Bildfråga

En arbetsdag har varit en bra dag om man hittar sågspån i kalsongerna. Det gjorde jag idag och jag har en rolig och bra arbetsdag :-)
För att återigen visa vilket omväxlande jobb jag har så fick vi denna uppgift hos en privatperson idag. De hade byggt en uteplats väldigt nära ett fruktträd men ville nu ha bort det. Innan vi satte igång såg det ut så här. Klicka på bilderna om du vill se dom större.
 och så här och efter ca 45 min var vi nästan klara

Som ni ser hade vi lite hjälp av en skylift. Det är lite märkligt att åka upp i en sån. Om jag är i korgen och har ett träd eller en fasad framför mig så blir jag sällan skakis i knäna men när vi var på ett annat ställe och jobbade så ville jag åka rakt upp i maxläge, 22,5 meter, och fota dagens bildfråga. Då hinner jag inte åka särskilt högt innan det börjar pirra i knäna, ca 10-12 meter, och det måste vara den här känslan att det inte finns någon referenspunkt utan det känns som man är helt lämnad åt luften liksom. Nu till bildfrågan: Var exakt är bilden tagen?

Dagens träning
Gårdagens pass kändes imorse när jag cyklade till jobbet o detta till trots att jag bara tog i totalt 13 minuter. 10 st 1-minuters + 6 st 30 sekunders.
Idag blev det visst ett helt gäng med Almby IK-tröjor som cyklade mot de blå bergen. Vid mattsabacken körde jag och 2 ungdomar intervaller medans det äldre gardet, Jonas, Andreas, Niclas och Matte B körde vidare mot den asfalterade sanatoriebacken. Jag kan dock meddela att just nu håller Mattsabacken grymt bra klass ända upp dit där den där cykeln sitter gjuten i betong. Sen blir det is och snö men jag vände mina intervaller just där så mig störde det inte. Efter helgens lite varmare väder mjuknar nog mattsabacken och blir sämre.
Intervallerna var för min del så högintensiva som jag orkade med. Jag missade att klocka den första men sen blev de snabbare o snabbare. 5:40, 5:33 och sista gick på 5:26. Alla intervallerna snittade jag på 168 i puls eller 93% av max om man nu vill det.
På vägen hem gasade vi tre ungdomar :-) lite lagom och när de vek av så gasade jag så det brann i benen hela vägen upp till lägenheten. Sen provade jag en del från taxfree-sortimenten :-) Det satt som en smäck!

Nu skall jag umgås lite samt diska. Tjohoo!!


Hur lång är en minut?

Jag hade nyss några minuter av manligt gos i soffan. Det var verkligen en kärleksförklaring från hans håll. Vår katt Neo hade saknat mig idag.

Lite mer om träning idag då :-)
Jo på förmiddagen i torsdags, innan vi åkte till Tallinn så firade jag av ett löparpass så kroppen skulle kunna hålla sig lugn på minisemestern. Det blev ett lite spontant intervallpass där jag körde 3 intervaller på +4 minuter. D.V.S. att ingen var kortare än 4 min men sen vet jag inte exakt hur långa de var. Då pulsklockan har börjat krångla lite när jag springer så kan jag inte delge så mkt mer där. Knappt 40 min blev passet.

Igår så spritte det lite i benen så då körde jag min favoritrunda Rynninge, Naturens Hus, Rynningeviken, Gamla soptippen, skjutbanevägen o hem. Ca 12 km. Jag körde lite fartökningar men ganska ostrukturerat. Efter ca 4 km började dock mitt jäkla vänsterben kuka ur. Fick stanna o strecha framsidan av skenbenet vilket hjälpte för sen gick allt bra igen. Dock strulade pulsklockan maximalt att delge pulsen så idag bytte jag batteri i sändarbältet.

Idag plågade jag mig själv och två av klubbens ungdomar i träningslokalen. Det var två gubbar där oxå men de vet hur de ska plåga sig själva :-)
5x1min med lika lång vile mellan intv. 5 min vila på det sen 5x1 minut igen körde vi. Hur lång kan en minut vara egentligen?? Fasen vad jobbiga det var. Det brände finfint i låren. Efter ytterligare 5 min vila så körde vi 6 st 30 sekunders med 3,5 min vila emellan. Fick jag välja mellan dessa två skulle jag lätt träna 30 sekunders för de första 20 sekundrarna går ju fint men sen börjar det jobbiga.

Efter ett sånt pass borde jag nog ha framkallat ett så kallat "öppet fönster" och då är inte det smartaste man kan göra att hälsa på en förskyld två-åring men hon fyllde ju år igår så jag ville överlämna en födelsedagspresent. En sån där rysk-docka
 

Vilket underbart välkomnande man fick på jobbet idag då!!! stå i skylift och kapa ner en stor ek i bitar. Vi var ruskigt sugna på att fälla den som den var men vi var lite för fega (eller kloka) för huset stod lite för nära. Eken var någonstans mellan 65 och 100 år och ca stammen var ca 80-90 cm i diameter. Och vet ni vad?? Imorgon skall vi fälla mera :-)

Tillbaka till framtiden med ÅÅÅÅÅååå

För att inte detta skall bli mega megalångt så skippar jag nästan all träningsinfo. Skriver så här: Sprang högintensiva intervaller i torsdags, sprang halvhårt 12 km idag. Imorgon sitter jag nog på testcykel igen.

Tallin 2011
Jo som sagt vi tog ett tidigare tåg hem från Stockholm då vi var trötta och tungt lastade så ville vi inte spendera en dag i storstan utan ville hem till katterna.
Men vilka sköna dagar vi har haft :-) Vi har sparat 2 saker tills nästa gång vi åker till Tallinn. Ockupationsmuseumet och restaurangen Old Hansa men annars så har vi varit runt nästan hela gamla stan. Där kan man gå gata upp o gata ner och ingen ser ut som den andra. Runt hela gamla stan går stadsmuren som får Wisbys stadsmur att likna skit. Den här muren var som mäktigast runt 1500-talet men den är mäktig än idag. När vi kom runt ett hörn i gamla stan första dagen så fick denna vy mig att utbrista "bågskyttar redo!"

 

På ett annat ställe fick man gå upp på muren och kolla på denna korta film först när vi (sara) kämpar sig uppför den smala trappa som ledde upp till muren. Kameran återger mkt mer ljus än vad man uppfattade där. När jag går upp så noterade jag inte den lilla tjej som satt där i mörkret halvvägs upp och tog betalt :-)Sara backade ur då hon inte har den svaga känsla för medeltiden som jag har så hon gick ner igen men jag gick vidare upp. Väl där nere så fuldansade hon till musiken som spelades och en extra rolig parantes till det är att en annan turist nere på marken videofilmade henne under tiden :-)Just nu verkar det inte fungera att ladda upp fler bilder här men jag har några fler på fejsbouk. Eller så dyker det upp fler i veckan.
Vi har iaf haft det grymt bra dessa dagar men Saris lider lite av den tuffa sjögången inatt. Hon tycker fortfarande att allt gungar. Själv märkte jag knappt nåt. Vi gick igenom den svenska tullen med falska miner då vi var skattesmitare så att säga. De stod faktiskt 5 bistra typer och två knarkhundar när vi kom iland. De kunde dock inte avgöra antalet flaskor man hade i väskan (dåliga hundar?) Jag slog till med mitt hitintills dyraste whiskeyköp på taxfreen. En lagavulin på 16 år som dessutom var Destillerys Choice. 75 Euro kostade den men då var det ju en liter oxå.
Imorgon är man tillbaka i vardagen med jobb o så men oxå med träningsrutinerna. Något som jag har saknat dessa semesterdagar.

Nähepp. NU skall jag göra det som är näst roligast i livet. Betala räkningar.

Mätt o belaten

Fortfarande utan en bokstav sa koncentrera dig....

Igar gjorde vi stan igen. Pa 1500talet var stadsmuren runt Tallinn som mäktigast och väldigt stora delar av den star kvar idag. Gamla staden har varit med pa UNESCOS världsarvslista sedan 1997 tror jag. Den här muren tycker jag är mycket häftigare än Visbys ringmur. Vid ett tillfälle idag utbrast jag "artchers ready!" När vi kommer hem skall jag bjuda er pa nagra roliga filmer pa hur Sara dansar till medeltidsmusik och hur jag springer omkring uppe pa muren.
Vi badade igen igar. Ganska mycket da det tar knappt 5 sekunder i vattnet innan jag upptäcker vilket vattendjur jag är. Vi somnade strax efter 21 igar och vaknade halv nio imorse men da hade vi ju knuffat fram klockan en timme oxa. Man blir trött av att inte göra sa mycket pa semestern.

Idag skall vi checka ut vid kl 2 men baten hem gar inte förrens vid kl 17. Nagra presenter till ska inhandlas men annars blir det nog ännu en slöar dag.

Vi är överens Sara o jag. Tallinn är mycket bättre än Riga.


utomlands med russinhud

star i receptionen till hotellet vi bor pa. lite svart att första kanske när den enda bokstaven som inte finns pa tangentbordet ar den innan ä och ö
Sen finns det ingen möjlighet att göra en smajli heller

Batresan gick ganska snabbt och det var oxa en kort promenad till hotellet vilket var bra för da Sara lider av sin foglossning idag. Trots den gjorde vi delar av Gamla stan här i Tallinn, som är jättefin, men det blev nagra spontana vilopauser här och där.
Bilder far vi väl ladda upp när vi kommer hem.

Här pa hotellet har de ett antal pooler och bastusorter vilket vi utnyttjade nu ikväll. Vi kommer garanterat att göra det imorgon oxa för det var sa skönt efter en dag pa stan. Angbastu, torrbastu, turkisk bastu, mild angbastu, bubbelpooler, utomhuspooler samt en bardisk direkt vid poolkanten.

Idag blev jag inlockad fran en tursitbutik med sovenirer in i ett rum innanför. En ganska pastridig man visade mig en hel vägg med knivar, försvarsspray, fjäderbatonger, nazistsymboler och replikavapen. Hade jag fragat sa hade han säkert kunnat fixa bade det ena o det andra under disk. Sara följde inte med in utan vände i dörren.
Man far känslan av att det är mer kriminalitet här men det är kanske bara en fördom men just i denna lilla "butik" fick man en olustig känsla.

Imorgon blir det garanterat mer fika i gamla stan för marsipan är nagot som de är kända för här.
Blir svart att hitta en schysst form tills pa torsdag da jag lovat att vara kalsongmodell at Dressman. De söker nagra fler. kl 18 till 21 pa torsdag. Vill du vara med

Spa-semester utomlands

Gårdagens träning
Fy fan vad man uppskattar att vara frisk efter en tids sjukdom. Trots att jag plågade mig hyffsat under gårdagens pass så njöt jag ändå. Jag körde tunga intervaller på spinninghoj. Det blev 5+5+6+6+5 minuter med en kadens på ca 50-55. Pulsen steg upp emot 90 % av max men det var liksom aldrig något problem. Jag mosade på och låg i flera minuter på nästan 93% och det var först när den nådde 95% som det blev ordentligt jobbigt. Efter att ha trampat ur i flera minuter (säkert så mkt som ca 4 min) efter den sista intervallen så brände jag även av några 30 sekunders oxå. Inte för de är sköna men nyttiga. 
Detta var en sån där kväll då jag kunde ha tränat hur länge som helst så jag körde igenom lite bålträning oxå.
Förutom att benen blev mosiga så blev jag väldigt lugn och lycklig inombords efter att ha fått släppt hästarna fria så att säga.

Mindre lycklig blev jag efter att ha hämtat ut klubbens nya kläder och upptäckte att jag begått två misstag när jag beställde dom så två klubbkompisar kommer inte att få det dom beställde. Fan oxå! Jag trippekollade allt innan den slutgiltiga beställningen gick iväg men ändå så sket det sig.

Idag blir det ingen träning men det ska jag kompensera imorgon fm med ett tufft löppass innan jag skall till forex och växla lite pengar inför vår Talinnresa. Vi tar tåget till stockholm strax efter lunch och sen blir det nog ett blogg-uppehåll tills mån-tisdag. Det får ni ta! Under tiden får ni fantisera om hur mysigt vi har det på spa-hotellet och vilka/vilken behandling vi underkastar oss de baltiska händerna
Jobb
På jobbet idag jobbade jag med kvinnlig kollega och vi har inte så värst mkt gemensamt förutom att vi båda gillar att kolla på film. Vi råkade nämna TinTin som tydligen skall vara på gång av självaste Steven spielberg och Peter Jacksson. Efter lite snabb undersökning på nätet så bli jag lite besviken för det verkar som det går någon slags trend i filmskapandet nu. Som nåt slags halvanimerat. Jag gissar att de gör den på likande sätt som Avatar och Beuwolf med flera. Riktiga skådespelare som har udda dräkter med massa "prickar" på sig som sedan processeras om i en dator så de kan se ut hur som helst


Kommer inte på något mer just nu...
Chipp!

Hahaha

Blir visst en sen kväll ikväll. Men vad spelar det för roll när man nu är frisk. Ja det måste jag vara. Kändes så jäkla gott o träna idag även om det inte var särskilt hårt. Innan ett möte som jag var tvungen att deltaga på så han jag med 2x15 min på 270watt vilket med mina 70 kg är 3,86w/kg. Som sagt vad spelar det för roll när detta mer var ett tuffare pass än de jag avverkat under lördag och söndag. Imorgon trissar jag upp det ännu en nivå och plågar mig lite extra.

Nu är det gonatt.
Jag har pratat en del doping idag och jag kanske sitter inne med ett EPO-avslöjande inom svensk cykel men jag håller lite på det.

Hur kort är en distans & vår = glassAlldeles nyss tog vi en promenad till Statoil och köpte oss varsin glass. Vi prvade självklart en av vårens nyheter: Daimstrut Pear. Det var en bra mix och vi strosade hemåt. Jag med träningsvärk och Sara med sin foglossning.

Jag och kärleken fikade med Karin & Daniel uppe på svampen idag och jag hade ju tänkt att ta några bilder men glömde helt enkelt bort det. Det är väl ett bevis på hur trevligt vi hade det när vi samtalade om tävlingar, semesterresor och annat skvaller.
Efter det så ville jag ju rulla lite cykel för vädret idag har ju varit sagolikt underbart. Nu är det vår i luften och jag verkar inte ha fått något bakslag på gårdagens träning förutom träningsvärk utan känner mig lite bättre. Så en lugn cykeltur i saktlig fart via Kvinnersta, Frövirondellen, över till Lockenkil, Närkes Kil och hem. Det var väl inte så långt att det kan kallas distanspass direkt men jag tycker inte att jag ska köra något annat just nu. Jag vill inte friskförklara mig än då denna förkylning har varit en av de mest långdragna  skeetförkylningar jag haft på länge.

Imorgon väntas jobb igen men det bli en kortvecka då vi drar till Tallin på torsdag :-)

Bevis på befrielsen

Igår bloggades det inget här och det brukar ju hänga ihop med snöplogning. Som Lisa så fint uttryckte det på fejjen igår så var det lite onödig snö som ramlade ner igår. Eller egentligen gjorde det inte så mycket då jag varit ledig en vecka och inte kunde träna pga den långdragna förkylningen. Istället för en långtråkig dag med promenad och slötid vid datorn så blev det en plogardag i Lundbergarhytten med hårdrock.

Jag ångrar lite att jag inte filmade vid en trång passage mellan en stor sten och en silverfärgad GOLF. Snöbladet gick under backspegeln på den :-) Jag var lite osäker när jag klämde mig emellan där faktiskt. Annars klarade jag mig nästan utan incidenter. Blev ju som vanligt en postlåda som fick sig en knuff av ca 6 ton maskin :-)

Igår och idag har jag använt ett slags torteringsredskap som heter nässkölj. Man kör saltvatten genom ena näsborren så får det rinna ut i den andra. Det ska vara nyttigt har jag hört men om man inte får till rätt saltbalans så svider det duktigt vilket jag fick erfara idag.
Efter det så gjorde jag, sara, hennes mor och halvsyrra en utflykt till Farsan & Kerstin. Fika, kolla efter hjortar och självklart fick vi med lite av kanske världens bästa kött hem. Lokalt uppväxt hjort, skjuten och finstyckad i skogarna runt Hjortkvarn. 

Dagens träning
Idag kunde jag inte lägga band på mig själv längre. Jag kände att jag ville och kunde provträna. Det fick bli en av mina favoritsvängar med löparskorna. Lungt och fint naturligtvis men ändå så inbillar jag mig att pulsen var något högre nu än vid tidigare joggingrundor. Här hittar du det mesta om min träning. Det är en länk till suuntos sida movescount som jag vet att iaf en o annan cyklist i stan har letat rätt på så därför ansträngde jag mig nu och lade in en karta över löparturen och så.
Ganska exakt en timme joggade jag med en snittpuls på 149 vilket motsvarar ca 83% av max. Det märktes att jag varit borta från löpningen ett tag för efter ca 8 km så blev benen märkbart tyngre. Det blev 11.8 km och det var underbara kilometer. Mycket folk ute i solskenet som precis som jag:njöt! Ute på hjälmaren såg jag två stycket kite-skärmar. Undrar om det var klubbkompisen Stefan??
Snittade 11.7 km/h vilket måste ses som mycket okej för att vara en sån här runda. Jag tycker absolut inte att jag nu dragit igång träning för hårt utan jag har helt enkelt bara gjort en teststart. Snackade med jobbarkompismats idag. Han har/har haft förmodligen samma långdragna skitförkylning som jag och har nu tillochmed gått igång med pencilin. Jag misstänker att jag fått skiten från han (utan hångel) då vi jobbat ihop några veckor innan vasaloppet. Sen har hans dotter börjat på dagis och så...Detta är en erfarenhet som jag kan tänka mig att vänta med ca 1,5-2 år med. Att få hem sånna här mördarbaterier


Intressant bild som dyker upp när man bild-googlar på mördarbaterier :-)

Nu väntar ett spännande dygn för att få se om jag nu verkligen blir frisk eller sjuk. Ska nog ge nässköljningen en chans till ikväll.

Jaha..Lördagkväll och vi har absolut inget planerat. Sara bara pluggar o pluggar vilket visar vilken grym disciplin hon har på sig själv när det gäller det där. Önskar jag hade den när det kom till sötsaker. Hopplöst.

Imorgon skall vi fika med ett annat mtb-par uppe på svampen. Kanske skall man försöka vara ett föredömme då och bara dricka kaffe.... Jodåsåatt..formbesked av vilopuls?

Har nyligen varit ute på en härlig och snor-rik promenad i ca 2 h. Kändes bra men ändå skit då jag nu vet att det inte blir någe cyklat idag. Jäkla skitförkylning och sitta hårt.
Många av er har säkert hört eller läst att det är bra att hålla kolla på vilopulsen med jämna mellanrum. Om den är föjhöjd så kan det vara att kroppen är sliten eller att man t.ex har en infektion eller liknande i kroppen. Imorse tog Sara min vilopuls genom att lägga örat på bröstkorgen när jag höll koll på klockan. Jag hade 34 slag på en minut. Jag är ju inte sliten men inte heller frisk. Har jag förhöjd vilopuls? Det vet jag inte då jag sällan tar vilopulsen numera men låg är den iaf. Undra vad jag har när jag är i form :-)

 


Droger & rastlöshet


Denna j-vla kaka är min drog. Har varit ren, vit, drogfri i flera veckor nu men det beror ju på att jag inte har köpt hem den. Igår gjorde jag det och nu när jag gjorde en säkerhetscheck i skåpet är det ju mindre än halva kakn kvar!!!! Jävla Sara. Det måste ju vara hon för jag har nästan bara tagit en liten liiten bit.

Igår var ännu en underbar dag utan träning. Det börjar bli jobbigt nu. Idag vill jag verkligen röra på mig men det är inte 100% bra i näsan på mig. Blev dock lite bättre efter att jag körde spolning med saltvatten genom näsan imorse. Långdraget skit det här.
Sara var fri från lektioner igår så vi tog en promenad till Naturens hus och fikade igår. Vi gick nästan hela vägen dit innan hennes foglossning började göra ont men det var vi beredda på och hade därför med oss cyklarna.

En mindre shoppingtur på stan innebar ännu en ny växt till akvariet då de där två glupska djuren Edwin & Busan äter upp dom hela tiden. Köpte oxå tre nya pansarmalar då det bara är en kvar sen den gamla"flocken". På Clas Ohlsson köpte jag oxå en spotlight till dem och det uppskattades.

Nej det är inget sexuellt över den här bilden. De slåss om "solskenet" bara..:-)


Som sagt. Hoppas på lite aktivitet idag men har inte bestämt mig än. Så jäkla onödigt att vara ledig när man inte kan utnyttja den fullt ut.


Skidor & Lady GaGa

Ja nu jäklar är man snart frisk. Det går åt rätt håll men inte i den takt jag vill. Är jag lite friskare imorgon så tänker jag nog rulla lite cykel men det får jag se.

 

Idag är det skidsprint runt slottet fast inte runt vårt slott


Nä de beslutade tydligen att köra runt King Gurra`s slott.
Sen var Daniel Rickardsson, Ida Ingmarsdotter och Anders Södergren med på Gomorgon på SVT nyss och snackade både om slottssprinten och VM. När vi sedan zappar lite på tv:n och stannar vid MTV med en ny låt av blondinen Lady GaGA så får jag tankarna på att det är en känd norsk skidåkare som är hårt sminkad brevid sångerskan. Han står där efter ca 4 minuter in i videon med bestämd min. Är det inte likt Nortug?? Vore häftigt om det var han.Så skall jag tipsa om lite mountainbikesaker: Mtb har på tok för lite tjejer/damer/brudar/chicks så därför är detta värt att tipsa de få som håller på med detta: www.visitnora.se/gora/naturfriluftsliv/mountainbike En tjejweekend 4-5 juni i Pershyttan utanför Nora med teknikträningar, workshops, föreläsningar mm. För nybörjaren till elitmotionären.

 Sen närmar det sig vuxenträningen i mtb. Succèn från förra året. Just nu siktar jag på att börja måndagen den 18 april men mer info kommer. Vet du någon som precis börjat med mtb så skicka han/hon. Ljungstugan, Brickeberg, måndagar kl 18.

XCE

Nu skall jag snart bege mig till klubbstugan. Inte för att träna trots att jag mår bättre än igår. Nej jag skall öppna åt de ungdomar och gubbar som vill träna. Sen är det ju styrelsemöte efter det.

Det snackas lite på happy, och säkert bland tävlingscyklister, om den "nya" disciplinen CrossCountryElimination. Vet inte om den känns så ny egentligen då Almby IK arrangerade sånna 2005-2006.

snörvel

Usch!!!!! E trött på att vara förkyld.

I förmiddags när jag satt här på golvet och rengjorde tävlingshojen från höstens lerstänk samtidigt som BANDIT-webbradio spelade så flödade tankarna. Det rörde sig om träning och tävling. En lågoddsare va?? Motivationen för att plåga sig steg och jag planerade mer än ett pass. Jag känner ingen stress nu när jag är förkyld vilket infann sig förr om åren när man missade massa träningstillfällen. Nä nu för tiden är det bara den här genomsura känslan att vara just sjuk. Jag blir så påverkad (en riktig ur-man alltså) när jag blir sjuk.

Det jag klagar mest över är väl denna otajming att jag för några veckor sedan planerade in denna ledighet för att kunna träna lite mer än vanligt men istället blir man sjuk och så blir det mindre än vanligt.

Men vad mycket jag har fått gjort ändå. Servat hojen, diskat....kollat extra mycket på film....o så.

Häromdagen läste jag delar av protokollet från cykelförbundets årsmöte. De verkar jobba precis så konservativt som jag trodde. Det är ingen munter läsning för oss som gillar nytänkande. Här har du en länk om du oxå vill läsa.

Nu väntar jag in Sara som snart kommer hem från plugget. Hon ville ha en överraskning när hon kom hem. Jag har gjort det enkelt för mig och tänkte ta med henne på en promenad till prinsesskonditoriet. Det ligger ca 300 meter härifrån. En lagom promenad för en med foglossning. Igår tog vi en långpromenad till svampen, ca 600 meter och sen hem igen. Men då hade vi oxå åkt hissen 53 meter rakt upp, gått ett varv där uppe innan vi gick hem.
Svampen …Örebro

Våren är snart här och många längtar efter att få ta ut racerhojen. Själv så längtar jag efter cykelcross och har just mailat lite inför höstens kumlatävling. Det gäller att planera i tid :-)


amfibier

Jag är man. Jag har en förkylning. Japp, ni hajjar läget.

Till alla er som tror jag är nån slags schlagerfjolla som följer melodifestivalen. Jag såg inte nånting av gårdagens final. Dels var vi bortbjudna på fest men så var det väl ganska självklart vem som skulle vinna??

Vår visit hos morsan var nästan som en dag på jobbet. Jag fick fälla några träd, dra ris och elda. Det var grymt roligt och skönt att få röra på sig nu när man dels varit ledig från jobbet och dessutom är sjuk.

Vi gjorde att kort stopp på Heron City på vägen hem innan vi åkte och hämta de två nya familjemedlemmarna. Vattensköldpaddorna som vi nu tror får heta Busan och Edwin. De var mycket större än vad jag hade väntat mig men de är så mycket snällare än de jag haft tidigare.


teoretisk träning

Jaha nu snorar man oxå.
Efter de två flopp-filmerna Valhalla Rising och inception så såg jag en oväntat bra rulle igår, Taken med Liam Neeson. Han var riktigt bra som en f.d. agent och actionscenerna var tajta och bra och tankarna gick ibland till Bourne-filmerna.

Fan va less jag är på att bli sjuk just nu när jag har möjligheten och den goda planeringen att kunna träna riktigt mycket i volym inför säsongen. Min säsong i år är förresten Maj-månad + fjällmarathon i augusti. Hela nästa vecka är jag ledig och nu hoppas jag verkligen att de/det som tagit över min friska kropp kan lämna den på ca 3-4 dagar.
Det har väl alltid pratas om träning om hur man ska träna, hur mycket och kanske mest om intervaller. Just det där med intervaller är lite kul hur man benämner det som just intervaller, typ "du borde nog köra mer intervaller" men det finns ju en uppsjö av dom och en del mäts i puls och watt och en del mäts i minuter och sekunder men när det väl kommer till kritan så kan man knappt ge några generella råd för att skapa en världsmästare. Det vi vet med säkerhet är att kroppen är grym på att kompensera för den belastning den utsätts för. Pressar du den så kommer den att reagera.
Gillar man att lära sig om träningslära och om hur en av sveriges bästa cyklister tränar så läs
Mikael S flockhart blogg. En del inlägg är så insnöade så det är rena grekiskan men mycket är användbar info oxå. Jag snodde texten nedanför från honom:

En mer långsiktig plan är alltid nödvändigt, men för oss med lite varierat tävlingskrav är det nog viktigt att kunna dela in träningen och passen i olika delar:


  1. nyckelpass – väldigt viktiga anpassade träningspass där fokus är på prestation
  2. volympass – tröskel och allt sådant tjafs. Här är totalsumman och anpassning till situationen och perioden viktig
  3. pass för andra pass – ren utfyllnad i syfte att förebereda eller optimera volympassen
  4. alternativpass – med klockrent syfte att punktmarkera faktorer som begränsar prestationsförmågan under nyckelpassen
  5. njutningspass – ibland behöver man inte träna med ett syfte annat än att det är kul och givande

Frågor på det?

Nu skall jag förbereda skrotis (bilen) och ta med mig Sara hem till morsan som bor i Upplands-väsby. Vi stannar där tills imorgon då vi passerar Huddinge och tar med två sköldpaddor hem. Hoppas de kommer att trivas här. Hur går det med de där namnförslagen???


fuskbyggaren

Lekte lite här hemma

detta blev resultatet

Har oxå hunnit med en lunchträff med jobbarkompismats och hans dotter Moa.
Läste ett blogg-inlägg nyss om reflekteringar om varför man tränar.
Det finns här! Bra skrivet på en blogg som inte uppdateras så ofta men detta var iaf ett genomtänkt inlägg.


old boys route

Vaknade upp med svullen hals och mer sänkt än vad jag varit den senaste veckan. Skulle inte ha cyklat igår. Åtminstonde inte så hårt och så länge. Jag märkte ganska tidigt när de tuffa, hårda gamla gubbarna gasade på ut ur stan att jag fick slita ordentligt. Sen var det inge distansfart de höll heller men iaf. Man undrar ju vilka man var ute med egentligen?


Jag låg på rulle i stortsett hela passet som blev runt 8 mil för mig då jag skarvat lite innan. På slutet kändes en kombination av dehydration, sjukdom och energibrist. Det var oxå med en ungdom. En av sveriges starkaste 14-åringar
Redo för trolltyg.
Men han släpper ju aldrig ett hjul så han hade inga som helst problem med gamlingarnas hårda körningar.

Nu kommas jag att jag antingen kan bli ordentligt sjuk och sen vara av med skiten eller så kan kroppen min köra den enkla vägen och göra sig av med skiten nu.

Nu bli det tre vilodagar iaf då jag skall bygga ett trallgolv på balkongen 3,7 m x 1,1m. Det bli lite skönare att gå ut på då än betongen. Sen åker vi och hälsar på morsan  i Upplandsväsby fredag-lördag och kommer hem med ytterligare två familjemedlemmar. 2 gulbukade vattensköldpaddor som inte har fått något namn än. Förslag?

uppe i ottan med Thor

Vaknade kl 06 idag. Ja, jag är ju ledig från jobbet så jag borde ju kunna sova ut men jag vaknade utvilad och pigg. Somnade ju strax efter kl 22 så det blir ju nästan 8 timmar ändå.
Satte mig sen här vid datorn och ska söka lite information om sköldpaddor. Lutar nu åt att jag till helgen skaffar två nya :-)
Sen naturligtvis ska vi prata film oxå...
Igår hyrde vi två filmer varav vi såg en. Valhalla Rising där Mads Mikkelsen spelar huvudrollen, ni vet han den där dansken som alla kvinnor tycker är så snygg i resebyrå-reklamen.
 Jag vet inte riktigt vart jag läste något om Valhalla rising men jag blev ganska spontant sugen på att se den. Nu kommer ett tips till dig: Gör det inte! Mads säger ingenting under hela filmen. Han är helt stum. Rent teniskt och sminkmässigt är det skitbra gjort men övrigt bara konstig. I klippet nedan ser du de "smaskigaste" och otäckaste slagsmålsscenerna. De var otäcka men bra. Musiken i klippet nedan var NATURLIGTVIS inte med i filmen.

Varning! Otäcka scener!

Sen har jag kollat in trailerna om sucker punch och Thor igen. Fasiken jag kommer att gilla dom. Förmodligen väldigt mycket för det ser så lovande ut.

Gårdagens träning
Ja satt inte still hela dagen igår men nästan. jag och Sara gick till friskis där jag satt ca 20 min på en motionscykel och trampade lugnt o fint men ändå så jag blev varm. Sen strecthade jag igenom kroppen. Det var lagom skönt. Sen åt vi lunch på CocoThai, fikade på Vågen, kollade på film här hemma, sen la vi oss. En riktig slöar-dag men det kan man väl få ta efter vasaloppet?
Idag däremot har jag tänkt att cykla ute.

3 mil & extra gammal idag

Idag tror jag att Sara skulle kunna jogga ifrån mig trots att hon har foglossning :-)

varför ligger det en hjälm där? Jo jag köpte den igår efter vasaloppet på mässan. Den har integrerat baklyse.

Jaha..Hur skall jag summera gårdagen då? Innan vasaloppet så hade jag preparerat mina skidor själv men det skulle jag inte ha gjort. I år fick jag det bevisat för mig att tejp och bra glid inte går ihop. Detta har folk runt omkring mig sagt hela tiden men det var först igår som jag märkte det så tydligt.

Led 3. Klev in strax efter kl 7 på morgonen och då hade nästan alla andra gått in för jag hamnade långt bak i fållan. Jag prövade att stå väldigt långt ut till vänster i år bara för att testa liksom. För 2 år sedan stod jag i mitten.
I startbacken märker jag en stor skillnad och det är att det rör sig väldigt bra ute på kanterna. Jag stod nästan aldrig helt still utan kunde åka skidor väldigt mycket i backen. Hade bra fäste och var nog bättre skidtranad i år än 2009. Det tog även i år ca 5-6 km innan man kan åka obehindrat och det börjar bli lättare att flytta sig mellan spåren. När de första ordentliga backarna upp emot Risberg kom så var jag beredd på dom och gick in fräsch och började diagonala lungt för jag visste hur långa de var. Det gick kanon. Hade pulsklockan inställd på % av maxpuls istället för att visa antal slag/ min. Det lägsta jag noterade den första halvan av vsasloppet var 88% av max något som aldrig hade funkat på cykel men skidåkning trycker ju upp pulsen lite mer. I backarna mot Risberg låg den stadigt på 95-96%.
När de mer ihållande utförsåkningarna kom så blev skillande tydlig hur dåligt mina skidor gled. När spåren var isiga gick det så fort som jag är van vid men när det blev snöiga spår så var det precis som om någon stampade på mina skidor och det bromsade ordentligt. Jag höll på att falla några gånger pga detta. Bäst körde jag när det gick svagt uppför där folk inte visste om de skulle diagonala eller köra stakning med benspark. Där orkade jag köra med det sistnämnda och tog alltid några placeringar men vad spelade det för roll när de i nästa utförsbacke kom som projektiler förbi mig.
Vid Evertsberg hade jag förutom det dåliga glidet och muskelkänningar i vänstra benet. Både baksida lår och vaden krånglade (läs smärtade) när det kördes lite hårdare i backarna. Vet inte om det var små muskelbristningar men de känns än idag. Tanken på att bryta fanns där men jag är glad att jag fortsatte.
När jag jämnför tider mot 2009 när jag körde så trodde jag att jag tjänat mer tid i starten än vad jag faktiskt gjorde. I mål var jag ca 6 min snabbare men man ser tydligt att jag inte var lika uthållig i år men så vet jag att jag körde mer distanspass på cykel för 2 år sedan. Jag är jättenöjd och detta var en kämpaseger (seger?)

2009                             2011   
Smågan 00:49:28       00:45,17  
Mångsbodarna 01:37:26       01:27,17  
Risberg 02:16:28       02:04,03  
Evertsberg 03:07:32       02:53,02    Här var "ledningen" som störst 14,30 min   
Oxberg 03:58:35       03:47,20  
Hökberg 04:35:31       04:26,43  
Eldris 05:15:50       05:07,24  
Mora 05:50:15       05:44,16


Jag hade sagt till mig själv att stanna på varje kontroll i år och ta det lite lugnt och dricka ordentligt. Det höll jag och jag drack aldrig mindre än två muggar. Nån kontroll svepte jag fem muggar. Lite blandat vatten, sportdryck och självklart blåbärssoppa.

Vasaloppet 2011 blev en ny referenspunkt i mitt liv hur mycket jag kan plåga/pressa mig. Direkt efter målgång satte jag mig ner på en bänk där de hade tv-kameror på. Sen följde jag lämmeltåget mot MEDALJEN (segrartiden + 50%) skidinlämning, buss mot duscharna, väskorna sen lade jag mig i omklädningsrummet och åt den godaste recoverkakan någonsin. Efter det drack jag den godaste ölen någonsin.

9 mil och tre mil
När Ola hade blivit mer lik den vanliga Ola (omtyckt eller inte) så gick jag längs de staket som skiljer skidåkarna som rör sig efter målgång och publiken. Då fick ja se ett bekant ansikte.
I flera års tid har jag följt en blogg som heter tremil.blogg.se Det är en tjej som heter Annika som är så bra på att beksriva tankar och känslor som man kan ha under/runt i kring träning. Hon springer, cyklar, kör på gym o.s.v. Jag tror jag har läst hennes blogg i 2-3 års tid men jag har aldrig träffat henne men jag visste att hon skulle köra vasan i år. Där kom hon i mål mitt framför ögonen på mig och tack vare alla bilder på hennes blogg var hon lätt att känna igen. Vi pratade några minuter och hon hade klarat sitt mål och var nöjd och glad och såg oförskämt snygg ut efter att ha kört skidor i 9 mil. Jag såg mer hålögd och gråtfärdig ut när jag kom i mål.

Enligt min suunto brände jag 4891 kcal igår under loppet. Trots carboloader, extra mkt mat innan loppet så tycker jag att jag borde ha atppat lite i vikt men ICKE! Nä nu på morgonen låg jag över 70 kg-strecket med råge. Fasen oxå.

Skööönt att slippa jobba denna vecka :-)

Avklarat en klassiker

Sitter i bilen på väg hem med farsan nästan i knät. Han har svårigheter med kramp o kan inte sitta normalt. Tänker blogga mer imorgon men det är blandade känslor just nu. Körde 6min snabbare i år än 2009 men så här dåligt glid har ja inte haft på hela vintern. Fick kämpa hela loppet o i mål var ja helt färdig. Tid 5h 44min. Placering 2098. I'll be back.

sista negativa testet

Idag var vi (jag o Sara) o träffa en barnmorska. En sån där koll med urin och blodprov, som tävlingscyklist var jag ju livrädd att dom skulle testa mig oxå men jag slapp undan.
Vi fick sen lyssna på bebisens hjärtljud och den låg och myste med en puls på ca 142. När jag ville stressa upp hennes puls genom att buffa på magen så ville inte barnmorskan hålla kvar apparaten mot Saras mage. Förstod hon inte hur viktigt det är att starta tidigt med pulsträning??

Annars så slutade jag jobbet redan kl 9 imorse men innan jag åkte därifrån så fotade jag en del av "min" firmabil. Undra vad mekanikern gör med den egentligen? Har han bara sänkt den till en gokarts nivå?

Tänker inte skriva något om skid-VM..Men Grattis. Fan vad imponerande körning av Daniel Rickardsson.

 

Sen ville jag ju testa min egna form men jag resonerade så här. Om jag kör skidorna i markaspåret så kommer de att bli skitiga och möjligen repiga pga skit i spåret. Och skulle det vara dåligt glid eller fäste skulle det mala i huvudet på mig.

Nä det fick bli ett besök på testcykeln som gav mig fina minnen för knappt 2 veckor sedan. Det jag skrev igår stämde väldigt bra. Jag är frisk men jag är faan inte i form. Sist kunde jag köra 4or på 350 watt. Idag hade jag ingen återhämtningsförmåga så efter den första på 343 watt så var jag körd. Vilade extra mycket men några 4or på sub 310 watt med en puls på 92-93% av max gör ju att skillnaden är ca 13% mot sist.

Nu är det inte cykelmuskelaturen som ska jobba på söndag men ändå.

Vill du följa mig på söndag så har jag nummer 4601. Skicka ett sms till 72777 med texten vasa vl 4601 så får du mina mellantider o sluttid.

Farsan ringde idag och berättade att han köpte sig en plats till vasan igår. Undra hur många han har kört egentligen? Själv så är jag evigt tacksam till Madde på Folksam. Underbart företag. Madde har jag nog aldrig mött men hon är säkert underbar oxå :-)
Imorgon förmiddag åker jag norrut och jag skall försöka mobilblogga lite.
Jag tror på snabba spår och siktar på tiden 5h 40 min. Det är 10 min snabbare än 2009. Vad tror du?

 


vasaloppet?

Nu blir han väl glad?! Gamle gubben jobbarkompismats. Att han dels får se sig själv och så ser han att jag har uppdaterat här oxå :-)

Vi stod inne och målade ett sjukt stort gäng brädor idag men det bekom oss inte så mkt då det var skidor på radion.

Han och jag blev dessutom klara med brobygget i måndags


Hoppas det står lika stadigt till sommaren.

Ja nu har jag kört 3 lugna pass mån, tis och onsdag. Jag hoppas föret och skidorna är lika bra på vasaloppet (om jag ska köra vill säga) Kroppen är väl fortfarande det stora frågetecknet. På frågan: Är du frisk? blir svaret JA. På frågan: Är du i form? Blir svaret NEJ. Ibland kommer det en spontan hostning och det kan rossla till lite. Jag skall ta mig en skidtur imorgon och tänkte då pressa på lite för att se hur det känns.
Teoretiskt kan jag ju fortfarande säga nej för det är ju inte på något sett min sista chans att köra vasaloppet. Sen vill jag inte heller få bakslag och bli sjuk nästa vecka heller för då är jag ledig från jobbet och vill få många timmar i cykelsadeln för efter vasan byter jag fokus mot cykelsäsongen.
Vill du följa mig på söndag, förutsatt att jag kör, kan du skicka SMS till 72777 med texten VASA VL 4601 så kommer du att få löpande rapporter om min framfart.

Ikväll är det vila men mycket inplanerat ändå.
Hämtade ut mitt bakhjul till racerhojen från cykelhandlaren. ca 11 kr kostade det då jag fått en ny body monterad samt fått det riktat. Mindre kul var det att då bli visad en massa sprickor i fälgen. Kanske måste man köpa sig ett nytt hjulpar vilket iofs är trevligt men jag sparar ju hellre till en ny cx.
Tvätt, skidpreparering och lite mailande angående eventuell tillökning i akvariet :-) Blir det så så tror jag att jag blir en lite lyckligare människa.
Ser det inte lite tomt ut?