blod vs kaffe

Jasså nu hittar man lite tid för bloggning. Tusentals tankar och idèer rinner genom huvudet hela dagarna men de hamnar inte här. Tiden springer liksom iväg. Dagarna är inte så långa som när jag jobbade men de är desto mer fyllda med aktivitet hela tiden så man är en rätt trött pappa.
Jag har nyss kommit hem från det där finfina fiket jag besöker med 14dagars mellanrum. Ganska sköna stolar, bra personal som denna gång lät mig vara ifred och läsa en gammal Runners World ;-) Efteråt så tog jag 3 mackor och en kaffe och betalningen var bakvänd så jag gick därifrån 100 kr rikare. Helt sjukt ställe de där. Blodcentralen.
I det numret av Runners så blev jag inspirerad av ett marathon i Österrike. När min kropp och ekonomi blir bättre så ska jag testa sånna här äventyr. Eller vad sägs om en sån här banprofil:
Den svenska löparen som hade sprungit och skrivit artikeln var nog i rätt bra form. Han hade sprungit stockholm marathon på 3:12 som referens. Detta lopp på lika många kilometrar men 2150 höjdmetrar avverkade han strax under 5 h. De sista 4 km: lyssna på det här, tog honom 50 min men då avancerade han ändå 15 placeringar :-)
Appropå privatekonomi
Saras framtid blir ljusare och ljusare. Länge såg det ut som att att hon inte skulle vara färdigutbildad förrens 2013 men nu komprimeras hennes utbildning (tack vare henne själv) mer o mer så vid nyår mina damer o herrar. Vid nyår så kanske det finns två inkomster här i hemmet. HALLELUJA!
Träningar
I söndags var hela familjen på Friskis på Öster. Vi hade en sovande Nora i barnvagnen medans vi ryckte i vajrar och vikter.
Igår måndag så var det styrelsemöte i cykelsektionen. Den bra sektionen :-)
Sen provade jag att jogga hem. Uppskattar att det var 6 km och mentalt var det så jävla skönt. Fysiskt sett så var det okej. Det märktes att jag inte hade joggat på ett tag men det var ju väntat.
Straffet kom idag då jag har nån konstig känning i/under foten.
På torsdag ska jag jogga igen och känns det sämre då måste jag gå och kolla upp det här hos nån idrottsspecialist. Har du någe tips på vem/var så hör gärna av dig.
Ideella krafter
Snart är det årsmöte i Almby IK och precis som alla tidigare år är det avhopp, påhopp, orolighet och letande efter nytt manskap som skall in på olika poster. Så här är det nästan jämnt men jag får höra fler o fler klubbar som har det likadant.Folk blir osams och beter sig som 5åringar och vägrar prata med varandra. Vuxna människor! En del vägrar sammarbeta om någon annan sitter kvar osv.
Märkligt men samtidigt lite underhållande. Som att bevittna en dokusåpa på nära håll.
Jag trodde att man ställde upp på/för en klubb av två anledningar:
1: man brinner för sin idrott och vill hjälpa till. Så enkelt. Detta gäller många av de som har hjälpt mig med vuxenträningen.
2: Klubben ställer upp för dig med stöd i form av träningsläger, anmälningsavgifter, föreläsningar, fystetster mm. Det sistnämnda passar nog mest in på mig men självklart brinner jag för mtb oxå.
Som en bonuskategori finns ju föräldrar oxå som hjälper sina barn och därmed klubben oxå.
Jag tror att det är svårt att "arbeta" för en förening om man saknar glöd för den eller idrotten/sporten. Jag hoppas att efter årsmötet sitter det människor i de respektive styrelserna  som har glöd för det dom sysslar med.

Kommentarer
Postat av: Mattias F

http://www.schlickeralmlauf.com/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=7

2012-01-25 @ 09:40:15
Postat av: ola

känns lite dumt att åka så långt för en så kort tävling. En vinnartid på bara 47 min :-)

2012-01-25 @ 19:32:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback