Muskelbristning och 2 racerapport

Så här såg jag ut i lördagens NA. Håller med Johan att det var bra för sporten. När hade mtb en helsida i NA sist??
En polare från Norrköping tyckte det var bäst att det stod att jag var 30 :-)

Jag och Sara har haft en bra helg i Borås där vi bl.a. sov ut ordentligt i sköna hotellsängar på Hotell sköna nätter. Undra när jag sov 10 timmar sist. Och jag tröttnar nog aldrig på hotellfrukostar trots att denna tillhörde modell mindre.
 Fick höra en kommentar av Ormen Salomonsson om att vi åkte en ful bil men den är skitbra att åka 2 stycken till cykeltävling i. Dessutom har den dragit 0,55 l/mil.

Racerapport 1 Hymer-racet
Den känsla man har i benen under uppvärmningen i kroppen speglar sällan den känsla som man har under loppet. Känns det bra kan det lika gärna gå dåligt under tävlingen och vise versa. Jag kände mig seg och slö under uppvärmningen och inte gick det bättre under racet heller. Jag tänkte dessutom köra defensivt, en taktik som jag aldrig lyckats med, då jag hitintills var obesegrad så ville jag hänga med på en 2a, 3e plats ett tag innan jag hade hoppats på att kunna göra ett segerryck. Det sket sig BigTime. 1a varvet slet jag mig med på en andra plats men sen rasade jag nedåt. Jag var aldrig riktigt med i matchen utan körde i min långsamma takt och hade svårigheter de gånger jag skulle passera om någon damjunior och det hade inte med den vackra utsikten att göra. Nej benen var klena. En 6e plats blev det och tankarna den kvällen rörde allt från uteblivna träningspass, för klen träning, bilåkning, taktik, dålig dag mm. Tur man köpte sig lycklig med en massa lösgodis :-)

Racerapport 2 Borås MTB-race
Redan på morgonen kändes det annorlunda. Visst satt det lite trötthet kvar sen tävlingen dagen innan men inte så mkt. Träffade trevliga skåningar (jo det finns) på tävlingen och vi körde en dubbeldejtuppvärmning där jag fick reda på lite cykelskvaller (se nedan) Patrik & jag med våra sambos Maria & Sara trampade oss vilsna precis utanför tävlingsområdet men det gjorde inget, vi hade kul ändå.
Jag hade tänkt att gasa från start idag. När jag tävlade i elit så var det alltid min grej och jag drog mig väl alltid stum. De tävlingar som gick bäst var när jag fick starta i full ös men senare blev hindrad av någon på t.ex. nån smal stig eller liknande för jag har väl aldrig fattat själv när jag måste slå av på tempot.
Första varvet av 6 gick mkt riktigt fort. Hela banan, utom pulkabacken, gick på stora klingan 44 kugg. Något som jag aldrig lyckades upprepa på de senare varven. Helt väntat så blev jag naturligtvis stum som en telefonstolpe på andra varvet trots att jag tyckte jag släppt av på farten i tid. Lite tur då att jag tagit täten och hade en lucka bakåt som snabbt åts upp av konkurrenterna. På varv 3 var jag nere på en 6e plats men det var nog då den mesta av mjölksyran var borta för då kunde jag börja gasa igen. Jag tog placering efter placering och på sista varvet körde jag om 2 stycken vilket var viktigt mentalt för mig då dessa två herrar bjudit på hårda fighter förut. Jag slutade 2a idag vilket gav mig ett kvitto på att lördagens tävling var en dålig dag. Helgens riktiga vinnare var Andreas Sommarström som vann ohotat båda dagarna.

Jag behåller ledningen i cupen men det är inte avgjort än, men nästan... :-)

Jo cykelsporten tar nya steg för att visa upp sig. Hard Rock cafè i stockholm hade en tävling förra veckan på trainers. En scen, storskärm, kval, final, prsipengar som lockar, stämning mm. En före detta mountainbikeåkare tog hem det före en annan f.d. mtb:are. Båda tävlar nu framgångsrikt på landsvägen. Jag talar om Bombarn Bergkvist och Wetterhall.


Vi hörs.

Kommentarer
Postat av: Mathias

Säker som vanligt, även om en 2:a och en 6:e-plats ju inte är som på den gamla goda tiden när jag var med och hetsade i bilen och på uppvärmningen. Kanske skulle ta och anmäla mig till någon tävling framöver, så att du får lite välbehövlig sparring... :-)

2010-06-21 @ 14:11:51
Postat av: Mathias

Vad var det där om muskelbristning förresten? Välkommen i klubben isf!

2010-06-21 @ 14:12:49
Postat av: Malin

Vilken kändis!! Har jag missat :( Just ja...kanske hade lite annat för mig i lördags så jag glömde läsa tidningen :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback