Det är över nu.

Aj aj aj. Min vänster vad krånglar. Eller idag gör den mest ont. Igår däremot var den definitivt inte tränad för 100 km mountainbike.
När de svenska mästerskapen i marathon avgjordes igår på Bockastensturen så var jag nog bara tränad för halva sträckan. Sen blev jag trött i de där jäkligt branta o dryga backarna. Strax där efter börjad vaden småkrampa när jag ställde mig upp för ett igångdrag eller liknande. Lite senare i loppet började även framsida lår krampa när jag ville stå upp och dra på lite hårdare. Är lite nöjd över hur jag kunde ignorera dessa kramper och köra vidare. Som racerapport vet jag inte om det finns så mycket att säga. Tekniskt sett är Bockstensturen rätt lätt men jäklar alltså...den är inte lätt fysiskt. Jag märkte återigen att det är på stökiga stigar som jag kan dra ifrån konkurenterna. Samt på längre utförkörningar. Något som det var för lite av. På ett ställe blev jag omkörd av Oscar Bylinder som hade fixat en punka tidigare. Han är ju vanligtvis rätt vass men han passerade mig strax innan en utförskörning så där hängde jag på han och lämnade de övriga 4 som jag hade som sällskap just då. Oscar o jag växeldrog lite innan jag sa till han att "kör du, jag är rökt". Jag kände att jag inte kunde matcha honom så då ville jag inte heller bromsa honom. Han stack iväg men aldrig utom synhåll. Strax där efter passerade jag han och såg sen aldrig röken av han. Han kan ha gjord den gamla klassikern att steka sig själv.
 Resultatet blev iaf att min vänstervad inte funkade någe vidare efter målgång och jag haltade som en gammal gubbe. Fick lite massage i målområdet och det lättade upp lite.
Jag har ju inte haft den optimala uppladdningen inför BST med krasher och en ca 9 dagars förkylning men jag blev ändå 15e man igår. Det är jag nöjd med. Kan inte vara någe annat känns det som.

Nu blir det inte bloggat på ett tag...Inte bara beroende på att jag nu mentalt har tagit höst. Känns faktiskt som säsongen är över men jag har ju nästan alltid något att skriva om och jag tycker dessutom det är roligt.
Nä det beror på att jag idag börjar flytta till en egen lägenhet. Ja det kommer kanske som en chock för en del av er medans en del redan vet. Nu är det som det är och vi får se hur framtiden blir. Det har varit intressant att prata relationer med så många kompisar som jag har gjort de senaste veckorna. Hur väldigt olika inställning alla har på hur man ska tänka, leva o göra.

Datorn blir kvar här hos Tina iaf. Kompisar, bibliotek, internetcafeer...vad vet jag vart jag bloggar härnäst men jag är fast i bloggträsket så uppdateringar kommer det att bli men inte lika mycket nu på några veckor. Fortsätt gärna att kika in för jag lägger inte ned iaf.
Killen som gillar cykelskvaller ger er nu sitt egna skvaller.

Korta notiser: 1.Fredrik Eriksson fortsätter att imponera på mig. Fan va stark han är. Missa inte tempo-VM.
                         2."Bombarn" satte fart på loppet första skede igår. Tror många hade respekt för han då de direkt tog upp jakten. Det var kul att se där jag satt i tredje led :-)
3. Jag trodde "seglaren" tappade kedjan igår i en backe då kadensen for upp i 200 men han växlade tydligen bara ned :-)
4. Om detta var min sista mtb-tävling i år, så var det det enda som jag fick tävla på min nya hoj som jag beställde i januari...

Min hoj från 2007 är till salu....plastcykel, snurrväxlar, snygg....
På återseende kära läsare.

Man or a mouse?

Magnus Darvell! För en del av er jättekänd. För en del andra bara ett främmande namn. För er som vet vem han är har jag lite rolig läsning. Han måste vara sponsrad av Citroen. Ja annars jobbar han n og extra som säljare för dom då han verkligen talar sig varm om märken och i synnerhet hans egna cittra. Även om en del funktioner i den är defekta så ska det vara så enligt Magnus "Heartbreak Kid".
Då han och några fler dalmasar (o en kulla) var här i helgen så passade jag ju på att visa höstens cykelcross bana för han och Oscar Ekstam. Magnus trodde den kunde bli en av de finaste banorna i höstens cx-cup. Lägg där till att han skänkte mig en avskedsöl innan de åkte hem och att man har fått höra spännande böghistorier från cypern så blir man genast lite osäker på denna tunna man. Som ett lugnande besked fick jag höra att han visat bröstkorgen för kvinnor på Frimis i lördags kväll

:-)

Själv skäms jag lite över att jag tycker det är jäkligt kul med TV spel. Så pass kul att jag faktiskt blir riktigt osocial. Tack Oscar för du tog med det men jag har fått ännu mer blodad tand. Jävla skit oxå...

Ännu mer cykelsnack..Snacka om att de har koll på sina konkurenter...Jag fick höra att jag knöt skorna som Bleckur & Westergren. Vem fan har koll på sånt egentligen? Jo Darvell.
Vi Almbyiter hade väldigt mycket sett fram emot att få visa upp Kilsbergens bästa sida från cykelsadeln i söndags men ingen av dalakillarna hade modet (orken?) att ta med sina plastcyklar så det blev en lugnare shoppingtur istället. Ja inte för junioren dock som hade feber och slöade bort hela söndagen.

Min envetna förkylning sitter kvar och jävlas. Hade ju ett ofrivilligt uppehåll vid Finnmarken pga av min krash. Cyklade ganska mycket på gotland och blev sen förkyld. Hur peppad tror ni man är inför de Svenska mästerskapen i Långlopp som går nu på lördag i Varberg? Ca 37% laddad.
kommer inte på någe mer nu....
hej hopp. måste packa en massa saker nu...

Nytt motto!

Har tack vare en hårdrocksgrupp från Danmark skaffat mig ett nytt motto. Ett uttalande som Winston Churchill har gjort. If you going trough hell, keep going.


Så här sr min vardag ut i vätskor just nu. Har sedan igår gått från svidande hals till ordentlig förkylning. Mivitotal och wiskey skall förhoppningsvis göra att en distanstur på söndag är möjlig. Annars inte..
Om några minuter anländer en bil (eller egentligen en citroen) från Falun. Köttfärssås, öl och guitar Hero väntar. Ser fram emot en rolig kväll då OS-mtb:n inte blev det :-( Lider med Kekke som måste haft en dålig dag.
hej så länge

Bilder Nr.2....

Dubbad!! Nu är det jag och Elton John...
Tomas "Gotland" Lövkvist och Bertil "Paris-Dakar" Marcusson.
Finfina vinster. Min har Tachymeter! Va fan e det?
Rätt nöjd med ledartröja. Min första!

Bonusbild
Oxå rätt nöjd men vid ett annat tillfälle och av en annan anledning.

Bilder!

Två fläskiga korvar och den ena har ett litet, litet plåster och är lite, lite svullet. Fan va klen man är.

Jaha äntligen kan jag bjuda på några bilder från Gotland. Ingen tycks ha reagerat på min felskrivning i förra inlägget heller. Att jag körde 64km på 2:28 minuter. 2h och 28 minuter skall det ju vara. Som segrare av GBB vann jag ju dessutom en Cetrina klocka till men i måndags bytte jag de två mot en dyrare. Som en tung (men snygg) accesoar har jag nu en Certina DS Royal runt handleden. Det är inte bara den dyraste klockan jag någonsin kommer att äga utan även den snyggaste. Bikder kommer nog...
Som trädgårdsintresserad måste jag visa denna otroligt välväxta kaprifol. Nördigt #1
Här bryts materialet till 85% av sveriges cement-tillverkning. Detta var det störst dagbrott jag sett. Nördigt #2

Startbilden idag är ju drygt en vecka gammal. Idag syns bara en stor sårskorpa och jag plockade bort stygnen själv igår kväll. Allt för coolhetens skull. Att kunna säga just det...."Nja du vet jag tog bort stygnen själv va. Utan bedövning så klart....Jodåsåatt.."
Tränade igår. Men att stretcha framsida lår gick inte pga just nämda sår. Det går inte att böja vänster knä så mycket och det enda som oroar mig är att det smärtar inne i leden och inte i såret. Jag körde tunga intervaller på testcykel och en del av er vill ju veta wattsiffror och de är varken hemliga eller imponerande. Dryga 305w under intervallen. Tror att musiken var hårdare än mig där i klubblokalen.

Vilket djävla år 2008 verkar vara!
Eller är det slumpen som gör att jag vet massor som har separerat i år. Tävlingsresultaten har inte blivit vad jag i våras hoppades. Bara nu i helgen krashade tre klubbkompisar. En bröt nyckelbenet, en sin framgaffel och kanske ramen och den tredje gjorde en klassisk face-plant. Min ram gav förmodligen upp i helgen då sjukt farliga och irriterande sprickor dök upp och jag lämnade iväg den igår för koll och redan ikväll kan jag hämta en ny! Det är chockande positivt för att vara cykelrelaterat.
Jag har ju nämt flera gånger att jag krashade och missade Finnmarken. Privatlivet tänker jag inte nämna så mkt om här men det sjunger inte så glatt där heller. Rörigt till tusen iaf.
Jobbet då? Jo för tusan. Det säger jag fortfarande är det roligaste jag haft på mkt länge. Jag får till och med betalt!!!

Siktar på framtiden
Ja om man istället blickar framåt blir jag av flera anledningar gladare. Ryktas om att det kommer att talas dalmål i Örebro till helgen då det blir finfrämmande av den femte bästa cyklisten i sverige just nu. Sveriges bästa mtb-krashare kommer oxå och kanske, kanske kommer även den svenska mästaren i långlopp oxå. Så kommer nog Maria med oxå. Då vet ni....Gillar ni inte dalmål?? Håll er inomhus på lördag.

Bara en bonusbild....." the ladies...."


Dubbad på sommaren. Skitmat & skitprat!

Oj shit! Nu skulle jag lätt kunna skriva ett sånt där mastodontinlägg igen men tar det mesta i korta drag istället...

Först så gillar jag ju att få inside-info om saker. Sånt som händer bakom kulisserna. Även kallat skitsnack. Har de senaste dagarna fått reda på en massa "roligt" om svenska cykelförbundet. Jag gillade det inte innan och gör det inte nu heller. Finns personer där om jobbar emot den egna sporten. Otroligt! Svenska cykelförbundet får väl inte stå bakom privata firmor heller va?
Har även fått reda på hur nån (eller några) personer har jobbat emot GBB, Gotland BikeBattle, på nätet och talat skit om en tävling långt innan den ens haft premiär. Hur bittert är inte det?
Såg Tomas "Gotland" Lövkvist igår. Kan tyvärr inte säga att jag träffade honom för ja såg bara han på håll då han invigde den första upplagan av Gotland BikeBattle. Fasiken vad smal han var. Då stämmer det väl att TV:n lägger på några kilon.

Ca 100 cyklister var det som körde den första upplagan av GBB. Med tanke på all marknadsföring är det konstigt att det inte var 1100 men det tar nog några år att etablera detta nya koncept. Istället för att köra ett enda långlopp så var gårdagens sträck uppdelad i 4 kortare sträckor. Dels för att ha lite "rally-liknande" sätt med delsträckor och dels för att slippa stänga av några större vägar. Mellan sträckorna hade man chansen att vila, äta, serva cykeln, strecha i 20 minuter innan klockan började rulla igen om man inte redan hade stuckit ut. En variant som kanske inte är så lockande för eliten men jag tror nog att motionärer och elitmotionärer kan tycka om det. Det som gör det extra spännande är att man vet ju inte hur man ligger till förrens alla gått imål och sträcktiderna läggs samman.
Min resa var okej på sträcka ett då jag skaffade mig ett försprång och halvvägs ut på tvåan skar jag upp sidan på mitt bakdäck. Med lite silvertejp som jag alltid har runt pumpen så täckte jag det ca 1,5 cm stora hålet och pumpade upp en slang. Det bildades då en liten bula som jag verkligen var orolig för då sträcka 2b är den stenigaste jag någonsin kört i hela mitt liv. I depån mellan sträcka 2 och 3 så släppte jag ut luften igen och förstärkte med en bit av en plastmugg och lite coachtejp. Det höll hela vägen.... Det kördes 64 km igår för oss i tävlingsklassen och det var kilometer som kändes trots att det inte finns så många höjdmeter här på ön. 2:28 minuter hade jag och då var ju punkteringen med i det.
Igår kväll var det ju pastabuffè med en massa bra underhållning. Bl.a var det utlottning av finfina Certina klockor med en prislapp på ca 3200kr styck. Jag satt vid bordet där killen från Klockmaster satt. Först drog han sitt eget lottnummer så då drogs det naturligtvis en ny lott. MIN!!!! Tackar.
Idag har det tyvärr regnat hela dagen så alla stigar har varit som små vattenstråk. Halt men lika för alla. Jag bevakade mest min ledning och har inte förtagit mig. Slapp punkteringar och vid prisudelningen vid Almedalen så blev det tydligen som den gotländska traditionerna säger. Att sergaren blir dubbad av en hertig. Jag gillar ju alla typer av riddarfilmer och det där med ära och heder så jag njöt av de sekundrarna jag fick gå ned på ett knä och få svärdet duttat två gånger på varje axel. Ja, jag blev ju nämligen segraren. Inte ofta så jag njuter lite extra. Vad vann jag då? Jo en Certina klocka till :-)

Svartsurfar ju igen så att ladda upp bilder här är inte att tänka på men det kommer senare i veckan. Ett litet urval hittar ni dock på
www.gotlandbikebattle.se
Imorgon lider semestern åt sitt slut och vi lämnar ön. Han vi med något annat än att hjälpa till med tävlingen? Nä. Men vi lider inte för det förutom att benen är ordentligt trötta.
Skriver nog snart igen då bredbandet hemma orkar med mer än det här snigelbandet.

Skitmaten då? Ja kort förklarat så åt jag det i fredags. Dagen innan tävling. Inte bra då frekvensen på toabesök ökade... Fint skrivet...

Svartsurfning!

Svartsurfning låter som en jobbig sport. Läste idag på en info-tavla här på kneipbyns camping att för att surfa i Telias surfzoner som finns här skulle man få en inloggningsavgift i receptionen!?! Jaha? själv behövde jag bara konfigurera mig med det trådlösa nätet första gången ooch nu flyter det på felfritt. Med felfritt menar jag väldigt långsamt men ändå.

Fick äntligen mjölksyra idag! Ja det var skönt att kunna träna på ordentligt idag. Knät känns inte hundra % men nu är man på hojen igen på allvar iaf. Körde 2 x 20 km i delvis tävlingsfart och ibland under. Ute på Tofta skjutfält så blåser det tydligen alltid även om hela världen är vindstilla har vi fårr höra och erfara idag. Jag "bombade" på ordentligt ute på grusvägarna där idag i rak motvind och höll nog ca 16-18 km/h. Antingen har jag en usel form eller så blåser det ordentligt idag. Det har tydligen även ställts in några Gotlandsfärjor så jag hoppas på det sistnämda...

Tränat, vart på funktionärsmöte där jag blev kallad proffscyklist :-) och nyligen klämt en 100grams chokladkaka ihop med en Staropramen.... Det är rätt gött att vara på semester  sjukskrivning.

Hej hopp.

Dialekter men inga foton

Ja har bilder men här surfas det trådlöst så det hade gått fortare att skriva ut bilderna och visa er dem personligen.

Jag avslutade sist med att jag skulle pröva något i tisdags kväll... Det var naturligtvis att cykla och det var inte det lättaste. Varje tramptag gjorde jäkligt ont i det övre läget när knät måste böjas. Min vilja att cykla slogs med att det kanske kunde förvärras av att jag gjorde just det. Jag tänkte att jag kan ju avbryta och bara rulla hem emn det blev faktiskt bättre och bättre ju längre jag körde. Det var precis som om det bara hade blivit stelt å jag inte hade rört knäleden på några dagar.
Dagen efter (igår) så var allting bättre. Mindre svullnad, mindre ont och mer rörlighet.

Hela dagen igår hjälpte vi till att fixa med sträcka 2b. Den sträcka som de i tävlingsklassen ska köra. Den påminner inte om något annat jag tidigare cyklat. Här på Gotland finns verkligen en annorlunda terräng och har jag sagt att det inte finns några backar här? Glöm det. Den är rätt jobbig faktiskt och idag när knät är så pass bra så skall det första hårda passet på ca 8 dagar köras på just den sträckan.
Tappade förresten en löjligt liten skruv i bromshandtaget häromdagen. Liten men viktig för hela bromshandtaget höll i sin tur på att lossna. Köpta 5 nya på järnhandeln igår. 5 st just in case...

För nån timme sedan i frukostmatsalen så satt jag och småskrattde åt en värmlänning. Inte Tina utan en äldre herre från norra värmland som jag endast kunde uppfatta typ var tredje mening från. Det kom som en lång, sammanhängande gröt ur munnen på han när han samtalade med sina familjemedlemmar. De övriga i sällskapet hade "bara" bred värmländska.
Tina förresten brukar bli en kameleont när det gäller dialekter och få lite av den dialekt som vi befinner oss i. Från och med igår när vi lunchade med några gotlänningar så har hon fått norrlänsk dialekt???..

Tack Voight för synpunkterna.

Bredband och hårdrock i luften.

Inga foton idag. De senaste bilderna jag har lyckats plåta har blivit så jäkla suddiga så jag väljer att inte visa dem.

Båtresan igår gick extra fort igår då vi såg "en natt på museet" med Ben Stiller och bl.a. Owen Wilson i rollistan. Jag blev uttittad några gånger när jag asflabbade då man har lurar på sig så är det ju inte alla som vet vad det är man skrattar åt.

Ligger nu i vår lilla stuga i Kneippbyn utanför Wisby och har lyckats hitta ett trådlöst nätverk här. Inte toksnabbt men vi hade ju ett 56 modem hur länge som helst och sen segband från Telia på 0,25 mbit/sek så man e rätt nöjd ändå. Kör dessutom Noctural rites på datorn så om jag glömmer bort mitt onda knä så lever livet rätt gott på semestern sjukskrivningen.

Vi har nyss åkt runt och kollat in alla start och målplatser på helgens tävling. Den är ju som en rallytävling med massa specialsträckor med egen transport emellan. Som cyklist kan man se det som ett antal temposträckor istället. När vi lämnade Tofta skjutfält så såg jag några stora haubitsar och en stridsvagn. Sånt går man ju igång på...

Reklamen för detta lopp har varit annonser i olika tidningar, flyers som jag och Tina delat ut på flera tävlingar. Det har även funnits flyers och reklamare på vasaloppet och vätternrundan och till och med på ssporthotell nere på Mallorca men ändå är det ändå bara drygt 100 föranmälda åkare till detta premiärlopp.
 Jag vet att det är en del elitcyklister som läser här och jag vill ha er gissning till varför det inte är flera. Beror det på krocken med andra tävlingar? priset? för lite vinstpengar? krånglet med färja & boende? allt tillsammans?

Nu har jag vilat knät en stund så vi ska leka turister och besöka ett megastort Intersport här. Riktig turistfälla förmodligen...
Törs väl knappt säga vad jag skall pröva ikväll.... återkommer med det...

Näst sist, trots kryckorna.

 Kasta flaskor ja. Det gjorde jag men inte från cykeln. Bilden är återvunnen..

En som  dock kastade en nästan urdrucken flaska på mitt knä med de sex stygnen var Peter "Dr." Kuchenbuch. Vilket tack man fick för att man langade :-)
Idag är iaf knät ännu bättre men jag får inte tro att jag är hel än för ju mer jag går desto ondare gör det. Bra att Tina då säger åt mig att lägga mig på soffan o kolla på OS. Måste ju lyssna på en sjuksyrra... OS var det ja.. Kom på imorse under frukosten att damernas linjelopp var ju idag. Så här i efterhand är jag glad att jag bänkade framför tv:n och såg de sista två tredjedelarna. Grattis Emma! Tina grät och jag skrek.

Jag var ju anmäld till gårdagens Finnmarkstur men det var inte Tina och så hon tog min plats genom att göra ett så kallat namnbyte. Naturligtvis blev det även ett klassbyte. Detta är helt i sin ordning men någonstans har inte all information gått fram för jag står med i resultatlistan och kom inte sist heller. Näst sist på tiden 6h o 16 minuter. Fasen va bra med kryckor och dessutom langat vatten till massa klubbkompisar. Och min svit på genomförda lopp fortgår ju oxå.
Om man ovanpå detta lägger OS-silvret och en snart 4cl rökig whiskey (lagavulin) så blir livet rätt gött!

Imorgon bär det av till Gotland.

Kastat flaskor men inte kryckorna.

Följde idag Finnmarksturen från sidan men har haft bra dag ändå. Finns kanske många av er därute som mycket hellre skulle sitta där på sidan med kaffe, bulle och koskälla men jag cyklar den hellre. För en del heter den Jävla Finnmarksturen men inte för mig.
Jag kan lova er därute som tror att jag hade kryckor för att få sympati och frågor att så var det inte. Det känns ordentligt i knät nu på kvällen att jag vart i rörelse hela dagen. För att bara sitta/ligga ned är ca 12 gånger skönare än vanligt och det smärtar lite lagom varje gång jag kliver in och ut ur bilen. Jag fick förresten köra hem oxå från Ludvika då Tina tagit ut sig lite på FMT. Hon envisades ju att köra på crossen och hade haft två stycken punkteringar. Den tredje fick hon när vi var påväg hem i bilen då ett plötsligt pysande från baksätet var framdäcket som gav upp på crossen. Tackar smärtstillande medel för att jag klarade det utan att krocka.

Loppet verkar ha varit ganska torrt om man lyssnade och tittade på deltagarna efter målgång.
 Lite skvaller-info: SM-femman krashade och gjorde en klassisk face-plant och fick sy 7 stygn så då blev han ju coolare än mig. Fick dock ett sms där han sa att 5 hade gått upp så då blir väl jag en vinnare i alla fall??
Dagens sexa fick magproblem och spydde några gånger under loppet de sista tre milen men lyckades hålla sin placering iaf. Bra jobbat men så är han ju en gammal härdad man.
OS-deltagaren Alexandra Engen har vuxit till sig och blivit pryl (vikt)galen. Jodå hon berättade glatt om den nya hojen som skall gå två tävlingar i år. OS och världscupsavslutningen. Ungefär som min nya hoj då..
Darvell var tillbaka efter att ha tränat 2 h på drygt en månad men så missade han ju oxå viktiga långloppspoäng. Han såg dock glad ut efter målgång iaf.
Oscar Ekstam Falun har den senaste tiden ätit så mycket fikabröd att hans ben har förvandlats till två mandelkubbar så han kom inte ens runt banan. Läs hans sida där han ger dig de bästa fikbrödtipsen :-) www.oscarekstam.com
Mera dopingsnack. Mina inlägg om EPO-erbjudandena verkar vara en snackis där ute. Ja snacka på ni. Vill ni ha min kontakts nummer? En tvåbarnsmamma på 29 år....

Vill ge både ris o& ros till dagens segrare Fredrik Eriksson. Jävla stark kille det där, men kan han inte hålla sig på landsvägen så vi andra dödliga kan få en placering bättre iaf.

imorgon skall det fixas en massa inför semestern/ cykelresan till Gotland. En o annan fika skall väl pressas in men då endast kaffe. Man har väl moral?? eller oxå inte...
Har nyligen fått gruppen volbeat återupptäckt. Jäkligt coola. "Som en blandning mellan metallica och Jonnhy Cash" som en polare sa.
Hej o hå på ett tag.

Glöm finnmarken! Sex stygn i knät.... (uppdaterad version)

Ja vart fan ska man börja....fnurra på kärlekslinjen, jobbat i regn hela dagen och han bara träna i 45 sekunder idag innan olyckan var ett faktum.

Stack ut för att träna idag då det var uppehåll när jobbet hade avslutats. Hade tänkt att köra halvfort på halva varvet av vårt kära Markaspår, lugnt den andra halvan och sedan upprepa detta i tre varv. Detta var min plan...
Jag startar och redan efter ca 150-200 meter (strax innan man viker nedåt åt höger för er som cyklar där) glider framhjulet snabbt som attan åt sidan. Förmodligen på en hal sten. Här går allt väldigt snabbt. Det gör det i krasher (eller hur Oscar?) för jag minns att jag slår i åt vänster, är uppe halvt på huvet vilket reporna på hjälmen även skvallrar om, och blir sedan liggandes med smärtor i vänster ben. Vet inte varför men jag stänger av klockan som visar 53 sekunder. Kanske ett av historiens kortaste träningspass.
Med grymma smärtor lyfter jag upp min 2 veckor gamla hoj och noterar den första ordentliga repan på överröret. Med stöd av den tar jag mig tillbaka till ljungstugan för att försöka rengöra det djupa jacket precis under knäskålen. Det försvåras av de vågor av smärta som kommer och går.

Efter tacksam skjuts till akuten så gjordes bedömningen att sy. Det värsta under de ca 2 timmar jag spenderade på akuten var själva bedövningssprutan för sen känns ju ingenting. När de sista stygnen syddes satte jag mig upp och kollade. Önskar att jag haft kameran med mig så ni hade fått se lite blod. (bilder efterfrågas ju..) Sjuk känsla att se hur nålen går genom min egen hud utan att det känns.
Japp, nu sitter man här med 6 coola stygn och ett ömmande knä. Försökte lirka lite om finnmarken som jag i år skulle ha kört för 14e gången på raken (de ni fjunisar) men har fått med ett sjukintyg hem där det står " Bör ej böja knäleden och belasta. Kan ej cykla" Attans!! Nu blir jag langare på finnmarksturen vilket blir en ny erfarenhet.

Ska försöka käka lite nu. Det är viktigt efter träning har jag hört.
Träna försiktigt och använd hjälm.

Uppdaterat efter försök till nattsömn.. Hade nog smärtstillande kvar i kroppen igår när jag skrev... Har ont som f-n idag och har sovigt dåligt. Förstår nu att läkarna visste att jag ite skulle kunna köra FMT. Hungrig, frusen och stel som en pensionär i kroppen. Härligt att vara gammal... 

Upprörande doping och ständig ångest.

Dagens bild från ett av de tystaste ställena i Kilsbergen. Skrikarboda. Ungefär 15 minuter efter fotosession så öppnade sig himlen...

För några dagar sedan skrev jag om att jag blivt erbjuden EPO...Jag skriver ju nästan alltid med glimten i ögat och på ett roligt sätt och jag vet att det ofta uppskattas av er läsare. Ibland kommer dock seriösare inlägg då jag lägger in " detta är helt sant" text för att marekra just detta. Det där om EPO var sant men det roliga i det var att det var min bästa vän som tyvärr har haft problem med sina nurar och EPO är ju just tänkt som njurmedicin så där är allt i sin ordning. Denna person skojjade alltså med mig men samtidigt var det ju sant. Sprutorna fanns där men erbjudandet var inte seriöst menat.
Anledningen till att jag skriver om det här igen är att det tydligen har upprört en del känslor och det är bra. Bra att folk reagerar på doping. Blev faktiskt uppringd av en cyklistkonkurrent igår som varit upprörd i flera dagar över mitt inlägg.

Kan säga så här. Om jag någonsin blev erbjuden något förbjudet så skulle jag anmäla och offentliggöra denna person på en gång.

Djuriska beteenden.I fredags när jag och kollegan åkte från Grythyttan mot Örebro tog vi en omväg förbi Kalle & Anna. De där kamelerna jag hälsade på i vintras. De hade nu sommarpälsen på och såg mycket mindre ut men fortfarande lika koola.
En annat fränt djur är igelkotten. Upptäckte igår att en lite taggig sak samlade gräs och drog in det mot vår lilla rabatt precis utanför vår uteplats. Den byggde väl nån sovplats för den spenderade natten under sin hög. Vi vill ha den kvar där så vi har matat den med både leverpstej och kattmat som den glatt gluffsar i sig.

Den jobbiga arbetsveckan satt kvar igår så nästan hela dagen spenderades på ett av stadens bättre fik innan jag trotsade testcykeln i klubbstugan. Där körde jag 6 stycken intervaller på tröskeln men som så många gånger förr kommer samvetet direkt efteråt och undrar varför jag inte körde fler??
Idag var det lite av samma sak då jag hade tänkt mig minst 4 timmar uppe i Kilsbergen. Efter 2,5 h öppnade sig himmlen så där pass mycket att det plaskar i skorna när man ställer sig upp i backarna. Eftersom jag inte tog med mig förstärkningsplagg då vädret var så fint när jag stack ut så blev det att köra på hemåt. Det var iofs bra att jag började med att köra i de jobbigaste backarna innan regnet kom så den biten var avklarad. Nu är benen lite trötta trots allt så frågan är hur i helskotta jag ska må efter 112 km tävling nästa helg? (ångest)

Eftermiddagen spenderades på Marieberg köpcentrum där inte mindre än fyra sorters kaffe inhandlades. Jag är en missbrukare.
Nu skall mera kaffe insupas hos Matte Bergkvist då han idag fyller 31 år. Ouf va gammalt... :-)

Inlåsta nycklar.

Ouf. Borta bra men det är ganska skönt att vara hemma igen oxå.
Hem till den blå lagunen.

Kort summering av veckan. Måndagsträningen hade strypben, blyben, astmalunga, stockar ovan knäna osv. provade olika sorters intervaller men inget funkade. Spurterna lyckades knappt driva  sex stycken 100watts lampor. Då förstår ni.
Tisdagen betydde övertid på jobbet där det grävdes med spade, lades plattor i mängder så efter 11 timmars jobb blev det en natt med mygg, varmt litet rum samt en snarkade kollega.
 Här bodde vi. fönstret längst upp till vänster var vårt.
Onsdagen var det träningstävling i Marka men manfallet var stort och det blev endast 7 deltagare. Jag lyckades sänka mitt personbästa med 4 ynka sekunder men det visar iaf att den nya cykeln kan gå fort den oxå.
Igår var det åter igen övertid i Grythyttan. Vi slutade dock lagom till ett vackert skådespel i form av blixtar och dunder kom över oss. Jag trotsade vädret och stack ut på en kortare joggingtur trots att jag var skittrött i kroppen redan innan pga arbetet. Joggingen var mest för att jag skulle kunna stretcha igenom hela kroppen efteråt.
Jag var nog ganska trött i knoppen oxå för när jag senare på kvällen skulle hämta ett par extra strumpor i firmabilen så lyckades jag låsa in nycklarna!! Detta hade aldrig hänt om man hade jobbat inom stan men naturligtvis nu när vi bifinner oss ca 8 mil utanför.
En jäkla massa ringande för att äntligen nå chefen via hans frus hemliga mobilnummer?!? så fick vi honom att starta en bilresa till oss 06:30 imorse.
Vi har inte bara njutit av Grythyttans goda glass när vi har jobbat där utan även ätit lnch på Måltidens hus. Känt via Carl jan Grankvist.
Måltidens hus!

Trots att det har varit en extremt lugn träningsvecka har jobbet verkligen satt sina djupa spår för jag är skittrött. Imorgon skall jag dock plåga benen lite. Skall oxå få höstens cx-bana godkänd är det tänkt.

Chipp. skriver mer nästa gång.