter ut igen. Trampade med lite motstånd hela tiden, dvs 60 min, vilket faktiskt känns nu.

Dagens sova
Somnade nyss på soffan. kl 19:30... Nu är den strax efter 21 och läggdax är inte långt borta.

Dagens pasta
Kall pastasallad ifrån lördagens fest inmundigas efter träningen. Den är fortfarande god men inte lika överraskande god.

Imorgon hoppas jag på mera motorsågsjobb då man håller värmen på ett roligt sätt. På träningsfronten får jag se. Inge planerat men både gym och jogging ligger bra till. Även vila faktiskt.
hej hopp