veteran & motionär

Idag chockades nog lite löpare från IF start och så chockades mina ben.
Jag åkte ju till en löpartävling men då min åldersgrupp skulle springa 15 km så tittade jag åt det enda alternativet. Nämligen motionsklassen " killmilen".
Kortfattat nu: Starten går, lägger mig med täten som är 3 löpare från löparklubben IF Start + en till. Efter ca 1 km går det lite långsamt tycker jag och ökar lite. Går finfint. Vid kilometer 2 ungefär blir jag omsprungen av löparna från IF start. det slutar dock inte med dom. Fler o fler tar sig om i flera kilometer. Min crosscountry-start börjar göra sig påmind och som värst är det mellan minutrarna 14-20 då jag faktiskt får gå/lufsa lite för att syran ska försvinna ur mina ben. Sen går det rätt bra och jag lyckas hålla min placering in i mål.
Man kan ju inte vinna i motionsklass men jag var först av de som sprang just "killmilen" på tiden 43:29. Blev presenterad som "duktig cyklist från Almby IK" under min målgång men det är inte helt sant. Hade jag varit duktig hade jag väl ändå vunnit nåt? Tack så jäkla mycket GT ;-)

Målet var ju 44 min och de klarade jag. Lisa siktade/hoppades på under 50 min och det klara hon. Sara körde milen utom tävlan och klarade den med att jogga ibland och gå powerwalk ibland. Tre trötta men nöjda cyklade hemåt.

Nu inväntas Oscar Ekstam så blir det väl lite cykelsnack och sen Mustasch!! Sara pluggar och jag går omkring och nynnar tydligen för högt med lurarna i öronen.

Just det kalsongbilder... De kommer kära läsare. Förstår att ni väntar ivrigt.

löpartävling!!

Jodåsåatt..
det var inte igår man sprang fort. Eller jo det var det visst men iaf. Imorgon tänkte jag köra en löpartävling i Karlslund. Ska försöka att inte skriva så mkt om vad jag tänker träna i helgen för det verkar bara bli ändringar.

10 km blir det imorgon. Vore kul om jag kunde komma in under 44 minuter men jag har inte klockat mig på över ett år nu på milen så jag har verkligen ingen aning.

Söndagen verkar gå i löpningens tecken oxå men det vet jag ju inte än..

Det jag vet är att det körs cykelcrosstävling i Stockholm imorgon och efter den kommer Oscar Ekstam hit och gör livet gott genom att dricka öl och lyssna på hårdrock. Vi skall gå på Mustasch!!

Kalsongbilder kommer Milla. Strunta i vad sara skriver. Här är det jag som bestämmer :-)

Vi har haft crazy friday idag. Hem, åkte till IKEA, zoo-butiken Grizzly, jysk, systemet, Coop, hem, coop österplan. Hem hit igen med svärfar. Bjöd på sista wiskeyn Lagavulin, rödvin, kaffe, mörk choklad. Antioxidanter var kvällens ledord. Samtidigt hade vi tvätt-tid. Varför ta det lungt? Man kan pressa in typ allt på en fredag

Hej hopp

Den där cyklisten...

Ja det blir en kortis innan löppasset. Ska ut och köra 4or är det tänkt. Sen blir det en shoppingdag på IKEA imorgon, dvs vila, sen på lördag tänkte jag nog cykla och idag verkar det som om jag och jobbarkompismats ska upprepa fjolårets skitjobbiga pass vid klockhammar. Nämligen 3or med stavar ända upp till Tomasboda. Stavarna gör verkligen skillnad i puls och flås. Får se om sara och Lisa gör oss sällskap. Något måste man ju lyssna på under bilresan :-)

Ni kan ju kolla på gårdagens bild före ni kollar in följande bilder:
Här har jag (o singelrobin) börjat reparera efter Martintrampar. Men senare dök han upp körandes i sin skylift och parkerade in oss. Får han köra en sån verkligen?


Jo vi var ju på konsert igår. Deathstars. det var tredje gången jag lyssnade på livemusik där men shit vad överraskad jag blev över gårdagens ljud. Det var riktigt bra och sång & musik hördes klart. Deras basist både såg ut som och lät som en sån där orch i sagan om ringen. Men häftigt var det. Det var helt klart besväret att vara lite extra trött på jobbet idag. Dessutom unnade jag mig en T-shirt. Svart naturligtvis.

Tina vill se på bilder från nya lyan. Mammamilla vill se bilder på gubbkalsonger... Vi får väl se :-)

Nu ligger kinalampan på laddning :-)

Hej hopp

Ren jäkla glädje

Vet inte vad jag ska börja med riktigt. Har så mycket som vill ut idag. (Inge snuskigt)
Börjar med det minst roliga.

Denna bild fick jag i förrgår av martintrampar.blogg.se med medföljande text" Kan du hjälpa mig?"
Idag fick jag en arbetsorder av chefen att jag imorgon skulle till Universitetet för att lägga igen några djupa hjulspår. Jag ser en koppling. Så samarbetar jag o Martin. Han förstör och jag snyggar till.

Idag kom den!!!!!
Kinalampan! Jo det var ju inte en dag förtidigt. Det konstiga var att det damp ned er påminnnelse om att jag var tvungen att hämta ut mitt paket i affären. Det betyder alltså att det  har legat där ett tag men någon första lapp har jag inte sett till. Slutnotan blev 670kr + 140 kr i moms/tullavgift så 810kr för en lampa som har betydligt dyrare. Se här:

Detta är en lampa som kostar ca 2500-3000 kr men har ungefär samma ljusbild som min kinalampa. Har provat den lite på väg hem från klubbstugan ikväll :-)

Mer glädje: Sara är underbar. Snygg, rar, omtänksam, ung men oerhört vuxen. jag är lycklig.

Dagens träning
På watthojen. 5 minuters på tröskel. Jag firade av ett gäng. Hur många måste det vara för att bilda ett gäng? En tröskel som är 20 watt lägre än i våras men jag tror att dagsformen är lite så där oxå. Har grym träningsvärk från gymet.

Är dessutom tokladdad för kvällens konsert med Deathstars. En grupp som Oscar Ekstam spelade för mig för drygt ett år sedan men jag gillade dom inte då utan återupptäckte dem senare och ikväll står de på scenen på Virus. Jag och lilla hjärtat ska dit.De har en säregen stil. Kolla in videon:
/>

På Lördag skall vi oxå på mustasch. Där har jag idag fått en fribiljett extra... Undra vem som vill ha den??

Vi skall oxå få hela lägenheten omtapeserad :-) Undra om det blir klart innan inflyttningsfesten den 28 nov. Ja nu vet ni det oxå. Välkomna O igår fixade jag vinterhojen. Allt den behöver är en ny bakväxel så om du sitter och trycker på en...Hojta till. Ni ser. Mycket att glädjas åt. Kraaaam

Jävla byxor. Korta som långa

Jo det jag egentligen ville skriva om igår var detta..

I sin utbildning gjorde de laktattest på saras lektion igår. testcykel o allt. Läraren ville ha en otränad testperson och det fick hon. denna tjej hade lika gärna kunna betäcknat sig om normaltränad om hon fått säga det själv. Bakgrunden är lite otydlig för mig då jag aldrig träffat tjejen men ungefär så här är det. Hon var normalviktig, rider in unghästar så hon befinner sig alltså i stall ibland vilket brukar vara hyffsat aktivt om du frågar dem. Vad jag vet så rökte hon inte. Resultatet undrar ni? Jo...
Hennes tröskeleffekt låg på 75 watt. Då vid pulsen 120. Hon "bottade" på 100watt med pulsen 160. Hennes syreupptag var otroligt låga 25 ml/kg kroppsvikt.
OrmMicke har mer utbildning i ämnet träning än vad jag någonsin kommer att få. Hans spontana reaktion var: "Det motsvarar en fullt frisk 80 åring". Vet inte om det stämmer men jag säger inte emot.

Idag är det fullständig vila. Skall (äntligen ta tag i skiftet av drivlina till pendlarhojen/vinterhojen. Det blev ju liksom inte av igår..

Har flyttat bort mina fuljeans som jag åker tillofrån jobbet i. Ett par standinbyxor som jag hittade hade inga resår kvar så när jag igår, stressad som vanligt skulle handla på Coop höll jag på och tappa dem hela tiden när jag stod där i självbetjäningskassan. Dom jävlarna slängde jag med våld i hallen när jag kom hem. De var tyvärr så starka i sömmarna att de inte gick att riva sönder.
Tog ett par slitna gamla jeans till jobbet idag istället. Halkade till lite utanför cykelförrådet kl. 05:57 imorse och ritsch. Stort hål i skrevet. De slängdes idag.
Nummer tre: ormen retade mig friskt för det mesta men störst hånskratt gav han för mina "gubbkalsonger". Håller som bäst på att skriver en faktura för mat & uppehälle nu...

hej

finbesök

Jo som om man inte har tillräckligt med saker att göra. Idag ringde storstadskisen www.ormmicke.wordpress.com och sökte nånstans att sova. Han är nog här i stan på semester eller så tror jag. Eller så har det med studier att göra.
Innan han dök upp så han jag och sara med ett gympass. Ett rätt bra sådant med, som vanligt, fokus på ben.

Nu är det koncentrationssvårigheter med alla pikar om inredning, längd och bloggning från den lille tunna elitcyklisten. Eftersom sandsäcken var bortplockad på gymet känner jag att det kanske ska praktiseras ändå. :-)


Hej. Mer blogg imorgon

nyskördat

Jo löpningen gick bra. Tror det var en lagom start för S och jag skarvade på med 4+4+4+3 minuter högintensiva. Trots att det var så länge sen jag sprang så känns det nu 8 timmar senare riktigt bra i kroppen.

Får se om jag hinner med lite gym imorgon. Vill ju hinna med att byta ut en massa saker på pendlar/vinterhojen oxå.

Efter löpningen idag så åkte vi till biltema och ICA maxi och handlade en del saker som vi inte visste att vi behövde :-) men de känns inte onödiga heller. Det var en tvättkorg till. En mattpiska. En antennkabel. En skarvsladd. Pepparkaksformar. Men det bästa inköpet kom nog på ICA... Nämligen
 Blue Harvest Family Guy!! Nyss sett den och jag älskar den.

Såg något annat nyss som jag aldrig sett tidigare. Mitt kära husdjur Öste låter sig putsas av malarna när hon sover.

Efter vår shopping så har vi haft två korta besök som gett oss finfina gåvor. Den ena gav oss: lax. köttfärs och fläskytterfilè. Den andra: dovhjortfärs, dovhjortfilè, rostbiff och kronhjortsfärs.
En tredje part har ringt och ville ge oss nybakat olivbröd men vi var då inte hemma men det kommer senare i veckan. Är detta offergåvor till gudarna eller? 

Hemmet ser mer o mer ut som ett hem nu. Vi har ca 25-30 bananlådor till övers om ni vet nån som behöver så hojta bara till.

Hej hej

Flyttflykt


Tror att bara de inbitna cyklisterna reagerar på flyttkartongen. Istället för bananlåda tänker jag en klungspurt som vinns av en gulklädd cyklist.

Igår var ännu en lång jobbig dag. Känns som jag bara haft sånna de senaste 2 veckorna. Tog igen det idag genom att verkligen sova till kl. 9 imorse. Fast med tillbakaflytt av klockan så var den ju bara 8 egentligen.
Vi flyttade verkligen allting igår. Bohag, cyklar (5 st, en lämnade jag in till handlaren i fredags) och källarförråd. Tack för all flytthjälp. Tror dock att de som flyttade härifrån skulle behövt den bättre. Eller snarare bättre planering för när vi var klara så var de inte ute med alla sakerna.

Efter flytten så lös lugnet med sin frånvaro för vi var bjudna på den årliga kräftskivan hos Saras farmor. Där blir det alltid mycket god mat och definitivt mkt gott till kaffet. Både söta saker och starka saker. Enda tråkiga var (som vanligt) att det är kommentarer om att jag inte äter kräfter. Det var ingen nyhet igår för de visste om det och jag har inga problem med det. Äter mig mätt på 3 sorters pajer, bröd, sallad mm. men endå måste det kommenteras. Ska fan börja säga att jag är allergisk mot skaldjur istället, för att slippa höra " ska du inte prova?" eller " Va..äter du inte kräftor?" Nu har jag varit med om mer påfrestande tillställningar där jag lackat ur och ger mer o mer påfrestande kommentarer tillbaka (ni som känner mig vet..) men igår tog jag bara en kort promenad.

Tyska trevliga pojkar som vet hur man provocerar. Köpte den i fredags och den har fungerat som riktigt bra städmusik.
appropå städning. Man hittar ju en del vid en flyttstäd. När vi tog isär byrån som jag haft ett antal år så hittade Sara ett par stringtrosor bakom en låda/under en låda. De var inte hennes och definitivt inte mina. Kul. Jätteroligt.

Bilder på nya lyan kommer...Eller spana in den själv i slutet av November. Stor mingelfest här då. Kommer det en buss Falun och en kombi från skåne vore det roligt som fan. En personbil åker iaf från Norrköping oxå men hur många det kommer att sitta i den vet ja inte än.
Idag ska jag få träna :-) Få och få... Jag känner att nu kan jag prioritera det. Ska hjälpa S att komma igång med joggingen. Ska bromsa henne så jag tänkte vi skulle gå raskt i fem min. sen jogga lugnt i 3 min. Sen hålla på så en ca 3-4 km för det räcker gott som första pass. Sen ska jag skarva på och blåsa ur lungorna med lite intervaller.
Mer bloggning och tätare bloggning lovas framöver.

Nu e man på banan igen känns det som.

träna...snälla!

Jo nu börjar jag sakna träningen. Känslan att få svettas ordentligt och känna syran i benen. Att få köra en lång backe på tröskel, att pressa upp vikterna en sista gång, att köra racer på nylagd asfalt, att jogga lite sköna stigar.

Har bara kört iväg panikakvariet till nya lägenheten för att kunna börja tömma och rengöra det stora men nånstans har jag förlagt min filofax/plånbok. Det betyder att jag måste ta mig till jobbet imorgon bitti innan bilen åker ut på jobb. Jo jag har ju semester. Hoppas verkligen jag har glömt den där.

Nu skall det sista packas.
På lördag drar flyttlasset. Flytthjälp  är välkommet.

Sitter du och oroar dig för att du kanske kommer att bli rastlös på annandag jul? Häng med Martintrampar och mig på vättern runt. Han planerar att cykla den och jag skall köra följebil.

träna...snälla!

Jo nu börjar jag sakna träningen. Känslan att få svettas ordentligt och känna syran i benen. Att få köra en lång backe på tröskel, att pressa upp vikterna en sista gång, att köra racer på nylagd asfalt, att jogga lite sköna stigar.

Har bara kört iväg panikakvariet till nya lägenheten för att kunna börja tömma och rengöra det stora men nånstans har jag förlagt min filofax/plånbok. Det betyder att jag måste ta mig till jobbet imorgon bitti innan bilen åker ut på jobb. Jo jag har ju semester. Hoppas verkligen jag har glömt den där.

Nu skall det sista packas.
På lördag drar flyttlasset. Flytthjälp  är välkommet.

Sitter du och oroar dig för att du kanske kommer att bli rastlös på annandag jul? Häng med Martintrampar och mig på vättern runt. Han planerar att cykla den och jag skall köra följebil.

Träning?

Skulle ha tagit en bild på ännu ett bra jobb idag men jag undanhåller er det för det är ju en tränings/tävlingsblogg. Eller? En gång var det kanske men sist jag körde nåt var väl för sex dagar sen. Ett hårt varv i Hästhagen om jag minns rätt. Har inte blivit tokig än men visst är det jobbigt mentalt att inte kunna träna.
Prioriteten nu ligger ju på vår flytt knappa kilometern härifrån.

Ville ha med en bild i dagens blogg. Sökte på google på "nån bild" och resultatet blev väldigt mycket tjejbilder. Valde denna.


Nästa vecka får gå i musikens tecken för då spelar (tror jag) deathstars på onsdag och Mustasch på lördag. Siktar på att besöka båda konserterna.

Nu har vi packat och städat klart för kvällen och imorgon så skall köket städas, fönsterna tvättas och en del kartonger flyttas. Mkt nu... som vanligt då.

mera städ & jobb. Absolut inge cx-tänk

Vill väl bara säga att man lever. Har nu två ideer till nästa års cx-tävling. Inte för jag tänker på den. Nej då. Fullt fokus på jobbet och städningen.

Ja då var detta kapitel avslutat. Justerat jorden, sått gräs, rullat ut färdigt gräs, lagt ca 150 kvadratmeter plattor, gjort 2 trappor i granit, justerat för asfaltet. Det största, enskilda jobb jag gjort åt en privatperson tror jag. Liite nöjd.

Nu skall jag väl städa då.. Nej just de. Gjorde nyss en omelett som jag oxå blev grymt nöjd över. fasiken vad nöjd jag  är nu för tiden :-)

Kram på er. Träna på för det hinner jag inte med denna vecka

Helt nytt tänk?

Tack alla för kommentarerna men fasiken kan ni inte ge lite konkreta exempel på hur vi ska bli bättre? Ja kanske rent av bäst :-)
Jo Darvell hade ju ett. Jävligare sandparti. Och jag har två. Ett kaffetält och en stor parkeringsvakt som hindrar teambussar att åka rätt in på badområdet.

Ja idag var dagen då då fokus skulle gå till vår flytt. Idag när jag suttit i Lundbergarn så har det varit 95% cykelcross, 4% landsvägstävling och 1% flytt. Min sambo måste vara besviken...

Nu sattes iaf städmusiken på. Kl. 19..Några timmars röj hinner man väl med.

Hej hå

2 sikten nu. Flytt & Kumlacrossen 2010

Dåså. Avklarat!

Inga bilder men det hittar du nog imorgon på www.cxcupen.se
En film finns
här från kumlanytt.se

Så mkt förberedelser och sen 2 timmar efter den sista målgången är området städat, rensat och tomt. Jag han inte riktigt komma ur denna cx-fas så nu ikväll fick jag ha lite telefonterapi med Martintrampar.blogg.se


Ett jättestort tack till alla funktionärer. Vi gjorde en bättre tävling än förra året.

Nämde ju det där med telefonsamtal igår... Igårkväll kom ännu ett." Hej jag heter ***** och jag kommer från ******* och jag har glömt min hjälm hemma" Jaha svarade jag och tänkte det är ju inga problem. " men jag har typ glömt skor oxå... Ja hela väskan faktiskt. Jag har cykel och verktygslåda med mig."
Killen hade åkt ca 30 mil med familjen för att köra Kumlacrossen. Jag är ju en snäll kille och ville självklart att han skulle få tävla. Han var nästan stöpt i samma lilla form som mig så allt han tävlade i idag var mina kläder. Skor och hjälm likaså. Han var oerhört tacksam och jag hoppas att nån annan ställt upp lika mkt för mig om jag glömt allt hemma.
Som tävlingsledare var det ju mkt att sy ihop denna dag och det tycker jag gjorde rätt bra. Ännu bättre var alla självgående funktionärer som jobbat skitbra idag. Märktes att vi hade mer rutin detta år Nr.2. Att deltagarantalet var lite för lågt och att publiken kunde varit fler oxå kan vi inte ha gjort så mycket mera åt.

En sak som jag var beredd att ta kritik för idag var musiken. Var det något som jag ville bestämma var musiken. Jag hade endast hårdrock skrålandes ut över djupadalsbadet idag men hörde inget klagande faktiskt.

Nu har jag ju lovat mitt lilla hjärta att fokusera på vår flytt nästa helg.(
men innan det... Klart vi kör en likadan tävling nästa år?)


Tack alla. Tävlande som funktionär.

Lite halvdöd men optimist


Fullt med plastband i skogarna runt Kumlasjön. Akta så du inte fastnar!

Nu sitter det två halvdöda individer här i soffan. Vi har jobbat med Kumlacrossen som imorgon går av stapeln men det visste du väl? Det har rullat på jättebra men det blir ändå en tidig dag imorgon. Igen. Uppgång en bit innan kl. 5 utlovas. Extra jobbigt har det väl varit för man spontant hamnade på O`learys igår och det är ju fasiken ett bra ställe alltså. Ett lokalt liveband som heter Pigs in space spelade och de gjorde det bra. Springsteen, Ozzy, Kiss och Whitesnake var väl några av de covers som firades av.

Som tävlingsledare får man ta emot en del telefonsamtal. Idag ringde en farbror som hade en son som skulle tävla imorgon. Han undrade när starten gick och om det var fler från sonens skola som skulle köra tävlingen. Kändes som det borde vara hans son som skulle frågas istället.

Imorgon kommer verkligen den dag jag längtat efter ett tag nu. Om 24 h kommer jag att börja ställa om hjärnan till den flytt som vi gör nästa helg.

Imorgon blir det sand, hårdrock, svett, bullar, lera, risifrutti och en jäkla liv kring Kumlasjön.

fredagkväll.. Äckligt vin & IDOL

Fixat och donat i Kumla. Allt blir nog skitbra på söndag.

för att roa er ger jag denna:

Mkt nöje Nu ska jag slappna av med en grogg

Semesterdag och sovmorgon

Jag har inte gått upp senare än kl. 05:10 på 12 dagar. Ändå har jag tränat, jobbat, fixat inför cykelcrossen som nu senaste dagarna har ökat.
Så idag tog jag sovmorgon då jag har en semesterdag. Sov ut till kl. 06:30.

Först måste jag säga att jag följde
Henrik Öijer på hans imponerande/idiotiska resa igår när han klämde ett marathon efter att ha löptränat i 2 veckor. Han fixade det på tiden 4h 10 min vilket är bra tycker jag men roligast var nog det här som framgick i hans texter hur man liksom blir lite likgilltig på slutet och skiter i det mesta. Man vill bara komma imål. Henrik verkade inte ha planerat detta infall heller. Nä han bestämde sig dagen innan och drack tydligen inget under loppet heller. Osmart sa Bull.

Gårdagens träning
Hade ju hoppats på ett jättestartfält i Hästhagen men jag tror att det var för nära tävlingshelgen för att några skulle vilja dyka upp där. Nu stod vi endast 4 st där och jag samlade på maximalt med mjölksyra under ett maxvarv. Den syran satt kvar rätt länge och vid målgången hade jag det där goa slemmet hängades ner till ramen.

Nu skall jag äta frukost och sen hämta speakervagnen.
Hej hå.
Skulle jag inte hinna uppdatera här så hoppas jag vi ses på söndag i Kumla.

Vinnare! (och gym är vila)

Vinnare av varsin gratisstart är....


Läser ju ibland på två träningstjejers bloggar. De har en tid klagat över deras sockersug och har själva tagit beslut att " nu får det vara slut". De ska skärpa sig med dålig kost mm.  Idag hade den
ena rubriken "chokladsug" på sitt senaste inlägg och den andra hade "fruktsallad". Inläggen handlade om samma som rubriken så de verkar kämpa lite olika :-)

Idag har det blivit en del lösningar till cykelcrossen. Telefonen har ringt o ringt idag men det tålde den nog inte för senare på dagens så gick den sönder. Ett lite slumpartat samtal gav mig en funktionär tills på söndag :-) Ett annat ville ha min hjälp på cykelmässan :-) Ett gav klartecken till ätbara saker efter racen på söndag :-)


Efter jobbet gick jag till gymet där fokus låg på benen idag men jag tror nog att det blev 50/50 med axlar VS. ben. Magen är utanför den där jämnförelsen för den plågas alltid på gymet. .Gymet var lite som medicin för mig. Nu när hjärnan jobbar extra mycket cx-tävlingen så tvingar ju gymet, med vilan mellan seten, mig att ta det lungt. Man sitter och slöar lite, glor på andra självfixerande individer som står framför speglarna och glänser. Det var skönt idag.
Efter gymet tog jag en omväg hem för att köpa protein/kalcium, socker och järn. Tre viktiga kuggar för en konditionsidrottare
 
Proviva Femal är inte till sara utan mig. Den är ju extra berikad med järn och det tänker jag ta direkt efter morgondagens cykelcrossträning i hästhagen kl. 17:15. Kom dit och gör denna (kanske sista?) träning till ett riktigt stort startfält.

Vinnarna av varsin gratisstart på söndag har blivit mailade. Så kolla din brevlåda nu..


Utlottning av startplatser

Här ska inte skrivas en massa onödigt som kvällsjoggen igår på 55 min. Eller hur snyggt och bra det gått på jobbet. Eller hur mkt av min hjärnkapacitet som tänker cx nu. Nä nu ska det handla om...


Utlottning av två stycken startplatser i sportklassen på Kumlacrossen

Lite info först.. Banan är 2,7 km lång och går på gräs, grus, asfalt och träflis. Den har två trappor samt ett dubbelt trähinder som skall klaras av. I sportklassen kan du köra på en cykelcross eller en mountainbike i de 5 varv som skall köras. Starten är planerad till kl. 12 men kan bli förskjuten.
 
Vill du veta mer så finns inbjudan och PM på www.cxcupen.se

Nå, vad skall du göra för att få chansen? Jo skriv en kommentar här under eller ett mail till mig om varför just du skall få prova på charmen av cykelcross.
Mail:
cykelkillen@hotmail.com
Saknar du årslicens kan du köpa en engångslicens vid nummerlappsutdelningen.

Gäller hela onsdagen. Vinnarna presenteras på torsdag.

Jäkla regler överallt

Jag är en person med ganska god moral och ganska laglydig. Jag är som tävlingsmänniska rättvis och fuskar absolut inte inom idrott. Ändå är jag så trött på regler just nu. Hela Sverige genomsyras av regler.

Varför denna bitterhet? Jo min efterlängtade Hong Kong-lampa har fastnat i svenska tullen. Fick brev ifrån dem idag där de behövde bevis vad det innehöll och vad det hade kostat mig. Den billiga och bra lampan kommer nu kanske att bli dyrare. Så här stod de:
"Tullsatsen är mellan 0-20 % och beräknas på varans pris inklusive frakt och eventuella transportförsäkringar. För de flesta varor är momsen 25%"
Alltså kan jag kanske klara mig utan tullsatsen men om den 580 kr dyra/billiga lampan ökar med 25% så kostar den ju ca 710kr. Fortfarande okej men om då tullsatsen tillkommer blir det mindre roligt.På Onsdag lottar jag ut två starter i sportklassen i Kumlacrossen. Skall du göra premiär i cykelcross-genren kanske?

Ikväll ska jag jogga med Patrik Paulsson som är i stan.

hepp

Kortfilm

Filmade lite på gårdagens 25manna och på dagens cykelnördar som cyklade vid Djupadalsbadet fast det är en vecka kvar tills start. Själv gled jag runt 3 långsamma varv i godan ro och sköljde igenom musklerna som var lite trötta efter gårdagens orientering..
Mkt nöje. Kolla skillanden mellan Niclas Voight och Martintrampar.blogg.se

Orientering, 25manna för en cyklist

Skulle ju åka med orienterarna till 25 manna igår så jag köpte med mig en tidning i fredags. Aktiv träning heter den och är ganska ny. Förutom en bra artikel på 4 sidor om cykelcross så fanns där en tävlingskalender i den från oktober till januari. Det var mest löpartävlingar men mtb-tävlingen Nightmare classic var med. Och så Kumlacrossen!! Kul.


Här har jag hittat lugnet i det jättestora kaos som råder på 25manna.
Det var 8800 orienterar som var där. Så fatta att det krävs ett stort gärde för alla tält och pallryggsäckar. En orienterar åker aldrig utan sin pallryggsäck.
Jag skulle få springa sträcka 24. En 8,3 km lång, rak sträcka. D.v.s alla som springer den har samma kontroller så skulle jag se nån annan med nummer 24 på nummerlappen så är det bara att ta rygg och låta den sköta själva orienterandet. Enkelt och jag skulle bara kunna koncentrera mig på att löpa. Jodåsåatt..

Tävlingsrapport
Jag blir iväg växlad och får min karta och påväg mot startpunkten börjar jag läsa in den. Fy fan vilken bana hinner jag tänka. Det var en detaljrik karta och min bana verkade gå kors och tvärs överallt. Vid startpunkten vänder jag mig om för att hitta en löpare med nummer 24 på bröstet. De kommer flera stycken ser jag men när de närmar sig blir min fasa verklighet. De har antingen  lägre ller högre nummer och har altså andra banor. Det skulle alltså bli till att orientera själv då. Tar ut en riktning mot kontroll Nr.1 och springer iväg. Hamnar fel men lyckas läsa in mig och hittar till slut ettan.
Här kommer det 3 löpare och stämplar precis innan mig och jag rusar ikapp den ena, förbi och slänger två övertydliga blickar mot hans nummerlapp, som i orientering sitter på bröstet så jag måste ju om och vända mig bakåt. Ryggnummerlapp hade varit bättre. YES! Här kan jag ta rygg.
Så efter kontroll 1 vet jag inte vart jag har varit. Jag följde bara ryggen på en duktig löpare som spikade kontroll efter kontroll. Rätt var det är känns det som jag fick in en sten i skon för vid varje nedtramp med höger fot gör det lite ont. Jag kör ned pekfingret mellan lästen och min vrist och ska peta undan den men allt jag känner är en spets. Jag har trampat in en pinne genom sula! Hade den varit 1 cm längre hade den gått in i min fot.
 
De två små prickarna på sulan bevittnar om vart pinnen gick in.

Efter ett tag tar sig min ledare för magen och gnyr lite illa och löptempot sjunker lite. "attans han har håll" tänker jag. Synd för han spikade verkligen kontroll efter kontroll och det var ju 20 stycken på min bana. Vi springer förbi en klubbkompis och jag slänger ur mig frågan Hur går det? " nej inge bra" svarar han. " Jag e ledsen jag kan inte hjälpa dig. Jag har ingen aning om var vi e" svarar jag. Det var ju sant.
Min ledsagare och jag kommer ut på en väg, han kollar kartan och vänder inåt skogen igen. Jag är inte sen att fortsätta följa hans spår (ca 3-4 meter bakom) då han bakom första bästa gran börjar dra ned sina byxor och sätter sig ned. OKEJ han måste skita! Det var inte håll han hade. Han var tjuvtjock i magen :-)
Jag hinner iaf se vart en annan efterföljande gubbe tar vägen så jag kan fortsätta min lek följa john.

Hela sträckan går på 1h 5 minuter och jag hinner med några minuters marginal få ut vår sista löpare innan det blir omstart. Fick senare höra att jag plockat 4 placeringar på min sträcka. Jag hade kunnat göra sträckan snabbare om jag hade fått en något snabbare löpare att följa men jag hade tur ändå för den där banan hade jag aldrig hittat runt.

I bussen hem så satt mina klubbkompisar och jämnförde sina kartor och berättade vart de hade sprungit. Jag vek ihop min och stoppade den i fickan.. 

På dessa stora orienteringstävlingar finns nästan jämnt nån stor outlet av en stor sportkedja. Igår var det ett stort Intersport-tält men skitbra priser på allt. Jag har ju en tid gått i skoköpartankar och nu hittade jag likadan som jobbarkompismats har men inte för ordinarie pris 1300 kr utan mera behagliga 800 kr. Då förstår ni rabatten där.
 Doften av nytt!

Blev oxå ett par vintertajts, ullstrumpor och en pannlampa från PETZL till Sara så hon kan trampa ute i mörkret. Jag själv går och väntar ivrigt på min Hong Kong-lampa.

Det är söndag morgon och väckarklockan ringde på den tyvärr inställda arbetstiden 05:05 men det kvittar då jag har en del att fixa så gick jag upp. Slog på mobilen och då plingade det till 2 ggr. Nattliga meddelanden betyder oftast fylle-sms. Dessa två var från falun och det första skriver jag inte ut (icke rumsrent) det andra var en bild med texten " joråsåatt.." Den finns i min mobil emn jag lyckas inte få upp den här...inte just nu iaf.

Nu skall jag skriva klart PM.et för kumlacrossen sen skall jag åka dit och trimma lite gräs.


Rischips. Bananas are for monkeys


Så här var den största delen av min arbetsdag men det var lite lyxigare än vanligt. Jag hade med mina lurar och mobilen har nyligen fått Breakin Benjamin i sig så jäklar vad jag kapade.
När jag skulle ställa mobilen för självfotografering så blev inte mitt huvud med. Kanske ett av de bättre bilderna på mig.

När jag gick till gymet så gick jag ju förbi grannens fönster. Det var lite öppet, det fräste högt ur stekpannan där det låg 2-3 köttbitar, längre in såg jag att tv:n stod på. Jag fortsatte min promenad mot gymet. När jag gått ca 200 meter möter jag grannen!!! " Står inte du uppe hos dig och steker kött?" Frågar jag. "Jo" svarar han. :-)
Så jobbar vi i det här kvarteret.

Ingen vet nog bättre än mig hur gärna Sara vill komma tillbaka till sin form à 2008 med dubbla SM-medaljer. Siktet ställdes in på damelitklass 2009 men hon har fasiken drabbats av all otur för resten av hennes liv denna säsong. Hon har bara tänkt tanken på att börja träna igen innan hon insjuknat igen så jag blev riktigt glad idag när hon ringde mig och sa att hon ville cykla idag. Jag uppmanade mer än en gång att hon skulle ta det lungt och helldre ha hög kadens än mosa.
Det hon inte visste var att hon att jag råkade se henne under hennes pass och då gick det inte så långsamt. " Jag snittade bara 151 ju..." det låter inte så lungt i mina öron. Dagens ungdom ;-)

Dagens träning
Idag var jag grymt sugen på att köra ett hårt pass på testcykeln i klubbstugan och stenhård musik men då halsen var ett osäkert kort igår så blev de ju...
Jo då så att.. gå inte till friskis mellan kl. 17-18 om du är folkskygg. Attans va mkt folk det är där. Träffade
www.healthandliving.blogg.se Jo hon heter så. Hon rodde och rodde och rodde men jag fixar inte det. Att ro och ro alltså. Max fem minuter sen blir det tråkigt så det är typ den perfekta uppvärmningen för mig. Trängde mig vidare och fick med benböj, utfall, axelpress, sidfläskböj (eget namn), mage, ryggresning sen trampa jag ur benen på en gammal sliten spinninghoj.
fick ett infall och handlade med mat hem från coco Thai. Tror inte jag behövde äta så mkt som man fick med i lådorna men shit vad gott de e!!

Imorgon åker jag direkt till Kumla för att få nycklarna till Kumlabadet. Ja ni vet den där platsen som kommer att ha massor av folk söndagen den 18e oktober.
Tjing.

sjunkade intresse?

Hade tänkt en jobb-bild. Igen. Men datorn är segare än hubbabubba så det vill inte. eller så är det jag som för en gångs skull inte har tålamod.
Jobbet känns som nummer ett att berätta om nu när man inte tränar o tävlar så mkt.

Förra året verkade ju cykelcross så hett. På träningarna i hästhagen har det även där verkat ganska hett då man sett till flera nya hojar men hur återspeglas det i sverige?? Kändes som det vanliga i Kadens. Har cx-cupen gjort mer väsen av sig? Hur har det snackats på de senaste racen i landsväg? Jag vet att vi veteraner snackade om cx-cupen på den sista mtb-tävlingen iaf.
Jag hoppas att det blir som "vanligt" att folk kommer på i sista stund att "Ja just jäklar, nu är det ju cross-säsong"
Fick höra att det var svag uppslutning i hästhagen igår oxå... Skäms på er :-)

När jag handlade häromdagen så gick jag förbi tidningshyllan och fick se Runners World. "trail-special" stod de på framsidan. Ett annat ord för att de skulle skriva mer om stiglöpning :-) Jag slängde ned den i kundvagnen och det var först när jag kom hem som jag upptäckte att de hade med ett reportage om Vertex fjällmarathon som jag o jobbarkompismats sprang i somras. Läs det så får ni en schysst bild om vad det handlade om.

Nu intensifieras jobbet inför cx och jag börjar bli nervös. Har jag tänkt på allt? Ska göra som vanligt nu och maila lite.
På söndag får ni komma dit och tjuvträna lite på era cx-hojar för har vi tur kommer det dit lite media och fotar o filmar. Om inte så får vi väl sätta oss på Sveas och tröstfika.
Höstmys

Satt och funderade på dagens rubrik men upptäckte då att alla gamla rubriker sparats så jag återanvänder en gammal. Vet inte vad jag skrev då men det är ju skitsamma.

Dagens startade så där på jobbet. Skulle tanka Lundbergarna innan jag åkte från firman men precis när jag skulle ta bort tanklocket så tappade jag ner det i motorn. Innanför kåporna, nånstans ner bland hydralslangar och kablar. Jag letade med ficklampa ovanifrån, underifrån, från sidan men ICKE. Fick till slut gå till firmans lilla hustomte (mekanikern) och tillsammans med två ficklampor och en magnet i form av en jättelång skruvmejsel fick vi tillslut upp det. Sånt litet misstag blev så krångligt.

Annars har det flytit på bra på Lakevägen där vi jobbar med plattläggning som förmodligen blir klart imorgon. Sen skall det asfaltsjusteras för gubbar från NCC.
Appropå anläggning. Jag stod som ett fån och kollade på när de lade marktegel på våghustorget för några timmar sedan. Jag var lite nyfiken och imponerad hur de fixar så stora ytor. hade det inte varit så mkt folk på stan hade jag nog filmat eller fotat dom men där går nördgränsen.

Vi har skrivit kontrakt, Sara o jag, på vår nya lya oxå. Där blir du nog inbjuden på inflyttningsfest i vinter nångång. Oavsett om du bor i Falun, Norrköping eller Pålsboda.

Svängde förbi cykelhandlarn och spenderade en tusenlapp. Oj det var enkelt. Ny drivlina till vinterhojen plus växelvajer.

Blev sugen på att åka till hästhagen och kolla o heja på dom som tränar cx där idag men då jag vaknade med en lite svullen hals idag så blir det bäst att fixa med vinterhojen istället för att vara utomhus och bli kall.

För nån vecka sen visade jag en häftig film med en smidig kille vid namn Damian Walters. Han är stuntman, tränare och gymnast. Här är ett tävlingshopp, eller möjligen ett uppvisningshopp av honom.

bara HEM o TRÄNA! Hoppas man slipper bli sjuk nu så man kan regera på antingen löpning, testcykel eller gym imorgon :-)

en snabbis på måndagskvällen

Då var kvällens fika över. Vi var sex stycken cyklister som firade kanelbullens dag i Hästhagen.

vid fototillfället mådde väl ingen särskilt dåligt tror jag.
Jag skippade ett varv för att filma lite. Tycker filmen blev rätt bra för att vara en stökig actionfilm.Ta en god titt på kartan innan du ser filmen så underlättare det tror jag.

Finns några saker du skall tänka på: I början svär jag till för jag har svårt att komma iväg på hojen då cykelbyxorna fastnade på spetsen av sadeln. Vid Hindrena ser Magnus P den banan som jag tappat under de tidigare varven, det är det han skriker till mig. På slutet försöker Niclas gå loss men blir ikappkörd vis sanden samtidigt som jag hälsar på Jonas & Emma utanför bild.

 

Nu är det måndag och jag, jobbarkompismats och Lisa har joggat runt Rynningeviken. En tur på 57 minuter som kanske motsvarar dryga 10 km. Hej hopp

Förberedelser för en massa saker

Oj vad vi firar Sara o jag. Vi missade den oviktiga årsdagen för vårt förhållande men kanelbullensdag får ju inte gå omärkt förbi. Hon valde dock en kardemummabulle istället. Får man göra så?

Vi gick tipspromenad i stadsparken i förmiddags med en vän till S. Vi hade 11 av 12 rätt så den frågan vi hade fel på går ut till er:
 Italienska postverket vill förnya sig och bli mordernare. Vilket förslag skall bli verkligehet inom postverket?
1: Man skall inte få jobba där längre än 15 år
x: Jobben skall få gå i arv
2: Man skall få vara max 30 år för att få jobba där.

Vad tror ni var rätt?
Spelade även in en film efter vår tipspromenad:

/>
Efter det så har vi rensat och stuvat om i källarförrådet inför vår flytt som blir av veckan efter cykelcrosstävlingen. Alltid när man städar sitt förråd så hittar man saker som kan slängas. Tänkte snart lägga ut tre saker på blocket men ni kära läsare kan få chansen före alla blocketläsare.
En tankväska till mc. Sitter med magneter, har kartficka, regnskydd. Jag hade den för många år sedan på min Honda Dominator. Lägg ett bud.
Micro, 600 watt. Den vrålsnygga mattan under kan följa med. Den har jag inte använt då det är ett av de vackraste priser jag vunnit denna säsong. Lägg ett bud.

Igår när jag och Martin kom cyklandes till kumla för att reka lite på cx-banan så såg jag ett sladdspår i en av kurvorna. "kolla! sladdspår" skrek jag. 50 meter senare ser jag tydliga, färska spår i gräset exakt där banan går igenom de finaste delarna av Djupadalsparken. " Antingen är det 5 stycken här och kör eller så nöter nån flera varv idag" sa jag till Martin då det var flera spår i gräset. Inte långt efter det så ser vi en bekant cykelprofil som trotsat vädret och tagit sig dit ensam och nötte varv efter varv. Han kommer att bli farlig i veteranklassen i höst.

Nu skall jag serva min mtb inför eftermiddagens cykelcrossträning i hästhagen. Kl 17 idag och 17:30 på tisdag men då kommer inte jag för då skall det skrivas av kontrakt, på kontrakt samt gå på ett möte om nästa helgs orienteringstävling.

snart är det dax


Fan vad kul det ska bli. Var så länge sen jag lånade en bok.

Jag är en sadist och vän

Har spenderat några timmar med en god flickvän nyss. Min allra bästa tjejkompis. Vi brukar prata om det mesta men det har nog aldrig varit så allvarligt som det var denna gång. Efter vårat fika så tog mina shoppingbyxor oss vidare och jag sprang över följande skalplagg.
Ett snyggt skalplagg för kommande löpturer men jag vet inte om det var värt 600 spänn så just idag avstod jag.
Något som jag köpte på stan idag var 5 stycken pansarmalar till akvariet. Det är ganska tuffa små rackare som fått namnet av att de är ganska hårda. Det dom blev varse om att i de 270 litrarna simmar ett rovdjur som överlevt i hundra tusentals år. Sköldpaddan Öste
 Så söt, så sur, så hungrig.
Jag har nyligen bevittnat hur hon tryckt i sig 2 stycken pansarmalar, dock med lite bekymmer. De verkar vara lite svårtuggade för någon som saknar tänder. Öste har ju bara en vass gom.
Känner mig jättetaskig men ändå snäll idag.

Är snart bortbjuden på mat och idol. En typisk kväll för en senior. Junioren i hemmet skall iväg på resturang med vänner.
Imorgon skall jag iväg till kumla och prova banan lite. Vill nån med och tjuvträna lite så hör av er. Trampar från stan vid ca kl. 11.

Hej

Happy cross & träningsvärk

Ja ju fler man sprider det till, desto fler blir nyfikna på den hemliga specialträning som pågår i hästhagen ibland. Nästa chans att smygträna fram en grym höstform är på söndag. Tar mig friheten att säga kl. 17. Hoppas vi blir några stycken som kan hjälpas åt att hålla fast Martintrampar för han skall inte tokstarta igång efter sin förkylning (eller e det piggyflue?) med att maxa cykelcross.
Bana ser ni nedan. den har jag snott ;-)var ju på gymet igår... Det känns idag. Spänner jag biceps mer än 5 sekunder så vill den krampa. När jag satt i firmabilen och åt matlådan var jag ju tvungen att luta mig framåt för att inte spilla maten. Det var en plåga varje gång för magmusklerna gör ont. När vi drog av en yta med dragbrädan så var det skitjobbigt för magen. Att sträcka sig efter något tyngre än 500 gram var ovanligt tungt. Ahhh det är skönt att träna.

Dagens öhh...träning
Bilden är klick-bar
Jodå så att man var ju stig-guide idag åt ett litet happy-gäng. Visade först lite stigar runt markaskogen, åkte till crossbanan bakom Norra Bro, över till atle grustag och sen grusväg till Cafè skogsgläntan vid Glommanvägen. Därefter gick det via stigarna ner till Lugnets idrottsplats.
Frågan om organiserad vuxenträning dök upp igen. Om man samlade alla som frågat om just det så skulle det bli en bra grupp. Kanske ska ge det en chans till till våren. Klubben har en del ungdomar i åldrarna 14-17 som behöver lite mera träning och utslussning mot tävlingsbanorna. Kanske skall man slå ihop dessa med vuxna och köra en gång i veckan. Behöver väl inte bestämmas nu eftersom det är först till våren detta blir aktuellt iaf.

Alla har vi en kropp. Det är upp till var och en vad man vill göra med den. En del gör ingenting och blir slöa och otränade. En del väljer rena tekniska bitar medan en del väljer endast sin fysik. Slår man ihop dessa bitar. Att man väljer att göra tekniska bitar med sin kropp. Lär sig hantera och utveckla sina fysiska kunskaper så kanske man kan pyssla med parcour. Något som ser så avslappnat och riktigt coolt ut. Fick detta tips från min forna kollega Martin. Stort tack det är en av de fräckaste videorna jag sett på länge
hej hå