1a träning efter sjukdom :-)

Hinner inte blogga mycket nu men idag njöt jag ca 2 h på crossen på fina vägar runt stan. Mår bra fysiskt och ruskigt bra psykiskt.
Imorgon lördag och på söndag siktar jag på längre pass på samma fina låga intensitet.
Trevlig påsk

Bakslag!!

Tyckte igår morse att ja snart skulle vara frisk. Tror att blotta tanken på det gjorde att den här jäkla förkylningen slog tillbaka rejält. På några timmar igår eftermiddag svullnade mandlarna upp och nu onsdag morgon var jag lite täpp i näsan. 
En veckas sjukdom klarar jag faktiskt ganska bra men när man glider in i vecka två blir det jobbigt för då vet jag att man tappar kapacitet. Helt fel tid att bli sjuk nu. Jag hade tänkt att försöka åka till stockholm på lördag och chocka mig själv och andra med att köra en keps cup-tävling men dit har jag kastat in handduken nu. Det kommer snart en långhelg följt av en veckas ledighet där jag hade hoppats på att kunna träna rejält. Lika bra att inte ens tänka på det nu.
Vill bli frisk!

Lite snor kvar

Det har lättat lite. Solen skiner och det närmar sig vårtemperaturer mer o mer. Känner mig snart frisk oxå. Finns lite snor kvar som knappt vill lämna näsan men jag ser ljuset i tunneln. Finns hopp om att börja röra på kroppen senare i veckan iaf. Då långledigheten närmar sig vore det fint att kunna utnyttja den på cykeln.
 
Några dagar till med vila blir det iaf och ikväll blir det jag som sitter framför tv:n kl 22 :-)

usch för sjukdom

Nä nu börja jag lacka ur. Hatar segdragna sjukdomar som den här. Känns som jag inte tränat på flera veckor men sista bra passet var ju för en vecka sen och det använder jag som lite tröst.
 
Har inte fått mycket vettigt gjort sista dagarna. Men jag lever och denna blogg blommar nog upp mer när jag börjar träna igen.

Helvetesbakslag

Igår eftermiddag kände jag mig rätt okej. Gick på stan med Nora och trodde nog att träningen skulle tas upp i helgen igen.
Idag vet jag annorlunda. Förkylning från helvetet och varit hemma med en pigg och ganska jobbig Nora hela dagen. Mitt huvud dunkar och näsan rinner och svider.
Tänk om hon hade varit så här som när hon dansade till Rihanna idag:
 
 
Igår var vi som sagt piggare båda två och när jag ville utforska löplabbet så såg Nora att en leksaksbutik låg mitt emot så vi gick förstås in där sen. Direkt vid ingången stod det små shoppingvagnar och Nora tog en vilket hon aldrig gjort förut men det var så självklart denna gång. Sen shoppade hon som sin mamma
 
Som sagt finns inte mycket att tillägga. Snor, tungt i huvudet och mycket slöande i soffan.
Har till och med köpt chips till fotbollen ikväll. Ja då fattar ni hur sjuk jag är! 

Då blev även jag sjuk

fy fan vad tråkigt rent ut sagt!! Ja att vara sjuk alltså. Hoppas att kulmen var igår för då satt jag o kollade på slottssprinten på tv med långkalsonger och jeans, T-shirt och långtröja under täcke och frös samtidigt.
Natten till idag har gått ganska bra men så tog jag första och förhoppningsvis enda tabletten alvedon igår em/kväll. Försöker att inte stoppa i mig medicin i onödan då kroppen fixar det själv men som min kära sambo sa " bra sömn är oxå viktigt" så för att kunna somna blev det en tablett.
Tis, ons och idag torsdag är de dagar som jag kan klassa mig som sjuk. Blir definitivt ingen träning imorgon utan nu handlar det om att vara lugn och se vart det här tar vägen.
 
När man är sjuk får man äta vad man vill brukar jag säga. Igår blev det våfflor med sylt o glass. Vi har ägt ett våffeljärn i typ 2 år (fick i present) men igår blev det premiär för det.
När man är sjuk får man sitta inne o kolla på mycket film oxå. Därför kollade jag igår på en film som jag länge har tänkt att den nog skulle passa mig. The Dictator med och av Sacha Baron Cohen.
 
 
Den var riktigt rolig och till och med Sara skrattade till den. Fast ibland går humorn för långt och det blir direkt ganska lågt/äckligt men överlag riktigt bra skriven. Tycker att Sacha borde få mer erkännande för han har sina underliggande grunder och poänger ibland. Framförallt i slutet av filmen då han håller ett kort tal och hur bra det är med diktatur :-)
 
Som sjuk mår jag inte bra mentalt. Blir ganska sänkt i humöret men då får man glädjas åt dom små sakerna som för några nätter sedan när Nora för ovanlighetens skull låg nära Sara i vår dubbel säng. Hon hade sin rumpa uppe vid Saras huvud och pruttade flera ggr vilket jag vaknade av och flinade.
Sen var det en morgon när Nora ville upp kl 05:40 och det är ju alltid jag som går upp med henne men då jag kände mig trött så låg jag och halvslumrade i soffan medans Nora gick omkring och lekte. Helt utan förvarning får jag en stor träleksak slängd i skrevet! Man vaknar ganska fort då kan jag meddela.
 

Bolibompa-sex och barnspya

Ja nu kan man ju undra om statestiken skjuter i höjden pga alla er snuskhummrar. Jag förklarar mig längre ner.
 
Igår rullade jag lite mtb och blev något deprimerad och besviken på hur långt bort våren verkar. Några andra känslor var slöhet och bristen på motivation. De två sista är tydliga tecken på mig när jag är sliten. Slöheten var överlag och kanske var jag dessutom redan smittad av Nora o Sara för dom var ju ordentligt sjuka. Det kändes som om jag inte hade nåt tryck i benen men när jag passerade sörby slalombacke och provade det överraskande bra fästet så visst fanns det tryck i påkarna men känslan var tvärtom.
Jag kollade markerna runt oset, hångelplatsen, markaspåret och som sagt sörby slalombacke men det var inte många platser som det var barmark på. Dock kunde korta partier vara riktigt fina då stigar som folk hade gått på var hårda och fina trots sitt snöiga underlag. Förstår verkligen dom som bloggar om hur kul det är att blåsa skoterspår nu.
Mitt omotiverade huvud fick idèn att trampa till Norra cykel för där brukar väl alltid kaffebryggaren vara på. Inte ens där fick man någon belöning utan fick sitta på golvet tillsammans med hunden och blev utan kaffe oxå ;-)
 
Inatt hade jag nog lite feber. Skriver nog för jag märkte att täcke o kudde var lite blöta. Känner mig dessutom lite hängig idag så det har varit en passande dag att vila på. Ett nödvändigt ont. Jävla vilodagar!! Dom bara förstör :-)
 
Tänk vad skaker o ting skiftar snabbt som småbarnsförälder. Ena stunden sover Nora i soffan och mamma & pappa (alltså inte min mamma o pappa) myser i sängen. Ca 35 min senare får Sara en Nora-spya i ansiktet och man får panik-bada ett sjukt barn. Blir alltid jag som badar med Nora när hon har kräkts. Undra varför men jag gillar det för då hör man hur Saris får torka upp, byta sängkläder (ja efter kräkandet inge annat) medans jag och Noris badar o har kul.
 
Tänk er dom gångerna ni har varit utomlands och kört i bergen och sen får ni vara med om detta som följande klipp visar. Fan vad häftigt det vore

tävlingssugen

Tror viss passet igår bet :-) Är härligt trött i benen idag och har nyligen masserat in lite liniment i låren.
Ja ursäkta mig för att jag inte beskurit mer men man måste vara snabb när Nora sover. + att jag är lite tafatt vid datorn oxå :-)
 
Gårdagens pass. 
När jag kollat närmare på pulsfilen så såg att det var 73 km igår och "bara" 4 spurter. På slutet när vi kom till Ekeby/Gällersta forngård så var den fina asfalten bort och det var sprängsten/dålig grusväg istället. Helt plötsligt hörs det tydliga ljudet av ett genomslag från min klubbkompis Johans cykel. 2 millisekunder senare har han tomt bakdäck
 
När vi äntligen började rulla igen så kom vi ca 300 meter innan han skriker igen. Punka igen och återigen på bakhjulet. Antingen var det en dålig slang eller lyckades han köra genomslag igen. Hursom så fortsatte jag hemåt medans han ringde efter hämtning.
 
För en tid sedan bestämde klubbens tävlingskommitè en serie träningstävlingar. Den första skulle ha varit den 10e mars men skjöts fram till den 17e pga av snö. Den 17e var igår och det kunde ju inte genomföras nån tävling då heller och vintern verkar inte vilja släppa taget i år. För exakt ett år sedan var vi på en långtur i bergen på mtb. Nu ryktas det ju om mer snö på tis/ons. Jag skall snart ut och kolla hur mycket det har smält undan om det eventuellt finns några bra ställen att köra ett träningsrace på nu till helgen.
I stockholm verkar det arrangeras små träningstävlingar hela tiden. De har inte bara keps cup utan oxå helt privata initiativ. Suget efter att få ha gemensam start och köra lite xc börjar växa sig större o större hos mig. Härligt!
 
Som sagt blir det inte crossen idag utan mtb. Lugnt o fint o bara samla tid i sadeln. Lika bra det för nu är det sjukstuga här hemma. Nora hade feber igår och hennes näsa rinner hela tiden. Sara har ont i alla leder och går med huvudvärk. Jag då? Frisk än så länge men som vanligt är man lite orolig. Proviva, mivitotal, espirotox, c-vitaminbrus, handtvätt är mina rutiner och de funkar nog ganska bra för jag har inte varit sjuk sen mellandagarna.

cross-premiär med leende

Tänk att det ska vara schalager iaf :-) Kan vi inte be Outtrigger spela på Eurovision i Malmö istället för den där Robin ??
 
I eftermiddags-solen har jag haft det stora nöjet att få premiärköra crossen. Vet att jag kommer att få höra att jag skulle köpt en mindre ramstorlek men nu var det ett erbjudande som kom och jag tog det. Även om ramen är lite stor så gillar jag verkligen att köra cross. Oavsett underlag är det bara att gasa och styra. Skulle det behövas bromsas oxå så sitter det ju skivbromsar på som långsamt börjar ta bättre o bättre ju mer inslitna klossarna blir.
 
Lite trött nu efter ca 7 mil och ca 5 stenhårda spurter.
Nu kaffe och soff-mys

ny cross

Oj vad dagarna sprang iväg utan bloggning. Lite så livet är, de bara svischar förbi. Eller kanske inte livet för det låter lite väl stort men jag/vi fyller verkligen våra dagar till bristningsgränsen. Kanske är det därför jag ibland kan sitta 2-3 h framför tv:n. Där varvar jag ner.
Nåja. Idag är det söndag men i fredags så blev det tredje passet skidor denna vinter och det var nog inte det sista. Jag besökte Katarina i Pershyttan för dels asnacka jobb men oxå prova Norabygdens skidspår som var överraskande bra. För dig som gilla skate-spår så kan har du fortfarande chansen att köra där för det finns riktigt fina där.
Vi samkörde några kilometer men jag vill ju alltid press hjärta & lungor så ca 4 km bombade jag och fick ihop 12 min över 90% av maxpuls medans hela sträckan tog knappa 17 min.
Vi kollade sen närmare på den kommande hemsidan för alla cykelprojekten och den blir nog riktigt bra.
 
Igår var det lite heaven & hell kan man säga
Jag startade tidigt min resa ner mot Jönköping för att hämta mitt senaste köp när det gäller cykel.
 
En Focus Mares cross med skivor. Importerad från England i höstas och gått några pass på trainer. Kedjan hade fortfarande kvar sin feta hinna som en orginalkedja har. Bromsbeläggen var inte inslitna förstås då den aldrig hade körts utomhus. Däcken oanvända osv osv. Behövde aldrig pruta eftersom den redan låg under halva ordinariepris. Helt klart värt 45 mil i bil.
Denna cykel kommer förmodligen mest att bli stående i sommar men till hösten kan/ska det crossas. Den blir dessutom min nya vintercykel då den gamla rasar när som helst.
 
På eftermiddagen ville jag röra på kroppen lite efter allt stillasittande i bilen. Då de senaste två joggingpassen gått bra och jag vill underhålla löpmuskelaturen så tänkte jag att en jogg-sväng blir nog bra. I dryga 8 km gick det strålande. Tänkte på att ta korta steg och försöka landa på mellanfoten mer än hälen. Kändes kanon och farten var högre än vad ansträngningen visade. Tack kära pulsklocka för du är ett så bra hjälpmedel. Dock kom tyvärr den smärtande känslan i vänster knä väldigt snabbt vid 8,5 km. Då var det inget annat att göra än att lägga in promenad-pauser och sänka tempot. Smärtan är jättetydlig från knät men jag har ingen särskild punkt i knät som gör ont. Hoppas på löparknä då jag förhoppningsvis kan stretcha bort det men ska detta hålla i sig så måste jag kasta in handuken till löparlägret i juni.
Tur att det funkar att cykla. För det skall jag göra i eftemiddag. Distans med inlagda max-insatser.

1x10+5 x 0.5 + blodvärde

Här hemma dricks det ganska mycket kaffe. Det har vi alltid gjort. Nora har alltid undrat vad som är i kopparna och vi har alltid visat vårt kaffe och hon har fått lukta men självklart aldrig smakat. Nu börjar hon bli två år och vill förstås fika oxå. Häromdagen så värmde Sara lite mjölk till Nora i en espresso-mugg och lyckades ta en underbar bild.
 
Igår lämnade jag ju plasma i vanlig ordning på USÖ och passade på och fråga efter mitt blodvärde. Av ren nyfikenhet förstås. Det var 147 och det klassas väl som normalt men det skulle vara kul och se om man kan boosta det med hjälp av järnrik kost inför nästa tappning. Typ äta smycket spenat, blodpudding, leverpastej mm. o se om värdet blir högre. Kanske kan man inte göra det på kort varsel utan kanske krävs det en livstilsomläggning vad vet jag.
 
Dagens träning
Tog mig upp till klubbstugan idag och satte på Sonic Syndicate i stereon och värmde upp. Körde sedan 10 st en-minuters med lika lång vila emellan på dryga 400watt. De 7 första gick bra. Nr 8 blev 55 sekunder lång och de sista två handlade det om att klara 50 sekunder vilket funkade. Hade naturligtvis hållt hela minuten på allihopa om jag hade sänkt kadensen/effekten men det ville jag inte.
Innan jag startade så trodde jag nog att jag skulle bli illamående av dessa men det kände jag inget av.
Efter 10 minuters återhämtning tänkte jag bränna av 5 st 30 sekunders. Tänkte att 500 watt borde väl funka. Visst gjorde de det och det var dessutom på tok för lätt. De sista 4 blev på ca 625 watt vilket var en större utmaning :-)
Då motivationen inför passet var hög så ville jag lägga till lite styrka efter passet men klockan hade sprungit iväg lite väl snabbt så det blev lite för bålen innan jag cyklade hemåt för att busa med Nora innan hon somnade. Hon lägger sig ju mellan 18:30 och 19:00 så det blir inte mycket tid med henne om dagarna.
 
Imorgon hoppas jag på att jag kan chocka kroppen med säsongens sista skidpass :-)

Försiktig jogg + blixtförälskad

Tänk er att ni förälskat er i Britney Spears. Googlat henne, kollat videos och dreglat framför åtskilliga videos på youtube. Ni sitter och tänker att "Om jag ändå fick träffa henne!"
Och så en dag när ni är på väg till jobbet så sitter hon där på en bänk. Ensam och ler mot dig.
 
Ungefär så hade jag det igår.
Fast jag har en annan förälskelse som heter Nissan GT-R. Jag har aldrig sett den i verkligheten men kombinationen av grym prestanda, kraft och tekniska lösningar med ganska mycket knappar i kupèn gör att jag får en stark VILL HA-känsla inombords.
När jag cyklade till jobbet igår så stod den plötsligt där utanför Stora hotellet med det fina emblemet i grillen-
Jag gick runt den 2 varv och kollade som en fjortis. Den första halvtimmen på kontoret spenderades med youtubeklipp liknande detta:
 
 
Jag har knappt kommit över detta ögonblick men rackarns om jag vinner en miljon alltså... Fast den kostar inte ens det men lite skall man väl spendera på huslån oxå :-)
 
Igår blev det en försiktigt joggingpass för att underhålla löpmuskelaturen som verkligen har hamnat i skymundan på sistonde. Körde ca 5,5 km och snittade väl ca 5,20/km. Sprang i mina nike-skor som verkligen är sköna när det kommer till jämnt underlag som asfalt.
 
Idag tankade jag ur pulsklockan och noterade en fysiologisk grej när jag i torsdags körde 1-minuters
De första 5-6 stycken går ju fint men sedan är benen så fulla av syra så pulsen inte riktigt vill följa med. Jag körde watt-baserat och lika på alla intervallerna. Borde det inte bli tvärtom att pga syran att pulsen skjuter i höjden?
 
Ikväll är det markägarträff som jag hoppas blir välbesökt. Ska ta och förbereda mig nu.
Tjing

trainer-oljud & smink

Ja nu blev det väldigt oväntat ett sminktips här. När jag skulle logga in för att blogga här så finns det alltid rekommendationer om andra bloggar. Lite slumpartat klickade jag mig in på dagens tips vilket jag sällan gör men här kommer ett tips till er killar: Vill ni se en snygg tjej. Klicka här.
Tjejer: Vill ni ha sminktips klicka här. Det är alltså samma sida som killarna klickar in på.
Alla som gillar halloween/teatersmink mm. använd samma länk.
Måste sno en bild från den där bloggen:
 
Visst ser det sjukt ut? Den undre läppen är bara ditsminkad medans mustachen är målad på hennes övre läpp.
 
Nåja.
På onsdag skall jag ha ännu en träff med markägare som berörs via mitt projekt Kilsbergstramp. Fick ett oväntat samtal från en av dom igår. Han frågade om det var på tisdagen eller onsdagen för jag hade skrivit "tisdagen den 13e mars" Jävla skit tänkte jag och fick lite panik och kolla upp vad jag hade skrivit. Lite tur i oturen är att endast 45 st av alla 83 inbjudna har fått detta fel men jag lär väl stå beredd ikväll i Ånnaboda iaf om det dyker upp folk ikväll.
 
Gårdagens träning: senaste från sufferfest, Blender
 
Jag körde nästan allting men jag klev av cykeln efter dryga timmen då filmen är hela 1:40. Det som var kvar, var 3x4 min tempo så jag tyckte inte jag missade jättemycket. Fick iaf ett antal långa intervaller + en serie med korta intervaller 40, 30 och 20 sekunder. 6 st av varje. Hade en liten känsla av illamående efter dom så det kan väl klassas som ett godkänt pass :-)
Då det går lite långsammare att höja motståndet på trainern på så här korta intervaller så använde jag växlarna på racern istället. Körde vilan på hög växel på cykeln och sedan accelerera så det motsvarar hög hastighet för då ökar trainern själv motståndet elektroniskt vilket resulterade i att det förmodligen blev ganska högljutt i huset. Jag själv hörde det inte för jag sitter och kör med lurar.
 
Dock hade både jag och Sara fått meddelande på facebook från grannarna under oss under träningen där de bad oss/mig sluta. Är det inte ett snabbare sätt att knacka på dörren? Med tanke på hur mycket denna trainer har gått denna vinter så känns det ändå okej att klagomålen kommer först nu när våren snart är här.
 
Vill avsluta med att tipsa er gym-folk om denna. Tjing
 
 

Vildmarksmässan:summering

Ursäkta. Verkligen Ursäkta mig för jag har jobbat så mycket sista dagarna och inte gett er flytande uppdatering. Har mycket att berätta om gällande träning, roliga historier och jobb.
 
Jag har ju jobbat och marknadsfört mountainbike i Örebro län under vildmarksmässan i Älvsjö tors-sön. Ganska långa dagar men vi är några stycken som har hjälpts åt så det har funnits stunder att gå omkring och imponeras av de stora och fina montrarna. Själv fick jag stå och imponeras av sporten Timbersport. Ni kanske har sett den på eurosport nångång. Eftersom jag själv älskar materialet trä och ibalnd både använder yxa och såg så blir det här extra nördigt.
 
Sen kom dom stora grabbarna fram och körde med sina 5000kr-yxor.
Flisorna som lossnar vid varje hugg är skitstora :-)
 
Under gårdagens förmiddag åkte jag, Sara o Nora in till Söder och promenerade upp till stockholm centrum och fikade. Stationen på söder gav mig starka Matrix-känslor
 
Morotskakorna i hufvudstaden är större än i Örebro kan man lugnt säga.
 
Nu skall jag chocka er o säga att jag inte åt upp den där biten.
 
Träffat ett fåtal kändisar av olika karaktär under mässan oxå. Rickard Olsson, Kalle Moreus, Martin Stenmark, Andreas Danielsson, Lars Bleckur. På lördagskvällen kom dessutom Ola Skinnarmo och satte sig vid mig och Katarina m.fl i hotelllobbyn
 
Det har blivit ganska bra träning trots att man varit bortrest. ett pass 10 st en-minuters, ett pass bra styrketräning + ett pass försök till 4or men då svarade ej benen så det blev ganska kass. Vila igår men ikväll ska väl det svettas på nåt sätt igen.
 Skulle kunn atråka ut er med wattsiffror och pulsvärden men det är samtidgt lite skitsamma.
 
Nu skall jag jobba.

olika trösklar

Börjar med lite privatliv
Nora och jag åkte idag till en plats som jag starkt förknippar med cykelcross. Djupadalsbadet i Kumla. För några månader sedan så invigdes ju det nya badet där och som väntat var allting fräscht. Inte så stort som på Gustavsvik men så är ju Kumla lillebror till Örebro oxå. Vi (mest Nora ) hade dock skitkul, åkte ruschkana väldigt många gånger, fick kallsupar, slog i huvudet när hon halka i ruschkanan men det gjorde inget. Nä hon hade ju så kul. Önskar att jag hade filmat henne men det känns tabu att filma med sin mobil på ett badhus. Har ju gjort det en gång tidigare och jag fick känslan av att folk runt om tycker man är pedofil/snuskgubbe. Men visst hade det varit härligt att ha på film när Nora kämpar sig uppför två trappsteg till barnruschkanan och vinkar ut mot främmande folk och skriker "HEJ HEJ !" och sen vänder sig om och åker ner. 
 
När vi kom in till stan hade Nora förstås somnat och jag gjorde henne sällskap innan vi gick in på Rosalis Deli och åt.
 
Nästa stora grej idag var annars cykelmötet som jag själv tyckte gick ganska bra. Såg många främmande ansikten vilket är kul för det betyder att vi växer. Vi, kanske mest jag, pratade om kommade säsong, tävlingar och licenser mm. Gott om fikabröd fanns det oxå men jag höll mig oväntat bra ifrån det.
När mötet framåt kl 19:45 var slut och det var undanplockat och städat så skulle jag få till lite träning tänkte jag. Har oftast svårt att peppa till när kl passerat 19 men vad gör man när det inte ges tillfälle förrens senare? Bara att bita i det sura äpplet och köra. Oftast är det som med till exempel sånna som ska börja jogga för första gången. Det svåraste är att knyta på sig skorna.
Dagens träning
Med nya In Flames-skivan i stereon så körde jag 3x 15 minuter med ca 5 min vila emellan. Eftersom jag gjorde laktat-test i lördags visste jag att tröskeln ligger mellan 260-300watt. Ville köra safe och körde därför allla intervallerna på 261watt. Var dock lite högre på första intervallen för jag fick kalibrera pendeln lite då den inte stämde överens med mätaren.
 Ganska jämna fina kurvor.
Det var riktigt jobbigt de sista 4 min men då kommer ju pannbenet fram. Var jäkligt nöjd efter det här passet då jag inte kört något liknande på hela vintern. Pulsen smög sig uppåt i varje intervall och på den sista var den uppe på 91-92% av max men det motsvarar knappast den outputen pga värme o vätskeförlust.
 
Jag känner mig nöjd resultatmässigt men mtb är ju inte samma sak som VM i testcykel så det är lite skitsamma vad man skriver här eller presterar i watt. Framförallt när det ligger mycket mer teknik bakom mtb än t.ex racer. Nåja. Jag har vissa saker som jag vill komplettera träningen med men det är ju inte tävlingsdags än.
 
Nu är jag uppe på övertid men innan jag stänger ner för idag vill jag bjuda er på denna sköna variant av fotboll. Filmen cirkulerar på facebook så du kanske har sett den

köpt en cykel till!!

Som jag sett fram emot 3 veckors kompledighet för att kunna träna en massa. Har först tacklat att Nora då bara får vara på dagis 15h/vecka. Började planera efter det men eftersom jag måste jobba tors/fre denna vecka så får hon inte vara där imorgon och på onsdag. Där sket sig den träningen på dagtid.
 
Nåja. Fick ju till dryga 2 timmar lågintensiv träning igår och ca 1,5 h idag. På grund av svaga känningar i halsen så passar det bra med lugna fina rullpass som för att kännas lyxigare kördes på finhojen.
 
Om våren fortsätter i det här tempot så blir det nog tusan att lufta racerhojen den sista "lediga" veckan som är v.14. Det går säkert att köra bra mtb då oxå. Ja racer förresten... Den skall jag nu lägga ut på blocket och på happy för jag har köpt mig en cross!
Blev visst en focus. Igen. Köptes inte för märket utan framförallt var det priset som var fördelaktigt. Denna focus kommer att ersätta racern(tror jag) och framförallt bli min nästa vintercykel då den nuvarande inte kommer att fungera länge till. Det är många saker som håller på att rasa på den så ett köp var oundvikligt. OCH jag kan nu dessutom köra några crosstävlingar till hösten :-)
 
Innan jag skulle lämna Nora på Dagis idag så förberedda jag mig för cykelturen. Hon snodde snabbt åt sig mina glasögon och jag tror hon gillade dom
 
Vi lyxfikade oxå idag, ja o Nora. (de har varit en produktiv dag märker jag nu) Köpte juice och jordgubbar till henne fast hon kallar dom för bäpple (samma som hon kallar äpple?) men oavsett så älskar hon jordgubbar!
 
 
Imorgon är det cykelmöte i Ljungstugan som jag hoppas o tror många kommer på. Sen är det klubbens årsmöte på onsdagens kväll som jag tror får mindre besökare än vårt cykelmöte :-)
Sen på torsdag morgon skall jag jobba med projektet genom att vara utställare på vildmarksmässan. Det ska bli kul. Eftersom vi skall ha en testcykel i montern så blir det nog en hel del smygträning i jobbet :-)
 
 

fettbrännarpass imorgon, kanske + sufferfest oxå

Vilken kväll. Känns som den stegrat ganska ordentligt på några timmar:
Melodifestival: Halvbra
Tacos:          : Riktigt bra o gott
Vuxenmys    : Riktigt bra :-)
Nu har äntligen www.thesufferfest.com släpps sin nya video: Kanon!
 
I väntan på nedladdning så slösurfar jag nu runt lite och hittade ännu en hemmagjord video som nån har gjort till Sabaton.
 
Nähe nerladdningen får väl sköta sig själv och jag hoppas den är klar innan datorn stänger ner sig själv.
Imorgon bitti tänker jag köra ett Micke Flockheart-pass. Distans på fastande mage. Kommer nog att vara på ett strålande humör sen när jag kommer hem :-)
Kanske dubblar jag med den nya sufferfest-filmen på kvällen om jag orkar. Där emellan har jag en superöverraskning till Sara. Hon kan få ha hur stora förvätningar som helst för den är bra. Det tror jag Blender är oxå. (den senaste filmen alltså)
God natt.

submaxtest

Idag har jag varit trött hela förmiddagen. Ville bara sova trots dryga 8h sömn. Ryggen är dessutom stel eftersom jag  har slarvat med stretch de senaste passen. Kan lätt få bort den där stelheten men det gäller att komma ihåg det oxå.
När jag cyklade upp emot klubbstugan så kände jag att jag inte var taggad för att välja till ett maxtest efter det planerade sub-maxtestet som vi skulle köra. Jag skriver vi för vi var 6 st gubbar mellan 21 och 44.
Först ut var den rutinerade och alltid starka Magnus P. Filmen nedan är tagen under hans maxtest och eftersom det på förhand är svårt att veta när någon skall ge sig så är första minuten riktigt tråkig :-)
Närt första svaghetstecknet kommer är vi jäkligt snabba och peppa fram lite krafter till. Märkligt fenomen egentligen.
Lagom när han började sitt test så gick en stugansvarig omkring och mätte värmetjuvar i kåken med laser.
klicka på bilderna för att se dom större.
 
Mitt egna test då?
Jo jag var inte peppad eller taggad för att maxa men att kolla vart tröskeln låg var ju lagom. När jag hade ställt in cykeln och skulle börja trampa kollade testledaren min startpuls "va...38? stämmer det?" frågade han. Lite högt svarade jag :-)
Utan att ha den där sprättande känslan i benen så funkade dom rätt bra och jag trodde knappt på laktatproverna för de var så låga även efter en 5minutare på 260w. Stegarna var följande 140, 180, 220, 260 och slutligen på 300w. Sista stegen körde jag 5 min på 300watt och efter den var laktatnivån uppe på 8 mmol så där emellan kan man väl säga att tröskeln är. Jag hade personligen gissat på 240w men en bit över 260w alltså. Fint.
Jag fick knuffa upp mitt Vo2maxtest ca 2 veckor så det värdet får ni vänta på.