sovstund & lattemammor

Nu sover Nora, Sara är i plugget och direkt sätter jag mig vid datorn för att delge er lite av min OTROLIGT händelserika vardag :-)
Igår förmiddag åkte vi, precis som många andra, till det nyöppnade varuhuset XXL. Där kommer jag garanterat att hamna igen men inte pga deras otroliga cykelutbud. Nä däremot verkar de ha en skön inriktning på sport & vildmark som jag gillar. Inte heller hade de det kalaserbjudande på en cykel som jag hade hoppats på MEN deras värstinghoj Overkill är prisvärd även till ordinarie pris.
Det var lite väl mycket igår och med en kommande namngivningsceremoni och en Kumlacross i huvudet så behövde jag verkligen det där kvällspasset igår. Mattias F, Magnus P, Martin, Daniel och jag stack mot Rusakulan igår kväll kl 19:30. Lampor,lampor och lampor hade vi så en o annan bil saktade ner ordentligt för de undra väl vad sjuttsingen de mötte för ett fordon. I Närkes Kil mötte Nora-bon Johan upp.
I utförskörningen från Rusakulan ville jag ha ett adrenalinpåslag och rörde bromsarna minimalt. Naturligtvis går det att köra fortare dagtid men att cykla på en smal stig och bara se vad ens lampor lyser upp är verkligen skithäftigt. När jag fipplade upp mobilen för att pröva att filma lite så kom Magnus ner. Vi beslöt oss för att vända våra lampor upp emot de 4 andra killarna som var på väg ner :-)
Filmmaterialet blev kanske ingen Oscarsnominering men iaf. Här är det:
Det blev dryga 2,5 timme igår och det var förvånansvärt varmt ute. Fick ta av mig superunderstället där ute i skogen. På vägen hem tog vi lite småstigar som var helt underbara och helt nya för mig. Vid grustagen mellan N.Kil och mellringe. Entusiasten Martin har till och med varit där och röjt längs stigen för att den ska bli ännu bättre. 
Idag skall jag möta upp några mammor ur föräldragruppen så skall vi gå till Naturens hus för lunch. Sara ansluter senare med skrotis och sen ska vi återigen storhandla inför Noras namngivningsceremoni på lördag. Sen skall jag möta upp några bekanta o ge trädgårdsförslag, sen är det tvätt-tid sen förhoppningsvis lite lugn o ro.
Inte konstigt man tar sig en whiskey då o då

xxl

mer info kommer väl senare eller ikväll om dagens besök på xxl. ikväll skall jag ut på mtb med dubbla lampor

morgonstund är guld

Händer det mer än en gång så kan man väl kalla det rutin? Nu har Nora vaknat 07:30 både igår och idag och då går vi upp nån timme innan det är frukost för henne. Då går vi in till sömntutan Sara där hon får mat ur de där goa förpackningarna men hur fasiken ska jag göra på torsdag när Sara är i skolan. Just de..McDonalds har väl frukost :-)
Gårdagens träning
Jag  tog cykeln bort till Venaspåret där jag joggade ca 10 min inna det var dax för den första 4an. Blev 4 stycken och det var egentligen bara på en av dom (nr 3) som vaderna protesterade lite.
Man kan säga att jag springer ca 14,5 km/h under intervallerna på ett böljande motionsspår. Hinner ca 1 km på 4 min. Sprang intervaller med följande längder 3:58, 4:42, 5:05 (de gick så bra då trots vaderna) och sen en avslutande på 3:38.
hela passet blev en mil långt och en 4,2 på traineffect-skalan.
Efter Noras läggdax igår kväll öpnnades en flaska rött här hemma. Många andra par kanske hade myst med levande ljus o sånt skit men här är vi lite hårdare. Vi kollade på den DVD som följde med Sonic syndicates skiva som jag köpte på rean sist. Här är ett smakprov:

ett extremt paket från lilla Kina

Glömde jag kanske det mysigaste och bästa med gårdagen i förra inlägget?. Jag vaknade (som vanligt) lite före mina två tjejer och fick ett infall om hotellfrukost. Ja detta är något jag brukar unna mig minst en gång per år. De två var inte svårövertalade, Nora älskar frukostbuffè, så vi knatade iväg mot stora hotellet.
Jag är inte så mkt för att ta matbilder men tittar gärna på när andra gör det så duktigt.
Vi blev mätta!!
Idag är första dagen som pappaledig men elddopet blir inte förrens på torsdag då Sara inte har några lektioner förrens då. Idag har vi shoppat mat på ICA. Slog rekord med att få betala 1359 kr i kassan. På vägen hem stannade vi för tåget mellan Holmen och svampen. Miljövänliga som vi är slog vi av bilen. Det skulle vi inte ha gjort för den ville inte starta sen. Vi fick starthjälp av en mekaniker på Nya åkeriet som ligger 50 meter från där vi stod. Tack tack.
När Saris skulle upp och göra stan med barnbidraget som droppade in idag så gick jag och Nora och hämtade det paket som har fraktats ändå från Kina. Det är väl ca 4 veckor sen jag beställde det men Kina är ju ett stort land o så..Tar ju tid sånt där. Sen är kineserna väldigt små och med korta ben går man inte så fort mellan lagerhyllorna.
Det vita till höger är ett av de två lysena som får sitta på träningshojen. Finns dyrare motsvarigheter som heter knog tror jag. Dessa två kostade ca 35 kr.
Längst ner till vänster är ett liten, stryktåligt LED-lyse som skall sitta på pendlarhojen. Det är definitivt värt de där 40 kr som det kostade. Classe olhson tar ca 200 kr för ett sånt.
Längst upp i bild ser ni en spontanbeställning. Lysen kostade för lite för att det skulle bli gratis frakt från dealextreme så jag kollade runt lite och fick en sån där minihelikopter. Jag provade en sån när jag var i Åre i somras och det var ganska kul. Jag hade en förhoppning om att det skulle kunna skrämma katterna och underhålla Nora här hemma. Ack jäklar vad fel jag hade. Neo är ruskigt nyfiken och är först framme när man har krashat och under den mest seriösa provkörningen i vardagsrummet börjat Nora (den fega skiten) gallskrika.
Jag ville sätta Nora i säkerhet när jag körde här hemma så jag satte henne i soffan och jag tänkte inte flyga  över henne. Dock upptäckte jag att det inte var så lätt att styra den så ganska snart stötte jag i taket och slog av på gasen. Helikoptern tvärstörtade ner i soffan ca 30 cm från lilla fegisen.
Tur att hennes mamma var uppe på stan :-)
Så roar jag mig på min första dag som pappaledig :-)

Crossad?

När jag började tävla i mtb så spöade jag många med dyra och flashiga cyklar. Det kändes skönt att tvåla dit dem på sina dyra carbonhojar, heldämpade, rakade ben, senaste kläderna osv.
Några år senare när jag själv hade carbonhoj, rakade ben och tillhörde den hyffsat vältränade skocken så skämtade jag om gubbarna i H30 och H40 som hade pengarna att köpa de riktigt finfina sakerna som kompensation för sin sämre fysiska förmåga.
Ovanstående text behöver inte ha nåt att göra med den erfarenhet jag fick igår. Att bli äldre men att vilja hävda sig ändå :-)
Nedanstående bild är på en cykel tillhörande en H40 åkare i klubben
Lysande sickan.
Igår kväll var jag uppe i Ånnaboda och var lite hjälpinstruktör på ungdomarnas avslutningsläger som tydligen blev en succè. Ett lyckat drag var det att få dem att testa på att cykla i mörker. Ledarna hade raggat ihop nästan 30 pannlampor och vi trampade i ca 1,5 h med dom igår. De hade tydligen tyckt om det så mkt att ungdomsträningarna framöver kommer att ske kvällstid :-)
En rolig sak som hände med en grupp jag var med i var att den person som körde sist helt plötsligt var borta. Vi stod mitt ute i skogen på en teknisk stig och ropade hans namn högt. Ca 150 meter bakom oss svarade han och sen kom han cyklande långsamt med ett mycket svagare lyse än den pannlampa han hade haft tidigare. Hans lampa hade tydligen slocknat och han cyklade mot oss på stigen med lyset från hans mobiltelefon :-) Han klarade det nästan felfritt men firade av en vurpa 3 meter framför oss som stod och väntade. Imponerande ändå.
Såg ni damernas linjelopp igår? Om inte så kan jag säga: Ni missade inget. Ett av de tråkigaste lopp jag sett. Dagens linjelopp var tvärtom. Det var riktigt underhållande. Synd att Gotland inte fick med sig några åksugna när han väl visade sig stark. Jag blev iaf glad att han försökte för de tre svenskarna är så pass starka att de kan hävda sig i VM och inte bara sitta inbäddade. Hellre skjuta brevid än att aldrig spänna en båge.
Mina träningar
Igår sprang jag och jobbarkompismats 15 km i Karlslund. Båda hade tunga ben men slet på och höll ett ganska skönt joggingtempo. Vi tog 1h och 15 min på oss vilket ger 5min/km. Jag är glad att jag dessutom hade med mig en bit toapapper. :-)
Sen blev det ju det där kvällscyklandet i Ånnaboda men det var liksom ingen träning.
Idag blev det återigen cykelcrossträning och jag är lite besviken på hur få det är från måndagsträningarna som är där. Ja närmare bestämt ingen. Det är Ola T och Karin Aune från Örebrocyklisterna och sen är det jag och Martin. Nästa helg drar cx-cupen igång i dalarna men är du inte där och kör så tycker jag du skall komma till Kumla på söndagen och provköra banan. Vi siktar på kl 15.
Mer info kommer väl. Jag kommer väl att blogga mer frekvent nu misstänker jag när jag skall vara pappaledig. Då kommer jag ju att ha jättemycket fritid....Eller??
Här är en dagsaktuell film från Kompiscrossen i stockholm. Se hur enkel cx kan vara.

Gubbcrossen 2011 from Johan Andersson on Vimeo.


anmäld och nermejad

Idag skulle det bara ha varit en slags fefilering in mot mål om man talar sporttermer. Sista arbetsdagen innan min pappaledighet på 5 veckor. Men istället så började dagen med att jag backade över en pollare värd ca 8 tusen kronor som sattes upp och installerades för mindre än en vecka sen på den innergård som vi gör om åt ÖBO. Chefen skrattade INTE när jag ringde honom.
Kan meddela att det varken hördes eller kändes i Lundbergarn.
Det tog mindre än 48 timmar för vasalopets organisation att sälja slut de 9000 startplatserna till mtb-vasan. Jag var en av de som fick/köpte mig en startplats. Nu är det så att jag förmodligen inte kommer att stå på startlinjen den 11e augusti för på måndag släpps 500 platser till AXA fjällmarathon som precis som i år går samma dag. Helgen efter så kommer jag och familjen att rocka loss ordentligt i dalarna på rockweekend Falun.
Med tanke på den usla starten på fredagen har den rundats av ganska fint. På jobbets vin-lotteri där jag gått lottlös 3 ggr innan vann jag idag 1 flaska. Samma som insatsen men jag gick iaf inte lottlös.
Sen blev det en lång vända på stan med Sara och Nora och vi har shoppat lite. Var jäkligt sugen på ett par kompressionstajts från craft men prislappen hindrade mig men det betyder inte att de inte kommer att inhandlas. Vi får se.
Hörs imorgon kanske.

grymt. Lerigt och jobbigt

Här kommer äntligen (??) lite bildbevis från helgen. Personligen tycker jag det är bra då helgen oftast bara är diffusa minnen.
Kräftskivan i lördags kväll


Nora kom igång ordentligt redan på förfesten. Här spexar hon med sin moster
Noras mamma o pappa kom igång lite senare på kvällen
Att det står en massa ölflaskor framför mig KAN vara en slump..
Dagen efter kräftskivan. Tarstaborgsrundan 9 km terränglopp

Startfältet. klicka på bilden för fler deltagare.
Alltså..Hur springer folk egentligen?
Kraftfulla steg mosar på och slutar inte förrens klockan slog 39;31

Dagens löpning
Direkt efter jobbet idag så körde jag ett tufft men förhoppningsvis nyttigt löppass. 12 km lång med 7 st backintervaller och 5 st 30 sekunders. De första 3 backintervallerna var inte långt från det stället som jag benämner som Hångelplatsen. Har cyklat förbi där ett antal gånger med vuxenträningen men som tur är har jag sluppit visa någon av dom varför platsen heter de den gör :-). Intervallerna var i den leriga backe som vi nästan aldrig cyklar i. De nästkommande 4 intervallerna var dock i den där backen med en serpentin i där vi tränat många ggr med måndagsträningen. Sen joggade jag i hög fart lite längre sträckor innan det blev 30 sekunders på grusvägarna mellan Hjälmarsberg och Trädgårdstjänst.
Ganska precis en timme blev det och 3,9 i Traineffect.
Imorgon är det i följande ordning: Jobb till 13:15, vinlotteri, glassbaren sen gos med ung tjej och det bästa är att jag har två att välja mellan.


blött

Ja fy fasiken vad blött det är ute i markerna nu. Igår fick vi hyra en länspump för att få bort vatten så vi kunde padda en yta. Paddan som väger flera hundra kilon sjönk så fort vi startade den.
Igår var det träningsdag för mig. Körde min vanliga tur som jag nu har glömt bort hur lång den är.Brukar jogga den på dryga timmen men nu verkar jag ha fått in den där halvsnabba joggingfarten för igår tog den 59 min. Kroppen känns väl okej men ändå går jag omkring och liksom väntar på att man skall bli sjuk för jag tycker alla är sjuka runt omkring mig.
Då jag får höra från andra föräldrar om dagisbaciller och sånt där skit så undrar jag om man kanske inte skall sätta upp ett mål inför nästa säsong. Det kan ju vara den sista på en ganska bra nivå (konditionsmässigt) för säg att en säsong skulle bli spoilerad av sjukdomar ja då tappar man nog några steg.
När det gäller en satsning så skall det vara rimliga mål. Tidseffektivt då det uteblivna bloggandet här på sidan beror på just tidsbrist så lär jag inte göra en satsning till i H30 på cykel. Nä snarare finns det två mål inom löpningen som känns ganska rimliga. 1: att springa AXA fjällmarathon under 4:40 samt slå farsans bästa tid på Tarstaborgsrundan som jag själv persade på i söndags. Jo det fick man ju höra direkt efteråt att man inte hade slagit hans bästa tid.
Jag, men framförallt Sara, har blivit mer o mer sugna på terränglöpning. Inga mer 4 timmars pass. Inga mer 10 timmars träningsveckor. Inga mer mekande och spolande av cykel.
Nåja nu överdriver jag. OCH här skall jag väl påpeka att det bara är lite tankar som flödar fritt.
Cykelcross
Ja det närmar sig Kumlacrossen och planeringen rullar på. Fick nog en viktig pusselbit på plats ikväll. Tyvärr verkar det so det även i år är lite svårt att få tag i funktionärer.  Har heller ingen aning om hur det går på sponsorsidan så kanske blir det inte så mkt klirr i kassan i år men det skall jag väl kolla av imorgon. Jag har trott att det skulle bli ett ordentligt uppsving på cx-sidan denna höst men nu är jag tveksam.
Är DU nyfiken på cykelcross så kolla in sidan cxsweden.com
Inbjudan till Kumlacrossen ligger ute nu på almbyik.se
Häromdagen fick jag ett youtubetips i kommentarsfälten. Nu har jag sett videon 2 ggr och flinar och imponeras varje gång. O de som kommenterar då?!? Tänk er Vacchi på koffein.
Se.Lär. Njut!

Boktips, tarstapers

Igår var vi på stan och upptäckte att NajzPrajz hade rea. 50% på hela butiken. Köpte därför de där lite dyrare albumen som man normalt drar sig för. Engel och Sonic syndicate blev det.
Inte långt från ljudcd är det till bokcd. Det närmar sig plogtider och jag kommer förhoppningsvis att spendera många timmar i Lundbergarn även denna vinter. Förra vintern lyssnade jag ju igenom Con Iguldens triologi om härskaren Djingis Kahn och blev helt såld på den. Jag tror jag lyssnar mycket intensivare om jag vet att det finns en viss verklighetsbakgrund. Min fråga blir därför: Vad skall jag lyssna på i vinter? Har du några bra tips på nån ljudbok eller du kanske kan låna ut en så hör av dig. Är kanske intresserad av Svensk Maffia. Har nån läst/hört den?
Träning
I fredags åkte jag förbi wattcykeln. Den var min kompis i 2 st 4or men sen blev mina ben mina ovänner. Körde de första 2 på 4,94w/kg och det funkade bra tyckte jag men tydligen skulle jag ha kört längre vila emellan för på den tredje intervallen ville inte benen vara med längre. Avbröt då och körde lite annat. T.ex. bänkpress :-)
Blir lite dämpad och mår lite halvtaskigt när jag inte får träna. Kändes därför inge vidare att bara gå på stan igår och sen iväg på kräftskiva men kanske var det bra att jag fick starta höstens viktigaste terränglöpningstävling med fräscha ben
Dagens racerapport
Vet inte hur många ggr jag har sprungit Tarstaborgsrundan egentligen. Det började redan ungdomsåren och jag tror inte jag har varit under 40 min någon gång tidigare på de kuperade 9 km.  Förra året sprang jag den på 41 min vilket jag minns att jag var jäkligt nöjd med. Jag lyckades då gå ut lungt och sen öka lite efter ca 2 km.
Imorse sa jag efter frukosten till Sara att "det vore najs att slå fjolårets tid"
banan var blöt och lerig men jag hade samma skor på mig som på AXA fjällmarathon så jag visste att jag skulle ha bra grepp och lätta skor.
De till vänster pratar jag alltså om.
Tyckte att andningen var kontrollerad ända från start men pulsklockan var aldrig under 89% av maxpuls så jag höll nog aldrig igen. Det som var så lyckat för ett år sedan var nu ett minne blott. Jag höll ett högt tempo och fick slå av på farten lite efter ca 3,5 km och på toppen av den första, branta stigningen fick jag till och med gå ca 10-15 meter för att sänka syranivåer och puls.
På`t igen och utför kan jag numera släppa på ganska bra och höll jämn fart med folk runt omkring mig. Nästa stigning var inte långt borta och jag fick hålla igen lite. Resten gick bra och jag lyckades öka sista kilometern.
Sluttid: 39:31 och en 13e placering totalt av de ca 125 startande. Höll tydligen 13,5 km/h

Duration

0:39'32.9

Peak heart rate

174 bpm

Average heart rate

168 bpm

Minimum heart rate

94 bpm

EPOC Peak

292.8 ml/kg

Training Effect

5.0 - Over-reaching

Calories

649 kCal

VO2

54 ml/kg/min

Distance

8.87 km

Maximum speed

20.48 km/h (2'55 min/km)

Average speed

13.46 km/h (4'27 min/km)

Highest point

114 m

Lowest point

64 m

Ascent

110 m

 

Grymt nöjd och jag blev riktigt motiverad för terrönglöpning. Så enkel sport egentligen fast man har inte mycket material att skylla på när det går dåligt :-)
Nu börjar jag bulla in mig i cykelcrossbubblan a la 2011. Blir mkt snurr innanför pannbenet om man gjort de o de, bokat det o de osv. osv. Numera har jag delat över en del på Sara vilket väl gör att hon förstår mig mera samt att jag blir avlastad.
I år verkar det dock som om jag får dit några som filmar hela tävlingen oxå. 3 kameror kommer att finnas på plats och han som redigerar skall tydligen ha stor vana. Spännande. Största problemet är väl annars det vanliga: att hitta funktionärer till tävlingsdagen.
Nähe. Inte nog med att det var 3 dagar sen jag bloggade. Det blir inte mer än så här just nu heller.

coooolt!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dåligt med privata bilder här på bloggen. Lite svårt då det regnade på jobbet igår förmiddag sen har jag haft huggarbyxor på mig och en motorsåg i handen så det har varit svårt att fota på jobbet. Mer privat än så tas inga bilder då vår kamera fortfarande är i skåne!!!!!!!!!!!!!

Vi sågar ner träd efter blåsovädret som var i tisdags.
Idag stod jag själv i en skylift. Det gick jättebra ända tills jag kom riktigt högt upp + att det tillfälligt började blåsa ganska mkt. Då pirrade i Olas knän :-)
Annars så är det Saras träningsdag idag så jag har just matat och lagt Lillan. Tänkte då passa på att visa er detta klipp på en kille som har en flygdräkt. Mäktig film som jag har sett 3 ggr idag.
Imorgon tänker jag träna. Vet ju hur det brukar bli när jag skriver här exakt vad jag skall träna. Det brukar skita sig då så jag säger väl inte mer än så.
På söndag går löpartävlingen Tarstaborg i Pålsboda. Den längtar jag till. Ska bli kul att se om jag rår på fjolårets tid 41 min.

Kinalampa med stihl

Igår var det min vilodag. Blev en påse lösgodis. Idag körde jag löpning. Blev en påse lösgodis. Och då har det dessutom småtits lite choklad på jobbet. Resultat = Viktnedgång.
Fan det går ju emot alla lärdomar.
Igår hade jag handlat, Sara hade tränat. Jag skulle sätta mig och pyssla med cx-grejer vid datorn när chefen ringde. En stor pil hade tydligen nästan blåst omkulle så jag o jobbarkompismats fick rycka ut och såga lite. Jag tog med mig DX-lampan lite på en chansning och det visade sig vara ett lyckokast för den gjorde stor nytta. Vi kapade av en antal hundra kilon som hängde på fel sida trädet för att det skulle kunna stå kvar över den blåsiga natten.
Idag åkte vi dit och kapade det jämns med marken.
Idag skulle jag träna i drygt en timme. Det blev ca 30 min. Jag hade hunnit jogga en km innan jag träffade en kompis och vi stod nog och pratade 10 min och sen hade motivationsnivån sjunkit. Blev ett fartpass och efter det har jag fått massor nyttigt gjort. Allt gällande Kumlacrossen.

Nördfilm & överraskning de luxe

Jag och en kollega snackade om youtubeklipp som vi sett och som vi gillade. Han berättade att han i helgen börjat kolla på sportbloopers, sen skenade det iväg på modelljärnvägar och till slut hamnade han in på riktigt (RIKTIGT) nördiga men ändå lite coola saker. Vi kollade båda på denna film på mobilen idag och imponerades. Jag är nog oxå en liten maskinnörd
Sara har fixat en överraskning till mig. Ja.. Jag fixade ju två biljetter till Rockstad Falun  nästa år men hennes var fasiken något bättre. När jag kom hem idag efter jobbet stod hon med världens största flin i hallen och var sprallig så jag trodde hon hade skitigt i akvariet eller nåt.
Nu var det något mycket trevligare. Överraskningen var i form av 3 "objekt" eller bilder kan man säga. De fanns på tre ställen i lägenheten. Den första såg ut så här:
Nu är det lite svårt att se vad det är på den svartvita bilden upp till höger men ni kanske kan lista ut det ändå: Dubbelsäng, Håkan Hellström, ett hjärta, 2 kaffekoppar. Inte?
Nästa lilla konstverk var strax bakom mig här hemma:
En groda, en sköldpadda och en skiss över Universeum, en chiliplanta (syns ej på bild) och det stod under vår stora dracena (en växt alltså)
Ännu en Göteborgskoppling alltså....
I sovrummet väntade nästa överraskning och jag blev lite besviken när det inte var 5 st kurviga damer som hängde i trappetser och dansade i burar men istället hade hon byggt upp detta:
Nu blev det glasklart va??
Alltså: en kärlekshelg i Göteborg, hotell med frukost, Universeum samt att jag skall få köra en deltävling i cykelcrosscupen i superklassen. Där måste man ha en cykelcross och det har hon ordnat oxå!! Hon är för go!
Nu skall jag gosa med mina tjejer

inflytande

Sitter med Nora i knät och försöker få in henne på rätt filmsmak.
Ni vet att jag gillar Transformers. Ni vet att jag gillar X-men och Kampsport, Denna film MÅSTE jag se i höst/vinter

Öl & idrott= perfekt

Igår pedalade jag nog det sista loppet för säsongen. Kanske kommer det ett cx-sug som i så fall får dämpas med mtb-hojen i nån sportklass för jag äger ju ingen cross denna höst heller.
Ck Ceres challange är en lagtävling. 3 gubbar (eller som ett lag hade, tanter :-)) ska hålla ihop under resans gång. Lagen startar med 1 minuts mellanrum och arrangören hade tydligt gått ut med att det INTE var något för den traditionella långloppsåkaren som gillade grusvägar. Det hade dom rätt i.
Jag tycker att de flesta stigarna på långloppen är enkla. Det som dödar där är längden, farten och kuperingen. På ck ceres challange var det tekniskt. FÖR tekniskt för att kunna cykla mtb på många ställen. Eller åtminstonde njutbar mtb. Det var branta klipphällar, stenrösen samt spångar som är t.o.m. är smala för varndrare. Det var inte många partier som jag njöt på igår. Cykla sträckan Nora-Ånnaboda på Bergslagsleden istället. Då finner du några partier som icke är cyklingsbara men allt där emellan är mkt bättre tycker jag.
Jag klagar absolut inte på arrangemanget för det var inte sämre än vad de hade lovat med vare sig terrängen eller pilarna på banan. Nä tvärtom imponeras man efteråt att lyxiga hamburgare, stekt potatis, specialbrygd cykel-öl som ingen vet hur stark den var, T-shirt ingick i startavgiften. När man satt där och lyssnade på allas historier och missöden som de haft under den långa dagen så mådde man jäkligt bra. Jag tror jag mådde fysiskt bra även vid målgången. Men fasiken cad rätt det kändes med att arrangören bjöd på öl!! Så oväntat men så rätt. Trodde aldrig jag skulle uppmuntra denna kombination :-)
Vårt lag då?
Inget lag är starkare än den svagaste länken. Normalt sett visste vi att vi skulle vara jämna men tyvärr hade Daniel en lite sämre dag. Tråkigt och jag vet hur det är. Man kan ha varit stark en vecka tidigare och kännt sig i form och sen kommer det en sån där dag då kroppen inte vill svara riktigt. Men för att vara så trött från första halvtimmen så kämpade han och slet sig med Magnus och mig. Jag tvångsmatade Daniel med energi ganska ofta så han åtminstonde inte skulle gå soppatorsk. En märklig sak var att efter ca 2,5 timmes körning kunde Daniel hålla högre fart, göra mindre tekniska misstag och hängde inte så mkt med huvudet. Det är en lång "startsträcka" det :-)
Vi ledde loppet ett tag då Kolmården och CK ceres lag hade tekniska problem men sen fick ju även vi det. Daniel punkterade på en riktigt vass sten som jag och magnus precis klarade oss förbi. Detta var oxå den enda tävling som jag någonsin har startat med detta verktyg med mig
Shimano TL-FC35 Mounting Tool for FC-M970
Och jag fick faktiskt användning för det då mitt vevlager lossnade. Det fick jag dra åt med en stor insexnyckel ca 5 ggr men med ovanstående verktyg så kontrollerade jag låsringen utanför bulten.
Nåt som jag är mindre stolt över är hur dåligt jag beter mig i pressade situationer. Man är ju en sån tävlingsmänniska. När jag får på mig en nummerlapp så försvinner tankarna på att "cykla för att det är roligt" och "bara deltaga". Jag vill prestera. Jag utryckta nog lite dumma saker igår men jag har talat med vederbörande och det är lungt.
Tror att jag iaf samlade lite pluspoäng som lagledare när jag hade med en liten kylväska och bjöd på varsin kall öl när vi var i omklädningsrummet. (kombon öl & idrott igen)
Igår slappade vi framför filmen Watchmen som Zack Snyder har gjort. Den är snygg alltså men den höll inte måttet hela vägen tyckte jag. Ska bli kul att kolla på extramaterialet. Nästa filmköp blir nog Sucher punch av...Just det. Zack snyder.
Idag är det cx-crossträning i Hästhagen kl 17. Banan där är riktigt kul och bra så passa på nu. Det blir bara två tillfällen i Hästhagen denna höst. Cykelcrossträningen funkar självklart lika bra på mtb. Det är kort och intensivt så även ni som deltog igår kan vara med idag. Vi kör väl 7-8 min sen snackar vi, vilar och sen på`t igen.
Tjing

fucked up legs

Sara sa nyss " Om du tränade thaiboxning hela vintern kommer du att bli jättestark. För så sänkt som du har varit idag så tog det nog hårt igår"
Aldrig tidigare har väl den kvinnan haft så rätt.

Den senaste veckan har jag fått frågan " Är du i form inför ckceres challange?" några ggr. Tidigare har jag svarat att hela vårt lag är i bra form. Nu skall jag göra mina lagkamrater lite oroliga genom att avslöja att mina ben är helt jävla fucked upp idag. Hade tänkt att jogga till o från jobbet idag. Imorse kändes det inget annorlunda i benen under själva frukosten. Böt om till löparkläder, camelback på och sen började jag jogga. Efter ca 200 meter kändes det lite tungt och efter ca 500-600 meter fick jag börja gå. Första gången. De där 2 klubborna som jag normalt kallar ben gjorde ont, ville inte jogga, ville inte lyda hjärna osv osv. Jag fick kämpa för att komma ner till firman i tid. Normalt tar sträckan 23-25 min. Imorse tog det 32 min. Inte så stor skillnad tycker du men känslan var åt helvete.  På vägen hem tog sträckan 27 min och det var en mycket bättre känsla men ändå kass.
Jag har en teori om vad som hände igår på träningen. De lowkicks som tog på utsidan av mina lår gjorde säkert små muskelskador som försämrar genomflödet av blod. Som små lårkakor.
Idag provade jag och en kollega en Wille. Igår körde vi en Lundbergare. " ganska lika maskiner på ytan men i hytten skiljer det många små saker.
Wille. Ungefär samma yttermått som nedanstående men lite starkare. Trång hytt. Dålig knappsats. Bra lösningar i motorn.
Vår nuvarande maskin, Lundbergarn. Den som vi provade igår såg nästan likadan ut. OM det blir en ny så blir det en annorlunda hytt. Råstark på låga varv, skönare joystick, fler arbetsväxlar, 20 cm smalare och sen en jäkla massa smådetaljer till. När vi summerade maskinerna så kom vi inte på nåt negativt med Lundbergarn. Hoppas det blir en ny sån.
Ikväll däckade jag med en lite febrig Nora i sängen när Sara var o tränade. Sköter nu tvätten och bloggar lite. Det är vad jag får gjort idag. Imorgon slutar man jobbet kl 13:15 vilket är bra för det ska handlas, mekas hoj, skruvas spjälsäng, städas, packas inför ck ceres challange och förhoppningsvis lite fredagsmys.

Ge & ta på käften

Jag beställde en överraskning till Sara i fredags. Igår kom den på posten. Hade väl tänkt att hålla på den men då jag själv är så spänd/förväntansfull/glad över den så avslöjade jag det för henne. Jag var ute i god tid och köpte två biljetter till:
Ja nu har man alltså planerat lite av nästa års semester :-) 3 band är presenterade: Sabaton, Nocturnal Rites och Amarathe
Annars då? Jo tack. Vilade igår. Jag gick en kort promenad med Nora under tiden Sara joggade innan vi satt med på cykelstyrelsens möte. Idag däremot....Då vädret inte var så bra ville jag vare sig cykla eller springa utan begav mig återigen till kampsportsföreningen och testade Thaiboxningen. Som sagt var det många år sedan jag höll på med fighting men jag ville ändå hoppa med i fortsättningsgruppen.  Jag trodde innan att det skulle bli en del sprkade och slagande på mittsar men ICKE! Det var sparring som både uppvärmning och övningar. Körde med en ganska jämn kille och vi gav och tog hela passet. Jag är nu öm i käken och är inte sugen på att äta vare sig morot eller äpple :-) Har lite röda märken på överkroppen och är svagt blå under ena ögat men fan vad kul det var.
Jag och en kollega på jobbet fick idag prova en ny Lundbergare. Ser exakt ut som den gamla men shit vad de har utvecklat motorn. Eller kanske snarare effektiviserat den. Det företag som levererade den hade även med sig denna lilla "leksak"
Får se om den kommer att ersätta några klippare i framtiden. En stor fördel är att den kan utrustas med plog, sandspridare, borstvals mm. så den inte står still mellan höst och vår. Men vi får väl se..
Imorgon skall vi åka iväg och prova ett konkurerande märke. Kul att vi faktiskt kan vara med och påverka vad som eventuellt ska köpas.

dassigt

Som sagt..Vi var ute hos farsan i helgen och fixade lite i deras trädgård. Det är skönt att komma ut så långt i skogen ibland. Och nere vid sjön så har de numera ett inrett båthus, grillar, bastu (me like) och så det senaste tillskotten ett dass
Här står far vid dasset. I bakgrunden syns bastu och båthus. När man sitter och trycker på dasset kan man med fördel öppna dörren och njuta av en av de vackraste utsikterna ett skithus kan ha
Dubbelpass
Jag tog en joggingtur innan frukost idag. Farsan sa att den slingan jag tog var en mil och jag hade snabbjoggingfart och körde den på 52 min så det kan nog stämma.
Nu ikväll så dök jag självklart upp på cykelcrossträningen som Martin dragit igång. Jag undrar bara vart alla mtb-cyklister är? Idag var det jag på mtb och så 3 andra på crossar. Det funkar alldeles utmärkt att dyka upp på mountainbike på dessa träningar men när det gäller tävlandet på cross så kommer det en del krav på cykelsort. Skärpning cyklister :-)
Imorgon är det näst sista passet för säsongen av "vuxenträningen" eller "måndagsträningen" vilket ni vill och det är en ny typ av långsväng som Johan F har satt ihop. Något som blev klart nu ikväll är att det kommer att bjudas på fika ute på en liten bonngård i slutet av passet. Hoppas många trotsar det förväntade skitvädret och dyker upp vid Norra cykel kl 17:30

privatlärare och gummitest

Jag tycker jag besitter en ganska stor erfarenhet av mtb-däck. Jag känner ganska snabbt skillnaden i kurvgrepp och grepp i lerjordar och så vidare. Sen är det självklart att man lär känna sina däck och utnyttjar dom maximalt oavsett vad däcket heter. Jag själv trivs nästan på alla underlag med schwalbes Rocket Ron fram och contineltals Raceking som bakdäck. Raceking (RK) har en ganska hög profil och kör man slanglöst (för det gör man ju) så kan man köra med ett ganska långt tryck för att få grepp och komfort utan att riskera att få genomslag.
Dock har RK inget vidare grepp när det blir för jordigt eller lite åt det leriga hållet för då sätter mönstret igen. När det nu blev höst och mitt RK började bli slitet så tänkte jag testa något nytt. Det blev Continentals X-king 2,2. Ett däck som har ett mönster som påminner mkt om Rocket Ron.
Rocket ron.X-kingRace king
RR har små gropar i sina block medans X-king har ett snitt. Jag upplevde ett jäkla bra grepp i X-king. I slutet av dagens pass provade jag i sörby slalombacke som inte är särskilt torr utan snarare lite, lite lerig. Inte en enda gång slirade X-king av de två ggr jag klättrade upp. Toppbetyg på grepp.
När jag körde lite korta intervaller på vägen hem så tyckte jag att det krängde lite väl mkt i vissa kurvor men väl hemma så förstod jag varför. Min pump visade ett tryck på ca 1 bar. Lite väl lågt även för en så liten smurf som jag.
Dagens lektion
Jag uppskattar verkligen att löparna/spinningpersonerna/skidåkarna/Racercyklisterna/friluftsmänniskorna Malin & Peter har upptäckt hur kul det är med mtb. De har nyligen införskaffat sig varsin och jag ville ge dom lite tekniktips så här i början. Ja för de är ju inte så här duktiga som vissa i klubben är:
Men det tar ju många år att köra så där :-)
Tillbaka till Malin & Peter. Jag ledsagade dem runt markaspåret så de skulle kunna hitta det själva nästa gång. Precis som varje år försvinner det ju skyltar, ramlar ner träd mm.
Det blev en del gång med cykel i början men ju mer jag peppade och tjatade om att det faktiskt gick att cykla där så upptäckte de det oxå. När vi skiljdes åt så var nog alla tre glada över framstegen de hade gjort på en timme.
Efter det så försökte jag gasa lite på olika ställen själv men kroppen kändes seg idag. Vet inte varför.
Imorgon skall jag åka ut med familjen till farsan och jobba lite. Kanske följer det med pannlampa och löparkläder.
Vi hörs.

hönerna sover lungt

Jo men tuppen är uppe i tid och otid han
Var nyss iväg till macken och fixade slanglöst på det nya bakdäcket x-king. Är ju en fördel om man har en kompressor till hjälp då.
Sen borde jag väl putsa hojen men istället fastna jag vid youtube och vill tipsa er om denna sketch. Det är ensambeln från P3, Mammas nya kille. Job Andersson är så skön :-)