sugen!!

Ska 2012 minnas som hårdrocksåret?!?
Längtar till maj. Då fyller jag år. Vi ska till Tallin. och Sabaton släpper sitt nya album Carolus rex
detta lilla ljudklipp låter typiskt sabaton och i mina öron grymt lovande
Go natt

Att det ska vara så svårt

När Nora var mindre (nu är ju hon så jäkla gammal) så sov hon mer. Då visste man att man skulle hinna med och blogga, städa, äta mm. under tiden hon sov. Nu går man liksom och väntar på att hon skall somna så man hinner göra lite vettiga saker (som att blogga förstås)

Igår gick cyclocross-VM. Jag har inte sett nåt av det men ska kolla på U23klassen snart i efterhand då det tydligen var ett jäkligt intressant race.
Magnus Darvell blev 46:a. vet inte om han är nöjd eller missnöjd men det kommer väl snart upp på teamkalas-bloggen. Nåt som är säkert är iaf att min hjärna har fått sig en ordentlig cykelcross-törn. Fan jag planerar, drömmer och klurar på Kumlacrossen som fan. Dock blir det inte mycket gjort. Än. Väntar på besked från högre ort så att säga
För att fördriva lite tid nu efter lunch så började Nora och jag kolla District 9. En film som börjar väldigt udda och trevande men shit vad den tar sig.
Vill du se typ hela filmen på mindre än 2:30 min? kolla in denna trailer
Helgen
Vi var ju i Linköping och jag kan nu titulera mig Tävlingsledare av steg 1. Fick mycket information, mat och fika på Scandic Hotell. Inget av dem kommer att göra Kumlcrossen till en bättre tävling men sättet jag kommer att arbeta på kommer nog att bli lite annorlunda.
Vi sprang en sväng också. Jag, Nora och Sara. Kändes både grymt skönt efter att ha suttit still på röven en hel dag samtidigt som det var frustrerande att springa i saras tempo hela tiden. Kändes som om jag hade så mkt spring i benen.
Igår kväll sa jag därför nej till ett gemensamt pass och fick jogga fritt.Nu menar jag inget illa mot Sara och det kommer hon att förstå när hon läser detta men jag vet av erfarenhet att ni är experter att tolka denna blogg väldigt olika.
Min vrist/fot är jäkligt märklig. Ibland känns det i den och ibland känner jag ingenting. Vilar idag men imorgon blir det löpning igen. Tycker att jogging går bra men ibalnd när jag skall gå upp på stan så kan det göra lite ont. Jag tänker köra på nu iaf och blir jag skadad/ mer ont så tänker jag kolla upp detta.

born to lead

Stort grattis till min gamle konkurent Henrik Öijer som vann den där tävlingen på internet. Han vann en riktigt snygg TREK men som han själv skriver: vi får se vad dom skickar för hoj

Igår testade jag ju att jogga. Gick okej. 5 km på ca 23 min. Imorse kunde jag inte hålla mig utan stack ut en sväng med Nora i joggingvagnen. Blev ca 6-7 km. Är fortfarande osäker om min fot vill vara med eller inte men jag har inte särskilt ont nu iaf. Blir nog ett pass imorgon em oxå. Fast i Linköping..
Utbildningsdax
Lite spontant har jag anmält mig till en tävlingsledarutbildning. Att det just blev denna var för att senare utbildningar blir längre ifrån Örebro. Sen hänger familjen med och kan umgås med Saras syster som bor där. Blir bra som korvspad. Sen blir det hotell också och ni vet vad som går hand i hand med hotell?? Jo frukostbuffè !!

Hindersmässan
Det är en gammal tradition i den här stan. Marknadsnougat, korgar, handslöjd och annat skit småprylar. Jag gick förbi ett ställe där dom sålde dvd-filmer igår. Tänkte det kunde vara ett billigt sätt att bygga ut det snart ganska stora filmbiblioteket här hemma. Jag hittade snabbt 4 filmer som jag redan har sett men jag ville ha i min samling. Thor, gamer, gränsen och District 9.
Thor avverkades igår och Sara satt brevid och var beredd att såga filmen närsomhellst men hon tyckte den var ganska underhållande. Inte ett mästerverk men det tycker inte jag heller men BRA.
Idag såg vi en film som jag tycker är skildrad på ett bra sätt. 100% sci-fi men ändå. Gamer är helt i min linje om hur det skall se ut när människor befinner sig i en spelvärld. Glöm Matrix eller Tron. Den här är för dig som spelat counterstrike eller Delta force m.fl.

Jag förbättrade det dåliga ekonomiläget idag genom att göra det lite sämre. Jag har shoppat hyffsat mycket. Den über charmiga personalen på Jack&Jones gjorde mig ca 850 kr fattigare. Löpex drog ca 500 kr ifrån mig. Hindersmässan lurade på mig godis men tack vare att det var slut på kontanter så klarade jag mig undan hyffsat.
Skrotis krävde dessutom mer bensin idag så...Min fråga är: Är det långt kvar till löning?
Vi åker tidigt imorgon bitti mot Linköping.

cyklister är hårda. Eller dumma

Börjar med en bild med temat tjej och lite naket.


Bild från www.emmajohansson.com

10 dagar efter sin krash med den mötande bilen på Gran Canaria så tränar hon igen. Har för mig att det gick just 10 dagar efter Magnus Bäcksteds brutna nyckelben som oxå han satt på cykeln. Emma bröt dock båda sina nyckelben :-(

Imorgon skall jag testa min kropp men med tanke på Emma Johansson så ska man väl inte klaga. Dock är jag besluten att om det inte känns bra efter morgondagens pass så ska jag ta specialisthjälp.
Dagens träning
Efter att ha haft fullt upp med promenad, sovande och fikande idag så hann jag med ca 60 min på gymet. Marklyft: Går bättre o bättre. Värmde upp med 60kg och 75 kändes inte så tungt.
Vadpress: mer vikt på nu men den brännande känslan i vaderna kommer ju ändå oavsett vikt.
Hantelpress över huvudet: en favorir som nästan alltid är med på schemat
Flyes: slänger in det ibland och träningsvärken kommer som ett brev på posten.
Magmaskin: känns redan nu, 3 h efteråt. träningsvärk imorgon??
TRX-band: core-övningar + baksida lår. ok.
När jag kom hem efter gymet så stod kärleken och gjorde sig finare än normalt. Hon skulle ut med några vänner och äta. Jag själv gav Nora gonatt-vällingen så somnade hon brevid mig på sängen. Det är bland det mysigaste som finns tycker jag :-)

blod vs kaffe

Jasså nu hittar man lite tid för bloggning. Tusentals tankar och idèer rinner genom huvudet hela dagarna men de hamnar inte här. Tiden springer liksom iväg. Dagarna är inte så långa som när jag jobbade men de är desto mer fyllda med aktivitet hela tiden så man är en rätt trött pappa.
Jag har nyss kommit hem från det där finfina fiket jag besöker med 14dagars mellanrum. Ganska sköna stolar, bra personal som denna gång lät mig vara ifred och läsa en gammal Runners World ;-) Efteråt så tog jag 3 mackor och en kaffe och betalningen var bakvänd så jag gick därifrån 100 kr rikare. Helt sjukt ställe de där. Blodcentralen.
I det numret av Runners så blev jag inspirerad av ett marathon i Österrike. När min kropp och ekonomi blir bättre så ska jag testa sånna här äventyr. Eller vad sägs om en sån här banprofil:
Den svenska löparen som hade sprungit och skrivit artikeln var nog i rätt bra form. Han hade sprungit stockholm marathon på 3:12 som referens. Detta lopp på lika många kilometrar men 2150 höjdmetrar avverkade han strax under 5 h. De sista 4 km: lyssna på det här, tog honom 50 min men då avancerade han ändå 15 placeringar :-)
Appropå privatekonomi
Saras framtid blir ljusare och ljusare. Länge såg det ut som att att hon inte skulle vara färdigutbildad förrens 2013 men nu komprimeras hennes utbildning (tack vare henne själv) mer o mer så vid nyår mina damer o herrar. Vid nyår så kanske det finns två inkomster här i hemmet. HALLELUJA!
Träningar
I söndags var hela familjen på Friskis på Öster. Vi hade en sovande Nora i barnvagnen medans vi ryckte i vajrar och vikter.
Igår måndag så var det styrelsemöte i cykelsektionen. Den bra sektionen :-)
Sen provade jag att jogga hem. Uppskattar att det var 6 km och mentalt var det så jävla skönt. Fysiskt sett så var det okej. Det märktes att jag inte hade joggat på ett tag men det var ju väntat.
Straffet kom idag då jag har nån konstig känning i/under foten.
På torsdag ska jag jogga igen och känns det sämre då måste jag gå och kolla upp det här hos nån idrottsspecialist. Har du någe tips på vem/var så hör gärna av dig.
Ideella krafter
Snart är det årsmöte i Almby IK och precis som alla tidigare år är det avhopp, påhopp, orolighet och letande efter nytt manskap som skall in på olika poster. Så här är det nästan jämnt men jag får höra fler o fler klubbar som har det likadant.Folk blir osams och beter sig som 5åringar och vägrar prata med varandra. Vuxna människor! En del vägrar sammarbeta om någon annan sitter kvar osv.
Märkligt men samtidigt lite underhållande. Som att bevittna en dokusåpa på nära håll.
Jag trodde att man ställde upp på/för en klubb av två anledningar:
1: man brinner för sin idrott och vill hjälpa till. Så enkelt. Detta gäller många av de som har hjälpt mig med vuxenträningen.
2: Klubben ställer upp för dig med stöd i form av träningsläger, anmälningsavgifter, föreläsningar, fystetster mm. Det sistnämnda passar nog mest in på mig men självklart brinner jag för mtb oxå.
Som en bonuskategori finns ju föräldrar oxå som hjälper sina barn och därmed klubben oxå.
Jag tror att det är svårt att "arbeta" för en förening om man saknar glöd för den eller idrotten/sporten. Jag hoppas att efter årsmötet sitter det människor i de respektive styrelserna  som har glöd för det dom sysslar med.

säg whatt!?!

Så där ja. Alla tunga, kraftfulla argument klingar bort.
Hoppas reportern på den där dalatidningen fick så han teg. Och att ni ni kommenterat på Adam steens blogg. Här är det nu uppe i 51 kommentarer Allt jag skrev är "jag är beredd att hålla med.
Appropå OKUNSKAP: hur många kommentarer behöver ni läsa innan ni fattar att nästan alla som lämnar just kommentarer är ofta kraftigt partiska. Ja ibland även helt insnöade. En som ville försvara hästsporten eller RGB skrev om hur jobbigt ridning var. Att det gav kondition. I min, och väldigt många andras, är kondition relaterat till syreupptag.
wikipedia säger:
Med kondition brukar man mena kroppens förmåga att utföra ett långvarigt, submaximalt arbete. Det kallas även aerob uthållighet eller syreupptagningsförmåga eftersom konditionen är ett mått på hur väl man kan tillgodogöra sig det syre man andas in. Syreupptagningsförmåga, mäts vanligtvis i enheten ml / (kg×min ), det vill säga den maximala volymen syre i milliliter som kan tillföras varje kilogram kroppsvävnad per minut. Bland män är medelvärdet 45 ml/(kg×min), bland vältränade idrottsmän inom uthållighetsidrott är värden uppemot 85-90 ej sällsynta. Kondition är en viktig indikator på hur väl hjärta och kärl fungerar.

Eftersom jag inte är en ryttare så efterfrågar jag hur stor del av en ryttares träning som är relaterat till kondition? Räknar man själva hoppningen som konditionsträningen? Finns det pulsbaserad hoppning?

Nej nej..nu kom jag på medans jag skrev. Hon måste ha menat hästens kondition. Sorry, mitt fel.

Att kaxa/reta/skriva nåt hästsporten är så tacksamt om man nu vill retas. Det låter direkt som när vargen går förbi hönsgården. Det blir ett jäkla kackel på en gång. Måste vara jobbigt att känna att man måste försvara sig så fort nån gör ett övertramp.
Ingen av er på den här sidan iaf reagerade på det där med sport & idrott förutom att det tolkades "man använder gärna hjälpmedel" som att "man använder hjälpmedel". Det är ju en fantasi-diskution för några sådana regler eller bestämmelser finns ju inte. Personligen tycker jag att ett VM-guld är större i t.ex orientering än biljard. Jag tycker iaf att det är lite roligt att försöka klassificera olika "utövanden" inom sport o idrott.
Var nu tråkig o säg att det är samma sak då!
Nä nu säger jag som min syster: nu orkar jag inte diskutera det här längre.
Fast det är en lögn. Jag orkar.
Vanligt träningsbloggande
Testcykel: långa intervaller på 270 w
roddmaskin: 4or på 270 w
en variant av crosstrainer: tröskelpuls på 175watt.
3 olika maskiner och det skall inte jämföras men idag kunde jag inte låta bli.
3 st 10 minuters intervaller med 2 min vila. 1 på rodd och 2 i den där crosstrainern. Den hade inga rörliga delar för armarna. Det var mer som om man sprang fast utan stötar.

ja bara måste

Har inte bloggat nåt själv om detta men jag är beredd att hålla med Adam Steen (min nya blogg-idol)
Från hans blogg"
Personligen anser jag att ridning och hästsport är just en sport, därför att man kan tävla i den. Liksom Biljard, schack, poker och så vidare. Detta är som sagt sporter. Men de är INTEidrotter i den bemärkelsen som jag anser.  Detta är definitionen av idrottt och skillnaden mellan just idrott och sport:


"Idrott lägger störst vikt på utövaren själv, den egna insatsen och kroppskontroll som i till exempel friidrott, skididrott, skridskoidrott, boxning, tennis, handboll och fotboll, samt även motionsidrotter. I sport är däremot tävlingsmomentet mot andra utövare det viktiga. Man använder gärna även hjälpmedel av olika slag, t.ex. redskap, framkomstmedel eller djur, som en grundläggande förutsättning. Några exempel är segelsport, motorsport ochhästsport. T.o.m. icke-fysiska aktiviteter som schack och andra spel ses ibland som en sport."

Jag klandrar inte Rolf-Göran, eller de som röstat fram honom som Jerringprisvinnare 2012. Nej nej. Han är säkert en jätteduktig ryttare, vilket han bevisat med sitt EM-guld i september, Sveriges första någonsin inom hoppsporten.. Jag som håller på med skidor och konditionsidrott, må vara aningen färgad. Men jag tycker ändå inte att ridsport och hästsport här hemma på en idrottsgala, hur duktiga ryttare de än må vara. Med hänvisning till ovanstående definition av idrott kontra sport. Dit hör även inte motorsport, fast många är fruktansvärt skickliga förare, utan tvekan. Men dessa är inte med i OS heller. Det är ridsporten..

Ska jag blogg nåt själv då? Nej inte nu. Avslutar med en bild


pikèbussen, Nora & jag

Dåligt med bilder här va? Mitt fel.

Igår kväll joggade jag en sväng. Grymt skönt för hjärnan och benen blev faktiskt lite trötta på slutet trots att det bara varade i ca 40 min.
Idag på förmiddagen blev det en sväng på ungefär en timme i de nya NIKE-skorna och Nora i joggingvagnen. Tyvärr var det inte lika njutbart för jag kände lite i foten. Jag borde vila längre från löpningen men kan inte hålla mig. Synd.
I slutet av passet så mötte vi den polisbuss som stannade oss igår när vi var på stan. Idag nöjde de med att vinka till oss när vi joggade men igår stannade de framför oss och pratade en stund. Det pratades joggingvagnar, träning, löpning och lite så där. Känns skönt att känna några stycken inom polisen. Man vet ju aldrig...
Kändislunchen
Nora är fantastisk att ha med sig på sociala tillställningar. Idag lyssnade vi till sbs mediagroup och några av de kändisar som jag nämde igår. Slängde faktiskt några ord med snickarJohnnie från Gotland.
Lite mindre fatastisk bebis var hon när hon, jag och Sara åkte och handlade på em. Då bajsade hon precis när vi skulle in på ICA maxi. Men det ångrade hon säkert när hon fick sitta i kundvagnen i sin egen dynga :-)
Annars då?
Jo tack. Min hjärna måste ha fått sig en törn av den usla vintern för jag tänker och småplanerar massor inför Kumlacrossen. Det är ju för fan 10 månader dit. DVS 9,5 månad innan cykelcrossgruppen börjar besluta saker ;-)
Filmen nedanför är en ganska frän film. Att en av världens bästa cx-åkare vill göra en sån sak. Det kan ju vara en sponsorfråga oxå men ändå. Tydligen så snittade dom 27km/h på den här banan men det förstår man när man ser filmen. Lite nördigt/coolt att man hör växlingarna så tydligt oxå.
Imorgon väntas klapp & klang som vi kallar det. Öppna förskolan säger andra. Senare på kvällen skall jag få lite info inför den idrottsmässa som ska vara i februari.

Snart cyclocross

Cykelsäsongen närmar sig så en skärpning med kosten kanske är ett måste?
Igår köpte jag dom. Idag hämtade jag ut dom. Biljetterna till Sabaton. Förra året blev det dåligt med konserter men det tar vi i familjen igen med råge. Falun 3dagars rockfestival i augusti blir förhoppningsvis höjdpunkten.
Nu när jag är pappaledig så skall jag försöka få en del saker förberedda inför Kumlacrossen. Jag vet!! Det är skitlångt kvar men ju tidigare jag börjar, desto lugnare tempo blir det.
Igår och idag har jag gjort lite informationssökning om att skaffa ett tillfälligt alkoholtillstånd för att kunna ha ett öltält på plats så att vi alla kan se ut som killen på bilden ovan.
Om cykelcrossen växer så är det väl lika bra att hjälpa till och härma stornationerna Holland & Belgien.
Nåt sånt här vore kul men varför ett tält ovanför tävlingsbanan? Det skippar vi.
Skall även jobba för mer tjejer..
Cykelsporten behöver frontfigurer som henne.
Ett bra möte med en säljare på rockklassiker idag resulterade i att jag & Nora blir bjudna på en kändistät lunch imorgon. Tror Nora stod för charmandet. Stället är Saras o mitt favvoställe O`Learys och med lite tur så träffar vi både
och dessa två
Ideerna om öltält och radioreklam inför kumlacrossen är förstås bara i planeringsstadiet och är ganska kostsamma vilket naturligtvis stjäl mycket (kanske allt) av vinsten från tävlingen så vi får se vad övriga i klubben säger.

Irritationens dag

Slut på videobloggandet. spelade nyss in en som verkar ha försvunnit ut i cybervärlden. Märkligt med ca 60-70 besökande varje dag och knappa hälften som orkar kolla genom filmerna.
Därför skiter jag i att spela in fler, iaf för nu.
Först så kom det en lapp i brevlådan från hyrsevärlden: Från och med idag är det förbjudet att förvara barnvagnar, leksaker etc i trapphuset. De måste i fortsättningen förvaras i lägenheterna.
Nu bor vi på tredje våningen utan hiss. HUr tänkte han där?
Någon (förmodligen i en annan  uppgång där det ser förjävligt ut med barncyklar, rullatorer och barnvagnar) hade hört av sig till brandinspektionen som hade gjort en besiktning och sen blev det så här.
Någon bättre lösning verkar han inte ha kommit på. Vad sägs om att slänga de typ 15-20 cyklar som ingen använder nere i källaren? Det finns rum och förråd som inte används eller hyrs ut som extra förråd. Skit i de pengarna och låt oss ha vagnarna där då.
Jag har ringt några samtal i ärendet, bl.a. till den brandinspektör som gjorde besiktningen. Får se vart detta slutar. Det är inte praktiskt genomförbart att vi ska bära barnvagnen upp och ner för trapporna iaf.
Irritation Nr2
Sen är det här med att bjuda folk alltså. När vi skulle ha namngivningsceremoni för Nora så kunde vi inte bjuda alla vi ville av två orsaker: Ekonomi då vi skulle bjuda på mat samt att den lokal vi ville vara i inte kunde ha så många personer.
Rörande den frågan blev det lite muttrande och funderande av några varför inte de hade blivit bjudna. När de fick förklaringen så var det lungt.
I maj månad vill jag och Sara göra vår första utlandssemester med Nora. Vi tänker åka till Tallin igen. Denna gång frågade vi ca 20 pers om de ville med på resan. 2 släktingar till mig frågade varför vi inte bjudit ännu en släkting men denna gång var förklaringen rättvisa.
Det sjuka i detta är att de som frågar skall själva inte med. Är inte det att klaga i onödan? Mycket onödiga meddelande fram och tillbaka med personer som inte tänker följa med på resan men har mycket åsikter om den. Onödigt. Men som man har hört förut: det går inte att göra alla nöjda.
Det skall jag dock försöka med ändå på Kumlacrossen till hösten. Ringt lite idag. Hemligt möte imorgon. Jag vill ha så mycket klart som möjligt innan våren och sommaren är här för då rullar det på med annat.

Dagens träning
Kände att jag var tvungen att få träna efter denna dag med huvudbry.
Det blev 4or på roddmaskin. Ska jag vara ärlig blev det 4+4+2+3+3 min men på högre watt än sist. Var helt jäkla färdig efter det men vila, tröjbyte och lite energiintag så orkade jag benböj,  bänkpress, vadpress, och lite core-övningar.
Idag när Noris sov hittade jag ett så jäkla bra klipp på tuben. För oss som gillar vinterstudion och skidåkning. Hur skönt är inte detta druga 3 minuter långa klipp. Jag fick gåshud när jag såg det idag trots att jag visste vad som skulle hända.

min beskärda del

Köpte med tulpaner hem till Sara och färska räkor till sköldpaddorna. Tvärtom hade nog funkat lika bra.

videoblogg nr 3.


videoblogg nr 2

Skorna hette visst Lunar Eclipse och har fått detta omdömme av Aktiv Träning:

Passform:
Skon sitter åt kring foten utan att klämma. Bra fotvalvsstöd.

Funktion
Utmärkt löpkänsla. Dock inte så stabil som Nike utlovar.

Prisvärd:
1 500 kronor för en så pass bra sko är rimligt.

Slutsats:
En skön löpsko med många tekniska detaljer som dessutom fungerar. Skon är relativt lätt och platt, men den är mycket bekväm och ger tillräckligt med stötdämpning. Pronationsstödet är dock lite för dåligt.
Videoblogg nr 1

Förövrigt ligger min vikt på dryga 67 kg så det är okej med glassdieten.
Det absolut värsta Sara vet är att vara trött i ryggen och dra av sig tights. Fatta! Det absolut värsta hon vet.
Hon har det bra i sin lilla bubbla.

Oförlovad för en stund

Oj vad effektiva vi har varit idag. Hela familjen faktiskt men på varsitt håll.
Jag och Nora stack iväg och handlade imorse. Hon tycker det är ganska roligt att sitta i kundvagnen och provbita alla varorna. En "favorit-vara" idag var slemmig och en halvsuddig EAN-kod när den hamnade på bandet vid kassan :-)
Vi lagade sen mat och sen började ju hennes tjat om glassbaren. Som den bra förälder jag är så fick jag ju skjutsa henne dit. Väl på plats ville hon knappt äta gröt så jag fick äta upp all glass. Nån måste ställa upp och göra det jobbiga ibland.
Sen ringde en jobbarkompis som hade tråkigt så han anslöt för att ta en lång promenad med oss. Väl hemma efter den så hade Sara både hunnit sluta sin praktik för dagen samt hunnit med ett joggingpass.
Då var det min tur att få träna. Packade träningsväskan och for till det överbefolkade gymet. Det var människor vid varje maskin, crosstrainer och löpband men jag hade siktet inställt på roddmaskinerna och där fanns det plats.
Värmde upp i 10 min och sen har jag börjat gilla 4x4 på roddmaskin alltså. Knäppte fast pulsklockan på handtaget så det är lätt att se puls och tid. Dessutom hamnar ju klockan nära själva pulssändarbältet i varje drag så det finns ingen risk att den skall tappa kontakten som den ibland kan göra i löpning.
1a fyran gick bra. Ökade upp antalet drag/min och körde lite kortare drag än vad jag gjort tidigare. Körde nu intervallerna på 40-41 drag/min. Har nu insett att jag bör/kan ligga över 270 watt för att få bra effekt på hjärta o lungor.
Intervall 2 gick ännu bättre. Vila 4 minuter.
Intervall nummer 3. Här öppnades munnen på vid gavel och det var inte långt borta att slemmet började hänga från munnen. Kände att jag behövde vila 5 min innan jag skulle köra den sista intervallen men när det hade gått 4 så vet jag inte direkt varför men jag körde igång sista intervallen.
Skulle ha vilat en minut till...
Benen brann. Wattsiffrorna sjönk och huvudet pallade knappt 3 min innan jag gav upp. Jag var körd.

Split timeLap timeHRAvg HRNotes
1 0:10'02 0:10'02 117 130
2 0:14'01.9 0:03'59.9 171 164
3 0:17'59.8 0:03'57.9 128 130
4 0:22'05.6 0:04'05.8 176 167
5 0:26'01.1 0:03'55.5 135 140
6 0:30'02 0:04'00.9 172 168
7 0:34'00.6 0:03'58.6 130 133
8 0:36'55.3 0:02'54.7 174 164
9 0:40'57.1 0:04'01.8 108 125

Duration
0:40'57.1
Peak heart rate
177 bpm
Average heart rate
144 bpm
Minimum heart rate
98 bpm
EPOC Peak
133 ml/kg
Training Effect
3.8 - Improving
Calories
532 kCal
VO2
56 ml/kg/min


Gick sen och bytte tröja, fyllde flaskan och körde sen på gymet. Lite baksida lår samt övningen sågen i TRX-banden. Marklyft, vadpress och axelpress i gymet. Lite mag-och rygg på matta.
Nöjd som fan.
För en tid sedan framröstades Friskis till det bästa stället att flirta på i Örebro. Det var dock inte därför jag tog av mig förlovningsringen under en stund på gymet. Jag ville inte riskera att böja den när jag körde marklyft.
Tjing. Idag släpptes biljetterna till Sabaton`s konsert i Örebro i december. Hoppas de inte tar slut på en gång för nu är det skralt i kassan.


Vampyroffer

Idag har jag återigen varit på blodcentralen och lämnat ifrån mig plasma. Fick reda på att det blogg-inlägg jag skrev efter den förra gången jag var där hade blivit en utskrift och gått runt bland personalen där :-)
Jag går från blodcentralen med ett fånigt leende varje gång. Det har varken med tjejer eller fina kommentarer att göra utan att jag är så lättköpt. Jag fick två biobiljetter med mig idag. (för de två ggr jag lämnat plasma) och sen fikat :-) Tänk att en kaffemaskin och färdigbredda mackor kan göra mig så glad.
Morgonens träning
Jag och Nora joggade ju en sväng. Hon somnade efter typ 300 meter. Jag körde utan pulsklocka för det handlade bara om ett test på kroppen. Om jag skulle känna av nåt i den där senan.
Jag vet inte om jag gjorde det eller inte. Signalerna är så jäkla svaga men jag skall inte fresta på den imorgon utan då får det nog bli gymet istället. Jag vet att jag skall hålla ner distansen på de jogg/löppass som avverkas iaf.
Snart skall jag samla pluspoäng hos sara. Vi skall gosa i soffan framför Sveriges Mästerkock.

NYHET!!!

Har joggat med nora idag men det spelar ingen roll just nu för...
SABATON TILL öREBRO!!


Tuffaste bandet till stan

Sveriges kanske hårdaste band har bokats för en spelning i Örebro.

Enligt dem själva är de landets populäraste heavy metalband. Sabaton släpper i vår sitt sjätte studioalbum och därefter ger sig ut på riksturné. Den passerar även Örebro. Den 15 december 2012 på Conventum kongress hålls konserten.

 

Ovanstående är snott från na.se

 

Då vet ni vart jag är då!!


smittbärare & klenben

Idag var min första pappa-dag med lilla Nora. I ca 18 veckor framöver så är det jag som sköter uppfostran och lär ut hyss. Perfa!! Dock var hon inte med när jag mailade en massa datavirus vidare till typ hela min adressbok. Flera har hört av sig och tackat :-)
Det gäller att hitta på nåt varje dag. Idag trotsade vi kylan och gick till Eurostop och handlade lite. Nästa promenad för dagen gick mot Lucullus och pantade burkar.
Små saker som gärna får bli stora, tidskrävande äventyr.
Annars då?
Idag har jag från två olika håll fått frågan hur jag mår. Båda personerna vet att jag är frisk och ingen av dom fick väl någon vidare lång utläggning av mig men frågorna fick mig iaf att fundera.
Jag är inte riktigt tillfreds med mig själv just nu men det hänger nog (hur kan man veta) ihop med att jag inte kan träna som jag önskar. Dels är det pga av Nora men oxå att jag är skadad (eller åtminstonde överansträngd) i den där jäkla muskeln/senan. Det är rätt påfrestande att inte kunna köra löpningen som gick så bra där runt jul. Tolka nu för fan inte detta som om jag ångara Nora!
Kanske ökade jag distanserna för fort men vetskapen om att farsan på äldre dagar haft problem med samma muskel/sena gör mig osäker på om jag kan köra så mkt löpning som jag vill i framtiden.
All kompletterande träning som jag nu tvingas göra så som gym, rodd, cykel (när kallade jag cykel som kompletterande träning sist?) känns bra för stunden men nån timme senare undrar jag direkt om det verkligen gjorde nån nytta?
Jag skall nog testa att jogga lite kort imorgon med joggingvagnen. Hoppas jag INTE känner det minsta i foten då.
Dagens träning
Ljungstugan. Återigen 4or. Är det fjärde passet på en vecka med 4or tror jag. Gick emot mina principer och satte mig på watthojen vilket sällan är bra nu för tiden. Då jag förra veckan körde långa intervaller på 270 w så chansade jag lite och siktade på 300w idag. Back in da days körde jag dessa på ca 350w men verkligheten har väl hunnit ikapp mig. Det funkade grymt bra och jag fick ta lite längre vila mellan intervall 3 och 4 för att orka med. SEn körde jag några kortkorta på det. 10/20 intervaller på 530w. De var fina som snus.
Kände mig rätt vältränad efter det passet men nu sitter jag här igen och läser löparbloggar, banprofiler på vansbro marathon mm.
Nån som vill köpa cykelställ av mig? Jag har ett för 3 cyklar oxå. Inga vassa kanter så det går utmärkt att ha inomhus.

utfall om MRSA

Igår var man på gymet igen. Åkte dit när de öppnade 9:30 och det var riktigt skönt. ja och ca 5-6 pers till i gymdelen.
Först så satte jag mig återigen vid en roddmaskin med siktet inställt på 4or runt 270 watt. Kände redan under uppvärmningen att det förra passet satt kvar så jag sänkte ambitionen lite och tänkte bara jag ligger över 260w varje intervall iaf.
Det gjorde jag och jag skall se om man kan nolla wattsiffrorna på maskinen nästa gång så får jag se snitt per intervall.
Suntosiffrorna lyder:

Split timeLap timeHRAvg HRNotes
1 0:05'15.9 0:05'15.9 122 114
2 0:07'56.2 0:02'40.3 123 116
3 0:12'55.9 0:04'59.7 168 157
4 0:16'57 0:04'01.1 108 118
5 0:20'58.4 0:04'01.4 169 158
6 0:25'03.2 0:04'04.8 110 116
7 0:29'03.3 0:04'00.1 170 159
8 0:33'04.7 0:04'01.4 108 122
9 0:37'05.9 0:04'01.2 170 160
10 0:46'13 0:09'07.1 87 105
Intervall3, 5, 7 och 9 är själva arbetsfaserna.
Duration
0:46'13
Peak heart rate
171 bpm
Average heart rate
130 bpm
Minimum heart rate
68 bpm
EPOC Peak
89.5 ml/kg
Training Effect
3.3 - Improving
Calories
483 kCal

Efter detta så bytte jag den svettiga tröjan, fyllde vattenflaskan och gick vidare på gymet. Balansövningar, stabilitetsövningar för vrist och knä, marklyft, axelpress, baksida axel, sneda bukmuskler, bröst och sen (på gott och ont) några utfall med hantel. Detta måste vara en av djävulens övningar för shit vad utfall tar på benen. Mest rumpan. Det började kännas redan igår kväll och så här ett dygn efteråt är det förstås ännu värre.
Efter gymet provade jag en ny produkt. Jag såg annonsen för någon vecka sen och gick på den. Köpte den när vi handlade sist. Igår tänkte jag att det kunde vara ett perfekt mellanmål efter ett pass. Skyr är en islänsk yougurt med 14% protein. I en liten förpackning är det 16gram protein så jag trodde den skulle påminna om smaksatt keso men där hade jag fel.
Den var som en fet lyxyougurt. Riktigt god. Den kan varmt rekommenderas.
MRSA
För ca 5-7 år sedan såg jag en dokumentär på svt om mrsa-bakterier. Den dokumentären nådde mig verkligen för den fick mig att inse allvaret med dom och hur vi själva (mänskligheten) skapat dom genom att överanvända antibiotika.
På nyhetsmorgon idag pratade Kristin Kaspersen (Fallèn?) med en forskare om att redan 1945 hade han som uppfann pencillinet varnat för att det skulle överanvändas och säljas i varje gathörn.
Just detta behandlades i den där dokumentären jag såg. De köpte ut, med dold kamera, den starkaste formen av antibiotika utan recept från olika handlare i bl.a. Holland.
Jag själv går sällan till sjukvården (på gott och ont) om jag får en infektion. Kroppen har ju förmågan att ta hand om dessa bakterier och virus och det behövs inte antibiotika. Men det går snabbare att bli frisk med det. Låt barn och gamla få detta hjälpmedel. Är du stark individ så sköter det sig själv. Åtminstonde har det funkat så förr men nu håller vi på att förstöra för oss själva.
Idag hade vi inga planer men nu på morgonen (efter Saras 1,5 timme långa snooze) bestämde vi att göra ett stor-röj i källarförrådet. Inte så roligt men den röran vi har där nere är inte heller så rolig.
motivation

Inatt satt jag själv framför tv:n och såg juniorkronorna spela högintensiv, underhållande hockey. Jag följer gärna landskamper i både fotboll och hockey  i mästerskap. Eftersom jag inte följer det annars så var det helt främmande spelare för mig men det spelar ingen roll. Juniorhockey var helt olik den man ser av äldre spelare. Men chansspel, mycket högre intensitet i hela matchen.
Idag är jag ruskigt trött eftersom det inte avgjordes förrens efter kl 5 imorse men det var värt det.
Nu när jag är lite skadad och inte kan springa så behöver jag inte nån inspiration egentligen. Jag är så jäkla sugen ändå på traillöpning. Dock hoppas jag verkligen att privatekonomin får råd till anmälan till detta läger som går i juni.
Det verkar vara så härligt som det ser ut. Jag vill verkligen dit.
Nu skall jag fortsätta vara zombiepappa och hoppas jag orkar se Breaking dawn med Sara i em.

Lugn & ro

Igår kväll drog jag ännu ett pass. Tog bilen till klubblokalen för att köra ett effektivt pass på monarkhojen. Visst kunde jag ha cyklat dit oxå men jag skulle ju handla på vägen hem oxå.
Gårdagens pass
För att inte påfresta den krånglande senan i foten så blev det cykelträning före löpning. Jag var smart nog att inte köra 4or på testcykeln. Det är nog nåt som svart på vitt skulle visa hur dålig jag har blivit i cykelmuskelaturen. Nä jag sänkte nivån till långa intervaller och provade att köra på 270 watt. Pulsen steg långsamt från 140 och i slutet av den första 10minutaren så låg den på ca 160 slag/min. 5 min aktiv vila och sen på`t igen. Samma längd och motstånd, pulsen reagerade på samma sätt men i slutet var den några slag högre. Ännu en viloperiod och sen avslutade jag med en 15 min intervall. Det gick bra men de sista 5 min var mer slitsamma och pulsen steg upp emot 167 slag på slutet.
Duration
1:00'17.5
Peak heart rate
167 bpm
Average heart rate
139 bpm
Minimum heart rate
85 bpm
EPOC Peak
149.1 ml/kg
Training Effect
4.0 - Highly improving
Calories
738 kCal
Jäkligt nöjd klev jag av testcykeln.
Dagens pass
Av samma anledning som tidigare ville jag inte springa idag. Eller ville o ville. Jag VILL ju springa så det är lite jobbigt mentalt att behöva träna alternativt men det är iaf träning.
Jag åkte till gymet och körde 4 minuters på roddmaskin för första gången i mitt liv. Klickade fram wattmätaren på displayen
Jag ville naturligtvis inte jämföra för att prestera samma som på testcykeln men ändå jämföra om ni förstår. Sen hjälpte wattmätaren till jag kunde hålla samma intensitet genom intervallerna. Pulsklockan fäste jag på själva handtaget så det var lätt att blicka ner på den.
Pulsen steg lite fortare på roddmaskin än på cykel tyckte jag. Sen var det ganska lätt att hålla den på ca 90% av maxpuls. Lättare än på cykel iaf. Eftersom rörelsen är mer komplex och har fler moment på roddmaskinen så tyckte jag att tiden flöt snabbare än om man sitter på spinninghojen och bara glor på pulsklockan. Eller så var det nyhetens behag som man säger.
Efter varje intervall inföll något märkligt. Ungefär som om jag fått grym syra i gluteus (röven). Framförallt långt upp på fästena. Jag ville allra helst resa på mig från den hårda plastsitsen men det var bara att bita ihop.
Duration
0:36'35.6
Peak heart rate
173 bpm
Average heart rate
143 bpm
Minimum heart rate
97 bpm
EPOC Peak
105.7 ml/kg
Training Effect
3.5 - Improving
Calories
466 kCal
Efter pulsträningen på roddmaskinen bytte jag tröja. Det behövdes verkligen. Sen blev det styrka för: mage, framsida lår, stabilitetsövningar för vrist och knä samt bicepscurl.
Immorgon är hela familjen samlad och vi vet inte vad vi skall hitta på. Jo förresten, vi har barnvakt på kvällen så då blir det bio. Dock har vi inte enats om vilken film det blir.

ledig men effektiv primator

När kl slog 09:00 imorse hade jag redan startat 4 tvättmaskiner och joggat en sväng. När jag svettig och glad kom hem vaknade mina två prinsessor.
Dagens lilla jogg
Tyvärr så visste jag att det bara var ett lugnt, kort joggpass som var aktuellt då jag fortfarande känner av den där jävla lilla senan som löper från knät ner till foten. Det är alltså inte smärtsamt men det signalerar att den finns där liksom. Skulle jag köra hårda och långa pass skulle den börja smärta. Nu får jag alltså tat lugnt med löppassen ett tag. Fan oxå.
Nu på eftermiddagen så hämtade jag upp min livs första beställning på systembolaget. Jag hittade ju en favoritöl i somras som nu har utgått ur sortimentet men går bra att beställa. 20 flaskor för 218 kr. Det kommer att beställas fler ggr.
Idag gick familjen på glassbaren. Latte & tre kulor blev det. Lion, blåbär och damsugarglass. Sara tog en amerikansk våffla med noisette, banan och grädde.
Tycker fler borde testa detta fik. De gör bra kaffe, lekhörna för barn, snygg personal och sen finns ju jäkligt god glass där. Hjälp mig att se till att detta lilla ställe överlever vintern.

At dö gym

Shockade kroppen igår. Stack till Friskis och skaffade mig ett årskort. Istället för att köra de basövningar som jag kan köra i klubbstugan som; bänkpress, benböj eller shrugs så blev det en hel del alternativa övningar.
Provade en av de senaste trenderna TRX-band.
Nu körde jag ingen av just dessa övningar men ändå. Jag provade att sätta fast fötterna och stå vilandes på armbågarna som om jag gjorde plankan. Sen skjöt jag kroppen bakåt och JÄVLAR vad det tog i nedre magmuskelaturen då. Det känns även idag. Sen blev det en del balansövningar okså på BOSU-boll.
Jag inbillar mig att detta är skitbra för att stärka upp stödmuskelatur runt fot och knät. Inför kommande traillöpning förstås.
Övriga övningar blev: vadpress x 2 olika maskiner, rodd, benlyft, axeldrag också blev det faktiskt benböj och shrugs oxå :-)
Idag blev det en annan slags form träning. Jag och en kollega tog ner ett träd som hade blåst omkull mot en lada. Det blev en skylift och plocka ned det bit för bit för att inte skada ladugården ännu mer. Ganska kul uppgift.
Kanske var det så roligt och samtidigt jobbigt att det är orsaken till att jag somnade ikapp med Nora idag kl 19. Fast jag stod på knä på golvet med överkroppen liggandes på sängen. Sara väckte mig efter nån kvart :-)
Har nu fått lite bilder som svärfar tog på Sylvetserloppet
Efter ca 1 km. Pigga o glada. Vi befann oss här i slutet av det 138 man stora startfältet. Killen till höger i bild hette Ola. Han hade många stöttande vänner längs banan vilket även stärkte mig när de hejjade ordentligt på honom.
Damtrion som hängde ihop knappa 10 km innan Sara satte in sitt ryck och piskade upp de minst dubbelt så gamla damerna :-) En bit bak ser ni mig & Nora som var på väg ikapp efter ca 2 km jakt på damerna.
Imorgon är man ledig igen då. Tvätt-tid kl 7, iväg och handla för att sen ta hand om Nora lite medans Sara gör sitt sista pluggande inför torsdagens tenta. Någon slags träning skall man väl hinna med oxå. Att dra ut ungen i joggingvagnen blir nog inte så poppis då stormen Emil väntas dra in under natten och göra vädret mindre trevligt imorgon. Får se vad det blir.

Påverkad av Sylvester

Jaha..2012 alltså. Detta kommer att bli mountainbikens år. Iaf här i Örebrotrakten. Det ryktas om ungdomsläger, mtb-läger, upptaktsläger inför mtb-vasan, kombinationstävling i lvg och mtb, tjejläger och sen blir det självklart vuxenträningen som vanligt.

På nyår åkte vi till Nora och sprang Sylvetserloppet. Nora låg i babyjoggern som premiärkördes. Vi skulle hålla ihop hela familjen vilket skulle passa mig bra då jag var osäker på knä och fotled. Att jogga med Sara är ju mkt lugnare än om jag skulle ha tävlat själv. Vi hade dock avtalat att om Nora gnällde skulle jag stanna och ordna det och Sara skulle få jogga vidare.
Naturligtvis skedde detta några ggr och jag fick jogga ikapp Sara några ggr och när Noris gnällde som mest (när hon vaknade efter ca 5-6 km) så fick jag göra ett lite längre stopp. Jag stod väl still 30-60 sekunder och det var inte lätt att ta ikapp. Jag fick mig en ordentlig genomkörare på de 10,4 km som loppet var. Sara imponerade och kom in på tiden 55,36. Hon siktade på under 58 min. Idag har hon jäkligt ont i benen :-)
Fyllegrej?
Senare på själva nyårskvällen gjorde jag en sak mellan 23:50-23:55. Jag anmälde mig till ännu ett marathon 2012. Om du undrar varför jag gjorde det just då så var det lite billigare om man gjorde det 2011 än 2012. Loppet är Vansbro Marathon. Det ligger rätt i tiden, den 5e juli, och verkar vara helt underbart om man ser till terrängen. Kolla gärna in klippet nedanför. Orkar du inte se hela så kolla in de sista 2 min. Tycker det är en underbar avslutande kommentar :-)

Gårdagens träning
Mina ben var okej efter sylvesterloppet och då jag misstänkte att det skulle bli nattligt jobb i Lundbergarn ville jag hellre träna innan för man är så seg dagen efter nattlig plogning.
Det blev ett komprimerat pass i form av 4x4 på spinningcykel i klubbstugan. Pulsen var lite seg att få upp men ca 90-91 % av maxpuls blev det iaf på varje intervall.
Jag hann precis hem och äta lite innan chefen tyckte vi skulle sätta igång och ploga bort kramsnön som fallit under eftermiddagen. Trodde det skulle bli ett sånt där dyngpass på 15h bakom ratten men det gick riktigt fort när vi dessutom inte skulle sanda heller så var jag klar efter 7,5 h. Kunde lägga mig strax efter midnatt.
Idag har jag och Nora varit och fikat på det lokala konditoriet. Det var lite livslyx :-) Kroppen känner sig lite träningssugen så vi får se om jag kommer ut ikväll. Imorgon skall jag nämligen jobba så Sara vill nog ha avlastning när jag kommer hem. DVS ingen träning.