Det var bättre förr. Eller...

Ibland skiter sig planeringen helt men det gör inget i det stora hela. Livet är rätt underbart när man betraktar alternativet :-)

Igår var jag osäker på om jag smygit igång för tidigt med träningen. Joggade lite på förmiddagen och första 10 min så lossnade det slem från luftvägarna. Senare på eftermiddagen återupptog jag dessutom mitt Mivitotal-drickande. Det har varit ett uppehåll på några månader men med knappt en vecka tills Vasaloppet så känner jag mig väldigt motiverad att fortsätta med det för jag vill vara frisk!
Idag känner jag mig piggare än igår och jag hade tänkt att åka skidor efter jobbet men det blev lite bilåkningsärenden åt/med Sara och sen skulle
Henke & Camilla svänga förbi med lite presenter så jag ändrade skidor mot joggingpass.
Skidåkning har ju en förmåga att pressa upp pulsen trots att intensiteten är låg så det var kanske bra ändå att det fick bli jogging för då har jag lättare att hålla ner både puls o flås. Det blev ca 45 min runt de natursköna områdena småbåtshamnen, Rynningeviken och I3.

Imorgon måste dock skidorna på glida lite.


Premiärdag

Förra lördagen fick jag till det där riktiga dyngpasset i klubbstugan. Idag skall jag ge mig ut på en joggingtur efter denna veckas sjukdom. Skall smyga igång och hoppas jag hinner få in några skidpass innan vasaloppet nästa helg.
Vill ni följa mig nästa söndag så har jag nummer 4601 och vill du följa mig via sms så gå in på
www.vasaloppet.se och klicka under fliken "loppen" och sen på fliken "SMS-tjänst"

Sara har varit och hälsat på sin syrra i Linköping vilket passade klockrent med att jag stod och beskar träd hela dagen igår. Vi kom hem ungefär samtidigt och åkte och handlade lite lyxmat. Trots att det nästan kan klassas som halvfabrikat var det grymt gott. Sån där potatisgratäng i påse. Bara att hälla i formen och sen in i ugnen. Vi brukar göra från grunden men jag var sugen på att testa den. Till det blev det min ständiga favorit Pepparbiff. Sara gjorde grönpepparsås. Vi åt en fräsch grönsallad och vitt bröd med hemmagjort vitlökssmör till. Vi låg som två sälar i soffan sen till melodifestivalen.

Det var väl ganska lättgissat igår förutom Nicke Borg. Det trodde jag inte skulle gå hem för låten var lite för tam tycker jag. Nä Linda Pritchard däremot väckte mina fantasier melodifestivalnerver ordentligt.


Jag och Sara har ju fixat nya pass för att göra "en sista resa" :-) ihop på tu man hand så att säga. Har sett att priserna på charterresa till Libyen har sjunkit på sistonde. En 14 dagars all-inclusive på Khadaffis Residens 8 stjärnigt o flyg med shootdownAir kostar nu bara 999:-

Nu har jag varit uppe en timme och klockan är 07:15. Är det inte dax att väcka Sara snart? Dagen håller ju på att försvinna :-)
Vi har bara en sak inbokad idag. Dubbeljakten på VM kl 12. Då sitter vi framför TV:n.


Härligt!

Alldeles nyss fick jag en känsla av hur äldrevården fungerar. Sara ropade från sovrummet och behövde hjälp att vända sig i sängen. Hon fixade inte det pga smärtor från foglossningen :-)
O när hon ändå låg där naken o hjälplös.... :-)

Min planering förra veckan var ju att vara ledig en dag denna vecka o träna skidor och sen köra nästan varje kväll oxå. Nu är det istället dag 5 utan träning men jag blir långsamt bättre.

Idag har jag jobbat lite i Lundbergarn och VIPS så blev jag liite liite bättre i halsen/lungorna. Mådde jäkligt fint mellan 16:30 och 17:00 när Hellner tog ett jäkligt gött VM-guld.

Marcus Hellner och Emil Jönsson. Foto: Scanpix

Nu pysslar jag lite här hemma som sagt med "äldrevård", tvätt o annat skit. Imorgon är jag ledig!!! Gött

Varm i fejjan men kall överallt

Igår åt jag och Sara ute på ett mysigt ställe. Efter maten fick vi välja valfri kaffedrink. Vi valde Cappuchino after eight. Det var de största cappuchino jag sett.Det var kallt att cykla till jobbet imorse i minus 20 grader. Nästan lika kallt var det att börja jobba ute vid några små öar i Hjälmaren idag igen. Det tar liksom ett tag för mig att få igång kroppen och det krävs att jag gör något fysiskt. Det räcker inte med bra arbetskläder utan jag måste spetta, gräva, ösa, såga, bära o.s.v. Jag har dessa mornar lidit ganska mkt innan solen börjar värma framåt kl 10 på fm.
Så här såg det ut i morse:

Och när vi lämnade stället kl 15:30 såg det ut så här:På mitten är det en liten bro för att svanar ska kunna fortsätta ha sin passage där. Det var väl snällt tänkt av beställaren?


Det är några smådetaljer kvar att göra men den där spången tog verkligen form idag. När jag visade bilderna för Sara frågade hon "kan ni sånt där?" och egentligen är väl svaret NEJ men i mitt jobb blir man bra på att lösa problem. Varken jag eller Mats är utbildade snickrare men resultatet blir bra ändå.

I kombination med att jag är sjuk och känner mig varm, så tar solen när vi jobbar där ute så nu känns det som om man har varit på solsemester med ansiktet.
Eller kan det vara att vi äter frukost & lunch framför brasan? Vi värmde våra matlådor på det gamla hederliga sättet idag oxå.


Det är först idag som tankarna om utebliven träning har börjat dyka upp. Inne på dag 4 utan träning och hade det inte varit för Vasaloppet nästa helg kunde det ha kvittat lite men just denna vecka hade jag ju tänkt att köra lite extra mycket skidor. Skit!!!


Trailers

Det finns många filmer där ute. Många fler än de jag hinner/prioriterar att se. Jag har tipsat om denna film tidigare men jag gör det igen för den har snart premiär och verkar grymt snyggt gjord. Sucker punch heter den.Sen när jag kollade runt lite så upptäckte jag att det nu inte bara har gjorts filmer om Grekisk mytologi som T.ex. Clash of the titans utan nu har Hollywood gett sig på den nordiska gamla Asa-tron. Senare i vår har Thor biopremiär.
Hna är blond, blåögd precis som jag. Ja han har nästan likadan överkropp som mig oxå Sen hittade jag den gamla klassikern Captain America. Ni kanske gjorde som jag för ca 20 år sedan och läste serietidningen från Marvel? Dock har jag hittat olika trailers med olika skådespelare ?? Får väl se vem som spelar huvudrollen senare i år. Sen har ju Transformers 3 premiär och jag kommer garanterat att se den men jag känner inte något större sug efter den då 2a inte var så värst bra. Hur ska jag hinna med allt?? Förövrigt mår jag bättre idag än igår men är fortfarande sjuk. Rosslar upp imponerade gröna saker ibland. Bildbevis kommer om det efterfrågas.

gå på vatten

För att vara sjuk är jag förvånansvärt pigg.
För att vara frisk är jag förvånansvärt dålig, seg och hängig.

Igår var inte kulmen på min sjukdom. Det vet jag idag för jag är sämre oh rosslar ibland upp slemklumpar som kanske skulle fungera som gröna studsbollar. Har varit hängig och seg hela arbetsdagen (för självklart arbetar man när man är sjuk. Tror det är svensk lag) Jobbarkompismats och jag har haft en ganska angenäm dag där vi varit ute på Hjälmaren vid några små öar.

Vi började med att kapa några träd och göra oss en brasa.

Så här såg det ut i början av arbetsdagen

 Sen tröttnade jag på Mats och spetsade han på en påle :-)
Så lång hann vi idag men imorgon har det nog tagit form så ni kan se vad det ska bli.

När jag kom hem efter jobbet drack jag thè med honung, åt två mackor och sov 2 h. Något piggare nu och hoppas fortfarande på att det skall gå att träna denna vecka.


Äntligen min tur! Not so funny

Det är flera mornar som jag vaknar och har det där bekanta svidandet i halsen. det brukar lösa sig om jag dricker extra mycket och tar det lungt i början av dagen. Imorse var det dock liiite liite värre så vid 7-tiden gick jag upp och drack 2 koppar thè med honung och läste SvD i lugn o ro. Ja resten av familjen sover ju så dax.

Jag passade även på att göra Cheat or champion på scf för det krävs ju för att man skall få licens i år. Innan jag började med det provet/utbildningen så trodde jag detta var ett påhitt av just scf men det framgick ganska snart att detta måste vara ett drag av självaste UCI. Känns som det är onödigt i Sverige då vi redan är så restriktiva mot att fuska genom att dopa oss. Visst har vi haft rötägg som gjort det men de kommer inte att försvinna bara för att man gjort ett frågeformulär på nätet.

Under förmiddagen så ändrade sig inte halsen något och jag fick motstå att köra skidor i det underbara vintervädret och jag tog en promenad till svampen och tog en kaffe medans Sara fick plugga lite. Sen fortsatte jag med promenerandet då jag tänkte att det var en lagom ansträngningsnivå idag. Jag gick till ICA maxi och handlade lite.

Sen var det ju skid-sprint ifrån Drammen :-) Ni som inte såg semifinalenspurten mellan Jönsson och Northug missade nåt. Jag både studsade och skrattade här hemma.
De nämnde oxå amerikanen Andrew Newell att han var en duktig tekniker med längdskidorna. Filmkvalitèn kan diskuteras men inte säkerheten med laggen va?

 

Jag blir ganska nedstämd av att en sån här fin dag passerar utan att få något vettigt gjort. Visst har jag umgåtts med de än så länge bara tre familjemedlemmarna, städat, sett skidor, promenerat. Men det känns ändå som en dag passerat. En dag som man inte minns imorgon. Livet känns för kort för att man inte ska fylla det med mening. Tolka detta inte nu som om Sara eller katterna eller att jag inte är döende som om att det inte är värt nåt men...Äsh. Konstig känsla som är svår att få ner i ord.

Nu hoppas ja att de rosslingar och små hostningarna är kulmen och jag redan imorgon blir bättre. Lite skönt ändå att OM jag blir sjukare så är det tillräckligt lång tid kvar till vasaloppet. Jag har ju den senaste veckan sagt att det bara var en tidsfråga innan jag oxå skulle bli smittad då alla tycks vara sjuka runt omkring en.


Festtest

Åkte till de lyxiga villakvarteren och pratade lite trädgårdsarbete med 2 husägare men det hade inte gått att beskära träd idag. Det var på tok för kallt och någon kroppsvärme jobbar man ju inte upp genom att stå på en stege. Nä det blir förhoppningsvis att klippa nästa helg istället.

Jag och
Sara åkte istället till klubbstugan och jag kände mig motiverad att köra 4or och kolla på vilka wattsiffror man kunde köra. Klubbkompisen Niclas o jag pratade lite wattsiffror sist och det känns som alla (mig själv inkluderad) pratar om w/kg nu so here it comes..

Jag vägde igår kväll 69,5 kg. Jag vet inte min maxpuls men brukar beräkna den på 182 slag/min då jag under tävling (oavsett löpning, cykel eller skidor når 179.

 Jag smygstartade första 4an med att köra 328watt. Då presterade jag alltså 328w delat på 69,5 kg = 4,72 w/kg
Den intervallen var verkligen lugn för mig och jag snittade 147 i puls (ca 80% av max)och toppade på 155. Min tröskeln ligger nog först vid 167-169.

Intervall nr 2 ökade jag kadensen (trampfrekvensen) någon och körde på 339 w vilket motsvarar 4,89 w/kg
Här ökade pulsen till 157 i snitt (86% av max) och max på 165. En skön känsla spred sig när jag såg siffrorna i displayen och kände att jag nästa intervall kunde gå ännu högre för det där flåset hade fortfarande inte kommit.

Intervall nr3 hade jag tänkt att köra på 344-347w men kadensen var svår att hålla ner så jag körde hela intv. på 350 watt och den höll hela vägen :-) Det blev alltså 5,03w/kg
Här snittade jag 161 (ca 88% av max) och maxade 170 i puls. Fortfarande en skön skänsla i kroppen men självklart blev det på den här nivån lite jobbigt.
Intervall 4. Jag ökade bara från 100 till 101 i kadens men ibland sprang benen iväg till 103,104 i kadens men jag bromsade ner mig för att orka hela intervallen. 353 watt i ytterligare 4 min gick bra. 5,08w/kg
165 i snittpuls ( 90% av max)och 173 i max. Nu brann benen lite mer de sista 90 sekundrarna i intervallen.
Sista och 5e intervallen. 4 minuters vila gick fort och när jag startade sista 4a kände jag att det skulle bli en plåga. Höll ut i 3:45 på samma watt som intervallen innan. 165 i snittpuls men ett högre max på 175.

Efter lite nedvarvning så provade jag den nya gymbänken i träningslokalen. Bänkpress, militärpress sen flyttade jag undan bänken och körde benböj oxå.


Tänkte mycket på de positiva siffrorna efteråt och själva cykelmuskelaturen är ju ganska utvilad då det har varit mer skidor den sista veckan. Skidor är ju, som redan känt, ett grymt komplement till andra konditionsidrotter. Om ca 2 veckor lägger jag undan laggen och fokuserar mer på cykel och barnafödande. Sen misstänker jag att jag kommer att gå ner 1,5-2 kg när jag skippar att gymma "sexy-muscles" och frånvaron av skidåkningen gör att man tunnar ut lite. :-) Sen funderar jag på att skärpa moralen när det kommer till godis och fikabröd oxå. Jag skrev funderar på...

Nu på eftermiddagen åt vi riktigt gott men näringsvärdet kan väl ifrågasättas. Findus färdiga fiskgratänger framför tv:n där Daniel Rickardsson skördade en ordentlig framgång i skidspåren. Heja Sverige!


Djingis Khan


File:Mongol Empire map 2.gif

Nu på morgonen har jag lyssnat klart på den tredje delen om Timüdjin`s uppväxt och hur han senare blev mer känd som Djingis. Jävligt bra triologi som jag lite av en slump fick upptäcka då Saras bästa kompis pojkvän gav mig den första delen i julklapp. Nu knappa 2 månader senare vet jag mycket mer om denna storhetstid.

Idag skulle jag beskära träd hos en bekant men jag tror inte jag kommer att fixa det då termometern står på -17 grader.

Naken, blottat & blästrad

All denna konsumtion. Hela tiden överallt. Vi två här i hemmet är iaf emot sånna där "köp nu, betala 2018" Eller "Delbetala i 60 månader" men ändå är vi ganska köpkåta. Eller spenderar-glada är nog mer korrekt. Vi unnar oss allt från prylar, restaurangmat och underhållning. Jag står nog mest för spontanköp av prylar medans Sara är den som kan lägga huvudet på sne och undra om vi inte ska äta ute.
Alldeles nyss spenderade vi våra pengar och vår lediga fredagseftermiddag ute på Marieberg. När vi gjort en hyffsad storhandling på COOP så fastnar vi i kassan för inga av våra tre möjliga kort kan täcka köpet vilket inte är så kul. Fick lämna tillbaka den dyraste varan och dela upp köpet och kunder bakom byter kassa pga vårt krångel.
Klart det finns pengar på andra konton men ändå. Pinsamt för ögonblicket men kärleken säger ju de magiska orden i bilen hem. " Vi har ju iaf varandra". det är sant.

Gårdagens Träning
Åkte upp till Markaspåret igår kväll för att köra ett andra pass på skidorna. Började med ett uppvärmningsvarv på 5 km för att sen blåsa på ett varv i hög fart. Inte max men ändå hög fart. Jag mindes att jag på förmiddagen hade kört ett på 17 min 7 sekunder vilket jag naturligtvis trodde jag kunde slå. Sista kilometerna körde jag så hårt jag orkade men kände att kroppen var trött. Klockade på 17min 30 sekunder :-)
Körde sedan ett varv till för att "trampa ur" som man skulle ha sagt på cykelspråk. Kände då att jag ätit för lite på eftermiddagen och på de ca 18 min som det tog att komma runt de sista 5 km tog jag verkligen helt slut. Det var en utmaning att fixa de sista backarna och jag gick långsamt in till klubbstugan och tiggde till mig 2 mackor från ungdomsträningen.

Summa torsdag den 17e feb: 30km+15 km=45 km
Summa fredag den 18e feb= ingenting. Vila!

Igår eftermiddag blev det kvalitètsvila framför vår 46tums tv. Vi såg filmen Gladiator och scenen nedan gav mig nästan gåshud och jag spolade tillbaka och såg den en gång till :-)


 

Imorgon kväll är det återigen Melodifestival. Inte för jag bryr mig. Desto roligare är det att jag o S är bortbjudna till två glada träningsmänniskor.


sol, glädje o parafin

Brukar ju skriva att jag är så morgonpigg av mig. Det fick jag ju äta upp imorse när cykelpolaren Niclas ringde imorse kl 07:06 och fick lyssna på en nyvaken Ola. Dock gick jag upp efter det samtalet :-)

Jag har hunnit med dagens första pass på längdskidor. Provade glidet och det var kanon efter gårdagens kärleksstund med skidorna. 2 lager mjukt parafin toppades med ett hårdare.
Provade oxå den midjeväska jag fick av Sara i måndags. Den satt perfekt på ryggen och var lätt att dricka ur. Hittade dessutom en liten schewchier (??)nöt i en ficka.

Körde 6 varv på 5km-spåret i Marka med otrolig jämnhet

  0:17'16.8 0:17'16.8 153 136  
2 0:34'33.9 0:17'17.1 158 153  
3 0:35'53.1 0:01'19.2 109 126  
4 0:53'20.3 0:17'27.2 163 155  
5 1:10'57 0:17'36.7 156 158  
6 1:13'30.8 0:02'33.8 102 114  
7 1:31'23.2 0:17'52.4 157 153  
8 1:49'04.1 0:17'40.9 160 159  
9 1:49'24.3 0:00'20.2 147 152  
  1:49'24.3 9 laps 147bpm 151bpm No notes
Duration
1:49'24.3
Peak heart rate
172 bpm
Average heart rate
151 bpm
Minimum heart rate
58 bpm
EPOC Peak
216.6 ml/kg
Training Effect
4.8 - Highly improving
Calories
1441 kCal
VO2
50 ml/kg/min


Varv 3 och 6 är vätskepauser.

Nu skall vi iväg till polisen och fixa nya pass.


Bättre med 5 älgar än skog

vad är jag inne i för slags flow egentligen? Fick en underbar alla hjärtans present igår. Får jobba med motorsåg och fälla träd.
Jag får plats till Vasaloppet. Idag fick jag ett mail att jag vunnit en startplats till en etapp i Tour of jämtland. På jobbet fick jag se en ordentlig naturskön bild. Synd att jag inte lyckades fota den.

Nu när jag börjat fokusera mer på Vasaloppet så dök min beställning från Idrottens bokklubb ner så lämpligt.


Ja nu skymmer Leia en av böckerna men den kanske viktigaste boken (häftet) ligger till vänster. Har ju fortfarande tid på mig att justera de eventuella små små fel jag gör :-)

Idag på jobbet så följde jag och en kollega efter chefens bil ute på landet då han skulle visa oss vart vi skulle fälla träd. Vid en korsning får jag se 2 st älgar ganska nära oss fast då chefen svänger vänster kör jag rakt fram för att få kolla närmare på älgarna som är ca 150-200 meter längre fram. De går långsamt fram på ett gärde. När jag får se älg nr 3 i skogskanten ringer chefen upp och undrar vad vi gör. Han blir inte glad. Då ser jag hur älg 3 och 4 kommer ut på gärdet :-) När vi vänder bilen endast 100 meter från dom kommer slutligen älg nr 5 fram. 5 st konungar av skogen lufsar alltså framför oss. Häftigt.

Dagens träning
Blev lite av ett stresspass innan mötet med cykelstyrelsen. Brände av 7 st 30 sekunders och körde sen lite benböj i gymet.

Imorgon skall jag ge kärlek till både Sara och mina skidor. Sara gav mig förresten en sån där rygg/midjeväska i present igår. Den kan jag kan ha när jag åker skidor. Den har en isolerad vätskebehållare och en stor fick för godis valla o sånt.


nya träningsrutiner med mål

Efter en tuff helg med längd, slalom och en massa bilåkande så lade vi oss tidigt igår. Jag somnade nog vid kvart över 9 igår. Det medförde att jag vaknade, och gick upp, halv 5 imorse. 30 minuter innan klockan skulle ringa.De få gånger jag har haft kontakt med försäkringsbolaget Folksam så har det varit glatt och trevligt. Verkar vara ett riktigt schysst företag som är måna om sina kunder. Jag själv är faktiskt inte kund där. Inte än men man vet aldrig. Trots detta så har de varit väldigt snälla mot mig och ska bjuda mig på 90 km längdskidor mellan sälen och Mora om knappt 3 veckor. Ja jag har fått en plats i Vasaloppet.

Henrik E & Johan J
Ni två var några som tränade under mig i somras på vuxenträningen i MTB. Där var ni bra men jag vet att på skidor är ni grymma. Vad sägs om att "betala tillbaka" lite genom att kanske ge mig några privatlektioner i skidor. Ni vet att JAG behöver dom för ni har ju sett mig på lagg. :-)

Just för att slänga in några extra pass på skidor så har jag t.ex. tagit ledigt denna torsdag för att ge mig själv ett långpass i Kilsbergen.

Dagens träning

Åkte direkt till Markaspåren och körde 3 jämna varv på 5 km-slingan. 18:36, 18:34 och 18:40 blev varvtiderna. Imorgon blir det dock träning på spinningcykeln men som sagt ligger det nu lite mer fokus på skidorna.
Dagens käk
Ikväll kommer det finbesök från Falun som vi skall locka ut på restaurangen EFESOS. Det är Oscar Ekstam och hans gravida sambo Jenny som är på kortvisit här i storstan. Ska bli kul att visa glesbygdsbefolkningen slott, telefoni och elektrositet o så.


omvänd träning

Förlåt för uppehållet...


Fråga: Är jag dum eller för snäll när jag lägger upp vallar runt en bil som står parkerad där den inte får, samt är ivägen för mig,  när jag plogar snö? Ringde dessutom Q-park och anmälde denna bil.

Då jag plogade snö från kl 00:00 i torsdags natt till fredag lunch kl 12 och att vi sen åkte till Sälen kl 14 gjorde att jag under den resterande delen av fredagen befann mig i någonslags dimma. Har inte mkt klara minnen faktiskt.

I lördags fm brände jag av ett skidpass på 20 km. Tokdåligt glid vilket var en erfarenhet då jag varit bortskämd med bra glid hela vintern.

På em åkte jag och mattias slalom i Tandådalen. Vi hade nog mest skoj i juniorparken. Vi kollade först på hoppen i superparken men va faaan!! Vet ni hur jäkla stora dom hoppen är???


Imorse gjorde jag något i träningsväg som jag aldrig någonsin gjort förut. Jag lämnade Sälen extra tidigt för att hinna åka hem och träna längdskidor här hemma istället. Det har alltid varit tvärtom men nu var det ca 23 minusgrader när vi vaknade och kl 10 på förmiddagen hade det blivit något varmare så vi åkte hem.
Nu ikväll körde jag 10 km i Markaspåret i njutbara -5 grader. Fina spår var det oxå.
Imorgon åker jag direkt dit efter jobbet oxå. Tänkte prioritera lite mera skidor nu några veckor till. Närmare bestämt 3 veckor till.

Har ni tänkt att byta försäkringsbolag? Kolla in www.folksam.se Det har jag gjort. De verkar vettiga. O bra. O snälla.

Demolition man 2

Sara har svårt att röra sig och träna pga sin foglossning. Men det skall till o sexas så är hon så smidig så..Märkligt.

Idag var det en kort dag på jobbet. Vi fick gå hem runt lunch då vi skall ploga snö inatt.
sist jag hade rubriken "demolition man" så glömde jag väl säga att jag o kollegan slog sönder väggar och tak som ändå skulle rivas. Idag förstörde jag och en annan kollega cykelhus. Det är mycket roligare att förstöra än att bygga och det minns man ju sen barnsben.

2 st långa cykelhus med tak som skulle ner. Här är slutet på det sista huset.

Det är viktigt att hålla ansiktet en bit ifrån vinkelslipen :-)

Jag tryckte in ett pass på friskis på eftermiddagen. Körde en-minuters intervaller på ski-ergmaskinen

det var jobbigt. Fick mjölksyrakänningar i hela benen. Appropå ben...De fick sitt i en del andra maskiner. Efter drygt en timme på gymet var nog blodsockret lågt för jag tappade sugen och gick hem.
Innan jag lämnade receptionen fick min verbala inkontinens lön för sitt ordbajsande för helt plötsligt hade Friskis & svettis skänkt en justerbar bänk till Almby IK. Tack tack sa jag. Den kommer att matcha den nya ställningen  i klubblokalen perfekt. De hade t.o.m. samma färg.


Här hemma håller jag på att packar lite för imorgon drar jag, sara, Jonna och Mattias till Sälen över helgen. Siktar på minst ett grymt bra pass på längdskidorna. Måste nog lägga lite mer pass på längdskidorna framöver och nu snöar det ju igen så nästa vecka får det nog bli några pass på laggen.

Inatt kommer jag förresten att påbörja del 3 om Djingis Kahn. Köpte den idag.


mentalmedicin: jogging

Shit vad jobbigt det var imorse vid 05:30-tiden. Normalt har jag precis ätit frukost då men idag åt jag den kl 02:30 och satt i Lundbergarn en timme senare.
Imorse sandade vi bara över de ställen som vi plogade igår. Igår var det ju mjukt i backen efter den senaste tidens plusgrader och på en del ställen är det ju grusunderlag och då blir det inget bra resultat efter plogen för man får ju med så mycket grus.
Ett ställe, som är det smalaste och dummast planerade ställe jag har på min lista, var så nöjda med snöröjningen förra året. Igår när jag var ute och plogade så blev det naturligtvis skitfult där för det kom med ganska mycket grus från gångarna som hamnade i snövallarna. De ringde och klagade till chefen senare på dagen. Detta är samma ställe som vi i år har knycklat till postlådorna oxå :-)
undra om de är lika nöjda denna vinter?

Jag lyssnade klart på del 2 om Djingis Kahn idag och nu hamnade den på hyllan i köket brevid del 1. Och Saras film.

 

Jag slutade lite tidigare från jobbet pga (eller tack vare) den tidiga morgonen. Någon hård träning var det inte tal om idag men jag vet av min otroligt rikefulla erfarenhet att det kan vara skönt att jogga en sväng. Sagt o gjort. Rynninge, Naturens Hus, Rynningeviken, gamla soptippen, vände hemåt, Rejmes o sen hem. 10,77 km på 55 min.  Skönt för huvudet och lagom för benen.

Nu skall jag ta tag i lite projekt som måste bli av innan nästa Sälen-resa. Ja jäklar det är ju redan på fredag.

 


Motorcykelns härskare

Idag blev det omplanering på jobbet. Jag tyckte nog inte att det var värt att ploga undan den lilla snömängd som kom inatt men tack vare att jag blev placerad i Lundbergshytten idag så avverkade jag nästan 6 st cd-skivor av
Del 2 om Djingis Kahn.

Det är mycket i historien av denna gamle härskare som får mig att fascineras och samtidigt njuta. Han var mäktig i sitt sätt att vara och leva.
imorgonbitti skall jag börja sanda redan kl 03:30 och det betyder att jag kommer att lyssna klart på denna bok imorgon. Nu måste jag ju köpa/beställa 3an oxå.

Igår beställde vi en annan sak oxå. Eller sak o sak. Vi skall återigen åka till baltikum. För 1700 kr var så får vi: Lyssna nu! tåg örebro-stockholm ToR, båt Tallin ToR, frukost på båten dit, 2 hotellnätter inkl. frukost och inträde till deras SPA som enligt bilderna verkar lovande.

Dagens träning
Ännu ett träningspass i klubbstugan och idag valde jag testcykeln före spinningcykeln. 3x10 minuter med 60 kadens och watten låg mestadels på 4,28/kg men det var inga problem att köra upp emot 4,6w/kg i slutet.
Hade både ben och motivation för att köra mer men det var de jag hann med innan jag skulle träffa en i valberedningen i klubben.
Det drar ihop sig till årsmöte i klubben. Vore kul om det kunde vara fler än 10 cyklister där då. 2 mars är det.


Nu skall jag raka mig och sen måste jag sova då klockan ringer strax efter kl 2 inatt. 


kvalitètsvila

Ja än så länge verkar det gå bra med vilodagen. Sara bjöd på fika efter jobbet. När vi satt där på Cafe Gröna Grodan (jävla namn egentligen) så gick proppen. De var ganska snabba att dela ut levande ljus men inte lika snabb att åtgärda strömlösheten.
Lite äckligt var det att han som gjort mackan till mig och hamburgaren till Sara sprang omkring med de tunna kökshandskarna på sig oavsett vad han gjorde. Fräscht.

Kroppen har verkligen kännts seg efter skidbataljen igår. Jag funderar på att fortsätta denna kvalitètsvilodagen med att se de avslutande avsnitten i serien Pacific. Har ju bara 2 kvar.

Sara tycker att vår dotter sparkar mest hela tiden. Aktiva gener??

 

 

OBS detta är inte Saras mage


Wadköpingsloppet 2011: Länge leve cyklisterna

Nu är jag lite sänkt. Inte mentalt utan fysiskt. Årets Wadköpingslopp blev även det en ordentlig genomkörare.
Årets vinnare, samma som ifjol, blev Håkan Löfström. När håkan är på cykeltävlingar benämns han ibland som skidåkare men idag måste jag ju naturligt framhäva honom som en duktig mtb-cyklist. Han vann på tiden 1:38, 01 på de snabba 40 km som höll riktigt bra klass tycker jag.
En annan cyklist som var snabb var Örebrocyklisternas Oscar Nilsson som brakade in på en 16e plats i det ca 600 man stora startfältet. 
Jag själv laborerade med vallningen lite. Vän av tejp som jag är bytte jag igår till röd tejp som är för +1 grad till -20. Då jag misstänkte att den inte skulle greppa i de isiga spåren toppade jag med violett klister +3 till -4 ca 10 cm långt i framkant av foten. Fast under skidan så klart :-)
Det greppade grymt bra och jag märkte under loppet att mina skidor passar mig grymt bra för mitt glid var inte sämre än de skidlöpare jag hade runt omkring mig.
Vid botten av storstenshöjden hade vi avverkat 33 km av de 40 och i slutet av en lång utförsåkning hann jag se att några cyklister hejjade på mig men jag såg inte vilka ni var för det var full fokusering på den följande vänsterkurvan och lösa snön :-)
Jag önskar att målet hade varit strax efter den kurvan för dels hade jag då slagit dig Calle :-) och sen hade jag varit piggare nu.
Den sista ordentliga stigningen mot Ånnabodasjön var dryg. Tyckte att mitt fäste var borta men det var nog jag som hängde mer på stavarna pga trötthet.
I en backe ca 3 km innan mål var jag om möjligt ännu tröttare och saxade lite upp medans övriga tävlande diagonalade. Fick några peppande ord av den mer lokale kända cyklisten Frank Kiereck. Jag tänkte att om jag kraftsamlade lite så skulle jag kunna ta honom i den sista slakmotan upp emot utkiksplatsen men den var visst för höga förhoppningar för jag var på tok för trött för det.
Wadköpingsloppet 2010 var en tung flopp. Jag hade 2h 49 min då och hamnade nog runt placeringen 300. 2011 blev det ett steg åt rätt håll för min sluttid blev 2h 3 min och det räckte till en 98e plats.
Jobbarkompismats som varit förkyld i veckan slet sig runt oxå och kom i mål ca 20 min efter mig. Ville bara säga det :-)
Några kilometer efter Tomasboda så åkte jag o tänkte på att jag var ganska bra i utförskörningarna jämnfört med de runt omkring. Det skulle jag inte gjort för då helt plötsligt krashade jag ordentligt i en utförskörning. Lite senare i loppet så gjorde jag ett sånt där trötthetsmisstag och satte staven innanför skidan i en backe och stöp återigen som en oxe.

Tack cyklister för hejjaropen, tack Daniel för den spontana langningen på myrarna o du Calle....Revansh 2012 :-)

Jag gjorde just en kort promenad med min gravida sambo Sara och hon går ju så långsamt nu pga foglossningen och det hala, isiga väglaget. Men ikväll var det en alldeles lagom promenadfart för mig. Jag vill mest ligga i soffan o käka praliner :-)
kroppsinfo:
Duration
2:03'46.2
Peak heart rate
178 bpm
Average heart rate
162 bpm
Minimum heart rate
55 bpm
EPOC Peak
471.7 ml/kg
Training Effect
5.0 - Over-reaching
Calories
1928 


Sa nån vilodag imorgon? Jag är på!

dax igen

Imorse tog jag sovmorgon till 06:20. Det var skönt. Åkte upp till storstenshöjden vid 8-tiden och kollade in spåren inför morgondagens batalj.

Livet går i repris hela tiden. Imorgon är det dax för Wadköpingsloppet. Förra året tog jag helt slut, var missnöjd o allmänt otrevlig efter målgång. Får se hur det blir imorgon. Skall upp på stan och köpa valla nu. Typ sånt här:

Klister alltså.
En annan sak som återkommer är schlagerfestivalen. Jag bryr mig ju inte om den för jag är ju en hårdrockare :-) men ikväll tror jag Danny går vidare tillsammans med någon bubblare som man inte har hört talas om tidigare.
Mer musik
Igår fick jag reda på att Scar symmetry ska spela på Metallsvenskan i år. Dax o köpa biljett kände jag då. Då får man även lyssna till Sator, D.A.D, Bullet m.fl.

Igår uppdaterades även träningslokalen i klubbstugan med en ställning för att t.ex. köra benböj i. Om vi sedan köper en stol/bänk som är ställbar i ryggen kan man ju köra mer saker som axelpress och bänkpress oxå. I min dröm så ska vi komplettera det där rummet med ett löpband och en sån där stakmaskin SKIerg oxå.


Nu skall vi som sagt upp på stan och med stor sannolikhet äta lunch på Saigon. Vårt favvohak.


Demolition man

Blir en så kalllad snabbis idag. Aldrig fel det heller så länge det blir nåt!

Brände av ett pass i klubblokalen idag där jag endast tog i i 3,5 minut idag. Resten var vila. Ja aktiv vila alltså där jag satt med ca 130-140 i puls. Jag var så dålig att jag inte ens körde 3,5 minut sammanhängande utan var tvungen att bryta ned det i 7 st 30 sekunders intervaller. Ja så dålig var jag.

 

Skitnöjd ändå :-) 30 sekunders ihop med högintensiv träning tror jag ger ett jäkla bra flås.

Nu skall vi kolla på I rymden finns inga känslor som vi har fått av Saras bästis. Ja Sara är så ung att hon fortfarande får ha "bästisar", byta luktsudd, ha sån där "mina bästa vänner-bok", ungdomsrabatt på alla möjliga ställen som BR leksaker. 
Jag träffar mina kompisar på BINGO8an.


The perfect wife?

Hade tänkt att skriva av mig en massa saker här lååångt innan kommentarerna från Kopparbergstrakterna ramlade in under inlägget här under :-)

Anledningen till brist på uppdateringar är för att det är en massa mentalt strul hos oss nu. Det märks att det är svårt att prestera när man inte inte är i balans för jag befann mig i klubbstugan igår men det var inte värt att kalla det där för träning. Trampade mig varm med sega ben. Ryckte lite i några vikter sen gick jag mot duschen.

Direkt vad som är fel tänker jag inte gå in på. De jag pratar med vet vad de är.

Idag slog det mig återigen vilket omväxlande jobb jag har. Igår körde man motorsåg, idag målade jag lite innan vi fick ta med en liten länspump och få undan lite vatten under en rutchkana på ett dagis. Pga tjälen så försvnner inte vattnet ner till dräneringen och de vill inte ha en stor vattensamling där för drunkningsrisken för barnen. När min kollega Martin  står under rutchkanan lossnar slangen från pumpen och innan vi får stopp på pumpen får han sig en ordentlig dusch. Strax där efter utbrister ett dagisbarn på 3-5 år " Duschar han?"

Dagens träning
Återigen får jag tacka Mattias F för att han skickar sms om pannlampepass. Det betyder mycket.
 Hade väl tänkt att bara jogga en kort sväng idag men istället blev det 2,5 h med vintercykel och pannlampa. (Jo ja fick det för jag skarvade lite innan :-)) Benen var väl lite starkare än igår och motivationen steg lite ju längre vi körde. Annars har jag varit inne i en 48h lång motivationssvacka. Jag tryckte i mig en nötcreme à la 80-tal redan efter drygt 1 timmer körning och jag trodde jag skulle få släpa mig hem med läpparna men icke. Efter att ha klättrat mattsabacken och stressat utför mot garphyttan med Martintrampar så steg motivationen lite.

Med rätt trötta ben men ett glatt lynne kom jag in i hallen här hemma och möts av corroded på ovanligt hög volym för att vara Sara. Hon hade det som städmusik. Jag ber henne att köra in en matlåda i micron då jag känner att jag snabbt behöver fylla på mina förråd. Från köket hör jag hennes röst likt en ängel säga " Vill du ha en öl till maten?"
Minns ni raptexten med Eminem? "Theres no such thing that a female with good looks, that cooks and cleans..." Han hade fel!!!!!!!!!!!
Ovanstående låt har inget med innehållet i mitt inlägg att göra. Det är bara en cool video till en bra grupp. Tänk att det är P-G Gyllenhammars son som sjunger :-)

Mera träning
Undra hur många där ute det är som verkligen tror att jag tränar som jag gjorde för 3-4 år sen. Farsan trodde iaf det fick jag höra i Sälen. Jag gillar fortfarande att plåga mig men gör det utan några målsättningar längre, har nästan halverat träningsmängden sen elit-tiden. Jag gör det som faller mig in men ibland kommer det över mig att jag nog fortfarande vill vara bra på att cykla. Vill känna mig stark i vår. Kanske lyckas bra på nån av de alla tävlingar som går i Majmånad men jag vet inte. Finns så mycket jag vill numera och allt rör inte cykel men ganska mycket. Vuxenträningen, ungdomsläger, cykelcrossen, hillsprint och så det egna tävlandet.

Av allt jag har haft i huvudet det sista dygnet så kom väl kanske 2 % ut här. Bra Ola bra...