Buffè

  • Iväntan på skjutsen till maten så tar vi lite info:
  • På söndag kör vi en happyride i Kilsbergen. Samling vid resturangen 10:30. Bra väder utlovas och jag skall ta det tillräckligt lungt så alla hinner med. Gör dom inte det får dom öka...
  • Oroa dig inte för svininfluensan. Den har bara en dödlighet på 4 %. Fågelinfluensan har en dödlighet på 40% !! Akta dig för hostande mexicanare bara.
  • Anmälningar till ungdomslägret börjar droppa in. Kul!Att ta det lugnt förresten... Jag tänkte träna hårt imorgon och på lördag då inga tävlingar är inbokade. För jag är nog en hetsare. En som drar upp tempot, halvt hjul före och sällan låter den svagaste vila tillräckligt länge. En perfekt slavdrivare med andra ord. Och då jag förmodligen skall träffa nya mtb:are på söndag så bör jag nog vara lite trött i benen annars vet jag hur det blir. Skickade ut ett mass-sms idag för att sprida ordet. Skickade till Kopparberg, Falun, Örebro och Karlskoga. Får se hur många det kommer...

Varsågod och ät!


Långt bort e d fint. Närmast i

MMS

Långt bort e d fint. Närmast i bild ska jorden ut. O kom ihåg att sprit inte skyddar mot baciller, då hade inte svininfluensam startat i tequilans hemland. Ni kan vara nyktra ikväll ungdomar.


all mat kommer att göra mig tjock

Ni som inte ser/såg matchen SWE-USA missar en jäkla händelserik match. Färjestads keeper Jonas Gustavsson är ju ett monster!

Jag kollar inte på så mkt på sport eller idrott om det inte är våra olika landslag som svettas. Hockey är nog favoriten då det intensivt och roligt.
Träningsmässigt blev det gym idag. Körde väldigt effektivt med kort vila mellan seten. Fokus låg på benen men då beachen 2009 närmar sig slängde jag in lite biceps och bröst oxå.
När jag kom hem hade Sara lagat mat " Det blir lammkött, din favorit" sa hon o flina.... O gott var det. Potatisgratäng hade hon slängt ihop oxå.
Imorgon på valborgskvällen så blir det grillning hos Saras farmor/farfar vilket betyder MAT!!!! Ingen går hungrig från den delen av släkten.

Inte ett enda kort idag men jag kan säga så här. Vi jobbar återigen hos elbolaget EON och vi fakturerar dom per timme och med tanke på min senaste elräkning från dom så blir det inge stress imorgon. Det har de råd med...

Måste berätta om lite cykelskvaller..
I en tävling för inte så länge sen ville markägaren (sveaskog) ha 5000 kr för att låta cyklister köra i deras skog. Snålt om ni frågar mig men iaf... Arrangören sa då de kunde på synas på nummerlapparna som reklam och då kvitta kostnaden. Det gick de med på. Arrnagören fick även Sveaskog att betala kostnaden för nummerlappstryckningen!! Undra vad sveaskogs ekonomer sitter och funderar nu... :-)

Go natt

10 små negerpojkar....


Det gick hett till på jobbet idag. Så pass att t.o.m. brandkåren fick komma dit och dra i sina stora slangar.
Jag kan inte riktigt redogöra för vad det utbrunna skåpet gör men det tillhör spånsugen från snickeriet. Till vänster i bild, där skyffeln står, är själva spånfickan och hade den börjat brinna kunde det ha gått åt helvete. Nu nådde två av firmans slangar precis fram så allt kunde kylas ned i väntan på brandkåren.

Typiskt att man inte var på plats och kunde ha spelat in nån het actionfilm.

Jag har länge tjatat om att det är så mycket som händer just den 9e Maj men idag fick jag via snigelposten veta att det är en mindre sak att ta hänsyn till. Klassträffen med gamla kompisar från högstadiet blir inte av. Det var tydligen för få intresserade. Känns ju kul att inte dom heller vill träffa en..
Lite annat som händer 9e Maj: Giro `d Italia utan G.Larsson startar, metallsvenska på Berhn arena, Sabaton & Hammerfall på conventum (det hamnar i ett annat läge nu...) Högaliden race i Hjo, Hjälmarn runt går o det är ju VM för en del motionärer och Mamma milla fyller år :-)

Träningen då?
Ja frågan är om jag har tränat idag.. Fick inte med mig nån från firman ( kan inte umgås med nån tydligen) utan fick jogga ut själv. Sist när jag joggade med jobbarkompismats så blev det 29 min. Idag blev det 32 minuter och ingen utav gångerna kände jag av knät vilket återigen startade funderingarna på vertex fjällmarathon den 8e aug. Tempot idag pendlade mellan jogg och snabbjogg vilket är ett måste nu. Jag vill känna att jag kan jogga en timme innan jag törs ge mig i kast med intervaller på löpning. Något jag saknar faktiskt. Att jogga/löpa ger så mkt mer sköna känslor än någon annan träning.
Som träning kanske man kan klassa dagens arbete oxå. Ca 5 ton med gräsjord som jag har handskyfflat av en traktorkärra. Jäkla tur det inte skulle lastas på för att kasta det neråt är ju lättare. ryggen är lite lagom trött och bålen fick ju lite automatträning. Tror jag får lön från jobbet oxå...

Ni cyklister.. Ni har väl läst Öijers sköna cykeltips angående lagtempo. Rolig läsning.

Hade bra
Ps. har nån sett Sara? Puts väck...Det är så tyst nu.... :-)

I fasans tecken


På väg till jobbet imorse stod den där. En fasan bara ca 5 meter från cykelstråket. Motivet i bakgrunden är väl mindre vackert. Örebro reningsverk.

Fick ett sms från cykelhandlarn Johan idag. Det stod " Har du vägarna förbi idag med en kamera ska du få något kul till bloggen". Jag började fundera på vad det kunde vara för något och min fantasi stannade vid att han kanske hade en liten blå dvärg i källaren som gick baklänges och bara pratade med limmrikar. Fick senare på dagen se att det var det inte. Det var bara en specialbeställd cykel.
 Saras hoj är inte extremt liten utan den bakom är extremt stor. Ni som vet vem Johan är (ca 190 lång) så kan jag säga att han kan precis cykla på den bakre hojen med sadeln i det befintliga läget.

Igår bokade jag o sara biobiljetter till fredagens premiär. Till vad?? Se nedan. Nåt om träning finns inte att rapportera idag. Ska jogga ordentligt imorgon istället. Hej hej

ilska & glädje

Texter i sms, böcker eller så här på bloggar kan ju tolkas lite olika. Lite i betraktarens öga liksom... Skriver jag att jag cyklat mtb i halvhårt tempo i två dagar med fotopauser samt varit på krogen därimellan så låter det inge vidare va?... Skriver jag att  jag tränat i Kilsbergen ca 6,5h samt kopplat av med 2 öl på lördagkvällen låter det bättre.

Jag är inte rädd att ta bladet från munnen. Säga vad jag tycker. Ibland är mitt resonemang tunnt men ibland tar man första tonen som får andra att våga yttra sig om samma sak. "Döda fiskar flyter med strömmen, levande simmar emot".
Under cykelns dag igår fick jag syn på en sak som gjorde mig förbannad. En person, vi kan kalla honom Peter, kom cyklande på sin tränings/tävlingshoj i ett tempo som var högre än medelsvensson på det smala, mycket trafikerade stråk längs Svartån. Inte trafikfarligt fort men ändå. I klubbtröja som tydligt visar hans tillhörighet och vad han representerar. Som tävlingsaktiv i en klubb är man oftast en förebild för de nya och yngre i klubben oavsett vilken nivå man befinner sig på själv vilket inte alla tänker på. Det jag reagerade på så j-vla starkt är att hans hjälm satt fastknäppt fram på styret som en jäkla accessoar. Jag har tidigare retat mig på att denna person jämnt tränar utan hjälm och jag vet nu att hans egna klubbmedlemmar ogillar detta utan att våga säga nåt. Vad är det för stil?? Hade han kört för Almby hade jag uteslutit honom ur klubben. (eller åtminstonde försökt) Nu måste alltså hjälmen suttit där för att provocera för den fyller ju lika stor funktion där som hemma i byrålådan.


En rishög och snö! Det finns inte mkt kvar i Kilsbergen nu, några fläckar bara.

Jag körde omkring lite idag i ett skönt tempo utan stress idag men han med både nya o gamla stigar. Jag stack ut ca 1 timme före Sara idag och när jag kört dryga två timmar började fundera på att höra av mig och fråga om man fick bjuda henne på en kopp äckelkaffe i Ånnaboda. (det smakar inge vidare o dyrt är det med) Då inte mobiltäckningen är strålande i Kilsbergen fick jag vänta tills jag kom tillräckligt nära Ånnaboda innan jag tänkte ringa men prcis då kommer hon trampande från ett annat håll!! Det finns triljoner med stigar däruppe men precis när hon finns i mina tankar så kommer hon flåsande. Vi gjorde sen sällskap till svinfiket.
 
Igår körde jag ju ett pass med magnus P och då såg det ut så här: Han stod som parkerad.


En annan sak som hände igår var att när jag kom hem efter passet med Magnus så hade grannen en mindre förfest på loftgången. En "kall" erbjöds och sen var ju bollen i rullning så att säga.... Slutade på strömpis som en tid tillbka har nya ägare och en förbättrad, cool grej var tre stora displayer, skärmar eller vad de nu ska kallas. Musiken som dånade ut på dansgolvet körde samtidigt musikvideon på dessa skärmar. Synkat naturligtvis och när låten mixades in i nästa låt flöt musikvideon snyggt in i nästa. Skärmarna kunde betraktas från båda hållen med  resultatet att den blev spegelvänd från ett av hållen. COOLT! 

hej hopp. Imorgon är det måndag! Jippie!
 

Ska skriva massor ikväll. Just

MMS

Ska skriva massor ikväll. Just nu slappas det vid tv:n såg denna stora skotare idag.


Cykelns dag

Blir en snabbis innan jag återigen ger mig ut i det underbara vädret. Syns även på besöksstatestiken att ni sitter mindre vid datorerna vilket är bra. Ut och skaffa lite D-vitaminer.

Måste ju bara bjucka er på den film man gjorde idag i solskenet i stadsparken. Sen ska jag och Magnus P ut i Kilsbergen och piska Kilsbergen. Imorgon blir det en upprepning av det då jag förhoppningsvis piskar upp Einarsson i bergen.
Det som blir annorlunda dock är att jag nu ska låna Saras cykel (ballebiken) då min är i delar hos "svärfar". Glappet vid vevpartiet är 12 hundradelars millimeter på varje sida mellan axeln och innerbanan på vevlagret. Det låter kanske löjligt lite men det är det inte. Detta är inget slitage utan har varit så nästan ändå från att jag köpte den och om man inte gör något så ökar slitaget och allting håller mkt kortare. 
Nu är han så snäll att han fixar detta med tunna bladstål som loctitas på axeln vilket tar bort sliret mellan axeln och lagret. Resultat: Att det redan snabba lagret rullar ännu lättare.
Måste sticka nu....
haj

 

Konkurrensen i H 30 ökar..

MMS

Konkurrensen i H 30 ökar..


Upptinade örebroare

Igår kom akvariet!!!

Öste simmar glatt omkring i den gamla baljan där hon idag fått sällskap av 10 st mörka neontetror. De gamla verka ha tagit slut när de hamnade i det mkt mindre akvariet. Antingen sitter de i punpem eller så  vilar de i Östes mage.

Därför blev det ingen träning igår. Nä det pysslades med den nysiliconade baljan. Träning blev det lite av idag istället. Ca 1,5h efter man gått ifrån after work-ölen skulle jag och jobbarkompismats jogga lite. Benen var fulla med humle, malt, jäst & vatten. Det i kombination med att det är så roligt att springa gjorde att vår jogg flera gånger blev ett rent löppass. Vi tog mtb-spåret i Marka på 6,3 km. Kanske en lite för tuff start för mitt knä som jag fortfarande inte litar på 100% men det funkade även idag utan att göra ont vilket självklart gjorde att vi pratade löst om Vertex Fjällmarathon. Vi får se om det blir det den 8e aug.

Imorgon är det cykelns dag. Kommunen satsar på att få örebroarna ännu mera hälsosamma genom att promota en cykelled längs svartån. Imorgon kan du cykla den för första gången och dessutom hälsa på mig i Almby IK`s station. Vi ska nog ha en kortare teknikbana där man kanske kan vinna nåt. Mkt hänger i luften men det är ju drygt 12 h kvar så...

Kul är det oxå att se att solen lockar ut så mkt folk. Det joggas, promeneras och cyklas överallt. Men vart är alla dessa friskusar när vädret blir sämre??

Nehä.. Hepp på dig

After work med fotografering.

MMS

After work med fotografering. Så man minns...


Längs vilken härlig cykelväg s

MMS

Längs vilken härlig cykelväg sitter denna skylt ? Kan nån det ? Voight ? Jonas ?


I väntan på en försovd Martin

MMS

I väntan på en försovd Martin så upptäcker ja att jag är helt rätt i år. Känner för endast mobilblogg idag.


Lite av allt blev ingenting

Skrev nåt om gym igår. Det blev aldrig så. Tappade lusten helt och skruva lite med hojen och körde bålträning på pilatesbollen hemma istället. Upptäckte att helgens genomslag även gett en liten buckla på fälgen. Megakul!

Jag och Sara hade bestämt möte vid klubbstugan idag för att efterapa det maxtest jag gjort tidigare på örebro Universitet. Det pågår en ombyggnation i klubbstugan som medför vissa problem. Fast inge stort problem om ni frågar mig.
Denna bild är på dörren till omklädningsrummet.
Klubben har ju en Monark Testcykel så det går ju alldeles utmärkt att köra tester på den om man har lite hjälp av någon som lägger på vikter och noterar siffror. Under mitt test började jag ifrågasätta cykeln. Om den visade rätt puls och om motståndet kunde stämma. Det kanske kan vara olika mkt friktion i repen mot det tunga svänghjulet?? Nån som vet om det skiljer mellan 2 olika Monark testcyklar? Det borde det väl kunna göra va?
Sak samma..Detta test skall ju följas upp iaf om nån månad men det gick iaf bättre än det jag gjorde 26e mars på Universitetet. Exakt 32 sekunder bättre ( eller längre kan man säga)
Det blev inte mkt mer träning efter det pga...hormoner (läs humörsvängningar) hos nån annan. 3 set med marklyft blev det för min del innan vi lämnade Ljungstugan iaf.
Under stretchingen kom vi på en spontat grej att göra. Viltsafari i Hjortkvarn. Låter kanske banalt men satan vad hjortar det finns där och så här års kommer det ur skogen för att äta på de tidigare gröna gärdena.

Innan vi åkte så han Sara plugga lite och jag testade om knäna höll för lite jogging och det gjorde dom. En kort tur på 20 minuter gjorde denna eftermiddag till ett triathlon. Cykel, styrka och jogging.

Det häftigaste under viltsafarit var inte de ca 250 hjortar vi såg utan de första två som stod "centralt" i Hjortkvarn, alldeles utanför entrèn till sågverket. Se min korta film men bry dig inte om att zoom-funktionen dummar sig på mobilen.

Tack allihopa för kommentarerna. Det är alltid kul med dom.

i dagens Metro. Jag har bott i

MMS

i dagens Metro. Jag har bott i Pålsboda. Shit va kyssar ja fick då.


Slöat till. Igen.

Träning är nog bäst att ta tag i direkt efter jobbet. Den rutinen har jag kört med i alla år. Ett litet, snabbt mellanmål sen börja byta om och iväg. Idag tänkte jag fixa lite innan jag drar till gymet men ju längre jag sitter här desto mer funderar jag på att skita i det. Får väl se vad som händer..

Igår skulle jag hålla i ungdomsträningen och det fick fungera som ett återhämtningspass. Jag körde ett varv i Markaskogen och gav tips till Kalle E som valt att träna. Vart alla de andra var förtäljer inte historien. Skönt att se mina tips funkade då han hade mkt bättre teknik på slutet av varvet än i början.
Vid klubbstugan så var det full fart på något bandy eller hockeylag som hade barmarksträning där. Fullt med barn/ungdomar där. När jag rullade hemåt såg jag att gräsplanen vid Brickeberg var full av tränande i ultimate (frisbee) och då började jag fundera ännu mera på vart alla cyklande ungdomar va? Detta kanske gestaltar hur stor cykelsporten är men ultimate....??

Väntar fortfarande på att glasmästeriet ska ringa mig. Öste ger mig arga blickar då hon trängs i det på tok för lilla akvariet. Får väl ta och slå dem en pling för så här lång tid ska det ju inte ta. De trodde att det skulle ha varit klart i fredags...

Packar jag inte gymväskan nu kommer jag fasiken inte iväg..

hej hej broiler

Dagens bästa. Tanten på 93år s

MMS

Dagens bästa. Tanten på 93år som vi jobbar åt satt vid datorn när vi ringde henne. Tänk om hon bloggar. :-)


Langat till minderåriga..


I helgen har jag langat. Dom ville det och jag kunde inte säga nej. Nu var det bara till tre stycken men polisen har inte haffat mig än så det kanske händer igen. Sen var det ju inte så att jag langade en hel back utan bara enstaka flaskor. Innehållet var dock rena raketbränslet.

Idag fick jag ytterliagre kommentarer liknande "att som elitåkare köra i H30". Fått höra flera gånger det senaste halvåret saker som "Promenadsegrar, vinna hela cupen, segerkåt" mm. Attt gå uppåt på stegen har inga några problem med. Jag började i senior och gick sen till Elitklass och då fick man minsann ryggdunkningar. Nu är det annat ljud i koskällan men jag säger så här. Mina konkurrenter i H30 har precis lika många timmar på sina dygn som jag. De har dessutom haft lika många år på sig som jag att träna. "de kanske har andra prioriteringar som familj o dylikt"  jag har i år tagit tag i mina bortskuffade prioriteringar som rockkonserter och slappande, fikande mm. Jag tränar INTE mer nu än tidigare år.
Och gårdagen visar att jag hade rätt. H30 är ett getingbo där det är fullkamp om placeringarna. Ett misstag och svisch...

Langningen!
Igår tillfrågades jag om jag kunde langa till Oscar Ekstam, Magnus Darvell och Mikael Salomonsson när de tävlade. sagt och gjort och i följande text nämner jag inte Oscar mer för han var ett mellanting av Mikael och Magnus.

Både Magnus o Micke hade fem flaskor i de blåa backar jag fått av dem. De skulle köra 7 varv så allt verkade lugnt och man kunde langa två ggr per varv, en i utgången av varvet och en efter ca 4 km men pga av bansträckningen låg dessa bara ca 75 m från varandra.
 1a gången svischade Magnus förbi utan att ta. Micke körde mkt närmare mig och såg precis ut som att han skulle skita i att ta flaskan och jag började precis dra tillbaka handen DÅ small det till och han tog den. Jag ser nog likadan ut när jag tar langning men jag cyklar ju oftare än jag langar så det var lärorikt. Micke tog sen flaskor 3 eller 4 ggr till men förmodligen pga det kyliga vädret var det sällan tomma flaskor han slängde.
Magnus då... Jo jag erbjöd han flaskor 2 ggr per varv då jag varje gång tänkte" han kör för seger och vill ha marginal bakåt innan han tar".... Han körde 5,5 varv innan han kunde acceptera mig och tog en flaska för första gången men jag tror knappt att han drack något ur den, för den flaska han haft hela loppet var inte tom när han droppade den.

Sen ville Micke ha tidsangivelser till Edin som låg bakom. Klockade vid langning Nr1 och då var det 1 min. Vid lang Nr.2 skrek jag just det men då var avståndet nere i ca 30 sekunder så det kändes jäkligt dumt. Senare gick det bättre och jag märkte på mig själv att jag gick igång med tävlingshets då man skriker fram nån så där och håller koll på tider.

Oscar då..Han bröt pga ryggproblem. Tror det kan vara det där kontorsjobbet som gjort han svag :-) Vi trädgårdsmästare är urstarka i ryggen. Men så dör vi vid en ålder av 48 oxå....

Haj haj

Inte konstigt att ja får genom

MMS

Inte konstigt att ja får genomslag. Ja väger ju 11,4 ton! Måste banta bort lite till nästa race.


Jo då så att..

Tillbaka från en toppen avslutning på denna helg. Kändes lite stressigt att komma hem från en tävling och genst stressa iväg igen för att bada ihop med det gäng man just spenderat hela helgen med...MEN GOSSE VAR DET VÄRT DET!!!

 

Igår skrev jag om att jag skulle fixa lite huvudbry på en konkurrent. Läste nämligen att Gunnar Töjren från Norrtälje fyller år idag så jag fixade en present till honom som jag så överraskande lämnade över idag innan start. En Lasse Åberg tavla var det. Med en sån gest kunde han väl omöjligt vilja slå mig idag tänkte jag.... men
En liten racerapport kanske?
Fick till en bra start och stack iväg som första man på stigarna. Höll ett ganska högt tempo men ändå under kontroll de första kilometrarna och fick en liten lucka bakåt men efter halva första varvet kom Henric Wilert (elitåkare i Team Cykelcitys lvg lag) ikapp och lade sig i rygg. Jag slappnade av lite för att få förbi han och det funkade. Han ökade trycket ordentligt på pedalerna och jag kunde inte ens följa hans rulle på det mest lättåkta partiet brevid Riksvägen men luckan blev inte så stor tills den väldigt stökiga terrängen kom igen. Kände att jag började knapra in på han trots att hans val av en heldämpad hoj var helt rätt på denna typ av bana. I utgången av varv 2 av 5 var jag i rygg på han och fick bra flyt i nån kurva och gick om. Prövade att köra på i nästföljande backe och han hade nog kört sig själv lite röd då han faktiskt släppte.
Min lucka bakåt växte med varven och på det allra sista varvet körde jag "safe" i de steniga utförskörningarna då jag känt två genomslagspunkor tidigare men klarat mig. Folk på sidan skriker att det är lugnt bakåt men i den här sporten kan allt hända.
Med ca 1300 m kvar händer det. Jag punkar bakhjulet på nån vass sten (som så många andra idag) och prövar att trycka i en punkaspray men hålet är för stort. Jag blir tvungen att springa ibland och cykla hängades över styret för att inte slå sönder fälgen. Henric kommer om, Gunnar likaså men sen kommer mållinjen. Jag var 46 sekunder från guldet men 5 minuter före 4an...
jäkla tur att det inte hände på första varvet för då hade det varit kört idag.

Jag och
Martin har antingen varit övertrötta när vi åkt hem från tävlingarna eller så har vi haft högt blodsocker för vi har asgarvat genom att återberätta saker från P3`s Mammas nya kille. Här kan ni själva lyssna på en av karaktärerna Job Andersson. hej hej

20% klarade av det

Lite lätt stressad men så här är det... Kom nyss hem. ska snart iväg till SPA på Clarion Hotell och slappna av lite.
Kortfattat:
Punka idag på sista varvet med ca 1300 meter kvar. hade då en bra ledning men hålet var för stort för punkasprayen så det blev löpning. Tappade ledningen till en tredjeplats men är glad ändå.
Sara, Martin, Daniel och Kalle bröt idag... Men med mina arbetshandskar från Beijer ser facit ut så här: 1a, 1a, 2a, 1a och 3a. Hyffsade arbetshandskar för 89 kr.
Mer bloggning senare. hafft en jäkligt bra helg iaf.

Kalas cup Nr.1 Mjölbybiken


En bild som säger ungefär det här: På XC-lopp behöver (får) man inte ha två stycken flaskställ. Daniel körde sin premiärtävling och då måste man ju använda sin rutin och lära honom, så jag tvångsskruvade bort ett av dom. Han snodde dessutom en 12e plats i H30 av 20 startande. Bra jobbat.

Vi hade fått låna en buss vilket var helt underbart faktiskt. Lätt packat med cyklar och allt. Bra sittplatsutrymme. Man kunde byta om väderskyddat innan tävlingen mm. Guld! Det var som en rolig (o orolig) utflyckt med ett dagis i den där bussen. Efter ca 500 meter körde vi (chauffören) mot rött. Vid kraftiga svängar rasade saker längs golvet och snart efter det satt "någon" med hörselskydd m radio på sig. Inte en död sekund....

Mjölbybiken hade i år en mkt lättare och mer snabbåkt bana än tidigare. Nu var dessutom torrt som snus så de steniga partierna kunde man lite på däckfästet.
Jag själv jagade upp mig själv innan start så jag var rätt nervös innan start. Borde vara för att det är säsongens första riktiga race för tävlingsrutin har man ju. Fick till en bra start och lade mig som tvåa och tänkte verkligen att nu skulle jag hålla mig kall i ett varv och sen gasa på lite. Lydde jag mig själv? Nepp! Efter ca 1 km drog jag förbi och höjde farten och fick en lucka på ca 17-22 sekunder till min förmodligen värsta konkurent denna säsong, Gunnar Töjren Norrtälje. 
Ut på varv tre var avståndet det samma men jag inbillade mig att benen började piggna till. Varv tre blev annorlunda för jag flög fram. Fick ett otroligt flyt i alla tekniska partier och orkade gasa på rätt bra. Ut på det fjärde varvet såg jag inte till Gunnar bakåt vilket (tyvärr) fick mig att köra onödigt avslappnat på det avslutande varvet men segermarginalen blev ändå 3 min 27 sekunder.
Efter mitt race fotade och filmade jag Eliten lite grann. Ingen Oscarsvinnare men ändå.
>

Martin punkade bort sig och "fipplade" till det med gaspatronen så han tvingades bryta.
Sara gjorde premiär i DamElit och kom 5a. Alla var nöjda och glada när vi åkte hemåt och det bästa av allt är IMORGON ÄR DET EN NY CHANS TILL REVANCH.
Imorgon skall jag oxå sätta en konkurrent i obalans innan start. På ett snällt sätt.... Fortsättning följer.

Hej hej

Efter säsongens 1a seger firar

MMS

Efter säsongens 1a seger firar man ordentligt. En treohalva och macka med messmör.


på väg mot tävlingen. Vi han k

MMS

på väg mot tävlingen. Vi han köra ca 500m innan första trafikförseelsen kom. Rödljuskörning!


Spontant klubbmöte

Slutade vid kl.13 idag. Skööönt en solig dag som denna men ändå lite orolig då jag inte sett till den 90åriga tanten en endaste gång idag. Hoppas hon mår bra och bara hade kört fast i ett korsord eller nåt...

På eftermiddagen så stack jag och Martin ut på en liten tur på våra tävlingshojar. Han kallade det för en väcka upp kroppen-tur medans jag kallar det för en sista check-tur. Man vill ju inte skita ner hojen heller så det var endast grus och asfalt under hojarna oxå. Mitt ute på landsbygden möter vi Anders G och vi pratar en stund. Sen dyker cykelungdomsKalle upp och ca minuten bakom honom även hans far Beng-göran.

Vi lyckades KANSKE övertala Kalle (längst till vänster i bild) att premiärtävla på söndag. Vi har ju lyckats låna en buss med sex platser och bra lastutrymme i helgen så det blir nog även lite av teambuilding. Står man ut med Daniels galna körning och Martins pratande i 180 hela resan så blir allt mkt lättare sen tror jag :-)
Mer bilder från dagen.


Akvariehistorien fortsätter... De ringde aldrig idag från glasmästeriet så tyvärr får Östergren trängas med de fiskar som fortfarande lever ett tag till.

Imorgon ska det tävlas. Har haft tankarna där i flera dagar nu och JAG ÄR LADDAD! Hade hoppats på att ha lite fördel att jag kört mjölbybiken 2 (eller är det tre??) gånger innan men såg att banan var omdragen på främmande mark. Attans...  Ser även fram emot att se Sara fightas i en förmodligen tajt Damelitklass och sen att kunna stå och jävlas med ungdomarna i herrelitklassen när de kör varv efter varv efter varv efter....

haj haj

Tufft träningspass inför H30 p

MMS

Tufft träningspass inför H30 premiären.


Gammal är äldst

Inge cyklande idag. Inte för min del iaf men jag tvingade just ut Sara. Hon verkar vila upp inför helgens battaljer med att bara vila men jag sa att man kunde känna sig slö och stel av det. " Men då kör jag kort och hårt imorgon då" sa hon. Sa min mening om att bryta ned sig kvällen innan tävling så nu är hon ute iaf. Känns bra att vara slavdrivare à la Josef Fritzl.

Idag på jobbet så blev jag och Martin visade runt i en stor trädgård av den kvinnliga ägaren. Hon är gammal och gick med en käpp i vardera handen och jag påpekade till henne att jag tyckte hon gick bättre än i höstas då vi var där men hon ursäktade sig att hon inte junde gå lika fort som oss då hon varit dålig i vinter och legat inne på sjukhuset. Tanten är 90 år gammal. Hon har bott i huset sedan 1950. Tyvärr var avled hennes man vid jul då han cyklat omkull på en isfläck vid lucia och slagit huvut  i backen. Han bar alltid hjälm då han dagligen cyklade genom stan och gjorde något med sitt gamla företag!!! Han blev 93 år gammal. Sån vill jag oxå bli. Klar i knoppen och pigg i kroppen tills lampan släcks.

Tvätt och matshopping har det blivit idag och nu när jag varvar ner så känner jag att jag fortfarande inte har ätit något. Kanske ska invänta Sara så vi kan lyxa till det med havregrynsgröt tillsammans.

Imorgon jobbas det halvdag. Sen ska det mesta trimmas inför tävlingshelgen.

Generalfel

Det närmar sig tävlingspremiär och här håller jag på o stressar upp mig. Stress är nedbrytande! Det är så många saker jag vill hinna med efter jobbet varje dag och först nu kl.21 börjar jag känna ett lugn men imorgon är det full ös igen.

Sen är de det ekonomiska. Som vanligt. Hur fan kan elen för den här lägenheten på 70 kvadrat kosta 6000kr/år? Har ni nån referens? Var gärna anonyma och säh hur mkt el ni förbrukar. Här finns det inga "myslampor". Ingen tvättmaskin. Det lagas inte onödigt mkt mat eller sker nån bakning. Det enda som går oavbrutet är pumpen till akvariet.
Det är som sagt inge bra att byta ned kroppen med denna negativa stress inför kommande cupstart i helgen. En start som jag är mkt nyfiken på då det i år blir i Getingboklassen H30. Där det krigas hårt om alla platserna.

Pratade med tävlingsledaren för
Gotlandbikebattle igår. Han sa att Börje salming skulle köra i år och utmanade alla. Börje ni vet den där kända kläddesignern.

Trampat lite på tävlingshojen fast inte särskilt träningsbetonat. Åkte först upp till Karlslund och hälsade på Tina och snackade lite skit då hon var flaggvakt på en halvnmara där.
Sen korsade jag stan upp till klubbstugan där det var full aktivitet på ungdomsträningen. Kul att se dom. Sen ekte jag oxå jultomte och delade ut medlemskort till de som inte fått det tidigare.
Mina ben kändes trötta efter den lilla nedbrytningen de har utsatts för men ändå på helt rätt nivå. De ska hinna bli jättepigga tills på lördag.

Nu ska det vuxenjobbas lite iform av mailade.

Haj haj


En cappuccino och en macciato

MMS

En cappuccino och en macciato men fan inte på det sättet jag vill ha. Har tröttnat på blaskig halvdan latteliknande så nu ska jag ta reda på exakt hur den ska göras.


Fan va pissigt!

Nu har det hänt igen!! Man skriver ett långt o bra inlägg som bara försvinner ut i tomma intet. Ibland har man tur och det sparas automatiskt på bloggportalen men ICKE!!! kortfattat alltså.. Joggat med Jobbarkompismats. Fick ont i knät efter ca 30 min. Jävla skit. Akvariet är inlämnat men det fås tidigast fredag. Jävla skit. Funderar en hel del på kommande tävlingar. Först o främst helgens cuppremiärer. Avslutar lite roligare Tack o hej

En annan dag påsk

 Personen på bilden har inget med resterande text att göra. Östergren är nämligen min sköldpadda men det vet väl alla vid det här laget. Palmberg dog ju för några år sedan.

Känt mig rätt slö, lättirriterad och dämpad idag. Antingen har det med att jag sovit ca 10 timmar inatt eller så har det med allt cyklande att göra. Det har inte blivit så hårt med fre, lör, sön har det ändå blivit 3,5h + 2h+ 2,5h. Lägg dessutom till lite för lite sömn så blir kombinationen att man bryter ned sig onödigt mkt.
Idag satte jag full fart med akvariehistorien men kände ändå att man kanske skulle köra nåt i träningsväg.
 Det blev ett kort, oinspirerat gympass vilket är ett bra alternativ nu när man nästan bor granne med Friskis. Benen och bålen fick så de teg.
Nu ska dock de sköljas ur lite då jag ska glida förbi Ljungstugan och se om det finns några ungdomar som vill träna mountainbike idag. 
 
Som filmen visar trängs( eller trängdes)  nu 3 malar, ett gäng neontetror, 5-6 fenbitare samt Östergren i ett för litet akvarium. Hon jagar nu oavbrutet de stackars fiskarna som iofs var tänkta som mat från första början men det känns ändå taskigt mot dem allihopa.

Imorgon skall joggingskorna testas med Jobbarkompismats. Vet ju inte om mina knän är okej nu efter att ha vilat från löpningen ett tag men det märks imorgon.

watt Vs. hästkraft

Idag avgjordes Paris-Robaix. Det var spännande och det var inga probelm att hålla sig vaken under sändningen. Om man inte heter Sara eller Martin förstås. Jag satt mest och kollade efter bekanta områden då jag förra året var nere och körde just detta lopp fast motionsvarianten.

Påskens all lediga tid har ju erbjudit massor av möjligheter till att träna men jag försöker göra mig av med träningsångesten just nu. Det har de tre senaste dagarna inte blivit som jag tänkt riktigt. Det blev rätt lugnt igår med Oscar så idag tänkte jag köra ett sista tufft pass för att senare i veckan lugna ner det lite inför tävlingspremiären i Mjölby.
Det har idag varit mera av den sociala träningen än den fysiska men en av anledningarna till H30 istället för ELIT var ju just det. Att ta det lite mera easy o softish.
Jag och Sara tog skogshojarna och körde mot käglanbackarna fast inte ända fram. Vi skulle hälsa på hennes moster som bor där ute med man, hästar och döttrar. Igår under påskmiddagen så pratades det om "tokbranta grusvägar och mycket bra stigar". Dessa blev vi nyfikna på och skulle få guidning av.
Martintrampar och Daniel Melin har ju nyligen pratat sig varma om området runt Käglan så jag var optemistisk om att kunna blåsa på och köra mig trött men det blev inte riktigt så... Jag han med 3 stenhårda körningar i en ca 30-40 sekundersbacke innan jag var tvungen att hänga med guiderna innan de försvann ur siktet. Har två olika uppgifter om att en hästkraft motsvarar antingen 645 watt eller 675 watt. Båda är siffror som är hyffsade för en cyklist. Ha det i åtanke när du ser filmen...

 
Efteråt blev vi bjudna på mat som satt som en smäck då jag varit hungrig sen vi lämnade stan kl.10. Efter maten blev det pacening av Sara och hon släppte aldrig iväg mig mer än knappa metern men hon förvarnade att maten var på väg upp vid ett tillfälle och då sänkte jag farten lite :-)
Anledningen till omedelbar hemgång var just det jag började detta inlägg med. Paris-Robaix.

Imorgon skall det göras en hel del med akvariet. Öste och alla fiskarna skall få bo mkt mindre några dagar då det stora akvariet ska siliconas om.
Hej så länge

Dumpad

Knappt 30 kg moutainbikes!
Har nyligen blivit lämnad. Ja det är sant. FÖR EN KVINNA! Oscar kände att det inte kunde bli vi så han åkte just hem till Falun och sin Maria.
Vi har mellan cyklingarna och konsererna pratat lite träning, sponsring men kanske mest kost och feta människor. Kände verkligen min dubbelmoral när jag från tågstationen svängde förbi lucullus och handlade mig en stor påse lösgodis.

Dala-striptease ovanför Apelsinstigen. Den stig som inte bara är roligast utan även finast just nu i Kilsbergen. Helt snöfri och väldigt torr.
Den planerade sväng jag hade tänkt funkade inte alls så det blev mest grusvägar, en kort fika i Ånnaboda, sen banvallen hem där vi blev omkörda av en EU-moppe och då kunde man ju inte tacka nej till lite pace-åkning så i 46km/h klarade vi av stora delar av banvallen i ett huj. Det sved gott i mina ben iaf men det  berodde väl på att man hade försökt att imponera på Oscar backarna tidigare under dagen.

På kvällen var det ju hårdrock som gällde och Dead by April imponerade stort. Sångarens röst svek lite grann under de "skönsjungande" partierna men annars röjde de fett.
H.E.A.T har ju blivit mera kända via melodifestivalen men trots att deras musik inte är någon favvorock så måste deras sångare få cred för JÄKLAR han har kapacitet.
 H.E.A.T`s sångare.
 Mina barndoms idoler, Dia Psalma

Jag har sett Mustasch 3 ggr live men ingen gång tidigare har frontmannen Ralf Gyllenhammar varit i bättre form. Han spexade, skötte allsång och var uppe i högvarv. Han kom även spontant in under Dia Psalmas framträdande och körade lite, drack öl, skålade och drog upp en tjej som han dansade med på scenen. Allt under pågående konser...
Dia Psalma då: Då Oscar mest sett fram emot Mustasch så såg jag mest fram emot dessa mindre kända idoler men jag var inte deras enda trogna fan för vid varje spelning av deras gamla låtar blev det ett jäkla röj medans de nyare låtarna nästintill fick publiken att lugna ner sig en smula.

Förresten... Det finns absolut inga mingelbilder på NA.se/meny... Inga alls. Ni behöver inte besöka den sajten.

2 fina tyskar vid hångelplatsen.

Träningen då:
Ja vad mer kan jag säga. Dryga 3 h halvtuff mtb igår med fartinslag och backar. Idag var det mera avslaget med ett varv i Markaspåret där Oscar fick åka först överallt så han inte skulle påverkas av mig i de tekniska partierna. Vi avslutade med att köra via Hjälmarsberg, Oset, slussen, Rynningeviken, I3 och hem.
Mera bilder hittar ni på www.oscarekstam.com
och så en avslutande film. Redigerad i mobilen.

Nu väntar påskmiddag hos Saras Mormor


"stronger" med dead by april s

MMS

"stronger" med dead by april ska bli min nya pepplåt inför tävling. Dom väckte oscar, sara o mig.


renegade 5 har nyss gått av. E

MMS

renegade 5 har nyss gått av. En 3a av 5 tycker jag. En bra start.


stress!

Nu ska vi snart gå till conventum för en stor portion rock.

I Kilsbergen har inte våren kommit lika långt som här runt stan.
Oscar har lagt upp en del bilder från dagen som tyvärr inte gick som planerat pga all snö. Det blev en kortare tur än vad jag tänkt men tur var väl det då det har varit fullt upp med dusch, mat, öl och nu ska vi gå.

Mer info imorgon. Efter att jag har visat Oscar vårt Markaspår.
ROCK ON!!!

I väntans tider

Påskkycklingen från Falun hade missat att det var just påsk. Tåget gick inte när det skulle så man får väl anta att det var SJ :-)

En annan tragisk upplevelse var att Svenskan inte låg i facket utanför dörren imorse så jag kunde 06:47 gå och lägga mig en timme till. En så kallad SNOOZE. Dock satte jag mig i vardagsrummet först och masserade in vaderna med liniment då de är helt jäkla körda efter Kiboxen i onsdags. Tur  man är hålfotstrampare och inte använderna vaderna så mkt i cykel.
 Varför dök inte tidningen upp förresten? Trodde den alltid körde helg även fast denna fredag var helgdag. Får se om den dyker upp imorgon då...

Då Oscar dyker upp lite senare än planerat har jag hunnit med att ge min vintercykel lite kärlek vilket oftast brukar betyda att den kommer att krångla med växlarna. Det brukar vara standard. dubbdäcket fram byttes till ett snabbt Michelin xc dry där och bromsklossarna bak var slut men nu sitter det ett par Biltema (14:50 kr/par) där.

Sara har precis stuckit mot Kilsbergen med en karta i bakfickan då hon inte hittar överdrivet bra där men det bästa sättet att lära sig hitta är ju att köra fel ibland. Vädret håller på att bli helt underbart cykelvänligt. Kommer nog att bli en fantastisk dag i sadeln.
Nu låter jag som
http://cyklingminpassion.blogspot.com/
En annan kul "nybörjarcykelblogg" jag läser på just nu är www.tremil.blogg.se och hon hade sin premiärtur på en racer häromdagen. 
Jag vet att dessa två är söta tjejbloggar men jag läser faktiskt fler killbloggar. Så det så! 

Jag själv har inte tagit. ut min racer än. Skäms lite då den fortfarande står brevid sängen där jag ställde in den i höstas och den är dessutom dammig.
Imorgon skall jag och Saras pappa fixa bort glappet i vevpartiet på mtb-hojen. Han har kunskapen och materialet då han jobbar i en stor mekanisk verkstad. Helt sjukt att vevparti-tillverkare inte gör grejerna mer exakt då det redan från början finns ett glapp mellan axeln och innerringen på lagret. Ett glapp som gör att slitaget går mkt snabbare. Med en shimms (schimms, skimms hur fan stavas det??) av rätt tjocklek tar man loctite och "klistrar" runt axeln. Låter som B-mek men det funkar då han gjorde så på sin 30 mil begangnade värstingracer och det funkade bra. Jag tänker inte slita ut mina keramiska lager i onödan.

Nu ska jag njuta av två saker. Sonic syndicate och moccakaffe.

En gammal idè blir faktum

Jag har i många år haft en idè om att visa turister, svenska eller utländska, den fina staden Örebro. Det finns ju så mkt fint runt om staden som Karlslund, Svampen, Oset, Rynningeviken, Stadsparken, Slottet. Sen för de "tuffare" turisterna finns ju Kilsbergen som man skulle kunna guida runt där.

Imorgon anländer turisten
Oscar Ekstam från Falun och då får jag äntligen chansen att få visa så mycket han orkar med. Siktet är iställt på Kilsbergen imorgon så blir det kanske en stadsvisning på lördag. Hoppas att det lilla regn som föll idag har spolat bort ytterligare lite snö i bergen. Har nyligen varit med S på Sallad Inn men det blev ingen sallad :-) Laddar ordentligt för ett långpass imorgon och det ska jag göra med en skinande hoj så fredagsnöjet blir att putsa Focusen. Riktigt kul med en rockgäst!
Själv är jag iofs jäkligt trött i nästan hela kroppen från gårdagens Kibox. Jag skrev boxercise men det var Kibox. Det började med sånna där klassiska, löjliga friskisövningar men det tog sig. Fick slå ur mig mkt energi men tyvärr var syrran inte en sån bra sparringpartner då hon är för lätt så när vi skulle knäa på en stor mitts fick man hålla igen :-(
Blev iaf sköblöt och fick ju oxå puckla på syrran utan att få en anmälan!
Oscar, Sara, jag och kusin Linnea m.fl. ska imorgon gå på följande:Mitt tack tillbaka till Oscar blir nog...


En härlig kväll i Falun i juni med H.E.A.T, Sonic Syndicate och falubandet Sabaton. Jag kommer att vara där!

Glömde skriva en sak om beskärningsjobbet igår. Jag droppade motorsågen ner i asfalten från ca 4-5 meters höjd igår. Den satte sig fast i den "kotte" av stammen som vi skulle få ner. Tur i oturen var att det var bara svärd & kedja som gick sönder. Hela motorhuset klarade sig utan en skråma.

Haj

Ännu ett uttryck från min kärl

MMS

Ännu ett uttryck från min kärlek: " enda jag har emot vår åldersskillnad är att du kommer att dö så mkt tidigare än mig o jag blir änka" Hon e för go... De lilla svinet :-)


aktiv vila med friskis


MYCKET talande bild. En fasan på lång håll kan tyckas men det är inte så långt bort från Martin o mig när vi jobbade med att fälla dagens träd. Den stod där på stenen i ca en timme och sjöng ibland för oss.

 Ursäkta att bilden ligger ned men som det kan ses så klarade sig huset och ingen bil fick något på sig heller.

Det regniga vädret i kombination med en rastlös lillasyrra gjorde att det blir ett gympass snart. Lutar nog åt ett boxercisepass vilket definitivt resulterar i träningsvärk.
 Sara är skitdålig på att ha lov. Hon tycker det är så tråååååkigt. Hon blir en lätt deprimerad hemmafru som bara fördriver tid i väntan på att alfahannen ska komma hem och lyfta in henne till sängen för berfuktelse. Idag har hon dessutom lyckas spärra ett av mina VISA-kort.

Ca 2 meter till hus och väg me

MMS

Ca 2 meter till hus och väg men det fixar proffsen.


Trött mest hela tiden

Jag vaknade 05:10 imorse. 2 minuter efter att min mobil egentligen skulle ha ringt men det gjorde den inte. Tur man har den biologiska klockan.

Det är underbart att jobba utomhus dagar som dessa. Jobbade med att räfsa löv i T-shirt idag!! En lyxvilla i Adolfsberg ville ha hjälp med att vårstäda trädgården. Då rycker vi ut.
Imorgon skall ett stort träd i Ormesta-backen tas ned så ta det lugnt om ni kommer utför den imorgon för mitt i gatan kommer det att stå en skylift.

Dagens träning
Eftersom jag vill trimma upp flåset lite innan tävlingssäsongen är här och att det är så skönt väder ute så kände jag en viss tvång att köra även idag. Vaknade lite sliten i benen idag men runt lunch tyckte jag att dom började piggna till men så fort jag började trampa iväg på hojen kl 17 så märkte jag att det var de inte.
 

Inte så mkt mer att säga än vad som sägs på filmen men det blev inte bättre träning än de tidigare 2 dagarna.  Imorgon blir det lite cyklande runt marka och peppa de små cyklande galningarna. Aktiv vila kan vi kalla det.

Måste bara tipsa om en blogg jag följer nu. Det är en tjej som är helt lyrisk över cykling. Hon älskar verkligen sitt liv just nu då hon är på Mallorca för första gången och cyklar. Äsch...Det går inte att beskriva. Kolla in den. http://cyklingminpassion.blogspot.com/


Hej hej 

Flås och segslem

Morgonmänniska som jag är vaknar jag rätt tidigt även utan väckarklocka och tur är väl det. Mobilen ville tydligen inte ringa imorse men jag vaknade ändå 06:18 och en normal arbetsdag börjar 06:30. STRESS!!!

Blev ändå bara ca 10 minuter försenad men däremot skithungrig till frukosten 09:00. Blev en del beskärning och lite "homestyling" vid ett hus som skulle säljas. Både lärorikt, roligt och skönt i detta sköna vårväder.

Eftermiddagen blev det ungdomsträning som ni kan läsa mera utförligt om på
Martins blogg. Det blev iaf lagtempo på mountainbikes och det gick lite vingligt och ryckigt i en början men tusan vad kul det var att se hur fint det gick de sista kilometrarna. Bra jobbat allihopa!
Dagens träning
Efter det körde jag, Sara och Daniel intervaller i Ormestabacken. Eller backe o backe...Den kan nästan klassas som en slakmota men det passade bra ihop med avslutet på lagtempopasset. 5 st 3or blev det och flåset svarade oerhört direkt vilket kanske beror på den nästan timme långa uppvärmningen. Dröjde inte särskilt länge innan gapet stod för det mesta av vindmotståndet då det stod vidöppet.
Sitter nu här med varma lår men ändå inte helt slutkörda (tror jag) Hoppas de är upplagda för mera högintensiv träning för det är en sån vecka.

Igårkväll sa Sara att "du har nog vätskebrist för din hud är inte så elastisk" samtidigt som hon nöp försiktigt i min hud på armar och i nacken. "eller så är det för du är gammal"..... Jodå...Det här är kärlek känner jag...

New ideas on the block


Ja denne
bloggare var det som dök upp igår med sin fru Anna. De hade med sig rosèvin men beskrivningen "lite hembränt blandat med saft" stämmer rätt bra. Usch! Tur man hade lite rött vin själv från Robbie Mcewen-land.
Massa mat, massa prat och vips var klockan halv tolv. Det är väldigt sent för en som mig som normalt börjar gäspa 21:30.

Idag var det tipspromenad igen med gamlingarna vid stadsparken. Behöver inte säga så mkt mer än att SE FILMEN.  Den har jag förresten klippt ihop i mobilen min. Är grymt nöjd med min Nokia 6220 classic. När jag t.ex testade mitt VO2max så fick jag exelfilen överförd direkt till mobilen då flera officeprogram går att använda i den.

Träningen idag
Ett till konditionsblock är planerat innan tävlingspremiären och det startade jag idag. Körde med Sara på släp mot mattsabacken där 5x4minuter avverkades. Jag startar där den snidade gubben i trä står för då blir intervallen i de brantaste partierna i backen och då är det inga problem att pressa upp både flås och puls. Lägsta pulssnitt var 169 och högsta var 171 så det gick väldigt jämnt och bra.
Då backen planar ut lite längre upp så blir man tvungen att växla upp eller höja kadensen men jag gillar bättre att bara tugga på i samma sköna (va?? ) gång hela tiden.
Sara körde en intervall mindre och fick därför ca 5 minuters försprång hem. Det trodde jag att jag skulle plocka in lätt då hon förvarnat om att hon inte kände sig så pigg. Vi hade sned medvind hemåt så jag började bomba ordentligt och låg på "dyngen" mer än halva vägen men såg ingen Sara. När jag passerat Ekers kyrka och såg utkanten av Mellringe så började jag ana den cyklande ryggen. Vid golfbanan kom jag ikapp, lite lagom mör i benen. Inte så pigg!! Ja ja..

Lågt blodsocker hos båda åtgärdades med O´boy och syltmacka. Sen stretch, dusch, mat för att åka till Martin & Anna och såg sista 3 milen på Flandern runt. Skönt att höra Adansson & Vacchi igen.

Hem för matlagning och cykelvård och nu.....SLAPPA!!!! 

Grattis i himlen

Satt med min politikerkompis Mattias Sundin och fikade idag. Han hade varit i stan för att hålla en föreläsning för folkpartister. Lite lustigt att se han i sin yrkesroll på tv då vi ses är han ju samma gamla Sudden. Varsin jättestor kaffekopp räckte till en lång fika med väldigt lite tystnad, men så är han ju politiker oxå :-) Fick dock ett jättesnabbt och rakt svar på frågan "tränar du något?" NEJ! blev svaret. Vi var båda lite oförstående för våra totalt olika sätt att se på det där. Jag försöker att hålla mig ifrån att träna, särskilt vackra dagar som dessa. Han försöker att motivera sig till att träna ibland.

Innan vår fikastund hade jag, Sara och jobbarkompisen Martin gått på conventum då det är trädgårdsmässa där. Har aldrig gillat den där nya lokalen och så var det idag oxå. Det är ju bara en stor kub som känns för liten till det mesta. Tycker den var helt onödig att bygga. Mässan i sig var väl okej. Det fanns både sekatörer, sågar, växter som jag ville köpa men det enda vi kom hem med var en stor salami med grönpeppar från malaysia.

Idag skulle Heath Ledger ha fyllt 30 år. Han fick i sin frånvaro en Oscar-statyett för bästa manliga huvudroll (eller var det biroll?) för sin prestation i Batman, the dark night. Han tog tyvärr sitt liv förra året och vill ni se en fantastiskt äcklig men bra skådespelsroll så se filmen.


Ikväll blir det bloggmiddag. Vi inväntar en tokig bloggare med sin fru/flickvän/date/kvinna/älskarinna etc. etc... Det kommer säkert att kunna läsas på mer än just denna blogg om detta foder-och vin-intag.
Hej så länge


Stenkul med rundpingis

Åhhhh..Våren är här tänker ni. Måste erkänna att jag oxå tänkt så de sista dagarna men så fort man tar sig ut på sina favoritstigar ser det ut som på bilderna nedan. Is o snö. Om det ligger så här mkt i Marka så måste det ju ligga massa kvar i Kilsbergen. Suck :-(
 Före.
 Efter.

Imorse
fick jag ju helg-äran att läsa Svenska Dagbladet till frukosten och där stod det om en ny trend i Stockholm.
På krogarna/pubarna så har rundpingis blivit hett. Mitt bland bardiskar o bord står ett pingisbord. JAG skulle nog det var skitkul oxå. Som en uttryckte sig i tidningen " För man kan vara full och inte kunna reglerna och ändå vara med" 

Idag har jag OCH SARA!!! varit på gymet och kört ett benpass. Ska bli kul och se om hon kan gå på söndag eller om de gamla pensionärerna på tipspromenaden kommer att reta henne när de skuttar ifrån henne. 1,5 timme flög förbi och nu blir det fredagsmat iform av pepparbiff & ris.
Under denna bloggning lyssnar jag in mig på Renegade five som spelar på Conventum nästa fredag och då är jag ju där :-)

Orkar inte skriva om min arbetsdag trots att den varit extremt omväxlande så ni får en film istället.
Trevlig helg.

YUMEA

Bara den nördigaste cyklisten förstår dagens rubrik.
Satt och läste en ny, utländsk cykeltidning idag på lunchen och fick höra av de två mest otränade jobbarkompisarna att det såg ut som jag satt och läste en porrtidning. Det var en rätt bra liknelse.

Tänk att man kan bli så trött av fem minuters träning. Ja FEM minuter hård träning blev det idag. Mer specifikt så körde jag 10 st 30 sekunders intervaller och det blir ju inte mer än fem minuter tillsammans. Det var bara de tre första intervallerna som jag lyckades hålla hela intervallen över 600 watt. Sen går 30 sekunders jättebra i 22-24 sekunder, de sista är en pina.
Var duktig att varva ned, dricka återhämtningsdryck, stretcha men den tomma fiskblicken infann sig lagom när jag mötte upp Sara på stan. Hon var uppe o gled omkring då det är "tjejkväll" på stan. En varsin macciato på Krämaren och lite tjattrande med kusin Linnea som jobbade med att få ihop allt organiserande för kvällen.

Såg nån den debatten på tv igår om kamphundar? Det var min gamla polare från Svennevad som diskuterade mot svenska kennelklubben. Tidigare i veckan diskuterade han ekonomi mot Tomas Östros i radion och ikväll tror jag han skulle vara med i DEBATT. När han har kommit upp sig tillräckligt högt i politikerstegen ska jag hota med att avslöja alla rackartyg, fyllehistorier och dumheter för media. Så ska jag tjäna pengar i framtiden.

Appropå pengar. Deklarationen damp ner häromdagen. Förra året fick jag tydligen 258 tusen. Vart faen är dom ?? Kvinnor, vin o sång kanske.

Nu ska jag, på ett manligt sätt, raka benen.
Imorgon skall några träd kapas i Markaspåret för nu börjar väl snart folk träna där.
hej hej

Äntligen!

Hade kunnat cykla idag men bestämde mig för vila. Varför då? frågade sara. Jag har ju inte vilat sen i Onsdags sa jag. Inte jag heller sa hon. Det är väl här rutinen (eller är det åldern?) kommer in. Benen var trötta igår trots bra wattsiffror och ibland måste man ju vila. Det har jag lärt mig. Försöker att släppa den press jag känt förut när jag kört elitklass. Då blir det dagar som dessa. JAG HAR INTE LUST IDAG!

Arbetet
Inge att anmäla. Slipat. Tvättat Willen då någon kanske ska köpa den imorgon, skruvat bort dragkroken på den bil jag slipat på då det är ännu mera som ska slipas imorgon. Men bara lite till sen ska jag spackla och lacka. Rätt kul men inget jag skulle vilja jobba med.

Ikväll vankas det förfest här. Sara + 3 tjejer och en manlig klasskamrat. Det ger siffrorna 4-2 och jag hoppas iaf en av dem sover hos mig inatt....

Ni småbarnsföräldrar kan kolla in denna
blogg angående sex...

Hej hopp
Imorgon skall det bli ganska korta intervaller på TC.

Synd att det är 1 april idag f

MMS

Synd att det är 1 april idag för jag har fått beröm av 3 arb.kamrater för mitt slip-jobb.