ja bara måste

Har inte bloggat nåt själv om detta men jag är beredd att hålla med Adam Steen (min nya blogg-idol)
Från hans blogg"
Personligen anser jag att ridning och hästsport är just en sport, därför att man kan tävla i den. Liksom Biljard, schack, poker och så vidare. Detta är som sagt sporter. Men de är INTEidrotter i den bemärkelsen som jag anser.  Detta är definitionen av idrottt och skillnaden mellan just idrott och sport:


"Idrott lägger störst vikt på utövaren själv, den egna insatsen och kroppskontroll som i till exempel friidrott, skididrott, skridskoidrott, boxning, tennis, handboll och fotboll, samt även motionsidrotter. I sport är däremot tävlingsmomentet mot andra utövare det viktiga. Man använder gärna även hjälpmedel av olika slag, t.ex. redskap, framkomstmedel eller djur, som en grundläggande förutsättning. Några exempel är segelsport, motorsport ochhästsport. T.o.m. icke-fysiska aktiviteter som schack och andra spel ses ibland som en sport."

Jag klandrar inte Rolf-Göran, eller de som röstat fram honom som Jerringprisvinnare 2012. Nej nej. Han är säkert en jätteduktig ryttare, vilket han bevisat med sitt EM-guld i september, Sveriges första någonsin inom hoppsporten.. Jag som håller på med skidor och konditionsidrott, må vara aningen färgad. Men jag tycker ändå inte att ridsport och hästsport här hemma på en idrottsgala, hur duktiga ryttare de än må vara. Med hänvisning till ovanstående definition av idrott kontra sport. Dit hör även inte motorsport, fast många är fruktansvärt skickliga förare, utan tvekan. Men dessa är inte med i OS heller. Det är ridsporten..

Ska jag blogg nåt själv då? Nej inte nu. Avslutar med en bild


Kommentarer
Postat av: Mamma Milla

Det där är ju rent bullshit!

Märks att den som skrev det aldrig har haft röven i en sadel, rid ett riktigt grisigt pass med en unghäst, ska vi se vem som säger att det inte kallas TRÄNING!



2012-01-19 @ 21:04:32
Postat av: Anonym

Låter mer som du vill ha igång en diskution för du vet inte vad du själv menar? Cyklar inte du? Redskap? Sport? Lägg ner!

2012-01-19 @ 21:13:50
Postat av: Ola

Härligt och röra upp lite :-) På vissa är det så lätt. Som cyklist får man alltid ta dopingskiten.



Milla: Nu kan man ju inte tävla i träning.

Anonym: Nej, tävlingscyklar inte längre. Har faktiskt ingen mtb nu.

2012-01-19 @ 22:29:40
Postat av: Anonym

Din blogg tyder mer på vilken otrolig dålig koll du har på den där hästnissen som vann jerringpriset... De va ju betydligt mer än ett EM guld han hade i bagaget. Lägg ner va en bra kommentar av vem nu ovanstående nu är! Sluta va så insnöad på ditt redskap och ge andra lite respekt för sina sporter vet ja!

2012-01-21 @ 05:29:15
Postat av: sara, eller kanske anonym det verkar hetare

Skönt att någon/några piskar igång lite blogghat så att det blir lite fart I kommentatorsfältet :)

Postat av: Ola

Är de nån som fattar hur få ord som var mina i inlägget? (obs: vill va anonym)

2012-01-21 @ 11:43:24
Postat av: Ola

Klart ni fattade de. De e ju JAG som inte har koll.

2012-01-21 @ 12:10:55
Postat av: Henke Hulken Ögren

Jag har testat att cykla om en häst och det var skitjobbigt , detta måste väll betyda att ryttaren har bättre kondition än mig , eller har han bättre redskap ? dvs häst istället för cykel , eller ?

ähh jag fattar ingenting .....

Men ärligt så blir man nog rätt seg i benen av att stå i sadeln så att säga , jag pallar det inte ens en liten stund :-)

Starka ben på båda sortens utövare - Sanning

2012-01-24 @ 07:16:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback