säg whatt!?!

Så där ja. Alla tunga, kraftfulla argument klingar bort.
Hoppas reportern på den där dalatidningen fick så han teg. Och att ni ni kommenterat på Adam steens blogg. Här är det nu uppe i 51 kommentarer Allt jag skrev är "jag är beredd att hålla med.
Appropå OKUNSKAP: hur många kommentarer behöver ni läsa innan ni fattar att nästan alla som lämnar just kommentarer är ofta kraftigt partiska. Ja ibland även helt insnöade. En som ville försvara hästsporten eller RGB skrev om hur jobbigt ridning var. Att det gav kondition. I min, och väldigt många andras, är kondition relaterat till syreupptag.
wikipedia säger:
Med kondition brukar man mena kroppens förmåga att utföra ett långvarigt, submaximalt arbete. Det kallas även aerob uthållighet eller syreupptagningsförmåga eftersom konditionen är ett mått på hur väl man kan tillgodogöra sig det syre man andas in. Syreupptagningsförmåga, mäts vanligtvis i enheten ml / (kg×min ), det vill säga den maximala volymen syre i milliliter som kan tillföras varje kilogram kroppsvävnad per minut. Bland män är medelvärdet 45 ml/(kg×min), bland vältränade idrottsmän inom uthållighetsidrott är värden uppemot 85-90 ej sällsynta. Kondition är en viktig indikator på hur väl hjärta och kärl fungerar.

Eftersom jag inte är en ryttare så efterfrågar jag hur stor del av en ryttares träning som är relaterat till kondition? Räknar man själva hoppningen som konditionsträningen? Finns det pulsbaserad hoppning?

Nej nej..nu kom jag på medans jag skrev. Hon måste ha menat hästens kondition. Sorry, mitt fel.

Att kaxa/reta/skriva nåt hästsporten är så tacksamt om man nu vill retas. Det låter direkt som när vargen går förbi hönsgården. Det blir ett jäkla kackel på en gång. Måste vara jobbigt att känna att man måste försvara sig så fort nån gör ett övertramp.
Ingen av er på den här sidan iaf reagerade på det där med sport & idrott förutom att det tolkades "man använder gärna hjälpmedel" som att "man använder hjälpmedel". Det är ju en fantasi-diskution för några sådana regler eller bestämmelser finns ju inte. Personligen tycker jag att ett VM-guld är större i t.ex orientering än biljard. Jag tycker iaf att det är lite roligt att försöka klassificera olika "utövanden" inom sport o idrott.
Var nu tråkig o säg att det är samma sak då!
Nä nu säger jag som min syster: nu orkar jag inte diskutera det här längre.
Fast det är en lögn. Jag orkar.
Vanligt träningsbloggande
Testcykel: långa intervaller på 270 w
roddmaskin: 4or på 270 w
en variant av crosstrainer: tröskelpuls på 175watt.
3 olika maskiner och det skall inte jämföras men idag kunde jag inte låta bli.
3 st 10 minuters intervaller med 2 min vila. 1 på rodd och 2 i den där crosstrainern. Den hade inga rörliga delar för armarna. Det var mer som om man sprang fast utan stötar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback