Urkass har med tiden blivit ur-stark

Idag har det körts två spännande tempolopp på cykel. Ett i Giro de Italia (hörde ni Vacchi läsa mitt sms?) och ett på Borlänge Tour i H30.

Imorgon startar utredningen i Operation Borlänge men vi kommer aldrig att erkänna nåt...


Jag får nu sluta med att säga att jag inte kan köra mot klockan för just de två etapperna har jag ju nu vunnit. Först en kort prolog och idag 10 km tempo där det har varit enskilda starter med klockan som motståndare.
 Här står den just då ledande Gunnar och jag innan vår tempostart. Är vi båda lite nervösa kanske... Jag hade 15 sekunder att ta igen och jag fick till ett riktigt bra tempolopp trots att jag inte hade kört banan innan vilket i Borlänge är en stor fördel då det är många svängar och igångdrag.
Till min fördel startade klubbkamraten Jonas V 30 sekunder före mig och redan efter ca 1 km såg jag hans rygg. Avståndet mellan oss var hela tiden så där hjälpsamt/retande 10-30 meter vilket gjorde att jag hela tiden gjorde vad jag kunde för att komma ikapp. Dessutom fick jag ju visuell hjälp när kurvorna kom och hur skarpa de var. På slutet av tempobanan kom vi även ikapp Peter och Anders från Almby IK så vi var ett 4-mannatåg som kom på upploppet.
Jag fick vänta i 59 sekunder i målfållan på Gunnar Töjren vilket då betydde att jag tagit ikapp de 15 sekundrarna och även kört ifrån med 14 sekunder till.
Kan det bli mer spännande? Gunnar och jag kommer definitivt att få mera fighter i sommar. Kul.
 Här är 7 Almby åkare i H30 + Carl Nilsson.

Sparar nu lite bilder till något annat tillfälle när mitt ego är lågt (kan det hända??) men ger er ändå en bild från prisutdelningen. Vad gör Peter??

Efter prisutdelningen fick vi välja varupriser från bordet till höger om oss på bilden. Jag kände mig jäkligt stressad av att ha 4 andra pristagare väntades på mig så jag var snabb att ta ett tunt skalplagg som jag kan ha med i bakfickan. 1 timme senare såg jag storleken. XL!

Har nån annat tagit nån bra actionbild så tar jag tacksamt emot den så man kanske äntligen kan ändra utseendet på sidan här.
Kramar så länge från en glad segrare.

Vann me 29sek idag ! ! Gav all

MMS

Vann me 29sek idag ! ! Gav allt och fick fin fint peppande längs vägen. Nu kan jag unna mig lite godis.


Degraderad. Nu uppdaterad me film

Idag fick vi äntligen igång det här internet. Fånge som man är under bloggandets vålnad..

Borlänge Tour
Fredag
: Prolog 2,2 km. Låter kanske kort och det är det ju men då man ger järnet hela vägen så blir det ändå jobbigt. 4min o 30 sekunder hade jag vilket förvånadensvärt räckte till seger! Fjolårets vinnare av prologen, tillika klubbkamraten Peter K blev 3a.
Fick ledartröja och dessutom stå före alla nadra startande i dagens xc.
Innan jag åkte hem igår peppade jag Oscar Ekstam om att "4:30 är tiden du ska slå". Han messade mig igår kväll där det stod "4:29 :-)" och det var sant oxå. Han gjorde väl att som stod i hans makt för att inte få gubbstryk.

Lördag xc 3x8,5 km med gemensam start. Jag drog ut fältet på inledningen av varv 1 och hade väl 4 gubbar på rulle när vi helt plötsligt kör fel pga av uteblivna plastband så vi hade missat en sväng ca 200 m tidigare. Lätt uppstressade så började jag och värste konkurrenten Gunnar Töjren från Norrtälje jaga oss uppåt i fältet då inte alla hade kört fel.
På utgången på det sista varvet låg han och jag i ledning och jag försökte gå ifrån honom i en brant sandbacke. Avståndet räckte tyvärr inte utan han kommer ikapp där man kommer ned mot ån på andra sidan riksvägen. Han tolkar min körstil helt rätt och stöter i den långa sega backen och jag kan inte svara. Jag ser dock att han kroknar lite och vi håller nästan samma avstånd resten av varvet men jag lyckas peppa igång mig själv på slutet och i mål skiljer det 23 sekunder emellan oss. Tack vare mitt försprång från prologen på 8 sekunder så har jag bara 15 sekunder att ta igen imorgon på det avslutande tempot. Tufft men inte omöjligt. 

Dagens dilemma: Hur gör man om man ser att en kvinna antingen är gravid eller bara har gått upp några kilon. Ska nog fråga hennes karl imorgon. törs inte fråga henne själv då det inte är bra om det bara är en liten viktuppgång. Den missen har jag gjort..

När vi stod vid starten idag och det var mindre än en minut kvar så hörde jag den gamla ikonen Niclas Andersson, Kolmården, från publiken säga " vad står du med den foten i backen för? Brukar du inte stå med den andra?" Han hade helt rätt och det är ju helt sjukt att han kan ha koll på det. Nu har jag alltså skiftat fot då jag inte litar på att min vänstra pedal funkar till 100% så den vill jag ha i klickad från början.

Mer info ikväll kanske. Sara startar om 2 timmar och jag har en liten film på Lill-kalle men den kommer ikväll.

Puss o kram u messmörslovers

Uppgraderingen:
Sara bröt tyvärr av nåt som vi tror är ansträngninsastma. Läkarbesök på måndag...

Prologvinst igår. Xc idag i le

MMS

Prologvinst igår. Xc idag i ledartröja. Nya erfarenheter :) följer den senaste trenden och kör en uppladdningsbild.


Armstrong hade väl en backe ut

MMS

Armstrong hade väl en backe utanför Nice. Jag har en ståltrappa i stan för att testa min form och ja vill varna er alla. Den känns lätt idag. Sprättben på gång.


fullt upp men inte av träning

Har avnjutit en hemmagjord cafè au lait nyss. Värmd mjölk, varmt vatten och lite nes-kaffe. tillsätter man lagom med rörsocker i blir det helt okej.
Mer om mina matvanor: Jag har haft magont i nästan 2 dygn nu. Det har börjat efter lunchen och då jag har ätit samma båda dagarna så misstänker jag den MEN.. Det har ju varit så enkel mat. Laxbitar och kokt potatis. Förstår inte varför det skulle ge magknip och inte varför den måste hålla i sig så länge heller. Nu känner jag dock ingenting och hoppas jag slipper det helt och hållet framöver.

Hade tänkt att sitta lite på nån spinninghoj i klubbstugan idag men det sket sig på grund av långsamma cyklister. Ja den där Giro-sändningen höll ju på så länge att det inte fanns tid för ett träningspass innan det möte vi skulle ha i cykelsektionen. Det ventilerades alltid mycket som inte stod med på dagordningen.

Denna härliga vilovecka både behövs och ska förmodligen ge jäkligt pigga ben inför helgens Borlänge Tour. Tror jag har nämnt det i varje inlägg den senaste veckan men det beror på jag ser fram emot denna tävling. Nu verkar ju vädret bli kanonbra oxå. hörde ryktas om en klubbkompis, tillika konkurrent, är i högform. Kul med ett klubb(gubb)mästerskap samtidigt.
Dessutom leder jag ju xc-cupen med 5 ynka poäng över G.Töjren så den kampen ska inte glömmas bort. Cykelcityåkaren H.Weilert är inte anmäld men han har ju möjligheten att efteranmäla sig vilket vore kul.

Igår köpte jag tågbiljett hem från Åre. Den som kostade 283 kr för några veckor sedan var nu uppe i 694kr!! Jävla statliga bolag. Räcker det inte med att jag betalat skatt i över 13 år?? Nu valde jag ett nattåg istället. Det kostade "bara" 500 kr men då anländer jag till Örebro ca kl 06:00 på morgonen. Vid kl. 13 samma dag går färjan till Gotland från Nynäshamn. Blir lite tajt den morgonen men jag vill ju inte missa tävlingen
Gotlandbikebattle. Kolla in hemsidan du med.

Imorgon blir det Grabbhalvan. Ska sikta på 37 minuter :)
hej hopp

bytardag men inte idag

Där jag och Martin jobbar är det en brant trappa upp till innergården. Inte så lång men det räcker för att mina ben ska kännas alldeles stumma på slutet. De är riktigt rökta efter helgen så vilan idag har kännts helt rätt. Blir nog lätt träning imorgon och sen lugn jogg på grabbhalvan för att vara i fullt slag till Borlänge Tour.

Sara o jag kollar mer och mer intensivt efter en bra, ny lya och idag blev det kanske napp. En trea på 72 kvadrat i Tybble med hyran 4965kr/mån. Lite billigare än här iaf. Nu väntar vi och ser om de vill byta med oss.

Kom att tänka på en rolig sak från Almby IK`s ungdomsläger. Jag och en av de yngsta grabbarna på lägret (6 år) från klubben var på väg mot matsalen över fotbollsplanen och jag frågade honom vart hans pappa var.
-" han är och bajsar" säger han. "Vet du vad?" fortsätter han. "När min pappa bajsar luktar det hallonbåtar"
"Va! Nä det tror jag inte" säger jag.
"Jo det har han sagt"
Ungar är underbara.

En säck me godis smakade bra e

MMS

En säck me godis smakade bra efter en veckas uppehåll.


Början till cykelbränna


Här ger jag alla cyklister ett hett tips. Handskarna på bilden kostar runt hundringen på Beijer och med dom på har jag aldrig kommit sämre än trea och det är ett jäkla grepp mot styret med dom.

Strumporna gav mig dock en rolig kommentar under slutet på gårdagens lopp. I strupen kom Paul Wirenstedt ikapp mig och körde långsamt om mig och sa " Nu hjälper dom där inte dig"
"Vilka då?" svarade jag.
"Strumporna" säger han då med ett flin. Strumporna ser ju ut att ha stålmannen motiv på sig.

Idag har jag pressat Sara och Lill-kalle på lite branta backintervaller.Jag själv höll mig bara varm så jag kunde stretcha efteråt då det alltid blir dåligt med det efter tävlingarna. Det var så pass brant att det kräver lite teknik för att inte cykeln ska resa sig. Båda utvecklades under det endast 30 minuter långa hårda passet. Sen trivselcyklade vi mest och förbättrade solbrännan som, på mig iaf, först började synas igår. Nu har man bland alla räkningarna även anmält sig till Lida Loop. Ett race där det alltid verkar gå bra oavsett hur kroppen känns innan. Märkligt. Nu ska ägaren till datorn tydligen ha den. hej hopp

tjejpisk och gubbstryk

Mycket har hänt idag. Förutom en smärtsam tävling så har jag ätit på burger king här i stan med 3 falugrabbar, varit på akuten och hämtat en cykel, fikat med finbesök här hemma samt tvättar jag just nu.

Se det fina priset man välförtjänt slet till sig idag.
 En tegelstensmatta. Sara hotar med att slänga den medans jag sover men med tanke på 3h 18 minuters slit så ska den få leva ett tag i lägenheten iaf.

Racerapport
Då tävlingen var dagens största ämne så börjar jag väl där. Billingeracet 81 km och säsongens första långlopp. Jag förvarnade tidigare i veckan att torsdagens tunga styrketräning samt den lite tuffare löpningen i fredags skulle kännas och det var NOG det som var felet idag.
Banan var i år rätt fin och 99% torrare än förra året. Jobbig är den oxå. 
starten gick och allt kändes bra. Henric Weilert som jag tampades med i cuptävlingen i Borensberg var min tuffaste konkurrent idag och det var tydligt att han bevakade mig de första milen. Jag prövade att sticka ifrån han på nån av stigarna efter ca 15-20 km men han lät mig inte komma loss. Utför däremot var det inga problem att få lucka till honom men han kämpade sig ikapp. Vid de brantare backarna vid ca 20-25 km var det istället han som gled ifrån mig uppför och jag hamnade i något slags vakum. Jag har kört solo i 35km idag. Det är ganska svårt att hålla upp  farten då men det dröjde ända tills kilometer 60 innan det dök upp folk bakifrån. Då hade jag redan haft smärta i musklerna i 2 mil. Smärtan påminde om typ grym träningsvärk vid varje tramptag. Alla uppförsbackar var en plåga.
De sista 20 km så kom det lite åkare och passerade mig och det fanns inget att svara med. Klarade den sista backen, strupen, utan att gå iaf vilket jag inte gjorde förra året. Dock blev jag passerad av både första dam och en eller två H40 åkare. Jag slutade 3a i H30 och kom in på en 30e plats totalt.
Lite lugnare vecka nu så kommer jag nog att vara urstark till nästa helgs Borlänge tour där förhoppningsvis H.Weilert kommer att vara med för då ska jag nog kunna bjuda på en bättre match.
 
Appropå Borlänge Tour så är det 16 st föranmälda i H30 och av dem är 7 st från Almby IK. Kul! Blir som ett slags Gubb-KM. Nu får vi väl se om vi får ett manfall då jag för några timmar sedan blev uppringd av
Martin J och han sa "möt mig vid akuten. Jag har krashat illa så du får ta min hoj." Jag började se framför mig hur han skulle komma dit med en trasig hoj och blodet rinnande men icke då. (besvikelse :-)) Han hade kört in i någe räcke (oklart hur...) och han har kanske brutit underarmen eller  så har han (mer troligt) fått en ordentlig muskelskada där. Han är ju kvar på akuten så mer info kommer väl.

Oj vad lång tid den här bloggningen har tagit men det mäsrkar ju inte du :-)
Martin var just här. Inget brutet men förmodligen en stor muskelskada. Han ska till handkirurgen imorgon.

På grillfesten igår fick jag se detta klipp. Se du oxå, o njut

3a idag. Nöjd då benen gjort o

MMS

3a idag. Nöjd då benen gjort ont i 4mil. Kanonfin bana i år.


hellre headbang än valstakt

Efterfrågan på vackra balbilder...


Det är ju själva fan oxå..Jag har fler bilder på mobilen med de är felvända. Om jag vänder dom rätt och sparar om dom i mobilen så hittar inte datorn de iaf. Tänker inte ta bort en del av det fina i bilden genom att tvinga er lägga huvet på sned. Fler bilder kommer säkert imorgon, här eller på Saras
blogg.

Nå hur var det igår då?
Började lite kul redan när vakterna lät oss passera in på Stora Hotellet. "Leg" sa en av vakterna. " Ska du se på mig oxå?" sa jag frågande. "Ja" svarade han. När han granskat det så sa han " ja det var ju inga problem, du är ju äldre än mig"

Ja efter en liten seg inledning så var det några tal under middagen och Sara & jag åt garanterat mest vid hela vårat långbord. När de kom in med varmrätten utbrast Sara i ett spontat, halvhögt "Jaa..." i glädjen över mat.
Efter maten var det dans till livemusik men jag är ingen dansare. Tråkmåns kanske men jag har aldrig haft den genen för foxtrot, vals, bugg mm. Gillar inte den sortens dans. Visste att kusin Linnea satt ca 100 meter därifrån på O`Learys så jag smög dit för att upptäcka att stadens ac/dc-coverband alldeles strax skulle gå på scen :-) Man blev ju ordentligt uttittad i finfina kostymen på det stället kan jag ju säga. Ännu roligare blev det när Sara + 2 klasskamrater kom efter i balkläder oxå. Folk kollade verkligen då balklänning på O`Learys till hårdrocksmusik kanske inte är det vanligaste.
Vi rockade fett till klockan 00:00 innan askungen och han den där feta musen (dö dö dö ha den äran) gick hemåt.

Nu är man uppe i ottan och för en gångs skull gör Saris frukost åt mig! 99 ggr 100 är det tvärtom.

dagens schema: Städa undan, putsa hoj, Girot kanske, handla.
Ni då?
Hoppas detta lilla onda i mina ben går över så mkt som möjligt tills imorgon.

Död i april månad

Här går man och klagar på ont om pengar och siktar in sig på att äta knäckebröd och vatten över hela helgen OCH SÅ SITTER PENGARNA PÅ KONTOT REDAN IDAG!!!
Livsfarligt då det balkväll ikväll...

Undra om Sara ska gå på bal i klubbtröjan?? Just nu får hon hjälp av sin stora syrra, cecilia.

Joggade till jobbet imorse. Det gick rätt bra. Jobbade i regn och har faktiskt haft både tråkigt och roligt på samma gång på jobbet. Förmodligen upptäckte vi det fel som gör att innergården svämmar över ibland. Ett så kallat byggfusk. Det tråkiga var naturligtvis regnet och att vi är lite låsta då vi måste få material upplyfta på innergården.
Körde mer löpliknande hem och den första 9 min långa intervallen gick rätt bra men när jag sen skulle starta nummer två så ville inte benen lyda riktigt. tappade löpstil och steg helt. Blev nån jäkla halvblandning hemåt. Totalt 50 min jogg/löp idag.

Löpinspirerad som jag blivit blev det en tur förbi Löpex-butiken nu på em. och ett par nya 3/4 dels löpartights inhandlades. Via centrum hemåt blev det ett stopp hos cykelhandlaren för köp av bromsbelägg. Passerade Najs prajs och då kom jag på....

Dead by April har ju nyligen släppt ett debutalbum som fått bra recensioner. Jag gillade dom ju skarpt när de spelade i stan. Det kan Oscar & Sara intyga. Sitter just i detta nu och njuter av skivan.
 D by A fast de är större i verkligheten.

Nu ska jag träna på en slipsknut.

Hej hopp.


Byggfusk? Brunnen tar bara ytv

MMS

Byggfusk? Brunnen tar bara ytvatten då den saknar perforering. Inte konstigt det blir mkt vatten på innergården. gick bra att jogga t jobbet imorse men styrketräningen gör sig mer o mer påmind så vi får se hur det går hem.


Shoppoholic utan pengar

Ja, jag vet nog hur det här låter men jag sitter nästan och fyllebloggar nu. 2,5 starköl i denna tunna kropp men vad gör man när det bjuds från olika håll. Öl som är så nyttigt med alla kolhydraterna och vitaminer.

Jag har nämnt att jag imorgon skall åka tidsmaskin. Den går 12 år tillbaka i tiden, till den tid jag själv var på studentbal. Sara`s bal är imorgon så då blir jag kavaljer i kostym. Har surfat på slipshemsidor, kollat på både flugor och slipsar på BROTHERS idag, samt shoppat på min favvobutik Jack & Jones. Spanade och provade denna:
 men den fanns inte i cyklist-storleken small så det blev denna istället:

OM det ser ut som en begynnande gubbmage så är det fel. Det är nog ljuset som ligger på lite ojämnt..:-)

Dagens träning
Det blev ett grymt effektivt gympass idag. Började med benböj i maskin, utfall med stång, leg curl, benspark o marklyft. Bonusövningar inför sommaren blev bänkpress, bicepscurl och magträning.
Detta gör nog att jag framåt helgen (läs söndag) kommer att ha lätt träningsvärk. Inte optimalt inför ett långlopp men jag prioriterar Borlänge Tour högre som går nästföljande helg. Jag tänkte nog spä på det hela med att springa till jobbet imorgon samt ett tuffare löppass hem med intervaller inlagda. Lördagen blir definitivt vila och serva cykeln som varit skitig i över en vecka nu. skämms!
 
Nu har jag nyss gjort en lyxpause och hjälpt till att smörja in Sara med brun utan sol då hon skall ha en finfin klänning imorgon. Hon gick från Öijer-vit till nordiskt ljusbrun på ett kick. Ni tävlingscyklister förstår :-)

Oj vad duktigt jag har blivit på att använda smileys... Det måste man göra för dem som inte känner mig tillräckligt bra så de fattar att jag bara försöker vara rolig och inte klankar ned på nån. De som känner mig fattar ju sånt ändå..

OJ!!! Nu hittade jag Family Guy på tv...
 Gotta go

Guldkorn

Ibland behövs det inte så mkt för att visa kärlek. En blick, en kram eller bara en liten termos med kaffe...

Igår började det väl flyta på lite bättre på jobbet. Vi hittar ingen direkt vattenläcka på den innergård vi är men en teori om att de har slarvat och lagt jordnivån högre än den skyddsmatta som skall hålla fukten/vattnet från att komma ned till betonggrunden. Så vid mkt regn eller typ varje vinter kommer vattnet ner under skyddsmattan och har tillslut letat sig ner genom betongen. Vi hoppas att det är så det går till iaf.

När vi jobbade där så kom
Sara spontant förbi med en liten kaffetermos till mig. Ur väskan plockade hon oxå upp en liten bit toblerone men jag utbrast direkt " men det är ju godisförbud". Starkt av mig va? " Den kommer hemmifrån, vi hade den redan hemma". Den var alltså inte inhandlad efter att jag lovat en veckas godisförbud.

Under gårdagen hörde den gamla Almbycyklisten Tommy H av sig. Han kör numera för IK Jarl då han bor utan för Rättvik. Tommy är hörselskadad och jag kan inte teckenspråk men tack vare god fantasi så kan vi kommunicera ändå. Det blir egna tecken som han förstår och han lär mig alltid några nya (riktiga) tecken varje gång. Han ska vara i Örebro under några dagar och har MTB:n med sig så vi stack till Markaskogen igår.
Iväntan på honom så träffade jag T.Einarsson som var där med sin grymt snygga LOOK-mtb. Den var igår bara snygg och inte särskillt bra då han hade en för lång kedja som krånglade och halvdana flaskor (eller var det flaskställen?)  Vi körde ett varv ihop och jag tog inte i så farligt mycket och ändå stannade klockan på 20:56 och en snittpuls på 151. Då kände jag att det var en bra dag så varv nr.2 var det järnet som gällde. det tråkiga när jag vill stressa runt markaspåret är att då blir det små irriterande misstag både här och där. Får man bort dom så kan det kapas ännu flera sekunder tror jag. Varv 2 visade iaf 18:38 och en snittpuls på 171. Det är det näst snabbaste jag nånsin åkt där,
 30 sekunder efter rekordet.
Magnus P var oxå där och satte sin näst snabbaste tid. 19:47. Inte illa för att vara så ohyggligt gammal. Numera 40 år!!

Igår dök tidningen Vasalöparen upp. Såg en Oscar Ekstam på flera bilder där han såg så där bestämd och nästan sur ut. :-) Inte lika glad som på den MMS-bild han skickade i lördags natt efter en konsert. Men det var svårt att förstå på MMS:et.
I vasalöparen var det även ett litet test på löparskor. Mummaläsning inför fjällmaran.
Idag vet jag inte riktigt hur plaeringen ser ut men träning, Giro De Italia, städning är tre hörnstenar iaf.
Avslutar med en video av Sonis syndicate. Vill se dom, vill se dom, vill se dom.

Hej hopp

Så jäkla söt & 666

Igår skrev jag nått om 6+1+8-9km. Idag vet jag att det blev 23+5+62 minuter = 1:30h vilket betyder ca 15 km med kamelback och mest nöjd är jag att det var bara de sista 5 min  som jag kände av knät lite grann. Kände dock av morgonjoggen lite när jag o jobbarkompismats började det lite längre passet efter jobbet.

Som jag MMS:ade tidigare idag så jäklades det på jobbet när jag o Martin skulle leta rätt på vart det var läckage under en innergård. Först på eftermiddagen fick vi lite snurr på jobbet så imorgon lär det väl gå undan sen får nästa skyfall visa om vi gjorde rätt.
Min polare Robert ringde upp idag. Han hade legat bakom en lastbil med ett registreringsnumrer som slutade på 666 SAMTIDIGT som Rockklassiker spelade Iron Maiden med Number of the beast. Scary! Han var osäker på om han skulle våga gå ur bilen och jobba någe mera idag. Han lyckades dessutom filma det på skakig mobilkamera. Jag får se om jag lägger ut det här.
Gjorde förresten en spontan vadslagning med kollegan Martin idag. Jag skall inte äta godis på en vecka. Kände att det blivit jäkligt mycket av den varan på sistonde. Det finns två undantag. De bullar och den glass som redan finns här hemma. Synd att jag inte han med att handla innan denna vadslagning.

På fredag skall jag åka tidsmaskin. 12 år tillbaka i tiden. Den är halvsant! Mer info kommer.

På söndag är första långloppet för säsongen och jag är inte så jäkla sugen faktiskt men det kommer väl. Sara säger till mig titt som tätt att jag ser trött ut. Det är så jag känner mig. Bra att hon är rak o ärlig även med mindre roliga kommentarer.
Film från igår

Hepp o hoj

STEKARE Fixar läckage från inn

MMS

STEKARE Fixar läckage från innergård.men det jävlas för oss så jag bränner gråsuggor med gasolen istället.


swivel sweeper

Förra måndagen så kostade en tågbiljett den 9e augusti från Åre till Örebro 283kr. Billigt! sa jag. Igår kostade samma biljett 580kr. Idag kostar den 620kr. Vad fan köpte jag den inte för förra måndagen??

Har testas en swivel sweeper idag. En sån klassisk tvshop-produkt. Det var kanske inte rättvisst att köra den på ett altandäck men det var ju där den stod då jag och Martin tog skydd där för regnet idag.

Hård träning förra veckan och avslutande cykling fredag, lördag och söndag gör att benen är trötta idag så det är vils idag. Imorgon däremot blir det att jogga till jobbet och sen kanske gräva lite för att underhålla "torson" för att avslutligen jogga till svärfars lya och spana in avslutningen på kanske den tuffaste Giroetappen av alla. Jag tror på Kessiakof imorgon.
Efter det då? jo ytterligare en joggingtur med jobbarkompismats och sen jogga hem. Måste ju köra en del sånt nu då fjällmaran närmar sig. Så en gissning på joggingkilometer imorgon.. 6km+1km+8-9km = 15-16 km. Drygt en tredjedel av maran :-(

Idag hörde man återigen tjatet om en "kissekatt". "jag vill oxå ha nån att prata med. Du pratar ju med Östergren så då vill jag ha en katt o gosa med...."
jag är en envis jäkel...

Linnea
till höger har fått en beundrare här här på bloggen. Laban. Diskutionen är igång längre ned på sidan. Nina (29) till vänster vill oxå ha en... beundrare. Båda är skönt knäppa och riktigt bra att umgås med. Ända tills de börjar prata ...

Kramas i trafiken. Andra platser är oxå okej..

Idag känns det som om jag bara

MMS

Idag känns det som om jag bara har grävt. Jord. Grus. Sand. Gräs. Blir inge sex ikväll iaf då ja bara vill ligga still utan mer fysiskt arbete :-)


ungdomsläger i mountainbike


Ja så var man hemma igen och funderar på hur man på ett ärligt sätt ska kunne delge det för er.

Det går inte.
Fler bilder kommer att komma upp på Almby IKs hemsida men det tar säkert några dagar.

Dryga 30 st var vi som i lagom varm och väldigt soligt väder har cyklat i områdena kring Ånnaboda. Jag tycker det har funkat riktigt bra när vi har delat upp alla ungdomar i olika grupper. Det känns bra som ledare oxå att bara hålla koll på en grupp om 5-6 cyklister. Jag har haft hand om de lite snabbare ungdomarna där de flesta har tävlat nån, eller flera gånger.
Mest otur på hela lägret måste nog Pontus från Kopparberg ha haft då han ca 35 minuter in på det allra första passet ramlar åt sidan i väldigt låg fart pga att framförvarande cyklist får ett litet stopp. Hade turen varit med han så hade det bara varit ris o gräs där men nu var det så olyckligt att just där var det en sten som träffade ett av bakstagen så hela ramen gick av där.
 Mitt emellan reporna kan man se brottet.

Jag hade oxå lite altenativ träning igår eftermiddag som jag hade döpt till "crashträning". Jag ville lära ut hur man bör ramla lite smidigare. Jag llärde mig för 100 år sedan på en fotbollsträning (!!) hur man gjorde en judorullning. Några år senare blev det repetition då jag körde en hel del kampsport och att nu under ca 40 minuter försöka lära ut det till en grupp cyklister med ålderspannet 7-40 år var ingen lätt uppgift. Roligast var ändå när jag under träning skrek stanna upp där ni är!  Och en liten kille (tror det var Arvid) stannar mitt i en baklängeskullerbytta med benen uppe i luften. Då lyssnar (och lyder) man verkligen på sin ledare :-)

 Klicka på bilder för förstoring.
Jag filmade den grupp av cyklister jag hade hand om en del under lördagen och på slutet av filmen ser ni den hemliga gäst som jag hade fixat. Kameramobilen är ganska ljuskänsligt, särskilt när man står i en skogsglänta eller motsvarande där det skiftar mellan sol och skugga så tänk på det när ni ser filmen.
Det sista passet på lördagen hette 3 backar-3 intervaller där jag pratade lite teori inför varje klättring. Temat var först mjölksyratröskelträning, kondition och sen styrka och backarna var valda därefter.

Summering: Detta var ett väldigt lyckat arrangemang. Tack till alla som gjorde det till just det. Lyckat! Jag tänker inte ta mer credd än nån annan för vi var flera som drog runt det här och jag lovar att det var inte sista gången. Tror att de flesta nu är ganska trötta på risifrutti och små kanelbullar som vi hade fått spons på. En del ungar åt väldigt lite av den goda resturangmaten vi åt där uppe. Kan det ha med allt de åt därimellan måntro ??

Nackdelar: Man missade ju schlager-EM men hårdrockaren inom mig säger att det inte gör så mycket men tills nästa år måste jag nog ändå se till att det inte krockar med vårat läger. :-)
Puss o kram

Mkt att berätta. Full fart. Kr

MMS

Mkt att berätta. Full fart. Krock med bil. Trötta barn. Trollkarl. Och framförallt.. Mkt att äta hela tiden.


Glömde... Kålpudding & maxintervaller

Har nu varit en sväng i Ånnaboda. Fått röra på benen, svettas lite, slagit igång kylen i den stuga vi skall övernatta i samt hälsat The fagerhills välkomna.

Ursäkta MammaMilla och alla andra finkänsliga. Hoppa över detta inlägg om ni vill...

Direkt efter jobbet igår skulle jag ju köra löpintervaller och eftersom kålpuddingen inte hade gjort sig påmind under hela eftermiddagen så tänkte jag inte så mkt på de..
Under den ca 20 minuter långa uppvärmningen kunde jag ha sålt gas till Usama bin laden. Jo då... Var skönt att man inte stod på löpbandet på friskis & svettis då.
Startade den första intervallen, där målet var att få upp flåset och pulsen mot 90-95% av max, vid Hjälmarsvägen och körde på ekeby-almbys gamla motionsspår upp mot hångelplatsen. När det var ca 100 meter kvar var det bara att lyda kroppens ledningscentral. Nej inte huvet om ni trodde det. Det är verkligen tarmarna som styr kroppen. De sa " nu Ola ska du bort från stigen och ..göra Nr 2" ordern var inte snart utan NU.
Tänk vad man kan uppskatta löv från 2008. Så där perfekt torkade utan att gå sönder när man...använder dom. Körde 2 intervaller till sen och dom funkade bra. Bättre än de första faktiskt. 4-5-4 minuter långa blev de och då är inte skogsgödslingspausen inräknad.
Körde ca 50 minuter och fortfarande inga känningar i knät när jag springer så nu har planeringen verkligen börjat inför fjällmaran med Jobbarkompismats.

hej

Häxan och risifrutti

Oj vart ska man börja? 7800 kvinnor tog sig runt 5,2 km i centrala Örebro igår. Seismologer i Umeå undrade vad som stod på.

 Min kusin Linnea (singel) närmast kameran och en stretchande Sara som redan fått stela ben ca 5 minuter efter målgången.
Lite kul var det att gå omkring och se en del fruntimmer och lyssna på snacket om "har du druckit ordentligt idag?" och "Hur ska du lägga upp loppet?" och "Ska du äta nåt under tiden?" Kom igen tjejer... DET ÄR BARA 5 KM!!
 Läs saras upplevelse om vårruset här.

Har en tid nu passerat en maskin ute på gärdena vid oset på väg till jobbet och reflekterat över namnet varje gång. Coolt val tycker jag.


Jag har idag upptäckt att det är ungdomsläger man ska annordna. Inte tävlingar för vuxna. Det som vi idag har fått i spons av endast två företag är 120 risifruttis (ville ha 50st) och en jäkla massa semmelbullar, fikabröd, matbröd mm. Ingen ska behöva lämna detta läger hungrig. Hoppas vi hinner cykla nåt oxå.

Jag ska alldeles strax cykla till Ånnaboda för att dubbelkolla lite inför helgens bataljer och hoppas jag även hinner uppdatera lite imorgon em. där uppifrån. Ca 30 deltagare är det och ikväll anländer 2 husvagnar från Kopparberg oxå. Ser verkligen fram emot detta.
Pratade med Patrik Paulsson häromdagen. Han skulle åka över till Danmark för en onsdagstävling i cross country. 420 startande! Smaka på det. 420 startande en onsdagskväll i XC. Här har man gått och sagt i åratal att antalet startande i xc bara minskar i Sverige och Norge. Banan påminde tydligen om den i Borlänge och det tog bara ett varv innan han började varva folk.

Nu ska jag förbereda cykeln och sen blir det väl nån kvällsmat... Undra vad man ska laga ikväll.

Hej hopp

vårruset! 3 Glada tjejer. Fr.

MMS

vårruset! 3 Glada tjejer. Fr. Vänst nina 31min, linnea 29min, sara 23 min. själv löptränade jag oxå igår men åt kålpudding t lunch vilket märktes...


Jag är helt såldBörjar smaskigt på en gång... 2 små aptitretare...

Dagens träning
Efter att ännu en spännande etapp på Girot där både Kecke och Gotland imponerar så luftade jag racern idag. Körde temposvängen Mellringe-Närkes Kil- Kåvi och noterade en bra tid. Tror jag iaf. Hittade inte min gamla tid på sportklungan men det kändes rätt bra. Känner dock av en gammal lustig sak i baksidan på vänsterlåret när jag sitter och bombar racer. Efter ett tag känns det som en muskelknut, mjölksyra på ett specifikt ställe, eller typ stum från skinkan och strålande ner i låret. Mysko och det hämmar mig en del. Pulssnittet blev 167 slag/min vilket är lite lågt, mest beroende på ovanstående problem, men oxå att jag var lite trött i benen sen igår.

jobbarpartnern Martin försökte locka med mig till Berhn-arena för att se fotboll idag. Endast 50 kr för en sittplats skulle det kosta istället för de vanliga 200 kr. Gjorde helt rätt att kolla på Giro d Italia hos svärfar. Det kostade mig en påse kanelgifflar (21;90kr) och underhållningsvärdet var garanterat bättre.
Som jag skrev häromdagen blir det tyvärr mer fotbollsprat på jobbet än cykelsnack men jag har ett sätt att liksom hämnas på. Jag är helt såld på en bil som jag aldrig har sett i verkligheten men hemskt gärna skulle vilja åka i. Jag behöver inte ens köra den. att bara få åka i den skulle göra mig superlycklig. Nissan Gtr.Observera att jag är inget större bil-fan. Jag är inte så intresserad av kamaxlar, newtonmeter, kardanknutar. Nä det är en totalupplevelse jag gillar. Tekniken, farten, kraften...Ja som ett helt vanligt mountainbikepass. Såg ett klipp nyss där de mosade upp den i 192 mph. Räknade om det och det blir ju 308km/h. Motsvarande bilar kostar en bit över 1 miljon kr men denna lilla läckerbit går loss på endast runt 700 tusen. En dag så....

Ni som bara är lite, lite intresserade.. Se klippet nedan.
Imorgon blir det löpintervaller och sen ska jag streaka framför starten på vårruset tror jag. hej hopp, liten snopp

inte ofta vi rensar ogräs men

MMS

inte ofta vi rensar ogräs men idag så. Martin är dubbelt så effektiv idag, datasupport & rensning. Ja går mest och längtar till 16:20 för då får jag se girot.


Pennan är mäktigare än svärdet

Börjar väl med dagens träning så kanske jag har lugnat ner mig och glömt lite av det som far genom huvet nu

Dagens träning:
Blev hungrig redan vid kl.15 idag på jobbet. Satte mig hos "svärfar" vid kl.1630 för att kolla på Girot vilket var helt rätt idag :-) kom upp till klubbstugan vid kl.18, fortfarande hungrig. Det hade ju bara blivit en banan i magen sedan lunch så det fanns inga stora förväntningar på passet. 3 st 3or dammades av men sen blev det stopp i den sega kroppen. Tyckte att det var lättare att motivera mig för kortare intervaller så ett mindre gäng 30 sekunders brändes av och de känns fortfarande lite i benen. Tror hela passet var över på 45 minuter...Då mådde jag lite illa för kroppen var sur.
Inge skrytvärde på det.

Appropå Girot. Satan va kul att man satte sig och såg just denna etapp. Kul att Kessiakof hängde med bättre än Lance Armstrong uppför idag.  Måste ju skriva IDAG för det kanske ser annorlunda ut om två veckor. Lance har ju rutinen som Kecke saknar. Il Killer gjorde själ för sitt smeknamn när han gasade för fullt sista 200metrarna. Idag var verkligen cykel skitspännande att kolla på. Hoppas hela girot blir så.

Sms, mms, bloggningar, twittringar, hemsidor mm. Allt handlar om texter. Det som är svårt, även med smileys, är att få fram ironi, humor, nedstämdhet, besvikelse. Med andra ord känslor. Med talet i vissa sällskap kan man se och tolka signalerna direkt i tonfall och ansiktsuttryck.
 Ett litet fel ord tolkas, uppfattas av någon läsare som något annat. Läsare bygger upp en bild och tror sig sedan veta sanningen och yttrar sig sedan i tron på sin egna, tolkade bild.
Livsfarligt.
Jag skriver numera alltid under mina kommentarer på webben med "cykelola". Jag presenterar mig faktiskt även så när jag ringer till mitt fastighetsbolag då jag en gång i tiden var cykelbud i stan. Då vet dom ju direkt vem dom snackar med.  Så många cykelola kan det inte finnas.  Något som jag stör mig på är de som känner sig trygga bakom skärmen och tycker saker anonymt. Jag borde kanske skita i sånna kommentarer och tänka att det är nån femåring som skriver men det kan jag sällan. Jag är den typen som sällan håller käft, på både gott och ont. Dessutom har jag tyvärr släktdraget av långsinthet oxå. Hoppas jag med detta lilla utspel kan släppa det här.
Naturligtvis bottnar detta i en sak på nätet.
Jag försöker vara rakryggad och öppen och ärlig mot föreläsare, hantverkare, ledare, vänner med mera. Det får mig att må bra som person för det värsta jag själv vet är skitsnack bakom ryggen och falska leenden. Det är allt för få som vågar gå sin egna väg när den leder mot strömmen.

Detta låter säkert som rena rappakaljan för dig om inte vet vad det gäller MEN om jag skulle skriva hela denna historia så känns det bara som en fjortisstorm i ett vattenglas.

Jag är fortfarande hungrig, har huvudvärk, är trött både psy & fys. men jag vill så gärna se sportspegeln idag....

Ungdom blir senior?

Funderar på jag ska kolla in en fotbollsspelares blogg?? Ja vet..Jag har sjunkit lågt nu men han verkar ha min smak på både film & musik så jag måste iaf kolla in den. Sen är han inte blyg heller utan skriver ganska ocensurerat.  Det hela började väl med att jag har en stor fotbollssupporter till arbetskamrat och det  har varit tufft att få honom intresserad av cykel. Svaren på mina entusiastiska cykeläventyr från någon helg, oavsett om det varit eurosportsändning eller eget tävlande, har pendlat från "jaha..." till "Hmmm..".
Nu har det tyvärr tagit den här riktningen att jag självmant tar upp fotbollsämnet i firmabilen då man som gubbe självklart måste prata sport.

Det är kul att se fler och fler okända ansiktet trampandes runt i Markaskogen på alla möjliga mountainbikes. Känns som om sporten ökar på den lokala nivån iaf. Något som inte är lika populärt är måndagsträningarna så jag funderar nu om man kanske skulle byta namn på den till Seniorträning. För dig som orkar trampa en timme och vill lära dig mer.
Kan det vara nåt?

Nu måste jag fixa en massa mail inför helgens ungdomsläger.
tjing tjong käppkines som min polare RW säger


Pigg men trött.

Jo benen (o knäna)  funkade visst klockrent under de dryga tolv kilometrarna som jag och jobbarkompismats avverkade idag. Klockarängsleden blev det och den kan jag rekommendera till stadens mtb-åkare. Det kanske inte är så omtyckt av vandrare då det i första hand är just en vandringsled men under dagens joggingpass såg vi inte till en enda. Den startar vid Lillåns motionscentral och där sitter även en karta över leden som är tydligt markerad oxå. Självklart blev det en film oxå... Vi skulle nu på eftermiddagen ha cyklat till Hällabrottet för att spana in en polares nyinköpta hus men trötta huvuden och ben vände i utkanten av stan och åkte hem igen. Kanske lika bra det då gårdagen var lång. Tidig kväll idag efter lite städ, slöing och cykelvård. Hej o kram alla snyggingar. Ni fula läser väl inte här va...?

Halvsmart


Tidigare i veckan tyckte jag det var lite smart av mig att boka tvättid på söndag morgon kl.07-10. Då kan jag i lugn o ro läsa tidningen, dricka kaffe, plocka lite i lägenheten mm. Efter att igår ha varit iväg och tävlat, ankommit till hemmet kl.18:30 för att en timme senare ha ätit lite, druckit en 2,8a, stå på Conventum arena och sen rockat hela natten känns det nu tungt med tvättid.

Börjar med tävlingsrapport.
Högaliden race i Hjo har en bana som jag gillar. I år hade de dessutom dragit ner den lite längre i sluttningen så klättringen blev lite längre, som den har varit för några år sedan, vilket jag tycker va bra. Fick starta i 3e led men jag är lagom tuff i starterna tycker jag öch avancerade direkt men då det bara är ca 300 m tills banan går ihop till en smal stig så var det många som hann före naturligtvis.
Hörde att M.Wengelin hostade bakom mig på första varvet och då fick man se prov på hur smidigt han kör om på singeltrack. Jag själv måste mer utrymme än så. På det enda grusvägspartiet på banan såg jag att för dagens tuffaste konkurrent i H30 Benny (53år) var några meter bakom och då det efter grusvägen blir ett av de mest tekniskt krävande partierna på banan så tänkte jag vara före honom där men han hade planerat annorlunda. Både han och jag stressar för att vara först in på stigen och han gör (nästan en ful) tvär sväng framför mitt framhjul men han lyckas ju med sin taktik och kommer in först på stigen. Jag hänger lätt på bakom och vid följande utförskörning kör jag om. Vid klättringen på slutet på 1a varvet blir jag bromsad av en franförvarande åkare och stressar inte upp mig för det då vi skall avverka 5 varv så Benny kommer ikapp. Vid ett lerhål skär mitt framhjul iväg åt sidan så jag hamnar åt helsike och Benny får en liten lucka. Den växer varv efter varv men på mitt sista varv får jag ett jäkla bra flyt och bombar på hela tiden och tar igen en hel del så imål skillde det tydligen inte mer än ca 30-40 sekunder. Har inte sett en resultatlista än.. Nöjd 2a iaf och fick dessutom höra av både stekaren Buhlinder och Wengelin att de tyckte jag körde fort. Det kändes bra.
Daniel Melin kom 4a i H30 och Sara kom oxå 4a i damelit. Bra Almby helg igen då.

Nu musikrecension
Nu tror jag att jag måste bli kortfattad så inte det blir ett mastodontinlägg men....
Jag såg inte Wolf av två anledningar. De spelade så tidigt att jag hörde sista låten bara och sen gillar inte dom särskillt mycket trots att jag har tre av deras skivor.
Sabaton däremot... Såg dom ju i vintras då det var här oxå och jag är övertygad om att Örebropubliken ger dom ett jäkla stöd här. De lyser verkligen upp på scenen. Det var ett jäkla röj och jag är oxå jäkligt sugen på att skita i två cuptävlingar 13 Juni för att åka på Sabatons 10 års jubileum i falun. Där även Sonic Syndicate lirar....
Efter urladdningen med falubandet så kunde jag ha gått hem men Hammerfall skulle ju lira oxå och de är ju inte dåliga heller så man blev ju kvar.
Allt var så jäkla bra att jag har svårt att få fram något konkret att skriva...Se filmen istället. Otroligt att en mobiltelefon kan få så bra filmer egentligen.
Vill ni dessutom se ett roligt klipp från fotbollsturneringen Metallsvenskan så kika in på
http://www.na.se/meny/artikel.asp?intID=1475134&wpa=hammerfall-bjod-pa-eldbomber-och-raketer

Nu ska jag äta en bra frukost för jobbarkompismats och jag skall jogga ett långpass med camelbacks idag.

Ont om tid. Hårdrocken lockar.

MMS

Ont om tid. Hårdrocken lockar. 2a idag bakom en grymt stark 53årig gubbe. Daniel 4a. Sara likaså.


I väntan på daniel. Har med mi

MMS

I väntan på daniel. Har med mig mina vinnarhandskar som aldrig kommit sämre än 3a. Kan bli en bra dag :-)


Mycket nu. Mest kaffe & tårta men ändå..

Hockey på tv. Telefonen ringer. Cykel och packning inför morgondagen skall fixas. Det har fikats hela kvällen känns det som men nu sitter jag här vid datorn och mosar i mig lite potatis o korv.
Saras överraskning idag gjorde sig bra på filmen nedan. Romantiskt så det förslår. Lite vin, snittar o lite sallad.

Imorgon blir det Högaliden race i Hjo. En av mina favorittävlingar. Bloggar nog direkt via mobilen. Hej hopp

Present Nr.2

 
Lägg huvet på sned och spana in morgondagens äventyr.
Nr 1 kommer upp vid tillfälle...

Tjapp

Nästan ännu bättre.. Målning i

MMS

Nästan ännu bättre.. Målning i solsken.


Börjar bra idag. Bjuden på kaf

MMS

Börjar bra idag. Bjuden på kaffe 06:53.


780508

Jag ropar nu hej innan jag har passerat bäcken. HEJ! Körde nämligen ett tufft löppass idag med massa höjdmeter åt båda hållen. Inte en enda känning i knät. Jobbarkompismats o jag körde 7 rusher i olika backar runt sörbys slalombacke. Lite för korta backar för att kalla det konditionsträning men vi ökade vår motståndskraft mot mjölksyra (eller kalium om man är petig) iaf. 52 minuter visade klockan när vi kom tillbaka. Joggingpassen har gått från 29 min till 52 minuter på några veckor vilket känns bra. Skitbra.

Något mer? Nja fick tårta på jobbet idag och allt gick inte åt. Va bra för då finns det ju imorgon oxå.

Imorgon har någonting inbokat mellan 14:30 till 16:00. Jag vet inte vad för det är en överraskning från Sara. Satan vad nyfiken jag är.
Ni kollar väl hockeyn??

Hej hopp

Fulare arb.platser kan man ha,

MMS

Fulare arb.platser kan man ha, men så jobbar ja ju me "snyggmartin" idag oxå. Vårstädning utanför gyttorp.


Tror det kan kallas vilodag

Ja vad kan man säga om dagen egentligen? Lite regn mest hela dagen och jag o Martin jobbade på så bra att vi kompade ut vid 14.30 idag. Nästa uppgift var att vi skulle börja måla ett staket men med dagens väder gick ju inte det.

Jag är nog en maskinnörd. Tyvärr. Skrattade för något år sedan åt min far som hade en Traktor-DVD hemma hos sig men jag blir nog snart en sån oxå. Blir ofta imponerad av firmans duktiga grävmaskinist och ni vet ju att jag filmat de coola maskinerna inne på Atlas Copco. Har sett en o annan häftig dokumentär på discovery oxå av olika maskiner. Har liksom inte hittat någon speciell maskin som INTE är intressant.
Här kommer iallafall mitt nördiga bidrag som jag bl.a. har pratat med Martin om.

Har shoppat för andras pengar idag. Det börjar nog bli en favorithobby. Först en cykel och sen plockade jag ganska fritt en del andra prylar från cykelhandeln oxå. Skönt att sen bara kunna säga "skicka en faktura till klubben sen"
Det tråkiga var att alla grejerna OXÅ skulle till klubben.

Här är den nya ungdomscykeln som skall finnas tillhands för eventuella nya klubbmedlemmar som kanske vill prova på mtb. Till höger i bild ser ni ett av världens fulaste träningsredskap som är omöjlig att få se snygg ut i en lägenhet. Men den är bra o nyttig.

har haft cykelkläderna på idag. Cyklat på finhojen men inte tränat nåt. Peppat ungdomarna till nästa helgs träningsläger och fixat upp den nya hojen, fixat lite i cykelförrådet i Ljungstugan mm. Men tränat? ICKE! Så lite aktiv vila kan man väl säga. Kanske lika bra det för imorgon ska jag försöka hänga av jobbarkompismats på det tuffa löppasset.

hej hej

satmaran?

Har ni hört om den där nyheten från Turkiet? Om ett antal dödade vid ett attentat vid ett bröllop där en annan släkt kommit dit med automatvapen och granater (vilken efterfest) för de tyckte att bruden skulle gift sig med en ur deras släkt.
Hur tror ni att samtalet gick hos dom innan?
-" Nä den där subban Karlsson ska tydligen fortsätta att vara ihop med sin karl. Hon skulle ju passa perfekt med vår Sallanjuohudi. "
-"Ja vi borde åka dit och sabba deras bröllopsfest!"
-" Menar du med tomater och hundbajspåsar?"
-" Nej.....Vi gör det på Turkvis"

Träning
Idag har jag och jobbarkompismats joggat. Vi skulle jogga men vi diskuterade flera gånger om vårt egna tempo. Vart går egentligen gränsen för jogg, snabbjogg, lugn löpning och löpning? Vi har en vana att köra lite för snabbt för att det ska gå in under jogg tror vi.  36 minuter blev det idag och inga problem med knäna. Kanske hjälper min stretching på utsidan av låret eller så är det något annat. Oavsett så började vi aif prata om sommarens fjällmarathon den 8e augusti. Måste ju minst jogga/löpa 2 ggr i veckan för att klara av det äventyret så på torsdag blir det ännu ett löppass. På min födelsedag är det ju bara 3 månader kvar så det finns ingen tid kvar att slöa.

Nu skall jag skjuta in ett bladstål som är 2 hundradelars millimeter tjockt runt vevaxeln så det lilla glapp förhoppningsvis försvinner.
Hej hopp.

jet-driven pick up med kärra.

MMS

jet-driven pick up med kärra. Vill oxå ha!


en spontan liten en bara

jo här sitter man vid datorn med lurarna på för att inte störa Sara som pluggar i köket men så som jag skrattar så stör jag nog ändå.
Hittade ett underbart klipp som kanske tyvärr visar hurdan familjefar jag kommer att bli... Hörs imorgon.

Gert Fylking uttryck!!


Efter nummer 1 i januari så har jag inte sett av tidningen så jag ringde dem förra veckan och röt som ett lejon i telefon. OCH IDAG!!! 3 saknade nummer ploppade ner i lådan så ikväll blir det härligt i sängen innan man somnar....

Äntligen lunch. Enligt metro b

MMS

Äntligen lunch. Enligt metro blir man fet av frukt så...


nedbruten, naken och gren i grenen

Ja håll i er.. jag skall bjuda på ett kort på min tjej i bara trosorna. Under dagens pass så körde hon in i en gren som pekade lite farligt mot oss i färdriktningen. Den träffade knät, gled längs huden, in under cykelbyxorna och repade henne och hade den varit vassare hade den nog kunnat tränga in i huden.


Imorse när jag stack ut mot Kilsbergen så var jag säker på att jag hade några andra cyklister att jaga för de skulle ju starta tidigare än mig. O jäklar vad jag jaga. Efter varje krök kikade jag framåt om jag kunde se dom men ICKE! De tidigare passen under helgen gjorde sig påminda och kroppen var trött. Lyckades inte riktigt komma upp mot tröskelpuls trots att jag borrade ner huvet i motvinden. Väl framme i Mattsabacken ringde Sara o sa att de blev sena. Det fanns aldrig några att jaga...
Nu blir det en vecka med mindre träning men dock två högintensiva pass för att hålla ångan uppe inför kommande tävlingar.
Vi har ju oxå två födelsedagar att se fram emot ;-) denna vecka.

Åter i soffan

Åter sitter man i soffan igen. inväntar hockey matchen swe-sveits. Det blev inte så många som jag hade hoppats på idag men jäklar vilket prov på kämparanda denna skara har visat upp idag. En deltagare körde runt på en hoj som trivs bäst utför och väger ca 16-17 kg och visst har vi kört utför idag men naturligtvis lika mkt uppför. Då jag är dålig på namn så pratar jag och Sara om "den trevliga", "spydis" och "flåset". Tänker inte säga vem som är vem.
Min cykeldator visar 80 km idag, snittfart 23 km/h, min snittpuls var 128, klättrat ca 970 höjdmeter idag. Kom hem strax innan kl 15 idag och stack ut innan kl 10 men ändå visar datorn "bara" 3:30h.Alla cyklade denna spång utom två av Almby IKs tävlingscyklister...


Känner du dig dum när du sitter nära skärmen och kisar? Klicka på varje enskild bild för att få en förstoring hemskickad på posten.

Mat, dusch, lite stretch är avklarat så nu ska jag slappa framför hockeyn ett tag innan ytterligare vardagsbestyr tar vid.
Rätt tomt nu på bloggämne...men det är det sällan särskilt länge...
hej på en stund.

Egna produkter

Skall snart iväg och visa en Happyride lite av guldkornen i Kilsbergen men....

Brukar sällan köpa butikernas egna produkter som t.ex. Coop`s havregryn, ICA`s sylt mm. för det finns en anledning till att de kan pressa ner priset. havregrynen är inte lika goda som AXA`s och sylten innehåller nog mer socker osv.
Igår kom chocken!! Icas egna mörka choklad med tranbär!!! KÖP!

Nu skall jag byta om....
Bloggar nog mer med bilder eller film i eftermiddag under sveriges ödesmatch i hockey.

puss o kram

4x träning idag?

Börjar väl med en finbild från igår...

Man kan ibland bli lite hemmablind hur fint man har det ;-)

Börjar väl med lite angående all träning:  Träning 1
. Ville ge det här med bockstyrecykel en chans till idag så tog den imorse med siktet Ånnaboda. Trots lite sega ben från gårdagen så var hastigheten högre än igår och vid Mattsa så vek jag in mot den kända backen. Tänkte lite på Protour-loppet Eroica där det är flera inslag av finfina grusvägar då jag klättrade uppåt. Mosade på rätt bra för att få upp mycket ventilering i lungorna.
Ner mot Garphyttan, tog sanatoriebacken i rätt bra fart då samma goa flås uppenbarade sig. Ner igen och tog återigen sikte mot Ånnaboda men då var benen lite för sura så upp till skjutbanan blev det att köra lite lugnare innan dom funkade bra igen. Ner ytterligare en gång för att sen utnyttja medvinden hemåt på grävevägen. Jag var bara under 40 km/h vid Latorpskorsningsbacken annars gick det bra att pressa på vid mjölksyratröskeln hela vägen hem. Bra att få lite fartträning.
Träning 2 Visar ju hur jäkla tävlingsfuntad man är i huvet. Jag tog tävlingsmtb:n till Petter Jorman (mannen som inte kan vara tyst) efter träningen och upptäckte hur nån på en streetracer gick in på rulle vid korsning Hertig Karls allè. Vad gör man? Jo smygväxlar naturligtvis upp en växel i taget och ser helt oberörd ut och mosar vidare i låg kadens tills han släpper. Ju mer motvind det blev, desto mer tryckte jag. Man e ju skadad.
Träning 3 kom inte så lång efter då jag på vägen från Jorman trampade förbi en ung kille med hatt o solbriller som antingen var lite onyckter eller bara en fjant då han började gasa brevid mig o tillslut kolla jag på han med frågande blick. Ska vi racea? sa han. Ja häng på då sa jag och började trycka på. Vid drottninggatan/krämarenkorsningen kunde det ha gått åt helvete då JAG har koll på min hoj med bra bromsar och erfarenhet från cykelbudning men strax bakom ligger en fjant på kärringhoj och ska kryssa mellan bilar, bussar och gångare. Vid trädgårdsgatan/rudbeckgatan`s rödljus kommer han ikapp, väldigt anfådd och o frågar om han leder.  Sen såg jag inte till han mer.
Träning 4 var nu på eftermiddagen då jag blev tvungen och vända om och hämta ett glömt plagg som Sara skulle ha då hon och hennes syrra skulle på en modeshow. Stressande på tävlingshojen och möta upp dom stan. Att stressköra min hoj som har eggbeaterpedaler (ser ut som äggvispar) med ett par mjuka sommaskor är nästan livsfarligt även för mig som är van för de vill snurra ibland och då vandrar skon över pedalen. Han möta dom iaf innan allt började iaf med gott om svettningar i pannan.

Nu är det lugna gatan med en ekologisk 2,8:a...
Det hände en sak  med min mobil strax efter träning 3 idag. Jag tappade den i backen pga av en snygg bil. Mitt bilintresse har smittat av sig från sara. Tyvärr har inte mitt intresse för bisexuella, blonda tvillingar smittat av sig på henne men det kommer nog :-)  Bilen är absolut min favvo. En Chevrolet stepside från 50-talet. Nu tappade jag ju mobilen så det blev ingen film eller foto men om någon känner Mikko Kiviniemi här i stan så hälsa honom att det var en jäkla läcker cheva. (man tog ju iaf regnumret...)
 Detta är en liknande...

Några lokala cyklister har startat en egen cykelklubb. Hade de bara gjort det hade jag tyckt att det var så där. men nu har de en hemsida, klubbemblem (schysst) och klubbtröja. Kolla in
www.ckweelsucker.se På ryggen på deras klubbtröja, längst ner så står en av deras sponsores tryck. Det är www.underbar.eu som ni oxå kan kolla in, era snuskiga rackare...

Imorgon är det happyride i Kilsbergen. Ånnaboda 10:30.
haj haj


recension och biltema

Här har vi nyss kommit hem från det efterlängtade biobesöket Wolverine. Gillar man X-men triologin så gissar jag att man även går och ser Wolverine. Det är nästan ett måste. Vi sitter här och pratar om filmmisstag men det är inga större men samtidigt kan man ju tycka att en produktion av en sån stor film inte skall ha några fel gjorda av "datakillarna". Ni (milla, jennie m.fl.) som dreglar över Hugh Jackman kan jag säga att se filmen även ni. Ni kan ju sitta med öronproppar om ni vill men ni kommer inte att bli missnöjda...Era ytliga fruntimmer.
I en scen är Hugh helt naken och då sa jag till Sara "
Nu fick du se världens sexigaste man helt naken"
Då svarade hon" Det har jag redan gjort".  Då smälter man...

Idag blev det racerpremiär med Kenneth, S pappa, och det började inte med den känslan som jag hoppats på. Nä cykeln var inte särskilt kvick och att hålla jämna steg med Kenneth i ca 32-34 km/h var faktiskt jobbigare än vad pulsen visade. Efter att jag blåst på i Käglanbackarna så tror jag både cykeln och mina ben vaknade till liv för då var det lättare att hålla uppe farten.
78km idag med ett snitt strax över 30.

Roligt att det blev en bilfilm igårkväll för det temat verkar fortsätta. Idag blev det två överraskningar under passet. Så många gånger som jag har passerat käglan motorstadion och det har varit helt öde men idag var det fullt av ös. Se filmen om du gillar bilar av olika slag.
 


Efter passet idag så blev det en blandning av mat, fika, glass, 1a maj-tåg men sen passade jag på att dra till hästhagen för en runda discgolf. En sport som kan göra ens humör till ett helvete om man inte gör det gamla knepet att inte räkna kasten. Bara köra för att det är kul vilket jag lyckades  med idag. På sista hålet lyckades jag dessutom sätta en långputt vilket gjorde att man glömde de tidigare misslyckade kasten. I år har det även tillkommit ett nytt hål samt att de numrerat om hålen lite så helt lätt att hitta runt var det inte.

Hej hej. Nu börjar snart Umbilical Brothers på svt. Mycket nöje

Premiärernas dag

Idag händer det. För en del fulla ungdomar kanske det hände något speciellt igår men för mig händer det idag. 2 gånger om dessutom.

Premiär Nr. 1
Om ca 2 h sitter jag på racern igen. Kanske dumt att gå ut och lova det här då det faktiskt inte har hänt än och när jag brukar skriva om vad som skall hända så blir det ju grus i maskineriet.  Hoppas att den där känslan av obegränsad snabbhet infinner sig. Nu vet jag att några flinar till men jag skall köra Frövi- Fellingsbro-käglansvängen med Saras pappa. En tur som jag kör ganska många gånger per år.
Racern måste bara dammas av och smörja kedjan och pumpa däcken då den stått blick stilla brevid sängen under vintern.

Premiär Nr.2 Idag har Wolverine premiär och vi två X-MEN-nördar har självklart biljetter.

Igår på valborg gjordes en fin inramning vid slottet som inte hade varit rättvis att filma och delge er. Jag spelade dock in en liten film på kungsgatan då Sara gick från lugn och romatisk till uppspelt och pilsk på ca 5 sekunde. Det tråkiga var att det var inte pga mig.